Doelen stellen voor jouw business succes

6864 views | 163 reacties |
shares


Heb jij er ooit van gedroomd iets groots te bereiken, iets belangrijks, iets dat je echt wilde?

Vast wel. Iedereen heeft dromen.

Maar hoe komt het dat er mensen zijn die hun dromen werkelijk leven, terwijl de meeste mensen blijven dromen?

Het verschil is dat de mensen die hun dromen leven, hun dromen in doelen omzetten…

Ik wil graag dat dit goed tot je doordringt.

Vorige week schreef ik over de ‘M’ (juiste mindset) in het MG-SPI systeem… vandaag gaat het artikel over de ‘G’ in het MG-SPI systeem… ‘Goal Setting’ (doelen stellen).

Want hoewel veel mensen wel weten dat doelen stellen één van de snelste manieren is om succes te creëren…

Vinden veel mensen het moeilijk om hun doelen te stellen en te bereiken.

Jaren geleden schreef ik het boek Elements of Success (“Leef Lekker” in het Nederlands) als gids voor hoe je op de juiste manier doelen stelt én – nog veel belangrijker – hoe je ze bereikt.

Want alleen doelen stellen is natuurlijk niet genoeg.

Als je een doel op de juiste manier stelt, dan vertel je jouw mind waar jij heen wilt en jouw hele wezen gaat aan de slag om die richting op te gaan.

Maar… als je het verkeerde doel stelt, ga je snel en efficiënt… de verkeerde kant op.

Ik heb ervaren dat het stellen van de verkeerde doelen ZZP-ers en ondernemers tegenhoudt om het zakelijk succes te bereiken dat ze graag willen en ook verdienen.

Tijdens de Business Bootcamp ‘dwing’ ik je om naar jouw business doelen te kijken en ze te evalueren – zijn dit de juiste doelen? Ga je de goede kant op?

Want alleen wanneer je de juiste doelen hebt, kun je de juiste strategieën kiezen die je helpen jouw doelen zo snel en efficiënt mogelijk te bereiken.

Dus heb ik hier een vraag aan jou… 

Wat wil jij dit jaar met en in jouw business bereiken?

Neem een moment de tijd om in het commentaarveld hieronder jouw belangrijkste 3 business doelen van dit moment te beschrijven.

Hier zijn een paar tips om je te helpen:

  1. Beschrijf jouw doel in detail
  2. Zorg ervoor dat je het doel ECHT wilt (niet iets wat alleen maar goed klinkt)
  3. Beschrijf het op een positieve manier ( bijvoorbeeld: “Ik ben schuldenvrij” in plaats van “Ik heb geen schulden meer” )

Dit is de eerste belangrijke stap in het bereiken van jouw doelen: Schrijf ze op!

De tweede stap is anderen vertellen over jouw doelen – het verhoogt jouw commitment en je stelt anderen in staat om jou te helpen.

Dus, hier en nu heb je een kans om te beginnen met het realiseren van jouw doelen.

Zet deze eerste twee stappen door in het commentaarveld hieronder jouw belangrijkste 3 business doelen te delen.

Tot slot

In de aankomende Business Bootcamp deel ik de 3 belangrijkste business doelen die jij voor de langere termijn kunt stellen. Mis het niet!

Klik hier voor meer informatie en aanmelden Business Bootcamp

En kort nadat je bent aangemeld, ga je al profiteren van de netwerkvoordelen die we jou bieden bij jouw inschrijving voor dit grootste training- en netwerkevenement voor zelfstandige professionals in Nederland.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

PPS. Vergeet niet om vandaag, morgen en iedere dag tot het einde van het jaar mee te dingen naar de 5 Gratis Boeken in het kader van de 100 Days FaceBOEK Give Away actie!

163
Leave a Reply

avatar
124 Comment threads
39 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
113 Comment authors
Jan de BlaeijNicole NagelgastDonna HoogstraatenLodi PlantingGerardus Horlings Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Wout-Jan Slob
Gast

Mijn doelen voor dit jaar:
Op 31 december 2012 heb ik in totaal 250 leerlingen.
Op 31 december 2012 genereert mijn business tenminste €500,- passief inkomen.
Op 31 december 2012 heb ik 1000 likes op mijn fanpage.

Mirjam Kuster
Gast

Bedankt Nisandeh, doelen ik heb er genoeg dus kan er ook in verdwalen. Mijn 3 business doelen voor dit jaar: * Ik word dé specialist in allergieën door de opleiding die ik hier momenteel voor volg. Ben zelf ook ervaringsdeskundige geweest en er helemaal vanaf gekomen en wil mensen daar in mijn begeleiding in ondersteunen. Een allergie heeft een negatieve invloed op je immuunsysteem en er zitten vaak bepaalde emoties onder. Dit heeft dus ook alles te maken met mindset. Ik ga hiervoor in eerste instantie blogs schrijven. * De nieuwe methode om allergieën te helpen oplossen onder de aandacht… Lees verder »

Franka Voortwist-van Hal
Gast

Mijn drie businessdoelen zijn:1- mensen vertellen over wat ik doe en waar ik goed in ben. 2- mensen benaderen en afspraken maken met mensen die mij verder kunnen helpen.3- in juni van volgend jaar een inkomen halen wat me in staat stelt mijn schulden te betalen.

Karin van Toor
Gast

Hoi Franka,

Volgens mij mogen jouw doelen wel wat specifieker, bijvoorbeeld;

1- voor welke datum heb jij hoeveel mensen vertelt wat je doet
2- voor welke datum heb je hoeveel mensen benadert en met hoeveel mensen heb jij afspraken gemaakt die jou verder kunnen helpen.
3- welk inkomen wil jij in juni van volgend jaar halen wat je in staat stelt je schulden te betalen.
P.S. Misschien kunnen wel wat voor elkaar betekenen.

Met een hartelijke, muzikale groet,
Karin

Mariette Schouten
Gast

Mijn doel is om in augustus mijn boek af te hebben, gedrukt en wel. Hier een online campagne omheen te creëren en een boekfeest op een locatie in Amsterdam. Mijn doel is om direct 250 boeken te verkopen. De strategie om mijn boek heen ga ik komende maand uitwerken. Mijn andere doel is om maandelijks een front-end training te geven met tenminste 100 deelnemers en ieder kwartaal een back-end training te kunnen doen met zeker 50 deelnemers. Mijn doel is om een trainingsprogramma te schrijven die mijn doelgroep aanspreekt. Mijn doel is om een online community te bouwen voor mensen… Lees verder »

Mariken van de Loo
Gast

Mariette, ik zie dat jij al erg goed op weg bent een totaalplaatje te maken en dat doelen goed op elkaar zijn afgestemd! Volgens mij wordt het een mooie kettingreactie die woensdag start!

Ronald Dingerdis
Gast

Mijn doel is om tijdens de Master Entrepreneur van komend weekend de focus maximaal aan te scherpen.

Een moodboard met doelen te kunnen maken waar ik mijn aandacht op richt richting de volgende stap.

Ronald Dingerdis

Anna Sofia van Hooijdonk
Gast

Voor dit moment is mijn doel:
Voor eind juli minimaal 15 (nieuwe ) cliënten per week kennis te laten maken met onze nieuwe gezondheidsbehandeling d.m.v. een bijzondere en zeer effectieve Frequentietherapie op een daarvoor speciaal ontwikkelde stoel en een muziektherapie waterbed. De behandelingen worden deels of geheel vergoed door de verzekering en de cliënten zullen ons wandelend reclamebord zijn!

Wilko van der Ploeg
Gast

@Anna Sofia,

Ik snap even het puntje van ‘de behandelingen worden door de verzekering vergoed’ niet… is dit ook je doel, of is dit nu al een feitelijke situatie.

Als het een doel is… mijn persoonlijke idee zou zijn alleen doelen te stellen waar je zelf invloed op uit kunt oefenen… en of iets wel of niet door de verzekering vergoed zal worden, is beslist niet iets waar je zelf invloed op uitoefent… Het is als ‘mijn doel is de oudejaarsloterij te winnen’… natuurlijk leuk om als doel te hebben, maar ik kan er geen invloed op uitoefenen.

Anouk Plantinga
Gast
Anouk Plantinga

Wilko, off topic, maar even reagerend op jouw reactie: dat je er geen invloed op hebt, klopt niet helemaal. Voor veel mensen met een praktijk is het een keuze. Ze moeten vaak ergens bij aangesloten zijn en alleen al dat aanmelden kan heel veel tijd en gedoe betekenen. Daarnaast kan verplichte bijscholing ook aan de orde zijn. Sommige mensen kiezen er niet voor.

Wilko van der Ploeg
Gast

@Anouk: Is helemaal niet off-topic hoor… ik stelde een vraag om verduidelijking… en nu is het mij duidelijk.

Nog een doel voor 2012 (ik krijg het druk)… net zoveel sterren als Anouk hebben :D.

Anouk Plantinga
Gast
Anouk Plantinga

Hahaha Wilko! Nou, dat lijkt me niet zo moeilijk, je timmert hier al flink aan de weg….

Wilko van der Ploeg
Gast

Mijn doelen voor het einde van dit jaar :
– Mijn passief inkomen dekt minimaal mijn dagelijkse levensbehoefte.
– Mijn werkinkomen is verdubbeld
– Ik bereik met mijn nieuwsbrief minimaal 15.000 mensen.

En ja, ik blijf het een nieuwsbrief noemen 😉

Hannie Mommers
Gast

Wellicht moet je dingen ook gewoon maar benoemen zoals mensen ze kennen en herkennen, Wilko. Ik zit zelf ook nog altijd te twijfelen over het wel of geen nieuwsbrief te noemen.

Wilko van der Ploeg
Gast

Ik zou overigens ook niet weten, hoe ik mijn nieuwsbrief anders zou moeten noemen… ‘Wilko’s Wonderbaarlijke WordPress tips’ ?

Het is een nieuwsbrief, dus noem ik hem gewoon zo…

Anouk Plantinga
Gast
Anouk Plantinga

Wilko’s Wonderbaarlijke WordPresstips: ik vind hem geweldig! Skippen die nieuwsbrief!

Bianca van der Zwet
Gast

Hoi Wilko,

Leuk om jou net gesproken te hebben over een van mijn doelen. De volgende stap hiervoor is in ieder geval zojuist gezet (mail is verzonden)

Dankjewel voor het meedenken en het aanbevelen van een aantal mogelijkheden/personen.

Wij gaan elkaar zeker nog een keer IRL ontmoeten op bijv. een Business Bootcamp of een andere training.

Mariken van de Loo
Gast

Mijn belangrijkste doel voor dit jaar is scherp te krijgen wat mijn remarkable product is wat in flarden in mijn hoofd zit, maar nog niet omgezet is in concrete diensten en producten, althans, nog niet in de vorm dat ik het remarkable kan noemen. Met dit remarkable product kan mensen op andere, creatievere, 2.0 manieren, laten leren en ontwikkelen en aan zichzelf werken zodat ze authentieker en meer zichzelf worden en daarmee effectiever en productiever (mijn contribution). Om dit remarkable product te kunnen bouwen heb ik meer klanten nodig, waarvoor ik dit product bouw, dus ook daar ligt mijn focus… Lees verder »

Hannie Mommers
Gast

Mijn businessdoelen:
1. ik wil een inkomen uit mijn kunst halen, dmv verkoop
2. ik wil een inkomen uit mijn kunst halen, dmv lezingen
3. ik wil een inkomen uit mijn kunst halen, dmv verhuur.
En vooral op dat laatste punt kan ik hulp gebruiken. Weet iemand de ins en outs van verhuur van kunst?

Sigrid van der Laan
Gast

Heb je al contacten bij de stichtingen voor kunstuitleen die de meeste gemeenten hebben? Bijvoorbeeld in Rotterdam heb je de Stichting Centrum Beeldende Kunst (CBK), maar er zijn er veel meer.

Hannie Mommers
Gast

Dank je wel, Sigrid, goede tip. In Breda, waar ik dichtbij zit, heeft de gemeente al lang geen kunstuitleen maar, maar de CBK’s zullen vast ook wel websites hebben, dus ik zal gaan struinen.
(De SBK heeft de gemeentelijke uitleen overgenomen, daar heb ik al wel contact mee gehad)

Remko Zuidema
Gast

Beste Hannie,
in Amsterdam heb je de ART4U kunstuitleen.nl in Amsterdam. De eigenaar Peter Maasdam is ook Open Circles Academy student en geeft regelmatig workshops met abstract schilderen gecombineerd met out-of-the-box thinking; petermaasdam.nl/trainer.php.

Ideetje?
Succes,
Remko

Hannie Mommers
Gast

Hartstikke goed idee, Remco, dank je wel!! Ik ga zijn website bekijken en contact opnemen.
Jij ook veel succes.

Marian Osse
Gast
Marian Osse

Ik wil zou je moeten veranderen in ik haal ik … ik enz. dus alsof je het nu al hebt, dan wel aan het doen bent. zo kom je in de scheppingsenergie, die je nodig hebt om je dromen waar te maken.

Hannie Mommers
Gast

Dank je wel Marian 🙂

Yvonne Casander
Gast

Ben jij ingeschreven bij het CBK?
Hier in Drenthe komt je kunst daar alleen in de uitleen als je lid bent. Je kunt natuurlijk ook zelf een concept maken om je werk uit te lenen. Er zijn vast wel kunstenaars te vinden die dat doen. Ik doe het (nog) niet, omdat ik daar zoveel energie in moet steken. Er komt zowel juridisch als technisch als financieel best wat bij kijken, denk ik. Lukt het je, dan hoor ik graag je wederwaardigheden. In ieder geval succes!

Marné van Veenendaal
Gast

Hoi Hannie,

Er bestaat een Kunstkoopregeling, 100% kunst, 0 % rente, kijk voor meer info op dekunstkoop.nl

Verder weet ik dat Boukje Exler (baukje-exler.nl)
een kunstuitleen regeling heeft voor haar werk.

Tot morgen, Marné

Christien Janson
Gast

Ik help non profit organisaties die zich beter willen profileren via online media.

Mijn doelen zijn :

– een volledig programma te hebben van seminars, workshops, werkgroepen en consultancy voor non-profit organisaties die aan de slag willen met online media.

– een nieuwsbrief met 50 organisaties op de lijst

– twee gratis workshops per maand

– vier betaalde workshops per maand

– vier consultancy sessies per maand

en terwijl ik dit schrijf bedenk ik dat ik dan een paar dingen wat groter op moet gaan zetten !

Sylvie van den Meerendonk
Gast

Mijn laatste “nieuwsbrief”, genaamd Loopbaan Inspiratiemail, ging precies over dit onderwerp: grote doelen waar maken. Ik heb 22-23 april mijn eerste tweedaagse seminar (Ontdek Je Passie, een loopbaantraject in een weekend) gegeven voor 35 mensen. En dat was geweldig: de deelnemers waren enorm enthousiast, en voor mij voelde het alsof allerlei elementen van de afgelopen 11 jaar op zijn plek vielen. Ik heb er enorm van genoten en dit smaakt dus naar meer doelen behalen! Mijn uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk mensen te inspireren werk te doen dat in lijn is met wie ze echt zijn, of dat nou… Lees verder »

Mike van den Broek
Gast

Mijn drie belangrijkste business doelen voor 2012 zijn: 1] Ik heb een jaaromzet van €50.000 euro behaald met een winst van €20.000. Dit controleer ik per kwartaal (n.a.v. de aangifte) en stel desnoods de prognose bij. 2] Ik heb dit jaar 30 nieuwe klanten erbij. 20 van deze klanten betalen maandelijks (of jaarlijks) een bijdrage. Op deze manier ben ik bezig om mijn passieve inkomen te verhogen. Dit sluit aan op mijn doel om aan het einde van dit jaar een maandelijks inkomen van €1300,- passief te hebben.) 3] Ik heb mijn marketingplan voor 2013 klaar! Op dit moment zet… Lees verder »

Gaudia Galama
Gast

1. Dit jaar mijn inkomsten verdubbelen vergeleken vorig jaar, door meer bekendheid te geven en een front end activiteit te maken.
2. Handen en voeten geven aan mijn remarkable product.
3. In de Master entrepreneur van komend weekend tools te leren gebruiken om mijn business op de eerste plek te zetten, mijn persoonlijke dingen op de tweede, in dienst van “Paardenbloemen”.

Wilko van der Ploeg
Gast

En vergeet ik zomaar toch iets heel belangrijks… een doel te stellen voor mijn ‘Remarkable Product’ wat ik morgen ga lanceren.

Dat wordt dus 1000 subscribers voor het einde van het jaar!

Emile Daalmeijer
Gast

1. Op 29 september 2012 mijn boekenbal te organiseren.
2. Voor september 2012 mijn continuïteit programma af te hebben.
3. Voor december 2012 bij 5 verschillende zorginstellingen een gratis training van 5 dagen hebben gegeven. (front end)

Geesha Alaran-Williams
Gast

Hallo allemaal,

Mijn doelen zijn om op 31 december 2012:

-2 Remarkable Products op de markt te zetten
-Een bedrijf te zijn met een “WOW” factor
-Mijn inkomen met 100% te verdubbelen
-80% passieve inkomen te genereren.
-Master Entrepreneur en Financially Free te zijn (na het volgen van de cursussen). Ik begrijp wel dat het iets langer dan 1 jaar kan duren om Financially Free te zijn maar ik ga er toch voor.

Tot vrijdag!

Groetjes,
Geesha

Marie Pastoor
Gast

Voorbereiding op de Master Entrepreneur op volle toeren nu!
Mijn 3 belangrijkste doelen voor dit jaar:
*Een MUSTHAVE dienst lanceren voor leerkrachten
*Inkomen verviervoudigen en 2% van mijn inkomen gaat naar goed doel
*Elke week 2-3 blogartikelen schrijven en delen op social media platforms
Ik heb er nu 10…. voor dit jaar!
Maar wat het mooiste is: ik heb er plezier in om hier mee bezig te zijn. Ben blij dat ik voor Open Circles gekozen heb!

Karin van Toor
Gast

Hoi Marie Pastoor,

‘k Ben benieuwd aan welke MUST HAVE jij zit te denken voor leerkrachten en ik wil graag eens met je meedenken.
Mijn branche zit tussen onderwijs en kunstenaars in en kunstenaars heb ik al gevonden, maar nog niet veel mensen uit het onderwijs. Misschien kunnen wij elkaar wel versterken en eens sparren.

Met een hartelijke, muzikale groet,
Karin

Paulien van der Geest
Gast

1. 500 mensen wekelijks bereiken met ons blog nieuwe stijl naar aanleiding van Business Blogging Secrets (nog in de maak)

2. Value toevoegen aan onze website door reisinformatie Indonesië aan te bieden

3. Inkomen 2012 factor 3 t.o.v. 2011

4. Footprint Travel uitgeroepen tot beste duurzame reisorganisatie. (Uit mijn Passion Dashboard van Elements of Success dit weekend! Hangt nu boven mijn bureau zodat ik het iedere dag zie!)

Sijtje Princen
Gast

Mijn hoofd tolt soms een beetje van alles wat ik leer, hoor en lees bij trainingen en blogs van Open Circles. Ik ben een ontzettend gepassioneerd massage therapeut voor vrouwen, maar was zeker geen ondernemer! Mijn doelen: 1. Een stappenplan en structuur maken voor alles wat ik wil implementeren. En daarbij ook een dagelijkse en wekelijkse structuur, zodat alles en iedereen de tijd krijgt die het nodig heeft en zodat ik wat minder, of liever helemaal niet meer, als een ongeleid projectiel rondvlieg! 2. Social Media activiteiten gaan ontwikkelen. Een blog, een actief linkedin account en uiteindelijk ook Facebook en… Lees verder »

Kees van der Stel
Gast

Mijn doelen voor 2012:
30 juni 2012: mijn nieuwe website met blog (naar tevredenheid werkend) on line.
15 juli 2012: een herziene mailinglist i.v.m. mijn geherdefinieerde Target Audience.
31 juli 2012: de routine voor het plaatsen van een wekelijkse blog post in werking (it’s a system….ha, ha).
31 december 2012: de eerste resultaten van mijn nieuwe site, TA, blogposts duidelijk zichtbaar (+ 25%) in mijn omzet.
31 december 2012: 8 aanmeldingen voor het programma innerlijk leiderschap (start begin 2013).

Be the change you want to be and implement the change you want to reach. Kees

Elfriede Krauth
Gast

1. 20 deelnemers in mijn front-end training
2. 2 verdere trainingen ontwikkeld voor mijn doelgroep
3. 10 LinkedIn recommendations

Anouk Plantinga
Gast
Anouk Plantinga

Elfriede:

1: Dat moet makkelijk gaan lukken
2: Dat gaat toch ook lukken?
3: Die van mij komt eraan!

Erna Van der Cruyssen
Gast

Mijn doelen voor 2012

Is ook mijn nieuwe website socialpro.be en mijn daarop gekoppelde blog af te werken naar behoren.
Terug de draad op nemen met het geven van mijn reikicursussen.

Mirjam Stoffels
Gast

Sinds 1 april jl. is de vof SPONS niet meer en handelen wij onder de naam Studio Marcel Stoffels. Een nieuwe start, met nieuwe doelen: 1. 31 december 2012 vier klanten ‘nieuwe stijl’ Door de Business Bootcamp zijn we bewust geworden van de beperkingen van het uurtje-factuurtje-model en het feit dat wij werknemers zijn van ons eigen bedrijf, de slechtste baas die je je kunt bedenken… Vanaf april 2012 bieden wij onze diensten [interieurarchitectuur en vormgeving] aan als een totaal pakket, een totaal concept. In samenwerking met de ondernemer een prachtige zaak opzetten, op basis van een gedeelte omzet. No… Lees verder »

Anouk Plantinga
Gast
Anouk Plantinga

Ik schreef al eerder: 2012 wordt mijn jaar! En dat gaat het nog steeds worden, is het al. Mijn doelen voor 2012: -50 volgers op mijn blog -Ik heb een adressenbestand van minstens 100 mensen voor wie mijn bedrijf echt interessant is -Een e-boek dat te downloaden is op mijn site en een raamwerk voor het tweede is gemaakt -Ik heb op regelmatige basis opdrachtgevers, ik ben trots op mijn portfolio en ik heb enthousiaste ambassadeurs -Alles klopt in mijn bedrijf: mijn site, kaartjes, blog, LinkedIn en twitter en ik maak er actief gebruik van -Ik heb 5 presentaties gehouden… Lees verder »

Cora Hagen
Gast

Ik ben Cora Hagen en ik los HR problemen op voor organisaties (reorganisatie, disfunctioneren, ziekte, ontslag, samenwerkingsproblemen e.d.). Ik ben deskundig en onafhankelijk sparringpartner van leidinggevenden en Oplossingsgericht coach. Doel voor juni 2013: Mijn business (bedrijf en product) ‘groter maken dan mijzelf’. Volgend jaar juni heb ik 1,5 fte in dienst. Mijn omzet is dan minimaal 115.000 euro. Ik wil tijdens de master entrepreneur een stappenplan scherp krijgen waarmee ik daar ga komen. En een heldere strategie mbt netwerken / acquisitie / branding. Door de Business Bootcamp ben ik sinds mei 2012 gaan bloggen voor leidinggevenden en HR professionals (hzpo.wordpress.com)… Lees verder »

Karin van Toor
Gast

Mijn doelen voor dit jaar; – Op 3 basisscholen workshops verzorgen in het kader van Meervoudige Intelligentie. – Vinden van een cello- viool- en slagwerkdocent om ook op Goeree-Overflakkee het PI project op te starten, muziekles voor kleuters – Een goed lopende blog waar ik minstens 1x per week op publiceer – Een website die ik zelf kan verzorgen, aanpassen en onderhouden. – Passief Inkomen creëren. – Samenwerking tussen muziek en creatieve ondernemers zoals schilder, beeldhouwer, fotograaf … – Groter financieel inzicht zodat ik een duidelijk zicht heb op mijn financiële situatie. Oeps, het zijn er meer dan 3 geworden.… Lees verder »

Karin van Toor
Gast

O, dat zou ik bijna vergeten.

Natuurlijk heb ik als doel alles te implementeren wat ik dit weekend tijdens de Master Entrepreneur ga leren.

Met een hartelijke, muzikale groet,
Karin

Anja Leinders
Gast
Anja Leinders

Bedankt voor de tip, Karin.
Deze voeg ik ook toe aan mijn lijstje.
Tot vrijdag!

Tatiana van Gaasbeek
Gast

Mijn eerst volgende 3 business doelen zijn:

1) Mijn doelgroep beter bepalen, zodat ik gerichter te werk kan gaan.

2) Een informatieavond voorbereiden, de juiste locatie daarvoor vinden en een zaaltje boeken.

3) Aan naamsbekendheid voor mijn coachingspraktijk Mindtrain werken via o.a. de Business Bootcamp.

Natascha van Der linden
Gast

Mijn doelen zijn: mijn keuken opruimen, mijn passies helder krijgen en mijn doelgroep bepalen.

Sharon Demei
Gast

Mijn doel voor dit jaar is het genereren van meer cliënten in mijn praktijk voor reflexzonetherapie, NLP & hypnotherapie, massage en pedicure.
Ik wil dit jaar leren hoe ik mijzelf zichtbaar kan maken voor derest van Nederland. Een van de stappen is het deelnemen aan de Business Bootcamp.
Ik wil dit jaar voldoende inkomsten genereren om mijn gezin te onderhouden, plezierig te kunnen leven en daarnaast voldoende energie over te houden voor onstspanning.

Aines Hooten
Gast
Aines Hooten

Mijn drie belangrijkste doelen voor nu zijn: starten met een blog, starten met het schrijven van een e-book, een groei van 5 klanten per maand.

Wilko van der Ploeg
Gast

@Aines: Is bloggen en het schrijven van een e-boek een doel, of een middel om een doel te bereiken?
Ik blog nu al ruim anderhalf jaar over WordPress (en daarvoor ruim drie jaar over mijn eigen schrijfsels), maar ik heb bloggen nooit als doel gezien…

Yvonne Casander
Gast

Volgens mij is het beginnen met een blog een doel waar je naar streeft. Evenals het schrijven van een boek. Daar komt nogal wat doorzettingsvermogen aan te pas. Ben je er eenmaal mee bezig, dan wordt het een weg naar een volgend doel: Meer mensen bereiken, het boek daadwerkelijk uitgeven. Dit is mijn interpretatie van wat Aines heeft geschreven.

Wilko van der Ploeg
Gast

@Yvonne: Voor mij is een doel iets wat helemaal in het teken staat van datgene wat je met je bedrijf wilt bereiken. ‘Bloggen’ op zich is daarbij geen doel, evenals ‘het schrijven van een boek’… het zijn middelen om je invloed en je naamsbekendheid uit te breiden, maar het werkelijke doel (voor het bedrijf) is anders. Deskundigheidsbevordering daarentegen is wel een doel op zich… dus het ‘leren hoe je…’ kan een doel zijn. Natuurlijk kan het uitgeven van een boek op zich wel een doel zijn: Ik heb zelf ooit een kinderboek geschreven en uitgegeven… en het ‘hebben’ van een… Lees verder »

Lidwien Pikkemaat
Gast

Mijn 3 businessdoelen zijn:
1. Helder krijgen wat mijn remarkable producten zijn als professional organizer en bodyworker. Ik wil daarin creatief en groots denken.
2. Dat remarkable product ook werkelijk zo aanbieden aan mijn klanten en vooral ook nieuwe mensen.
3. Een inkomen genereren wat me ondersteunt om te genieten van geld uitgeven, zodat ik in een money-flow kom.

Marlies Verlinde
Gast

Voor mijn praktijk als filosofisch consulent heb ik de volgende doelen bereikt op 19 december 2012:
1. betaalbare, prettige praktijkruimte/spreekkamer gevonden in Houten
2. 10 kennismakingsgesprekken en 20 vervolggesprekken gevoerd met clienten
3. een plan van aanpak voor communicatie over mijn activiteiten gemaakt voor 2013 (promotie, blogs, enzovoort)

Sigrid van der Laan
Gast

Mijn overkoepelende doel is dat aan het einde van het eerste jaar van mijn onderneming, eind december, de zaken zodanig lopen dat ik een continue inkomstenstroom heb van ongeveer het equivalent van wat ik als werknemer verdiende; het vervolgdoel voor volgend jaar is een verdubbeling hiervan. Om dit te bereiken, heb ik de volgende subdoelen: 1. Binnen drie maanden minimaal 50 vaste volgers op mijn blog die regelmatig een bijdrage leveren aan de discussie via de comment box. 2. Eind december een klantenbestand hebben opgebouwd van minimaal 10 klanten, die allemaal hun tevredenheid hebben geuit door middel van een aanbeveling… Lees verder »

Erika van Dijk
Gast

Mijn business doelen had ik bij aanvang van de onderneming in het ondernemingsplan uitvoerig beschreven. Het ondernemingsplan is mijn fundament en een uitermate belangrijk middel gebleken om ieder jaar weer te toetsen of het bedrijf de goede kant op gaat of dat er aanpassingen nodig zijn. De volgende doelen heb ik daar ingezet die voor dit jaar: 1. Franchise concept ontwikkelen en exploiteren; 2. 3 startende franchisenemers bewindvoerder; 3. 3 startende franchisenemers budgetcoach Doordat ik deze doelen in mijn ondernemingsplan heb staan en deze elk jaar kritisch bekijk, is het eenvoudig om de strategie (die ook grotendeels in het plan… Lees verder »

Aines Hooten
Gast
Aines Hooten

@Wilko, bedankt dat je op mijn commentaar reageert.

Robert van der Wulp
Gast

Mijn 3 doelen voor mijn business:
1) op 31 dec 2012 begeleid ik 12 coaches
2) op 31 dec 2012 geef ik 2 volle cursussen met in totaal 40 cursisten
3) op 31 dec 2012 geef ik 2 volle lessen met in totaal 24 deelnemers

Anja Leinders
Gast
Anja Leinders

Mijn doelen voor mijn startende onderneming zijn:
– 15 juli: website online
– 31 december: 250 reacties op blog
– 31 december: 5 aanbevelingen op linkedin
– 25 deelnemers in 2 front-end trainingen

Karin van Herwijnen
Gast

Mijn drie belangrijkste businessdoelen voor dit moment zijn
1. Voor maart 2013: 15 deelnemers per cursus lomilomi massage, introductie lomilomi/Hawaiian Temple Bodywork, Raindrop Therapie
2. Voor maart 2013: 12 deelnemers voor de opleiding Hawaiian Temple Bodywork
3. Voor 31 december: 10 klanten per week in onze praktijk voor Hawaiian Bodywork, Ho´oponopono, Aurareading
4. Voor 31 december: Implementeren van Hawaiian Healing Programm in onze website en andere communicatiemidelen
5. Voor 31 december: Implementeren van Ho´oponopono, Lua Lomi in onze website

Wilko van der Ploeg
Gast

Ik heb het al eens eerder bij een comment geschreven, maar bij deze blogpost komt het wel heel mooi uit. Een van de meest markante uitspraken die ik ooit over het bepalen van je doel gehoord heb, is van Byron Ferguson, waarschijnlijk de beste longbowschutter ter wereld. “Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je doel is, zolang je je richt op het midden: Het midden van een kers en een watermeloen zijn even groot” Ik denk dat dit veel waarheid bevat: Als je je de techniek van het bepalen de juiste weg naar het doel eigen weet… Lees verder »

Karin van Toor
Gast

Schitterende uitspraak Wilko.
Inderdaad is het midden bij elk doel hetzelfde. Maar het blijft lastig je op dit midden te richten, te focussen.
En je niet te laten afleiden door je omgeving, je gedachten en andere bezigheden.
Misschien moet ik ook eens leren boogschieten?!

Met een hartelijke, muzikale groet,
Karin

Dave de Lange
Gast

Drie doelen die ik nu direct kan bedenken:
1. Een schuld bij de bank van – € 4600 aflossen voor 18 augustus
2. Het aantal Tai Chi leerlingen verdubbeld hebben naar 60 leden in december 2012
3. Tijdens de Master Entrepreneur dit weekend een uitgewerkt plan hebben voor een vernieuwing van mijn business en hier in de loop van dit jaar een maandelijkse omzet mee halen oplopend naar € 4.000 en hoger, en hoger, en hoger…

Kees van der Stel
Gast

Ik denk en voel dat het goed is om je concrete doelen te bepalen, vast te leggen en regelmatig bij te stellen. Het onderbewuste gaat me dan helpen de juiste dingen te doen. Ik vind het evenwel nog belangrijker dat ik me focus op de weg die ik afleg om de doelen te halen en heel goed te kijken en te ervaren of de stappen die ik op de weg zet de juiste zijn. De weg die ik de afgelopen vijf maanden afloop sluit nauw aan op de geleerde lessen van Nisandeh. Ik heb dan ook het volste vertrouwen dat… Lees verder »

Linda Futa- van Goch
Gast

Doel 1: binnen twee weken toezegging van drie mensen die mij gaan helpen met mijn organisatie plan schrijven, productfolder maken, welke dan 25 september klaar zijn. Doel 2: voor eind dit jaar december 2012 is mijn stichting opgericht en heb ik 10 grote sponsors fondsen om mijn stichting doelen waar te maken, voor een bedrag van € 250.000 Doel 3: Drie grote nieuwe klanten erbij gerealiseerd op 15 maart 2013, deze klanten zijn instellingen welke met risicojongeren werken ik train deze professionals en voor intervisie/begeleiding jongeren (exslachtoffers loverboys) voor totaal 15 uur in de week a € 76,50 pu is… Lees verder »

Maria Simons
Gast

Doelen zien van anderen brengt me op ideeën.
31 dec 2012, 1000 mensen bereikt met trainingen van gezinscommunicatie.
31 dec 2012 video training (gordon) on line.
15 nov 2012 boek is uitgebracht,
Sept is de site/ blog/on line.
Hier ga ik voor.

Groet Maria

Anne Buiskool
Gast

Hallo Maria
leuk om te lezen
Zou best wel eens kunnen dat we een win win situatie kunnen ontwikkelen. We wisten al dat we in het zelfde gebied zaten. Leuk om eens uit te wisselen wat er mogelijk is. Doen?
Groet
Anne Buiskool

Marjolein Kamstra
Gast

Doel 1: tot en met juli “achter de schermen” proefdraaien met betrekking tot mijn nieuwe dienst.

Doel 2: 1 september de lancerering/het naar buiten brengen van mijn nieuwe dienst (middels onder andere een nieuwe website en een blog)

Doel 3: Aan het eind van het jaar mijn nieuwe dienst verkocht aan vijf klanten.

En wat die nieuwe dienst is??? Daar horen jullie in september meer over.

groeten, Marjolein

Anne Buiskool
Gast

30 juni is mijn nieuwe website af en on line. Daar heb ik de afgelopen maand heel erg hard aan gewerkt, veel geïmplementeerd van het businessbootcamp en de andere trainingen. Als laatste zal ik daar ook de geleerde items van de aankomende master interpreneur in verwerken. Eind juli heb ik akkoord van een aantal maandbladen rondom ouders, opvoeding, scholing om een artikel te plaatsen over preventieve acties ter voorkoming van problemen in gezinnen, met verwijzing naar mijn website waar een enquête op staat die half juli af is en waar mensen een cadeautje krijgen voor het invullen van de enquête.… Lees verder »

Esther Molenaar
Gast

Hoi Nisandeh, weer een blogpost om u tegen te zeggen. Inspirerend! Onder punt drie zeg je: Beschrijf het op een positieve manier ( bijvoorbeeld: “Ik heb mijn schulden afbetaald” in plaats van “Ik heb geen schulden meer”. Je hebt het dan nog steeds over schulden. In mijn ogen stuur je dan nog steeds iets het universum in wat je niet wilt. Beter zou hier zijn: Ik heb een positieve cash flow OF Mijn banksaldo is positief. In deze twee uitspraken zitten de dingen die je WEL wilt. Soms is dat best lastig, omdat wij allemaal altijd zo goed weten wat… Lees verder »

Bianca van der Zwet
Gast

Ik zorg er met mijn bedrijf voor dat die voor velen vervelende boekhouding op orde komt en correct verwerkt wordt, waarbij belastingaangiften binnen de termijnen ingediend worden.

Mijn doelen voor 2012 zijn:

* winst van 2011 verdubbelen, door het opzetten van mijn ‘dream-team’ en het verdubbelen van het aantal van mijn ideale klanten.
* mijzelf meer neerzetten als expert door het geven van trainingen, (zowel gratis als tegen betaling) en schrijven van blogs
* het genereren van een passief inkomen door het schrijven van een e-boek en het landelijk uitbouwen van BTW Café.

Deze doelen zet ik neer om te behalen op uiterlijk 31/12/2012

Yvonne Casander
Gast

Drie doelen uitzoeken, terwijl ik er zoveel heb!
1. Mijn website makkelijker en regelmatiger bijwerken.
Daar hoort ook bij: mijn computer op orde hebben / kunnen bloggen / makkelijk omgaan met facebook, twitter en LinkedIn.
2. Maandelijks een dagworkshop schilderen geven aan een groep van minimaal 15 personen.
3. Op t.v. komen met mijn unieke Brillenglaskunst!
En dit alles vóór januari 2013.
Succes Yvonne!

Maja van der Zijden
Gast
Maja van der Zijden

Een droom werkelijk laten worden is het grootste geschenk in ons leven. Het is wel zo dat hoe het werkt voor mensen verschillend is. Voor sommige mensen werkt doelen, maar voor veel mensen zijn doelen te vluchtig. Of geven mensen er te weinig gewicht aan. Dus tip zorg dat de droom heel concreet wordt, maak er een film van of schrijf een roman, Hoe concreter het beeld, de film of het verhaal hoe duidelijker je kan zien of wat je tegenkomt op je pad past om je droom werkelijk te laten worden. Nog een tip verzamel mensen die enthousiast worden… Lees verder »