Word jij een beroemdheid en inspiratie voor anderen?

4166 views | 127 reacties |
shares

Overal waar je komt, hoor je geluiden van kommer en kwel.

Het lijkt alsof de media en de doemdenkers langzaam maar zeker meer mensen beïnvloeden met hun negativiteit en pessimisme.

En toch zijn er velen die volhouden, progressie maken die groei doormaken met hun business en een verschil maken.

Maar zij worden maar door weinigen gehoord. Of misschien doen zij stilletjes hun werk en houden zij hun successen voor zichzelf.

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik je keer op keer aanmoedig om jouw successen te delen – klein en groot – met als doel anderen aan te moedigen, te inspireren en te motiveren om voor hun dromen te gaan.

Deze keer bied ik je een “offer you can’t refuse” om de stap te maken en jouw succes te delen met de wereld en anderen te leren wat voor jou het beste werkt…

Het onweerstaanbare aanbod… 

We gaan een boek uitgeven met daarin een aantal verhalen van succesvolle Open Circles studenten die een aantal van de tools en strategieën die ze in onze programma’s hebben geleerd, hebben geïmplementeerd en daarmee zakelijk succes hebben geboekt.

Jij kan één van deze ondernemers zijn.

We sturen een professionele schrijver (en fotograaf) naar je toe om je te interviewen over jou, jouw visie, jouw business, producten en/of diensten, de lessen die je hebt geleerd, de strategieën die je hebt geïmplementeerd, wat er voor je heeft gewerkt, wat er niet voor je heeft gewerkt, wat je hebt geleerd in de loop van het proces, en natuurlijk… welke resultaten je hebt gecreëerd voor jezelf, je familie en je klanten.

Vervolgens maken we van jouw verhaal een 10 tot 12 pagina’s tellend hoofdstuk, inclusief een professionele foto van je, en met vermelding van jouw website en andere contact informatie.

Jij krijgt 50 gratis exemplaren om in jouw netwerk weg te geven of te verkopen. Kun je je voorstellen welke impact het heeft op jouw business, wanneer jouw verhaal in een boek over ondernemerssucces staat?

Dit is de kans van je leven. Als jij een verhaal te vertellen hebt… dan wil je dit niet missen!

We zijn niet persé op zoek naar mensen die miljoenen euro’s hebben verdiend, of die een enorm bedrijf hebben opgezet – je resultaten hoeven niet huizenhoog te zijn – maar je moet wel bereid zijn om concrete resultaten te delen met anderen (business groei, meer inkomen, meer winst, meer klanten, meer impact, etc…) en te delen wat er voor jouw werkte en wat niet.

We zijn op zoek naar verhalen die inspireren, met de onderliggende boodschap: “Als ik het kan, kan jij het ook!

Hoe je je aanmeldt

Het enige wat je hoeft te doen is de volgende vragen in het commentaarveld hieronder te beantwoorden:

  • Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw product/dienst en jouw doelgroep
  • Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
  • Wat zijn de belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
  • Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het er uit zag voordat je deze lessen implementeerde? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc…)
  • Als je één ding dat je hebt geleerd in onze programma’s kon aanraden aan andere ondernemers – wat zou dit inzicht of deze strategie/tool zijn?
  • Andere zaken die wij zouden moeten weten om jou te kiezen voor in het boek…

Als je wordt gekozen

Dan nemen we in de daaropvolgende weken contact met je op om het interview en de fotosessie af te spreken en alle andere praktische informatie met je af te stemmen.

Als je NIET wordt gekozen

Dan zijn er nog andere kansen en mogelijkheden, zoals:

  • Jouw succesverhaal vertellen op het Business Bootcamp podium, voor een groep van duizenden potentiële klanten, partners en leveranciers
  • Jouw succesverhaal vertellen in een filmpje dat wij delen op ons blog, Facebook pagina en YouTube.
  • Jouw succesverhaal vertellen in een panel gedurende de komende Master Entrepreneur training
  • En we hebben nog andere, hele leuke verrassingen

Dus… stel het niet uit.

Neem NU een moment de tijd om de vragen te beantwoorden! Wie weet word jij een beroemdheid en een inspiratie voor duizenden andere ondernemers.

Op jouw succes,

PS. Hier is een tip: als jij de vragen beantwoord, laat jouw passie doorschijnen.
We zien graag meer dan alleen de droge details om een keuze te kunnen maken welk verhaal… een goed verhaal is.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

127 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marielle Meijer
9 years ago

Inderdaad een offer I can’t refuse! Ik meld me dus graag aan! Bij deze:

Vorig jaar heb ik mijn bedrijf Gezond Dineren opgericht. Op dit moment heb ik met Gezond Dineren een webshop met gezonde maaltijden. Deze worden kant en klaar thuis bezorgd. Lekker en gemakkelijk voor mijn klanten. Dit zijn vrnl vrouwen die weinig tijd hebben of geen zin/puf hebben boodschappen te doen of te koken.

Ik heb vorig jaar oktober de business bootcamp gevolgd, daarna samen met mijn echtgenoot de Financial Freedom, de blogging masterclass, de women do busisess differently seminar. En ik ga nog volgen de master Entrepreneur, de Breaktrough to succes en de Women’s Seminar Series. Ik geloof niet dat ik ooit met zoveel plezier zoveel geld aan trainingen heb uitgegeven.

Ik merk sinds het volgen van de trainingen tot nu toe dat mijn leven echt is veranderd. Zeg maar gerust compleet overhoop is gegooid. My god. Mijn leven is echt een soort van rollercouster geworden de afgelopen maanden, wat een impact! Bij alles, echt ALLES wat ik doe (zowel zakelijk als prive) denk ik aan de trainingen en alles wat ik daar heb meegekregen. Ik heb zo veel geleerd, zo veel inspiratie opgedaan en zoveel geimplementeerd tot nu toe. Ik kan er bijna een boek over schrijven;-).

Mijn belangrijkste lessen:
– je moet succes willen hebben, hiervoor kiezen en ja ik wil succes hebben, heel graag. En daar ga je dan ook voor. Ik merk ook dat mijn wil tot het verkrijgen van succes de afgelopen maanden alleen maar groter is geworden. Hierdoor ben ik ook gefocused en laat ik de dingen achterwege die niet direct tot mijn doel leiden.
– investeer in jezelf! Ik heb dit de afgelopen jaren niet gedaan, waardoor ik maar wat doorsukkelde en aanmodderde. En ik was er tot op zekere hoogte ook tevreden mee. Bij mijn eerste kennismaking met de business bootcamp voelde ik meteen zoveel energie en dat heb ik sindsdien niet meer los willen laten.
-Implementeer! Zonder dat lukt het niet.
-Ga bloggen. Het werkt. Ik krijg zoveel reacties van mensen op mijn blog. En mensen gaan je echt als een expert zien. Ik krijg nu al veel vragen over de onderwerpen waar ik over geschreven heb. Dat werkt ook heel erg motiverend.
-Hoeveel is jou tijd je waard (in geld). En als je dan voor de tv hangt, of 3 uur lang je kinderen heen en weer aan het taxien bent, die enorme berg was staat op te vouwen, enz.. Waste of time!

Mijn business nu is mijn webshop. Maar ik realiseer mij steeds meer dat Gezond Dineren veel meer dan dat! Wat het nog meer is dat heb ik nog niet helder, dat ben ik nu aan het ontwikkelen. Ik hoop daar de komende maanden in de trainingen ook inspriratie en tips voor te krijgen. Wat wel zeker is is dat ik een expert wil worden op het gebied van gezond dineren. En het is ook mijn ambitie om de webshop zo in te richten dat het een passief inkomen wordt in plaats van actief. Verder heb ik afgelopen maanden nog niet meer omzet gemaakt. Een aantal klanten hebben wel een abonnement genomen en nemen nu wekelijks af, dus mijn omzet is stabieler. Ik heb ambassadeurs erbij gekregen. Ik heb mijn prijzen verhoogd en daarmee ook mijn marges. Ik heb ook afscheid genomen van een aantal klanten die niet in mijn doelgroep pasten.

Enfin, dat was het wel zo’n beetje voor nu. Ik ben benieuwd!

Bettina Vrielink
9 years ago

1 januari 2012 ben ik van start gegaan met smart organized

SMART Organized biedt verschillende trainingen aan, allemaal gericht op het optimaliseren en structureren van werkplekken en -wijzen voor zowel de werknemer als de ondernemer c.q. manager. Zaken SMART Organiseren heeft als doel de randactiviteiten zo in te regelen dat u zich nog beter met uw kernactiviteiten bezig kan houden.

Hierdoor krijgen mensen meer focus op hun doelen die zij willen bereiken. In combinatie met een stuk timemanagement en een praktische training on-the-job wordt alles geïmplementeerd en is er direct resultaat! Eventuele knelpunten of verbeterpunten worden met de opdrachtgever besproken voor verdere opvolging.

Ik heb inmiddels 2x de business bootcamp meegemaakt Financial IQ en Master Blogging en start in juni met de Master Entrepreneur. Sinds de eerste keer dat ik kennis heb gemaakt met Open Circles Academy is mijn eigen focus op wat ik wil bereiken nog sterker geworden. Staying in line is voor mij een belangrijke. Zoveel mogelijk tips pas ik toe, sommige nog niet omdat ik dan ‘bang’ ben dat ik het ‘te druk’ krijg. Als ZZP-er ben ik aan het kijken naar de mogelijkheden om te groeien. En heb daar ook een visie over. Ik hoop dat ik de antwoorden krijg wanneer ik in juni begin met de Master Entrepreneur. Mijn randvoorwaarden om de volgende stap te maken zijn gezet. Ik ben er klaar voor.

De afgelopen 3 maanden ben ik ontzettend druk geweest. Mede door het actief netwerken, gebruik van Linkedin, aanpassingen op Linkedin, opzetten van een goede database, goede mindset, uitfilteren van mijn WOW factor na de eerste bootcamp, het hanteren van een vaste prijs en me daar goed bij voelen is mijn business gegroeid.

De afgelopen twee maanden heb ik elke week 3x mogen trainen. Mijn omzet is in verhouding met mijn vorige werkgever explosief gegroeid. In de afgelopen 2 maanden heb ik bijna 2 jaarsalarissen verdient in verhouding met het salaris wat ik als part-time medewerkster bij mijn vorige werkgever verdiende.
(ik werkt toen ca. 18 uur p.w.)

Steeds vaker hoor ik van mensen dat zij geïnspireerd worden door het enthousiasme en gedrevenheid waarin in mijn dingen doe. Dat zij het knap vinden dat ik alles met focus doe, terwijl ik alleen maar verbeter punten zie en niet kan wachten om nog meer uit mezelf te halen dan ik nu doe. Ik heb nu een goede balans. Lieve oppas (3x p.w.), iemand die mij meehelp in huis, maar ben bang dat als het echt gaat lopen ik die kwijt raak, en dat vindt ik lastig met een man die een zeer drukke baan heeft en drie lieve kinderen.

Dit houdt mij bij de les! Want dit is precies de kern van mijn training. Focus houden….dus dat geldt dan dubbel voor mij!

Ik zou het geweldig vinden om jn je boek te mogen komen. Maar nog geweldiger als ik eind 2013 kan zeggen dat ik inderdaad de groei heb meegemaakt die ik voor ogen heb!

Ik hou van de mindset die jullie hebben, hoe jullie dingen benaderen. Het sluit aan bij mijn denkwijze en handelen en ben eeuwig blij dat jullie op mijn pad zijn gekomen.

Rudolph Huizinga
9 years ago

Ik laat mensen ervaren dat ontspannen spreken of presenteren voor publiek één van de grootste vrijheden is die een mens kan ervaren. Het gaat niet alleen om die vrijheid maar ook om zakelijk succes en presenteren hoeft niet altijd voor groot publiek. Presenteren kan ook een een-op-eengesprek zijn met een klant of prospect. Ik geeft training en coaching op dit gebied.

Dicht tegen presenteren aan ligt het onderwerp sales. Mijn klanten zijn zzp-ers en professionals die allemaal beschikken over een eigen specialisme maar het lastig vinden om hun product of dienst aan hun klanten te verkopen. Ik heb een gespreksmodel ontwikkeld die iedereen kan en ook durft te gebruiken. Vorig heeft Nisandeh samen met mij en een derde trainer een 3-daagse salestraining gegeven aan meer dan 50 zelfstandige ondernemers.

Dit zijn de Open Circles Academy programma’s die ik heb gevolgd.

One experience
Life Skills University (6x geassisteerd)
Breakthrough to Success (6x geassisteerd)
Train the trainer
How to write a book
Financial Freedom
Master Entrepreneur
Business Bootcamp (3x geassisteerd)
(ik ben er vast nog een vergeten)

Drie belangrijke lessen uit de trainingen voor mij zijn :

Als een ander iets kan dan kan ik het leren. Ik heb de beschikking over- en toegang tot de hulpbronnen die daar voor nodig zijn. Soms handel ik hier niet naar (ben maar een mens) en dan weet ik diep van binnen dat het zelf sabotage is en dat het niet aan een ander of aan de omstandigheden ligt. En dat bewustzijn zet mij weer op het goede spoor.

Eigen verantwoordelijkheid. Geen verantwoordelijkheidsgevoel maar verantwoordelijkheidsbesef. Alles wat ik heb en wat ik ontbeer is een resultante van mijn creativiteit en inzet. Ook dit kan wel eens confroterend zijn maar is altijd weer het kompas om mijzelf aan- en op tepakken.

De kennis van de 4 communicatiestijlen hebben het voor mij mogelijk gemaakt commercieel beter te preseteren. Niet minder belangrijk is dat er veel meer begrip is ontstaan binnen mijn relatie met mijn vrouw Femke.

Mijn business was er niet geweest als ik niet was gaan assisteren. Het besluit om trainer te worden en mijn carriere volledig om te gooien kwam tijdens het assisteren van de LSU. Tijdens het feed-back proces in het relatie weekend om precies te zijn.

Als ik mijn inkomsten van nu vergelijk met mijn vorstelijke salaris dat ik bij mijn laatste werkgever verdiende dan ben ik er nog niet. Gaat wel gebeuren en ver daar voorbij. De klanten (mensen) waar ik nu mee werk zijn gedreven mensen die trots zijn op wat ze kunnen. Een verademing. Ik haal hier zelf veel energie en inspiratie uit. Mijn klanten (bedrijven) zijn zelfstandig ondernemers en in toenemende mate grote bedrijven en organisaties.

De impact van mijn trainingen en coaching. Laat ik een voorbeeld noemen. Drie weken geleden werd ik gebeld door een man die 4 jaar geleden mijn presentatietraining had gevolgd. Hij zei: “Zonder jouw training was ik nooit door de selectie gekomen voor die baan bij ING. Veel dank.” Hij heeft nu behoefte aan vervolgcoaching.

Eén van de mooiste testimonials die ik kreeg luidt: “Rudolph is in staat om de X-factor in ons naar boven te halen”. Kijk dan weet je weer waarvoor je het allemaal doet.

Wat ik iedere ondernemer aanraad is: verdiep je in de 4 communicatie stijlen. Laat het meer zijn dan een interessante ervaring of een amusante middag. Zorg dat het in je cellen gaat zitten en dat het jouw 2e natuur wordt om laveren en te jongleren met die 4 talen. Je zult verbaasd staan wat er allemaal mogelijk blijkt.

Laat ik een inspiratie zijn voor de 50 plusser die denkt niet meer te kunnen veranderen. Nu is het moment om je hart te volgen.

Elsje Visser
9 years ago

Ik herken mezelf niet meer terug vergeleken met de tijd voor de eerste training bij Open Circles in de zomer van 2012!

Met mijn bedrijf Gouden Appels breng ik persoonlijkheid en stijl aan in interieurs, zodat het een plek wordt waar ruimte is voor alle aspecten van je persoonlijkheid; kracht, kwetsbaarheid, plezier, rust, energie, bezinning, gezelligheid, noem maar op. Zo komt er vanzelf meer energie vrij om optimaal voor de dag te komen. Ik combineer het ontwerpen van interieurs met mijn schilderwerk; muurschilderingen en portretten bijv. zijn een prachtige en ondersteunende aanvulling in een gezond interieur. Ze vullen elkaar perfect aan.

En ze vullen mij perfect aan! Alhoewel focus, focus, focus het motto is van Nisandeh, kwam ik erachter dat ik juist nog een tikkie de breedte in moest om mijn focus, mijn remarkable product, vast te stellen.
En daar ben ik dan! Volledig op mijn plek met mijn product en service. Ik heb met de Open Circles trainingen een kernachtige overtuiging gekregen van mijn meerwaarde.

Ik heb lang gewacht met het beginnen aan een blog, omdat ik het doel ervan niet zag en ik dacht dat ik nog niet voldoende expertise had. Door het Business Blogging Seminar begrijp ik de meerwaarde van een blog.
Nu ik begonnen ben, blijkt het een geweldige manier te zijn om er achter te komen hoeveel expertise ik wel niet heb! Bovendien geniet ik van de bijdrage die ik kan leveren. Geen hol ego-geklets, maar meewerken aan het grotere geheel.

In voorgaande zakelijke trainingen heb ik geleerd over de elevator pitch en zakelijke gesprekstechnieken. Het heeft me altijd het gevoel geven met mijn benen in de lucht te bengelen. Bij Open Circles heb ik “geleerd” dat het niet iets aangeleerd is; het zit allemaal al in mij! Heerlijk! Het is een opgewekte energie die niet meer te stoppen is. Ik zie overal mogelijkheden!

Doordat ik zo overtuigd ben van mijn kwaliteit en bijdrage is de stap naar de klant een hele logische. Het ligt in het verlengde van mijn behoefte om mensen op weg te helpen, te ondersteunen optimaal zichzelf te zijn met als effect dat zij weer kunnen bijdragen aan een betere wereld.
Ik merk dat ik royaler en loyaler ben geworden en… leuk meegenomen, ik merk dat het terug komt.

In de 2 Blogging Seminars, 2 Business Bootcamps, de Breakthrough to Success (wow!), de Financial Freedom (free your IQ!), de Women do Business Differently Seminar (da!) is er steeds meer Elsje bijgekomen! Ik voel me heel erg sterk. De komende trainingen staan al netjes ingepland paralel aan stappen die ik met mijn bedrijf ga zetten.

Ik werkte hard, maar met het gevoel dat het een bodemloze put was en niemand het merkte. Nu werk ik hard en weet precies hoe mijn rode draad loopt. Het leuke is dat ik daar mensen mee aantrek; ik ontmoet veel mensen die aanhaken bij die rode draad. En zij gunnen mij aan te haken bij hun rode draad. Alles is energie; Er ontstaan hele leuke samenwerkingsverbanden.

Ik ben mij door de trainingen bewust geworden van negatieve overtuigingen op een manier dat ik er meteen doorheen kan prikken en mee aan de slag kan gaan.
Ik heb in de trainingen mijn talent ontwikkeld mogelijkheden en kracht bij mijzelf en anderen te herkennen. Door mijn eigen potentieel te gebruiken, geef ik ruimte en inspiratie aan anderen om hun potentieel te gebruiken. Voor zowel mij als die andere winst!
Ik heb er een hele set (zakelijke) intelligentie bij; niet aangeleerd, maar toegankelijk gemaakt. En dat straalt door in mijn persoonlijk leven.
Ik heb zo veel inzichten erbij, dat ik ze hier niet allemaal zal noemen, maar de belangrijkste:
Het zit allemaal al in mij!

Zoals Vered beschreef in haar training, zijn vooral vrouwen geneigd het over hun “bedrijfje” te hebben. Die neiging herken ik. Tijdens het formuleren van mijn doelen, waarbij “denk groot” helpt om voorbij je eigen horizon te kijken, kwam ik juist achter één van mijn grootste doelen: Hou het klein en werk aan de basis.
Klein is niet het juiste woord, want ik voel me als een bulldozer!

Ammy van Bedaf
9 years ago

Mijn bedrijf heet Loslaten.Nu. Ik help mensen die piekeren en malen. Ik word nu niet meer alleen gegoogeld op ‘loslaten’, ‘piekeren’, ‘lifecoach’ of ‘mentalcoach’, maar door mijn inmiddels 123 blogartikelen nu ook gevonden op alle zoektermen in die blogs.

Mijn Eendaagse Coaching heb ik door de Business Bootcamp ontwikkeld, door in te spelen op de behoefte en wensen van de (potentiële) klant. Het was vlak voor de Kerst in 2010. Ik heb mijn website aangepast op de Eendaagse Coaching en in januari 2011 had ik mijn eerste vijf klanten! Mijn klanten komen uit heel Nederland en ik krijg zelfs Nederlanders van over de grens.

Ik help mensen die veel piekeren en emotionele onrust en emotionele pijn ervaren, zowel in hun relatie als nadat de relatie beëindigd is. Omdat ik zelf van een burn-out ben genezen en Arbeidspsycholoog ben, krijg ik ook klanten die burn-out zijn of onvrede of irritaties op hun werk ervaren.

Ik heb de Financial Freedom, de Master Entrepreneur, de Breakthrough to Success en de Business Elite Coaching gedaan.

Voordat ik de Business Bootcamp had gedaan, heb ik een jaar, tevergeefs, geacquireerd in de beveiligingswereld, omdat ik er mijn afstudeeronderzoek had gedaan. Ik ben, via mijn toenmalige netwerk, binnengeweest bij vrijwel alle grote bedrijven, zoals Schiphol BV, De Nederlandsche Bank, NS, Aegon, KPN en zo nog 21 andere bekende Nederlandse bedrijven. Met nul zero nul resultaten…

Door de Business Bootcamp besloot ik al mijn energie te zetten op Loslaten en de beveiligingswereld te laten voor wat die was. Dat was een uitstekend besluit. Vijf weken na de Business Bootcamp had ik dus mijn eerste klanten!
Ik besloot mijn klanten binnen een week een maatwerk rapportage te mailen en de mogelijkheid van het levenslang vragen stellen over hun loslaatproces of over situaties waar ze in hun verdere leven tegenaan lopen.

Ik heb middels drie diepgaande interviews achterhaald wat het probleem van mijn klanten was: piekeren en malen. En dat men ’emotionele rust’ of ‘rust in mijn hoofd’ wilde. Ik heb toen meteen mijn website hierop aan gepast.

Van 2008 tot 2010 had ik nul euro verdiend.
Na de Business Bootcamp eind november 2010 heb ik in 2011 15.000 euro bruto verdiend.
In 2012 verdiende ik 29.000 bruto
en dit jaar verdien ik minimaal 55.555 euro netto, het bedrag dat ik op 16 april 2012 tijdens een training op mijn Commitment heb geschreven. Ik heb zelfs een wachtlijst gehad van vier maanden en die weg kunnen werken middels prijsverhogingen. Ik heb nu een wachtlijst van zes tot acht weken, wat voor iedereen acceptabel is.

Het is me gelukt van mijn hobby een business te maken: ik vraag één prijs voor mijn dienstverlening (ipv uurtje-factuurtje) en laat me voorafgaand betalen. Sindsdien heb ik geen enkele wanbetaler meer.
Verder heb ik een Front End ontwikkeld en tot op heden alleen nog maar een (zeer succesvolle) Back End: de Eendaagse Coaching.
Mijn marketing richt zich niet op mijn Eendaagse Coaching, maar op mijn Front End: abonnee worden op mijn wekelijkse gratis eZine en een gratis download over loslaten.
Ik ben zakelijker geworden door de veranderde mindset t.a.v. ondernemen, wat, gek genoeg, juist professioneel overkomt op mijn klant.
Ik investeer veel in de trits dat klanten je eerst moeten leren kennen, vervolgens leren waarderen, voordat ze je kunnen vertrouwen. Ik beantwoord alle mail en nodig geïnteresseerden op mijn website uit om hun situatie aan mij voor te leggen, zodat ik daar op kan reageren.
Ik ben doelgerichter gaan werken en ben mijn werkzaamheden gaan systematiseren (vastleggen, zodat ik het altijd kan blijven verbeteren).

Ik moest regelmatig uit mijn comfortzone en heb geleerd van de dingen die niet werkten en van de dingen die wel werkten. Ik heb regelmatig het zinnetje van Nesandeh: “What the heck, lets just do it!” door mijn hoofd laten spelen.
Ik heb geleerd dat er geen problemen zijn, omdat ik heb gemerkt dat voor elk ogenschijnlijk probleem een oplossing is; zelfs meer oplossingen dan ik zelf voor mogelijk hield. Ik heb nu een levenshouding van het zoeken naar oplossingen. Het is niet Of, maar Hoe?
Zo heb ik van mijn bank, zo klein als ik ben, toestemming gekregen om de mensen middels een incassomachtiging in deeltermijnen te laten betalen, waar ongeveer een kwart van mijn klanten gebruik van maakt. Dit zijn klanten die ik anders niet had gehad, want ik bied het hen pas aan als ze om financiële redenen afhaken.

Ik benoem mijn ervaringsdeskundigheid (burn-out en relatieverslaafd geweest en relatie gehad met partner met Asperger (en dus een emotioneel onbereikbare man).
Ik ben open over het feit dat ik, net zoals de meeste van mijn klanten, affectief verwaarloosd, emotioneel misbruikt en/of geestelijk mishandeld ben en dat het mij gelukt is om alsnog mijzelf emotioneel op te voeden. In het begin dacht ik dat het mensen zou afschrikken, maar het tegendeel bleek waar.

Ik heb inmiddels een uitvoerig blog met 123 artikelen. Wekelijks schrijf ik er een artikel op over een onderwerp waar mijn klanten tegenaan lopen of die anderszins interessant voor hen is. Dit blog trekt inmiddels de helft van mijn klanten aan, omdat ze via hun zoekwoord op mijn blog komen. Ik heb een keer een klant gehad die zei: “Ik googelde op vier verschillende woorden en elke keer kwam ik op jouw blog terecht!” Het is voor mijn doelgroep zeer waardevolle content en dagelijks krijg ik bedankjes van lezers of van abonnees.
Ik zet de recommendations van klanten die een Eendaagse Coaching hebben afgenomen, op een aparte pagina, met daarin kort verwoord wat de aanleiding was waarvoor de klant kwam. Dit doe ik om zoveel mogelijk herkenning te creëren bij prospects.

Ik vind de marketing net zo leuk als mijn business Loslaten!
Ik wil in Nederland de expert, de nummer één worden in Loslaten. Ik wil een boek schrijven en vervolgens middels wetenschappelijk onderzoek promoveren. Ik ben tenslotte nog maar 52…

Als ik twee dingen heb geleerd in de programma’s van Open Circles, die ik aan iedere ondernemer aanraad, zijn het de volgende twee:
– richt je focus op een zo klein mogelijke doelgroep en maak je niche zo klein mogelijk. In het begin vond ik dat heel eng, omdat ik bang was klanten te missen, maar ik heb inderdaad gemerkt dat hoe specifieker ik mijn doelgroep durfde te benoemen, des te meer klanten ik kreeg. Er zijn 100.000 coaches in Nederland, maar er is er een die mensen die piekeren en malen kan helpen weer emotionele rust of rust in hun hoofd te krijgen.
– het geld zit in de mailinglist. Ik heb inmiddels meer dan 1500 abonnees op mijn wekelijkse eZine en dat aantal blijft groeien. De meeste klanten zijn sinds kort of al langer abonnee op mijn eZine en zien dat ik hen inderdaad de oplossing bied voor hun probleem.

Dit heb ik in iets meer dan twee jaar bereikt en dan heb ik nog niet eens het effect van vliegwielmarketing bereikt.
Dat sneeuwbaleffect denk ik door mijn boek te bereiken.
Ik overweeg de losse hoofdstukken gratis op mijn website te zetten en als het hele boek klaar is, deze in gebundelde vorm voor de verkoop aan te bieden, zodat iedereen er van kan genieten, ongeacht of de emotionele pijn groter is dan de pijn in de portemonnaie. Tenslotte is het een marketinginstrument.

Bovenal: ik ben een gelukkig mens geworden. Ik leid sinds een jaar een tevredenstellend leven. Ik haal uitermate veel voldoening uit mijn business en uit de marketing. En wat ik nu al bereikt heb, is nog maar het begin van iets veel groters!

Hartelijke groeten,

Ammy

Angelique Slatius
9 years ago
Reply to  Ammy van Bedaf

Dag Ammy,

bedankt voor je inspirerende verhaal!

Groet,
Angelique

Esther Molenaar
9 years ago
Reply to  Ammy van Bedaf

Hoi Ammy,

Wat een inspirerend verhaal zeg. Hoe jij je hebt ontwikkeld na trainingen van Open Circles… petje af hoor. Jij weet wat implementeren is.

Voor mij ben je een inspiratie. Ik ploeter al een tijd met wat ik wil en hoe ik het wil. Eindelijk begint dat voor mij ook vorm te krijgen. IMPLEMENTEREN is daarbij het sleutelwoord.

Dank je wel voor je verhaal!

Bas van Buuren
9 years ago

My story is not a Business Story. It is about me, cause I am the business.. I was 44 when I got the wake up call. You want to be dead or alive? That was the question. I felt dead already. I had a problem with my heart, my lower back got stuck, could not handle the stress anymore.

I worked as an employee in Finance, making 70.000 a year, putting new ´scam products´ on the market. It felt so bad. At the same time, I felt this big deep promise inside, that was crying for attention. I desperately wanted to know: ´why am I born´? I have two boys 17 & 15 years old. ´when will they be proud of me´?

Nobody knew the real me. I had no friends. My wife was my mother: the boss. I wanted to sacrifize everything for my boys. Nobody saw that. Cause I am here for real solutions. Not for what everybody else does. I am an introvert. Economist. Emotionally traumatized. Good strategic thinker. No connection with my heart & soul. Rejected as a child. My wife lived the perfect couple, for our neighbours and family. I was down 0-10.

My wife did not want me to start my own business: so far we lived her dream. For the Maya´s I am ´White Dog´, my inner strengh is loyalty, until the grave. I couldn´t stand up to her.
I got sick. Was manic for one year. Read 51 spiritual books. Shared everything on LinkedIn. Talked to psychiatrists every week for one year. They gave me zyprexa and lithium.

Saw all the basketcases -with respect- around me. Thinking they we´re God. I was one of them. It was fine for everybody else. Except for me. They wanted me to stay sick. Finally my wife could tell the neighbours & our family what was wrong with me. I wanted change. I turned every stone. Did 101 healing workshops, coaching sessions & relationtherapy.

Meanwhile I was finally becoming succesfull by my own standard: living life according to my values: spending a lot of time with my boys, bringing them to school, being there when they come back, the luxury of freedom, independence in thinking, learning everything there-is-to-know about identity,
personal development, human potential. According to the Maya´s I am born to be the messenger. So I shared it all.

My vision I got after watching The Secret. In deep meditation I got the insight that I had to develope my New Business in a Foundation. And that I am going to do 100.000, 1.000.000 and 10.000.000 euro´s. So with this promise in mind, I did the Passive Income Training in 2011. During this training I developed two concepts: ´the datingdokter´ and ´the bedrijvendokter´.

And I shared all the insights with friends, my oldest sister and my oldest son. Because my implementation is building the team first. I chose not to be zzp´er, but to borrow from social security and welfare. So there was no time pressure. Because of my manic-depression disorder, I have to find a structure where I can use my full creativity, and avoid stress. According to the Maya´s, I was born with the gift of double creativity in developing an holistic vision for ´personal development´,
to reach to the full potential, the path from 0-10 to 10-0, all the way.

And this is why I had to experience everything in life, to be able to share it. So I had only one priority: building a team of people that I can trust fully, to make it work. Their development and my own development is determining our planning. It´s all based on synchronicity.

The past 5 years I lived for my family. Trying to convince them. Surrendering was not in my dna. A weekend in Barcelona I was like a zombie. My wife decided we should quit the lithium.
I knew all along, but had to wait until she saw the light. After 3 years of endless discussion, we separated. I lived with my mother for 5 months. During discussions with my mother I started to understand where I had gone wrong in my relationship. Not being able to set the boundaries. Not being able to love myself. So again I learned a lot.

Time to stand up. In that time I did the Business Bootcamp. A tremendous Eye- and Heartopener. This was what I needed. A safe place to be. Positive people. These two Bootcamp days changed my Mindset. Then after 3 years of unemployment a friend asked me to do an Organisation Transition Assignment for 3 months with the local government of Almere. Afterwards I fought for 6 months to get the 30.000 euro donation payment to my Foundation, bypassing standard procedures.. otherwise I would jeopardize my social security money…

I learned from Ben Tiggelaar how to change my automatic behaviour, stepping out of my comfort zone. Boy what a challenge.. but when I change, wife and family change too.. So I became an expert in that: ´you can achieve anything in life, provided that you don´t need the credits´.

From my family therapist I learned that his oldest sister took the emotional blame in his family. And again I decided that was not going to happen with us, over my dead body. My oldest sister was 20 years away from our family. No contact. I started to understand why. Emotional trauma. Rejection. I am the oldest son, and I felt enormous responsibility for my oldest sister..
So last year I worked my ass off to coach and inspire my sister to become the person that she was supposed to be when she was born.

So our focus on the mindset and the emotional healing paid off. And at this point in time my oldest sister joined me in the Foundation, together we do in 2013 the Business Campus, the Master Entrepreneur, the Financial Freedom & the Personal Breakthrough. My son Roger of 17 started with 3 other highschool guys a business in Guerilla Marketing.

Together with my sister Cora and my brother in law Romeo, we are next weekend with Wim Belt for training Financial Independence. In april I am doing the Forex training with Wim Belt/ Bear Academy. In may I am starting a Post-Academic Governmental Leadership course with AOG school of management until januari 2014. So all 30.000 euro is going to personal development this year. On november 3 rd I am running the marathon of New York.

So I am tremendous succesfull, by my own standards. My oldest sister Cora turns out to be so talented, which I intuively knew all along. I broke the negative chain of emotional damage that was passed on in our family from generation to generation. To protect my kids. And it was actually dead or alive. 4 months ago my brother Jan (47) died of cancer, as a result of emotional trauma.

And I have one other sister Ineke with cancer on the intestins… so we are incredibly happy to found a way out of this killing negative emotional spiral, and I want to share my way to succes ´from loonatic to millionair´ with everybody.. because we all deserve happiness.. so 2013 is the year of our breakthrough… with a healthy life style we are ready for great business deals..

We are developing projects for fundamental scientific cancer research, because science at this moment does not understand the impact of rejection on emotional wellbeing of human beings…and the consequences on the cell level….. the science system is not willing to accept the existence and impact of higher conscieusness…. and we´re looking at introducing an innovative American method of cancer treatment in Europe.

People who want to be alive need a healthy life style. So we became distributor for Wellness International Network,
an American Multi Level Marketing organisation, with high quality nutrition supplements. And we are looking at Melilea, Herbalife and others. We are researching markets abroad like Surinam and Indonesia, to find out what products are on the market, to make the best package possible for B-to-B market.

Then we have a project with raising 6000 euro´s for Clini Clowns. I will run the Marathon of New York, and I am looking for a sponsor. I will have my own website with video-blog. And we have the support of Guerilla Marketing to draw attention and make free publicity in the social media. The sponsor will get logo and advertising space on the website of Clini Clowns. And the sponsor will get his logo on my running shirt. With this money we can give a sick child an unfogettable day, with friends & family, playing the star role in his own movie, with Clini Clown College..

We are developing another project in Real Estate. The money market in Europe is becoming instable, so we are looking for alternative financing for MKB outside of Europe. With this financing we are looking at offering new loans for real estate,
for private housing and for office housing. We are looking to adopt a concept like ´seats2meet´ (flexible office space for zzp and mkb) in Zeist.

And we are looking at buying houses of people that do not have the money anymore to pay for the rent, whose house is being sold by the bank. When we buy this house, these people are not put on the street, but can rent another place that we will provide, for the money that they do have..

Saskia van Velzen
9 years ago
Reply to  Bas van Buuren

Wow Bas, such a breathtaking story. From 10-0 en 0-10. Wish you and your family all the best.

Maureen Birney
9 years ago

Wat een prachtige verhalen hier! Inspireert om vooral door te gaan!

Mariette Schouten
9 years ago

1. Vertel ons in één of twee paragrafen over jouw business, jouw product/dienst en jouw doelgroep

> Als Quarterlife Expert help ik Quarterlife-ers (young professionals) om te ontdekken wat zij werkelijk willen om vervolgens tot actie over te gaan en hun dromen waar te maken.

Ik doe dit door middel van mijn boek, trainingen en seminars. Ik maak gebruik met de door mij ontwikkelde KRACHT-techniek. DIt is een 6 stappen plan dat helpt jezelf beter te leren kennen en wat je werkelijk wilt om vervolgens tot actie over te gaan.
– Ken jezelf
– Richting bepalen
– Actieplan
– Communiceer
– Handhaaf focus
– Transformatie

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
– Business Bootcamp
– Business Blogging Aecrets
– Write Your Book in 28 Days

3. Wat zijn de belangrijkste lessen uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
> Mijn eigen techniek ontwikkelen door het schrijven van mijn boek is het meest waardevolle geweest voor mij. En ook de Marketing strategie.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met hoe het er uit zag voordat je deze lessen implementeerde? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de impact die het maakt, etc…)

> Toen ik voor de eerste keer bij Business Bootcamp aanwezig was, had ik nog geen bedrijf. Business Bootcamp heeft mij geholpen te gaan starten en mijn hart te volgen. Dat is exact wat ik andere mensen breng. Het heeft me geholpen om de fundering van mijn bedrijf neer te zetten. Enorm waardevol!!

5. Als je één ding dat je hebt geleerd in onze programma’s kon aanraden aan andere ondernemers – wat zou dit inzicht of deze strategie/tool zijn?
> Hoe specifieker je bent, des te beter. Kies een doelgroep en richt je marketing tot 1 niche.

6. Andere zaken die wij zouden moeten weten om jou te kiezen voor in het boek…

> omdat ik kan aantonen dat ook als je jong bent je een expert kunt zijn. Ik ben nu 28, maar toen ik mijn boek startte te schrijven was ik 26 jaar.
> omdat ik een voorbeeld ben van iemand die actie neemt op het gene dat haar geleerd wordt.
> omdat ik een enorm enthousiasme heb en graag help bij promotie van het boek waar ik zelf in sta. 😉

Zie: QuarterlifeExpert.nl en QuarterlifeChallenge.nl

Yassir van Unen
8 years ago

Hoi Mariette,

Net even je boek gezien op bol. ziet er goed uit!
Ook een systeem bedacht. Hartstikke goed.
Leuk om te zien dat je uit de training ook goede dingen hebt gehaald. Ben erg benieuwd hoe goed je boek het heeft gedaan/doet.

Rene van Esch
9 years ago

Mijn naam is René van Esch ben 47 jaar oud en mij bedrijf heet Renove Service. Dit is een afbouw bedrijf dat gespecialiseerd is in de volgende disciplines

1.Aanbrengen Renovlies behang (90% core business)

2.Het machinaal verspuiten van muurverven en lakken

3.Stucadoorswerkzaamheden

Mijn doelgroep zijn kopers van nieuwbouwwoningen.

In januari kreeg ik via iemand de dvd “Business Bootcamp Insights” van Open Circles Academy en na het bekijken hiervan inspireerde mij de man met de paardenstaart die Nisandeh Neta bleek te heten mij enorm en ben dingen die hij vertelde in de praktijk gaan brengen en deze bleken nog te werken ook.

In mei 2012 was ik voor het eerst samen met mijn vrouw Finica op ons eerste business bootcamp en wij hebben daarna de volgende cursussen gedaan:

1. Master Entrepreneur

2. Breaktrough to succes

3. Financial Freedom

4. Blogging seminar

5. Social Media seminar

5. Communication for Success seminar

6. Momenteel doe ik de Business University en de Life Skill University

Mijn belangrijkste lessen waren dat je een business niet alleen moet doen omdat het dan bijna altijd uurtje-factuurtje is. Ook kwam ik erachter dat het in de 24 jaar dat ik al ondernemer ben het altijd een hobby was geweest. En vergeet vooral niet alleen maar te doen waar je goed in bent en laat de rest aan anderen over.

Als ik jullie een ding mag meegeven dan is het wel te stoppen met je hobby en ga samenwerken met anderen. Een van de voorbeelden hiervan is geboren na het volgen van de Financial Freedom in December 2012 is een nieuw bedrijf SuccesGilde dat alleen maar passief inkomen genereert.

Lieve mensen, een jaar geleden zaten wij (ik en Finica) op het randje van de afgrond. Wij hadden niets meer en 80.000 euro spaargeld geïnvesteerd in mijn bedrijf dat uiteindelijk weggegooid geld bleek te zijn. De relatie met mijn vrouw bestond niet meer want de negatieve financiële gevolgen van mijn bedrijf hadden ook invloed op onze relatie.

Open Circles is onze redding geweest. Mijn bedrijf draait beter als ooit tevoren. Ben bezig met het SuccesGilde om een passief inkomen te generen. En onze relatie, wij zijn opnieuw verliefd op elkaar geworden.

Nisandeh, Vered, Rani en team bedankt voor al het goede, positieve dat jullie ons al gegeven hebben. Als ik Open Circles niet gehad had was ik nu failliet, zou mijn woning door de bank verkocht zijn en zou ik Finica en de kinderen zijn kwijtgeraakt.

Wat ik aan jullie nog mee wil geven is om te blijven investeren in jezelf. Besteed minimaal 15% van je inkomen aan educatie en 30% van je tijd aan het doen van leuke dingen samen met degene die je lief hebt. Implementeer en vergeet niet:

ALS JE VANDAAG NIETS DOET, DAN LEEF JE MORGEN HETZELFDE ALS GISTEREN

René en Finica van Esch

Edgar Nijdam
9 years ago

Mijn naam is Edgar Nijdam en mijn bedrijf/merk is Edgar N..
Ik verkoop ‘aandacht’; ‘aandacht’ aan de Man. Hiermee versterkt ik mannen in hun performance met als resultaat Persoonlijke en Zakelijke groei! Mijn tool hierin is het maatpak. In de afgelopen 3 jaar heb ik mij sterk ontwikkeld als maatpakken specialist. Een maatpak versterkt je in je performance, presentatie en vergroot je zelfvertrouwen. Onder mijn eigen merknaam Edgar N. Goede kleding op de juiste manier dragen is een belangrijke tool voor je zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. De succesvolle zakenman is zijn eigen visitekaartje. Tot mijn klantenkring reken ik vele directeuren, ondernemers en professionals. Dit zijn tevens mijn ideale klanten.

In 2009 werd ik door een relatie uitgenodigd om aan het seminar ‘Master Entrepreneur” van de Open Circles Academy deel te nemen. Zowel zakelijk als prive was ik op dat moment zoekende. Ik werd geraakt door de inspirerende woorden van Nisandeh Neta en stapte in de wereld van Open Circles. Ik heb me gedurende een jaar voor meer dan 100% ingezet in de “Life Skills University” en de “Business Elite Coaching”. Het resultaat is verbluffend.

In 1998 startte ik mijn winkel “Edgar N. Lifestyle for Men” in Driebergen-Rijsenburg. Een herenmodezaak in het hoge segment. Een jaar later won ik de “Retail Jaarprijs” als mooiste winkel van Nederland. Ik was 30 jaar en wist niet wat me overkwam. De prijs bracht veel naamsbekendheid en groei, maar had ook een keerzijde. In 2002 en 2004 werd ik geconfronteerd met 4 extreme ramkraken. Dat wat ik had opgebouwd werd me op brute wijze ontnomen. Vanaf dat moment werd ondernemen een gevecht voor me. Fabrikanten oefenden grote druk uit op mijn inkoop, de voorraden in mijn winkel stegen de pan uit en mijn liquiditeitspositie verslechterde. Ik werd een ‘gevangene’ in mijn eigen winkel.

Een heftige verandering in mijn privé leven in 2006 deed mijn ogen openen. In december 2006 stapte ik in het vliegtuig naar Zwitserland, waar ik samen met een coach een week doorbracht.
Dit was een keerpunt in mijn leven en vanaf dat moment werd alles anders. De afgelopen 6 jaren waren hectisch, inspirerend en leerzaam. Met vallen en opstaan zag ik stap voor stap iets moois ontstaan. Met de top van de berg in zicht, begon ik aan mijn klim naar de top. Ik ben daar nog steeds mee bezig.

Mijn grootste uitdagingen waren/zijn:
– Een volledige verandering doorvoeren in mijn werkzaamheden
– De beste worden in waar ik goed in ben
– Mijn eigen merknaam bouwen en versterken
– Een kwalitatief sterk netwerk bouwen
– Mijn droom en passie verspreiden
– Rust in mijn privé leven teweeg brengen

De successen die ik heb behaald als gevolg van mijn deelname aan Open Circles:

Nisandeh en Vered Neta hebben een grote, inspirerende invloed gehad op mijn leven, zowel zakelijk als privé. Zij gaven mij een duw in de juiste richting.
September 2011 was het einde van mijn winkel en de start van mijn Tailormade Showroom. Aandacht is het sleutelwoord.

Mijn successen:

– Ik ben al 4 jaar vaste columnist van Society World
– Ik heb mijn radio debuut gemaakt op BNR en Radio 10 Gold
– In 2011 verkocht ik 500 maatpakken met een voorraad van nul
– In 2011 kleedde ik de volgende bedrijven: Kroymans Hilversum, Boretti Nederland, Landrover Nederland, Jaguar Nederland.
– In 2011 steeg de verkoop van maatshirts explosief
– In 2012 is mijn omzet in maatpakken en maatshirts verdubbelt
– In november 2012 is de eerste franchise Tailormade Showroom in Hattem geopend
– In september 2012 hield ik mijn eerste workshop “Groei in je pak” voor Match & More, een bedrijf met 200 professionals in dienst met als grootste klant de Rabobank
– Eind 2012 is de webshop en een nieuwe website gelanceerd.
– Ik heb het Bijenkorfspel van de Open Circles Academy in praktijk gebracht. Vele ambassadeurs promoten mijn product.
– Juli 2012 stond ik op het podium van Business Bootcamp. Ik heb mijn verhaal mogen delen met 700 mannen en vrouwen. Dat was echt geweldig.
– In 2013 ligt de focus op upgrading van mijn concept. Ik wil groeien met mijn bestaande klanten en heb duidelijk voor ogen wie mijn ideale klant is en richt me hier volledig op.

Trots ben ik op het feit dat ik Nisandeh Neta kleed en advisereer in zijn performance. Zijn performance op het podium is hierdoor gegroeid.

De strategie die mij enorm heeft geholpen is:
Laat alles los wat negatieve energie oplevert en ontwikkel je passie; daar waar je goed in bent. Maak een duidelijke keuze voor een produkt/dienst waarmee je je doelgroep gaat bedienen/helpen en koppel hier een prijs aan die je doelgroep wil betalen. Wordt daarin de beste en verkoop het als een beleving. Focus is het sleutelwoord.

Maak van je klanten je ambassadeurs!

Verkoop je energie en passie. Dit heeft een magnetiserende werking!

Als ik jullie een tip zou mogen geven om je business uit te bouwen dan is dat de volgende.

Vraag je af of je gelukkig bent met wat je doet. Krijg je hier echt energie van? Zo ja, focus je op datgene wat je het leukst vindt en wordt hierin nog beter. Zo nee, stop ermee en ga op zoek naar je echte passie. Met vallen en opstaan, met teleurstellingen en successen zal je stap voor stap komen waar je wilt staan!

Ik ben erachter gekomen dat ik mannen oprecht blij maak met een mooi product en gevoel. Het draait uiteindelijk om de man in het pak. Ik word daar zelf ook blij van.

Met Stijlvolle groet,

Edgar Nijdam
‘Kleren maken de Man’

Coen Tuerlings
9 years ago

Mijn business is het in de markt brengen van de Soundfulness methode.
Een methode waarbij we hulpverleners trainen om succesvol non-verbaal te communiceren met cliënten.

De Soundfulness methode wordt ingezet bij revalidatie, preventieve zorg, chronische zorg, palliatieve zorg, ouderenzorg, rouw verwerking en bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Via deze methode leren we hoe je succesvol kunt ontspannen en op een subtiele, eigen manier communiceren.

Bij Open Circles heb ik de onderstaande programma’s doorlopen?
Business Bootcamp 2012
Breakthrough to Success 2012
Financial Freedom 2012
Financial IQ 2012
Write Your Book 2013
Blogging Master Class 2013

Er staan er ook nog een stel voor de deur
Networking Master Class 2013
Passive Business Income 2013
Master Entrepreneur 2013
Social Media Master Class 2013
Business Acceleration Master Class 2013
Financial IQ Master Class 2013
Elements of Success 2013

De belangrijkste les uit de programma’s die ik heb geïmplementeerd is het inzetten van business systemen en het uitwisselen van kennis en kunde via joint-ventures.

De impact van de trainingen is enorm geweest. De bedrijfssystemen zijn van de grond af opnieuw opgebouwd met als doel alle relevante informatie en kennis bijeen te brengen en te systematiseren. Iedere stap is onder de loep genomen en bekeken hoe de kennis en kunde kan worden overgedragen in de meest efficiënte vorm. Intergratie van de CRM, website, blog en de socialmedia om onze klanten en onze medewerkers te informeren.

In het recente verleden waren we vooral gericht op het werven van klanten.
Nu is onze focus gericht op het ondersteunen van medewerkers en het doorgeven van kennis en kunde. Het bedrijf groeit uit naar een netwerk organisatie waarbij joint-ventures constructies worden ingezet om trainingen te geven en producten te verkopen.

Op dit moment zij er al 4 kleinschalig verkooppunten gerealiseerd waar trainingen worden gegeven en materialen worden verkocht. Voorheen diende we dit allemaal zelf te doen.

Een belangrijk ding dat ik persoonlijk hebt geleerd is om me totaal te focussen op waar ik goed in ben.
De doelgerichtheid, gedrevenheid en ervaring die Nisandeh naar voren brengt is voor mij heel inspirerend.

Soundfulness is een vernieuwende methode die met veel passie wordt ontvangen. We hebben meer ambassadeurs dan we hadden verwacht, ook op heel strategische plekken. Door de schitterende collectie foto’s, video’s en audio die we in de jaren hebben verzameld kunnen we duidelijk naar voren brengen hoe onze methode werkt.
Ook de recentelijke onderzoeken in bv de neurobiologie, ondersteunen onze missie vanuit de wetenschappelijke hoek.

Soundfulness geeft de mogelijkheid om de innerlijke wereld te (her)ontdekken en de gevoelens en emoties vanuit een andere invalshoek te onderzoeken. Zintuigen gaan anders waarnemen, voorbij beperkingen.

Luisteren vanuit je hart, vol passie…

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
9 years ago

Wat een leuk initiatief!

Eind 2010 ontmoette ik Nisandeh voor een infomiddag over Write Your Book in 28 Days. Dat was het begin van een totaal nieuwe fase in mijn leven en het platlopen van de Open Circlesdeur. Een leven van business, ondernemen, geldzaken, een spannend avontuur voor een newbie als ik op dat terrein. Ik zocht naar wat ik wilde doen. Ik schreef zo nu en dan aan een boek en ergens sluimerde in mij de wens ondernemer te worden, maar ik dacht dat ik niet geschikt genoeg, niet zakelijk genoeg was, niet paste in het plaatje. En trouwens, waarmee zou ik een onderneming beginnen? Ik had echt geen idee. Ik oriënteerde me wel op ondernemen, deed veel workshops en seminars (o.a. bij Open Circles), startte met het traject Ik Start Smart via de Kvk en begon fanatiek te netwerken, nog steeds zonder dat ik wist wat ik ging doen.

Maar eind 2011 stelde ik mezelf de vraag wat ik het allerliefste doe, deed, altijd gedaan heb. Het antwoord kwam direct (taal en brainstormen en mensen helpen) en ik begon te puzzelen met wat ik daarmee kon gaan doen om daarop mijn toekomstige onderneming te baseren. Dat werd copywriting en redactiewerk, een mooie combinatie van mijn passies. In september 2012 richtte ik Copy en co, een zaak van woorden, op en begon aan mijn nieuwe functie als ondernemer. Er kwamen erg leuke opdrachten met een andere doelgroep dan die ik voor ogen had, dus ik stelde bij en dat blijf ik doen. Nu merk ik dat ik de vruchten ga plukken van het vele netwerken. Mensen beginnen me te kennen en ze weten me te vinden. Er kwam kortgeleden een kans naar me toe die ik met beide handen aangrijp en ik begin me langzaam te realiseren dat ik daarmee een droom in vervulling laat gaan. Het wordt me ook steeds duidelijker dat echt doen wat bij mij past, de enige manier is waarop ik wil en kan werken en dat dat meerwaarde biedt.

Ik heb de volgende programma’s gedaan:
Business Bootcamp (ook als e-teamlid), Master Entrepreneur, Financial Freedom 2x, Networking Bootcamp, Write your Book in 28 Days, Passive Income, Elements of Success, Breakthrough to Success, Ultimate Marketing System

Mijn belangrijkste lessen waren en blijven: in de rij blijven staan, maak overal een systeem van, hoe meer fouten je maakt des te sneller ga je, jij bent echt in staat om te ondernemen, een kans komt maar 1 keer.

Ik had geen business tot een halfjaar geleden. Mijn klanten zijn vrijwel allemaal ondernemers die al een tijdje bezig zijn, precies weten wat ze te bieden hebben en aan een verandering toe zijn, bijv. een nieuwe bedrijfsnaam. Er komt ook een uitgever als klant bij. Ik heb wel omzet gehad, maar vanaf april gaat dat echt beter worden i.v.m. een nieuwe, doorlopende klus. Ik kan dus niet van verdubbeling of verdriedubbeling spreken, aangezien ik tot een half jaar geleden nog geen ondernemer was.

Mijn tip is: ga uit van jezelf, van wat je echt graag doet en wees authentiek waardoor je je onderscheidt en echt succesvol kunt worden. Wees echt, wees zo groot als je kunt zijn en daarmee help je anderen verder.

Open Circles heeft mij enorme stappen verder gebracht met op een andere manier kijken naar ondernemen, die veel meer bij me past dan het plaatje dat ik ervan had. Ik ben ontzettend blij met en dankbaar voor alles wat ik bij Open Circles meegemaakt en geleerd heb. Dat is voor mij echt de basis geweest van mijn onderneming. In mijn leven gaat het om oorspronkelijk zijn en dat is wat ik bij Open Circles vond. Ik heb voor het eerst in mijn leven het idee dat ik volledig doe wat bij me past, dat mijn zoektocht voorbij is en dat het nu alleen een kwestie is van finetunen. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik zou komen waar ik nu ben, dat er kansen op me af zouden komen zoals nu (van geluk heb ik het nooit moeten hebben) en ik ben er intens dankbaar voor.

Dit jaar word ik zichtbaar op allerlei manieren, met mijn boeken, met redactioneel werk, met trainingen, speciale VIP-dagen. Als autodidact is dat soms een uitdaging, maar ik laat me er niet door weerhouden. Voor het eerst in mijn leven zet ik echt door, ik ben er niet van af te brengen.

Annemieke Kegel
9 years ago

Sinds november 2012 ben ik mede-eigenaar geworden van Web4Women. Daarvoor was ik al actief achter de schermen, maar na de Life Skills University was ik toe aan de volgende stap.

Bij web4women helpen we ondernemende vrouwen aan een eenvoudige WordPress website en leren we ze in kleine workshops hands-on hoe ze deze websites zelf kunnen beheren. We proberen zoveel mogelijk de technische drempels weg te nemen, met als missie om vrouwen met hun onderneming, idee of passie on-line zichtbaar te maken. We krijgen hele mooie testimonials van onze deelnemers en inmiddels hebben we zo’n 300 vrouwen aan een eigen website geholpen.

De inzichten ik uit de Life Skills University heb gekregen, zijn er ontelbaar veel. Het was een life changing experience, die ik iedereen zou toewensen. O.a. het leren van en oefenen met de communicatiestijlen bracht mij heel erg veel.
Door de Life Skills University is er nu geen weg terug meer. Er is maar 1 weg: fulfilling our greatest potential.

Tim Vanmarcke
9 years ago

Mijn naam is Tim Vanmarcke, 33 jaar. Ik woon en werk in België.

Mijn missie is: “het beste in de mens naar boven halen”
Mijn visie is dat ieder mens, los van afkomst, sociale achtergrond, opleidingsniveau, status,… talenten heeft die tot volledige ontplooiing kunnen komen wanneer men bereid is zaken uit het verleden los te laten, te leven in het nu, actie te ondernemen én open te staan voor álle kansen die je geboden worden in het leven.

Ik begeleid gemotiveerde en talentvolle dertigers die alles hebben om gelukkig te zijn, maar ontevreden zijn met het leven dat ze nu leiden en kampen met het maken van keuzes.
Ik leer hen meer zin te geven aan het leven om zo het leven waar ze van dromen waar te maken.
Ik bied hiervoor 3 diensten aan: lezingen over het dertigersdilemma in organisaties/bedrijven, workshops over een gelukkig en tevreden leven creëren voor 10 à 12 personen en individuele coachingspakketten van ca. 15 uur.

Ik ben pas sinds kort in contact gekomen met Open Circles en volgde tot nu toe enkel de Business Bootcamp in januari van dit jaar.
Het is verbijsterend te zien hoe de Business Bootcamp mijn mindset heeft veranderd en daardoor mijn hele leven, zowel privé als professioneel. Ik heb enorme stappen gezet op vlak van zelfvertrouwen, eigenwaarde én ook op vlak van netwerken, communicatie, doelgroep duidelijk definiëren, marketing, financiële mindset en strategie… dat het implementeren ervan nog steeds bezig is.

Ik merk heel sterk dat door al deze veranderingen ik nu totaal andere mensen ontmoet bij het netwerken, dat mijn klanten echt getalenteerd en gemotiveerd zijn én bovendien bereid zijn hogere prijzen te betalen ten opzichte van vroeger. Ik word zelf uitgenodigd door organisaties om zaken te organiseren, om te komen spreken, om te coachen; mensen vinden spontaan hun weg tot bij mij,… daar waar ik vroeger zelf overal achter aan zat en voor gesloten deuren kwam te staan.

Voor mij persoonlijk zijn het niet zozeer de aangeleerde methodieken en technieken die Nisandeh bijbracht tijdens de Business Bootcamp, maar wel zijn manier van zijn: gedurfd en vol vertrouwen, energiek, enthousiast, authentiek, gefocust en liefdevol. Op mijn eigen manier geef ik deze manier van zijn vorm in mijn leven en werk.

Succesvol switchen is voor mij niet zomaar een spreuk, leuze of gezegde … het is gebaseerd op eigen ervaring én ik weet dat dit mogelijk is voor elke mens!

Marielle Rombouts
Marielle Rombouts
9 years ago
Reply to  Tim Vanmarcke

Dat is inderdaad ook mijn gedachte, als je andere mensen kunt helpen door enkel te luisteren en hun te steunen in datgene wat ze zelf eigenlijk al weten dan is dat één van de mooiste dingen die je kunt bereiken.

Omdat de waarheid bij iedereen in zichzelf leeft en in feite functioneer ik dan gewoon als spiegel.

Men praat tegen mij, maar het grappige is dat men dus tegen zichzelf praat.

Wat ik steeds weer opnieuw leer is datgene wat ik eigenlijk al lang wist: datgene wat ik weg wil drukken ben ik in feite zelf en datgene wat ik wil zijn ben ik dus ook zelf…hihihi…

En als ik liefde ben dan kan ik enkel liefde zijn en mijn pijlen afschieten…

Wilko van der Ploeg
9 years ago

Mijn succesverhaal heel kort samengevat door Nisandeh tijdens de Blogging Masterclass: “Where is Wilko?… everybody knows Wilko”.

Mijn verhaal is eigenlijk een verhaal van ongelofelijk veel toeval. In 2010 kwam ik voor Open Circles te werken als werknemer met een sterke, bijna religieuze, overtuiging, dat ik nooit ondernemer wilde worden. Tijdens mijn eerste Business Bootcamp echter werd ik gegrepen door de haalbaarheid van de ‘New Marketing’, maar nog meer door het verhaal van de conscious millionaire. Mijn hele leven was ik actief geweest in allerlei organisaties -IKV, Amnesty, Greenpeace om een paar bekende te noemen- in de hoop de ‘wereld te verbeteren’, maar ineens viel het kwartje… Met toe- en instemming van Nisandeh als werkgever ben ik naast mijn werkzaamheden voor Open Circles begonnen met WordXPression… en ik begon met een gratis e-boek en een blog.
In mei 2011 kreeg ik mijn eerste klant… en mijn eerste ambassadeur. In september 2011 mijn eerste passieve inkomen en in december 2011 zei ik vaarwel tegen mijn collega’s van Open Circles om mij helemaal op WordXPression te richten.
Nu, in 2013, wordt dit helemaal MIJN jaar. Op basis van de resultaten van het eerste kwartaal (wat nog niet eens is afgerond!) en voorzichtig de lijn doortrekkend kan ik zeggen dat ik met 60% van de tijd die ik werkte in 2012 in het eerste half jaar 2013 ga realiseren wat ik in heel 2012 heb gerealiseerd… dus ‘Almost double your free-time’ en ‘double your income’…

Maar geld is een gereedschap om te bereiken, wat ik echt wil. En wat ik echt wil, een verschil maken in deze wereld… het leven van andere mensen positief beinvloeden… dat gebeurt ook. Sommigen kennen mijn verhaal tijdens de laatste Financial Freedom… over hoe iemand een estafettestokje oppakt en dingen verder draagt… Voor degenen die het verhaal niet kennen : youtube.com/watch?v=WHz1Mh0z_lU. Een succesverhaal wat mij meer waard is dan geld.

Ik heb geweldige klanten. Mensen die ook een verschil willen maken in de wereld. Mensen die dit op heel verschillende manieren doen : Door anderen leren gezonder te leven, meer vertrouwen te hebben in zichzelf, beter te leren communiceren, meer plezier te hebben in hun werk. En ik mag die mensen helpen een groter publiek te bereiken! Wat fijn om zulke klanten te hebben!

En dan persoonlijk… Wilko oktober 2010 : Introvert, verlegen, vleugellam door een nogal pijnlijke scheiding. Wilko maart 2013: nog steeds introvert, maar gedreven… ik heb mijn doelen en ik vertel er graag over. Ik maak andere mensen enthousiast. En ik heb geen last meer van mijn ‘introvert’ zijn… ik sta niet langer in het hoekje want ‘iedereen kent Wilko’… en de mensen komen op mij af.

Wat Open Circles mij heeft gegeven kan ik niet teruggeven. En dat hoeft gelukkig ook niet… ik mag het doorgeven.

En wat de rest van mijn verhaal betreft….

Wordt Vervolgd…

Thies Kuijlman
9 years ago

Sinds 2010 ben ik een bedrijf aan het bouwen waarmee we grote organisaties helpen meer te halen uit hun leveranciersrelaties met contractmanagement software.

Ik ben tevens in 2010 in aanraking gekomen met Open Circles en verrassend genoeg via een partnerkaart voor de breakthrough. Omgekeerde wereld dus :). Wat een ongelofelijke blast was dit! Maar daarover straks meer. Hieropvolgend de Business Bootcamp gedaan, Master Entrepreneur en Financial Freedom 2 keer en nog een keer de Breakthrough To Success.

Na die eerste Breakthrough To Success leerde ik zo vreselijk veel! Kom uit je comfort zone, stay in line. Kies een doel en ga ervoor. Ik leerde woorden als perseverance en persistance en ik leerde vooral dat als je succesvol wilt zijn dat je lichaam de energie die daarbij hoort moet kunnen geven. Later in de business trainingen leerde ik over bloggen, twitter, linkedin en gratis marketing.

Nu begin 2013 ben ik van 106 kg terug naar 88kg. Ik sport 6 dagen in de week in wisselende intensiteit en heb mijn voeding drastisch omgegooid en voel me fantastisch. Ik spring vroeg mijn bed uit vol energie!

Ik ben gaan bloggen, twitteren en een doelmarkt gaan ontwikkelen. Deels tegen de draad van Nisandeh in. We wisten bij CRICS namelijk zeker dat onze oplossing breder gedragen moest worden, alleen wisten de mensen nog niet dat ze het nodig hadden.

Dat is natuurlijk niet zonder slag of stoot gegaan. We hebben ons letterlijk drie slagen in de rondte gewerkt. We hebben de verkeerde bedrijven benaderd, omdat we wel de juiste oplossing hadden, maar ons niet konden voorstellen dat we bij grote bedrijven moesten zijn. Olifanten doen het tenslotte met olifanten. Maar onze gratis producten en onze sterk inhoudelijke blogs en tweets hebben ons een gezicht gegeven in de kleine markt waarin we ons bewegen. Inmiddels zijn we zelfs zo ver dat als we vertellen dat we van CRICS zijn, dat mensen die ons totaal niet kennen zeggen: Oh CRICS, leuk bedrijf! We hebben een bijzondere propositie en het gekste?! We worden gebeld, door de grootste bedrijven van Nederland en Europa of we willen komen helpen, want de olifanten kunnen het niet oplossen.

We hebben dit jaar het eerste grote event georganiseerd voor contract management. Samen met de grootste branchevereniging voor inkoper van Nederland met meer dan 200 man! Bizar!

We zijn er nog lang niet. Er is veel geinvesteerd in software en we maken nog geen winst, maar ik heb wel zonder marketingbudget een bedrijf neergezet waar ik van droomde in 2010. En dat gaat zich nu uitbetalen. Zonder open circles zou ik niet eens begonnen zijn met acties nemen, laat staan met implementeren.

Er is nog heel veel te vertellen, maar dat moet je dan maar lezen in het boek :). We doen echt nog heel veel dingen niet goed, er is nog heel veel te verbeteren, maar ik had half 2010 hard gelachen om je als je me vertelde dat ik zoveel zou geven om mijn gezondheid en businesswise zoveel zou hebben bereikt als nu.

Als ik een ding kon aanraden is het wel om te beginnen met bloggen en om iemand te vinden om het mee samen te doen, want in je eentje loop je tegen muren op als het even tegenzit en samen sleep je elkaar er doorheen. Bij ons gebeurde dat samenwerken binnen hetzelfde bedrijf, maar dat hoeft natuurlijk niet. Zaak is in ieder geval om te beginnen, anders is er niks om bij te sturen. Ik vind dat nog steeds moeilijk en begin nu pas de stap te maken van bewust onbekwaam, naar bewust bekwaam. Beginnen, no matter what and persevere! Dat is mijn advies.

Andere zaken die je zou moeten weten voor het boek. Tja, het is nu al een heel epistel, dus dat bespreken we wel in het interview. En als de passie nu nog niet duidelijk is, dan is die plek in het boek duidelijk niet voor mij op dit moment. Dan kom ik wel in het volgende boek.

Hugo Janzen
9 years ago

Gaaf plan.
Alleen een jaar te vroeg voor ons.
We zijn namenlijk nog hard bezig met een team ons nieuwe product te bouwen.
Het heeft alle elementen in zich die we bij Open Circles hebben geleerd.
Succes en tot volgend jaar!

Leslie de Jong
Leslie de Jong
9 years ago

Lief Medemens,

Hier is mijn verhaal, geschreven uit respect voor mijn medemens en mijn fantastische docenten Vered en Nisandeh. Als ik ergens veel geleerd heb dan is het wel bij Open Circles. Niet alleen veel pragmatische zaken over ondernemerschap, maar ik heb ook veel persoonlijke inzichten mogen ontvangen. Het was een leerzame reis en ik geniet er nog elke dag van. Ik ben er zelfs stil van… en dankbaar voor.

In 2011 heb ik voor het eerst Nisandeh leren kennen bij de Business Bootcamp. Ik wist gelijk dat ik goed zat. Had weinig werk, geen ervaring in ondernemen en net een zwaar ongeluk gehad. Zat er dus enigszins verkreukeld bij. Dat was echter niet van lange duur! Ik dacht al zittende in de zaal, volgend jaar sta ik op het podium en vertel mijn succesverhaal.
“ Waar je in gelooft dat leef je”.

Ik nam deel aan Master Entrepreneur, Financial Freedom, Elements of Success en Breakthrough to Succes samen met mijn volwassen kinderen. Wat daar plaatsvond is onbeschrijfelijk mooi geweest en ik koester die ervaring voor de rest van mijn leven! Ik heb veel studiedagen cadeau gekregen als studente van OC en ook nog een jaarprogramma gevolgd, Business University.

In 2012 vertelde ik aan ongeveer 1000 mensen, op zoek naar ondernemerschapsgeluk mijn verhaal op het podium van Open Circles. Deze ervaring gaf mij oprecht veel passie voor mijn vak als communicatie deskundige / Trainster / Coach / docente Omgangskunde. Ik voelde mij als medemens en onderneemster verantwoordelijk voor de ander. Ik wilde nog meer mensen inspireren als dank voor al die liefde die ik mocht ontvangen van het publiek. Ik deelde op het podium mijn ervaringen op een kwetsbare manier en ontving zonder het te verwachten tientallen liefdevolle bedankjes. Deze mensen bedank ik nu, want jullie inspireerden mij om een boek te gaan schrijven.
“ Ik gaf mijn ervaringen aan een zee van mensen en kreeg een golf van liefde terug”.
Zo werkt Open Circles als business opleiding ook. Ze leren je eerst te geven aan jouw klanten, extra’s geven, kwaliteit leveren, uit je comfortzone treden, uniek te zijn, waardevol te voelen, creatief te zijn, innovatief te denken, integer en eerlijk met jezelf om te gaan, samen te werken, doelgroep te kiezen, systematisch werken, lef te hebben en weten waar je goed in bent.

Nisandeh signeerde zijn boek, Leef Lekker, voor mij met de woorden “doing business is easy when you know how”. Vered signeerde haar boek,Financial Independence for women, voor mij met de woorden “The world needs strong women, spread your wings and fly”. They are so right and I am so greateful to have them both in my life!

Mijn bedrijf heet vanaf 7 april 2013 Communicatie-Academie en dan wordt eindelijk mijn website geboren. Ik vertelde op het podium dat ik volgens mijn oudste zoon een amateuristische zakenvrouw ben, maar wel een hele rijke. Ik beaamde dat en vertelde geen eens een website te hebben. Na die speech stond er beneden bij het podium een webmaster, Richard, die beloofde mij te zullen helpen. Wij werden vrienden en gingen afgelopen december samen naar mijn projecten in Jamaica. Mijn oudste zoon Sven Rickli en Richard Riedel zijn 7 april jarig en ook dat leer je bij Open Circles, toeval bestaat niet, je laat dingen op je toevallen. Voor mij is deze Circle off love complete! Wij hebben alle drie ons eigen bedrijf, helpen elkaar aan klanten, geven elkaar support en 7 april gaan wij feesten!

Ik ben nog steeds een beetje een amateur op zakelijk gebied. Ik mis een goed marketing beleid. Maar dat mag de pret niet drukken, want ik ben heel gedreven bezig als Coach. Ik help managers effectief communiceren op een pragmatische en filosofische manier. Ik bied een pakket aan en werk samen met andere specialisten. Samen zijn wij een team. Mijn klanten krijgen allemaal veel aandacht en ik help iedereen voor 110%. Ik geef ook persoonlijke ontwikkelingstrainingen aan vrouwen. Voor bedrijven verzorg ik interne coachingsprojecten en geef verschillende trainingen op het gebied van communicatie. Vorig jaar heb ik weinig aan marketing gedaan, al mijn klanten waren via via geattendeerd. Dit jaar loop ik daardoor een beetje vast, marketing is nodig en opeens kwam daar Aramik Garabidian op mijn pad en moedigde mij aan dat stuk van mijn ontwikkeling nu ook, aan te pakken.

Als je vertrouwen hebt in de kosmos, luistert naar Vered & Nisandeh en initiatief neemt dan lukt jou alles in ondernemerschapland.
“Volg je hart dan kom je precies waar je echt zijn wilt”.
Ik ben misschien wel een amateuristische zakenvrouw …nog steeds, maar zelfs ik groei! Dan zal jij zeker ook succes hebben! Ik wens je veel goeds op je businesspad and have fun!

Liefs, Leslie

Bertie Janssen
Bertie Janssen
9 years ago
Reply to  Leslie de Jong

Hallo Leslie,
Dankjewel om je verhaal met ons te delen.
Wat betreft op de plaats zijn bij Nisandeh, daar ben ik het helemaal mee eens.
Ik wens je nog heel veel succes en een fijn verjaardag 7 april
Bertie Janssen

Joost Boers
9 years ago

Ik ben mijn bedrijf begonnen om twee redenen. Een carrièreplafond, waardoor ik inzag niet verder te kunnen groeien op de manier waarop ik wilde; en het pensioen, dat in een verre toekomst voor mij betekende dat ik meer tijd zou krijgen en minder geld. Dat was overigens toen beleggingen nog erg goed gingen en premievrijstellingen normaal. Ik zocht naar een manier om met e-commerce een bedrijf op te bouwen om zonder grote overhead een business te bouwen dat me vrij zou maken – en toegerust op de toekomst. En met mij de mensen om me heen.

Ik heb kennis gemaakt met Open Circles via het Marketing Systeem, daarna heb ik twee bootcamps gedaan en Communication for Succes, Social Media Secrets, en Blogging for Succes. Modules, die goed te doen zijn, ook qua tijd, en veel opleveren. Zowel in zakelijk resultaat als in contacten met andere ondernemers.

De belangrijkste les is wel: implementeren. Je kunt wel dingen LEREN, maar zonder de factor DOEN red je het niet. En werken met andere mensen is belangrijk. Vraag hulp, werk met een systeem. Je moet het even opzetten maar dan pluk je daar later de vruchten ook van.

De trainingen hebben ervoor gezorgd dat mijn business is gegroeid. We waren al eerder op zoek naar businesspartners die ondernemen in het bloed hadden zitten, maar de Business Bootcamps hebben ertoe geleid dat we beter kunnen samenwerken en dat potentiële businesspartners in binnen- en buitenland ons gemakkelijker kunnen vinden. Daarnaast zijn we selectiever en werken we alleen met de mensen die het waard zijn om het meeste baat bij ons bedrijf te hebben.

Open Circles heeft een les: doe het. Probeer, pas aan, verander maar handel. Trek je niet te veel aan van wat anderen van je denken. Je vindt uiteindelijk de juiste mensen en klanten om je heen. Samen met heb kun je werken aan jouw bedrijf, product en communicatie. Zodat je beter aansluit bij de wensen die men heeft en jouw product superieur kan worden. Daarmee jouw bedrijf en jouw resultaat.

Ik denk dat het boek er ook op in moet gaan dat je niet per se het wiel hoeft uit te vinden als ondernemer. Wij hebben een markt geïdentificeerd en zijn daarin actief geworden. We hebben een goede partner geselecteerd die strategisch op dezelfde lijn zit en veel praktische zaken uit handen neemt, waardoor we meer tijd kunnen besteden aan het ondernemen en het uitbouwen van het bedrijf. Veel ondernemers focussen zich overwegend op het ‘wat’, terwijl juist de visie enorm belangrijk is. Daarom gaan mensen je volgen en sluiten ze zich aan.

En die visie, het delen ervan met andere mensen, gaat leiden tot een betere wereld. Want wat zou de wereld mooi zijn als iedereen lekker in z’n vel zit!

Marielle Rombouts
Marielle Rombouts
9 years ago
Reply to  Joost Boers

Mooi gezegd…
Het is waar, we zijn klaar nu! Het zit erop en de liefde kan nu alleen nog maar groeien…
We hebben het juiste gedaan en dát wat gedaan moest worden.
We kunnen nu gaan… op naar de Open Cirkels…
We gaan naar de liefde en naar de waarheid…
want die is lang genoeg verborgen geweest…

Baudy Wiechers
9 years ago

Door de benadering van Open Circles ben ik mezelf meer serieus gaan nemen. Ik ben op een positieve manier wakker geschud!

Al jaren ben ik bezig met een andere vorm van onderwijs. Democratisch Onderwijs, gebaseerd op Gelijkwaardigheid en Verantwoordelijkheid, waardoor Vrijheid ontstaat.
Ik luister naar de stem van kinderen die onderwijs willen dat ze groots maakt, beter gezegd groots laat blijven.

Alle kinderen willen leren, ze zijn prachtig, ze zijn authentiek, ze zijn eerlijk. Het zijn kinderen van deze tijd die het recht hebben hun kwaliteiten te laten groeien.
Doe waar je goed in bent, zorg dat je er nog beter in wordt, zodat je zelfvertrouwen krijgt. Dan kun je ook uit je comfort-zone treden om nieuwe dingen te gaan ontdekken. Want je hebt al wat succes ervaringen gehad!
Deze kinderen hebben we nodig in onze snel veranderende maatschappij!

Deze scholen opereren buiten het bekostigde onderwijssysteem in Nederland en zijn er meestal voor kinderen van 4 t/m 18 jaar. Doorlopend Onderwijs dus.
Het zijn ondernemingen. En dat vind ik de leukste combinatie. Ondernemen binnen onderwijs!
Mijn werk bestaat uit het ondersteunen van initiatieven die zelf een Democratische School of Educatieve Onderneming willen opzetten.

Wat ik via Open Circles leer is nog sterker te focussen en te zien waar en aan wie ik wel en geen aandacht besteed. Geïnteresseerden die geen 20 euro kunnen betalen voor een bijeenkomst, hoe gaan die straks het schoolgeld betalen?

Ik durf meer te gaan staan voor mijn professionaliteit. Ik ben een Expert. Expert Democratisch Onderwijs. Om dat hardop te zeggen, het op mijn site en LinkedIn te zetten, dat koste wat moeite. Maar ik heb het gedaan en doe het!

Om nee te zeggen tegen initiatiefnemers, terwijl ik de opdracht zo goed kan gebruiken, maar in deze groep het volledige committment nog niet proef. Nee zeggen, omdat als ik mijn naam eraan verbind, ik voor kwaliteit ga. En anders niet!

Om op allerlei sociale netwerken te gaan bloggen. Mijn mening te geven, mijn nek uit te steken. Wie opvalt, kan heftige reacties verwachten.

Om toe te geven dat mijn financiële bewustzijn toch wat lager ligt dan ik eigenlijk dacht.

Om nu, elke dag, geconfronteerd te worden met geldzaken, terwijl ik dacht dat ik het wel voor elkaar had en het niet zo’n boeiend onderwerp was…….

Wat een eye-opener dat vrouwen op een andere manier zaken doen dan mannen. Thuiskomen!
Ik heb meegedaan aan de dag Women Do Business Differently en me ingeschreven voor de vervolgtrainingen.

Daarnaast de Financial Freedom gedaan en er staan nog twee trainingen aan te komen.

Dagelijks ben ik bezig met het implementeren van wat ik geleerd heb tijdens de trainingen.
Mijn website, bloggen, netwerken, financiën op orde (ons huis inmiddels verkocht!), social media.

Het bedrijf dat mijn man en ik samen hadden hebben we gesplitst in twee bedrijven. Nu ben ik echt helemaal zelf verantwoordelijk voor mijn bedrijf en wordt (pijnlijk) zichtbaar wat ik nog wil verbeteren.

Ik heb ervaren dat Democratisch Onderwijs pas raakt wanneer mensen een ervaring krijgen. Daarom organiseren we nu Inspiratiedagen. Hierdoor worden mensen geraakt door iets dat niet met woorden te vertellen is. Leerlingen faciliteren deze dag en wij bieden een begeleidingstraject als vervolg.
Geweldig om te doen!

Mijn bankrekening moet het resultaat nog gaan laten zien, maar de aanzet is gemaakt en het klopt.

Wat is het toch fantastisch als steeds meer kinderen zich kunnen ontwikkelen vanuit eigen kracht en inspiratie en zo kunnen bijdragen aan een mooiere wereld.
Dat is mijn hogere doel, waarbij ik ook goed voor mezelf wil en blijf zorgen. Omdat ik het heel lang wil blijven doen! Never give up!

Ron Scheerder
9 years ago

Sinds ik in september 2011 de Business Bootcamp heb gedaan is er veel veranderd.
Het werd al snel duidelijk na de Master Entrepeneurin oktober, dat ik focus moest aanbrengen in mijn bedrijf. Dat was mijn grootste inzicht.

Ik heb niet voor niets bij mijn buro een flipover sheet van Nisandeh hangen. Daarop staat:
“Market – Who is your target audience that is most likely to buy what you offer”

Ik moest mijn doelgroep dus specifiek maken. Tot dan toe richtte ik mij op consumenten en bedrijven, Massages, Therapie, Tai Chi lessen. Al met al diverse doelgroepen. Daarnaast werkte ik ook freelance in de ICT.

Mijn hele bedrijf is daardoor op de schop gegaan. Ik ben gestopt met massage, therapie en Tai Chi lessen geven.

Ik ben me gaan richten op Lifestyle coaching en training en dan m.n. op het gebied van Stoppen met roken en Afvallen zonder Dieet.

Het ging allemaal niet vanzelf. Ik heb op gegeven moment zelf een baan in loondienst genomen om financieel het hoofd boven tafel te houden. Na 3 maanden heb ik ontslag genomen omdat elke vezel in mijn lijf aangaf dat ik mijn pad moest blijven volgen. Ik zie het zelf als een test of ik vasthoud aan mijn gestelde doel en pad.

Ondertussen werk ik nu samen met een partner in een VOF en ben dus geen ZZP’er meer. We krijgen goede feedback over onze diensten, website en materiaal.

Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een membershipsite om mijn passief inkomen te vergroten.

Op dit moment doe ik er nog wel een ICT opdracht bij (ca 2 dagen per week). Mijn verwachting is dat ik nu met mijn laatste ICT opdracht bezig ben en mij dan volledig kan bedruipen van mijn eigen onderneming 123GezonderLeven.

Ik voel aan alles dat mijn onderneming snel succesvol gaat worden en wel op redelijk korte termijn.

2013 wordt voor mij het jaar van de oogst!

Rob van Overbruggen
9 years ago

Ny business is to inspire people to take control of their health and wellbeing. One of the main causes of disease is stress. When you take the right stressor out of the system the body can start healing itself again. This works for small ailments as well as for life threatening ailments (like I wrote up in my first book Healing Psyche healingpsyche.com). Taking action and being responsible for your health and wellbeing is the first step to ultimate life long health.

I make sure people know what to do and what actions to take to find the stressors and release them to become healthy again.

My main business is helping people on an individual level to regain health and I conduct trainings and events where people learn the practicalities. During my events people learn how to find the right stressor and how to deal with them.

My target audience is people who want to be healthy because they have an ailment or because they want to prevent disease.

I did the following trainings with Open Circles: Train the Trainer, Financial Freedom, Master Entrepreneur, Life Skills University, Passive Income.

My most important lessons were:
Think bigger and how to upscale my business and create leverage.
How to sell my products and services
How to give an exciting and fun training
And many more smaller but very important lessons

Before my trainings I was just starting out giving events. Now I am invited to give keynote presentations and full training events in the USA, UK, Egypt, Australia, Hong Kong, Israel, Denmark, Estonia… and more to come. This made me an equal to people I used to admire for what they accomplished. Now I am sharing the stage on many events with them.

The most important recommendation I can give other entrepreneurs is to actually start learning and implement. But choose who you learn from. Open Circles is a great provider for excellent trainings.

Jitzke Grijpstra
9 years ago

Ik ben eigenaar van Jitzke Grijpstra Fotografie. Ik verkoop ‘mijn’ fotografie. Ik heb een eigen fotografie stijl EN aanpak. Ik ben gespecialiseert in huwelijksfotografie en paardensport en werk ook op freelance basis voor diverse paardenbladen.

Klanten komen binnen via mond tot mond reclame of mijn website, maar ik boek ze uiteindelijk door het totaalplaatje: Professionaliteit, product en persoonlijkheid.
Aangezien fotografie een luxe product is moet ik harder knokken voor mijn klussen dan ooit. MAAR ook weer niet! Sinds mijn bezoek aan de Business Bootcamp heb ik vooral eerst met verbazing terug gedacht aan het weekend. Wat ontzettend Amerikaans en daar kon ik als nuchtere friezin me echt niet in vinden. Tot ik alles liet bezinken en steeds meer begon te geloven in de visie van Open Circles. Ik wil graag mijn steentje bijdragen in de wereld waar mijn zoontje van twee maand nu in opgroeit. Ik wil helpen bij vrouwenrechten over de hele wereld, kanker genezen en het liefst tegelijkertijd tegen mijn man zeggen dat ik een oplossing voor zijn diabetes heb gevonden en dat hij voorgoed zijn pompje mag afkoppelen. Wat altijd een stille droom was, kan ik via een andere weg weliswaar straks echt mijn steentje bij gaan dragen en dan wel via mijn eigen bedrijf.
Ik heb de aantekeningen er weer bij gepakt en ben vervolgens als een malle gaan bloggen. Ik zorg ervoor dat mijn blogposts over twee dingen kunnen gaan: de fotografie, met natuurlijk veel beeldmateriaal, want zelf sla ik ook bijna alle blogposts over waar niet een leuk plaatje bij zit. En ik schrijf verhalen over mijzelf. Ik ben gek op schrijven. Ik zorg dat ik onderwerpen pak waar anderen zich in herkennen en even ontspannen achterover leunen tijdens het lezen. Het liefst moeten ze nog even lachen en bij zichzelf denken: ‘he, ik ben toch niet gek! (meer mensen hebben hier last van)’.
Tijdens complicaties in mijn zwangerschap was ik gedwongen rustig aan te doen, en kreeg ik van verschillende kanalen te horen dat ze mijn ‘stukjes’ misten. Dus ben ik nu een boek aan het schrijven! Nog maar 3500 woorden op papier, maar de rest komt nog zo uit mijn hoofd gerold.
Ook werd mij het nut van facebook duidelijk en ik haal met enige regelmaat mijn opdrachten viavia facebook binnen.

Een stiekeme wens van mij was specialiseren in mijn werk. Niet de 12de in een dozijn fotograaf zijn die op zijn website promoot dat ALLES kan. Kinderfeestjes, familieportretten, bruidsreportages, productfotografie, huisdieren en natuurlijk het niet te missen tabje: overig.
Nu ben ik gespecialiseerd! En heb veel meer rust in mijn hoofd.
En door al die keuzes die ik gemaakt heb zie ik nu tot mijn grote verbazing dat ik mijn type ‘lievelingsklant’ veel vaker met hun snufferd om de deur zie komen; een heel simpel voorbeeld van actie-reactie. Elk jaar verdubbelt mijn inkomen en wordt de clientèle steeds mooier. Elk jaar voel ik dat ik dichter bij mijn doel kom: De boel inpakken en verhuizen naar een knus, zelf verbouwd boerderijtje vlakbij het bos.

Ik ben 23 jaar. Ben als rebelse tiener van de Havo afgegaan en toevallig met een camera in aanraking gekomen. De passie ontstond en sindsdien mijn dromen en ideeën gevolgd ondanks ik door de meesten met een schuin oog aangekeken werd.
‘Ze komt vanzelf wel weer bij zinnen’, moet mijn omgeving gedacht hebben en de concurrenten zagen alleen maar het woord ‘broekie’ op mijn voorhoofd staan. Ondertussen heb ik een stijgend bedrijf, stijgende inkomsten, 2de bedrijf in de maak, boek aan het schrijven, prachtige man en zoon. Who’s laughing now?!
Ik ben blij.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Jitzke: “Ik ben gespecialiseerd in huwelijksfotografie en paardensport”…

Ontzettend leuk verhaal en heb het met plezier gelezen… maar ik blijf het verbazingwekkend vinden, dat mensen zich in twee dingen specialiseren… ik dacht altijd dat specialiseren betekent, dat je je compleet focust op 1 onderwerp :D.

Jitzke Grijpstra
9 years ago

@Wilko, ik dacht ook te moeten kiezen maar heb besloten om het niet te doen. Ik ben het ultieme voorbeeld van ‘paardenmeisje’ dus heb ik besloten om van mijn kennis in het vakgebied (en de nodige kruiwagens) gebruik te maken en het gaat erg leuk. Ik kan nu mijn hoofdinkomen (de bruidsreportages) combineren met de paardensport. Omdat ik hoog sensitief ben, moet ik altijd erg bijkomen van een bruidsreportage. Door ook paarden te kunnen fotograferen kan ik heerlijk mijn hoofd leeg krijgen. Daarbij heb ik een concept bedacht en gaan de bruiden die in bezit zijn van een paard, nog een keer na de bruiloft in hun jurk met paard te fotograferen. Op deze manier blijf ik in dezelfde doelgroep werken!

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Jitzke: Wat ontzettend leuk zeg… de bruid te paard :D… Misschien je juist daarin verder specialiseren: Bruidfotografe in de ‘paardenwereld’… (zelf in die wereld opgegroeid… dus ik weet dat het ‘apart volk’ is ;)).

Jitzke Grijpstra
9 years ago

@Wilko, dankje! Ben druk bezig om het uit te bouwen. De grootste vraagstuk en wat mij het meest verbaasd is om veel bruiden zover te krijgen dat ze daadwerkelijk op het paard stappen in de jurk. Ze vinden het een geweldig idee, stiekem dromen ze er al jaren van en toch… Ik weet nog niet wat het struikelblok is. Blijkbaar heb ik ze nog geen ‘offer they can’t refuse’ kunnen geven!

En ja, paardenvolk; een erg apart slag volk 😉 is te vergelijken als Friesland binnen komen zonder ‘stra’ in je achternaam.

Thorsten Meininger
9 years ago

Om hier in dit artikel te beginnen wil ik mijn dank uitspreken aan Nisandeh en Vered ik waardeer hun kennis en hun kundigheid. Zij zijn al jaren een voorbeeld voor mij op de manier dat ik hun geloof want zij leven wat zij zegen! Dank jullie dat ik jullie heb leren kennen!

Omdat ik twee en een half jaar geleden met min eigen bedrijf ben gestart heb ik toen de Business Bootcamp gedaan hier werden mijn ogen geopend door dat ik de Nisandeh de vraag stelde heb je een hobby of run je een bedrijf? hier kon ik toen alleen op zegen het is een hobby maar ik wil een bedrijf. Dit maakte dat ik toen ook meteen de Master Entrepreneur en de Financial Freedom ging doen. Hier heb ik alle handvatten gekregen om van mijn hobby een bedrijf te maken.

Hier heb ik rond 1 1/2 jaar mee geëxperimenteerd om uiteindelijk tot de kern van Detox Academy te komen. De producten binnen Detox Academy zijn voornamelijk voor vrouwen die aan hun gezondheid en vitaliteit willen werken. Hun eigenschap is dat zij individuele aanpak wensen die tijd en ruimte biet om tijdens een druk bestaan ook met gezondheid bezig te kunnen zijn. Voor hun heb ik een online programma ontwikkeld zo dat zij op hun tijdstip en hun manier een reinigingskuur kunnen volgen. Hier kunnen zij kiezen voor een 3 of 6 weken programma en samen met een Detox Handleiding wordt hun alle informatie gegeven die nodig is om op een veilige en natuurlijke manier hun lichaam te reinigen.

Mijn grootste les in de Master Entrepreneur was werk je in je Business of werk je aan je Business. Het was voor mij als een schok om mij te realiseren dat ik op de manier dat ik toen bezig was (een op een coaching) alleen maar een beperkt aantal mensen kon bereiken en ik op deze manier neut een verschil zou kunnen maken.

Toen ik de Financial Freedom deed was ook voor het eerst dat ik hoorde van passieve inkomsten en ik mij niet kon voorstellen wat en hoe ik dat zou kunnen creëren. Dat heeft uiteindelijk er toe geleid dat ik een echt boek heb geschreven en dat in oktober 2013 mijn eerst echt boek via een uitgever gaat verschijnen. Wat hierin zo bijzonder is dat het boek over een methode gaat die ik zelf heb uitgevonden en dat alleen het begin van min passieve inkomsten meer zullen volgen.

Het belangrijkste tool voor mij is dat ik mijn klantenstroom model heb toegepast en ik zo klanten aan mij kan binden en ik weet dat ik hun ten allen tijden waarde voor hun geld kan bieden.

Wat in mijn journey zo bijzonder is is dat ik twee jaar geleden Detox Academy met mijn levenspartner heb opgericht en naar twee jaar wij gemerkt hebben dat het niet voor ons werkt waardoor Gideon uit het bedrijf is gestapt en ik hiervoor een waardige partner in plaats is gekomen. Zo kon ons relatie nog verder bloeien en wij met liefde en dankbaarheid op deze periode terug kijken.

Robert Rosier
8 years ago

Wat een fantastisch idee dit. Ik sta nog maar net aan het begin van een nieuwe onderneming. Daarin pas ik in elk geval een heel belangrijk iets toe met dank aan Nisandeh: “Get in line, stay in line”. Meer kan ik nog niet te melden, het moet nog van start.

Heerlijk om andermans successen te lezen!

Madeleine Bletterman
9 years ago

Ik begeleid middelbare scholieren die worstelen met hun eindexamen Engels. Jaren lang deed ik dit op een op een basis en besefte me dat ik op deze manier elk jaar maar een heel klein aantal leerlingen kon helpen. Meestal kwamen ze tegen het eindexamen bij me en dat betekende dat ik ze maar minimaal kon helpen, wat motivatie, tekstje oefenen, daar bleef het bij. En dit alles voor een beschamend uurtarief.
Tot ik de Business Bootcamp deed en een flinke schop onder mijn derriere kreeg toen ik me besefte dat ik bezig was met een hobby, en een die ik ook nog niet eens zo leuk vond ook. Het keerpunt!

We zijn gaan nadenken hoe ik meer leerlingen op een structurelere manier zou kunnen helpen en dit resulteerde in de online Training Tekstverklaren Engels. Hierbij kunnen leerlingen online oefenen met de examenstof en krijgen ze bijles op afroep. Daarbij heb ik experts benaderd die goede tips hadden voor concentratie en motivatie. Schooljaar 2011-2012 liep de pilot op een school en had ik 45 Havo en 15 VWO leerlingen.

Dit schooljaar doen 300 leerlingen mee in het programma. Het eindexamen komt er nu aan, spannend moment! De doelgroep is tweeledig. Allereerst natuurlijk de leerlingen zelf, maar het is de school of zijn ouders die betalen. Via ouderavonden bereik ik de leerlingen en ouders maar daarvoor presenteer ik mijn product op de scholen aan de vakgroepdocenten. Als ik mijn doel vertel, de zwakkere leerlingen de benodigde tools aanreiken zodat ze vol zelfvertrouwen een geslaagd examen in kunnen gaan zijn de reacties altijd positief. Mijn passie is deze leerlingen door het examen heen te loodsen zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen in de richting van hun passie.

Ik ben begonnen met Business Bootcamp in februari 2011, waarna ik deelnam aan Financial Freedom, Breakthrough to success en Life Skills University. Business Bootcamp van mei staat weer op t programma; een opfrisser kan nooit kwaad!

Veruit de belangrijkste les vind ik het stellen van doelen op verschillende niveau’s. Dit zorgt voor blijvend enthousiasme in het realiseren ervan. Bovendien houdt het je gefocust; onmisbaar voor zowel werk als prive. Tevens het kiezen van je core business en daarin expertstatus verwerven in plaats van zo breed mogelijk iedereen die langswaait te willen bedienen. De ‘nee’oefening uit de breakthough was hiervoor zeer nuttig. (nee kunnen ontvangen maar ook zelf zeggen)

Ik ben van ongeveer 10 leerlingen en 2 a 3 vertaalopdrachten per jaar gegaan naar 300 leerlingen dit schooljaar. De focus ligt alleen op eindexamenleerlingen, zeer niche, maar ook zeer nodig. (een van de directeuren noemde deze training het ei van Columbus) Mijn inkomen is in 2 jaar vervijfvoudigd en het plezier is evenredig gegroeid. De reacties van leerlingen zijn hartverwarmend. De leerlingen merken dat ze echt bij me terecht kunnen en ook eens ronduit kunnen zeggen wat een rotvak het eigenijk is. Het is dan net dat zetje dat zetje dat ze nodig hebben om de motivatie voor hun examen Engels te vergroten en ze verder kunnen op de weg naar hun passie.

Wat ik zou willen aanraden aan anderen is je de verschillende communicatiestijlen eigen te maken. Het herkennen van de taal die je zelf spreekt en die de ander spreekt. Nu ik weet welke stijl ik van nature hanteer besef ik me hoe ik daarmee overkom op anderen. Dit is echt een eyeopener. Ik zag de reacties wel, maar kon ze niet goed plaatsen. Awareness, awareness awareness!!! Dit is zowel een inzicht als een tool omdat ik door de stijlen te herkennen ook de communicatie soepeler kan laten verlopen met mijn leerlingen. Zodra ze horen dat je hun taal spreekt gaat hun motivatie vanzelf omhoog.

Ik ben in staat gebleken de leerlingen een manier van leren aan te bieden waarbij uitgegaan wordt van de kracht van de leerling zelf. In hun ritme en ondersteunend aan hun individuele leerproces. Hierdoor leren ze zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces en zich krachtig door hun eindexamen heen te slaan.

Door deel te nemen aan dit blog en uiteraard graag ook het boek deel ik heel graag mijn enthousiasme over alle tools die ik aangereikt gekregen heb door Open Circles. Door niet alleen te luisteren maar ook te implementeren ben ik nu op dit punt. En inderdaad, als ik terugkijk op het pad dat ik gelopen heb tot dit punt, zie ik dat alle stukjes op zijn plaats zijn gevallen. Alle vaardigheden die ik leerde in uiteenlopende banen hebben samengebracht geleid tot het product waarmee ik jongeren over hun drempel heen kan helpen.

De nieuwe ideeën gieren door mijn hoofd en door de tips en tricks maar ook de focus die we geleerd hebben bij OC weet ik dat ik ook deze ideeën kan realiseren. En dan heb ik nog maar een fractie geïmplementeerd. Een enerverende reis die startte bij de Business Bootcamp en nog lang niet ten einde is.

Matthieu Wijnen
Matthieu Wijnen
9 years ago

Ik zorg samen met mijn medewerkers dat alle techniek rondom zakelijke evenementen goed wordt verzorgt. Zodat opdrachtgevers geen stress hebben of een microfoon of beamer wel werkt zodat ze alle aandacht kunnen geven aan hun gasten.

De trainingen die ik bij Open Circles Academy heb gevolgd zijn, de Financial Freedom, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Business Bootcamp, Life Skills University, en de diverse trainingen van de Business University. Daarnaast help ik graag vrijwillig mee in het E-team. Hierdoor blijf ik gefocust en krijg ik iedere keer weer erg veel energie.

Een van mij belangrijkste lessen die ik geleerd heb, is dat ik ondanks dat ik al vele jaren een zelfstandige ben, mijn bedrijf als een hobby leidde en niet als een bedrijf met een visie en een doel. Ik werkte bijna dag en nacht en maakte iedereen blij behalve mijzelf en mijn familie. Door duidelijke doelen te stellen en een plan te maken hoe deze te verwezenlijken, gaat alles veel georganiseerder en heb ik veel meer tijd.

Nisandeh en Vered zijn een groot voorbeeld voor mij, zij weten van alle ,vaak al bekende, losse kennis een geheel te maken, waarmee ik aan de slag kan. Niet alleen zakelijk maar ook privé. Zij hebben mij ook doen beseffen dat een goede balans tussen werk en privé, je leven een stuk aangenamer maakt. Ik moet toegeven dat het even wennen was maar ik ben er nu super blij mee.

Een ander belangrijke les die ik heb geleerd zijn de 4 communicatiestijlen, ik zie steeds meer in dat het toepassen hiervan een verrijking is van je leven. Ik herken steeds sneller in welke stijl mensen communiceren en het lukt me ook steeds beter de juiste taal te praten.

Na het volgen van een aantal trainingen, heb ik afgelopen jaar mezelf als doel gesteld om mijn omzet te verdubbelen. Met in mijn achterhoofd als ik 25 % meer omzet draai ben ik al blij, maar toen ik in het begin van het jaar merkte dat ik al 25% groei had bereikt, stimuleerde dit mij om echt tot de verdubbeling van de omzet te gaan en dat is dan ook ruim gelukt. Ik ben nu weer op het niveau van voor de crisis. Dit jaar ben ik bezig om mijn team te optimaliseren, kosten te reduceren en alle bedrijfs processen uit te schrijven, zodat ik klaar ben om in 2014 weer een verdubbeling te gaan realiseren maar dan van de WINST . Dit jaar is de omzet al weer met 20% gestegen.

Ik zou iedere ondernemer aanraden om met specifieke doelen te gaan werken, waarna je de tijd neemt om te bepalen hoe je het doel gaat bereiken, maak een plan. Zonder een duidelijk plan wordt er niets bereikt. EN zorg dat je niet door de waan van de dag wordt geleefd.

Juliet de Barbanson
9 years ago

Al jaren werkte ik als ZZP-er juridisch consultant en mediator onder mijn eigen naam De Barbanson Consult. Vorig jaar besefte ik dat ik na 17 jaar inhoudelijke cursussen over mijn vakgebied (milieu- en ruimtelijke ordeningswetgeving) behoefte had aan een business course die me verder zou helpen bij het uitbouwen van mijn bedrijf. Want als ZZP-er heb ik het naar mijn zin, maar ik wil financieel vrij zijn en mijn zaak uitbouwen. En wel op een praktische en snelle manier die bij mij past.

Ik was geweldig enthousiast na een Business Bootcamp weekeind in oktober 2012. Vol energie en ideeën ben ik begonnen om eens kritisch naar mijn zaak te kijken. Veel kritischer geworden naar welke klanten er zijn, welke klanten ik wil, wat ik meer in pakket kan aanbieden.

Ik heb nu veel betere focus op wat ik zelf wil bijdragen aan deze wereld: mijn kennis en ervaring inzetten om anderen te ondersteunen bij het omgaan met veranderingen in het bedrijf. En als daar ruzie uit voort komt, dan is dat helemaal niet erg. Want met een goed gesprek kun je veel oplossen. De conflictvaardigheden van anderen vergroten zodat je je samen kunt richten op de belangrijke en leuke dingen van het leven en de business. Want er is veel inzet nodig om deze planeet een leefbaar te houden voor iedereen. En dat is onze uitdaging: om samen te werken en volledig rekening te houden met anderen, nu en in de toekomst.

Direct na de Business Bootcamp ben ik samen met mijn man naar Financial Freedom geweest en dat was werkelijk een eye-opener. Ik heb direct het boek van Vered doorgenomen en al mijn vooroordelen omgekeerd. Ik riep altijd – Ik heb geen geld! Nu even niet– en kwam erachter dat dat gewoon de zinnetjes van mijn moeder waren. Mijn eigen financiële management ook geordend en jawel, een zakelijke rekening geopend in plaats van een particuliere bankrekening. Ik ga mezelf serieus nemen in het zakendoen! De mindset wordt wezenlijk veranderd met deze stappen.

Met mijn moeder van 82 heb ik een overzicht gemaakt van haar financiën zodat ze zelf ook meer grip heeft gekregen op haar situatie. Het was geweldig (en ontroerend) om dat samen met haar te doen! Het is nooit te laat om te leren.

In 2010 ben ik gestart met een samenwerking met een ander, een online tool opgezet om (milieu)documenten op te slaan zodat deze makkelijk door handhavingsambtenaren gecontroleerd kunnen worden. Door de verandering in mindset en focus bleek mij plots heel duidelijk dat deze partner totaal niet bij mijn mindset paste! Want mijn ambitie bleek inmiddels wel 5x zo groot als die van haar. En dat past best als je goede afspraken maakt, maar dat bleek zij toch anders te zien. Wat een schok. Maar ook wel het besef dat ik hiermee niet verder moet. We hebben besloten om de VOF op te heffen. Ik ben teleurgesteld, maar anderzijds ook opgelucht. Want zoals Nisandeh ook aangeeft – werk vooral met mensen met positieve energie en ontwikkel je talenten! Ik wil me niet tegen laten houden door de ander om mijn ambitie na te streven.

Ik ben 2013 gestart met de Business University want ik krijg de smaak te pakken. Ik krijg ideeën om dingen te doen – stap voor stap en met focus. Het eerste weekeinde om een boek te schrijven was ook weer geweldig. Ik ga een boek schrijven over het proces van veranderen naar een groen en duurzaam bedrijf. Een praktische uitwerking waarmee ieder bedrijf kan starten. En ontzettend geweldig om zoveel leuke en inspirerende mensen te ontmoeten.

Rietje Buwalda
9 years ago

Sinds 2011 hebben wij een kunstbedrijf onder de naam ‘work#art’.
Wij zijn Douwe Buwalda, Rietje van ‘t Veen en Bert van der Sluijs.
Douwe en Bert zijn kunstenaars, Rietje werkt aan de zakelijke kant
van het bedrijf en Nora Hulsink staat ons regelmatig bij met de verzorging van PR, website en social media.

workheart: gewaagd en afgewogen
work#art Uit te spreken als workheart, verbindt de begrippen kunst en werk met leven. De hashtag # laat de verbinding zien tussen art en heart. Eigenlijk is ons bedrijf gebaseerd op de gedachte dat je altijd van je leven een kunstwerk kunt maken. Voor ons is art de meest geëigende manier om dit te realiseren: we maken kunst. Niet als hebbedingen, maar om de werking. Geen kwestie van inkoop, verkoop en winst maken en investeren – als in het gangbare handelsverkeer, maar iets waardevols dat ons en ook anderen te pakken neemt. Het heeft met vitaliteit en gedrevenheid te maken, de hartenklop van mensen.
Hoe krijgen we dat zo, dat het van de grond komt en geld genereeert? Om verder te verdiepen, voort te zetten en te ontwikkelen?
Het gaat ons niet alleen om produceren en consumeren. Het bedrijf en wat ons daarin bezighoudt, vindt plaats in een avontuurlijke tijd die wel meer mensen uitdaagt om op hun manier in bezig te zijn.
Oude normen en vormen werken niet meer. Er zijn nieuwe benaderingen te ontdekken met de mogelijkheden en uitdagingen van nu. Die vind je uit door ze daadwerkelijk aan te gaan. Dat is werken, leven en leren tegelijk.
We zoeken naar bedrijf als een werkwoord: we willen kunst bedrijven.
Daarbij komen allerlei vragen op. Bijvoorbeeld: hoe zetten we die benadering van kunst om in een vitaal werkend bedrijf? Gaat dat alleen maar commercieel? Is de werkelijkheid te zien als een markt? Vormen liefhebbers een doelgroep? Hoe krijgen we kunst en bedrijf bij elkaar?

kunst bedrijven
De subsidies voor kunst zijn de laatste jaren drastisch teruggedraaid.
Andere bronnen moeten aangeboord. Mensen met geld hebben graag comfort en design, terwijl wij geen gemakkelijke kunst maken. Het daagt uit. Als we mensen willen raken, er moet iets gebeuren van weerskanten. Leren van iets te houden gaat niet zo maar 1,2,3.
Bij het interesseren van bedrijven voor kunst gaat het al net zo. De economie draait niet voluit. Plat gezegd: Als je zelf bezig bent met het hoofd boven water houden, investeer je als sponsor liever in competitie en sport. Men denkt graag in transacties: ik geef iets, jij betaalt. Investeren om terug te verdienen. Eerst vertrouwen, dan samenwerken. Er zijn wel nieuwe kanalen om liefhebbers te interesseren. Crowdfunding bijvoorbeeld. Daarvoor moet er wel een sterke PR actief worden die het werk van work#art interessant en aantrekkelijk weet te maken.

Binnen work#art werken we alle 4 op verschillende wijze aan hetzelfde.
De Business Bootcamp, eind vorig jaar, maakte ons zo enthousiast, dat Rietje zich voor de hele reeks masterclasses (Business Campus) van 2013 heeft ingeschreven.

Rietje over kunst en bedrijf
Op 23 februari nam ik deel aan de eerste masterclass van dit jaar: Blogging. Daar ging een wereld voor me open. Zo had ik een blog nog nooit bekeken. Ik zag de nieuwe mogelijkheden helder voor me.

Net toen ik met de implementatie hiervan bezig ging, kregen we bericht dat work#art was uitgenodigd voor de finalisten tentoonstelling van ‘Arte Laguna Prize’ in de beroemde Arsenale in Venetië. Als je van 9000 inzendingen bij de laatste 30 hoort, is dat een fantastische opsteker. Een letterlijke buitenkans. Het blijkt dat we anderen inspireren met ons werk en onze aanpak.
Het betekende wel een maand volop regelen. Het genomineerde kunstwerk in Venetië te zien krijgen. Over de Alpen en per vrachtbootje door het Grand Canal. Van implementeren zoals in de cursus bedoeld, komt het even niet.
Het komt de komende tijd wel goed, samen met de verwerking van de ervaringen die ik in het ‘Netwerk-blok’ ga opdoen.

Het uitgangspunt van Open Circles, waar we ons graag bij aansluiten is dit: Sta open voor ontwikkeling. Straal uit dat je in je onderneming gelooft. Dan openen de wegen naar succes zich vanzelf. Dit gedeelde uitgangspunt inspireert ons om ons verder te bekwamen ook in de bedrijfsmatige kant van wat we uitvoeren.

Eind vorig jaar schreven we ons als work#art in bij de Arte Laguna Prize. Mede gesteund door het enthousiasme en het elan van Open Circles, hebben we alles uit de kast gehaald om daar een plek te veroveren.
Nu staan we daar met onze voetencarrousel en schrijven dit stukje vanuit Venetië.
We zijn geen winnaar geworden maar duizenden mensen bekijken ons werk. We leggen veel nieuwe contacten over de hele wereld. Daarop borduren we voort.

Gedrevenheid en enthousiasme de motoren
Ons bedrijf maakt kunst: installaties, design en we doen projecten.
Het belangrijkste is wel dat we mensen uitnodigen om van hun eigen leven een kunstwerk te maken. Dat kan door open te staan voor kunst en je daartoe leren te verhouden. We proberen met onze kunst mensen enthousiast te maken en zo in beweging te laten komen. Want dat is toch wat een bedrijf voor ons betekent: een gedreven stroom waarop we met elkaar ons bewegen. Art is de wijze waarop je dat doet.
Maar ja, begin er maar s aan. Zo mooi dat Open Circles de gedrevenheid en de praktische tools in samenhang verstrekt. Wat je zelf tegenkomt bij van je leven een kunstwerk maken, daar begeleiden we mensen bij. Iedereen leert ervan.

Marjolein de Neef
9 years ago

Mijn naam is Marjolein de Neef en sinds 2012 jaar ben ik samen met mijn man Herman de Neef zelfstandig ondernemer. Als eerste: dat is de beste beslissing in mijn en in ons leven geweest! Het heft in eigen hand, zelf verantwoordelijk of je wel of niet gelukkig bent in je werk: dat geeft een vrij en krachtig gevoel.

Mijn man Herman de Neef heeft al een en ander verteld over het prachtige bedrijf dat wij hebben opgebouwd: iQ Coaches.

iQ Coaches heeft nu 17 franchisenemers (18 vestigingen) die allemaal zeer bevlogen (iQ staat voor Inspired Quality) mensen, vooral volwassenen en jong-volwassenen helpen met autisme of AD(H)D helpen door het bieden van Levensbrede Begeleiding. Dat is dan ook meteen ons Unique Selling Point waar we ten alle tijden trouw aan blijven: Eén coach voor één cliënt, voor alle levensgebieden (en dus niet 4, 5 of 6 hulpverleners om iemand heen).

Voorlopig is het nog wel heel hard werken; een franchiseorganisatie opbouwen vraagt wel een jaar of vijf doorzettingsvermogen. De beslissing om de eerste franchisenemers ook echt te gaan werven, is voor mij gevallen tijdens de eerste Business Bootcamp die Open Circles organiseerde (januari 2010). Nisandeh vertelde op het podium dat hij de volgende keer 1000 man in de zaal wilde hebben. Ik dacht toen: “Als Nisandeh 1000 durft te zeggen, dan durf ik toch zeker wel 10 te zeggen? We gaan ervoor!”

Elk programma dat wij bij Open Circles gevolgd hebben, heeft ons weer een nieuwe boost gegeven. Ook al pasten we al veel dingen toe, telkens vielen er weer andere kwartjes en gaf het ons een nieuwe energie. Wij hebben inmiddels gevolgd: Master Networker, Master Entrepreneur, het jaarprogramma Business Elite Coaching, Financial Freedom (onmisbaar), Passive Income Online, Write Your Book in 28 Days. Heel bijzonder was 2 x de Breakthrough to Success; één keer hebben we die met ons hele gezin gedaan; onze dochter was toen 24 jaar, onze zoon 15.

De belangrijkste dingen die ik heb meegenomen uit de trainingen? Moeilijk om te kiezen.
In ieder geval:
 Stay in line; geef nooit op; ook met kleine stapjes kom je uiteindelijk waar je wezen wilt.
 Dat geldt ook voor onze visie en dat loont.
 Perfectionism? Let go!

En wat wil ik nog meer aan jullie vertellen nu?
 Ik ben 25 kilo afgevallen
 Ik heb beter contact met mijn kinderen
 Ik ben heel goed geworden in het ontvangen;

Dat heeft Vered mij geleerd in een fantastische oefening tijdens de Breakthrough to Success en met haar meditaties. Als Herman nu zegt: “Ik hou van je”, dan voel en weet en geloof ik dat in al mijn cellen. Als dat niet krachtig maakt!

Frank Janssen
9 years ago

In 2011 en 2012 heb ik websites gebouwd voor mezelf.

Puur om geld te verdienen via Google Adsense en affiliate marketing.

Ik verdiende slapend geld en kon hier goed van leven. Maar het is een kwetsbare business als je inkomen afhankelijk is van advertenties.

Doordat ik een omstreden zoekwoord niet meer mocht gebruiken op mijn sites, viel mijn inkomen van de een op de andere dag helemaal weg.

Door deel te nemen aan de Business Bootcamp kreeg mijn business een andere wending.

Ik bouw nu geen sites meer voor mezelf maar voor andere ondernemers.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd in de Business Bootcamp is dat mensen zaken doen met personen die ze kennen, aardig vinden en vertrouwen.

In de Blogging Master Class heb ik een goede template gekregen hoe te bloggen.

Sindsdien groeit het aantal lezers op mijn blog en het aantal klanten.

Ik verwacht over een paar maanden voldoende klanten te hebben en volledig van te kunnen leven van mijn nieuwe business.

Dan heb ik in ongeveer 6 maanden tijd een nieuwe business gebouwd.

Dit had ik niet bereikt zonder Open Circles. Ik ben een trouwe fan geworden!

Brigit van der Steeg
9 years ago

Mijn hart en mijn passie liggen bij ondernemers in de detailhandel (retailland). Ik informeer, adviseer en traint bedrijven in het anders kijken, denken en anticiperen (bepalen van strategische keuzes) in “de markt die onder invloed van E-commerce sterk verandert” .

Mijn doelgroep bestaat uit ondernemers detaillisten en retailers alsmede uit groepen ondernemers zoals winkeliersvereningingen, architecten, investeerders en vastgoed ondernemers. Allen actief binnen het landschap van detailhandel (MKB en retail).

De producten die ik aanbiedt zijn presentaties, strategisch en tactisch advies alsmede training in “de effecten van e-commerce op retail” in de breedste zin van het woord. In de effecten op het fysieke retaillandschap alsmede de effecten op de fysieke winkels en de supply chain van retailers.

Ik heb in 2011 de Bussiness Bootcamp bijgewoond en kwam daar vol energie vandaan. Heb die middag na afloop ook nog even met gemak de Dam tot Dam gelopen. Verder ben ik naar een aantal vrije inloopavonden geweest van Open Circles.

De belangrijkste les die ik geleerd heb is dat ik mijn passie moet volgen, mijn pad uitstippelen en wat er ook gebeurt dit pad blijven volgen! De prachtige tekening die Nissande bij de uitleg gebruikte zet ik zelf vaak nog op papier voor anderen. Het pad met veel bochten en zijpaden, waar je makkelijk af kan slaan. Alle zijstappen leiden af. De heuvels op het pad zijn soms lasting te overkomen, de bochten maken de wel langer maar… het volgen en vasthouden van het pad geeft continu positieve energie en leidt uiteindelijk tot het behalen van mijn persoonlijke passie en doel.

Inkomen is er nog niet. Ik ben nog aan het interen op mijn inkomen van vorig jaar. Maar het komt er wel aan. Daar ben ik van overtuigd. Mijn tijd en geld zit op dit moment nog in investeren. Ik heb veel aan netwerken gedaan, visibility gecreeerd, blog nu, twitter, cursussen gedaan en veel veel tijd geinvesteerd in de kennis en netwerken.

Inmiddels ben ik binnen bij een aantal ondernemersgroepen die uiteindelijk voor mij tot leads moeten leiden. Tevens ben ik binnen bij een grote HR club die een seminar houdt met retailers, die uiteindelijk mij kunnen inhuren. Dat gaat voor mij inkomen genereren. Naast dit ben ik op zoek naar een interim opdrachten die mijn basis inkomen garant kan stellen en waarbij ik daarnaast mijn passie kan volgen tot het succesvol is.

In het begin heb ik genoeg aan een basis inkomen. Daarna bij succes komt er vast en zeker genoeg binnen om ook anderen te helpen in hun ontwikkeling.

Mijn strategische tools / inzichten die ik tijdens de sessie van Open Circles heb opgedaan zijn: Bepaal je doel, denk vanuit intrensieke waarden, denk groter, denk aan passief inkomen. Waar wil je naar toe en wat biedt je dan aan. Wie ben ik, wat is mijn markt, wat is mijn product? Hoe vermarkt ik dit.

Drie maanden na het starten van mijn eigen onderneming werd mijn dochter chronisch ziek. Inmiddels gaat het goed met haar. Wij, mijn kinderen en ik hebben het mijn zijn drieen heel zwaar gehad afgelopen jaar. Toch zijn we er als betere mensen uitgekomen. Ik heb een time-out genomen, ik heb nagedacht, ben er voor mijn kinderen meer dan ooit geweest en ik heb mijn persoonlijke missie ingevuld. Die persoonlijke missie heeft mijn persoonlijke doelen wezenlijk verandert. Eerst was het geld nu is het passie en dit in combinatie met plezier. Vanuit intrensieke waarden aan het werk gaan, vreugde en plezier in wat je doet delen met anderen en altijd zoeken naar mogelijkheden en kanzen, is wat mij nu meer dan ooit intrigeert.
Naast inkomen genereren wil ik ook graag geven. Ik doe dit al jaren maar onbewust, nu wil ik het bewust nog meer gaan doen. Andere mensen ondersteunen, verbinden, financieel steunen en vooral liefde geven aan mijn kinderen, mijn familie en vrienden maar ook in mijn werk aan ondernemers door met passie mijn werk uit te voeren in het belang van hun welzijn. Ik sta open voor al het mooie in het leven en wil dit delen met anderen om mij heen!
Ik weet zeker dat mijn succes als ondernemer in het komende jaar gaat plaatsvinden en dat in deze tijd!
Ik ben een gelukkig mens!

Bianca Minkman
9 years ago

Wat een inspirerende verhalen allemaal! Erg leuk om te lezen. Ik vind het dan ook een super idee om een aantal van deze verhalen te bundelen en uit te diepen in een boek. Als tekstschrijver/journalist/schrijfcoach liep ik zelf ook al een tijd met dit idee rond. Geen ronkende verhalen van grote goeroes maar juist de successen, ook de kleine, van ‘gewone’ mensen. Ondernemers met ambities die hun inzichten willen delen en anderen daarmee inspireren. Dus ja, ik werk graag mee aan dit boek!

Mijn naam is Bianca Minkman en mijn bedrijf heet Minkman Journalistieke PRoducties. Ik richt mij op mkb/zzp-ondernemers, in de praktijk voornamelijk kennisintensieve dienstverleners.

Bij Open Circles heb ik geleerd dat ik geen teksten schrijf, maar ondernemers help zich beter te profileren in teksten. Vanuit hun kracht en authenticiteit, zodat een oprechte verbinding met de klant ontstaat. Teksten die inspelen op de behoefte achter de behoefte. Dat kunnen allerlei soorten teksten zijn. De basis voor mijn teksten is altijd een interview, persoonlijk dan wel telefonisch. Ik laat de mensen in eigen woorden vertellen wat ze willen overbrengen omdat dat het beste werkt. Voorheen maakte ik dan de teksten voor de klant, nu leer ik hen ook hoe ze dat zelf kunnen doen. Ik merkte al een tijd dat mijn kracht en passie vooral ligt in het interviewen, een echt gesprek aangaan met mensen en inzichten naar boven halen waar ze voor hun bedrijf mee verder kunnen. Er is niets mooier dan dat mensen jouw feedback daadwerkelijk implementeren, lol krijgen in het schrijven, met een sterk verbeterd resultaat. Je kunt meer dan je denkt, is de boodschap die ik hiermee impliciet meegeef.

Door het volgen van de Open Circles Academy-trainingen ben ik me er bewust van geworden hoeveel expertise ik al heb opgebouwd en dat ik daar veel meer mee kan doen. Ik beschouwde veel dingen bij het schrijven als vanzelfsprekend, maar weet nu dat dit niet zo is en dat ik anderen heel veel kan leren. Ik kan nu ook veel meer met mijn klanten meedenken hoe ze bijvoorbeeld hun teksten als basis kunnen hergebruiken in producten om zo hun eigen expertstatus te vestigen.

Dankzij Open Circles Academy ben ik nu schrijfworkshops voor ondernemers gaan geven en richt ik mijn schrijfcoaching nu ook op de zakelijke markt, bijvoorbeeld bij boeken en e-books. Voorheen bleef dit beperkt tot particulieren die hun levensverhaal op papier wilden zetten. Mooi werk, maar heel arbeidsintensief en je wordt er niet rijk van. Ik wilde ook een eigen concept in de markt zetten en niet alleen reactief bezig zijn (schrijven in opdracht). Maar ik wist niet goed hoe dit te vertalen naar de praktijk. Bij Open Circles Academy heb ik geleerd veel meer in business modellen te denken, dat is een belangrijk inzicht voor mij. Front end, back end, maar ook leer ik veel door goed naar Open Circles Academy zelf te kijken, Open Circles Academy is immers het beste voorbeeld!

Ook mindset is een heel belangrijk inzicht, denken als ondernemer. Ik heb vele inspirerende en interessante mensen via Open Circles Academy ontmoet en met een aantal werk ik nu intensief samen in een netwerk voor ambitieuze vrouwen (Female Meeting Point, opgezet door Ninan Marshall) waar ik veel van leer en wat mij energie geeft. Ook de Mastermindgroep is heel stimulerend en fijn om te werken met mensen met dezelfde mindset en Open Circles Academy-ervaring.

Met een didactisch deskundige en een IT’er werk ik nu aan een platform voor een e-learning/community omgeving om met online schrijftrainingen een bron van passive income op te bouwen, op termijn.
De implementatie van alles wat we leren bij Open Circles Academy is best veel werk en gaat niet zo snel als eerst gedacht. We leven immers niet in LaLa-land… Een verdubbeling van omzet heb ik nog niet – de kosten gaan voor de baat – maar ik ga door en heb nu een duidelijke koers en dat is voor mij ook belangrijk. Gewoon DOEN, ook al is het nog niet perfect!

Deze inzichten en positieve energie gun ik anderen ook en daarom wil ik graag meewerken aan dit boek. Het is natuurlijk leuk om mijn eigen verhaal te vertellen, maar ik zou liever Open Circles Academy willen helpen bij de totstandkoming van dit boek. Interviewen en persoonlijke verhalen optekenen is mijn vak en mijn passie; het mede mogelijk maken van dit boek en het tot leven laten komen van verhalen en inzichten van ondernemers zou de meest waardevolle en passende bijdrage zijn die ik Open Circles Academy kan leveren als dank voor wat ik heb geleerd.

Dan nog even een overzicht van gevolgde trainingen: Business Bootcamp, 2x Financial Freedom, Passive Income, Master Entrepreneur, Business University, Breakthrough to Success, Elements of Success, Financial IQ for Women.

Hartelijke groet,
Bianca Minkman.

Marieke Smeding
9 years ago

Ik help vrouwen om blijvend van een schimmelinfectie af te komen.

Nadat ik mijzelf van een schimmelinfectie genas, zonder medicijnen, maar door gewoon natuurlijk te gaan eten, besloot ik om over mijn schaamte heen te stappen om hierover te praten. Ik vertel nu duidelijk wat ik doe (Van de testimonial geleerd) omdat ik weet dat deze persoon iemand kan kennen, die ik kan helpen.

Duizenden vrouwen kampen met dit probleem en weten geen raad.
Mijn aanpak is simpel, gezond en zo lekker dat je voor de lol wilt blijven doen, puur omdat deze nieuwe manier van eten zo smakelijk is. Ik leer je zonder suiker (dat is een van de oorzaken) te koken, te proeven en te genieten van eten. Door mijn advies voelen mensen zich gesterkt om hun nieuwe leefwijze vol te houden. Zij hebben meer energie, en hun darmen worden rustiger. Ik vind het een voorrecht om dat voor iemand te kunnen doen.

Sinds September 2012 volgde ik de Financial Independence for Women, Financial IQ, Business Bootcamp en nu de Business Campus.

De belangrijkste verandering is dat ik nu een plan van aanpak heb met mijn bedrijf. En opgeven is geen optie meer! Echte ondernemers geven niet op, als ze onderuit gaan, ze kloppen het stof van hun kleren en gaan weer rechtop staan.
Vandaag leerde ik hoe ik om hulp kan vragen, en belangrijker DAT ik om hulp kan en mag vragen.

Ik vind het zelf heel leuk om mensen te helpen, dat mensen het ook leuk zouden vinden om mij te helpen was niet in me opgekomen.

Aan andere ondernemers die nog geen training hebben gevolgd bij Open Circles wil ik zeggen: Ondernemen wordt weer weer leuk als je deze tips toepast . Dat gun ik iedereen!

Tot slot; Ik wist altijd wel DAT ik succesvol zou worden met mijn onderneming, en nu weet ik ook HOE!

Jeroen Biegstraaten
9 years ago

Hallo Nisandeh, superaanbod. Voor mij nog te vroeg. Sinds mijn eerste kennismaking met jou en Open Circles ben ik pas gaan ondernemen. Hiervoor al jaren veel tijd in ‘hobby’ gestopt. Al wel belangrijke resultaten geboekt, maar echt nog in de kinderschoenen.

Op dit moment bouw ik aan een heel stevig fundament voor al mijn bezigheden door mijn taekwondoschool (een vereniging, geen bedrijf) heel solide neer te zetten. Terwijl al drie concurrenten lijken om te vallen in de storm, investeren wij in de toekomst: onze administratieve structuur, onze website, opleiding voor onze trainers (ik ga naar een heel speciale instructeurscursus in Wenen), en doelgerichte begeleiding voor onze studenten.

Als alles mee zit, openen we dit jaar nog een tweede lokatie in de stad.

De school is vervolgens de bodem onder mijn werk als trainer in het bedrijfsleven waarin ik met Teams de Mat op ga: allerlei dagelijkse dynamiek vertaal ik in fysieke opdrachten, inclusief vechtsport. Supervitaal. Dat heb ik jaren als ‘hobby’ gedaan, en vanaf begin april start ik daarin pas mijn echte bedrijf. Zin in!

Succes met je boek, ik lees het graag.

Anneke Panella-Drijver

Hé Jeroen, wat leuk om te lezen dat de inzichten die destijds best wel hard bij je binnen kwamen al tot zulke geweldige resultaten hebben geleid. Heel veel succes met je business!

Jacqueline ter Haar
9 years ago

Ook voor mij komt deze geweldige kans te vroeg…nou ja…wat is te vroeg? Vorig jaar, nog lekker in dromenland verkerend, dacht ik in 2013 rustig aan te zullen beginnen met het opstarten van mijn eigen nieuwe bedrijfJE na 20 jaar succesvol onderneemster (of was het werkneemster) geweest te zijn in het bedrijf van mijn inmiddels ex-echtgenoot.

Ik dacht ‘small’ en mijn bedrijfJE heette dan ook JacquelineSupport…lekker dicht bij mezelf…dacht ik. Tot ik in januari 2013 naar de Business Bootcamp ging. Ineens was daar een groep mensen die bij mij dingen naar bovenhaalde. Energie, anders denken, anders doen.

Inmiddels heb ik me opgegeven voor de trainingen Master Entrepreneur, Financial Freedom en Breakthrough to Success, de Master Class Seminars en de Women do Business Differently seminars. Ik heb inmiddels 3 verschillende sparring partners gevonden, mijn netwerk is enorm uitgebreid, ik heb mijn naam veranderd in Expat Help in Amsterdam en ben gaan bloggen.

Ik denk niet langer in termen van bedrijfJE…maar weet met zekerheid te zeggen dat onder de bezielende leiding van het Open Circles team ik mijn bedrijf kan voortstuwen naar grote hoogte waarbij mijn persoonlijke missie (Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd) en mijn wereldmissie (Geef je overschot) de centrale kern van mijn bestaan kunnen blijven/worden!

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
9 years ago

Mijn business: journalist/tekstschrijver én metzonderjou (voor ouders van een overleden kind)

Open Circles trainingen: Business Bootcamp, Business University, Financial Freedom, Breakthrough to Success, Master Entrepreneur en nog een aantal.

Toegepast: het formuleren van mijn missie, het helder krijgen van wat ik nou écht wil en waarom ik dat wil. (Het gaat om de WHY, niet om de HOW) En dat is: de wereld verrijken met inspirerende verhalen en interviews.

Mijn struggle was (en is nog steeds een beetje) dat ik veel dingen leuk vind en dus met veel dingen tegelijkertijd bezig ben. En dat gaat niet samen met hoofdregel nummer 1 om succesvol te zijn namelijk: FOCUS!! Het grote voordeel van de trainingen is – tenminste, zo heb ik dat ervaren – is het concreet bezig zijn met je business. Keer op keer moest ik wéér onderzoeken en formuleren wat mijn passie is, waarin ik het verschil wil maken, wat mijn overtuigingen zijn, wat succes voor mij betekent, waarom ik op het punt sta waar ik sta, wat mijn belemmeringen zijn, welke keuzes ik ga maken. En nog veel meer. Ik had al die confrontaties nodig om helderheid te krijgen en koers te bepalen. Voor mij is dit een soort ‘voorwerk’ om nu aan het echte werk, mijn business, te kunnen beginnen. Naast journalist/tekstschrijver ben ik bezig met het opzetten van metzonderjou voor ouders van een overleden kind. Want ook hier ligt mijn missie: ouders van een overleden kind helpen om weer gelukkig te kunnen zijn metzonder hun kind. Dat is mij namelijk ook gelukt.

Volgens Open Circles is het raadzaam om je op 1 business te richten als je zo succesvol mogelijk wilt zijn. Ik schrijf een blog voor ouders van een overleden kind (onderdeel van metzonderjou) en elke keer als ik denk: ik ben wel klaar met de dood, ik stop met het onderwerp, krijg ik een berichtje van iemand dat hij/zij zoveel steun aan mijn blog heeft en me dankbaar is voor wat ik doe. En daar word ik dan weer heel blij van! Ik kan anderen iets geven!! Maar, ik verdien er helemaal nada mee, en blijf dus hangen in hobby-status.

Terug naar wat ik écht wil, waar mijn passie ligt: mensen interviewen, hun verhaal opschrijven en doorgeven aan de wereld. Mensen raken, laten lachen, confronteren, in beweging krijgen en ontroeren met mijn schrijfsels.
En daarom ga ik gewoon door met mijn blog (waarvoor ik ook andere ouders interview en ruimte geef aan gastbloggers) en ga mijn boek schrijven ‘metzonderjou. Hoe word ik weer gelukkig metzonder mijn kind?’ volgens de ‘Write Your Book in 28 Days-methode’.
Op deze manier blijf ik bij mijn passie én kan ik iets betekenen voor ouders van een overleden kind. Bovendien is het de hoogste tijd voor een functionerend verdienmodel :-)!

Mijn grootste les is de kracht van je MINDSET. Die is enorm!
Dat wordt ook een rode draad in mijn boek.

Wat ik verder geleerd heb is: DURF TE VRAGEN! Dus dat doe ik bij deze: Open Circles, ik wil graag de succesvolle Open Circles studenten voor jullie boek interviewen, zullen we daar eens over praten? Ik weet waar de dames en heren in kwestie het over hebben, ken het Open Circles-jargon en kan goed schrijven. Succes verzekerd!

Groet,
Lizzy

Winny te Kloese
9 years ago

Wat zijn mijn grootste successen dankzij Open Circles…

Ik zou willen dat ik kon zeggen:
– dat mijn omzet is verdubbeld;
– dat mijn vrije tijd is verdubbeld;
– dat ik passief inkomen heb opgebouwd;
– dat ik precies weet wat ik moet doen…

Maar in plaats daarvan kan ik alleen maar zeggen: Men, mn wereld staat op z’n kop! Ik denk anders. Ik doe anders. Mijn hele leven staat op losse schroeven als het gaat om business en geld.
Maar het gekke is: het voelt goed! Het voelt fantastisch! Het voelt of er veel meer is en dat dat binnen handbereik ligt. Ik ben er nog niet (not yet!) maar zal er komen. Ik heb er alle vertrouwen in. Open Circles heeft mij dat vertrouwen gegeven. Want: als Nisandeh het kan, kan ik het ook! 😉
Dus!

Paula Onink
9 years ago

@ Winny:
hier hetzelfde! Wat er allemaal in de afgelopen 2 maanden is gebeurd, het lijkt wel alsof er 2 jaren voorbij zijn gevlogen. Er komen zoveel goede dingen op mij af. Alles kanaliseren en focus houden. Ik ben nu bezig met het ´bevrienden van vreemden´, mijn doelgroep alvast aan het voorbereiden op de komst van mijn glutenvrije bakkerij.

Paul van Oers
9 years ago

Nog geen cursus gevolgd te hebben bij Open Circles Academy maar wel veel presentaties op YouTube gevolgd te hebben. Ben ik bijna zover dat ik kan aanvangen met mijn bedrijf (debiteurenbeheer) en ja, klanten krijgen is het belangrijkste wat er is, daarom : “vertrouw op jezelf dan vertrouwen klanten jou ook”
Succes allen

Lidy van Oord
9 years ago

Ik heb een makelaardij Century21 Van Oord Vastgoed, Ik LUISTER naar mijn klanten. Dit betekent dat ik hen ook wel eens adviseer om niet te verkopen. Mijn doelgroep zijn consumenten die vertrouwen hebben in de verkoop van hun woning via mij. Zonder vertrouwen wil ik niet verkopen voor hen. daarnaast help ik mensen bij het vinden van hun droomhuis. Een thuis heeft iedereen nodig!

Ik heb meerdere keren de Business Bootcamp gedaan, verder de Master Entrepeneur en de Financial freedom en de breakthrough to succes. Ook heb ik meegedaan in het E-team. Heerlijk om met zoveel mensen een verschil te maken.

De belangrijkste lessen zijn meer vertrouwen!, focussen, mijn mindset is danig veranderd en dat is dagelijks merkbaar! Mijn believes over geld heb ik gelukkig leren kennen en kunnen veranderen. Ik implementeer nog dagelijks dingen die ik geleerd heb. zoals het plannen van zaken. Meer bezig zijn met marketing. En ik heb knelpunten letterlijk doorbroken tijdens de breakthrough, geweldig.

Mijn business is verbeterd, ik ben makelaar! Ik bied mijn klanten innovatieve mogelijkheden om toch een huis te kopen aan. Ik trek makkelijker de juiste klanten aan. De wijze waarop ik nu met marketing omga is dusdanig anders voor Nederlandse begrippen dat het moet wennen. Maar het werkt!

Vertrouwen is voor mijzelf erg belangrijk. daarnaast energie. En dat kan met Open circles prima. Wanneer ik een van de muziekjes hoor die we daar horen dan geeft mij dat direct weer energie, Verder het focussen en een plan. Vanmorgen ook weer een ondernemer gesproken die heel veel ideeen heeft en daardoor niet bereikt wat ze wil, namelijk een goed draaiend bedrijf. Ik kon haar vertellen hoe ik een en ander geimplementeerd heb en waardoor het nu een stuk beter gaat.

Waarom ik graag in het boek zou willen komen? Omdat het in mijn branche moeilijk is om te vernieuwen, de consument wil niet uit zijn comfortzone komen. Omdat ik gul ben en veel te geven heb, maar ook kan ontvangen tegenwoordig. Omdat mijn optimisme me samen met de inzichten en inspiratie die de Nisnadeh en Vered gegeven hebben, gezorgd hebben dat het nu goed gaat. Omdat ik een ster in verbinden ben. Omdat….

Sabouschka Zoumouroda
9 years ago

1).Ik help vrouwen om goed in hun vel te zitten.
Ik doe dit d.m.v. trainingen op het gebied van houding, beweging en expressie.
De expressie gebeurd in de vorm van Egyptische buikdans. Mijn werkvormen zijn divers; van Mindfulness, Yoga en Qi Gong, lichamelijke visualisaties, Body Mind Centering, Alexandertechniek, moderne dans, dansimprovisatie en dansexpressie en Authentic Movement. Ik geef verschillende stijlen Egyptische buikdans: Folklore, Baladi en klassieke buikdans zowel traditioneel alsook modern en Soefi dans. Zelf dans ik ook cross over vormen met moderne dans, Afrikaanse dans en Flamenco.
Mijn doelgroep zijn vrouwen tussen de 25 en 70 jaar, hoogopgeleid, internationaal, met sociale beroepen, kunstenaressen (beeldend, regisseur, tekstschrijver, etc), advocaten, architecten, artsen, psychologen, alternatieve genezers, of met hoge funcites in het bedrijfsleven. Onder mijn doelgroep bevinden zich ook full time moeders en studenten. Een deel van mijn doelgroep heeft klachten zoals burn out of lage rugklachten. Door mijn 1 uur lang durende oefenprogramma wat aan het buikdansen vooraf gaat verbeteren die klachten.

Daarnaast verzorg ik als performer buikdans shows. Dat doe ik zowel voor bedrijfsevenemten als ook prive feesten.Met dit deel van mijn business ga ik op een later tijdstip meer aan de slag. De doelgroep is namelijk heel anders.

Ik wil me nu eerst concentreren op mijn core business; het verzorgen van trainingen.

2.) Ik heb in oktober 2012 voor het eerst de Business Bootcamp gedaan. Verder de Financial IQ, de Financial Freedom, de Social Media en het Blogging Seminar. Ik doe momenteel de Business Campus.
3.) Sinds ik met Open Circels trainingen bezig ben zijn mijn inkomsten in elk geval niet meer verder gedaalt. Mijn core business is zelfs een klein beetje weer aangetrokken.
Sinds 2008 was ik van een totaal van 75 leerlingen naar 38 gedaalt 3 jaar geleden. Sinds ik de trainingen doe ben ik net weer op 48 leerlingen geweest en nu op 45.
Ik laat me niet meer meenemen door beperkende gedachten en ik pas de ‘one pointed focus’ toe. Ik doe de meditaties van de het boek begeleidende CDs “Lekker leven” . De ‘one pointed focus’ ken ik goed van mijn levenslange yoga beoefening. Nu pas ik het toe op mijn bedrijf.
Mijn blogs zijn regelmatiger en verbeterd. Er komt nu ook wat aan reacties. Er staan aanbevelingen zowel op mijn blog als ook 12 op mijn LinkedIn account.
Door de Financial Freedom en Financial IQ trainingen en Vered’s boek en CDs heb ik een keuze gemaakt die ik anders niet zou hebben gemaakt: ik ga mijn online marketing volledig in eigen handen nemen. Ik ga als Digibeet met de hulp van een vriend mijn eigen wordpress site bouwen met blog, opt-ins, betaalfuncties etc. Het is tenslotte niet de eerste keer dat ik van een zwakte een kracht weet te maken.
Zo gaat in de toekomst niet meer een derde van mijn omzet weglekken naar online marketing wat dan ook niet eens resultaat oplevert. Dat geld wat ik dan bespaar kan ik in de toekomst investeren om bijvoorbeeld de Master Entrepreneur te gaan doen, wel het jaar er op.
Het type klanten is onveranderd met als enig verschil dat er niemand meer komt die naar een oppervlakkige buikdansles op zoek is. Dat inkomen mis ik eventjes. Diegenen die er zijn mag ik gelukkig lang begeleiden. Iedereen wil wat ik geef en er is bruisende creatieve energie in mijn lessen en workshops. De meeste nieuwe leerlingen zijn nu ook klanten die werkelijk op zoek zijn naar wat ik aanbiedt. Dat betekent dan dat ze in de meeste gevallen langer blijven.
De impact die mijn trainingen altijd al maken en de resultaten die de deelnemers bereiken kan ik nu beter benoemen.
4.) Mijn meest belangrijke inzicht is: dat er stategieën zijn die ik nog niet ken.
Dat maakt dat ik niet meer luister naar mijn beperkende gedachtes.
Het ligt niet aan de economische recessie dat mijn inkomsten tijdelijk waren vermindert. Het is dus niet zo dat ik er zelf niets aan kan doen.
Als die beperkende gedachtes er komen dan laat ik ze er zijn. Ik schenk ze echter geen aandacht meer. Ik concentreer me op mijn dans, mijn trainingen, mijn klanten, mijn blogs. De beperkende gedachten gaan zich nu heel snel bij me vervelen. Ze gaan dan ook snel weer weg. Want – ik ga niet meer naar ze luisteren.
Dat is het pad van de yoga. Niet meer de slaaf zijn van je automatismen.
Dank je wel Nisandeh dat je ons meer geeft dan marketing alleen. Je zou kunnen zeggen marketing vanuit een holisitsche benadering en vooral marketing met inhoud.
Sabouschka

Marjolein de Neef-Westerdiep

Ha, nog even een correctie: wij (mijn man Herman en ik) zijn vanaf 2006 zelfstandig ondernemer, in plaats van 2012 zoals in mijn verhaaltje staat. Al 7 jaar genieten dus!

Marijke Willems
8 years ago

Super motivereme en inspirerend deze verhalen, dank daarvoor!

Jacqueline Moleman
9 years ago

Ik hoop dat mijn onderstaande verhaal jullie kan aanmoedigen, inspireren en motiveren om voor je dromen te gaan.

Na mijn ontslag uit een hele mooie baan met een heel mooi salaris goed naar mezelf gekeken. Hard werkende alleenstaande moeder volop in de ratrace met twee geweldige kinderen in co-ouderschap. Alle zeilen bijzettend om mijn leven geregeld te krijgen. Meer in de overlevingsstand dan in de ‘ik heb ook een leven’ stand. Meer in vliegtuigen en hotels dan in m’n eigen bed.

Dat moest anders en dat kon anders.

Ontbijten met mijn kinderen, avondeten met mijn kinderen, er als moeder voor ze Zijn.
Mijn zoon met ADD begeleiden om helemaal van zijn medicijnen af te komen. Weer bij alle ouderavonden zijn, ze laten zien dat mama, wat er ook gebeurt, haar leven weer oppakt.

Sinds de Business Bootcamp in september 2011 neem ik deel aan het Master Degree programma, dat betekent dat ik drie jaar lang aan alle Open Circles trainingen mag deelnemen. Na de Master Entrepreneur, Financial Freedom en Breakthrough to Succesin 2011, vorig jaar de Business University gedaan en dit jaar de Life Skills university.

Met mijn ontslagvergoeding en overwaarde op mijn – binnen 8 weken – verkochte huis, drie bedrijven opgezet in lijn met mijn passie: leiderschap in klantbeleving en onderhandelen
1) Exceed Expectations, waarin ik mkb-ers help hun klantbeleving te verbeteren en daarmee weer fun en winst in het ondernemen te krijgen.
Impact: mijn eerste klant weer een onderneming gegeven EN daarmee zijn huwelijk gered
2) Huis en Lease, opgericht om zzp-ers te helpen die nu een woning willen kopen, maar de financiering nog niet rondkrijgen.
Impact: samen met mijn business partner Martine, binnen een jaar een landelijk netwerk neergezet, een samenwerkingsverband met 20 zelfstandige regiomanagers die ons bedrijf groot maken. We lossen een groot probleem op in een woningmarkt die op slot zit.
3) NegotiationWomen waarin ik vrouwen weer fun geef in het onderhandelen, waardoor ze alles wat ze willen in dit leven voor elkaar krijgen.
Impact: deelnemers verdienen minimaal hun workshop-geld terug en krijgen hun dagelijkse YES! momenten, als ze met veel plezier onderhandelen voor wat ze verdienen in dit leven.

De belangrijkste lessen die ik heb geleerd bij Open Circles zijn:
– mijn succes is elke stap die ik in de richting van mijn levens doel zet (zakelijk of prive)
– mijn geluk bestaat uit het helpen van mensen en hen blij maken. Daarvoor heb ik weinig materie nodig: voordat ik financieel vrij ben kan ik al mentaal vrij zijn.
– er is altijd een manier
– ‘stay in line’
– a business owner works ON the business, not IN te business
– er is geweldig mooi netwerk om mij heen van mensen met wie ik samen kan werken om mijn/hun droom te verwezenlijken
– geven, geven, geven
– mijn vrouwelijke manier van ondernemen past bij de nieuwe economie met de triple bottom line: people, planet, profit
– als mijn glas vol is, kan ik met dat wat er overstroomt een mooie en vervullende bijdrage leveren in de wereld.

Mijn filosofie: om 100 euro uit te kunnen geven, moet ik 200 Euro verdienen: het kost TIJD, belasting en kosten (benzine etc.) om die verdiensten te kunnen maken.
Focus je eerst op het omlaag brengen van de 100, dan hoef je minder hard te werken om hetzelfde resultaat te bereiken in je zakelijke of privé leven.

Mijn deelname aan het Master Degree programma van Open Circles heeft me mijn leven terug gegeven en de mogelijkheid om een conscious bijdrage te leveren binnen handbereik gebracht. Ik voel me bevoorrecht om van Vered, Nisandeh en Rani telkens weer iets te mogen leren wat ik meteen kan implementeren.

Bertie Janssen
Bertie Janssen
9 years ago

Dankjewel. Ik vind je verhaal heel inspererend.

” The impossible just takes a little longer”

Monique Stevens
9 years ago

Teleurgesteld, boos en financieel in elkaar gestort verkocht ik mijn vorige bedrijf. De samenwerking met mijn vennoten had niet gebracht wat ik gehoopt had. Wat nu? Ik wist het niet. Waar te beginnen, wat nu echt te gaan doen. Kennelijk was mijn vorig bedrijf mislukt omdat IK niet de kwaliteiten had. Ik was geen goede ondernemer, vond ikzelf.
Zoekend naar een goede mindset en richting ging ik naar de Business Bootcamp in januari 2012.

Het ratelde kwartjes dat weekend. Ik wist wat ik wilde en ik wist wat ik nodig had. Ik help moeilijk lerenden aan een VCA-diploma waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en hun zelfvertrouwen een boost krijgt. Nu nog klanten om dat aan te vertellen. Die kwamen ineens aanlopen. Waren zij veranderd? Nee, ik was veranderd en dat werd gezien. In februari kwam mijn eerste opdracht als freelance trainster.

In maart 2012 had ik dezelfde omzet als ik het hele vorige jaar met mijn oude bedrijf had gemaakt en maart en april samen was meer dan ik ooit met mijn vorig bedrijf gerealiseerd had.
Nu aan het eind van het eerste kwartaal 2013 kan ik trots zeggen dat ik mijn omzet van dezelfde periode in 2012 verdubbeld heb.De stijgende lijn blijft doorgaan en ik weet dat ik nog veel meer kan realiseren.

Mijn klanten zijn zeer tevreden en ze komen sneller terug. Ik verzorg zelf trainingen, maar ben ook als freelancer in te huren. Bij één van mijn opdrachtgevers ben ik voor meerdere klanten de vaste trainster. Door de uitzonderlijke resultaten met deze doelgroep, willen ze niemand anders. “die meid hef hoar op de koezen, die muk hem’n!”

Inmiddels heb ik verschillende trainingen bij Open Circles gevolgd. De Master Entrepreneur, Breakthrough to Success en de Financial Freedom heb ik afgerond. Momenteel ben ik bezig met de Life Skills University en voor volgend jaar staat de Business University op het programma.

Ik merk dat mijn zaak beter gaat, dat mijn relaties beter zijn, dat ik meer risico durf te nemen en vooral meer plezier heb in hetgeen ik doe.
Financieel vrij ben ik nog niet, maar ik heb wel een solide inkomen waar we goed van rond kunnen komen als gezin.

Er zijn een aantal zinnen/uitspraken die ik bij Open Circles gehoord heb en die echt wat los hebben gemaakt. Don’t keep yourself small. Ik ben goed in wat ik doe en als ik dat niet vertel, hoe kan jij het dan weten?
Als succes in mijn comfortzone was, had ik het al wel gevonden. Stap uit je comfortzone!
A goal is a dream made into actions towards it! We zijn zo gewend om doelen te stellen volgens het Smart-systeem, maar dan hou je jezelf klein. Maak je doelen groter! het resultaat zal je verbazen.

Als er iemand op deze planeet is die het al gedaan heeft kan jij het ook.

Ronald Dingerdis
9 years ago

Een jaar volhouden in het systeem van Nisandeh en Vered was niet genoeg, we zagen nog steeds de omzet teruglopen.

Tot afgelopen week, die zondag was ik klaar met slachtoffer zijn. Ik besloot dat ik voortaan iedere dag rijkdom en geluk wil ervaren Ik heb gedefinieerd wat dat voor mij is en besloot er naar te leven.

Ik heb er een beeld van gemaakt, eerst in mijn hoofd en later op papier.
Grote kriebels op mijn hoofd kreeg ik er van.
Ik gaf geld uit aan iets wat daar voor nodig was, geld waar we erg zuinig op moesten zijn……. tot dat moment.

Die maandag is de telefoon gaan rinkelen, tot op de dag van vandaag heb ik mijn agenda vol staan met kansen en werk wat op me afkomt. Ik lijk wel een magneet.

En reken maar dat ik ze oppak die kansen……………. wanneer ze bijdragen aan het halen van mijn missie.
Ik zet een stap voorwaarts, er zullen er nog veel meer volgen.

Wil je weten hoe ik het heb gedaan? Wie weet lees je dat op een dag…… een dag.

Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest, zo dankbaar en zo positief geweest in heel mijn leven. IK LEEF WEER !!!

En mijn bankrekening leeft met me mee :-).

Mensen, geef nooit op.
Doe whatever it takes en vergeet niet

‘VICTORY LOVES PREPARATION!’, dus bereid je goed voor!!!

Ga naar les, leer het van diegene die er goed in zijn (NISANDEH, VERED en team).

Weersta en versla je innerlijke weerstand, die geeft alleen maar aan dat je een les te leren hebt en is daar misschien wat bang voor. En nee, je hebt het niet fout gedaan. Het was niet de juiste weg om er te komen. Die weg zul je vinden, door vol te houden.

LEER en ga LEVEN, maak deze wereld een stukje beter om voor iedereen.

Groet,

Ronald Dingerdis

Frank Janssen
9 years ago

@Ronald,

inspirerende comment!

Feedback krijgen en out of de comfort zone zijn is een essentieel onderdeel van ons groei proces.

En door te visualiseren activeren we de Law van Attraction.

Het klinkt allemaal wazig maar blijkbaar werkt het dus voor je.

Super!

Karin Hogenboom
9 years ago

Mijn bedrijf heet VolZicht en ik leer mensen zien zonder bril, lenzen of laseren. Ik heb zelf dertig jaar een bril gedragen en ben nu helemaal van de bril af. Eigenlijk stond ik op het punt mijn ogen te laten laseren, maar ben zo blij dat ik voor de alternatieve weg heb gekozen. Door te gaan zien zonder bril, ben ik veel meer kleur, details en diepte gaan zien. Daarnaast gaf de rust in mijn ogen, mij ook rust en ontspanning in mijn lichaam en geest.

Ik wist meteen dat ik hier mee mij business wilde maken. Drie jaar geleden ben ik ook begonnen en ik was nog maar een week ingeschreven in de Kamer van Koophandel, toen ik naar de Business Bootcamp toe ging. Iemand attendeerde me daarop en het leek me wel een goede start van mijn bedrijf.

Ik had toen nog helemaal niets, behalve visitekaartjes die iemand voor me had ontworpen. En ik wist ook nog helemaal niets. Had altijd in dienst gewerkt, in de gezondheidszorg en onderwijs, dus helemaal geen commerciële achtergrond. Superveel heb ik die dag geleerd.

Ten eerste het bestaan van een passief inkomen. Ten tweede het belang van een goede website. Ten derde verder denken dan je gebruikelijke kader. Ten vierde, dat je eerst negen nee’s ontvangt, voordat je een ja krijgt. Dat het niet persoonlijk is, om nee’s te ontvangen.

Na deze Bootcamp heb ik nog een seminar gedaan en The Breakthroug to Success. Dit was een bijzonder weekend, wat mij persoonlijk veel heeft gebracht. Met het plankje doorslaan heb ik geleerd dat ik alles kan. Ook van de blog’s heb ik veel geleerd, bijvoorbeeld schrijf tien punten op waarom mensen bij mij moeten zijn. Dit opschrijven gaf een goede ingang om mijn salespage vorm te geven.

Inmiddels heb ik een website volzicht.nl die op dit moment 20.000 bezoekers per maand trekt. Ik heb een boek geschreven en ben nu bezig met mijn tweede boek af te ronden. Ik heb een cd gemaakt, een digitale cursus en bezig met mijn tweede digitale cursus. Ik verdien hier een passief inkomen mee en het lukt me steeds makkelijker om mijn workshops en cursussen vol te krijgen.

Cijfers geef ik niet, want het inkomen is nog niet groot. Wat ik ook heb geleerd, dat het tijd en volharding kost om alles te implementeren en dat dit ook goed is geweest voor mij. Want in al die tijd heb ik ook heel veel geleerd over zien en ogen en mij daarin steeds verder in ontwikkeld. De stroom begint er steeds meer in te komen, mijn basis die ik heb gebouwd is stevig en de aanzet hiertoe is gezet op de Business Bootcamp drie jaar geleden. Hartelijk dank hiervoor.

Hilda Mossink
9 years ago

Sinds enkele maanden bouw ik aan mijn praktijk voor orthomoleculaire voedingstherapie. Ik begeleid cliënten die gezondheidsproblemen hebben of overgewicht, en dit willen aanpakken door naar hun eet- en leefpatroon te kijken.

Ik heb in januari jl deelgenomen aan Business Bootcamp en daarna de Business Blogging Master Class.

Ik heb vooral meer zicht gekregen op dat dit een proces is, dat doorzetten en vertrouwen in mijn eigen dienst en werkwijze de basis is. Ook veel gehad aan praktische tips qua plannen, netwerken, werken zonder afleiding. Het meeste indruk maakte het effect van de bewegingen/dans op mij. Wat een energie en concentratie daarna!!

Mijn business groeit gestaag. Binnenkort start ik met een ‘ Eetcafé’ een laagdrempelige proeverij waarbij mensen kennis maken met mijn dienst en visie. Op dit moment investeer ik vooral en mag mijn inkomen nog meer groeien. Ik begeleid nu twee cliënten. Inmiddels ben ik het belang gaan zien van social media, ben ik op facebook en schrijf blogs.

Wat ik met anderen vooral deel is het inzicht dat je je dienst vooral eerst moet ‘ weggeven’ , dat je eerst vrienden maakt en van daaruit vertrouwen winst en betalende cliënten werft.

Voor jullie boek heb ik wellicht nog te weinig succeservaringen, maar voor mijzelf geldt dat ik zeer tevreden ben met dit proces, dat ik de tijd en dit tempo nodig heb, past bij mij. Verder ben ik heel trots op mijn dienst/product: gezondheid is het grootste goed dat we bezitten en vaak als vanzelfsprekend ervaren, totdat er iets in de machine hapert. Dan staat onze wereld stil. Een gezond lijf is de basis van alles, het instrument waarmee we onze doelen bereiken.

Succes met het boek. Een TOP idee.

Miriam Oude Wolbers
Miriam Oude Wolbers
9 years ago

Beste Nisandeh,

Ik heb van jou geleerd dat je kansen die voorbij komen moet grijpen, vandaar hierbij mij enthousiaste reactie op jouw oproep. Super graag wil ik in je boek komen met mijn verhaal om andere ook te laten zien wat er kan gebeuren als je het PAD VAN DE ENERGIE volgt.

Het bijwonen van de Business Bootcamp in oktober 2012 heeft een grote verandering in mijn leven tot stand gebracht. Ik weet nog dat ik de dag ervoor met weinig energie terug kwam van een sollicitatiegesprek. Dit in tegenstelling tot de energie die ik voelde bij de Business Bootcamp. Bruisend van de energie en de ideeën was zondagavond de keuze snel gemaakt, ik ga mijn eigen bedrijf starten op het gebied van leiderschapscoaching en interim management. Op 1 november is Bloei Consultancy opgericht.

Omdat ik de plannen van de bootcamp wilde VASTHOUDEN en de IMPLEMENTATIE wilde versnellen heb ik een week later afgesproken met een plaatsgenoot Marije Lochtenberg die ook bij de Business Bootcamp was. Tijdens dit gesprek voelden we onze plannen groeien. We besloten een samenwerking op te zetten omdat we aanvullende diensten leveren. Met een derde partner hebben we plannen gemaakt voor een Vrouwelijke Krachtmeeting bijeenkomst. We hebben veel van je lessen doorgevoerd zoals LAAGDREMPELIGE INSTAP, GEBRUIK SOCIAL MEDIA, PERFECTE ORGANISATIE OM DAARMEE EEN WOW PRODUCT NEER TE ZETTEN. We hebben gekozen voor implementatie, daadkracht en zijn hiermee uit onze comfort zone getreden. Resultaat was een erg succesvol lokaal event eind januari met 80 enthousiaste vrouwen en aangezien de vraag groter was dan de beschikbare ruimte een herhalingsevent met weer 80 vrouwen vorige week (en nog steeds vele tientallen vrouwen op de wachtlijst). Hier hadden we niet van durven te dromen. We hebben zelfs de pers gehaald met ons initiatief om lokaal vrouwen te verbinden en te inspireren. Onze facebook pagina is erg veel bekeken en we hebben een groep op LinkedIn opgezet.

Alle gevolgde trainingen (Business Bootcamp, Financial IQ, social media secrets en Women de Biz Differently) hebben stuk voor stuk bijgedragen aan het bereikte resultaat. Ook de contacten die tijdens de business bootcamp zijn gelegd hebben een rol gespeeld. Mijn website bouwer Manuela van Prooijen is een contact wat voorkwam uit het beehive spel! Het resultaat een prachtige website (www.bloeiconsultancy.nl) en een zeer waardevolle samenwerkingspartner.

Het gaat om ENERGIE, SAMENWERKEN, IMPLEMENTATIE EN GROOT DURVEN TE DENKEN. Ik heb samen met mijn samenwerkingspartners nog veel plannen en graag willen wij met ons verhaal een bijdrage leveren aan een betere wereld. Wij hopen met een vermelding in je boek op onze beurt ook weer veel mensen te inspireren om hun eigen passie te volgen. Met als resultaat dat mensen, teams, organisaties en de zelfs de wereld tot bloei zullen komen.

Miriam Oude Wolbers

Elles van Dinteren
9 years ago

Mijn naam is Elles van Dinteren en heb een coach praktijk in Rotterdam en Terneuzen.
Door middel van Enneagram Integratie Kunde haal ik het potentieel van de mens weer naar boven.
Ik ben gericht op mentale en fysieke vitaliteit. Mijn specialisme is het in kracht en balans brengen van mensen met stress, burnout en gewichtsproblematiek.

Business Bootcamp in januari 2013 heeft mij geleerd dat ik de ondernemer ben en ik de enige die mijn business kan maken tot een succes. Het beteken voor mij dat ik naar buiten moet treden. Laten zien wat ik in mijn marge heb. Het gevolg is dat ik, al is het schoorvoetend, social media meer ben gaan gebruiken. Een aantal lezingen gegeven heb over het Enneagram, karakter structuren en maskers, die de mens gebruikt en achter verschuil (hoe herkenbaar!).

Het inzicht dat ik aan andere ondernemers wil geven is dat je in jezelf moet geloven.