Boeken over succes

11032 views | 232 reacties |
shares

Deze vraag wordt mij vaak gesteld… ‘Wat vind jij de beste boeken over succes?

Van de honderden succesboeken op mijn boekenplanken heb ik een lijst van 10 boeken geselecteerd, die je echt moét lezen.

Dat selecteren bleek geen gemakkelijke taak, hoewel mijn criteria simpel waren.

Het zijn allemaal boeken die ik heb gelezen, die ik geweldig vond en die een verschil hebben gemaakt in mijn leven.

Wellicht vraag jij je af waarom jouw favoriete boek niet op deze lijst terecht is gekomen. Nou ja, ik had nog wel tientallen meer boeken in de lijst op kunnen nemen…

De boeken uit mijn top 10 zijn echt niet de enige boeken die je zou moeten lezen. Integendeel, lezen over succes strategieën en deze implementeren is een fantastische manier om je te helpen in de rij te komen en in de rij te blijven op jouw weg naar succes. Dus, blijven lezen!

Hier is mijn top 10 boeken over succes:

1. Business strategie
Blue Ocean Strategy – door W. Chan Kim & Renee Mauborgne

2. Strategieën voor de nieuwe economie
FREE – door  Chris Anderson

3. Engagement marketing
Join the Conversation – door Joseph Jaffe

4. Verkoop
The Ultimate Sales Machine – door Chet Holmes

5. Financieel IQ
Rich Dad Poor Dad – door Robert T. Kiyosaki

6. Levensstijl voor de nieuwe rijken
The 4-Hour Workweek – door Timothy Ferriss

7. Mindset voor succes
Think and Grow Rich – door Napoleon Hill

8. Succesgewoontes
The 7 Habits of Highly Effective People – door Stephen R. Covey (de vader)

9. Vertrouwen opbouwen
The Speed of Trust – door Stephen M.R. Covey (de zoon)

10. Doelen stellen
Leef Lekker: Het Recept voor Succes – door… Nisandeh Neta
Ja, ja, ik ben niet zo bescheiden, en toch… dit is één van de beste boeken die ooit zijn geschreven over doelen stellen EN doelen bereiken (naar de mening van de top succes experts in de wereld).

En ik ben benieuwd om te horen wat jouw favoriete boeken over succes zijn. 

Neem simpelweg even een moment om deze te delen in het commentaarveld hieronder.

En ik moedig je aan om een boek te vinden dat jou interesseert en daar elke dag een paar bladzijdes uit te lezen. Je zult versteld staan van het verschil dat dat maakt op jouw pad naar succes!

Op jouw succes, Nisandeh

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
232 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Henrice Kupper
8 years ago

Handboek Spiegelogie van Willem de Ridder. ISBN 9789072455451.

Deze schrijver legt in een vlot geschreven en leesbare stijl uit hoe de wetten van het universum werken en hoe je deze zelf kunt toepassen. Niet moeilijk om te doen en succes verzekerd!

Anne Buiskool
8 years ago
Reply to  Henrice Kupper

Leuk om te lezen Henrice,

Ik heb lange tijd met een groepje deze manier van ondersteunen gepraktiseerd en het zinnetje: ‘we steunen je, precies zoals je bent, in al je grootsheid’opgezegd. Dat zinnetje komt altijd weer naar boven als mensen hun wensen, doelen, plannen verlangens vertellen.

Zo heerlijk om daar bij stil te staan en dan de handen ter support naar de persoon te richten die het ontvangt. En die ontvangt het ook echt!

Maria Simons
9 years ago

Wat is er veel gelezen en veel te lezen.

Wat ik las was Rich Dad Poor Dad , Leef Lekker, The 4-Hour Workweek – door Timothy Ferriss, Financial Independence for Women, biografieën en …om er nog een niet genoemde aan toe te voegen, de creatie spiraal van Marinus Knoope.

Dank je wel voor al jullie boeken. Daar zit weer wat tussen wat ik kan gaan lezen.

Sandra Woldering
9 years ago

“18 Minutes Find your Focus Master Distraction & Get the right things done”

by Peter Bregman

I bought at Schiphol and read it during holiday and I couldn’t WAIT to get back to work when I was home.

Robert Elsing
9 years ago

Commerciële intelligentie – Het geheim van winstgevend freelancen.

Dit is voor eigen parochie preken, maar ik zou het niet durven als ik niet overtuigd was dat freelancers met dit boek een enorme stap vooruit kunnen maken.

René van Bommel
9 years ago

Ik wil iedereen “De Eeuwige Bron“, van Ayen Rand aanraden. Een roman uit de jaren 30 van de vorige eeuw! Enkele citaten uit een interview met de schrijver (1968) waarin ze uitlegt waarom ze dit boek heeft geschreven:

“De mens-aanbidders, in de betekenis die ik aan het woord geef, zijn diegenen die het hoogste potentieel van de mens zien en ernaar streven het te verwerkelijken. De mens-haters zijn diegenen die de mens beschouwen als een hulpeloos, berooid, verachtelijk wezen- en hun uiterste best doen om hem nooit het tegendeel te laten ontdekken“…en in dit verband een citaat van Nietzche: De nobele ziel heeft eerbied voor zichzelf. Ayan Rand zegt dat het beste deel van de jeugdige mensheid min of meer bewust met deze visie begint. “Het ligt niet in de aard van de mens om het aan het begin al meteen op te geven, daarvoor is een proces van corruptie nodig dat zich bij de ene mens langzaam en bij de ander snel voltrekt. Sommigen geven het al op als ze ook maar enige weerstand ontmoeten,anderen sluiten compromissen; weer anderen raken stapje voor stapje uitgeput, verliezen hun vuur en kunnen nooit precies zeggen wanneer en op welke manier ze het zijn kwijtgeraakt. Dan verdwijnen zij allemaal in het uitgestrekte moeras van degenen die ouder zijn dan zijzelf en die hun voortdurend vertellen dat volwassenheid betekent dat je je normen en waarden (eerbied voor jezelf) laat varen en dat praktisch zijn inhoudt dat je je zelfrespect verliest.

Nisandeh (een mens-aanbidder) plaatst in zijn boek Leef Lekker mensen (en dus niet (maatschappelijke) systemen of God) op een voetstuk. We hebben onze eigen verantwoordelijkheid om er wat van te maken. Zijn boek verdient daarom ook een plaats in de top tien.

Kim Grashoff
Kim Grashoff
9 years ago

Beautifull list of books, which I will read Nisandeh, as you refer them and I am in your inner circle (just learned that with the Master Enterpreneur training) and therefor already trust you as you have proven yourself to be a success! And if a succesfull person gives advice, I better listen.

But if a book will bring you success depends of course on the implementation or will it stay knowledge on a shelf? Besides that it’s also important to really let your subconscious know that you want to change. Subconscious always wins from your conscious, so succeeding on willpower is a 5% chance.

Therefor I would really like to add an other book which can help you with this, written by the mentor of Rhonda Byrne (The Secret).

The book is: The secret of deliberate creation – Dr. Robert Anthony
For people who watched the movie “what the bleep do we know”, this book will clarify a lot!
If you know this book or read it, please let me in on your insights and what it helped you with.

Ingrid de Bock
9 years ago

Mooie lijst .. nu nog tijd! Want ik heb al een hele stapel boeken die nog wil lezen en daar komen deze dan ook nog eens mij … no problem! Heb nog een heel leven voor me om dat allemaal te gaan lezen … lol

Ans Cornel
9 years ago

Thank you Nisandeh and all the others who commented already for the inspiring book list.

A MUST read when you ask me is: The Diamond Cutter; The Buddha on managing your business and your life by Geshe MIchael Roach.

He presents his teachings and business strategies, using a lot of examples from his own experience as a founder of the Andid International Diamond Corporation, which he started with 50 thousand dollars in capital and which today has annual sales in excess of one hundred million dollars.

Have a great summer with all these inspiring books!

Dave de Lange
9 years ago
Reply to  Ans Cornel

Ja, natuurlijk! Helemaal vergeten. De Diamantslijper. Geweldig boek!

Wim Viezee
9 years ago
Reply to  Ans Cornel

Wat leuk om diamondcutter-fans tegen te komen. Een van mijn favouriten!

Robert Elsing
9 years ago

Commerciële intelligentie – het geheim van winstgevend freelancen.
Dit is voor eigen parochie preken, maar ik zou het niet durven als ik niet overtuigd was dat veel freelancers met dit boek een enorme stap vooruit kunnen maken.

Agnes Hoogendoorn
9 years ago

Boeken die mij hebbengeïnspireerd:
-De zeven spirituele wetten van succes / Deepak Chopra
-Voor het zelfde geld rijk / Joop Korthuis
-De Celestijnse belofte en het tiende inzicht / James Redfield
-Jonathan Livingston Seagull / Richard Bach
-The big five for life / John P. Strelecky (vervul je vijf grote levenswensen)

Dave de Lange
9 years ago

Ja, Jonathan Living Seagull is inderdaad een heel goed boek.
Hij is ook verfilmd met de muziek van Neil Diamond. Erg mooi.
Gaat natuurlijk niet over succes, maar is zeker een boek wat je gelezen moet hebben.

Jolanda Schoorl
Jolanda Schoorl
8 years ago

Hai Agnes,

Vooral je laatste suggestie : The big five for live spreekt mij aan. Die ga ik zeker lezen. Bedankt voor het insturen!!

Groetjes,
Jolanda

Marie Molemans
Marie Molemans
9 years ago

hey Agnes,
de Celestijnse Belofte daar heb ik ook van genoten en de film Jonathan Livingston Seagull too 🙂

mooi even aan terug te denken!
wat boeken lezen kunnen doen hé

tot zaterdag?
Successs!

Anna de Waard
Anna de Waard
8 years ago

Yesss, Think and grow rich is my no 1 ! ! !
2 je ongekende vermogens, A. Robbins
3 Ben Tiggelaar, dromen, durven, doen

Rob Verbeek
9 years ago

Mijn top drie:

1. Bodo Shäfer – Wetten van de winnaars
2. G.S.Clason – De rijkste man van Babyon
3. Anthony Robbins – Unlimited Power

Esther Molenaar
9 years ago
Reply to  Rob Verbeek

Oh ja, Anthony Robbins. Deze ga ik ook op mijn leeslijst zetten.

Dave de Lange
9 years ago
Reply to  Rob Verbeek

Ik ging de hele lijst af en vroeg me af waarom niemand dit fantastische boek noemde. Tot jij er dus mee kwam, Rob:

De Wetten van de winnaars van Bodo Schafer mag bij geen enkele ondernemer ontbreken, vind ik!

Marion Kuipéri
9 years ago

‘Smelt het ijs in je hart’ van Angaangaq, wijze levenslessen van een Groenlandse Sjamaan

Nicky Koopmans
9 years ago

Ja, dat is inderdaad ook een hele mooie! Staat bij mij ook in de boekenkast.

Marco te Kloeze
9 years ago

Er zijn ontzettend veel goede boeken over succes, maar voor mij staat op 1 Rijke Pa, Arme Pa Robert Kyosaki.

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
7 years ago

Rich dad, poor dad staat als luisterboek op youtube. Ik heb het maandag geluisterd terwijl ik mijn financieel overzicht bijwerkte.

Gonny de Wit
7 years ago

Super goeie tip. Dank je Marianne

Eleonora van Grinsven
Eleonora van Grinsven
8 years ago

Effect – Johann Olav Koss, Heidi and Bente-Marie Ihlen.

Sascha Meyer
Sascha Meyer
9 years ago

Ik ben van spiritueel naar business aan het lezen. Alle boeken van Don Miguel Ruiz geven KIJK op hoe we denken vanuit angst.

Vervolgens ‘Positief denken’ van Freitag en ‘De kracht in jezelf’ van Murphy. En TSJAKKA als tegenhanger. Ik mocht naar de stad en iets heel moois kopen voor mezelf van meneer Ratelband. Ik kwam thuis met een schepje van 3 euro. Drie dagen later besefte ik dat dit niet de opdracht was. Ik ging alsnog naar de stad en kocht een jurkje van 200 euro. Toen werd duidelijk dat ik in rijkdom moet denken en niet in armoede.

Lees mijn boek ‘De nieuwe arme’. Vervolgens stortte ik me op ‘Balans in je leven’ en ‘de 7 spirituele wetten van succes’ van Chopra. Net uit: God, Geld, Genieten’ van Johan de Vroedt en ‘Hoe u ook miljonair wordt! van Prins van Lignac.

Succes!!!

Dave de Lange
9 years ago
Reply to  Sascha Meyer

Kijk, dat zijn bijna allemaal boeken waar ik nog nooit van gehoord heb. Een uitstekende toevoeging, Sacha!

Helen Plevier
9 years ago

Je kan nog zoveel ‘beste’ boeken lezen, als je de eerste stap: het implementeren, niet neemt, wordt niets een succes ondanks al die geweldige boeken.

Ik heb die stap gezet, afgelopen zondag avond na het Master Entrepreneur weekend. De dag erna, gisteravond dus, heb ik de grootste opdracht gescoord in 8 jaar ondernemerschap, toeval??

Bloem Reinier
9 years ago

Mijn favoriete boeken zijn:

1) The power of now – Eckhart Tolle
2) Lean Thinking – Jim Womack
3) Influencer: The Power to Change Anything – Kerry Patterson, Joseph Grenny, David Maxfield, Ron McMillan, Al Switzler
4) Profit beyond measure – Thomas Johnson and Anders Bröms
5) The fifth discipline – Peter Senge
6) Leef lekker

Elfriede Krauth
9 years ago

Heerlijk, lekker gaan lezen in de zomer!!!

Het boek wat misschien wel de meeste invloed op mijn leven heeft gehad is “Getting things done – the art of stress-free productivity” van David Allen. Hij legt een systeem uit dat je helpt bij het implementeren. Een van de vele voordelen van het systeem is dat je rust in je hoofd (en je todo-lijst en inbox) krijgt, zodat je voor jezelf een heel prettige werkomgeving creëert.

“Mindset: the New Psychology of Success” (Carol Dweck) gaat over … je raadt het al mindset. In de trainingen van Nisandeh en Vered gaat het ook vaak over mindset en ik wou graag meer over weten wat dat nou eigenlijk is. Het is een heel makkelijk te lezen boek, en het gaat in over je mindset over verschillende vlakken van het leven. Zeker een aanrader!

“The Talent Code: Greatness isn’t born” (Daniel Coyle) dit boek legt uit hoe leren werkt, en hoe je dat het beste kunt aanpakken. Het is vooral heel motiverend omdat het zo duidelijk maakt dat we niet met bepaalde talenten geboren zijn, maar nog veel in ons hebben, we hoeven het alleen maar te kweken.

“Now, Discover Your Strengths: How To Develop Your Talents And Those Of The People You Manage” (Marcus Buckingham und Donald O. Clifton). Dit boek stelt een lijst van 34 talenten voor, je kunt dan ook een toetst maken om te bepalen wat jouw top 5 talenten zijn.

Ik was zo verbaasd van de uitslagen van de toets. Ik kan nu veel beter voorspellen of een activiteit voor mij leuk is, en of ik er energie van krijg of niet, gewoon omdat ik kan inschatten of het mijn talenten benut. Ik heb mijn dagindeling veranderd om zo vaak mogelijk van mijn talenten gebruik te maken, en het is zoooooo veel fijner om op die manier te werken.

Soms zit het ook in de details. Als ik items op mijn todo-lijst schrijf zo dat het mijn talenten beter aanspreekt, noteer ik dat ik sneller werk en meer afkrijg.

Dave de Lange
9 years ago

Weer een paar boeken waar ik nog nooit van gehoord had.
Ik heb “Now, discover your strengths” gelijk besteld en de anderen op mijn bestellijstje geplaatst.
Bedankt, Elfriede.

Elfriede Krauth
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

Jo Dave,

ben benieuwd wat de toets met je deed. Als het goed is zie ik je aanstaand weekend, misschien kun je dan al iets vertellen.

tot het volgende feestje (waar ook alweer? :-)),
Elfriede

Dave de Lange
8 years ago

Hoi Elfriede,

Ik heb het boek gisteren (dinsdag) binnen gekregen, maar ik heb nog niet echt tijd gehad om er iets uit te lezen. Dus de toets heb ik ook nog niet gedaan. Ik denk niet dat dit voor het weekend gaat lukken. Maar dat hoor je wel, want ik zie je vast dit weekend.

Dave de Lange
8 years ago

Hi Elfriede,

Ik heb het boek gelezen en de test gedaan!
De eerste vond ik toch opmerkelijk, want dat had ik niet (als eerste) verwacht. Het klopt allemaal. Heel herkenbaar en verhelderend.

Dit zijn mijn signature themes:

Strategic
Ideation
Empathy
Connectedness
Learner

Nu snap ik ook waarom ik in mijn element ben als ik in het E-team zit; Alle 5 mijn themes komen hier aan bod!

Nogmaals bedankt voor je tip!

Saskia Frankena
9 years ago

Elfriede, wat leuk dat jij MIndset op je lijstje hebt staan. Ik raadde deze altijd aan voor de leerkrachten die ik begeleide, omdat het ook heel veel inzicht gaf in leerprocessen. Hoe je mensen zo kunt ondersteunen dat ze het meeste uit zichzelf gaan halen en door blijven gaan als het tegen zit. Eerlijk gezegd durf ik te zeggen dat als je dit boek niet gelezen hebt, of in ieder geval deze materie niet beheerst je voor mij geen volledig gekwalificeerde leerkracht bent. Bout, ik weet het…maarre…plies eerst lezen en dan weer reageren.

Een ander boek dat ik zeker aan wil raden is van Oscar Bulthuis. Veel mensen wel bekend. Niet alleen omdat hij zijn eigen succes zo mooi laat zien. Gewoon ook omdat het een heel erg leuk en inzichtelijk boek is over hoe je je eigen onderneming tot een succes maakt. “Reizen is net Ondernemen” heet het. En ik zeg: Lezen!

Helen Plevier
9 years ago

Mijn beste boek voor die eerste stap was: DROMEN, DURVEN, DOEN van Ben Tiggelaar.

Rino Groenenberg
8 years ago

Ik raad de biografie van Steve Jobs aan. Gewoon een super inspirerend verhaal. Hetzelfde geldt voor het boek dat gaat over de oprichting van Google.

Maarten Hasken
7 years ago

Hier sluit ik me bij aan, dit zijn allebei super interessante en inspirerende boeken!

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

15 jaar geleden gelezen en nog altijd actueel, inspirerend en vermakelijk: Paul Fentener van Vlissingen, Ondernemers zijn ezels.

De familie Fentener van Vlissingen is grondlegger en eigenaar van het miljoenen-familiebedrijf FSH. Dit boek geeft een inkijkje. Over het voordeel van eenvoud in je organisatie, de schijnwaarheid van PowerPoints, het maken van keuzes, het volhouden, vertrouwen, ja of nee zeggen etc.

En ik wil het boek Leef Lekker aanbevelen; de keuken werkt.

Frans Boelen
Frans Boelen
9 years ago

De voorsprong van geluk van van Shawn Achor.
De Gewijde Reis van Lars Faber(pelgrimstocht naar de ziel)
met daarna een Ayahuascaceremonie !

Yvonne Ruckert
Yvonne Ruckert
9 years ago

Ik ben er nog één vergeten:

Psycho-cybernetics – Maxwell Maltz

Wat een goede tips staan hier tussen. Mijn lijst wordt alleen maar langer zo 🙂

Monique Dorsman
9 years ago

Thank you for sharing.
As others also said, it’s depending your business.
I choose books, which inspire me, really change things in mindsetting and working habits.
My favourite list:
* De nieuwe aarde E. Tolle
* Cashflow kwadrant van Robert Kyiosaki
* Het geheim van loslaten Guy Finley
* De rijkste man van Babylon G.Clason
* Financial Independence for women Vered Neta
* Waarom lopen als je kunt vliegen van ISHA
* Het miljonairs brein ontrafeld T.Eker
* Geluk zonder voorwaarden M.Singer
* De Droomgever
* Gelijk hebben of gelukkig zijn M.Rosenberg

Thea van Dijk
9 years ago

Hoi Monique, levensveranderend boek was voor mij ook Financial independence for women van Vered Neta

Veronika Rutten
Veronika Rutten
9 years ago

Mijn boeken zijn

Emmotioneel Evenwicht Roy Martina
Diepzielduiken Roy Martina
De vijf belangrijkste stukken van de levenspuzzel, (Gids voor ondernemende mensen) JIm Rohn
Door motivatie naar de Top Richard Denny
Het miljonairsbrein ontrafeld T.Harv Eker
Rijke pa arme pa Robert T.Kiyosaki
Leef lekker Nisandeh Neta
Denk groot wordt Rijk Napoleon Hill
Stap in je grootsheid Anthony Robbins

Patrick
Patrick
9 years ago

Wat mij betreft de volgende boeken:

– How to make friends and influence people van Dale Carnegie.
– Linchpin van Seth Godin (en veel van zijn andere boeken).
– Good to great van Jim Collins
– Ik van Remco Claassen (en Wij ook).

Frans Ockhuisen
9 years ago

Ik heb meerdere boeken gelezen van Ron Hubbart

Dianetics
De wetenschap van voortbestaan

Prima boeken als je meer wilt weten over het verstand en over het menselijke gedrag.

Nanette Popken
Nanette Popken
7 years ago

Het valt me op dat er heel veel boeken door een heleboel mensen genoemd werden. Ga ik me op werpen!

Hier komt mijn boek dat ik een paar keer herlezen heb, omdat ik het zo waardevol vind. Het boek heet Maiden Voyage en is geschreven door Tania Aebi (geholpen door een ghostwriter uit materiaal van haar artikelen in Cruising magazine.) Het gaat over een 17 jarig meisje dat solo zeilt rond de wereld. Ze oogt op Guiness Book of Record. Ze weet amper wat van zeilen af en ze heeft veel psychische problemen. Wel heeft ze een rijke. Het schip is haar mentor. In het Nederlands vertaald (SOLO)

Michaëla Wierdsma
9 years ago

Er zijn zoveel boekentips. Wat ik gelezen heb staat er tussen.

Echter met de Business Bootcamp in het achterhoofd en het Leef Lekker evenement aanstaande zaterdag, lees ik het boek van Nisandeh nog een keer door.

Mijn man leest het boek ook. Op die manier heb ik feedback en kritische vragen dichtbij.

Fijne zomer.

Miranda Kampers
9 years ago

Toen ik mijn boek

De beste versie van jezelf! In drie maanden klaar voor je carrièreboost

schreef heb ik de meest inspirerende boeken gelezen. Maar ik ben ook geïnspireerd geraakt door de vele talentvolle vrouwen die ik heb gesproken en geïnterviewd.
Het is mooi om te zien en lezen wat voor een ander werkt en het zo te implementeren dat het jou succes brengt. Met lezen alleen kom je er niet…

Daarom vind je in ‘De beste versie van jezelf!’ 90 opdrachten om het echt te gaan doen, om je eigen succes te creëren.

Ik wens je veel leesplezier en weer een stap naar de beste versie van jezelf!

Marloes van der Kamp
9 years ago

Hai Miranda,
Mee eens… soms kan een boek alleen door het lezen iets veranderen, maar meestal is het een aanzet tot verandering… implementeren blijft belangrijk !
Werkboeken kunnen daar zeker bij helpen :).

Yvonne Ruckert
Yvonne Ruckert
9 years ago

My book on success list

Think and grow Rich – Napoleon Hill
You were born rich – Bob Proctor
The Memory book – Harry Lorayne and Jerry Lucas
The secret – Rhonda Byrne
Leef Lekker – Nisandeh Neta

Alinda Tuttel
9 years ago

Het boek :
De kunst van Kaizen
met kleine stappen naar grote doelen
Auteur: Robert Maurer

Kan ik iedereen aanbevelen die de inspiratie wel heeft, maar moeite heeft met de uitvoering ervan.
Simpel en zeer doeltreffend.

Astrid Sneekes
9 years ago

Great, already got two down. Nisandeh’s and Napoleon Hills.
Keep on going 😉

Caroline van Wijk
9 years ago

Hier een paar boeken die nog niemand genoemd heeft:

Zij durft! van Sep Schaffers. Met tien inspirerende verhalen van vrouwen die zijn gaan ondernemen tegen de stroom in – ook leuk als cadeauboek.

ZIN en VRIJ van André Meiresonne gratis te downloaden via zinboek.nl Vol inspiratie om te doen waar je hart in ligt.

De ZIN aan het werk van Marlou van Paridon – filosofie over motivatie.

Retorica van Aristoteles met alle argumenten die je altijd zoekt als je weer eens met je mond vol tanden staat.

En (ook niet al te bescheiden, want Nisandeh, je laat ons zien dat je er met bescheidenheid niet komt) De Blogbijbel van Caroline D. van Wijk, te vinden op blogbijbel.nl met meer dan honderd oefeningen.

Gonny de Wit
7 years ago

Wow wat een lijst – ga iedere dag 15 minuten vrijmaken om meer te lezen/ kennis op doen/ hierdoor mindset te veranderen.

Ik heb al 5000 boeken op Kindl – even kijken of deze er ook tussen staan.

Staan de Koplopersboeken er ook al tussen – heel inspirerend allemaal ondernemers met hun eigen verhaal. Hierdoor is het mogelijk jezelf met hem/haar te identificeren en “als zij het kunnen dan kan ik het ook” is mijn nieuwe mantra.

Paul van Aarle
9 years ago

Rich Dad Poor Dad is mijn all time favorite.
Samen met 5 andere boeken uit je lijst, maar ook enkele die nieuw voor me zijn, dus die ga ik zeker lezen! Dank je wel!

Paul van Aarle
9 years ago
Reply to  Paul van Aarle

O ja! Thinking BIG van Bryan Tracey !!
Daar ben ik nu de audio van aan het luisteren 2 x een half uur per dag in de trein. SUPER materiaal.

Dorien Ketel
9 years ago
Reply to  Paul van Aarle

Ha Paul,
Leuk om nog een Tracy fan tegen te komen, ik luister ernaar tijdens hardlopen (net als Jay Abrahams trouwens, ook enorm prettig om naar te luisteren!) Succes!
Groet, Dorien

Henk van der Wijk
Henk van der Wijk
9 years ago

Boeken, er is zoveel moois en zo veel goeds. Jammer dat tijdschaarste altijd tot keuzes dwingt.

Leerzaam, nuttig en dus aanbevelenswaardig:
Adler & van Doren: How to read a book
Dick Swaab: Wij zijn ons brein
Robert Cialdini: Invloed
Steven Scott: The richest man who ever lived
Brendon Burchard: The Charge

Uit mijn lange verlanglijst:
Dale Carnegie: How to win friends and influence people
Neil Rackham: SPIN selling
Ries & Trout: The 22 immutable laws of marketing
Jay Abrahams: Stealth marketing

Maarten Raaijmakers
Maarten Raaijmakers
9 years ago

Boeken die je mijns inziens gelezen moet hebben, ook al gaan ze niet allemaal puur op business maar ook op ontwikkeling van jij als persoon:

– The Richest Man in Babylon: Leuke metafoor voor hoe jouw pad naar riches eruit ziet

– The Way of The Superior Man: De mindset van mannelijke energie en daarmee – getting things done, focus, etc.

– Gifts of Imperfection: Het loslaten van je ego en het aanvaarden van schaamte die bestaat

Hopelijk kunnen jullie er je voordeel mee doen, net zoals ik dat gedaan heb.

Anneke van der Kuip
9 years ago

Heerlijk, al die boektitels! Het liefst bestorm ik nu Bol.com en bestel ze allemaal!!

Maar… dat was nou net mijn valkuil: lezen, lezen, lezen, onderzoeken, studeren…. expert worden in mijn vakgebied (leiderschap en verandermanagement). En ondertussen weten nog te weinig bedrijven dat ik besta… oops!

Dus… ik ga tijdelijk stoppen met lezen. Ik ga DOEN DOEN DOEN. Implementeren en zélf schrijven (content nieuwe website, E-books, blogs, nieuwsbrieven, the works)

Dag heerlijke boeiende inspirerende boeken, jullie zijn in 2014 weer aan de beurt! 🙂

Marijke Willems
7 years ago

Leef lekker is inderdaad en super fijn en werkzaam boek! Daarnaast ben ik anders gaan denken door Think and grow rich. Ook Dromen Durven Doen vond ik een leuk boek. Ik kan zo een hele lijst opschrijven geloof ik 🙂

Tineke van den Tillaart

Bedankt Nisandeh, dat je de lijst met boeken met ons wilde delen!

Ik heb gedurende mijn leven veel gelezen, en zodra een boek mij raakt haal ik er inzichten voor mezelf uit, maar dan meer op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

Van deze lijst ben ik begonnen in “Rijke pa, arme pa” en dat is toegankelijk en leert je op een andere manier naar geld kijken.

De enthousiaste reacties hierboven geven me wel inspiratie om meer boeken uit dit genre te gaan lezen.

Elske van de Fliert
9 years ago

Beck’s Dieetoplossing, Judith S. Beck. En nu zul je denken: dieet? Wat heeft dat met ondernemen te maken? Maar: het is feitelijk een boek over cognitieve gedragstherapie en dan ‘toevallig’ toegepast om af te vallen.

Maar alles wat je wilt bereiken & VOLHOUDEN zou je via deze methode kunnen aanpakken. Natuurlijk moet je wel zelf de vertaling maken, maar: haalbare doelen stellen, motivatiekaarten maken en aandacht besteden aan dat wat echt belangrijk is, het zijn allemaal ingrediënten om te slagen als ondernemer.

Ik zie dat ik 9 nieuwe boeken op mijn lijstje nog te lezen kan toevoegen 🙂 The 7 Habits ben ik al wel mee bezig.

Marné van Veenendaal
9 years ago

Geweldige lijst met titels!

mIjn leeslijst:

* Leef lekker – Nisandeh Neta
* Financial Independence for Women -Vered Neta
* Purple Cow- Seth Godin
* Begin met het waarom- Simon Sinek
* Mosaic Sourcebook- JoAnn Locktov and Doreen Masandrea
* Rijke pa, arme pa- Robert Kyosaki
* Think and grow rich- Napoleon Hill
* 4 urige werkweek- Timothy Ferris

* nu lezend, andere om steeds weer terug uit de kast te halen.

Ori Drory
8 years ago

In mijn top 5 boeken over succes staat een titel die gaat over succes in relatie’s.

1. 7 habbits of highly effective people – Stephen Covey
2. Think and grow rich – Napoleon Hill
3. Flow – Mihaly Csikszentmihalyi
4. The way of the superior man. – Dave Deida
5. Permission Marketing – Seth Godin

Boeken die ik nog wil lezen
Rich dad poor dad
The richest man in babylon
How to win friends and influence people.

Gert Heres
9 years ago

Wie een praktisch boek wil lezen over businessmodellen en doelen stellen kan ik aanbevelen om te lezen:

De succescode van Jack Canfield (omdat ik hierin veel herken wat Nisandeh ons heeft willen leren tijdens Business Bootcamp).

Thea van Dijk
9 years ago

Wat heerlijk deze suggesties voor boeken. Ik was weer uitgelezen en nu heb ik nieuwe suggesties.

De boeken van Brian Tracy vind ik informatief en prettig om te lezen.

Mijn favorieten:

Rijke pa, arme pa – Robert Kiyosaki

De Miljonairsbrein ontrafeld – T. Harv Eker

Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Good tot Great – Jim Collins

Gonny de Wit
9 years ago

De boeken die nog niet genoemd zijn:

Doing business my way – Richard Branson.
Ontdek je sterke punten – Marcus Buckingham.
De superpromoter – de nieuwe manager, van Duuren Management.
Z@kendoen met de snelheid van een gedacht – Bill Gates.
De One Minute Manager, teamwork is de weg naar effectiviteit – Kenneth Blanchard, Spencer Johnson.

Dank je Nisandeh.

Esther Molenaar
9 years ago

Dat is een mooie lijst. Een aantal boeken heb ik al gelezen:

Rich dad, Poor dad
The 4-hour workweek
Leef Lekker

Ik wil daar de volgende boeken met plezier aan toevoegen:
1. Waarom we willen dat je rijk wordt – Donald Trump & Robert Kiyosaki (financial iq)
2. It’s rising time – Kim Kiyosaki (financial iq)
3. Screw it let’s do it – Richard Branson
4. Financial Independance for women – Vered Neta
5. Ambitie – Annemarie van Gaal
6. The now habit – Neil Fiore

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Heb wat dat betreft al veel boeken gelezen, maar ik ben dan ook een echte lezer.

Het boek dat mij het meest heeft geïnspireerd is ‘Screw it, let’s do it’ van Richard Branson. Leest heerlijk snel en geeft een aantal heldere stappen, die Branson zelf volgt om succesvol te zijn.

Ik ga zeker een paar boeken van het lijstje aanschaffen en lezen deze zomer volgens het 1-1-5-3-1-30-30-5 systeem.

Sommige boeken lees ik vaker dan 1 keer. Dat adviseer ik dan ook iedereen om te doen. Wanneer je een boek 1 keer leest ben je vaak onder de indruk van de inhoud.

Wanneer je een boek herleest neem je beter de boodschap tot je die ook in de details van het verhaal zitten. Ach, en herhaling is nooit verkeerd. Dan beklijft het vele malen beter.

Rob Verbeek
9 years ago

Esther,

Wat wordt je #1 doel?

Esther Molenaar
9 years ago
Reply to  Rob Verbeek

Hoi Rob,

Dat moet ik nog bepalen. Nog niet helemaal duidelijk. De thema’s van alle boeken die ik wil lezen zijn nogal divers.