Business Bootcamp – en nu verder…

MG-SPI: het proces voltooid (voor nu…)

In de afgelopen weken hebben we door middel van speciale pagina’s de elementen van MG-SPI nog eens de revue laten passeren. De bedoeling hiervan was je te helpen te focussen op de belangrijkste zaken uit MG-SPI en je te helpen bij het implementeren van de verschillende stappen.

Wij hopen natuurlijk dat je daar succesvol in bent geweest!

Maar dat weten we niet zeker… en daarom willen we je graag iets geven wat jouw kans op succes nog verder vergroot.

Het is ons een groot genoegen om je aan te bieden… : een GRATIS ticket voor het ééndaagse Communication for Success seminar (normale prijs 475 euro)!

In het Communication for Success seminar leer je succesvol communiceren met allerlei verschillende mensen. Misverstanden en geworstel behoren tot het verleden en je relaties bloeien op.

Stel je voor dat je probleemloos kunt communiceren met je familieleden, vrienden en – niet onbelangrijk – je zakelijke contacten?! Dat is precies wat je leert in het Communication for Success seminar.

Het enige wat je hoeft te doen om gratis deel te nemen aan het Communication for Success seminar is het beantwoorden van een viertal vragen. Het beantwoorden van deze vragen kost je niet langer dan 5-10 minuten van je tijd.

Hieronder volgen de vragen. Beantwoord de vier vragen eenvoudigweg in het commentaarveld hieronder. Zodra wij jouw antwoorden hebben ontvangen, sturen we je een gratis ticket voor het Communication for Success seminar.

  1. Welke tools en/of strategieën uit de Business Bootcamp heb je inmiddels geïmplementeerd?
  2. Welke uitdagingen ben je tegengekomen bij het implementeren van deze tools/strategieën?
  3. Met welke tools/strategieën worstel je nog en zou je meer hulp kunnen gebruiken?
  4. Welke vormen van steun zouden jou verder helpen bij het implementeren van de tools/strategieën?

Wij zijn je erg dankbaar als je de vragen wilt beantwoorden!  Het helpt ons enorm bij het bepalen van wat we verder kunnen ontwikkelen om jou te helpen meer succes in je business te creëren.

Dus, alvast bedankt!

Schrijf jouw antwoorden op de vier vragen s.v.p. in het commentaarveld hieronder en wij sturen jou het gratis ticket voor het Communication for Success seminar toe.

Op jouw succes,

Nisandeh Neta

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

70 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nisha Brouns
Nisha Brouns
9 years ago

1) Remarkable product
Ik ben actief met de vraag hoe ik mijn product de WOW-factor kan geven

2) Get in line and stay in line
Ik ben me bewust van het belang van doorzetten

3) Focus zetten op specifieke, duidelijk afgebakende en omschreven doelgroep

4) From Strangers to friends, from friends to clients, from client tot ambassadors
Dit was een eye-opener: creëer een systeem!

Hilary Brown
9 years ago

Welke tools en/of strategieën uit de Business Bootcamp heb je inmiddels geïmplementeerd?

More networking tools like LinkedIn and Facebook to start to use better. Planning and looking at my goals more.

Welke uitdagingen ben je tegengekomen bij het implementeren van deze tools/strategieën?
Follow up – I set things up but still am too busy it seems to really get the tools up and running. Didn’t follow up on all my intentions or plans.

Met welke tools/strategieën worstel je nog en zou je meer hulp kunnen gebruiken?
Better time management – better finanical planning and implimentation strategies – more ways/tools to delegate and manage projects.

Welke vormen van steun zouden jou verder helpen bij het implementeren van de tools/strategieën?
Business planning and doing the plan and having experts around to help and assist. Staff management and incentives. Marketing follow through strategies. Evaluation…

Christel De Buyser
9 years ago

1. planning van tijd voor mezelf
2. het gaat nog niet altijd even soepel maar is al beter dan eerder. Ik loop nog regelmatig in de val dat ik toch geleefd wordt door de digitale wereld en de afleidingen zijn nog steeds aanwezig.
3. mijn werk is mijn levensstijl maar toch betrapt mijn omgeving mij erop dat ik altijd met werk bezig ben. Het aantrekken van klanten is nog steeds een euvel.
4. persoonlijk gesprek en advies op maat

Else van der Sloot
9 years ago

Het is alweer 3 maanden geleden sinds “mijn” Business Bootcamp. Ik heb toen erg veel gehoord, gezien, mensen ontmoet e.d., maar nog niet alles kunnen toepassen.
mijn antwoorden op deze vragen:

1- ik heb een veel betere focus gekregen. mijn mindset is nu gestructeerder en ik ben productief bezig geweest met mijn remarkable product. Mijn LInkedin is grotendeels aangepast, en ik doe nu meer via de social media zoals LinkedIn en Facebook. Ik sta nu veel duidelijker en zelfbewuster voor en in mijn werk. heb er ook meer controle over nu.

2- Bij het Linkedin stuk heb ik gebruik kunnen maken van de tips en aanwijzingen van de Open Circles Academy, erg fijn!
Het vinden van de juiste doelgroep voor mijn remarkable product is volop in gang, gaat alleen niet zo snel als ik zou willen. Verder is het een uitdaging gebleken om met de mij beschikbare middelen (dat zijn er nog te weinig) tòch een optimaal resultaat te behalen.

3- Maar ik denk dat ik nòg meer uit de social media zou kunnen halen, mits ik het niet zo vervelend zou vinden om veel tijd achter de pc te moeten zitten daarvoor…dat is in mijn beroep als kunstenaar (zonder inspiratie begin ik niet veel) echt funest gebleken! Ook het bijhouden van een weblog en/of nieuwsbrief gaat mij buitensporig veel tijd kosten om op te zetten. Ik ben gewoon geen supertalent op de pc! En geld om het uit te besteden heb ik niet. Omdat in de kunst echt vrijwel alles op zijn gat ligt, is het overleven helaas weer bovenaan mijn lijstje komen te staan, en blijft er feitelijk te weinig tijd over voor de stappen om mijn werk bij de juiste doelgroepen te krijgen.

4- verdeling tijd tussen mijn echte werk, het pr-stuk en mijn mantelzorgende functie naar mijn partner toe leggen mij regelmatig in een soort van energie-spagaat. Of ik moet gewoon maar accepteren dat het bij mij dan maar wat langzamer gaat. Ik zou niet weten hoe jullie mij daarbij kunnen helpen….

Behalve de misschien wat negatieve toon in de punten 3 en 4 ben ik verder enorm opgeschoten met het beter en duidelijker communiceren naar de “buitenwereld”, het snappen van wat ik kan en wil, en veel zelfbewuster in mijn werk te staan. Dankzij de Business Bootcamp!

Anne Stael
9 years ago

Sinds de Business Bootcamp ben ik begonnen met een nieuwsbrief en heb ik mijn ‘one liner’ geformuleerd.
Uitdaging zit er in om telkens weer vanuit mijn drive al mijn communicatie te doen en dus de wereld nog duidelijker te laten zien waar ik voor sta.
Ik wil ondersteuning bij de marketing van mijn diensten en zoek naar goede samenwerkingsformules.
Het zou mij helpen om te oefenen hoe ik mijn boodschap zowel schriftelijk (persberichten, Facebook etc) als mondeling nog duidelijker neer kan zetten.

Yvette van Kessel
9 years ago

1) Linkedin en Website aangepast, een extra nieuwe website gemaakt, netwerken, planning, goals, marketing, support vragen, blog.
2) Planning, financiën , passief inkomen
3) Planning, marketing, support vragen, financiën, passief inkomen
4) Marketingtools, persoonlijk advies op maat

Erik-Jan van Zutphen
Erik-Jan van Zutphen
9 years ago

1.Met stip op nummer 1: Passief Inkomen genereren. Gelukkig heb ik daar een perfecte methode voor gevonden!

2.Het stellen van je doelen en het daar naartoe werken is lastig. Gelukkig zijn er heel veel mensen die je willen helpen als je daarom vraagt.

3.Communicatie is cruciaal voor succesvolle groei.

4. Ale informatie die je van Open Circles krijgt is waardevol op je weg naar succes.

Guido Vrencken
9 years ago

1. Geïmplementeerd:
– Relaties voor lunch uitnodigen; daardoor met relatie van relatie in contact gekomen, die mij heeft voorgedragen voor opdracht en yes…die is net binnen tot einde jaar.
– LinkedIn profiel aangepast
– Website Marketing workshop gevolgd en DVD social media secrets van Open Circles bekeken en beginnen toe te passen: inhoud blogs
– draft WordPress website zelf gemaakt
– in klantgesprekken MG-SPI in achterhoofd daardoor meer doorgevraagd naar wat speelt er achter de vraag;
– unique product en mijn focus duidelijk neerzetten;
– meer open staan voor discussie over hoe klant denkt over MG-SIP

2. Uitdagingen: Concreet maken van unique product (kiezen of combineren: ben ik rendementsbrenger en/of brenger van creatieve muzikale interventies; tijd vinden voor website inhoud en bloggen
3. Worstelingen: zie 2
4. Feedback en hulp vragen van relaties; doe ik steeds meer en werkt vice versa. Prioriteren en volhouden

Esther Nijdam
9 years ago

1. Je tijd opdelen in verschillende blokken werkt echt super! bedacht hoe ik mijn diensten remarkable kan maken. Daarnaast presenteer ik mezelf meer als een expert, met resultaat 🙂 Hiervooe heb ik inmiddels een blog aangemaakt.
2. Gefocusd blijven. Zelfs met de tijdsblokken betrap ik me er nog wel eens te laat op dat mijn aandacht weer op iets compleet irrelevants gericht is. Waarschijnlijk uitstelgedrag veroorzaakt door limiting beliefs
3. Het opbouwen van een vrienden netwerk en het ontdekken van mijn limiting beliefs.
4. Netwerkbijeenkomsten of een plek waar je gericht op expertise kunt zoeken naar mensen uit het Open Circles netwerk. Waar jullie ook bij zouden kunnen helpen is een manier om snel de vloer aan te kunnen vegen met je limiting beliefs, waardoor je je zo ongestoord mogelijk op je doelen kunt focussen

Dave de Lange
9 years ago

1. Ik heb mijn prijzen verhoogd.
En een half uur gratis massage aanbieden om mensen kennis te laten maken en zo als klant binnen te kunnen halen.

2. Het doorgeven van de prijsverhoging aan mij klanten vond ik moeilijk.

3. Dat mensen me nog beter kunnen vinden. Marketing dus.

4. Op het moment zou ik het niet weten…

Henry Knoop
9 years ago

Geimplementeerd:
– Mindset, goals en strategie. Heb het plan klaar en ben een aantal sites aan het maken.
– Passive income, had alles al liggen, deed er alleen niks mee, ben dat nu aan het afstoffen.

Uitdagingen:
_ tijd en wat doen we eerst

Worstelen met:
– Financieen

Steun:
Zou het op het moment niet weten.

Marije van der Togt
9 years ago

1 LinkedIn profiel aangepast, website aangepast, database aangelegd, netwerk evenementen geplanned en efficient bezocht
2 meer uitdagingen bij het niet geimplementeerde: dus het wekelijks nieuwsbrieven sturen. Heb gewoon niet zoveel nieuws. idem voor een blog
3 zie 2
4 denk dat ik het zelf moet doen, het is ten slotte mijn business. Natuurlijk is samenwerken belangrijk, maar denk dat ik zelf het succes moet realiseren.

Jeannette Rijks
9 years ago

Dag, ik ben Jeannette Rijks, specialist in de aanpak van eenzaamheid. Ik leer coaches hoe ze ook specialist kunnen worden op dit boeiende terrein, zodat hun clienten succesvoller worden en gelukkiger.

Vraag 1:Wat ik tot nu toe heb toegespast van wat ik geleerd heb in de Business Bootcamp is: ophouden met bescheiden zijn. Ik heb een bijzonder specialisme en ik ben er trots op. Mijn focus is beter dan vroeger, ik zorg voor meer regelmaat in mijn social media aanpak. Bovendien heb ik samen met drie anderen een spaaring-groep, waar we elkar scherp houden.

Vraag 2. Mijn uitdaging daarbij is het vinden van de balans tussen grove onbehouwenheid en bescheiden-muizigheid.

Vraag 3. Waar ik mee worstel is het uitbesteden van werk en het samenwerken met anderen.
De keus tussen dingen zelf doen en dingen uitbesteden vind ik erg lastig.

Vraag 4. De enorme energie boost die de Business Bootcamp me heeft opgeleverd wil ik graag nog eens hebben. Ik zou graag hulp willen van iemand die mij helpt mijn blinde vlek te ontdekken.

Amber van der Wiel
Amber van der Wiel
9 years ago

1. LinkedIn aangepast

2. Prioriteiten stellen en vaker nee zeggen

3. Tijd vrij maken om te bloggen en social media. echt geen tijd voor te vinden maar staat wel op de planning

4. Social Media nuttig gebruiken

Dave de Lange
9 years ago

1. Welke tools en/of strategieën uit de Business Bootcamp heb je inmiddels geïmplementeerd?

Ik ben gaan bloggen, heb aanbiedingen gemaakt ”Business Bootcamp Style”, ben begonnen met gebruik maken van Social Media.

2. Welke uitdagingen ben je tegengekomen bij het implementeren van deze tools/strategieën?

Ik hou niet van Social Media en vooral dat er meerdere van zijn waar je allemaal aan mee “moet” doen.
Van ieder Social Media moet je uitvinden hoe het werkt en er (teveel) tijd instoppen.

3. Met welke tools/strategieën worstel je nog en zou je meer hulp kunnen gebruiken?

Facebook weet ik nog steeds weinig van af en zou ik wel meer van willen weten hoe het goed en in zo weinig mogelijk tijd te gebruiken.
Verder is een goed plan maken ook moeilijker dan het in eerste instantie lijkt. Hoe bepaal je je doelstellingen ?
Zoveel meer klanten, contacten, omzet erbij in ??? tijd ?
Hoe bepaal je dat ? Realiteit en groot denken moeten elkaar ergens overlappen, maar hoe ?

4. Welke vormen van steun zouden jou verder helpen bij het implementeren van de tools/strategieën?

Ik zou het op dit moment niet weten. Het is toch gewoon een kwestie van stap-voor-stap de principes blijven toepassen.

Stef Linsen
Stef Linsen
9 years ago

1. Op Business Bootcamp Juli meteen ineschreven voor Breakthrough to Success van Sept. en daar geweest. Financial Freedom (Nov.), Master Entrepreneur (Juni 2013) volgen.
2. 2 contacten hier benaderd met vraag om te luisteren naar mijn ideeën voor uitbouw van f l werk praktijk. Ze zeiden ja, gaven kommentaar én deden allebei meteen een aanbod om samen activiteit op te zetten, waaar ik weer ja tegen zei. Geregelde vervolg afspraken om dat verder uit te werken.
3. LinkedIn profiel verder geoptimaliseerd.
4. Passief inkomen bron aangeboord en vorige week mee gestart. Dit kostte de afgelopen 1,5 maand veel energie om e.e.a. te snappen, te lezen (e.e.a. samen gedaan met broer en schoonzus; joint venture besluit), te regelen. Komende tijd op gezette tijden met een ‘mentor’oefenen om bedreven erin te worden.
5. Al voor Business Bootcamp Juli had ik besloten te starten met Tai Chi (ambitie leraar worden). Inmiddels al 5 weken bezig; lekker.
6. N.a.v. Breakthrough to Success een excel schema maken met smart beschrijvingen van 1 jaar doelen; 2 op relatie gebied [ 1 x gezin, 1x daarbuiten], 3x op werk/ geld en nr. 5. Kortom e.e.a. precies uitgewerkt.
7. Nr. 4 heeft nadenken over uitbreiding eigen f l wat naar achtergrond gedrongen. Nu kan dat weer naar voren, terwijl passief inkomen bron gaat stromen. De tijd werkt dan niet tegen me.
Zo da’s effe genoeg.

Bene Bailleul
9 years ago

Hartelijk dank voor deze reflectievragen (eventjes stilstaan om nadien er nog harder voor te gaan)
1. geïmplementeerd: remarkable product
2. uitdaging: blijven focussen op het belangrijke
3. waarmee ik worstel: get in line & stay in line
4. steun: af en toe een externe reminder
Succes voor iedereen en ‘go for it’.

Margo Vonk
9 years ago

Een boek schrijven is een droom van veel mensen. Maar het gaat er niet om om jou droom op te schrijven, het gaat erom iets te schrijven wat mensen willen lezen en doet verlangen naar meer. Zoals de Harry Potter boeken werken als een elixer…
Ik ga ervoor!!!

Daphne van Buyten
9 years ago

1. Ik houd mijn planning superactief bij, plan structureel tijd in voor mezelf, ben gestopt met multitasken, heb hulp gevraagd bij het doorontwikkelen van mijn remarkable product, vertrouw veel meer op mijn eigen kunnen en praat over mijn successen, waardoor de verkoop 100x makkelijker lijkt te gaan
2. Uitdaging blijft het gevecht met de tijd… Dagen zijn altijd te kort. Vered gaf me dit weekend het inzicht mee dat tijd net als geld in vier manieren te besteden valt: spend, safe, investe en waste. Dit inzicht heeft me deze week al wat verder op weg geholpen, maar het blijft een uitdaging hoe om te gaan met je kostbare tijd.
3. Ik worstel met hulp vragen en het vragen duidelijk doen: precies zeggen wat je wil en dat vaker doen. Financiën is ook geen favoriet.
4. Steun zou ik vinden in de organisatie van meer creatieve netwerkevents.

Bart Jansen
9 years ago

1. Ik heb al een hoop punten en puntjes van het Business Bootcamp in de praktijk gebracht. Met name het ‘Stay in line’-principe en een grote schoonmaak op LinkedIn en mijn website hebben mijn aandacht gehad. Daarnaast ben ik aan het stoeien geslagen met het opzetten van een weblog.

2+3. Zoals gezegd ben ik bezig met het ‘thema’ weblog. Technisch gaat me dat zeker lukken. Maar de inhoud; daar zie ik nog wel wat uitdagingen. Wat schrijf ik én hoe blijf ik, ook op langere termijn, interessant/relevant voor de lezers.

4. Feedback op mijn blogs, lijken me een goede steun om de ‘swing’ erin te houden. Maar ja, … dat kan natuurlijk pas als mijn blog online is. 😉

Marjolein Akkermans
Marjolein Akkermans
9 years ago

De tools en/of strategieën uit de Business Bootcamp die ik inmiddels heb geïmplementeerd:
Sneller in de actie gaan; sneller uit mijn comfortzone.
Tijd qua mail afbakenen!
Vaker reageren op LinkedIn discussies/ zelf ook al een vraag gesteld.

Welke uitdagingen ik ben tegengekomen bij het implementeren van deze tools/strategieën:
Oude beperkende overtuigingen!
Goed doelen stellen waar ik in geloof.
Ook begon ik (actie!!) direct met de mails nav het bijenkorfspel maar dat heb ik niet goed onderhouden: wellicht door zomervakantie en wisseling van baan… maar toch: ik ben nog te weinig overtuigd van mijn toekomstige bedrijf in ritueelbegeleiding?

Met welke tools/strategieën ik nog worstel:
Goed doelen stellen. Ik kan wel allerlei doelen bedenken maar ze hebben (nog) geen overtuigingskracht. Niet voor het grote geheel tenminste; niet voor de lange termijn. Ik kan kleinere doelen prima stellen en die doe ik nu ook gewoon.

Welke vormen van steun zouden mij verder helpen bij het implementeren van de tools/strategieën:
Vaker in de juiste inspirerende energie komen: de Breaktrough heeft in die zin alles weer scherp gesteld en ik kan me sindsdien veel makkelijker een spiegel voorhouden w.b die beperkende overtuigingen! Ook lees ik sindsdien dagelijks door mijn aantekeningen en dans ik elke ochtend heerlijk 5 minuten voordat ik aan de krant begin.
Gelukkig is er straks voor mij nog de financial freedom !
Ik ga ook vaker de mail lezen vanuit Open Circles (ik vond het eerlijk gezegd een beetje te veel mail maar ervaar het nu als goede optie om in de juiste stroom te blijven)
En ik kan me voorstel dat een intervisiegroep ook werkt!

Maureen Birney
9 years ago

Helemaal goed, ik ga ook voor de Financial Freedom!

Annet Manche
9 years ago

1. Ik heb mijn website opnieuw ontworpen en laat hem door een professionall in een nieuw programma zetten, met een buttom naar facebook, een inschrijfformulier voor mijn klanten en met een professionelere uitstraling
2. het ontwerpen van mijn website en het zoeken naaar iemand die bij mij past om mijn website in een ander programma heeft mij heel veel tijd gekost., ik weet nog niet hoe ik kan zorgen dat dit soort projecten mkinder tijd voor mij kosten

Christa Wiersma
9 years ago

1. Ik heb me begeven in de wereld van de social media en daarbij mensen gevraagd me hierbij te helpen. Mijn website is ge-update. Ik ben meer als ondernemer gaan denken. Heb veel contacten met mensen gelegd, ben meer gaan netwerken.
2. Het volhouden ervan, discipline hierin ontwikkelen. Pfoe…..
3. Dat is een interessante vraag. Ik ben namelijk niet zo’n vrager. Het komt toch neer op het focussen: wat doe ik nu echt? Waar kan ik anderen werkelijk mee helpen? Waarom zouden deelnemers naar mijn opleiding komen? Kortom: wat is er zo remarkable aan datgene waar ik een ander mee van dienst kan zijn en hoe verwoord ik dat?
4. Netwerken en met mensen in gesprek zijn hierover. Herhaling van aha-erlebnissen. En ja, ik moet toegeven: dit soort mailings, waar ik ergens ook een hekel aan heb, ….helpen toch wel….. Wat me ook helpt is het aan anderen vertellen wat voor mij de belangrijke inzichten waren van de Business Bootcamp.

Miriam Janssen
9 years ago

1 Focussen. Duidelijk gekregen wat ik wil. Hierdoor ben ik plaats voor mijn praktijk aan het maken in mijn leven, omgeving, relaties en financiën.

2 Focussen.

3 Marketing en mijn tijd beter indelen en verdelen.

4 Hulp bij social media

Jan Hobo
9 years ago

1. Het updaten van linkedin profiel en zoeken naar waardevolle contacten om toe te voegen
2. Uitdaging hierbij is om dit zakelijk en to the point te houden, en om het toevoegen van nieuwe contacten consequent bij te houden.
3. Bij een andere onderwerp ook al aangegeven: het vasthouden van de positieve ‘vibe’ na het bijwonen van de bootcamp zou erg leuk zijn.
4. Ik denk dat het voor elke zzp-er waardevol zou zijn om frequent te brainstormen met collega zzp-ers over uidagingen en valkuilen.

Mirjam Kuster
9 years ago

1) Persistance. Ik blijf mezelf en mijn bedrijf serieus nemen, no matter what. Ik ben gaan hardlopen 2 x per week om de doorzetting te ondersteunen.

Samenwerken. Ik heb een begin gemaakt met onderzoeken met wie ik zou willen samenwerken en sta nu op het punt daarin meer te gaan investeren voor de lange termijn.

Think big. Mindset veranderen door elke dag datgene wat ik echt wil me voor te stellen en daarmee bezig te zijn.

2) Tijdgebrek om al mijn plannen uit te voeren en mezelf daarin behoorlijk onder druk kunnen zetten waardoor het minder stroomt. Nog meer keuzes maken is nodig.

3) Hoe laat ik de wereld weten wat mijn remarkable product is op een manier die bij me past? Daar gaat deze training me wellicht bij helpen! Hoe blijf ik ruimte houden voor rustmomenten voor mezelf en voeding voor mezelf.

4) Een stukje time management wellicht nog en ondersteuning om in line te blijven zonder (te) streng voor mezelf te worden.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

Ik ben Wilko van der Ploeg, na mijn eerste Business Bootcamp in november 2010 ben ik gestart met mijn bedrijf WordXPression. Ik help ondernemers meer omzet te behalen uit hun website. Voor mij was het dus beslist niet het eerste Bootcamp wat ik heb meegemaakt… en inmiddels ook al diverse vervolgtrainingen gevolgd.

1. Welke tools en/of strategieën uit de Business Bootcamp heb je inmiddels geïmplementeerd?
Inmiddels heb ik denk ik alle tools uit het Business Bootcamp wel geimplementeerd… maar ik controleer dit aanstaande zaterdag graag, dan ben ik weer van de partij.

2. Welke uitdagingen ben je tegengekomen bij het implementeren van deze tools/strategieën?
Mijn eeuwige uitdaging is time-management… het gaat iedere keer beter, maar mijn grote ‘valstrik’ is het telefoon- of skypegesprek… ik ben teveel een gezelligheidsdier en mijn gesprekken lopen nogal eens uit…

3. Met welke tools/strategieën worstel je nog en zou je meer hulp kunnen gebruiken?
Wellicht een training : Hoe kap je zakelijk, maar vriendelijk een gesprek af ?

4. Welke vormen van steun zouden jou verder helpen bij het implementeren van de tools/strategieën?
Mijn ervaring is, dat het machtigste wapen voor de ondernemer zijn netwerk is. Dus alles wat netwerken beter/makkelijker maakt helpt verder met implementeren…

Robert Rosier
Robert Rosier
9 years ago

1. Gekozen om me te richten op één activiteit. Profielen op social media daarop aangepast.

2. Moeilijk voor mezelf om met mijn veelzijdige interesses me bij één ding te houden én dan af te houden wat me wordt aangeboden op de andere interessegebieden.

3. De juiste mensen om me heen vinden en niet alles zelf doen gaat me nog niet echt soepeltjes af, om het zo maar eens te zeggen.

4. Ik schat in dat ontdekkingen doen over de manier waarop ik communiceer en betere manieren leren zomaar eens méér dan behulpzaam zou kunnen zijn.

Patrick Verheij
Patrick Verheij
9 years ago

Eens zien:

1. Een remarkable product, dat heb ik zeker.
2. Belangrijkste uitdaging is het voortdurend blijven verbeteren van dat remarkable product om het remarkable te houden.
3. Tijd vrij maken, discipline handhaven, focus.
4. Sparring partners.

Kristine Ates
9 years ago

1. Ik heb mijn linkedin profiel aangepast en mijn mindset is die van een ondernemer geworden. Hierdoor ben ik veel vrijer in het promoten van mijn bedrijf en het aanbieden van mijn productieve trainingen en teamprogramma’s
2. de uitdagingen die ik tegen ben gekomen en die ik heb aangepakt zijn is het uit mijn comfortzone stappen en meer tijd investeren in marketing.
3. als uitdaging heb ik meer te focussen en mijn niche specifieker te maken.
4. ik zou 3 praktische coachingsessies kunnen gebruiken.

Djoea van Zanten
9 years ago

1. Mijn Linkedin en website verbeterd. Mijn producten verder ontwikkeld en meer focus.

2. De grootste en leukste uitdaging is het zetten van grote doelen. Deze zorgen nu voor een enorme drive.

3. Ondanks ik goed kan focussen blijft dit toch een aandachtspunt. Ik val soms terug in teveel tegelijk willen.

4. Tips&trics d.m.v. video’s en blogs. Ook geregeld een seminar volgen kan enorm helpen.

Maarten Dings
9 years ago

1. Netwerken, zoveel mogelijk mensen leren kennen.
Positive thinking, denken in mogelijkheden.
Durf te vragen: Er bestaat enkel ‘Ja’ en ‘Nee, niet nu’.
Get in line and stay in line en Focus, de energie en aandacht blijven richten, elk klein succes levert weer energie op om door te gaan.
Prioriteiten stellen en m’n aandacht richten op activiteiten die me dichter bij m’n doel brengen.

2. Netwerken: Uit m’n comfort-zone stappen.
Helder formuleren wat mijn doelstellingen zijn en vertellen over m’n activiteiten.

3. Samenwerken en de juiste doelen stellen waardoor groei ontstaat.

4. Helder formuleren van doelen, de te nemen stappen inzichtelijk maken daarop vervolgens gericht en efficient actie naar ondernemen. (organisatie).
Effectief communiceren.

Monique Schaafsma
9 years ago

Ik ben Monique Schaafsma, een tijdje voor mijn eerste Business Bootcamp ben ik gestart met mijn bedrijf Business Calls. Ik bel voor bedrijven naar bedrijven en leg telefonisch de eerste contacten.

1. Welke tools en/of strategieën uit de Business Bootcamp heb je inmiddels geïmplementeerd?
Ik ben al een paar keer naar de Business Bootcamp geweest en check en implementeer daarna.

2. Welke uitdagingen ben je tegengekomen bij het implementeren van deze tools/strategieën?
Mijn uitdaging is om niet alleen bezig te zijn met de huidige opdrachten maar ook aan de toekomst te denken.

3. Met welke tools/strategieën worstel je nog en zou je meer hulp kunnen gebruiken?
Het financiële aspect en voorwaarden waaronder je levert.

4. Welke vormen van steun zouden jou verder helpen bij het implementeren van de tools/strategieën?
Mijn ervaring is, dat praten met anderen mij verder helpt.

Mieke Groen
9 years ago

1. Focus houden, niet meer multi-tasken, actiever op LinkedIn, sparringclubje opgericht.

2. Het verzinnen van nieuwe dingen

3. Zakelijker communiceren/denken, het genereren van passief inkomen

4. Ideeën opdoen voor passief inkomen, communicatie seminar

Margreet Noordanus
9 years ago

Na de vorige Business Bootcamp heb ik geïmplementeerd:
1. focus per project en alleen multitasken in het project waar ik mee bezig ben.
2. onafgebroken blokken werken – uur achter elkaar zonder telefoon, facebook of email.
3. verdubbeling tarieven aangekondigd.
4. bezig met het werken aan het passief inkomen, hiervoor moet ik schrijven hetgeen ik nu doe gecombineerd met verspreiden van de artikelen die later bijelkaar gevoegd worden.
5. eerste opzet voor database gemaakt.
Al met al al veel gedaan wat me absoluut opweg helpt en vooral helpt werkelijk te focussen en te implementeren!

Tanja Kruseman.
9 years ago

1. focussen en keuzes maken (waar ligt werkelijk mijn kracht)
Een visie verwoorden, wat is mijn stip op de horizon en wat wil ik bijdragen aan het grotere geheel. Verder: werktijd blokken en minder laten versnipperen (nog niet naar tevredenheid voltooid, maar werk ik aan). Opstarten van een weblog.
2. mijn eigen ingeslepen gewoontes….
3. het remarkeable product en passief inkomen
4. time management en het neerzetten van mijn dienst als ‘product’.

Hellen van Knippenbergh

1.ik heb een aantal dingen geïmplementeerd :
Contacten toegevoegd aan linkedin,> 500 sinds januari 2012
Eigen website sinds een maand
Mijn eerste blog geschreven !
Benader mijn target audience voor t eerst duidelijk
2.Uitdagingen die ik ben tegengekomen zijn is dat ik mezelf voel groeien en dat ik weet dat ik een verschil kan maken in levens van heel veel mensen. De uitdaging is om meters boven het maaiveld uit te steken.
3. bloggen, posten en opvolgen zijn dingen waar ik nog mee worstel.
4. Ondersteuning in social media , iemand die over mijn schouder meekijkt en me leert hoe dit effectiever toe te passen zouden me erg helpen

Tanja Langmuur
9 years ago

1. Een belangrijk punt voor mij was het verlies van tijd als je niet ongestoord werkt. Dus nu werk ik minimaal twee uur per dag ongestoord.
2. Verder heb ik mijn doelen bepaald voor de komende 5, 3 en 1 jaar. Lastig vond ik om deze te vertalen naar concrete doelen en ze hoog te durven insteken.
3. ik worstel nog met het nemen van actie, en dat is voor mij het belangrijkst om nu te implementeren.
4. ik kan nog hulp gebruiken met het remarkable maken van mijn product.

Maureen Birney
9 years ago

1. Ik ben gestart met een blog en heb LinkedIn weer nieuw leven ingeblazen.
2. De uitdaging die ik tegenkwam was dat ik behalve schrijven het ook nog moest verspreiden en dat voelde best wel kwetsbaar aan. Was het stukje wel goed genoeg om te lezen?
3. Ik worstel nog om een duidelijke strategie op te zetten en weet nog niet hoe ik mijn product/dienst REMARKEBLE krijg.
4. Vorm van steun? Ehhh, de volgende training gaan volgen.

Ingrid Engelen
Ingrid Engelen
9 years ago

1. Gestopt met multitasken!
2. Dat ik minder tijd moet verdoen met de social media: Facebook, LinkedIn, Twitter… En dat ik mij niet door het minste mag laten afleiden.
3. Durf om hulp te vragen!
4. Ik moet echt wel beter leren communiceren om op een efficiënte manier over te brengen waarvoor ik hulp nodig heb…

Simone Doesburg
Simone Doesburg
9 years ago

1. Ik zit nu op Facebook, nieuwe visitekaartjes waarvan er 3 bij het procduct geleverd worden we delen ons product uit aan specifieke doelgroepen
2. We vragen anderen als ambassadeurs op te treden als wederdienst worden hun projecten door ons ondersteund
3. Het tempo van implementeren… zou ik graag sneller voor elkaar krijgen maar dat lukt niet. Ongeduld is waar ik tegenaan loop
4. Meer gericht vragen kunnen stellen over eigen situatie…zie niet altijd waar het past in het grote raamwerk wat is aangeboden.

Greet de Boer
Greet de Boer
9 years ago

1. Website aangepast

Spontaan bij een klant langsgegaan, na belletje kort van te voren

Structuur in planning

2. Structuur te houden en niet te veel werk in te plannen waardoor administratie blijft liggen

3. Vinden van juiste klantenkring en remarkable procut ontwikkelen

4. Hulp bij 3 aangevuld met het wegnemen van terughoudendheid ergens op af te stappen als het om klanten gaat.

Anouk Brouwer
9 years ago

Vraag 1: Ik ben o.a. aan de slag gegaan met het stoppen met Multitasken en met het blijvend zien van mogelijkheden (i.p.v. obstakels). Maar ook met het ‘remarkable’ maken van mijn dienst: coaching op gebied van gezondheid, voeding & leefstijl.

Vraag 2: Mijn grote uitdaging blijft het Multitasken: ik ben er immers ZO goed in! 😉 Ik heb moeite dit los te laten, ondanks de bewezen oefening op de Business Bootcamp.

Vraag 3: Ook kom ik momenteel als uitdaging tegen dat mijn klanten moeten wennen aan mijn nieuwe werkwijze. Ik ervaar het als een hele uitdaging om de neuzen dezelfde kant op te krijgen waardoor ik mijn dienst ‘Remarkable’ krijg. Daar zou ik wellicht meer hulp bij kunnen krijgen: of meer zelfvertrouwen dat het goed is wat ik doe.

Vraag 4: De hulp die ik zou kunnen gebruiken zou kunnen bestaan uit het krijgen van referrals, Dus: dat klanten mijn dienst zó remarkable vinden dat ze het doorvertellen. Hierin zo ik meer bedreven willen zijn en dat zou ik graag willen leren.

Ruud Wildschut
Ruud Wildschut
9 years ago

1. Ik ben voor de orientatie naar de Business Bootcamp geweest. Ik sta op het punt te starten met m’n eigen bedrijf. Hoofdzakelijk heb ik Mindset inmiddels toegepast
2. De juiste mindset is op kennis- en inzicht- niveau goed eigen te maken. Het lastige is om het op gedragsniveau eigen te maken.
3. De overige strategieen worden nu geinplementeerd ik merk dat het eigen maken op gedragsniveau lastig en moeilijk blijft.
4. Hoe kan ik mijn nieuwe gedrag en activiteiten betern borgen?

Loes Bakker
9 years ago

1. Effectievere tijd besteding: doelgerichter.
2. Mijn technieken combineren.
3. Ik worstel juist ook met het combineren van die technieken: hoe doe ik dat.
4. Ik hoop hierin helderheid te krijgen.

Kathleen Engelen
Kathleen Engelen
9 years ago

1. Ik heb echt heel veel zaken al geïmplementeerd van de Business Bootcamp. Het veranderen van mijn mindset: Get in line, stay in line. Niet opgeven, gewoon telkens bij leren en jezelf verbeteren. Af en toe al eens uit mijn comfort zone komen. Om feedback vragen, zie de kansen in plaats van de gebreken, Uiteindelijke grote doelen opstellen en je strategie ernaartoe. Ik kan veel beter mijn focus houden. Ben gestopt met multitasken. Mijn product zo remarkable mogelijk maken. Mijn energie hoog houden. Er plezier in houden, zeker als ik me erop betrap als ik loop te zuchten. Strategie bedenken hoe ik mijn passief inkomen kan gaan opbouwen. Ik blijf de leerstof herhalen, ook van de andere weekends. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
2. Uitdaging: dagelijks volhouden van mijn nieuw aangenomen “habits”. Alle ideeën in een werkbaar en handelbaar schema gieten waar ik praktisch mee aan de slag kan. (prioriteiten stellen)
3. De implementatie gaat eigenlijk vlot, doelen, strategieën, enz.. Enkel het effectief productief zijn, het maken van mijn product, daar blokkeer ik nog steeds wat op. Ik denk dat het met mijn mindset te maken heeft. Ik denk dat het plezier van het creëren een beetje op de achtergrond is geraakt en dat ik me nog steeds focus op de obstakels hier. Ik denk dan al zuchtend aan al het werk dat nog gedaan moet worden. Ik probeer me hier wat te herprogrammeren.
4. Ik ben natuurlijk niet zeker of dat het probleem is, maar steun om mijn mindset hierover te veranderen zou heel welkom zijn.

Daniëla Postma
9 years ago

Dank voor de uitnodiging om alles weer even op een rijtje te zetten. Voor mij was Business Bootcamp sowieso een geweldige manier om de start van eigen bedrijf nòg leuker en succesvoller te maken.

Implementatie na Business Bootcamp:
1. Goed gebruik maken van social media en daarin gerichte keuzes maken (wat nu, wat later)
2. Netwerk uitbreiden (super inspirerend: al die contacten met andere ondernemers! Zo blij mee!)
3. Mindset: het is helemaal oké, dat ik dit bedrijf inderdaad net zo graag wil als ‘ademhalen’ en graag een remarkable product neerzet. Dat is zelfs voorwaarde voor succes.

Uitdaging:
Balans vinden tussen idealisme en (zakelijker) realisme -> ik wil dat mijn product voor grote groepen mensen haalbaar en betaalbaar is en niet alleen voor ‘happy few’. Voor mij zelfs een voorwaarde om werkelijk van mijn werk te kunnen blijven genieten. Hoe doe ik dat zonder daarop zelf onnodig in te leveren? En hoe beoordeel ik dat op een zuivere manier?

Worstelen met:
Tijd. Levensboeken schrijven is arbeidsintensief. Ik zou het leuk vinden om hierin meer met anderen samen te werken/ aan anderen uit te besteden, maar hoe houd ik dan de kosten behapbaar voor klanten?

Steun:
Ik vind het lastig een gerichte financiële planning te maken. Dit eerste jaar is al genoeg te doen, maar ik wil dat op termijn wel graag goed beheersen (Vond het ook jammer niet naar workshop van Vered te kunnen gaan, i.v.m. andere afspraak, maar hoor daarover binnenkort meer van ‘sparring buddies’ en hoop op een herhaling!)

Taco van de Poll
9 years ago

1. Implementeren: Mij begeven op de social media.
2. Uitdaging: De communicatie met mensen die ik niet ken. Buiten mijn “comfort zone” treden.
3. Worstelen met: Een vaste groep gasten verkrijgen en nieuwe gasten aantrekken.
4. Steun: Een manier vinden om passief inkomen te verkrijgen.

Roel Pierik
Roel Pierik
9 years ago

Geimplementeerd: LinkedIn profiel aangepast. Opzet gemaakt voor een Front-End.
Uitdagingen: Remarkeble dienst goed promoten.
Worsteling: behoefte van de markt in beeld brengen, schaalvergroting in de waterschapsmarkt, raamcontracten.
Meer hulp: Inzicht hoe een passief inkomen te genereren bij een arbeidsintensief dienstverlenend bedrijf.

Diana de Boer
Diana de Boer
9 years ago

1 Mindset: focus op bijdrage uit kwadrant, netwerken is eerst geven, think out of the box, no assume, stay in line, no multitasking, linkedin profiel aangepast, succes is buiten comfortzone.
2 Soms is het lastig om vast te houden aan de nieuwe manieren van werken.
3 Buiten de comfortzone blijven en successen vinden
4 Prioriteiten stellen