Op jouw beste jaar ooit… cadeau 3 van 4

2497 views | 145 reacties |
shares

Er resten ons nog maar een paar weken voor de jaarwisseling.

Ik gebruik deze periode om een antwoord te vinden op een grote, allesbepalende vraag…

“Wat zou het komende jaar tot mijn beste jaar ooit maken?”

Om het gemakkelijker te maken, hak ik de vraag in 4 delen:

1 – Wat kan ik doen om meer geluk te ervaren?

Mijn antwoord: In 2017 ga ik beginnen met (het leren van) het bespelen van een muziekinstrument (elektronisch keyboard).

2 – Wat kan ik doen om gezonder te worden?

Mijn antwoord: In 2017 ga ik 6 keer per week sporten (en ik stel me ten doel om 21 km blootsvoets door de natuur te rennen).

3 – Wat kan ik doen om welvarender te worden (‘welvarend’ is zo veel meer dan ‘rijk’)

Mijn antwoord: In 2017 bouw ik een gloednieuw bedrijf van nul tot een miljoen dollar jaaromzet (ZerotoMillion).

4 – Wat kan ik doen om wijzer te worden?

Mijn antwoord: In 2017 gaan Vered (mijn vrouw) en ik een maand lang een nieuwe stad ontdekken (Wenen), terwijl we de taal leren spreken (Duits).

En natuurlijk wil ik jou stimuleren om jouw antwoorden te vinden op de grote vraag.

Dus…

Wat zou JIJ doen om gelukkiger, gezonder, welvarender en wijzer te worden in 2017? 

En terwijl je hierover nadenkt, is het tijd voor mijn derde cadeau van deze maand.

Dit cadeau komt in de vorm van een Q & A (wat ik al een tijdje niet heb gedaan) en ik wil heel graag vóór het einde het jaar jouw brandende vragen beantwoorden.

Je kunt me vragen wat je wilt… van persoonlijk tot professioneel, van financieel tot filosofisch… welke vraag jij je ook maar kunt bedenken waarop mijn antwoord jou zou kunnen helpen om van 2017 jouw beste jaar ooit te maken.

Ik doe mijn uiterste best en ik zal eerlijk toegeven als je ietsschermafbeelding-2016-04-14-om-11-28-14
vraagt over een onderwerp waar ik geen verstand van heb.

Het enige wat je hoeft te doen om in aanmerking te komen voor mijn Q&A cadeau…

Stel JOUW brandende vraag in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Zodra jouw comment is geplaatst, krijg je de informatie over waar en wanneer ik de vragen ga beantwoorden.

Ik zal de meest interessante vragen selecteren en ieder antwoord geven in een dagelijkse korte video.

Ik ben benieuwd naar jouw vraag en ik hoop dat je veel profijt hebt van mijn antwoorden.

Vergeef me als ik niet aan jouw vraag toekom, maar bedenk je dat je minstens zo veel kunt leren van de antwoorden op devragen van anderen…

Dus, stel me – in het commentaarveld hieronder – jouw persoonlijke vraag aan mij om je te helpen om van 2017 jouw beste jaar ooit te maken.

BELANGRIJK! Vergeet niet zowel jouw voornaam EN achternaam in te vullen, anders wordt jouw comment niet goedgekeurd.

En volgende week verras ik je graag met mijn vierde en laatste cadeau…

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel alsjeblieft met jouw netwerk, door op de Facebook, LinkedIn of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk óók hiervan kunnen profiteren!!!!!

Deel je ervaringen en lees die van anderen.

145 reacties

 1. 0 stars
  Carina Canoy
  5 reacties

  Hoe vind ik een partner die ook bereid is om tijd en energie te spenderen aan mijn plan zonder dat dit in eerste instantie iets oplevert? Hoe ontkom ik aan het kip – ei dilemma van er is nog geen goed business model en ik zoek juist iemand die dit beter kan maken ipv dat mensen reageren dat het business model niet goed is?

 2. 0 stars
  Elvira van Bochove
  13 reacties

  Mijn belangrijkste drempel is het niet benaderen van mensen die me echt verder kunnen helpen. Mijn vraag is hoe ik over die drempel heen kom.

 3. 0 stars
  Gerben Aardema
  2 reacties

  Hoe stel je de juiste prijs voor je dienst en product vast?

 4. 0 stars
  Vanessa Van den Bussche
  5 reacties

  Implement on daily bases, step by step all the things I’ve learned so far. That’s a commitment to myself ! And do what ever it takes to keep the energy high ! Just do it !

 5. 0 stars

  Hoe krijg ik alles, mijn bedrijf, in een stroomversnelling, naast een part time baan, gezin, twee kleine baantjes, waardoor mijn kleine baantjes overbodig worden.
  Ik heb nu een coach en dat is stap 1, ga een visionbord maken voor 2017 en doelen stellen met het waarom erbij.
  Misschien kom ik zo al in de stroomversnelling, maar ik wil ook nog lanterfantertijd inplannen i.p.v. van actie naar actie. En dat schiet er nu vaak bij in.

 6. 0 stars
  Jeroen van Mierlo
  1 reacties

  Hi Nisandeh,

  I Already got so much training and valuable insights from you.
  My main ‘thing’ for 2017 is how to get in line and stay in line, to keep on track with my goals. And beside that: how to keep my energy high.

  Hug,
  Jeroen

  1. 5 stars
   Gonny de Wit
   462 reacties

   Hi Jeroen,

   Inderdaad door alle trainingen weet ik precies wat ik moet doen en nu ook hoe, waarvoor mijn dank aan Nisandeh en Vered. Stay inline ook voor mij, maar ook welke krijgt prioriteit.
   Daarnaast vragen huidige klanten ook mijn aandacht en mijn andere 7 doelen ook. Dus een goede balans met een hoge energie in goede gezondheid is net zo belangrijk.

 7. 0 stars
  Annette Boonstra
  3 reacties

  My question is how do I get, as a veterinarian, in my line of experience, a passive income… what is the big thing pet owners need and are willing to pay for…

 8. 0 stars
  Marjolijn Cohen
  5 reacties

  Ha Nisandeh,
  Ik ben bezig om een online programma (verschillende modules) te maken over social media (LinkedIn, Facebook en Pinterest m.n.). Waar heb jij behoefte aan om nog te leren over social media? Wat zou ik je nog kunnen leren, dat je nog niet uitgezocht hebt?
  Ik ben benieuwd naar je antwoord! Wat een geweldige actie is dit.
  Fijne jaarwisseling gewenst!

 9. 0 stars
  Monique Koenders
  1 reacties

  Mijn leven is heerlijk in balans, ik ben gelukkig en werk elke dag met plezier. Ik zou alleen wat zelfverzekerder willen zijn over toekomstige opdrachten, maar heb inmiddels wel geleerd dat dit wel goed komt.
  Voor 2017 zou ik graag ook een internationale opdracht willen uitvoeren, maar hoe kom je in contact met potentiële klanten in het buitenland ?

 10. 0 stars
  Saskia Tiemens
  7 reacties

  Wat ik zou doen om gelukkiger, welvarender, gezonder en wijzer te worden:

  ik wil meer gaan wandelen in de omgeving, ik woon in een mooie bosrijke omgeving, te genieten van de natuur en om mijzelf te ontladen.
  Ik luister naar spirituele leraren en lees boeken om mijn geest meer te verruimen.
  Ik wil weer meer gaan zingen ( jazz, pop) en weer beeldjes gaan maken.
  Via social media promoot ik mijn website en pagina zodat ik meer bekendheid krijg bij mensen. Ook stukjes van mijn blogs zet ik op fb.

  Mijn vraag Nisandeh is, soms ben ik aan het denken om mijn tarief te verlagen. Ook al weet ik dat mijn dienst het huidige tarief waard is.
  Wat kun je doen om je ideale klant aan te trekken die voor je diensten wilt betalen?

 11. 0 stars
  Evelyn Beenders
  8 reacties

  ik weet dat een prijsstijging goed is. Echter, op moment dat je maar 1 vaste klant hebt, is het dan wel wijs om je prijs te verhogen? Want als hij weggaat heb je geen enkele vaste inkomensbron meer!

  Wat moet ik doen?

 12. 0 stars
  Hans Klanker
  4 reacties

  Hoe kan je als architect die 1 op 1 werkt op een andere manier nog inkomsten genereren?

 13. 0 stars
  Carla Alfrink
  2 reacties

  Hoe krijg ik meer energie om van mijn werk een succes te maken?

 14. 2 stars
  Elsje Visser
  84 reacties

  Hoe ga ik om met onvoorziene gebeurtenissen. Eigenlijk dus, hoe plan ik mijn werk zodanig ruim dat er ruimte is voor eventualiteiten, maar hou er ook een uitdagend tempo in?

 15. 0 stars
  Inge Braat
  4 reacties

  Mijn grote vraag en reis voor 2017 hoe krijg ik mijn hartsverlangen en passie in één lijn met de zakelijke kant van mijn bedrijf en mijn bedrijfsomzet? Ik heb afgelopen jaar gemerkt dat de waarden in mijn bedrijf kloppen met mijn andere waarden. Maar de onzet blijft achter en er is teveel ruis op de lijn mbt allerlei dingen die gedaan moeten worden in het bedrijf die mij af houden van wat ik werkelijk wil doen in mijn werk.

 16. 0 stars
  Heleen Karsdorp
  6 reacties

  Hi Nisandeh,
  Don’t you ever get tired of always needing to aim for new goals?
  Can you turn off that drive sometimes and if yes, how does that feel?
  How long can you stay in that “I don’t need anything” state?

 17. 0 stars
  Desiree Baan
  21 reacties

  Hi Nisandeh, Every day I have new ideas to start a business and every time, I am sure that this idea is better than the previous idea. How do I stop this process so that I can actually start and focus on one idea.

 18. 0 stars
  Marjolein Kranendijk
  13 reacties

  Hoe bouw je een team om je heen met wie je kunt samenwerken? Hoe weet je wie je kunnen helpen het beste je doelen kunt bereiken? Ik ben eigenlijk altijd zelfstandige zonder personeel geweest, dus heb nooit geleerd hoe ik dat het beste kan doen.

 19. 0 stars
  Julia Arnscheidt
  3 reacties

  Hi Nisandeh,
  I wonder what your best practices are in multiplying the membership of your list within a short time.

  Cheers, Julia

 20. 1 stars
  Anouk Bleekemolen
  38 reacties

  Om meer geluk te ervaren ga ik meer tijd voor mezelf nemen, dagelijks mediteren en echte vrije dagen.
  Om gezonder te worden ga ik naast mijn huidige dagelijkse wandelingen, 3x per week sporten (krachttraining en lenigheid/core-training)

  Om meer welvarend te worden ga ik mijn bedrijf, het helpen van mannen en vrouwen na de diagnose kanker zodat zij weer vol in het leven gaan staan, verder uitbouwen. Het doel is landelijke dekking van coaches en begeleiders.
  Om wijzer te worden ga ik meer lezen en meer luisteren naar mijn hart.

 21. 0 stars
  Alexander Meijer
  21 reacties

  We believe that when employees do in companies what they are best in, are passionate about and with their given talent, companies will be more successful. These companies have better results: turnover, profit, customer satisfaction, employee engagement ect.

  Our new company Discover Your Talent is going to fly next year.

  But if we do…. We need help.
  How to get partners (talent and organization development trainers and coaches) with the same vision and mission? How to get partners with a different product or service for the same Target Audience? And which business deals or packages can we think of?

  Grtz Alexander

 22. 0 stars
  Anita Wols
  7 reacties

  Wat is het beste time-management systeem en gebruik je zelf een time-management systeem?

 23. 0 stars
  John Dellevoet
  4 reacties

  What can I do to change a health service into a business. As a G.P. we have a lot of rules but no freedom.
  Do you have ideas to change this “prison”.
  How can i provide a better service and getting paid for it.

 24. 0 stars
  Hanneke Ferwerda
  8 reacties

  My Health an my relaxed way of living is this year important for me.
  I have a sabbatical year. I payed for iT myself. Now I discover that I want to contunue this way of live. I rent kajaks to people in my sabbatical year but I do not name this as work. It does not make enough money.

  I want to start a online program for parents. When they experience a problem, I want to learn them how to go back to basic. To go back in line with the child an be able to understand what is realy happening. I can learn them to take the rigt actions to be helpful.

  I need time to stay in the relax mode an I need to be able to work an make a lot of money. I want to stay focused thats why I Follow NiNe next year.
  Do you have a tip for me not to start to work so hard that iT leads to stress an bad judgement. I have a sabbat till may 2017 an I do not want to go back to my job for a instituut of Social work. They work to muts out of problems insted of were people are able to. There is no energie in that. I have the feeling that I need time for my change in live or is iT better to think that I can urn money before may 2017 or maybe this summer. I am 50 year, I experience a nice transition in my life. Very exciting. Good luck for everybody in this ‘commentaarveld’. Succes in 2017.

 25. 0 stars

  Ik ontwerp en produceer kwalitatief hoogwaardige Sudoku variaties voor allerlei promotionele doeleinden.
  Hoe kan ik mijn zichtbaarheid m.b.t. deze producten verbeteren?

 26. 0 stars
  Anne-Marie Buysse
  6 reacties

  I have two questions:
  My target audience are Health Companies who need contracts from the municipality in order to survive… (decentralization WMO & Jeugdzorg). My experience is that it is difficult to make contact with them for an appointment to tell them how I can help them to get these contracts. They are very inward.

  Q 1: At which way(s) I have to contact them? What is your advice?
  Q 2: If it stays difficult, do I have to look for another target audience?

 27. 0 stars
  Casper van der Most
  5 reacties

  Mijn grote vraag = hoe kan ik in 2017 zorgen dat ik meer mijn passie, drive en fascinatie kan inzetten voor een nieuw bedrijf!

 28. 0 stars
  Jan Paeps
  1 reacties

  Mijn grote vraag = op het einde van 2017 wil ik beschikken over 45.000 euro om een woning in Thailand aan te kopen zodat ik in 2018 kan emigreren samen met mijn vrouw.

 29. 2 stars
  J. A. de Blaeij
  111 reacties

  hoe kom ik van mijn kanker af?

  1. 2 stars
   Marie Molemans
   90 reacties

   Dear J.A. de Blaeij

   I hope that my Heart reaches Yours
   so you feel better about

   Everything is energy
   Creation is energy
   Thoughts are energy
   and
   high energy
   low energy
   no energy is also energy

   there is
   Energy
   everywhere

   creations
   are lessons

   listen to your Heart and Soul
   listen to the silence
   every answer is in it
   Feel your life, your body, your thoughts
   listen
   explore your consciousness, find your blueprint

   and decide how you like to handle this
   to give the best of yourself
   to your life
   at this moment
   filled with love too

   Love is everywhere
   in any creation

   wich you Love Light and Freedom
   and a Heartwarming moment Each moment Wherever you are

   Marie Molemans

  2. 0 stars
   Hanneke Ferwerda
   8 reacties

   Kijk eens bij Henk Fransen zijn website en info.
   Hij kan mensen helpen die zoekende zijn wat betreft genezen van kanker.
   Sterkte en succes

  3. 0 stars
   Femke Klein
   14 reacties

   Wow, goede vraag!
   Sterkte gewenst ook!

 30. 0 stars
  Luc Cipers
  2 reacties

  After 20 years of training in small groups, I want to reegineer my training business in 2017 so that I can earn more and work less. What do you suggest I’d do to make this happen?

 31. 0 stars
  Martina Schneider
  16 reacties

  Dear Nisandeh,
  My business is Inspiration and Empowerment for sensitive and intelligent entrepreneurs and professionals. Mindset and career/business coaching. I want to reach more people, ( less one on one sessions) and have 4 projects I’m working on with some other people. (writing a book and organizing a HSP congres) this 2 projects a longer term and set in a time frame that works for now.

  The two other projects: 1. online purpose or inspiration training/cq career training to make it easier to find a career/business that fits you best. 2. A one day strategy (explanation) training for parents and professionals of children or clients with ADD behaviour, inclusive online material 10 strategies plus own experience, tips and trics 🙂

  I like to fill a room with 20 – 50 people for the day training 4 times a year. How to reach this? and priority first on the online training? (still need videos, script, and pimping the online reader) or first the 4 x a year event? merry christmas to you and Vered . Love Martina
  to make 201 7my best year ever is to hold focus on my priority projects, keep making plannings and outsource as much as possible. To outource I use process and systemize. As my system needs improvement. My question for now :

 32. 0 stars
  Nathalie Christa
  7 reacties

  Alles wat je aandacht geeft groeit. Sterke visualisatie en er rotsvast in geloven, helpen dat dingen op je pad komen. Het hebben van een systeem en goede focus op waar je naartoe wilt. Affirmaties herhalen en ze van jou maken. En uiteraard alle acties die bij het opzetten van mijn bedrijf horen.

  Al een tijdje besteed ik hier veel aandacht aan. De overtuiging wordt groter en sterker en dan ineens is er toch weer die papagaai op mijn schouder, die ik natuurlijk een draai om zijn oren geef…….. Soms slaat die twijfel weer toe doordat resultaat nog niet direct zichtbaar is. Hoe ga ik hiermee om? Wat doe ik hiermee, zodat ik blijf vertrouwen? Voor anderen weet ik het altijd heel goed te vertellen en ze te overtuigen en te motiveren, maar als het om mijzelf gaat, dan is het allemaal ineens veel lastiger 🙂

 33. 0 stars
  Pieter de Waal
  16 reacties

  Welke mogelijkheden zijn er naast bloggen en webinars om als kenniswerker op uurbasis je kennis te verkopen als een product welke meermaals te verkopen is?

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   892 reacties

   Een boek schrijven Pieter, het beste visitekaartje. Daarmee kun je lezingen geven, events organiseren, trainingen geven, je methode op allerlei manieren, ook in online cursussen verkopen, mensen voor je laten werken etc. B

 34. 0 stars
  Martine Donker
  12 reacties

  Wat zijn de beste technieken om klanten binnen te halen?

 35. 0 stars
  Lucia Huijs
  5 reacties

  1. In 2017 ga ik eindelijk meer doen met mijn praktische creativiteit, met regelmaat musiceren en weven en op m’n yogamatje terechtkomen;
  2. In 2017 gaan we door met regelmatig de Miloncirkel doen in het fitnesscentrum en regelmatig buiten zijn, lang wandelen in de natuur en met het verder optimaliseren van onze voedingsgewoonten;
  3. Samen met mijn partner gaan we gestaag door met het laten renoveren van twee huizen in Bulgarije en we ontwikkelen een gezamenlijke visie van nu tot in de verre toekomst over ons leven en hoe die mooie plek daarbinnen een zinvolle fijne rol kan vervullen voor onszelf en anderen;
  4. In ieder geval de Bulgaarse taal beter leren beheersen opdat we minstens beter met de buren kunnen praten; en inkeren tot de stilte en zien wat er opborrelt … en in het oog van de storm zijn, grenzen stellen, waar ik dat nodig vind ook nee zeggen …
  Ik laat me verrassen door de vragen van anderen en je antwoorden.

 36. 0 stars
  Cecil Westerhof
  2 reacties

  Hoe het schip op koers te houden in de storm?

  De meeste mensen zien mij als een idealist en hemelbestormer. De standaard opmerkingen die ik over het algemeen krijg:
  – Je moet aan jezelf denken.
  – Dat gaat toch niet lukken.
  – Dat is absoluut niet realistisch.
  – Het heeft geen enkele zin dat je dat doet.

  Over het algemeen sla ik me er wel doorheen, maar als je continue dit soort dingen hoort en zelfs actieve tegenwerking krijgt, hoe voorkom je dat je in een dal belandt?

 37. 0 stars

  Can you give me some good tips about raising young children to become confident and successful in live, with all this social media-presure around them. What kind of ideals did you give to your kid?

 38. 1 stars
  Gerdy Heek
  29 reacties

  wow what an offer. I have LOADS of questions. these are my 3 most burning ones:

  1. What is your most important tip to work together so close with your wife in your business and still keep your relationship so good (especially since you are so different)? My partner is supporting me more and more in my business (love it) but it is sometimes hard to give each other feedback for instance…

  2. Could you please share some of the people that inspired YOU especially on personal development? since we have to work a year without you on this and I want to accelerate?

  3. Yesterday I had my first Agile Bootcamp. My sales pitch needs improvement. No sales, lot of interest. Main reason NOT to buy: they cant decide themselves and need approval first. They asked me to repeat my offer within a week. Can I do that? I told them the offer is available during the day… and for the next one: what happens if I give them a week to ask for approval? (I gave them the opportunity to cancel it within a month when not approved but that didnt work obviously)

  these answers will definitely help me in 2017…

 39. 0 stars
  Jet Hangelbroek
  7 reacties

  Als jij het onderwijs (kinderen tot 18) zou mogen vormgeven, hoe zou het eruit zien? Tav huidig onderwijs: wat is goed, en welke 5 zaken zouden beslist anders moeten?

  Het is mijn doel een wezenlijke bijdrage te leveren aan het onderwijs. Kinderen zijn van nature eager om te leren, en docenten doorgaans gepassioneerd om les te geven. En toch slaat de boel te vaak dood. Wat kunnen we doen om onderwijs levend te maken / houden?

  1. 0 stars
   Femke Klein
   14 reacties

   Goede vraag, Jet Hangelbroek! En je hebt gelijk: kinderen willen leren en docenten zijn gepassioneerd en toch werkt het voor beiden vaak niet. Ik weet zeker dat Nisandeh Neta hier ideeën over heeft en ik ben zelf ook benieuwd die te horen!

 40. 0 stars
  Ietsen Bakker
  17 reacties

  Hoe kan ik met mijn dienstverlenend beroep meer inkomen genereren.

 41. 0 stars
  Monika Moana
  1 reacties

  Hi Nisandeh,

  What are your top 3 biggest mistakes you wouldn’t do when setting up your new business?

  Cheers,
  Monika

 42. 0 stars
  Mijke Sanders
  3 reacties

  Er is zoveel dat ik wil leren en doen. Hoe zorg ik ervoor dat ik overzicht hou en niet van alles een beetje doe?

 43. 0 stars
  Han Wennink
  6 reacties

  DEAR Nisandeh,
  I learned a lot this year from the 3 trainings (Master Entrepeneur, Financiel Freedom and Breakthrough to Success). SPECIALLY FOR ENTREPENEURS who sell a product or give trainings (in all different ways) it was a great opportunity to learn a lot !! my question: is there a course or can you develop it but then more special for “dienstverleners” . I work as a cameraman (ZZP) and like to have more tools on this “dienstverlener” part.

 44. 0 stars
  Hanke Pijlman
  6 reacties

  Hi Nisandeh,

  I’ve always wondered how policitics should be managed, according to you!

 45. 0 stars
  Bernhard Friedrich
  5 reacties

  Thanks for this opportunity!
  Which tools or formats do you use to plan your goals and how do you keep track of the progress?

 46. 0 stars
  Esther Meijer
  1 reacties

  Dear Nisandeh,

  Thank you for this opportunity. You inspire me to act and get things done! It’s a pity I got to know you just a few weeks ago. My question is: I’ve heard you speak about the law of attraction. Can you give some examples of how it has worked for you? Thank you, Esther

 47. 0 stars
  Frank Volman
  4 reacties

  Hi Nisandeh,

  Are there any signs that I could recognize I reached the point where I start over delivering to my customers. I Would be interested to know if there is a golden rule how much you should over deliver to your customers.

  My goal is try to find balance on over delivering to my customers. To make sure I dont do it to less and also not over deliver in an extreme way.

 48. 0 stars
  Femke Klein
  14 reacties

  Nisandeh, my question is: What is your daily routine? I think about times for eating, working, exercising, sleeping, etcetera. It will be helpfull if you want to share what kind of routine works for you!

  Thanks also for the four questions we can ask ourselves to make 2017 our best year ever! Happiness, health, wealth and wiseness are important and beautiful areas te improve. 🙂

 49. 0 stars
  Erwin Janszen
  17 reacties

  Hi Nisandeh,

  It is hard work to deliver on time and with the quality customers expect. Even harder is when you ask a question to a customer, the reponse takes sometime days. This is fustrating.

  How do you keep your energy high and keep believing in the customers even when they don’t take you seriously enough?

 50. 1 stars
  Wilma van Dartel
  27 reacties

  Hallo Nisandeh,
  Sometimes I find it hard to stay on track, and I really don’t want to drive around and around in the parking lot of life.
  What tips do you have for staying on track?

 51. 0 stars
  Cornelia Schiestek
  3 reacties

  Dear Nisandeh,

  what a great idea!
  Well, I’m convinced that I get the most answers during ZerotoMillion :-), but since I met you for the first time in january, you have chanced a lot. What is your daily routine?

 52. 0 stars

  Hoi Nisandeh,
  Ik heb een interventie/methode ontwikkeld die mensen helpt een conflict te benutten. De werkwijze is uniek en zeer impactvol. Ik ontwikkelde deze methode binnen mijn eigen re-integratiebureau en besloot in 2014 dat veel meer mensen er gebruik van zouden moeten kunnen maken. Ook mensen die geen geld hebben voor coaching.

  Ik bedacht het plan om vrijwilligers te gaan opleiden tot professioneel conflictcoach. In ruil voor hun opleiding, intervisie en de voorbereiding op het voeren van een eigen praktijk zouden zij op jaarbasis 3 mensen die dit zelf niet kunnen betalen (werkende en niet-werkende minima) gratis coachen. Die opleiding etc wordt betaald door welzijnsinstellingen die daarvoor subsidie bij de gemeente aanvragen. Ik heb er niet de hoofdprijs voor gevraagd, omdat het een sociaal project is.

  Intussen zijn er 33 mensen op deze manier actief en worden er dus ca 100 mensen op jaarbasis gratis geholpen. Na een jaar ervaring en alle criteria te hebben voldaan, mogen de coaches ook betaald gaan werken en dragen ze per traject 10% aan mij af.
  Het voelt geweldig, mensen groeien gigantisch, en ik heb ontdekt dat ik het trainen zo mogelijk nog leuker vindt dan het zelf coachen (wat ik ook nog steeds doe). Maar het kost wel veel energie, en de opbrengsten zijn beperkt. .

  Nu heb ik bedacht dat ik om the good work te kunnen blijven doen, de training in 2017 ook commercieel wil gaan verkopen, aan coaches, vertrouwenspersonen, geestelijk verzorgers en mediators.

  Mijn vraag aan jou: denk jij dat mensen willen betalen voor een product dat andere mensen via een subsidie gratis verkrijgen?

 53. 0 stars
  Nicole Clerens
  9 reacties

  ik neem mezelf voor om een veel gedisciplineerder leven te hebben met veel meer resultaten tot gevolg.
  hoe kan ik die discipline tot iets zeer aangenaams maken – hoe kan ik ‘genieten’ van die discipline.
  (mezelf quality time zit ook in die discipline voorzien….)
  en dan bedoel ik niet vb. mezelf met een cadeau bedenken als ik een gewenst resultaat heb bereikt.

  1. 0 stars
   Rob van der Lei
   5 reacties

   Hoi Nicole,

   Als ik zo vrij mag zijn om te antwoorden.
   Ik heb ondekt dat waneer je weet wat je werkelijk wilt je ook bereid bent om er alles voor te doen en je dus makkelijk disccipline voor kan op brengen. Mensen vluchten van pijn en naar plezier. Dus make it fun en weet waarvoor je het doet. Succes.

 54. 0 stars
  Martijn de Vos
  6 reacties

  Dear Nisandeh,

  We from ‘RAIDHO Loopbaanbeweging’ guide people who are on welfare(bijstand) and don’t seem to be able to move forward. We believe they ARE able (everyone is) and we help them to realise, recognise and experience that and we help them to get motivated from WITHIN and to find, set and reach their OWN goals and create the life they want. Our paying customers are the ‘City Governments'(gemeenten) of Holland.

  My question is: Would it be wise to target the National Government in order to create a national program or some sort of it?

  Thank you sincerely for reading and hopefully answering!

  Martijn de Vos
  Raidho Loopbaanbeweging

 55. 0 stars
  Martina Capousek
  5 reacties

  Nisandeh, jij hebt ooit een tegenslag in je carrière gehad, toen je computer bedrijf bankroet ging. De meeste mensen gaan bij pakken neerzitten, maar jij niet. Jij begon opnieuw. Waar haalde je de kracht vandaan? Wat zorgde ervoor dat je gemotiveerd bleef?

 56. 0 stars

  Beste Nisandeh,

  Ik heb je regelmatig gezien en meegemaakt bij de diverse bijeenkomsten en je zag er goed uit! maar je geeft aan dat je nu “jonger” bent door aanpassen leefwijze maar toch, als ik je zo zie zitten in de afgelopen webinars en vlogs, is dit toch wel een veel dunner persoon en zo zit je shirt nu zo los om je heen.

  Je denkt toch wel aan jezelf? Je focus/system kan ook “te” ver gaan.
  Wij, mijn partner en ik gaan al met je mee in ZerotoMillion en er veel zin in.
  Ik wens je heel fijne weken en ben benieuwd wel keuze het gaat worden!

 57. 0 stars
  Thierri Vanbrabant
  21 reacties

  Hoe maak ik onbekende ondernemers helemaal gek om samen met mij een nieuwe business op te starten, waar we allebei lekker veel geld mee kunnen verdienen?
  Bvb mijn joint venture partner(s) hun omzet verdubbelen in één jaar tijd.

 58. 0 stars
  Ronald de Vos
  6 reacties

  Beste Nisandeh,
  In 2014 maakte ik een omzet van 7800 euro, en in feb 2015 heb ik voor het eerst je business bootcamp bezocht. In 2015 maakte ik meteen een omzet van 30 K, 2016 wordt dit 45K. Ik heb wel iets neergezet dat veel vertrouwen heeft opgeleverd en ik kan daardoor in 2017 betaalde opdrachten aangaan die daarvoor niet mogelijk waren.

  Ik maak nl een papieren magazine HalloKrimpen met een oplage van 15.500 stuks. De discussie die ik nu met mijn team heb is dat ik voor een aantal adverteerders de advertentie maak. Dit is mijn weggever voor het binnenhalen van de opdracht en het bewijst zich, doordat ze regelmatig terugkomen om in mijn magazine te adverteren. Mijn team vindt dat ik dat niet gratis moet doen en ik vind het de WOW factor om klanten aan me te binden.
  Wat vind jij?

 59. 0 stars
  Dirk-Jan Maas
  8 reacties

  Ik zit in de opstartfase van een nieuwe business (franchise in hoogwaardige ondersteuning van vastgoedontwikkelaars) met 3 partners. Businessplan en -model zijn klaar, website staat in de steigers en BV-acte ligt klaar voor ondertekening. Op dit moment geeft een van de partners aan er niet zo veel energie in te willen stoppen, zich bezwaard te voelen een gelijk aandeel te hebben in de bv.

  Hij heeft een duidelijke toegevoegde waarde en ik wil hem graag ‘aan boord’ houden maar met een kleiner aandeel. Doe ik hier verstandig aan of kan ik beter gaan voor ‘gelijkwaardige’ partners? Wat adviseer je mij?

 60. 0 stars
  Maaike van Walstijn
  11 reacties

  Ik werk als organisatie-adviseur/veranderkundige, mn in het veiligheidsdomein. Mijn grote passie is leren (en reizen). Ik geloof dat als organisaties hun kennis & expertise met elkaar delen, goed samen-werken om elkaars krachten te versterken, we een betere en veiligere wereld kunnen creëren. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Heb je een misschien een tip welk type dienstverlening/product hierbij zou passen?

 61. 0 stars
  yvonne thuijs
  3 reacties

  ik hoorde je op een seminar zeggen dat je dochter niet wil falen, geen fouten wil maken.. Zou het kunnen zijn dat ze van jou heeft gezien dat je heel hard werkt en succesvol bent en heel veel energie daarin stopt. Voor haar gevoel ligt de lat heel hoog misschien, op onbewust niveau wil ze scoren.

  Je hebt haar natuurlijk meegegeven dat zij helemaal goed is zoals zij is. Dat ze ‘fouten’ mag maken. haar eigen pad mag volgen en je steunt haar, neem ik aan. Toch zit er op onbewust niveau iets wat dit gedrag aanstuurt. Het is zo jammer als ze daar geen ontspanning op heeft zitten. Want niet willen falen geeft stress en daar zit druk op. Dat is niet vanuit een optimale gemoedstoestand. Ik ben benieuwd hoe jij daarmee omgaat. misschien wil ze zichzelf wel onbewust heel erg bewijzen voor jou. Een drang naar erkenning. Omdat jij zo groots bent..

 62. 0 stars
  Maartje de Boer
  9 reacties

  Hi Nisandeh, my urgent question is related to the sort of business I’m in: making mosaic art and selling them, and helping others with making their own mosaics. So basically I have two different target audiences, which require a different approach and have a different potential for making passive income: the group of DIY’s I can offer an ebook, online course etc.

  But how can I reach the potential art buyers with my marketing? It seams to me like selling unique, handmade products require a different marketing approach.

 63. 0 stars
  Jos van Calsteren
  11 reacties

  Hoe kom ik van mijn e-mail verslaving af zonder belangrijke informatie te missen?

 64. 0 stars
  Tsafi Nelken
  17 reacties

  Hi Nisandeh,

  I want to know how to work efficiently when I have to many project that I need to do and that I’m always on the run when I work

 65. 0 stars
  Marieke Blokland
  3 reacties

  Hi Nisandeh,
  Thank you for everything you and Vered did for ZZP-ers in The Netherlands. I wish you both nothing but the best.

  Partly thanks to you I am now making donations to charity a top priority in my biz in 2017.

  I have an online art school in which I sell online art courses. Do you have idea’s for me how I can integrate raising funds for charity as a part of my online art business model? I know I can simply ‘donate a % of thr profit to charity’, but there must be more lucrative creative ways with more impact. Thank you very much in advance.

 66. 1 stars
  Henri Stelder
  38 reacties

  Dear Nisandeh, wouldn’t it be nice get more clients in 2017. The number of 10 more is a challenge

 67. 0 stars
  Ellen Westerhout
  10 reacties

  Ik wil in 2017 meer gaan funtioneren vanuit inspiratie i.p.v. dat ik op de bulldozer stap en druk op mezelf ga zetten om dingen te doen en te bedenken. Dus meer de dingen doen die bij me passen.
  Mijn vraag luidt: hoe kan ik meer vanuit inspiratie werken dan bulldozeren?

 68. 0 stars

  Hi Nisandeh,
  I am actually training for the 21km in March (City – Pier – City). Where and when is your bare foot run? I might ask you to join. Sounds great and challenging!
  Take care and enjoy Praag!
  Mordechay

  1. 5 stars
   Nisandeh Neta
   864 reacties

   Hi Mordechay,

   It’s June 10 in Tenerife.
   You’re welcome to join me.
   Send me a private message on Linkedin, if you want more details, as I think there are only a few places left…

   Make it a great day, Nisandeh

 69. 0 stars
  Gina Kingma
  16 reacties

  Hoe weet je aan het begin van het Z2M-traject zeker dat je de juiste doelgroep hebt gekozen? Het lijkt erop dat je weinig tijd krijgt om dit te checken of bij te sturen. Het moet in 1 keer goed.

  1. 1 stars
   Henri Stelder
   38 reacties

   Gina, ik denk dat het nooit fout is om gedurende de rit bij te sturen, evt. na overleg met een “klankbord”-groep.

  2. 0 stars
   Rob Nisters
   8 reacties

   Als het in één keer goed moet, leg je heel veel druk op jezelf. Een gebruikelijker patroon is: actie ->resultaat -> actie bijstellen -> ander resultaat, en zo door tot je een resultaten hebt dat goed is.
   Succes ermee?

 70. 1 stars
  Eva Maria de Belder
  73 reacties

  Vroeger werd ik helemaal enthusiast als ik over Ayurveda kon praten. Of over wat ik in boeken las over gezondheid of andere onderwerpen die me interesseerden. Ik vond toen echter niet de personen die ook geinteresseerd waren en op een gegeven moment is mijn passie verstomd. Hoe vind ik die terug? Of was het misschien niet echt mijn passie? Hoe krijg ik mensen om me heen waar ik mijn kennis aan kan overdragen?

 71. 1 stars
  Niek Sjaardema
  28 reacties

  En dan mijn brandende vraag:

  Ik heb het gevoel dat ik teveel vertrouwen gesteld heb in de mensen waar ik mee samenwerkte. In een later stadium blijkt telkens weer dat de andere partij alleen maar belangstelling had voor eigen gewin, waardoor ik met de schade bleef zitten.
  Hoe kan ik aanpakken om mensen op een goede manier te vertrouwen zodat mijn zelfvertrouwen niet opnieuw beschadigd wordt.

 72. 1 stars
  Niek Sjaardema
  28 reacties

  Ter beantwoording van de 4 vragen:
  1. Wat ik kan doen om meer geluk te ervaren. Gefocusd blijven op HET mooiste project dat ik in mijn werkbare leven mag meehelpen ontwikkelen: Een super veilig, wereldwijd, platform waar kinderen van 5-12 jaar hun creatieve mogelijkheden kunnen ontplooien. Wat ontbreekt? € 50.000 voor de eerste ontwikkelkosten. Dus meer geluk is zorgen voor een financier.
  2. Het afgelopen jaar 2500 km gefietst. Mijn doel is om in 2017 een maatje te vinden om van Haarlem naar Santiago de Compostella te fietsen op een normale fiets (ik ga al de Elfstedentoertocht rijden)
  3. Als het project daadwerkelijk start is mijn doelgroep alle kinderen van 5-12 in de EU, USA en China die maandelijks abonnementsgeld betalen voor de toegang tot het platform. De Sky is the limit
  4. Samenwerken en sparren met gemotiveerde jongeren die vaak een heel andere kijk op de zaken hebben. Vooral het vrouwelijk geslacht heeft heel interessante leuke invalshoeken

  1. 0 stars
   Han Wennink
   6 reacties

   Hoi Niek,
   ik wil graag meer weten over je project.
   misschien fiets ik wel mee….
   ik woon ook in haarlem , zullen we een keer afspreken?
   gr Han

 73. 0 stars
  Anja Kruska
  1 reacties

  Hoe kan je authentiek jezelf blijven en toch succesvol producten verkopen die aanspreken?

 74. 0 stars
  René Gerritsen
  21 reacties

  Hi Nisandeh,
  Mijn werk is mijn passie en mijn hobby, ik ben er goed in, heb fantastische klanten en oogst veel waardering voor mijn werk. De 60 nadert maar ik denk voorlopig niet aan stoppen. Ik ben zzp’er en moet toch een keer aan opvolging denken. Het zou jammer zijn als mijn expertise en klantenkring verloren zouden gaan.

  Mijn omzet is groeiende, echter niet hoog genoeg om iemand in dienst te nemen (zit nog net onder de 100K). Op termijn moet ik iemand vinden: hoe (en wanneer) moet ik te werk gaan om een opvolger te vinden, of moet ik mijn bedrijf t.z.t. ter overname aanbieden?

 75. 0 stars
  Carsten Friedrich
  5 reacties

  Erg benieuwd ben ik naar je sportschema. Welke methode, welke oefeningen kan je aanbevelen in de 6 daagse training week.

 76. 0 stars
  Bram Lange
  5 reacties

  How do you create and sell a remarkable online product ?

 77. 0 stars
  Rob Meijer
  12 reacties

  Sinds kort heb ik een nieuwe bedrijfstak Music & Business waarin ik mij voornamelijk richt op het helpen van docenten klassieke muziek met een eigen lespraktijk of die op het punt staan er een te beginnen, hoe zij zich als artistiek ondernemer beter kunnen vermarkten/ positioneren.

  Het valt me echter steeds weer op dat deze doelgroep zeer conservatief is, toch het allerliefst in de comfort zone blijft zitten, vaak klaagt over te weinig verdiensten, maar er nauwelijks moeite voor wil doen om uit deze situatie te komen. Vrijwel alle methodes die ik via OCA heb geleerd heb ik ondertussen toegepast, maar het resultaat is nog onder de maat. En dat is jammer met name voor HEN! Hoe kan ik ze nu toch bereiken en overtuigen dat zij alleen maar voordeel ondervinden als ze zich door mij laten coachen?

  1. 3 stars
   Arnoud Kas
   174 reacties

   Ik help zelf als muzikant met veel goed betaalde opdrachten, collega’s om meer te verdienen met hun talent.
   Ik herken je probleem. Artistieke mensen zoals kunstenaars, muzikanten en musici zijn niet een groep die makkelijk vanuit de klant wil en kan denken. (de goeden niet te na gesproken). Commercie, marketing en verkoop wordt vaak als iets “vies” gezien. dit geldt ook voor rijkdom en geld verdienen (ik noem het “Het Vincent van Gogh syndroom”).
   Ik heb verder geleerd dat mensen die klagen lang niet altijd mensen zijn die geholpen willen worden.
   Tip:
   Ik zou me niet richten op het overtuigen van jouw klanten zoals je schrijft, maar op het vertrouwen winnen en die groep helpen die ook geholpen wil worden. Kwalificeer jouw klant!
   Een driewerf ja op:
   1. Wil jij dat jouw situatie veranderd (inkomen, opdrachten, werkplezier etc…)
   2. Wil jij hiervoor zelf veranderen?
   3. Wil jij tot het uiterste gaan om dit voor elkaar te krijgen?
   Als op één van de drie vragen aarzelend of met een nee wordt geantwoord dan kwalificeren deze mensen zich niet en is het niet jouw doelgroep.
   Deze mensen hebben of een andere uitdaging nodig, of meer tijd. Er zijn mensen die het eerst nog (veel) slechter moeten krijgen voordat ze tot actie zullen overgaan om verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te gaan nemen. Tot die tijd is het trekken aan een dood paard.

   Succes!!!

 78. 2 stars
  Jaap Nauta
  107 reacties

  Mijn vraag is: hoe hou je het vol?
  Beginnen lukt altijd wel, en het 1 of twee weken volhouden ook wel. Maar dan? Of is het alleen wilskracht? De wil om succesvol te zijn?

 79. 0 stars
  Astrid List
  5 reacties

  Hi Nisandeh,

  Ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig wat je nu precies doet om je gezondheid zo goed te houden, behalve hardlopen. Zou je nog iets meer kunnen vertellen, bijvoorbeeld over wat je eet ?

 80. 2 stars
  Tonnis van Dam
  141 reacties

  Ik heb een internet bedrijf gericht op maken van software voor benchmarking. Ik heb diverse mensen voor mij werken. Die wonen niet bij mij in de buurt. Ik heb geen kantoor.
  Hoe kan ik mijn team gemotiveerd houden en voldoende binden en boeien?

 81. 0 stars
  Karin De Kremer
  7 reacties

  Ergens heb ik je horen zeggen: You should not strive for balance. Deze zin blijft hangen en ik vroeg me af of je hier meer over kunt uitleggen. Waar streef jij naar? Verder vroeg ik me af wat jou goed maakt in wat je doet. Wat zijn jouw belangrijkste kwaliteiten en in welke waarden geloof je?

 82. 0 stars
  Henk Handlogten
  16 reacties

  Cruciaal voor mij is:
  Dat ik me van mezelf bevrijd. Ik wil veel ,ik kan veel, maar er is ieder keer die ‘stem’ die me tegenhoud en halverwege de moed opgeef. Dat vind ik zo jammer. Ik schrijf nu een boek, ik heb de nieuwe organisatie inbeeld, de website zo goed als klaar en de belangrijkste die ik nu moet zetten om er mee op de proppen te komen aarzel ik. En ‘ik heb de wereld nog zoveel te bieden!’

 83. 0 stars
  Jeroen Verdonk
  11 reacties

  Hi Nisandeh,
  Stel je bewust geen grenzen in het nog meer geluk ervaren, en nog gezonder worden (gezond is toch gezond), nog welvarender worden en nog wijzer worden. Leggen we een rem op ons zelf als we zeggen dat we al gelukkig zijn en al gezond zijn?

  Bij wijsheid weet ik dat je altijd kunt blijven leren, bij meer welvaart kun je wat je over hebt ook weer weggeven, dus daar zijn voor mij ook geen grenzen om nog welvarender te worden.

 84. 0 stars
  Suzanne van Hees
  4 reacties

  Hi Nisandeh,
  De grote vraag waar ik nu mee rondloop is: wat is precies mijn ‘purpose’. Natuurlijk heb ik wel een idee in welke richting dat zit, maar vind het nog lastig het precies te benoemen, en hoe ik dat vervolgens in mijn bedrijf kan implementeren. Zou je me kunnen helpen (heb je tips&tricks) om daar op een gerichte manier achter te komen?

 85. 1 stars
  Didier Dohmen
  65 reacties

  Beste Nisandeh,

  Hartelijk dank voor je bijdrage.
  Op 31 juli 2017 loopt mijn huidige opdracht bij stichting BOOR af en mijn brandende vraag op dit moment is waartoe ik op aarde ben en hoe ik dat kan ontdekken? Ik hoop dat je bereid en in staat bent deze vraag te beantwoorden? Alvast dank voor je reactie!

  Hartelijke groet, Didier

 86. 0 stars
  Mira caspers
  2 reacties

  Hoe kan je meer likes en reacties krijgen op Facebook zonder te adverteren ? Ik zie mensen die daar met gemak veel likes en reacties oogsten en dus populair zijn. Wat moet ik dus doen om populair te worden bij volgers ? Jouw advies om op te roepen tot actie bij een bericht op website of Facebook werkt bij mij niet goed. Het aantal volgers stijgt wel langzaam en het aantal bezoekers van de website is best goed.

 87. 0 stars
  Henri Goertz
  6 reacties

  Mijn probleem is nog steeds het behouden van een goede focus. Ik heb zoveel hobby’s en interesses. Er is zo veel wat ik wil doen. Tv kijk ik nauwelijks, het nieuws volg ik niet. Facebook had ik tot gisteren niet … En toch kom ik tijd te kort.

 88. 0 stars
  Lysanne Denneboom
  2 reacties

  Ik help vrouwelijke ondernemers om zich te focussen en ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om ze te helpen. Hoe zorg jij ervoor dat je continue gefocust blijft? ik ben erg benieuwd naar jouw antwoorden.

 89. 0 stars
  Ard Heijboer
  11 reacties

  Hoe kom je telkens weer terug naar je focus? Je gedachten dwalen af, je pakt een ander projectje op, je zit niet lekker in je vel, allemaal punten waardoor je heel snel heel erg veel tijd kwijt kan zijn zonder dat je daar enig rendement uit haalt. Moet ik denken aan yoga, mindset, herinnerings papieren door je hele kantoor, pop-ups op je computer,etc. Wat is de Nisandeh manier om te focussen en gefocussed te blijven?

 90. 0 stars
  Jelske Hoogervorst
  2 reacties

  Goh Nisandeh, omdat we alles mogen vragen: ik ben benieuwd hoe jij keyboard wil leren spelen. Online? Persoonlijk? Via Skype? Hoe zou jij het het liefste willen leren en wat vind jij hierbij belangrijk?

  Dit interesseert me, omdat ik nu online aanbod aan het maken ben op muziek gebied (geen keyboard lessen trouwens), en daarin zaken die bij muziek komen kijken (gevoel, expressie, creativiteit) probeer te vatten. Dit wordt mijn grootste succes in 2017, en jouw antwoord kan mij daarbij helpen.

  Ik kijk uit naar je antwoord!

  Hartelijks,
  Jelske Hoogervorst

  1. 5 stars
   Nisandeh Neta
   864 reacties

   I actually don’t know yet, Jelske.

   I didn’t delve into it yet…

   My purpose is not to become a musician, but to train my mind, to prevent dementia.

   My plan is to start the research on learning music to prevent dementia around February when I’m back home from traveling…

   Any tip is welcome…

   Thanks, Nisandeh

   1. 0 stars
    Rob van der Lei
    5 reacties

    Hoi Nisandeh and Jelske,
    Check out Josh Kaufman on youtube for learning any skill fast.

    Succes.

  2. 0 stars
   Alfons Verreijt
   10 reacties

   Leuk, Jelske, we zijn allebei met hetzelfde bezig! Ik volg al wat je doet, misschien heb je al wel eens wat dingen van mij langs zien komen (live Facebook coaching bijvoorbeeld). Ik zou het leuk vinden en nuttig om hierover met jou van gedachten te wisselen. Ik denk namelijk dat ik een aantal goede ideeën voor je heb, terwijl ik tegelijkertijd ook dingen zie bij jou die ik heel interessant vind. Even belletje doen?

 91. 0 stars
  Robert Rosier
  9 reacties

  Focus houden, die brandende passie en motivatie voorrang geven boven al die dagelijkse “beslommeringen”… Hoe doe je dat?

 92. 0 stars
  Patricia de Wilde
  1 reacties

  Hoe kom ik er nu achter wat mijn passie is? Waarvoor ben ik op deze aardkloot gezet. Ik kan veel verschillende dingen, maar loop nooit echt warm ergens voor. Dat zou ik nou toch weleens willen ervaren.

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   892 reacties

   Hi Patricia, wat een leuke vraag. Heb je hobby’;s waar je warm voor loopt? Is er niet een ding, waar je niet aan denkt, omdat het geen werk lijkt, waar je wél warm voor loopt?

   Wat je ook kan doen is van alles aanpakken, portfolioworker zijn, net zo lang tot je er warm van wordt. Dus heel uitlopende dingen.

   Nisandeh, heeft vast ook nog een tip 😉

 93. 0 stars
  Chiel Weverling
  1 reacties

  He Nisandeh,

  Op jullie seminaars heb ik moeite een sluitend antwoord op de volgende vraag te vinden.

  Mijn bedrijf Maps Maps Maps biedt een zeer specifiek product aan. Namelijk landkaarten en plattegronden. Maar als iemand dit product nodig heeft gaan ze in eerste instantie bij hun huidige vormgever te rade die wel een kaart kan ontwerpen maar er niet de kennis heeft om een kaart meer te laten zijn dan een navigatiemiddel.

  Hoe zorg ik dat mijn potentiële opdrachtgevers mij vinden?

 94. 0 stars
  Nicky de Kort
  6 reacties

  Email marketing marketing wordt steeds moeilijker.

  Als je een waardevol product aanbiedt in ruil voor een emailadres komen mensen met een nepnaam en een hotmail/gmailaccount waar je niets aan kunt herleiden en ze zeggen je followupmails direct op nadat ze je cadeau binnen hebben.

  Als je mensen hiernaar vraagt zeggen ze: “Ik krijg al veel te veel mails en heb geen tijd om die allemaal te lezen.”

  Hoe krijg je echt goede emailadressen en hoe bereik je dat mensen blijven?

  Hoe trigger je ze dat het voor hen van belang is om te investeren en dat er geen snelle geen werk kostende oplossingen zijn?

 95. 0 stars
  Marc Platschorre
  6 reacties

  Dear Nisandeh, I am an industrial designer. I design new physical products for my clients (business2business). I spend lots of time in making the designs (problem solving, design drawings, 3D models, etc). And by the way, all my time and effort is just for 1 client at the time! Because every client asks for my service for his/her specific problem.

  You as a trainer can sell the same thing to hundreds of people at the same time. For me, that’s totally different. Do you have any advise for me as a designer to earn more and work less…? Thanks!

  1. 0 stars
   Caroline Boelen
   10 reacties

   Beste Marc, ik heb je website (gevonden via Linkedin) bezocht. Ik zie de what en how, maar mis de why (golden circle van je blog). Wellicht goed om daarmee te beginnen en reMARCable producten voor de klant te ontwikkelen volgens why, how, what (WOW!) systeem.

 96. 0 stars
  Geert Jan Rijpstra
  21 reacties

  How can I contact you to help you out with my experiance to build your own sustainable small dream village on Tenerife.

  1. 5 stars
   Nisandeh Neta
   864 reacties

   Hi Geert,

   Please contact me with a personal message on LinkedIn.

   Thanks, Nisandeh

 97. 0 stars
  Hans van Woerkom
  19 reacties

  Als artiest (verhalenverteller) los ik geen probleem op voor mijn publiek, mijn klanten. Hoe kan ik het zo doen dat ik mensen via mijn marketing toch naar me toetrek?

  Ik geef ook vertelworkshops. Daar ligt het iets anders. Daar kan ik me o.a. richten om mensen die moeite hebben om hun verhaal voor het voetlicht te brengen of mensen die sneller een verhaal willen voorbereiden. In mijn boek ‘Een Schatkist vol Vertelgeheimen’ richt ik me vooral op leraren die geen tijd hebben om verhalen voor te bereiden. (workshop: Verhaal klaar in 30 minuten)

  1. 3 stars
   Arnoud Kas
   174 reacties

   Beste Hans,

   Ik ben het oneens met je stelling “Als artiest (verhalenverteller) los ik geen probleem op “. Ik ben zelf artiest, ik zing liedjes.
   De vraag die je jezelf en jouw klanten moet stellen is.
   Wat verwachten mijn klanten van mij? Wat willen zij bereikt hebben na een verhaal van jou?
   – Een leuke ontspannende avond hebben gehad.
   – Hard gelachen hebben en geïnspireerd zijn
   – Tot nadenken gezet zijn.
   – etc……………….

   Draai je dit om dan het je het probleem.
   – Gespannen mensen
   – Lage energie en niet geïnspireerd zijn
   – etc…

   Eerst vaststellen dus waar jij je klant het best me helpt. Van A (probleem) naar B (oplossing)
   Dit communiceren aan de juiste doelgroep is marketing
   Succes.

 98. 2 stars
  Simone Swinkels
  82 reacties

  Ik betaal veel badhuur voor het zwembad waarin ik mijn lessen baby-peuter-kleuterzwemmen geef. Daarom is mijn doel voor 2017 mijn doelgroep verleggen van ouders naar lesgevers. Ik denk dat ik met mijn expertise van 27 jaar veel voor hen kan betekenen. Maar…. hoe vinden ze mij? Mijn 2e boek komt in januari uit.

  Ik heb de boeken geschreven om met mijn kop boven het maaiveld uit te komen en te laten zien wat ik te bieden heb. Ik blog en post met de regelmaat van de klok op LinkedIn, FB en Twitter. Wat kan ik nog meer doen om onder de aandacht van mijn nieuwe doelgroep te komen?

 99. 0 stars
  Jan vanderhulst
  1 reacties

  Hoe kunnen we de mensheid bewust maken van het paradijs waarin we leven?
  Stoppen met tv kijken en buiten gaan genieten van de kleine dingen en hier bij stilstaan. 😉

 100. 5 stars
  Marjolein Kalter
  784 reacties

  Wat is je advies aan mensen die je zero to a million programma niet willen volgen omdat ze dan denken dat ze jouw resultaat moeten evenaren?

  1. 5 stars
   Nisandeh Neta
   864 reacties

   I won’t tell them anything, Marjolein,

   Zero to Million follows the new direction I want to take my life, my relationships and my businesses…

   I want to work with ambitious people… Those that dream bit, and are willing to do whatever it is to make their dream come true.

   I mentioned it each time, when I spoke about Zero to Million – that this is the goal for my business, not for my students…

   But there are as many excuses why NOT to follow the program as the number of people who are just not that ambitious.

   There is nothing wrong with them… But they’re not my target audience anymore.

   I hope I made myself clear, Nisandeh

 101. 1 stars
  Jur houtman
  35 reacties

  Meest brandende vraag,
  hoe je als kleine vis in een grote vijver op kan boksen tegen grote vissen die de markt bedienen als hetgeen je doet je grootste passie is en de grote vissen niet op jou zitten te wachten om samen te werken.

  1. 3 stars
   Arnoud Kas
   174 reacties

   Als je jouw niche vindt hoef je misschien helemaal niet samen te werken met grote vissen.

 102. 0 stars
  Nataschja Hijkoop
  9 reacties

  Where can I send the video that might help you out with your backpain! It will clean out my room , my mind and give my soul peace! I ordered it for you, second hand though as It was sold out everywhere!Try it with Vered, you can have some fun together. It is a set of relax action exercises that will put your body in the right position again. Sort of reset I found in it! You are probably familiar with a lot of the movements, do it at least 3 times in a row, see what it brings you! It is a disc. Need an adres! Liefs Nataschja

  1. 5 stars
   Nisandeh Neta
   864 reacties

   Hey Nataschja,

   Thank you so much for your care.

   Please contact Anna at talktome@opencircles.com and she’all be able to sort you out.

   Make it a great day, Nisandeh

 103. 0 stars
  Dennis Valkenburg
  3 reacties

  Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn emaillijst nu echt gaat groeien in 2017? Ik ben op zoek naar out-of-the-box-tips die echt het verschil maken.

 104. 0 stars
  Kathrin Neckermann
  4 reacties

  Wat te doen als ik gek wordt van alle marketing die gedaan moet worden (omdat ik het niet zo goed snap en ik een enorme weerstand voel om mij erin te verdiepen) en ik daardoor nog niet het geld heb verdient om er een professional (bv. virtual assistent) hiervoor in te schakelen?

  Hoe pak ik dat aan?

 105. 0 stars
  Joyce Beckker
  9 reacties

  Nisandeh, hoe belangrijk is de wet van aantrekking in jouw leven? Ben benieuwd. Dankjewel voor je reactie!

 106. 0 stars
  Gerda Warris
  3 reacties

  Het lastigste vind ik te bedenken hoe ik meer geld kan verdienen met mijn praktijk. Ik werk met hypnotherapie en massage en tot nu toe altijd 1 op 1. Daar kan ik niet meer werken dan ik nu doe dus misschien met meerdere mensen tegelijk (info avond of zo).
  Wat zijn nog mogelijkheden om aan te denken als ik wil groeien?

  1. 0 stars
   Fenna Janssen
   1 reacties

   Dag Gerda,
   ik ben als diëtist-therapeut gestart met 10kilolichter.nl. 1 op 1, en workshops en groepsprogramma’s gegeven.
   Daarna boek geschreven over Emotie-eten de baas + nascholingen voor diëtisten + landelijke franchise emotie-etendebaas.nl
   Hypnotherapie kun je mogelijk in groep geven.

   Massage: kun je mogelijk cursussen voor cliënten in geven.
   Idem hypnotherapie en massage cursussen voor professionals, zeker als je een specialisme kiest.
   Plezier en succes.

 107. 1 stars
  Richard Kok
  26 reacties

  Ondernemen is lef tonen en vooral ook volhouden. Zijn er nog tips om dit volhouden makkelijker vol te houden?

 108. 1 stars
  Linda Broer
  29 reacties

  Hi Nisandeh,

  Do you have advice for me to find my real purpose in life, my real passion?

  Thanks a ton!

  1. 2 stars
   Shirley Jasper
   77 reacties

   Gewoon een consult bij me volgen Linda 😉 Al kan ik je nu al vertellen dat jij je life purpose waarschijnlijk allang weet: het is dat wat je blij en warm maakt als je er al aan denkt. Het hoeft niet spectaculair te zijn. Je kan het ook op allerlei manieren tot uiting brengen. Die van mij is bv ‘verbinden’ en of ik nu boodschappen van beschermengelen doorgeef, therapeutische yogales of – in een ver verleden – op kantoor werk, heeft nooit iets uitgemaakt! Wat bij jou past is verweven in van alles wat je doet.

 109. 1 stars
  Pascale Martina
  50 reacties

  I have difficulties to change my habits. I wrote down what i want to change. Than I make a plan, I step into the line with a baby step and it works,.. 5 days. than or I forget it, or I have to do other things which are more important at that time. than I step in the line again for another 4 days, etc…conclusion, I have problems to stay in line. The wanting is there, I really want to change it. I ask myself, is it my unconscious mind what is working so much against me? I discover myself as my own biggest enemy. I want to I can change that and be my own best friend and supporter.

  1. 1 stars
   Pascale Martina
   50 reacties

   *I want to change that and be my own best friend and supporter.

   1. 0 stars
    Jelske Hoogervorst
    2 reacties

    Lieve Pascale, zou het kunnen dat jouw creativiteit jou parten speelt? Teveel nieuwe ideeën? Ik denk dat veel musici hier last van hebben.

    Ik maak een weekindeling, waarbij bepaalde dagdelen voor bepaalde soorten werkzaamheden gebruik. In goede tijden hou ik me eraan, en wanneer ik afgedwaald ben, ga ik hier weer naar terug. In de ochtend ben ik beter in strategische en creatieve taken, in de middag in regelwerk en tactieken. Oja, en het boek ‘Getting Things Done”, op aanraden van Nisandeh gelezen, helpt mij om mijn ‘stuff’ te verwerken.

    Enne, ik wil je vragen mijn eerste online training Improviseren voor blazers te testen. Ik mail je x Jelske

   2. 2 stars
    Shirley Jasper
    77 reacties

    Herkenbaar hoor! Je ‘Zelf’ kan een grote saboteur zijn. Ik heb nu geleerd dat als je elke keer dat lijntje maar weer oppakt, je ‘zelf’ vanzelf eens de boodschap krijgt dattie er mee op moet houden 😀

 110. 0 stars
  Alexander Meijer
  21 reacties

  Mijn brandende vraag is hoe veel tijd voorafgaand aan een groot event we moeten nemen om een zaak vol te krijgen. En hoe bouw je zo’n lancering van een live event op?

 111. 0 stars
  Wim Annerel
  11 reacties

  Wat is de meest gemaakte fout bij het lanceren van een online product?

  1. 5 stars
   Marjolein Kalter
   784 reacties

   Ben benieuwd naar het antwoord Wim, ik vermoed dat het zoiets is als: dat je een product maakt voordat je je doelgroep hebt gevraagd wat ze willen.