7 gewoontes van de rijkste mensen ter wereld

6789 views | 184 reacties |
shares

Ik ben opgegroeid in een lage middenklasse familie, in een kleine middenklasse stad.

Tot mijn 7e jaar hadden we geen auto, tot mijn 13e geen telefoon, en we gingen nooit op vakantie naar het buitenland.

Mijn beide ouders werkten hard, verdienden weinig en spaarden zo veel als ze konden voor ‘later’.

De enige rijke mensen die ik ‘kende’, zag ik op televisie. Ze werden afgebeeld als gierig, egocentrisch, manipulatief en onethisch. (Denk bijvoorbeeld aan J.R. Ewing in de legendarische TV serie Dallas.)

Tijdens mijn jeugdige jaren volgden mijn financiën een jojo-patroon – ik verdiende veel geld, verloor veel geld…

Toen ik besloot om mijn financiële situatie onder controle te krijgen, besefte ik dat ik allereerst mijn financiële intelligentie moest vergroten. (Financial IQ)

Dus las ik boeken, ging ik mijn doelen visualiseren, volgde ik seminars… ik ging ervoor.

En langzaam, langzaam begonnen er dingen te veranderen.

Terwijl mijn mindset zich uitbreidde en mijn overtuigingen over geld transformeerden… begon ik meer met welvarende en succesvolle mensen om te gaan. Meer dan ik ooit daarvoor had ontmoet.

Tegenwoordig hebben Vered en ik tientallen welvarende en succesvolle vrienden die we tot onze vrienden- en kennissenkring rekenen. Mensen met tientallen, honderden miljoenen op hun conto (en zelfs 2 selfmade miljardairs)

Het zal je niet verbazen dat deze mensen heel anders denken dan wij, toen wij nog arm waren. Alleen al het omgaan met deze mensen is een geweldige leerschool. Je leert wat succesvolle mensen doen, hoe ze denken, hoe ze met andere mensen omgaan en hoe ze reageren in verschillende situaties.

In dit artikel wil ik 7 gewoontes van onze welvarende vrienden met je delen. Het zijn gewoontes die we observeerden en die we besloten te modelleren in ons eigen leven. Hier plukken we vandaag de dag de vruchten van.

Omdat, zoals Aristoteles bijna 24 eeuwen geleden zei: “We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.”

1. Welvarende mensen zijn doelenstellers
Mensen worden niet toevallig rijk. Welvarende mensen stellen hoge doelen en gaan er dan voor.
En iedere welvarende persoon die we ontmoeten, heeft op een punt in zijn of haar leven besloten om welvarend te worden.

2. Welvarende mensen focussen op één ding per keer
Welvarende mensen hebben vaak een waanzinnig doel, en ze blijven gefocust op dit doel.
Ze richten al hun acties en inspanningen op het bereiken van dit doel, totdat ze het bereiken.

3. Welvarende mensen zijn doorzetters
Welvarende mensen geven niet op.
De meeste selfmade miljonairs zijn niet rijk geworden op de manier waarop ze oorspronkelijk dachten of bedoelden dat het zou gaan.
Ze probeerden, ze faalden, en ze probeerden het vele malen opnieuw totdat ze uiteindelijke slaagden.

4. Tijd is hun meest kostbare ‘bezit’
Ik heb nog nooit een welvarend persoon ontmoet die uren per dag TV kijkt, over het internet surft, videogames speelt of tijd verspilt op Facebook.
Ze kennen de waarde van hun tijd, en ze hebben er een hekel aan om deze te verspillen.

5. Welvarende mensen leren en groeien continu
De belangrijkste factor in ons financieel succes is onze verdiencapaciteit.
Welvarende mensen blijven hun verdiencapaciteit opwaarderen door te blijven leren.
Educatie verkort hun leercurve – waardoor ze hun doelen veel sneller kunnen bereiken.

6. Ze kiezen het juiste gezelschap
Rijke mensen weigeren zich te associëren met slachtoffers, luie- of negatieve mensen (vreemden, vrienden of familie).
Ze gaan om met mensen die hen inspireren, stimuleren, uitdagen en in hen geloven.

7. Welvarende mensen zijn gul
De meeste welvarende mensen zijn niet als Dagobert Duck. Ze zijn juist heel genereus. Kijk naar Bill Gates, Oprah Winfrey, Richard Branson, Warren Buffet en vele andere filantropen

En als je nu denkt: ‘Oh ja, voor hen is het gemakkelijk omdat ze zoveel hebben’ … stel jezelf dan de vraag: Hoeveel geef jij van wat je nu te geven hebt?

Want weet je… geld verandert mensen niet.
Het versterkt alleen wie je bent.

Als iemand een klojo was toen hij arm was, zal meer geld van hem alleen maar een grotere klojo maken..
En als iemand vriendelijk en gul is, zal geld hem alleen maar guller en vriendelijker maken.

Hieronder vind je een video van ons met Richard Branson, een van de meest genereuze mensen die we ooit hebben ontmoet. Kijk hoe hij de mensen helpt… en kijk tot het einde…

Nu is de beurt aan jou…

Ben je er klaar voor om de eerste stap te zetten en jouw financiële intelligentie te vergroten?

Wat zijn jouw belangrijkste financiële doelen?

Ik vraag je dit want… welvarende mensen zijn doelenstellers. Wees er 1 van!

Laat ons je financiële doelen weten in het commentaarveld hieronder

Op jouw financieel succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Facebook, LinkedIn, Twitter of Google+ share-knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
184 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Armando Ello
7 years ago

Eerste vraag die mensen hebben als ik zeg dat ik fulltime fotograaf ben: kan je rondkomen?

Vrijwel niemand die ik tegenkom kent een fotograaf die daar volledig van leeft. Ik heb daar wel voor gekozen en mijn vaste lasten gereduceerd van 900 naar 650 euro per maand. In 2008 tot en met 2012 had ik een gemiddelde omzet van 17.000 euro. Mijn beste jaar was in 2013 met 24.000 euro maar in 2014 had ik weer een minder jaar van 10.000 bruto omzet.

Sinds dit jaar heb ik op de Business Bootcamp in januari mezelf uitgedaagd en 60.000 opgeschreven. De 1ste 2 kwartalen heb ik 30.000 binnen en focus me nog steeds op exponentiële groei om de 60.000 dit jaar te halen. Volgend jaar wil ik met passief inkomen het dubbele verdienen en over 4 en een half jaar heb ik een miljoen bereikt.

Helmy Kleinlugtenbeld
7 years ago
Reply to  Armando Ello

Wat gaaf dit te lezen Armando!! Go for it!!

Yassir van Unen
7 years ago
Reply to  Armando Ello

Interessant. Zeker gezien fotografie idd een lastige markt is.
In elk geval een echte uitdaging. Go for it!

Erik van Gulik
7 years ago

Ik vind het zelf interessant om te merken dat ik als vanzelf naar mensen toe trek die een creatieve en ondernemende houding hebben.

Het is leerzaam om met deze mensen om te gaan en fijn om te merken dat ik ook mijn bijdrage kan leveren.

Jacklyn van der Vijver
Jacklyn van der Vijver
7 years ago

Mijn doel is om mijn financiële intelligentie te vergroten.

Anouk Plantinga
7 years ago

Mijn belangrijkste financiële doelen zijn:
Financieel onafhankelijk worden en mijn laatste schuld afbetaald hebben. Ik wil helemaal zelf beslissen wat ik met mijn geld doe en de dingen kunnen doen die ik graag wil. Gelukkig ben ik lekker op weg.

De volgende stap is financieel vrij worden. Zodat ik kan doen wat ik graag doe: mijn werk blijven doen omdat ik dat fijn vind, me af en toe terugtrekken op een fijne plek om stil te staan bij mijn leven en de dingen die ik belangrijk vind en om boeken te schrijven.

En ik wil mijn goede doel vormgeven, daarvoor zal ik reizen naar Afrika en India en ook Nieuw-Zeeland staat op de planning. Ik zou het fijn vinden om anderen financieel te kunnen helpen zoals mensen mij ook geholpen hebben. Last but not least wil ik een plek aan of vlakbij zee waar ik kan genieten en samenzijn met andere mensen.

Klaas Jan van Noortwijk
Klaas Jan van Noortwijk
7 years ago

Mijn doel voor 2015 is om in juli/augustus een tweede vestiging te openen van mijn instituut voor huiswerkbegeleiding en mijn inkomen naar 70.000,- op te krikken.

Michiel van de Watering

Hallo Klaas Jan,

Heb je al een (of meer) vestigingsplaatsen op het oog?

Groeten, Michiel

Sheela Vyas
Sheela Vyas
7 years ago

Mijn (voor)oordelen over financien te screenen en te herprogrammeren zodat ik concrete financiele doelen kan stellen. Heb mij al opgegeven voor een cursus financieel management voor vrouwen.

Guusta Noordam
Guusta Noordam
7 years ago

Super interessant artikel. Jammer dat ik niet veel kaas van de financieel kant heb gegeten. Wat ik graag zou willen is dat ons bedrijf twee gezinnen kan onderhouden. Dat het bedrijf financieel stabiel is en niet het ene jaar winst en het volgende jaar verlies draait. Ik ben me bewust geworden dat het nu tijd is me te verdiepen en vergroten van mijn financiële intelligentie.

Monique Jansma
Monique Jansma
7 years ago

Mijn financiële onafhankelijkheid ga ik bereiken door mijn vastberaden instelling.

Volgend jaar zullen mijn inspanningen leiden tot de financiële resultaten die mij de geestelijke vrijheid én inspiratie geven om verder te groeien naar financiële onafhankelijkheid. Ik zal het zelf volbrengen, maar waar nodig zal ik samenwerken met anderen, kennis uit wisselen en ondersteuning aan elkaar geven, zodat we elkaar versterken en daarbij zal ik zoveel mogelijk mijn kennis en kunde delen met anderen, zodat ook anderen in de gelegenheid zijn te groeien naar (financieel) succes.

Met deze (financiële) resultaten zal ik in staat zijn te delen en te geven. Binnen 2 jaar heb ik voldoende inkomen om financiële vrijheid te voelen. Binnen 4 jaar ben ik financieel vrij!

Sanne Marx
7 years ago

Een eigen huis bouwen ontworpen door hansklanker.nl.

Martine Verweij
Martine Verweij
7 years ago

Mijn belangrijkste financiële doelen zijn:
1. Ik heb op maandag 6 oktober de 6-weekse cursus Financial Independence for Women afgerond en ik ben op die datum financieel onafhankelijk.
2. Ik volg op 28 t/m 30 november de Financial Freedom training.
3. Op 31 december 2015 ben ik financieel vrij, dat betekent dat ik minimaal € 1400 passief inkomen paar maand heb.

Martine Verweij
Martine Verweij
7 years ago

Hoi,

Ik reageer even op mezelf, want ik heb het eerste doel behaald! Wow, het boek van Vered – Financial Independence for Women was ontzettend leerzaam. Mijn hele mindset over geld is veranderd en ik beheer mijn eigen geld. Ik weet wat ik heb en hoeveel en voor het eerst in mijn leven ga ik bewust en verstandig om met mijn geld en ben ik niet meer bang om mijn rekening te openen.

Ontzettend bedankt Vered voor dit geweldige boek! Zonder dit boek zat ik nog steeds opgescheept met een armoedementaliteit en dacht ik echt dat ik arm was. Jouw boek heeft mijn ogen geopend!

Warme groet,
Martine

Marijke Willems
7 years ago

Wat een mooie post! Ik ga meteen kijken waar ik het boek kan aanschaffen, de energie spat er vanaf!

Sophie van Genugten
7 years ago

Mijn doel is om financieel vrij te zijn door een maandelijks x bedrag aan passive income.
Working on it! Bezig met een boek nu:-)

Jolanda Santbergen
7 years ago

Ik wil binnen 10 jaar een conscious millionair zijn en met films en projecten een bijdrage leveren aan een duurzame en eerlijke samenleving .

Anita Kornman
7 years ago

Ik wil in 2014 40.000 euro omzet behalen met een verdubbeling in 2015. Daarnaast wil in 2015 mijn eerste passieve inkomen verwerven door het uitgeven van een boek. Mijn grote doel is om over 10 jaar voldoende inkomen te hebben voor een fijn leven met minder inzet dan nu.
Ik ben alleen nog erg zoekende naar de weg die daarheen leidt!

Harold Nijdam
7 years ago

Maandelijkse inkomsten 25% en kosten minimaal -25% terug brengen. 010115 bereikt.

Angelique van Cleef
7 years ago

Financiele onafhankelijkheid!!! 😀

Marieke Linders
Marieke Linders
7 years ago

Financieel vrij zijn per 1 januari 2016 en de gewoontes die horen bij rijk zijn geïmplementeerd hebben in mijn leven. Dus, me rijk voelen.

Joris Frederiks
Joris Frederiks
7 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij dat je geen grote schulden meer hebt (o.a. hypotheek) en dat je tegelijkertijd voldoende inkomen genereert om je plannen waar te maken. Ook het opbouwen van een flinke buffer voor de toekomst, zodat mijn kinderen kunnen studeren is voor mij een belangrijk doel.

Voor mij dus nog veel werk aan de winkel !

Tessa van Dooren
Tessa van Dooren
7 years ago

Mijn eerste doel is om een positieve cash flow te genereren.

Het tweede doel is om financieel onafhankelijk te worden.

Deze 2 doelen geven mij de kans om mij verder te ontwikkelen zodat ik ook een positieve bijdrage kan leveren aan een gezondere en bewustere wereld.

Anja Leinders
7 years ago

Mijn doel is financieel vrij te zijn tegen eind 2015. I’m working on it!

Esther van Kan
7 years ago

Mijn doel is niet enkel zakelijk en privé, maar vooral gericht op mijn cliënten. Ik wil alles aan info verzamelen om hun verder te kunnen helpen.

Eddy van Herk
7 years ago

Leven zonder financiële angst.

Linda Goodings
7 years ago

Mijn doel is om financiele vrijheid te bereiken. Zodat ik een groter verschil kan maken in de wereld en meer kan geven. Maar ook om andere te leren over hun potentieel als ze daarvoor kiezen.

Lidy
7 years ago

I would like to make my financial IQ better. BECAUSE I Cannot understand how it can work without having more money.

Saskia den Hartog
7 years ago

Mijn doel is om financieel vrij te zijn, voor zowel mezelf als mijn kinderen, en ik vrouwen in de wereld kan helpen sterk te worden en financieel onafhankelijk te zijn.

Marcel Clewits
Marcel Clewits
7 years ago

Reduceren vaste lasten en implementeren goede optie om passief inkomen te genereren.

Marijke Popema
Marijke Popema
7 years ago

Mijn doel is dat ik mijn leven kan leiden zoals ik dst wil, zonder dat geld een belemmerende rol speelt!

Mariska van Gennep
7 years ago

Mijn belangrijkste financiele doelen?
1. Snel financieel vrij worden met mijn bedrijf zodat we er met ons gezin makkelijk van kunnen leven.
2. Een passief inkomen opbouwen, zodat het nog wat makkelijker wordt.
lieve groet, Mariska

Catherine Leterme
Catherine Leterme
7 years ago

Ik heb een sabbatjaar aangevraagd, omdat ik de laatste jaren van mijn carrière wil meewerken aan het nieuwe verhaal van verbondenheid en samenwerking dat zich aan het vormen is ter vervanging van het oude verhaal van afscheiding en concurrentie.

Ik neem even de tijd om te kijken wat ik precies aan de wereld kan/wil schenken, dat klopt met mijn visie en missie. Het is mijn bedoeling om tegen het einde van dit sabbatjaar een inkomen te hebben dat minstens overeenstemt met mijn huidig inkomen en dat in latere jaren gestaag te laten groeien, zodat ik mensen ruim kan betalen voor diensten die ze mij leveren, zoals hulp in de tuin en het huishouden en zodat ik ook nog mooie reizen kan maken en nieuwe dingen kan ontdekken. Ik wil namelijk voortdurend bijleren.

Als het even kan, wil ik ook nog heel veel geld om projecten en mensen die me nauw aan het hart liggen te ondersteunen.

Kim van der Linden Vooren

Ik wil op 31/12/2015 financieel 20.000 euro meer omzet behaald hebben dan in 2011 (toen het mij heel goed ging).

Ik wil dit behalen met de werkzaamheden die ik gaaf vind om te doen zonder al te grote concessies te hoeven doen. Of en hoe ik dit kan behalen weet ik nu niet maar het grote sleutelwoord daarin is: Vertrouwen en stapjes blijven zetten.

Elsje Visser
7 years ago

Het is me in de laatste maanden duidelijk geworden dat ik eerst moet zorgen voor passief inkomen om bewegingsvrijheid te krijgen om andere doelen uit te werken. Dus doel nummer 1 is het opzetten van mijn programma om passief inkomen te genereren. En niets anders!

Madelon Muns
7 years ago

Ik wil graag binnen anderhalf jaar financieel onafhankelijk zijn d.m.v. passive income en daarmee 3500 euro verdienen.

René van Bommel
7 years ago

Financieel onafhankelijk worden om te kunnen geven. En dat door excellente gewoontes. Het kan natuurlijk niet anders maar wat zijn precies die gewoontes? Ik wil het weten. In ieder geval kan ik beginnen met het stellen van doelen, bijvoorbeeld :

Dit jaar krijg ik mijn boekhouding onder controle door te automatiseren. Lekker saai. Maar als dat het begin is van financiële onafhankelijkheid toch weer motiverend.

.

Mascha Schutz
Mascha Schutz
7 years ago

Mijn belangrijkste financiële doel is weer zelf geld te verdienen, zodat ik met mijn gezin kan verhuizen naar een huis dat
1. Passief is; zo energie neutraal is dat er geen elektriciteit aan toegevoegd hoeft te worden voor warmte, koelte en warm water.
2. Een grotere tuin heeft zodat ik een moestuin kan aanleggen en fruit- en notenbomen kan planten, zodat ik uit mijn eigen tuin kan eten.

Koen Snoek
7 years ago

Wederom een fantastische video!

Mijn financiële doel voor nu is:
4.000 euro per maand

Yassir van Unen
7 years ago

Mijn minimale doel is om op z’n minst in 2015 qua passief inkomen te genereren wat ik had als working income in de voorgaande jaren.

Anton van den Hengel
7 years ago

Een vrijstaand huis!

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

Heel concreet wil ik in de buurt waar we nu wonen een huis kopen dat mijn ‘huis van vrede’ wordt.
Studenten wonen dan boven, en beneden heb ik mijn praktijk Kolibri, voor coaching en training Leadership

Astrid Reijmers
7 years ago

Mijn doel is financieel vrij te zijn. Te beginnen met het veranderen van mijn backend product. Weg met het uurtje factuurtje en een ander soort dienst aanbieden. De vooruitzichten voor stap 1 van mijn doel zijn goed, daarna de volgende stappen zetten. Belangrijkste is mijn focus scherp te houden. De tip van 1 doel is een hele goede, daar ga ik nog meer mee aan de slag.

Gerda Bultstra
Gerda Bultstra
7 years ago

Mijn belangrijkste financiële doel is om het punt van genoeg = voldoende te blijven herkennen. Filantropie is het paard achter de wagen spannen. Je kunt de mensen die voor je werken ook wat meer gunnen. Of je klanten wat minder in rekening brengen. Een redelijk mens zijn is ook een excellente habit.

Arienne Groenewoud
7 years ago

Financieel onafhankelijk zijn.
€ 5.000 per maand verdienen.

Liesbet Muijlwijk
7 years ago

Mijn financiële doel is om binnen 5 jaar een miljoen te hebben, zodat ik van dit miljoen financieel vrij kan zijn. Mijn zakelijke inkomen kan ik dan volledig benutten om mijn centrum voor gezondzijn en welbevinden uit te laten groeien, zodat we veel mensen kunnen begeleiden naar en gelukkiger en gezonder leven vol energie.

Tarunai Grunewald
7 years ago

Sinds 1 juni schrijf ik dagelijks mijn doelen opnieuw op. Nummer één is: financieel vrij zijn.
Ik zet alle muizestappen die ik nu kan zetten, ik ga ervoor, allen vraagtekens die zo nu en dan de kop opsteken ten spijt.

Dit blog sluit weer mooi aan bij waar ik zit: ben de afgelopen weken veel ermee bezig hoe het zou zijn om meer met welvarende mensen om te gaan – en wat mijn denkbeelden zijn (geweest) over “rijken”.

Wens iedereen heel veel succes.

Patrick Timmermans
7 years ago

Mijn belangrijkste financiële doel is om met mijn coachpraktijk een bijdrage te leveren aan een wereld waarin vaders bewustzijn op hun vaderschap krijgen en verwantwoordelijkheid nemen voor hun gezin. Met mijn praktijk voorzie ik in mijn financiële vrijheid.

Veerle  Vekeman
Veerle Vekeman
7 years ago

financieel doel :
– buffer voor 2 jaar financiële onafhankelijkheid (zodat inkomen 2 jaren kan wegvallen)
– financieel onafhankelijk tegen pensioen leeftijd
– elk jaar versneld hypotheek afbetalen

Floor Schuttevaer
7 years ago

Ik wil binnen nu en twee jaar volledig financieel vrij zijn, zodat ik mijn tijd optimaal kan besteden aan het realiseren van mijn missie. Op dit moment ben ik bezig met het ontwikkelen van een online programma, dat in oktober klaar moet zijn, dat is voor mij de 1e stap.

Paul van Dooren
7 years ago

Mijn verlangen is om in 5 jr financieel onafhankelijk te zijn om mijn kennis en ervaring in te zetten om anderen te helpen om een leven te leiden zonder rugpijn en niet langer gehinderd te worden om ook hun unieke bijdrage aan deze wereld te leveren.

Marja Borgers
7 years ago

Financieel onafhankelijk zijn is mijn doel.

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Marja Borgers

Hi Marja, wat betekent financieel onafhankelijk zijn precies voor jou? Kun je dat meer concreet en specifiek maken?

Willy Valk
7 years ago

Mijn financiële doelen zijn verbeeld in een prachtig mood board en hangt in de huiskamer. Ik kijk er met plezier naar! Concreet houdt het in dat ik zoveel inkomsten heb dat ik voldoende heb voor mijn levensonderhoud, een buffer op kan bouwen én geven aan voor mij belangrijke goede doelen.

Marieke van Soest
7 years ago

I am a conscious millionaire!

Eurshanie Nicasia
Eurshanie Nicasia
7 years ago

Mijn doel is om alles te weten te komen over een passief inkomen en om financieel ‘vrij’ te zijn op mijn 35ste.