7 redenen waarom je geen miljonair bent

6635 views | 189 reacties |
shares

Wist je dat zowel Nederland als België behoren tot de 15 landen met de hoogste dichtheid miljonairs?

België staat op de 12e plaats met 10,9 miljoen inwoners waarbij 2,9% van de huishoudens netto 1 miljoen of meer waard zijn. Nederland staat op de 13e plaats met 16,6 miljoen inwoners en 2,6% ‘miljoenhuishoudens’.

Als je nog geen miljonair bent, houd dan bovenstaande statistiek in je achterhoofd terwijl je de onderstaande lijst leest. Committeer je vervolgens tot het maken van elke mogelijke verandering die je helpt lid te worden van de club van miljonairs.

Hier komen ze dan…

7 redenen waarom je geen miljonair bent

1. Je hebt geen eigen bedrijf
80% van alle selfmade miljonairs hebben een eigen bedrijf.

En hoewel er geen garantie is dat je met een eigen bedrijf miljonair wordt, is het hoogst onwaarschijnlijk dat je miljonair wordt door voor iemand anders te werken.

Ik creëerde mijn eerste miljoen vlak voor mijn 23e verjaardag, 4 jaar nadat ik mijn eigen softwarebedrijf was begonnen.

2. Je vermijd het nemen van risico’s
Je kunt geen miljonair worden zonder risico’s te nemen

Ik heb het niet over onnozele of onnodige risico’s, maar succes wacht altijd op je… buiten je comfort zone.

Ik heb bijna 10 jaar geworsteld met mijn trainingsbedrijf, totdat ik bereid was ‘all in’ te gaan. Ik ging me focussen op het bedienen van een nieuwe doelgroep die uit slechts 8% (acht procent) van de huidige doelgroep bestond. Het resultaat was dat bijna 90% van onze ‘oude’ klanten zich uitschreef van onze mailinglijst.

18 maanden later werd de Business Bootcamp® geboren en de rest is… zoals ze zeggen… geschiedenis.

3. Je implementeert niet
Miljoenen ideeën bedenken is één… het implementeren ervan totaal iets anders.

Als je ervan houdt om te dromen over producten, diensten en miljoenen euro’s, maar je neemt nooit actie om deze dromen waar te maken – word je nooit rijk.

Mensen vragen me vaak of iedereen een miljonair kan worden.
En mijn antwoord is ‘Ja!’ iedereen KAN het, maar niet iedereen is bereid om te doen wat er voor nodig is.

Implementatie is het sleutelwoord!

4. Je gaat niet slim met je geld om

De meeste mensen (in Nederland en België) hebben het potentieel om miljonair te worden.

Echter, de meeste mensen regelen hun geldzaken slecht (of helemaal niet).

De meeste ouders van de school van mijn dochter (dure, internationale privéschool) bijvoorbeeld – brengen hun kinderen naar school met de nieuwste, meeste flitsende auto’s… BMW, Mercedes, Lexus en Porsche.

Wij rijden een Toyota Prius.

Dit is interessant, want Vered en ik hebben een succesvolle multi-miljoenenbusiness, terwijl de meeste andere ouders werknemers zijn (in hoge management functies) met een hoog salaris – maar zonder zekerheid en opgebouwd vermogen (assets).

Het begrijpen van de principes van money management was voor Vered en mij verreweg de belangrijkste factor waardoor we 10 jaar geleden volledige financiële vrijheid bereikten. En ook nu nog gebruiken we – dus – dezelfde principes bij het regelen van onze financiële zaken.

5. Je stelt geen duidelijke doelen voor je geld
De meeste mensen die worstelen met geld, stellen nooit geld-doelen. Of hun doelen op geldgebied zijn heel vaag (‘Ik wil heel veel geld verdienen’ is niet echt een exact, meetbaar doel… )

Als je geen duidelijke doelen hebt, is het heel moeilijk om intelligente financiële beslissingen te nemen.

Als je voor jezelf een doel stelt, bijvoorbeeld, financiële vrijheid… dan moet je EXACT weten wat dit betekent en welke kengetallen je moet halen. (dit leren we je in de Financial Freedom training).

Alleen wanneer je exact weet wat het voor jou betekent – neem je betere financiële beslissingen.

6. Je stopt er te weinig tijd, inspanning en energie in
Niemand wordt miljonair door TV kijken, 3 uur per dag facebooken of 12 uur slapen per nacht.

Tenzij je de hoofdprijs in de staatsloterij wint of een fortuin erft, betekent miljonair worden… hard werken.

Nadat ik eenmaal de principes van financieel vrij worden echt goed had begrepen, heb ik me 15 maanden een slag in de rondte gewerkt – 12 uur per dag, 6 en 7 dagen per week. Toen duurde het slechts een jaar om ons eerste miljoen in Nederland te genereren, en vanaf toen werd het steeds gemakkelijker.

Als je niet bereid bent om keihard te werken – ten minste voor een bepaalde (begin)periode – zeg dan nu alvast vaarwel tegen je idee om miljonair te worden. Dan kun je het wel schudden.

7. Je netwerkt niet met de juiste mensen
Het is praktische onmogelijk om succesvol te zijn als je het merendeel van je tijd doorbrengt met slachtoffertypes, luie- of negatieve mensen.

Mensen denken vaak dat het doel is van netwerken met welvarende en succesvolle mensen: dichter bij de invloedrijke besluitnemers staan en weten waar de grotere deals worden gesloten.

Vraag je naar mijn ervaring, dan zeg ik je – dit is een grote misvatting.

Vered en ik zijn bevriend met tientallen welvarende en heel succesvolle mensen over de hele wereld. We hebben deze relaties in de loop der tijd opgebouwd, en met slechts enkele van hen hebben we ook een zakelijke relatie.

Waar het om gaat is dat we – door persoonlijk dichtbij heel succesvolle mensen te staan – een kans kregen om hun gedrag te observeren, te zien hoe ze met mensen omgaan, hoe ze denken, hoe ze in verschillende situaties handelen. En door modelleren leerden we ons net als hen te gedragen, te denken, om te gaan met anderen en te handelen in verschillende situaties.

Het resultaat was dat we succes en welvaart in ons leven aantrokken.

In het blogartikel van volgende week zal ik enkele gewoontes van onze welvarende en succesvolle vrienden met je delen. En ik nodig je uit deze als voorbeeld voor je eigen gedrag te nemen. Dus, blijf alert voor volgende week.

Maar ik heb zelfs nog iets beters voor je…

Over een paar weken – tijdens de Financial IQ Master Class – zal ik het meest belangrijke ingrediënt voor financieel succes met je delen… jouw financiële intelligentie.

En ik heb nu voor jou een speciale aanbieding om deel te nemen aan deze krachtige 1-daagse Master Class. Het is bijna voor niets – maar ook beperkte tijd geldig.

Om van deze kans te profiteren, laat me weten in het commentaarveld hieronder:

Wat weerhoudt jou nu van het ervaren van financiële vrijheid en -voorspoed?

Zodra je comment is geplaatst, sturen we je de link naar een – beperkt geldige – éénmalige aanbieding voor de aanstaande Financial IQ Master Class.

Tot die tijd…

Op jouw succes,

Nisandeh

P.S. De 3 winnaars van een ticket voor de Breakthrough to Success zijn Esther van Vondel, Ronny Hendrikx en Koen Snoek! Zie het artikel van vorige week 7 redenen waarom de meeste mensen nooit iets uitzonderlijks presteren

PS. II DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Facebook, LinkedIn, Twitter of Google+ share-knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

189 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nienke Beukers
8 years ago

Ik kan het mezelf enorm moeilijk maken, vooral wanneer ik soms een gebrek aan inzicht heb over prioriteiten en
hoe goed ik een taak moet doen. Hoeveel tijd investeren in welke prioriteiten. Dat kost energie en is niet altijd zo efficiënt. Tijd is geld per slot van rekening!

Arienne Groenewoud
8 years ago

Mijn financieel management is niet goed. Ik heb onvoldoende zicht op wat er in komt en uit gaat en in de goede tijden bereid ik me niet genoeg voor op de mogelijkheid dat het daarna ook wel eens minder goed kan gaan.
In spannende tijden word ik dan juist wel weer heel creatief in het bedenken en implementeren van oplossingen en het vinden van nieuwe opdrachten, maar moet dan wel enorm hard werken om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als ik die “crisis-strategie” nou gewoon zou blijven volgen in de betere tijden… 🙂

Eveline van de Waterlaat
Eveline van de Waterlaat
8 years ago

Niet afhankelijk willen zijn van mijn partner en daarom mijn baan in loondienst niet op durven geven waardoor ik onvoldoende focus heb op mijn eigen bedrijf.

Rozelinde Warmoes
8 years ago

Ik kan beter omgaan met geld en ik stel geen specifieke doelen op m.b.t. geld.

Rose Jansen
8 years ago

Dankzij alle training die ik volg (en natuurlijk implementeer) stroomt er nu meer geld binnen dan ik ooit heb gehad. Helaas stroom het er bij mij net zo snel weer uit (onder andere ook aan alle trainingen die ik volg 😉 ).

Niet dat ik mezelf kan vergelijken met de miljonairs uit Nisandeh’s blog, maar ik heb wel echt een gat in mijn hand. Aan het eind van de maand weet ik vaak niet eens waar ik het allemaal aan uit heb gegeven. Controle en een goed overzicht over mijn financiën is voor mij dus erg belangrijk.

Japke Dogger-Englebert

Het moeilijk vinden om mijn product en tijd om te zetten in een financiële waarde die hier voor kunnen zorgen.
Implementatie en focus werk ik hard aan.

Bart Jansen
8 years ago

“Wat heb je aan al je miljoenen, Piet Als je plassen moet en je kan het niet?” (Toon Hermans)

Dit is altijd een belangrijke uitspraak geweest (én nog steeds) van mijn ouders, wanneer het thema ‘geld’ aan de orde kwam. Dit is er bij ons a.h.w. ingeslepen tijdens de opvoeding en mijn kijk op geld én de waarde van geld is hierdoor mede bepaald.

Robert Rosier
Robert Rosier
8 years ago

Gebrek aan focus

Ik verlies mijn doelen nogal eens uit het oog.

Michaëla Wierdsma
8 years ago
Reply to  Robert Rosier

Ha Robert,

Zorg dan dat je doelen zichtbaar zijn!
Letterlijk.

Succes,
Michaëla Wierdsma
Verander Gedrag.Nu

Marleen Deleu
Marleen Deleu
8 years ago

Implementeren is mijn werkpunt! Ik heb heel veel ideëen, maar ze omzetten in de praktijk blijft een lastige. Dank je wel voor de tip om je te spiegelen aan succesvolle mensen.

Mario Bunthof
8 years ago

I am on my way. There ara area’s that need more focus and more attention. But my feeling is I am walking the right path. I become lessons that are sometimes not nice but they are good. It helps to see what I am creating. I am eager to learn more. And yes it feels good to step out of comfort zone.

Martine Verweij
8 years ago

Wow, het is onvermijdelijk! Ik word binnenkort miljonair :D!

Waarom? Omdat..
1. ..ik een eigen bedrijf heb;
2. ..ik bereid ben risico’s te nemen, omdat Nisandeh me heeft geleerd dat succes ontstaat door fouten te maken;
3. ..ik bereid ben te doen wat nodig is, ik heb 1001 ideeën en ik onderneem actie;
4. ..ik geen televisie heb en ik me ook op dit moment een slag in de rondte werk, 12 uur per dag, 6 en 7 dagen per week;
7. ..ik me alleen omring met succesvolle, positieve en gedreven mensen en ik slachtoffertypes, luie- of negatieve mensen vermijd.

Wat mij nog weerhoudt:
4. Ik weet niets van ‘money management’. Ik ben erg benieuwd hoe Nisandeh en Vered dat doen. Dat wil ik graag leren.
5. Ik stel nog geen duidelijke doelen. Ik heb al wel berekend hoeveel geld ik iedere maand nodig heb om financieel vrij te zijn, maar de doelen kunnen beter en specifieker.
En mijn financieel IQ is niet hoog genoeg.

Een fijne en succesvolle dag!

Groetjes,
Martine

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Ha Martine,

Je bent lekker enthousiast. Ik herken je enthousiasme helemaal. Er weerhoudt jou niets! Je gaat het namelijk allemaal binnenkort leren en implementeren.

Enne… eens even een dagje vrij kan geen kwaad hoor.

Succes en een fijne dag,
Michaëla Wierdsma
Verander Gedrag.Nu

Naomi Dongelmans
8 years ago

Wat mij weerhoudt?
DOEN. Er zijn altijd wel weer andere dingen die ik eerst nog even wil implementeren, terwijl ik weet dat die minder snel naar mijn FF leiden.

Ingrid Wells
Ingrid Wells
8 years ago

Wat mij weer houdt is de angst dat ik door het krijgen en hebben van financiële vrijheid en voorspoed ga opvallen. Daarbij speelt ook de gedachte dat dit alles niet voor mij weg gelegd is.

Jessy Cornet
8 years ago

Ik ben geen miljonair omdat geld nooit een belangrijke drijfveer voor me is geweest. Ik zie het (nog steeds) als een middel om de dingen te kunnen doen, die belangrijk voor me zijn. De fout die ik tot voor kort maakte, was handelen alsof allen de doelen en niet de middelen belangrijk zijn. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Agathe Rietveld
8 years ago

Door de dagelijkse rompslomp en het ‘brandjes blussen’ vergeet je af en toe te focussen op het doel; financiele onafhankelijkheid.

Fred Groen
8 years ago

Ik ben er helemaal klaar voor!
Mijn bedrijf gaat goed en heb enorm veel plezier in het uitbouwen van de business, nu nog slimmer voor mezelf werken om te komen tot financiële onafhankelijkheid.

Ik kan dan uitsluitend doen wat ik erg leuk vind, namelijk mensen helpen de juiste keuzes te maken met hun financiën.

Tamara Beekmans
8 years ago

Op dit moment niets, ik werk dagen per week. Tot uur per dag en het levert onmiddelijk resultaat op. Ik heb een team wat nu voor mij werkt. Het is halverwege de zomer en ik zit voor het komend half jaar al helemaal vol na mijn Master Entrepeneur training. Ik heb mijzelf een doel gesteld, en dat ga ik halen.

Het enige waar ik nog aan moet werken is mijn tijdmanagement. Het plan heb ik al, boek ben ik aan het schrijven. Het is een kwestie van tijd.
Ik ben uit het ‘ik kan dat niet’denken. Ik denk nu in mogelijkheden, en zie elke tegenslag en probleem als een nog grotere uitdaging!

Martha Muntjewerf
8 years ago

Ik ben terughoudend in samenwerken en dingen uit handen geven/ondersteuning. Daardoor verlies ik veel tijd en energie om plannen te maken ten behoeve van het grotere geheel. Als het om geld gaat ben ik conservatief. Ik neem geen grote risico’s.

Ik ga te veel om met mensen in de slachtofferrol. Waar men leert van afkijken (fietsen, veters strikken, ondernemen) is het absoluut een aanrader om inspirerende ondernemers te observeren en hun energie op te nemen. Ik ga er gelijk van in mogelijkheden denken ‘de wereld ligt aan mijn voeten’ in plaats van: ‘moeilijk moeilijk moeilijk…’

Marcel Meijer
8 years ago

Wat me vooralsnog weerhoudt is een forse financiele last uit het verleden. Deze moet nog weggewerkt worden, work in progress.

Annet Scholte Albers
8 years ago

Goede tip om de financiële focus weer goed bij te stellen. Dit raakt bij mij zo gemakkelijk, door inhoudelijke bezigheden, op de achtergrond. En netwerken met de juiste personen.

Deze twee tips springen er bij mij uit en zet mij weer op ‘scherp’. Dank.

Annemieke Cornelisse
8 years ago

Focus houden als het even tegen zit

Een wervelwind en super focus als ik een idee ga implementeren. Misschien te impulsief maar ik ben een kei in bijsturen als het toch anders loopt…maar dan …Van alles geprobeert …ook wel overdachte en onderzochte ideeen …als het te lang duurt voor ik resultaat zie, verslapt mijn aandacht ….

Mark Coppelmans
8 years ago

Die comfort zone, die is wel heel erg comfortabel. Ik ben blijkbaar niet nieuwsgierig genoeg om daar uit te komen en te zien wat er voorbij die zone is.
Onbekend maakt onbemind?

Het gebrek aan noodzaak om uit de comfort zone te komen?

Mark Coppelmans
Factuur op Maat

Harold Nijdam
8 years ago

1. Het idee dat ik mij hard zou moeten opstellen om te krijgen waar ik recht op heb.
2. Het onderhandelen over een eerlijke prijs/ kosten in bedwang houden
3. Het bouwen van een solide,productief winning team.zonder waarbij de kosten uit de hand lopen.
4. Het toestaan van profiteurs.

Stef Linsen
Stef Linsen
8 years ago

Sinds Juli 2012 heb ik tot nu 19 dagen Open Circles dagen gedaan.Ik heb er veel opgestoken. Mijn leefstijlkosten zijn gedaald, mijn vermogen gegroeid. Ik verdien hetzelfde geld in 60 – 65 % van de tijd vergeleken met 2012. Ik hoef nu niet méér werkinkomen dagen te hebben dan de reeds geplande; d.w.z. gemiddeld 2,5 dag/ week. Dat geeft denkruimte voor mijn eigen plannen. Zo heb ik de ruimte gemaakt om mijn 1e boek te schrijven, dat half november verschijnt. Ik koos bewust om eerst een boek te schrijven en dat te gebruiken als basis voor website, blog e.d. Ik ga de komende maanden met die website derivaten aan de slag. De titel van mijn boek:
Help, mijn partner heeft een depressie!
Praktische gids naar herstel met tips en tools.

Alle GGZ professionals die ik erover verteld heb waren enthousiast. Prima, een gat in de markt.

Het verschijnt op papier en als ebook.
Ik heb ook een aanvullend ebook geschreven
‘Alle veranderingen in de (g)gz’ [tot 2017].

De simpelste 1e stap is je leefstijl kritisch onder de loep nemen en bezuinigingen bijv. op verzekeringen ( vergelijken en tijd aan besteden ), kritisch boodschappen doen enz. E 1000 op jaarbasis heb je snel verdiend zo.
Succes.

Wubbo Staal
Wubbo Staal
8 years ago

Mijn valkuil is dat ik in eerste instantie meer een denker ben dan een doener. De implementatie is voor mij dan ook de grote uitdaging.

Michaëla Wierdsma
8 years ago
Reply to  Wubbo Staal

Ha Wubbo,

Bedenk wat je gaat doen en neem die stap. Daarna het volgende denkproces en de stap.

Als je zo’n denker bent overzie je vaak een heel proces. Bedenk dan alle stappen en de implementatie. Welk excuus heb je daarna om het niet te doen?

Succes met ondernemen en doen.
Hartelijke groet,
Michaëla Wierdsma
Verander Gedrag.NU

Marie-José Smetsers
Marie-José Smetsers
8 years ago

Blijf het idee houden dat ik nog te weinig weet en blijf maar leren.. i.p.v mijn al zoveel opgedane kennis omzetten in daadkracht! Ik weet dat het Doen het resultaat geeft maar hoe houdt ik mijn focus op het doen…

Ik wil wel doen maar in mijn omgeving heerst het idee van het complete plaatje en dat heb ik niet (wil ik ook niet)
Bezig zijn maakt me Happy , waarom doe ik het dan niet?

Silvie van der Zee
8 years ago

Wat mij nu weerhoudt van het ervaren van financiële vrijheid en -voorspoed?

De kennis om passief inkomen en/of meerdere bronnen van inkomsten te hebben. De theorie is duidelijk, maar hoe je dit stap voor stap moet doen, daar ben ik nog niet achter.

Anne Marie de Haan
8 years ago

Dank je voor dit artikel Nisandeh!

Ik ben nu vijf jaar bezig met mijn bedrijf en ik leer nog steeds een heleboel nieuwe dingen – met vallen en opstaan. Ik zal jouw tips ter harte nemen.

Asha Nagesser
8 years ago

Ik heb de Master Entrepreneur gevolgd en dit heeft me focus en scherpte gegeven. Druk bezig met het implementeren en aanscherpen van mijn juiste doelgroep en product-offer….om de weg naar betere financien te belopen.

Hartelijke groet,
Asha

Roeland Bridie
8 years ago

Wat mij nu weerhoud van het ervaren van financiële vrijheid en- voorspoed is focus. Focus op wat er daarin is bereikt en hoe daarop verder te kunnen doorbouwen, i.p.v. allerlei andere zaken ook willen oppakken.

Joyce Wagter
Joyce Wagter
8 years ago

Het niet vasthouden aan een gemaakte planning is voor mij het grootste probleem.

Michaëla Wierdsma
8 years ago
Reply to  Joyce Wagter

Ha Joyce,

Weet je al waarom je je laat afleiden?
Misschien een goed begin om daarmee te starten als je moeite hebt met je aan de planning houden.

Succes en vriendelijke groet,
Michaëla Wierdsma
Verander Gedrag.NU

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Punt 5: het exact weten van je financiële doelen is nog een implementatie die ik wederom mag toepassen. Voor en na de Financial Freedom toegepast. Tijd om weer te heroverwegen en te kijken of dat wat ik/wij toen na streefden nog steeds van toepassing is.

Punt 7: vind de juiste mensen. Steeds vaker komen mensen met dezelfde instelling op mijn pad. Niet zeuren maar doen. Als je iets wilt bereiken moet je je eigen gedrag onder de loep nemen en ook de mensen met wie je omgaat.
Het loslaten van oude contacten, laten verwateren o.i.d. is wel eens lastig maar wel noodzakelijk om nieuwe contacten te ontvangen. Een punt van aandacht in mijn leven en ondernemen.

Daarbij blijft: focus houden en keuzes maken. Ik ga ervoor.

Fijne dag,
Michaëla Wierdsma
Verander Gedrag.Nu

Willy Valk
8 years ago

Wat mij weerhoudt is dat ik nog te veel nadenk over het budget van mijn klant. Kunnen ze het wel betalen in plaats van dit is het waard.

Erwin van Litsenburg
8 years ago

Simpel: 2 dingen

1) ik implementeer niet
2) ik kies niet

Snel verandering in brengen!!! 🙂

Robert van der Wulp
8 years ago

Financien is zeker de achilleshiel van mijn bedrijf. Ik weet er weinig van en tot kort geleden had ik er totaal geen aandacht voor omdat ik het niet belangrijk vond. Zoals in het artikel als stond: het was niet slecht geregeld maar gewoon niet.

Daarnaast blijft implementeren toch ook een ondergeschoven kindje. Zoveel ideeën… om dan 1 goed idee uit te werken en door te voeren tot het een ongekend succes is vind ik moeilijk. Zo verliep mijn totale sportcarrière. Altijd op hoog niveau gevoetbald bij een van de beste amateurclubs van het land was voor mij voldoende bewijs dat ik het kan, net als de vijfde plek op het NK halve marathon, mijn eerste hardloopwedstrijd ooit zonder lid te zijn van een vereniging of samenwerking met een trainer, of mijn vijfde en vierde plek op het NK Kempo naar 1 en 2 jaar trainen. Dan was ik tevreden. Nu krijg ik langzaam de smaak te pakken om meer te willen bereiken.

Wendy Lorist
8 years ago

Van de zomer heb ik voor het eerst mijn stacaravan verhuurd, de aanvragen en geld stroomde binnen, lekker! Nou, mijn financiën op orde gaan stellen en zoals ik ontdekte met de Financial Freedom: als ik het spel slim speel kan ik winnen, en dat heb ik gedaan.

Dank voor alle reacties

Elisabeth Schuijt
Elisabeth Schuijt
8 years ago

Ik mis een totaal en nauwkeurig inzicht in mijn financiële situatie en een strak plan om mijn grote doel en deeldoelen te halen en de resultaten daartegen afzetten.

Marion Stoekenbroek
8 years ago

Hard werken, maar te veel excuses om uit de comfortzone te komen. Angst die je weerhoudt.

Marjan van der Wel
8 years ago

Wat een eye opener is, is het modelleren hoe andere succesvolle ondernemers te werk gaan. Daar ga ik me nu op richten. Ik heb voldoende goede voorbeelden in mijn omgeving, dus kansen voldoende!

Dorien van der Velden
8 years ago

Volgens de Dikke van Dale is een miljonair iemand die een of meer miljoenen bezit, of in ieder geval een zeer rijk man is. Rijk is volgens de dikke van Dale: veel van iets hebbend, ruim voorzien van.

Het gaat dus om veel van iets, dit hoeft niet per definitie geld te zijn.

Nu wil het geval dat ik me het merendeel van mijn hele leven miljardair gevoeld heb. Veel geld heb ik nooit gehad, maar tekort kwam ik ook niet.
Ik stel heel duidelijk doelen: wat wil ik? wanneer wil ik het gerealiseerd hebben. Ik vergeet er echter een prijs aan te plakken. Als ik mijn doel dan bereikt heb, kijk ik om en zie dat ik veel meer had kunnen vragen!. Het doel bereiken dat is de sport en geeft de kick! En dan Oh ja ik moet er ook nog geld voor vragen! We moeten ook leven, toch?

Na de Business Bootcamp ben ik hier bewuster mee bezig gegaan. De woorden : “Just add a zero” magisch gewoon en simpel!

Thanks

Lidwien Pikkemaat
8 years ago

Geld… bij mij schort het er soms dagen achter elkaar aan dat ik geen idee heb wat er binnenkomt en uitgaat. Dan sta ik soms voor vreemde verrassingen. Gelukkig zeggen dure dingen me niet zoveel, dus ik kom niet gauw in de heftige rode cijfers, maar een chaos is het wel, in dat soort periodes. En dat is erg slecht voor mijn zelfbeeld, want ik vind me dan al gauw een financiële sukkel (-:

Ik snap dat je een hoop leren kunt van ‘succesvolle’ mensen door de kunst een beetje af te kijken, maar persoonlijk vind ik netwerken met succesvolle mensen best lastig, want ik ervaar vaak nauwelijks een klik, en besteed mijn tijd dan intuitief liever aan anderen. Netwerken met hen om het modelleren, daar heb ik dus nog weinig ervaring mee, maar misschien toch eens leuk om de gok te wagen, bij wijze van experiment (-:

Lotte Kaptijn
8 years ago

Ik heb nog niet helemaal helder wat mijn niche is. Daardoor is er op dit moment nog te weinig focus.
een andere reden is dat ik nog niet alles doe wat nodig is.

Ook speelt onzekerheid een rol “wie ben ik om…” terwijl ik hele positieve feedback krijg van mijn klanten.
Oftwel …in mezelf geloven en in de bijdrage die ik kan leveren en dat in de wereld zetten

Marcel Dassen
8 years ago
Reply to  Lotte Kaptijn

Hoi Lotte,

Wat heb je nodig om je niche te ontdekken? Laat het me weten!

Baudy Wiechers
8 years ago

Ik kan nog duidelijker doelen voor mijn geld stellen en dan met name welke kengetallen ik wil halen. Dat vind ik nog wel een mooie uitdaging voor de komende tijd om mee aan de slag te gaan (het te doen dus……).

Saskia Steur
8 years ago

Wat mij weerhoudt op DIT MOMENT is:
onvoldoende zicht op mijn inkomsten en kosten
onbekende inkomsten omdat ik een nu nieuwe business start
te bescheiden doelen…

Dit weerhoudt me overigens NIET om op korte termijn financieel vrij te worden – dat ik namelijk precies de reden waarom ik mijn nieuwe business start 😉

Jeannette Bal
8 years ago
Reply to  Saskia Steur

Ga ervoor Saskia ! Het gaat je lukken.
Geen overzicht is ook mijn valkuil, maar het gaat steeds beter 😉

Marold Emmelkamp
8 years ago

Je blog is een groot feest der herkenning.

Ik ben veel beter in dromen, dan implementeren, ik heb (nog) geen heel heldere financiële doelen, ik stop nog te weinig tijd in het realiseren van mijn doelen.

Daarnaast is er een deel van mij nog steeds aan het wachten, tot er iemand van buitenaf komt en me bij de hand neemt, het allemaal voor mij regelt.

Maria Simons
8 years ago

Fijn om deze punten zo op een rijtje te zien. Na de Financial Freedom heb ik al een aantal zaken anders aangepakt. En dat werkt! Waarom ik nu nog geen miljonair ben….? Volhardender zijn. Puntjes op de I zetten en afmaken. Focus kan ook een passend woord zijn.

Eric Zaat
8 years ago

Ik heb ergens van vroeger meegekregen dat veel geld hebben en veel geld verdienen de oorzaak van al het slechte in de wereld is. Ondertussen weet ik rationeel gezien wel beter, maar ik heb wel ontdekt dat dit een diep gewortelde beperkende overtuiging is die ergens diep van binnen nog steeds bestaat en mijn pogingen te ondernemen en financieel onafhankelijk te worden nog steeds vakkundig weet te saboteren. Door de inzichten en ervaringen van Open Circles wordt dit wel steeds en steeds minder, en heb ik er wel vertrouwen in dat ik deze beperkende overtuiging uiteindelijk bij de wortel zal kunnen aanpakken.

Evelien Koekkoek
8 years ago

Sinds de Financial Freedom gaat het zeker bergopwaarts met mijn financiën. Maar in mijn onderneming merk ik dat ik nog niet de juiste doelgroep heb gevonden die geld over heeft voor een gezond kantoorinterieur.

Daarnaast heb ik nog geen passief inkomen opgebouwd, terwijl er wel een interieuraccessoire klaar ligt hiervoor. Ik begin snel met implementeren maar het blijft steeds steken bij de laatste stappen….

Tiara Sonos
Tiara Sonos
8 years ago

Tot nu toe ben ik te onzeker en daarom te weinig doortastend geweest.

Hein Verhees
8 years ago

Ik ben nog op zoek naar juiste afstemming tussen product, prijs en doelgroep. Dankzij Open Circles krijg ik veel input en inspiratie om hier aan te sleutelen. Kwestie van tijd en vooral actie maar het komt zeker goed, no doubt.

Michaëla Wierdsma
8 years ago
Reply to  Hein Verhees

Beste Hein,

Kijk of je mensen vindt die ook hiermee bezig zijn en vorm een groep met hen om maandelijks je doelen na te lopen. Zo’n mastermind groep is heel prettig en stimulerend.

Succes met ondernemen.
Michaëla