Ben jij klaar voor passief inkomen?

3038 views | 298 reacties |
shares

Bijna 10 jaar geleden introduceerden wij het concept ‘Passief Inkomen’ in onze programma’s. Toen had nog bijna niemand ervan gehoord.

Sommigen dachten er zelfs heel verkeerde dingen bij. Zoals “Passief inkomen?! Betekent dat dat iemand anders het geld verdient en dat ik het dan moet stelen?”

Hoewel het begrip passief inkomen sindsdien meer is ingeburgerd, wordt mij nog wel regelmatig de vraag gesteld: “WAAROM passief inkomen?

“Waarom niet gewoon een goedbetaalde baan of een winstgevende eenmanszaak?”

Er is een enorm verschil tussen verdiend inkomen en passief inkomen.

Passief inkomen heeft alles te maken met jouw enorme verdienpotentieel EN de mogelijk om financieel vrij te worden. Dat ga je niet redden met verdiend inkomen.

Laat me dit toelichten:

Verdiend inkomen

Van jongs af aan word je bijgebracht dat je inkomen actief moet gaan verdienen als je later groot bent. “Doe je best op school, dan krijg je later een goede baan en kun je alle dingen kopen met het geld dat je verdient.”
Verdiend inkomen is dus een salaris of de gefactureerde uren maal het uurtarief.

Als je de uren maakt, krijg je betaald. Anders niet.

Het maakt niet uit of je achter de bar staat voor 10 euro per uur, of 800 euro per uur verdient als peperdure advocaat. In beide gevallen ruil je jouw tijd voor geld.

Voor verdiend inkomen geldt dus: wil je meer verdienen, moet je meer uren werken.

En je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat je met verdiend inkomen op een gegeven moment een inkomensplafond bereikt.

Passief Inkomenblogpost 1

Mensen die werken aan passief inkomen hebben een compleet andere mindset dan zij die werken voor verdiend inkomen. Ondernemers die werken aan passief inkomen zijn bereid VANDAAG voor niets te werken, opdat hun werk in de toekomst een voortdurende inkomensstroom gaat opleveren.

In de (nabije) toekomst zullen zij keer op keer op keer op keer op keer betaald worden voor het éénmalige werk dat ze in het verleden hebben verricht. Het werk is gedaan, terwijl het geld voor de rest van hun leven automatisch blijft verschijnen op hun bankrekening.

Maar vóórdat het storm gaat lopen, begint passief inkomen gewoonlijk langzaam, met kleine bedragen.

Bijvoorbeeld:
In de 3-daagse cursus Passive Business Income (december) leer je hoe je een zogenoemd online continuity program creëert van jouw kennis en expertise.

En dan verdien je de maand na de cursus bijvoorbeeld €40 per maand extra met jouw continuity program.

Dit lijkt in eerste instantie niet de moeite* waard toch?

(*moeite = 3 cursusdagen, €3.960 (het inschrijfgeld voor Passive Business Income) en de tijd die je moet steken in het maken van jouw continuity program)

Maar weet je, 40 euro passief inkomen is een geweldige start en heeft de potentie om te groeien naar duizenden euro’s.

Wees dus geduldig, en onthoud:

Passief inkomen… je moet er even inkomen.” (ja sorry, mijn copywriter houdt van flauwe woordspelingen)

Passieve inkomensGROEI

Die eerste €40 is een klein bedrag, dat je echter GROOTS moet vieren, want het betekent dat jouw continuity program werkt. Het markeert het begin van jouw passieve inkomensGROEI. Als jouw nieuwe inkomenssysteem eenmaal operationeel is, kun je het promoten (we leren je hoe je dit moet doen) en voor je het weet heb je €200 euro per maand (bijvoorbeeld 5 klanten die ieder €40 per maand betalen).Herhaal dit proces… en zodra je 100 klanten hebt, verdien je €4.000 per maand (in dit voorbeeld).

Blogpost 2

En als jouw maandelijkse kosten niet meer dan €4.000 bedragen, dan ben je officieel financieel vrij.

Niet dat ik het je aanraad te doen, maar als je zou willen, zou je dan jaar lang aan het strand kunnen liggen, terwijl er nog steeds €4.000 per maand op je bankrekening verschijnt. Terwijl anderen zich 5 dagen per week een slag in de rondte moeten werken voor hetzelfde inkomen.

Zie je hoe waardevol passief inkomen kan zijn?

Wanneer jij passief inkomen tot een strategisch onderdeel van jouw business maakt, kun je binnen enkele jaren financieel vrij zijn. Voor mij is financieel vrij zijn nog mooier dan ‘gewoon’ welvarend, want ik ben veel meer gesteld op mijn vrijheid dan op mijn geld.

Maak echter niet de fout door te denken dat het gemakkelijk is om passief inkomen te generen dat synergetisch is met jouw business.

Met dat laatste bedoel ik dat je niet alleen jouw rekeningen makkelijk kunt betalen met passief inkomen, maar óók dat met het groeien van jouw passieve inkomen jouw expertpositie groeit, je meer klanten aantrekt en dat je jouw tarieven kunt verhogen.

Maar dat het niet gemakkelijk is, wil niet zeggen dat je het niet moet doen.

Ben jij bereid om de eerste stap te zetten?

Zo ja, dan heb ik een speciaal cadeau voor jou…

Ik ga je laten zien – in een 2-2,5 uur durend LIVE webinar – hoe jij kunt beginnen met het creëren van passief inkomen met jouw business. En als je bereid bent om de lessen te implementeren – geef ik jou dit webinar graag cadeau (na het beantwoorden van een aantal prikkelende vragen).

Morgen – als je op onze mailinglijst staat – krijg je van ons een e-mail met het onderwerp:

“Passief Inkomen Online Training”

Open de e-mail en klik op de link naar de vragenlijst die jou GRATIS toegang geeft tot een plek in dit eenmalige LIVE online seminar (webinar). En wees er op tijd bij, want vol=vol.

En ondertussen heb ik voor jou een gloednieuwe, 16-pagina tellende PDF – “10 Great Reasons to Become Financially Free (ASAP)”

Wil je deze PDF ontvangen? Beantwoord dan de volgende vraag in het commentaarveld onderaan deze pagina:

Waarom vind jij het belangrijk om passief inkomen te generen?

Zodra jouw comment is geplaatst, sturen we jou de printklare PDF: “10 Great Reasons to Become Financially Free (ASAP)” (Engels).

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

PPS. Vergeet niet om vandaag, morgen en iedere dag tot het einde van het jaar mee te dingen naar de 5 Gratis Boeken in het kader van de 100 Days FaceBOEK Give Away actie!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
298 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
6 years ago

Passief Inkomen? De term LEVERAGE INKOMEN vind ik beter passen. Het komt op hetzelfde neer, terwijl mensen bij passief denken dat ze niets hoeven te doen. En je moet er wel degelijk wat voor doen.

Passief Inkomen betekent voor mijn dat ik meer mensen kan bereiken met een online cursus die ik gemaakt hebt.
Omdat ik niet meer ergens fysiek naar toe hoef om de training te geven, kan ik me focussen op heel andere zaken, zoals extra coaching en begeleiding van deelnemers.

En Passief Inkomen betekent voor mij ook dat ik meer tijd kan door brengen met mijn gezien en niet op een tientje hoef te kijken als we ergens naar toe gaan.

Heel sec gezegd betekent Passief Inkomen voor mij VRIJHEID.

Jessica Raven
6 years ago

Een passief inkomen zou mij rust geven en de mogelijkheid mij te richten om de dingen te doen die ik leuk vind!

Ron Scheerder
6 years ago
Reply to  Jessica Raven

En wat zou je dan gaan doen. Kan je wat concreter zijn Jessica

Edgar Hutte
6 years ago

5 dagen in de week in de rondte werken? Ding dong… wakker worden! Maak dan maar 7 dagen per week van… of 8 zelfs. Ik kan het niet meer bijhouden hoeveel ik nu werk elke week (of hoelang een week überhaupt duurt).

Gelukkig weet ik dat ik het doe met 1 doel in mijn hoofd, namelijk het mogelijk maken om in de toekomst superveel passief inkomen te genereren door mensen lid te maken van mijn website. Dit is essentieel voor mijn om een basisinkomen (of een veelvoud ervan) te garanderen en om de nodige investeringen te doen voor verdere groei.

Margreet Schouren
6 years ago

Jaaa! Ik weet al jaren dat passief inkomen DE volgende stap is. En toch kan ik tegen beter weten in geen tijd vrij maken om het uit te werken en op te zetten. Ik kijk uit naar de stok achter de deur…

Wim Annerel
6 years ago

Met passief inkomen kan ik gewoon meer mensen bereiken op dezelfde tijd!

Joyce Beckker
6 years ago

Ik heb inspiratie voor 10! Met het aanbieden van online producten en dienstverlening op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, bied ik zoveel mogelijk geesteskinderen de kans op een goed leven.

En met dat ‘passieve’ inkomen krijg ik ruimte om uit te breiden en te innoveren. Hiermee hoop ik een mooie bijdrage te leveren aan het welzijn van deze prachtige wereld.

Ellen van Velthoven
6 years ago

Ik vind het belangrijk om passief inkomen te gaan genereren omdat ik zo meer vruchten pluk van wat ik in huis heb en meer zekerheid voor de toekomst genereer. Meer inkomen maar ook inkomsten bij eventueel ziek worden. En tevens is het een visitekaartje, het bevrucht elkaar.

Stel dat ik als stemcoach een CD zou maken dan helpt dat ook mijn business als stemcoach. Dus ja, heeeeel interessant en jaaa daar moet en wil ik tijd aan gaan besteden!

Esther Molenaar
6 years ago

Wat een goed idee zeg. En wat zou je op die CD zetten? Oefeningen? Ik zou er voor gaan Ellen. Voor jou is een CD met oefeningen misschien wel net zo waardevol als een boek. Het helpt je om gemakkelijker binnen te komen bij bedrijven en bij klanten die juist jouw hulp nodig hebben.

Maak het een succes!

Veronika Rutten
6 years ago

Passief inkomen, het fascineert mij, maar heb nog niet de know how om het te creëren! Alle info is welkom en ook een goede intentie voor 2016 lijkt mij!

Uri Boosch
Uri Boosch
6 years ago

Ik leef in het platteland en mijn huis is mijn business. Ik kan en wil niet in een gevestigde plek werken en wil van huis werken, naast landbouw werk. Passief inkomen zou voor mij ideaal zijn

Krista Steenbergen
6 years ago

Passief inkomen genereren vind ik belangrijk omdat ik zo mijn tijd en energie beschikbaar heb om nog meer bij te dragen!

Monique Vee
6 years ago

De kosten zijn hoog, de inkomsten dalen, er is méér concurrentie, je hebt te weinig tijd. Steeds wéér nieuwe klanten moeten vinden. Op een andere manier méér verdienen als een aanvullend inkomen. Eenmaal je werk doen, en een terugkerend inkomen ontvangen is belangrijk om je tijd optimaal te kunnen besteden.

Tini van de Werering
6 years ago

Passive income generates ultimate choices. It gives me the freedom to choose for and ‘work’ /projects I really want and to share my potential where it’s needed.

Monique Vee
6 years ago

Ja, het zet je aan het denken, dat het ook op een andere manier kan

Lucille Coetzee
6 years ago

Zoiets als dividenden op een boek schrijven..? Ik ben benieuwd.

Esther Molenaar
6 years ago

He Lucille,

Ja, dat is één manier. En er zijn zo veel manieren om passief inkomen te genereren.

Maurits van den Heuvel

Passief inkomen geeft mij de mogelijkheid om meer tijd vrij te maken voor familie en vrienden. Ook ik vind het moeilijk om initieel tijd vrij te maken om de eerste stappen te zetten naar passief inkomen.

Peter Agema
6 years ago

De waarom vraag is eenvoudig te beantwoorden:
Omdat ik vrij wil zijn, doen wat ik graag doe.

Passief inkomen geeft die vrijheid omdat je er op dat moment niet aan hoeft te werken.

Dat gezegd zijnde heb ik op dit moment geen passief inkomen, alle info is dus meer dan welkom.

Margreet Ledelsy
6 years ago

Ik vind het bijzonder als iemand het lukt…. Ben benieuwd wat de mogelijkheden in mijn werkveld zijn!

Breus Blaauwendraad
Breus Blaauwendraad
6 years ago

Passief inkomen om daardoor onze dromen te kunnen verwezenlijken!

Bernd Büchele
6 years ago

Zonder passief inkomen wordt je nooit financieel vrij.

Esther Molenaar
6 years ago
Reply to  Bernd Büchele

Wat een uitdagende statement. Waarom is dat volgens jou?

Daphne Surink
Daphne Surink
6 years ago

Omdat ik als werkende moeder maar een beperkt aantal uren heb om te werken, en een voldoende hoog inkomen nodig heb om financieel onafhankelijk te kunnen zijn.

Julian Groenendijk
Julian Groenendijk
6 years ago

Ik vind het belangrijk om passief inkomen te generen omdat het de druk op het dagelijkse leven verlaagt. Je hebt meer tijd om zaken af te handelen die anders blijven liggen. Dit geeft voldoening.

Monique Aukema
6 years ago

Passief inkomen genereren vind ik een uitdaging voor mezelf om te kijken of ik het voor elkaar kan krijgen. En voor de toekomst om mijn tijd en energie in dingen te kunnen steken die ertoe doen.

Gerardus Horlings
6 years ago

Waarom ik het belangrijk vind om passief inkomen te genereren? Ik vind dat helemaal niet belangrijk. Ik ervaar het wel als een prettige bijvangst dat voor gratis verleende diensten inkomen of (nieuwe) cliënten terugkomen.

Mieke Mulder
6 years ago

Mijn werk en dus mijn inkomen is seizoensgebonden dus ik wil graag meer stabiliteit en rust creëren door een stabieler inkomen zodat ik ook de kans (en rust) heb om door te groeien en echt te genieten van de rustige momenten.

Richard Kok
Richard Kok
6 years ago

Passief inkomen maakt mij vrij van de dagelijkse rondgang op mijn akkers om actief inkomen te genereren. Hierdoor maak ik tijd vrij om een grotere bijdrage te leveren en vrijheid te ervaren.

Rob Schuurman
Rob Schuurman
6 years ago

Passief inkomen geeft ook de mogelijkheid te investeren. Dit ondersteunt het bereiken van financiële vrijheid op kortere termijn.

Petra Wermink-Vos
6 years ago

Als ik passief inkomen genereer kan ik veel meer mensen bereiken in dezelfde tijd. Dat lijkt me cool!

Hans Grabandt
6 years ago

Voor mij betekent passief inkomen minder (of in het geheel niet meer) afhankelijk zijn van verdiend inkomen.
Als ZZP-er die interim klussen doet voor kortere of langere tijd (maanden, soms 1 à 2 jaar) is continuïteit altijd een groot issue. Zal ik snel weer iets nieuws vinden als een opdracht eindigt? Met voldoende passief inkomen wordt die zorg in ieder geval een stuk kleiner of zal er helemaal niet meer zijn.

Franciscus Ockhuisen
6 years ago

Ik vind het belangrijk om dat ik daarna sneller kan kiezen voor wat ik echt wil. Nu moet ik vaak de financiële consequenties van mijn keuzes afwegen, waardoor ik soms dingen moet doen, die me minder motiveren. Dus ik vind het belangrijk omdat ik dan meer keuzevrijheid heb.

Marion Stoekenbroek
6 years ago

Passief inkomen is voor mij m’n pensioen. Voor de langere termijn. En financiële vrijheid.

Gerda Bultstra
Gerda Bultstra
6 years ago

Na Financial Freedom in december 2012 heb ik een huis gekocht dat groter is dan ik zelf nodig heb. Ik verhuur 2 kamers, soms voor max 6 maanden, soms als Bed & Breakfast. Los van het (min of meer passief) inkomen is de grootste verrassing dat wij zulke leuke gasten hebben: alleen reizende vrouwen uit de hele wereld met geweldige verhalen en activiteiten. Zo inspirerend, het is hier vaak heel gezellig aan tafel. En geregeld komen ook deelnemers van Open Circles. Dus voel je welkom, vrouwelijke ondernemers!

P.S. Per 27 november hebben we trouwens weer een mooie kamer vrij voor max 6 maanden. Ken je iemand? Laat haar contact met mij opnemen.

Onne Kierkels
6 years ago

Ik vind het belangrijk om passief inkomen te genereren, omdat ik mezelf train in het maken van producten. Daar hecht ik veel waarde aan. Ik ben zelf al een aantal maanden bezig om online cursussen te maken voor zzp en ondernemers, vanuit mijn visie. Het is erg gaaf om me bezig te zijn. Door zelf het proces helemaal te doorlopen van het maken van je eigen online cursus kan ik hier op kort termijn ook andere mee helpen. Precies dat wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Creëren, Produceren en op een Persoonlijke manier over brengen.

Nicole Cloudt
6 years ago

Wanneer ik passief inkomen zou genereren, dan hoef ik minder bezig te zijn met acquisitie. De tijd die ik dan over heb kan ik steken in het opzetten van nieuwe concepten of nieuwe samenwerkingen.

Tony Rekelhoff
6 years ago

Financieel vrij…. Zeker ! Dat geeft mij meer tijd met mijn gezin !

Nicky Koopmans
6 years ago

Passief inkomen genereert vrijheid en vrije tijd, die je dan weer kunt investeren in andere zaken. Daarnaast bied passief inkomen een mogelijkheid om meer mensen tegelijkertijd te bereiken, zodat de impact van je werk groter wordt.

Paula Udondek
6 years ago

Ik vind het genereren van passief inkomen belangrijk, omdat dit me geld laat verdienen met werk dat ik eenmalig geproduceerd heb. Het geeft me als zzp-er iets meer ademruimte om over nieuwe dingen die ik met mijn bedrijf wil na te denken (zonder alleen bezig te zijn een nieuwe opdrachten binnenhalen om de schoorsteen te laten roken). Meer vrije tijd en toch genoeg inkomsten zijn wat mij betreft goud waard.

Cynthia van Raaij
Cynthia van Raaij
6 years ago

Ik vind het belangrijk om passief inkomen te genereren omdat ik mijn doelen niet gerealiseerd krijg met enkel het ruilen van uren voor geld. Passief inkomen betekent echte vrijheid voor mij. Dit betekent meteen ook dat ik mijn pensioen alvast heb veiliggesteld en mijn kinderen een toekomst kan bieden met vrijwel onbeperkte mogelijkheden.

Frans Hendrikx
6 years ago

Passief inkomen maakt je vrij van alledaagse beslommeringen. Het geeft rust en ruimte om die dingen te doen die je echt leuk of nuttig vindt.

Lisette Weersink
Lisette Weersink
6 years ago

To have the freedom to do where your dreams are. For me is that making an nicer wolrd to connect en inspire people, and also enjoying all the nice things life can offer

Mirjam van Hasselt
6 years ago

Ik vind het belangrijk om passief inkomen te genereren omdat ik denk dat het mijn reikwijdte vergroot, maar ook dat het me meer vrijheid en tijd geeft om met mijn talenten in de wereld iets bij te dragen.

Thijs ten Hag
Thijs ten Hag
6 years ago

Passive income is belangrijk aangezien er niets waardevoller is dan tijd.

Roel van Buggenum
6 years ago

Ik ben net gestart en heb vorige maand 200 euro passief inkomen gegenereerd!

Peter Agema
6 years ago

Beste Roel,

Kan je delen hoe je dat hebt gedaan?
Ik ben zeer benieuwd.

Groetjes,
Peter

Esther Molenaar
6 years ago

Gefeliciteerd Roel! Wat gaaf zeg! Dat gaf vast een enorme kick?

Met wat heb je dit inkomen verdiend?

Hugo Bakker
6 years ago

Gefeliciteerd Roel! Ga door zou ik zeggen!

Eric Vermeulen
6 years ago

Als ik een passief inkomen kan genereren dan heb ik veel meer tijd over om me bezig te houden met veelbelovend muzikaal talent die op hun beurt kunnen werken aan een passief inkomen.

Esther Vogelenzang
6 years ago

Ik hoop passief inkomen te genereren door slim ondernemen. We zijn net gestart met een nieuw bedrijf wat opgebouwd moet worden. Door passief inkomen te genereren hoop ik ook inkomsten te hebben tijdens periodes dat je even wat minder tijd kunt investeren.

Marc Muskens
6 years ago

Voor mijn betekend passief inkomen niet alleen meer verdienen in minder tijd, maar ook een bereik van een grotere doelgroep. Door een betaald systeem te hebben wat waardevol is voor mijn doelgroep ben ik ook in staat meer mensen te kunnen helpen, voor lagere tarieven dan fysieke 1 op 1 opdrachtgevers. Ik zou ze anders nooit als klant krijgen! – We live in a digital world, act human!

Esther v Weele
6 years ago

Een beetje passive income heb ik al wel, maar hoe bereid ik dat uit?
En ideeën voor meer passive income heb ik ook wel, maar hoe ik nu de uitvoering vormgeef heb ik nog te weinig concreet. Wil graag leren.

Ylong Arets
6 years ago

Passief inkomen is de volgende uitdaging, waar ik graag tijd en energie voor vrij wil maken. De wil is er, nu de actie nog!

Bree Both
Bree Both
6 years ago

Passief inkomen is inderdaad belangrijk voor mij omdat het mij de mogelijkheid geeft om steeds nieuwe ideeen en projecten te starten, meer tijd voor mn loved ones(fam,friends and my tribe and random people because luckily for me I love people! haha) kan hebben en sowieso meer vrijheid in general en dat is voor mij heel erg belangrijk: the main reason for me to become a entrpeneur! :)))

Marjolein Kalter
6 years ago

Ik vind het belangrijk om passief inkomen te verdienen omdat er dat ook inkomen binnenkomt wanneer ik even niet aan het werk ben.
En het geeft me de gelegenheid om meer mensen te bereiken voor mijn live events
En daarmee kan ik een bijdrage leveren aan duurzame carrières ook met flexibele contracten

Grootse groet,
Marjolein Kalter
Baan Als Business

Marielle Kwakkel
Marielle Kwakkel
6 years ago

Passief inkomen betekent voor mij de rust en de ruimte om mijn bedrijfsactiviteiten op mijn manier en tempo in te kunnen richten en uit te kunnen voeren, nieuwe dingen te kunnen proberen zonder bang te zijn voor een terugval in inkomen. Mijn creativiteit meer te laten stromen en dat te doen waar ik blij van wordt.

Kim Oostveen
6 years ago

Passief inkomen geeft me rust en ruimte om alle passies en dromen uit te voeren die ik zou willen. En ik merk dat t bedenken van soorten passief inkomen me creatief en beetje ondeugend doen denken ‘alsof het niet mag van mezelf’… Interessant! Alleen al daarom wil ik er meer van!