Ben jij mijn nieuwe JV partner?

4046 views | 32 reacties |
shares

Veel ZZP-ers en kleine zelfstandigen worstelen om meer prospects en klanten te bereiken, terwijl er een prachtige manier is om meer winstgevend te worden.

Een manier die nog erg onderbenut is…

Joint Ventures!

Nu denk je bij de ‘gewichtige’ term Joint Venture misschien aan grote bedrijven of multinationals die gaan fuseren, maar dat is een groot misverstand.

Met de term Joint Venture doel ik simpelweg op een samenwerkingsverband met een ander bedrijf of onderneming, ongeacht hun grootte. Een samenwerking tussen twee ZZP-ers noemen we ook een Joint Venture.

Een joint venture is dichterbij dan je denkt!

Verderop in dit blogartikel heb ik 2 verschillende kansen voor een Joint Venture tussen jou… en Open Circles Academy.

Het werken met Joint Ventures is één van de meest lucratieve marketingtactieken die ooit zijn uitgevonden. Met een joint venture creëer je door samenwerking een win-win-win situatie voor beide joint venture partijen EN hun klanten.

Een succesvolle joint venture is een perfecte manier om een hoger inkomen te genereren; je kunt jouw product of diensten bij jouw doelgroep laten belanden met relatief weinig geld en moeite.

Vaak vinden deelnemers aan de gratis Business Bootcamp hun joint venture partner tijdens deze 2 trainingsdagen. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat je via Open Circles met duizenden gelijkgestemde ondernemers in contact komt, ondernemers die hetzelfde willen als jij!

Als ZZP-er of kleine zelfstandige, zijn dit de 3 belangrijke joint venture afspraken die je kunt maken:

1 Cross-promotion
Niet-concurrerende bedrijven promoten elkaars product of dienst bij hun klanten. Bijvoorbeeld, een masseur die gespecialiseerd is in het behandelen van reumatische klachten, verwijst naar een reumatoloog en vice versa.

2 Package marketing
Twee of meer bedrijven ontwikkelen een ‘pakket’ van hun producten en diensten om zo hun gezamenlijk aanbod aantrekkelijker te maken voor hun prospects en klanten. Het pakket bestaat bijvoorbeeld uit een computer van winkel A met geïnstalleerde software van bedrijf B en een servicecontract van ICT onderhoudsbedrijf C. Ze verkopen alle drie hetzelfde pakket en verdriedubbelen ieder daarmee hun marktaandeel!

3 Endorsed mailing
Als een bedrijf dezelfde doelgroep bedient als jij, kun jij gebruik maken van hun mailinglijst. Jouw joint venture partner stuurt dan een e-mail naar zijn lijst met een aanbeveling van jouw product of dienst. In ruil daarvoor betaal jij een bedrag voor elke deal die zijn aanbeveling oplevert. Of andersom.

Ik hoop dat bovenstaande je op ideeën brengt en inspireert tot het aangaan van een joint ventures.

En dan nu…

Jouw kans op een Joint Venture met Open Circles Academy

Omdat wij zo veel mogelijk ambitieuze ZZP-ers en kleine zelfstandigen willen helpen succesvol te zijn met hun business, zijn wij op zoek naar nieuwe Joint Venture partners voor de promotie van de Business Bootcamp (van het type endorsed mailing).

Heb jij…

 • Ten minste 1.000 mailinglijst abonnees, LinkedIn Connecties en Facebook fans die ZZP-er of zelfstandig ondernemer zijn…. EN/OF ben je lid van ondernemer netwerkgroep(en) – bijvoorbeeld BNI, Open Coffee, SON, Platform Zelfstandige Ondernemers e.d. ?
 • Het volle vertrouwen dat je minimaal 50 inschrijvingen voor de Business Bootcamp kunt generen?

Is jouw antwoord op deze vragen een volmondig “JA” – stuur dan alsjeblieft een e-mail naar office@opencircles.nl met als onderwerpregel: ‘I want to be your JV partner’

Vermeld alsjeblieft in jouw e-mail:

 • Een korte beschrijving van jouw doelgroep en product of dienst
 • De URL van jouw website
 • Het aantal ondernemers op jouw mailinglijst, LinkedIn, Facebook en andere netwerk groepen.
 • Een korte motivatie waarom jij denkt minstens 50 deelnemers te kunnen aanbrengen voor de Business Bootcamp

Wanneer ons marketing team een klik ziet, krijg je een uitnodiging om met ons rond de tafel te zitten. Als we dan face-to-face ook een klik hebben en we besluiten een joint venture deal aan te gaan, zal ik ervoor zorgen dat het jou geen windeieren gaat leggen.

I’ll make it worth your while!

Ik zie jouw reactie met heel veel belangstelling tegemoet en ik hoop jou binnenkort als joint venture partner de hand te mogen schudden.

Micro Joint Venture, ‘Macro’ Benefits

Ook als je (nog) niet aan de criteria voldoet, kun je nu een joint venture met ons aangaan. Een soort ‘micro joint venture’, want wij bieden jou geweldige beloningen wanneer jij 1, 3, 6 of meer mensen aanbrengt voor de Business Bootcamp.

Klik hier voor meer informatie over ons referral program

Met het aanbevelen van de Business Bootcamp via jouw vriendenlink, breng jij waarde aan de ondernemers in jouw netwerk en in ruil daarvoor krijg je van ons waardevol Open Circles materiaal dat jou helpt een commercieel succes te maken van jouw bedrijf.

Let op! Een joint venture wordt je niet zomaar in de schoot geworpen. Je moet er wel wat voor doen en kunnen. En de belangrijkste vaardigheden voor het vinden en aangaan van joint ventures zijn… netwerkvaardigheden. Dus, is het mijn taak jou informatie te geven die jou hierbij kan helpen.

100 tips voor succesvol netwerken

Ik heb een krachtig rapport samengesteld met maar liefst 100 netwerktips. Wanneer je als ondernemer succesvol wilt zijn, moet je ook de kunst van zakelijk netwerken beheersen.

Jij kunt dit rapport direct in je bezit krijgen, want het enige wat ik je vraag in ruil voor deze waardevolle informatie is dat je jouw bevriende ondernemers op de hoogte brengt van het bestaan van dit blogartikel.

En dat is simpel, want het enige wat je hoeft te doen is:

 • Deel de link naar dit blogartikel met jouw netwerk via een bericht aan jouw vrienden via Facebook, LinkedIn, Twitter of Google+. Het is de link naar het artikel dat je nu leest:

http://opencircles.nl/blog/ben-jij-mijn-nieuwe-partner

 • Geef ons de URL van JOUW bericht of URL van jouw (Facebook, LinkedIn, Twitter of Google+) profiel via onderstaand formulier:

Tot slot

De beste netwerkmogelijkheden krijg je tijdens het grootste netwerk- en trainings evenement voor ZZP-ers in Nederland, de Business Bootcamp. En daarmee ook de kans op het vinden van een nieuwe joint-venture partner.

De inschrijvingen stromen binnen, dus…

Meld je nu aan voor de Business Bootcamp
Zorg ervoor dat je deze kans niet mist.

En tot het zover is – doe alsjeblieft alvast jouw voordeel met het online Open Circles netwerk en de meer dan 40.000 abonnees die wekelijk onze blogartikelen in hun mailbox krijgen:

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) joint venture partner?

Laat het ons weten in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Geef in jouw reactie heel kort en krachtig aan:

 • Wat is jouw doelgroep (in één zin)
 • Naar welk soort ondernemer ben jij op zoek als joint venture partner?
 • Wat wil jij promoten (in één zin)
 • Ben je erbij tijdens de aanstaande Business Bootcamp? (zodat jullie elkaar live kunnen ontmoeten)

Kom na het plaatsen van jouw bijdrage, regelmatig terug op deze pagina om te zien wie er heeft gereageerd. Wie weet, vindt de eerste kennismaking met jouw ideale joint venture partner plaats via dit blogartikel!

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
32 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
7 years ago

Ik heb al een mooie joint venture. Het enige dat ik nog meer kan doen is cross promotion. Daar ga ik snel actie op ondernemen.

Joyce Beckker
7 years ago

1. Onze doelgroep bestaat uit (life)coaches, therapeuten en andere dienstverleners m.b.t. het thema ‘verlies’.
2. We zijn op zoek naar afzetkanalen (distributeurs en affiliates) van onze boeken en kaartsets evenals podia waar we lezingen en boekpresentaties kunnen geven.
3. Op dit moment ligt de focus op mijn boek ‘Geen beschuit met muisjes’ en onze Vrijheidskaarten (voor coaching en zelfhulp)
4. Ik overweeg aanwezig te zijn tijdens de Business Bootcamp in juni.

Merijn Kegel
7 years ago

Wat is jouw doelgroep (in één zin)
–> Ondernemers die beseffen dat alles zelf doen en alleen uitzoeken niet effectief is.
Naar welk soort ondernemer ben jij op zoek als joint venture partner?
–> Een teambouwer die als zelfstandig ondernemer/CEO met mij het “implementation-services” deel van Webalist wil uitbouwen tot een landelijk netwerk (oa Web4Women). JV vorm die het dichtst bij komt: Package Marketing.
Je opereert vanuit een team met 7 andere ondernemers/CEO’s op diverse implementatie gebieden (internet en zichtbaarheid).
Wat wil jij promoten (in één zin)
–> Alle (gezamenlijke) diensten
Ben je erbij tijdens de Business Bootcamp van juni? (zodat jullie elkaar live kunnen ontmoeten)
–> Natuurlijk!

Jacklyn van der Vijver

Hi,

Ik zoek huizenverkopers die snel willen verkopen voor de maximale prijs door slimme investeringen. OF ondernemers die deze mensen als klant hebben of willen.

Ik ga binnenkort een nieuw super interessant product lanceren voor deze doelgroepen middels een crowdfunding campagne. Vandaar dat ik JV partners zoek.

Heb jij:
– een mailinglist van minimaal 50 personen in mijn doelgroep (of social media connections)?
OF richt jouw bedrijf zich ook op deze doelgroep en hou je van innoveren?

Stuur me dan een mail met als onderwerp: JV partner gezocht en beschrijf daarin:

– een korte motivatie
– waarom je denkt dat we kunnen samenwerken
– links naar je www en social media

Groeten JV 🙂
Jacklyn vd Vijver

Coen Tuerlings
7 years ago

Ik zoek Experts die een passie hebben om intuïtieve ondernemers een stap verder te brengen.

Wie van jullie kan expertsessies geven, implementatie sessies, mastermind begeleiding en heeft goede online producten/diensten voor intuïtieve ondernemers?

Ik maak graag contact met je om te kijken naar Cross-Production, Cross-Promotion en Package Marketing en nog veel meer. Stuur me een bericht via linkedIn of spreek me aan bij een van de vele activiteiten bij Open Circles Academy. Let’s go for it…

Wiepke de Jong
7 years ago

Ik zoek ondernemers die trainers, coaches en / of therapeuten als doelgroep hebben.

Mijn dienstverlening:
ik help trainers, coaches en therapeuten bij het maken van online trainingen en websites zodat ze meer mensen bereiken en meer impact hebben.

Ik kom graag in contact met:
Ondernemers die met elkaar willen samenwerken om met elkaar meer mensen te bereiken.
Mijn droom is cross promotion te kunnen doen en met een inspirerend team van ondernemers te kunnen samenwerken (die elkaar aanvullen). En elkaar op verschillende vlakken te ondersteunen.

Wat ik wil promoten:
Mijn (online) programma voor het maken van je eigen online training.
Lijkt me bijvoorbeeld leuk om samen een webinar te organiseren, waar we waarde geven voor mensen op mijn lijst en voor de mensen op jouw lijst.

Roel Vinck
7 years ago

Welke professionals willen samen met mij het platform verder uitbouwen waar:

* We laten zien dat er meerdere zienswijzen zijn ten aanzien van een probleem of ziekte en de oplossingen daarvoor.
* We werken met goed-opgeleide professionals uit
beide ‘werelden’ en professionals die beide werelden al combineren (integratieve geneeskunde)
* We laagdrempelig en transparant hulpvrager en
professional matchen.
* We kwalitatieve informatie, helder en overzichtelijk brengen op 1 website.

Dit wordt hét platform waar huisartsen, en andere reguliere doorverwijzers, bedrijven, gemeenten etc. hun hulpvragers naar doorverwijzen.

Heb jij interesse om jouw diensten als coach/therapeut of trainer hier onder de aandacht te brengen dan kom ik graag met je in contact.

Ook ben ik op zoek naar professionals die vanuit hun expertise in Marketing, Sales, webteksten, on en offline strategie, Animatie, fotografie, film, etc… die dit platform samen met ons de wereld ik kunnen helpen.

Hopelijk spreek ik je snel!

Roel Vinck

Het begin is gemaakt en jouw inbreng stellen we zeer op prijs!
info@roel.pro

Hiel Terpstra
7 years ago

Ik zoek een ondernemer die voor mij in het buitenland mijn outplacementproduct/methodiek wil gaan vermarkten.

In Nederland zijn de exclusieve rechten aan een re-seller verkocht.
Alle gangbare paradigma’s gaan op de schop. En als ik het je mag uitleggen zeg je: ‘logisch’.

Elske van de Fliert
7 years ago

Ik ben niet op zoek naar een JV partner, want die heb ik al gevonden, via Open Circles! Ik zal nooit vergeten dat ik bij een klant van me zat die me iets vroeg over een bepaalde certificering. Of ik er wat van wist. Nee, dat was niet het geval, maar ik zou het uitzoeken.

Na het uitzoeken kwam ik er achter dat het interessant was, maar niet bij mijn bedrijf paste. Vervolgens las ik een blog van Open Circles en wat zie ik daar staan: iemand die bedrijven helpt met die certificering! Sindsdien werken Thea van Zevenbergen en ik met heel veel plezier en succes samen!

Nicole Nagelgast
6 years ago

Wat goed! Leuk om te horen!

Elske van de Fliert
7 years ago

Ineens bedacht ik me: voor de lange termijn wil ik wel zeker samenwerken met anderen! Voor mijn CO2 afslankprogramma voor het wagenpark en de mobiliteit wil ik samenwerken met mensen die dit programma bij bedrijven kunnen uitrollen!
Daarvoor wil ik nog het e.e.a. ontwikkelen, maar voor diegene die dit interessant in de oren klinkt: meld je gerust alvast.

Gonny de Wit
7 years ago

Hallo Elske,

Ik ken wel iemand die ervaring heeft met het uitrollen van een mobiliteitsprogramma – achtergrond inkoop.

Misschien is hij een goede sparringspartner/ervarng uitwisselen voor je en als hij geen interesse heeft, kent hij misschien wel iemand die wel interesse heeft.

Leni Minderhoud
7 years ago

Mijn doelgroep is 45-plus mannelijke professionals
ik ben geïnteresseerd in endorsed mailing. Dat dit een mailinglijst is voor zowel mannelijke als vrouwelijke professionals is geen probleem. het gaat vooral om het profiel.

“ik ben sparringpartner en business coach voor 45-plus professionals naar werk in eigen regie en financiële onafhankelijkheid” . Dit kunnen zzp-ers, freelancers, werkenden in loondienst zijn die eigen ondernemerschap of een switch overwegen.

Erika Lunsche
7 years ago

Gisteravond las ik nog snel dit artikel. Vanochtend had ik een gesprek met een collega-ondernemer die dezelfde doelgroep heeft, namelijk HR-professionals die de aansluiting zoeken met het management en de business.

En wat bleek? Mijn C.O.N.T.A.C.T.-methode sluit precies aan waar zijn klanten tegenaan lopen. Mijn eerste cross-promotion is geboren. En wellicht groeit het uit tot package marketing.

Laerke Nissen
7 years ago

Help jij andere ondernemers, met het groeien van zijn of haar business?
En zou je graag video-marketing willen inzetten voor je klanten om meer Zichtbaarheid en Sales te genereren?
Dan ben ik op zoek naar jou !

Mijn naam is Laerke, ik ben cameravrouw, fotograaf en videoeditor en heb al vele video’s voor Nisandeh en Vered mogen maken.
Inmiddels heb ik mijn eigen studio waar ik ondernemers (ook veel Open Circles deelnemers) help met het maken van- en inzetten van video op hun website en social media kanalen.
Videoproducten die ik aanbied zijn onder andere: Promotievideo’s, Opt-in video’s, About, Videotestimonials, ME/positioneringsvideo, E-learning video’s, sales videos etc.

Ik hoor graag van je, als je interesse hebt om een JV samenwerking aan te gaan, waarin wij samen mijn diensten aan jouw klanten kunnen aanbieden, wat jou een percentage van de verkoop oplevert.

Hartelijke groet,
Laerke Nissen

http://www.VideoEssentie.nl

Gonny de Wit
7 years ago
Reply to  Laerke Nissen

Hi Laerke,

Ik zie wel win win mogelijkheden en toentertijd tijdens onze Master Entrepreneur heb ik het daar al met Evelien Bos ook al over gehad.

Dat ik klant van je wordt komt steeds dichterbij en dan kunnen we dat dan altijd bespreken. Eerder mag natuurlijk ook.

Laerke
7 years ago
Reply to  Gonny de Wit

Hi Gonny,

Wat leuk ! Ik kom graag met je in contact.
Zou je me kunnen mailen op dit mail adres:
info@videoessentie.nl

Gonny de Wit
7 years ago

Mijn doelgroep: Ondernemers die beseffen dat alles zelf doen en alleen uitzoeken niet effectief is en die verder willen uitgroeien naar een MKB bedrijf op de middenlange termijn middels een team.

Naar welk soort ondernemer ben jij op zoek als joint venture partner?

* Een zelfstandig ondernemer, die ondersteunende diensten aanbiedt met een niche doelgroep en met een expert product – liefst met een complementair dienstenpakket aan dat van Online Secretaresse Brabant. Dan kan een Virtual Assistant zijn, maar hoeft niet.

*Een coach die zelfstandigen als doelgroep heeft en wil dat ze gaan implementeren en systematiseren – wij hebben dezelfde doelgroep en er zijn mogelijkheden om dat aspect te gaan belichten in mijn boek – co writing/co-blogging.

*Startende Zelfstandige Virtual Assitent om de Online Secretaresse Brabant formule uit te rollen over Nederland en België (Vlaams)

Wat wil jij promoten (in één zin)
* Samenwerking op velerlei gebied mogelijk, naarmate wij meer specialisten aantrekken die onze doelgroep nodig heeft. Ambassadeur worden van elkaar en elkaar daardoor meer zichtbaarheid geven en ondersteunen. MasterMindGroep vormen etc.

Ben je erbij tijdens de Business Bootcamp van juni?
 Natuurlijk is dat mijn intentie, maar familie gaat voor!

Wouter Weber
Wouter Weber
7 years ago

Beste Business Bootcamp bezoekers , mijn naam is Wouter Weber en handel onder de naam Wouter Weber Audio.

Ik ben al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in geluidsopnames voor film- en video producties en werk voor onafhankelijke producenten , omroepen etc..

Op de Business Bootcamp hoop ik producenten , regisseurs , cameralieden te ontmoeten! Maar ook mensen die deze in hun directe netwerk hebben! Ook sta ik open voor een Joint Venture

Valentine Berning
6 years ago

Hallo allemaal, ik ben Valentine Berning en produceer theatervoorstellingen, films, radioprogramma’s en tv programma’s vanuit Stichting Eureka. De doelgroep waar ik me op richt bij mijn nieuwe theaterproject 5th Dimension is de generatie y (20-35 jaar).

Deze productie verbindt de theater- en uitgaanswereld met elkaar d.m.v. performance, live visuals en live muziek. Met deze productie wil ik laten zien dat we een nieuwe wereld met elkaar kunnen creëren en ik wil mensen en werelden aan elkaar verbinden. Daarnaast wil ik theater toegankelijker maken en vernieuwing brengen in het uitgaan.

Ik ben specifiek op zoek naar samenwerkingspartners die dit gedachtegoed interessant vinden en mij daarin willen steunen. De volgende Business Bootcamp op 12 en 13 september ben ik weer aanwezig. Maar we kunnen elkaar uiteraard eerder ontmoeten. Heb een geweldige dag!

Klaas
6 years ago

Continue ben ik opzoek naar Joint Ventures! Zo ben ik een JV aangegaan met Muay Thai Guy vanuit de US, die veel langer bezig is en een zeer grote mailing lijst heeft.
Tevens probeer ik JVs aan te gaan met de trainers in Spanje, omdat ik geloof dat we samen veel meer kunnen bereiken dan alleen.

Nicole Nagelgast
6 years ago

Mijn doelgroep zijn art directors en redacteuren van life style producten en tijdschriften gericht op jonge, creatieve en zelfstandige vrouwen die op zoek zijn naar een beleving in een product.

Ik ben op zoek naar een creatief agentschap dat mijn werk wil vertegenwoordigen.

Ik maak sets die de wereld van het product/event/verhaal opent voor de doelgroep en ze de sfeer van het product laat proeven. Ik zorg ervoor dat het product/event/verhaal opvalt in de massa door authentieke sets te creëren die communiceren met haar doelgroep waardoor ze er deel van uit willen gaan maken.