De levens van 1 miljoen mensen bereiken in één weekend

3513 views | 122 reacties |
shares


De missie van Open Circles Academy omvat twee belangrijke doelen:

  1. De levens van 1 miljoen mensen bereiken met onze boodschap
  2. Helpen creëren van 1.000 bewuste miljonairs

Voor beide doelen is de deadline 31 december 2012.

De Telegraaf publiceerde een artikel over mij en de Business Bootcamp in de editie van afgelopen weekend – die door meer dan een miljoen mensen wordt gelezen.

En ondanks dat ik het niet zie als de vervulling van het eerste gedeelte van onze missie, voelde het wel ontzettend goed om het zwart op wit op papier te zien staan (vooral omdat het op mijn verjaardag werd gepubliceerd – wat een leuk cadeau…).

Klik hier om het artikel Ondernemerschap veiliger dan vast contract te lezen.

Als dit een eenmalig incident was, dan had ik niet de moeite genomen om deze blogpost te schrijven. Echter, in de afgelopen maanden zijn er een aantal grote artikelen over ons werk gepubliceerd in het Financieel Dagblad, Business Magazine, Spits en andere media.

Weet je, dit is geen toeval, maar het resultaat van een zorgvuldig geïmplementeerde strategie.

En als jij interesse hebt om vergelijkbare resultaten voor jezelf te creëren, laat ik je graag zien hoe.

Geïnteresseerd?
Deze keer doen we het een beetje anders.
Ik ga je vragen om eerst na te denken voordat ik je het antwoord geef.
Klaar voor de uitdaging?

OK.

Dit is wat ik je vraag te doen.
Lees het artikel opnieuw. Aandachtig deze keer.
En bepaal dan welke ene zin volgens jou de belangrijkste zin is van het artikel, plaats deze in het commentaarveld hieronder en vermeld erbij waarom jij denkt dat dit de belangrijkste zin is.

In een volgende blogpost doe ik uit de doeken welke zin wat mij betreft de belangrijkste zin is, en wat je moet doen om de aandacht van de grootste kranten en tijdschriften te trekken…

Tip: wees niet lui…
De enige manier om het echt te snappen is door het artikel nog eens goed door te lezen en op zoek te gaan naar de belangrijkste zin.
Als je deze hebt gevonden, plaats deze dan in het commentaarveld hieronder…

En breng iedereen op de hoogte van deze blog post – stuur een email naar je mailinglijst, Tweet erover, plaats het op Facebook, LinkedIn, etc…

Op jouw succes!

Nisandeh Neta

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

122 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fiorella Martijnse Visser

….zelfstandig ondernemer worden.Dan weet je dat je altijd, linksom of rechts om , je geld kunt verdienen.

Dàt vind ik vrijheid, en het allerbelangrijkste.
In vrijheid wordt het goede geboren. Teruggeven aan de maatschappij is een logisch gevolg.

Yvonne Hermans
Yvonne Hermans
11 years ago

ik denk wat de belangrijkste zin is
dat je met geld geen geluk maar wel vrijheid kunt kopen.

geluk zit in je

Guerlain Stokkel
11 years ago

Met geld kan je geen geluk kopen, maar wel vrijheid.

Dit is voor mij de belangrijkste zin. Geld is geen doel op zich, maar een middel om tot een doel te komen.

De 100 bewuste miljonairs die Open Circles aan het creeeren is, is hier een mooi voorbeeld van. Deze miljonairs hebben geld om hun doelen te realiseren. Daarbij zijn het bewuste miljonairs die ook teruggeven aan de samenleving. Dat kan pas als ze voldoende tijd en geld hebben om dat ook daadwerkelijk te doen (denk aan de Bill & Melinda Gates Foundation).

Het mooie aan een bewuste miljonair is dat het echt onbaatzuchtig geven is. Niet eerst geven om daarna iets terug te verwachten/ontvangen. Dat is namelijk een vooruitbetaling en geen gift.

Daarom is voor mij de zin met geld kan je geen geluk, maar wel vrijheid kopen de belangrijkste.

Heb een heerlijke dag!

Hein Kuenen
11 years ago

Voor mij klinkt deze erg goed en positief (naast een hele hoop anderen natuurlijk) en geeft het de geest van deze komende tijd goed aan. Samen doen is leuker, waarschijnlijk beter en makkelijker.

“Maakt niet uit, het gaat erom dat je iets teruggeeft. De tijd is er nu rijp voor.”

Helga Kos
11 years ago

„Geven is belangrijk.”

Dit is de zin waar alles om draait. Door te geven (in brede zin opgevat) neem je initiatief, je maakt jezelf bekend, je treedt in de wereld.
Zodat het voor anderen makkelijk is om naar je toe te komen. Uit de contacten of gebeurtenissen die door het zetten van deze eerste stap ontstaan kan van alles voortkomen: zakelijke connecties, vriendschappen, samenwerkingsprojecten, uitwisseling van ideeën, hulp verlenen, hulp ontvangen enz.

Rene Landsheer
11 years ago

Ik heb dit inmiddels bereikt en geniet met volle teugen. Zeker een aanrader om op zijn minst 1x het Business Bootcamp bij te wonen. Het zal niet iedereen miljonair maken (je maakt nogal wat vaste denkpatronen doorbreken en niet iedereen is daar klaar voor) maar het zal je heel wat brengen. Al is het alleen maar nieuwe contacten.

Marloes van der Kamp
9 years ago

‘Geld is niet vies’ omdat dat appelleert aan een vooroordeel dat veel mensen hebben. Daarna de uitleg van welke mooie dingen je met geld kan doen gaat hopelijk al iets aan die negatieve mindset veranderen.

Daarnaast ook: ‘Ik geloof niets van wat ik zeg. Ik spreek alleen uit eigen ervaring’. Daarmee wordt duidelijk dat je niet loze theorie verkondigt, maar dat je echt wat te vertellen hebt.

Bikkel de Haan
Bikkel de Haan
11 years ago

“met Open Circles ondersteunen wij bijvoorbeeld diverse educatieve projecten in Afrika en op de Antillen”.

Nisandeh Neta doet wat hij anderen leert: hij is bereid om zijn succes te delen met anderen die minder fortuinlijk zijn.

success to you always!
Bikkel

Robert Benninga
11 years ago

Dank je wel, Nisandeh. Op jouw hele prettige en uitnodigende manier vertel je wederom gewoon zoals hét écht is! Het momentum blijft zo groeien naar ieders opmerkelijke leven, dat iedereen verdient. Bravi, Bravo, Bravissimi!

Mike Visser
11 years ago

Hoi Nisandeh,

“Een deel van hun inkomsten teruggeven aan de maatschappij” is een zin die mij raakt. Ik vind het belangrijk dat ondernemers een steentje bijdragen aan maatschappelijke verbeteringen.
Ik vond het leuk om te zien dat Open Circles Academy hierin ook een goed voorbeeld geeft.

Mike

Tjark van Dijk
11 years ago

De belangrijkste zin is voor mij: “Wil je echt zeker zijn van werk en inkomen, dan kan je beter ondernemer worden. Dan weet je dat je altijd, linksom of rechtsom, je geld kunt verdienen”.
Veel mensen associeren een baan, het liefst een “vaste baan” als zekerheid. En Ondernemen als risico nemen, kans om op je plaat te gaan en alles kwijt te raken.
Degene die mij verkopen heeft geleerd had als slogan: “als werknemer ben je een baby in de jungle, overgeleverd aan de roofdieren”. Het heeft allebei zijn voors en tegens, maar ik weet al jaren dat ik nooit meer voor een baas ga werken. Er zijn ondernemerskansen genoeg, het is een kwestie van die zien en grijpen.

Gerry Damen
11 years ago

De zin “Ondernemerschap veiliger dan vast contract” is wat mij betreft de belangrijkste om meerdere redenen:
– het is contra het idee dat de meeste mensen hebben en waarom ze de vermeende veiligheid van in loondienst zijn niet op willen geven, Dat maakt de ze geprikkeld worden door zo’n zin.
– Zo’n prikkelende kop, die de wereld op zijn kop lijkt te zetten maakt dat je gelezen wordt, omdat mensen echt nieuwsgierig zijn naar wat je te vertellen hebt.
– Het is waar, en voor mij persoonlijk was het een van de redenene om voor ondernemerschap te kiezen. Als je merkt dat vaste banen ook maar betrekkelijk zijn, dan merk je al snel dat gaan voor een vaste baan gaan voor een idee in plaats van gaan voor een werkelijkheid is. Geef mij maar de werkelijkheid.

Jan Carel
11 years ago

Probeer zo eenvoudig mogelijk te leven en creëer een passief inkomen.
Dat is de sleutel-zin tot een vredig leven.

Paul van Bommel
11 years ago

Veel reacties zijn mij voorgegaan en als je die zo leest dan moet de beweging die Nisandeh op gang heeft gebracht, enorm veel effect gaan hebben op het ondernemerschap in Nederland.
Voor mij is de filosofie om mensen bewust te maken van hun mogelijkheden een absoluut doel. De zin die ik belangrijk vind is daarom de volgende:
“Met bewuste miljonairs bedoel ik mensen die bereid zijn om hun succes te delen met anderen die minder fortuinlijk zijn.”
Ik ben ervan overtuigd dat deze missie slaagt en wil daar graag mijn steentje aan bijdragen!

Finn Sesay
11 years ago

“Ondernemerschap is veiliger dan vast contract” want dat is de pakkende titel die je verder doet lezen en waar het uiteindelijk om draait.

Monique Robaeys
11 years ago

Voor mij was de opvallendste zin: De economie groeit door ondernemerschap.
Dit is zo alles omvattend voor wat voor mij de doelen en mogelijkheden van ondernemerschap vertegenwoordigt.
Deze zin is voor mij een bevestiging van de weg die ik ingeslagen heb als ondernemer.

Dennis Kneulman
Dennis Kneulman
11 years ago

Voor mij is het zinnetje , Met geld kun je geen geluk maar wel vrijheid kopen, wat er uit springt.
In deze zin valt het hele artikel samen. Zodra je geld hebt ben je vrijer in hoe je kunt leven en je kunt ervoor zorgen dat je andere mensen kunt helpen om vrijer te worden.

Vrijer van de problemen die ze hebben om te kunnen groeien en voor zichzelf te zorgen. Vrijer om meer te kunnen leren en ontplooien en een mooiere wereld te creeren.

Wie veel heeft kan ook weer veel geven en helpen. Het vreemde is dat in Nederland er vaak precies tegenovergesteld gedacht wordt.
Het vreemde is ook dat in het onderwijs er heel veel kennis in wordt gebracht, maar niet geleerd wordt om dat ten gelde te maken en hoe te ondernemen.
Zo blijft het dus een systeem wat uiteindelijk uit elkaar valt zodra een bedrijf failliet gaat of stopt. Mensen weten dan vaak ineens niet meer wat ze moeten doen.
Door te blijven ontwikkelen en leren zorg je ervoor dat je zelf redbaar blijft en niet de schuld aan een ander hoeft te geven. Kijk maar eens naar grote bedrijven waar werknemers zijn die jaren hetzelfde werk doen en zich niet ontwikkelen.
Plotseling is er dan ineens een crisis en kunnen deze mensen niks anders dan wat ze altijd gedaan hebben.
Deze mensen hebben niet geleerd om creatief te zijn en ze gaan dan vaak klagen op een overheid of er worden nog meer regels verzonnen om de wereld en economie te beheersen. Zo ontstaat er dus nog minder vrijheid.

Hoe vaak wordt er niet gezegd, ik blijf lekker zitten waar ik zit want dan ben ik veilig(Vooral in de ambtenaren wereld).
Dit is dus schijnveiligheid. Het zorgt voor nog meer afscheiding tussen al die mensen die niet die bescherming van regeltjes hebben of gebruiken. Dat is een wereld van illusie.

Zorg goed voor jezelf dan kun je goed voor een ander zorgen en dan kan die weer goed voor jou zorgen op het moment dat het voor jou even minder is. Het is te simpel voor woorden eigenlijk.

Karin Dijkstra
11 years ago

“Probeer zo eenvoudig mogelijk te leven en creëer een passief inkomen”. Die zin raakte iets in me.

Erna geeft Nisandeh een aantal mogelijkheden.

Ik zou mijn boek willen schrijven en ervaringen en kennis delen aan anderen en kan goed ondersteuning gebruiken.

Ben al een tijdje verhalen aan het optekenen.

Passief inkomen zou mij dienen om anderen meer te kunnen dienen.

Warme groet

Bene Bailleul
11 years ago

“De tijd is er nu rijp voor.”

Da’s voor mij de belangrijkste zin.
Door nu in de actie te stappen,
kan je ook resultaten bereiken.
Het ‘hier en nu’-moment.

Groetjes en geniet nog van deze dag, Bene.

Dubravka
11 years ago

“Geld is niet vies”!

Voor mij zeker belangrijk geweest om te leren. Dit ligt in de wortelen van veel problemen. Ik moest altijd mijn handen wassen nadat ik geld heb aangeraakt en het werd mij werkelijk gezegd – geld is vies. Daarom dacht ik dat ik het liefst niet wil hebben. Maar nu leer ik anders en pas ik geleerde toe en zie ik duidelijk dat met mijn liefde voor geld hij naar mij toe komt waardoor ik ook veel meer kan geven en betekenen voor de mensheid wat ik met mijn hele hart altijd al wou.
Heerlijk!
Dank je Nisandeh

Desiree Baan
11 years ago

Mijn Favorite zin? De Kop: Ondernemersschap veiliger dan een vast contract! Toen ik de kop las, kwam ik met een schok tot de ontdekking dat ik de beste keuze heb gemaakt in mijn hele leven (op werkgebied dan). Vanaf het moment dat ik voor mezelf begon had ik twijfels, niet over mijn capaciteiten maar over de zekerheid van een inkomen. Zelf acquisitie plegen, zelf verantwoordelijk zijn voor mijn inkomen, de discipline hebben om te focussen.
Tijdens het schrijven van dit stuk vallen er kilo’s aan kwartjes naar beneden (EN BEDANKT!). Want inderdaad; mijn cv is ellenlang en iedere keer weer werd er ‘om reorganisatie redenen’ afscheid van mij genomen, om vervolgens weer te moeten solliciteren! Zelf met mijn vaste contracten konden ze een weg vinden.
Jullie moeten weten dat het eerste zinnetje wat ik zei toen ik kon praten was : “Zelluf Doen!”
En zo is het. gewoon zelf doen! Regie nemen over je eigen leven en je eigen inkomsten. Nooit meer afhankelijk van een wispelturige baas, van een loon waar je je rot voor werkt maar waar je baas het meeste blij van wordt.

Dankzij deze Blog ben ik nu zeker van mijn zaak. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben namelijk overal zelf verantwoordelijk voor en niemand anders. Het is geen risico want ik weet wat ik kan en wat ik moet doen.

Yvonne Uleman
11 years ago

De zin die mij het meeste aanspreekt:

Want met geld kan je weliswaar geen liefde of geluk kopen, maar wel vrijheid en dat is een belangrijke voorwaarde om innovatief te kunnen zijn.

Het symboliseert de gedachte dat geld het middel is om datgene te doen waar je hart naar uitgaat.

Margje van der Lei
11 years ago

Geloof er niets van wat ik zeg.
Om dit te zeggen is het aan jou te beslissen of hij het vertrouwen waard is of niet.
De gehele vrijheid om je eigen besluit te vormen is belangrijk. Wanneer je je eigen beslissing neemt om wel of niet de wijsheid aan te nemen die Nisandeh vertelt, kun je je besluit voor je zelf rechtvaardigen en je zelf er goed bij voelen.
Daarna kun je er op bouwen dat wat je doet het beste doet.

Marian Osse
11 years ago

Iedereen denkt dat je miljonair moet zijn om financieel onafhankelijk te zijn maar dat is eenmisvatting als je je levensstijl aanpast en zimpel houdt heb je minder geld nodig.

Marianne Elken
Marianne Elken
11 years ago

Dit is de zin die ik het belangrijkste vind: “als je eenmaal goed verdiend hebt, kun je ook teruggeven aan de maatschappij”.

Een zin die zeer actueel blijft; geef die ING bonussen terug aan de maatschappij! De tijd van graaien is voorbij. We hebben gezien dat dat veel ellende oplevert. Goed geld verdienen en opnieuw investeren in de samenleving, levert een mooiere wereld op.

Lennard Veldwijk
11 years ago

“Vereenvoudig je levensstijl en word financieel onafhankelijk”

Huub Esten
Huub Esten
11 years ago

Belangrijkste zin: geld is niet vies

Gaat erom dat
– je geld op goede manier verdient, namelijk door veel value te leveren

– je geld op evenwichtige manier besteedt, zowel aan je eigen als aan andermans geluk en groei

Foeke Wijnia
11 years ago

De belangrijkste zin uit het artikel is voor mij:

“Het past bij onze bedrijfsfilosofie om eerst iets te geven en dan pas te vragen.”

Zorg dat je eerst een relatie met die ander aangaat zonder iets te vragen. Maak dat er een vriendschappelijke relatie ontstaat waarbinnen vertrouwen kan groeien. Eerst moet er een ontmoeting zijn, dan vertrouwen en dan zicht op de meerwaarde van het ongetwijfeld excellente product.
Als de ander weet wat de meerwaarde kan zijn dan kun je een passende prijs vragen die gerelateerd is aan de meerwaarde voor die ander en niet aan de energie die het jou kost.
Doe dit met een product wat je eenmalig maakt en daarna veelvuldig kunt verkopen, dan praten we over passief inkomen wat verder gaat dan uurtje-factuurje.
Steeds vaker ervaar ik deze nieuwe relatie als een vriendschapsrelatie. Wanneer ik dan deze vriend zo enthousiast krijg dat die spontaan mijn ambassadeur wordt dan gaat het product zichzelf verkopen. Uiteraard probeer ik dergelijke inzet passend te belonen op een manier die de relatie versterkt.
Begin 2010 ben ik ondernemer geworden en medio 2010 heb ik onder andere De Nederlandse Denktank opgericht en probeer volgens bovenstaand concept te werken. En ik voel steeds vaker dat het werkt!
Als Noordeling ben ik zuinig op het woord “vriend”. Toch voel ik aan de lijve dat zaken doen plezier voor twee is en mijn vriendenkring explosief groeit.
Dus, geef eerst en vraag dan.

G. Krijgsman
G. Krijgsman
11 years ago

“Maakt niet uit, het gaat erom dat je iets teruggeeft. De tijd is er nu rijp voor.”
De tijd is rijp voor een verandering in denken en hierdoor in verantwoord, bewust handelen vanuit de gedachte dat iedere bijdrage, die jij en ik als mens leveren, positief/constructief en rechtvaardig bijdraagt, zodat we met zijn allen verantwoording willen en kunnen dragen voor het leven op aarde. Waarbij het normaal is dat iedere mens op onze gezamenlijke aarde voldoende te eten heeft, rechtvaardige en respectvol benaderd wordt en wij elkaar het licht in de ogen gunnen in plaats dat wij kosten en baten analyseren van projecten in de wereld van vandaag en (durven) spreken over rechten van de mens, rechten van het kind, terwijl het er een verandering in paradagima dient te komen. Dan zal is er een wereld geboren waarin niet meer het economisch belang hoogtij viert, maar dat er vanuit liefde gedacht en gehandeld wordt. Handen en voeten geven aan visie en durven te kiezen is mijn motto.

Peter Kokkeler
Peter Kokkeler
11 years ago

“Het past bij onze bedrijfsfilosofie om eerst iets te geven en dan pas te vragen.”

Eerst vertrouwen scheppen en dan pas de volgende stap maken.

Thanks for sharing Nisandeh and a belated “happy birthday” wish.

Tom Zoethout
11 years ago

Ik denk dat de belangrijkste zin is: “als je na drie maanden geen winst maakt, doe je iets fout”. Iedereen die geen winst maakt of maar een klein beetje winst, wil graag weten wat je dan anders moet doen.
“Wat doe ik fout of kan ik beter doen?”, dat maakt dat je dan gaat zoeken naar het antwoord bij Open Circles.. Zo kom je bij de Business Bootcamp etc…
In mijn ogen is dit de echte ‘pain’ question in het artikel.

Gerard Lubbers
Gerard Lubbers
11 years ago

Belangrijkste zin:
De economie groeit door ondernemerschap.

Michal van Dantzig
Michal van Dantzig
11 years ago

Eerst geven dan vragen!

Dat is de nieuwe vorm van ondernemen waarbij duurzame winwinrelaties ontstaan. Nisandeh laat dat zien en dat helpt mij enorm bij mijn ontwikkeling naar het ondernemerschap. Zo wil ik ondernemen en dat is mijn toekomst.

Ishwari van Teylingen
11 years ago

Het mooie, volgens Neta, is
dat als je eenmaal goed geld
verdiend hebt, je het ook kan
teruggeven aan de maatschappij.

Tijdens de allereerste Business Bootcamp had ik een AHA ervaring toen ik dat hoorde. Tot dan toe vond ik veel geld verdienen namelijk helemaal niet interessant.

Suzan Jong
11 years ago

De belangrijkste zin uit het artikel is volgens mij de kop: “Ondernemerschap veiliger dan vast contract”.

Deze zin staat zo in contrast met wat we van huis uit vaak meekrijgen en dat helemaal ingeburgerd is: ga studeren, haal hoge cijfers en vind een goede baan waarmee je geld kunt verdienen.

Ondernemerschap wordt veelal als risicovol gezien. Deze kop wekt daarom naar mijn mening de interesse en nieuwsgierigheid van een groot aantal lezers, waaronder waarschijnlijk ook de sceptici ;-).

Mike Visser
11 years ago
Reply to  Suzan Jong

Hoi Suzan,

Klopt als een bus!
Het is maar net welke mindset en waarden je in je opvoeding hebt meegekregen. Ik had helaas geen ouders met ervaring in ondernemen, en heb nu erg veel aan de tips van Open Circles. Ondernemen was voor mij, zeker in het begin, een ontdekkingstocht.

Ik heb ideeen en suggesties gehoord tijdens de Business Bootcamp die conflicteren met de manier waarop ik ben opgevoed (opleiding volgen, baan zoeken, eventueel een ‘hobby’ ernaast) en dat is erg inspirerend.

Mike

Ynco de Jong
11 years ago

De meest pakkende zin voor mij is;

Het mooie, volgens Neta, is dat als je eenmaal goed geld
verdiend hebt, je het ook kan teruggeven aan de maatschappij.

Mijn levensmotto is ‘Dare to Share’ en dat begint voor mij steeds
meer praktische betekenis te krijgen.

Pay It Forward, namasté Ynco

Karin Breugelmans
11 years ago

Ik denk de zin: Geven is belangrijk.
Je moet een stroming krijgen, beweging, om mensen te bereiken.

Paul van Aarle
11 years ago

“Ondernemerschap veiliger dan vast contract”

Het is een inkoppertje om de titel als belangrijkste te beschouwen, maar ik denk dat ANGST 1 van de grootste drijfveren is voor mensen om iets wel of niet te doen. Als je VEILIGHEID kunt bieden dan zijn vrijwel alle mensen daarin geinteresseerd. Daarom is volgens mij deze titel het belangrijkste.

Ingrid Langen
11 years ago

De zin: Het past bij onze bedrijfsfilosofie om eerst iets te geven en dan iets te vragen. Dat vind ik de belangrijkste zin. Nisandeh laat dat zelf zijn door het Business Bootcamp voor een zeer toegankelijke prijs aan te bieden. En wanneer je dat zelf ook in de praktijk brengt zie je dat het werkt. Geven loont.

Marvin Ouwehand
11 years ago

‘Deze keer doen we het een beetje anderss.;.
Je bedrijf positioneren en het anders doen dan anderen zet mensen aan het denken en praten…

Conny Oraby
11 years ago

Voor mij was de volgende zin het opvallendst: Het mooie, volgens Neta, is dat als je eenmaal goed geld verdiend hebt, je het ook kan teruggeven aan de maatschappij.

Hiermee bevestigt Nisandeh, dat je juist door goed ondernemerschap een bijdrage levert aan de samenleving. Dit kan door belasting te betalen, maar ook door goede doelen te steunen of door mensen te betrekken bij jou werk.

Donald Trump zei over goed ondernemerschap op een groot congres in Barcelona, waar ik dit week-end was: You’ve got to love what you do and never quit!
Darren Hardy: Je kan beter een schildpad zijn dan een konijn: een konijn blijft alle kanten rondhuppelen en bereikt nooit zijn doel, terwijl een schildpad weliswaar langzaam, maar altijd zeer gefocust zijn doel bereikt! Conny Oraby

Marieke Gels
11 years ago

Voor mij is nu de belangrijkste zin ‘Want met geld kan je weliswaar geen liefde of geluk
kopen, maar wel vrijheid en dat is een belangrijke voorwaarde om innovatief te kunnen
zijn’ . Ik ben bezig van mijn hobby een business te maken, want ja ik ervaar ruim voldoende geld inderdaad als vrijheid. Ik ben al langer dan 3 maanden bezig en nog niet winstgevend. Ik leer komend weekend graag hoe het dan wel moet 😉
Volgens mij is voor de Telegraaf de belangrijkste zin altijd de kop ‘Ondernemerschap veiliger dan vast contract’ .

Coco Hoeksema
11 years ago

Wat voor mij de belangrijkste zin in het artikel is:

“Wil je echt zeker zijn van werk en inkomen, dan kun je beter zelfstandig ondernemer worden.”

Dit triggert mij enorm om verder te lezen, omdat ik zelf vaak het gevoel heb of het toch niet verstandiger zou zijn om weer in loondienst te gaan werken, vanwege de onzekerheid.

Els Leijs
11 years ago

“Tegenwoordig bestaan banen voor het leven niet meer!”

Deze zin drukt je met de neus op de feiten en dwingt je van een passieve houding naar een actieve! Je hoeft niet te wachten wat het leven voor jou in petto heeft, je kunt proactief zijn en je eigen kansen maken en grijpen.
Geen slachtoffergedrag, creeer je eigen carriere, ontdek je passie, je missie en doe wat je graag doet. En doe het goed!

Ik kom graag nog een keer meedoen op 16 en 17 april!

Eveline van Dijk
11 years ago

Dear Nisandeh,

De beste zin uit het artikel is voor mij:

“Wil je echt zeker zijn van werk en inkomen, dan kun je beter zelfstandig ondernemer worden.”

Dit gaat in tegen wat algemeen gedacht wordt en juist is het zo waar. De zin grijpt mij, omdat ik zelf zo sterk ervaren heb dat dit echt zo is.

Ik was 24 jaar toen ik na mijn studie besloot direct zelfstandig een Mesologie-praktijk te starten. Als bijbaantje werkte ik tijdens mijn studie in een apotheek. De praktijk voerde ik eerst 1 dag in de week, mijn bijbaantje zou mijn vaste lasten dragen. Ik had immers niet direct een volle agenda met patienten en zo voelde ik mij ‘veilig’ en verzekerd van een inkomen. Relatief snel bouwde praktijk zich uit en ging ik steeds minder in de apotheek werken. Toch hield ik de apotheek nog 2 dagen per week aan. De week was overvol met en werken in loondienst en werken in de praktijk.

Totdat ik mij realiseerde dat ik de dagen dat ik in loondienst werkte veel beter kon gaan invullen met patientenzorg. Ik realiseerde me dat het vaste loon per maand voor mij een ‘schijnveiligheid’ was, ik had zogenaamd nog iets om op terug te vallen. Mocht het niet goed gaan met de praktijk…

Maar… sterker nog realiseerde ik mij dat ik met mijn baan in loondienst in wezen de groei van de praktijk tegenhield!
De dagen dat ik bezet was met werken in loondienst kon ik geen omzet in de praktijk genereren, geen patientenzorg bieden, geen nieuwe patienten plaatsen die door tevreden anderen naar mij waren doorverwezen etc.
Ik hield 2 dagen “praktijk-stroming” tegen!

Toen ik besloot in loondienst te stoppen werden blijkbaar de “kosmische virtuele hekken” die ik ergens in de lucht geplaats had geopend en kwam er een enorme toestroom naar de praktijk. Sinds 2008 is de praktijk een van de grootste Mesologie-praktijken van Europa. En dankzij jouw verhelderende Business Bootcamp heb ik de stap weten en durven te zetten om uit te gaan breiden.

Ik ben je daar enorm dankbaar voor!

Groet,
Eveline

Janine Dumont
Janine Dumont
11 years ago

“Ondernemerschap veiliger dan vast contract”
Die zin blijft in mijn hoofd zingen. Zoals al meerderen aangeven, het druist totaal in tegen de geldende norm dat je beter een vast aanstelling kunt hebben. Dat prikkelt, intrigeerd (hoe zo dan) en zet aan om het artikel zelf te gaan lezen. Dan krijgt Nisandeh de mogelijkheid om zijn filosofie uit de doeken te doen. Hoe belangrijk geven is, dat ondernemen geen hobby is en dat je met goed ondernemerschap juist de maatschappij weer heel veel kunt teruggeven. Zonder die titel zou het artikel op mensen die Nisandeh niet kennen veels te gelikt en doorsnee over kunnen komen en mis je je doel.

Hans Huitema
Hans Huitema
11 years ago

Het belangrijkste statement vind ik “Het mooie (…) is dat als je eenmaal goed geld verdient hebt, je het ook kunt teruggeven aan de maatschappij”. Want ‘geven is belangrijk’. Vooral In deze tijd van discussies over extreme bonussen en waarin een paar procent van de rijksten het meeste geld in handen hebben terwijl hongersnood, aantasting van natuur en milieu enz. alleen maar groter worden. Laten we niet alleen ons eigen maar ook elkaars potentieel vervullen. Voor wie goed leest is dat de boodschap van Open Circles Academy.

Jeannette van der Linde
Jeannette van der Linde
11 years ago

Wil je echt zeker zijn van
werk en inkomen, dan kun je beter zelfstandig ondernemer
worden. Dan weet je dat je altijd, linksom of
rechtsom, je geld kunt verdienen.”
Voor mij is dat de zin. Je hebt je eigen mogelijkheden en de keus hoe je dat op de markt wil brengen. Daar kan je je geld van verdienen. Voor mij is dat vrijheid.

Ryan Ip
11 years ago

Voor mij is de zin “met geld kun je geen geluk maar wel vrijheid kopen” de belangrijkste.

Wat ook in het interview wordt aangestipt is kan je je huidige levensstijl onderhouden als je minder of zelfs stopt met werken. Als dat niet kan dan ben je gedwongen om te blijven werken en kan je niet kiezen voor vrijheid.

Wanda Klomp
11 years ago

Wat mij betreft zijn er twee zinnen die essentieel zijn.
Die eerste zin is ” geven is belangrijk” . Wat je geeft krijg je altijd terug en als ondernemer geloof ik dat je door eerst te geven vertrouwen wekt bij de klant. Ik geef op diverse manieren, in de hoop dat mijn (potentiële) klanten die informatie gebruiken ter gunste van zichzelf.

De tweede zin die voor mij van essentieel belang is is “met geld kan je weliswaar geen liefde of geluk kopen, maar wel vrijheid en dat is een belangrijke voorwaarde om innovatief te kunnen zijn”. Als startende ondernemer heb ik enorm veel ideeën en om die te kunnen uitvoeren is geld een voorwaarde.

Groetjes, Wanda