7 tips om je product opmerkelijk te maken

13248 views | 588 reacties |
shares


In de ‘oude economie’ kon je met briljante marketing zelfs de meest gewone producten of diensten verkopen.

Maar vandaag de dag is de concurrentie zo heftig en agressief en jouw klanten dusdanig onderlegd (en verwend met zoveel keus), dat je aanbod wel heel opmerkelijk MOET zijn om te slagen.

Voor mij betekent ‘opmerkelijk’ in deze context: “iets waar men wel over MOET praten.”

Het is tegenwoordig zelfs niet goed genoeg om ‘erg goed’ te zijn, want dat is wat klanten verwachten (als standaard), dus gaat men niet ‘praten over’ iets wat gewoon erg goed is.

Dus de grote vraag is… hoe creëer je iets waar men WEL over praat?

Hier zijn 7 tips om je te helpen een opmerkelijk product te creëren:

1. Maak jouw product of dienst ‘extreem’
Hiermee bedoel ik dat jouw product of dienst supersnel of juist superlangzaam, heel erg exclusief of heel erg goedkoop, megagroot of minuscuul… moet zijn.

Zoek de grenzen op. Daag jezelf uit om die grenzen te vinden en bedenk dan welke grenzen de beste marketing en financiële resultaten gaan leveren.

Bijvoorbeeld: De Business Bootcamp hebben we ontworpen met de volgende grensverleggende voordelen en eigenschappen: superveel waarde, superhoge energie, supergroot en supergoedkoop.

2. Op veilig spelen is de meest risicovolle strategie
In een verzadigde markt is niet opvallen hetzelfde als onzichtbaar zijn.

We hebben de Business Bootcamp ontworpen als het tegenovergestelde van enig ander business seminar in Nederland. Veel mensen vinden het prachtig, sommigen vinden het niets, maar niemand kan eromheen!

3. Als iets niet werkt, ‘draai het de nek om’ en ga verder
Wanneer je beseft dat je product niet opmerkelijk gaat worden, is het tijd om het onmiddellijk te veranderen.

Waarom?
Het is simpel. Als mensen er niet door gefascineerd zijn, gaan ze er niet over praten en is verder investeren in dit ‘saaie product’ een verspilling van tijd en geld.

In de afgelopen jaren hebben we verschillende programma’s uitgeprobeerd en die niet aansloegen… draaiden we de nek om.
We konden het ons eenvoudigweg niet veroorloven om – tegen beter weten – nog meer te investeren, hopend op hoogstens middelmatige resultaten.

4. In plaats van aan iedereen te willen verkopen, focus op een ‘select gezelschap’
De klanten die je in het begin aantrekt zijn cruciaal, want zij gaan met anderen praten over jouw product of dienst.

Met andere woorden, maak jouw product niet ‘doorsnee genoeg voor de massa’.

Al jaren weigeren we om de Business Bootcamp (en onze andere programma’s) te ‘verNederlandsen’. Dat zou – met alle respect – een ‘vernedering’ zijn voor de remarkability van onze programma’s; we zijn er niet om de massa tevreden te stellen.

5. Identificeer jouw meest winstgevende doelgroep
Je moet erachter komen welke groep mensen het meeste winst opleveren voor jouw business en er hard aan werken om die doelgroep aan te trekken. Aan jou de taak om uit te vinden hoe je de relatie met die groep ontwikkelt,  hoe je de promotie van jouw product aanpakt en hoe je hen beloont.

Behalve het ‘selecte gezelschap’ dat je bedient, moet je alle anderen negeren en niet de massa tevreden willen stellen.

Volgende week verkondigen we alle ins en outs van de NIEUWE Business Bootcamp en in die aankondiging vertel ik je heel duidelijk wie tot onze nieuwe doelgroep behoort en wie niet. Ik kan je alvast 1 ding beloven… het wordt heel confronterend. Dus houd je inbox in de gaten!

6. Raak ‘in de zone’
Je hoeft geen genie te zijn om je product een hit te laten zijn, maar je hebt wel de juiste mindset nodig, de juiste ‘zone’ voor creatie.

Je hoeft niet over te lopen van creativiteit. Wat je nodig wel nodig hebt is het 5-stappen proces waarmee je gegarandeerd een opmerkelijk product of dienst creëert. Dit is het proces dat ik met je deel in de Remarkable Product Master Class.

En wist je dat jij de online Remarkable Product Master Class GRATIS krijgt als beloning wanneer jij 3 (of meer) mensen naar de volgende Business Bootcamp brengt via jouw Open Circles vriendenlink? Klik hier voor meer informatie over ons referral program

Als je iets middelmatigs wilt maken, heb je deze Master Class niet nodig, maar als je iets opmerkelijks wilt maken, iets waar mensen over praten, iets wat mensen willen hebben, waar ze voor in de rij liggen om het te kopen… dan moet je het volgen.

7. Wees geen eendagsvlieg
Zodra je een opmerkelijk product (of dienst) hebt gemaakt, is het tijd om een nieuwe te lanceren.

Heel weinig bedrijven doen dit, omdat ze min of meer toevallig op een opmerkelijk product stuitten, zonder strategisch het 5-stappenproces te doorlopen.

Echter, de bedrijven die het 5-stappenproces wel begrijpen, produceren de ene product-hit na de andere (denk aan Apple, Google, Lady Gaga, om er maar een paar te noemen).

Dus…

Ben jij er klaar voor om een werkelijk opmerkelijk product (of dienst) te creëren?
Of… jouw huidige product of dienst zo op te poetsen dat het oogverblindend glanst als een diamant?

Zorg dan dat je de Remarkable Product online Master Class in handen krijgt!

En dan ben ik heel benieuwd…

Welke producten (of diensten) vind JIJ opmerkelijk en… waarom?

Laat ons je antwoord weten in het commentaarveld onder aan deze pagina.

En laat je ook inspireren door de comments van anderen.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

588 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Geja Heinen
8 years ago

TomTom vond ik een remarkable product. Zo fantastisch inspelend op het probleem van de weg niet kunnen vinden. Wie kent tegenwoordig niet TOMTOM? Zelfs als het geen TomTom is dan benoemen mensen een navigatiesysteem als TomTom: kijk dat is remarkable. Dat je merk het product is geworden.

Arnoud Kas
8 years ago

Mijn eigen product vind ik eigenlijk best remarkable.
Muziek op familiefeesten, waarbij je en kan dansen en kan praten en zelf in actie komt om jouw favoriete lied te horen. Totaal entertainment met het publiek als onderdeel van het “theater”. Dit loopt ook als een trein.

Verder om even wat anders te noemen. De plaatselijke ouderwetse, beetje morsige, benzinepomp bij ons in het dorp. Deze zit vlak naar een Tinq station. Tinq heeft mooie reclameuitingen met “spectaculaire” kortingen op zaterdag en zondag.

De eigenaar van het plaatselijk station heeft een overhead sheet opgeplakt waar hij met een dikke stift op heeft geschreven: “ook in het weekend de goedkoopste”. Er staan altijd dikke rijen voor dit tankstation.

Marjolein Kalter
8 years ago

Welke producten (of diensten) vind JIJ opmerkelijk en… waarom?

Bij mij in de buurt zit een elektronica-zaak. Het is er een beetje een rommeltje en je kunt er altijd binnenlopen. Zo had ik eens een snoer wat het niet meer deed. Ik had er zelf al een stukje vanaf geknipt het opnieuw de stekker eraan gezet maar dat mocht niet baten. Ik ben erlangs gegaan met de woorden: hij doet het niet meer, daarna hebben ze hem voor me doorgemeten en opnieuw de stekker eraan gezet (Ditmaal met de draadjes op de juiste plek). Gratis.

Wat ik geweldig vind is hoe vanzelfsprekend ze op zoek gaan naar de goedkoopste oplossing voor jou. Als ik een vraag heb bij de Gamma en ze komen er niet uit verwijzen ze ook door naar deze jongens: Langerak in Utrecht.

Ze zijn zo on-sexy, maar zo persoonlijk en gemoedelijk dat je er graag even blijft wachten om mee te genieten hoe ze een klant voor jou helpen.

Majlis Schweitzer
8 years ago

spotify, briljant dat niemand meer iets hoeft te “hebben” iedereen er toch gebruik van kan maken, en zo een systeem wordt gecreëerd dat illegaal gebruik niet langer nodig is.

Vida Niazian
Vida Niazian
8 years ago

Producten van Eva Solo.
Eenvoudig, prachtige design en super functioneel!

Iedere nieuwe product verkoopt bijna zichzelf!

Jeroen van Mierlo
8 years ago

Al vaker genoemd in deze comments: de producten van Apple.
De WOW factor op de eerste plaats, je wist niet eens dat je ze nodig had maar je wilt ze wel hebben. En daarna ben je Apple-addict. En ook al lezen- en horen we dat Samsung beter is, we blijven trouw aan het afgehapte appeltje.
Dat vind ik remarkable!

Shisei Holwerda
Shisei Holwerda
8 years ago

A true remarkable product to me is ‘It Works! Bodywraps’. I searched to diets and other solutions toe my mom: age wants to lose some weight. An ex-collegue of mine introduced this simming product in the Netherlands. The product makes you centimeters slimmer.

All you have to do is wrap your bodyparts with the special paper wrap (which contains several
herbs) and lease this wrap on for just a few hours.

Sceptic as I am, I wanted to try the wrap out first (affraid to make nu mom happy with a deceiving product/promise). Now, I’m quite slim myself,but somehow, I lost weight and got an even more sandshaped figure than I already had! So, to me this is a really remarkable product!

Melvin Jansen
8 years ago

De service van Coolblue vind ik remarkable. Het service niveau van dit bedrijf is voor Nederlandse begrippen ongekend hoog.

Gonny de Wit
8 years ago

Voor mij is een remarkable product/dienst : een oplossing biedt voor een probleem – waar ik graag over praat en aanbeveel aan anderen.

– Zonnencellen
– Dit blog ook waarde in de comments.
– Tampon
– Computer
– Clouddiensten

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Krista Steenbergen
8 years ago

Nog een remarkable product: de mobiele telefoon!!

Ik hoorde eens een radiofragment terug dat nog maar 15-20 jaar oud was, waar iemand zei: “Huh een mobiele telefoon?? Ik ga toch niet zitten bellen op de fiets???”

Het was onvoorstelbaar, maar nu is het onvoorstelbaar om NIET te kunnen bellen op de fiets.

Coen Spaan
Coen Spaan
8 years ago

It is scary to narrow the scope of target audience, maybe I lose clients, if I make this group bigger I will get more clients.
Problem is that you become one with the grey mass, if it is true or not.

If I have problems with my old Mercedes, I would rather go to an shop that is specialized in this specific car!

Besides that is much more easy to identify the problems that this group have and less effort to come with and sell them the solution because you just have come up with ONE!!!!!
And because it is ONE you can fully focus on this one and make it the best!

THANK YOU FOR THIS BIG LESSON!

Riet de Vlieger
8 years ago

Ik heb onlangs 2 opmerkelijke producten gekocht:
– een fairphone, wat een smartphone is waarbij bij alle onderdelen is gekozen voor het meest duurzame alternatief. Nederlands bedrijf. Geweldig initiatief.

– 2 dagen per maand in het co-working center bij Open Circles. Vandaag was ik er voor het eerst. Voor iedereen die net als ik dacht, dat je de hele dag met anderen aan het werk bent: je kunt heerlijk rustig werken. En er zijn een paar bonusmomentjes gedurende de dag (op afgesproken tijdstippen en naar keuze) waarop je iets samen kunt doen. Ik vond het ronduit geweldig!

Ingrid van Gaalen
Ingrid van Gaalen
8 years ago

Ik ben het eens met de voorgaande inzenders: de HEMA, de Business Bootcamp, de iPhone…heeft iemand al Harley Davidson genoemd? Allemaal met een heel duidelijke eigen identiteit.

Het meest opmerkelijk vind ik de producten die niet alleen het oog, of de zin in vernieuwing, maar ook ‘de ziel strelen’. Producten die je raken, in de goede zin des woords. Ze geven je het gevoel dat je boven jezelf kunt uitstijgen. Ik denk dan aan kunst (romans, muziek, theater), maar ook bijvoorbeeld aan mooi vormgegeven duurzame gebouwen en aan trainingen in persoonlijke ontwikkeling (zoals de Breakthrough to Success van Open Circles).

Anja Kruska
Anja Kruska
8 years ago

I liked the ‘Knetterzeep’ innovated by a student company.
It is soap to motivate children to wash their hands. The soap gives a funny sound on their hands getting in contact with water and tasted/smelled like strawberry. Research found out that children washed more often their hands!

Jeanine van Weert
8 years ago

Gebakken lucht is zo’n opmerkelijk product. Helaas wordt er nog steeds veel van verkocht en kan niet iedereen daar doorheen prikken. Maar niet alleen de klant is dan de dupe; ook de verkoper, want eerlijk duurt nog altijd het langst en mensen zullen er alleen in negatieve zin over praten.

Monique Roozen
Monique Roozen
8 years ago

LEGO is voor mij een remarkable product: voor zowel jong als oud zorgt LEGO ervoor dat onze natuurlijk manier van leren, namelijk spelen een mooi alternatief wordt voor logica en rationeel denken. De kracht van LEGO ervaar ik dagelijks zowel in hoe mijn kinderen ermee spelen, als tijdens de workshops die ik geef voor volwassenen: LEGO SERIOUS PLAY.

En ander remarkable product is voor mij zonnepanelen. Hoe fantastisch is het dat je je eigen energie kan opwekken! Op een zonnig dag word ik ook erg vrolijk als ik de meter zie terugdraaien.

Olga Grütters
8 years ago

1 Het wiel! Van baby tot bejaarde, van kruiwagen tot vliegtuig. Zonder wiel geen transport
2 Artcoaching het combineren van obstakels en passie om iets te ver-schuiven. Mijn kindje!
3 soundfulness een nieuwe wijze en subtiele manier van communiceren. Werkt met resonans en dringt door van huid tot emotie tot celnivo en je zelfhelende vermogen. Ik volg nu de training tot klankwerker en de resultaten zijn verbluffend. Een meisje met epilepsie waarde aanval stopte!! Een demente heer die met zijn verzonken en verborgen ik, helemaal int hier en nu kwam. Stralend en vol aandacht. Coen en Kees zijn de founders van dit remarkable product! Ik ben 26 juni gecertificeerd klankwerker en geef een klinkend stukje hemel aan de aarde. Xxolga

Margaret Lampers
Margaret Lampers
8 years ago

Ik vind de (gloei)lamp een remarkable product met de WOW-factor. Als deze niet ontwikkeld was, dan zaten we nog in het donker.
Het fantastische is, dat het competible is met allerlei vormen van licht; praktische, kunstzinnige en mooie. Vele toepassingen zijn mogelijk.

Het uitzonderlijke is, dat het niet eens uitontwikkeld is … nog veel mogeijk.

Joan de Windt
Joan de Windt
8 years ago

De 3D printer vind ik on-ge-lo-fe-lijk remarkable. een produkt dat zelfs een nieuw hart , been, long, lever kan reproduceren. om nog maar te zwijgen van ; een huis, een revolver, of wat je ook maar kunt bedenken.

Laura Bouwmeester
8 years ago

De paperclip is geniaal, maar nog beter is de papieren paperclip waar ik onlangs over las. Hij hoeft niet losgepeuterd te worden, kan zo mee de papierbak in en wordt gemaakt van gerecycled materiaal.
Een andere opmerkelijke uitvinding vind ik de verkeersrotonde omdat die niet uitgaat van het regelen van verkeersdoorstroming door ge-of verboden, maar door mensen het zelf te laten regelen.

Trea Hillebrink
8 years ago

Jeetje wat moet ik nog remarkeble vinden na al deze commentaren??
Wat ik bijzonder vind in deze huidige wereld is hoe alles zo snel veranderd.Was je eerst blij met je mobile telefoon omdat je dan ook buitens huis kon bellen. Nu kan ene zelfde apparaat zoveel functies vervullen en vrijwel niemand kan er meer buiten.

Het zou heel mooi zijn als ik een tool zou kunnen ontwikkelen waarin beweeggedrag, gestuurd, gecoördineerd, conditie opbouwend en spierkracht versterkend zou zijn, zodanig dat heel veel mensen dat heel makkelijk in hun week patroon kunnen gaan in passen met als doel de gezondheid, en het welzijn bevorderen.
In het kader van het mobieltje wat uit is uitgevonden.

Zefanja Vermeulen
8 years ago

Ik vind de routeplanner in de telefoon een remarkable product. Ik hoef nu nooit meer bang te zijn dat ik verkeerd rijd of dat ik de weg niet meer weet.

Ik voel me veilig en vrij.

Hannie Mommers
8 years ago

Ik vind de TED-lezingen opmerkelijk. Ik vraag me af of de sprekers van te voren een training krijgen, want iedereen is altijd zo welbespraakt en de onderwerpen zijn geweldig. Bekijk bijvoorbeeld eens die van Joseph Oubelkas, 4,5 jr onschuldig in een Marrokaanse gevangenis gezeten, maar op een zeer remarkable manier in staat geweest om te overleven.

Julia Arnscheidt
8 years ago
Reply to  Hannie Mommers

Hannie, helemaal mee eens. Wat de TED geniaal maakt is dat het laagdrempelig is en inspirerend.

Hilde Zevenbergen
Hilde Zevenbergen
8 years ago

Happinez; het tijdschrift waarvan ik al blij word als ik ‘m alleen al zie liggen.

Get some headspace: mediteren met Andy, een online abonnement met een opbouw in meditaties.

Gerda van den Top
8 years ago

Ik ben zo enthousiast over het bedrijf Plantlab, dat de vorige mail al wegvloog voordat ik het had ingevuld. Plantlab is het antwoord zodat iedereen in de wereld genoeg te eten heeft, ook bij de opwarming van de aarde! Kijk eens op de tedxfilm van Plantlab en ben net als ik onder de indruk. Nisandeh, ook jij gaat jouw urban farming nog eens omzetten naar de Plantlab-methode.

Ineke Kuiper
8 years ago

Wat ik jammer vind, is dat het zo vaak over producten gaat, terwijl ik merk dat heel veel van de mensen die ik via Open Circles heb ontmoet een dienst aanbieden, en dat dat voelt anders dan een product.
Het kost me ook moeite om de omslag te maken van marketing voor een product naar markteing voor een dienst.

Dus hiervoor maar even nagedacht over opmerkelijke diensten, en dat zijn voor mij bv. bellen.com, en andere vergelijkingssites, die mensen helpen bij het maken van de juiste keuze voor het juiste product voor de juiste prijs.

Ik merk dat ik dan toch weer bij producten uitkom, dus ik denk nog even verder…

Opmerkelijk vind ik bijvoorbeeld ouderalleen, een website voor alleenstaande ouders, waar je voor € 12,50 per jaar volledige toegang toe hebt, waar je lotgenoten vindt, maar ook ontspanning, diepgang, onzin, gezelligheid, betaalbare vakanties waar je ook andere alleenstaande ouders ontmoet, betaalbare uitjes, etc. Heel opmerkelijk! En heel betaalbaar.

Marjolein Kalter
8 years ago
Reply to  Ineke Kuiper

Ja Ineke, wat een mooi voorbeeld!
Remarkable products zonder ziel blijven leeg.

Mensen kopen van mensen……..
En remarkable kan dan heel goed eigenaardig zijn.

Angelique Slatius
8 years ago
Reply to  Ineke Kuiper

@Ineke:

ik vind het ook veel moeilijker om een opvallende dienst te benoemen dan een opvallend produkt. Goed dat je het aanstipt!

Groet,
Angelique

Lex Linsen
8 years ago

Apple for its design and usability
Open Circles Academy for its valuable content for zzp-ers
Ikea for it’s affordable design and fantastic system
Low-cost carriers for their low prices
Rolls Royce for being the big fish in the small pond

Bonnie Allart
8 years ago

Ik vind photovoltaische zonnepanelen een remarkable product. Energie welke onuitputtelijk en gratis te krijgen is.

Michel IJsakkers
Michel IJsakkers
8 years ago
Reply to  Bonnie Allart

Naast zon valt er uit de buitenlucht alle energie te halen voor ons dagelijks comfort en welzijn!

Boukje Koole
8 years ago

Dag allemaal,

Enkele remarkable products in mijn ogen:

Seats to meat – en vergelijkbare – werk- en meetplekken die ook de kruisbestuiving tussen kleine ondernemingen vergroten

Het concept winkel-werkplaats-cafe-cursusruimte dat je steeds vaker tegenkomt – ook hier weer: kosten en inspiratie delen

Wimdu verhuur van particuliere accommodaties overal in de wereld – uniek, sfeervol en niet duur

hart. groet, Boukje Koole

Linda Hofker
8 years ago

De 3d printer vind ik echt een heel bijzonder product.
Ongelofelijk wat daar nu al mee mogelijk is. Om over de toekomst nog maar niet te spreken….

Gerda van den Top
8 years ago

Ik ben zo enthousiast over het bedrijf Plantlab, dat de vorige comment al weg vloog voordat ik het had ingevuld!

Plantlab is het antwoord om te zorgen dat iedereen in de wereld genoeg te eten krijgt, nu de aarde verder opwarmt. 4 mannen die hier al twintig jaar elke dag hard voor aan het werk zijn. Een aanrader om op Tedx te kijken naar hun promo film.

Erg indrukwekkend!

Carla van den Bos
8 years ago

Wat een schat een opmerkingen! Deze blog is natuurlijk een opmerkelijk product, net als Open Circles zelf.

En nu ik er even over nadenk heb ik meteen een hele lijst met andere opmerkelijke producten:
– mobiele telefoon: wat een omslag is dat;
– de wasmachine
– de paperclip;
– post-it;
– internet: met stip!
– de computer;
– de auto;
– de fiets;
enzovoorts, enzovoorts.

Van de producten en diensten die ik zelf gemaakt heb en lever met Vergaderen Doe Je Zo! vind ik het meest opmerkelijke Het Grote VergaderSpe: simpel, creatief, mooi vormgegeven, oneindige mogelijkheden om te spelen en goedkoop (49 euro).

Met hartelijke groet,
Carla

Miranda Kruse
8 years ago

Iphone, Senseo, Ikea, Shabbies (laarsjes waar bijna elke vrouw op loopt op dit moment), Business Bootcamp, Waanders in de Broeren

Dat zijn de eerste ‘remarkable products’ die in me opkomen.

Fokkelien Dam
Fokkelien Dam
8 years ago

Levend in een remarkable wereld kan ik beginnen met een lange lijst van prachtige produkten, maar het is vijf voor twaalf… Dus ik hou het bij de bank.
Natuurlijk is ie fijn om op te zitten liggen en hangen, maar dat iemand bedacht heeft om je geld er naar toe te brengen en dat dat nu wereldwijd geaccepteerd is en dat iedereen dat maar doet?! Geniaal natuurlijk maar….

Ruud van Lent
8 years ago

Mijn eigen product is geweldig. Preventieve trainingen voor ouders en professionele medewerkers die met kinderen werken. Ouders hebben belangrijke opvoedkundige taken, terwijl ze niets weten over de ontwikkeling van een kind. Hoe spiegelneuronen en gehechtheid van belang zijn. Na onderzoek blijkt, dat 90% van de ouders totaal niets weten van de ontwikkeling van de mens. Terwijl hieruit onze toekomst voortkomt. Preventieve maatregelen zijn eigenlijk nodig om toekomstige ouders te informeren wat hun te wachten staat. Kindermishandeling gebeurt bijna bij ieder gezin, alleen zijn ouders daar zich niet dermate bewust van. Dat maakt mijn product uniek en nuttig.

Agustina Arce
8 years ago

Remarkable products: Apple, Audi, Arce’s 3D tiles…daarna met de “b” Bulgari, BMW, Business Bootcamp…

; )

Eric Tanorie
Eric Tanorie
8 years ago

Vele producten zijn of waren opmerkelijk. Om een paar te noemen: de Polaroid camera met direct-klaar foto’s, de DAF met de variomaat., de gsm, de stroopwafel, Google, de 3D-printer. Graag kom ik in contact met mensen die ook werken aan een eigen Remarkable Product of Dienst. Om ideeën en gedachten uit te wisselen. En waar kan dat beter en lekker ongedwongen dan bij een Remarkable Product Master Class van Open Circles?

Esther Molenaar
8 years ago

Tja, wat is een remarkable product en ben ik er wel eens eentje tegengekomen? Een product waar men over praat en vooral niet op safe spelen…

Toen ik zocht op dat soort producten kwam ik van alles tegen:
* een spons in de vorm van een microfoon voor het zingen onder de douche.
* een fles met twee halsen zodat je twee glazen tegelijk in kunt schenken.
* een mok met onder de gedeelte voor de koffie/thee ruimte voor twee koekjes.
* een kartonnen bekertje met aan de onderkant een uitvergrote mond (gewoon grappig) bedacht door starbucks.

Daarbij gaat het vaak om gadgets.

Afgelopen weekend kocht ik Makkelijke Moestuinmix. Speciale mix waarin groente en kruiden heel goed groeien. Daarmee heb ik een bak gevuld. Vervolgens wat plantjes en ik moet zeggen, na 1 dag was een sla-plantje aanzienlijk gegroeid. Beter dan in gewone grond de dagen daarvoor. Dat vind ik wel heel remarkable.

Wat ik me wel afvraag is wat nu het verschil is tussen een remarkable product en een product met de WOW-factor!

Nicky Koopmans
8 years ago

Hoi Esther, zou het verschil niet voornamelijk in je persoonlijke beleving zitten. Ik kan iets best ontzettend remarkable vinden, maar voordat ik iets echt te WOW vind… Misschien heeft het te maken met het juiste remarkable product voor je specifieke doelgroep? Dat levert vast WOW’s op…
groet,
Nicky

Julia Arnscheidt
8 years ago

Hoi Esther, volgens mij ligt het verschil in ‘handig’ of ‘er met iedereen over willen praten’.

Myranda Smeelen
8 years ago

HA-RA en TUPPERWARE overleven ook nog prima in deze ‘nieuwe’ maatschappij. Sinds jaren al een eigen productenlijn en inderdaad met steeds nieuw aanbod (kleuren, modellen), terwijl het geen ‘eendagsvlieg’ is!

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Voedsel is een remarkable product. We kunnen zonder al die geweldige producten als diensten en goederen echter niet zonder voedsel en water.
Niet voor niets proberen grote bedrijven een claim te leggen op broccoli en zaden. Daar zit geld in terwijl we gratis van de natuur krijgen (en een beetje stimulans van de bij voorkeur bio boer).

Fijne dag, Michaëla

Rene Landsheer
8 years ago

Zonder enige twijfel Neurs; combineert Facebook, LinkedIn, Jobbird en goto webinars maar dan zonder de spam en specifiek gericht op entrepreNEURS

Marga Huis in t Veld
8 years ago

K3 is voor mij opmerkelijk. Mijn dochter wil alles van K3. Dvd’s cd’s, verkleedkleren, hagelslag, knuffels. Terwijl het echt 3 onopvallende, matig zingende meiden zijn.

Lex Scholten
Lex Scholten
8 years ago

IKEA, maar niet vanwege de meubels.

Remarkable is hun 30 dagen niet goed geld terug garantie. Daardoor is de drempel superlaag om maar gewoon van alles in te laden. Je voelt niet dat je ergens aan vast zit. Het is eigenlijk een soort geven: neem maar mee, je hoeft over 30 dagen pas te beslissen of je het echt koopt.

De drempel om terug te brengen is juist hoog. Het product zit al in elkaar, je moet ermee terug. Hoop gedoe.

En natuurlijk zijn er mensen die er misbruik van maken. Dat hebben ze ingecalculeerd.

Kortom: super idee. Prima uitgedacht.

Jeanet Locht
8 years ago

De ipad, de iphone, er zijn zoveel produkten remarkebel. Hoe mijn product dit kan zijn wil ik graag van je leren. Daarvoor heb ik je remarkable training voor nodig, ik hoor graag wat het is, bedankt!

Leonie Bruning
8 years ago

Ik ben een grote fan van smartphone apps.
Steeds op zoek naar de leukste, nuttigste of meest entertainende app.
Daardoor moet ik regelmatig een aantal apps verwijderen om plaats te maken voor nieuwe.

Maar een aantal apps blijft altijd op mijn Samsung S3 gehuisvest:
* WhatsApp
* Google Maps (met navigatie)
* DropBox
* Buienradar
* Tetris

Dat is best opmerkelijk!

Els van der Velden
8 years ago

Voor mij is een remarkable product een product dat mensen vooruit helpt. Een product of dienst welke waarde toevoegt aan het bestaan van jezelf of van je groep.

Jane Siwpersad
8 years ago

Voor mij is dat de glimlach van een baby. Zelfs de meest hardcore chagrijn smelt ervan :-). En een product: op dit moment de google glass bril

Danny van Leeuwen
8 years ago

iMindmap van ThinkBuzan. Met dit mindmap programma kan ik alle mogelijke informatie op één bladzijde bij elkaar hebben, delen en presenteren.

Lorena Veldhuijzen
8 years ago

People who got dyslexia, don’t want to read… so why bother publishing books for them? Avonturen van Glas have showed may were wrong. Thousands of children with dyslexia are reading.. when they got the right book in their hands!

Seven years ago I changed my career; I followed my dream and started writing children books. Avonturen van Glas (11 up) was my first story. I had a publisher, but than someone started talking about this font Dyslexie, created by Christian Boer, a Dutch designer with dyslexia. The font won many prizes, Pixar bought it etc, but there weren’t any Dutch children books in it. There weren’t even any children books in Europe.

My publisher didn’t feel like it, but after I’ve had spoken with a mother whose child got dyslexia, I knew. This is my dream, to get every child in the world of imagination. My story (magic realism) is about uniqueness, about writing your own story in life, this counts for all children, also with dyslexia. The uniqueness of the story and the uniqueness of the font Dyslexie, made this book (the first youth book of the world 11up) in a few weeks into the top ten of best sold children books at the CPNB list!

I published it myself and sold thousands of books, and I made thousands of children (and parents) happy! How remarkable and beautiful is that!

When you want to have a remarkable product, you have to dream and dare to do it differently.

Have a great evening. It’s a remarkable one in the Netherlands, a calm warm summer feeling in April and totally for free

Andries Corbijn
Andries Corbijn
8 years ago

The internet is for me one of the most remarkable products ever. Without that we never could share so much information and build relationships with people everywhere.