De beste vakantie ooit!

2995 views | 105 reacties |
shares


Welkom bij “Het Geweldige Leven”.

Je bent niet geboren om een “OK leven” of zelfs een “goed leven” te leiden.

Het gaat in het leven om geweldige ervaringen, reizen, eten, dingen, plaatsen, mensen…

Maar soms is zelfs geweldig niet genoeg, dus laten we eens focussen op “Het Beste”.

En omdat het zomer is – laten we ons eens focussen op jouw beste vakantie ooit.

Mijn beste vakantie ooit?

Ik dacht dat het een moeilijke vraag was, gezien alle mogelijke antwoorden: de safari’s, de cruises, de once-in-a-lifetime ervaringen, de bucket-list reizen…

Maar mijn absolute winnaar is mijn reis in 2009 naar Tanzania.

Na een ongelofelijke privé safari van 10 dagen en ontmoeting met de Massai stam, samen met mijn vrouw en dochter, ging ik meteen door om de hoogste berg in Afrika, de Kilimanjaro, te beklimmen.

Dat moment was de meest intense en fysiek moeilijkste ervaring van mijn leven.

Maar de beleving van de zonsopkomst op het dak van Afrika maakte het ook de meest bevredigende ervaring – eentje die ik nooit zal vergeten.

Wat was jouw beste vakantie ooit?

Laat me weten wat jouw favoriete vakantie aller tijden is in het commentaarveld hieronder. Lees ook de ervaringen van anderen eens – misschien brengen ze je op een idee voor je volgende vakantie.

Als je dit blogartikel waardevol vindt, deel het dan binnen jouw netwerk door te klikken op de Tweet, Like, Share or Google+ knoppen links op deze pagina, zodat ook zij ervan kunnen profiteren.

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
105 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rosa Dekker
8 years ago

Geen palmbomen en witte stranden, in badpak op een ligbed met een lekker drankje. Maar wel met een volgeladen auto voor het eerst naar ons pas aangeschafte tweede huis in Duitsland.

Nog niet weten hoe de elektriciteit werkt, dus in het donker zitten de eerste dag. ‘s Avonds het bed in elkaar zetten in de woonkamer, de slaapkamer is nog niet bewoonbaar. Een kale keuken, dus koken op een camping gasstelletje.

Tot de ontdekking komen, dat het toilet kapot gevroren is in de winter – maar gelukkig, er is er nog een die wel werkt. De verwarming, die het ook niet doet, want ook die is kapotgevroren.

Gelukkig is de loodgieter snel in staat om hem te maken, ook het toilet wordt weer in orde gemaakt.

Veel gedoe, maar ik kijk met heel veel goede herinneringen terug naar onze “eerste keer” in ons heerlijke Duitse huis.

Fleur Klinkers
9 years ago

Tijdens iedere vakantie die ik gemaakt hebt zijn topmomenten geweest. Na een vol jaar rond de wereld te hebben gereisd vroeg iedereen wat mijn meest favoriete land was…. ik wist het niet echt…. nadat ik in Zuid-Afrika geweest was wist ik het voor 100% ZEKER… Wauw… de smiles op de gezichten van deze mensen, het keukenpersoneel van een bed en breakfast hebben zelfs het volkslied voor ons gezongen, wauw wat was dit mooi, krijg er nu nog kippenvel van…

Ramon de Vries
Ramon de Vries
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit was mijn rondreis door Zuid-Amerika.

Begon in Quito, Ecuador met eindbestemming Sao Paulo, Brazilie.

Ik heb Sao Paulo nooit gehaald: na twee weken mijn huidige vrouw tegengekomen en bijna 4 jaar in Ecuador blijven “hangen”.

Ik ging alleen en kwam terug naar Europa met 1 vrouw, 2 kinderen, 1 nieuwe taal, mijn huidige vakgebied en een berg ervaringen.

Sylvia Holtkamp
Sylvia Holtkamp
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit was onze eerste reis naar Indonesië. De lieve mensen, de geuren en kleuren, de gastvrijheid. We zijn uitgenodigd bij een tanden slijperij en huwelijk op Bali. We waren met een groep van ca 16 mensen en werden als VIPS behandeld. Ook moesten we mee eten wat we wel wat eng vonden maar uit beleefdheid konden we niet weigeren en niemand is ziek geworden. Wat een mooi land.

Greta van Buuren
9 years ago

Ik ben niet zo’n reiziger, mijn beste vakanties ooit zijn iedere keer weer waar mijn hart opengaat en dat is in Nederland…. Zeeland in dit geval…. Wat mij daar aantrekt en ik ook in bijv. Griekenland vond is het “eiland-gevoel”, voornamelijk het strand en de zee. Temperaturen liefst niet te hoog maar behaaglijk. Ik geniet van de wind en het water en vooral de uitgestrektheid en het besef dat er onder water nog een hele grote wereld ligt waar wij ons het meest van de tijd niet van bewust zijn. Groet, Greta

Martine Verweij
7 years ago

Wow! Wat heerlijk om al die positieve vakantie-ervaringen te lezen. Wat is het leven toch mooi en overvloedig!

Mijn beste vakantie ooit is in 2000 naar Costa Rica. Ik had op ICQ afgesproken met een ‘tico’. Ik had mijn rugzak en de Lonely Planet bij me. De ‘tico’ heeft me 1,5 week de mooiste niet-toeristische plekken van zijn land laten zien. Ook heb ik een aantal dagen vertoefd als enige gast in een ‘cabin’ op 20 meter afstand van een paradijselijk verlaten wit palmbomen strand. Veel exotische dieren gezien. Als ‘Jane’ met een enorme snelheid aan een katrol langs de toppen van de bomen in het bos gezoefd. Alles was overweldigend en ontzettend gaaf.

Ronald Dingerdis
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit? Dat speciale moment zie ik nog zo voor me……. We reden in een auto, een zwarte auto met vierwielaandrijving. Een hoge grote auto waar 7 personen een zitplaats in kunnen vinden.
De stoelen zijn als zetels en bekleed met beige leer en stoelverwarming in de voorstoelen waarvan die van de bestuurders op de lage stand aan staat.

Een zwarte lak siert de auto met van die chromen balken naast de auto net bij de dorpels, voorop een koeienvanger waarvan ik mij afvraag of die ook echt een klap kan opvangen. Het geeft de auto een stoere uitstraling.
De dubbele uitlaat versterkt de uitstraling van snelheid een kracht.
Ik bevindt mij in een auto die gromt als je het gaspedaal te bruut indrukt, vooruit springt alsof we op safari zijn. Of we een roofdier zien versnellen om zijn prooi te bespringen. Een prachtig doch bruut gezicht, de natuur heeft het zo bedoeld blijkbaar.

Het was al laat of beter gezegd vroeg in de ochtend. Ik werd gereden naar mijn bestemming, ik zat op de passagiersstoel en genoot van al het mooie wat verlicht was in de nacht.
De auto verplaatst zich met een kleine 110 km per uur in de donkere nacht, de koplampen schijnen ver voor ons uit en verlichten de weg. In de verte zie ik de achterlichten van een andere automobilist, we zijn niet de enige reizigers.

Het is gek, zo hoog in de auto lijkt met alsof we langzaam rijden. Ik kijk voor de auto en de witte strepen glijden ons met grote snelheid voorbij in het schijnsel van de linker koplamp.

Dan wordt mijn aandacht getrokken door een licht rechts van mij, ik kijk en zie een klein dorpje in de verte. Een kerktoren wordt verlicht en steekt af in de donkere nacht die het gebouw omhult en in zijn greep lijkt te hebben.
Het is stil, enkel het geluid van de banden, het zachte ronken van de motor die iets meer toeren maakt is hoorbaar in de cabine waarin ik zit.

Ik voel de stoelleuning wat harder in mijn rug drukken door het versnellen van de auto en ik kijk opzij naar diegene die achter het stuur zit en de auto aanspoort om meer snelheid te maken. De auto springt met grote sprongen vooruit, schijnbaar blij met de aansporing.
Het gezicht van de bestuurster wordt zwakjes verlicht door de navigatie die aan staat en ons de weg toont.
Het silhouet van de bestuurster is zo krachtig, zo mooi gevormd en ik merk op dat ze wat stuurs de nacht in kijk af en toe in haar spiegels turend naar anderen die haar naderen en die ze met het versnellen lijkt te ontkomen.

De tijd lijkt stil te staan, ik blijf naar de bestuurster kijken en voel een geluk makend gevoel zich meester van mij maken. Warm, het lijkt wel of mijn borst verwarmd wordt en mijn hart een sprongetje maakt en groter wordt. Ik voel dat ik inmiddels glimlach en het geluid van de motor sterft langzaam weg in mijn hoofd, wordt dof en hoor ik nog slechts in de verte.
Ik staar en zie dat ze naar plots ook naar mij kijkt.
Ze glimlacht wat onzeker naar me en vraagt wat er is?
Even is het stil, dan hoor ik mijzelf tegen haar zeggen ‘wat ben je mooi, ik hou van je’. Ze lacht en zegt gekkie ik ook van jou……. Plus 1. Dit is haar manier om te zeggen dat ze nog meer liefde voor mij heeft dan ik voor haar voel, net 1 stukje liefde meer. Iets wat me aan het lachen maakt.

Dit moment is onbetaalbaar voor me, ik kijk nog even naar haar een dan kijk ik op de achterbank. Daar ligt een jongedame te slapen, het bewijs van onze liefde…… onze dochter.
Ze slaapt en waant zich veilig, veilig omdat ze weet dat haar moeder haar thuis brengt, de rust die dit haart geeft maakt dat ze in slaap is gevallen. Wat heb ik in het leven gedaan dat ik dit mag meemaken, dankbaarheid is het woord wat me te binnen schiet, dankbaar ………… de energie van dit moment is zo groot en allesomvattend. Ik heb het gevoel dat ik nu bergen kan verzetten.

Ik zal me met iedere vezel die ik in mij heb inzetten om ze te geven wat ze verdienen, wat wij als gezin verdienen. Nog meer geluk. ‘Whatever it takes’ schiet door mijn hoofd,’whatever it takes’.
Binnenkort zie ik diegene weer die dit heeft gezegd en wat ik heb omarmd met alle kracht die ik in mij heb. Nisandeh Neta was diegene die deze woorden tot mij sprak, althans zo heb ik dat ervaren. Ik was op dat moment met vele honderden bij hem in de “les“ aanwezig.
Zou hij ook zo gek zijn op Vered als ik op Miranda mijn vrouw? Nee, ik glimlach een schud mijn hoofd. Miranda vraagt aan me wat is er?

We zijn op weg naar huis na een dag met vrienden te hebben opgetrokken, ik ben gelukkig. Het moment is volmaakt.

Dit gevoel heeft geen verre reis ooit nog met me gedaan. Ik heb van alle reizen stuk voor stuk genoten en ik wil er nog heel wat maken. Maar ze staan in schril contrast met wat ik toen heb ervaren. Mijn vrouw is mijn vakantiebestemming, en alleen ik kan ze boeken…………… .

Nicky Beentjes
9 years ago

Hoi Ronald,

Wat een ontzettend mooie ervaring!

Nicky

Michaëla Wierdsma
9 years ago

Dit is vast een blog van vorig jaar. Niettemin, leuk om te lezen en ook de commentaren. Een aantal mensen heb ik inmiddels ontmoet en nu leer ik hen nog een beetje beter kennen.

Mijn beste vakantie ooit was op mijn 19e. Met een aantal highschool leerlingen en docent naar de Big Horn Mountains. Voor 7 dagen eten mee, alles op je rug en lopen maar. Drie dagen, dan Cloud Peak (4000 meter) beklimmen en 3 dagen naar het ophaal punt. Een super ervaring. En wat was douchen daarna prettig.

Fijne dag.

Daphne van den Boogaard

Al reagerend op ‘de beste vakantie ooit’ van Ritska, realieerde ik me dat ook ik het meeste heb geleerd van een pittige reis.

Tijdens onze rondreis van 6 weken langs de Australische oostkust hebben mijn man en ik een kleine week doorgebracht op Hinchinbrook Island. Geen vakantie, puur overleven.

We werden per boot afgezet, om ons daarna zelf te moeten redden. De backpack gevuld met tent, pannetjes, eten en andere survivaltools. We voelden ons echte McGyvers 😉

Wat hebben we samen veel overwonnen die reis. De hitte, de droogte, het lange zoeken naar water. De enge beesten (variërend van bushrats tot krokodillen), het vele stijgen en dalen. We leerden elkaar op een nog dieper niveau kennen, soms verrassend “Er ligt een slang op het pad, ga jij maar voor” aldus mijn man. Vaak verbindend, van mopperend “Wiens idee was dit?”(de mijne, ik beken) tot zingend “elke stap is er één dichterbij ons doel”.

Bij de Zoë falls, een klaterende waterval, zwommen we na een lange tocht in het kraakheldere meertje. Waar mijn – toen nog vriend – mij volkomen onverwacht ten huwelijk vroeg: “als we dit samen aankunnen, dan kunnen we samen alles aan.”

Inmiddels zijn we bijna 10 jaar getrouwd. Hoewel de totale rondreis een prachtige reis was, hebben we het nog steeds over die barre tocht over het onbewoonde Australische eiland. Een mooie metafoor voor uitdagingen aangaan, blijven doorzetten, elkaar vertrouwen en onvoorwaardelijke steun. En als het eens wat moeilijker gaat? Dan zetten we samen één stap vooruit, dichterbij ons doel – als oude besjes nog een keer naar ‘Aussie’.

Eric Oving
9 years ago

Mijn beste vakantie was een 3 maandse reis naar Zuid Amerika, Argentinie, Chili en Bolivia samen met mijn vrouw Marleen.

Van wandelen in Patagonie tot een fantastische jeep tocht over de salar de Uyuni, onvergetelijk. Er is nog veel meer te vertellen, maar dan worden het pagina’s vol.

Anja Sijben
9 years ago

Op de grindgaten in mijn geboortedorp.

Ben op veel plekken geweest en gezien over de hele wereld, fantastische ervaringen, vele mooie momenten. Maar als je zo vraagt wat is de beste vakantie ooit denk ik toch terug aan de vakantie toen ik 17 was en elke dag een hele zomer lang met kajaks, een opblaasboot, zeilboot, surfplanken over het beekje, de maas naar de grindgaten peddelden en daar ons met een groep vrienden vermaakten met zon water wind en elkaar. De moeder van vriendinnen van mij zei nog, dit wordt jullie beste vakantie ooit. Tot nu toe heeft ze gelijk gekregen!!

Anja Leinders
9 years ago
Reply to  Anja Sijben

Haha, het hoeft niet altijd ver weg te zijn Anja.
Mijn jongens hebben aan diezelfde grindgaten aan de Maas deze maand hun best gedaan om er hun beste vakantie van te maken 🙂

Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek
9 years ago
Reply to  Anja Leinders

Inderdaad, je hoeft niet ver weg voor een TOP vakantie.
Wij gingen vroeger op vakantie bij mijn tante aan boord. Die had een binnenvaartschip en legde deze in de zomer drie weken stil in een grintgat in Limburg. Surfplanken, speedboat, luchtbedden, alles wat je nodig had bij de hand. En als het schip leeg was, was het extra gaaf om van de roef het water in te springen.
Heerlijk!
Mooie herinneringen…

Klaartje Loose
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit was naar Nepal; ik vertrok in een periode dat ik echt niet meer wist hoe ik verder moest met mijzelf en mijn leven. Muurvast zat ik, toen ik het verzoek kreeg om persoonlijk schoolgeld weg te brengen naar een Tibetaans vluchtelingenkamp daar, want het jaar daarvoor was een groot deel van het geld onderschept. Ik zou betalen voor mijn eigen reis en omdat ik toch niet wist wat ik verder moest, boekte ik een ticket voor 3 maanden, kocht mijn eerste paar bergschoenen en ik vertrok. Ik had al wel in Asia gereisd maar niet in Nepal en nog niet alleen, ik had nog geen bergwandeling van langer dan een halve dag in Europa gemaakt, en ik was bezorgd, angstig, in de piekerstand en behoorlijk neerslachtig toen ik vertrok…

Eenmaal in Nepal werd ik verliefd op de mensen en op de Himalaya!! Ik had aan de lopende band prachtige, ontroerende, betekenisvolle ontmoetingen met Tibetanen, Nepali en met andere toeristen (we noemden onszelf reizigers natuurlijk 😉 ) Heb wekenlang trekkings in de bergen gelopen en kon er eigenlijk geen genoeg van krijgen. De schoonheid van de omgeving, fysiek iedere avond om 20:00 uur afgepeigerd zijn en voldaan naar bed gaan, de ontdekking dat ik niet piekerde en somberheid en angst als sneeuw voor de zon verdwenen door het bergwandelen! Het was geweldig… Daarbij werd mij op die reis duidelijk dat er hulp kwam als ik het echt nodig had (ik werd bijvoorbeeld heel ziek terwijl ik even terug was in Kathmandu; de guesthouse-houder versleepte me naar de keuken zodat ik constant onder toezicht was -ik had 40 graden koorts en ijlde- en zorgde persoonlijk voor gekookt water en Ayurvedische kruiden om me er bovenop te helpen). Ook ontdekte ik dat de antwoorden op mijn vragen vanzelf opwelden als ik stopte met piekeren en mijn energie op het pad voor me richtte….

De 3 lessen uit deze fantastische vakantie helpen mij nog dagelijks: somberheid en angst verdwijnen door fysieke inspanning, als je het nodig hebt komt er hulp, stop met piekeren, richt je energie op je pad en de antwoorden komen vanuit het onderbewuste omhoog!
En als ik een geheugensteuntje nodig heb, dan pak ik mijn fotoboeken…

Ohhh ik krijg helemaal zin om weer naar de Himalaya te gaan, dit keer met mijn Lief!!

Marne van Veenendaal
9 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Wow Klaartje, Wat een geweldige ervaring en een prachtig verhaal deel je met ons.
Nepal staat ook op mijn vakantielijstje. Krijg er helemaal zin in.
En een goede reminder dat je je hoofd beter kunt loslaten en gaan bewegen als je er niet meer uitkomt.

Bert Kuiper
9 years ago

Mijn beste vakantie was een liftvakantie als student door Engeland, Wales en Ierland. Als lifter maak je de gekste dingen mee. Nu ik het zo opschrijf word het misschien weer eens tijd voor een liftvakantie.

Marloes van der Kamp
9 years ago
Reply to  Bert Kuiper

Hai Bert,
Ja, leuk dat je dat opschrijft. Ik heb vroeger ook wel veel gelift – inderdaad heel veel gekke en leuke dingen beleeft.
Krijg ook gelijk weer zin in een nieuwe lift-vakantie 🙂

Jolanda van der Horst
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit was niet echt een vakantie, maar een bezoek aan Australië (Melbourne en Sydney) om te kijken of het iets zou zijn om daar te wonen. Eén keer 6 weken en één keer 2 maanden ben ik er geweest. Wat een prachtig land en wat een ontspannen sfeer. Ik zou er graag wonen en werken. Helaas is dat niet meer van toepassing.

Esther Molenaar
9 years ago

Ik heb best veel gereisd en ben ook op veel bijzondere plekken geweest. Zo ben ik in 2007 met mijn vrouw naar Amerika geweest. Heel bijzonder om dat samen mee te maken.

Mijn beste vakantie was onze eerste kampeervakantie. We hadden een tentje gekocht waar we ruim met z’n tweeën in konden en zijn naar Luxemburg geweest. Twee weken heerlijk samen. Genietend van ons tentje, de mooie camping de fantastische omgeving en de lieve mensen die er allemaal om ons heen stonden op die camping. Gewoon WOW!

Fiorella Martijnse
9 years ago

Geweldig , al die verre reizen en ervaringen. Klaartje , de 3 lessen uit jouw vakantie zijn inspirerend!

Toch was mijn beste vakantie ooit niet ver weg: met een tentje door Frankrijk met mijn eerste echte vriendje. Het plekje vlak aan de rand van een meer onder een grote boom. Als je de tentrits opendeed en je hoofd naar buiten stak, keek je zo in het bladerdak . Voor het ontbijt een plons in het meer. De zon , het meer, elkaar en al die aardige mensen…

Het is al heel lang geleden. In die tijd had je nog “Het Generatieconflict”. Nu een volledig uitgestorven begrip, want iedereen die daar onder geleden heeft, heeft het zijn eigen kinderen nooit willen aandoen. Op reis gaan met je vriendje was toen een daad van protest, waar je toch wel even over nadacht en die in de familieverhoudingen nog lang naklonk. Het was een stap opzij , uìt de beperkingen, wèg van de regels en in de overtuiging dat een betere wereld voor iedereen onder handbereik lag, als we alleen maar de stem van het hart volgden.

Voor de wereld pakte het iets anders uit, maar voor ons klopte het wel. Elk leven gaat zijn eigen pad, kent zijn eigen strijd, maar met dat eerste vriendje ben ik nog steeds getrouwd.

Klaartje Loose
9 years ago

Wat een mooi verhaal Fiorella!
En je hebt gelijk, je hoeft niet ver weg voor top-ervaringen.

Ik heb hele goede herinneringen aan fiets-kampeer-vakanties met mijn beste vriendin naar… Vlieland!
Een klein tentje op het natuurkampeerterrein in de duinen, een autovrij eiland met een prachtige kust, en het beste gezelschap dat ik me maar voor kon stellen. (Niet met al je vrienden kun je op vakantie, gelukkig kan ik heel goed op stap met mijn beste vriendin. )

Natuurlijk kregen we wel eens een bui op onze koppies, maar weg geregend zijn we daar nooit, de wind waait alles zo weer droog tenslotte.
Mosselen eten voor de tent, mmmmmmmm.

Paulien van der Geest
9 years ago

Mijn wereldreis in 2005… Onderweg vroeg ik me af hoe ik van reizen mijn beroep kon maken… Na 1 week thuis kwam ik mijn huidige partner tegen, die net terug was van 2 jaar in Afrika … en ook altijd op reis was…

Inmiddels hebben we samen een reisorganisatie onder het motto Go Fair. Go Local.

Onze leukste ervaringen zijn de ontmoetingen met lokale mensen, kennismaken met de lokale cultuur. Dit proberen we nu zo veel mogelijk andere mensen ook te laten ervaren.

Cynthia Strijbos
9 years ago

Mijn allerbeste vakantie Ooit zal ik nooit vergeten.

Het was een huttentocht over een bergrug in Oostenrijk.
Buiten het feit dat het ontzettend mooi is zo hoog in de bergen en er een ultieme rust en stilte heerst, is de ervaring mij zo dierbaar.
De eerste dag moesten we van 900 meter naar 2500 meter hoogte. Een zware klim, maar vooral omdat ik last kreeg van hoogteziekte en geen adem meer kreeg en doodop was.
Daarom maar een dag extra op 2500 meter bijgekomen en de volgende dagen ging het perfect en konden we naar 2800 meter over de bergruggen lopen. Doodsbenauwd dat ik naar beneden zou kletteren leerde ik mijn grenzen verkennen en voor ik het wist huppelde ik over puinhellingen met rollende steentjes onder mijn voeten en een afgrond waar je U tegen zei.

Tijdens deze vakantie heb ik zo ontzettend geleerd welke kracht ik in me heb en ook als je denkt dat je niet meer kunt, je toch méér kunt!

Deze ervaring heb ik echt meerdere keren in mijn leven kunnen gebruiken om kracht uit te putten en ben dankbaar dat ik het heb mogen meemaken!

Daarnaast voel je je zo verbonden met de aarde en de natuur als je zo hoog omringd bent door alleen maar rotsen, adelaars en steenbokken. Prachtig!

Hannie Mommers
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit is in 1999 geweest. Mijn man en ik hadden een heel moeilijke periode achter de rug en vervolgens zijn we samen op vakantie gegaan naar Spanje. Ik vond Spanje niks in die tijd, te toeristisch, stugge inwoners. We zijn in Andalusië terecht gekomen tussen het meest gastvrije volk dat je je kunt voorstellen, waardoor ik een groot deel van mijn vooroordelen kwijtraakte.
(Maar goed ook, inmiddels woont mijn zoon in Spanje en is getrouwd met een Spaanse. Stel je voor dat ik het nog steeds niks had gevonden daar 🙂 )

Karin Bloem
9 years ago

Misschien sluit ik de rij, maar ik was op reis toen deze blog uitkwam. Waar? In Kenia. Ooit mijn beste vakantie. Huwelijksreis. Ik was zo gegrepen door dit land, dat ik zelf nooit als vakantieland zou hebben uitgekozen. Ik was toen in de ban van Azië en Zuid Amerika en ik dacht dat er in Afrika geen interessante cultuur zou zijn en je de dieren beter op tv kon zien. Maar niets was minder waar. Ik werd erdoor gegrepen. Ben daarom een jaar later van Amsterdam naar Zimbabwe gereden met mijn kersverse man en er uiteindelijk gaan wonen. Wat een waanzinnig continent. We hebben er 12 jaar gewoond en onderhouden nauwe banden met dit waanzinnige continent, want … ik organiseer er nu safaris op maat inmiddels niet alleen in Kenya, maar ook in Tanzania, Uganda, Botswana, Namibia, Zimbabwe en Zuid Afrika. Wat is er nou leuker dan mijn passie te delen met anderen en hen ook zo’n waanzinnige ervaring te bezorgen?

Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit?
De vraag lijkt zo makkelijk, maar blijkt best lastig.
Al zo veel gave reizen gemaakt… 3 maanden reis door Aussie/New Zealand,.. bergbeklimmen in de Dolomieten…Heritage tour Scotland…rondtrekken in de Oostbloklanden… enz.

Maar voor nu kies ik toch voor de vakantie in IJsland.
Waar we een Landcruiser huurden en het avontuur op zochten. Heerlijk met z’n tweeën een weg banen tussen de lava brokken, in het niets over verlaten vlaktes rijden. De rivier oversteken, zelfs totdat het water tot net onder het raampje komt. En het mooie…ik reed!

Het is een land van extremen. De gletsjers vs geisers. De drukte van de stad vs de uitgestrekte verlaten vlakten van het binnenland, waar je soms uren niets tegen komt. Maar ook de schoonheid van de mensen, de taal, de cultuur, de ijsmeren. De hot springs in de vrije natuur en de hottubs in de achtertuinen, vanwaar je tot laat nog van de sterrenhemel kunt genieten. De vele kleuren die de vegetatie heeft, de vele watervallen. Maar ook het dierenrijk; de schapen, de Ijslandse paardjes, zeehonden, papegaaiduikers en de walvissen. Vanuit een bootje de bultrug en de dwergvinvis van heeeel dichtbij mogen bekijken. Wat is dat bijzonder. Een reis die ik niet snel zal vergeten.

Ik kan iedereen IJsland aanraden als een Must-Do bestemming!

Péron van Stralen
9 years ago

Een van mijn beste vakanties was die met mijn geliefde al meer dan 20 jaar. Het is een grote vakantie met allerlei belevenissen. Het houdt niet op.

Maar mag ik die ik toch wel als heel bijzonder heb ervaren is ongeveer 20 jaar geleden van zuid Australie door het hartje Alice Springs, trekken door de Outback (Flinders Rangers, Simpson Desert, Uluru, Bungle Bungles). Back to basic. ‘s nachts buiten slapen bij een kampvuur. Eten en drinken, altijd met kampvuur. Geen winkels onderweg. Of slapen in een afgesloten tentje om de slangen buiten te houden in de woestijn. Dan wakker worden ‘s morgens vroeg om met een kangaroo op een paar meter afstand ook gebruik te maken van de Billabong om je op te frissen.

Het hart van Australië opzoeken. Is heel bijzonder! Alleen een paal met een bord op een paar uur rijden van een kleine nederzetting. (in de outback, niet verharde wegen, alleen geschikt voor 4w drives).

én een paar jaar geleden, met ons complete gezin zeezeilen bij de Archipelagos ten oosten van Stockholm. Adembenemende omgeving.

én vorig jaar zeezeilen rond Corfu, Paxos & Erikousa met paradijslijke stranden, zonsondergangen en -opgangen. Fijne mensen.

én afgelopen zomer in Oostenrijk, actief, raften, hochseilgarten in de bomen langs kabeltjes op 14 meter hoogte ‘spelen’ en wandelen in de bergen, buiten zijn, ‘opgaan’ in de natuur.

De beste gaan we nog wel een keer doen met de hele familie, of nog een keer door Australië of Nieuw Zeeland.

Monique Slikkerveer
Monique Slikkerveer
9 years ago

Mijn beste vakantie was in de zomer van 1998. We waren met ons gezin met het vliegtuig naar Alanya Turkije. Alle voorgaande vakanties gebeurde er altijd wat mijn T. wilde. Had hij geen zin in zee, dan bleef het hele gezin in het appartement.
Toen heb ik een keuze gemaakt. Ik wilde plezier hebben met mijn kids. Op naar de zee dus. T. verbijsterend achterlatend. Wat had zijn vrouwtje nu ineens gedaan. Vanaf dat moment ben ik voor mezelf gaan kiezen. Wat een inzicht! Wat een openbaring!! Ik kon het dus best; goed voor mezelf en mijn kids zorgen. T. is in die ontwikkeling niet meegegaan; verzette zich hevig. Na veel pogingen van hem om mij weer in zijn gareel te krijgen .. na veel vernederingen heb ik na 8 maanden de scheiding aangevraagd. De grootste, geweldigste keuze na mijn eerste (zee)succes.

Anja Gielen
Anja Gielen
9 years ago

Cefalonia!

Een klein eilandje in de Ionische Zee, net onder Corfu.
Verscholen tussen de palmbomen vind je de mooiste baaien met hagelwitte stranden en kraakhelder water. Soms ligt er een roeibootje op z’n kant, maar verder zie je er niks of niemand, behalve de adembenemende schoonheid van de natuur!
Schitterende authentieke dorpjes met olijfbomen en een pleintje in het midden.

Restaurantjes? Picture this:
Een blauw met wit geschilderd huisje in een boomgaard .
Een paar houten tafeltjes in de schaduw van de bomen. Drie verschillende keukenstoelen eromheen. Menukaart op een soort van perkamentachtig papier, alleen in het Grieks.
Snap je niet wat er staat? Kom dan maar binnen dan mag je het aanwijzen in het piepkleine keukentje. De kok en z’n vrouw kunnen het niet voor je vertalen, want zij spreken ook alleen maar Grieks. Opa zit op een bankje voor het huisje op z’n accordeon te spelen. Tandeloze mond, een stralende lach.
Met zijn voet beweegt hij zachtjes heen en weer. Er zit een touwtje om de voet. Het touwtje is aan het uiteinde vastgemaakt aan een hangmatje waarin een mollige baby ligt te slapen. Opa wiegt haar liefdevol.
Willen we een glaasje ouzo? Of liever een bakje met vers fruit?

Meer hoef ik niet te zeggen, toch …….

Arnaud van der Veere
Arnaud van der Veere
9 years ago

Vakantie? Indien je een beste vakantie hebt betekent dat je niet geleefd hebt in het moment, genoten van het moment en dat je een voorstelling had gemaakt die is tegen gevallen. In mijn leven kan ik geen vakantie aanwijzen als de beste.

Elke vakantie was goed, ja groots. Het waren avonturen, levenservaringen die allen tezamen mijn leven hebben bepaald. Je leeft maar een keer dus een vakantie is slechts een beperkte tijd in je leven. Wil je echt leven dan moet elke vakantie een levenservaring zijn !

Asha Vasconcellos-Badal

Dank je wel Arnaud, voor je mooie comment.

Ik liep ook mijn vakanties door, op zoek naar de beste, maar kwam ook tot de conclusie dat ze allemaal bijzonder waren op de een of andere manier.

Toen zag ik je post en dacht: Mooi verwoord!

Dus… ik sluit me er helemaal bij aan.

Annelies Vroomans
9 years ago

Mijn favoriete vakantie aller tijden?

Da’s al een poos geleden. Ik was 9 🙂

Herinneringen:

Huis langs een landweg,met een beneden en boven een lage kleine slaapkamer. Wilde tuin, ruimte voor avontuur en alleen zijn. Bomen waardoor de zon het mooiste licht doorliet, banen geel door zachtgroen. Zacht aaiende wind.

Aan de overkant een boerderij. Koeien met ogen om in te verdwalen. Lucht van vee, van kippen, van leven, Mee op de kar, bundels stro ophalen.

Zou ‘t er nog zijn?

Saskia Steur
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit?

Dat is zonder enige twijfel onze kajakvakantie in Baja California, aan de westkust van Mexico. Hier hebben Paul (mijn man) en ik in 1996 een week in kajaks tussen de grijze walvissen gevaren. De moeders en hun jonge kalfjes zwemmen op en neer in de lagunes van Baja, en dat was een onvergetelijke ervaring. Ik hoor nog zo de grote uitademingen van de moeders, gevolgd door de kleine uitademingen van de kalfjes die naast hun moeder zwemmen.

We hebben zulke mooie momenten gehad in onze kajak, vanaf de duinen en vanaf het strand. Dat je zo dichtbij mag komen van zulke intelligente, mooie, grote dieren, dat is zo iets bijzonders. Die ervaring zal altijd in mij blijven als iets prachtigs, wonderlijks en verrijkends.

Ik was toen 3 maanden zwanger van onze oudste dochter, Annemiek, en ik weet dat dit ook op haar een bijzondere invloed heeft gehad. Dat maakte deze vakantie wel extra super speciaal!

Klaartje Loose
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Wauw Saskia, wat een GEWELDIGE vakantie lijkt me dat, hij kan rechtstreeks door naar mijn bucketlist…. Ervaringen in de natuur zijn sowieso speciaal én verslavend voor mij, kajakken op zee (ik hou zo van de zee…) tussen walvissen geeft me kippenvel als ik het alleen nog maar lees…

Saskia Steur
9 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Leuk Klaartje, jouw reactie. Ik herken dat kippenvelgevoel ook, hoor!

Wij hebben drie walvisvakanties achter de rug. De eerste was zwemmen tussen de grienden uit de kust van Tenerife. In samenwerking met IFAW, dus respect voor de dieren staat voorop.

Baja was helemaal fantastisch, maar ook onze 5-daagse Orca-kamp in Johnson Strait, Vancouver Island in 2007 was geweldig. Veel kajakken daar, geen orca’s tijdens het kajakken, ze zijn wel vlak langs onze tentjes gezwommen, we hebben ze gehoord, alleen hing er toen dikke mist. O ja, wel een verdwaalde bultrug gezien, die dook zo onder onze boot door…. Het blijft allemaal in een sfeer van kippenvel gehuld. Die dieren mee te maken in hun eigen leefomgeving, op hun voorwaarden. Zoooooooo mooi.

Karin Bloem
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Kayakken tussen walvissen is inderdaad spectaculair. Wij bieden bij onze safaris ook allerlei activiteiten. Varieert van wandelen met kamelen, zwemmen met dolfijnen, raften, kayakken, duiken. Maar wat vaak een onuitwisbare indruk achterlaat zijn ‘sundowners’ – een bekend Afrikaans fenomeen: ergens met mooi uitzicht – heerlijke drankje en ondergaande zon. Zonsondergangen in Afrika zijn zo spectaculair!

Alex van Dam
9 years ago

Punt van kritiek!

In de opening van dit blog wordt gezegd:
“Je bent niet geboren om een “OK leven” of zelfs een “goed leven” te leiden.”

Waarom?
Mijn hele leven is OK tot nu toe. Ben ik een uitzondering?
De momenten van mijn leven in oorlogsgebied zijn de beste en meest leerzame ervaringen geweest (met lol). Ook de zelfdoding van één van mijn meest dierbare persoon is een goede leerschool geweest.
Mijn vakanties staan in het niet, bij deze ervaringen… zijn wel leuk hoor daar niet van. (ben net terug)

Misschien is het daarom dat mijn bedrijf een beetje als een schilpad vooruit komt. Ik geniet er teveel van…
Maar om gelijk te zeggen dat je niet een goed leven kan leiden in wat voor Katharen de hel op deze aarde bedoeld wordt…neen.

Grüß Gott,
Alex

Monique van der Schans

Mijn meest geweldige vakantie was die op Curacao. Zon, helder zeewater, strand, ruige rotspartijen, gezellige winkelstraatjes, heel veel kleuren, de pontjesbrug, TIG cruiseschepen die de haven in- en uitvoeren, vriendelijke mensen zonder haast, Happy Hour en vooral veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel rust.

De beste vakantie voor mij was een lang weekend naar Texas om wijlen Jim Rohn persoonlijk te ontmoeten. Een bedrijfsfilosoof die in simpele bewoordingen belangrijke levenslessen beschreef. Wat een geweldig spreker was die man en hoe toegankelijk, aardig, vol passie en inspirerend. Door hem heb ik veel zaken in mijn leven opgeruimd waardoor ik me nu veel vrijer kan bewegen.

Karin Bloem
9 years ago

Mijn eerste reis was ook naar Griekenland. 16 jaar en met rugzakje naar Griekenland gereisd. De basis van mijn passie voor reizen is toen gelegd voor heel veel reizen en mijn bedrijf! Je kan altijd blijven exploren

Jolanda van der Arend
9 years ago

Mijn mooiste vakantie ooit, was in 1991.
Ik ben samen met mijn man in New York getrouwd en hebben vanaf NY een rondreis gemaakt naar het zuiden. Je ging letterlijk dwars door de geschiedenis heen, geweldig!

Amalia Arrindell
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit was mijn eerste vakantie naar Spanje in 2001. Meestal ga ik op familiebezoek op Aruba, Amerika of zo, waar ik op een heel andere manier van geniet, maar die keer in Spanje was wel heel bijzonder. Ik was net geslaagd van de HBO, had net een nieuwe baan en had veel gewerkt om mijn huwelijk het jaar daarop te bekostigen. Ik had een vermoeid maar voldaan gevoel toen ik op vakantie ging. Ik heb het ervan genomen, eerste 3 dagen laat op gestaan en een siësta genomen, site touring door de costa brava. Het was een vakantie van 8 dagen maar door de ontspanning en vooral ook ontlading na een bewogen jaar leek het een vakantie van 2 of 3 weken. Ik was dit keer alleen met m’n moeder gegaan en we hadden besloten om volledig te genieten en dat is goed gelukt!

Anja Leinders
9 years ago

Ik heb jarenlang veel verre vakanties gedaan en heel veel mooie dingen gezien. Maar het allermooiste moment dat ik op al die reizen beleefde, was het moment dat ik in mijn eentje in de Sahara de zonsopgang aanschouwde.

De stilte, de uitgestrektheid, helemaal niks en niemand rondom me… Het was het moment dat ik het dichtst bij mezelf kwam.
Ik krijg er nu nog kippenvel van…

Karin Bloem
9 years ago
Reply to  Anja Leinders

Gaaf hoor! Het is inderdaad een geweldige ervaring om mét de lokale bevolking aan de slag te gaan en te zien wat er echt leeft in de landen. Wij hebben in Zuid Afrika dream catchers als partner om onze reizigers een middag, dag of echt een langere tijd mee te laten draaien in een town ship. Zodat je ziet wat er echt leeft. Tja, dat is uiteraard een high light voor veel mensen!

Ritska van der Zee
9 years ago

Hoi Daphne,

Ten eerste ontzettend bedankt voor je mooie compliment. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk wel erg jaloers ben op jou. Wat een mooi avontuur zijn jullie aangegaan en wat prachtig dat jullie er toen zo veel van geleerd hebben en dat jullie daar nu nog op terugvallen in verschillende situaties. Ik denk dat je echtgenoot helemaal gelijk had met zijn opmerking: als we dit aankunnen kunnen we alles aan. Dat blijkt wel weer nu jullie 10 jaar getrouwd zijn.

Mijn goals voor volgend jaar en nog vele jaren daarna is; om elk jaar met mijn nieuwe partner (dat is goal nr 2 ;-)) een mooie leerzame reis te maken. Samen de wereld ontdekken, andere culturen, ander eten, andere geuren, andere visies etc. Volledig buiten mijn comfortzone aangezien ik dit nog nooit eerder heb gedaan. Op naar het avontuur! Bedankt voor de inspiratie daarvoor!

Sprankelende groet,
Ritska

Nicky Beentjes
9 years ago

Zoals eerder gezegd heb ik vele vakanties die kunnen gelden als de beste, maar onze afgelopen vakantie in India en dan vooral Varanasi aan de Ganges was weer erg indrukwekkend. Zoveel mensen die leven met het absolute minimum aan materiële welvaart (in onze ogen dan) en tegelijkertijd zoveel spiritualiteit, zorg en liefde om ouderen, kinderen en je naasten.Terug naar de essentie van het bestaan. Blij zijn met een paar houtjes omdat je dan in de kou (dec/jan) op straat een vuurtje kan maken met je vrienden om je te warmen.

Langs de Ganges enorme stapels hout zien die gebruikt worden voor de crematie. Zelfs langs een crematie lopen en pas later goed beseffen wat er eigenlijk in dat vuur ligt te verbranden (zag ik nu echt een hoofd en arm??) Een eindje verder kinderen zien spelen met hun vlieger. Dood en leven ontzettend dicht bij elkaar. Een dag later door een klein straatje lopen wat de Death Street is en om de zoveel minuten dragers met een bamboe baar laten passeren met een in doeken gewikkelde figuur erop. Indrukwekkend om dat alles te zien en mee te maken.

Nederig word ik er van, en zeker terug in Nederland besef ik weer dat wij het (ondanks al het crisis gedoe) zo ontzettend goed hebben.

George Begemann
9 years ago

Vakantie is Voor ons opladen. Geleerd in mijn ex-pat tijd in Azië. Na vijftien jaar zwerven over de hele wereld hebben wij nu een eigen plek in de natuur van Zweden. Schone lucht, veel zuurstof en prachtige natuur. Wij delen dit graag met andere ondernemers. TilliT.nl

Richard Jungschläger
9 years ago

Wat lastig zeg….

beste vakantie of bijzonderste vakantie?
– Backpacking Mexico
– Trouwen in Santa Barbara
– Eerste vakantie met de kleine (3 mnd)
– Een weekje golfsurfen in Marokko (hoe ongelooflijk relaxed kan 1 week zijn?)

En na het lezen van de comments heb ik een waslijst waar ik voorlopig niet doorheen ga komen 🙂

Richard

Judith Noordam
9 years ago

Alle vakanties zijn TOP geweest! Welke mij goed is bij gebleven is mijn eerste keer naar Kenia. Met mijn vriendinnetje op een vrachtkist naar het verre Afrika… hoe spannend was dat! Natuurlijk op safari geweest. Dat is zooo mooi en enorm rustgevend (ondanks het vroege opstaan en de late gezellige uurtjes rond het kampvuur). Op klap op de vuurpijl kwam ik daar ook mijn huidige echtgenoot tegen. Die vakantie is voor mij dus nauwelijks te overtreffen 🙂

Karin Bloem
9 years ago
Reply to  Judith Noordam

Goed om te horen! Voor mij dus ook Kenya omdat daar onze huwelijksreis heen ging en dat toch wel de aanleiding was om er vervolgens twaalf jaar te wonen. Onze kids zijn daar opgegroeid en ben daar ooit mijn bedrijf Wild Times Safaris gestart. Goeie vibes in Afrika!
Mooi om te lezen dat het die unieke momenten in de natuur zijn, die mensen wakker schudt; zwemmen met dolfijnen, kayakken tussen walvissen, het beklimmen van Kilimanjaro, zonsopgangen in de woestijn, kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel of gewoon voeten in het zand 🙂

Ine Van Hofstraeten
9 years ago
Reply to  Karin Bloem

Een safari… deze staat absoluut bovenaan mijn lijstje! Was het weer even vergeten door de drukte en de talloze ‘TO DO’ lijstjes… 🙂 Geweldig, dit artikel. Het brengt me weer even in andere sferen en drukt me met mijn neus op de feiten.. Werken en ondernemen = OK maar ik mag één ding niet vergeten.. Genieten en leven. Dank je Nisandeh!

Maria Simons
9 years ago

Mijn beste vakantie moment ooit was in Het Binntal (Zwitserland)
We liepen op de oude handelsroute van de Romeinen. Smal karrepad, prachtige stenen bruggetjes omringd door bomen.
De kinderen stapte dapper door, de zon scheen en alles leek op zijn best. We waren echt samen op pad! Een moment om te herhalen.
Maria Simons

Fleur Klinkers
9 years ago

Maar over de Chinese muur lopen, de bomen van Angkor Wat, 4 dagen op de zoutmeren in Boliva vertoeven, het onaangeraakte Laos, mijn parachute vluchten boven New Zealand, Tahiti, Jordanie, de stammen in Thailand, het regenwoud in Malaysia….. wauw ik wil nog zoveel meemaken… liefst met de plaatselijke bevolking zodat je echt in hun cultuur kunt stappen met spijs en drank, gezelligheid en sfeer….

Bart Kappers
9 years ago

Mooi om met elkaar je mooiste vakantie-ervaring te delen.

Ik moet kiezen uit een aantal en kies voor de fietsvakantie die ik vlak voor mijn 18e verjaardag heb gemaakt met een begeleider en een groep jongeren.

Gestart in Limburg en via de Ardennen, de Vogezen, de Jura eindigden we in het Centraal Massief. Elke dag een dikke 100 kilometer fietsen door de bergen met volle bepakking.

Maanden voorbereiden, materiaal kopen en testen, fietsconditie opbouwen en uiteindelijk de reis zelf; een onvergetelijke ervaring die mij vriendschappen voor het leven heeft opgeleverd.

Wat heb ik van deze vakantie geleerd:

– Succes krijg je niet kado, maar moet je goed voorbeiden en hard voor werken als het moment daar is.
– Geniet van de mensen die bij je zijn en deel je succes met hen.
– Leer van de manier waarop je de top hebt gehaald en dupliceer de principes voor jezelf.

Fijne dag

Mirjam Sariman
Mirjam Sariman
9 years ago

Lastig, er zijn zoveel bijzondere vakanties geweest… en allemaal weer met unieke ervaringen.

Voor dit moment krijgt de vakantie in Costa Rica voor mij de titel van “de beste”. Eén week met mijn mijn afgezonderd in de natuur tussen allemaal prachtige planten en dieren. Verder niemand om ons heen, dus we werden gedwongen om echt SAMEN te zijn. Ook zijn dit ideale momenten om eens naar binnen te keren.

Dit afgewisseld met een rondreis door dit prachtige land met ontzettend lieve en gastvrije mensen maakt het op dit moment mijn beste vakantie aller tijde,…. maar als je het me morgen nog eens vraagt komt misschien wel één van de andere bijzondere vakanties op de eerste plek!

Klaartje Loose
9 years ago
Reply to  Mirjam Sariman

Herkenbaar wat je zegt, Mirjam!
Zowel wat betreft je beste-vakantie ooit-van-dit-moment, de vakantie SAMEN met je man in de natuur, als dat je beste vakantie ooit per tijdstip kan verschillen…

Vandaag is mijn beste vakantie ooit de 3 weken die we deze zomer met z’n drietjes (mijn Lief, mijn bonuskind en ik) in Cadzand doorgebracht hebben. Voor het eerst is het ons gelukt helemaal GEEN werk mee te nemen, echt vakantie te hebben, complete aandacht voor elkaar, heerlijk!

Veel fysieke inspanning (zwemmen in zee, fietstochten tegen de wind op het Zeeuwse platteland, strandwandelingen), veel goede gesprekken, bijna iedere avond heerlijk buiten gegeten, samen spelletjes gespeeld en mooi weer als extra bonus.

Astrid Wakkermans-Heggelman
Astrid Wakkermans-Heggelman
8 years ago

De wereldjongerendagen in Parijs in 1997 waren voor mij heel erg indrukwekkend. Jongeren bijeen van over de hele wereld. Jongeren die 3 jaar lang hun salaris opzij legden om van de andere kant van de wereld deze bijeenkomst mee te maken. 1,2 miljoen jongeren op een groot veld, verbonden met elkaar. Strevend naar liefde en vrede voor iedereen. Momenten die ik nooit zal vergeten.

Suzanne Trieling
8 years ago

Mijn beste vakantie ooit was toch wel naar de Dominicaanse Republiek.

Ik en mijn man zijn daar heen gegaan samen met 22 beste vrienden en naaste familie.
We gingen daar namelijk trouwen!

We hadden een klein hotel met 11 kamers, dus we hadden het hele hotel en alle faciliteiten voor onszelf en konden daarom ook alles doen en laten wat we wilden.

Ik zal je vertellen; het was 1 week lang, 1 groot FEEST!!!

We zijn nu alweer 14 jaar getrouwd en als we bij vrienden zijn die bij dat feest aanwezig waren, komt die reis nog steeds regelmatig te sprake.

Fenna Janssen
9 years ago

Zeilend rondom Corfoe, begin oktober, met ca 8 personen en een schipper op een boot. Op het vliegveld bleek dat ik de enige gast was! Samen met de schipper en zijn zus een geweldig relaxte week in de oktoberzon gehad.

Tamara Maerschalck
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit ? Voor iemand die volgens sommigen al meer gereisd heeft dan gewerkt is dat niet zo eenvoudig om uit mijn vakanties de beste te kiezen. Maar ik ga toch voor Ladakh gaan, het dak van de wereld, in het noorden van India. Een plek die zoveel ruimte geeft zodat je niet anders kan dan er jezelf zijn en in contact kan komen met je innerlijke zelf. Een plek die me zodanig inspireerde dat ik besloot om er ook andere mensen naartoe te leiden. En ook deze zomer bied ik er weer een fantastische meditatietrekking aan. Dus als jij nog op zoek bent naar jouw beste vakantie ooit, laat dan gerust van je horen !

Manon Neilen
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit was naar Thailand. Ik heb er geleerd dat het niet uit maakt hoeveel geld je bezit. Je familie is je grootste waarde die je bezit!!

Annelies Vroomans
9 years ago

Mijn favoriete vakantie aller tijden?
Da’s al een poos geleden. Ik was 9
Herinneringen:

Huis langs een landweg,met een beneden en boven een lage kleine slaapkamer. Wilde tuin, ruimte voor avontuur en alleen zijn. Bomen waardoor de zon het mooiste licht doorliet, banen geel door zachtgroen. Zacht aaiende wind.

Aan de overkant een boerderij. Koeien met ogen om in te verdwalen. Lucht van vee, van kippen, van leven, Mee op de kar, bundels stro ophalen.

Zou ‘t er nog zijn?

Nicky Beentjes
9 years ago

Mijn beste vakantie ooit zijn eigenlijk alle vakanties samen met mijn partner, genieten van andere culturen en elkaar. We verheugen ons het hele jaar op onze reis naar meestal Zuid-Oost Azië en dan bij voorkeur India. Een paar hoogtepunten… de 6-daagse Helambu trek in Nepal, zelf helemaal geen goede klimmer maar het ultieme voldane gevoel dat je de tocht gedaan hebt, de lekkerste douche ooit met emmer heet water in een hutje. Slapen in prachtige Indiase Heritage paleishotels met bedden die je niet meer terugvindt omdat de kamer zo groot is.
Het ongelofelijke landschap in Tibet, de humor van de indiërs, het heerlijke eten overal, de bijzondere sfeer in Bhutan en eigenlijk ook gewoon ‘s morgens vroeg opstaan voor een dagje fietsen op Terschelling met als afsluiting een wijntje bij de Walvis, de strandtent op de mooiste locatie van Nederland!

Mitchel Heitinga
9 years ago

Voor mij was de beste vakantie Florida, Miami en de Key’s. Wat het bijzonder maakte was dat ik door een mooi stukje natuur reed en plotseling het stil werd in mijn hoofd.

Ik liet alle zorgen, drukte letterlijk achter mij en realiseerde me dat ik mijn leven drastisch moest gaan veranderen. Dat ik gek gemaakt werd door sociale conditioneringen.

Dat ik door reclame’s beïnvloed werd, je zou kunnen zeggen misleid, dingen te moeten hebben, zodat ik mij beter voel of een beter leven zou hebben (tijdelijke voldoening)..

Dat ik dacht dat ik guru’s nodig had om een beter leven te hebben, terwijl veel ideeën al in mij zitten enzovoort.

Ik bedacht me dat ik een nieuw leven zou starten. Helaas werd ik weer slecht beïnvloed door alle media, werd ik in mijn werk getrokken en door mijn omgeving opnieuw geconditioneerd.

Trapte ik weer in de principes van straffen en belonen. De buurman heeft een grotere auto, dus vinden mensen hem beter..

Totdat ik een besluit nam: het roer gaat 180% om en ik ga mijn leven leven wat ik wil leven!

Sindsdien doe ik wat ik wil en coach ik anderen hoe zij dit ook kunnen doen: hun volledige potentie benutten!

Het is de beste keuze geweest in mijn leven tot nu toe en ik de-conditioneer mijzelf dagelijks van alle sociale conditioneringen zodat ik een steeds vrijer leven krijg!

En jij?