Ben jij een Koploper?

4556 views | 123 reacties |
shares


Het Nederlandse woord ‘Koploper’ is relatief nieuw voor mij en zo zie ik de betekenis:

Een Koploper is een leider, inspirator, iemand die bereid is de weg te wijzen aan anderen die op een paar stappen afstand volgen…

Vorig jaar hebben we het eerste Koplopers boek gepubliceerd, met daverend succes.

13 Koplopers – ondernemers die laten zien dát en HOE het kan – delen in het boek hun unieke reis naar succes.
Met alle ups en downs en (soms harde) lessen onderweg.

Met meer dan 20.000 exemplaren van Koplopers 2013 in omloop, inspireren zij nu tienduizenden ondernemers en ZZP’ers op hun weg naar succes.

En nu ben ik heel benieuwd… naar jouw verhaal.

Want NU is JOUW kans.

Jij kunt dit jaar verschijnen in Koplopers 2014. Wil jij anderen inspireren met jouw unieke reis naar  succes van jouw business? Ben jij bereid om jouw ups & downs en lessen te delen?

Dit zijn de criteria om in aanmerking te komen voor publicatie in Koplopers 2014:

 1. Je hebt één of meerdere Open Circles programma’s gevolgd.
  Of je nu aan al onze trainingen hebt deelgenomen of alleen de Business Bootcamp, dat maakt niet uit.
 2. Je kunt SPECIFIEKE resultaten en/of voortgang met ons delen.
  Je hoeft geen miljoenen euro’s te hebben verdiend of een spectaculair groeiend bedrijf te leiden. Je moet wél bereid zijn om concrete resultaten te vermelden: % groei van je business, inkomen, winst, klanten, personeel, verhoogde impact, aanpassing doelgroep, etc.
 3. Je bent bereid om jouw persoonlijke verhaal te delen om anderen te inspireren; jouw uitdagingen, successen, de (levens)lessen…

Nu vraag je je misschien af: “Oké Nisandeh, leuk allemaal, maar… wat schiet IK ermee op?”

Ik ben blij dat je het vraagt…

Als we jou kiezen als 1 van de 12 Koplopers voor de 2014 editie, krijg JIJ:

 1. Een professioneel interview over jouw succesverhaal.
 2. Een professionele photoshoot.
 3. Een hoofdstuk van 10-12 pagina’s over jou en je business in het boek Koplopers 2014, inclusief jouw foto en contactinformatie.
 4. We brengen 25.000 – 50.000 Koploper boeken in omloop, dus jouw verhaal bereikt tienduizenden potentiële klanten, partners en journalisten.
 5. 50 gratis exemplaren voor eigen gebruik (promotie en PR).
 6. De korte praktijkcursus ‘Hoe gebruik je Koplopers voor een explosieve groei van je business?’ (bekijk de onderstaande video om de ware impact te begrijpen).
 7. De plaatsing van een levensgrote banner van jou en jouw contactinformatie op onze trainingen.
 8. De mogelijkheid om tijdens de Business Bootcamp of ander Open Circles programma op het podium jouw verhaal te vertellen voor duizenden mensen.
 9. Een mogelijkheid voor een Joint Venture met Open Circles of onze studenten en partners.
 10. Een unieke kans om anderen te inspireren hun droom na te jagen met deze simpele boodschap: “Als ik het kan, kun jij het ook”.

Hier volgt het verhaal van René van Esch (uit Koplopers 2013). Ontdek hoe hij Koplopers gebruikte voor de explosieve groei van zijn business…


.
Dus… ben je er klaar voor? Ik hoor heel graag van je.

Hoe meld je je aan?

Het enige dat je hoeft te doen is: Beantwoord de volgende 5 vragen in het commentaarveld onder aan deze pagina:

 1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.
 2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
 3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
 4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)
 5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Voel je vrij om overige informatie te delen als je denkt dat het ons kan helpen bij de selectie. Maar begin je comment met antwoorden op volgorde van de 5 genoemde punten. Als je er een puzzel van maakt, kom je onder aan de stapel.

Als we jouw verhaal kiezen
We nemen contact met je op om een afspraak te maken voor een interview. We sturen een professionele schrijver en fotograaf naar je toe om jouw verhaal helemaal compleet te krijgen met alle relevante informatie.

Als je NIET wordt gekozen
Dan zijn er nog andere kansen en mogelijkheden, zoals:

 • Vertel jouw succesverhaal op het Business Bootcamp podium, voor een groep van duizenden potentiële klanten, partners en leveranciers.
 • Vertel jouw succesverhaal in een filmpje dat wij delen op ons blog, Facebook pagina en YouTube.
 • Deel jouw succesverhaal in een panel tijdens de komende Master Entrepreneur training.
 • En we hebben nog andere, heel leuke verrassingen.

Neem NU een moment de tijd en geef jouw antwoorden op de 5 vragen in het commentaarveld hieronder. Het hoeft echt geen gelikt verhaal te zijn. Belangrijk is: Laat jouw passie doorschijnen en wie weet schitter jij dit jaar in Koplopers en word jij een beroemdheid en inspiratiebron voor duizenden andere ondernemers.

Dankjewel, ik ben heel benieuwd…

Op jouw succes,

Nisandeh

P.S. De Business Bootcamp van maart 2014 is de LAATSTE GRATIS Business BootcampMeld je hier aan voor het te laat is. Zodra het maximum aantal inschrijvingen is bereikt, moeten we de inschrijving sluiten. Ken je nog ZZP’ers en ondernemers die deze laatste kans op gratis deelname niet mogen missen? Stuur dit artikel door, geef ze de link www.businessbootcamp.nl of geef ze jouw persoonlijke vriendenlink die je vindt in de wekelijks e-mail nieuwsbrief.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

123 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rob te Velde
8 years ago

Q Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.

A Voor de doelgroep ‘fotografen’ in Nederland hebben we een bedrijf opgericht dat een bijzonder kosteneffectieve manier biedt om een specifiek probleem op te lossen: heeft de fotograaf als ondernemer nog bestaansrecht in een wereld vol snel geschoten beelden? Voor de vakman is het moeilijk geworden om een boterham te blijven verdienen met het mooie vak van fotograaf.

Pimlr.com is dé partner van fotografen die met hun vakmanschap willen ondernemen, meer klanten willen bedienen en goede verkoopgesprekken willen voeren die leiden tot mooie betaalde opdrachten.Pimlr.com is dé partner van fotografen die met hun vakmanschap willen ondernemen, meer klanten willen bedienen en goede verkoopgesprekken willen voeren die leiden tot mooie betaalde opdrachten. Pimlr.com helpt om een gezond en rendabel bedrijf neer te zetten, dat tot in lengte van jaren garant staat voor werkplezier, inspiratie en een goed inkomen.
Een proefabonnement bij Pimlr.com is een maand lang gratis en verplicht tot niets. Sterk punt van Pimlr.com is de persoonlijke aanpak: iedereen ontvangt de ontwikkeling die voor hem of haar nodig is, voor het budget dat passend is.

Q Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
A Pim en Rob hebben zich allebei laten inspireren op de Open Circles Business Bootcamp, Pim met een VIP bon die Rob gekregen heeft tijdens de Business Bootcamp dat hij bezocht.

Q Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
A
1. Kies een specifieke doelgroep, zoom in op een bepaald probleem dat je voor de doelgroep oplost.
2. Denk goed na over hoe je deze doelgroep het beste bereikt en in gesprek met ze blijft
3. Doe het! Blijf niet te lang aan het designen en fijnslijpen maar ga voor die eerste klanten en haal dan de bugs uit je programma’s.

Q Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)
A Er ligt een compleet nieuwe markt open, met een goed gedefinieerde hulpvraag waar we concrete producten voor kunnen aanbieden. De impact voor klanten is enorm, zelfs al doen ze alleen maar aan de gratis proefmaand mee. De businesses van Pim en Rob hebben nu een bedrijfsonderdeel erbij gekregen waarbij we elkaar inspireren, tot actie aanzetten en direct ook al omzet genereren. Een gouden combinatie doordat we talenten, daadkracht en passie samenvoegen met onze netwerken.

Q Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?
A Blijf in contact met je doelgroep, zij vertellen je wat ze van je nodig hebben als je bereid bent om door te vragen.

Natascha Dorder
8 years ago

Ik help hoogsensitieve vrouwen die het echt anders willen gaan doen. Terug durven gaan naar het voelen, weer geloven in hun enorme innerlijke kracht, balans vinden in relaties, werk en voeding vanuit herkenning, erkenning en acceptatie van hun eigenheid.

Ik ben naar de Business Bootcamp gegaan, Women do Business Differently, Make Your Book a Reality, en veel DVD’s gevolgd (Elements of Succes, Social Media Secrets, Business Blogging Secrets)

De drie belangrijkste lessen die ik heb geleerd:
1 Groots denken, denken in een onderneming ipv een ZZP-er of een praktijkje. Op de een of andere manier was ik eer onbewust van overtuigd dat ik klein ben en dus klein moest blijven. Dat ik slechts als centje was geboren en dus niet moest verwachten dat ik een dubbeltje zou mogen worden, laat staan een dikke miljoen.

2 Maak een systeem van je diensten
Gratis lezingen, workshops, behandelingen, voedingsadvies, coaching worden nu meer en meer een logisch pakket die past bij mijn doelgroep en die vaak ook allemaal gevolgd worden. Het boek komt eraan…

3 Focus. Maak je doelgroep heel specifiek.
In eerste instantie deed ik alles voor iedereen en profileerde ik mij ook zo. Vaag was ik, al leek het helder. Nu ik hoogsensitieve vrouwen help die het echt anders willen, is het ineens duidelijk. Leuk is om dan te ontdekken dat er ook mannen zijn die zich in het verhaal helemaal herkennen en bijna bedelen om ook het traject te mogen volgen.

Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste:
Van onzichtbaar ben ik nu zichtbaar geworden. Mijn uitingen zijn helder en ik heb een klantenkring die daar helemaal in past. De klanten die komen willen komen, willen veranderen en zijn bijna altijd zeer sensitief. Ze zijn eager om te leren, te delen en zelf stappen te maken. Het aantal klanten is verdubbeld, mijn inkomen stijgt dus ook. Vroeger had ik veel (klaag)klanten die wonderen verwachtte van mij, maar daar zelf niets voor wilden doen.

Mijn boek is 1 mei klaar, waardoor ik verwacht nog meer de expert rol te krijgen op mijn focus gebied.

Ik wil dit jaar de funding hebben voor een groots natuurlijk gezondheidscentrum, waarin je alle behandelingen, coaching en tools krijgt die nodig zijn voor het hervinden van jouw echte gezondheid als sensitieve vrouw in het niet sensitieve maatschappij.

Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Durf groot te denken! Er is iets wat ons veel kleiner laat voelen dan we werkelijk zijn en dus aankunnen. Als je groots durft te denken, dan durf je ook veiligheid (angst) los te laten en je hart te volgen.

Colijn Buis
8 years ago

Ik ben een koploper.

1. mijn bedrijf is Colijn Buis Music

Ik help muziekliefhebbers wereldwijd met geweldige nieuwe muziek, door mij geschreven en gespeeld.
Solo piano, of met collega-musici – o.a. Colijn Buis Trio / Colijn Buis Italian Quartet , met Denise Jannah, Thijs van Leer).
Dmv cd’s, concerten, èn ons Online Music Magazine.

Daarnaast help ik mensen die zèlf hun muzikale vaardigheden willen ontwikkelen door lessen / coaching, workshops, en mijn online cursus: Your Own Style: The Complete Method.

2. Business Bootcamp, Master Enterpreneur, Financial Freedom, Breakthrough to Success, Business University

3. speed of implementation, team creëren, systemiseren

4. klanten: veel meer mijn ideale klanten (mensen die er echt voor gaan, die bereid zijn hun aandacht tijd, geld en energie in te steken – allemaal lieve leuke mensen ook 🙂 )
Mijn inkomen is x 1,5

Ik ben een koploper want:
-ik ben onstopbaar, ik ga er helemaal voor om mooie dingen te bouwen samen met anderen
– mijn Continuity Program was als eerste in de lucht, en als eerste winstgevend eind 2013
– ik ga meer dan ooit samenwerkingen aan, en laat aan mij bijdragen door velen, en geef zoveel ik maar kan
– ik doe er alles aan om zoveel mogelijk te implementeren, en een zo mooi mogelijk bedrijf te bouwen vòòrdat mijn eerste kindje geboren wordt a.s. zomer; en dan juist veel tijd vrij te kunnen nemen

5. maak van alles een automatisch goedlopend systeem

Lenneke Scherrewitz
8 years ago

Hoi allemaal,

Wat een mooie dag om gisteren weer eens bij jullie te zijn. Ik ben geïnspireerd geraakt en ook heb ik aan mezelf gemerkt dat ik al erg gegroeid ben in de afgelopen 10 maanden. Aan het eind van de middag sprak ik even met Vered, Zij attendeerde me erop dat jullie nieuwe Koplopers zoeken voor het boek. Het lijkt me erg leuk om hieraan mee te werken met mijn verhaal:

Na een periode van 10 maanden waarin ik de Business Bootcamp, Master Entrepreneur en Breakthrough to Success heb gevolgd, ben ik en is mijn bedrijf enorm gegroeid:

We zijn een VOF geworden waarin mijn man de zakelijke leiding heeft en ik de artistieke leiding

Ik ben volledig offline gegaan en heb tijd genomen om van onderaan op te bouwen. Kleine stapjes, systematisch werken en doorzetten zijn hierin de kernwoorden geweest. De nieuwe website staat eind van de maand in basis live.

Met minder werken en slimmer werken is de omzet met 400% gestegen en mijn vrije tijd is nu ook echt vrije tijd voor mijn gezin en voor mijzelf.

Na het lezen van het boek Financial Independance for Women is mijn relatie met geld totaal veranderd.

Als alles volgens de uitgezette planning doorgaat zijn we in 2015 financieel vrij.

Mijn rol als expert groeit snel, er komen een aantal e-boeken uit, dan mijn echte boek, 20 kinderboeken en nog een boek voor een bredere doelgroep.

Daarnaast zet ik me in voor de Stichting Het Vergeten Kind waarin we zorgen dat de 30.000 kinderen in opvanghuizen, asielzoekerscentra en crisisopvang in Nederland een aantal fijne dansworkshops krijgen waar ze weer blij van worden.

Ook ben ik ambassadeur geworden van de Knapvilla. Zij bieden voor iedere leerstijl een aparte ruimte en ik ben de ambassadeur van de muziek en beweegruimte. Hierdoor mag ik ervoor zorgen dat zoveel mogelijk scholen in Nederland naar de Knapvilla komen om alle Meervoudige Intelligentie stijlen blijvend in het onderwijs op te nemen.

Proost! Op alle successen en dank voor het goede voorbeeld.

Marijke Slieker
8 years ago

Ik ben koploper in mijn vak. Al jaren. Kan behalve mijn patiënten/cliënten ook mijn collegae motiveren. Dat weet ik, maar de kunst is nu wel om dat ook helemaal in de praktijk te brengen. Nadat ik in september 2009 promoveerde op bekkenbodemproblemen in de vrouwelijke bevolking heb ik gezocht naar een nieuwe uitdaging.

Omdat 80 % van de mensen met klachten zich niet realiseert dat het klachten zijn waar je iets aan kunt doen, wil ik mijn bevindingen implementeren. Maar zoals dat in de wetenschap vaak gaat: daar moet je zelf voor zorgen.Daarom ben ik in november 2010 begonnen met mijn eigen bedrijf. Een praktijk voor bekkenfysiotherapie. Maar na een twee maanden voelde dat niet goed genoeg. Er is meer. Ik kan meer. Ik wil meer. Daarom is mijn praktijk omgezet in een Instituut. Het ProFundum Instituut bestaat inmiddels uit 4 clusters: Zorg, Educatie, Sport en Voorlichting. Onze bekkenfysiotherapeuten worden intern extra geschoold en hebben een hoge kwaliteit. De zoektocht tot wat we nu zijn zou niet tot stand zijn gekomen zonder het intensieve jaar bij Open Circles!
Met dit Instituut willen we bijdragen aan een betere kwaliteit van leven door mensen bewust te maken van de rol die de bekken- en/of bekkenbodem heeft in de totale gezondheid. En met deze vier clusters blijkt dat goed te werken. Eigenlijk heeft ieder cluster ook zijn eigen doelen en doelgroepen. Binnenkort zal dit op alle websites ook duidelijk zijn. Onze ICT-er werkt er hard aan!

Sinds de masterclass van 2013 blog ik iedere week en komen er veel reacties binnen. Bovendien is er nu een Frontend via de site en worden er producten ontwikkeld zoals een CD-rom met oefentherapie. Ook is er een app ontwikkeld. Aan de kant van overdelivery wordt veel gedaan en dat levert nu ook gewoon op. En dan natuurlijk het boek dat ik al zo lang in mijn hoofd had zitten.

Open Circles activiteiten
We zijn begonnen met de Business Bootcamp in januari 2013 en direct doorgepakt met alle masterclasses, Master Entrepeneur, Breakthrough Success en Financial Freedom. Het nieuwe jaar ben ik gestart met How to write your book in 28 days en ik kijk uit naar de rest van de trainingen dit jaar die bij de business university horen.

Wat zijn voor mij de belangrijkste lessen?
1. Allereerst werken aan je mindset. Empowering! De grote kracht van Open Circles! (met nog steeds dank aan Vered die de Breakthrough Succes weergaloos heeft geleid!)
2. Leren focussen en niet alleen gericht op een doelgroep, maar vooral ook in relatie tot wat je met je eigen bedrijf wilt.
3. Ervoor gaan zonder uitstel en/of excuses

Vanuit een eenpersoons bedrijf zijn we uitgegroeid. Er zijn nu 5 fysiotherapeuten in dienst, 1 baliemedewerker/administrateur, een personeels- en managementadviseur en 1 ICT medewerker. We zijn op zoek naar een zesde bekkenfysiotherapeut. Behalve ons bedrijf in Dordrecht werken we inmiddels ook op 2 andere locaties en liggen er vier verzoeken om met ProFundum bekkenfyiotherapeuten onze ProFundum Zorg te kunnen leveren.

Ook het cluster Educatie is gegroeid van 1 succesvolle training naar minimaal 15 trainingen op jaarbasis en als klap op de vuurpeil heb ik afgelopen januari een prachtig congres georganiseerd in een joint venture en mochten ons verheugen op ruim 200 deelnemers. Voor volgend jaar staat het al weer op de planning. Ook internationaal geef ik les. Dat doe ik deels ‘om niet’ omdat ik dit ook mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid vind.

Met bovenstaande uitbreidingen en activiteiten begrijp je dat onze omzet meer dan verdubbeld is. De mond op mond reclame werkt ook zeker, maar we merken dat kritische mensen actief zoeken naar de juiste zorg en ons prima weten te vinden, ook van ver buiten de regio. Hierdoor zien we ook veel second opinions en kunnen voor deze moeilijke categorie patienten veel betekenen. Het heeft bij ons allemaal de drive om het nog beter te doen alleen maar versterkt.
Dit heeft tevens tot gevolg dat ik mij gedeeltelijk ga terugtrekken uit het primaire proces om nog beter sturing te kunnen geven aan het Instituut.

Als ik maar een tool moet uitkiezen is het eigenlijk niet mogelijk. Je hebt juist de combinatie nodig van zakelijk inzicht, ontwikkelen van je mindset en een beter zich op je financiën. En tot slot niet alles zelf willen doen!

Ik zou het geweldig vinden om met mijn ervaringen en straks mijn boek ook in het Koplopersboek te worden opgenomen.

Sabine Schalkwijk
8 years ago

Goh, Marijke wat is er veel gebeurd en wat een stappen zijn er gezet het afgelopen jaar! Mijn complimenten. Ik ben onder de indruk.
Leuk om te lezen hoe het proces tot dusver gelopen is.
Ik wens je veel succes met je boek en de ontwikkelingen in je bedrijf.
Hartelijke groeten

Sabine

Marijke Slieker
8 years ago

Beste Sabine

Dank je wel. Ik bemerk ook meer en meer dat het mijn passie is dat mij zover brengt. Passie met werk zorgt ervoor dat je energie krijgt in plaats van dat het je allemaal energie kost.

Ik voel de passie om een boodschap te brengen, mensen te motiveren om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Een passie die ergens uit mijn tenen komt. Dat zit er al 20 jaar maar gaat nu echt een effectieve vorm aannemen.

Het zou prachtig zijn om met mijn verhaal in de koplopers 2014 te komen. Dit wordt echt HET jaar!

Groet Marijke

Marjolein Koetsier
8 years ago

1. Mijn business is veelzijdig. Ik heb daarom duidelijke websites gemaakt en één overkoepelende onder mijn eigen naam, want alle drie onderdelen die daar aan hangen, horen helemaal bij mij. Zang, stem en klassieke muziek. Mijn grote passies!! Ik geef zangles in De-Zangerij.

Ik help mensen hun spreekstem beter in te zetten in presentaties of tijdens vergaderingen ( heb het boek stembalans geschreven over de stem als instrument voor persoonlijke groei) in De-Afstemming.

En ik begeleid, als carrière coach, klassieke zangers/musici in hun loopbaan in De Opmaat-Coach.

2.Ik deed de Business Bootcamp in januari 2014 en de Implementation Boost Day in februari. Ik lees de artikelen en ontvang de aanbiedingen: LinkedIn optimalisatie, Wow factor etc. Het is allemaal geweldig inspirerend en ondersteunend.

3.
A. Mijn veelzijdigheid betekent niet dat ik geen doelgroep kan definiëren. Dit is een belangrijk inzicht!!
De carrière coaching is helder en duidelijk: Klassiek geschoolde zangers/musici.
Met de zangles ben ik nog aan het stoeien. Momenteel geef ik ook veel stemvorming aan koren.
De stemcoaching wil ik dolgraag geven aan hoger opgeleide managers of juristen, advocaten, die hun verhaal authentiek en krachtig moeten overbrengen. Ik ben bezig dit duidelijker te definiëren voor mezelf en de buitenwereld en te onderzoeken hoe ik deze doelgroep kan benaderen.

B.Doelen maken en doorgaan, fouten maken en doorgaan, mindset en implementeren! Doen!!

C.Het belang van de juiste energie. Ik wist dit natuurlijk al, want stem is energie bij uitstek. Welke energie wil je laten horen? Daar begint alles mee. De energie die afspatte van de Business Bootcamp was overweldigend. Niet alleen voor mezelf om door te gaan, maar was ook heel leerzaam voor hoe ik de workshops, die ik zelf geef, nog meer een boost kan geven en hoe ik daar nog meer kan inspireren.

4. Ondanks dat ik nog maar kort bezig ben en een aantal dingen al had geïmplementeerd, merk ik een toeloop aan klanten en reacties.
Ik weet veel beter hoe ik dingen aan moet pakken om beweging te genereren.Nieuwsbrief en bloggen, delen en reacties vragen, Het hele idee van geven en ontvangen is zo veel meer ontspannen dan het moeten krijgen van cliënten. Ik blijf ook overtuigder van mijn waarde. Ik heb zoveel te bieden en wil ook heel graag mijn bijdrage leveren.
Het lijkt of mijn inkomen dit eerste kwartaal al hoger is dan het in het laatste hafjaar was.

5. Wat mij vooral meer rust geeft en richting is het hierboven beschreven principe van je waarde bijdragen. Geven en ontvangen. Rust in de zin van meer vertrouwen. Je hoeft niet elke klant te nemen. Ze komen wel. En dat gebeurt natuurlijk ook, omdat ik zoveel tools heb gekregen hoe ik het e.a. aan moet pakken. Je moet wel weten hoe je het wiel kan aan zwengelen!

Het sparren met een maatje helpt ook enorm. Je hoeft niet alles alleen te doen. Deel je doelen en verbindt je er aan.

En ik ben bezig met het inschakelen van ‘hulptroepen’ voor het digitale onderdeel van mijn p.r. Heb me ingeschreven op een stagiaire site en ik ga praten met een opdrachten bureau van de school voor economie en ondernemen om hulp te genereren bij dat waar ik minder goed in ben.
De verdubbeling van mijn inkomen zal een feit zijn aan het eind van dit jaar. Oh yeah!!

Marja Klaver
8 years ago

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.
Ik help directeuren van basisscholen om met hun schoolteam een excellente school neer te zetten. Ik help hen doordat ik
• de directeur coach in inspirerend leidinggeven en verandermanagement
• het hele team tel eren effectief samen te werken
• Ib’er opleidt om excellent te communiceren
• schoolteams trainen in professionele communicatie met ouders en kinderen
• lezingen en ouderavonden verzorg
In al deze activiteiten staat doelgerichte communicatie centraal, vanuit de visie; Excellent communiceren is een sleutel tot succes. En iedereen kan dat leren.

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
• De Business Bootcamp,
• Breakthrough succes, Passief Inkomen en Master entrepreneur
• Het 3-jarige MasterDegree programma. Ik ben nu met het derde jaar bezig.

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
3.1. Een duidelijke keuze voor mijn ‘Doelgroep’ (Directeuren van basisscholen)
3.2. Een (how to do) boek geschreven, nadat ik een onderzoekje heb gedaan onder de directeuren uit mijn netwerk naar het meest relevante onderwerp (Dat is ouderbetrokkenheid geworden). Dit boek is bedoeld om waarde toe te voegen.
3.3. Het ontwikkelen van een online trainingsprogramma, op basis van dit boek. (Dat programma draait nu en heet “Scholen met Glans”)

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste?
• Het gaat goed en er zijn veel nieuwe opdrachten.
• Vier jaar geleden werd 70% van mijn werk gesubsidieerd. Deze subsidie is twee jaar geleden weggevallen. Mijn omzet is na een dip van 1 jaar, weer op het oude niveau en begint weer te groeien.
• Ik heb een langlopend project van drie jaar; een opleiding voor Ib’ers. Over nieuwe soortgelijke opdrachten zijn besprekingen gaande.
• Er komt veel werk voort uit mijn boek; workshops, lezingen en trainingen. Ik ben een van de experts in het land als het gaat om betrokkenheid van ouders.
• Het onderhouden van mijn netwerk gaat me gemakkelijker af, wat werk genereert.

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?
De klant met hun vragen en behoeften centraal stellen én als uitgangspunt van je werk nemen.

Monique van der Schans

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.

Ik help ondernemers met het creëren van meer structuur in hun werkprocessen, betere planning in hun activiteiten en meer vrije tijd om te besteden aan hun gezin. Samen werken we aan marketing, strategie en vooral implementatie. Ik laat ze zien HOE ze de juiste stappen kunnen nemen om effectiever gebruik te maken van hun tijd.

Daarnaast bied ik ze de mogelijkheid van persoonlijke, virtuele assistentie op het gebied van office management.

Vanuit de gedachte om niet alleen de rottige klussen over de schutting gegooid te krijgen, werk ik samen met een vakgenoot aan het bouwen van een community voor virtuele en persoonlijke assistenten die meer dan alleen secretariële ondersteuning kunnen bieden. Zij zijn de business coach, de sparringspartner, voor die ondernemer.
Ik ga deze assistenten trainen en coachen volgens de principes van Open Circles.

Tot mijn doelgroep behoren ambitieuze mannelijke ondernemers van 30-50 jaar die weten WAT ze met hun bedrijf willen bereiken en niet de rust, ruimte en tijd hebben c.q. weten te creëren om die doelen te realiseren.
Het zijn ondeugende, out of the box denkende, inspirerende, recht door zee gaande mannen die zich sociaal betrokken voelen bij de samenleving en maatschappelijk verantwoord willen ondernemen.
Daarnaast dragen zij hun gezin op handen en zouden graag meer tijd met hun gezin willen doorbrengen.

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?

• Business Bootcamp (3x)
• Master Entrepreneur
• Breakthrough to Success
• Financial Freedom
• Write your Book in 28 Days
• Meet the expert Rich Shefren
• Blogging Masterclass
• The Secret Formula for Success
• Financial IQ
• Women Do Business Differently (1x)

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

• VRAAG je doelgroep wat zij denken nodig te hebben en lever dit vervolgens GRATIS (het gaat immers om hen en niet om mij).
• Samenwerken met een team om elkaar te versterken en de doelgroep meer WAARDE te kunnen bieden.
• Je gedachten bepalen je gevoelens, die vervolgens je acties bepalen, wat tot een resultaat leidt. Ben je niet tevreden over het resultaat, verander je gedachten.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)

Sinds maart 2014 werk ik samen met mensen vanuit de Open Circles community. Ik ben zichtbaarder, zowel online als offline. Ik krijg referrals van tevreden prospects (ze zijn nog niet eens klant en bevelen me al aan!).

Ik heb 2 ideale klanten binnengehaald; zij hebben beiden een heel groot netwerk vol ideale klanten!
Via een bestaande klant, een stichting die voor waterwegautoriteiten werkt, heeft een bestuurslid aangegeven meer gebruik te willen maken van mijn diensten, zowel voor het bestuur als voor het kantoorteam van de stichting.

Ik geef nu veel tijd GRATIS weg aan mensen binnen en buiten mijn doelgroep, wat ik voorheen nooit deed.

Heeft me dit al een inkomen opgeleverd? Niet noemenswaardig veel. Wel heb ik veel waardevolle contacten erbij, een nominatie voor de VA Award van het jaar 2014 (jammer genoeg niet gewonnen maar wel samenwerking een andere genomineerde!), samenwerking in een team van high level performers, oprichting van een platform voor virtuele assistenten, zichtbaarheid, samenwerking voor een product dat passief inkomen zal opleveren, motivatie voor het publiceren van mijn boek in wording, focus op mijn doelen en – last but not least – een betere relatie met mijn partner.

De grootste IMPACT die de Open Circles trainingen mij hebben gegeven, is de verandering van mindset. Niet meer de “assistent van”, maar wel de ondernemer met haar eigen expertise en visie. Dit heeft mijn zelfvertrouwen versterkt, mijn doelen duidelijker gemaakt en ik ben een leuker en liever mens geworden. Hierdoor heb ik blijkbaar mijn kinderen (6 en 9 jaar) geïnspireerd om hun eigen bedrijf op te richten zodat zij later ook een impact in de wereld kunnen maken. Een bedrijf voor kinderen, door kinderen. I love it!

Die winst komt er. Mijn financiële doel is mijn omzet van vorig jaar met 400% te verhogen en dat is niet zo moeilijk als je in 2013 maar 12.000 euro hebt verdiend.

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Mijn belangrijkste inzicht uit alle Open Circles trainingen is dat je succes kunt behalen als je maar weet HOE en dat leer je met de MG-SPI. Ik pas dit iedere dag toe en grijp iedere keer weer terug naar dit stappenplan als ik ondernemers coach.

Ja, ik ben een KOPLOPER, want ik ben een leider die samenwerkt met leiders. Mijn missie is: to create 1.000 conscious business leaders by empowering them to master their time and talents.

Eelko Vooijs
8 years ago

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.

Eviont is een trainings- en coachingsorganisatie die zich richt op het ondersteunen van leidinggevenden bij het aansturen van hun team. We hebben hiervoor onze eigen methode ontwikkeld (TAP-methode) waarbij we de leidinggevende in 3 stappen helpen meer uit zijn team te halen.
We werken inmiddels met 7 mensen die allemaal een grote passie hebben voor NLP (Neurolinguistisch programmeren), wat de theoretische basis vormt achter onze aanpak. Vanuit diezelfde passie runnen we een NLP Opleidingsinstituut waar we gecertificeerde NLP opleidingen geven voor de professionele toepassing van NLP.

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?

Ikzelf heb de Business Bootcamp gedaan en de Business Boostday als voorbereiding op de Master Enterpreneur in juni. Daarnaast nog diverse dvd trainingen op het gebied van Social Media, Joint Venture, Mindset, etc. en een aantal Open Circles boeken gelezen.
Ook is een aantal van mijn collega’s (die als Franchisenemer ook eigen ondernemer zijn) met ons mee geweest naar de Business Bootcamp.

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

– It’s not about you!
Mooi als je zelf enthousiast bent over je product of dienst, maar het gaat niet om jou. Leer andersom te denken vanuit je doelgroep.
– De ‘missing R’: mensen die succesvol zijn focussen niet op wat nog ontbreekt, maar zien de kans. Er zijn namelijk altijd 100 redenen om iets niet te doen…
– Voor een bedrijf heb je systemen nodig, anders heb je een hobby.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)

Mijn bedrijf ziet er nu echt heel anders uit dan 2 jaar geleden (en zal er over 2 jaar nog veel meer anders uit zien). Mijn inkomen is stabiel, de omzet 2014 zal o.b.v. de huidige opdrachten alleen al 250% hoger zijn dan die in 2013, ik heb afscheid genomen van klanten die niet meer bij me pasten en verwelkom nieuwe, ideale, klanten en op alle fronten gaat het beter met Eviont. We zijn gegroeid van 4 naar 7 mensen, zijn benaderd om mee te werken aan een tv item op RTL4, en klanten bellen ons nu i.p.v. andersom…

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Durf te kiezen! Zorg dat je een grote vis in een kleine vijver wordt door de vijver te verkleinen, en wordt daarmee de expert in jouw vijver. En daar gaan we bij Eviont de komende tijd nog wat stappen in zetten.

Andere dingen die goed zijn om nog te delen? Ondernemen is (net als veel andere dingen) een kwestie van doen. Als je alleen de trainingen volgt en boeken leest, verandert er niets. Door dingen echt te implementeren leer je hoe goed het kan werken en durf je ook makkelijker de volgende stap te zetten.

Ten slotte nog een belangrijke toevoeging: aan succesvol ondernemerschap ligt (voor mij) wel altijd een topkwaliteit dienst of product ten grondslag. Als je dat hebt en je past de lessen toe, is er niets meer dat je tegen houdt…

Eelko Vooijs
Eigenaar Eviont

Ryan de Kom
8 years ago

Chicken Today, EAGLE tomorrow! Van minimi naar MAXIMI 🙂 🙂 🙂
Mijn naam is Ryan de Kom, ik help help succesvolle vrouwen om een plek (interieur) te creeeren waar ze geluk en warmte kunnen delen met hun familie en vrienden.

Ik doe dit o.a. door het realiseren van complete interieurmakeovers.( Zoals je op t.v. ziet, incl champagne zo u wenst :p) En daarnaast binnenkort door het trainen van mijn doelgroep hoe ze hun WOONDROMEN kunnen realiseren. Op die manier geef ik mijn doelgroep RICHTING, RUST, DUIDELIJKHEID, TIJDSBESPARING maar vooral heel heel GELUK & WARMTE!!! 🙂

Ik heb de Business Bootcamp, Business Campus, Financial Freedom en het Leeflekker event gedaan.

Wat heb ik geimplementeerd:
1) Een van mijn grootste lessen is CONTRIBUTION!!! I LOVE THAT! It’s all about helping as many people as posible with your passions and gifts. Wealth is een gevolg van contribution.

2) Mijn tweede grootste inzicht is MINDSET. Ik heb geleerd dat mijn succes van mij en mij alleen afhankelijk is. Dat is zo een bevrijdend gevoel. Deze mindset zorgt ervoor dat ik op het dieptepunt van mijn bedrijf (rode cijfers) ben doorgegaan.

3) De beste investering die je kunt doen is investeren in jezelf. Ik volg maandelijk diverse trainingen en lees boeken over persoonlijke ontwikkeling. Als ik groei, groeit mijn bedrijf!

4) Daarnaast is het definieren van je target audience en vragen wat ze willen een belangrijk punt voor mij geweest. Ik durfde geen keuze te maken. Maar heb inmiddels 3 enquetes, met groot succes, afgenomen. Hierdoor het ik sherp wie mijn target audience is en wat ze willen. Ik geeft ze nu wat ze willen d.m.v. blogs, persoonlijk advies en straks dus ook trainingen. Fantastisch toch! 🙂

Voordat ik met Opencircles in aanraking kwam was ik erg zoekende en teleurgesteld. Mijn business liep niet zoals ik wilde. Dat gaf vooral heel veel financiele stress in ons gezin en maakte mij onzeker.

Na mijn trainingen bij Opencircles is mijn omzet het afgelopen jaar verdubbeld. Daarnaast merk ik dat mijn netwerk en zichtbaarheid hard groeit. Ik ben al een paar keer gevraagd om aan nationale en internationale t.v. programma’s mee te werken.

Een van de hoogtepunten was dat Jan des Bouvries mij spontaan een partnership aanbood en mij uitnodigde voor zijn private party. En dat alles gebeurde in 1 spontaan authentiek contact.

Ik merk dat mijn energie nog hoger is geworden en voel mij zelfverzekerder. Ook heb ik nu een duidelijke focus, vertaald in een scherpe BIG WHY=>DOELEN=> CONCRETE ACTIES.
Maar het belangrijkste is dat ik nu samen met mijn vrouw werk aan een fantastische toekomst waarbij we zoveel mogelijk willen contributen aan deze wereld. We gieren van de energie…ik weet niet wanneer, maar deze bom gaat HEEL HARD UIT ELKAAR KNALLEN!!! 🙂

Arnoud Kas
8 years ago

Naar aanleiding van de TAN meeting vandaag, kreeg ik het inzicht dat ik wel gek zou zijn wanneer ik nu niet zou meedingen naar een plek in Koplopers of één van de andere kansen/verrassingen.
Hier komt ‘ie dus.

1. Mijn business:
Ik help mensen die een familiefeest geven, met het creëren van een geweldig feest, waar iedereen nog lang over napraat.
Ik beheer een community van vakgenoten die met elkaar en van elkaar leren en zich verzameld hebben in de Toptroubadours. De website die ik hiervoor heb laten bouwen creëert groeiend passief inkomen.
Nieuw: Als ervaringsdeskundige coach ik mensen die in het bedrijfsleven een nieuwe uitdaging zoeken, met het (her)vinden van hun passie en met het implementeren van de stappen die tot verwezenlijking hiervan leiden. Ik gebruik hierbij het door mij ontwikkelde P.L.A.Y.E.R. systeem. Ik geef lezingen, workshops en heb een continuity program en boek die deze business ondersteunen.

2.Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Business Bootcamp
Leef Lekker Event
10 Business campus masterclasses
Meet the experts, Rich Schefren, Dave/Dustin
Breakthrough to Success
Financial Freedom
TAN programma: gedaan tot nu toe Passive Business Income, Write your book in 28 Days.

3. De drie belangrijkste lessen die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
– Creëren van een community. met (ex) klanten, met collega troubadours.
– Vraag je klanten wat ze willen en voer dit uit. Succes gegarandeerd.
– Zet jezelf neer als de expert. Dit leidt tot betere prijzen, meer dankbare klanten.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was.
Inkomen: Is gestructureerd, Ik geef mezelf salaris. Rest investeer ik.
Meer tijd gemaakt om aan mijn gezin te besteden en om nieuwe businesses op te zetten.
Aantal klanten is diverser en komen meer naar mij toe.
Type klanten: Nu ik mij focus op mijn doelgroep heb ik meer, beter betalende en leukere klanten. Meer omzet en winst met veel minder moeite in veel minder tijd.
Impact: Ik was aan het overleven als kleine zelfstandige en ben aan het groeien van self employed zonder toekomstvisie, naar business owner die zijn eigen pad maakt door zijn hart te volgen. Die de OC tools gebruikt zijn angsten om te zetten in daadkracht en om door middel van zijn businesses een betere samenleving te creëren.
Door samen met mijn vrouw Baudy en zoon Valentijn de Open Circles trainingen te volgen en de lessen in onze eigen businesses te implementeren zijn we in staat een effectieve “family master mind group” te hebben die zowel onze bedrijven als ons gezinsleven continu een nieuwe boost geeft.
5. Een aanrader aan andere ondernemers.
“It’s all about THEM”. Dienstbaar zijn in de ogen van jouw klanten is jouw garantie voor blijvend succes.

Mart Jansen
8 years ago

1. Mijn dienst is online personal training voor vrouwen, genaamd SmartAss. De training, voeding en lifestyle adviezen in het programma zijn erop gericht om jonge vrouwen aan strakke, ronde billen te helpen, een sterker lichaam en minder vetmassa. Wanneer vrouwen meer zelfvertrouwen hebben en sterker zijn zullen ze dit overdragen aan hun kinderen welke opgroeien met meer liefde en dit zorgt uiteindelijk voor een gelukkigere wereld.

2. Ik heb de Business Bootcamp gevolgd, Master Entrepreneur, Financial Freedom, Breakthrough to Success en volg op dit moment de Life Skills Univeristy.

3. -Vind je niche!
– Get in line, stay in line!
– Je bedrijf kaan slechts zo groot worden als je zelf als persoon bent.

4. Voorheen werkte ik alleen dmv ‘uurtje factuurtje’ als personal trainer. Nu ik SmartAss heb ontwikkeld heb ik veel meer vrije tijd terwijl ik méér mensen kan helpen om hun gezondheid, geluk en zelfvertrouwen te verbeteren. Het geeft me enorm veel bevrediging dat ik met één webinar veel mensen tegelijk kan helpen. Bovendien is de groep vrouwen zo toegewijd aan het behalen van hun resultaten dat ze ook elkaar helpen. De wijsheid en ervaring die ze onderling hebben kan ik prima sturen, en mijn leiderschap komt in die zin perfect van pas.
Ondanks dat SmartAss pas net live is hebben we de verwachtingen overtroffen met het aantal deelnemers en heb ik nu inkomsten zonder fysiek aan het werk te hoeven zijn!!

5. ‘Fall in love with your target audience’. Door te weten wat je doelgroep eet, drinkt en wat ze denken kun je ze precies geven wat ze nodig hebben. Focus je op wat ze doen, hoe hun beleving is, waar ze komen, waar ze van houden kun je je product exact richten op hun behoeften.
Veel vrienden, kennissen en familie is aanvankelijk bang om te investeren in opleidingen (van Open Circles). Ik weet uit eigen ervaring dat een dergelijke investering zich dubbel en dwars terug betaald en weet nu ook makkelijk anderen te overtuigen hierin!

Sportieve groet,

Mart Jansen.

Tania Meyer
8 years ago

1) Ik ben een echte dierenliefhebber en ben al van kinds af aan bezig met dierengedrag en training. Ik heb dan ook al verschillende dieren getraind zoals honden, katten, vogels, paarden en zelfs geiten. Toen ik een keer naar de radio luisterde op mijn werk in juni / juli 2013 hoorde ik dierentrainster Bernice Muntz vertellen over een opleiding konijnentrainer / deskundige die voor het eerst gegeven werd bij Martin Gaus academy. Mijn eerste gedachte was:”Konijnentrainer? Wat moet ik mij daarbij voorstellen dan?” Toch ben ik uit nieuwsgierigheid op de site gaan kijken en hoe langer ik er naar keek hoe meer ik besefte ik een konijnenschool wilde oprichten!

Ik had mij ingeschreven voor de opleiding en ben ook direct aan de slag gegaan met mijn “eerste” bedrijf vorm te gaan geven. Op 1 augustus 2013 heb ik KonijnenTraining Joy ingeschreven bij de KvK. Ik had contact met een lokale kinderboerderij om een samenwerking aan te gaan en aldaar mijn trainingen te kunnen geven. Ik ben begonnen met een workshop Kind en konijn die maandelijks zou worden gehouden bij de kinderboerderij en € 5,- per kind kostte. Met hoge verwachtingen heb ik flyers laten drukken en mijn website gemaakt. Van een website maken had ik ook nog geen verstand en met wat hulp van anderen en een hoop zelfstudie op internet ben ik ver gekomen. In oktober zou ik de eerste workshop gaan houden. De eerste inschrijving had ik al binnen.

2) In oktober 2013 ben ik naar de Bussiness Bootcamp geweest samen met mijn broertje. Hij dacht dat de Business Bootcamp ook interessant kon zijn voor mij en mijn bedrijf. Ik ben hem nog altijd dankbaar dat hij mij heeft meegenomen. Ik moest erg wennen aan het hoge energie gehalte van de bootcamp, de high fives en het dansen in de pauzes maar ik voelde ook echt hoeveel energie het gaf en de mindset die je ervan krijgt. Daar kun je de rest van de week op teren!

3) Tijdens deze Business Bootcamp kregen wij een mooi aanbod voor de vervolg trainingen. Ik wilde deze graag volgen maar had er dan een lening voor moeten afsluiten. Ik heb toen een persoonlijk gesprek gehad met Nisandeh waarin ik vertelde over mijn Konijnentraining bedrijf. Nisandeh raadde mij af om een lening af te sluiten voor de trainingen en eerst onderzoek te doen of men bereid is om te betalen voor hetgeen ik wil aanbieden en of er genoeg animo voor is. Ik vond dit heel erg eerlijk van Nisandeh. Ik stond echt op het punt om een lening af te sluiten. Ik heb zelf dan ook heel veel vertrouwen in mijn bedrijf.

Vanuit de Busines Bootcamp heb ik geleerd om meer uit te besteden en niet alles zelf te willen doen. Ik was altijd bang dat het me dan heel veel geld zou gaan kosten en dat had ik nou juist niet. Toch ben ik op zoek gegaan naar een boekhouder en kwam er eentje tegen die zo enthousiast was over mijn verhaal dat hij mij factureerde in een groeimodel en mij graag wilde helpen. Ook heb ik een grafisch vormgever opgezocht via het internet die voor het bedrijf folder kon ontwerpen voor een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Een week na de Business Bootcamp zou de eerste workshop zijn maar helaas was het bij 1 aanmelding gebleven. De maand erna bleef het bij 1 aanmelding. Uiteindelijk heeft de eerste workshop gevonden in december met in totaal 3 deelnemers. Het was mij duidelijk dat ik het over een andere boeg moest gooien.

Ik kwam erachter dat er veel vraag was naar konijnentrimmers in onze omgeving. Ik heb hierop ingespeeld door een cursus konijnentrimmen te volgen in Haps aan de andere kant van het land. Na de cursus voelde ik mij nog geen volleerd konijnentrimmer en heb hierop contact opgenomen met een konijnenopvang in Hillegom om mijn service gratis aan te bieden. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt en in korte tijd heb ik veel ervaring opgedaan. De opvang gaf mijn visitekaartje mee aan elke klant die een langharig konijn kocht en zo kwamen de eerste klanten bij mij langs.

Inmiddels was ook al met de opleiding tot konijnentrainer begonnen en daar heb ik mijn huidige compagnon Tynke de Winkel weer ontmoet die ik nog kende vanuit de hondenschool. Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan en sindsdien gaat ons bedrijf als een speer.

4) In juni start de eerste basiscursus en de eerste dag dat wij die online zette hadden wij direct 3 aanmeldingen en 1 klant die vroeg wanneer de 2e basiscursus van start ging omdat zij deze data op vakantie was. Wat een fantastisch gevoel!

Op 16 maart 2014 waren wij met de konijnentraining te zien bij het sbs6 programma Beestengeluk. Inmiddels hebben we meer dan 400 fans op onze Facebook pagina. Wij hebben wekelijks trimklanten en zeer goede recensies van trimklanten op onze Marktplaats advertentie.
Wij zijn door het programma Hollands got talent gevraagd om mee te doen aan hun programma welke wij hebben afgewezen omdat wij van mening zijn dat dit programma niet zal bijdragen aan de professionaliteit die wij graag uitstralen maar wij voelde ons natuurlijk wel vereerd.

Wij zijn op:
30 maart 2014 gevraagd voor een demonstratie konijnentraining tijdens de open dag van de konijnenopvang in Hillegom.
5 april 2014 gevraagd voor het konijnencongres
6 april 2014 gevraagd voor de open dag bij het asiel in Zandvoort
13 april 2014 gevraagd voor een demonstratie tijdens het paasfeest van de kinderboerderij
2, 3, 4 mei 2014 gevraagd voor demonstraties tijdens Animal Event

Het doel van ons bedrijf is om men te laten zien wat je konijnen allemaal kunt leren en dat je konijnen echt tekort doet door ze in een hok stoppen en er niks mee te doen. Wij merken dat het laten zien doormiddel van demonstraties echt de ogen van mensen opent en ze zien dat het ook anders kan en men vindt het geweldig en wil dat ook!

Wij beseffen ons heel goed dat wij er nog lang niet zijn en wij zijn nog hard aan het werk om onze andere producten binnenkort aan te bieden maar op 1 augustus 2013, de dag dat ik mijn bedrijf inschreef bij de KvK had ik hier niet van durven dromen en mede dankzij de Business Bootcamp heb ik de droom werkelijkheid gemaakt en zijn we onze droom verder aan het uitbreiden met een bedrijf waarbij iedereen ons in het begin uitlachte, niemand er vertrouwen in had en wij letterlijk voor gek werden verklaard. Wij zijn nu op een punt gekomen dat al die mensen hun respect naar ons toe uiten en wij vele complimenten krijgen over het lef, doorzettingsvermogen en de passie die wij hebben voor het geen wat wij doen en waar wij voor staan.

5) Onze focus staat op scherp en onze passie is groot, ons houdt niemand meer tegen om het bedrijf tot een groot succes te brengen! Mijn belangrijkste inzicht was:”Hoe gek of onwaarschijnlijk jouw droom ook lijkt als jij er achter staat en het is jouw passie maak het dan waar en toon lef. Go fot it!”

Marijke Slieker
8 years ago

Toch nog wat aanvullingen.

Omdat ik al in een vroeg stadium een website heb gemaakt die mensen kan helpen te ontdekken met welke bekkenbodemproblemen ze te maken hebben en vooral ook hoe ze dat kunnen oplossen is ook de motivatie ontstaan voor een boek. Bekkenbodemonline heeft inmiddels > 800 nieuwe bezoekers per dag en op deze manier wordt ook de blog die hieraan gelinked staat eenvoudig te lezen.

Anderhalf jaar geleden lanceerde ik een App, gewoon overdelivering, gratis de downloaden (hebben jullie hem al?). Naam app: bekkenbodem. Binnen anderhalf jaar bijna 9000 gebruikers die iedere week een pushbericht krijgen dat de blog weer beschikbaar is. Ik heb met mijzelf afgesproken dat er iedere week een blog komt en dat is tot op heden ook gebeurd.

Tot slot: wat ik al jaren doe, maar nooit profileerde: ik reis twee keer per jaar naar het buitenland om collegae te scholen. Financieel kost dat geld, maar het past in mijn visie en missie om de beschikbare kennis ook bij de minder fortuinlijke landen te brengen. Ik praat er over en laat het mensen zien. En ook dat blijkt te werken. Mensen begrijpen mijn passie en willen deel worden van onze organisatie. Het is relatief eenvoudig om aan de goede collegae te komen nu we uitbreiden. Mensen die onze passie delen.

We zijn nu op zoek om het materiaal dat we hebben (app, cd, boek etc) vertaald te krijgen in andere talen zoals Portugees (Brazilie), Turks, Bulgaars, Roemeens, Pools, etc.)

We want to make a difference!

Annet van Prooijen
8 years ago

Een koploper ja dat kan ik zelf niet bepalen. Wel kan ik aangeven dat ik nooit op geef en een echte doorzetster ben. In februari gingen door de economische crisis veel klanten weg. Ik ben door gegaan en door gestart. Heb nu weer nieuwe klanten. Vanuit mijn werk als gastouder en de thuiszorg ben ik veranderd naar welzijnscoach/jobcoach en bied ik goede adviezen over voeding, beweging en massage.

Een aantal klanten heb ik al gehad. Ik moet zeggen mijn bedrijf begint weer te groeien en ik sta steeds beter in mijn kracht.

Wat ik zal aanraden is don’t give up! Volg je passie en zet door.

Arnoud Kas
8 years ago

Hoi Annet,

Mooi stukje schrijf je, klinkt goed. Echter over “dat je zelf niet kan bepalen dat je een koploper bent” zou ik je graag een ander perspectief ter overweging willen geven. Volgens mij begint het bij jezelf. Jij bent de eerste die bepaalt en beslist of je een koploper bent. Als je daar naar handelt (en dat doe je als ik je stukje lees) dan kom je uit waar je wilt en vinden anderen het ook. Een koploper zijn begint met de intentie het te willen worden.
Succes

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago
Reply to  Arnoud Kas

Arnoud, ik vraag me af of het altijd zo werkt. Ik denk dat koplopers ook gewoon datgene doen wat bij hun pad hoort. Dat hoort bij het pionier zijn. Soms kom je er later, als je terugkijkt, pas achter dat je een koploper blijkt te zijn. Sommige mensen noemen dat dan bijvoorbeeld moedig, maar echte koplopers kunnen niet anders, volgen hun natuur en zijn trouw aan hun weg. Daar heb je dan natuurlijk wel moed voor nodig, je eigen weg gaan.

Nathan Veenstra
Nathan Veenstra
8 years ago

Ik begrijp jouw verhaal Anouk, en zal niet ontkennen dat het zo ook werkt. Toch onderschrijf ik meer wat Arnoud zegt. En dat doe ik vooral omdat ik zelf de inspiratie haal uit de quote:

“I AM: two of the most powerful words, for what you put after them shapes your reality”

Hier mee sta je in je kracht. Zo heb ik ook geleerd te denken en te werken, vooral door Open Circles, maar ook door zelfstudie. Ik geloof in “in je kracht staan”. Ik heb zelf jarenlang geleefd in de slachtofferrol en ik kies ervoor om dat achter me te laten. Ik neem zelf mijn verantwoordelijkheden en ik ben daarmee een succesvol ondernemer.

Ik ben een koploper.

🙂

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Nathan, als ik het zo lees, bijt het elkaar niet. Het is volgens mij een kwestie van erkennen van iets wat er al is. Je bent een koploper en als je dat erkent, kun je het ook echt zijn. 🙂

Daisy Goddijn
8 years ago

Wat een mooie quote, Nathan:

“I AM: two of the most powerful words, for what you put after them shapes your reality”

Hier krijg ik energie van. Bedankt!

Nathan Veenstra
Nathan Veenstra
8 years ago

Ik realiseerde me vanochtend dit: MG-SPI.

Koploper zijn is (in mijn ogen) MINDSET. En “I AM” is het begin van die mindset. In plaats van “ik wil” of “ik neem me voor” kies je ervoor om het te zijn. En ook dat hoort bij de lessen die ik van Open Circles Academy heb geleerd afgelopen jaar.

Eleonora van Grinsven
8 years ago

Dat voelt inderdaad krachtig Nathan. Ik denk ook dat het nemen van verantwoordelijkheid het belangrijkste is. Jij bepaalt voor jezelf of je een koploper bent, niemand anders.

Marjolein Kalter
8 years ago

Mijn business:
Ik help ZZP-ers die ruim een jaar bezig zijn na een eerste carrière als werknemer om met een winstegevende(r) niche.
Wanneer je een vak beheerst en je hebt je verdiept in bedrijfsvoering weet je dat bepaalde elementen belangrijk zijn: een onderscheidend product of dienst, een heldere afgebakende doelgroep, het spreken van de taal van je klant etc. Ik duik met de ondernemer als het ware in zijn bedrijf en werk stap voor stap de verschillende onderdelen uit, waaronder een heldere en bij de doelgroep geverifieerde niche waarin de eigenheid van de ondernemer zichtbaar is.

De trainingen die ik gevolgd ben:
Na de business bootcamp heb ik de Master Entrepreneur, Financial Freedom en de Breakthrough to Success gevolgd en de Masterclasses. Daarbij diverse webinars, de DVD´s en enkele van Vered´s dagen women do business differently.

Mijn 3 belangrijkste lessen zijn:
1. Het gaat om de klant, en daarbij zijn het niet persé de woorden van de klant die ingevuld hoeven worden, maar de vraag achter de vraag. Waar zit je doelgroep écht mee? Wat wil je doelgroep nu echt?
2. Geef eerst. Sinds ik ben gaan delen vooral via de social media is mijn netwerk enorm gegroeid en vooral kwalitatief. Wat ik geef en te geven heb sluit aan bij wie ik ben en dat maakt dat ik de contacten maak, met mensen waar ik waarde aan toe kan voegen. Geven is ontvangen!
3. Implementatie kan alleen met de juiste mindset: mindset is een make or brake. Na de Breakthrough ben ik (hoewel ik al 10 jaar intensieve ervaring had met persoonlijke ontwikkelingstrajecten) echt op een volgend plateau van ontwikkeling terecht gekomen. Er was een besluit genomen dat ik niet eerder zo sterk had ervaren. Ik ben een koploper!
Crazy Bonus 😉 Zorg ervoor dat je een bedrijf hebt dat de potentie heeft om te groeien en waarin jij kan blijven geven waar je goed in bent. Met nichecoaching ben ik pas in de loop van 2013 begonnen. Vanuit de trainingen, in mijn mastermindgroepje, via een gratis aanbod is het nu gegroeid naar een online 1 op 1 coaching. De volgende ontwikkelingen staan op stapel: programma´s ingeschreven vorm maar ook in de vorm van video´s en het helpen van groepen mensen

Resultaten
Mijn business is levendig, dit jaar zijn meerdere partnerships aan het ontstaan en aan het eind van het jaar verwacht ik diverse live programma´s en online abonnementen geïmplementeerd te hebben.
Mijn inkomen van afgelopen januari was het dubbele van januari vorig jaar. (Dat ben ik sinds een jaar wekelijks aan het bijhouden)
Het aantal contacten in Linked-in en op Facebook is ongeveer verdubbeld afgelopen jaar. Van gemiddeld 3 klanten per week vorig jaar heb ik er nu ongeveer 10 per week.
De conversie van contacten naar klanten ligt op ongeveer 40%

Lessons learned
Wanneer je denkt: dat weet ik al en je inkomen ontwikkelt zich niet naar je zin, laten er dan bellen gaan rinkelen. Vraag, laat met je meekijken, onderzoek, probeer uit als teken van het laten vallen van je gelijk. Een expertpositie is misschien wel meer de bereidheid om te luisteren en bij te leren dan de vaardigheid om te etaleren wat je al weet.

Tanja Markies
Tanja Markies
8 years ago

1.
Ik help datgene dat vanuit het antroposofisch gedachtegoed op deze aarde gemaakt wordt, gebeurt en ontwikkeld is en wordt, onder de aandacht te brengen in woord, beeld en praktijk. Dit doe ik al 13 jaar middels mijn tweetalige webwinkel Waldorf Toys en nu bijna een jaar met Waldorf Communications BV en Waldorf Trading BV. Met Waldorf Trading BV komen de producten die in antroposofische werkplaatsen worden gemaakt wereldwijd via betere verkoop onder de aandacht en Waldorf Communications zorgt voor heldere beeldverhalen.

2.
Business Bootcamp in 2012
Financial Freedom in 2012
Breakthrough to Success in 2013
Life Skills University 2014
Vanaf begin 2013 e-Teamlid
Vanaf begin 2014 in leadershipprogramma Open Circles Academy
And loving every second of it

3.
1. Ik heb de verantwoordelijkheid datgene dat mijn kracht is in te zetten in bijdrage voor een betere wereld.
2. Nu ik weet wat mijn purpose is kan ik doelen stellen en stappen richting die doelen vanuit mijn purpose resulteert direct in groei
3. 100% verantwoordelijkheid nemen resulteert niet in een zware last dragen maar juist in het ontvangen van werkelijke hulp, van buitenaf zowel als van binnenuit.

4.
Eind 2012 had ik een webwinkel.com.
Nu, begin 2014, heb ik 3 BV’s die alleen maar groeien. Ik heb een eerste filmproject gefinancierd gekregen waarmee ik gevraagd ben begin oktober een presentatie te verzorgen voor de wereldwijde partners van de leveranciers van alle vrijescholen, ik ben freelance aangesteld om een werkgroep te begeleiden die zich bezighoudt met productontwikkeling, productverbetering en productpresentatie van producten voortkomend uit een (voor nu nog het eerste) antroposofisch instituut voor verstandelijke gehandicapten, ik sta op het punt mijn drie BV’s via het web vorm te geven, met elkaar te verbinden en wereldwijd in te zetten voor mijn misse.

5.
Besteed tijd aan uitvinden wat je purpose is, stel vervolgens hoge doelen en beweeg er in stappen en stapjes naartoe. Het is zo helder en overzichtelijk eigenlijk.

Robert Rosier
8 years ago

Wat bied je mensen toch weer een mooie kans!

Zelf ben ik nog steeds maar aan het begin van een goed avontuur, dus eind dit jaar – of als het sneller gaat halverwege het jaar – kan ik waarschijnlijk pas weer zeggen “ik ben een koploper”.

Dat is mede dankzij een aantal mooie trainingen en inzichten van Open Circles.

Wendy Lorist
8 years ago

Uit dankbaarheid vertel ik mijn hart-loop verhaal als koploper en hoop dat het veel zal inspireren!
Vermoeid kwam ik mei 2013 aan bij de business Bootcamp. De woorden “uit je comfortzone en geen excuses” was wat ik nodig had om mijn overlevingsknop na 50 jaar uit te zetten, alles los te laten, alle troep van mij af te schudden en een ui af te pellen zo groot als een huis. Bij de Breakthrough aangekomen werd de baan vrijgemaakt naar succes. Het kind in mij kwam vrij en al haar dromen kwamen uit. Er bleek onder die puin een geboren leider te wonen.

Ik liep als een dolle door 7 sloten tegelijk! Oudjaar avond brak ik bij een val beide ellebogen en kwam met beide benen op de grond. Eigen plek vinden, mijn huis staat te koop, mijn scheiding geregeld, een nieuwe baan en huis. NU: een plek innemen: Mijn nieuw bedrijf “Intens ondernemen” wil ik voor de zomer lanceren. Ik ben ervan overtuigd dat ik in deze tijd van overleving een veilig en geborgen plek kan creëeren waar startende/ondernemers zich gedragen en verbonden voelen met elkaar. Een plek waar ze thuiskomen bij hunzelf, hun dromen, verlangens en passie waardoor ze een innerlijke groei maken die zo krachtig is dat ze door niets laten tegenhouden om in hun leven succesvol te zijn. Een plek, een community waar ze steeds naar terug verlangen om weer in verbinding te komen met hunzelf, elkaar en de wereld.

Een plek waar je samen met anderen je successen kan delen en het leven vieren. Een ontmoetingsplek, een plek van verdieping en genieten! De stilte in de rust en ruimte vh natuur opzoeken. Ik voel dat ik de kracht in me heb om dat te doen. Ik geloof dat wanneer ik die kracht inzet, als een magneet gaat werken waar mensen alleen maar meer van willen. Hoe meer er in de netwerk komen, hoe duidelijker het wordt dat we gaan samenwerken aan een betere wereld waarin ieder mens een plek inneemt.

Mijn producten/diensten:
Vakantieplekken (2e huis) van startende/ondernemers aanbieden waar iedereen in de community van kan genieten, anderen stimuleren om ook te investeren voor jezelf, je bedrijf, de wereld.
Vakantie magazine voor ondernemers een paar keer per jaar uit laten komen, met vakantieplekken/verhalen, advertenties etc.
Beurzen organiseren voor de community.

Plek in de natuur waar netwerkbijeenkomsten, workshops en overnachtingen kunnen plaatsvinden, een plek om thuis te komen.
Bibliotheek waar ieder lid zijn e-boeks, blogs en boeken plaatst.
Mijn kracht ligt in het mij verbinden met leden en die met elkaar waardoor de draagkracht zo veilig/vertrouwd en sterk is dat ik garandeer dat ieder bij zichzelf, in zijn relatie/gezin en bedrijf een plek vindt om thuis te komen waar vanuit hij/zijn al zijn dromen uit kan laten komen.

Welke open circles,programma’s heb je gedaan?
Vorig jaar 2 Business Bootcamps, master entrepreneur, Breakthrough to Succes, Financial Freedom.
Ik had een hobby praktijk thuis op een kamer 2 hoog, nu ligt de wereld aan mijn voeten, vol energy. Ik had af een toe een client, straks als mijn platform staat barst het los, ik ben nu niet meer te houden.

3 lessen: Uit je comfortzone stappen, geen excuses bedenken, gewoon doen, ik ben het waard succes te hebben en als ik het slim speel kan ik winnen.
Aanrader: uit je comfortzone stappen!! Als het kwartje valt krijg je inzicht en net als een eerste stap die een kind neemt. in het begin is het vallen en opstaan maar als je weet waar je heen wil, voel je je steeds groter worden, ga je steeds rechter op staan, ga je steeds sneller op je doel af en ben je niet meer te houden. De wereld ligt aan je voeten en als een kind zo vrij om dat te doen wat je hart ingeeft en dat opzij te zetten wat in de weg staat om je doel te bereiken. Ik ben als een kind zo blij, mijn dank aan de open circles.

Mariëlle Jansen
8 years ago
Reply to  Wendy Lorist

Wendy … complimenten! Wat heb je dat van onder uit je tenen … recht uit je hart neergezet! Ik heb bewondering voor je en ik geloof en heb er vertrouwen in dat je dit gaat lukken ook. Wat zal hedt een feest zijn om straks al die opgeladen en gecentreerde ondernemers bij jou in je communbity te ontmoeten … chapeau!

Wendy Lorist
8 years ago

Marielle, dank je wel! Ik hoop je straks ook in mijn community te omarmen!

Esther Groenewegen-Jonker

Via een vriendin ben ik ander half jaar geleden in contact gekomen met Open Circles.
Ik weet nog zo goed dat ik voor de eerste keer bij het Business Bootcamp zat, helemaal alleen, en dacht: mijn vriendin had mij wel een beetje beter kunnen inlichten over hoe het hier gaat. Ik dacht echt wat een ‘mafkezen’ hier allemaal. Maar aan het einde van het Business Bootcamp had ik toch het eerste pakket gekocht. En nu ben ik al een hele poos zelf een van die ‘mafkezen’ en met veel plezier.

Toen ik met Open Circles in aanraking kwam was ik net begonnen met het importeren van sieraden uit Israel en Korea. Deze verkocht ik met veel succes in eigen netwerken en in een aantal winkels in Rotterdam. Ik was op zoek naar een manier om de verkoop en mijn netwerk te vergoten en ik dacht dat Open Circles wel een plek zou kunnen zijn waar ik tools zou krijgen om dit voor elkaar te krijgen.

Deze tools kreeg ik zeker in de trainingen van Open Circles. Maar wat ik tegelijkertijd ook leerde van Open Circles is om op zoek te gaan naar je passie en ‘het waarom’ je dingen doet. Ik kwam er achter dat sieraden verkopen wel heel leuk was maar geen passie.

Nadat ik de Master Entrepreneur had gedaan was ik op het idee gekomen om de marketing van het bedrijf van mijn man te gaan doen. Mijn man heeft een groothandel in biologische groenten en fruit.
Ik had al eerder in het bedrijf van mijn man gewerkt als administratief medewerker. Dit was erg leuk om te doen maar daar lag niet echt mijn passie dus toen heb bedrijf verder begon te groeien hebben wij besloten om daar een andere oplossing voor te vinden.
Omdat er voor het bedrijf helemaal geen marketing wordt gedaan leek mij het een goed idee als ik dit op mij zou nemen.
Ik kwam er al snel achter dat dit geen goed idee was. Wat resulteerde in frustratie en gedoe.

Toen voelde ik mij wel een beetje verloren. Wat nu? Al die succes verhalen om mij heen en ik weet na een jaar nog steeds niet wat ik moet gaan doen. Toen kreeg ik door feedback vele lieve Open Circles mensen om mij heen de moed om mijn werkelijke passie te verwezenlijken.

Een platform/community opbouwen voor moeders van kinderen met hechtingsproblemen.

Dit platform opbouwen wil ik zo graag om verschillende redenen:

1. ten eerste is de diagnose helemaal niet goed bekend bij mensen, dit terwijl 20% van alle kinderen in minder of meerdere mate een verstoorde hechting heeft.
2. omdat er niet veel over bekend is worden er nu vaak verkeerde diagnoses gesteld. En dit zijn gemiste kansen voor de ouders en deze kinderen. Zij krijgen dan bijvoorbeeld ADHD als diagnose met misschien als gevolg medicatie voor deze verkeerde diagnose.
3. hechtingsproblematiek is een lastige diagnose waar je aan de buitenkant niets van ziet. Deze kinderen worden vaak gezien als lastige, verwende kinderen of juist als erg charmante kinderen. Maar deze kinderen staan in overlevingsmodus omdat er in de eerste 2/3 jaar geen veilige omgeving geboden kon worden aan deze kinderen.
4. Er werd heel lang gezegd dat kinderen met hechingsproblemen niet geholpen konden worden, ze waren beschadigd in de eerste jaren van hun leven en daar was niets meer aan te doen. Nu weet ik uit eigen ervaring dat er nog heel veel aan te doen is en dit wil ik graag delen met moeders die nog erg opzoek zijn naar oplossingen.
5. ik denk dat een platform heel fijn is voor moeders op moeilijk momenten en daar zijn er heel veel van als je te maken krijgt met hechtingsproblemen. En hoe fijn zou het zijn als we via een facebook pagina of blogpagina elkaar kunnen vinden en helpen.

Je zult je misschien afvragen waarom ik mij daar zo voor wil inzetten.

Dit is omdat ik zelf een van die moeders ben en een van die kinderen heb.
Onze dochter is nu bijna 14 en in al die jaren heb ik nog nooit een moeder in dezelfde situatie ontmoet. Dit terwijl ik daar zo’n behoefte aan heb.
Nu hoop ik voor andere moeders iets te kunnen opbouwen en geven waar ik zelf in de moeilijke jaren zo’n behoefte aan had.

In oktober ben ik eerst begonnen met bloggen. Binnen een maand mocht ik met mijn blog in een magazine voor zorgintensieve kinderen het blad Lot’je en Co. De respons was geweldig! Veel reacties van moeders die zo blij waren dat er eindelijk een moeder was die met haar verhaal naar buiten durfde te komen. Echt super!

De volgende stap is een training, de eerste datum is geprikt:
Op 13 september ga ik mijn eerste training geven aan moeders van kinderen met hechtingsproblemen.
Natuurlijk zijn ook andere geïnteresseerde welkom.

Als communicatie style ben ik een promotor.
Ik heb dus nog heel veel ideeën die ik in de aankomende periode wil gaan uitvoeren. Ik zal er aan aantal met jullie delen:

1. Ik wil heel graag mijn trainingen online maken zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen die niet op mijn trainingen kan komen.
2. Ik wil mijn boek afschrijven over dit onderwerp.
3. Ik wil een documentaire maken over hechtingsproblemen. [dit is echt een droom van mij!!!]

Sinds ik mijn beslissing heb durven nemen is er veel veranderd ik mijn leven. Ik leef nu vanuit mijn passie en dit maakt dat er geweldige dingen gebeuren. En dat ik enorm ben gegroeid als mens.
Een van de dingen die ik heb geleerd van Open Circles is dat als je leeft vanuit je passie en gedrevenheid je elke vezel in je lijf voelt. Je leeft!!
Voor Open Circles was mijn leven misschien een heel stuk makkelijker en op moeilijke momenten verlang ik nog wel eens naar die tijd. Maar alles wat ik toen deed was binnen mijn comfort zone en ik heb geleerd dat succes buiten je comfort zone ligt. Doordat ik steeds weer nieuwe dingen aan durf te gaan is de ruimte binnen mijn comfort zone groter geworden. Wat een verademing is dat!

Op dit moment ben ik samen met mijn man met de Life Skills University bezig.
Deze training zou ik iedereen aanraden. Wat een geweldige training en wat fijn dat ik deze training met mijn man samen doe.
Het leven draait om relaties of dit nu in je eigen gezin is of in het zakenleven.
Life Skills Unversity zou op elke basisschool gegeven moeten worden. Wat zou de wereld er dan anders uitzien!!

Ik zou dus de Life Skill University aanraden als meest geweldige training.

1.
Ik help moeders van kinderen met hechtingsproblemen aan tools en duidelijkheid over deze diagnose.
Dit doe ik op dit moment door over deze diagnose te bloggen. En mijn eigen verhaal te delen over dit onderwerp.
In september ga ik mijn eerste training geven voor moeders van kinderen met hechtingsproblemen

2.
3 maal Business Bootcamp
Financial Freedom
Master Entrepreneur
Breakthough to Success
Business Unversity
Life Skill Unversity
Verschillende Master Classes
Women do Business Differently

3.
-Just do it: wacht niet totdat het allemaal perfect is. Dan komt er namelijk nooit iets.
-Weet dat succes buiten je comfort zone ligt.
-Ask for help!!! Je kunt het niet alleen.
-Kijk naar succesvolle mensen en spiegel ze!
-Zorg dat je jezelf omringt met mensen succesvol zijn en die jou inspireren, jou energie omhoog halen en die niet de mentaliteit hebben:
‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’

4.
Mijn bedrijf staat nog in de kinderschoenen maar binnen de paar maanden dat mijn bedrijf aan het opstarten is heb ik uit onverwachte hoek geweldige mensen in mijn omgeving die mij coachen, steunen, helpen en adviseren met elke volgende stap van mijn bedrijf. Mijn eerste training staat gepland op 13 september en met mijn blog kan ik nu echt iets voor andere moeders betekenen en mijn netwerk gaan opbouwen.

5.
Het belangrijkste wat ik heb geleerd in de afgelopen periode is:
Stay in line/ succes is out of your comfort zone/ and become your maxi–me, say goodbye to your mini-me.

Hechte groet,

Esther

Maria Simons
8 years ago

Nisandeh, Vered and Rani, fantastisch dat er weer koplopers komen dit jaar!

Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.
Het bedrijf Gezinscommunicatie helpt ouders en kinderen duidelijk en effectief te praten met elkaar.
Het is begonnen vanuit een ‘hobby’ waarbij een kleine groep ouders uit mijn directe omgevingen aan trainingen deelnam is onderweg uit te groeien naar een bedrijf wat meerdere provincies bestrijkt..

Ik geef communicatietrainingen aan ouders waardoor het effect van hun worden verdubbeld, ruzies met de helft afnemen, er meer tijd en aandacht is voor leuke zaken en de groei van de kinderen. Elke ouder wil z’n kind toch als zelfstandig wezen het huis uit zien gaan.

Het verschil met toe en nu is dat ik een team om me heen heb verzameld, ik een doel voor ogen heb en daar stap voor stap naartoe werk (strategie)

Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Business Bootcamp, Financial Freedom, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, eendaagse masterclasses, Business University. Verder maak ik deel uit van het e-team en dat een leerschool op zichzelf.

Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
Stel een doel (denk groot), focus, stay in line. It’s all about them en start met geven. Blijf waarde geven.
Door hierop gefocused te blijven merk ik dat het product wat ik aanbied een soort van meebeweegt met wat ‘de markt vraagt’

Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)
Mijn business haalt zijn klanten uit een grotere regio. Het afgelopen jaar heb ik de ontwikkelde funnel (een reeks van trianingen) gedraaid waarbij 2/3 van de mensen die startte de hele reeks volgde. Hiermee verdriedubbelde de inkomsten met het jaar ervoor. ( al gaat het dan om een paar duizend euro)
Mijn klanten zijn ouders van kinderen tussen de 10 en 14 jaar. (pubers).
Ouders krijgen hele praktische tools in handen, ze zijn enthousiast, gaan minder gebukt onder verantwoordelijkheden die ze niet alleen moeten dragen. Voor ouders en kinderen gaat het leven er fijner, makkelijker en meer uitdagend uitzien. Ouders leren de kinderen ( zonder overvraging of onderstimulering) op te voeden.

Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool? Missie en visie voor de lange termijn en kijk of elke stap die je zet in die richting gaat (strategisch)

Mensen succes met kiezen. Er zijn vele mooie verhalen en enthousiaste ondernemers

Elsje Visser
8 years ago

1 Met mijn bedrijf Gouden Appels werk ik als interieuradviseur. Ik help vooral jonge gezinnen, waar “huis, carriere, kinderen” zo snel zijn gegaan dat ze soms merken dat het interieur is achtergebleven. Het straalt niet uit waar ze voor staan in hun leven en de waardes die ze bijv. via de kinderen wel in de wereld zetten.Ik help hen met het tot stand brengen van een persoonlijk interieur dat ze ondersteunt in hun dagelijks welzijn en te laten zien wie ze zijn.

2 Het begon met een Business Blogging Seminar, lekker laagdrempelig en ach ik speelde toch met de gedachte of een blog iets voor mij is. En hoe dan.
Nu heb ik al weer bijna een jaar een blog met lezers!
Daarna volgden 2 Business Bootcamps, de Breakthrough to Succes, Financial Freedom, Master Entrepreneur, her en der Master Classes, Women do Business Differently en ik verheug me al op de start van de Business University!

3 Mijn wake-up call tijdens de Business Bootcamp: ik werk voor de ergst denkbare baas; mijzelf. Nooit tevreden, lange uren, slechte betaling. Dat was de start om veel te leren.
De drie belangrijkste dingen:
– Geven. Niet alleen ben ik veel vrijgeviger geworden, op verschillende vlakken, ook geef ik extra service of een gratis kennismaking. Met geweldig resultaat: zo hebben ze me leren kennen en leren waarderen en zijn bereid er geld voor uit te geven.
– Relaties onderhouden. Ik ga veel contacten aan, vraag hoe het gaat, of ik nog iets kan doen. Zowel naar mijn klantennetwerk, als naar mijn uitvoerdersnetwerk.
– Communiceren. Ik praat eindelijk over mijn werk, ik maak het wereldkundig. Dat komt omdat ik nu vanuit passie werk en dan gaat het vanzelf. Ik merk dat ik eindeloos veel creativiteit heb om in te tunen op wendingen in het gesprek. Ik help zo ook anderen om nieuwe mogelijk te zien.

4.Mijn eerste gedachte? Ik Koploper?: Mwah, zo lekker gaat het toch niet…
Maar juist daaraan merk ik, dat ik totaal anders werk. Een paar jaar geleden had ik bij de moeilijke periode die ik nu heb met een zakelijk contact het bijltje erbij neergegooid; zie je wel, ik ben er niet geschikt voor.
Nu ga ik door en puur naar de resultaten kijkend gaat het prima! Het voelt niet altijd even prettig, maar ik ben me heel erg bewust dat dit tegelijkertijd een enorme boost voor mij en mijn bedrijf is. Je kunt een training in een zaal doen of tijdens het werken aan een groot project! Ik zie heel scherp wat de dingen zijn in dit project die ik volgende keer anders zal doen en hoe ik dan wel de regie hou over mijn eigen service en product. Stay in line.
In een jaar tijd is mijn inkomen verdubbeld en dat terwijl ik in die tijd ook ben gestopt met mijn grote freelance opdrachtgever. Niet die ideale klant namelijk. En zo zijn er nog een paar die ik vriendelijk doorverwijs. Want alhoewel mijn klant centraal staat, bepaal ik hoe ik mijn werk doe. Vroeger ervoer ik het als een gunst dat ik opdracht mocht uitvoeren en daar wat geld mee mocht verdienen. Nu toon ik mijn leiderschap en is er gelijkwaardige samenwerking.
Ik ben klaar voor de volgende stap: in april betrek ik een mooie bedrijfsruimte.

5 De belangrijkste van vele inzichten is dat ik aan mijn expertstatus wil werken. Het is heel belangrijk dat mensen weten wat ik in huis heb, waar ik voor sta, wat mij bijzonder maakt. Door de seminar met Rich Scheffren plak ik daar nu zelfs de term “Maven” aan. Ik kan in mijn eentje groots zijn.

Kortom, al was afgelopen maand pittig, ik ga door en ik zou niet weten wat mij kan stoppen.

Oe! Wat heb ik een zin in de Business University!

Daisy Goddijn
8 years ago

Wat een prachtige kans om in de volgende editie van Koplopers te schitteren. Ik ben koploper in mijn vak, ik heb namelijk een nieuw beroep: eBookuitgever. Dus JA, IK BEN ER HELEMAAL KLAAR VOOR en grijp deze kans met beide handen aan!

Mijn antwoorden op de 5 vragen:
1. VERTEL ONS IN ÉÉN OF TWEE PARAGRAFEN OVER JOUW BUSINESS, JOUW DIENST OF PRODUCT EN JOUW DOELGROEP.
eBookPoint begeleidt ondernemers bij het uitgeven in eigen beheer. Het team van eBookPoint bestaat uit de beste professionals op het gebied van redactie, schrijfcoaching, vormgeving, opmaak, drukwerk en uitgeven. Alles onder één dak, van schrijven tot in de markt zetten. Alles zelf doen, een deel zelf doen of je volledig laten ontzorgen en toch uitgeven in eigen beheer? Het kan allemaal bij eBookPoint! Wij zorgen ervoor dat je eBook en/of boek via de boekhandels wordt verkocht én dat je het via je eigen website kunt verkopen. Alle royalties zijn voor jou terwijl wij ook de customer service voor je uit handen nemen zodat jij kunt focussen op waar je goed in bent: ondernemen! Of je nu gaat voor een gratis eBook, een betaald eBook of een papieren boek.

Wil je zelf leren over het schrijven, maken, uitgeven en promoten van je boek? Dan kun je bij eBookAcademy een workshop of online training volgen. Of volg het programma eBookBusinessBuilding waarbij je een jaar lang wordt begeleidt bij het schrijven, produceren én de marketing van je eBook/boek.

Mijn doelgroep bestaat uit ondernemers die zichzelf willen laten zien, die hun kennis willen delen, die als expert gezien willen worden, die optimaal rendement willen en die niet bang zijn om hun boek aan de wereld te verkondigen.

2. WELKE OPEN CIRCLES PROGRAMMA’S HEB JE GEDAAN?
De volgende programma’s hebben een ommezwaai in mijn business teweeg gebracht:
– Business Bootcamp (2x)
– Master Entrepreneur
– Financial Freedom
– Passive Income in 28 days
– En sinds februari ben ik CoWorker bij Open Circles

3. WAT ZIJN DE DRIE BELANGRIJKSTE LESSEN UIT ONZE PROGRAMMA’S DIE JE HEBT GEÏMPLEMENTEERD IN JOUW BUSINESS?
Ik heb zoveel geleerd in de programma’s die ik heb gevolgd dat het lastig kiezen is uit drie belangrijkste lessen. Maar bij deze drie lessen die ik dagelijks toepas:

GRAB THE OPPORTUNITY: pak de kans als hij voor het oprapen ligt en “don’t pay attention at the missing R”. Ik heb geleerd om kansen te herkennen en te grijpen als ze voor je liggen.

STAY IN LINE: de aanhouder wint is een eeuwenoud gezegde maar ik heb bij Open Circles geleerd dat je vooral in business moet volhouden, geloven in je droom, en focussen op je einddoel. Never give up!

COOPERATION IS BETTER THAN COMPETITION: werk samen met mensen in plaats van ze te zien als concurrenten. Ik werk momenteel samen met schrijfcoach Bianca Minkman die ik tijdens een training van OCA heb ontmoet. Door samen te werken bereik je meer. Voorheen deed ik alles alleen, nu werk ik met een team en bereiken we meer.

4. HOE ZIET JOUW BUSINESS ER NU UIT, IN VERGELIJKING MET HOE HET WAS VOORDAT JE DEZE LESSEN TOEPASTE? (IN TERMEN VAN INKOMEN, AANTAL KLANTEN, TYPE KLANTEN, DE IMPACT DIE HET MAAKT, ETC.)
Mijn business ziet er nu totaal anders uit dan “voor de Bootcamp”! Voorheen was ik grafisch vormgever en één van de vele kleine vissen in een grote oceaan. Nu ben ik een grote vis in een kleine vijver: eBookUitgever.

Wat is er veranderd? Om maar een paar dingen te noemen:
> Van een paar klantjes per jaar naar een constante stroom van nieuwe klanten die mij benaderen voor het uitgeven van hun eBook/boek.
> Van opdrachtjes via via naar klanten die mij vinden via mijn website of social media.
> Van een “kale website” naar een dynamische website met een kennisbank (waar elke 2 weken een nieuwe blog op wordt geplaatst en waar je gratis waardevolle informatie vandaan kunt halen), een eBookShop en een opt-in met gratis online training.
> Van starters als klant naar ondernemers die hun kennis willen delen en bereid zijn daarin te willen investeren.
> Van uurtje-factuurtje naar passief inkomen.
> Van 1-op-1 werken naar werken met groepen in de vorm van workshops en trainingen.
> Van losse diensten aangepast aan de klant naar een complete funnel met een gratis eBook + gratis online training tot en met een jaartraject.
> Van eensmanszaak naar een bedrijf met een team: 1 virtual assistant voor mijn social media, 1 assistent voor 20 uur in de week en een stagiaire. Daarnaast besteed ik met regelmaat werk uit.

Wat voor impact heeft dit?
> Voorheen had ik amper inkomen, nu kan ik mijn team betalen en haal ik er nog salaris voor mezelf uit ook.
> Mijn zelfvertrouwen is vergroot: ik heb geen bedrijfJE meer maar vertel met trots wat ik in de wereld heb gezet.
> Ik ben zichtbaar voor de buitenwereld.
> Ik word nu gevraagd voor het geven van workshops en cursussen op mijn vakgebied.
> Ik haal voldoening uit mijn werk.
> Ik draag bij aan ondernemers die hun kennis willen delen om daarmee anderen te inspireren.

5. ALS JE SLECHTS ÉÉN DING UIT ONZE PROGRAMMA’S MOCHT AANRADEN AAN ANDERE ONDERNEMERS – WAT IS DIT BELANGRIJKSTE INZICHT OF DEZE STRATEGIE/TOOL?
Als ik slechts één ding mocht aanraden aan ondernemers: kies een niche, gebruik social media om je bereik te vergroten, werk aan je mailinglijst (the money is in the list), bouw een funnel en STAY IN LINE!
Dat zijn er stiekem toch 5 😉

Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt met mijn bedrijf. Maar ik heb mijn einddoel nog niet bereikt. Ik wil nog meer ondernemers ondersteunen die hun kennis willen delen om anderen te inspireren en daarmee zichzelf in de markt willen zetten. Op jouw boeksucces!

Hartelijke groet,

Daisy Goddijn
eBookPoint

Eleonora van Grinsven
8 years ago

Net als anderen voel ik mezelf een koploper. Toch blijkt dat momenteel niet uit mijn bedrijf. Hier kort mijn verhaal:

1. Ik help vrouwen aan een op maat gemaakte zakelijke garderobe. Jurk, rok, blouse en/of pak helemaal passend, volledig aan de klantwens. Uit te breiden met gelegenheidskleding, mantel etc…

2. Open Circles heeft mij geholpen middels de Business Bootcamp, Expert Master Class, Social Media Master Class, Financial Freedom, Boek+cd’s+DVD’s ‘Leef Lekker’, webinars (Target Audience, WOW-factor)

3. KIES, doe niet vanalles een beetje maar wordt een expert in wat jij geweldig vindt. VRAAG, iedereen heeft een mening waar mijn bedrijf beter van wordt. Door te vragen om feedback, een enquête te houden en te vertellen over wat ik doe geven mensen mij enorm veel informatie die helpt om te kiezen.

DOEN, neem de verantwoordelijkheid voor je leven en probeer alles uit wat je kunt totdat je dat hebt gevonden waar je zelf helemaal warm van wordt en er genoeg klanten zijn die je er goed voor willen betalen.

4. In februari 2013 startte ik mijn bedrijf uit het niets. Ik had tot november 2013 per kwartaal meer dan een verdubbeling van de omzet. Ik kon hier echter nog steeds niet van leven en werkte minstens 12 uur per dag naast de zorg voor 2 kinderen.

Behoorlijk uitputtend dus. En dat was niet wat ik wilde en iedereen vertelde me ook dat het anders kan en moet. Dus ik besloot te gaan zoeken naar een fair naai-atelier. Dat is echt een hele grote uitdaging gebleken. Door mijn focus daarop is de omzet volledig weg. Wel heb ik inmiddels een VOF i.p.v. een eenmanszaak.

Er is een enquête naar 40 zeer gewaardeerde vrienden/klanten uitgegaan. De reacties zijn echt geweldig, sommige bevestigend en sommige zeer verrassend. Morgen ga ik naar het naai-atelier om de overeenkomst te tekenen en een 1e order te plaatsen! Ik vind het doodeng en dat is wat me al heel lang tegenhoud.

Ik ben opgevoed met het idee dat je bij een baas moet werken want voor eigen baas zijn ben ik niet genoeg. Dat beeld ben ik gelukkig stap voor stap aan het veranderen. En de reacties van mijn klanten tot nu toe zijn zeer lovend. Net als de reacties van mensen die mijn klanten zien in door mij gemaakte kleding. Het product is goed, de vraag is er… nu leveren.

5. My Goal, Such a Powerful Idea. Met de mindset dat jou idee geweldig is kom je er!

Roland Boukema
8 years ago

Punt 1
Mijn business = uitvoerenden en managers in organisaties ondersteunen bij het verbeteren van hun resultaten vmet verandertrajecten door beter de menselijke maat daarin toe te passen.
Hiervoor heb ik een duidelijke benadering = Cochin-approach(r) en op basis daarvan 6 concrete dienstverleningen
a. vlottrekken van vastgelopen projecten
b. veranderingen loodsen door complexe en politieke organisaties
c. met goede rapportages (ook op menselijk vlak) realiseren dat de organisatie op het rechte pad blijft (dus conform de strategie)
d. professionaliseren projectmanagement etc
e. uitvoerenden en managers leren beter de menselijke maat toe te passen
f. opzetten van een interne afdeling die dit werk doet.

punt 2:
> diverse keren Business Bootcamp.
> ik ga doen Master Enterpreneur
> Write Your Book in 28 Days
> Expert Master Class
> Aantal andere Master Classes

Punt 3
> werk aan je mind-set, dit is essentieel
> boek schrijven is heel goed mogelijk
> business en verdienmodel van de expert

Punt 4
Oh mijn business is compleet omgegooid. Ik was een interimmanager met uurtje-factuurtje. Ik ben in 2014 alleen maar bezig geweest met het omgooien ervan naar een expertbedrijf. Dat heeft zoveel voeten in de aarde dat er nog geen inkomen is, wel een andere doelgroep, wel een compleet andere benadering van de markt en zeker weten het gaat succes hebben. Het is echt enorm veel werk alleen dat had ik er wel voor over. Kost gaat voor de baat uit.

Punt 5
Je mind-set. Welke betekenis wil je hebben voor de markt en die dan heel concreet maken en gaan toepassen bij klanten. Zorg dat je echt ben. Dus dat wat je zegt, dat je dat ook doet.

Rene van Esch
8 years ago

Beste Koplopers,

Dit zijn jullie voor mij allemaal want zoals Nisandeh altijd zegt dat er kansen zijn die je moet pakken. Deze kans om in het boek koplopers 2014 te komen er een van.

Want ik niet begrijp is waarom er maar zo weinig mensen zich aangemeld hebben om in het boek te komen. De video die jullie van mij gezien hebben is al van een half jaar geleden en mijn bedrijfsresultaten zijn er alleen maar beter van geworden.

Ik heb al jullie verhalen gelezen en voor mij zijn jullie allemaal koplopers. Een TIP bij sommige verhalen heb ik het idee dat je nog veel meer over je bedrijf kunt vertellen, doe dit dan en vul je verhaal aan.

Succes,

Rene van Esch

Hugo Bakker
8 years ago
Reply to  Rene van Esch

Beste Rene, zo’n tip neem ik graag aan van een Koploper. Dankjewel en ik ga er zo even goed voor zitten.

groeten, Hugo

Esther Groenewegen-Jonker
Reply to  Rene van Esch

Lieve, lieve Rene,

Dit bericht van jou heeft er voor gezorgd dat ik gisteren de ‘stoute schoenen’ aan heb betrokken om ook een Koploper verhaal in te sturen.
Ik voelde mij namelijk helemaal niet aangesproken om iets in de sturen = Mini-me.
Maar na het lezen van dit bericht dacht ik; ik hoef niet te wachten totdat het allemaal perfect is en groot. Dat wat ik nu al bereikt heb binnen deze korte tijd is al heel bijzonder!
Dus heel erg bedankt voor het aanspreken van mijn maxi-me!!

You inspire me!
Hope to see you and your wife soon!!!

Hechte Groet,

Esther

Leni Minderhoud
8 years ago

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.

Ik help 45 plus mannelijke professionals die niet langer werknemer willen zijn, naar de juiste mindset om een eigen bedrijf te beginnen.
De doelgroep 45plus had ik al voordat ik bij Open Circles kwam. Ik heb me steeds meer beperkt, geïnspireerd door de Master Entrepreneur die ik volgde in 2012. Onlangs heb ik mijn niche ‘geniched’. Zo legde iemand dat laatst uit en dat vond ik een mooi woord. Ik richt me vooral op de mindset, omdat daar alles mee begint. Dit staat nu in de etalage, daarnaast coach ik ook vrouwen en jongeren. Maar door deze doelgroep te kiezen, komen er meer mannen als klant, omdat dit opvalt. En ik kan mijn communicatie hierop richten. De anderen komen via via toch wel.

Mijn producten zijn korte en intensieve coachingstrajecten gedurende enkele maanden. ik werk resultaatgericht met een prijs voor het hele traject. Duurt het langer dan is dat voor mijn rekening. Door het doel samen met de klant heel duidelijk te omschrijven, is er helderheid wat ze krijgen. Daarnaast bied ik online trajecten per e-mail aan gedurende max 3 weken en workshops. Ik ben bezig met een membership site en een boek. Alles gaat over hetzelfde onderwerp.

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Vier keer Business bootcamp, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Financial Freedom, een aantal eendaagse seminars zoals Social media secrets (twee keer), Financial freedom for women, twee expertdagen met Amerikaanse coaches en the Business University (5 driedaagse weekenden)

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

1. Focus en doelgroep bepaling, zo specifiek mogelijk.
2. Be present everywhere in de social media en op zinvolle netwerk bijeenkomsten.
3. In je communicatie gaat het over THEM (de klant) en niet over mij.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)

In 2013 is mijn omzet verdubbeld naar Euro 50k, en kan ik van mijn inkomen leven, zijn het aantal klanten verdubbeld, en ook het aantal mannelijke klanten. Ik ben breed zichtbaar en zijn er inmiddels enkele ambassadeurs die mij aanbevelen. En zelfs via LinkedIn wordt mijn naam doorgegeven door mensen die ik niet eens heb ontmoet, maar die mijn updates volgen en waarmee ik online een relatie heb opgebouwd.

Op LinkedIn en Twitter heb ik 3000 connecties. Het aantal is in feite niet belangrijk maar het helpt wel in je zichtbaarheid. Onderhouden van de belangrijkste contacten via face-to-face ontmoetingen blijft belangrijk.

November 2013 stond ik met een kort artikel en foto op de economie pagina van het Algemeen Dagblad nav een interview met mij in het boek “je tweede carriere”. Deze publiciteit in de media geeft ook zichtbaarheid en heeft mijn naam een zekere bekendheid gekregen met de branding ‘coach voor 45plus”.

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Een ultimate website en een opt-in waarmee je een mailinglijst creëert. Gek genoeg kom ik daar nu dit jaar pas aan toe. Mijn website is mooi en rustig, dat hoor ik ook, maar geen ultimate website. Vier jaar geleden streelde dit mijn ego, om een website te hebben die zo ‘mooi’ is….. En nu moet de ultimate website er snel komen, om meer met mijn prospects te kunnen communiceren.

Esther Molenaar
8 years ago

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.
Ik help coaches de levens van nog meer mensen te raken door ze te helpen to-the-point te communiceren.

Dat doe ik door ze te leren hoe ze zelf met hun teksten op hun website en blog hun doelgroep kunnen helpen.

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Business Bootcamp, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Business Campus, een aantal losse seminars, Write Your Book in 28 Days, Passive Business Income, Business University 2014.

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

The time is never just right
Je kunt wachten tot je een ons weegt, maar het juiste moment komt NOOIT. Je moet NU beginnen.

Goalsetting
Wanneer je niet weet waar je naar toe gaat is de kans dat je er komt heeeeeel klein.

Focus
Laserscherpe focus op je doelen.

Mindset on NEVER GIVE UP
Voor mij de belangrijkste les. In 2010 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Open Circles en heb daarna allerlei trainingen gedaan. Hoewel ik heel graag wilde implementeren, was ik er blijkbaar nog niet klaar voor. Ik gaf te vaak op, omdat het te moeilijk was, te lastig, niet het juiste moment, ik wist niet genoeg en ik was niet goed genoeg.

In september 2013 heb ik een gesprek gehad met Vered over mijn leven. Een harde confrontatie met mezelf en mijn eigen mindset. De reality check die zij me meegaf heeft me op het juiste spoor gezet.

Sinds 2014 heb ik heldere doelen, ben ik gefocust bezig en ben ik vastberaden om mijn doelen te bereiken.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)
Voorheen deed ik maar wat. Ik wist dat doelen belangrijk waren, ik wist dat focus belangrijk was, maar blijkbaar zat het nog niet diep genoeg en had ik het nog niet ‘gevoeld’.

Twee jaar ben ik of course geweest. In die twee jaar heb ik twee faillissementen meegemaakt, één van mijn grootste klant en één van een van mijn twee bedrijven.

Noodgedwongen werkte ik samen met mijn partner weer vanuit huis en probeerden we ons hoofd boven water te houden, zodat we ons huis konden behouden en onze pasgeboren tweeling een dak boven het hoofd en veel liefde konden blijven geven.

In 2012 zouden mijn partner en ik ons laten coachen op het gebied van onroerend goed. Uiteindelijk is dat een fiasco geworden, dat we nu eindelijk achter ons hebben gelaten. Het bedrijf dat we op dat moment hadden bloedde dood, want we besteedden er geen aandacht meer aan.

In 2013 kwam ik weer bij Open Circles en begon ik met de Business Campus. Iedere maand, zat ik huilend in de auto naar huis. Alles kwam binnen, terwijl ik er niets mee kon. Ik vroeg me af waar ik mee bezig was en hoe ik alles kon gebruiken, zodat het me zou helpen. Toch ben ik iedere maand weer gegaan. Ik had het nodig. De muziek, de kennis, het gevoel, de ENERGIE.

Ik merkte dat ik steeds meer focus kreeg, zin om er weer tegenaan te gaan.

In juli 2013, startte ik Tekst IQ. Met één klant ben ik aan de slag gegaan. Een klant die iedere maand zijn werk bij mij neerlegde: Open Circles met werkzaamheden voor het blog.

Er waren niet alleen inkomsten, die maandelijks terugkeerden, maar ik las ook op het blog wat honderden ondernemers doormaakten in hun bedrijf. Ondernemers die het moeilijk hadden, ondernemers die er voor gingen en ondernemers met een passie. Het inspireerde me.

Zo kwam ik stapje voor stapje verder in mijn mindset en business en dichter bij een doel dat ik nog niet had geformuleerd.

De ideeën kwam weer naar boven borrelen. Ik kreeg weer zin in ondernemen, zin in mijn bedrijf en ook zin in het leven.

Al mijn ideeën schreef ik op en koos een doel en pakte dat op. Het geven van trainingen sprak mij wel aan. Ik zocht een partner en ging aan de slag. Het resultaat:

• Sinds januari 2014 verdubbelde mijn mailinglijst iedere week weer
• Die mailinglist zorgde al voor klanten (the money IS in the list)

Hoewel mijn JV partner bijna twee keer is afgehaakt heb ik niet opgegeven. Ik wil die training samen met haar geven hoe dan ook.
• Mijn doel om 8 maart mijn eerste training te geven is gehaald.

En ik blijf doorgaan. Ideeën genoeg. Doelen genoeg.

Mijn volgende doel, na 8 maart? 1 mei mijn boek af.

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Ik heb zelfs een eigen systeem ontwikkeld naar aanleiding van de Open Circles programma’s.

FG-NGU: FOCUS on your GOALS and NEVER GIVE UP

Focus je op je doelen en ga er voor. Laat je door niets en niemand van de wijs brengen. Je kunt beter voorover vallen, dan helemaal niet. Als je voorover valt, ga je tenminste nog vooruit.

Eigenlijk ben je nooit echt ‘of course’. Dat vertelde Nisandeh tijdens de Starter Bootcamp in 2014 toen ik in het e-team zat. Een vliegtuig is altijd ‘of course’ en vliegt nooit in een rechte lijn, maar land wel op het juiste moment op het juiste vliegveld en bereikt zijn doel.

De weg naar succes zit vol bochten, afdalingen, beklimmingen, hobbels en kuilen.
Met een doel, focus en mindset om nooit op te geven kun jij je doel bereiken.

Eleonora van Grinsven
8 years ago

Wauw… dank Esther. Petje af voor je doorzettingsvermogen! TOP

Michiel Prins
8 years ago

Ik ben onderdeel van “de nieuwe doelgroep”. Ik ben geen ZZP-er, maar ondernemer die al jaren “bij toeval” een onderneming runde, omdat ik een technicus was die niet voor een baas kon werken. Ik heb jarenlang bijbaatjes en zomerbaantjes gehad bij diverse kleine (bv tankstation) en grotere ondernemingen (Amro Bank).

De afgelopen 18 jaar ging het ondernemen “bij toeval”. Er zat geen strategie achter. Dat ben ik nu aan het aanpassen. Ik heb een aantal fouten gemaakt door bijvoorbeeld de technicus te blijven, en niet de ondernemer te worden.

Vlak voordat ik in aanraking kwam met Open Circles had ik al door dat ik waarde in het bedrijf moest creëren, maar dat gaat niet zo lang ik zelf tegelijk een van de belangrijkste technici ben én de ondernemer. Ik had twee mogelijkheden: een goede CEO met ondernemersmentaliteit aan het roer van het bedrijf zetten, óf zelf de ondernemer worden. Tijdens de trainingen werd duidelijk dat ik voor het laatste zou kiezen.

1. Ik was ICT dienstverlener, tot ik in aanraking kwam met Open Circles. Sindsdien help ik groeiende organisaties in de sectoren reizen, groothandel, educatie en mode om de juiste keuzes te maken (en die voor ze te implementeren) op het gebied van ICT. Ik run het bedrijf al sinds 1996 met een vriend, en we hebben 6.2 FTE personeel.

2. Het is makkelijker om te zeggen wat ik niet heb gedaan… (heb volgens mij alles gedaan namelijk). Ik heb vele Business Bootcamps gevolgd, bijna alle Master Classes, Financial Freedom, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Leef Lekker evenement en de Business University (5 trainingen). Ik ben nu bezig met Life Skills University (ook 5 trainingen) en zit al een jaar met veel plezier in het e-team. Ook volg ik nu de Excellent Leadership training (om leiding te kunnen geven aan het e-team).

3. Ik heb het netwerkprincipe overgenomen. Ik verkoop niets meer aan mijn netwerk, maar help ze juist met hun grootste uitdagingen waar ik dat kan. Het heeft even geduurd, maar sinds een half jaar nadat we daarmee zijn begonnen, belt er elke week wel een nieuwe klant. Dat is voor ons big business, want elke klant blijft jarenlang bij ons en geeft elke maand geld aan ons uit. Op een specifieke doelgroep hebben we een 98% score (afspraak gemaakt) op cold calling! Voor de rest krijgen we klanten door mond-tot-mond reclame.

Ik heb Front End producten ingevoerd. Het is niet eenvoudig om over te stappen naar een nieuwe ICT leverancier. Ik heb daarom enkele producten ontwikkeld die heel veel waarde bieden, laagdrempelig zijn om af te nemen (gratis en geen risico). Specifiek zijn dat een speciale quickscan die ons maar een uur kost, hoe groot de prospect ook is, en/of een uur gratis consultancy. We hebben nu ook duidelijkere Back End producten die gemakkelijker te verkopen zijn.

De derde les die ik heb geïmplementeerd is: implementeren. Er is gewoon geen excuus om niet te implementeren. Soms gaat het makkelijk, soms gaat het moeilijk of lukt het niet. Maar als je niet begint, krijg je het nooit af. Get in line, stay in line.

4. De impact die het maakt… In 2013 op gebied van omzet nog niet zo veel, maar wel op het gebied van winst, dat was 30% meer! In 2014 gaan we het merken op omzetgebied. In zowel 2012 als 2013 deden we ongeveer 900.000 omzet. In de eerste twee maanden van 2014 hebben we al voor 250.000 gefactureerd! En er staan nog vele grote orders te wachten. Ik verwacht in heel 2014 zeker 1.2 miljoen omzet en een nog hoger winstpercentage.

Mijn glas is snel vol (dit jaar is mijn glas wat groter door mijn scheiding). Alle overwinst wordt gestoken in ontwikkeling en contribution.

5. Implementeer en sta open voor nieuwe mogelijkheden. Denk niet: dit kan niet in mijn bedrijf, maar vorm met een aantal andere ondernemers (uit andere sectoren is handig!) een mastermindgroep en ga met de groep brainstormen: hoe ga ik dit in mijn bedrijf invoeren! Denk uit de box!

Huib Kraaijeveld
8 years ago

1. My purpose is to solve the mess around Lyme disease, on the long term. I have devised a strategy with 5-6 interconnecting activities (1 non profit, the rest profit) to create awareness, movement and impact. Each activity is focused on its own target group and has a very different proposition.

I just finished my book (60000 words in 6 days 😉 for the warm circles of people around Lyme ‘patients’. To enable them to better understand and help. The target audience for the whole field is huge: 300.000 new case of Lyme in the USA each year and most likely this number is much too low. Around them will be 2.5 as much clients for my activity aimed at them. The urgency is bizarly high.

2. Business Bootcamp, Financial Freedom, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success and Write Your Book in 28 days.

3. To first chose a niche and serve their underlying question, in their language, focusing first on what they ask for and then move beyond. Even though my field is very broad, I still do that, per activity. Each activity involves different branding, with different partners and teams to appeal to that selected target audience.

4. Incomparable, yet so different than what I did before, it is impossible to express in these numbers yet. The potential impact involves 5 billion (yes, a B) people.

5. CHOOSE. Choose who you want to create and impact for and why, based on what makes you tick.

Yaneth Palacio Menger
Yaneth Palacio Menger
8 years ago

Beste Nisandeh,

Ik voldoe niet aan je vereisten zoals gesteld in bovenstaande mail, maar voelde me ontzettend aangesproken door je mail en een onbedwingbare behoefte om toch te reageren (negeer nooit je innerlijke compas) 1 van jou uitspraken.

Ik heb een hele roerige tijd achter de rug waarin ik op het diepste van een dieptepunt heb gezeten. Op het moment dat je niet dieper kan zitten is er nog maar 1 mogelijkheid en dat is omhoog……

Een beter uitgangspunt is er niet denkbaar, omdat het appelleert aan alle vecht/overlevingsinstincten die een mens in zich heeft en dan komen er ongekende krachten los. Alles wat voorheen onmogelijk bleek, blijkt dan wel degelijk mogelijk te zijn omdat je “over situaties” heen leert kijken, of anders gezegd, de blinde vlekken vallen weg.

Een faillissement, een echtscheiding, dakloos geraken, 4 kinderen die ik heb moeten opgeven voor hun eigen bestwil (vaste basis bij hun vader) ik noem even een aantal ingrijpende zaken…..Door dit alles ben ik teruggeworpen op mij diepste ik…

Zelfreflectie was het gevolg en dag na dag…wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik……..

Bijzonder van dit alles, is dat ik in deze periode bij herhaling werd bepaald bij jou mails en bemoedigingen…..

Door dit alles ben ik gemotiveerd geraakt en geïnspireerd geraakt om me in te zetten voor anderen in soortgelijke situaties…..

Herkenning, erkenning, bewustwording van, om uiteindelijk anderen te motiveren en in beweging te krijgen.

Momenteel een vrouwennetwerkorganisatie opgezet in Groningen

Samenwerkingsverband opgestart met gemeente en woningcoöperaties en UWV & SoZaWe…Leefbaarheid in de wijken stimuleren.

Dank je wel voor je inspiratie…..:-)

Simone Swinkels
8 years ago

1. 25 jaar geleden ben ik begonnen met mijn eigen opzet van baby-, peuter- en kleuterzwemmen na een burn-out in het onderwijs. De manier waarop mijn medewerkers en ik lesgeven aan jonge kinderen en hun ouders is zo inspirerend dat ouders uit de hele regio naar mijn bedrijf ‘Spetterpret’ komen.

2. Mei 2013: Business Bootcamp
2013-2014: Business Campus
September 2014: Breakthrough to Success
Diverse aanvullende dagen zoals Business Boost Day, Network Intensive Seminar
Opgegeven voor Master Entrepreneur (juni 2014) en Financial Freedom (november 2014)

3.
• Mijn mindset is compleet veranderd. Van valse bescheidenheid tot naar buiten treden met mijn expertise, van hobbyist naar professional
• Doelen stellen en stap-voor-stap werken aan het bereiken daarvan
• Mijn mailbestand gebruiken om mijn expertise over te brengen naar bestaande en potentiële klanten

4. Ik ben hard op weg om mijn doel van de Business Bootcamp (verdubbel je inkomen) te verwezenlijken met name doordat het aantal klanten sterk is toegenomen, het verhogen van het lesgeld en het overgaan op automatische incasso. Het volgen van trainingen bij Open Circles heeft een fantastische impact op mij als persoon, maar tevens op mijn hele omgeving (van mediation voor echtscheiding naar positieve flow na doorstart van ons huwelijk, van problematiek bij opleidingen kinderen naar juiste opleiding met goede resultaten, van bescheidenheid naar presentaties, enz.)

5. Wat ik iedereen kan aanbevelen: ga uit je comfortzone en kom in actie! Wat ik heb bereikt is voor iedereen mogelijk. Zorg dat je de juiste MINDSET krijgt. Treedt naar buiten met je expertise. Open Circles levert je de handvatten om dat te doen. DOE HET!

Joost Seijsener
8 years ago

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.

Onze doelgroep. Wij helpen docenten uit het bekostigd mbo en hbo om – ook buiten hun eigen klaslokaal – macht/invloed te krijgen voor goed onderwijs. Dit zijn docenten die beseffen dat kwaliteit van een opleiding zo sterk is als de zwakste docent.

Onze diensten. Eenvoudige, effectieve en efficiente tools voor teams van docenten specifiek voor planning van docentcapaciteit en werving & selectie van nieuwe docenten voor hun team

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Master Entrepreneur (2009) en Business Bootcamp

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

Wordt expert, verlaag drempel om gebruik te maken van je diensten, kies je klanten zorgvuldig

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)

Het is veranderd van een zzp’er op zoek naar de gunst van een opdrachtgever naar een proactief ondernemer die zelfbewust naar buiten treedt. Mijn tijdbesteding is radicaal veranderd: ik neem meer tijd voor marketing/onderzoek minder voor uitvoering. Het is leuk om samen te werken met meer mensen in plaats van alles alleen uit te moeten vinden.

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Stel centraal wat de waarde van je dienst/product is voor de gebruiker (klant).

Baudy Wiechers
8 years ago

Ik ben Baudy Wiechers en vertel graag waarom ik Koploper in 2014 ben.
Eerst antwoord op de vragen:

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.

Ik help gezinnen leren hoe ze op basis van gelijkwaardigheid met elkaar afspraken kunnen maken en besluiten kunnen nemen die werken en uitgevoerd worden.
Hiervoor heb ik de Consent-methode ontwikkeld. Hierin worden besluiten met Consent genomen, dat betekent dat niemand een overwegend bezwaar heeft op het voorstel dat gedaan is.
Door consent te geven is ieder lid bereid zich aan het genomen besluit te houden en het uit te voeren.
Een geweldige manier van samenwerken in het gezin, waarbij je je eigen wel-zijn in de gaten houdt, maar ook dat van de ander.
Omdat elk individu gezien en gehoord wordt (ook kleuters, pubers en ouders) krijg je een hecht en harmonieus gezin.
Wie wil dat nu niet?!

Intussen heb ik een uitgebreid programma ontwikkeld, waarbij op verschillende manieren geleerd kan worden hoe Gezinsoverleg of de Consent-methode werkt.
Een video-programma draait intussen (www.gezinsoverleg.nl).
We organiseren Inspiratiedagen waar je een ervaring krijgt met de Consent-methode (www.scholingsociocratie.nl/inspiratiedagen/).
Hierna kun je een 6-daagse Scholing Sociocratie volgen waarbij je je de ins-en-outs van de Consent-methode eigen maakt.
Dit najaar start de Gespreksleiders-opleiding die je kunt volgen nadat je de Scholing Sociocratie hebt gevolgd.
En er zijn diverse Masterclasses die je kunt volgen (in ontwikkeling).

Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van mijn boek over Gezinsoverleg, waarin de Consent-methode uitgebreid toegelicht zal worden.

Om ouders een ervaring te geven met Gezinsoverleg, gaan er bijeenkomsten bij Partners van Gezinsoverleg thuis georganiseerd worden.
Dit zijn we op dit moment aan het uitwerken en dit gaat na de zomer starten.

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
3 x Business Bootcamp
Financial Freedom
Master Enterpreneur
Breaktrouh tot succes
Women do business differently
Business University (mee bezig)
Take Action Now (TAN) programma
Diverse 1-daagse masterclasses

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
Definieer je product of dienst heel helder;
Maak keuzes, keuzes, keuzes;
Begin met het zetten van de eerste stap.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)
Mijn business is nu echt in opbouw. Ik denk meer vanuit strategie, steeds minder ad-hoc en ik werk steeds meer met een team en dat heeft een geweldige impact.

Ik gaf heel veel weg, zonder daar iets voor terug te krijgen waarmee ik mijn rekeningen kon betalen.
Dit kwam omdat ik niet helder stelde wat ik wilde, mijn producten waren niet helder, ik was niet helder en dat was exact wat er in mijn business aan de hand was.

Ik heb producten gedefinieerd en daarmee een waarde gegeven aan mijn kennis en ervaring met als gevolg dat ik nu klanten krijg die mijn waarde op waarde weten te schatten.
Tevreden klanten die ervaren dat ze meer krijgen dan ze verwacht hadden. Klanten die over mij praten en mij de expert noemen.
Klanten die in hun netwerk naar mij verwijzen!

In 2013 is mijn omzet sterk gestegen, in 2014 (maart) is mijn omzet t.o.v. 2013 ruim verdubbeld met op dit moment een orderportefeuille die ongeveer gelijk was aan de omzet van heel 2013. En dan is het nog maar maart!

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?
De verandering van mijn Mindset.
Daar begint alles mee.
Als je Mindset blijft zoals die tot nu toe geweest is, kun je werken wat je wilt, maar haal je niet het resultaat dat je wel haalt bij een verandering van je Mindset.
Dit heeft mij het meeste opgeleverd. Ik ben nog niet waar ik zijn wil, maar dat is oké. Ik werk er dagelijks aan, ben onderweg.
Stap voor stap vooruit, als je maar in beweging blijft!

Tot slot:
Ik vind dat ik een Koploper ben omdat ik volledig leef wat ik met mijn bedrijf uitdraag. I talk my walk, zeg maar.
In mijn gezin heb ik intussen 11 jaar ervaring met Gezinsoverleg. Begonnen toen onze jongste zoon 2 jaar was en intussen met drie pubers van 13, 15 en 18 jaar.
Alles passeert de revue. Van bedtijden tot computeren, van vakantiebesteding tot waar we gaan wonen, van klussen in huis tot ……
Over al deze onderwerpen komen wij tot consent, met als gevolg dat de genomen besluiten uitgevoerd worden zoals afgesproken. Door alle leden van het gezin.

Sociocratie pas ik elke dag toe. Ik heb dit gedaan op diverse Democratische Scholen waar ik aan verbonden was, als gespreksleider in ouderkringen, als gespreksleider in samengestelde groepen, in bedrijven die met de Consent-methode zijn gaan werken.
Ik train, begeleid en deel mijn eigen ervaringen.
Hierdoor ontstaat veel meer harmonie, op al deze plaatsen. Mensen gaan elkaar weer zien, horen elkaar weer, luisteren echt naar elkaar.
Ik zie het als mijn taak om veel meer mensen hiermee kennis te laten maken zodat ze kunnen kiezen hier ook vaardig in te worden.
En hoe mooi is het dat kinderen vanaf jongs af aan hiermee leren werken!

Zo draag ik actief mijn steentje bij aan een mooiere en vreedzame wereld!

Paul van Oers
8 years ago

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.

Ik ben in november 2013 gestart met VODIK Van Oers Debiteurenbeheer Incasso Kantoor
Na bezoek aan Business Bootcamp heb ik de naam veranderd in : Vorderingen Doe IK, omdat ik het verschil maak en moet maken.
Les 1 uit Business Bootcamp

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Business Bootcamp 8 & 9 februari j.l., maar daarvoor ook op 4 februari j.l. Implementation Boost Day

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
Les 1 was dus onderscheidend zijn
Les 2 zoek naar manier van “passief inkomen” deze heb ik omschreven en ben nu met mijn adviseur aan het kijken hoe we die voor eind van het jaar nog gerealiseerd of geïmplementeerd krijgen.
Les 3 help een ander, ik hoop dat ik een mede bezoeker aan de Business Bootcamp kan helpen met het opstarten van zijn bedrijf. Aanstaande donderdag ga ik gratis en voor niets naar Zeist om hem te helpen.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)
Mijn business begint te lopen, vooral door mond tot mond reclame, maar belangrijkste verschil is dat ik met meer zelfvertrouwen bij potentiële klanten aan tafel zit en dat dit positief voor mijn business is.

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?
Stel DOELEN en verkondig deze en kom deze verplichting naar jezelf ook na!

Yassir van Unen
8 years ago

Helaas was de Business Bootcamp van januari mijn eerste. Er is sindsdien al veel veranderd en ook vooruitgang geboekt maar het is nog mondjesmaat. Mijn doel is wel om met de nieuwe mindset en info keihard te gaan knallen en in 2015 er in te kunnen staan.

Ik geloof erin en ga ervoor!

Nienke Lokhorst
8 years ago

1. In 2013 heb ik een online zoek- en vergelijksite laten ontwikkelen, zodat mensen en organisaties gemakkelijk de best passende coach én de best passende dienst (of product) online kunnen vinden: Coachloper. Het is mijn ambitie dat mensen het in 2020 gewoon vinden om meerdere malen in een jaar een coachdienst aan te schaffen, net zoals je naar de kapper of tandarts gaat.

Bij Coachloper presenteren coaches zich anders dan de meesten tot nu toe gewend zijn. Ik geloof dat coaches met een concreet diensten- en productenaanbod veel beter hun expertise voor het voetlicht kunnen brengen. Doelgroep van Coachloper is dus tweeledig: coaches en mensen die een coachdienst/product willen aanschaffen.

2. In 2012 heb ik twee keer een Business Bootcamp gevolgd en deze zijn allesbepalend geweest in de weg die ik daarna ben ingeslagen en de business die ik ben gestart. Daarom heb ik ook Nisandeh in mijn nieuwjaarsbericht van dit jaar opgenomen: coachloper.nl/nieuwjaarsbericht-voor-coaches-een-uitnodiging-en-bedankt/ en wijs ik ondernemers sindsdien op de bootcamps.

3. De belangrijkste drie…

– Sinds mijn eerste Busienss bootcamp zijn mij twee dingen heel helder geworden, die ik sindsdien met me meedraag: Durf groot te dromen… en dat ben ik absoluut gaan doen en doe ik nog steeds 🙂 en als tweede: ik wil geen zzp’er meer zijn die alles alleen doet, ik wil samenwerken en ook dat ben ik in meerdere vormen gaan doen!

– Het belang van het opbouwen van een mailinglist is me duidelijk geworden. In 1 jaar heb ik van niets een netwerk met meer dan 10.000 coaches opgebouwd.

– En wat voor mij persoonlijk van groot belang is geweest, is ‘do not focus on the missing r, focus on the opportunity’. Dit doe ik sindsdien (bijna 😉 altijd en dat is volgens mij een van de belangrijkste pijlers van succesvol ondernemen.

4. Vorig jaar heb ik met name geïnvesteerd in tijd en geld. Sinds begin dit jaar heb ik mijn eerste inkomen mogen ontvangen. Vorig jaar ook nog een paar mooie lessen geleerd als het gaat om type klanten.

Ik merk dat mijn manier van ondernemen, wie ik ben en de missie die ik heb mijn doelgroep aanspreekt. 11 april vindt een eerste event plaats dat ik organiseer (en waar 7 experts workshops verzorgen voor de ondernemende coach). Er zijn al bijna 100 aanmeldingen.

5. Ik raad ondernemers nu steeds de Business Bootcamp aan, omdat je er een ongekende energie van krijgt en met onvoorstelbaar veel inzichten en inspiratie terugkomt. Vaak zeggen deze ondernemers dat ze al vaker over de Business Bootcamp hebben gehoord en dat het misschien nu dan maar eens tijd wordt om echt te gaan.

Een concrete strategie of tool? Die van tijd en prioriteiten, je tijd in blokken opdelen: hoe je je tijd zo in kunt delen dat je effectief bent en doet wat je moet doen.

‘I definetely feel like a Koploper!’

Met warme en ondernemende groet,
Nienke Lokhorst

Nadja Benschop
8 years ago

1.Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.

Mijn business is gefocussed om jou voluit te laten leven. Ik ondersteun personen die niet bang zijn om zichzelf te ontwikkelen met behulp van diepgaand ademwerk, energiewerk, lachyoga en PowerThinking. Ik heb mijn eigen praktijk en ben internationaal Transformational Breath senior trainer. Ik geef de opleiding tot Transformational Breath ademcoach in Nederland en in het buitenland en bied een online training aan waarin je zelf leert hoe je leven onherkenbaar verandert naar hoe JIJ het wilt.

2.Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Business Bootcamp, Master Enterpreneur, Financial Freedom, How to write a book, Passive Income, Women do business differently.

3.Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
Wordt de expert op jouw gebied
Haal meer uit je klanten – verkoop trajecten, de 7 stappen van Master Entrepreneur
Wordt financieel vrij – hoe verkoop je je kennis

4.Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)

Inkomen: van een paar duizend euros per jaar naar 70.000 euro per jaar omzet – bijna voldoende om mijn andere werk er voor op te zeggen.
Van 20 klanten naar 700 klanten die mij persoonlijk kennen, de waarde van mijn product ervaren en mijn business promoten.
Van 200 personen in mijn netwerk naar ruim 2000.
Van ademcoach naar international senior trainer en opleidster
Online training

5.Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Zorg dat je zo veel mogelijk systemen inbouwt in wat je doet!

Annemiek Onstenk
8 years ago

September 2012 begon ik met uitvoering plan een arme Quote 500 te maken, een Qracht 500. Ik interviewde mensen die in armoede leven in heel Nederland. Hoe kwamen zij in armoede terecht en wat doen ze om het beter te krijgen? Aanleiding was de negeatieve beeldvorming over armen. Zij zouden de kantjes ervan af lopen, profiteurs zijn en door eigen schuld in de armoede komen. Klopte dat beeld? Door het overal opduiken in het land groeide Qracht 500 uit tot multimediaal project.

Met de website, eenmalig magazine Qracht 500 dat eind febr 2014 verscheen en in het hele land in de winkels ligt, een Qrachtmeeting over armoede die 17 april a.s. zal plaatsvinden in de oude Amsterdamse raadszaal, in hotel The Grand Amsterdam, een foto-expositie, misschien een tv-serie op basis van de protretten in Qracht 500 en presentaties/media-optredens met Qracht 500 live!

Ik volgde de Open Circles via internet en leerde dat je moet (blijven) geloven in je project, moet focussen en klanten mee kunt krijgen door een positieve benadering.
Qracht 500 is in eigen beheer uitgegeven en tot stand gekomen door het winnen van een journalisetnprijs, crowdfunding op voordekunst.nl, fondsenwerving en bijdragen van verschillende gemeenten. Ik ben verschillende keren met mijn project in de media geweest. Jammer dat ik hier geen beeld kan toevoegen.

Marcel Oerlemans
8 years ago

Hoi Annemiek,

Klinkt als een heel mooi project waar je mee bezig bent! En goed ook dat het zo goed wordt opgepakt door de media! Er mag inderdaad ook wel eens aandacht zijn voor de minder bedeelden. Wat goed dat Open Circles ook heeft mogen bijdragen aan het succes.
Jammer dat je hier geen beelden kan bijvoegen, maar ook wel begrijpelijk, en je website is gelukkig goed te vinden door te googlen naar “Qracht 500” 😉

Heel veel succes met het project!

Met vriendelijke groet,

Marcel Oerlemans
Compass Creations webdesign Gouda

Muriël Versluis
8 years ago

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.

Mijn business is SalesDIVA. Ik organiseer seminars (volgens concept van Open Circles Academy) voor vrouwelijke ondernemers om ze te helpen zichzelf en hun producten en/of diensten beter te verkopen.

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?

2010 Business Bootcamp
2011 Master Entrepeneur, Financial Freedom, Breakthrough
trough Succes
2012 Business Elite Coaching, Life skills University
2013 Business Campus.
2014 Business Bootcamp

Daarnaast ben ik lid van het E-team en heb ik losse workshops gevolgd waaronder de Power Presentations workshop van Dave VanHoose en Dustin Mathews!

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

Les 1: Definieer je doelgroep. Mijn doelgroep was alles en iedereen, maar nu richt ik mij specifiek op vrouwelijke ondernemers die serieus met hun business bezig zijn. Vrouwen die willen leren, groeien en een bijdrage willen leven aan het verbeteren van deze wereld.

Les 2: Doe aan marketing!!!! Maak jezelf zichtbaar. Niet alleen offline, maar zeker ook online.

Les 3: Volg je passie, je hart, want daar ligt je kracht. Van “mini me” naar “maxi me”.

De grootste trigger was voor mij iets dat Vered tegen mij zei op de laatste dag van de Life Skills University and I quote (de samenvatting): “I love your energy. Please work on whatever it is that’s keeping you small. You have so much to give to the world.”

Die zin heeft mij erg diep geraakt en heeft er voor gezorgd, naast alle andere opleidingen, dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt om mijn hart en passie te volgen. Vanuit het idee dat ik iets toe te voegen heb aan deze wereld en niet alleen mijzelf, maar ook anderen tekort doe wanneer ik mijn kennis, drive, energie en de oplossing die ik heb voor de pijn van mijn doelgroep voor mijzelf zou houden.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)

Ik ben aan het overstappen van het geven van in company trainingen voor grote bedrijven zoals: “Gemeente Amsterdam, De Telegraaf, De omroepbladen KRO, NCRV, AVRO, KPN (Hi en Telfort), Vitens, KLM” naar het verzorgen van seminars voor vrouwelijke ondernemers.

Het gaat om een transformatie van allerlei soorten doelgroepen naar een hele specifieke afgebakende doelgroep. Dit zijn de vrouwelijke deelnemers van de trainingen van Open Circles.

Tijdens mijn eerste SalesDIVA evenement heb ik in 2,5 week via Social Media 20 dames in de zaal gekregen en met een conversie van 45% mijn vervolgtraining verkocht!

De impact op de deelnemers is dat ze enthousiast zijn, met passie en energie werken aan het verbeteren van zichzelf en hun business met ondersteuning van diverse concrete tools/handvatten en inspirerende verhalen.

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Als ik dan perse slechts één ding mag kiezen dan zeg ik: de internal value tool is van grote waarde geweest voor mij. Ik ben door deze tool anders naar mijzelf gaan kijken en ineens viel het kwartje waarom juist IK SalesDIVA moet doen! Ineens besefte ik helemaal wat nu precies mijn toegevoegde waarde is.

Tot slot nog een aantal redenen die mij geschikt maken om in de nieuwe editie van Koplopers te schitteren:

1. Ik implementeer en master alle 13 Business Succes Strategies (dus van 1. Target Audience tot en met 13. Systemizing & Automation) en ben in staat om anderen te inspireren ditzelfde te doen.

2. I put my money where my mouth is. Oftewel: Ik heb het lef om uit mijn comfortzone te stappen om mijn passie te volgen in het helpen van andere vrouwelijke ondernemers. Dat betekent dat ik, met alle onzekerheid van dien, “nee” durf te zeggen tegen grote opdrachtgevers en alles op alles zet om van SalesDIVA een groot succes te maken!

3. Een deelname in het boek van Koplopers is niet alleen voor mij en mijn business goed, maar vooral erg waardevol voor alle vrouwelijke ondernemers die moeite hebben met implementeren en zichzelf klein houden doordat ze zichzelf niet weten te verkopen. Via koplopers kan ik deze mooie, belangrijke doelgroep sneller bereiken en hen zo snel en veel mogelijk empoweren. Dat zorgt er voor dat deze vrouwen beter in staat zijn de pijn van hun doelgroep op te lossen en in staat worden gesteld een bijdrage te leveren aan het mooier en/of beter maken van deze wereld.

4. Ik in staat ben goed aan te geven wat mijn struggles zijn geweest en wat er voor nodig is deze te overwinnen om er zo voor te zorgen dat andere vrouwen (en ook mannen) zich hierdoor niet af laten remmen.

5. The world can use my positve energy and humor!

Tonnis van Dam
8 years ago

1) Wat is mijn business, dienst of product en doelgroep.
Met Compare to Compete help ik brancheorganisaties om hun branche beter te laten presteren. Dit doen wij door de (cijfermatige) prestatie van individuele leden van de brancheorganisatie te vergelijken met die van voor hen interessante referentiegroepen. De leden krijgen hierdoor inzicht in hoe zij nu presteren en uitzicht op hoe zij zouden kunnen presteren als zij de beste in hun groep zouden zijn (verbeterpotentieel).
Dit verbeterpotentieel zetten wij voor hen om in daadwerkelijke verbetering van prestaties door het implementeren van gerichte verbeteracties.

2) Welke Open Circles programma’s heb ik gedaan?
In 2011 ben ik gestart met de Business Bootcamp. Direct heb ik mij gestort op de vervolgprogramma’s Master Enterpreneur, Breakthrough to Success en Financial Freedom. Vanaf de Master Enterpreneur ben ik gestart met het Master Degree programma, waarin ik de Business University en Life Skills University programma heb gevolgd.

3) Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die ik heb geïmplementeerd in mijn business?
1) Maak jezelf groot. Ik voelde me klein in het begin. Ik was snel tevreden met een nee, gebruikte dat als excuus om niet verder te hoeven en wachtte op de klant die zou komen. Ik belde niet, omdat ik dacht dat ik opdringerig zou zijn. Du moment dat ik mezelf groot opstelde veranderde er veel. Ik kon prospects overtuigen, nam geen genoegen meer met nee en kon veel meer ‘closen’ dan voorheen.
2) Zorg dat je autoriteit wordt op je vakgebied. In het begin nam ik dit niet zo serieus. Ik schreef een ebook en zorgde dat prospects dit konden downloaden. Pas later kwam het besef dat autoriteit in mijn vakgebied de sleutelfactor was tot het krijgen van meer klanten. Ik ging het ebook actief promoten en versturen. Het werkelijke boek is in de maak volgens de principes van Write Your Book. En ik ben al gevraagd om een masterclass te geven ☺ Ik ben zelfs benaderd door een concurrent die mij graag wilde hebben, omdat zij in mij ook een autoriteit zien.
3) Geef eerst. En geef maximale waarde. Ik ben gestart met gratis benchmarken voor leden van brancheorganisaties. Dat leverde vele nieuwe klanten (benchmarks) op. De omzet nam hierdoor in eerste instantie af. Dat vond ik niet erg. Het ging mij om de investering en het geven. De rest zou later wel komen in de back end. En dat doet het! De gratis benchmarks leveren nu goede omzet op als gevolg van speciale rapporten, masterclasses en consultancy/individuele begeleiding.

4) Hoe ziet mijn business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat ik deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)
Compare to Compete staat inmiddels bekend bij mijn doelgroep als de partner om effectief te benchmarken. Diverse van mijn concurrenten hebben samenwerking gezocht, omdat wij hun processen kunnen automatiseren met behulp van onze uitgekiende software. Onze software ontwikkeld zich nu op basis van klantbehoefte en door middel van co-creatie. Dit wordt erg gewaardeerd door de klanten en zij voelen zich gehoord.
Onze omzet is meer dan verdubbeld sinds 2011, mede dankzij de gratis benchmarks. We hebben interesse vanuit het buitenland en hebben 2014 als jaar van internationale expansie gebombardeerd.
Inmiddels hebben meer dan 3000 bedrijven uit verschillende branches met onze benchmarks inzicht gekregen in hun prestaties, iets wat we 4 jaar geleden niet voor mogelijk hielden.
Wij hebben afscheid genomen van klanten die veel energie kosten en niets opleveren en houden daarmee klanten over die waarde toevoegen aan ons bedrijf.
En wij werken met een team. Ik was al niet alleen, werkte samen met mijn compagnon. Inmiddels zijn aan het team 4 personen toegevoegd die op commissie of vrijwillige basis meewerken aan onze strategie.

5) Wat is het belangrijkste inzicht of strategie/tool dat ik aanraad aan andere ondernemers?
Bepaal voor jezelf doelen op meerdere gebieden in de vorm van een doelenbord. Bekijk deze doelen elke dag en visualiseer hoe de doelen eruit zien voor jou. Start vervolgens je dag met implementatieactiviteiten, die ervoor zorgen dat minimaal 1 doel dichterbij komt.
Sinds ik werk met het doelenbord en er dagelijks naar kijk, weet ik waarvoor ik het doe en ben ik gemotiveerd om die dag te werken aan doelrealisatie. Het is een geweldige tool als onderdeel van de SPICE strategie.

Overige informatie: passie vinden
Comfort zone is heerlijk. Maar daarin blijven zitten heeft mij niet verder gebracht. Juist door risico’s te nemen, te durven, geleerde zaken te implementeren en te doen, ben ik gegroeid en is Compare to Compete klaar voor de volgende stap op weg naar internationale erkenning. Geen van dit alles was echter gelukt als ik niet mijn passie had hervonden. Juist de passie om ondernemingen gezonder te maken en beter te laten presteren heeft bij mij gezorgd dat ik ervoor wilde gaan.

Jeannette Bal
8 years ago

Het lijkt mij geweldig om in koplopers te komen zodat ik mijn expert status nog meer kan vergroten.

Ik ben marketing specialist 😉 op het gebied van magneet massages. Vóór Open Circles zou ik gezegd hebben: “ik geef magneet massage workshops”.

Nu:
Ik help masseurs met pijnlijke handen om weer met plezier te masseren. Hiervoor heb ik een massage methode ontwikkeld met magneten. Ik ben zo enthousiast over de werking van de magneten tijdens een massage of het dragen van een sieraad dat het mijn missie is geworden om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met magneten.

Denk groot, acupunctuur, homeopathie iedereen kent het inmiddels. Hiervoor zet ik internet marketing in, sta ik op massage vakbeurzen en zelfs in vakbladen.

Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Ik diverse Business Bootcamps gedaan, Master Entrepreneur, Financial Freedom, Breakthrough to Success en niet te vergeten geholpen in het E-team.

Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
– Expert status vergroten d.m.v. internet marketing.
– Mijn doelgroep verkleint van iedereen die interesse heeft in massages naar masseurs met pijnlijke handen. En wat blijkt nu bereik ik ineens wel alle mensen die interesse hebben in massages.
– Hefboom effect door samen te werken met anderen op diverse gebieden.

Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)
– Mijn inkomen is zeker verdubbeld, met hier en daar een dip in tegenstelling tot heel veel dips en af en toe verdienen.
– Mijn online verkoop groeit mee, terwijl ik de magneet massages promoot. Naast de workshops willen masseurs de massage magneten en sieraden kopen en verkopen.
– Mijn contacten lijst groeit gestaag door een autoresponder.
Van 100 eenmalige klanten naar 885 terugkerende klanten in mijn doelgroep die ik in 1x kan mailen. Scheelt enorm veel tijd.
– Mijn klanten vragen me om nieuwe diensten of producten.
– Het heeft mij een enorme boost gegeven om door te gaan ook als het even tegen zit, zakelijk en/of privé.
– Ik ben internationaal gegaan. Regelmatig in België en 1x per jaar in Zwitserland.
– Ondanks een sterfgeval in de familie kon mijn business toch groeien met minimale inspanning, wat voor mij nog het allermooiste bewijs was dat internet marketing echt werkt.

Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?
– Kies een strategie en werk die eerst helemaal uit. Ik ben begonnen met het bouwen van een email lijst door middel van een autoresponder en opt-in pagina. Vandaar uit is alles gaan groeien.

Hierdoor is ook mijn expert status gegroeid. Er is mij zelfs gevraagd waarom ik niet in het koploper boek stond 😉 Graag dus is de 2e editie om zo een stap dichter bij mijn missie te komen. Magneet Massage bekend maken !

Dolores Dimic
Dolores Dimic
8 years ago

Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep:
Als je het zat bent om single te zijn, laat ik je zien hoe je snel de ware kunt vinden en niet meer op de verkeerde valt. Ik geef seminars, persoonlijke coaching en run de membership site LovePartnerProject voor singles.

Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Business Bootcamp; Social Media Master Class; Passive Business Income

Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
1) Definieer je doelgroep!
2) Ja, je kunt met je passie geld verdienen!
3) Focus, focus, focus!

Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)
– doelgroep blijkt voor 80% vrouwelijk, 35+, hoger opgeleid
– er komen regelmatig succesverhalen van singles binnen die de ware hebben gevonden. Maakt me erg blij – hoewel ik nog wacht op de eerste uitnodiging voor een bruiloft 😉 !
– In 2012 voor het eerst geld verdiend aan mijn doelgroep singles (door verkoop van mijn boek ‘How to Find Someone You Love’)
In 2013:
– omzet met 400% verhoogd
– 4 seminars voor singles gegeven
– membership site LovePartnerProject gelanceerd en winstgevend gemaakt

Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?
Kies een vakgebied waar je oprechte belangstelling voor hebt en waar je je de komende jaren in wilt verdiepen – en volg dan Open Circles trainingen om je te laten zien hoe je de meeste mensen kunt bereiken!

Anneke Panella-Drijver

Mezelf aanmelden als Koploper ligt net als zoveel dingen die ik de afgelopen jaren dankzij OpenCircles ben gaan doen, way outside my comfort zone. Maar ik weet dat als ik niet van de daken schreeuw wat ik wil en wat ik kan, dat niemand het zal horen. Daarom meld ik mij vol enthousiasme en met lichte hartkloppingen aan voor het boek Koplopers!

1. Mijn business:
Met mijn bedrijf Aretusa ~ Passie voor taal ~ help ik professionals die een internationale carrière ambiëren of een internationale functie hebben om in een Engelstalige werkomgeving op hetzelfde niveau te kunnen functioneren als in een Nederlandstalige werkomgeving, door het Engels niet langer de beperkende factor te laten zijn.
Daarnaast geef ik taaltrainingen Italiaans aan Italië liefhebbers.

2. De Open Circles programma’s die ik heb gedaan:
In 2012: Business Bootcamp en Financial IQ. In 2013 Business Bootcamp, Business Blogging Master Class, Expert Master Class 2013, Master Entrepreneur, Leef Lekker Event, Breakthrough to Success, Business Bootcamp, Boost Day Master Entrepreneu Graduates, Business Acceleration 2013, Financial Freedom, Social Media Master Class, Meet Open Circles Event en Networking Intensive Seminar. En in 2014 Write Your Book en Video Marketing Master Class. Ik ben nu bezig met de Business University.

3. De drie belangrijkste lessen die ik heb geïmplementeerd zijn:
Met stip op 1: where attention goes, energy flows and results show. Als je gecommitteerd bent, een doel stelt (op de juiste manier) en daar aandacht aan schenkt, dan begint de energie in het universum te stromen. Het is zo ontzettend waar dat het bijna eng is.

Being perfect – get over it! Ik was altijd zo druk met de puntjes op de i. Such a waste of time! Goed is goed genoeg en dat geldt voor alles, niet alleen in business, maar ook in mijn privéleven.

Mini me v. Maxi me – Ik dacht voorheen werkelijk, wat heb ik nog toe te voegen aan alles wat er al te verkrijgen is op het gebied van taaltrainingen en cursussen, maar ik ben gaan inzien dat ik heel veel heb toe te voegen, door de enorme hoeveelheid ervaring die ik heb (ik heb meer dan 10 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, een paar keer de wereld rond gereisd en meer dan 40 boeken naar het Nederlands vertaald) en dat ik dat een ander niet mag onthouden. I can help!

Ik ben echt een product van de ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg en steek je kop niet boven het maaiveld uit generatie’ en tot voor kort vond ik dat heel normaal, maar daar is nu verandering in gekomen. Ik denk dit niet langer, maar ik stel doelen en daar ga ik voor.

(En eigenlijk is dit een 4e, maar de woorden ‘schrijven is een skill’ hebben in dat opzicht ook enorm veel impact gehad. Ik, ja ik, ben een boek aan het schrijven om dat dit jaar te laten uitgeven. Outline en blueprint zijn klaar en het 1e hoofdstuk is geschreven. Deadline 21 april.)

4. Mijn business nu, na het toepassen van bovenstaande lessen:
Toen ik mijn bedrijf begon heb ik – net als ik dat onbewust met alles in mijn leven had gedaan – eerst gekeken naar wat anderen deden en ben ik ongeveer hetzelfde gaan aanbieden met ongeveer dezelfde prijzen. Na een jaar bij OpenCircles gewerkt te hebben aan weerstand, mindsetverandering en loslaten (was best een proces) richt ik mij niet langer op iedereen met alle talen (ik bood ook Frans, Spaans en Nederlands aan, aan kinderen, volwassenen, groepen, individueel en deed vooral uurtje factuurtje) maar richt ik mij op het Engels, in de OpenCircles-way en op groepslessen Italiaans.

Mijn prijzen heb ik al heel vlug aangepast en ik was heel verbaasd dat ze ‘gewoon’ werden geaccepteerd.

Ik heb afscheid genomen van meerdere klanten omdat ze niet meer bij mijn bedrijfsvisie pasten.
15 maart sta ik voor het eerst op een groot podium, op de RAI carrièrebeurs voor 120 man.
Ik heb vorige een try-out van mijn FrontEnd gedraaid (en heel mooie evaluaties gekregen), de data voor mijn volgende FrontEnds zijn geprikt en ook de data voor de BackEnds.
Ik besteed werkzaamheden uit, ik vraag om hulp als ik dat nodig heb. (big thing for me ) en ik vat veel minder zakelijkheden persoonlijk op.

Een van de belangrijkste veranderingen is dat ik door Open Circles heel veel inspirerende en positieve medeondernemers heb ontmoet en door hen vlieg ik hoger, harder en verder!
Als gastblogger schrijf ik wekelijks een ‘Italiaans in beeld’ voor hét Italiëblog van Nederland.

5. Mijn belangrijkste inzicht:
Denk groot(s) – veel Nederlanders zijn zo gewend om hun hoofd niet boven het maaiveld uit te steken. Tegenwoordig krijg ik er de rillingen van. Ook ik had het over mijn ‘bedrijfje’ toen ik voor het eerst bij OpenCircles kwam. Door mij bewust te worden van mijn mindset en het mini-me denken ben ik heel anders in mijn bedrijf en in het leven gaan staan.

Ik ben er klaar voor!

Met vriendelijke groet,
Anneke Panella-Drijver

Mark C Hoogenboom
8 years ago

Ik ben ICT Architect en ben daarnaast opleider in het faciliteren van workshops. Twee business lines dus. De ICT Architect is nu gericht op MKB, met als doel ze te laten groeien in omzet en winst zonder meer personeel nodig te hebben. Met behulp van ICT.
Het doel van de opleiding in faciliteren is om het vergaderen te minimaliseren en samen werken aan iets (in een workshop) maximaal te stimuleren. Door vergadertijgers om te scholen naar workshopvossen (slimme facilitators). Zodat je in die rol een krachtige bijdrage kunt leveren aan een groep, in plaats van af te wachten tot de vergadering voorbij is.

Van Open Circles deed ik Business Bootcamp, Breakthrough to Success en ben nu in Life Skills University bezig.

Mijn drie belangrijkste lessen (de beste is de derde):
– leer jezelf per direct dat je nog enorm veel kunt leren, en ga dat doen;
– leer dan snel dat je het niet alleen kunt leren en gaan doen, en dat samenwerken daarom essentieel is (leer dat als je dat nog niet doet);
– vind jouw betekenis voor jezelf, je bijdrage in het leven (your purpose), want zonder dat is alle inspanning zonder richting.

Mijn business is enorm gewijzigd, want ik ben bezig de tweede business line verder op te stellen. Dat gaat nog niet zo makkelijk want ik kom veel interne weerstand tegen. Inkomen is dan ook eerst gedaald, maar mijn netwerk is enorm gegroeid. Met allemaal mooie mensen. Mijn insteek om bezig te zijn is nu enorm gedraaid van inkomen opwekken naar waarde leveren. Dat zijn grote stappen vooruit, met als tijdelijke prijs een daling van betaalde activiteiten. Dat geeft niet, want er is een onstuitbare stijging in goede activiteiten voor in de plaats gekomen en dat houdt echt niet op. Dat komt door het helder krijgen van waar ik heen ga, wat ik wil dat mijn betekenis is in het werk.

Mijn nummer-één-advies: leer al het gereedschap dat je nodig hebt om te doen wat je wilt doen, maar snap dat je dan vooral moet willen ontdekken wat jouw bestemming is. Want zodra je jouw bestemming helder hebt, weet je ook direct je doelen en kan al het geleerde ingezet worden om die te implementeren. Dus: leer van alles en begin met het ophelderen van je bestemming. Als je naar mijn drie lessen hierboven kijkt, snap je nu ook al dat je dat ophelderen niet alleen gaat doen…

Dirk Okhuijsen
8 years ago

Ik ben een koploper.
Even voorstellen, Dirk Okhuijsen, nu eigenaar van Funfoodcatering.nl
voorheen van Poffertjes-service.nl

Ik verzorg snacks en hapjes op feesten en evenementen en festivals,
voor bedrijf en particulier.
Mijn hardlopers zijn; Poffertjes, Pannenkoeken / Crêpes en Pizzacatering.
Hiervoor heb ik leuke en opvallende stands en verkoopwagens zelf gebouwd.

Medio mei 2013 was ik vrijwel failliet, als ambachtelijke mobiele poffertjesbakker was ik door de crisis 80% van mijn omzet kwijtgeraakt, alle zorginstellingen en scholen was ik kwijt als klant, en de omzetten op markten en braderieën waren tot een dieptepunt gezakt, met een gemiddelde winst van 30 Euro voor 12 uur werken.

Tijd voor actie.
Met mijn 52 jaar heb ik heb een ondernemers achtergrond van 34 jaar,
maar de tijden zijn veranderd. Wat vroeger werkte, werkt nu niet meer, in ieder geval niet voor mij.

Ik heb de Business Bootcamp gedaan in oktober 2013
Hierna volgden de Financial Freedom, en de Social Media masterclass.
De master entrepreneur volgt van de zomer, het echte werk moet voor mij dus nog komen.

Ik was al in Mei 2013 Nisandeh gaan volgen op het internet, met o.a. De filmpjes op Youtube. De tips uit deze filmpjes ben ik gaan implementeren.

Om te beginnen begon ik met een voor mij nieuw product, de Pannenkoeken-service.
Als mobiele pannenkoekenbakker ben ik in te huren om op particuliere of bedrijfsmatige feesten de pannenkoeken te komen bakken.

De start hiervan was op 1 juni 2013.

Op 10 juni had ik een nieuwe klant, genaamd Landal Greenparcs,
of ik op 2 parken in de zomer kon komen werken.
Dit gaf mij kracht en energie om nu door te zetten,
en van het een kwam het ander.

Ook veel particulieren wilden een pannenkoeken bakker op hun familiedag,
en zelfs zorginstellingen wisten mij weer te vinden.
Tijd voor uitbreiding, en Funfoodcatering.nl was geboren.

In 2013 heb ik in de tweede helft van dat jaar mijn omzet weten te verdrievoudigen.

Ik heb nu weer (part time)personeel, en ben sinds maart weer verder uitgebreid met producten zoals patat en snacks, Churros, en bakken wij op biologische wijze Pizza`s met onze houtgestookte Pizza ovens. Ook dit is een groot succes, op dit moment komen er per week 3 tot 5 boekingen binnen!

Verder heb ik mijn doelgroep nog verder uitgebreid met festival catering, en met succes.
Komend festival seizoen staan wij op heel wat locaties, en door heel Nederland.

De prognose voor 2014 is enorm,
ik verwacht mijn jaaromzet te ver-drie of vier-voudigen t.o. van 2013

Wat ik heb geleerd bij Open Circles ?

Weer durven te ondernemen
weer kunnen focussen
leren netwerken
Creëer een uniek product, Het kan altijd beter !

door mij te profileren als expert in mijn vakgebied (wat ik absoluut ben)
haal ik andere klanten in huis dan voorheen, tegen een hogere winst.

Na de Business Bootcamp is mijn leven veranderd.
Ik heb mijn zelfvertrouwen terug, en zie weer bijna iedere dag de resultaten van mijn werk.

Wat de Master Entrepreneur mij gaat brengen?
Ik kan er alleen maar van dromen, maar ik heb er alle vertrouwen in.

Aan andere ondernemers kan ik meegeven;
Sta open om Uw business een nieuwe boost te geven met Open Circles.

Jos Dielemans
8 years ago
Reply to  Dirk Okhuijsen

Hup Dirk,

Ik ben blij voor je dat je je business weer op stoom hebt gekregen. Ben benieuwd naar de nieuwe uitgave van Koplopers !

Groeten, Jos Dielemans

Aramik Garabidian
8 years ago

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.

Mijn naam is Aramik Garabidian, ik ben de oprichter van ImproveYourMarketing.nl en bedenker van de A.C.T.I.E methode waarbij ik de High Performance Studenten van Open Circles Academy help met het wekelijks implementeren van hun geleerde strategieën zodat zij SNELLER, MAKKELIJKER en DOELGERICHTER hun WINST kunnen verdubbelen.

Sinds 2005 ben ik betrokken bij Open Circles en heb ik Nisandeh en Vered leren kennen toen zij zelf nog ZZP’er/kleine ondernemers waren. Ik ken de ins-en outs van de programma’s (omdat ik vele zelf heb gevolgd) en doordat ik veel heb geassisteerd (E-team). Ook ben ik 2 jaar werkzaam geweest als Event Manager bij Open Circles.

Behalve als coach, ervaar ik zelf ook de kracht van het Open Circles materiaal. Afgelopen jaar is mijn Business EXPLOSIEF met 350% gegroeid. Mijn GroepsCoachingsProgramma is verVIERvoudigd EN doordat ik heel veel tools en technieken op de juiste manier heb geïmplementeerd, heb ik een fantastische cliëntenkring om me heen gebouwd die als ambassadeurs voor mij werken!

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?

Ik heb LeefLekkerEvent, The Discovery (voorloper Breakthrough to Success), Life Skills University, Master Entrepreneur, Train the Trainer, Financial Freedom, Write Your Book, Master Marketer, Business Campus, Meet The Experts ( Rich en Dave/Dustin) en nog een aantal die ik wellicht vergeten ben!

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

Les 1) Stel concrete doelen met een duidelijk implementatieplan tot op de dag van vandaag (Jaardoelen, 6 maanden doelen, 3 maanden doelen, 1 maand doelen en weekdoelen)
Les 2) Begin with the END in mind: 1) Ideal Client Startegy 2) Define Target Audience 3) Ask them what they want 4) en dan pas bij deze stap een product gaan ontwikkelen aan de hand van de wants/needs van mijn doelgroep
Les 3) Zonder een community van Ideal Clients (DOEers, High Performers, Resultaatgericht) die mij in hun netwerk introduceren, heb ik GEEN business. En mijn business begint met GEVEN, GEVEN, GEVEN en nog eens GEVEN.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)

Ik ben 7 jaar lang (2005-2012) alleen maar een trainingsjunckie geweest! Pas toen ik in november 2012 besloot (en werd gedwongen door mijn fantastische vriendin-Chantal-!) om 1 FOCUS, 1 Business (community), 1 DOEL te kiezen, begon mijn bedrijf te groeien.
Ik was het voorbeeld van alleen maar trainingen volgen en daarna niks doen of te veel blijven hangen in de strategieën en NIET DURVEN om uit mijn comfort zone te komen…

Sinds ik me volledig heb gefocust op het creëren van mijn ideal client community EN dus het bedienen van 1 bepaald type Ideal Cliënts (High Performers en Koplopers van OCA), is mijn business VOLLEDIG geëxplodeerd en gegroeid.
Deze groei is veroorzaakt door de geweldige resultaten van mijn clienten. Ik heb nu eindelijk het gevoel heb dat ik onderweg ben naar het vervullen van mijn ware potentie!

Ik ben vorig jaar begonnen met een kleine groepscoaching van 3 clienten en inmiddels heb ik een vaste ideal client basis van 15 ( 5 X aantal cliënten gegroeid!).
Ik ben van een zoveelste “coach” veranderd in een “EXECTUIVE Business Coach” en ben van amper 1000 euro winst per maand naar ruim 15000 euro winst per maand gegaan! Mijn winst is inmiddels binnen een half jaar verviervoudigd en gaat dit jaar nog zelfs verzesvoudigd raken.

Mijn impact en invloed is immens binnen mijn Target Audience en Community. Ik heb een zeer solide en loyale cliëntenbasis gecreëerd die echt resultaten boeken En samen groeien. Dit heeft geleid tot een enorme “expert” positie en er staat inmiddels een wachttijd van 6 maanden voor mijn clienten om geholpen te worden.
Als resultaat hiervan, geef ik, BINNEN de Open Circles Community, de Implementation Boost Days en begeleid ik de TAN community van Open Circles maandelijks met het bereiken van hun businessdoelen.

En dit jaar is net pas begonnen! Er komen nog meer (x10) factoren die dit jaar mijn impact en invloed nog GROTER zullen maken.

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Een ding: Begin met Contributie => Fullfilment => Freedom => Money! Blijf GEVEN en OVERDELIVEREN aan je clienten, ook al heb je er maar 1! Overdeliveren moet jouw vaste MANTRA worden in alles wat je doet! Of je nou aan het netwerken bent of aan het bloggen of gratis producten maakt of je adviezen geeft. GEEF, GEEF, GEEF en BLIJF GEVEN!

Ps: talking about Impact: Ben zo ongelofelijk TROTS op het feit dat er zich al 4 van mijn Ideal Clients dit jaar als Koploper hebben opgegeven!

Katrin Van de Water
8 years ago

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw dienst of product en jouw doelgroep.
Als carrièrecoach richtte ik in 2006 Passion for Work op. We helpen hoogopgeleide 30- en 40-ers die worstelen met hun loopbaan. Vaak willen ze iets anders, maar weten niet wat. Soms weten ze wel wat ze willen, maar niet hoe dit te bereiken of durven de stap niet te zetten. Personal Branding kan hen hierbij helpen!

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Business Bootcamp (de eerste Vlaamse deelneemster volgens mij, het was de tweede Business Bootcamp wat georganiseerd werd), Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Financial Freedom, Life Skills University.

3. Wat zijn de drie belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
-inzicht zonder actie leidt tot frustratie, dus implementatie is cruciaal!
-mini me vs maxi me: denk groot
-omring je met een team en werk aan je business ipv in je business

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het was voordat je deze lessen toepaste? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc.)
Vrije tijd is verdubbeld, omzet is meer dan verdubbeld, ik heb intussen een team en woon grotendeels in Spanje, wat mijn droom was. Ik schrijf een boek en heb intussen mailinglijst van bijna 10.000 abonnees.

Life Skills University heeft voor grote doorbraak gezorgd in mindset! Ik heb nog steeds contact met enkele mensen die ik daar leerde kennen, is erg fijn vriendschappelijk en ook zakelijk!

5. Als je slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden aan andere ondernemers – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?
Succesvolle mensen laten zich coachen!

Els Verschuren
Els Verschuren
8 years ago

Ik ben koploper in de dop. Vanaf 1 januari 2013 actief,… druk bezig om dit jaar een goedlopende en leuke zaak op te zetten.

De kracht van theaterboerderij Op ‘t Hogt zit hem in dat de samenwerking met anderen. Ik bied niet alleen accommodatie en ruimte om workshops te geven op het gebied van Dans, theater en beeldende kunst, maar ook een samenwerkingsverband om de publiciteit beter op poten te zetten.

Ik help kunstenaars, dansdocenten en regiseurs met de organisatie rond weekend- en weekworkshops.

De Business Bootcamp heb ik gevolgd afgelopen oktober. Dit jaar ga ik nog 3 workshops volgen. Wat ik al geleerd heb is dat je samen sterker staat. Samenwerking maakt dat je meer expertise in huis hebt. Niet alles zelf hoeft te doen en wat mij betreft er meer plezier uit haalt.

Daarnaast het pad naar succes is er één van proberen en bijschaven, ander pad in slaan als iets niet werkt. maar altijd met als doel voor ogen het slagen van mijn onderneming.

Voor dit jaar heb ik als doel gesteld een omzet van 50.000 euro. Dat is best veel als ik bedenk dat ik vanaf 0 begin en pas in mei open ga met theaterboerderij Op ‘t Hogt.

Ik ga voor koploper van 2015!

Marielle Meijer
8 years ago

YES! Ik loop op kop, altijd, met alles wat ik doe, in alles wat ik doe. Omdat ik dat wil, omdat ik dat vuur voel van binnen, omdat ik een voorbeeld wil zijn voor anderen. Ik zou het echt te gek vinden als ik dan ook in het koplopers boek van Open Circles kom. Niet alleen vanwege dat boek of dat podium, maar vooral omdat ik dan nog meer kan betekenen in het leven van anderen! Want dat is namelijk mijn doel.

Je vraagt 5 vragen te beantwoorden, bij deze:
1.Ik help vrouwen met een eigen onderneming, tussen de 30 en de 50, met een partner en met kinderen om hun business doelen te bereiken. Dat doe ik door ze te helpen met het bepalen van hun doelen, met het bepalen van een strategie en vervolgens met het bepalen van acties die ze brengen naar hun doel. Vervolgens help ik hen hier structuur in aan te brengen, een systeem van te maken, zodat ze zich kunnen focussen en gemakkelijk al hun ballen in de lucht kunnen houden.

Ik voel het als mijn plicht een positieve bijdrage te leveren in het leven van deze vrouwen. Er is een vuur wat brand in mijn hart wat zegt dat ik ze moet helpen met structuur aanbrengen, met focussen, met effectiviteit, met positiviteit en zelfvertrouwen uitstralen. Dat is mijn big WHY.

2. Programma’s die ik heb gedaan
Business Bootcamp, Financial Freedom, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Women do Business Differently, diverse Masterclasses en ga nu starten met de Business University.

3. Mijn belangrijkste lessen
Je moet doelen stellen wil je je dromen waar maken
Je hebt een coach nodig om de top te bereiken
LOVE your CLIENT! Het gaat om HEN en niet om jou!

4. In 2012 ben ik voor mijzelf begonnen. Tijdens mijn eerste Business Bootcamp in oktober 2012 was ik nog niet live met mijn toenmalige bedrijf Gezond Dineren. Ik had tijdens deze Business Bootcamp meteen al in de gaten dat ik heel veel dingen anders moest doen als dat ik tot dan had gedaan.

Dat werd nog duidelijker tijdens de Financial Freedom vlak daarna. Toen had nog meer zoiets van waar ben ik in godsnaam mee bezig. Ik maakte nog niet eens winst, had alleen maar kosten. Ik heb toen mijn hele onderneming (en mijn privefinancien) onder de loep genomen en vooral alle onnodige kosten er uit gehaald en me vooral gaan focussen op mijn klant in plaats van op mijzelf.

Tijdens de Master Entrepreneur begreep ik eindelijk hoe ik klanten moest binnen halen. Ik ben toen ook op Vered en Nisandeh afgestapt en niet veel later waren ze mijn klant. Ik heb alles geimplementeerd wat Nisandeh me leerde en ik heb the best coach ever die mij helpt en mijn gids is hoe ik zo snel mogelijk die top kan bereiken. Dus er volgden nog meer klanten en aan het eind van het jaar had ik 1000% meer omzet als aan het begin van het jaar.

En toen… In november 2013 kwam ik van het één op het andere moment tot het besef dat ik iets aan het doen was wat mijn passie niet was. Ik realiseerde mij dit tijdens een mastermind, de dag ervoor had ik Vered haar blog gekregen over of je echt je passie doet. En tijdens deze mastermind realiseerde ik mij dat ik niet mijn passie deed, maar een kunstje. Gezond Dineren was een vaardigheid. Daarbij realiseerde ik mij ook dat ik veel meer voor mensen kan betekenen dan alleen met gezond eten. Een belangrijke breakthrough!

Ik heb toen meteen besloten te stoppen met Gezond Dineren. Ik vond het het moeilijkst om dit aan Alexander mijn man en aan mijn klanten (vooral Vered en Nisandeh…) te vertellen. Ik was namelijk van mijn klanten gaan houden en zij van mij. Maar ze begrepen het.

Ik ben afgelopen januari volledig opnieuw begonnen en nu met uitsluitend passie. Ik hou namelijk heel erg van systematiseren. Structuur aanbrengen in alles wat ik doe d.m.v. schema’s, lijsten effectiviteit, processen, enz. In mijn eigen leven en in het leven van anderen. Iets wat ik al mijn hele leven doe, waar ik minstens 100.000 uur ervaring in heb en waar je me ‘s nachts voor wakker kan maken. Ik heb een duidelijk doel, een strategie, een implementatieplan en iedere dag heb ik een missie. Welke stap zet ik vandaag om mijn doel te bereiken?

Ik heb in januari mijn eerste blog geschreven met de vraag hoe ik mensen kan helpen. Tot nu toe iedere week een blog, 8 in totaal. Ik heb in totaal 134 reacties op mijn 8 blogs. Al die reacties geven mij behalve duidelijkheid over de pijn van mijn klant ook input voor blogs voor een heel jaar en voor minstens 5 e-books. Dit plus mijn enquete heeft mij vooral info gegeven over wie mijn doelgroep is en waar mijn doelgroep behoefte aan heeft. Ik weet nu ook wie mijn ideale klant is.

Als dank voor reacties heb ik op mijn blogs 2 gratis producten aangeboden. Een Executive Strategie Coachingssessie en een gratis training I Love My Systems. Ik ben ook nog gevraagd voor iemand een gratis training over netwerken te geven. Komende week gaan mijn gratis trainingen plaats vinden, ik heb tot nu toe in totaal 35 deelnemers voor de trainingen. Ik heb tot nu toe met 20 mensen afspraken (gehad) voor een gratis Executive Strategie Coachingssessie.

Ik ben 2 maanden bezig en vooral gratis aan het overdeliveren. Ik heb nu sinds drie weken omzet van in totaal 6000 euro. Met 3 klanten. Conversie 50%. Hiervoor had ik met Gezond Dineren minstens 60 klanten nodig. En mijn impact op mijn klant is nu veel groter en daar gaat het om! Volgende week doe ik tijdens mijn trainingen mijn irresistable offer. Komende week doe ik ook mijn individuele klanten irresistable offers voor ‘bereik de TOP’ trajecten en verwacht ik mijn eerste 10.000 euro klant.

5. Mijn boodschap voor anderen?
Alleen als je echt je PASSIE doet kan je een koploper zijn!

Make today HAPPY en big hug!
Marielle