Na de Business Bootcamp – Mindset

Hallo Business Bootcamp-deelnemer!

Hoe gaat het met je? En met je business? Zie je al verschil, zo’n anderhalve week na de Business Bootcamp?

Om je te helpen in de energie van de Business Bootcamp te blijven, wil ik je graag nog eens kort, bondig en snel door het materiaal van de Business Bootcamp heen loodsen. Zodat je deze kennis behoudt en het niet ongemerkt wegebt.

Daar gaat ie dan:

In de Business Bootcamp heb ik je het MG-SPI systeem (My God, Such a Powerful Idea!) aangereikt.

Vandaag nemen we nog eens een kijkje naar de M, die staat voor mindset.

En dan hebben we het natuurlijk over een ondersteunende mindset, een mindset die je als ondernemer nodig hebt om successvol te zijn. Met overtuigingen zoals:

 • Everything Is Energy – dat gold voor de training, maar dat geldt uiteraard ook voor je business en andere aspecten van je leven. Hoe meer energie je investeert, hoe meer energie het je oplevert.
 • Wees trots op je succes en laat je horen  – je was op zaterdag nog maar een paar uur binnen en je werd al uitgedaagd om met zoveel mogelijk mensen te delen wat jou fantastisch maakt: “I am fantastic at…”.
  Als jij niet laat horen waar je goed in bent, hoe moeten potentiële klanten dat dan weten?
 • Denk groots, buiten de kaders – weet je nog, het MLR spel, waarbij we zo veel mogelijk zinnen maakten met woorden die begonnen met M, L en R?
  De les: denk niet alleen maar binnen de kaders van wat je al weet, zoek mogelijkheden en oplossingen buiten de gebaande paden!
 • Get in line, stay in line – blijf gefocust, haak niet af, laat je niet afleiden door zaken die je niet naar je doelen leiden.
  Wanneer je afhaakt, kun je niet na verloop van tijd weer zomaar verder gaan waar je was gebleven, maar ben je weer helemaal terug bij af… onderaan de berg.
 • Succes ligt altijd buiten je comfortzone – Hup! Uit die comfortzone…! En hoe weet je dat je uit je comfortzone bent? Precies, dat voelt oncomfortabel.  Van nu af aan heb je dus reden om oncomfortabele situaties op te zoeken in plaats van ze te vermijden. Want daar ligt je succes!

Komt het weer boven? Goed!

Voor nu laat ik het hier bij voor wat betreft MG-SPI. Binnenkort gaan we verder met de G van Goals.

Dan tot slot nog iets anders… ons vriendschapsprogramma

Ken jij ondernemers in je omgeving die jij de benefits van de Business Bootcamp ook gunt?
Stuur ze naar de komende Business Bootcamp en win zelf waardevolle prijzen!

Gebruik hiervoor de vriendenlink die je elke dinsdag in onze e-mail aan jou aantreft. Stuur deze link naar jouw contacten en laat je contacten zich aanmelden via deze link. Dan kunnen wij bijhouden wie er via jou zijn aangemeld en kunnen we jou je prijs geven.

Wat die waardevolle prijzen zijn en hoe ons vriendschapsprogramma precies werkt, lees je hier

En dan is de beurt nu aan jou… Heb jij nog aanvullende inzichten met betrekking tot de mindset van de succesvolle ondernemer?

Deel deze dan hieronder in het commentaarveld. Zo houden we elkaar scherp en helpen we elkaar om “in line” te blijven!

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alexander Buskermolen
10 years ago

Voor mij is de Mindset niet alleen het startpunt, maar ook je “geweten” bij het ondernemen. Hoe je iedere dag opnieuw met je business aan de slag gaat bepaald voor mij het succes. Ik krijg constant nieuwe prikkels en energie van ontmoetingen met nieuwe mensen. Iedere stap, hoe klein ook, draagt weer bij aan het grote plaatje. Het gevolg is dan ook dat ik groot durf te denken!
En als het dan eens tegen zit, denk ik aan deze quote van Nelson Mandela:

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”

Succesvolle business gewenst!

Naomi Welkens
10 years ago

Hallo Alexander, dank je wel voor de reminder. Het gedicht wat je net geciteerd heb ‘Our Deepest Fear van Marianne Williamson’ is mijn grootste drijfveer. Dit gedicht motiveert mij om het beste uit mezelf te halen. Om doelen te stellen die ik wil bereiken en daarnaar te handelen.

Jeremine Holt
Jeremine Holt
10 years ago

Ik kende die quote natuurlijk al wel, maar ik blijf het enorm sterk en waar vinden.

Ik heb m’n mindset volledig opnieuw ingetuned, ja hoe zeg ik het anders, en het werkt als de weet-ik-wat. Geweldig. Maar merkwaardig genoeg is m’n eerste reactie op groeiend succes een behoorlijk angstig gevoel. En ik kan me voorstellen dat dat in het verleden voldoende waarschuwing was om weer gas terug te nemen. Nu probeer ik buiten m’n comfortzone in die angst te blijven en door te gaan op de ingeslagen weg. Groter te worden ipv klein te blijven.

Ik durf m’n omgeving nauwelijks meer te vertellen hoe goed het gaat. Het was zo makkelijk om te zeggen dat eea tegenzat, dan krijg je wel begrip en herkenning. En nu? Geen idee wat er gaat gebeuren. Maar ik ga door nu en niet meer terug.

Succes allen!

Jenny van Egmond
Jenny van Egmond
10 years ago

De Business Bootcamp was echt een booStcamp, mijn drive om mijn droom te verwerkelijken is nog sterker geworden. Het gaat lukken, ik weet het zeker. Ik heb meer vertrouwen in mijn mogelijkheden gekregen, Nu ben ik me er echt van bewust dat het gaat om de juiste stappen nemen en volharden ipv ‘losse vingerwerk en een dosis geluk. Met als resultaat dat er deze weken al 2 wensen zijn uit uitgekomen, een bevestiging dat ik het juiste pad ben ingeslagen. Iedere ochtend maak ik nu een prioriteitenlijstje, met als gevolg dat wat belangrijk is, gedaan is aan het einde van de dag en er zelfs tijd over blijft.

Een handige tip die ik ontdekt heb bij het maken van keuzes: als ik me afvraag welke keuze ik moet maken, ga ik rustig zitten en visualiseer alle mogelijkheden. Ik merk dat de mogelijkheid die het makkelijkst te verbeelden is, de beste en de meest moeiteloze blijkt te zijn. Misschien werkt het voor jou ook!

Caroline Hoogerwerf
10 years ago

Hoi Jenny, dat herken ik nu helemaal!

Ik was voor het eerst op de Business Bootcamp in september. Toen lukte het niet met mijn focus en drive. Verkeerde pad gekozen. Op 10 januari 2012 heb ik besloten het andere pad te kiezen (hobbie) en om daarmee verder te gaan. Toen kwam de Business Bootcamp en sindsdien gaat het geweldig! Net als bij jou voel ik dat ik bevestigd wordt in mijn keuze.

Mijn mindset: Ik ben de beste sportmasseuse ter wereld en alle topatleten vragen mij mee naar de Olympische spelen van 2016 om hen te ondersteunen en te begeleiden.

Ik vraag om hulp, vertel tegen iedereen mijn ambitie (with high energy) en kom steeds meer in contact met verschillende mensen die netwerk hebben in de sportwereld. En gister ben ik een sportfysio tegen het lijf gelopen die het Olympisch team begeleidt!!! Waarom wachten tot 2016? Meneer mag ik met u mee? Maar dan moet je naar Londen. Geen probleem, ik regel het wel. Als ik naar londen moet, dan kom ik naar londen. Hij moest wel lachen, maar merkte hoe serieus ik was. Mijn ambitie past in ieder geval bij die van de topsporter hahaha

En nu het contact warm houden, duimen etc. Ik heb helemaal het gevoel dat dit gaat lukken!
Ik ben er zo blij mee, ik straal helemaal van energie!!

Anita Brinkman
10 years ago

Inderdaad Carolien!

Een topsporter gaat altijd door om steeds weer beter te worden en meer te bereiken

Heel veel succes met alles he

gr Anita

Willy Triest
10 years ago

Tja, mindset … Ik moet eigenlijk toegeven dat mijn mindset is beginnen veranderen rond zaterdagmiddag. Aanvankelijk heel sceptisch, maar door te luisteren en vooral te voelen wat Nisandeh bracht, en de manier waarop hij staat voor wat hij zegt, gaf ik het een eerlijke kans.

Oefening na oefening, spel na spel werd me heel duidelijk dat ik het altijd bij het verkeerde eind heb gehad. Dan is er maar één zinnig antwoord: probeer eens te doen wat een expert zegt!

Eens die stap gezet, is de mindset al aan het veranderen. Ik heb mij doorheen het Business Bootcamp meer en meer opengesteld en tegen zondagavond was ik 180° gedraaid.

Maar wat een bevrijding! Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook op persoonlijk vlak heb ik door deze ‘eenvoudige mindset-shift’ zoveel angsten kunnen loslaten. Gewoon geweldig!

Mijn echtgenote en ik merken ook heel goed het verschil. We zijn maandag onmiddellijk begonnen met de implementatie van wat we leerden, en ondertussen al bijna alles van de lijst afgevinkt, en we hebben een heel andere dynamiek in de zaak. Nieuwe klanten, nieuwe deals met andere centra, belangstelling uit het buitenland … Super begin!

Met oneindig veel dank aan Nisandeh en zijn team!

Anita Brinkman
10 years ago
Reply to  Willy Triest

Hoi Willy

Dat zijn mooie resultaten door a) je open te willen/durven stellen en b) kennis van een expert. Ik ervaar precies hetzelfde elke keer bij Open Circles eigenlijk.

Maar implementatie blijft het belangrijkste zeker bij de personen waar de mindset niet echt het probleem is. De wil om te veranderen en ontwikkelen is er voldoende zeg maar.

Ga weer even terug naar mijn actielijst want ik heb hem nog niet af. Bedankt voor de reminder.

gr Anita

Johanna Glas
10 years ago

Wow Alexander,

Je opmerking over hoe je rechtop moet gaan staan in het maaiveld heeft me even teruggebracht in de tijd. Het is inmiddels al weer een aantal jaren geleden dat iemand me uitlegde dat je beter rechtop kunt gaan staan in plaats van je kop onder het maaiveld te houden omdat mensen anders onzeker van je worden. Als je fier rechtop staat en om je heen kijkt zie je mensen die zich ook hebben opgericht, en met wie je je kunt verbinden. Sinds dat besef heb ik me nooit meer echt ongelukkig of eenzaam gevoeld. Dank je voor deze flashback, de herinnering ontroerde me!

Caroline Hoogerwerf
10 years ago
Reply to  Johanna Glas

Mooi verwoord! Je geeft een beeld aan mijn ervaringen van de afgelopen maanden. Dat maakt veel duidelijk. Ik was verbaasd over de fijne nieuwe inspirerende vrienden die ik gekregen heb in de afgelopen maanden. Nu begrijp ik dat het komt doordat ik ben opgestaan, waardoor ik ze voor het eerst kan zien.

Dank je voor dit mooie verhelderende beeld.

Laerke Nissen
10 years ago

My strongest insights;

Master Entrepreneurs think LONG TERM
– ‘small business owners’ think SHORT TERM…

When I want to be succesfull just as much as the (almost) drowning man wants air – that’s when I’ll be succesful !

I will do WHATEVER IT TAKES !

Success everyone !
Laerke

Anita Brinkman
10 years ago
Reply to  Laerke Nissen

He Laerke

Gaan we binnenkort nog afspreken?
Ben jij er 4 maart op client appreciation day van Open Circles bij?

Ik ben 28-2 in amsterdam

gr

Laerke Nissen
10 years ago
Reply to  Anita Brinkman

Hi Anita,

ik heb je net even een besricht gestuurd op LinkedIn met mijn telefoon nummer. Lijk me leuk om af te spreken!

Groetjes,
Laerke

Arianne van den Berg-Jonkers

Het besluit dat het geld mijn kant op gaat stromen en dat beeld ook echt voor me zien, werkte al op de avond dat ik van Business Bootcamp naar huis reed! In de tussentijd ook een aantal keren resultaat en vandaag weer, toen een cliënt vroeg of mijn tarief soms verhoogd was. Voor nieuwe cliënten hanteer ik inderdaad een hoger tarief en zij vond het geen enkel probleem dat ook te gaan betalen, omdat ik zo goed werk aflever. Tadaa! Doen, als je het nog niet hebt gedaan!

Kees van der Stel
10 years ago

Hallo allemaal.

I am a fastastic coach! Yes I am…..;-)

Voor mij heeft de Nisandeh de M. levend gemaakt door zijn verhaal over de klimtocht op de berg en dan het onderdeel ‘Never Quit’. Nou ben ik een persoon die tot het uiterste gaat om iets voor elkaar te krijgen. ‘Never quit’ is dus op mijn lijf geschreven.

Ik ben maandag direct begonnen met het nadenken over het aanpasssen marketingconcept voor een van mijn producten, te weten een zestiendaags programma voor doorgezette persoonlijke- en bewustzijnsontwikkeling. Dat programma heb ik in 2009 vanuit een creatieve outburst samengesteld, in 2010 heb ik het uitgewerkt en gepresenteerd aan een eerste groep(je). In 2011 scoorden mijn promotie inspanningen niet en heb ik voor de eerste keer het marketingconcept aangepast. Nu, na het bootcamp, ga ik dat weer doen.

Ik ben ook bezig met het bouwen van een ‘team’ en ik ga met een van mijn ambassadeurs bezig met de promotionele kant en dan met name de boodschappen die ik kan koppelen met de benefits van het programma..

Dus in mijn ogen ben ik al flink bezig. Ik heb er nog meer over te zeggen, maar dat doe ik onder de andere letters van het MG-SPI systeem.

Verder heb ik veel aan mijn NLP kennis over o.a. de werking van metaprogramma’s. Misschien ga ik daarover praten in mijn binnenkort op te zetten blog. Yes I will.

Be the change you want to be!

Grtzzz. Kees

Alice Hartgers
10 years ago

Hoewel ik dacht dat ik er aardig klaar mee was, kwam ik er achter dat ik me toch te klein opstelde. Ik was wel bezig met mijn bedrijf maar lekker binnen mijn grenzen. Nu ik gemerkt heb hoe graag iedereen mij wilde helpen in de bootcamp durf ik dat nu, na de bootcamp, ook te doen. En zie daar direct het resultaat: in 1 week maar liefst 4 nieuwe aanmeldingen voor mijn schilderworkshops!! Inzicht: als ik maar actief bezig blijf met mijn bedrijf dan komen de aanmeldingen vanzelf, omdat ik er in geloof!

Astrid Davidzon
10 years ago

De Romeinse keizer Marcus Aurelius schijnt ooit het volgende gezegd te hebben: “Het geluk van het leven hangt af van de kwaliteit van je gedachten”.

Mooie, ware uitspraak, die ook de basis vormt van mijn werk met klanten. M.b.t. mindset vat ik deze ook zo op: “De kwaliteit van je gedachten bepaalt ook de mate van succes. ”

Ik vind het grappig om te merken hoe een aantal mensen in mijn omgeving sceptisch is over mijn eerste boek. Denk je echt dat je dat zo snel gaat lukken? Dat KAN gewoon niet! Grappig dat dit bij mij juist werkt als een rode lap op een stier. Ik ga het gewoon doen! Het MLR-spel zal ik in dit verband nooit vergeten!

Marike Jonker
10 years ago

De ervaring dat vragen leidt tot resultaten is geweldig! Het is prima om iets te vragen. Mensen vinden het net zo leuk om jou vooruit te helpen als je dat zelf vindt! Het geeft energie en inderdaad: sommige onbereikbaar lijkende dingen lukken opeens heel gemakkelijk!

Karin van Toor
10 years ago

Succes ligt buiten je comfortzone en voelt oncomfortabel.
Ja, maar wanneer je er buiten bent gestapt, dan voelt dat zo GEWELDIG. Dan werkt het verslavend en ga je het vaker doen, door de energie die het oplevert en de successen die je erdoor boekt.
Het blijft spannend, iedere dag weer, maar IT FEELS GREAT!