Wat zou jij doen als je wist dat je niet kon falen?

4688 views | 169 reacties |
shares

Denk eens na  over deze levensveranderende vraag:

Wat zou jij doen…
als je wist dat je niet kon falen?

In je hoofd denk je wellicht, “Waar is dit voor nodig!?”, “Dit is niet realistisch!” of “Ik heb geen tijd voor spelletjes”…

Waar het nou juist om gaat, is het hebben van een droom… naar je innerlijk te kijken. Om uit te vinden wat werkelijk waardevol is voor je. Om te ontdekken wat echt belangrijk voor je is in het leven. .

Jouw antwoord op deze vraag geeft je een idee van de elementen waarmee je je leven kunt vullen.

Wellicht kom je erachter dat sommige van de dingen waar jij van droomt, niets kosten.
Bijvoorbeeld een wandeling in het park, tijd doorbrengen met vrienden, samenzijn met familie, bloemen in huis, lekker eten, bewegen, spelen…
Ik wil je niets aanpraten. Ga je gang, durf te dromen!

Om te kunnen krijgen wat je wilt, moet je eerst weten wat je wilt.

Vragen als deze helpen je om je leven, carriere en relaties te maken zoals jij die wilt.
Stel jezelf deze vraag over elk aspect in je leven, zonder beperkingen of verplichtingen en kijke wat er voor je opkomt.

Ik beloof je dat je verborgen kracht, talenten en waarden zult ontdekken. Waarden die je kunt gebruiken om je leven vorm te geven.

Een paar maanden geleden werd ik midden in de nacht wakker met de vraag “Wat zou ik doen op professioneel gebied, als ik wist dat ik niet kon falen”. Voordat ik er echt over kon nadenken, diende het antwoord zich al luid en duidelijk aan: “Ik wil mijn boodschap delen, staand op een rond podium in het midden van de Amsterdam Arena, met 40.000 ondernemers, zodat ook zij succesvol zijn.”

Onnodig te zeggen dat ik die nacht niet meer sliep. Ik was bang en opgewonden tegelijk.
Het kostte me een paar dagen om aan het idee te wennen en ik een plan durfde te maken.
Stap 1 was om van 100-200 mensen per training over te stappen op grotere groepen van rond de 1.000 deelnemers.
Een paar maanden en twee succesvolle Business Bootcamps later, ben ik klaar voor de volgende stap…
Volgend jaar gaan we voor 5.000 mensen in de zaal…

En zo leef ik stap voor stap mijn droom.

Het is werkelijk mogelijk om het leven waarvan je droomt te leven.
Maar eerst moet je weten wat je wilt.
Deze vraag te beantwoorden is het begin.

Dus,

Wat zou jij doen als je wist dat je niet kon falen?

Deel je antwoord hieronder met ons…

En deel dit artikel met je:

  • - Facebook-vrienden
  • - Twitter-volgers
  • - LinkedIn connecties
  • en bloglezers...

Op jouw succes, Nisandeh

169
Leave a Reply

avatar
160 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
158 Comment authors
Alex van DamLinsyWillem KoopmanKarinBastiaan van Ederen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Mr. Zimmerman
Gast
Mr. Zimmerman

Restyling logo Coca-Cola

Chantal
Gast
Chantal

als ik wist dat ik niet kan falen, zou freelance verpleegkundige.nl een vliegende start maken EN zou ik er een goede omzet uithalen.

nu gaat het langzamer, omdat ik zelf niet snel tevreden ben over mijn producten/ diensten

Inge
Gast
Inge

I would start a practice as a coach and healer to help people feeling better.
I would hire a nice healing room, make that my own with the right color and furniture.
Than I would make cards with my name and give it to people around me.

Alex Mooyman
Gast
Alex Mooyman

Ik zou een groot zeilschip kopen waar ik mee zou kunnen reizen en op zou kunnen wonen.
Ik zou verder weinig willen bezitten en een eenvoudig leven willen leiden met veel avontuur en vrienden.
Natuurlijk zou ik ook veel blijven schilderen.

Debbie Houtman
Gast
Debbie Houtman

Ik ben sinds de eerste bootcamp al met die vraag bezig, ik heb toen als antwoord op die vraag besloten actviteitenclub Ugo4it te laten groeien naar 250 leden aan het eind van 2010 en we gaan al aardig op weg! In 1 maand tijd heb ik door acties, aanbiedingen en sociale media al 25 nieuwe leden aangetrokken.

Dat gaan we dus wel redden! Daarna gaan we de vraag opnieuw stellen en een nieuwe droom uitvoeren!

Connie In der Maur
Gast
Connie In der Maur

Mijn werk als coach combineren met portretfotografie en hiermee de perfectie combi maken tussen anderen begeleiden en ondersteunen + mijn creativiteit en zin voor kunst tot uitdrukking brengen. In wezen ben ik op zoek naar authenticiteit en ben optimistisch dat als mensen daar naar kunnen leven, de wereld er een stuk beter uit zou kunnen zien.

Karin Bouwmeister
Gast
Karin Bouwmeister

Als ik niet kon falen zou ik mijn bedrijf uitbreiden, meer klanten, meer personeel en een nieuw product toevoegen.

Dirk
Gast
Dirk

Als ik niet kon falen: mijn visie scherper krijgen en beginnen mijn boek te publiceren.

Karin
Gast
Karin

Mijn droom is dat ik waar en wanneer ik veel anderen kan helpen. En dit dan letterlijk in de vorm van vrijwilligerswerk.

Het eerste doel is Afrika, Ghana!

Bas Vlug
Gast
Bas Vlug

I would start my own small creative/communication company (instead of working for a company), continue selling wines and expand our foundation helping more children all over the world. I would not fail because of money (you can generate that by doing business), but time and time management would be the biggest issue!

yvon salié
Gast
yvon salié

ik zou een zeer goed lopend guesthouse hebben in afrika. met de opbrengst zou ik alle huizen verbeteren van de inwoners van abene/senegal. ik zou een extra stuk grond kopen omdat er zoveel vraag is naar dit soort bijzondere vakanties. ik zou mijn huis in nederland aan kunnen houden omdat de inkomsten overweldigend zijn.

Wendy
Gast
Wendy

Ik zou direct een keten van horeca gelegenheden starten, zodat mijn werk verder gaat ook als ik hier niet meer bij kan zijn.

Christiaan
Gast
Christiaan

Als ik niet kon falen, zou ik handelen zonder angst.

Rob van der Lei
Gast

Beste Christiaan,

en als je zou handelen zonder angst, zou je minder of niet falen.

Heleen Verduin
Gast
Heleen Verduin

Als ik niet zou kunnen falen, zou ik me helemaal op de kunst storten en beelden maken van staal, groot en krachtig. Ik zie ze staan in een groot veld, met blauwe luchten, roestig en sterk.

Hans Schoenmaker
Gast
Hans Schoenmaker

Dan zou ik een huisje aan het water kopen, surfen / zeilen of duiken als het weer gunstig was met al mijn vrienden!

En Mr. Zimmerman mag ook komen!
Ik weet dat je liever surft dan het logo van Cola Cola zou restylen!

Warenka van der Heijden
Gast
Warenka van der Heijden

Als ik niet zou kunnen falen zou ik al mijn werkzaamheden aan de kant zetten om me vol te storten op de plexiglas tafels, die ik zelf heb ontworpen, in de zakelijke markt te zetten.

Wim Hoek
Gast
Wim Hoek

Als ik wist dat ik niet kan falen, zou ik nooit meer onzeker hoeven zijn over voldoende belangstelling voor mijn coachingproducten. En dan weet ik ook dat ik er toe doe op deze wereld.

Petra
Gast
Petra

Boeiende masterclasses en workshops geven over hoe bedrijven zich kunnen transformeren tot innovatieve organisaties met veel lef en moed. Samen met hen op zoek gaan naar onontgonnen marktruimten waar de concurrentie nog geen rol speelt.

Mirjam Stoffels
Gast
Mirjam Stoffels

Mede door de Business Bootcamp van april jl. gaan we A Book For A Friend nu realiseren en we weten dat we niet kunnen falen!

Linda Verdiesen
Gast
Linda Verdiesen

Ik zou de aqcuisitie voor het trainingsconcept dat ik heb uitbreiden en en ook grotere opdrachten aannemen. Op deze manier zou ik meer mensen de leerzame ervaring kunnen laten delen van het spiegelen met paarden.

Max
Gast
Max

Ik ga stap voor stap steeds meer mensen helpen om te ervaren wat het is om te leven zonder beperkende overtuigingen. Te beginnen met de overtuiging dat stoppen met roken moeilijk is, om vervolgens een andere overtuiging aan te pakken en stap voor stap vrij te worden en te blijven.

Ronald
Gast
Ronald

als ik wist dat ik niet kon falen, kocht ik een grote traditionele Limburgse boerenhoeve in U-vorm. Het middelste deel is het woongedeelte, links het gastenverblijf en rechts mijn praktijk- en inspiratievleugel. Hier geef ik workshops en retraites, ontvang ik vrienden en professionele vrienden om samenwerkingsprojecten te starten en hier is mijn meditatieruimte en werkkamer, waar mijn boeken en publicaties ontstaan. Om de hoeve heen ligt de speeltuin voor de kids, de kruidentuin en een meditatietuin met labyrint. De omgeving biedt prachtig uitzicht. Daarnaast heb ik een mooi appartement in Maastricht, om regelmatig te verblijven, te verhuren en beschikbaar te… Lees verder »

Carol
Gast
Carol

I’d write a book about something very private to me that may well inspire other women to let go of their fears and go for their dreams.

Sil Lugtmeijer
Gast
Sil Lugtmeijer

Ik zou alles wat ik heb in mijn bedrijf steken als ik niet kon falen. Zo zou ik mijn bedrijf een flinke boost geven en alle ideeën die nog op de plank liggen verwezenlijken.

Max Sluiman
Gast
Max Sluiman

I would do the same things, but with more KIME (Japanese for without hesitation). Thus I would operate quicker.

Minique Fischer
Gast
Minique Fischer

Ik zou morgen beginnen met het schrijven van een boek, geen rekening houden met mijn dyslexie, alle creatieviteit de loop laten. Het wordt een werkboek met veel plaatjes dat er voor zorgt dat mensen meer gaan doen waar hun geluksfactor ligt. Hoe vind je die geluksfactor en wat doe je er vervolgens mee… Leuk, gezellig, praktisch, uniek en beeldend.

ellen boekelaar
Gast
ellen boekelaar

Als ik wist dat ik niet kon falen dan was ik over drie jaar de zakenvrouw van het jaar en had een grote netwerk plus een organisatie waarmee ik 40 plus vrouwen op weg help hun droom te verwezenlijken. Nationaal en internationaal.

Caroline
Gast
Caroline

Als ik niet kon falen zou ik in de voetsporen van anthony robbins willen treden

Robert Kiemel
Gast
Robert Kiemel

Als ik wist dat ik niet kon falen zou ik telepathie voor de mensheid beschikbaar maken.

Mijn eerste stap daarin is om nu eerst voor de veiligheid van applicaties en communicatie op Internet te zorgen. Hierdoor leer ik te begrijpen en inzien hoe wij mensen selectiever kunnen omgaan met onze communicatie en met wie wij dat willen doen. Daarnaast ga ik dit jaar de Internet dienst SVINX bouwen en implementeren voor het specifiek beveiligen van documenten en communicatie.

Edwin Glaser
Gast

Robert, betekent dit dat je zelf al telepathisch begaafd bent of er in je directe omgeving mee in contact bent gekomen? Of zie je het als de ultieme (=intieme?) manier van communiceren tussen mensen ( en dieren ? )

Telepatische groeten van Edwin Glaser

Angelique Jochems
Gast
Angelique Jochems

Met 10 mensen praten per dag. zorgen dat ze succesvol worden en samen zorgen dat nog meer kinderen dagelijks voedibng, onderdak en scholing krijgen

Anouk van der Schans
Gast
Anouk van der Schans

Ik zou nog meer doen wat ik leuk vind en minder hard mijn best doen er een succes van te maken doordat ik er dan vertrouwen in zou hebben dat het goed komt en ik niet kan falen.

Marvin Sutherland
Gast
Marvin Sutherland

Mijn droom is een community van ondernemers te creëren die elkaar ondersteunen, helpen en uitdagen om hun ambities te vertalen in acties. Daarnaast ondersteunen wij “kanszoekende” jongeren in ‘achterstandswijken’ om hun dromen te realiseren.

Sophia
Gast
Sophia

Mijn baan opzeggen en in Frankrijk een ander en nieuw leven starten. Daar eenvoudig werk doen om rond te komen.

Eddy
Gast
Eddy

Ik zou nog voordat ik mijn huis in Nederland had verkocht dat huis in Spanje kopen, om er een eenvoudig leven leidend en genietend van de natuur en het plattelandsleven mijn verhalen, columns en de twee romans die me voor ogen staan te schrijven. Maar ja, de angst dat ik het daar niet ga reden, lijkt groter dan het verlangen.

Orit Sabsay
Gast
Orit Sabsay

positief blijven
in mij zelf blijven geloven.
mijn doelen op een rij zetten,
goede plannen maken voor de toekomst,
lekker voor mij zelf beginnen en voor mijn gezien zorgen en samen zo veel van het leven geniten,
blijven dromen en geloven.

Liesbeth ter Horst
Gast
Liesbeth ter Horst

Als ik wist dat ik niet kon falen, dan ging ik op zoek naar sponsoren om mij te helpen mijn praktijk goed op te zetten in een goede betaalbare ruimte, samen met gelijk gestemde mensen en ging ik af en toe naar Afrika om aids wezen te proberen te helpen.

suzanne
Gast
suzanne

dan zou ik stoppen met werken ( in het onderwijs) en me helemaal geven aan het coachen van mensen in mijn eigen bedrijf.

Viktor Luttikholt
Gast
Viktor Luttikholt

Als ik niet kon falen dan werd voor elke bezoeker die een vakbeurs bezoekt, de vakbeurs “een pretpark voor volwassenen”. Dan wordt voor elk bedrijf die deelneemt aan een vakbeurs hun stand een conversiemachine, een marketingmachine. Mijn inbreng op gebied van concepting en marketingstrategie, bied ik nu nog stand voor stand, bedrijf voor bedrijf. Zo ontvang ik van congres en beursorganisaties hiervoor prijs na prijs. Dat kan met veel meer bedrijven tegelijk en heel veel meer omvang, flair en fun! Dan genieten veel meer bedrijven en bezoekers van hun grotere conversie en succes.

Baye
Gast
Baye

Ik ben geïnteresseerd in sport, gezondheid en klantinteractie. Mijn thema is “Meer met elkaar doen”.

Google is voor mij een inspiratie. Fascinerend dat een bedrijf zo groot en oppermachtig kan zijn. Vlak voor het WK bedacht ik me: Oranje is goed, maar zou het niet fantastisch zijn als Oranje net zo oppermachtig is tijdens het WK? Gewoon winnen met Oranje! Vandaar dat ik Oranjele.nl heb gebouwd. De Google zoekmachine voor Oranje!

Oranjele functioneert sinds gister, maar er wordt nog aan gewerkt. Ik hoop dat mensen het leuk vinden!

Vriendelijke groeten, Baye

Wendy
Gast
Wendy

Om me fulltime+ op mijn praktijk voor coaching-counseling-traning te richten heb ik per 1 jan 2011 mijn bijna 25 jaar vaste baan opgezegd. Dit is voor mij een grote leap of faith omdat ik geloof ik dat ik het verschil kan maken.
Als ik weet dat ik niet kan falen zou ik per NU mijn vaste baan opzeggen.

az coacht
Gast
az coacht

Am working on reshaping my business. Found a new motto (am still thinking about it): Get the life you want! Your article really helped me to keep building my confidence.

Adrienne Zoontjens
Gast
Adrienne Zoontjens

I forgot to put my name in the previous message!
Want to expand my business and am working on reshaping it. Get the life you want! could be a new motto!!

Erika
Gast
Erika

I would consciously spend my time sharing my talent which is to invitive people with my sensitive curious, playfulness to come into contact in the here and now and experience

Carola van Bemmelen
Gast
Carola van Bemmelen

Ik zou eindelijk eens gaan beginnen als vitaliteitscoach!

Sherina Ghafoerkhan
Gast
Sherina Ghafoerkhan

Ik zou inspirerende workshops/seminars geven over spirituele onderwerpen. Daarmee wil ik een bijdrage leveren aan een betere wereld. We zijn hier allemaal om ons zieledoel te leven. Voor iedereen is dat iets anders. We zijn allemaal een schakel in het geheel. Ook ik heb de wereld iets te geven, vanuit mijn kracht en passie. En dat wil ik delen met zoveel mogelijk anderen.
Sherina – spiritueel coach voor vrouwen

Rudi
Gast
Rudi

Als ik niet kan falen wil ik veel mensen en bedrijven meegeven dat ze op elk moment van de dag een keuze hebben om in hun perceptie en performance succesvol te zijn. Het paradigma van het nieuwe werken zakelijk succesvol vorm te geven en uit te bouwen.

Linsy
Gast

Rudy, klinkt goed. Doe je dit nu ook al? Hoe heet je bedrijf?

Natasja Hoex
Gast
Natasja Hoex

Ik wil teams weer laten sprankelen! Ik doe dat nu al met mijn bedrijf De Teamcoach, maar ik zou nog veel meer groepen en teams willen begeleiden dan ik nu doe. Over 5 jaar zie ik mijzelf ook met groepen werken, buiten in onze tuin in ons mooie huis in Italie

Koos Overbeeke
Gast

Ik zou aan mijn dochter een zeer succesvol boutique consultancy bureau met 10 top consultants overdragen

Josefine Logemann
Gast
Josefine Logemann

Ik zou een hele grote groep mensen in nederland, europa en de rest van de wereld willen bereiken met mijn fysieke en online trainingen en coaching zodat ze met de ontdekking van hun persoonlijke krachten gaan meebouwen aan een wereld die meer harmonie in gezondheid en overvloed kent.

Harry
Gast
Harry

As a well known speaker ones said dreams are for the poor while rich people are asking themselves how to realize it.

As I defeat my fear of failure I am able to compete with the rest of the world on a market dominated by the largest instead of by the best.

And that will be my goal………..I will do whatever it takes !!!