Boeken over succes

10708 views | 232 reacties |
shares

Deze vraag wordt mij vaak gesteld… ‘Wat vind jij de beste boeken over succes?

Van de honderden succesboeken op mijn boekenplanken heb ik een lijst van 10 boeken geselecteerd, die je echt moét lezen.

Dat selecteren bleek geen gemakkelijke taak, hoewel mijn criteria simpel waren.

Het zijn allemaal boeken die ik heb gelezen, die ik geweldig vond en die een verschil hebben gemaakt in mijn leven.

Wellicht vraag jij je af waarom jouw favoriete boek niet op deze lijst terecht is gekomen. Nou ja, ik had nog wel tientallen meer boeken in de lijst op kunnen nemen…

De boeken uit mijn top 10 zijn echt niet de enige boeken die je zou moeten lezen. Integendeel, lezen over succes strategieën en deze implementeren is een fantastische manier om je te helpen in de rij te komen en in de rij te blijven op jouw weg naar succes. Dus, blijven lezen!

Hier is mijn top 10 boeken over succes:

1. Business strategie
Blue Ocean Strategy – door W. Chan Kim & Renee Mauborgne

2. Strategieën voor de nieuwe economie
FREE – door  Chris Anderson

3. Engagement marketing
Join the Conversation – door Joseph Jaffe

4. Verkoop
The Ultimate Sales Machine – door Chet Holmes

5. Financieel IQ
Rich Dad Poor Dad – door Robert T. Kiyosaki

6. Levensstijl voor de nieuwe rijken
The 4-Hour Workweek – door Timothy Ferriss

7. Mindset voor succes
Think and Grow Rich – door Napoleon Hill

8. Succesgewoontes
The 7 Habits of Highly Effective People – door Stephen R. Covey (de vader)

9. Vertrouwen opbouwen
The Speed of Trust – door Stephen M.R. Covey (de zoon)

10. Doelen stellen
Leef Lekker: Het Recept voor Succes – door… Nisandeh Neta
Ja, ja, ik ben niet zo bescheiden, en toch… dit is één van de beste boeken die ooit zijn geschreven over doelen stellen EN doelen bereiken (naar de mening van de top succes experts in de wereld).

En ik ben benieuwd om te horen wat jouw favoriete boeken over succes zijn. 

Neem simpelweg even een moment om deze te delen in het commentaarveld hieronder.

En ik moedig je aan om een boek te vinden dat jou interesseert en daar elke dag een paar bladzijdes uit te lezen. Je zult versteld staan van het verschil dat dat maakt op jouw pad naar succes!

Op jouw succes, Nisandeh

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

Deel je ervaringen en lees die van anderen.

232 reacties

 1. 0 stars
  Shannon
  1 reacties

  Hoi allemaal, het beste boek wat ik heb gelezen is een E book van Dani Johnson. Zij was zwerver en mishandeld en zij verteld in haar gratis e book unlimited succes precies hoe zij een succesvol billionaire is geworden. Ik heb ook op mijn website stukjes tekst geschreven wat ik daar geleerd heb.

  Ik ben ook naar een seminar geweest van haar. mn leven is nooit meer hetzelfde geworden. Wat een impact is dat geweest. Ik zou het echt te gek vinden als iemand een comment achterlaat op mijn website. Ik ga op succestoekomst nog veel meer vertellen wat ik geleerd heb bij Dani. Ik ben net begonnen met een website maken en zou het leuk vinden en waarderen als iemand er commentaar op geeft. Mijn motto is: I want to be where I am supposed to be and all I Know that’s not where I am now.( which is my own)

 2. 0 stars
  Sandra Klein
  4 reacties

  Deze boeken hebben op mij veel indruk gemaakt.
  Effect van Johann Olaf Koss, de Noorse schaatser over de communicatiemethode en teambuilding die hem hebben geholpen 3 gouden en 2 zilverenmedailes te winnen tijdens de Olympische Spelen.
  Poeh en Management. ook voor mensen die niet van beren houden is het een zeer leerzaam en vermakelijk boek. Leest als een roman.
  Semco-Stijl van Ricardo Semler. Over een vrijgevochte man die het conservatieve bedrijf van zijn vader nieuw leven inblaast door het totaal anders te gaan doen. In tijden van economische recessie blijft zijn bedrijf maar groeien. Leest ook als een roman.

 3. 2 stars
  Shirley-Jane Jasper
  77 reacties

  “Hypotheekvrij. Je huis aflossen in 10 simpele stappen” van Gerhard Hormann Heel leerzaam en ik heb niet eens een hypotheek! (Ik bleek achteraf dus net op tijd mijn huis verkocht te hebben, hoewel iedereen dacht dat dat het stomste was wat je kon doen.)
  Op stapel ligt Vered’s boek, ben nog bezig in the Enlighted millionair.
  Wel super zo’n top 10 lijst! Ik stond al in de bieb een beetje glazig te kijken naar financiële boeken op het rek. Hoe haal je de goede eruit? Liever geen boeken die me gelijk geven in mijn stupide beliefs

 4. 2 stars
  Jan de Blaeij
  111 reacties

  Ik ben nooit bezig geweest met zakelijke boeken maar ben wel begonnen met Leef Lekker , Financial Independence for Woman, De flow en de kunst van zakendoen.

 5. 0 stars
  Denise Edwards
  2 reacties

  Nr. 5,6,7,8 en 10 al in m’n bezit 😊
  5 en 10 al gelezen….
  5 veranderde echt m’n totale mindset en vanaf dat moment ook open gaan staan voor persoonlijke ontwikkeling (na 2 jaar aandringen van m’n man) beter laat dan nooit in dit geval 😉

 6. 0 stars
  Corinne Moerbeek
  3 reacties

  Ik ben nu bezig in het boek van Vered: Financial Independence, zeer inspirerend en het e-book Een zaak van geld van Ellen de Lange-Ros geeft veel inzicht in de verschillende geldtypes van mensen.

 7. 0 stars
  Priscilla Bouwman
  1 reacties

  Heel fijn al deze tips, hartelijk dank!

  Ik voeg hier graag ‘Outwitting the devil’ van Napoleon Hill aan toe. Deze vond ik persoonlijk nog beter dan zijn Think and Grow Rich.

  Dit onderwerp staat momenteel centraal in mijn blogs. Dank voor de inspiratie!

  Hartelijke groeten,
  Priscilla Bouwman
  Jouw VlinderEffect Coaching & Training

 8. 3 stars
  Donna Hoogstraaten
  206 reacties

  Bedankt voor deze lijst en de aanvullingen hieronder.

  Ik ben jaren lang alleen bezig geweest met het lezen van boeken over mijn eigen vak, mijn ogen zijn pas open gegaan na het afgelopen Bootcamp waar ik 2 wkn geleden was. Ik ben sindsdien begonnen met alles te lezen wat ik hier op de website vind, het boek Leef lekker en Koplopers. Als die uit zijn volgen er vast meer, echt inspirerend!

 9. 0 stars
  Jean Vercruysse
  12 reacties

  Dank voor deze interessante lijst, Nisandeh!
  Graag voeg ik er aan toe dat ook het boek van Napoleon Hill (Think and grow rich) gratis als pdf downloadbaar is, en zonder risico op malware; ik heb het zelf ooit via deze site gedownload: http://ebooksoneverything.com/wealth/ThinkandGrowRich.pdf
  Naar ik vermoed, gratis wegens (na >70 jaar) vervallen van auteursrechten. En inderdaad, een boek waar héél dikwijls naar verwezen wordt en beschouwd wordt als “pionier in persoonlijke ontwikkeling”.
  Trouwens, een van de betere boeken die ik ooit gelezen heb op vlak van persoonlijke ontwikkeling is “Flow en de kunst van het zakendoen” van Jan Bommerez en Kees van Zijtveld : https://www.managementboek.nl/boek/9789077341148/flow-en-de-kunst-van-het-zakendoen-jan-bommerez

 10. 0 stars
  Adrienne Lijs
  2 reacties

  Playing Big van Tara Mohr
  En nu bezig in boeken van Nisandeh en Vered
  Stephen Covey De 8ste eigenschap ligt nog te wachten.
  Het boek van Overvloed; Geld, Kracht en Liefde

 11. 1 stars
  Ben Oostrum
  58 reacties

  Ook de moeite van het lezen waard: Don’t give your work away for fre. Een gratis ebook van Thaddeus Cooper

 12. 2 stars
  Annemiek de Nijs
  97 reacties

  Kiyosaki, Ben Tichelaar en Leef Lekker zijn toch wel mijn favorieten. Zakelijke boeken lezen is verslavend……good habits….!
  Elke dag even vind ik een aanrader.

 13. 2 stars
  Marjan vd Brink
  122 reacties

  15 jaar geleden gelezen en nog altijd actueel, inspirerend en vermakelijk: Paul Fentener van Vlissingen, Ondernemers zijn ezels.

  De familie Fentener van Vlissingen is grondlegger en eigenaar van het miljoenen-familiebedrijf FSH. Dit boek geeft een inkijkje. Over het voordeel van eenvoud in je organisatie, de schijnwaarheid van PowerPoints, het maken van keuzes, het volhouden, vertrouwen, ja of nee zeggen etc.

  En ik wil het boek Leef Lekker aanbevelen; de keuken werkt.

 14. 2 stars
  Marjan vd Brink
  122 reacties

  Twee titels:
  Simon Sinek, Begin met het Waarom
  en
  Steve Wozniak, iWoz.
  Wozniak is de techneut, de uitvinder naast Steve Jobs, en in dit boek vertelt hij het aanvullende verhaal van het succes van Apple. Het is herkenbaar. Ik ben getrouwd met een uitvinder en in mijn familie zitten geniale alleen-gangers als Woz. De notie “echt uitvinden doe je alleen” valt op. Het verhaal in dit boek doet ook denken aan het verhaal van het ontstaan van het Philips-concern: 1=uitvinder, grondlegger van een excellent product 1= excellent verkoper, en zij samen maken 3=het starten en ontwikkelen van een bedrijf dat de wereld verovert.

 15. 1 stars
  Maarten Hasken
  37 reacties

  Drie boeken die me zo te binnen schieten zijn:

  -Brian Tracy – Eat your frog! (Timemanagement en uitstelgedrag)

  -Anthony Robbins – Awaken the giant within. (Succes)

  -Napoleon Hill – Think and grow rich. (Succes)

  Kan iemand mij toevallig een boek aanraden over het kiezen van een naam voor je bedrijf?

 16. 4 stars
  Saskia Steur
  339 reacties

  Mijn favorieten van 2014 zijn:

  Get Clients Now van C.J. Hayden
  The Charge van Brendon Burchard
  Synchronisch Leven van Deepak Chopra
  Ondernemen is net reizen van Oscar Bulthuis
  Everything Counts van Gary Ryan Blair
  Unfair Advantage van Robert Kiyosaki

 17. 0 stars
  Richard van der Ark
  5 reacties

  Ook afgelopen weekend werd weer duidelijk hoe belangrijk de juiste mindset is.

  Van de boeken die hierboven staan vind ik, rijke pa arme pa, en think en grow rich, de meest inspirerende tot nu toe. Ik heb nog niet alle boeken uit de lijst gelezen. Wat ik verder nog een inspirerend boek vind is The cashflow quadrant van Robert Kiyosaki.

  Op dit moment ben ik bezig met leef lekker en naar aanleiding van afgelopen weekend heb ik “Het miljonairsbrein ontrafeld van T. Harv Eker” besteld. Heb de eerste 2 hoofdstukken nu gelezen en de oefeningen gedaan sluit perfect aan op afgelopen weekend “Financial Freedom “. Echte aanrader.

 18. 5 stars
  Gonny de Wit
  462 reacties

  Wow wat een lijst – ga iedere dag 15 minuten vrijmaken om meer te lezen/ kennis op doen/ hierdoor mindset te veranderen.

  Ik heb al 5000 boeken op Kindl – even kijken of deze er ook tussen staan.

  Staan de Koplopersboeken er ook al tussen – heel inspirerend allemaal ondernemers met hun eigen verhaal. Hierdoor is het mogelijk jezelf met hem/haar te identificeren en “als zij het kunnen dan kan ik het ook” is mijn nieuwe mantra.

 19. 0 stars
  Marianne Kruijswijk
  11 reacties

  Rich dad, poor dad staat als luisterboek op youtube. Ik heb het maandag geluisterd terwijl ik mijn financieel overzicht bijwerkte.

  1. 5 stars
   Gonny de Wit
   462 reacties

   Super goeie tip. Dank je Marianne

 20. 4 stars
  Marijke Willems
  322 reacties

  Leef lekker is inderdaad en super fijn en werkzaam boek! Daarnaast ben ik anders gaan denken door Think and grow rich. Ook Dromen Durven Doen vond ik een leuk boek. Ik kan zo een hele lijst opschrijven geloof ik 🙂

 21. 0 stars

  Een boek waar ik een hoop inspriatie uit kreeg is het boek De kracht in jezelf.

  In De kracht in jezelf belicht dr. Joseph Murphy het heilzaam effect van datgene wat onder de drempel van het bewustzijn ligt. Via een heldere uitleg van de werking van het bewustzijn en het onderbewustzijn komt hij tot een aantal praktische adviezen die, mits zij stipt worden opgevolgd, kunnen leiden tot geluk , welstand en carrière, een jong blijvende geest, bevrijding van angst en schuldgevoelens, succesvol omgaan met lastige mensen en genezing van verslavingen.

  Wat mij ook zeer inspireerd is de hele chinese geneeswijze. (TCM ook wel traditional Chinese Medicine) Alles bestaat uit energien (QI) door de juiste balans van Ying en Yang kan je veel uit je leven halen en vroegtijdig dysbalans opmerken. Je moet er wel helemaal induiken op dit goed te kunnen begrijpen maar inspirerend is het zeker. Het helpt daarnaast ook om je leven te vereenvoudigen en meer een te zijn met de natuur.

 22. 1 stars
  Nanette Popken
  66 reacties

  Het valt me op dat er heel veel boeken door een heleboel mensen genoemd werden. Ga ik me op werpen!

  Hier komt mijn boek dat ik een paar keer herlezen heb, omdat ik het zo waardevol vind. Het boek heet Maiden Voyage en is geschreven door Tania Aebi (geholpen door een ghostwriter uit materiaal van haar artikelen in Cruising magazine.) Het gaat over een 17 jarig meisje dat solo zeilt rond de wereld. Ze oogt op Guiness Book of Record. Ze weet amper wat van zeilen af en ze heeft veel psychische problemen. Wel heeft ze een rijke. Het schip is haar mentor. In het Nederlands vertaald (SOLO)

 23. 1 stars
  Marlies Kerremans
  33 reacties

  Genome van Matt Ridley.

  Boundaries in human relationships van Anne Linden
  Alles van Jeffrey Wijnberg met stip op 1 ‘hoe erger hoe beter’.

 24. 1 stars
  Helena van Dijk
  39 reacties

  Topp tips! Dank iedereen!

  Voor mij werkte Trading in The Zone van Mark Douglas goed.
  Of je traden nu iets vind of niet, wat hij laat zien is wat je neigingen zijn als het gaat om geld en dat doet hij aan de hand van eenvoudige voorbeelden. Bijvoorbeeld wat je doet als je ooit gebeten bent door een hond en wat je gedrag dan later gaat zijn. Zo hebben je jeugdervaringen invloed op je gedrag met geld. Ik moest heel erg denken aan de moneygame die nog op mijn netvlies staat!
  Ook veel van geleerd!

 25. 1 stars
  EvaMaria de Belder
  73 reacties

  Van vele boeken kan je een gratis e-book downloaden.

  1. 1 stars
   Maarten Hasken
   37 reacties

   Inderdaad Eva Maria, er zijn een hoop sites waar je eboeken (ook de bekende) kan downloaden. En als je iets technischer aangelegd bent, dan zijn er ook nog de torrent-sites, waar je zowat elk boek kan vinden.

 26. 0 stars
  Hans Duiker
  10 reacties

  Ik vond het boek “de blauwe economie” erg interessant en verhelderende ideeën aandragen.

  Zakenmodellen gebaseerd op de natuur en hoe die zich in zijn omgeving aanpast,
  niemand kan eromheen en de natuur kan het automatisch.

  We hoeven alleen maar te kijken en te leren hoe dit in ons leven en bedrijf toe te passen.

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   893 reacties

   Hi Hans, dit thema vergelijking met de natuur, spreekt me ook erg aan. Daar zit de grootste kracht omdat het vanzelf gaat en tevens evolutionair is. Het boek dat je noemt, is dat dezelfde als Blue ocean strategy?

   fijne dag
   Leni

 27. 0 stars
  Marijke Willems
  2 reacties

  Fijn, ik hou van boeken! Ik vond dromen durven doen van Ben tiggelaar ook erg leuk en leerzaam. Makkelijk leesbaar ook. Jij wil iets van mij, ik wil iets van jou was ook leuk.

 28. 1 stars
  Collin Leijenaar
  51 reacties

  Nog een mooie aanvulling (deze zomer gelezen) is het boek Zomerspelers van Carol Velthuis.

  Velthuis analyseerde 500 grote bedrijven in al hun stadia. Daaruit kwamen er 15 naar voren die zich in een uitzonderlijk lange zomer bevinden: onder meer Amazon, Apple, Canon, Caterpillar, Cisco, Hewlett Packard, Ikea en Walt Disney. Deze zomerspelers hebben een aantal opvallende kenmerken gemeen. Zo hebben ze een langetermijnblik, scherpe klantfocus, management dat dicht bij de werkvloer staat, ze blinken uit in kwaliteit én kostenbeheersing, en ze hebben hechte gemeenschappelijke waardenkenmerken die bij veel bedrijven, bijvoorbeeld in de financiële sector in de afgelopen jaren, grotendeels ontbreken.

  Dit boek is een boeiende en toegankelijke beschrijving van de meest uitzonderlijke businessverhalen en biedt lessen die voor elk bedrijf leerzaam en uitvoerbaar zijn. Ik kan het iedereen aanbevelen! En het sluit ook erg goed aan op datgene wat OCA ons leert!

 29. 0 stars
  Rino Groenenberg
  7 reacties

  Ik raad de biografie van Steve Jobs aan. Gewoon een super inspirerend verhaal. Hetzelfde geldt voor het boek dat gaat over de oprichting van Google.

  1. 1 stars
   Maarten Hasken
   37 reacties

   Hier sluit ik me bij aan, dit zijn allebei super interessante en inspirerende boeken!

 30. 0 stars
  Anna de Waard
  16 reacties

  Yesss, Think and grow rich is my no 1 ! ! !
  2 je ongekende vermogens, A. Robbins
  3 Ben Tiggelaar, dromen, durven, doen

 31. 5 stars
  Michaëla Wierdsma
  523 reacties

  Hierbij nog 1 boek dat je helpt om succesvol te zijn.

  Weg met de warboel van Karen Kingston.

  Start met het opruimen van je huis, daarna stroomt de energie beter door je huis èn door je hoofd.

  Daarna heb je tijd en energie om alle tips van Nisandeh toe te passen.

  Fijne zomer, Michaëla

  1. 0 stars
   Astrid Lankveld
   1 reacties

   Klopt, geweldig boek, net uit.
   Las net dat je het voor een paar euro bij de Action!! te krijgen is.

 32. 0 stars
  Edwin Rosenquist
  7 reacties

  De weg naar een rijker leven. Dr. Joseph Murphy

  Waarom we willen dat je RIJK wordt. Donald Trump Robert T. Kiyosaki.

 33. 0 stars
  Edwin Rosenquist
  7 reacties

  Ik geef E-boeken GRATIS weg, in ruil voor hun NAAM en e-mail adres.
  Daarna vraag ik wat ze HET BESTE uit het e-boek vinden.
  Ook geef ik goede ideeën kosteloos weg.

  1. 5 stars
   Gonny de Wit
   462 reacties

   Natuurlijk ben ik benieuwd welke titels jij hebt. Ik zal je separaat een mail sturen.

   Alvast bedankt Edwin

 34. 1 stars
  Johannes Rodenburg
  30 reacties

  Ik reageer nu na het Leef Lekker feest, ik mag daardoor een boek aanraden welke er daarvoor, nog niet uitgegeven was.

  Koplopers van Inge Nirvana Hardeman.
  Inspirerend omdat de vertellingen gaan over implementatie.
  Inspirerend omdat deze ondernemers laten weten wat er mogelijk is door implementatie.
  Implementatie van het geen gedoceerd is tijdens de (in gevoel) feestelijke dagen.
  Succes met dit, voor velen toch best wel moeilijke, maar o zo belangrijk element van de cursussen.

  Mijn persoonlijke succes boeken, gaan in het geheel niet over succes in het zaken doen, maar over de esoterische wijsbegeerte. Ik draag de gedachten en gevoel met mij mee, dat leven in succes, gaat over implementatie van het leven zelf. Beingalive.nl
  Johannes.

  1. 5 stars
   Wilko van der Ploeg
   850 reacties

   @Johannes: Na het gelezen te hebben, kan ik het alleen maar eens met je zijn: Koplopers is een uniek boek! Het zou boven aan de lijst moeten staan!

 35. 0 stars
  Henrice Kupper
  8 reacties

  Handboek Spiegelogie van Willem de Ridder. ISBN 9789072455451.

  Deze schrijver legt in een vlot geschreven en leesbare stijl uit hoe de wetten van het universum werken en hoe je deze zelf kunt toepassen. Niet moeilijk om te doen en succes verzekerd!

  1. 5 stars
   Anne Buiskool
   450 reacties

   Leuk om te lezen Henrice,

   Ik heb lange tijd met een groepje deze manier van ondersteunen gepraktiseerd en het zinnetje: ‘we steunen je, precies zoals je bent, in al je grootsheid’opgezegd. Dat zinnetje komt altijd weer naar boven als mensen hun wensen, doelen, plannen verlangens vertellen.

   Zo heerlijk om daar bij stil te staan en dan de handen ter support naar de persoon te richten die het ontvangt. En die ontvangt het ook echt!

 36. 2 stars
  Eleonora van Grinsven
  105 reacties

  Effect – Johann Olav Koss, Heidi and Bente-Marie Ihlen.

 37. 0 stars
  Ori Drory
  20 reacties

  In mijn top 5 boeken over succes staat een titel die gaat over succes in relatie’s.

  1. 7 habbits of highly effective people – Stephen Covey
  2. Think and grow rich – Napoleon Hill
  3. Flow – Mihaly Csikszentmihalyi
  4. The way of the superior man. – Dave Deida
  5. Permission Marketing – Seth Godin

  Boeken die ik nog wil lezen
  Rich dad poor dad
  The richest man in babylon
  How to win friends and influence people.

 38. 2 stars
  Rob Stalenhoef
  89 reacties

  Ik ben net begonnen in “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap”. Het boek ligt al jaren in mijn kast en ik kon er niet doorheen komen. Nu ik weer begonnen ben, wordt het duidelijk. Blijkbaar is dit het juiste moment.

 39. 5 stars
  Michaëla Wierdsma
  523 reacties

  Er zijn zoveel boekentips. Wat ik gelezen heb staat er tussen.

  Echter met de Business Bootcamp in het achterhoofd en het Leef Lekker evenement aanstaande zaterdag, lees ik het boek van Nisandeh nog een keer door.

  Mijn man leest het boek ook. Op die manier heb ik feedback en kritische vragen dichtbij.

  Fijne zomer.

 40. 2 stars
  Stef Linsen
  86 reacties

  Ik heb “rijke pa, arme pa” (Robert Kiyosaki) gekocht, maar uiteindelijk als audioboek op youtube beluisterd (3,5 h).

  In de vakantie wacht op mij;
  the Warren Buffet way, van Hagstrom
  “Waar doen ze het van?” van Erica Verdegaal
  “Goud, geld en Zilver” van Eric Mecking, Elmer Hogervorst.

  Mijn vrouw leest “Financial Independence for women”,

  Goede boeken vind ik verder;
  “de schulden berg” van Jaap van Duijn
  “Overleef de kredietcrisis” van Willem Middelkoop
  ” Samen rijk worden’ van Erica Verdegaal en Adriaan Hiele
  “Het rampscenario” van Egbert Kalse en Daan van Lent
  “de kredietcrisis” van Willem Vermeend

 41. 3 stars
  Marloes van der Kamp
  224 reacties

  Wat geweldig, om zoveel boeken te zien die inspirerend hebben gewerkt… een blog om nog vaak naar terug te gaan als ik weer tijd heb voor een volgend boek.

  Ik wil de lijst graag aanvullen met:
  Karen Kingston – weg met de warboel
  Harriet Lerner – de dans van woede
  Marshall Rosenberg – geweldloze communicatie
  Almaas – Diamond heart – element of the real in man
  Osho – het boek van niets
  Deepak chopra – de 7 spirituele wetten van succes
  Eckhart Tolle – de kracht van het NU

  Heeft iemand een van deze boeken gelezen, en zo ja, ben je ook enthousiast over deze boeken?

  1. 1 stars
   Ashirda Oosterlee
   51 reacties

   Hoi Marloes: Almaas: diamond aproach, staat al 15 jaar in mijn hersenpan en nog niet gelezen…… wordt tijd!
   Ik heb een boek geschreven over het Enneagram: plattegrond van je ego over je stress en je ontspanningspunt.

   Numerologie de weg waarvoor je geboren bent van Dan Millman, geeft richting aan je levensdoel. Ik put daar mijn inspiratie uit en geef andere mensen daarmee graag ook die inspiratie mee.
   Naast leef lekker programma ( ik zit nu vanuit hfdst 14 week 4 ) systematisch door te nemen. Dit raad ik mensen aan.

   Dit boek is werkelijk belangrijk voor je overtuigingen die je je echt bewust maken en hoe ze grote invloed hebben op je leven, en hoe je oud vertrouwd kunt veranderen in nieuw vertrouwdere verbeterde geloofsovertuigingen die je leven daardoor gelukkiger maken, met je levensdoel. En alle training bij Nisandeh en Vered, oh ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn.

   I have to count my blessings
   Ashirda

 42. 3 stars
  Marné van Veenendaal
  175 reacties

  Geweldige lijst met titels!

  mIjn leeslijst:

  * Leef lekker – Nisandeh Neta
  * Financial Independence for Women -Vered Neta
  * Purple Cow- Seth Godin
  * Begin met het waarom- Simon Sinek
  * Mosaic Sourcebook- JoAnn Locktov and Doreen Masandrea
  * Rijke pa, arme pa- Robert Kyosaki
  * Think and grow rich- Napoleon Hill
  * 4 urige werkweek- Timothy Ferris

  * nu lezend, andere om steeds weer terug uit de kast te halen.

 43. 1 stars
  Collin Leijenaar
  51 reacties

  Geweldig! Zo vlak voor de vakantie mijn iPad al lekker vol gegooid met leesvoer. Met deze tips kom ik de vakantie wel door 😉

 44. 1 stars
  Cindy Vissering
  48 reacties

  Zooo, wat een hoeveelheid mooie titels. Van sommige denk ik: oh ja, die heb ik ook ooit nog eens gelezen. Het zet me wel even op scherp: welke boeken hebben me werkelijk aangegrepen en zijn (onbewust) blijven hangen?

  – 7 Habits of Highly Effective People – Covey
  – De kracht van het Nu – Eckhart Tolle
  – Ja maar huh? – Berthold Gunster
  – Getting Things Done – David Allen
  – The Timeless Way of Building – Christopher Alexander

  En meer van Alexander: gaat over het waarnemen van de wereld en de behoefte die iedereen heeft. Dat ‘mooi’ ook een bepaalde gezamenlijke basis heeft waar je als architect zeker op kan inspelen (of zou moeten inspelen). Sommige delen zijn zeer wetenschappelijk, maar de manier van kijken heeft mij geïnspireerd.

 45. 2 stars
  Marga Sijm
  75 reacties

  ‘Rijke Pa, Arme Pa’ van Robert Kyosaki is een heerlijk boek om te lezen en waar je ook nog veel van opsteekt, de biografie van Steve Jobs en ‘een werkweek van 4 uur’ ga ik allebei zeker lezen!

 46. 2 stars
  Marielle Meijer
  93 reacties

  Mijn boeken van dit moment:

  Leef Lekker van Nisandeh
  Financial Independence for women van Vered
  Ambitie van Annemarie van Gaal
  Steve Jobs, de biografie
  Het zakenleven van Sylvia Toth
  Wie heeft mijn kaas gepikt van Spencer Johnsen
  Rich dad poor dad
  Eckart’s Notes
  Winnen in google van Tonny Loorbach

  En last but not least: de bijbel. Een boek waar ik mee groot ben gebracht. Of je religieus bent of niet, ik denk dat dit boek je in veel opzichten verder kan brengen, te beginnen bij het kwadrant ‘contribution’.

 47. 2 stars
  Suzanne Wartenbergh
  91 reacties

  Wow, wat een hoop goede leessuggesties! Fijn! Daar ga ik er zeker een aantal van uitzoeken.

  Graag zou ik mijn favorieten ook met jullie delen, maar ik kan niet echt zeggen dat ik boeken heb gelezen over succesvol zaken doen… (snel mee beginnen dus).

  Wat ik wel een heel inspirerend boek vind, is de biografie van Steve Jobs. Die zou ik jullie dan ook zeker aanraden!

 48. 0 stars
  Maarten Raaijmakers
  2 reacties

  Boeken die je mijns inziens gelezen moet hebben, ook al gaan ze niet allemaal puur op business maar ook op ontwikkeling van jij als persoon:

  – The Richest Man in Babylon: Leuke metafoor voor hoe jouw pad naar riches eruit ziet

  – The Way of The Superior Man: De mindset van mannelijke energie en daarmee – getting things done, focus, etc.

  – Gifts of Imperfection: Het loslaten van je ego en het aanvaarden van schaamte die bestaat

  Hopelijk kunnen jullie er je voordeel mee doen, net zoals ik dat gedaan heb.

 49. 1 stars
  Wilma Franke
  40 reacties

  Mijn grootste succes boek is een heel simpel en makkelijk boek,
  Ja maar wat als alles lukt

 50. 2 stars
  Marie Molemans
  90 reacties

  Het Tibetaanse boek over leven en sterven-S.Rinpoche
  Leven Vanuit Vrije Wil -H.Palmer
  Eerst Geloven dan Zien – W. Dyer
  The one minute manager
  De kracht van het Nu -E.Tolle
  …ik ben Leef Lekker nog aan het lezen… komt er misschien wel bij

  Veel leesplezier 🙂

  1. 2 stars
   Jolanda Schoorl
   86 reacties

   Hai Marie,

   Vooral je eerste boek spreekt mij aan en ga ik ook zeker lezen (in het licht van mijn bedrijf; het begeleiden van zieken en stervenden). Tibet en Nepal hebben altijd aantrekkingskracht op mij gehad, dus bedankt voor deze suggestie!

   Groetjes,
   Jolanda

 51. 0 stars
  Agnes Hoogendoorn
  22 reacties

  Boeken die mij hebbengeïnspireerd:
  -De zeven spirituele wetten van succes / Deepak Chopra
  -Voor het zelfde geld rijk / Joop Korthuis
  -De Celestijnse belofte en het tiende inzicht / James Redfield
  -Jonathan Livingston Seagull / Richard Bach
  -The big five for life / John P. Strelecky (vervul je vijf grote levenswensen)

  1. 2 stars
   Jolanda Schoorl
   86 reacties

   Hai Agnes,

   Vooral je laatste suggestie : The big five for live spreekt mij aan. Die ga ik zeker lezen. Bedankt voor het insturen!!

   Groetjes,
   Jolanda

  2. 2 stars
   Marie Molemans
   90 reacties

   hey Agnes,
   de Celestijnse Belofte daar heb ik ook van genoten en de film Jonathan Livingston Seagull too 🙂

   mooi even aan terug te denken!
   wat boeken lezen kunnen doen hé

   tot zaterdag?
   Successs!

  3. 5 stars
   Dave de Lange
   419 reacties

   Ja, Jonathan Living Seagull is inderdaad een heel goed boek.
   Hij is ook verfilmd met de muziek van Neil Diamond. Erg mooi.
   Gaat natuurlijk niet over succes, maar is zeker een boek wat je gelezen moet hebben.

 52. 0 stars
  Léon Oud
  17 reacties

  Great books, loads to read again.

  Some other books I like:

  Risk: The Science and Politics of Fear by Dan Garnder.
  About how we perceive risk and fear, very powerful insights for anybody who takes risks = an entrepreneur

  The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Difference by Malcolm Gladwell
  About why some products or ideas become a success and some don”t.

 53. 1 stars
  Sascha Meyer
  69 reacties

  Ik ben van spiritueel naar business aan het lezen. Alle boeken van Don Miguel Ruiz geven KIJK op hoe we denken vanuit angst.

  Vervolgens ‘Positief denken’ van Freitag en ‘De kracht in jezelf’ van Murphy. En TSJAKKA als tegenhanger. Ik mocht naar de stad en iets heel moois kopen voor mezelf van meneer Ratelband. Ik kwam thuis met een schepje van 3 euro. Drie dagen later besefte ik dat dit niet de opdracht was. Ik ging alsnog naar de stad en kocht een jurkje van 200 euro. Toen werd duidelijk dat ik in rijkdom moet denken en niet in armoede.

  Lees mijn boek ‘De nieuwe arme’. Vervolgens stortte ik me op ‘Balans in je leven’ en ‘de 7 spirituele wetten van succes’ van Chopra. Net uit: God, Geld, Genieten’ van Johan de Vroedt en ‘Hoe u ook miljonair wordt! van Prins van Lignac.

  Succes!!!

  1. 5 stars
   Dave de Lange
   419 reacties

   Kijk, dat zijn bijna allemaal boeken waar ik nog nooit van gehoord heb. Een uitstekende toevoeging, Sacha!

 54. 5 stars
  Dave de Lange
  419 reacties

  Ze zijn zo’n beetje allemaal genoemd, soms meerdere keren, maar hier is toch mijn top 10 van favoriete boeken op het gebied van sucess:

  1. Begin met het waarom – Simon Sinek
  2. Leef lekker – Nisandeh Neta
  3. Succes door groot denken – Peter Schwartz
  4. Denk groot en word rijk – Napoleon Hill
  5. Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferris
  6. De wetten van de winnaars – Bodo Schäfer
  7. Bereik je eerste miljoen – Bodo Schäfer
  8. Succesvol communiceren – D.Glenn Foster & Mary Marshall
  9. Secrets of a millionaire mind – T. Harv Eker
  10. Rich Dad, Poor Dad – Robert T. Kiyosaki

 55. 0 stars
  Alinda Tuttel
  4 reacties

  Het boek :
  De kunst van Kaizen
  met kleine stappen naar grote doelen
  Auteur: Robert Maurer

  Kan ik iedereen aanbevelen die de inspiratie wel heeft, maar moeite heeft met de uitvoering ervan.
  Simpel en zeer doeltreffend.

 56. 2 stars
  Dorien Ketel
  91 reacties

  Dank voor alle suggesties, veel ken ik of heb ik al gelezen. Maar ook vele nog niet! Dank voor deze vermelding.

  Wat betreft ‘succes’ mag

  * Brian Tracy – de 100 ijzeren wetten

  er ook nog bij.

  Succes allemaal!

 57. 2 stars
  Annelies Vroomans
  117 reacties

  Wat is er veel te lezen over succes, wat veel titels!

  Ik las:
  1. Rich dad, poor dad – Robert Kiyosaki. Een eye-opener voor mij. Heb ik overigens niet gelezen, maar geluisterd. Op you-tube zo te vinden, voorgelezen door Robert Kiyosaki.

  2. Leef lekker – Nisandeh Neta. Nu voor de 2e keer, om me de materie beter toe te eigenen als voorbereiding op 6 juli – 15th anniversary van Open Circles en Leef Lekker evenement.

  3. En daar heb ik dan nog een Succesbrengende Tip voor!
  Ik luister, ook als voorbereiding op het Leef Lekker Evenement (en omdat ik weet dat het helpt), elke dag naar ‘Creëer je Succes’ – De mindherconditioneringstechniek van Open Circles Academy.
  Kun je gewoon downloaden van de site. Geen boek, maar toch: Iets voor jullie?

  1. 0 stars
   karin
   22 reacties

   Hoi Annelies, was op zoek naar de download die je zoekt maar kan hem niet vinden….Help je me even verder aub?! je mag ook reageren via; karin@hartenwens.info

   Thanks en een mooi 2015 gewenst voor iedereen!

 58. 0 stars
  Juliet de Barbanson
  13 reacties

  Veel inspiratie door deze boekenlijst met de zomer voor de deur!
  en als je nog meer wilt lezen:
  – Naar het hart van communicatie – Schneider
  – Ik ben ok jij bent een sukkel – Berthold Gunster
  – Lateraal denken — De Bono

 59. 0 stars
  Hans van den Berg
  12 reacties

  Wil graag het boek Ontwikkelen of ingewikkeld blijven van Robert W. Portielje toevoegen. Een aanrader die goed past in de huidige tijdgeest.

  1. 1 stars
   Nanette Popken
   66 reacties

   Dank voor die inspirerende titel. Ik ga het boek opzoeken!

 60. 0 stars
  Ans Cornel
  9 reacties

  Thank you Nisandeh and all the others who commented already for the inspiring book list.

  A MUST read when you ask me is: The Diamond Cutter; The Buddha on managing your business and your life by Geshe MIchael Roach.

  He presents his teachings and business strategies, using a lot of examples from his own experience as a founder of the Andid International Diamond Corporation, which he started with 50 thousand dollars in capital and which today has annual sales in excess of one hundred million dollars.

  Have a great summer with all these inspiring books!

  1. 0 stars
   Wim Viezee
   1 reacties

   Wat leuk om diamondcutter-fans tegen te komen. Een van mijn favouriten!

  2. 5 stars
   Dave de Lange
   419 reacties

   Ja, natuurlijk! Helemaal vergeten. De Diamantslijper. Geweldig boek!

 61. 3 stars
  Paul van Aarle
  181 reacties

  Rich Dad Poor Dad is mijn all time favorite.
  Samen met 5 andere boeken uit je lijst, maar ook enkele die nieuw voor me zijn, dus die ga ik zeker lezen! Dank je wel!

  1. 3 stars
   Paul van Aarle
   181 reacties

   O ja! Thinking BIG van Bryan Tracey !!
   Daar ben ik nu de audio van aan het luisteren 2 x een half uur per dag in de trein. SUPER materiaal.

   1. 2 stars
    Dorien Ketel
    91 reacties

    Ha Paul,
    Leuk om nog een Tracy fan tegen te komen, ik luister ernaar tijdens hardlopen (net als Jay Abrahams trouwens, ook enorm prettig om naar te luisteren!) Succes!
    Groet, Dorien

 62. 4 stars
  Maria Simons
  258 reacties

  Wat is er veel gelezen en veel te lezen.

  Wat ik las was Rich Dad Poor Dad , Leef Lekker, The 4-Hour Workweek – door Timothy Ferriss, Financial Independence for Women, biografieën en …om er nog een niet genoemde aan toe te voegen, de creatie spiraal van Marinus Knoope.

  Dank je wel voor al jullie boeken. Daar zit weer wat tussen wat ik kan gaan lezen.

 63. 1 stars
  Francine van Rosmalen
  57 reacties

  Wow wat een input. Ik heb al heel wat boeken die genoemd zijn in de kast staan. Het begin is er zal ik maar zeggen.
  Waar het voor mij mee begonnen is de intrigerende titel: Nooit meer werken van Marjan van Lier.
  Daarna zijn er nog wel een aantal aan toegevoegd. Als ik jullie suggesties zie, dan ga ik een cursus snellezen volgen. Al die boeken zijn te mooi om voorbij te laten gaan. En tegelijk realiseer ik me ook dat de wijsheid niet alleen van papier afstraalt, maar in de praktijk te halen valt. Dus wie weet schrijf ik ooit mijn eigen boek….met vallen en opstaan.

 64. 0 stars
  Veronika Rutten
  4 reacties

  Mijn boeken zijn

  Emmotioneel Evenwicht Roy Martina
  Diepzielduiken Roy Martina
  De vijf belangrijkste stukken van de levenspuzzel, (Gids voor ondernemende mensen) JIm Rohn
  Door motivatie naar de Top Richard Denny
  Het miljonairsbrein ontrafeld T.Harv Eker
  Rijke pa arme pa Robert T.Kiyosaki
  Leef lekker Nisandeh Neta
  Denk groot wordt Rijk Napoleon Hill
  Stap in je grootsheid Anthony Robbins

 65. 3 stars
  Suzan Jong
  175 reacties

  Voor mij zijn vooral de events van Open Circles heel waardevol. De processen in de trainingen helpen mij meer dan het lezen van boeken. De boeken zijn vooral ondersteunend, om als het ware in de flow van de trainingen te blijven. Vooral fijn om te merken dat in de afgelopen twee jaar m’n mindset aardig veranderd is :).

  De boeken die mij tot nu toe hebben ondersteund zijn:

  The Millionaire Mind – T. Harv Eker
  Rich Dad, Poor Dad, R. Kiyosaki
  The 4-hour workweek – T. Ferriss
  The Irresistible Offer – Mark Joyner
  Financial Independence for Women – Vered Neta
  Elements of Success – Nisandeh Neta

  Maar voor nu weer even genoeg gelezen. Eerst aan de slag met de tools uit de Master Entrepreneur!

 66. 1 stars

  Bedankt Nisandeh, dat je de lijst met boeken met ons wilde delen!

  Ik heb gedurende mijn leven veel gelezen, en zodra een boek mij raakt haal ik er inzichten voor mezelf uit, maar dan meer op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

  Van deze lijst ben ik begonnen in “Rijke pa, arme pa” en dat is toegankelijk en leert je op een andere manier naar geld kijken.

  De enthousiaste reacties hierboven geven me wel inspiratie om meer boeken uit dit genre te gaan lezen.

 67. 0 stars
  Frans Boelen
  2 reacties

  De voorsprong van geluk van van Shawn Achor.
  De Gewijde Reis van Lars Faber(pelgrimstocht naar de ziel)
  met daarna een Ayahuascaceremonie !

 68. 1 stars
  Marion Kuipéri
  33 reacties

  ‘Smelt het ijs in je hart’ van Angaangaq, wijze levenslessen van een Groenlandse Sjamaan

  1. 2 stars
   Nicky Koopmans
   118 reacties

   Ja, dat is inderdaad ook een hele mooie! Staat bij mij ook in de boekenkast.

 69. 2 stars
  John Verbruggen
  95 reacties

  Ik heb tot nu toe gelezen dit jaar:
  -The impact Equation – Chris Brogan
  -Ondernemen met LEF – Arko van Brakel
  -Passievitaliteit, Startmotor voor ondernemingslust – Lorraine Vesterink
  -Making ideas happen – Scott Belsky
  -Love is the killer app – Tim Sanders

  De biografie over Steve Jobs ligt klaar.

  Making ideas happen – Scott Belsky heeft zonder meer de meeste invloed gehad. N.a.v. dit boek met ik met de Action method begonnen (een online planning tool) en is mijn productiviteit een flink stuk gestegen. Bovendien is hiermee mijn takenlijst ook definitief los gekoppeld van Outlook en verspil ik daardoor ook een stuk minder tijd met mijn mail.

  Het vervolgboek: “Manage your day-to-day: Build your routine, find your focus & sharpen your creative mind” van Jocelyn K. Glei is pas net uit, maar gaat zeker ook een bestseller worden. Met adviezen van topmensen als Seth godin!

  Verder kijk ik veel videos van succescoach Robin Sharma. Die spatten van mijn computerscherm af van de energie. 🙂

 70. 0 stars
  Hanneke de Boer
  2 reacties

  Ik heb ooit Eckart’s notes van Eckart Wintzen gekregen, een erg leuk boek onder andere over de Celtheorie. Het managementboekje in dagboekachtige stijl, is voorloper op het Nieuwe Werken.

 71. 3 stars
  Elfriede Krauth
  160 reacties

  Heerlijk, lekker gaan lezen in de zomer!!!

  Het boek wat misschien wel de meeste invloed op mijn leven heeft gehad is “Getting things done – the art of stress-free productivity” van David Allen. Hij legt een systeem uit dat je helpt bij het implementeren. Een van de vele voordelen van het systeem is dat je rust in je hoofd (en je todo-lijst en inbox) krijgt, zodat je voor jezelf een heel prettige werkomgeving creëert.

  “Mindset: the New Psychology of Success” (Carol Dweck) gaat over … je raadt het al mindset. In de trainingen van Nisandeh en Vered gaat het ook vaak over mindset en ik wou graag meer over weten wat dat nou eigenlijk is. Het is een heel makkelijk te lezen boek, en het gaat in over je mindset over verschillende vlakken van het leven. Zeker een aanrader!

  “The Talent Code: Greatness isn’t born” (Daniel Coyle) dit boek legt uit hoe leren werkt, en hoe je dat het beste kunt aanpakken. Het is vooral heel motiverend omdat het zo duidelijk maakt dat we niet met bepaalde talenten geboren zijn, maar nog veel in ons hebben, we hoeven het alleen maar te kweken.

  “Now, Discover Your Strengths: How To Develop Your Talents And Those Of The People You Manage” (Marcus Buckingham und Donald O. Clifton). Dit boek stelt een lijst van 34 talenten voor, je kunt dan ook een toetst maken om te bepalen wat jouw top 5 talenten zijn.

  Ik was zo verbaasd van de uitslagen van de toets. Ik kan nu veel beter voorspellen of een activiteit voor mij leuk is, en of ik er energie van krijg of niet, gewoon omdat ik kan inschatten of het mijn talenten benut. Ik heb mijn dagindeling veranderd om zo vaak mogelijk van mijn talenten gebruik te maken, en het is zoooooo veel fijner om op die manier te werken.

  Soms zit het ook in de details. Als ik items op mijn todo-lijst schrijf zo dat het mijn talenten beter aanspreekt, noteer ik dat ik sneller werk en meer afkrijg.

  1. 5 stars
   Dave de Lange
   419 reacties

   Weer een paar boeken waar ik nog nooit van gehoord had.
   Ik heb “Now, discover your strengths” gelijk besteld en de anderen op mijn bestellijstje geplaatst.
   Bedankt, Elfriede.

   1. 3 stars
    Elfriede Krauth
    160 reacties

    Jo Dave,

    ben benieuwd wat de toets met je deed. Als het goed is zie ik je aanstaand weekend, misschien kun je dan al iets vertellen.

    tot het volgende feestje (waar ook alweer? :-)),
    Elfriede

    1. 5 stars
     Dave de Lange
     419 reacties

     Hi Elfriede,

     Ik heb het boek gelezen en de test gedaan!
     De eerste vond ik toch opmerkelijk, want dat had ik niet (als eerste) verwacht. Het klopt allemaal. Heel herkenbaar en verhelderend.

     Dit zijn mijn signature themes:

     Strategic
     Ideation
     Empathy
     Connectedness
     Learner

     Nu snap ik ook waarom ik in mijn element ben als ik in het E-team zit; Alle 5 mijn themes komen hier aan bod!

     Nogmaals bedankt voor je tip!

    2. 5 stars
     Dave de Lange
     419 reacties

     Hoi Elfriede,

     Ik heb het boek gisteren (dinsdag) binnen gekregen, maar ik heb nog niet echt tijd gehad om er iets uit te lezen. Dus de toets heb ik ook nog niet gedaan. Ik denk niet dat dit voor het weekend gaat lukken. Maar dat hoor je wel, want ik zie je vast dit weekend.

  2. 2 stars
   Saskia Frankena
   89 reacties

   Elfriede, wat leuk dat jij MIndset op je lijstje hebt staan. Ik raadde deze altijd aan voor de leerkrachten die ik begeleide, omdat het ook heel veel inzicht gaf in leerprocessen. Hoe je mensen zo kunt ondersteunen dat ze het meeste uit zichzelf gaan halen en door blijven gaan als het tegen zit. Eerlijk gezegd durf ik te zeggen dat als je dit boek niet gelezen hebt, of in ieder geval deze materie niet beheerst je voor mij geen volledig gekwalificeerde leerkracht bent. Bout, ik weet het…maarre…plies eerst lezen en dan weer reageren.

   Een ander boek dat ik zeker aan wil raden is van Oscar Bulthuis. Veel mensen wel bekend. Niet alleen omdat hij zijn eigen succes zo mooi laat zien. Gewoon ook omdat het een heel erg leuk en inzichtelijk boek is over hoe je je eigen onderneming tot een succes maakt. “Reizen is net Ondernemen” heet het. En ik zeg: Lezen!

 72. 1 stars
  Mariëlle Jansen
  67 reacties

  Ik heb maar 2 van de boeken van Nisandeh’s lijstje gelezen … nr 7: Think and Grow Rich van Napoleon Hill en nr 8: The 7 habits of highly effective people.

  Mijn favorieten zijn:
  – Business Spiritualiteit van Jan Bommerez, Paul de Blot en andere
  – FLOW en de kunst van het zakendoen van Jan Bommerez en Kees Zijtveld
  – Management I Tjing van Karen Hamaker-Zondag
  Het Licht en de Korenmaat van Hans Wopereis
  – Kun je een rups leren vliegen van Jan Bommerez en Kees van Zijtveld

  Heb een grote boekenkast vol … met voornamelijk boeken van de geest (en ziel) … persoonlijke ontwikkeling en achtergronden … Altijd vooral geïnteresseerd geweest mijn kwaliteiten als (psycho)therapeut te verbreden en verdiepen. Nu is het zaak dat als bedrijf te profileren en zijn de boeken zoals tot nu toe genoemd van belang.

 73. 1 stars
  René van Bommel
  56 reacties

  Ik wil iedereen “De Eeuwige Bron“, van Ayen Rand aanraden. Een roman uit de jaren 30 van de vorige eeuw! Enkele citaten uit een interview met de schrijver (1968) waarin ze uitlegt waarom ze dit boek heeft geschreven:

  “De mens-aanbidders, in de betekenis die ik aan het woord geef, zijn diegenen die het hoogste potentieel van de mens zien en ernaar streven het te verwerkelijken. De mens-haters zijn diegenen die de mens beschouwen als een hulpeloos, berooid, verachtelijk wezen- en hun uiterste best doen om hem nooit het tegendeel te laten ontdekken“…en in dit verband een citaat van Nietzche: De nobele ziel heeft eerbied voor zichzelf. Ayan Rand zegt dat het beste deel van de jeugdige mensheid min of meer bewust met deze visie begint. “Het ligt niet in de aard van de mens om het aan het begin al meteen op te geven, daarvoor is een proces van corruptie nodig dat zich bij de ene mens langzaam en bij de ander snel voltrekt. Sommigen geven het al op als ze ook maar enige weerstand ontmoeten,anderen sluiten compromissen; weer anderen raken stapje voor stapje uitgeput, verliezen hun vuur en kunnen nooit precies zeggen wanneer en op welke manier ze het zijn kwijtgeraakt. Dan verdwijnen zij allemaal in het uitgestrekte moeras van degenen die ouder zijn dan zijzelf en die hun voortdurend vertellen dat volwassenheid betekent dat je je normen en waarden (eerbied voor jezelf) laat varen en dat praktisch zijn inhoudt dat je je zelfrespect verliest.

  Nisandeh (een mens-aanbidder) plaatst in zijn boek Leef Lekker mensen (en dus niet (maatschappelijke) systemen of God) op een voetstuk. We hebben onze eigen verantwoordelijkheid om er wat van te maken. Zijn boek verdient daarom ook een plaats in de top tien.

 74. 1 stars
  Ruud Wildschut
  42 reacties

  Een aantal boeken van de lijst van Nisandeh heb igelezen. Mijn laatste boek over succes dat ik gelezen heb en me aansprak is:

  REWORK
  Minder is Meer

  Jason Fried, Davis Heinemeier Hanssen

  Leest heerlijk gemakkelijk weg, een boek over ondernemerschap zoals Nisandeh het uitdraagt. Plus als je nog geen CRM hebt om je klantcontacten te managen. Een Gratis CRM voor een Startende ondernemer..

  Veel succes

  Ruud

 75. 0 stars
  Frans Ockhuisen
  12 reacties

  Ik heb meerdere boeken gelezen van Ron Hubbart

  Dianetics
  De wetenschap van voortbestaan

  Prima boeken als je meer wilt weten over het verstand en over het menselijke gedrag.

 76. 2 stars
  Maureen Mulder
  94 reacties

  Wow, wat veel boeken. Er zitten toch aardig nog wat boeken bij die ik nog niet ken.

  Een boek wat ik ontzettend inspirerend vind is
  “Start with Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action” van Simon Sinek.

  Hartelijke groet,

  Maureen Mulder

 77. 0 stars
  Helen Plevier
  3 reacties

  Mijn beste boek voor die eerste stap was: DROMEN, DURVEN, DOEN van Ben Tiggelaar.

 78. 0 stars
  Helen Plevier
  3 reacties

  Je kan nog zoveel ‘beste’ boeken lezen, als je de eerste stap: het implementeren, niet neemt, wordt niets een succes ondanks al die geweldige boeken.

  Ik heb die stap gezet, afgelopen zondag avond na het Master Entrepreneur weekend. De dag erna, gisteravond dus, heb ik de grootste opdracht gescoord in 8 jaar ondernemerschap, toeval??

 79. 0 stars
  Jelmer Dijkhuizen
  11 reacties

  Mijn top-10 beste boeken over succes:

  + Het boek in bedrijf , Burkett, 9789085200413, Barnabas

  + Overvloed, rijkdom & geld, Hill & Pitts, 9789085201281, Barnabas

  + 7 eigenschappen van effectief leiderschap, Covey, 9789047054641, Business contact

  + Dromen, durven, doen, Tiggelaar, 9789027416056, Spectrum

  + Built to last, Collins & Porras, 9780887307393, Harper Business

  + The winning attitude, Maxwell, 0785275355, Thomas Nelson

  + Good to great, Collins, 9789047093848, Business Contact

  + Succes gewoontes, Powe, 9789080686977, WDL

  + Leef in de zegen, Goldschmeding, 9789080686991, WDL

  + Rich dad, poor dad, Kyosaki, 9780446677455, Warner Business

  Stuk voor stuk absolute aanraders!

 80. 0 stars
  Ine Billenkamp
  2 reacties

  Beste Nisandeh,

  Ik ga deze zomer een boek van je lijst lezen.
  Mijn leven kreeg meer ruimte voor inhoud na het lezen van

  Boedhisme voor moeders van Sarah Naptalie,
  gevolgd door De Creatiespiraal van Marinus Knoope.

  Ik ben nog steeds dol op De Alchemist van Paulo Coelho.
  Het geeft voor alle leeftijden een mooi beeld van de verborgen wijsheid die elk mens met zich meedraagt.

  Heb afgelopen weekend een Shin-Do training gevolgd, daar is (nog) geen boek over. Wel een aanrader. Het leert te focussen en gebruik te maken van je innerlijke kracht en dat is wel de basis voor elke ondernemer.

  Ine Billenkamp

  1. 0 stars
   Kim Grashoff
   15 reacties

   Inderdaad fantastisch boek “de Alchemist”, zette mij erg aan denken…

 81. 1 stars
  Henk van der Wijk
  54 reacties

  Boeken, er is zoveel moois en zo veel goeds. Jammer dat tijdschaarste altijd tot keuzes dwingt.

  Leerzaam, nuttig en dus aanbevelenswaardig:
  Adler & van Doren: How to read a book
  Dick Swaab: Wij zijn ons brein
  Robert Cialdini: Invloed
  Steven Scott: The richest man who ever lived
  Brendon Burchard: The Charge

  Uit mijn lange verlanglijst:
  Dale Carnegie: How to win friends and influence people
  Neil Rackham: SPIN selling
  Ries & Trout: The 22 immutable laws of marketing
  Jay Abrahams: Stealth marketing

 82. 1 stars
  Marco te Kloeze
  58 reacties

  Er zijn ontzettend veel goede boeken over succes, maar voor mij staat op 1 Rijke Pa, Arme Pa Robert Kyosaki.

 83. 0 stars
  Gert Heres
  4 reacties

  Wie een praktisch boek wil lezen over businessmodellen en doelen stellen kan ik aanbevelen om te lezen:

  De succescode van Jack Canfield (omdat ik hierin veel herken wat Nisandeh ons heeft willen leren tijdens Business Bootcamp).

 84. 0 stars
  Judith de Vries
  1 reacties

  Het hangt af van wat je onder “succes” verstaat.

  Mijn favoriete succesboeken zijn:
  Een cursus in wonderen – auteur (on)bekend
  Denk jezelf succesvol – Rob Wuijster
  Geld is mijn vriend – Phil Laut

 85. 2 stars
  Nicky Koopmans
  118 reacties

  Tip voor wanneer je je eigen boeken in de kast wilt hebben en graag je boekenbudget in de gaten houdt:

  * Vaak zijn de boeken in de oorspronkelijke taal (engels) veel gunstiger geprijsd dan de NL-vertaling.
  * Vergelijk de prijzen op Bol, Amazon, Duitsland of Engeland en tweedehands.

  Het scheelt soms wel meer dan 50% op een boek!

  Dat is dan weer mooi meegenomen, toch?!

 86. 0 stars
  Kim Grashoff
  15 reacties

  Beautifull list of books, which I will read Nisandeh, as you refer them and I am in your inner circle (just learned that with the Master Enterpreneur training) and therefor already trust you as you have proven yourself to be a success! And if a succesfull person gives advice, I better listen.

  But if a book will bring you success depends of course on the implementation or will it stay knowledge on a shelf? Besides that it’s also important to really let your subconscious know that you want to change. Subconscious always wins from your conscious, so succeeding on willpower is a 5% chance.

  Therefor I would really like to add an other book which can help you with this, written by the mentor of Rhonda Byrne (The Secret).

  The book is: The secret of deliberate creation – Dr. Robert Anthony
  For people who watched the movie “what the bleep do we know”, this book will clarify a lot!
  If you know this book or read it, please let me in on your insights and what it helped you with.

 87. 2 stars
  Dolores Dimic
  101 reacties

  Nisandeh,

  You are clearly successful, so thank you for this list (many of which I had never heard of). I map out my goals following the system you describe in Leef lekker and it’s such a great help!
  Kevin Trudeau (former member of the Brotherhood) claims that secret societies have their own secret books that are not accessible to the public. However, according to Kevin Trudeau the following list comes pretty close (some of which mentioned by Nisandeh):
  1) The Magic of Thinking Big (Schwartz)
  2) See you at The top (Zig Ziglar)
  3) Ask and it’s given (Hicks)
  4) The secret
  5) Psychocybernetics
  6) The Law of Success in 16 Lessons (Hill)
  7) Think & Grow Rich
  8) The Magic of Believing
  9) How to Win Friends & Influence People
  10) The Go-Getter
  11) The Power of Positive Thinking
  12) The Game of Work
  13) Rich Dad, Poor Dad

  And some more religious works:
  14) Hung by the Tongue
  15) The Tongue, a reative fore
  16) What you say is what you get

  1. 5 stars
   Esther Molenaar
   986 reacties

   Hi Dolores,

   Het is nog maar de vraag of de Brotherhood wel echt bestaat. Wat Kevin Trudeau claimt over deze geheime organisatie wordt zelfs door de geclaimde leden (die volgens Trudeau lid zijn) in twijfel getrokken en zelfs ontkend.

   Ondanks het feit dat Trudeau zijn kennis deelt met de wereld over onder andere the Law of Attraction en andere wel bekende theorieën, is hij niet alleen beroemd, maar ook berucht.

   Ik geloof inhoudelijk in wat Trudeau te vertellen heeft, maar ik zie hem niet als autoriteit. Mij is in ieder geval niet duidelijk of wat hij zegt over zijn eigen leven waar is.

   Je lijst is in ieder geval indrukwekkend en die ga ik zeker verder bekijken.

   Dank je wel voor het delen!

 88. 0 stars
  Jessica Krul
  16 reacties

  Dat is pas handig in passen van timemanagement een lijst kant en klaar thanks

  Op mijn verlanglijstje staat nieuwste boek Vered Neta

  Fvoriete boeken zijn:
  Alle boeken van Tony Parsons
  Invloed, Robert Cialdini
  Klaus Hempfling

  Niet veel als je de kast met boeken ziet, maar dit zijn na jaren de toppers en dat zal nog wel gaan verschuiven

  Iedereen veel lees plezier met alle boeken door allemaal genoemd.

 89. 1 stars
  Ingrid de Bock
  27 reacties

  Mooie lijst .. nu nog tijd! Want ik heb al een hele stapel boeken die nog wil lezen en daar komen deze dan ook nog eens mij … no problem! Heb nog een heel leven voor me om dat allemaal te gaan lezen … lol

 90. 2 stars
  Sabine Schalkwijk
  82 reacties

  Ja, Esther mee eens! Leuk dat je hem noemt

  Het begon jaren geleden inderdaad met de boeken van Wayne Dyer:
  Niet morgen maar nu, Geen zee te hoog, Eerst geloven dan zien, Het heft in eigen hand, Beziel je leven….

  Daar is het zaadje gelegd….

  Sabine

 91. 2 stars
  Sabine Schalkwijk
  82 reacties

  Wat een cadeautje om zo’n prachtige boekenlijst te ontvangen!
  Dat scheelt weer tijd om het zelf uit te zoeken! Ik heb weer een mooie wensen lijst erbij.

  Mijn absolute toppers zijn :
  -Flow en de kunst van het zaken doen van Jan Bommerez, Kees Zijtveld
  -Gaat niet bestaat niet van Richard Branson
  -Biografie van Steve Jobs
  -Leef lekker van Nisandeh

  En de vele boeken van Deepak Chopra geven inzichten over persoonlijke ontwikkeling en zijn erg aan te raden zoals:
  -Synchronisch leven
  -Sprituele geheimen
  -De zeven spirituele wetten van succes
  -Leven in overvloed

  Heel veel leesplezier deze zomer!

  Sabine

 92. 1 stars
  Roland Boukema
  39 reacties

  Tsjonge er zijn zoveel boeken. Er is er wat mij betreft eentje die er echt uitspringt en dat is : “Waarde[n]vol Leiderschap” van Keshavan Nair. Dit boek is een poging een raamwerk te geven van de leiderschapslessen van Gandhi. Een aanrader.

 93. 1 stars
  Esther Reijns
  30 reacties

  Waar de verandering in mezelf jaren geleden mee begonnen is, is het boek ‘Niet morgen, maar nu’ van Wayne W. Dyer.

  Ik was nog erg jong en moest van bepaalde denkpatronen af.

  Om kort te gaan: dat boek heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik ben wie ik nu ben, dus heb ik er een absoluut zwak voor 🙂

  Een stylvolle groet,
  Esther Reijns

 94. 1 stars
  Anneke van der Kuip
  26 reacties

  Heerlijk, al die boektitels! Het liefst bestorm ik nu Bol.com en bestel ze allemaal!!

  Maar… dat was nou net mijn valkuil: lezen, lezen, lezen, onderzoeken, studeren…. expert worden in mijn vakgebied (leiderschap en verandermanagement). En ondertussen weten nog te weinig bedrijven dat ik besta… oops!

  Dus… ik ga tijdelijk stoppen met lezen. Ik ga DOEN DOEN DOEN. Implementeren en zélf schrijven (content nieuwe website, E-books, blogs, nieuwsbrieven, the works)

  Dag heerlijke boeiende inspirerende boeken, jullie zijn in 2014 weer aan de beurt! 🙂

 95. 2 stars
  Nicky Koopmans
  118 reacties

  Secrets of the millionaire mind van T. Harv Eker heb ik met veel plezier gelezen.
  Ook Losing my Virginity van Richard Branson, heeft mij heel veel inspiratie gegeven.

  Ik zie veel mooie titels voorbij komen, die ik heb gelezen en die mij ook veel inzichten hebben gegeven. Ik kan alleen niet echt beweren dat er een succesbook bij zat die lifechanging voor me was.

  Voor je persoonlijke ontwikkeling vindt ik dat iedereen eigenlijk ook de volgende boeken zou moeten lezen:
  The Shack – WM Paul Young (fictie)
  Conversations with God – Neil Donald Walsch
  A new Earth – Eckhart Tolle

  Deze boeken gaan vooral over hoe we het beste uit onszelf kunnen halen als mens. Laat je niet, zoals ik in eerste instantie, afschrikken doordat de titels of het verhaal over God gaat. Er staat ook voor niet religieuzen, heel waardevolle info in. Het zijn geen boeken bedoeld om je te bekeren.

  1. 2 stars
   Dolores Dimic
   101 reacties

   Nicky,

   Je hebt gelijk, voor mij was T. Harv Eker ook zo’n eye-opener. Ik denk dat iedereen een andere achtergrond heeft, andere voorkennis, andere patronen uit onze jeugd die al dan niet bevorderlijk zijn voor ons welzijn en onze financiële situatie. Daarom zullen we allemaal ook heel verschillende dingen uit boeken halen en kan het zijn dat een bepaald boek mij in deze levensfase helemaal niet aanspreekt, maar over 2 jaar wel.

   Wat een voorrecht dat we toegang hebben tot al deze informatie. Volgens mij ligt het geheim erin om te blijven leren – en inderdaad te implementeren!

  2. 0 stars
   Hans Ham
   13 reacties

   Goed dat je dat er bij schrijft, want als ik iets over goden heksen en kabouters zie staan haak ik meteen af 🙂

   1. 2 stars
    NIcky Koopmans
    118 reacties

    Dat is precies de reden waarom ik het erbij heb gezet. Wanneer je het kunt lezen als analogie of parabel, dan valt er veel wijsheid uit te halen.

 96. 0 stars
  Ankie van de Weerd
  14 reacties

  Boeken die mijn leven enorm veranderd hebben.

  1. Jack Schwarz: Human Energy Systems
  2. Ida Rolf: Rolfing and physical Reality
  3. Dan Millman: The way of the peaceful Warrior
  4. Dan Millman de twaalf poorten naar de ziel
  5. De Celestijnse belofte en het tiende inzicht
  6. Joy: The way
  7. Blum: Woman heal thyself
  8. Jack Schwarz: The path of action
  9. Marinus Knoope: de Creatiespiraal
  10.Zen

 97. 0 stars
  Eric Vergeer
  6 reacties

  Mijn favorieten lijst, ongenummerd omdat afhankelijk van tijd, stemming, voortschrijdend inzicht een andere volgorde kan hebben 😉

  * Presteren met Pavlov, Marius Rietdijk en Victor Mion
  * Performance Management, Aubrey C. Daniels
  * Good to great, Jim Collins
  * Great to cool, René Boender
  * Geef nooit korting, Jos Burgers
  * Bringing out the best in people, Aubrey C. Daniels
  * Hoe linkedIn nu echt te gebruiken, Jann Vermeieren
  * Breinboek voor managers, Paul Postma
  * Je Ego de Baas, Kenneth Smit
  * Je ongekende vermogens, Anthony Robbins
  * Onderhandelen, W. F.G. Mastenbroek
  * Invloed, Robert Cialdini
  * Flow, mihaly csikszentmihalyi

  1. 1 stars
   Lisette Platjouw
   50 reacties

   Oh dat klinkt goed Eric!
   Vooral ‘presteren met Pavlov’. Daar zie ik een hele hoop van terug als ik observeer hoe dat bij Open Circles Academy gaat en al helemaaaal bij de presentatie van Dave en Dustin. Af en toe voel ik met net een labrat. haha. Maar wel een gelukkige en vrijwillige labrat. Alhoewel de zin ‘vrijwillig en Pavlov’ toch een schijnbare tegenstrijdigheid heeft. 🙂

   1. 1 stars
    René van Bommel
    56 reacties

    Je maakt gewoon vrijwillig gebruik van het Pavlov effect. Als je weet dat het koekje werkt hou je gewoon het koekje voor. Verbeeld je succes, ik denk dat het zoiets is.

 98. 3 stars

  Vele boeken zijn al genoemd, maar een “must have” is toch wel The law of succes in sixteen lessons – Napoleon Hill

 99. 3 stars
  Thea van Dijk
  190 reacties

  Wat heerlijk deze suggesties voor boeken. Ik was weer uitgelezen en nu heb ik nieuwe suggesties.

  De boeken van Brian Tracy vind ik informatief en prettig om te lezen.

  Mijn favorieten:

  Rijke pa, arme pa – Robert Kiyosaki

  De Miljonairsbrein ontrafeld – T. Harv Eker

  Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

  Good tot Great – Jim Collins

 100. 0 stars
  Monique Dorsman
  8 reacties

  Thank you for sharing.
  As others also said, it’s depending your business.
  I choose books, which inspire me, really change things in mindsetting and working habits.
  My favourite list:
  * De nieuwe aarde E. Tolle
  * Cashflow kwadrant van Robert Kyiosaki
  * Het geheim van loslaten Guy Finley
  * De rijkste man van Babylon G.Clason
  * Financial Independence for women Vered Neta
  * Waarom lopen als je kunt vliegen van ISHA
  * Het miljonairs brein ontrafeld T.Eker
  * Geluk zonder voorwaarden M.Singer
  * De Droomgever
  * Gelijk hebben of gelukkig zijn M.Rosenberg

  1. 3 stars
   Thea van Dijk
   190 reacties

   Hoi Monique, levensveranderend boek was voor mij ook Financial independence for women van Vered Neta

 101. 1 stars
  Miranda Kampers
  32 reacties

  Toen ik mijn boek

  De beste versie van jezelf! In drie maanden klaar voor je carrièreboost

  schreef heb ik de meest inspirerende boeken gelezen. Maar ik ben ook geïnspireerd geraakt door de vele talentvolle vrouwen die ik heb gesproken en geïnterviewd.
  Het is mooi om te zien en lezen wat voor een ander werkt en het zo te implementeren dat het jou succes brengt. Met lezen alleen kom je er niet…

  Daarom vind je in ‘De beste versie van jezelf!’ 90 opdrachten om het echt te gaan doen, om je eigen succes te creëren.

  Ik wens je veel leesplezier en weer een stap naar de beste versie van jezelf!

  1. 3 stars
   Marloes van der Kamp
   224 reacties

   Hai Miranda,
   Mee eens… soms kan een boek alleen door het lezen iets veranderen, maar meestal is het een aanzet tot verandering… implementeren blijft belangrijk !
   Werkboeken kunnen daar zeker bij helpen :).

 102. 1 stars
  Ingrid Langen
  49 reacties

  Wat een leuk topic! Er komen veel boeken voorbij waarvan ik denk, ‘oh ja, die was ook geweldig, nog eens lezen!’.
  Zoals die van Frank: ‘Zen, or the art of motormaintenance’. Toen ik ‘m de eerste keer las begreep ik er niets van. Ik las ‘m opnieuw, zo’n 25 jaar later en was onder de indruk van de lading.

  Wat ik een geweldig boek vind is De Kracht van het Nu van Eckhart Tolle. Als ondernemer ben je toch erg veel met verleden en toekomst bezig: het succes dat moet gaan komen. Terwijl je vergeet te leven in het nu. Ik weet niet hoe dat met jullie is, maar bij mij werkt dat wel zo.

  Nog eentje waarvan ik vind dat iedereen die zou moeten lezen: Influence van Robert Cialdini. Over de psychologie van overtuigen en verkopen. Een berg aan inzichten over de principes van overtuigen die bij ons allemaal werken, waar we regelmatig slachtoffer van zijn en die we zelf ook (netjes!) kunnen inzetten.

  1. 3 stars
   Marloes van der Kamp
   224 reacties

   Hai Ingrid,
   De kracht van het Nu van Eckhart Tolle staat ook hoog op mijn lijst.
   Ja, als ondernemer kun je soms kun je wel opgeslokt raken in wat je wilt bereiken / in de toekomst. Maar uiteindelijk gaat het om het NU, vanuit dit moment creeer je in feite de toekomst ook.
   Ik vond het daarom een hele mooie oefening om het doelen stellen ook in de tegenwoordige tijd te zetten (zie artikel in dit blog, een paar artikelen terug).
   Dat brengt je aandacht terug naar het moment zelf EN zet krachtig je wens in de wereld zodat het zich kan manifesteren.

 103. 1 stars
  Astrid Sneekes
  36 reacties

  Great, already got two down. Nisandeh’s and Napoleon Hills.
  Keep on going 😉

 104. 0 stars
  Linda Hens
  12 reacties

  Hallo Nisandeh,

  Wat een leuke lijst. Hier en daar nog eentje die ik nog niet kende en dus ondertussen besteld heb 🙂

  Mijn boeken:

  4 hour work week T. Ferris
  The cash flow quadrant en Rich Dad Poor Dad R. Kiyosaki
  Je ongekende vermogens Tony Robbins
  Crush it and The thank you Economy Gary Vaynerchuk
  Invloed Robert Cialdini
  The tipping point Malcolm Gladwell
  Trump 101 the way to success
  Purple cow Seth Godin

 105. 0 stars
  Maddie Reinders
  8 reacties

  Interessante boekenlijst. Kan niet wachten om meer te gaan lezen!

  Een aanvulling met mijn favorieten:
  1. Talane Miedaner – “Coach jezelf naar succes” – 101 tips van een persoonlijke coach om je doelen te bereiken, thuis en op je werk. (al vaker genoemd hier.. een topper!)

  2. Byron Katie – The Work

  3. Aartjan van Erkel – Verleiden op internet

  4. Yehuda Shinar – Leer denken als een winnaar

 106. 2 stars
  Bloem Reinier
  90 reacties

  Mijn favoriete boeken zijn:

  1) The power of now – Eckhart Tolle
  2) Lean Thinking – Jim Womack
  3) Influencer: The Power to Change Anything – Kerry Patterson, Joseph Grenny, David Maxfield, Ron McMillan, Al Switzler
  4) Profit beyond measure – Thomas Johnson and Anders Bröms
  5) The fifth discipline – Peter Senge
  6) Leef lekker

 107. 0 stars
  Sandra Woldering
  22 reacties

  “18 Minutes Find your Focus Master Distraction & Get the right things done”

  by Peter Bregman

  I bought at Schiphol and read it during holiday and I couldn’t WAIT to get back to work when I was home.

 108. 2 stars
  Esther Groenewegen
  127 reacties

  Vond nog een boek in mijn kast.
  Moet eerlijk zeggen dat ik die nog niet gelezen heb.
  Mijn man heeft het boek een keer op zijn verjaardag gekregen.

  titel van het boek:

  ZO WERDEN WIJ RIJK
  Selfmade ondernemers in Nederland

  van Thomas Lepeltak

  Die gaat ook mee in de koffer naar Bali deze zomer!!

 109. 0 stars
  Emile van den Hoorn
  15 reacties

  Bijzonder goedemorgen!

  Persoonlijk vind ik mijnheer Covey veel te laag staan in deze lijst. Deze zou op 1 moeten staan en dan een hele poos niets, omdat het ongekende hoogte is. Daarna zou al het werk van Zig Ziglar moeten volgen. Deze mis ik totaal in dit overzicht.

  Succes allemaal en het is niet alleen lezen het is ook implementeren en doen doen doen!

 110. 0 stars
  Ankie van Saarloos
  1 reacties

  De kunst van het oorlogvoeren voor vrouwen Chin Ning Chu

  De brug naar business spiritualiteit Auteur: Gerrit Broekstra, Paul de Blot, Ruud Heijblom, Jan Bommerez, Kees van Zijtveld

  Flow en de kunst van zakendoen Jan Bommerez en Kees van Zijtveld

  Work the system Josh Kaufman

  As a man Thinketh James Allen

  The magic of believing Claude Bristel

  The magic of thinking Big David J Swartz

 111. 0 stars
  Hans Faas
  2 reacties

  Een boek dat u gelezen moet hebben is:
  “De gebruiksaanwijzing van uw medewerker”
  Instant mensenkennis voor managers.

  Mensenkennis is de belangrijkste succesfactor voor elke manager en elke verkoper!

 112. 0 stars
  Vered Neta
  18 reacties

  I agree with Jacqueline, it’s so hard to choose the Top 10 books, it depends on your business and your goals.

  Many books that would be on my Top 10 were mentioned above, but I would add:

  1. What Would Google Do – Jeff Jarvis
  2. The Purple Cow – Seth Godin
  3. From Good to Great – Jim Collins

  and some “old-timers” that are still so great and a must read –
  The E-Myth revisited – Michael E. Gerber
  The World is Flat – Thomas Friedman

  1. 1 stars
   Astrid Sneekes
   36 reacties

   Dear Vered,

   Do you know any Great Women that are excellent at business and wrote a book? Would be so interesting to read that!!

   Have a wonderful day <3
   Astrid

  2. 5 stars
   Esther Molenaar
   986 reacties

   I agree. But with books it is the same as with finding your passion. You just have to try it to find out!

 113. 5 stars
  Anouk Plantinga
  573 reacties

  Boeken, helemaal mijn ding. 🙂

  Mijn favorieten op dit gebied zijn:

  -Five wishes van Gay Hendrsicks. Een klein boekje met een grote boodschap, supereenvoudig en krachtig en voor mij het eerste doe-boek waarbij ik inderdaad ging doen. Heel vaak cadeau gedaan.

  -Het kleine boek van de creativiteit (of de grote versie) van George Parker. Talloze keren weggegeven en toen ik dat eens aan de auteur vertelde, gaf hij me de grote versie.

  -Zero limits van Joe Vitale. Bijzonder boek over hoe je je eigen wereld creëert en vanuit dat gezichtspunt ook een wereld ingrijpend kunt veranderen

  -Neem je toekomst in eigen hand van Stedman Graham. Heerlijk leesbaar, wijs en open boek van de partner van Oprah.

  -Financial freedom for women van Vered. Inzicht na inzicht. Slikken wel zo nu en dan.

  -Flow en de kunst van het zakendoen van Bommerez en van Zijtveld. Super leesbaar boek (nog niet uit trouwens) met diepgang.

  Ik sleep twee ‘bijbels’ al jaren met me mee. Ze hebben me zoveel inzicht gegeven over wie ik ben en wat ik daarmee kan:

  -Astrologie voor de ziel van Jan Spiller. Ongelooflijk boek over de maansknoop, heel uitgebreid. Ik pak het elke keer opnieuw en steeds weer ben ik verbaasd over hoe accuraat en krachtig het is.

  -Het leven waarvoor je geboren bent van Dan Millman, over je talenten en valkuilen aan de hand van numerologie.

  En meer natuurlijk. Ook ligt er nog een hele stapel op me te wachten.

 114. 2 stars
  Esther Groenewegen
  127 reacties

  Hi Nisandeh,

  Deze ben ik nog niet in de lijst tegen gekomen:

  ‘Je bent rijk geboren’ by Bob Proctor

  Hij is eigenlijk de reden dat ik gelijk in Open Circles geloofde.
  Is misschien niet goed omschreven….

  Ik volgde Bob Proctor al een poosje met zijn dagelijkse online video’s.
  Wilde bijna naar Canada gaan voor een van zijn seminars.

  Toen kreeg ik een uitnodiging van Pamela van Booren voor het
  Business Bootcamp.
  Daar hoorde ik gelijk veel dingen die Bob ook vertelt.
  Maar omdat het ver weg voelde, hij richt zich toch op de Amerikaanse en Canadese markt, was Open Cirlces gelijk iets waar ik eigenlijk al een poosje naar op zoek was.

  Ik heb het boek een poosje geleden gelezen maar het weer uit de kast gehaald. Ik neem hem mee op zomervakantie om hem weer opnieuw te gaan lezen…

  Iedereen veel lees plezier deze zomer!

 115. 0 stars
  Kathleen Engelen
  10 reacties

  Thank you for sharing!! First to-do task of today after the master entrepreneur was to go and buy some books on Amazon.com! So what a coïncidence this is! 😉

  I read and liked:
  The 4-hour workweek, Timothy Ferriss
  Rich dad , poor dad, Robert Kiyosaki
  Stap in je grootsheid, Anthony Robbins
  Financial IQ for women, Vered Neta
  Richard Branson, Richard Branson

  Kathleen

 116. 0 stars
  Judith van Beers
  6 reacties

  Hi,

  Alle boeken die mij in mijn ontwikkeling enorm hebben geholpen, waaronder een 4-urige werkweek staan op mijn.

  Fijne dag allemaal!
  Groet Judith

 117. 0 stars
  Marjolein Kamstra
  21 reacties

  Geweldig al die titels. Ik kan niet wachten ze te gaan lezen.
  Een paar top boeken waar ik zelf veel aan heb gehad:

  Feel the fear and do it anyway – Susan Jeffers
  Getting Things Done – David Allen
  Coach jezelf naar succes – Talane Miedaner
  De Dip – Seth Godin
  The 7 habits of highly effective people – Stephen R. Covey
  Financial Independance for Women – Vered Neta

  Zou toch leuk zijn om een soort bibliotheek-achtig ruil systeem te hebben om elkaars boeken te kunnen lezen. Heeft iemand ideeën over hoe we dat zouden kunnen aanpakken?

  1. 2 stars
   Dolores Dimic
   101 reacties

   Marjolein, ‘Getting Things Done’ van David Allen was een boek dat ik al 20 jaar eerder had willen lezen. Ik ben niet zo systematisch in de afwerking van dingen en David Allen beschrijft een haalbaar systeem dat ik sindsdien gebruik. Iets wat kinderen op de lagere school ook zouden mogen leren…

 118. 1 stars
  Daphne Vrolijk
  37 reacties

  Dank Nisandeh voor deze lijst! FREE en The Speed of Trust heb ik direct toegevoegd aan mijn leeslijst!

  De boeken die mij veel inspiratie hebben gegeven zijn o.a.:

  * Synchroniciteit – Joseph Jaworski
  * Voor vrouwen die meer willen – Louise Hay
  * The Secret & The Magic – Rhonda Byrne
  * Je ongekende vermogens – Anthony Robbins
  * Steve Jobs – Walter Isaacson
  * Leef Lekker – Nisandeh Neta

  1. 5 stars
   Anouk Plantinga
   573 reacties

   Ohhh jaaaa, Daphne, Steve Jobs! Helemaal vergeten erbij te zetten, maar gelukkig deed jij het 🙂
   Wat een geweldig boek is dat, ik ben de halve meivakantie bijna onbereikbaar geweest, omdat ik er in was weggedoken. Wat een inspiratie en wijsheid, het was of mijn cellen gingen vibreren bij het lezen.

 119. 5 stars
  Leni Minderhoud
  893 reacties

  Thank you Nisandeh, for this list. I have these lists everywhere in the house, but now I will start with a central one, and this is the beginning. I have read 30% of your list so there is a way to go!

  I add Willpower from Roy Baumeister. Not easy to read, but his ideas gave me good insights.

  I realise that I read mainly about my business, coaching and counselling techniques et cetera. but now it is time to read this one book a week about success and management.

 120. 3 stars
  Caroline van Wijk
  175 reacties

  Hier een paar boeken die nog niemand genoemd heeft:

  Zij durft! van Sep Schaffers. Met tien inspirerende verhalen van vrouwen die zijn gaan ondernemen tegen de stroom in – ook leuk als cadeauboek.

  ZIN en VRIJ van André Meiresonne gratis te downloaden via zinboek.nl Vol inspiratie om te doen waar je hart in ligt.

  De ZIN aan het werk van Marlou van Paridon – filosofie over motivatie.

  Retorica van Aristoteles met alle argumenten die je altijd zoekt als je weer eens met je mond vol tanden staat.

  En (ook niet al te bescheiden, want Nisandeh, je laat ons zien dat je er met bescheidenheid niet komt) De Blogbijbel van Caroline D. van Wijk, te vinden op blogbijbel.nl met meer dan honderd oefeningen.

 121. 0 stars
  Robert Elsing
  2 reacties

  Commerciële intelligentie – Het geheim van winstgevend freelancen.

  Dit is voor eigen parochie preken, maar ik zou het niet durven als ik niet overtuigd was dat freelancers met dit boek een enorme stap vooruit kunnen maken.

 122. 0 stars
  Marie Six
  10 reacties

  Hi Esther,

  Are you active here, nice to see! The above all books are of course the Trilogy of Wallace D. Wattles;

  -The Science of getting Rich
  -The Science of being Great
  -The science of being Well

  When people talks about the little green book, they mean the first one. Enjoy them, soon, you will get my Book and you will love it!!!!

  1. 5 stars
   Esther Molenaar
   986 reacties

   Hi Marie,

   Ah well! I am a reader. Couldn’t pass up all these great books to read.

   I never knew Wallace D. Wattles wrote these three. I only know, and read, The science of getting Rich.

   To see these other two books I can imagine he thought being rich, being great and being well belong together. Not just one of those.

   Thanks for sharing.

   When are we going to meet outside an Open Circles training? Love to hear all about your book!

   1. 0 stars
    Marie Six
    10 reacties

    Yes Esther,

    Look around you, the real successful people are not the ones who are just rich, but the ones who take care of there mind, body and hart, like everywhere things goes by 3!
    Wallace is the first in time to have wrote and revealed the secret knowledge since a few centuries. That is why Nisandeh wants Conscious millionaires, not just millionaires! Being Well, being Great and being Rich has to go together!

    I see you soon, the 6 July !?
    And yes I will tell you all about my book, with two philosophers at home as parents….!

 123. 0 stars
  Robert Elsing
  2 reacties

  Commerciële intelligentie – het geheim van winstgevend freelancen.
  Dit is voor eigen parochie preken, maar ik zou het niet durven als ik niet overtuigd was dat veel freelancers met dit boek een enorme stap vooruit kunnen maken.

 124. 1 stars
  Anouk Brouwer
  49 reacties

  My favourite is Dale Carnegie, How to influence people and win friends. I believe that we all have to know who we are for ourselves, and how we behave at ourselves or others. This book will teach you that (over 86 million sold).

  Next for me was Herv Eker’s Miljonairs Brein Ontrafeld. That taught me a lot about handeling and respecting money.

  Thanks everybody for sharing, so I can grow my bookshelve! 🙂

 125. 0 stars
  Tim Vanmarcke
  4 reacties

  Ik ben ook absolute fan van Napoleon Hill en Stephen Covey.

  Daarnaast denk ik ook aan enkele recentere boeken:

  – Malcolm Gladwell: Outliers
  – Sean Stephenson: Get of your ‘but’
  – Nick Vujicic: Life without limits
  – Brendon Burchard: The charge

  Veel succes voor iedereen!

  Tim

 126. 1 stars
  Esther van den Enden
  28 reacties

  Bedankt allemaal voor de vele boekentips. De boekenwurm in mij wordt hier heel gelukkig van: op naar een geweldige leeszomer.

  Ik heb nog een paar aanvullingen – boeken die mij inspireren en waar ik ideeën uit heb gehaald:
  * Carmine Gallo – Masterclass Steve Jobs (volgens mij ook een inspiratiebron van Nisandeh ;-))
  * Marc van Eck, Ellen Leenhouts, Judith Thielen – Businessplan op 1 A4 (doelen omzetten in actie)
  * Marinus Knoope – De creatiespiraal (doelen realiseren)
  * George Parker – Het grote boek van de creativiteit (doelen realiseren)
  * David Allen – Getting things done (een systeem (!!) om meer resultaat te halen in minder tijd)

  Succes!
  Hartelijke groet,
  Esther

 127. 0 stars
  Patrick
  20 reacties

  Wat mij betreft de volgende boeken:

  – How to make friends and influence people van Dale Carnegie.
  – Linchpin van Seth Godin (en veel van zijn andere boeken).
  – Good to great van Jim Collins
  – Ik van Remco Claassen (en Wij ook).

 128. 5 stars
  Wilko van der Ploeg
  850 reacties

  Screw it let’s do it is natuurlijk een geweldig boek, maar mijn absolute favoriet van Richard Branson is ‘Screw Business as Usual’. Het is -onder meer- een beschrijving van een aantal bedrijven die succes hebben gehad, OMDAT ze als primair doel voor het bedrijf contribution hadden genomen.

  1. 0 stars
   Thies Kuijlman
   18 reacties

   Die staan op mijn lijstje voor deze vakantie.

   Ik ben op dit moment bezig in Behind the cloud, van Marc Benioff, de oprichter van het beste Cloud CRM systeem ter wereld.

   Wat een inspirerend boek!
   Opgedeeld in 111 “plays” en massive action voor het opzetten van een wereldbedrijf.

 129. 1 stars
  Henk van Dijk
  29 reacties

  Mijn boeken zijn o.a.:
  Je ongekende vermogens van Tony Robbins,
  De meesters van het verre oosten en Dromen durven doen van Ben Tiggelaar.

  Leef met Passie
  Henk

 130. 3 stars
  Kees van der Stel
  158 reacties

  Ik wil een titel boek toevoegen: ‘Naar het hart van communicatie van Eric Schneider’. Een boek over NLP en spiritualiteit. Ik vind het het beste boek dat ik ooit gelezen en herlezen heb. Een must voor mensen die echt met succes willen functioneren in hun leven.

  Be the change you want to be and implement the change you want to reach. Kees

  1. 1 stars
   Daphne Vrolijk
   37 reacties

   Dat boek staat al een tijdje bij mij in de kast! Ik geef steeds andere boeken voorrang.

   Nu ik jouw aanbeveling heb gelezen, toch binnenkort maar eens lezen dus!

 131. 0 stars
  Marlene van den Bos
  20 reacties

  One of the most impactful books on LIFE (including business) I have ever read is ‘The Art of Possibility’ by Benjamin and Rosamund Zander. How I can always choose to change perspective in any given situation is an art & discipline I continuously study and practice.

  It has profoundly impacted many relationships in my life (including with myself).
  I didn’t realize to which extend until last Sunday, when I had the privilege of attending a lecture by Benjamin Zander. Hearing things that have been in my system for quite a while now, realizing “Ah, THAT’s where I got this from!”
  I have rarely heard such an inspiring (he would call it ‘enrolling’) person. If you don’t know him, you could check out some of his lectures on Youtube (TedX and others). Enjoy!
  Marlene

 132. 0 stars
  Frank Kat
  15 reacties

  Natuurlijk kan je veel leren van al deze boeken. Uiteindelijk moet je het zelf doen op jouw eigen manier. Misschien kan je dat niet uit boeken leren, maar moet je uit ervaring leren.

  Wat volgens mij bij al je handelen belangrijk is, is relativeren en alles in wederzijds perspectief zien. Bijvoorbeeld als je een voorstel, een offerte maakt, moet je steeds afvragen: Hoe ziet die ander het?

  Een boek dat ik hier graag wil noemen gaat niet zozeer over succes, maar over het nadenken over wie je bent en hoe de ander dingen ziet: Zen and the Art of Motorcycle Maintenance (1974) van Robert M. Persig. De Nederlandse titel: Zen en de Kunst van het Motoronderhoud, een onderzoek naar waarden.
  Neem het mee op vakantie en lees het in 1 keer uit.

  1. 1 stars
   Ad van Buel
   38 reacties

   Hallo Frank, hallo Esther,

   Misschien mag ik iets hierop zeggen, dat zou kunnen helpen.

   Zen and the Art of Motorcycle Maintenance heb ik ook gelezen. Ik vind het een fantastisch boek, omdat het je bewust maakt van dingen die je allang weet. De kennis zit IN jou, alle waarden heb je allang IN jou!

   Iets wat je aan een ander levert, kan alleen UIT jezelf komen. Je kunt niks leren dat je niet allang weet. Een ander kan je niets nieuws leren.

   Een ander kan je alleen wijzen op dingen die je even vergeten was. Het vermogen om het gezichtspunt van een ander in te nemen is daarom een enorm waardevolle deugd. Daar gaat het boek ook over…

   Begrijp me daarom niet verkeerd. Boeken lezen is erg waardevol; communicatie is enorm waardevol. Jezelf zijn en blijven — je keuzevrijheid en zelfdeterminisme — is het allerbelangrijkste goed dat je hebt, want als je dat niet meer hebt, ben je alles kwijt en ben je overgeleverd aan de willekeur van zogenaamde “deskundigen” om je heen.

   Het feit dat de kennis al in je zit, is voor mij de grootste les uit het boek Zen and the Art of Motorcycle Maintenance.

   Groetjes, Ad

   1. 5 stars
    Esther Molenaar
    986 reacties

    Hoi Ad,

    Dank je wel voor je bijdrage!

    Waarschijnlijk was ik er destijds, in mijn jonge jaren ;-), niet aan toe.

    Wie weet nu wel!

    1. 1 stars
     Rob Verbeek
     36 reacties

     In deze blog is dit het eerste boek wat zoveel reacties oplevert! En ik denk terecht. Ook ik heb dit boek ooit gelezen. Eerst in het Engels, niet om doorheen te komen, en later in het Nederlands.

     Ik ken mensen die hebben dit boek al 8x gelezen en vinden er elke keer weer nieuwe inzichten en verdieping in.

     Ik kan me dat ook wel voorstellen. Ooit een recentie gelezen waarin iemand aangeeft dat het eigenlijk 7 boeken in 1 boek zijn.

     Een paar die ik er van onthouden heb:
     – een reisboek
     – relatie vader zoon
     – een -dejavu- reis terug uit het verleden (ander leven? Flashbacks?)
     – type mensen: eerst denken dan doen; de romantici: doen en als het niet lukt paniek

     Het is ook een van de weinige boeken die ik uit het grijze verleden bewaard heb en ooit nog eens van plan was weer te lezen. Of het er nog van komt met zoveel andere uitdagende boeken weet ik niet. Maar dat dit zoveel reacties oplevert begrijp ik wel.

    2. 5 stars
     Anouk Plantinga
     573 reacties

     Wellicht geef ik het ooit ook nog eens een kans, het is inmiddels bijna 30 jaar geleden dat ik me er doorheen worstelde. Maar misschien gaat het ‘m ook nu niet worden, sommige boeken zijn het gewoon niet voor me…

  2. 5 stars
   Leni Minderhoud
   893 reacties

   Leuk dat je dit boek noemt Frank. Voor mij was Zen and the art of motorcycle maintainance destijds een eyeopener in mijn zoektocht waar het nu allemaal om gaat. Ook naar zingeving, maar daar heb ik daarna nog meer boeken over gelezen.

   Esther, het bracht mij veel inzicht over wat kwaliteit is. Hoe je het onder woorden kan brengen. Ik was een stuk jonger toen ik het las dus heb het ook wel een paar keer weggelegd en weer gepakt. En nog heb ik een passage altijd bij mijn computer liggen…. omdat het me zo inspireert. Later heb ik tijdens een opleiding er een hele middag aan gewijd met oefeningen et cetera. En ook de combi van een verhaal en filosofie vond ik geweldig.

   1. 0 stars
    Frank Kat
    15 reacties

    Beste Leni,

    Ik ben benieuwd welke passage je naast je computer hebt liggen. Ik hoor het graag.

    Mvg Frank

  3. 5 stars
   Anouk Plantinga
   573 reacties

   Dat boek moest ik lezen op de kunstacademie. Ik heb nooit begrepen waarom, ik vond het maar moeilijk om doorheen te komen. Grappig dat jij het zo goed vindt…

  4. 5 stars
   Esther Molenaar
   986 reacties

   Hoi Frank,

   Wat heeft dat boek jou gebracht? Want ik heb het gelezen en kon er niet veel mee.

   1. 2 stars
    Esther Groenewegen
    127 reacties

    Wat grappig dat dit boek voorbij komt.

    Ik heb dit boek ook al jaren in de kast. Misschien was ik niet klaar voor de materie toen ik het kocht alhoewel ik er toch door aangetrokken werd.
    Net als Esther wist ik het geen plekje te geven…

    Misschien deze ook maar in de koffer stoppen om het opnieuw te lezen?

    p.s. soms in mijn avatar gewoon aanwezig, nu is hij weer verdwenen?
    Hoe komt dat?
    Moet ik hem weer opnieuw plaatsen?
    Ik snap het niet….

 133. 5 stars
  Gonny de Wit
  462 reacties

  De boeken die nog niet genoemd zijn:

  Doing business my way – Richard Branson.
  Ontdek je sterke punten – Marcus Buckingham.
  De superpromoter – de nieuwe manager, van Duuren Management.
  Z@kendoen met de snelheid van een gedacht – Bill Gates.
  De One Minute Manager, teamwork is de weg naar effectiviteit – Kenneth Blanchard, Spencer Johnson.

  Dank je Nisandeh.

 134. 0 stars
  Geertje van Berlo
  1 reacties

  Talane Miedaner – “Coach jezelf naar succes” – 101 tips van een persoonlijke coach om je doelen te bereiken, thuis en op je werk.
  Een klein handzaam boek. Heb het – nadat ik het zelf intensief tot me heb genomen – meerdere malen uitgeleend aan vriendinnen. En weer moeten opeisen. 😉
  Inmiddels op de hoeken afgesleten, doordat het zo vaak ter hand is genomen. Een succesvol ‘geleefd’ boek dus. Je kunt er je eigen thema’s uitkiezen, iedere keer weer.

  1. 1 stars
   Marjolein Kamstra
   61 reacties

   Hallo Geertje,

   Dat onderstreep ik graag!
   Geweldig boekje, dat ook ik al een paar keer heb uitgeleend. Heel praktisch. Je blijft er in lezen.

   gr. Marjolein

 135. 0 stars
  Peter Blokland
  18 reacties

  Voor mij is het boek “Think and grow rich” van Napoleon Hill een absolute must.

  Verder denk ik dat organisaties ook heel wat inspiratie kunnen vinden in het boek.

  “Total Respect Management – Excellent leidinggeven voor de toekomst.” van Peter Blokland en Genserik Reniers

 136. 2 stars
  Jacqueline ter Haar
  135 reacties

  One of the best books I have read in the field of self-development is a: A Complaint Free Wold by Will Bowen. It’s subtitle is ‘Go from being a person who whines to being a person who shines’. Maybe not immediately a book about being succesful…yet I do believe that the whiners in this world will not ever be succesfull.

  A few statements from this book:
  Complaining keeps us focused on problems rather than looking for solutions. Complaining is damaging to both our physical and emotional health. Complaining weakens our relationship with others. Complaining can limit our career success.

  And: We complain because we want attention from others, to avoid taking action, to pre-exuse poor performance, to brag and make ourselves seem important, to control and manipulate others…

  Can anyone find a reason to keep complaining? Take 100% responsibility for your life, get of your butt and go for it…that’s what I have learned from this book!

  1. 2 stars
   Jacqueline ter Haar
   135 reacties

   Oh…and while I am at it – procrastinating reading the comments rather than working and getting of my butt myself :)…

   If you want to give your teens a good start in life…guide them through their difficult transformational years with Sean Covey’s (yes, the son of!) The seven habits of highly effective teens!

   I am not speaking for everyone…but I think the majority of us would have wanted a guide to show us how to be a succesfull and happy person a lot earlier in life. I truelly hope I can pass my knowledge on to my children and give them a great start in life.

 137. 1 stars
  Yvonne Ruckert
  28 reacties

  Ik ben er nog één vergeten:

  Psycho-cybernetics – Maxwell Maltz

  Wat een goede tips staan hier tussen. Mijn lijst wordt alleen maar langer zo 🙂

 138. 0 stars
  Caroline van der Aa
  2 reacties

  Nisandeh, ik heb inderdaad nog een aanvulling op je rij:
  Om oude denkpatronen te veranderen
  Succes door groot denken – David J. Schwartz

  Het mentale vast te houden
  Het miljonairsbrein ontrafeld – T. Harv Eker

  Het toepassen van het geleerde
  Emotionele Intelligentie in de praktijk – Daniel Coleman

  Een hele relaxte vakantie allemaal!
  Caroline van der Aa

 139. 1 stars
  Paulien van der Geest
  60 reacties

  Ook ik vind belangrijk boek:
  The 7 Habits of Highly Effective People – Stephen R. Covey

  What would Google do.
  Nieuwe manier van business.

 140. 1 stars
  Yvonne Ruckert
  28 reacties

  My book on success list

  Think and grow Rich – Napoleon Hill
  You were born rich – Bob Proctor
  The Memory book – Harry Lorayne and Jerry Lucas
  The secret – Rhonda Byrne
  Leef Lekker – Nisandeh Neta

 141. 0 stars
  Yvonne van Balkom
  1 reacties

  De 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Ook van Stephen R. Covey. Het boek zet je aan het denken, roept ook herkenbaarheid op en is heel praktisch. Eigenlijk al een heel ‘oud’ boek en toch nog steeds actueel!

 142. 0 stars
  Peter van Hofweegen
  12 reacties

  Thanks Nisandeh for sharing,

  I would like to add two (two must reads, really). One a little bit older (before Facebook, but still very relevant and fun to read):
  1. The Tipping Point (how little things can make a big difference) by Malcolm Gladwell
  The other almost everybody knows from TED but still, his book is also good:
  2. Start with WHY (how great leaders inspire everyone to take action) by Simon Sinek.

  Maybe it is fun to have the ultimate top 10 after everybody shared their favorites 😉

  Keep up the great work!

  Peter

  1. 2 stars
   Jacqueline ter Haar
   135 reacties

   Hi Peter,

   Don’t you think it’s impossible to make ‘the ultimate’ top 10? What works for one person, what is the best book for him or her does not have to be that good for another. We are all unique human beings and, just as with the new Open Circles book, there is no such thing as 100% agreement…not even on 10 books.

   Even if you would start a voting competition it will not be the ultimate top 10…it will be the top 10 of the people who bother to even vote…

   However…you can always make your own top 10…just like Nisandeh just did ;)!

 143. 5 stars
  Esther Molenaar
  986 reacties

  Dat is een mooie lijst. Een aantal boeken heb ik al gelezen:

  Rich dad, Poor dad
  The 4-hour workweek
  Leef Lekker

  Ik wil daar de volgende boeken met plezier aan toevoegen:
  1. Waarom we willen dat je rijk wordt – Donald Trump & Robert Kiyosaki (financial iq)
  2. It’s rising time – Kim Kiyosaki (financial iq)
  3. Screw it let’s do it – Richard Branson
  4. Financial Independance for women – Vered Neta
  5. Ambitie – Annemarie van Gaal
  6. The now habit – Neil Fiore

  Zo kan ik nog wel even doorgaan. Heb wat dat betreft al veel boeken gelezen, maar ik ben dan ook een echte lezer.

  Het boek dat mij het meest heeft geïnspireerd is ‘Screw it, let’s do it’ van Richard Branson. Leest heerlijk snel en geeft een aantal heldere stappen, die Branson zelf volgt om succesvol te zijn.

  Ik ga zeker een paar boeken van het lijstje aanschaffen en lezen deze zomer volgens het 1-1-5-3-1-30-30-5 systeem.

  Sommige boeken lees ik vaker dan 1 keer. Dat adviseer ik dan ook iedereen om te doen. Wanneer je een boek 1 keer leest ben je vaak onder de indruk van de inhoud.

  Wanneer je een boek herleest neem je beter de boodschap tot je die ook in de details van het verhaal zitten. Ach, en herhaling is nooit verkeerd. Dan beklijft het vele malen beter.

   1. 5 stars
    Esther Molenaar
    986 reacties

    Hoi Rob,

    Dat moet ik nog bepalen. Nog niet helemaal duidelijk. De thema’s van alle boeken die ik wil lezen zijn nogal divers.

 144. 5 stars
  Coen Tuerlings
  459 reacties

  Mijn favoriete boeken op gebied van business en succes zijn;

  • Abundance, The Future is better than you think, Peter Diamandis en Steven Kotler
  • Personal Branding, Leiderschap vanuit authenticiteit, Hubert Rampersad
  • Succeskompas, richting geven aan je leven en werk, Theo Buijsrogge

 145. 1 stars
  Colijn Buis
  58 reacties

  Next to ‘Leef Lekker’, some books that made a great difference and/or were very inspiring for me were:

  The journey – Brandon Bays

  The art of possibility – Zander & Zander

  The three laws of performance (rewriting the future of your organization and your life) – Steve zaffron & Dave Logan

  Mini-edition 🙂 of 7 eigenschappen van effectief leiderschap

  Dromen durven doen – Ben Tiggelaar

  Werner Erhard, the transformation of a man, the founding of est – William Warren Bartley III

  De herontdekking van het ware zelf
  illusies
  de onschuldige gevangene – Ingeborg Bosch

  Laat het verleden los – Krishnamurti

  De magie van coachen – Adriaan Hoogendijk & Annelies Kraan

 146. 0 stars
  Stefan Flos
  3 reacties

  Mijn belangrijkste boeken over succes zijn autobiografien van succesvolle mensen, zoals Arnold Schwarzennegger, Andy Kaufmann en Regilio Tuur en dergelijke.

  In al deze waar gebeurde verhalen lees je hoe belangrijk mindset en visualisatie van het te bereiken succes is. Ook de lange strijd en de vele tegenslagen die moeten worden overwonnen zijn een inspiratie om te lezen.

  Daarnaast zijn dit soort boeken – real life stories – wat makkelijker om gewoon te lezen en van te genieten…

  1. 5 stars
   Esther Molenaar
   986 reacties

   He Stefan,

   Zeker weten! Biografien geven je wat dat betreft een kijkje in het leven van een succesvol persoon.

   Ik heb een aantal biografieën in de kast staan:
   Mijn leven – Bill Clinton
   Mijn verhaal – Hillary Rodham Clinton
   Steve Jobs – Walter Isaacson

   1. 2 stars
    Jacqueline ter Haar
    135 reacties

    On the topic of biografies…what about the biographies of people like Oprah Winfrey, Obama etc? Inspiring leaders :)!

    1. 5 stars
     Esther Molenaar
     986 reacties

     Absoluut Jacqueline, die staan alleen nog niet in mijn boekenkast en die ik noemde wel.

     Ik ga ze zeker op mijn lijstje erbij zetten. Thanks for reminding me!

 147. 2 stars
  Yvonne van Loon
  83 reacties

  He, ik mis het boek van Richard Branson. Ik dacht echt dat het erop zou staan.

  Ik ben zelf bezig met het boek The 7 Habits. Echt geweldig… Een aanrader!

 148. 1 stars
  Rob Verbeek
  36 reacties

  Mijn top drie:

  1. Bodo Shäfer – Wetten van de winnaars
  2. G.S.Clason – De rijkste man van Babyon
  3. Anthony Robbins – Unlimited Power

  1. 5 stars
   Dave de Lange
   419 reacties

   Ik ging de hele lijst af en vroeg me af waarom niemand dit fantastische boek noemde. Tot jij er dus mee kwam, Rob:

   De Wetten van de winnaars van Bodo Schafer mag bij geen enkele ondernemer ontbreken, vind ik!

 149. 2 stars
  Wout-Jan Slob
  120 reacties

  Mijn boeken:

  Napoleon Hill Think and grow rich
  The ultimate sales machine Chet Holmes
  Purple cow Seth Godin
  The richest man of babylon Jaymes Clay
  Good to great
  Blue ocean stategy
  Rich dad poor dad / Cash flow quadrant Robert Kiyosaki
  Screw it let’s do it by Richard Branson
  Ga vreemd sixfingers
  Innocent

 150. 0 stars
  Anita Stam
  2 reacties

  Thanks for sharing !

 151. 4 stars
  Elske van de Fliert
  311 reacties

  Beck’s Dieetoplossing, Judith S. Beck. En nu zul je denken: dieet? Wat heeft dat met ondernemen te maken? Maar: het is feitelijk een boek over cognitieve gedragstherapie en dan ‘toevallig’ toegepast om af te vallen.

  Maar alles wat je wilt bereiken & VOLHOUDEN zou je via deze methode kunnen aanpakken. Natuurlijk moet je wel zelf de vertaling maken, maar: haalbare doelen stellen, motivatiekaarten maken en aandacht besteden aan dat wat echt belangrijk is, het zijn allemaal ingrediënten om te slagen als ondernemer.

  Ik zie dat ik 9 nieuwe boeken op mijn lijstje nog te lezen kan toevoegen 🙂 The 7 Habits ben ik al wel mee bezig.

 152. 2 stars
  Manuela van Prooijen
  120 reacties

  Enkele van mijn favorieten:

  Start with why: Simon Sinek
  Secrets of the millionaire mind: T. Harv Eker
  The Charge: Brendon Burchard
  Mindset: Carol Dweck

 153. 3 stars
  Maja van der Zijden
  150 reacties

  Hallo Nisandeh,

  Het is een mooi rijtje, maar ik zou niet weten wat ik een goed boek over succes vind.

  Het boek gaat meestal over wat voor de schrijver werkt en dat werkt niet altijd voor iedereen. Uit elk boek haal ik wel iets, wat voor mij op dat moment bijdraagt.

  Hoop dat er wel andere veel ideeën volgen

  1. 3 stars
   Marloes van der Kamp
   224 reacties

   Hai Maja,
   De vraag is ook niet welke boeken voor iedereen zouden werken, maar welke boeken voor jou hebben gewerkt. Dan kan iedereen voor zichzelf kijken of de titel aanspreekt, de beschrijving en als hij/zij het leest, of het inderdaad ook voor hem/haar werkt… geen garanties in het leven, maar wel veel mogelijkheden :):):)
   Zijn er boeken die jij speciaal goed vond voor jou/ die jou hebben geholpen/ jouw leven hebben veranderd?

  2. 5 stars
   Esther Molenaar
   986 reacties

   Hoi Maja,

   Dat ben ik niet helemaal met je eens. Het klopt dat het niet voor iedere lezer (ondernemer) werkt, maar het is een theorie die je kunt toepassen.

   Het is gewoon een kwestie van proberen, denk ik dan maar.

   Ik ben altijd opzoek naar strategieën die mij kunnen helpen in mijn business.

   Uit welke boeken heb jij dan zaken gehaald die jou hebben geholpen.

 154. 2 stars
  Anneke Panella-Drijver
  106 reacties

  Een paar ‘oldies’:

  Don’t sweat the small stuff… and it’s all small stuff
  Simple ways to keep the little things from taking over your life
  Richard Carlson

  Simple Abundance
  A daybook of comfort & joy
  Sarah Ban Breathnach

  Take time for your life
  A 7-step program for creating the life you want
  Cheryl Richardson

  Ik stop ze meteen in mijn koffer om opnieuw te lezen!