Boeken over succes

10879 views | 232 reacties |
shares

Deze vraag wordt mij vaak gesteld… ‘Wat vind jij de beste boeken over succes?

Van de honderden succesboeken op mijn boekenplanken heb ik een lijst van 10 boeken geselecteerd, die je echt moét lezen.

Dat selecteren bleek geen gemakkelijke taak, hoewel mijn criteria simpel waren.

Het zijn allemaal boeken die ik heb gelezen, die ik geweldig vond en die een verschil hebben gemaakt in mijn leven.

Wellicht vraag jij je af waarom jouw favoriete boek niet op deze lijst terecht is gekomen. Nou ja, ik had nog wel tientallen meer boeken in de lijst op kunnen nemen…

De boeken uit mijn top 10 zijn echt niet de enige boeken die je zou moeten lezen. Integendeel, lezen over succes strategieën en deze implementeren is een fantastische manier om je te helpen in de rij te komen en in de rij te blijven op jouw weg naar succes. Dus, blijven lezen!

Hier is mijn top 10 boeken over succes:

1. Business strategie
Blue Ocean Strategy – door W. Chan Kim & Renee Mauborgne

2. Strategieën voor de nieuwe economie
FREE – door  Chris Anderson

3. Engagement marketing
Join the Conversation – door Joseph Jaffe

4. Verkoop
The Ultimate Sales Machine – door Chet Holmes

5. Financieel IQ
Rich Dad Poor Dad – door Robert T. Kiyosaki

6. Levensstijl voor de nieuwe rijken
The 4-Hour Workweek – door Timothy Ferriss

7. Mindset voor succes
Think and Grow Rich – door Napoleon Hill

8. Succesgewoontes
The 7 Habits of Highly Effective People – door Stephen R. Covey (de vader)

9. Vertrouwen opbouwen
The Speed of Trust – door Stephen M.R. Covey (de zoon)

10. Doelen stellen
Leef Lekker: Het Recept voor Succes – door… Nisandeh Neta
Ja, ja, ik ben niet zo bescheiden, en toch… dit is één van de beste boeken die ooit zijn geschreven over doelen stellen EN doelen bereiken (naar de mening van de top succes experts in de wereld).

En ik ben benieuwd om te horen wat jouw favoriete boeken over succes zijn. 

Neem simpelweg even een moment om deze te delen in het commentaarveld hieronder.

En ik moedig je aan om een boek te vinden dat jou interesseert en daar elke dag een paar bladzijdes uit te lezen. Je zult versteld staan van het verschil dat dat maakt op jouw pad naar succes!

Op jouw succes, Nisandeh

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

232
Leave a Reply

avatar
156 Comment threads
76 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
158 Comment authors
ShannonSandra KleinShirley-Jane JasperAshirda OosterleeJan de Blaeij Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anneke Panella-Drijver
Gast

Een paar ‘oldies’:

Don’t sweat the small stuff… and it’s all small stuff
Simple ways to keep the little things from taking over your life
Richard Carlson

Simple Abundance
A daybook of comfort & joy
Sarah Ban Breathnach

Take time for your life
A 7-step program for creating the life you want
Cheryl Richardson

Ik stop ze meteen in mijn koffer om opnieuw te lezen!

Maja van der Zijden
Gast
Maja van der Zijden

Hallo Nisandeh,

Het is een mooi rijtje, maar ik zou niet weten wat ik een goed boek over succes vind.

Het boek gaat meestal over wat voor de schrijver werkt en dat werkt niet altijd voor iedereen. Uit elk boek haal ik wel iets, wat voor mij op dat moment bijdraagt.

Hoop dat er wel andere veel ideeën volgen

Esther Molenaar
Gast

Hoi Maja,

Dat ben ik niet helemaal met je eens. Het klopt dat het niet voor iedere lezer (ondernemer) werkt, maar het is een theorie die je kunt toepassen.

Het is gewoon een kwestie van proberen, denk ik dan maar.

Ik ben altijd opzoek naar strategieën die mij kunnen helpen in mijn business.

Uit welke boeken heb jij dan zaken gehaald die jou hebben geholpen.

Marloes van der Kamp
Gast

Hai Maja,
De vraag is ook niet welke boeken voor iedereen zouden werken, maar welke boeken voor jou hebben gewerkt. Dan kan iedereen voor zichzelf kijken of de titel aanspreekt, de beschrijving en als hij/zij het leest, of het inderdaad ook voor hem/haar werkt… geen garanties in het leven, maar wel veel mogelijkheden :):):)
Zijn er boeken die jij speciaal goed vond voor jou/ die jou hebben geholpen/ jouw leven hebben veranderd?

Manuela van Prooijen
Gast

Enkele van mijn favorieten:

Start with why: Simon Sinek
Secrets of the millionaire mind: T. Harv Eker
The Charge: Brendon Burchard
Mindset: Carol Dweck

Elske van de Fliert
Gast

Beck’s Dieetoplossing, Judith S. Beck. En nu zul je denken: dieet? Wat heeft dat met ondernemen te maken? Maar: het is feitelijk een boek over cognitieve gedragstherapie en dan ‘toevallig’ toegepast om af te vallen. Maar alles wat je wilt bereiken & VOLHOUDEN zou je via deze methode kunnen aanpakken. Natuurlijk moet je wel zelf de vertaling maken, maar: haalbare doelen stellen, motivatiekaarten maken en aandacht besteden aan dat wat echt belangrijk is, het zijn allemaal ingrediënten om te slagen als ondernemer. Ik zie dat ik 9 nieuwe boeken op mijn lijstje nog te lezen kan toevoegen 🙂 The 7… Lees verder »

Anita Stam
Gast
Anita Stam

Thanks for sharing !

Wout-Jan Slob
Gast

Mijn boeken:

Napoleon Hill Think and grow rich
The ultimate sales machine Chet Holmes
Purple cow Seth Godin
The richest man of babylon Jaymes Clay
Good to great
Blue ocean stategy
Rich dad poor dad / Cash flow quadrant Robert Kiyosaki
Screw it let’s do it by Richard Branson
Ga vreemd sixfingers
Innocent

Rob Verbeek
Gast

Mijn top drie:

1. Bodo Shäfer – Wetten van de winnaars
2. G.S.Clason – De rijkste man van Babyon
3. Anthony Robbins – Unlimited Power

Esther Molenaar
Gast

Oh ja, Anthony Robbins. Deze ga ik ook op mijn leeslijst zetten.

Dave de Lange
Gast

Ik ging de hele lijst af en vroeg me af waarom niemand dit fantastische boek noemde. Tot jij er dus mee kwam, Rob:

De Wetten van de winnaars van Bodo Schafer mag bij geen enkele ondernemer ontbreken, vind ik!

Yvonne van Loon
Gast

He, ik mis het boek van Richard Branson. Ik dacht echt dat het erop zou staan.

Ik ben zelf bezig met het boek The 7 Habits. Echt geweldig… Een aanrader!

Stefan Flos
Gast

Mijn belangrijkste boeken over succes zijn autobiografien van succesvolle mensen, zoals Arnold Schwarzennegger, Andy Kaufmann en Regilio Tuur en dergelijke.

In al deze waar gebeurde verhalen lees je hoe belangrijk mindset en visualisatie van het te bereiken succes is. Ook de lange strijd en de vele tegenslagen die moeten worden overwonnen zijn een inspiratie om te lezen.

Daarnaast zijn dit soort boeken – real life stories – wat makkelijker om gewoon te lezen en van te genieten…

Esther Molenaar
Gast

He Stefan,

Zeker weten! Biografien geven je wat dat betreft een kijkje in het leven van een succesvol persoon.

Ik heb een aantal biografieën in de kast staan:
Mijn leven – Bill Clinton
Mijn verhaal – Hillary Rodham Clinton
Steve Jobs – Walter Isaacson

Jacqueline ter Haar
Gast

On the topic of biografies…what about the biographies of people like Oprah Winfrey, Obama etc? Inspiring leaders :)!

Esther Molenaar
Gast

Absoluut Jacqueline, die staan alleen nog niet in mijn boekenkast en die ik noemde wel.

Ik ga ze zeker op mijn lijstje erbij zetten. Thanks for reminding me!

Colijn Buis
Gast

Next to ‘Leef Lekker’, some books that made a great difference and/or were very inspiring for me were:

The journey – Brandon Bays

The art of possibility – Zander & Zander

The three laws of performance (rewriting the future of your organization and your life) – Steve zaffron & Dave Logan

Mini-edition 🙂 of 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Dromen durven doen – Ben Tiggelaar

Werner Erhard, the transformation of a man, the founding of est – William Warren Bartley III

De herontdekking van het ware zelf
illusies
de onschuldige gevangene – Ingeborg Bosch

Laat het verleden los – Krishnamurti

De magie van coachen – Adriaan Hoogendijk & Annelies Kraan

Coen Tuerlings
Gast

Mijn favoriete boeken op gebied van business en succes zijn;

• Abundance, The Future is better than you think, Peter Diamandis en Steven Kotler
• Personal Branding, Leiderschap vanuit authenticiteit, Hubert Rampersad
• Succeskompas, richting geven aan je leven en werk, Theo Buijsrogge

Esther Molenaar
Gast

Dat is een mooie lijst. Een aantal boeken heb ik al gelezen: Rich dad, Poor dad The 4-hour workweek Leef Lekker Ik wil daar de volgende boeken met plezier aan toevoegen: 1. Waarom we willen dat je rijk wordt – Donald Trump & Robert Kiyosaki (financial iq) 2. It’s rising time – Kim Kiyosaki (financial iq) 3. Screw it let’s do it – Richard Branson 4. Financial Independance for women – Vered Neta 5. Ambitie – Annemarie van Gaal 6. The now habit – Neil Fiore Zo kan ik nog wel even doorgaan. Heb wat dat betreft al veel boeken… Lees verder »

Rob Verbeek
Gast

Esther,

Wat wordt je #1 doel?

Esther Molenaar
Gast

Hoi Rob,

Dat moet ik nog bepalen. Nog niet helemaal duidelijk. De thema’s van alle boeken die ik wil lezen zijn nogal divers.

Peter van Hofweegen
Gast

Thanks Nisandeh for sharing,

I would like to add two (two must reads, really). One a little bit older (before Facebook, but still very relevant and fun to read):
1. The Tipping Point (how little things can make a big difference) by Malcolm Gladwell
The other almost everybody knows from TED but still, his book is also good:
2. Start with WHY (how great leaders inspire everyone to take action) by Simon Sinek.

Maybe it is fun to have the ultimate top 10 after everybody shared their favorites 😉

Keep up the great work!

Peter

Wouter Gheysen
Gast

I totally agree…love those books.

Jacqueline ter Haar
Gast

Hi Peter, Don’t you think it’s impossible to make ‘the ultimate’ top 10? What works for one person, what is the best book for him or her does not have to be that good for another. We are all unique human beings and, just as with the new Open Circles book, there is no such thing as 100% agreement…not even on 10 books. Even if you would start a voting competition it will not be the ultimate top 10…it will be the top 10 of the people who bother to even vote… However…you can always make your own top 10…just… Lees verder »

Yvonne van Balkom
Gast

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Ook van Stephen R. Covey. Het boek zet je aan het denken, roept ook herkenbaarheid op en is heel praktisch. Eigenlijk al een heel ‘oud’ boek en toch nog steeds actueel!

Yvonne Ruckert
Gast
Yvonne Ruckert

My book on success list

Think and grow Rich – Napoleon Hill
You were born rich – Bob Proctor
The Memory book – Harry Lorayne and Jerry Lucas
The secret – Rhonda Byrne
Leef Lekker – Nisandeh Neta

Paulien van der Geest
Gast

Ook ik vind belangrijk boek:
The 7 Habits of Highly Effective People – Stephen R. Covey

What would Google do.
Nieuwe manier van business.

Caroline van der Aa
Gast

Nisandeh, ik heb inderdaad nog een aanvulling op je rij:
Om oude denkpatronen te veranderen
Succes door groot denken – David J. Schwartz

Het mentale vast te houden
Het miljonairsbrein ontrafeld – T. Harv Eker

Het toepassen van het geleerde
Emotionele Intelligentie in de praktijk – Daniel Coleman

Een hele relaxte vakantie allemaal!
Caroline van der Aa

Yvonne Ruckert
Gast
Yvonne Ruckert

Ik ben er nog één vergeten:

Psycho-cybernetics – Maxwell Maltz

Wat een goede tips staan hier tussen. Mijn lijst wordt alleen maar langer zo 🙂

Liselotte Visser
Gast

Doen! Van Ben Tiggelaar.

Jacqueline ter Haar
Gast

One of the best books I have read in the field of self-development is a: A Complaint Free Wold by Will Bowen. It’s subtitle is ‘Go from being a person who whines to being a person who shines’. Maybe not immediately a book about being succesful…yet I do believe that the whiners in this world will not ever be succesfull. A few statements from this book: Complaining keeps us focused on problems rather than looking for solutions. Complaining is damaging to both our physical and emotional health. Complaining weakens our relationship with others. Complaining can limit our career success. And:… Lees verder »

Esther Molenaar
Gast

Dus toch een succes boek, Jacqueline.
Ik zet het op mijn lijst erbij.

Jacqueline ter Haar
Gast

Oh…and while I am at it – procrastinating reading the comments rather than working and getting of my butt myself :)… If you want to give your teens a good start in life…guide them through their difficult transformational years with Sean Covey’s (yes, the son of!) The seven habits of highly effective teens! I am not speaking for everyone…but I think the majority of us would have wanted a guide to show us how to be a succesfull and happy person a lot earlier in life. I truelly hope I can pass my knowledge on to my children and give… Lees verder »

Peter Blokland
Gast

Voor mij is het boek “Think and grow rich” van Napoleon Hill een absolute must.

Verder denk ik dat organisaties ook heel wat inspiratie kunnen vinden in het boek.

“Total Respect Management – Excellent leidinggeven voor de toekomst.” van Peter Blokland en Genserik Reniers

Geertje van Berlo
Gast

Talane Miedaner – “Coach jezelf naar succes” – 101 tips van een persoonlijke coach om je doelen te bereiken, thuis en op je werk.
Een klein handzaam boek. Heb het – nadat ik het zelf intensief tot me heb genomen – meerdere malen uitgeleend aan vriendinnen. En weer moeten opeisen. 😉
Inmiddels op de hoeken afgesleten, doordat het zo vaak ter hand is genomen. Een succesvol ‘geleefd’ boek dus. Je kunt er je eigen thema’s uitkiezen, iedere keer weer.

Marjolein Kamstra
Gast

Hallo Geertje,

Dat onderstreep ik graag!
Geweldig boekje, dat ook ik al een paar keer heb uitgeleend. Heel praktisch. Je blijft er in lezen.

gr. Marjolein

Gonny de Wit
Gast

De boeken die nog niet genoemd zijn:

Doing business my way – Richard Branson.
Ontdek je sterke punten – Marcus Buckingham.
De superpromoter – de nieuwe manager, van Duuren Management.
Z@kendoen met de snelheid van een gedacht – Bill Gates.
De One Minute Manager, teamwork is de weg naar effectiviteit – Kenneth Blanchard, Spencer Johnson.

Dank je Nisandeh.

Frank Kat
Gast

Natuurlijk kan je veel leren van al deze boeken. Uiteindelijk moet je het zelf doen op jouw eigen manier. Misschien kan je dat niet uit boeken leren, maar moet je uit ervaring leren. Wat volgens mij bij al je handelen belangrijk is, is relativeren en alles in wederzijds perspectief zien. Bijvoorbeeld als je een voorstel, een offerte maakt, moet je steeds afvragen: Hoe ziet die ander het? Een boek dat ik hier graag wil noemen gaat niet zozeer over succes, maar over het nadenken over wie je bent en hoe de ander dingen ziet: Zen and the Art of Motorcycle… Lees verder »

Esther Molenaar
Gast

Hoi Frank,

Wat heeft dat boek jou gebracht? Want ik heb het gelezen en kon er niet veel mee.

Esther Groenewegen
Gast

Wat grappig dat dit boek voorbij komt.

Ik heb dit boek ook al jaren in de kast. Misschien was ik niet klaar voor de materie toen ik het kocht alhoewel ik er toch door aangetrokken werd.
Net als Esther wist ik het geen plekje te geven…

Misschien deze ook maar in de koffer stoppen om het opnieuw te lezen?

p.s. soms in mijn avatar gewoon aanwezig, nu is hij weer verdwenen?
Hoe komt dat?
Moet ik hem weer opnieuw plaatsen?
Ik snap het niet….

Anouk Plantinga
Gast

Dat boek moest ik lezen op de kunstacademie. Ik heb nooit begrepen waarom, ik vond het maar moeilijk om doorheen te komen. Grappig dat jij het zo goed vindt…

Leni Minderhoud
Gast

Leuk dat je dit boek noemt Frank. Voor mij was Zen and the art of motorcycle maintainance destijds een eyeopener in mijn zoektocht waar het nu allemaal om gaat. Ook naar zingeving, maar daar heb ik daarna nog meer boeken over gelezen. Esther, het bracht mij veel inzicht over wat kwaliteit is. Hoe je het onder woorden kan brengen. Ik was een stuk jonger toen ik het las dus heb het ook wel een paar keer weggelegd en weer gepakt. En nog heb ik een passage altijd bij mijn computer liggen…. omdat het me zo inspireert. Later heb ik tijdens… Lees verder »

Frank Kat
Gast

Beste Leni,

Ik ben benieuwd welke passage je naast je computer hebt liggen. Ik hoor het graag.

Mvg Frank

Esther Molenaar
Gast

Hi Leni,

Misschien moet ik het dan nog maar eens weer proberen. 😉

Ad van Buel
Gast

Hallo Frank, hallo Esther, Misschien mag ik iets hierop zeggen, dat zou kunnen helpen. Zen and the Art of Motorcycle Maintenance heb ik ook gelezen. Ik vind het een fantastisch boek, omdat het je bewust maakt van dingen die je allang weet. De kennis zit IN jou, alle waarden heb je allang IN jou! Iets wat je aan een ander levert, kan alleen UIT jezelf komen. Je kunt niks leren dat je niet allang weet. Een ander kan je niets nieuws leren. Een ander kan je alleen wijzen op dingen die je even vergeten was. Het vermogen om het gezichtspunt… Lees verder »

Esther Molenaar
Gast

Hoi Ad,

Dank je wel voor je bijdrage!

Waarschijnlijk was ik er destijds, in mijn jonge jaren ;-), niet aan toe.

Wie weet nu wel!

Rob Verbeek
Gast

In deze blog is dit het eerste boek wat zoveel reacties oplevert! En ik denk terecht. Ook ik heb dit boek ooit gelezen. Eerst in het Engels, niet om doorheen te komen, en later in het Nederlands. Ik ken mensen die hebben dit boek al 8x gelezen en vinden er elke keer weer nieuwe inzichten en verdieping in. Ik kan me dat ook wel voorstellen. Ooit een recentie gelezen waarin iemand aangeeft dat het eigenlijk 7 boeken in 1 boek zijn. Een paar die ik er van onthouden heb: – een reisboek – relatie vader zoon – een -dejavu- reis… Lees verder »

Anouk Plantinga
Gast

Wellicht geef ik het ooit ook nog eens een kans, het is inmiddels bijna 30 jaar geleden dat ik me er doorheen worstelde. Maar misschien gaat het ‘m ook nu niet worden, sommige boeken zijn het gewoon niet voor me…

Marlene van den Bos
Gast

One of the most impactful books on LIFE (including business) I have ever read is ‘The Art of Possibility’ by Benjamin and Rosamund Zander. How I can always choose to change perspective in any given situation is an art & discipline I continuously study and practice. It has profoundly impacted many relationships in my life (including with myself). I didn’t realize to which extend until last Sunday, when I had the privilege of attending a lecture by Benjamin Zander. Hearing things that have been in my system for quite a while now, realizing “Ah, THAT’s where I got this from!”… Lees verder »

Kees van der Stel
Gast

Ik wil een titel boek toevoegen: ‘Naar het hart van communicatie van Eric Schneider’. Een boek over NLP en spiritualiteit. Ik vind het het beste boek dat ik ooit gelezen en herlezen heb. Een must voor mensen die echt met succes willen functioneren in hun leven.

Be the change you want to be and implement the change you want to reach. Kees

Daphne Vrolijk
Gast

Dat boek staat al een tijdje bij mij in de kast! Ik geef steeds andere boeken voorrang.

Nu ik jouw aanbeveling heb gelezen, toch binnenkort maar eens lezen dus!

Henk van Dijk
Gast

Mijn boeken zijn o.a.:
Je ongekende vermogens van Tony Robbins,
De meesters van het verre oosten en Dromen durven doen van Ben Tiggelaar.

Leef met Passie
Henk

Wilko van der Ploeg
Gast

Screw it let’s do it is natuurlijk een geweldig boek, maar mijn absolute favoriet van Richard Branson is ‘Screw Business as Usual’. Het is -onder meer- een beschrijving van een aantal bedrijven die succes hebben gehad, OMDAT ze als primair doel voor het bedrijf contribution hadden genomen.

Thies Kuijlman
Gast

Die staan op mijn lijstje voor deze vakantie.

Ik ben op dit moment bezig in Behind the cloud, van Marc Benioff, de oprichter van het beste Cloud CRM systeem ter wereld.

Wat een inspirerend boek!
Opgedeeld in 111 “plays” en massive action voor het opzetten van een wereldbedrijf.

Patrick
Gast
Patrick

Wat mij betreft de volgende boeken:

– How to make friends and influence people van Dale Carnegie.
– Linchpin van Seth Godin (en veel van zijn andere boeken).
– Good to great van Jim Collins
– Ik van Remco Claassen (en Wij ook).

Esther van den Enden
Gast

Bedankt allemaal voor de vele boekentips. De boekenwurm in mij wordt hier heel gelukkig van: op naar een geweldige leeszomer. Ik heb nog een paar aanvullingen – boeken die mij inspireren en waar ik ideeën uit heb gehaald: * Carmine Gallo – Masterclass Steve Jobs (volgens mij ook een inspiratiebron van Nisandeh ;-)) * Marc van Eck, Ellen Leenhouts, Judith Thielen – Businessplan op 1 A4 (doelen omzetten in actie) * Marinus Knoope – De creatiespiraal (doelen realiseren) * George Parker – Het grote boek van de creativiteit (doelen realiseren) * David Allen – Getting things done (een systeem (!!)… Lees verder »

Tim Vanmarcke
Gast

Ik ben ook absolute fan van Napoleon Hill en Stephen Covey.

Daarnaast denk ik ook aan enkele recentere boeken:

– Malcolm Gladwell: Outliers
– Sean Stephenson: Get of your ‘but’
– Nick Vujicic: Life without limits
– Brendon Burchard: The charge

Veel succes voor iedereen!

Tim

Anouk Brouwer
Gast

My favourite is Dale Carnegie, How to influence people and win friends. I believe that we all have to know who we are for ourselves, and how we behave at ourselves or others. This book will teach you that (over 86 million sold).

Next for me was Herv Eker’s Miljonairs Brein Ontrafeld. That taught me a lot about handeling and respecting money.

Thanks everybody for sharing, so I can grow my bookshelve! 🙂

Robert Elsing
Gast

Commerciële intelligentie – het geheim van winstgevend freelancen.
Dit is voor eigen parochie preken, maar ik zou het niet durven als ik niet overtuigd was dat veel freelancers met dit boek een enorme stap vooruit kunnen maken.

Marie Six
Gast
Marie Six

Hi Esther,

Are you active here, nice to see! The above all books are of course the Trilogy of Wallace D. Wattles;

-The Science of getting Rich
-The Science of being Great
-The science of being Well

When people talks about the little green book, they mean the first one. Enjoy them, soon, you will get my Book and you will love it!!!!

Esther Molenaar
Gast

Hi Marie,

Ah well! I am a reader. Couldn’t pass up all these great books to read.

I never knew Wallace D. Wattles wrote these three. I only know, and read, The science of getting Rich.

To see these other two books I can imagine he thought being rich, being great and being well belong together. Not just one of those.

Thanks for sharing.

When are we going to meet outside an Open Circles training? Love to hear all about your book!

Marie Six
Gast
Marie Six

Yes Esther,

Look around you, the real successful people are not the ones who are just rich, but the ones who take care of there mind, body and hart, like everywhere things goes by 3!
Wallace is the first in time to have wrote and revealed the secret knowledge since a few centuries. That is why Nisandeh wants Conscious millionaires, not just millionaires! Being Well, being Great and being Rich has to go together!

I see you soon, the 6 July !?
And yes I will tell you all about my book, with two philosophers at home as parents….!

Robert Elsing
Gast

Commerciële intelligentie – Het geheim van winstgevend freelancen.

Dit is voor eigen parochie preken, maar ik zou het niet durven als ik niet overtuigd was dat freelancers met dit boek een enorme stap vooruit kunnen maken.

Caroline van Wijk
Gast

Hier een paar boeken die nog niemand genoemd heeft: Zij durft! van Sep Schaffers. Met tien inspirerende verhalen van vrouwen die zijn gaan ondernemen tegen de stroom in – ook leuk als cadeauboek. ZIN en VRIJ van André Meiresonne gratis te downloaden via zinboek.nl Vol inspiratie om te doen waar je hart in ligt. De ZIN aan het werk van Marlou van Paridon – filosofie over motivatie. Retorica van Aristoteles met alle argumenten die je altijd zoekt als je weer eens met je mond vol tanden staat. En (ook niet al te bescheiden, want Nisandeh, je laat ons zien dat… Lees verder »

Leni Minderhoud
Gast

Thank you Nisandeh, for this list. I have these lists everywhere in the house, but now I will start with a central one, and this is the beginning. I have read 30% of your list so there is a way to go!

I add Willpower from Roy Baumeister. Not easy to read, but his ideas gave me good insights.

I realise that I read mainly about my business, coaching and counselling techniques et cetera. but now it is time to read this one book a week about success and management.

Daphne Vrolijk
Gast

Dank Nisandeh voor deze lijst! FREE en The Speed of Trust heb ik direct toegevoegd aan mijn leeslijst!

De boeken die mij veel inspiratie hebben gegeven zijn o.a.:

* Synchroniciteit – Joseph Jaworski
* Voor vrouwen die meer willen – Louise Hay
* The Secret & The Magic – Rhonda Byrne
* Je ongekende vermogens – Anthony Robbins
* Steve Jobs – Walter Isaacson
* Leef Lekker – Nisandeh Neta

Anouk Plantinga
Gast

Ohhh jaaaa, Daphne, Steve Jobs! Helemaal vergeten erbij te zetten, maar gelukkig deed jij het 🙂
Wat een geweldig boek is dat, ik ben de halve meivakantie bijna onbereikbaar geweest, omdat ik er in was weggedoken. Wat een inspiratie en wijsheid, het was of mijn cellen gingen vibreren bij het lezen.

Marjolein Kamstra
Gast

Geweldig al die titels. Ik kan niet wachten ze te gaan lezen.
Een paar top boeken waar ik zelf veel aan heb gehad:

Feel the fear and do it anyway – Susan Jeffers
Getting Things Done – David Allen
Coach jezelf naar succes – Talane Miedaner
De Dip – Seth Godin
The 7 habits of highly effective people – Stephen R. Covey
Financial Independance for Women – Vered Neta

Zou toch leuk zijn om een soort bibliotheek-achtig ruil systeem te hebben om elkaars boeken te kunnen lezen. Heeft iemand ideeën over hoe we dat zouden kunnen aanpakken?

Dolores Dimic
Gast
Dolores Dimic

Marjolein, ‘Getting Things Done’ van David Allen was een boek dat ik al 20 jaar eerder had willen lezen. Ik ben niet zo systematisch in de afwerking van dingen en David Allen beschrijft een haalbaar systeem dat ik sindsdien gebruik. Iets wat kinderen op de lagere school ook zouden mogen leren…

Judith van Beers
Gast

Hi,

Alle boeken die mij in mijn ontwikkeling enorm hebben geholpen, waaronder een 4-urige werkweek staan op mijn.

Fijne dag allemaal!
Groet Judith

Kathleen Engelen
Gast

Thank you for sharing!! First to-do task of today after the master entrepreneur was to go and buy some books on Amazon.com! So what a coïncidence this is! 😉

I read and liked:
The 4-hour workweek, Timothy Ferriss
Rich dad , poor dad, Robert Kiyosaki
Stap in je grootsheid, Anthony Robbins
Financial IQ for women, Vered Neta
Richard Branson, Richard Branson

Kathleen

Esther Groenewegen
Gast

Hi Nisandeh, Deze ben ik nog niet in de lijst tegen gekomen: ‘Je bent rijk geboren’ by Bob Proctor Hij is eigenlijk de reden dat ik gelijk in Open Circles geloofde. Is misschien niet goed omschreven…. Ik volgde Bob Proctor al een poosje met zijn dagelijkse online video’s. Wilde bijna naar Canada gaan voor een van zijn seminars. Toen kreeg ik een uitnodiging van Pamela van Booren voor het Business Bootcamp. Daar hoorde ik gelijk veel dingen die Bob ook vertelt. Maar omdat het ver weg voelde, hij richt zich toch op de Amerikaanse en Canadese markt, was Open Cirlces… Lees verder »

Anouk Plantinga
Gast

Boeken, helemaal mijn ding. 🙂 Mijn favorieten op dit gebied zijn: -Five wishes van Gay Hendrsicks. Een klein boekje met een grote boodschap, supereenvoudig en krachtig en voor mij het eerste doe-boek waarbij ik inderdaad ging doen. Heel vaak cadeau gedaan. -Het kleine boek van de creativiteit (of de grote versie) van George Parker. Talloze keren weggegeven en toen ik dat eens aan de auteur vertelde, gaf hij me de grote versie. -Zero limits van Joe Vitale. Bijzonder boek over hoe je je eigen wereld creëert en vanuit dat gezichtspunt ook een wereld ingrijpend kunt veranderen -Neem je toekomst in… Lees verder »

Vered Neta
Gast

I agree with Jacqueline, it’s so hard to choose the Top 10 books, it depends on your business and your goals.

Many books that would be on my Top 10 were mentioned above, but I would add:

1. What Would Google Do – Jeff Jarvis
2. The Purple Cow – Seth Godin
3. From Good to Great – Jim Collins

and some “old-timers” that are still so great and a must read –
The E-Myth revisited – Michael E. Gerber
The World is Flat – Thomas Friedman

Esther Molenaar
Gast

I agree. But with books it is the same as with finding your passion. You just have to try it to find out!

Astrid Sneekes
Gast

Dear Vered,

Do you know any Great Women that are excellent at business and wrote a book? Would be so interesting to read that!!

Have a wonderful day <3
Astrid

Astrid Sneekes
Gast

Oops, I can start with yours!!! 🙂

Hans Faas
Gast

Een boek dat u gelezen moet hebben is:
“De gebruiksaanwijzing van uw medewerker”
Instant mensenkennis voor managers.

Mensenkennis is de belangrijkste succesfactor voor elke manager en elke verkoper!

Ankie van Saarloos
Gast
Ankie van Saarloos

De kunst van het oorlogvoeren voor vrouwen Chin Ning Chu

De brug naar business spiritualiteit Auteur: Gerrit Broekstra, Paul de Blot, Ruud Heijblom, Jan Bommerez, Kees van Zijtveld

Flow en de kunst van zakendoen Jan Bommerez en Kees van Zijtveld

Work the system Josh Kaufman

As a man Thinketh James Allen

The magic of believing Claude Bristel

The magic of thinking Big David J Swartz

Emile van den Hoorn
Gast

Bijzonder goedemorgen!

Persoonlijk vind ik mijnheer Covey veel te laag staan in deze lijst. Deze zou op 1 moeten staan en dan een hele poos niets, omdat het ongekende hoogte is. Daarna zou al het werk van Zig Ziglar moeten volgen. Deze mis ik totaal in dit overzicht.

Succes allemaal en het is niet alleen lezen het is ook implementeren en doen doen doen!

Esther Groenewegen
Gast

Vond nog een boek in mijn kast.
Moet eerlijk zeggen dat ik die nog niet gelezen heb.
Mijn man heeft het boek een keer op zijn verjaardag gekregen.

titel van het boek:

ZO WERDEN WIJ RIJK
Selfmade ondernemers in Nederland

van Thomas Lepeltak

Die gaat ook mee in de koffer naar Bali deze zomer!!

Sandra Woldering
Gast

“18 Minutes Find your Focus Master Distraction & Get the right things done”

by Peter Bregman

I bought at Schiphol and read it during holiday and I couldn’t WAIT to get back to work when I was home.

Bloem Reinier
Gast

Mijn favoriete boeken zijn:

1) The power of now – Eckhart Tolle
2) Lean Thinking – Jim Womack
3) Influencer: The Power to Change Anything – Kerry Patterson, Joseph Grenny, David Maxfield, Ron McMillan, Al Switzler
4) Profit beyond measure – Thomas Johnson and Anders Bröms
5) The fifth discipline – Peter Senge
6) Leef lekker