Dat Amerikaanse… hoe zit dat?

Vraag: Het komt zo Amerikaans over… is dat echt nodig?

Onze methode van lesgeven heet ‘Accelerated Learning’ en het is dezelfde methode die gebruikt wordt door vele Amerikaanse toptrainers en sprekers.

Accelerated Learning is een model van leren waarbij een omgeving wordt gecreëerd met leerprocessen die studenten in staat stellen om voorbij beperkende overtuigingen en misverstanden te gaan en hun verborgen potentieel te ontsluiten.

Deze methode (voorheen ‘Suggestopedia’ genoemd), is oorspronkelijk ontwikkeld in Europa door Dr. Georgi Lozanov, een Bulgaarse professor en psychotherapeut, en vormde de basis voor wat als Accelerated Learning in de Verenigde Staten bekend werd in 1976.

Zijn Suggestology Research Institute werd opgericht in Sofia, Bulgarije in 1966. Lozanov ontwikkelde een onderwijsmodel waarin het proces van leren plezierig en natuurlijk gaat door het gebruik van actieve deelname door de studenten en hoge energieniveaus.

Hij legde de nadruk op de kwaliteit van de leeromgeving. Volgens hem is het de leraar die de leeromgeving creëert en onderhoudt, een emotioneel veilige en rijke omgeving die studenten motiveert om hun perspectief te verbreden en hun leercapaciteit te ontwikkelen.

De fysieke omgeving nodigt studenten uit om betrokken te zijn met elkaar, het materiaal en de inhoud, en met de leraar in een gezamenlijke leerervaring.

Lozanov ontwikkelde de methode niet alleen omdat hij de noodzaak zag van versneld leren om de snelle technologische groei bij te houden, maar ook voor de mentale, fysieke en spirituele gezondheid van de studenten.

Hij ontdekte dat dit systeem studenten in staat stelde om door school heen te komen zonder trauma of stress en met behoud van de natuurlijke gretigheid in leren die ons geboorterecht is, en om toegang te krijgen tot de natuurlijke verborgen capaciteiten en talenten die Lozanov de reservecapaciteiten van de geest noemt.

Maar genoeg geschiedenis…

We zouden hetzelfde materiaal op een meer conventionele manier kunnen aanbieden, met een halfdonkere zaal, de schermen gevuld met Power Point beelden en snurkgeluiden op de achtergrond (vooral na de lunch).

In plaats daarvan hebben we ervoor gekozen om de Accelerated Learning methode te gebruiken en te introduceren in Nederland.

Als gevolg hiervan creëren we steeds weer een snelle, opwindende, energieke leerervaring, die maakt dat onze deelnemers meer van het materiaal onthouden, het langer onthouden en die ervoor zorgt dat zij hun inzichten implementeren.

Ik nodig je uit om deel te nemen aan de komende Business Bootcamp om zelf te ervaren wat de gevolgen zijn van 100% deelname en een energieke leeromgeving op jouw zakelijke en persoonlijke succes.