10 dingen om te doen in de zomer

11554 views | 134 reacties |
shares


De zomer van 2011 is nu officieel begonnen en ik heb een lijst voor mezelf gemaakt van dingen die ik deze zomer wil bereiken…

Hieronder de korte versie van de lijst:

 1. Raften en rotsklimmen in Kroatië
 2. Relaxen in de zon in de tuin
 3. Een watergevecht met mijn dochter
 4. Genieten van de appels, druiven en tomaten die we in de tuin kweken
 5. Een nacht kamperen
 6. Jeep safari op Kreta
 7. Iets nieuws proberen
 8. Een nieuwe vriendschap sluiten
 9. Naar de film gaan
 10. Een schilderij kopen

Wat is jouw lijst?

Breng jezelf en ons allemaal helemaal in de stemming door jouw top 10 dingen om deze zomer te doen in het commentaarveld hieronder te plaatsen.

Onthoud: hoe meer comments je plaatst, hoe meer gratis trainingen je krijgt…

En als je de lijst van iemand anders leest en je vindt deze lijst leuk, geef die persoon dan een duimpje of reageer op het comment om hem of haar te laten weten wat je ervan vindt…

En ter inspiratie van anderen: deel dit artikel met al je:

 • - Facebook-vrienden
 • - Twitter-volgers
 • - LinkedIn connecties
 • en bloglezers...

Geniet van je zomer!

Nisandeh

134
Leave a Reply

avatar
76 Comment threads
58 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
78 Comment authors
Fleur van DijkenEvelien BosAnouk PlantingaSherina GhafoerkhanAnoeshka van den Brink Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Saskia Steur
Gast

Mijn doelen voor deze zomer zijn:

1. kajakken met mijn oudste dochter
2. kamperen in Frankrijk
3. een nieuw bedrijfsproduct creëren
4. fietstochten maken met onze drie kinderen
5. zwemmen in net natuurgebied
6. wandelen (na zes jaar voetproblemen kan ik dat weer!)
7. naar Pirates of the Caribean gaan met de kinderen
8. barbecuen met alleen maar vis en groenten
9. mijn boek schrijven
10. trampolinespringen in ons weiland

Goed om dat eens op een rijtje te zetten – ik krijg er nu nog veel meer zin in!

Saskia Steur
Gast

Ahum. Nummer 5 had moeten zijn:

5. Zwemmen in het natuurgebied Schoonhoven (een echte aanrader)

Guerlain Stokkel
Gast

Wat ik deze zomer wil doen:
1. Genieten
2. Couchsurfen
3. Iedere dag uit mijn comfortzone gaan
4. Drie boeken lezen
5. Een weekend zonder afleiding (just me, myself and I. Zonder telefoon, internet, boeken en eten).
6. Mijn huis afmaken
7. Naar Londen om te vertalen in een cursus persoonlijke ontwikkeling voor kinderen
8. Een nieuwe betaalde opdracht
9. Bungy jumpen
10. Twee vakanties boeken voor het najaar

Anouk Plantinga
Gast

Wat een mooie opsomming! Elke dag uit je comfortzone en een weekend me, myself and I, prachtig.

Esther Molenaar
Gast

Met twee kleine baby’s op komst (deze week?) wordt het een hectische zomer. Toch probeer ik zoveel mogelijk geniet momenten in te plannen. Zowel met de kleintjes als even alleen. Een reis naar het buitenland of een campingvakantie op één van de eilanden zit er dit jaar niet in. Gelukkig zijn er genoeg andere dingen om te doen. 😉 1. Dagboek starten voor mijn twee pasgeboren schatjes (ze zijn er nog steeds niet 😉 ) 2. Korte verhalen schrijven 3. Veel lezen, in de tuin, in bed, overal waar het kan 4. Intens genieten van mijn nieuwe gezin 5. Een… Lees verder »

Karin Hogenboom
Gast

Vakantie, ik vind het altijd heerlijk. Wij gaan eerst twee weken met het gezin op een kamp in de bosbouw. Dat doen we al een aantal jaren en het is fantastisch, de kinderen vinden het helemaal leuk. Iedere dag staan we vroeg op en gaan we met zijn allen werken in het bos. We lunchen gezamenlijk, maken de lunch ook met elkaar klaar. En daarna zijn we vrij. Het is boeiend om te zien hoe snel je met elkaar een groep vormt, hoe snel de kinderen met elkaar spelen en ook naar de volwassenen toe trekken. ’s Avonds is er… Lees verder »

Elise Verheul
Gast

Wat wil ik in de zomer DOEN? – genieten van de zomerzon! – veel samenzijn met mijn gezinnetje – video’s en cd’s opnemen met content voor moeders! – meesterlijkmoederschap.nl bekendheid geven middels sociale media – lekker dansen! – ‘zingende moeders’ oprichten: daartoe zoek ik een paar moeders met mooie stem, die in omgeving Nijmegen wonen en zin hebben om voluit & ‘vanuit het hart’ meerstemmig te zingen! Voel je je aangesproken: neem dan contact met mij op! – mijn praktijkruimte helemaal opruimen & schoonmaken (vooral die ene kast…) – mijn praktijkruimte 1 dag per week onderverhuren. Zie foto’s: eliseverheul.nl/ Interesse?… Lees verder »

Marijke Eggink
Gast

Ha Elise,

ik ben een moeder die graag zingt!. Neem je contact met mij op? marijke@watwerktwerkt.nl

Mariska de Wild-Scholten
Gast

1 Geen wekker zetten
2 Ontbijten buiten in de tuin en genieten van de bloemen en vlinders
3 Smullen van vers fruit en tomaten uit de tuin
4 Boekje uit (!) lezen
5 Vrienden, familie en de katten aandacht geven
6 Flinke strandwandeling maken
7 Muziek luisteren en maken
8 Uit eten (dus geen boodschappen-lijst maken, boodschappen halen, koken, afwassen)
9 Naar de film
10 Gaan slapen zonder na te denken over morgen

Nhan Leenaars-Do
Gast
Nhan Leenaars-Do

Way to go Mariska. Echt een zomers gevoel krijg ik bij het lezen van je lijst. Op naar een mooie zomer!

Louis Meijer
Gast
Louis Meijer

1. Klussen in huis.
2. Naar de dierentuin.
3. Mn ouders bezoeken.
4. Boeken lezen
5. Schuur opruimen.
6. Zwemmen.
7. Lekker wandelen.
8. Aan mijn muziek werken.
9. Weekendje weg met gezin.
10. Heerlijk niets doen!

Heleen Verduin
Gast
Heleen Verduin

Deze zomer zijn voor mij de geluksmomenten: 1. In de hangmat met een mooi boek 2. Lopen in de natuur, bij een riviertje 3. Op de motor naar engeland 4. Een mooie ontmoeting 5. Een avond aan het strand 6. Theater kijken bij de Karavaan 7. Een gezellige avond om het vuur 8. Een ochtendwandeling in de Wogmeer 9. Zwemmen en achter de boot hangen in de Waddenzee 10. Zonsopgang op de Waddenzee Ik besef, nu ik deze lijst zie, dat ik niet veel nodig heb om gelukkig te zijn. Het hangt voor mij niet af van verre reizen, al… Lees verder »

Sanne Hoogeland
Gast
Sanne Hoogeland

Hier is mijn lijstje:

1 – Tot rust komen
2 – Mijn boek schrijven
3 – Genieten van mijn vriend, mijn kinderen en mijn kleinkind
4 – 3 boeken lezen
5 – Opruimen
6 – Een paar dagen in de zon aan zee
7 – Een nieuwe jurk maken
8 – Mijn dochter verhuizen
9 – Lekkere lange wandelingen met mijn hond maken
10 – Genieten van het leven

Kemal Wesenhagen
Gast

Ik heb het afgelopen weekend al een activiteit weggestreept van mijn lijst van dingen die ik deze zomer wil bereiken. En deze zat voor mij in de top 3. Ik heb mijn 35ste verjaardag samen met mijn dochter’s 5de verjaardag gevierd(samen 40). Voor het grote feest zijn mijn ouders speciaal uit Suriname overgekomen om het samen met ons te vieren. De afgelopen 4 jaar hebben wij op 3 juli(verjaardag van mijn dochter) 4 hoog binnen gezeten, vanwege de regen. Afgelopen zondag zaten we met een man of 40 op dekentjes lekker te genieten van de zon en een heerlijke barbecue… Lees verder »

Anouk Plantinga
Gast

Hee Kemal!
Ik ga je advies opvolgen. Mijn zoon heeft voor zijn verjaardag (1 juli) een vlieger gekregen. Kijken of het op mij net zo´n uitwerking heeft als op jou.
Fijne zomer!

Kemal Wesenhagen
Gast

Hee Anouk,
Ik ben benieuwd naar jouw vlieger ervaring. Hou me op de hoogte. Ook een fijne zomer!
Groet,
Kemal

Paul van Aarle
Gast

1. Genieten van de zon.
2. Liggen in het gras.
3. Een schilderij maken voor Nisandeh
4. Een marketing strategie kiezen voor mijn e-book
5. Kitesurfen
6. Opschrijven waarvoor ik dankbaar ben.
7. Minder computeren om beginnende RSI te stoppen en erger te voorkomen.
8. Genieten van en met mijn 2 zoontjes.
9. Tijd alleen met mijn vriendin
10. Leren hoe ik mijn hardlooptraining kan verbeteren.

Nisandeh Neta
Gast
Nisandeh Neta

“Een schilderij maken voor Nisandeh”…
WOW! Dank je wel… 🙂

Merijn Kegel
Gast

Ik heb al maanden zin in de zomer, heerlijk! Een van mijn doelen dit jaar is om alle schoolvakanties vrij te houden zodat we met z’n vieren leuke dingen kunnen doen. Komt ‘ie: 1. 2 weken Rockanje (Zeeland) 2. Heerlijk in de tuin zitten met een bakkie eikeltjeskoffie en een stuk vijgentaart 3. Samen sardientjes halen in IJmuiden, fileren en op de BBQ 4. Naar het strand en garnalen vissen (en koken/pellen/opeten) 5. Windsurfen 6. De tuin eens flink onderhanden nemen 7. Een plan maken voor de uitbouw 8. Passive Income sessies opnemen (Video) en platform bouwen en lanceren 9.… Lees verder »

Heleen Klop
Gast

De 10 dingen die ik graag wil doen deze zomer:
1) Eindeloos genieten van mijn gezin (zonder telefoon of Internet)
2) Eens even nergens aan denken (wel 10 minuten lang)
3) Slaap inhalen (dus eens vroeg naar bed)
4) De reis naar Australie (einde van dit jaar) boeken
5) Hoofd leeg maken door een en ander op papier te zetten (Levensloop Fotografie)
6) Zwemmen en van de glijbaan met mijn zoon
7) Nieuwe mensen ontmoeten
8) Bergwandeling maken
9) Zonsopkomst en zonsondergang fotograferen
10) Genieten, even stilstaan, om me heen kijken en nog meer genieten!

Ingrid Verbeek
Gast
Ingrid Verbeek

Hey Heleen,

Ik zou je graag helpen met de voorbereiding van je reis Down Under…
Ik ben er geweest, heb heel veel gezien en weet wat je te wachten staat. Zoveel moois te beleven daar. Wat zijn je plannen?

Jacoline Steegstra
Gast

Ik heb maar 1 kort antwoord: beter worden.
Hoe en wat lees je op de blog die ik gisteravond schreef wp.me/p11U2M-5j

Iedereen een fantastische zomer toegewenst. En speciaal voor Esther Molenaar. Succes met de bevalling en geniet van je kleintjes!

Jacoline Steegstra
Gast

Ik zie dat de verkorte link naar mijn blog het niet doet. Komt’ ie nog een keer.
Hopelijk nu wel goed: jacolinesteegstra.wordpress.com/2011/05/30/ik-ben-even-weg-2/

Heleen Klop
Gast

Hai Jacoline, Heel veel sterkte, rust lekker uit! En wie weet komen nieuwe plannen spontaan boven drijven, schrijf ze op en ga er na de zomer lekker mee aan de gang. En eigenlijk wel een heel goed idee om een zomerstop te houden voor alle Social Media. Ik ga het serieus overwegen!
Hartelijke groet, Heleen

Anna Sofia van Hooijdonk
Gast

he Jacoline,
Succes met je herstel!

Dubravka Vajagic
Gast

Jacoline ik wens je zeer rustige dagen dat je goed contact weer mag krijgen met je lichaam en boodschapen die je lichaam je stuurt in alle rust kunt ontvangen.

Jacoline Steegstra
Gast

dank Jantina. Ik sta open voor veel dingen, maar merk dat het bij genezing vooral neerkomt op keuzes maken. Er zijn zoveel wegen en je kan nu eenmaal niet alles tegelijk proberen. Ik ga er nu eerst vanuit dat ik er met rust weer helemaal bovenop kom.

Jantina van der Waal
Gast

Hoi Jacoline, ik hoop dat het je lukt. Heb je al eens naar alternatieve therapie gekeken? Eventueel kan ik je daarbij wel helpen om te vinden wat voor jou van belang kan zijn. Bel of mail even als je interesse hebt.
Jantina

Kemal Wesenhagen
Gast

Jacoline, ik vind het een zeer moedige actie om dit via jouw blog bekend te maken. Ik denk dat je hiermee velen inspireert.
Succes en geniet van je RUST! Hartelijke groet…Kemal

Klaartje Loose
Gast

Ha Jacoline,
de link naar je blog werkt niet en via je website kom je ook niet eenvoudig op je blog, maar het is me gelukt om hem op te sporen; dapper en goed dat je ook online meer van jezelf durft te laten zien dan de big smile en succesverhalen! Ik hoop dat je batterij weer opgeladen wordt in de revalidatie-kliniek.
Een rustige zomer voor jou…

Anouk Plantinga
Gast

Jee Jacoline, wat heb je een moooie, oprechte blog geschreven! Ja, waarom niet ook virtueel jezelf zijn?
Ik wens je goede herstel- en rustweken toe deze zomer. En we praten nog wel een keertje bij, dat kwam er helaas niet van vorig weekend.

Nathalie Koster
Gast

Waar ik meestal de zomervakantie voor gebruik is om boeken te lezen voor mijn persoonlijke en financiële ontwikkeling. Ik heb daar normaal gesproken niet zoveel tijd. Nu kan ik in de tuin gaan zitten lezen terwijl de kleine lekker aan het spelen is. Hieronder volgt nog een korte opsomming van de dingen die ik wil gaan doen: 1. Een weekend naar Movie World met mijn gezin en mijn familie dan gezamenlijk overnachten in een hotel. 2. Lekker naar het strand. 3. Uit eten gaan. 4. Wandelingen maken met mijn honden 5. Zwemmen met mijn zoon. 6. Systeem implementeren in mijn… Lees verder »

Klaartje Loose
Gast

De 10 dingen die ik deze zomer ga doen: 1. Mijn werkkamer in mijn heerlijke nieuwe huis afmaken, het wordt zo’n mooie, ruime en fijne plek om te werken! 2. Als ik in de kraam werk (tm half augustus werk ik door), na mijn werkdag naar zee fietsen voor een verfrissende duik, de meest simpele manier om vakantie-van-een-uur te ervaren, geweldig! (ik woon op 10 minuten afstand van Kijkduin… ) 3. Strategie-dagen voor mijn bedrijf inplannen, er ligt veel ontwikkel-werk op me te wachten, waar ik zin in heb, maar de afgelopen maanden geen tijd voor had. Ik plan om… Lees verder »

Ritska van der Zee
Gast

Mocht je nog een tweede spannend voorleesboek tegen komen laat het me even weten; ben ook nog op zoek…. 😉

Marloes van der Kamp
Gast

‘Het Vertrek van De Mier’ van Toon Tellegen vind ik een geweldig voorlees-boek.

André Koster
Gast

Naast het genieten van mijn gezin en de dingen die mijn vrouw al bedacht heeft om te gaan doen, wil ik van deze vakantie gebruik maken om mijn nieuw website helemaal klaar te krijgen. Verder heb ik nog genoeg klussen liggen die ik beloofd had om te doen maar waar nog niks van gekomen is. Als ik het zo bekijk kan ik beter nog een week vakantie nemen. Ik kom nog tijd tekort.

Dave de Lange
Gast

Wanneer je, zoals ik, (ook) een ijssalon hebt, blijft er niet veel tijd over om wat te doen in de zomer. Toch kan ik wel een lijstje verzinnen: 1. In juli en augustus mijn (stief)zoon en zijn vriendin begeleiden in de ijssalon aangezien zij proefdraaien deze maanden om de ijssalon over te nemen volgend jaar. In de extra tijd die hierdoor regelmatig zal ontstaan, kan ik: 2. Lekker dobberen op een luchtbed in mijn zwembad 3. Op een ontspannen manier (in de tuin?) plannen uitwerken voor het najaar om meer geld te verdienen 4. Verder schrijven aan mijn e-boek(en) 5.… Lees verder »

Veron Goemans
Gast

Wat ik tussen nu en eind augustus ga doen, is het volgende: 1. Elke dag contact met mijn moeder (88 jaar) via de telefoon of de e-mail. Ze heeft een I-pad en kan mijn mails lezen 😉 2. Naar Londen voor een marketing internet cursus 3. Genieten van elke dag die ik aan mijn scriptie werk 4. Ruim een week vakantie vieren met mijn drie kleinkinderen 5. Lekkere zomer etentjes met mijn zoon en dochter + familie 6. Boeken lezen in mijn gezellige tuintje 7. Mijn broer feliciteren met zijn verjaardag 8. Naar Londen voor een train-de-trainer cursus 9. Fietsen… Lees verder »

Klaartje Loose
Gast

Wauw, Veron, 88 en een iPad kunnen hanteren, dat vind ik nou leuk om te lezen!! Over met je tijd mee gaan gesproken…

Thea van Dijk
Gast

Veron wat leuk dat je moeder met de ipad overweg kan. Heerlijk dat ze met haar tijd mee gaat. Mijn moeder is 81 en zit ook regelmatig achter de computer. Zo heeft ze contact met ons, haar kinderen, en met al haar kleinkinderen.

Anna Sofia van Hooijdonk
Gast

Goh, gaaf, je moeder is een voorbeeld voor andere mensen op leeftijd hoor!

Jantina van der Waal
Gast

Anderhalve week naar Oostenrijk, en me daar niet al te druk maken. Niet perse een lange bergwandeling hoeven maken of naar een top toe (tenzij er een lift gaat) vooral rustig aan.

En dan: klussen in mijn nieuwe praktijk, er een mooie ruimte van maken waar trouwens nog plaats komt voor andere huurders.

En dan gaan we weer vol goede moed het nieuwe jaar in.

Geniet ervan allemaal
Jantina

Sherina Ghafoerkhan
Gast
Sherina Ghafoerkhan

Hé Jantina,
Leuk dat je deze zomer gaat klussen in je praktijk en er een mooie ruimte van gaat maken.
Heel veel plezier daarmee. Je schrijft dat je ruimte hebt voor meerdere huurders.
Als je doorgeeft in welke regio het is, dan hou ik mijn ogen en oren open voor het geval iemand op zoek is naar ruimte.

Een fijne zomer en veel klusplezier!
Sherina

Jantina van der Waal
Gast

Graag, als je nog iemand weet…. Ik vind het vooral heel leuk om mensen erbij te krijgen die affiniteit hebben met kinderen.
Ik zit in oud-Rijswijk, ook redelijk makkelijk bereikbaar met OV.
Jij ook een hele goeie zomer.

Reinier Bloem
Gast

Zojuist zijn we verhuisd naar ons vakantiehuis in Frankrijk. Deze zomer staat in het teken van genieten maar ook van de nodige voorbereidingen treffen voor ons nieuwe leven. Hier is mijn lijstje: 1.Iedere dag roeifietsen, o.a.zaterdag over de route van de Tour de France op zaterdag a.s. die dan langs ons huis komt 2. Een meerdaagse wandeltocht maken met wild camperen over het Massif de Sancy 3. Beter Frans leren 4. Een week op vakantie naar het Spaanse Baskenland 5. Werken aan mijn PIO website 6. Vrienden hier ontvangen en leuke dingen met ze doen 7. Bouwen aan mijn netwerk… Lees verder »

Heleen Klop
Gast

Klinkt heel erg goed, Reinier!
Geniet ervan! Heleen

Anna Sofia van Hooijdonk
Gast

Ja, wat wordt het deze zomer?

Relaxen, lezen, in de zon zitten, genieten met mijn kinderen, genieten van de honden, een familiereunie, opruimen van wat er niet meer nodig is, voorbereiden nieuwe lesseizoen, nieuwe opdrachten aannemen en natuurlijk heerlijk met de camper de natuur in. Kortom, door te genieten en relaxen heel veel ruimte creeren om te doen wat ik wil doen!

Riet de Vlieger
Gast

Voor de zomerperiode heb ik een aantal zakelijke klussen bewaard, om aan te werken. Maar daar wil ik me zeker niet toe beperken. Mijn lijstje: 1. een dag doorbrengen met een aantal van mijn vriendinnen individueel 2. barbecuen met mijn kinderen 3. vakantie houden op 3 verschillende plaatsen (met de tent) 4. kennismaken met Zuid-Frankrijk 5. een dagje winkelen met mijn dochter 6. naar de Efteling met mijn schoonmoeder 7. dagje naar mijn moeder in Zeeland 8. een lekker kleurtje op mijn huid 9. koffiedrinken, lezen en daarvoor geschikte werkjes buiten doen als de zon schijnt 10. naar het strand… Lees verder »

Nhan Leenaars-Do
Gast
Nhan Leenaars-Do

Here is my Top 10 List of things to do & enjoy this Summer:

1. Have a long weekend break visiting friends, and go mountain climbing in Italy.

2. Practice golf and pass the GVB exam.

3. Plan the vacation on the Côte d’Azur.

4. Finish my book.

5. Go swimming more regularly.

6. Spend more quality time with my husband.

7. Read and then sleep more.

8. Tidy up the house and get it on sale.

9. Get the subscription sites done for my clients.

10. Practice harmony in the world within.

Marijke Faling
Gast
Marijke Faling

Even kijken of ik uit de losse pols tien dingen kan bedenken: 1. Collages maken (eindelijk, was het al jaren van plan, maar ‘had nooit tijd’) 2. Proefvertaling maken voor toelating tot workshop literair vertalen 3. Zingen in het plaatselijke zangkoor 4. Vaker afspreken met ‘nieuwe mensen’; lid worden van internationale club in Lucca. 5. De opdrachten voor twee Amerikaanse e-cursussen van Daily OM: (leren) visualiseren en schrijven 6. Voor een vriendin van me panoramafoto’s van haar dorp maken 7. Een of twee fototentoonstellingen bezoeken, weet nog niet precies waar… 8. Opruimen + rommel weggooien 9. Dagje naar het strand… Lees verder »

Sherina Ghafoerkhan
Gast
Sherina Ghafoerkhan

Wat een goeie, opruimen en rommel weggooien. Daar knapt een mens echt van op! Het geeft meteen rust in je hoofd en je voelt je energieker. Rommel in huis is alleen maar een stoorzender. Iedereen zou dat deze zomer moeten doen, rommel weggooien en opruimen, heerlijk!

Anoeshka van den Brink
Gast

Heerlijk inderdaad om alle rommel op te ruimen, in het voorjaar en aan het einde van het jaar krijg ik al helemaal de kriebels. Mijn tip is: als je iets van je spullen een jaar niet hebt gebruikt of er niet naar hebt omgekeken, weggooien die handel.

Marijke Faling
Gast
Marijke Faling

@Sherina,
ik had een paar jaar geleden een (Duitse) scheurkalender gekocht die alléén maar over opruimen ging. “Weg damit!” staat erop. Ging over rommel in je hoofd, maar òòk over rommel in je huis… Had er ook al eens iets over in een coachingboek gelezen. En nu schijnt het toch te werken :-). Ik ben eigenlijk iemand die alles bewaart. Koop erg weinig spullen, maar kon ook niet goed iets weggooien…

Op die kalender ging het steeds om drie stapels:
wat weg kan,
wat je echt gebruikt en
wat je dierbaar is en waarvan je geen afscheid kunt/wilt nemen…

Daphne Bal
Gast
Daphne Bal

In December 2010 heb ik de grote stap gewaagd, koffers gepakt, afscheid genomen van het ouderlijk huis, en in het vliegtuig gestapt naar het prachtige Malta! Dit wordt mijn eerste zomer hier op m’n nieuwe ‘thuis’. Volgens mij wordt het één groot avontuur. Dus hier is mijn lijstje : – Eindelijk een balans vinden tussen werk, thuis en mijn sociale leven. – Marshmallows bakken boven een kampvuur op het strand van de prachtige Blue Lagoon. – Een duikcursus nemen en genieten van de wereld onder water. – Leren koken zodat ik mijn vriend een keer kan verassen met een heerlijke… Lees verder »

Marijke Faling
Gast
Marijke Faling

Daphne,
ik las net dat je een half jaar geleden op Malta bent gaan wonen. Geweldig!

Wat is Energetix precies? Deed je dat al toen je nog in Nederland woonde?

Daphne Bal
Gast
Daphne Bal

Hoi Marijke,

Dankjewel! Het is nog steeds aanpassen maar echt heerlijk hier.

Energetix is een bedrijf dat magneettherapie in sieraden heeft verwerkt. Mijn moeder is er al jaren mee bezig en door de tijd heen heeft het mijn interesse gewekt en ik heb er hele goede ervaringen mee. Ik was er nog niet echt ‘serieus’ mee bezig, maar er woont hier een physiotherapeute die ook met Energetix werkt, dus vandaar het idee ;). Als u wilt kunt u een kijkje nemen op jebalans.nl. (website van mijn moeder).

Groetjes uit Malta !

Marco C. de Bruin
Gast
Marco C. de Bruin

Mijn lijstje is kort en bevat tegelijkertijd zoveel stappen dat het er wel meer dan 10 zijn:

– vakantie met gezin
– Mijn Pasive Income programma ontwikkelen.

Meer is er niet, meer wil ik niet, alleen dit, Focus.

Op een goeie zomer!
Marco C.

Rudi Schilder
Gast
Rudi Schilder

Vakantie is weer begonnen. Twee maanden lang pauze van mijn studie. Of toch niet? Het is heerlijk om die kennis te krijgen en te beheersen en misschien ga ik daar dus ook nog zeker op oefenen. Maar wel ontspannen natuurlijk! Hierbij dus mijn bijdrage aan deze pagina. 1. Een geweldige vakantie beleven met mijn vriendin. 2. Mijn kamer opruimen tot in de kleinste hoekjes! 3. Werken op een van de gaafste weken in het studiejaar, de ontvangstweek van de TU Delft 4. Vakken van het afgelopen jaar doornemen, evt. bijspijkeren, en anders: 5. Vooruit lopen op het volgende jaar 6.… Lees verder »

Rudy Simons
Gast

Goed idee die 30 day challenges!

Rudi Schilder
Gast
Rudi Schilder

Haha, dankjewel naamgenoot!

Die kamer opruimen is nog best een vervelende, omdat ik geen idee heb waar te beginnen.

Maar ik heb de hint voormezelf al klaar, simpelweg dat het niet in één keer perfect hoeft. Dus.. aan de slag!

Sherina Ghafoerkhan
Gast
Sherina Ghafoerkhan

Ik zeg altijd, ik ben op aarde om ook te genieten. Natuurlijk hou ik ook van werken vanuit mijn passie en is mijn bedrijf heel belangrijk voor me. Toch hou ik er ook van om gewoon veel tijd voor mezelf te hebben. Regelmatig ga ik een dagje naar een wellness, met sauna’s, baden en dan neem ik een hamam behandeling. ’s avonds kom ik dan helemaal ontspannen weer thuis. Ook ga ik graag naar de kapper en naar de schoonheidsspecialist. Verder hou ik van lekker en gezond eten, een boek lezen en een filmpje kijken. Ik vind het belangrijk om… Lees verder »

Diana van Haaften
Gast
Diana van Haaften

Met de zon die nu schijnt heb ik er al helemaal zin in!
Dit is mijn lijstje:
1 Een weekend samen met vriend in Duitsland doorbrengen weer even tot elkaar komen
2 Een workshop hoe maak ik een blog (dank je wel Merijn!)
3 Met vriend en mijn halfbroertjes een dag naar de Efteling!
4 Een database opbouwen voor mijn praktijk
5 Boeken lezen
6 Genieten van de kittens
7 Fietsen
8 De keuken ontdoen van alle onnodige rommel
9 Genieten van alles om me heen
10 En natuurlijk genieten van de vakantie in Zwitserland! En daar weer nieuwe dingen doen, weer een stap verder dan bergwandelen en raften!

Sherina Ghafoerkhan
Gast
Sherina Ghafoerkhan

Hier volgt mijn lijst met wat ik deze zomer ga doen:

1. Nieuwe trainingen ontwikkelen met mijn compagnon
2. Clienten begeleiden die niet op vakantie zijn
3. Inspiratie opdoen
4. Boeken lezen
5. Aan mijn scriptie werken voor mijn Master NLP opleiding
6. Genieten op terrasjes met een drankje en een hapje
7. Naar het strand
8. Wandelen in de natuur
9. Bijslapen
10. Meer tijd met mijn dierbaren doorbrengen

Gerhard Radstake
Gast

Mijn bucketlist voor deze zomer

1. gewoon meer genieten van de zon
2. wat meer toeren in mijn mooie classic mercedes cabrio
3. goed luisteren naar de markt voor nieuwe PIO sites
4. meer naar de sportschool, werken aan mijn conditie
5. kantoor verbouwen
6. collectie audioboeken uitzoeken
7. boekcollectie opschonen
8. meer fotograferen
9. vrienden bezoeken
10. nadenken over innovaties voor mijn cliënten

De lijst is niet compleet, ik ga nog veel meer doen maar dit zijn wel de belangrijkste.

Sherina Ghafoerkhan
Gast
Sherina Ghafoerkhan

Eigenlijk zijn er veel meer dingen die ik deze zomer wil doen, dus maak ik weer een top 10:

1. Mailbox opschonen
2. Huis schoonmaken en opruimen
3. Boeken op Marktplaats zetten
4. Videobanden op Marktplaats zetten (misschien koopt iemand ze nog)
5. Dansen, liefst salsa
6. Nieuwe mensen ontmoeten
7. Muziek luisteren
8. Naar de bioscoop
9. Iets totaal anders doen
10. Leuke dingen doen met mijn moeder

Steve Ghoerbien
Gast

Mijn TOP 10 Zomeractiviteiten zijn:
1. Mijn PIO afwerken
2. Kitesurfen
3. Strand-/Duin-wandelingen; tijdens zonsopkomst en/of zonsondergang
4. Crossen door de duinen met mijn Mountainbike
5. Met familie naar een pretpark, BBQen, etcc..
6. Heerlijk eten!!
7. Mijn (nieuwe) woning verder inrichten
8. Met een bootje door de Amsterdamse grachten varen
9. In Thermae 2000 lekker ontspannen!
10. Rondreis plannen door India; (eind dit jaar!!)
En wat ik vooral leuk vind tussen al deze activiteiten door is leuke en nieuwe mensen leren kennen en nieuwe inspiratie opdoen!!
Een SUPERmooie zomer toegewenst voor jullie allen !!
Steve Ghoerbien

Marijke Faling
Gast
Marijke Faling

@Steve,
Rondreis door India, geweldig. Om jaloers op te worden!

Inspireert mij om bij punt 11 nog een reisje in te vullen. Dat is het leuke van dit soort thema’s, je kunt een idee van anderen gewoon overnemen of aan je eigen wensen/mogelijkheden aanpassen.

Anouk Plantinga
Gast

-Genieten van het feit dat we kunnen uitslapen
-Leuke dingen doen met mijn zoon
-Drie weken genieten van Frankrijk
-Vreselijk veel lezen
-Schrijven, schrijven, schrijven
-Mijn PI-programma voorbereiden
-Vrienden bezoeken die ik niet vaak zie
-De zon op mijn huid voelen en de wind in mijn haren
-Buiten eten en lang blijven hangen in de avondzon
-Naar het strand en daarna nog dagenlang overal zand vinden

Liesbeth van Buuren
Gast
Liesbeth van Buuren

Mijn lijst van deze zomer
1. De jaarlijkse “investeer in en geniet met je vrienden” middag en avond organiseren
2. Pootje baaien als het een hittegolf wordt in Nederland.
3. Verdere verdieping in Emotionele Intelligentie als onderdeel van mijn studie
4. Lekker mijmeren aan de waterkant van de Maas bij ondergaande zon
5. Vormgeven van en content schrijven voor een nieuwe website
6. Een wandeling op zondagochtend afsluitend met een terrasje pikken
7. 2 workshops in company (risicomanagement; sturen en beheersen) organiseren
8. Dartpartijtjes spelen in de achtertuin
9. Ontspannen in een (zwem)bad liggen
10. En verder gewoon genieten van elk moment van de dag

Simone Roodselaar
Gast

1. Heerlijk in de tuin, ’s morgens yoga, meditatie, zwemmen
2. boeken lezen
3. lekker barbecquen
4. zeilen op het ijsselmeer met man en kids
5. vakantie naar Zwitserland wandelen in de bergen en galeries bezoeken
6. Mooie schilderijen maken (tip voor Nisandeh)
7. Dagje naar het strand met vrienden
8. lekker rijden in de cabrio, terrasjes pikken
9. ideeen bedenken voor PI
10. plan opzetten voor mijn contribution to the world

Dave de Lange
Gast

Ik weet dat afkortingen tegenwoordig veelvuldig gebruikt worden, maar duidelijk wordt het er niet op. Wat is nu weer een PI, Simone ?

Marloes van der Kamp
Gast

Ik denk dat ik hem inmiddels weet, Dave, het is vast Passive income :):):)

Marloes van der Kamp
Gast

Daar ben ik ook benieuwd naar. Google is niet eenduidig, ik kwam als mogelijke oplossingen Particuliere Initiatieven, Penitentiaire Inrichting, Patiënt Industrie, Power Integrations en Post-Intelligencer tegen, maar ze lijken me alle niet heel waarschijnlijk….

Dubravka Vajagic
Gast

Zomer – heerlijk – zon en warmte. Wat ga ik doen? 1. genieten van elke straal zon 2. werken aan mijn continuity programma 3. Ditox Raw Food doen 4. werken aan mijn boek 5. 21ste verjaardag van mijn zoon vieren 6. lekker genieten van mijn tuin 7. Curssus Mindfullness afkrijgen en implementeren van de geleerde 8. tijd nemen voor belangrijke beslissing voor onze zaak 9. werken aan site 10. sauna pakken en tijd voor mijn familie nemen Nisandeh, enjoy your stay in Croatia. It’s really beautiful country. I spend there my best time (till my 28)  And if you… Lees verder »

Nisandeh Neta
Gast
Nisandeh Neta

Thanks Dubravka,
Never been to Croatia… so looking forward to it…

Rani Goederee
Gast
Rani Goederee

Mijn lijstje voor de zomermaanden:

Uren in de tuin bivakkeren (relaxen, lezen, onkruid wieden, met de buren babbelen over de heg heen, planten bemoedigend toespreken…)

Nieuwe recepten uitproberen die natuurlijk ontzettend goed lukken en lekker zijn 😉

Een weekend erop uit (wandelen, uit eten, bijkletsen met mijn lief)

Hardlopen in het bos

Mijn “Succesvol Stoppen met Roken” programma op poten zetten

Mijn vakantie in het najaar boeken

Barbecueën in de tuin

Een verrassingsverjaardagsfeestje organiseren (Ssst…niet doorvertellen)

Op bezoek bij een oude vriendin

Door het bos struinen, op zoek naar eetbaar spul (bessen, bramen etc.)

Ik wens ons allemaal een heerlijke zomer!

Groetjes,
Rani

Heleen Klop
Gast

Klinkt erg goed, Rani! Ik ga verschillende ideeen van je overnemen zoals: lezen, BBQ-en en bijpraten mijn mijn lief!
Geniet! Tot na de zomer. Groet, Heleen

Wilko van der Ploeg
Gast

1. Aan de conditie van Angelo en mezelf werken door vaak met hem te wandelen in Berg en Bosch 2. Mijn continuity program verder uitwerken 3. Een manuscript voor een kinderboek wat ik al jaaaaaren heb liggen nu eindelijk eens redigeren en insturen. 4. Midden in de zomer eindelijke eens een ‘voorjaarschoonmaak’ houden… (en niet toevallig de dag dat ik het plan ineens heel druk hebben met andere dingen). 5. Samen met Angelo verder werken aan onze ‘papieren middeleeuwse stad’ 6. Bier brouwen 7. Boogschieten op locatie (en nee, niet in drukke winkelstraten) 8. Moeder en zus wat vaker bezoeken… Lees verder »

Heleen Klop
Gast

Hai Wilko, ideetje voor nummer 9: een leuke samenwerking aangaan (met mij?) en nummer 10 misschien weer eens fotograferen? Ik wens je een heel fijne, actieve zomer toe. Hartelijke groet, Heleen

Dave de Lange
Gast

Wat is een “continuity program”, Wilko ?
Ik ben trouwens nieuwsgierig naar je kinderboek…

Groetjes,

Dave.

Rudy Simons
Gast

1. Met een vriendin naar de Galderse meren gaan
2. Iedere week uit mijn comfortzone komen
3. Zomer/strandfeest organiseren voor minimaal 50 mensen
4. Weekeinde met 2 vrienden
5. Alles uit de garage te koop zetten
6. Middag zeilen met mijn zusje
7. Naar minimaal 2 parkfeesten gaan

Anja Gielen
Gast
Anja Gielen

Leuk om hier over na te denken, nou ja…. meer: op een rijtje zetten, want het zit allemaal wel in m’n hoofd 🙂 – helikoptervlucht plannen voor mijn moeder (daar heeft ze het al jaren over, dus dat wordt nu wel eens tijd, ze is 77!) – wordpress workshop volgen bij Merijn – fotoboekje maken van mijn 2 kleinzoontjes, zodat ik ze aan iedereen kan laten zien! – werken aan mijn E-book en continuity program (over allergie bij kinderen) – verder schrijven aan mijn boek over de adoptie van m’n dochter. – met mijn kleinzoontjes naar Artis – een weekend… Lees verder »

Thea van Dijk
Gast

Mijn top 10 dingen zijn: 1. genieten van de zon, de tuin, gezin 2. High tea verzorgen voor ons clubje vrijwilligsters 3. eindelijk bij mijn zussen en schoonzussen langs gaan, buiten hun verjaardag om 4. de tuin regelmatig verzorgen zodat hij er weer bij ligt als een plaatje 5. genieten van alle vrije tijd, die ik heb door een betere planning van mijn werkzaamheden 6. werken aan mijn praktijk 7. vaker bij mijn moeder langs gaan 8. leuke museums bezoeken met mijn zoon 9. met een groep vrienden 2 weken naar Frankrijk gaan en genieten van het Franse leven 10.… Lees verder »

Krista Steenbergen
Gast
Krista Steenbergen

Tien dingen die ik deze zomer wil doen:

– boeken lezen over tantra
– op mijn lieve neefje passen
– Vision Quest op Kreta voorbereiden
– Zweethut
– Natuurwandelingen maken
– Kamperen
– Mediteren
– Massagecursus volgen en veel oefenen
– Aardbeien eten
– boeken lezen over tantra en beoefenen 😉

Fijne zomer gewenst!!!

Dave de Lange
Gast

Ik ben 14 jaar geleden eens op Kreta geweest, maar dat was meer een vakantie a la “Oh, Oh, Cherso”…

Wat houdt zo’n Vision Quest precies in, Krista ?

Elsbeth van der Scheer
Gast
Elsbeth van der Scheer

Top 10 deze zomer; in willekeurige volgorde:
1. dagelijkse ontspanning met mijn kleintjes
2. 3 weken relaxed kamperen in omgeving Winterswijk
3. thuisstudie afmaken
4. zolder opruimen
5. spullen op marktplaats zetten
6. workshops najaar opzetten
7. dagelijks oefeningen doen
8. aan visie prakijk sleutelen
9. cadeau moeder regelen
verder kom ik niet !

Thea van Dijk
Gast

Nou ik vind het een aardig vol lijstje. Zolder opruimen is volgens mij een klus waar je al een hele zomer nodig voor kan hebben. Wat weg doen, wat bewaren, wat door verkopen, wat weggeven. Voor mij is dat gelijk een reis door mijn herinneringen. Maar het eind resultaat is een heerlijk opgeruimde zolder.

Elsbeth van der Scheer
Gast
Elsbeth van der Scheer

Hoi Thea, Inderdaad; die zolder opruimen. Die bleef in mijn hoofd steeds terugkomen terwijl ik al bij de andere punten was. Het is de klus die veruit het belangrijkste is, maar ook het meeste tijd zal kosten én heel veel voldoening zal opleveren. Maar… ook de klus die ik maar blijf uitstellen, net als die thuisstudie afmaken overigens. In feite zou ik vanavond studeren, maar zie hier, alweer een avond lang zeer boeiende dingen lezen op deze site. Ik raak verslaafd. En nog niet eens een life Business Bootcamp meegemaakt, maar al wel heel veel gelezen en bekeken. Fijne zomer… Lees verder »

Ritska van der Zee
Gast

Mijn top 10 1) drie (!) weken kamperen met mijn zoon en de nieuwe tent 2) eindelijk dagje Groningen met mijn zus! 3) elke dag een baantje trekken in de zomervakantie in het ” kanaal” naast de tent en zo weer wat conditie opbouwen….. 4) Genieten van zon en strand op mijn huid 5) genieten van neefje en nichtje die komen logeren op de vakantie 6) mijn verjaardag vieren! Trots op mijn (bijna) 41 jaar! 7) eindelijk met zoon naar de efteling…….. 8) meer gaan fietsen 9) leuke nieuwe contacten opdoen op de vakantie 10) aantekeningen van bootcamp en acceleratiecursus… Lees verder »

Eva Kempinger
Gast

Net een huis in Beieren gekocht en dat zijn mijn vriend en ik nu aan het opknappen en aan het inrichten. Het lijkt een werkvakantie, maar in zo’n prachtige omgeving is dat helemaal niet erg. Voorlopig genoeg te doen, tussendoor veel relaxen in de tuin en dromen van wat er nog allemaal gaat komen. Dare to dream……

Marijke Faling
Gast
Marijke Faling

Eva,
Ik zag net jouw huis in Beieren in mijn inbox… Geweldig! Herinner me ‘huizen kopen en opknappen’ als de beste periodes van mijn leven. In Beieren zijn altijd wel ergens bergen in de buurt, toch??

Eva Kempinger
Gast

Hallo Marijke,

dank je wel voor je reactie. En had je echt een foto van mijn nieuwe huis in je inbox? Het opknappen en inrichten van een nieuw huis is inderdaad therapeutisch en onwijs leuk. Ik krijg er heel veel inspiratie van. En ja, in Beieren zijn genoeg bergen in de buurt :-).

Groet,Eva

Marijke Faling
Gast
Marijke Faling

🙂
soms zeggen vier woorden meer dan duizend foto’s. ‘k zag ‘nieuw huis in Beieren’ staan en werd nieuwsgierig. heb zelf ook lang in Duitsland gewoond (Frankfurt am Main)…
ciao

Ingrid Verbeek
Gast
Ingrid Verbeek

Mijn top 10 voor van de zomer… 1 Genieten van het mooie weer en de natuur om me heen. 2 Een berghuttentocht van een paar dagen maken over de bergtoppen van Oostenrijk. 3 Samen met mijn Queenvrienden de verjaardag van Freddie Mercury in Montreux(Zwitserland) vieren (eerste weekend van september) 4 Mijn eerste geld passief verdienen 5 Mijn streefgewicht behalen “ I am 73kg!” 6 Leuke dingen doen met vrienden en familie, genieten van het samenzijn. 7 De premiere van de “We Will Rock You” musical in Antwerpen bezoeken en op de foto gaan met beide heren. (Brian May / Roger… Lees verder »

Linda Weeteling
Gast

Top 10, deze zomer:

1. Zeilen met mijn lief op de friese meren
2. Kamperen in Normandie met het hele gezin
3. Praktijkruimte opknappen
4. Website bijwerken
5. Nieuwe training ontwikkelen en in de markt zetten.
6. Belemmerende patronen loslaten
7. Genieten van de wind, zon , zee, kinderen, man, konijnen en de katten en mezelf!
8. Plannen waarmaken.
9. Nog beter luisteren naar mezelf
10. Een nieuwe uitdaging aangaan!

Ans Janssen
Gast
Ans Janssen

Het is allemaal niet zo ingewikkeld.
De top 10 deze zomer:
1. Mijn leven opruimen, d.w.z. het huis opschonen. Minimaal de helft eruit!
2. De buitenboel beneden schilderen
3. Het beeldhouwwerk voor de 50ste verjaardag van mijn broer na drie jaar afronden.
4. Duizend fluweelboomscheuten die wortelen onder het gazon verwijderen.
5. De eerste fles Mompertone van de nieuwe lichting ontkurken.
6. Mijn kinderen uitnodigen voor een zéér uitgebreide lunch.
7. De studie voorzichtig oppakken.
8. Websiteontwerp bespreken en lanceren.
9. Pand kopen in centrum voor wonen en werken.
10. De halve meter boeken die ik kreeg voor mijn verjaardag lezen.
Het wordt een práchtzomer!!!!!!!!!!