Als ik alles opnieuw zou moeten doen…

14394 views | 225 reacties |
shares

Vaak stellen mensen mij deze vraag: “Nisandeh, als jij nu helemaal opnieuw zou moeten beginnen, wat zou je dan doen?”

Hmm…  maar dat heb ik al een keer gedaan!

Ik startte mijn eerste softwarebedrijf op jonge leeftijd, maakte er een enorm succes van en… raakte toen ALLES weer kwijt.

Ik moest terug naar af…

Ik begon opnieuw in een nieuw land – waar ik niemand kende, de taal niet sprak, en geen beroep of product had waar ik direct iets mee kon verdienen.

Zelfs hier in Nederland, in mijn huidige ‘beroep’, ben ik een paar keer opnieuw begonnen – door drastische veranderingen aan te brengen in mijn doelgroep en mijn expertise-gebied.

En nu, nadat ik ben getransformeerd van een worstelende ZZP’er tot de oprichter van het snelst groeiende bedrijf in onze branche, kan ik met volle overtuiging zeggen dat ‘opnieuw beginnen’ een succes was.

Natuurlijk, ‘succes van de ene dag op de andere’, kostte 10 jaar hard werken, knokken, fouten maken, tijd verspillen en harde lessen leren…

Maar ik denk niet dat dit je heel erg interesseert.

Dus heb ik een shortlist gemaakt van “7 dingen die ik anders zou doen als ik helemaal opnieuw moest beginnen…” en ik hoop dat deze opsomming je gaat helpen om

  1. de fouten te vermijden die ik heb gemaakt en
  2. de tijd die nodig is om jouw succes ‘van de ene dag op de andere’ te bereiken, drastisch te verkorten!

Oké, hier komen ze – de 7 dingen die ik anders zou doen als ik opnieuw zou beginnen:

1. Ik zou vanaf het begin gaan bloggen
Ik had er een tijdje voor nodig voordat ik de voordelen begreep van het schrijven van een periodieke business blog. Ik dacht dat ik niets te zeggen had, ik was bang voor de hoeveelheid tijd die het zou kosten, en ik was huiverig om mezelf zo bloot te geven.

Toen ik eenmaal begonnen was, gebeurde er nauwelijks iets en het leek erop dat ik alleen tegen mezelf aan het praten was. Maar ik bleef volhouden en langzaam maar zeker – werd mijn Open Circles Academy blog, het grootste en belangrijkste blog voor zelfstandige ondernemers.

2. Ik zou vanaf dag 0 mijn e-mail lijst opbouwen
Naast bloggen, zou ik ook direct mijn mailing lijst opbouwen.

Ik stel voor dat jij ook een opt-in formulier op je website plaatst en bezoekers een leuke beloning biedt in ruil voor hun e-mail adres. Benut elke gelegenheid om de mensen die geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt, te vragen om zich aan te melden voor jouw mailing lijst.

En ieder keer dat je een blogartikel post publiceert (zie punt 1) – laat het je hele mailinglijst weten!

Lees: ‘Database mailing’ voor meer informatie over het inzetten van e-mail om je klandizie te laten groeien.

3. Ik zou hoge kwaliteit content creëren, publiceren en GRATIS weggeven
Regelmatig een nieuw blogartikel publiceren is een heel goed begin. Maar beperk je niet hiertoe… Stop waardevolle content in PDF-rapporten, e-books, video’s, audio-podcasts, online cursussen, en geef het allemaal weg (en vergeet niet om in ruil daarvoor een e-mail adres te vragen – zie punt 2).

Ik vond deze strategie – De beste business strategie… ooit, omdat deze mij een expert-positie gaf en een omvangrijke lijst die groeide en groeide (met op dit moment meer dan 40.000 zelfstandige ondernemers).

4. Ik zou een product maken dat mijn doelgroep echt wil…
Dit klinkt misschien gek, maar mijn eerste trainingsprogramma’s gingen allemaal over ‘wat IK te geven heb’ in plaats van ‘wat ZIJ willen ontvangen’…

Het heeft me jaren van frustratie gekost totdat het kwartje eindelijk viel.

En sindsdien vragen we eerst wat onze doelgroep wil en pas daarna ontwikkelen we het product of de dienst als antwoord daarop. Het resultaat: duizenden blije deelnemers van training en online cursussen.

Als jouw product of dienst moeilijk verkoopt, maak je misschien een (of meer) van deze negen product creatie fouten die je niet wilt maken

5. Ik zou VIDEO vanaf het begin opnemen in mijn marketing strategie
Ik zou mezelf er harder en eerder toe dwingen om mijn angst om op video te staan te overwinnen.

Als zelfstandige ondernemer is jouw uniekheid een van de grote voordelen ten opzichte van grote ‘corporate’ ondernemingen. En video is het beste medium om jouw eigenheid te laten zien en het vertrouwen op te bouwen binnen jouw community.

Hier is een snelle (en uitvoerige ) handreiking om je op weg te helpen: 20 manieren hoe je video inzet voor jouw business

6. Herhaal
Dit is echt heel belangrijk.
Ik blijf zorgen voor mijn prospects en klanten en terwijl ik dit doe, blijf ik geweldige content en kansen op het blog zetten en naar de e-mail lijst sturen.

Ik blijf actief in gesprek met jou, ik verzamel comments, feedback en ideeën, zodat ik nieuwe programma’s of producten kan ontwikkelen in antwoord op jouw wensen en behoeften.

En als jij jouw prospects en klanten blijft ondersteunen, krijg je ook de support die jij nodig hebt, net zoals onze studenten onze programma’s enthousiast aanbevelen aan anderen.

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen hoe het werkt;  ik heb het opzettelijk eenvoudig gehouden, omdat… het eenvoudig is.

Raak niet verward in technische details en streef niet naar perfectie. Je kunt altijd later verbeteringen aanbrengen – het gaat erom dat je start en momentum opbouwt.

Als je dat eenmaal hebt, wordt het steeds gemakkelijker om de vaart erin te houden. Helemaal wanneer jij je doelgroep zo goed behandelt als je zou moeten.

7. Doe iets buitengewoon speciaals… voor JEZELF!
Voor mij betekent iets buitengewoon speciaals doen voor mezelf altijd een actie die mij inspireert, motiveert, een schop onder mijn eigen kont geeft, of me uit mijn comfort zone haalt. Een manier om nieuwe hoogten te bereiken, keer op keer op keer op keer…

Een business starten als tiener, een geheel nieuw leven beginnen in een nieuw land, mijn eerste marathon rennen, mijn eerste berg beklimmen – het zijn voorbeelden van dromen die ik heb waargemaakt.

Elk van die ervaringen maakt mij groter en draagt stuk voor stuk bij aan het succes op welk ander gebied van mijn leven dan ook.

En nu ben ik eens benieuwd…

Wat zou jouw “grootse doel” zijn?
Ik wil dit graag van je weten (en door jou geïnspireerd raken…)

Deel alsjeblieft jouw grootse, buitengewone doel in het commentaarveld onderaan deze pagina…

Laat je ook inspireren door de bijdragen van anderen.

En als het jouw doel is om komend jaar een geweldig succes te maken van jouw ondernemerschap, en je wilt er écht alles aan doen dit te bereiken… dan mag je mijn NIEUWE jaarprogrammaZero to a Million” niet missen.

In dit revolutionaire trainingsprogramma voor ondernemers leer je op ongeëvenaarde wijze wat je moet doen om jouw bedrijf te laten groeien in de nieuwe economie. Ik start namelijk een NIEUWE onderneming (met een nieuwe doelgroep, een nieuw product, een lege mailinglijst, een lege klantendatabase, etc.).. en ik laat je PRECIES zien wat ik doe om deze in één jaar te laten groeien tot een bedrijf met een jaaromzet van 1 miljoen dollar.

Ja, ik zet alles op het spel voor jou en ik neem een groot risico. Want ik zal je niet alleen wekelijks in detail rapporteren WAT ik doe en HOE ik het doe, maar ik laat je óók zien welke fouten ik maak. Je krijgt het ONOMSTOTELIJKE bewijs wat werkt IN DE PRAKTIJK en wat niet.

Er is geen betere manier om in 2017 jouw klandizie en inkomen te laten groeien dan door parallel (oké, omdat je over mijn schouder meekijkt, loop je één stapje achter me) te implementeren wat een bedrijf van niets laat groeien tot 1 miljoen dollar jaaromzet.

Binnenkort is er een informatie avond over Zero to a Million, waar je ook de mogelijkheid krijgt om je met enorm voordeel in te schrijven voor het jaarprogramma.

Via het formulier hieronder kom je op de pagina waar je je kunt inschrijven voor de Zero to a Million informatie avond die binnenkort plaatsvindt.

Zero to a Million informatie avond

Let op, Zero to a Million is alleen voor jou als je écht bereid bent om te implementeren wat je leert en er alles aan wilt doen om van 2017 jouw beste jaar ooit te maken.

Dus, hopelijk tot snel op de informatie avond en in de tussentijd… vergeet niet om jouw grootse doel te delen in het commentaarveld hieronder.

Vergeet ook niet om je voornaam EN achternaam te vermelden, anders kunnen we jouw comment niet goedkeuren.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Facebook, LinkedIn of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
225 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sascha Meyer
Sascha Meyer
8 years ago

Yes, mijn nieuwe boek verschijnt in augustus, het boek waar al mijn kennis en kunde samenkomt. Elke dag visualiseer ik het succes.

Ik mag erop vertrouwen, dat zeg ik steeds tegen mijzelf omdat mijn hoofd mij probeert terug te fluiten. Omdat ik me daar bewust van ben, visualiseer ik elke dag de uitkomst. Nu kan ik me focussen op het verhaal eromheen.

Mensen vragen andere dingen van me en ik moet nu vasthouden aan mijn plan.

Marcel Dassen
8 years ago

Op 7 januari 2014 haalde ik een belangrijk doel. Door dit doel te halen, leerde en ervoer ik belangrijke lessen. Het doel duurde precies een uur en het koste me anderhalf jaar aan voorbereiding. Wat had er allemaal fout kunnen gaan en hoe groot was de kans dat ik daar stond na anderhalf jaar?

16 jaar geleden was ik gestopt met handballen en ik wilde op mijn vijftigste verjaardag nog één keer een wedstrijd spelen. Een wedstrijd met alles er op en er aan. Je vindt de foto’s van de wedstrijd op mijn Facebook pagina.

Met mijn zoontje van bijna vijf jaar liepen we het veld in. De muziek en het publiek, een echt emotioneel en kippenvel moment. Elke keer als ik er aan terug denk, krijg ik een warm gevoel. Het was een fantastisch uur waaruit ik heel kracht en inspiratie heb gehaald.

Er zijn heel wat kwartjes gevallen en ik ben met mijn marketing rond mijn bedrijf opnieuw begonnen. Ik weet nu wat ik anders ga doen en wat het verschil zal maken om te kunnen groeien als bedrijf.

Coen Tuerlings
8 years ago

Mijn grootste, buitengewone doel is om de mensheid te helpen door verhardingen in het hart te laten ontspannen. De vrije stroom tussen hoofd en hart op gang te brengen en kortsluitingen in het bewustzijn op te lossen.

Ik doe dit door coaches, trainers en zorgverleners te trainen in de Soundfulness® methode. Een krachtige manier om met body-awareness, mindful-awareness en empatische resonantie in contact te gaan van hart tot hart.

Als coach, trainers of zorgverlener heb je veel contacten met mensen waar op cruciale momenten het er echt toe doet of je vanuit je hoofd of vanuit je hart communiceert.

Als je volledige in je hart kunt zijn en je bent niet bang om vanuit jouw ruimere bewustzijn en expertise te communiceren, dan lever je een bijdrage waarin je volledige potentie voelbaar is.

Dat is mijn missie, de wereld te verbeteren, door jou vaardig te maken in communicatie vanuit het hart.

rob knaven
5 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Precies ,Dat klopt helemaal !!!

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Haha, marathonlopen! Dat is echt helemaal niets voor mij. Maar ik vind het wel een ontzettend leuk initiatief!

Voor dit jaar heb ik meerdere boeken uitgeven op mijn lijstje staan. Misschien niet buitengewoon, maar voor mij zou het een bekroning van jarenlang schrijven, uitstellen en worstelen en toch doorzetten zijn. Daarna een feestje.
Ook een eerste aanzet tot mijn goede doel zit dit jaar in de planning. Hoe precies weet ik nog niet, maar er komt dit jaar een begin. Dat voelt heel bijzonder.

Dit jaar heb ik sowieso een hele lijst met doelen en als ik kijk naar hoe het de afgelopen maanden ging, vertrouw ik erop dat ik ze ga verwezenlijken.

Martha Muntjewerf
8 years ago

Waar te maken dromen:

1: Zingen met een band op een podium voor een – in het ideale scenario – enthousiast publiek.

2: Ontwikkelingswerk doen in Azië

Marjolein Kalter
8 years ago

Hi Martha,

Ik wil je graag supporteren.
Kan je me vertellen wie er in dat publiek zitten?
Ik kan me uitbundige kinderen voorstellen, of genietende bejaarden, of gillende pubers of…………..

Kortom heb je enig idee?
Ik denk graag met je mee om dit te verscherpen
Hartelijke groet, Marjolein

Krista Steenbergen
8 years ago

Ha mijn doel is optreden/zingen voor meer dan duizrnd mensen samen met bewuste muzikanten! En elke week musiceren met bewuste muzikanten!

Jeroen Biegstraaten
8 years ago

Hey Krista,

Klinkt goed (hopelijk…) Ik ben benieuwd: wat is een bewuste muzikant?

Judith Kamerman
8 years ago

Hoi Martha,

Wat een leuke doelen! Heb je al een band? En wat voor soort muziek zing je?

Ik ben al fan, alleen al om het voornemen!

Jennifer Hanenberg Elders

Geweldig! Want niet alleen bij burnoutklachten helpt SOCIALE steun, ook bij het rennen van een (halve) marathon! Dat doen jullie goed. Ik houd het bij de halve marathon, die ik 9 maart voor het eerst ga lopen. En dit jaar mijn business goed neerzetten. E-book net gereed! En als opt-in op mijn website. Trots! Succes in november en vooral veel plezier bij het trainen!

Marielle Meijer
8 years ago

Wauw Nisandeh, wat een mooi blog weer! En voor mij komt het ook op het goede moment! Ik ben aan het begin van dit jaar ook helemaal opnieuw begonnen en mijn eerste stap was een nieuw blog en al mijn klanten gratis coachingssessies aanbieden waardoor ik heel veel content krijg en langzamerhand krijg ik ook goed in beeld hoe ik mijn klanten kan helpen en waar ze behoefte aan hebben. Hoewel het mij soms niet snel genoeg gaat. Dank je in ieder geval voor je tips, dat helpt mij verder!

En mijn grootste doel? In 2019 dan heb ik een huis voor ondernemers met kanker, met als doel hen te begeleiden in hun ziekteproces, in het opnieuw opbouwen van hun bedrijf of juist het afscheid nemen van. Mooi ook om de doelen van de anderen te lezen.

En hoewel ik heel erg van sport hou en heel erg veel sport, vind ik marathons lopen niet leuk, dus ik ga niet in op je aanbod. Ik ga wel de Mont Ventoux fietsen deze zomer.

big hug!
Marielle

rob knaven
5 years ago

We kunnen je misschien ondersteunen om dit te bereiken ..neem maar contact met ons op ..
De trainingen van Nisandeh zijn super !! en goed te combineren

Daisy Goddijn
8 years ago

Nisandeh, bedankt voor de 7 dingen die je anders zou doen als je opnieuw zou beginnen. Ik kan zelf ook wel een paar dingen bedenken die ik anders zou doen als ik opnieuw moest beginnen. Maar ik heb ontzettend veel geleerd van het vallen en opstaan en voel dat ik ben gegroeid als ondernemer. Elke stap en misstap brengt me weer een stukje verder bij mijn doel.

Mijn persoonlijk doel voor dit jaar is een duo-marathon op 14 september, samen met zijn zus! Ik heb er nu al zin in. Om dit te bereiken wil ik minstens 3 keer per week sporten. Dit geeft me energie en ontspanning waardoor ik meer plezier in mijn werk krijg. Ik kan het iedereen aanraden om elk jaar een sportief doel te hebben. Het brengt je focus en energie. Of dat nou een marathon is of een ander doel, als het maar voelt als een uitdaging.

Ik ga ook graag de uitdaging aan om mijn zakelijke doelen van eBookPoint hier te delen:

– Nog meer ondernemers de kans bieden om eenvoudig hun boek in eigen beheer uit te geven. Zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken, er passief inkomen uit kunnen halen en de wereld om hen heen kunnen inspireren.

– Succesvolle workshops geven, samen met samen met schrijfcoach Bianca Minkman, waarin we de basis leggen voor het schrijven en uitgeven van een boek en eBook.

– Minimaal twee maal per jaar een jaarprogramma starten waarin deelnemers intensief en persoonlijk worden begeleid bij het schrijven, het publiceren en, niet te vergeten, de marketing van hun boek/eBook.

– Mijn online training over uitgeven in eigen beheer lanceren wat mijn passief inkomen gaat vergroten.

– Buiten mijn comfortzone treden en videomarketing actief inzetten.

– Mijn team uitbreiden en nog meer mensen de mogelijkheid bieden om anderen te helpen bij het verwezenlijken van hun droom om een boek uit te geven.

Wow, ik heb er zin in 😉
Jullie heel veel succes met het verwezenlijken van jullie dromen. Stay in line!

Hartelijk groet,
Daisy Goddijn

Anne-Tjerk Mante
8 years ago

Bundels uitgeven
Optreden
Nog meer optreden

An Deckers
8 years ago

Mijn grootste doel op korte termijn:

Het succesvol publiceren van mijn boek: Mens, Mensheid, miljAarde

Mijn grootste doel op langere termijn:
Leven te midden van de natuur (met de luxe erbij;) en daar samenwerken en zijn met anderen om methodes te creëren en ontvangen zodat mensen heel snel en gemakkelijk hun oude patronen, gewoontes, emoties, … los kunnen laten en zo helemaal kunnen gaan voor hun ding, voor wie ze zijn. Ik heb al enkele van deze methodes die ik online ter beschikking stel.

Als er mensen zijn die anderen kennen die dit ook graag willen doen of hier ervaring in hebben, het zou super zijn om met hen kennis te maken!
Ivm het boek: de korte inhoud staat op mijn website.

Bert van der Meer
8 years ago

Mijn grootste uitdaging was om voor mezelf te beginnen in crisistijd, terwijl ik in een mooi huis woonde met een nog mooiere hypotheek 😉 en drie kleine kinderen afhankelijk van me waren. De volgende grote uitdaging is om van dit eenmansbedrijf een bedrijf te maken waar meer mensen hun dromen waarmaken en dat meer bedrijven helpt om financieel sterker en succesvoller te worden.

De New York Marathon heb ik in 1998 al eens gelopen en de weg ernaar toe heeft me heel veel gebracht. De marathon zelf ook, trouwens. Het lijkt me geweldig om dat nog eens mee te maken! Ik denk er nog even over na…

Reina Hoctin Boes
8 years ago

Hi Bert,
You sound like a good person.
Stop thinking. Just go for it.
Cheers,
Reina

Mariska van Gennep
8 years ago

Mijn doel is een meditatieschool/centrum opzetten, daarom was ik bij de Startersbootcamp waar ik veel heb geleerd (dank!). Sportief doel is voor eind 2014 een klimwand bedwingen. Dit lijkt me een goeie uitdaging met mijn hoogtevrees.

Robert Rosier
8 years ago

Mijn droom om een speelfilm te maken komt stapje voor stapje dichterbij. Mijn dromen zijn groter dan dat, maar….

Wat mij echt compleet uit mijn comfort zone zou halen is als ik het zou aandurven om achter rollen aan te gaan in Hollywood films!

Christel Janssens
8 years ago

Mijn grootste doel is om een extra-ordinair leven te leiden.

Yassir van Unen
8 years ago

Ik ben blij dat ik al redelijk wat dingen implementeer. Vooral de nieuwsbrief ben ik erg blij mee. Wat ik heb geleerd tijdens de Business Bootcamp over de nieuwsbrief heeft mij echt op een nieuw spoor gezet en dit item prioriteit nr 1 gemaakt! Bedankt hiervoor!

Corinne Tibben
Corinne Tibben
8 years ago

Heel herkenbaar. Ik ben zelf ook diverse keren opnieuw gestart met verschillende bedrijven. Nu voor het eerst heb ik helder hoe ik marketing het beste kan aanpakken, mailinglijst kan opbouwen, waarde kan geven en noem maar op. Allemaal dankzij de trainingen van Open Circles Academy. Thanks!

Hannie Mommers
8 years ago

Mijn grootste droom en doel op dit moment is een duurzaam woonhuis dat zelfvoorzienend is in energieverbruik. Met een deel dat tijdelijk door vrienden kan worden gebruikt. Een soort kangoeroehuis. De plek weet ik nog niet precies, maar de voorkeur is momenteel om dat in Spanje tot stand te brengen, zodat ik dichter bij mijn familie ben.

Marijke Willems
8 years ago
Reply to  Hannie Mommers

Wauw! Dat klinkt als een geweldig, vervullend mooi doel! Ik zag laatst op internet een huis dat je omschrijft (te koop trouwens) en dat doet me denken aan het doel dat jij omschrijft.

Miriam Luijken
8 years ago

Mijn grootste doel nu is starten met bloggen. Ideeën genoeg, maar best scary om naar buiten te treden, terwijl ik nog aan het starten ben. Het is nog niet af en toch beginnen…

En persoonlijk is mijn doel om het halve wiel te kunnen bij yoga en de hoofdstand zonder muur. Daarnaast heeft mijn gezin besloten om deze zomer naar Parijs te fietsen en ik wil mee en wel zodanig, dat ik ‘s avonds nog puf heb om gezamenlijk lekker uit eten te gaan en ik geen zadelpijn heb. Iemand trainingstips?

Caroline Denijs
8 years ago

Ja.. daar zeg je wat..
Ik ben ook weer opnieuw begonnen met een nieuwe site voor natuurgerichte, holistische begeleiding aan vrouwen bij kanker.

Mijn grootste doel was IN LEVEN BLIJVEN. Dat is tot nu toe toch maar mooi gelukt! Daarna was het een massagepraktijk in de wereld zetten. Ook dat is gelukt in een paar jaar.

Mijn volgende grote doel is mijn ervaringen gaan delen met anderen die in dezelfde rolercoaster terechtgekomen zijn. Want als ik DAT opnieuw zou moeten doen, zou ik ook andere keuzes maken. Daarom is mijn tekst nu:
Kanker anders benaderd.
Genoeg om over te schrijven.

Ik ga ondertussen ook een andere fysieke uitdaging aan: een operatie om de verminking die ik heb ondergaan te laten herstellen, met weloverwogen voorbereidingen.

Groet en Succes met de marathon!

Caroline Denijs

Marije Oostindie
8 years ago

Dit jaar ga ik 7 doeken schilderen, professioneel laten fotograferen, en ze – samen met de 5 doeken van vorig jaar – gebruiken als basis van mijn boek ‘Hoe word ik God?’

…. en ik ga nú aan de slag, doei!

P.s. check de Atelier Aandacht facebook pagina voor mijn nieuwste project:-)

Ellen Faber
8 years ago

Mijn grootste uitdaging is: turning my passion into profits.
Mijn passie blijf ik trouw maar dat into gedeelte……..
Help!

Aart van der Vliet
8 years ago

Na jaren gedacht te hebben bezig te zijn met mijn passie, het verzorgen van training en coaching, ben ik eindelijk voor mezelf gaan doen wat ik al jaren echt wilde: afvallen. Ik wilde een gezond gewicht bereiken op een gezonde manier die geen moeite kostte, waardoor ik niet in oude gewoontes terug zou vallen.

Ik ging mezelf verdiepen in voeding en viel van de ene verbazing in de andere. De ene na de andere mythe kwam ik tegen en ontrafelde ik. Het resultaat: ik viel 35 kilo af. En het bleef er af door mijn nieuwe leefstijl die ook nog eens een keer eenvoudiger, leuker en lekkerder is dan wat ik eerst deed en at.

En misschien nog wel belangrijker dan slank worden is voor mij de gezondheidswinst. Voorheen had ik chronisch last van brandend maagzuur, hoofdpijn, blessure na blessure en als klap op de vuurpijl ontwikkelde ik een longembolie, hoog cholesterol en hoge bloeddruk.

ZONDER medicijnen wilde ik gezond worden. Wilde ik me energiek gaan voelen en wilde ik er goed uit zien. Vooral ook in die volgorde.

Wat vond ik het ontzettend gaaf om al die complimenten te krijgen. Al die bewonderende blikken te zien en al die nieuwsgierige vragen te beantwoorden.

Natuurlijk waren er ook minder aanmoedigende opmerkingen:
Nu nog zo zien te houden.
Pas maar op voor het jojo effect.
Het is niet goed hoor om zo snel gewicht te verliezen.
Heb je geen loshangend vel?
Ik wil jou wel eens over een jaar zien als je weer dik bent.
Echt gezond kan het niet zijn want ik heb geleerd ……

En dat is denk ik het grote verschil. Ik heb namelijk niet klakkeloos aangenomen wat wie dan ook over voeding vertelde. Ik wilde zelf leren. Mezelf vooral (LATEN) informeren. Ik heb daarin op basis van mijn gevoel keuzes gemaakt en dat ben ik gaan uitproberen. Ik ben gaan onderzoeken wat werkt nu echt, hoe voel ik me daarbij en vooral heb ik ERVAREN wat het resultaat is. En het is dus mogelijk. Zelfs behoorlijk eenvoudig. Om, zelfs ernstige, gezondheidsongemakken en -problemen op te lossen en tegelijk een gezond en natuurlijk gewicht te bereiken in combinatie met heel lekker en eerlijk eten.

Ik gun het iedereen en begeleid nu mensen die ook zichzelf willen voeden in plaats van te vullen. Ik ben nog steeds bezig met mijn passie: trainen en coachen, en heb daar nu een nieuwe passie aan toegevoegd en tot onderwerp gemaakt: niet eten tot je er bij neervalt maar ETEN TOT JE ER VAN AFVALT.

Leni Minderhoud
8 years ago

Dag Aart, wat een geweldig verhaal! Het is het eerste wat ik lees, en ‘you made my day’ . En ik ga gelijk beginnen met eens heeeeeel bewust eten en drinken vandaag. Je slogan doet het ook erg goed. Ik werk met 45plussers die een eigen bedrijf willen starten. Jouw verhaal zal ik zeker met ze delen, daar waar het relevant is.

Mocht je een nieuwsbrief hebben, ik schrijf me graag in!

Marcel Dassen
8 years ago

Hi Leni,

Precies, wat ik ook dacht. Ik heb zijn commentaar gelijk doorgestuurd naar mijn vrouw (diëtiste met hobby gezond en lekker koken en fotograferen van eten), want dit zijn toch de succesverhalen die anderen inspireren. Reden genoeg om het ook met mijn cliënten te delen die hiermee aan de slag willen.

Anouk Bleekemolen
8 years ago

Wat een mooie doelen allemaal!

Ik heb in 2012 de grote beslissing genomen om voor mezelf te beginnen. De sprong in het diepe, ontslag genomen en positief voorwaarts. Helaas voelde ik me steeds slechter voelen. Ik begon mezelf af te vragen of ik geen burn-out had of iets dergelijks.

Begin 2013 werd er kanker bij me geconstateerd. Nu bijna een jaar later ben ik aan het opkrabbelen. Die marathon zit er voorlopig nog niet in. Voor mij is het doel dit jaar mijn bedrijf weer op poten te zetten.

Natuurlijk daarbij goed voor mezelf te zorgen en ook te sporten, maar als ik 15 min aaneengesloten kan hardlopen voor eind maart ben ik al een heel eind 🙂

Suzanne Alles
8 years ago

Hoi Anouk,

Super van je dat je er zo positief in staat.
Het gaat je vast lukken door elke dag een beetje meer te doen.
Succes en wie weet loop jij over een jaar of 2 de marathon wel?!

Succes,

Suzanne

Anouk Bleekemolen
8 years ago
Reply to  Suzanne Alles

Dank je wel! Nou hele marathon denk ik niet. Voorheen wel triatlon (1/4 en 1/8) gedaan en een halve marathon. Vind ik wel ver genoeg 😉 Ik heb niet meer het gevoel dat ik me op die manier moet bewijzen. Luisteren naar mijn lichaam is nu vooral de grootste opdracht.

Marie-Louise Hummeling

Hi Anouk ofschoon ik aarzel te reageren omdat niet iedereen hier iets mee kan, wil ik je toch vertellen wat ik zojuist gelezen heb in een gechanneld boek van Saint Germain getiteld De poort naar de gouden tijd. Daarin legt hij uit dat kanker te maken heeft met een bezetting. Dit zijn zielen die in de andere wereld met dezelfde oude (vaak afkomstig uit vorige levens)wonden ronddolen. zij hechten zich aan soortgelijke pijn.

Deze kun je helen door je bewust te worden en door die afgescheiden pijnstukken in jezelf liefdevol te omarmen en weer op te nemen in je eigen eenheid. Heb de moed om jezelf in de armen te sluiten en te troosten als je in pijnlijke situaties terecht komt. Je zult zien dat alle hardheid in jezelf zal verzachten. Tegelijk zul je die zielen hierdoor helpen te genezen van oude pijn en dan zullen ze verdwijnen.

Vraag om hulp en steun. Ook je slaap kun je hiervoor gebruiken. Vraag en het zal je gegeven worden. Ik citeerde je dit uit het boek. Veel succes. Marie-Louise, kunstzinnig therapeute.

Nogmaals ik vond dat ik dit aan je moest vertellen met enige aarzeling omdat niet iedereen hier iets mee wil en we zijn natuurlijk vrij hierin.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
8 years ago

Naamgenote, voor jou een mini-marathon dit jaar. Dat is een hele prestatie na wat je allemaal hebt meegemaakt. Ik wens voor jou dat dit je gaat lukken.

Monique Blok - Wildschut

Mijn doelen die ik wil verwezenlijken:

1. ieder de mens de kans geven om ten volle deel te nemen aan de wereld
2. bondscoach open water zwemmen worden
3. financieel onafhankelijk zijn

Ik heb heel veel marathons gezwommen in de 80er jaren, geweldige tijd. Mijn behoefte om een marathon te lopen is ver te zoeken. Mijn uitdaging op sportief gebied heb ik al gehad. Maar uitdagingen blijf ik nodig hebben! Nu dan op het gebied van coachen.

Joy Quist
8 years ago

Mijn grote droom is boeken uitgeven waarmee ik hooggevoelige mensen (HSP’s) steun en begeleid uit het donkere gat van voortdurend overprikkeld zijn te stappen. En vervolgens op hun eigen unieke manier hun leven vervullend te gaan leven.

En…. boek 1 is op dit moment in wording! Op weg naar mijn bijdrage aan een fijnere wereld.

Hard lopen is niets voor mij. Wel vind ik dit idee op zich fantastisch! Die uitdaging! Dat samen kunnen neerzetten van succes! Veel plezier voor degenen die mee gaan doen!!

Nelleke Hendriks
8 years ago

Mijn grootste doel is om mensen te helpen om beter te kunnen functioneren zodat zij kunnen zijn wie ze werkelijk zijn zonder belemmeringen van stress en een hoofd met hersengolven die niet goed in balans zijn. Door neurofeedback en healing zullen ze een heel eind in de richting komen.
Vorige maand heb ik mijn contract niet laten verlengen en ben nu 11 dagen helemaal zelfstandig ondernemer. Ik ga er voor!!!

Wieke Aarts
8 years ago

Mijn grootste doel is om een kennisinstituut op te zetten voor psychiaters en psychotherapeuten met een eigen praktijk. Er verandert heel veel op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en men moet informatie op verschillende plekken halen.

Er is niet één duidelijk overzichtelijk informatiepunt waar alles vandaan gehaald kan worden. Daar werk ik de komende jaren naar toe.

Serge Metselaar
Serge Metselaar
8 years ago
Reply to  Wieke Aarts

Beste Wieke,

Ik ben benieuwd waar jij je mee bezig houdt als ik jouw doel zo lees. Vooral omdat ik mij op begeef op het gebied van de GGz (ook daarbuiten maar mijn specialiteit ligt daar wel).

Stuur me anders een mailtje: info@ehonad.com.

Met groet!

Serge

Wieke Aarts
8 years ago

Beste Serge,

Heb je net gemaild. Ik wil een website opzetten waarop mensen kunnen inloggen en alle kennis kunnen vinden die ze nodig hebben om hun praktijk goed te kunnen runnen.

Groet,

Wieke

Marcel Oerlemans
8 years ago
Reply to  Wieke Aarts

Beste Wieke,

Heb je al contacten om deze ultimate website met inlogmogelijkheid te laten bouwen? Wellicht kan ik je anders van dienst zijn. Ik ben webdesigner en heb al diverse websites gemaakt met inlogmogelijkheid.
Als je meer informatie wil dan geef ik je die graag.
Ik ben per mail bereikbaar op info@compasscreations.nl

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Marcel Oerlemans
Compass Creations
compasscreations.nl

Martina Schneider
8 years ago

Vragen wat de klant wil en je product daarop aanpassen, dus klant gericht werken, dat zijn belangrijke issues. maar ook een ervaring van maken en de klant opleiden zjn belangrijk bij de product ontwikkeling. Ik geniet elke dag van mijn nieuwe kennis en hoop zoveel mogelijk zo snel mogelijk te kunnen implementeren!

BoukjeBarbara Rolsma
BoukjeBarbara Rolsma
8 years ago

Wat inspirerend allemaal!!!! Ik krijg er een sprankelend gevoel van in m’n buik.

Mijn grootste doel is ruimte voor mezelf maken, meer schilderen, meer beweging, meer muziek en plezier. Deze week lukt dat al.

Daarnaast natuurlijk mijn bedrijf uitbouwen met meer adressen en meer klanten. Website in de lucht, binnenkort.

Janneke Ubels
Janneke Ubels
8 years ago

Mijn doel is om leiders (doelgroep nog exacter te bepalen) te helpen om vanuit waarden te acteren, in plaats van door (bijvoorbeeld) geld gedreven.

Dit wil ik doen door het organiseren van evenementen waarbij inspirerende sprekers over dit onderwerp spreken, en/of door het coachen van ondernemers. Om te beginnen ben ik bezig om content te verzamelen voor een blog, omdat ik me realiseer dat ik niet eindeloos moet blijven wachten en nadenken…

Marjolein Koetsier
8 years ago

Wat een fijne energiegevende vraag!

Mijn ‘grote doel’ is om mensen te inspireren vanuit bezieling te leven, vanuit kracht en energie in het leven te staan! De stem, zang en muziek zijn mijn pijlers hiervoor!

Om dit te kunnen ga ik mijn doelgroepen specificeren.

Ik geef carrierecoaching voor jonge zangers. In mei geef ik een nieuwe training: ‘leven van je zang’

Stemcoaching geef ik voor hoger opgeleide mannen, die authentiek willen spreken voor een groep. ( Ik durf hierin nog niet helemaaal specifiek in te zijn. Ik zou nog een beroepsgroep kunnen kiezen…)

Zangles geef ik aan mannen/vrouwen tussen 20 en 70 jaar, die klassiek willen zingen.

Nog een doel is dat ik me blij en energiek wil voelen, omdat ik met alles wat ik te bieden heb, ruimschoots mijn geld verdien!
Ik verdubbel in 2014 mijn inkomen!!

Peter Versteeg
Peter Versteeg
8 years ago

Mijn eerste grote stap was de “veiligheid” van mijn baan opzeggen en vol voor mijn eigen business gaan. De tweede stap is de LSU en de Business University tegelijk te starten. De derde is de marathon van New York lopen voor 2017. Dus wie weet lukt dat dit jaar al…

Marjolein Kalter
8 years ago
Reply to  Peter Versteeg

Hoi Peter,

Nu ben ik ook heel benieuwd of je ook een zakelijke grote doelstelling hebt. Met zo´n fantastische investering in jezelf kan ik me daar van alles bij voorstellen.

En het is geen sinecure om de omslag te maken van een baan naar een business (titel van mijn boek, hij rolt er nu ineens uit!)

Wil je die doelstelling delen?

Hartelijke groet, Marjolein Kalter

Hester Verschoor
Hester Verschoor
8 years ago

Mijn grootste doel?

Hmmmm….. vooralsnog is dat business wise om mijn bedrijf voor eind april 2014 zodanig groot te maken dat ik ervan kan leven, daarna doorgroeien naar ongekende hoogte!

Persoonlijke doel: in mijn kracht te komen. Kennelijk heb ik dat jaaaarrren niet gedaan en dus is dat een moeizaam, lang, maar mooi process bij een supergoeie, leuke therapeut!

Later!

Leni Minderhoud
8 years ago

Wow Hester, voor eind april dit jaar. Super dat je zo’n korte termijn doel hebt. Ben zeer benieuwd hoe je dat doet? Ik krijg er al energie van.

Enne, wat betreft die therapeut, zoek je die, of is dat achter de rug?

Koen Snoek
8 years ago

Wat een leuke blog weer!

Zakelijk: constanter worden in het schrijven van blogs!
Prive: niet een miljonair zijn, maar wel leven als een miljonair.. dus de dingen kunnen doen die ik belangrijk vind in mijn leven.

Yassir van Unen
7 years ago
Reply to  Koen Snoek

Dat is idd fijn. Als je leefstijl geen miljoen nodig heeft, is dat nog niet het belangrijkste. Wat je kunt doen en de vrijheid is belangrijker dan een 0 erbij. Hoewel dat ook erg fijn is haha.

Marleen Dresscher
8 years ago

Via Global Portals brengen we vraag en aanbod op het gebied van persoonlijke ontwikkeling bij elkaar en maken we informatie hierover goed vindbaar.

Mijn doel voor 2014 is om tenminste 2000 coaches en trainers die goed zijn in hun vak en onvoldoende kennis hebben van c.q. onvoldoende tijd hebben voor online marketing, hierbij te helpen en (meetbaar) te helpen aan nieuwe klanten.

Michaëla Wierdsma
8 years ago

Mijn persoonlijke privé uitdaging heb ik afgelopen juni vervuld door de Alpe d’Huez te fietsen. Sportief kon ik mijzelf nooit noemen nu wel. Met als bonus vinkje achter mijn naam: doorzetten.

Voor 2014 is mijn doel het 10 jarig bestaan van KinéfleX, praktijk voor bewustwording en gezondheid te vieren met een knalweek in maart.

Daarna ga ik vol gas door met mijn nieuwe onderneming Verander Gedrag Nu op de kaart te zetten. Tips 1 t/m 6 worden volop ingezet. In oktober ligt mijn boek in de boekhandel.

Privé is mijn doel om elke doordeweekse dag om 5.30 uur uit mijn bed te stappen en de dag vers en fris te beginnen met een uur voor mezelf. Daarnaast elke week 10 kilometer lopen om de fitheid van de Alpe d’Huez te behouden.

Succes iedereen, 2014 wordt een prachtig jaar.
Fijne dag, Michaëla

Saartje van Breda
8 years ago

Mijn grootste doel is mijn leven ten volste te leven met vervulling, gemak, rust, welvaart, overvloed, levenslust, plezier, ontspanning, passie, daadkracht, vertrouwen en vooral vanuit mijn ware IK.

Mijn ondernemingsdoel is mezelf in te brengen in de wereld met alles wat ik te bieden heb en zo mensen die zichzelf kwijt zijn weer te helpen contact te krijgen met zichzelf, hun lijf, hun levenslust, vertrouwen, verlangens en dromen zodat ze deze weer kunnen gaan leven vanuit wie ze werkelijk zijn.

Zakelijk: over 3 jaar ben ik financieel onafhankelijk. (wauw dit floept er zomaar uit!) en ik laat het pad er naar toe vanuit ontspanning ontvouwen.

En volgend jaar sta ik in de carnavalsvakantie met mijn gezin op een zonnige piste en geniet van een tweede vakantie naast de zomer vakantie!

Zo dit kwam er allemaal uit alsof het niks is, vol verwachting klopt mijn hart!

Willy Valk
8 years ago

Mijn persoonlijke doel… een goede vraag. Zakelijk heb ik mijn doelen voor dit jaar gezet, bij de Financial Freedom heb ik letterlijk in kaart gebracht hoe mijn leven er uit ziet als ik financieel vrij ben.

Maar terug naar persoonlijke doelen. Misschien moet ik hetgeen als doel nemen wat ik doodeng vind. Maar waar ik wel waanzinnig trots op zal zijn als ik het beheers.

En dan heb ik het over spreken in het openbaar en ‘optreden’ in video’s.

Ik merk door het op te schrijven ik al bijna spijt heb 😉

Anna van der Wel
Anna van der Wel
8 years ago

Mijn grootse uitzonderlijk doel: Etty Hillesum over de grens.

Nadat ik ruim tien jaar in Nederland meditatie-en zelfbewustzijntrainingen geef gebaseerd op het Werk van Etty Hillesum, ga ik nu over de grens.

Etty Hillesum is wereldberoemd en ik geef trainingen in deze landen waar zij bekend is, te beginnen in Spanje.

Zo heb ik een aantal doelen in 1 verwezenlijkt: ik houd van reizen, van andere culturen en van haar gedachtegoed via meditatie en bewustzijnsoefeningen te verspreiden zodat de mensen gelukkiger zijn.

Ik heb mijn doel in tegenwoordige tijd geschreven: 1 van de vele dingen die ik in Business Bootcamp geleerd heb.

Maren Broekens
8 years ago

Wat een mooie doelen heeft iedereen, zowel op het zakelijke als ook op het persoonlijke vlak. Door mijn ervaring met het begeleiden van mensen op het sportieve vlak naar hun eigen prestatiemoment, en door mijn eigen sportieve uitdagingen, kan ik er alleen maar mee instemmen dat een sportieve uitdaging je zo ontzettend veel moois kan brengen!

Mijn grootste uitdagingen voor 2014:
– Meer mensen begeleiden om optimaal voorbereid te zijn op hun eigen prestatiemoment in de sport
– Mijn werkveld uitbreiden richting het bedrijfsleven
– Elk weekend een wedstrijd volle bak varen met ons leuke topteam

Er zijn al mooie stappen gezet vanaf de start van 2014! Nu verder via mooie wegen naar de finish!

Monique Blok - Wildschut
Reply to  Maren Broekens

Leuk te lezen dat je ook in de sportwereld zit. Vooral je eerste doel spreekt mij ook aan.
Ik wil in de toekomst namelijk ook topsporters optimaal mentaal voorbereid hun topprestaties laten beleven.

Ik werk met een methode via de oren. Bewerkte muziek die goede balans tussen lichaam en geest en een scherpe concentratie en focus kunnen brengen.

Ik heb mijn plan daarvoor nog niet helemaal uitgewerkt, maar het lijkt mij fantastisch om te doen (ik ben zelf ook topsporter geweest, 6-voudig winnaar wereld beker circuit marathonzwemmen)

Monique de Neef
Monique de Neef
8 years ago

Mijn doel is om in dit Zweden-Nederland jaar mijn boek over verschillen en overeenkomsten tussen de Zweedse en Nederlandse organisatiecultuur en leiderschapsstijl uit te brengen.

Ook wil ik eerst in Zweden, en daarna verder internationaal, trainingen gaan geven voor vrouwelijke leidinggevenden en verandermanagers rond het succesvol leiden van veranderingen.
Ik ben onlangs in Nederland gestart met de Connecting Leadership Circles, dus het lijkt mij geweldig als dit een internationaal concept gaat worden!

Mijn allergrootste doel is om uiteindelijk zelf een wereldwijde stichting op te zetten, die projecten voor meisjes en vrouwen in ontwikkelings- en opkomende landen financiert.
Mijn motto is: Connecting Leadership: Women Make their Mark on the World!
Nu ben ik eerst gestart met het creëren van een gratis platform voor allerlei projecten en goede doelen op dit gebied. Dus ook daaraan werk ik actief dit jaar!

PS:
Ken je projecten en goede doelen voor meisjes en vrouwen? Of draag je daar zelf als vrijwilliger aan bij? Dan hoor ik dat graag!

Elvira Noot
8 years ago

Fijn, weer wat extra motivatie en inspiratie! Dat helpt!

Een paar van mijn grote doelen:
-Een boek schrijven en laten publiceren
-Een derde taal vloeiend spreken
-Enkele nieuwe landen en culturen bezoeken

Bianca Meeuwissen
8 years ago

Biggest Goal: To achieve the real FLOW!

With a system up and running. Thé perfect data base. Partner providers willing to run together. Happy Clients. A responsable and enthousiastic team next to me. So I enjoy every minute of my work communicating with clients, providers and team, while being creative. And I enjoy every minute of my free time, because everything just feels right!

Marcel Oerlemans
8 years ago

Hoi Charles,

Of je het blog in Nederlands of Engels zou willen doen hangt af van je doelgroep. Wie wil je met de website of het blog bereiken? En wat is het doel van je blog?

Het is uiteraard ook mogelijk om beide te doen. Het is niet ingewikkeld om een meertalige website of blog te maken.

Mocht je hulp of tips nodig hebben dan hoor ik het graag!

Succes en groet,
Marcel Oerlemans
Compass Creations
compasscreations.nl

Leni Minderhoud
8 years ago

Hi Marcel,
Ken je een sneller systeem voor vertaling van een blogartikel naar Engelse taal en plaatsing, dan gewoon door de translator/laten vertalen en plaatsen. Dus eigenlijk doe je dan alles twee keer per blogartikel. Ik heb een tweetalige website, wat eigenlijk twee websites zijn, want ik moet alles twee keer doen. Probleem is dat de engelse versie er dan steeds bij in schiet.

Natuurlijk een kwestie van doen, en mijn doelgroep is nu nog in NL. Wil dat wel gaan uitbreiden naar het buitenland. En onderzoek de opties.

Marcel Oerlemans
8 years ago

Hoi Leni,

De snelste manier om een tekst te vertalen is door een online dienst als Google Translate bijvoorbeeld, maar dat is nooit een goede vertaling. Dat kan wel geschikt zijn om de basis te vertalen, maar het moet altijd nog worden nagelopen en bijgewerkt. Ik vermoed dat handmatige vertalingen altijd het best zijn, dat zou je dan eventueel kunnen uitbesteden aan een vertaler of tekstschrijver. Het kost op die manier natuurlijk wel meer tijd / investering, maar een slecht geschreven blogtekst kost waarschijnlijk nog veel meer (geen lezers / reacties, reputatie…)

Als je de tekst in het Nederlands hebt is het vertalen naar Engels denk ik sneller gedaan dan de tekst maken, omdat je niet meer over de inhoud van de tekst hoeft na te denken.

Mocht je vertalen willen uitbesteden dan kan dat bijvoorbeeld ook via http://www.freelance.nl, daar zie ik ook regelmatig vertaal opdrachten langskomen. Dat zou eventueel ook op langere basis kunnen, dus periodiek vertalen door iemand.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Marcel Oerlemans
Compass Creations
compasscreations.nl

Marcel Oerlemans
8 years ago

Beste Leni,

Graag gedaan! Ik heb ook een uitgebreid netwerk, met oa tekstschrijvers en vertalers, erg handig om daar wanneer nodig aanspraak op te kunnen doen 😉

Met vriendelijke groet,

Marcel Oerlemans
Compass Creations
compasscreations.nl

Leni Minderhoud
8 years ago

Dank je Marcel. Dit heb ik allebei idd al eens gedaan. Google vertaler of zelf vertalen en dan aan een vertaler laten lezen.

Freelance.nl, ken ik. Ik zal in mijn netwerk gaan vragen, genoeg tekstschrijvers en vertalers.

Thanks!

Marcel Oerlemans
8 years ago

Hoi Charles,

Als je ambitie is om internationaal te gaan dan zou ik Engels kiezen. Veel mensen kunnen tegenwoordig denk ik wel aardig Engels lezen, maar als je focus op het buitenland ligt doet dat er niet erg toe vermoed ik.
Een tweetalig blog zou ook kunnen natuurlijk maar dat kost wel extra tijd. Ik weet niet hoeveel tijd je wil / kan investeren daarin. Je kan ook een periode kijken hoe het gaat met tweetalig of alleen Engels bloggen, en vragen aan de lezers wat ze willen.

De uiteindelijke keuze kun je denk ik het best zelf maken. Ik hoop dat je iets aan mijn mening hebt.

Met vriendelijke groet,

Marcel Oerlemans
Compass Creations webdesign Gouda

Josje van Oostrom
8 years ago

Ik ga opnieuw beginnen- nouja opniew- ik ga semigreren naar Italië en het voelt ontzettend goed! Een van de doelen daarbij is om meer te gidsen/ groepen rond te leiden want dat gebeurt nu te weinig. Als ik daar al ben kan ik makkelijker ingehuurd worden door andere organisaties.

Een ander doel is de wijngebieden bezoeken die ik nog niet ken zodat ik mijn boek Over Italiaanse wijnen af kan maken- uitgever gevonden, deadline staat dus doen!!! Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar Italië,mhet is echt thuis komen voor mij!

Nieuwe website wordt gebouwd en die ga ik ook aanpassen op nieuwe/andere doelgroep(en) waaronder singles want die willen wel op groepsreis!

Jacoline Steegstra
8 years ago

Mijn boek afschrijven en uitgeven in 2014

Op 23 februari mijn eerste presentatie geven voor een groot aantal mensen

Aanleggen van een database met slides die ik kan gebruiken om vaker te spreken

Videofimpje maken voor op mijn website

Marcel Oerlemans
8 years ago

Hoi Jacoline,

Mooie doelen heb je! Een video voor de website is zeker een goed doel! Heb je al een idee hoe je dit wil gaan doen? Ik loop hier zelf ook over na te denken, maar het blijft wel spannend om op video te staan!

Met vriendelijke groet,

Marcel Oerlemans
Compass Creations
compasscreations.nl

Floor Wittink
8 years ago

Dank je voor deze tips, ik ben ondanks eerdere hele goeie tips hier erg enthousiast over! Zoals ‘volhouden’ mijn beste advies ooit is geweest van verschillende mensen helpt ook jouw laatste blog om vol te houden en is het verder een heel helder overzicht. Vooral dat ook jij hebt meegemaakt dat het in het begin was alsof je vooral voor jezelf je blog aan het schrijven is herkenbaar en moedigt aan om geduld te hebben.

Je zegt dat niemand waarschijnlijk zin heeft om over je fouten en harde lessen te leren maar ik in elk geval wel. Ik ben er erg nieuwsgierig naar en hoop dat je er een volgend blog aan wilt wijden!

Erika Lunsche
7 years ago

Deze lijst helpt mij om koers te houden. Soms heb ik de neiging om aan 10 dingen tegelijkertijd te beginnen, en dan maak ik er maar 1 af. En ondertussen heb ik het gevoel dat ik het druk druk druk heb.

Het doel voor nummer 7 heb ik al; namelijk een rondreis door Australië. Dat doel gaat me helpen om de rest te bereiken.

Ellen faber
8 years ago

Ontzettend leuk initiatief, getraind te worden door jouw trainer als voorbereiding voor de marathon. Maar ik ben meer een wandelaar dan een renner. De trainingsplek is er voor de liefhebber.
En diegene wens ik heel veel plezier.

Maddie Reinders
8 years ago

Wat een mooie doelen staan hier beschreven! Alleen het praten over doelen geeft al een enorme boost.

Nu stond de Marathon van NY tot eind vorig jaar nog bovenaan mijn bucketlist…tot ik in november met de tong op mijn schoenen de finish van de halve marathon in Amsterdam haalde. NY..dat nooit! – dacht ik. Maar waarom kriebelt het aanbod van Nisandeh dan zo??

Naast de marathon lopen staat er 1 ander doel al jaren bovenaan mijn lijst: emigreren naar Ibiza. Dit jaar ga ik hard werken aan het verder uitbouwen van mijn business: ik wil met Maderein Social Media Advies zoveel mogelijk gedreven (startende) ondernemers een vliegende start geven met een professionele (WordPress) website en een goede inzet van social media. Volgend jaar waag ik zelf de sprong in het diepe…Ibiza, here I come!