100 Days FaceBOEK Give Away

2932 views | 48 reacties |
shares

Weet jij wat een van de meest waardevolle lessen is die ik al vroeg in mijn carrière als ondernemer leerde?

“Lees minstens een zakelijk boek per week – geen excuses!”

Het is een les die ik sindsdien voortdurend in de praktijk breng.

Naast persoonlijke ervaringen, seminars en de begeleiding die ik kreeg van succesvolle ondernemers kreeg ik van zakelijke boeken de beste inspiratie.

Voor jou is het ook enorm belangrijk om te (blijven) lezen, want als zelfstandige professional loopt de ontwikkeling van jouw bedrijf parallel met jouw persoonlijke ontwikkeling.

Bedenk je eens…

Als jij per dag 1 hoofdstuk leest (ongeveer 10 pagina’s) van een educatief (non-fictie) boek, dan lees je in 1 jaar 18 boeken en in 10 jaar 180 boeken…

En wat als… jij daar 10 jaar geleden mee was begonnen?

Mijn boekenkast barst uit zijn voegen, omdat ik de afgelopen 30 jaar minstens 1 non-fictie boek per week heb gelezen.

Vorig jaar heb ik een paar honderd boeken gedoneerd aan de bibliotheek van de CoWorking. En mijn zeer gewaardeerde vriend, de befaamde schrijver en spreker Robert Benninga, deed hetzelfde.

Maar omdat de CoWorking officieel is geëindigd, hebben we besloten deze boeken een andere bestemming te geven. Het zijn boeken die ons leven (vaak ingrijpend) hebben veranderd en nu is de tijd gekomen om ze door te geven… aan jou!

Juist, jij krijgt vanaf nu de kans één of meer van onze educatieve juweeltjes te bemachtigen.

De komende 100 dagen (vanaf 22 september 2015) verloten we IEDERE DAG 5 boeken op onze Facebook pagina

Dagelijks plaatsen we een bericht met de afbeeldingen en de titels van de 5 boeken die wie op die dag weggeven.

Het enige wat je hoeft te doen om mee te loten is…:

Laat bij ons ‘FaceBOEKbericht’ van de dag een reactie achter met de titel van het boek dat je graag wilt hebben.

Je kunt elke dag opnieuw meedoen.

En als jouw naam de volgende werkdag wordt getrokken… sturen we het boek GRATIS naar je toe. We nemen zelfs de verzendkosten voor onze rekening.

Met deze speciale 100 daagse FaceBOEK Give Away willen we 500 educatieve en inspirerende cadeaus de wereld in helpen en mensen enthousiast krijgen om te investeren in hun persoonlijke en professionele groei.3d man steps up to success on stairs red arrow

Dus, ga de komende 100 dagen IEDERE DAG naar onze Open Circles Facebook pagina en laat bij het FaceBOEK Give Away bericht weten welk boek je graag wilt hebben.

Wil je een dagelijkse FaceBOEK Give Away update?
Geef dan hieronder jouw naam en e-mail adres om ervoor te zorgen dat je dagelijks op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste 5 boeken:

Als je wint, krijg je persoonlijk bericht van ons en valt het boek binnen enkele dagen gratis bij jou op de deurmat.

Tot slot

Om ons nu allemaal enthousiast te krijgen voor het lezen van educatieve en inspirerende boeken, wil ik graag van jou weten:

Welk boek heeft het meeste impact gehad op jouw persoonlijke en/of professionele ontwikkeling en waarom?

Laat ons alsjeblieft jouw antwoord weten in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Oké, en dan nog één laatste woord van advies…

LEES!

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel alsjeblieft dit artikel via de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ knoppen, want… zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk óók hiervan profiteren.

PPS. Als je serieus bent over jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling, dan gaat er niets boven deelname aan onze GRATIS Business Bootcamp – 2-daagse training commerciële vaardigheden.
Reserveer nu jouw plek voor de eerste Business Bootcamp van 2016 en maak het jouw beste jaar ooit.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

48 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
7 years ago

Ik heb de afgelopen jaren veel boeken gelezen, mijn hele leven heb ik veel boeken gelezen. Ik kan er niet zonder. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd.

En ik lees heel veel verschillende soorten boeken. Het ontwikkeld mijn woordenschat, mijn creativiteit en daarmee mijn schrijfvaardigheid.

Er zijn veel boeken geweest die indruk op mij hebben gemaakt. De boeken van Brian Tracy bijvoorbeeld. Praktisch, concreet en het leest lekker snel.

Het boek dat de meeste impact op mij heeft gehad, en het klinkt misschien raar, maar dat was mijn eigen boek. Niet inhoudelijk natuurlijk :-). Vooral het proces van schrijven, herschrijven en uitgeven. Dat was een heel mooi boeiend en leerzaam proces.

Een paar boeken die mijn mooie inzichten hebben gegeven:
Screw it let’s do it! van Richard Branson
Goals van Brian Tracy
No Excuses van Brian Tracy
Een zaak van fans van Ellen de Lange-Ros
Jobs – de biografie van Steve Jobs

Ik stop niet met lezen en ook niet met schrijven.

Nisandeh zegt wel dat je alleen nog maar zakelijke boeken zou moeten lezen. Daar ben ik het niet mee eens.
Niet alleen voor de ontwikkeling van je schrijfvaardigheid, maar ook om er achter te komen wat je doelgroep leest, zou je alle soorten boeken moeten lezen. Het soort boek dat je doelgroep leest, zorgt er voor dat je nog meer de taal kunt spreken van je doelgroep en dat je ze beter begrijpt.
Dus een roman, thriller, horror of stripboek is helemaal niet verkeerd op zijn tijd.

Veel leesplezier!

Marian Oort
7 years ago

Ik heb altijd veel boeken gelezen in allerlei categorieën maar de laatste tijd is het behoorlijk wat minder.
Druk en minder interessante boeken zijn daar de grootste oorzaak van.

Ik lees tegenwoordig meer artikelen e.d. online.

Rosa Rosability
7 years ago

Ik ben nu het boek ‘de meesters van het verre oosten’ aan het lezen. Verder is het boek wat het meeste indruk op me heeft gemaakt: van alles wat meenemen. Wat gaat over de verschillende opvoedstijlen van verschillende culturen. Het was echt een eyeopener voor mij. Fijne dag! Mooie actie. Super leuk. Rosa

Inge Ketels
7 years ago

Ik lees ontzettend graag!

Het boek waar ik het voorbije jaar het meest om heb gelachen is het boekje ‘omdenken is stom’ van Berthold Gunster.

Het boek dat me ontzettend heeft geïnspireerd is ‘de druppel’ van Michael Niclaus, die met zijn werk jongeren een duidelijk beeld wil geven van de gevaren van alcohol.

Verder boeken van Esther en Jerry Hicks (vraag en het wordt gegeven), Marschall Rosenberg (geweldloze communicatie), …

Veel leesplezier!

Nicoline van Boven
7 years ago

Denk groot wordt rijk van Napoleon Hill

Esther Molenaar
7 years ago

Daar ben ik in bezig. Vind het een pittig boek qua taal om te lezen, maar lees al veel dingen waar ik wat mee kan.

Wat heb jij er voor jezelf uitgehaald, Nicoline?

Aafke Dijkstra
7 years ago

10 jaar geleden ben ik begonnen de boeken van Deepak Chopra te lezen. De 7 spirituele wetten van succes is mijn favoriet en lees ik nog steeds.
Ook vele jaren geleden Louis Hay: Je kunt je leven helen. Ook een aanrader voor mijn cliënten.
Veel leesplezier???

Helmi van Bergen
7 years ago

Er zijn diverse boeken, die impact hebben gehad, maar ik heb 2 boeken die ik speciaal wil noemen;
1. The artist way van Julia Cameron
2. Playing big van Tara Mohr

Esther Molenaar
7 years ago

He Helmi,

Leuk je hier ook tegen te komen.
Waarom deze boeken? Wat hebben ze met je gedaan?

Groet,
Esther Molenaar

Eef de Bie
Eef de Bie
7 years ago

Arduino in control. Nieuwe wereld.

Nicole Öhlmann
7 years ago

What a great initiative! I LOVE books. 🙂

The book that left the biggest impact on me until now is “Illusions” by Richard Bach.

After reading the chapter about the blue feather, I actually found the blue feather a couple of hours later in the library of the Trinity College in Dublin. Whenever there is a time, that I feel insecure about my own abilities, I remember this incidence.

A wonderful book, that shows us, that we all have a mission on earth.

Yuka Groenenberg
7 years ago

Hoe maak ik vrienden en goede relaties door Dale Carnegie
How to influence people and make friends by Dale Carnegie

This book was the first book I read and which made me realize that in order to make friends you have to first find out what makes the other person tick..
It very much helped me then, with a conflict I had with my then Boss.. 🙂

Dit was het eerste boek wat ik ooit gelezen heb en deed me realiseren dat als je nieuwe vrienden wilt maken je eerst moet weten wat deze persoon leuk vindt.
Het heeft me toen geholpen een conflict op te lossen met mijn destijds baas.. 🙂

Esther Ketelaar
Esther Ketelaar
7 years ago

Denk groot wordt rijk van Napoleon Hill

Evelien Maes
Evelien Maes
7 years ago

Wauw, wat een mooi initiatief!

Een boek dat indruk op mij gemaakt heeft is ‘Practische Persoonlijkheidsontwikkeling’. Het is een boekje dat mijn overgrootvader in zijn bezit had, en het geeft voor mij aan dat mijn drang naar persoonlijkheidsontwikkeling niet uit de lucht gegrepen is.

Ik kan er enorm van genieten om het boekje in mijn handen te hebben, en de ‘oude taal’ is bijzonder charmerend (alsof een gentlemen je les staat te geven). Persoonlijkheidsontwikkeling is van alle tijden, en het ontroert me dat ik hetzelfde boekje lees als mijn overgrootvader. Alsof ik een nieuw diep stukje van mezelf heb ontdek.

Willy Valk
7 years ago

Wat een geweldig creatief initiatief!

Tijdens de training van afgelopen weekend ‘High Performance’ besefte ik dat ik zo’n dertig jaar geleden een boek heb gelezen wat nu keer op keer zijn waarde weer bewijst en grote invloed heeft gehad door wat ik leerde toe te passen.

Toen werd ik niet serieus genomen als ik enthousiast vertelde wat voor mij tot stand was gekomen door te visualiseren. Wat is er veel veranderd!

Creatief visualiseren van Shakti Gawain

Sabine Schalkwijk
7 years ago

Wat een prachtig gebaar! Hoe kun je mensen nu nog meer stimuleren door ze boeken te schenken! Wow!
Er zijn zoveel boeken die op mij impact gehad hebben.

Op mijn persoonlijke ontwikkeling, Spirituele oplossingen van Deepak Chopra en Niet Morgen Maar Nu van Wayne Dyer. Op mijn professionele ontwikkeling: Rich Dad, Poor Dad van Robert Kiyosaki.

Hans van Tol
7 years ago

Mooi initiatief en jammer dat de coworking gestopt is… mijn favo boek is er 1 van Deepak Chopra , de 7 spirituele wetten van succes

George Begemann
7 years ago

Een van de boekjes die bij mij het meest beduimeld is: Notes, van Eckart Wintzen. Mijn les: simpel is niet het zelfde als gemakkelijk.

Charlotte Kamman
7 years ago

Meeste impact: Een klein gesprekje met God. Zowel voor zakelijke als persoonlijke groei een pareltje uit onverwachte hoek.

Mariska van Gennep
7 years ago

Het is allemaal begonnen bij Deepak: Het geluk in jezelf. Mag ik nog steeds heel graag lezen.

Veronika Rutten
7 years ago

Super idee!
“Diepzielduiken” en “Je bent alles” van Roy Martina

Gerard Maassen
Gerard Maassen
7 years ago

“Koud Kunstje” (de methode van) Wim Hof door Koen de Jong.
Zeer verrassend te ervaren wat een dagelijkse koude douche met je persoonlijke ontwikkeling doet.

José Vreeburg
7 years ago

Leuk initiatief!
Eén van mijn favoriete boekje is “VIS” geschreven door Lundin &Paul.
Het gaat over energie, passie en plezier en dat heb ik al vaak mogen ervaren.

Esther Benard
Esther Benard
7 years ago

Wow wat een genereus gebaar 🙂

Ik heb meerdere favoriete boeken:

– De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey
– The Speed of Trust van Stephen M.R. Covey
– Rich Dad Poor Dad van Robert T. Kiyosaki
– De Kracht van Kwetsbaarheid van Brene Brown
… en nu voor de tweede keer aan het lezen napoleon Hill

Crisleen Ferreira
7 years ago

Het boek Volop energie van Deepak Chopra heeft mijn leven verandert. Ik heb boeken altijd beschouwt als iets magisch. Dit geld zeker voor dit boek.

Het kwam op het juiste moment en het heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk Wellness Coach ben geworden. De theorie van dit boek heb ik omgezet naar mijn eigen realiteit. Het is onbeschrijfelijk mooi wanneer je zoiets meemaakt.

Het proces blijft doorgaan en daar ben ik zeer dankbaar voor.

Susanne Cruijf
Susanne Cruijf
7 years ago

Eigenlijk wel meerdere boeken maar ‘Getting Things Done’ van David Allen heeft toch wel veel impact gehad op hoe ik zowel werk als prive organiseer. En ‘Coach jezelf naar succes’ van Talane Miedaner. Vooral die aller eerste tip, die blijft werken.

Rob van de Sande
7 years ago

De Creatiespiraal van Marinus Knoope …

Heeft Nisandeh vast ook gelezen 😉

Hanneke van den Berg
7 years ago

Eigenlijk heb ik al vanaf mijn vroegste jeugd gelezen, alles wat los en vast zat 🙂 (stond om 6 uur op om te lezen). Inderdaad Crisleen Ferreira, boeken hebben iets magisch !

Voor mijn werk is een belangrijk boek dat ik heb gelezen: Byron Katie, Vier vragen. Wat mij inspireerde is het op een andere manier kijken naar hoe ik mijn werk doe. Goed om onzekere momenten te overbruggen en te leren.

Monique Jans
7 years ago

Mooi initiatief. Ook fijn om de titels van anderen te lezen, zo weer inspiratie. Zelf ook meerdere gelezen waar ik door geïnspireers ben, o.a. Napoleon Hill’s Gouden Regels, boeken van Ester en Jerry Hicks en Haal het beste uit jezelf van Robert Benninga.

Alexandra Wilkinson
7 years ago

What a great idea!
Love it.

When I was growing up I stumbled apon “Families and how to survive them” by John Cleese and Robin Skynner. I thought it was amazing. It planted a seed.

Eveliina Vogelzangs
7 years ago

“The Hormone Diet” by Natasha Turner, because it transformed my health after a long bed-ridden period after contraceptive-injections and it also helps me treat my patients or help friends and acquaintances.

Patrick Warmelink
7 years ago

Voor mij is dat The Go Giver. Een fantastisch boek waarop onze bedrijfsfilosie mede is gebaseerd. Je leert je aandacht te verleggen naar het geven in plaats van nemen. Bv geef je oprechte aandacht of deel kennis die voor een ander van toevoegde waarde is zonder daarbij iets terug te verwachten. Een heerlijk boek om te lezen.

Nicky Koopmans
7 years ago

Heerlijk al die nieuwe input voor titels! Ik lees veel, dus ik kom hier zeker terug om te kijken voor meer inspiratie.
Ik zal ook een duit in het zakje doen. Boeken die mij hebben geïnspireerd qua visie en zelfontwikkeling:
-The 4-hour workweek – T. Ferris
-Rich dad, Poor Dad – R. Kiyosaki
-Start with why – S. Simek
-De kleine prins – Antoine de Saint-Exupery
-Conversations with God – Neal Donald Walsch
-What would Google do?- Jeff Jarvis

Michaela Wierdsma
7 years ago

Wat een mooie actie heb je weer bedacht Nisandeh, ook de reacties zijn fijn. Ik lees weer een paar nieuwe titels.

Een aantal heb ik ook gelezen, echter wat ik mis, zonder te slijmen is het Leef Lekker boek van Nisandeh. Zo duidelijk de stappen in je leven die niet alleen business gerelateerd zijn. Met regelmaat kijk ik nog even terug of doe de cd’s.

Met Esther ben ik het eens dat ook romans een bijdrage aan je leven en onderneming kunnen leveren.
Zelf lees en herlees ik graag de boeken van Dick Francis. Oké er is een soort einzelgänger held, zijdelings heeft het altijd met paardenraces te maken, echter het is de mindset die de moed in de hoofdpersoon brengt. Wat is je persoonlijke grens? Met humor en zelfspot gebracht en immer verrassend.

Ook goed voor de mindset: Helweek van Erik Bertrand Larssen. Dan wel even de Helweek toepassen natuurlijk.

Michal van Belle-Stup
7 years ago

Very nice idea and great way for us to get a booklist for the next reading!
The books that had the most impact on me were:
1. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey great in helping making priorities in life and time management
2. Tthe Oz principle by Roger Connors, Tom Smith, Craig Hickman
– great book for taking responsibility over your actions.
3. Lean in by Sheryl Sandberg- especially for the woman , but I recomand it also for men.

Thanks to everyone for their list- I am going to check it for sure.

Have a nice day,

Michal van Belle-Stup

Marijke Willems
7 years ago

Ik hou van lezen! Ik ben eraan verslaafd! Ik lees soms wel 4 boeken tegelijk, niet heel efficiënt ik weet het. Een van de boeken die ik recent heb gelezen en dat veel indruk op me heeft gemaakt is ‘gedachten worden dingen’. Eye opener! Wat een geweldige actie zo, mijn wensenlijstje voor non-fictie, zakelijke boeken groeit en groeit. Leuk!

Marijke Willems
7 years ago

Ben ik vandaag bij een opdrachtgever zie ik daar zo Covey in de kast staan! Of ik het wilde lenen. Toeval bestaat niet!! 🙂 Ik vermaak me weer de komende avonden.

Nicole Nagelgast
6 years ago

Bedankt voor de tip! Wat was voor jou het meest waardevol aan dat boek? En welke boeken staan nog meer op je verlanglijstje? Ik ben heel benieuwd! Ik lees ook graag, maar hou niet van boeken die te zweverig of te technisch worden.

Ik hoor het graag!

Brigitte van Beek
6 years ago

Drie boeken die van grote invloed zijn geweest op zowel mijn persoonlijke als professionele ontwikkeling zijn ‘Waar je ook gaat daar ben je’ van Jon Kabat Zinn , ‘de verschuiving’ ( plus DVD beter bekend als the Shift) en ‘Inspiratie, je ultieme roeping’ beide van Wayne Dyer. Hierdoor heb ik vooral leren luisteren naar mijzelf, mijn roeping gevonden en dat geef ik van harte door!

Elien Herwig
Elien Herwig
6 years ago

– Personal Power Through Awareness (Sanaya Roman)
– A new Earth & The Power of Now (Eckhart Tolle)
– De Zin van Ziekzijn (Rudiger Dahlke)
– The Celestine Prophecy
– Conversations with god
– Liefdesbang (over bindings- en verlatingsangst)
– A Year without Food (Ray Maor), gratis download via 10dayprocess.com/

Rachel Smets
6 years ago

Ik lees alleen boeken die me LEREN groeien als mens en als entrepreneur:
Alle boeken van Deepak Chopra zijn top.
Ook ACIM (a course in miracles)
en zovele andere…..

rachel

Tonnis van Dam
6 years ago

From Good to GREAT door Jim Collins
The Law of Succes door Napoleon Hill
Denk Groot en word Rijk door Napoleon Hill
John Grays boeken
De Waardematrix door Hans Versnel
Gebruik je Hersens door Jan Willem van den Brandhof

Ronald de Vos
6 years ago

Als een slechte lezer kreeg ik deze tip op de Business Bootcamp. Sindsdien lees ik iedere ochtend, als mijn computer toch opstart, 5 -6 pagina’s uit een non-fictie book. Zo zijn “Leef lekker” , “Je ongekende vermogens”, Ja of Nee” en “Verleiden op internet” gelezen, maar ook zijn hiervan dingen geïmplementeerd in mijn websites en business.
Ik heb nog zo’n 25 boeken liggen dus gun ik de gratis boeken graag aan een ander.

Lizet van Triet
6 years ago

Hi Nisandeh,
What a nice idea to give away these books.
The book that had a great impact on my life is Nonviolent Communication by Marshall Rosenberg. I use it a lot, also for the chapter about Communication in the book Charismatische Vrouw (which you gave away some days ago and for which we also interviewd Vered about Independence).
Besides that I know the book Mindfulness-Massage has a great impact on massage therapists and mindfulness trainers.

Naomi Dongelmans
6 years ago

Voor mij was dat denk ik het boek Rich dad, poor dad. Het was voor mij een eyeopener dat je als business person heel anders denkt dan als niet ondernemer. Als (huis)arts word je niet opgeleid tot ondernemer terwijl je dat wel moet kunnen zijn.

Voor mijn dansschool had ik al wel eerder door dat je een andere mindset moet hebben als ondernemer om te kunnen overleven.

Marij Clerx
6 years ago

De boeken van belastingrecht samen met de wetteksten en de vele jurisprudentie en diverse vakliteratuur vormen toch de basis voor de advisering van mijn bedrijf de laatste jaren. Daarnaast het boek van Paul Moers ‘Dienstbaar zijn is het nieuwe goud’ en het boek ‘Koplopers, inspirerende verhalen over ondernemerssucces’ van Lizzy de Wilde. Dit laatste boek dat ik bij een klant van mij tegen kwam heeft er voor gezorgd dat ik me heb aangemeld voor de Business Bootcamp en op deze site terecht kwam.

Karin Wezepoel
Karin Wezepoel
6 years ago

Wat een gevoel van rijkdom om boeken te delen! Momenteel lees ik Zhuang Zi van Kristofer Schipper. Een prachtig boek over loslaten van het ego. ik mocht het lenen van een hele lieve Benedictijner monnik. Wat een rijkdom.

Roland Boukema
6 years ago

Inspirerende boeken:
1. “een poging om in waarheid te leven” door Havel (van charta 77 en president van Tsjechië)
2. “stap in je eigen grootsheid” van Tony Robbins