Na de Business Bootcamp – jouw plan

Welkom op deze vierde follow up pagina na de Business Bootcamp van juli 2012, met deze keer het onderwerp Plan!

Op de tweede dag van de Business Bootcamp heb je een A4-tje uitgedeeld gekregen met als titel Business Bootcamp Implementation Plan.

Hierin staan de belangrijkste stappen om te zetten op een rijtje.

Voor jouw gemak herhalen we deze stappen hieronder nogmaals (met uitzondering van de stappen die direct na de Business Bootcamp gepland stonden):

  • Opvolgen van de inzichten en acties uit je werkboek
  • Een buddy vinden om mee te sparren en wederzijdse ondersteuning te geven
  • Een schema maken voor je netwerkactiviteiten voor de komende 3 maanden
  • Verbeteren van je product of dienst (must have & remarkable)
  • Een mailinglijst creëren en starten met het verzamelen van opt-ins
  • Beginnen met een nieuwsbrief
  • Beginnen met een blog

De Business Bootcamp is ondertussen twee maanden geleden.

Wellicht ben je meteen aan de slag gegaan met je implementatieplan en loop je goed op schema.
Super! Als het goed is zie je ook de resultaten van je inspanningen.

Of, wellicht ben je wel begonnen, maar ben je in de loop van de tijd afgeleid, afgedwaald of is je energie en enthousiasme verminderd.
Als dat het geval is, ga weer terug naar je plan.
Bestraf jezelf niet dat je je niet aan je plan hebt gehouden, maar ga gewoon weer verder waar je was gebleven.

Je kunt daarbij ook gebruik maken van de eerdere follow up pagina’s die we je stuurden:

En dan is nu je beurt aan jou: hoe gaat het met jou en jouw planning na de Business Bootcamp?
Als het goed gaat: welke tips kun jij anderen geven om effectief te werken met hun planning?
Als het je wat moeilijker afgaat:  wat heb je nodig om goed te plannen en met je plan te werken?

Gebruik het commentaarveld hieronder om je tips en vragen met de andere Business Bootcamp deelnemers te delen.

Zo helpen we elkaar om de laatste stap uit MG-SPI voor elkaar te krijgen… de implementatie (hierover de volgende keer meer…).

Op jouw succes,

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorien Ketel
10 years ago

Dag Cynthia,

Dankjewel over je opmerking van een 3-jarig zoontje. Ik heb er ook één en een baby van 11 maanden. Dat maakt voor mij dat ik maar de helft van de week heb om zakelijk productief te zijn. Daarbij kost het meer tijd om ‘ergens’ te komen.
Er is zoveel te leren, te ontdekken en te groeien!

Groet, Dorien

Marijke van der Pluijm
10 years ago

De ideeën die ik heb gekregen na de Business Bootcamp van juli heb ik reeds uitgevoerd. Ik wilde meer met social media gaan doen. Denk LinkedIn en Twitter. Ook me meer bezig houden op forums en blogs zoals deze.

Verder wilde ik een actie maken om mensen kennis te laten maken met mij en mijn diensten als Virtueel Assistent.
Ben er trots op dat het gelukt is om mijn plannen ook uit te voeren.

Helaas werpt het totaal nog geen vruchten af. Dat is dan ook de reden dat ik in oktober weer naar de Business Bootcamp ga. Kijken waar ik het nog moet verbeteren.

Mochten jullie tips hebben dan hoor ik het graag.

Thea van Dijk
10 years ago

Gelijk maandag na de Business Bootcamp begonnen met implementeren. En het geeft resultaat! Na lang alleen maar quite draaien in mijn business, heb ik voor het eerst winst gemaakt. Jippie.

Het verbeteren van mijn product leek mij het moeilijkste om te implementeren en dat is niet zo. Gaande weg al drie verbeteringen doorgevoerd. En het volgende idee staat klaar om ingevoerd te worden.

Een buddy om te brainstormen en om elkaar gefocusd te houden is een waardevolle aanvulling hierbij.

Marijke van der Pluijm
10 years ago

Wat super goed zeg dat je zo vol met ideeën zit en dat je ze ook uitvoert. Kijk wel uit dat die burnout niet terug gaat komen hoor.

Maar je zit op dit moment inderdaad in een lastige situatie. En nee jij bent niet lastig hoor.

Vind het heel lastig om je echt een goed advies te geven. Ik had je al uitgenodigd om te linken met me via Linkedin. Daar zag ik dat je bij mij in de buurt woont. Mocht je er behoefte aan hebben dan mag je altijd contact met me opnemen om eens te sparren. Misschien dat ik je dan van een advies kan voorzien.

Succes met alles.

Ryan de Kom
10 years ago

Met mijn implementatie gaat het goed, maar ben toch niet helemaal tevreden. Veel van deze strategieën genereren klanten op de lange termijn, terwijl ik nu klanten nodig heb. Ik zou daar wat meer tip’s of strategieën voor willen krijgen.

Na de Business Bootcamp ben ik met een paar stappen begonnen. Ik ben bezig mijn website meer conversiegericht te maken. Tevens ben ik mijn mailinglist verder aan het opbouwen. Ik ga binnenkort beginnen met een e-book en blog. Ik heb heel veel tijd gestoken in het bepalen van mijn target audience. Dat laatste vind ik nog steeds lastig. Overigens weet iemand waar ik het linkje kan vinden voor de 4steps to grow your business. Ik heb het opnieuw aangevraagd, maar nog steeds niet gekregen? Misschien heeft iemand de link?

Tips! Begin ergens…..website, mailinglist, doelgroep…whatever. Begin stap voor stap. Succes!

Sjonny van der Tuin
10 years ago

Na het Business Bootcamp weekend ben ik meteen de maandag met de implementatie van start gegaan. De spel elementen zijn heel erg verhelderend om te zien dat je de tijd en energie bij de onbekenden te laten en mogelijke vrienden moet opbouwen.

Ik heb met de juiste mindset mijn omgeving duidelijk gemaakt wat met doel is en hoe ik dit wil bereiken in de toekomst.

Met een uitgeschreven strategie wil ik mijn doel bereiken. Hiervoor heb ik me verdiept in mailinglijsten, mijn specifieke doelgroep, een extra website specifiek voor dit doel.

Nu wordt het tijd om mensen om me heen te verzamelen om de juiste producten te kunnen aanbieden.

Noot: Er komt door mijn activiteiten en vraagstelling bij deelnemende partijen ook interesse en opdrachten naar mij toe. We gaan door!

Daniëla Postma
9 years ago

Wat het meest wezenlijke is, merk ik steeds weer: PLANNEN, plannen en nog eens plannen. Ik heb een mooi en kleurig werkschema voor mezelf gemaakt, waarin ik ruimte voor alle facetten van mijn leven heb ingebouwd (ook privé en gezondheid).

Daarnaast een soort missionstatement om te kijken of mijn leven nog in balans is. (Te lang verwaarlozen van vrienden, vanwege werk, gaat immers ook opbreken, maar kan soms tijdelijk nodig zijn om een klus met volledige concentratie af te kunnen maken.)

Begin van de week maak ik een planning, einde van de week kijk ik of ik die planning gehaald heb. Ik heb redelijk wat zelfdiscipline, maar soms wel moeite om gestructureerd te blijven werken. Even afstrepen of ik inderdaad heb gewerkt zoals ik had willen werken, met behulp van deze kleurige ‘worksheets’, helpt en stimuleert me enorm!

In het begin las ik netjes mijn werkboek steeds opnieuw over. Nu heb ik de belangrijkste principes voor mezelf op 2 A-viertjes gezet, zodat het me weinig tijd kost om ‘bij de les’ te blijven en bij te sturen. Alles weer opnieuw opschrijven helpt trouwens ook weer bij het onthouden en je eigen maken! Ook daardoor wordt je weer even aan het denken gezet: wat gaat goed, wat kan beter?

Tatiana van Gaasbeek
10 years ago

Wat betreft planning gaat het redelijk. Aangezien ik begin 2012 voor het eerst als ZZP’er werk, is alles nieuw en heb ik veel te leren. Soms lastig, maar ik vind het eigenlijk vooral heel leuk!
Sinds de Business Bootcamp heb ik eindelijk een constante stroom van klanten gehad. Nu lijkt het even pauze. :-S
Ik merk wel dat hoe vaker ik met meerdere mensen over mijn coachingspraktijk en mijn plannen praat, hoe meer het gaat leven en ik mijn plannen in de praktijk breng.
Zojuist heb ik een volgend plan opgezet: een wekelijkse ontspanningsavond. Vanaf heden kunnen mensen zich opgeven en kan het dinsdag 25 september van start gaan.
Volgend plan is een workshop in elkaar zetten en een informatiebijeenkomst.

CU! 😉

Daniëla Postma
9 years ago

Ha Tatiana,
Leuk om een soortgenoot tegen te komen. Voor mij viel Business Bootcamp ook mooi samen met de start van mijn bedrijf. Klanten had ik al, maar ik vond dat geen reden om niet meteen een solide basis onder mijn bedrijf te leggen. Ik wil werken vanuit het vertrouwen dat alles gaat zoals het moet gaan, maar niet zomaar in het wilde weg allerlei dingen aan het toeval overlaten.

Mooi idee: jouw wekelijkse ontspanningsavond.

Voor mij is dat geworden: mijn week beginnen met yoga. Zit ik meteen al in een andere mindset. Dat werkt heel goed!

Cynthia Strijbos
10 years ago

Bij mij blijft het meer steken bij de Strategies en de tijd om ze uit te voeren! De mindset is oke, het stellen van doelen doe ik, maar bij het uitvoeren van de strategieen kom ik gewoon tijd tekort. Iemand tips?