Jouw grootste uitdaging

De tijd begint op te schieten… nog krap twee weken en dan is het zover!

In de Business Bootcamp ga je aan de slag met jouw onderneming – met de bedoeling meer succes te creëren.

Je gaat aan de slag om als het ware de zwakste schakel uit jouw business te identificeren en deze sterker te maken.
De totale kracht van je business is ten slotte zo sterk als je zwakste schakel.

Dus ben ik benieuwd naar wat jouw zwakste schakel is, of jouw grootste uitdaging in het runnen van je business.
Laat me weten wat het is, dan kan ik kijken of ik je in de Business Bootcamp van dienst kan zijn en jouw uitdaging aan bod kan laten komen!

Laat hiervoor jouw grootste uitdaging achter in het commentaarveld hieronder.
En kom nog eens terug om de comments van anderen te lezen!

Vergeet ook niet je alvast even voor te stellen aan je mede-Business Bootcamp-gangers!
Een mooie kans om alvast contacten te leggen die je in de Business Bootcamp kunt voortzetten.

En om goed beslagen ten ijs te komen kun je de praktische details nog eens doorlezen.

Vergeet niet om hieronder jouw grootste uitdaging in het runnen van je business te plaatsen!

Op jouw succes!

Nisandeh

PS. Vertel elke ondernemer en ZZP’er die je kent over de komende Business Bootcamp en geef hen ook de kans om succesvol te zijn, zelfs (of misschien juist) in deze moeilijke economische periode.

Wanneer jij anderen door jouw toedoen zich aanmelden voor de Business Bootcamp en de kans aanpakken om meer succes te creëren voor hun business, dan is dat ook weer goed voor jou.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
51 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patrick de Jonge
11 years ago

Ik ben hypnotherapeut en NLP coach. Samen met een paar collega’s hebben we een fantastisch stoppen met roken programma.
De uitdaging is nu om klanten binnen te krijgen. Ik zou graag de mindset en vaardigheden willen hebben waarmee ik mijn product effectief kan verkopen. Via persoonlijk contact, mail, telefoon. Bij de slager op de hoek of bij een directeur van een multinational… Coachen kan ik. Nu nog verkopen.

Steven
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is om alle Nederlandse mkb’ers en zzp’ers te overtuigen om gebruik te maken van de ongekende mogelijkheden die werken met een virtuele assistent biedt.

Suzanne Stein
Suzanne Stein
11 years ago

Vanuit communicatie via het hart zoek ik naar verbinding met de ander en zijn/haar drijfveren.

Dit ben ik opnieuw aan het inzetten in mijn eigen bedrijf als consultant.

Waar ik hulp bij kan gebruiken op dit moment is een betere focus te krijgen in hoe ik mijn business in de markt wil zetten, met welke specifieke diensten.
En daarnaast hulp bij mijn blokkades die dit enigszins verhinderen namelijk oude angsten voor weerstanden en het creeëren van een stuk meer zelfvertrouwen in datgene wat ik te bieden heb.

Maaike Straathof
Maaike Straathof
11 years ago

Het is mijn grootste uitdaging om mijn bedrijf, het bedrijf van mijn man en ons gezin te combineren en daarbij ook mijn bedrijf goed te laten groeien.

Joia
11 years ago

Hoi Maaike,

Leuk om te lezen dat er meer zijn met deze situatie.
Kijk er naar uit je te ontmoeten, maar wat heb jij voor bedrijf?

groet, Joia

Astrid Davidzon
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is dat ik maar blijf twijfelen of ik nou een echt specialisme moet kiezen of dat ik toch breed wil blijven. Ik ben NLP & Enneagram-coach en ben nu inzetbaar voor laat ik zeggen ‘alles en iedereen’. En volgens mij is dat precies het probleem waardoor mijn praktijk niet snel genoeg groeit naar mijn zin.

Specialiseren maakt het uiteindelijk gemakkelijker, dat weet ik verstandelijk wel. Toch kies ik maar niet en blijf ik te lang op dit punt hangen, waardoor ik het me eigenlijk zelf moeilijk maak. Geen keuze = weinig focus = versnippering = niet effectief.
Maar ja, wat te kiezen? (onderliggende angst is dat je dan allerlei dingen laat lopen)

Ik hoop dat ik na deze 2 dagen met een goed gevoel een richting kies zodat ik daar helemaal voor kan gaan.

Joia Stoutjesdijk
11 years ago

Uitdaging

Hoe krijg ik twee nieuwe producten succesvol op de rails naast het ”normale werk” , de coachtrajecten.

1 een boek naar de markt brengen in eigen beheer,
B L I J F, hoe blijf je in contact als kanker een rol spelt ism Roparun

2 een coachopleiding opzetten nav vragen van clienten

Ik weet dat ik veel meer zou kunnen verwezenlijken dan ik nu doe maar blijf ergens steken.

Daar wil ik doorheen zijn na de Business Bootcamp!

Anna van Noort
Anna van Noort
11 years ago

Hallo Joia,

Ik werd getriggerd door de woorden ‘ik blijf ergens steken’ in jouw bericht. Als mensen ergens blijven steken, wordt dit vaak veroorzaakt door zogeheten ‘bad clusters’. Dit heb ik geleerd in de opleiding tot PMA Coach. Als ik hier moet uitleggen wat een bad cluster is wordt het comment erg lang. Als je er meer over wilt weten kun je eens kijken op de site pmanederland.nl.

Of we spreken af elkaar te ontmoeten tijdens de bootcamp, dan kan ik je er meer over vertellen. Laat maar weten of je dat wilt.

Hartelijke groet,
Anna

Niels van der Mast
11 years ago

Mijn grootste uitdaging voor dit moment is om mezelf als merk in de markt te zetten. En er zo voor te zorgen dat de klanten aan wie ik dienstbaar wil/kan zijn met mijn kwaliteiten en ervaring mij gemakkelijk weten te vinden.

Sonja Ooms
Sonja Ooms
11 years ago

Mijn passie is coachen. Mensen weer laten leven, plezier maken, keuzes geven. Ik wil graag kiezen voor 100% onafhankelijkheid. Ik zoek nu de handvatten om voldoende inkomen te genereren uit mijn bedrijf zonder mezelf te verliezen. Ideeën genoeg, maar kan wel hulp gebruiken.

Yoke de Wilde
11 years ago

Ik ben beschikbaar voor coaches/trainers/opleiders die verdieping zoeken in hun werk, met behulp van wijsheid van de natuur. Bijvoorbeeld: ontdekken en realiseren van je diepere ambities. Ik heb hierover een boek geschreven: “Spirit in je werk”. Echter, daarmee ben ik er nog niet.

Mijn vragen voor Business Bootcamp:
1) welke concrete producten kan ik aanbieden?
2) hoe laat ik van me weten op een goede en prettige manier?
3) hoe zorg ik dat geinteresseerde klanten mij kunnen vinden?

tot de 15e!

Anne de Haan
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is leren om ‘nee’ te zeggen en beter te onderhandelen. Ik ben nu anderhalf jaar bezig met mijn eigen bedrijf, maar ik moet er nog steeds aan wennen. Soms merk ik dat ik teveel hooi op mijn vork heb genomen. Dit wil ik beter leren doseren.

Ynco de Jong
11 years ago

Doen, doen, doen, dat is alles. Ik heb erg veel ideeën. Het afmaken is mijn zwakste schakel.

Margareth
Margareth
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is om coachklanten te werven. Een manier hiervoor te vinden die bij mij past, waarbij ik dicht bij mijzelf kan blijven.

Mariëtte Verlaan
11 years ago

Mijn plantenkennis en kennis van tuinen is goed. Feng Shui voor de tuin is een niche markt waar ik uniek en goed in ben.

Mijn communicatie en gedrag met mensen is enthousiast en positief. Ik geef graag workshops en tuincoaching, zie feng-shui-tuin.nl en planteentuin.nl.

Ik wil een directe verkoop hebben van borders die een fleurig geheel en een boeiende tuinbeleving opleveren, zie marts-art.nl en tuinverrassing.nl.

Ik scoor met mijn websites hoog in de Google zoekmachines, bijvoorbeeld op het zoekwoord borderontwerp, en toch genereer ik geen omzet.

Algemene vraag: Ben ik te duur of te goedkoop of heb ik teveel verkoopkanalen of wat is er aan de hand?

Specifieke vraag: Hoe kan ik de juiste aandacht vragen voor mijn creatieve aanbod in de sfeervolle beplanting van de tuin en daarmee wel mijn markt bereiken en aankopen genereren?

Grootdenkende vraag: Hoe daag ik ondernemers uit om mij te vragen een sfeervolle beplanting aan te leggen bij hun bedrijf en ‘groen is gezond’ als visitekaartje te laten zien aan hun klanten en werknemers?

Met een zonnige tuingroet, Mariëtte

Marc Verburg
11 years ago

Ik zou willen dat ik zonder gêne, zonder innerlijke paniek en zonder vooraf met mezelf af te dingen de prijs durf te vragen die ik verdien.

Gert
Gert
11 years ago

Mijn uitdagingen zijn: het vinden van focus en opkomen voor mezelf en mijn business – dus krachtiger neerzetten van mijn dienstenpakket. Maar dan wel op een slimme manier.

Marieke Stoop
11 years ago

My challenge is to obtain more clients and expand my business of HumanInProgress as an HR Consultant. I would like to invest that money and create my second dream of having my second company. That company is led by me and I will have two other employees. The company will be focused on Training for personnel development including spirituality/mindfullness.

The other challenge (for taking part in BusinessBootcamp) is finding the right way of communication and description of my business. I am not yet satisfied for example with the text on my website.

Karin Stoltenborg
11 years ago

Als interieurontwerper en verkoopstylist is het mijn grootste uitdaging om uit mijn netwerk contacten ook daadwerkelijk opdrachten en een grotere continue opdrachten stroom te genereren.

Silvia
Silvia
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is te (blijven) geloven in mezelf en te geloven in het feit dat ik iets unieks te bieden heb.
Silvia van Hegelsom

Patricia van de Ven
11 years ago

Mijn grootste uitdaging ligt erin te geloven dat de mensen hun weg naar mijn praktijk vinden, op wat voor manier dan ook.
Als ik daarin durf te geloven, loopt mijn praktijk als een trein!

Samyra van Roy
11 years ago

Mijn uitdaging is, mijn coachingspraktijk nu echt goed in de markt te zetten. Ik ben gespecialiseerd in relatie counselling en werk met een zeer effectieve methode, die snel goede blijvende resultaten geeft. Ik vind dit geweldig om te doen. Ik vind het moeilijk mijn product en vooral mijzelf als coach te promoten.
Ik hoop bij deze bootcamp daar verder mee te komen.

Mijn uitdaging is ook jongere stellen te interesseren tijdig aan hun relatie te werken d.m.v. een workshop of cursus. Ze creëren dan meteen een bewuste relatie en hoeven geen dip of breuk mee te maken. Hoe doorbreek ik het heersende taboe op vroegtijdig werken aan je relatie?

Ook het verbeteren van werkrelaties is een veld waar ik meer in wil gaan werken, vaak is er veel miscommunicatie en conflict in zakelijke omgevingen. Met de methodes waarmee ik werk zijn daarmee goede resultaten te behalen.
Hoe bereik ik dit werkveld?

Ik kijk uit naar de bootcamp!

Peter Smith
11 years ago

In mei van het vorig jaar ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Open Circles. Ik stond op dat moment op het punt om mijn fotostudio op te doeken en zag de Business Bootcamp als iets van: “ach, baadt het niet dan schaadt het niet”.
Die Business Bootcamp heeft mijn leven een behoorlijke andere wending gegeven. Niet alleen loopt mijn studio weer goed, ook ik loop nu goed! Ik kan beter met mensen omgaan, heb meer energie en plezier in wat ik doe.
Ik ben daarna meerdere cursussen gaan volgen bij Open Circles Academy en elke keer heb ik ervaren als een cadeau aan mezelf.
De Business Bootcamp ga ik nu voor de tweede keer doen. Waarom?

Herhaling is de moeder van de meester.

Anneke Verdonschot
Anneke Verdonschot
11 years ago
Reply to  Peter Smith

hallo Peter, ik ben het helemaal met je eens over die moeder van de meester… ik vind het leuk om je weer te groeten op Business Bootcamp want we zitten samen in een groep. See you!!!!

Géri Schipper
Géri Schipper
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is om specifiek en duidelijk te zijn. Ik ben van allerlei markten thuis en veel daarvan doe ik met plezier, daar boven op heb ik ook nog allerlei ideeën.

Coachen, kan ik. Counselen, idem, ik vind mezelf een medium Trainer hoewel dat ook aan het veranderen is. Wat ik lastig vind is om mezelf in de markt te zetten (als eerste Release Trainer van Nederland werelease.com) en ook mijn passie als Systemisch opsteller en loopbaancoach te combineren.

Afijn..hoe ben ik gefocused en zichtbaar voor potentiële klanten en waar vind ik ze.

Mascha van Gool
Mascha van Gool
11 years ago

Sinds 8 jaar ben ik ZZP’er en ik heb werkelijk nog geen dag zonder werk gezeten. Maar ik heb een luxe probleem. Mijn zwakste schakel is het niet durven volgen van mijn droom doordat ik mijn zekerheden die ik nu heb (financieel) niet op durf te geven en een heel andere richting op te gaan en dus mijn passie te gaan volgen. Ik hoop tijdens de Business Bootcamp te leren hoe ik mijzelf een schop onder mijn kont kan geven.

Claire Scheepens
Claire Scheepens
11 years ago

Wie is mijn klant?
Hoe vind ik mijn klant?
Hoe vind mijn klant mij?
Wat maakt mijn klant?
Wat is daarvan de toegevoegde waarde voor zijn stakeholders/klanten?
Wat maak ik?
Wat is daarvan de toegevoegde waarde voor mijn klant?
Ons bedrijf boost bedrijven! Door de kracht van verantwoord ondernemen versneld in te voeren.

Quinta Ansem
11 years ago

Ik ben bezig mijn praktijk als therapeut op te bouwen. Dat doe ik met een therapievorm (coaching) die betrekkelijk nieuw is (zo’n 14 jaar oud nu). Mijn uitdaging ligt in het benaderen van verzekeraars om hen zo ver te gaan krijgen dat ze deze vorm van therapie willen gaan verzekeren. Want tot nu toe wordt deze therapie niet vergoed en is ze dus bijna alleen toegankelijk voor de meer bemiddelde mens. Ik zou echter deze ‘kans’ op een ‘bevrijd leven’, een ‘bewust leven’ iedereen willen gunnen, ongeacht hun inkomen. Een bijkomend onderdeel is dat deze therapievorm op crusiale momenten totaal anders is dan de conventionele vormen van therapie en coaching, dat maakt het er niet makkelijker op. Dus hoe kan ik het aanpakken zodat verzekeraars het in hun belang gaan zien om deze therapie te gaan vergoeden? Zodat de therapie of coaching voor iedereen mogelijk kan zijn. Dat men dus een keuze heeft.

Paul van Aarle
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is focus houden.

Nu ben ik bezig met:
– Visiekunst: Visie’s vertalen in een kunstwerk.
– Oplosfabriek: slimme oplossingen bedenken
– Een zelfbedacht bordspel in de markt zetten
– Businessplanwedstrijd New Venture
– Deurstopper ontwikkelen en in de markt zetten
– 7 days of inspiration
– Europan 11 ontwerpwedstrijd
– Idee voor kindertekenboek
– Webshop op basis van affiliate marketing

ondertussen liggen er nog meer ideeën op de plank die ik graag zou uitwerken en komen er bijna dagelijks ideeën bij.

Welke kies ik? Waar ik ga wat mee doen? Hoe dwing ik mezelf een plan af te werken voordat ik door m’n enthousiasme voor een nieuw idee daar weer vanaf wordt getrokken?

Elsert Sikma
11 years ago

Ik ben een vastgoedprofessional en richt mij op planeconomie en het proces/ontwikkelmanagement van vastgoed- en gebiedsontwikkelingen. Ik ben breed inzetbaar en richt mij op met name gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars.

Mijn grootste uitdaging is het benaderen van de juiste personen, mezelf goed presenteren en vervolgens het verkrijgen van die concrete opdracht!

Reinder Schonewille
11 years ago

Uitdaging om mezelf zichtbaar te maken ipv ‘koude verkoop’.

Miranda
Miranda
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is om mijzelf écht te laten zien (en dus buiten mijn comfortzone te stappen). Het vertrouwen te hebben dat ik werkelijk iets te bieden heb (op het gebied van coaching en training) en dat ook uitdragen, zodat mijn praktijk gestalte kan krijgen.

Rosanne Verstappen
11 years ago

Mijn grote uitdaging is om van zo sterk gefocused en vol vertrouwen te zijn dat angst, twijfel en onzekerheid geen voet aan de grond meer krijgen, ook al zijn ze er wel. De worsteling met mezelf vind ik de grootste uitdaging. Wanneer ik daaroverheen kan kijken zie ik/voel ik een boel plezier, vertrouwen en ruim voldoende mogelijkheden. So, what is bothering me?
Mijn doel is om dit jaar voldoende inkomen uit m’n eigen bedrijf te halen en om er volledig voor te gaan (m.a.w. mijn parttime loondienstverband op te zeggen).
Wat ik doe? Ik begeleid mensen bij stress en burn-out en geef qigongtraining. Ik richt mij momenteel op de particuliere markt. Dit jaar wil ik ook aan de slag voor de zakelijke markt.

Agnes Meijs
11 years ago

UITDAGINGEN:

1. Hoe kies ik WELKE potentiele mogelijkheden ik ga aanpakken om mijn bedrijf succesvoller te maken?

2. Hoe hou ik mijn hoofd helder in de 1000-den klussen die tot succesvol ondernemerschap leiden maar niet tot mijn eigenlijke product -natuuractiviteiten- horen?

3. Hoe creëer ik een gezonde balans tussen bedrijf en gezin, zeker als zelfstandig ouder.

Ron Schipper
Ron Schipper
11 years ago

Ik haal veel levensplezier uit het ondersteunen van mensen op hun zoektocht naar de eigen mogelijkheden om hun leven weer richting te geven. Mijn grootste uitdaging is om mijzelf en mijn kwaliteiten dusdanig neer te zetten dat ik met deze passie als zelfstandige mijn inkomen kan genereren.

Hella van der Zwan
11 years ago

In september deed ik de Business Bootcamp voor het eerst en ik was helemaal overrompeld door het verhaal van Nisandeh. Gaat zakendoen zò in het werk? Whow! Toch bleken er telkens storende factoren in mijn functioneren te zijn, waardoor ik niet alle tools toepaste. Inmiddels ontvang ik uitstekende coaching daarvoor bij iemand die ik op de Master Entrepreneur ontmoette. (hoe een dubbeltje rollen kan??) Ik wil me nu graag nòg eens door Nisandeh laten inspireren en fijn mensen ontmoeten. Mijn praktijk heeft in januari beter gedraaid dan ooit, dus ben ik heel blij, maar ik wil door tot…. conscious millionair!

Jan Dijkema
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is in contact te komen met prospects waaraan ik mijn diensten kan aanbieden. Grote vraag hierbij is wie hiervoor te benaderen en de wijze waarop. Mijn doelstelling is voor meerdere opdrachtgevers werkzaamheden te verrichten bij voorkeur binnen de publieke sector.

Jacqueline Ansem
11 years ago

Ik ben een docent die een passie heeft voor taijiquan en dit al enige jaren aan het doorgeven is. Ik wil een grote groep (15) mensen hebben die zich commiteren aan de lessen. Bekendheid krijgen in Amsterdam, zodat de lessen ‘vol’ zijn en ik op deze manier een inkomen kan genereren.

Ronald Bullinga
Ronald Bullinga
11 years ago

Ha businesspartners

Ik ben arbeids- en organisatieadviseur / psycholoog en richt me op het verbeteren van werk en organisatie. Ik wil medewerkers, teams en leidinggevenden helpen bij verbinding en het verhogen van het ‘dynamisch presteren’.
Na 25 jaren in arbominnend Nederland allerlei leuke functies te hebben gehad (onderzoek, advies, training, teamleider, branchemanager en regiomanager) ben ik vorig jaar gestart met RSB Advies.

Inhoudelijk lukt het me goed mijn klantwaarde te gelde te maken als ik aan tafel zit. Bij nieuwe klanten aan tafel komen, slim netwerken en laten zien dat ik er ben, is voor mij wennen en lastiger. Ik hoop daar veel prikkels en inspiratie voor te kunnen halen en mensen te onmoeten met de nodige ervaring (en lef) op dit terrein.

Heb er zin in!

Maud Minnebach
Maud Minnebach
11 years ago

Ik ga 1 maart mijn eigen bedrijf starten. Mijn dienst is coaching, training en consultancy gericht op het ontwikkelen van mensen.

Mijn grootste uitdaging is mijn werkzaamheden zo helder mogelijk en onderscheidend neer te zetten. Focus en specialisatie is belangrijk, tegelijkertijd wil ik ook geen kansen laten liggen.

Marie-José Pas
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is erop te vertrouwen dat mijn zoons geen rem maar de grootste fans zullen zjin van Tekstuweel.

Ruud
Ruud
11 years ago

I am communication consultant and web designer. Besides I have started an online platform http://www.uitblinker.nl (outperformer.nl) to inspire people to live and work in a pleasant way ánd achieve the results they want. For the latter I want to help coaches, trainers and other professionals to become an outperformer themselves, in order to help others to works and live the way they want. My challenge is to make a living of the the uitblinker-activities.

Petra Vennegoor
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is momenteel het vinden van mijn eerste werknemer die mij kan vertegenwoordigen. Daarnaast is de “kunst van het loslaten” mijn grootste uitdaging en de persoon alle vertrouwen te geven om de events te organiseren en uit te voeren.

Petra-Esmeralda Beekers-Romme

Mijn grootste uitdaging is mezelf `verkopen`, me in de markt zetten met de zachte kracht van zielevoeding.

Uitdaging is me verstaanbaar te presenteren en zichtbaar te laten zijn. Met verstaanbaar bedoel ik dat ik de aardse taal van mijn deelnemers en clienten spreken.

En ook practisch zichtbaar, ik zie is dat ik mag beginnen met een foto uploaden 😉

Sonja
11 years ago

Regie en resultaat zijn kwaliteiten die ervoor zorgen dat ik telkens gerichte actie onderneem. Mijn passie is hierin te blijven groeien en anderen te helpen ook actie te ondernemen. Ruimte en relaties zijn net zo belangrijk. Ruimte omdat ieder individu recht heeft op ruimte en vrijheid om zichzelf te zijn. Relaties omdat wij betekenis krijgen in relatie tot anderen. Het gaat om de balans tussen regie én ruimte, tussen resultaat én relaties. Teveel aandacht voor het één of het ander verstoort de groei. Beide kanten zijn nodig. Het één kan niet zonder het ander.
Mijn grootste uitdaging is deze balans te bewaren, zodat ik mijzelf genoeg ruimte en tijd gun succesvol te worden in die activiteiten waar ik het meeste plezier aan beleef.

Nicole Bader
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is om focus in mijn business propositie aan te brengen!

Leontine Vreeke
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is om in zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk klanten en omzet te hebben. Ik wil van werken met 3 parttimers naar 50 fulltimers. Hoe doe ik dat a. snel en b. met kwaliteit en c. zonder zelf onder te sneeuwen?

Dorien
11 years ago

Durf ik succesvol te zijn
Durf ik een financieel risico te nemen

Theo Heus
11 years ago

Mijn grootste uitdaging is om medewerkers te zoeken die mijn werk met evenveel passie, precisie en succes uitoefenen als ik, zodat ik me kan focussen op de creatieve kant en de marketing van mijn bedrijf.

Hermine van Loon
Hermine van Loon
11 years ago

Wat ik in de training wil leren is om sterker te worden in de zakelijke kant van mijn rijschool. Nu heb ik het gevoel dat ik met mijn hobby bezig ben, i.p.v. dat Ik een bedrijf run.

Bouke Boomstra
11 years ago

uitdaging: grotere, continue klantenstroom op gang brengen.