Na de Business Bootcamp – ondernemers mindset

Hallo Business Bootcamp-deelnemer!

Hoe gaat het met je? En met je business? Zie je al verschil, zo’n dikke twee weken na de Business Bootcamp?

Om je te helpen in de energie van de Business Bootcamp te blijven, wil ik je graag nog eens kort, bondig en snel door het materiaal van de Business Bootcamp heen loodsen. Zodat je deze kennis behoudt en het niet ongemerkt wegebt.

Daar gaat ie dan:

In de Business Bootcamp heb ik je het MG-SPI systeem (My God, Such a Powerful Idea!) aangereikt.

Vandaag nemen we nog eens een kijkje naar de M, die staat voor mindset.

En dan hebben we het natuurlijk over een ondersteunende mindset, een mindset die je als ondernemer nodig hebt om successvol te zijn. Met overtuigingen zoals:

 • Everything Is Energy – dat gold voor de training, maar dat geldt uiteraard ook voor je business en andere aspecten van je leven. Hoe meer energie je investeert, hoe meer energie het je oplevert.
 • Denk groots, buiten de kaders – weet je nog, het MLR spel, waarbij we zo veel mogelijk zinnen maakten met woorden die begonnen met M, L en R?
  De les: denk niet alleen maar binnen de kaders van wat je al weet, zoek mogelijkheden en oplossingen buiten de gebaande paden!
 • Get in line, stay in line – blijf gefocust, haak niet af, laat je niet afleiden door zaken die je niet naar je doelen leiden.
  Wanneer je afhaakt, kun je niet na verloop van tijd weer zomaar verder gaan waar je was gebleven, maar ben je weer helemaal terug bij af… onderaan de berg.
 • Succes ligt altijd buiten je comfortzone – Hup! Uit die comfortzone…! En hoe weet je dat je uit je comfortzone bent? Precies, dat voelt oncomfortabel.  Van nu af aan heb je dus reden om oncomfortabele situaties op te zoeken in plaats van ze te vermijden. Want daar ligt je succes!

Komt het weer boven? Goed!

Voor nu laat ik het hier bij voor wat betreft MG-SPI.

En dan is de beurt nu aan jou… 

 • Wat waren jouw belangrijkste inzichten over jouw mindset?
 • Welke acties ga je doen (of heb je al gedaan…) om je mindset te verbeteren?

Deel jouw antwoorden op deze vragen hieronder in het commentaarveld. Dit houdt je scherp en biedt je de gelegenheid om om hulp of steun te vragen, wanneer je die nodig hebt. Schroom niet!

Binnenkort gaan we verder met de G van Goals.

Dan tot slot nog iets anders… ons vriendschapsprogramma

Ken jij ondernemers in je omgeving die jij de benefits van de Business Bootcamp ook gunt?
Mensen die je de ervaring van de Business Bootcamp van harte toewenst, voor zichzelf en voor hun business?
Stuur ze naar de komende Business Bootcamp en win zelf waardevolle prijzen!

Gebruik hiervoor de vriendenlink die je elke dinsdag in onze e-mail aan jou aantreft. Stuur deze link naar jouw contacten en laat je contacten zich aanmelden via deze link. Dan kunnen wij bijhouden wie er via jou zijn aangemeld en kunnen we jou je prijs geven.

Wat die waardevolle prijzen zijn en hoe ons vriendschapsprogramma precies werkt, lees je hier

Kortom:

 • Blijf bezig met jouw ondernemers mindset en plaats jouw inzichten en acties in het commentaarveld hieronder.
 • Stuur jouw vriendenlink naar je contacten om zich aan te melden voor de Business Bootcamp.

Op jouw succes!

Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Leni Minderhoud
10 years ago

Allereerst, ik vind dit Systeem van MG-SPI al heel waardevol. Het helpt om steeds je bezigheden en jezelf te evalueren op al deze punten. Het gekke is dat ik het allemaal wel weet, waar verbetering nodig is, maar omdat er zoveel te doen is, switch ik teveel. Het begint allemaal met de zelfsturing en als daar iets mankeert, daarmee beginnen en dus met deze mindset. Mij bracht het doorzetten van voornemens, staying in de line, nog het meeste. Vorig jaar ben ik een blog begonnen met het idee dat zeker maandelijks te doen. Ik deed het met plezier en kreeg er veel energie van omdat ik van schrijven hou.
Maarrr…. Ik heb het dit jaar helemaal laten versloffen. En ik weet wel waarom, ik wil een goed artikel schrijven en het moet perfect zijn. Dat perfectionisme houdt me tegen en blokkeert. Voor eind juni komt er weer een artikel!!

Buiten de comfortzone ga ik inmiddels. Ik wilde namelijk graag presentaties en workshops geven, maar voor groepen staan was niet mijn meest geliefde bezigheid. Sinds ik tegen mezelf gezegd heb, ik ga het nu gewoon DOEN, krijg ik de een na de andere mogelijkheid op mijn pad. En ik vind het nu zelfs leuk om te doen. De volgende stap is, voor een grote groep staan en dat komt er inmiddels deze maand ook aan. Voordeel is ook dat je meer mensen bereikt en per thema kunt werken.

Qua focus ben ik er nog niet helemaal, maar dat komt hopelijk goed in de volgende trainingen dit jaar, die ik allemaal ga doen.

Ook een inzicht is dat mijn bedrijf weliswaar mijn passie is maar het is nog steeds werk en geen hobby. Te lang heb ik gemeend dat dat allemaal dicht tegen elkaar aan lag. Nee dus. Bijkomend voordeel is nu dat ik meer tijd ga besteden aan mijn hobby muziek maken, accordeon en zingen. Dacht altijd dat ik daar nog iets qua werk mee moest doen. Nu ik het als hobby kan zien, is de blokkade om er meer tijd aan te besteden ook weg.

Ik zie uit naar de Master Enterpreneur deze maand en sommigen weer te ontmoeten!

Veronika Simonett
10 years ago

Vooral het stay in line kom ik regelmatig tegen. Mijn creativiteit slaat vaak op hol en dan is het goed om me te herinneren te blijven staan waarvoor ik gekozen heb op het moment. En het werkt ; -)

Merlijn Smeele
10 years ago

Groot denken kan ik wel, maar het in kleine overzichtelijke stappen verdelen lukte maar niet. Of ik liet me afleiden door weer een nieuwe aanpak. Dus get in line, stay inline was voor mij ook een belangrijk inzicht.

Want it as much as breathing vind ik ook mooi. Ja, ik kan me niets anders voorstellen dan mijzelf als ondernemer. Toch kijk ik wel eens naar vacatures om te “meten” wat ik kan en waard ben. Om keer op keer te concluderen dat de wereld beter af is met mij als ondernemer. Als ze dat maar konden zien…

Hoogste tijd om uit die comfortzone te komen en mijzelf serieus te nemen. Ik doe geen hobby maar werk wat ik het leukste vind.
Afgelopen week aan mijn remarkable products gewerkt.

Om dit te delen ben ik o.a. actiever met Facebook, heb ik mijn Linkedin netwerk flink uitgebreid, staat mijn 1e blog klaar, ga ik nu mijn wordpress site in elkaar zetten en heb ik volgende week een eerste afspraak met andere BusinessBoost Buddies.

ik ben erg dankbaar voor wat jullie me tot nu toe al gebracht hebben en verheug me enorm op de komende bijeenkomsten.

Monique Jans
10 years ago

Get in line-stay in line. Ik heb sinds ik bij Open Circles trainingen heb gevolgd wel steeds meer ideeën. Merk wel dat ik van de hak op de tak spring in plaats van eerst iets echt af te maken.

Uit je comfortzone gaan. Sinds m’n eerste Business Bootcamp (dit was de 2e) al vaak op mensen afgestapt of bij gaan staan wat ik voorheen maar eng vond. Achteraf ook steeds nuttig of ‘te toevallig”.

Vanavond ook voor het eerst gepost op een blog dat niet van Open Circles is. Schrok wel even toen daar ook gelijk m’n foto bij stond, dat was weer niet m’n bedoeling. Maar ach, ook dat hoort erbij!

Anja Leinders
9 years ago
Reply to  Monique Jans

Eng hè, onverwacht die foto.
Het geeft meteen een open effect, alsof het je kwetsbaar maakt. En dat doet het ook, alleen is dat niet zo erg dan de gedachte binnen de comfortzone 🙂

Margaret Rekers
10 years ago

De eerste stap voor mij is me bewust worden van mijn mindset en het effect daarvan.

In de afgelopen twee weken ben ik me vaak bewust geweest van mijn denken, als deze niet in de stand staat van er echt alles voor doen als ondernemer om mijn bedrijf een succes te maken.

In de komende tijd ga ik mijn denken, voelen en handelen gestructureerd veranderen op die momenten dat ik ontdek dat mijn mindset niet goed gericht is.

Om dit te versterken ben ik net als Franka mijn aantekeningen allemaal nog eens goed aan het doornemen en alle te ondernemen acties op een rijtje aan het zetten.

Marco te Kloeze
10 years ago

Had al de 24*7*10 formule gedaan. Maar dit is ook goed om nog eens extra bewust te zijn van de Mindset.

Monique Vee
8 years ago

Sinds kort heb ik een nieuwe mindset ontwikkeld betreffende het ondernemerschap en ik hoop te zien hoe deze nieuwe wijze mij ergens zal brengen. We zullen dit later evalueren.

Geesha Alaran-Williams
10 years ago

Ik vond altijd dat mijn plannen TE GROOT waren voor een kleine eenmanszaak maar nu niet meer, ik ga er gewoon voor!
Ik probeer nu beter te focussen en niet af te haken als ik weer een nieuw idee heb. Op deze manier ben ik een heel eind gekomen met een duidelijke visie.
Ik heb er veel zin in de Master Entrepreneur over een paar weken.

Mariken van de Loo
10 years ago

Het begint allemaal met je gedachten. De kracht van de gedachte is enorm. Ondanks dat je deze goed kunt beïnvloeden, kan dit in positieve zin, maar ook in negatieve. Je moet dus streng zijn tegen jezelf, wil je doelen bereiken en resultaten vieren.
Get in line, stay in line is voor mij bij deze de belangrijkste omdat het gaat over doorzettingsvermogen. Niet bij iedere tegenslag bij de pakken neerzitten. Het is zaaien, zaaien, zaaien alvorens oogst komt. En zelfs dan is het gewoon je spoor blijven volgen!

Floor Wittink
10 years ago

Dag medeondernemers, Nisandeh en bootcampers,

De mindset ervaar ik eigenlijk als het belangrijkste wat mij tegenhield( of nog houdt). De rest (‘ik weet niet hoe ik het moet aanpakken’ of ‘ik doe toch mijn best’) kan waar zijn maar ook zó goed als excuus dienen.
Voor mij was de Business Bootcamp een manier om dat weer in te zien en om vertrouwen en energie te krijgen om die dromen toch te gaan verwezenlijken.

Maar het groter zien betekent ook het praktisch maken van de ideeen. Dat vind ik lastig. Bij het praktisch maken komt de “hoe” vraag weer op en, misschien belangrijker, door mijn ideeen duidelijker in de wereld te zetten wordt het ook confronterender voor mijzelf.

Dat wetende zie ik dat ik het gewoon moet doen en het voelt al heerlijk om weer meer richting en duidelijker doelen te hebben in mijn werk. Er is zoveel mogelijk, daar ben ik van overtuigd. Ik vat mijn werkzaamheden nu samen met mijn (nieuwe) naam Tune In: door wat ik doe mensen laten intunen op die extra dimensie van informatie en verbondenheid door middel van muziek.

De oplossing om mezelf niet te laten wegzakken is voor mij om de volgende Business cursussen en Business Bootcamp te gaan volgen en door mij aan te sluiten bij het netwerk. Verder heb ik een scala aan inspirerende boeken en muziek maar op dit moment is het persoonlijke kontakt met mensen in vergelijkbare situatie het meest stimulerend.

groet,

Leni Minderhoud
9 years ago
Reply to  Floor Wittink

Dag Floor,
Het was heel leuk je te ontmoeten en energie en inspiratie straal je zeker uit! Goed dat we de vervolgcursussen zijn gaan doen. Ik zie je weer in september. En, ik ga ook weer naar de Business Bootcamp in oktober! Ben benieuwd hoe het is om het een tweede keer mee te maken.

hartelijke groet
Leni

Gerard Akerboom
10 years ago

Beste mensen,

het inzicht wat me vooral helpt en uitdaagt is om groots en buiten de kaders te denken. Als kunstenaar maak ik van prachtige foto’s nog mooiere en bijzondere picture-paints. De kunst is om door groots te denken manieren te vinden deze picture-paints, of het laten maken ervan te verkopen. Ik merk dat het van het grootste belang is om echt en helemaal in het product te geloven! Ik vind ze prachtig!

Louise Jenei
9 years ago

Het MLR-spel geeft me het inzicht dat je bestaande kennis als uitgangspunt kunt nemen om van daaruit te combineren en nieuwe dingen te ontdekken.

Mijn actie is om me niet meer af te laten leiden door zaken die niet naar mijn doel leiden.

Anja Leinders
9 years ago

Denk groots en buiten de kaders is toch wel degene waar ik zelf het meest aandacht aan mag besteden.
Het is zó gemakkelijk om je te laten leiden door steeds dezelfde gewoontes en denkpistes…

Franka Voortwist-van Hal

De Mindset heeft me veel inzichten gegeven. Het doorzettingsvermogen was er wel, vooral het uit de comfortzone komen en denken in mogelijkheden in een andere richting als tot nu toe.
Ik heb afspraken gemaakt met algemeen direkteuren van besturen, dit durfde ik voorheen niet.
Verder ga ik de uitdagingen aan om de methodieken op heel onbekend terrein in te zetten.Ik begeleid kinderen met leer-,gedrags-en emotionele problemen. Nu heb ik iemand gecoachd met alzheimer en ga waarschijnlijk iemand coachen met een TIA, eng en toch geeft het een boost van energie om ervoor te gaan, er is soms nog wel dat drempeltje, alleen nu blokkeert het me niet, alleen soms nog een lichte aarzeling. Ik ben me hier wel van bewust en dit is de eerste stap om dingen te veranderen.Vooral ben ik na de bootcamp in beweging gekomen, actie, dat was steeds minder.
Ook de ideén komen boven borrellen nu ook overgaan tot uitvoeren!!!!!!Het kijken van de DVD of teruglezen van mijn aantekeningen haalt het gevoel van de energie van de Bootcamp terug, goed verankerd 🙂