10 crowdfunding fouten die bijna iedereen maakt

8020 views | 83 reacties |
shares

In het artikel “Waarom je niet zonder crowdfunding kunt” nodigde ik je uit me welke vraag dan ook te stellen over crowdfunding. Ik kreeg bijna 1100 comments op dat artikel, en een van de veelgestelde vragen was… “Welke fouten moet ik vermijden op het gebied van crowdfunding?

Nadat ik honderden crowdfunders had geïnterviewd en honderden campagnes in detail had onderzocht en geanalyseerd, ontdekte ik 10 crowdfunding fouten die bijna iedereen maakt…

Wanneer je serieus overweegt om crowdfunding voor jouw bedrijf te gebruiken (wat je zou moeten doen), print dan de onderstaande lijst en hang hem ergens voor je neus, zodat jij niet dezelfde fouten maakt:

1. Denken dat het alleen maar over geld gaat
Bijna niemand snapt het.
Crowdfunding is een marketing strategie, en moet voornamelijk gebruikt worden voor het genereren van gekwalificeerde hot leads, het voorverkopen van (nog) niet bestaande producten, het promoten van front-end producten, het creëren van ‘buzz’, het trekken van media-aandacht, het opbouwen van een expert positie en nog zo veel meer…

Financiering is slechts één van de 12 strategische doeleinden die je kunt (en zou moeten) bereiken als je crowdfunding gebruikt om je bedrijf te laten groeien.

2. Het verkeerde doel stellen
Jouw financieringsdoel hangt af van de intentie van jouw crowdfunding campagne.
Stel het verkeerde doel en je kunt een fortuin verliezen.
Stel het juiste doel en je maakt ‘de crowd’ dolenthousiast om je te helpen.

Hier volgen 2 tegenovergestelde voorbeelden:

De Ubuntu Edge campagne genereerde bijna 14 miljoen dollar in 30 dagen, maar omdat ze voor de ‘Fixed Funding’ methode (alles of niets) hadden gekozen en ze hun doel op maar liefst 32 miljoen hadden gezet, kregen ze… geen cent.
Auw – dat moet pijn doen.

Het contrast: de iSensor campagne genereerde meer dan $230.000 in 30 dagen, en omdat het puur om een marketing campagne ging die hun product moest voorverkopen, hadden ze een doel van slechts $1.000 gesteld met de ‘Flexible Funding’ methode. Binnen no-time hadden ze een grandioos financieringsresultaat van meer dan 23.000% (23 duizend).

Het juiste doel stellen en het kiezen van de juiste financieringsmethode (vast of flexibel) is zo belangrijk dat ik er een hele sessie aan zal wijden in de Crowdfunding Mastery cursus. Beslis dus NIET ZOMAAR eventjes wat je doel en financieringsmethode zou moeten zijn.

3. Het medium niet begrijpen
Omdat crowdfunding een heel transparante aangelegenheid is, geloven veel mensen dat ze door het bekijken van een paar campagnes kunnen weten hoe ze het ‘crowdfunding spel’ moeten spelen.

Helaas. Dit is net alsof je iemand een paar keer ziet autorijden, en dan zonder lessen zelf achter het stuur kruipt en denkt dat je veilig op een drukke snelweg kunt invoegen. Zo denken alleen brokkenpiloten.

4. Niet correct plannen
Een van de geweldige aspecten van crowdfunding is de snelheid waarmee je grote resultaten kunt bereiken.
Maar dit is ook een van de grote valkuilen van crowdfunding.
Omdat het allemaal zo snel gaat, moet je vooruit plannen. Véél en ver vooruit plannen.

Tijdens de Crowdfunding Mastery cursus zal ik je laten zien hoe je elke fase van de campagne ruim op tijd kunt plannen, zodat je straks fit en opgewarmd in de startblokken staat.

5. De investeerders (Funders of Contributors) niet kwalificeren
Dit is een grote vergissing die voortkomt uit het slechte advies dat hierover wordt gegeven (meer over slecht advies in punt 9).

Wanneer je een campagne start, zul je vaak horen dat je een laaggeprijsde beloning (€1 tot €5) moet bieden aan de mensen die willen bijdragen zonder er iets voor terug te krijgen.

Men zegt dan dat je hen iets immaterieels moet geven, bijvoorbeeld een gemeend “dankjewel”.

Zie hieronder 2 (schrijnende) voorbeelden:

Zoals je ziet, zou de ene campagne (Solar Roadways) 5.244 gekwalificeerde leads kunnen hebben en de ander (Lazer Team movie) 1.619 gekwalificeerde leads. Wat zou deze hoeveelheid hot leads waard zijn voor jouw bedrijf?

In de Crowdfunding Mastery campagne geef ik een 65-minuten durend crowdfunding basics webinar als beloning aan iedereen die kiest voor de bijdrage van €5. Degenen die kiezen voor deze beloning zijn geïnteresseerd in crowdfunding, maar weten nog niet of de volledige cursus van €250 van genoeg waarde voor hen is. Ze willen een voorproefje.

Als deze mensen op mijn lijst staan, weet ik dat ze geïnteresseerd zijn in crowdfunding, dus kan ik ze meer bieden. En aan het einde van het webinar, nodig ik hen uit om hun beloning op te waarderen naar de volledige cursus. En raad eens… tot dusver heeft bijna 25% dit ook gedaan.

Zou ik hetzelfde resultaat bereiken als ik hen alleen zou bedanken? Natuurlijk niet.

6. Niets aanpassen tijdens de campagne
Het is een reis van 30 dagen, met veel contact met je investeerders, veel interactie…
Je kunt mensen vragen laten stellen, feedback laten geven, en om suggesties vragen…
En je kunt, nee… je móet je campagne blijven aanpassen.
Verwijder of verander wat niet werkt, verbeter wat wel werkt, en blijf dit doen.

7. Niet opvolgen
De meeste crowdfunders onderschatten het belang van de fase waarin de follow-up met investeerders plaatsvindt, tijdens en na de campagne.
Dit is een grote fout!

Het is jouw taak om tijdens de campagne zo vaak mogelijk contact te hebben met je investeerders en hen aan te moedigen om hun bijdrage op te waarderen en de campagne te delen met hun netwerken.

En nadat de campagne is geëindigd – is het leveren van wat je hen hebt beloofd slechts het begin… vanaf dat moment heb je (hopelijk) extatische klanten die graag meer van je willen kopen, jou willen aanbevelen aan anderen en jouw volgende campagne willen steunen… en wat je hiervoor moet doen is… opvolgen.

8. Alles alleen doen
Het runnen van een crowdfunding campagne is een intensieve ervaring.
De tijd is kort en er is veel te doen.

Je moet van tevoren een team samenstellen. Een team dat je helpt met de campagne-video, de teksten, de planning, het social media bereik, de PR, de campagne updates, de opvolging, etc.

Het is niet complex mits je een helder en georganiseerd plan hebt. En veel mensen willen graag met je meedoen omdat ze jou graag mogen, in het project geloven of vanwege de plezierige ophef die 30 dagen duurt.

9. Luisteren naar het verkeerde advies
Er bestaan veel ‘zogenaamde’ crowdfunding experts.
Voor mijn crowdfunding campagne had ik er een paar in de arm genomen, maar tot dusver… met NUL resultaat.

Klik hier voor een verhaal over een van mijn favoriete crowdfunding campagnes
Het is vrij lang – maar zeker het lezen waard als je de prijs die je betaalt voor slecht advies wilt begrijpen.

10. Het niet (eens) proberen
Ik geloof erin dat crowdfunding de ultieme marketing strategie is – voor bijna elke business, elke bedrijfstak – ongeacht de ontwikkelingsfase van je bedrijf.

Als je het niet eens probeert – mis je een enorme kans. En als je op een dag wakker wordt – ben je misschien al te laat.

Genoeg hierover!

Hier komt het op neer…

Ik bied je de meest geavanceerde crowdfunding cursus ooit.

Niet alleen omdat ik er voor je ben om al mijn kennis over crowdfunding met je te delen, maar ook omdat ik de top crowdfunding experts uit de Verenigde Staten laat bijdragen aan het programma.

EN… ik deel met jou de resultaten van mijn interviews met meer dan 500 succesvolle crowdfunders.

Dit is geen half werk.

Voor €250 krijg jij een leven lang onbeperkt toegang tot de online cursus en alle updates (plus 2 tickets voor het 2-daagse live crowdfunding evenement in november).

Bedenk eens hoe snel je dit bedrag door het toepassen van het cursusmateriaal kunt terugverdienen met je eigen crowdfunding campagne (we hebben het hier niet over weken of dagen, maar over… minuten!)

Maar let op! Deze aanbieding is nog slechts een paar dagen geldig.
Na het einde van de crowdfunding campagne… stijgt de prijs naar €1.250

En… als je het je nu niet kunt veroorloven – kun je er ook voor kiezen om voor slechts €100 deel te nemen aan de 2-daagse live crowdfunding training in november – 2 volle dagen met de top crowdfunding experts en mij (Nisandeh)…

Kun je het je veroorloven om er NIET bij te zijn?

Klik hier om je in te schrijven, voordat het te laat is!

En intussen…

Als er nog IETS is wat je ervan weerhoudt om deze kans met beide handen te grijpen – laat het me alsjeblieft weten. (en ik ga ervan uit dat ‘te weinig geld’ niet het probleem is, want de gevraagde investering in de toekomst van je bedrijf is minimaal)

Dus, als je je nog niet hebt ingeschreven, dan reken ik het mezelf aan dat ik de boodschap niet goed genoeg heb overgebracht.

Laat me weten – in het commentaarveld hieronder: Wat houdt je tegen?… en ik zal binnen een dag reageren.

Kom dus na het plaatsen van je comment nog eens terug om mijn antwoord te lezen.

Tot snel ziens!

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Het succes van jouw crowdfunding campagne is afhankelijk van de betrokkenheid van gelijkgestemde mensen. Dus deel dit artikel met je Facebook vrienden en –fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder. Zodat de mensen in jouw netwerk open, geïnformeerd en klaar zijn om straks jouw crowdfunding project te ondersteunen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
83 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bea van der Mei
7 years ago

De reden dat ik nog niet heb bijgedragen, is ten eerste dat ik nog heel vol zit van de implementaties na de Master Entrepreneur (nog steeds ja!) en ik kan wat lastig kiezen welke perk ik zal nemen. Ik heb wel een prachtig product startmethardlopenxl.nl waar ik het voor wil inzetten! Dit project loopt vanaf deze week, maar in

het voorjaar wil ik het ála Crowd Funding Mastery gaan opzetten. Dus ik doe sowieso iets maar begin denk ik maar met het webinar en beslis erna.

Christien Papez
Christien Papez
7 years ago

Met genoegen zie ik uit naar de komende trainingen.
Wat me eventueel tegenhoud is de vraag of crowdfunding geschikt is voor 60plussers wanneer de financiele basis erg smal is.
Werkzaamheden zoals ik die tot voor kort verrichte zijn niet meer haalbaar. Een combinatie met passive income is meer als ideaal.
Ik sta helemaal in de startblokken om nieuw informatie en inspiratie op te doen.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Hi Christien,

The question you ask is more about your target audience than crowdfunding. Do you really want as your main target audience people that can hardly afford to pay?

Another thing to consider – is the group you’re trying to reach feels comfortable enough online (including paying online).

Since crowdfunding is an online, social phenomenon that includes transferring if funds online – it might be that your target audience would not respond well to crowdfunding…

Hope that helps, Nisandeh

Harold Nijdam
7 years ago

Mij houdt mijn gevoel me tegen dat het voor mijn Restaurant niet van toepassing zou zijn.

En ten tweede het gevoel dat ik teveel hooi op mijn vork zou nemen. met de implementatie van de Master Entrepreneur, Breakthrough to Success en de Financial Freedom die er in november ook nog aan komt.

Ellen van der Hall
Ellen van der Hall
7 years ago
Reply to  Harold Nijdam

Hi Harold,

Maar stel je nu eens voor dat je door crowdfunding de aandacht naar je restaurant kunt trekken. Bv je wilt meer aandacht trekken voor internationale kookworkshops? Zoals je activiteit op 5 okt a.s.

Hartelijke groeten
Ellen

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago
Reply to  Harold Nijdam

Hey Harlod,

There are some interesting restaurant crowdfunding projects out there (do a research in IndieGoGo.com)

With a little creativity – you can do a lot for your restaurant…

If you join the 2-day training, catch me in one of the breaks, and I’ll share some ideas.

To your success, Nisandeh

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago
Reply to  Harold Nijdam

Oh… and in KickStarter there are even better examples, see:
https://www.kickstarter.com/discover/advanced?term=restaurant

Annet Delsman
Annet Delsman
7 years ago

NIETS houdt mij tegen. Ik heb zojuist mijn bijdrage betaald en verheug mij enorm op alle nieuwe informatie die mijn wereld en mogelijkheden weer ruimer gaat maken.

Helen Arnoldus - van der Wal

Voor mij is Crowdfunding een heel grijs marketing gebied. Waarom? Gewoon omdat ik er totaal geen kaas van heb gegeten. Reden dus dat ik mij wel heb ingeschreven voor de geavanceerde crowdfunding cursus. Het smaakt naar meer en ik heb alle vertrouwen in Nisandeh dat hij mijn grijze crowdfunding kennis gaat vergroten.

Nisandeh, Ik heb er zin in november en wil er heel graag veel over leren. Hoe ik het in mijn vakgebied moet gaan toepassen is mij nu nog onduidelijk maar dat komt na de cursus vast goed.

Coen Tuerlings
7 years ago

Waardevolle informatie Nisandeh,

Er is niets wat me tegenhoud, ik heb al heel snel je advies opgevolgd en me aangemeld voor de crowdfunding campagne. Ik ben heel benieuwd en kijk er naar uit.

Tot snel
Harte groet
Coen

Willy Valk
7 years ago

Ik moest wel lachen toen ik je vraag las, Nisandeh. Een paar weken terug zou ik je een aantal issues kunnen noemen. Zaken die mij tegen zouden houden. Maar nu, twee dagen na de Breakthrough to Success?

Je beloofde dat er iets in mijn hoofd zou veranderen, dat ik niet meer terug zou kunnen naar mijn oude gedachten. Ik was sceptisch moet ik bekennen.
Maar toen ik vanmorgen het woord ‘tegenhouden’ las, kwam er direct een reactie: mij tegenhouden? Oke, ik zal misschien moeite hebben met iets, fouten maken. Maar nee, ik zou niet weten wat mij kan tegenhouden en ik ga het ook doen.

Pauline van Cromvoirt - Glanskracht
Reply to  Willy Valk

Ha Willy,

Je zit nog helemaal in de flow. En ik ook. Je hebt helemaal gelijk. Go for it.. Leuk je weer gezien, gesproken en gehugd te hebben afgelopen weekend. groetjes Pauline

Bianca van Rooij
7 years ago
Reply to  Willy Valk

Hoi Willy,

Wat leuk om te horen dat je nu al veranderingen in jezelf ziet! Ik ervaar het precies eender en ben benieuwd wat jou verdere plannen en gedachten over crowdfunding zijn. Misschien zie ik je volgende week bij coworking.

Warme groet,
Bianca van Rooij

Ramon van de Nobelen
Ramon van de Nobelen
7 years ago

Inspirerend!! Vooral net na de Breakthrough to Success, deze 10 regels zijn het pad naar het beoogde succes. So let’s stay on track.

Cees van de Ven
Cees van de Ven
7 years ago

Please Nisandeh, give me a break, I am not 20 anymore.
No, just kidding this amazing good stuff is coming to fast for me.

I had a once in a lifetime weekend with the Breakthrough to Success.
Thank you Nishandeh, Vered, Rani and the team.

Next months keep me bussy implementing. I cant wait to grow as much as possible the years ahead but to master I have to do it a step at a time. I hope you wil create the opportunity for me to take the crowdfunding later on.

Love you all.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Hey Cees – good to hear that you had a great Breakthrough to Success training. And I’m very happy to hear that you’re taking the time to implement.

The live crowdfunding training will take place only once (in November), but the online course will be available for a long(er) time… The only difference between registering now or later is the price.

The campaign price is €250 and after the campaign it goes to €1,250 – so… That’s €1,000 difference.

Make it a great day, Nisandeh

Marcel Dassen
7 years ago

Wat me tegenhoudt, is dat ik geen antwoord kreeg op mijn vraag en ik heel nieuwsgierig ben of ik nu wel een antwoord krijg. Ik ben het project Overwinnen gestart om de dochter van een goede vriend van mij te helpen op het moment dat Nisandeh zijn eerste blog plaatste over crowdfunding.

Met 10 jaar kreeg zij een bloedstolsel in haar ruggenmerg en had van het ene op het andere moment een dwarslaesie. Inmiddels zwom ze de finale in Londen en won ze onlangs zilver en brons tijdens de EK. Ze droomt om tijdens de Paralympics van Rio op het podium te staan. Daar is meer geld voor nodig dan de ouders kunnen opbrengen. Ik heb beloofd hen te helpen en bedacht het project Overwinnen om door sponsoring geld binnen te halen.

Op mijn vraag of Crowdfunding hiervoor geschikt is, kreeg ik geen antwoord. Ik melde dit met een opmerking dat geen antwoord ook een antwoord is. Ik liet Crowdfunding los en in januari komt een groot Kick off evenement. In alles wat ik lees, schat ik in dat zeker dit evenement geschikt is voor Crowdfunding.

Kortom met een deadline van januari 2015 voor dit Kick off evenement heb ik kostbare tijd verloren door op een antwoord te wachten. Een korte reactie was voldoende geweest. Ik begrijp dat er heel veel tijd, mensen en kennis voor nodig is.

Misschien is het een idee dat zich deelnemers aan de cursus van Crowdfunding zich geroepen voelen om aan dit goede doel mee te doen, al is het maar om hun eerste ervaringen met Crowdfunding op te doen. Ik ben benieuwd naar alle antwoorden en reacties.

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
7 years ago
Reply to  Marcel Dassen

Ik denk dat Crowdfunding zeker een goede optie is,
ik adviseer om op de site van Indie GoGo te gaan en checken voor vergelijkbare projecten.
Alleen is de deadline misschien kort om alles te regelen, ik denk dat als jij de 28 september komt, dan heb je meer antwoord (zoals ik).
Een andere idee: benader de Topsport vereniging van je regio om te vragen of zij sponsor/funds willen verzamelen voor dit project.
Ik wil wel meedenken, stuur je extra info?

Marcel Dassen
7 years ago

Hi Andrea,

Je ontvangt een contactverzoek van mij via LinkedIn en het lijkt me zinvol om elkaar te ontmoeten op 28 september. Meer info volgt 🙂

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago
Reply to  Marcel Dassen

Hi Marcel,

I’m sorry but I can’t find your question, so I’m not sure what to answer.

If your question is “is crowdfunding can be used to fund your friends’ daughter dream to be in the Paralympics – the answer is YES.

However, this is not what I’m going to teach in the crowdfunding course… The course is about crowdfunding for business, when you can offer something of value in return for contributions.

You can use a lot of the tools and the strategies I teach in the course, in order to successfully raise donations for your cause, but it’s not the focus of my course.

I’m sorry for not responding earlier, as I probably missed your question somewhere…

To your success, Nisandeh

Klaas van Oosterhout
7 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Your course was great Nisandeh. I am so looking forward to finally being able to launch my first crowdfunding project and who knows there will be more to follow.

From all that you taught us, I believe some issues that we are running into now, like not enough inscripcions on the website, will be solved real quick. Looking forward to the next opportunity from my end to be present at one of your courses!

Elfriede Krauth
7 years ago

Mij houdt tegen dat het zo veel nieuws lijkt te zijn, en misschien ook een beetje groot.

Ik vind het geweldig te zien, hoe Nisandeh en Open Circles het voor elkaar krijgen. Op mij komt het heel overweldigend over, alleen de gedachte dat ik zoiets zou willen opzetten.

Brenda Serree
7 years ago

Hoi Nisandeh,
Ik zou er meer over willen weten, ben nieuwsgierig. Vooral omdat je heel nieuwe inzichten deelt, zoals dat je er veel goodwill mee creëert. Voorlopig volg ik je blogs hierover, want de 28ste kan ik niet komen. Veel succes, Brenda

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago
Reply to  Brenda Serree

Hi Brenda,

The 28th is not about crowdFUNDING.
It is about crowdSOURCING – which is totally different.

If you want to learn about crowdFUNDING – you should go to: http://cfm4u.com/ and get a ticket to the 2-day crowdfunding training in NOVEMBER (100 euro) or the online course (250 euro – including 2 tickets to the live training in November).

Hope that clears it up, Nisandeh

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
7 years ago

Hi Nisandeh,
wat mij tegen houdt is dat vaak ik kom aan je training and I have to begin alles (bijna) vanaf 0.
Het lijkt dat alles is snel te implementeren, en alles moet vanaf gisteren.
Dus ik ben bang dat weer een hoop werk kost en ik ben niet zeker als dat werkt.
Anyway, Ik kom zondag 28 september en voor die tijd kijk ik de video op je campagne en neem ik een beslissing…
Toch denk ik om mee te doen

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Hey Andrea,

Crowdfunding can be a lot of work, and for sure there’s a lot to learn… but I didn’t see yet a marketing strategy that has such a high ROI (return on investment) in relatively short time.

In any case, even if you’ll choose not to use crowdfunding for your business, the marketing knowledge and understanding of the strategies are invaluable…

See you on the 28th, Nisandeh

Margreet Schouren
7 years ago

For me as usual, I can’t find the dates for the planned events?… and while searching for them I get distracted and forget to enter. I would love to go and learn. Hate the fact that I have to wait to January to get the answers. So maybe instead of searching I can ask. what are the dates? 😉

And Thank you Nisandeh you always seem to read my mind. I was doing research on crowdfunding for a couple of months didn’t find the answers I was looking for yet. Then you came with this brilliant complete plan… can’t wait to implement.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Hi Margreet,

The live 2-day training takes place in November 15-16.
The complete course will be online in the middle of January.

Hope that helps, Nisandeh

Marieke Gels
7 years ago

I will be there. I cannot make the connection (yet) with a campaign for my targed audience. But ready to learn.

Tamara Bouwens
7 years ago

Ik vind het echt heel interessant, maar pieker erover hoe ik dit zou kunnen inzetten met mijn bedrijf. Zijn er ook uitzonderingen? Een product/dienst die echt niet slaagt met Crowdfunding?

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago
Reply to  Tamara Bouwens

Hi Tamara,

I’m sure that there are products that do not fit crowdfunding… especially if they’re really boring 🙂

But seriously – a product or service should appeal to a large enough group of people, and shouldn’t be customized per person (like a customized software for business or a one-off piece pf art).

Otherwise, it all depends on your creativity and willingness to talk to your market…

To your success, Nisandeh

Erik van Gulik
7 years ago
Reply to  Tamara Bouwens

Hi Tamara,

Een van de redenen waarom ik ook deel neem aan de cursus is omdat ik verwacht sowieso veel waardevolle informatie te krijgen die toepasbaar is in business.

En….wat je aandacht geeft, groeit. Hoezo niet slagen? 🙂

Martine Verweij
Martine Verweij
7 years ago

Hallo Nisandeh,

Het is op dit moment te vroeg. Na de Master Entrepreneur en de Breakthrough to Success heb ik andere doelen voor mijn bedrijf gesteld.

Volgend jaar komt me beter uit.

Ik ga zeker in de toekomst gebruik maken van je kennis over Crowdfunding.

Warme groet,
Martine

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

No problem Martine,

Just be aware that the 2-day live event I will only give once (this November), and although the online course will be sold for a long time (I hope) – the 250-euro price tag is going to change to 1,250-euro the moment the course goes live…

Something to think about.

To your success, Nisandeh

Stefania Papaccioli
7 years ago

Nothing can stop me, now Nisandeh! I am FOR SURE coming to Ahoy and will start planning a crowdfunding campagne DURING the event. I am considering buying tickets for all those who will be part of the team helping me. I just need to have confirmation of their availability for those dates.

Thanks for your enthusiasm and hard work. It really inspires me

Mark ten Seldam
7 years ago

Hi Nisandeh, er zijn twee redenen waarom ik niet meedoe: er is nog zoveel waardevols te integreren na de Breaktrhough to Success en Master Entrepeneur wat nog op mij ligt te wachten en waar ik nog niet aan toe gekomen ben en punt 2: ik kan op 15 en 16 november ook niet.

Ik vind het wel waanzinnig interessant, voor mij is het out of mijn box denken.

Michal van Belle-Stup
7 years ago

Hi Nisandeh,

What stops me is the feeling that my product (preparing houses to be sold, and plan/design of houses) is one of the oproducts/ businesses that can not benefit from crowdfunding….

Have a great day!

Michal

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Hi Michal,

Here are a couple of ideas:
– crowdfunding campaign to build a website/app, where people can upload photos of their house and you can show them what can be done online
– crowdfunding campaign to put up a national/local event for sellers where you can educate them (in different ways) about the value of preparing their houses to be sold
– crowdfunding campaign to put together a multimedia (video) package showing prospective house sellers the value/results of your services…

And I can go on and on…

The point is that you could have probably do all these without crowdfunding, but WITH crowdfunding you get a major marketing boost that will get you media attention, prospect attention, build your list and a lot more…

I wouldn’t miss this in the world, if I were you… Nisandeh

Marjo Engbers-Bardoel
7 years ago

Hallo Nissandeh,

Mij houdt het tegen dat ik denk(!) dat het voor mij niet is weggelegd. Ik ben nog zó in de beginfase van mijn bedrijf. Ik ben nog bezig met het implementeren van de Master Entrepreneur, en aan het ‘nagenieten’ en implementeren van de Breakthrough to success.

Ik zit wel vol ideeën, met actie ondernemen(in kleine stapjes) enz. Voor mijn gevoel moet ik over crowdfunding volgend jaar eens gaan nadenken. Voor mij is dit een HELE GROTE sprong vooruit.

Ik denk dat het mogelijk is voor mij. IMPOSSIBLE heb ik al uit mijn woordenschat gehaald☺. Maar het voelt voor mij als erg ver van mijn bed. groet, Marjo.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

No problem Marjo,

However, it’s funny how each one has his/her own prejudices…

Crowdfunding is used (in business) mainly (over 90% of the times) to launch a startup… and I have to work hard to convince established businesses that it’s good for them too…

You decided, that because you’re a startup, it’s too early for you…

Somewhere I guess I don’t communicate as well as I hoped for… 🙂

To your success, Nisandeh

Diana Lo-A-Njoe
7 years ago

Wat mij tegenhoudt om een campagne te starten, is dat ik mijn focus wil behouden. Ik heb al projecten gaande en wil eerst info om te kunnen beoordelen of een crowdfunding campagne mijn focus nu ondersteunt of juist niet.

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

Geldt ook voor mij Diana. First things first.

Klaas van Oosterhout
7 years ago

Mijn verwachting van ons aankomende crowdfunding project is dat we ons project kunnen afwerken door de financiele steun.

Maar meer dan dat is dat ik verwacht dat dit ons een gigantische boom gaat geven met contacten, likes, volgers, naamsbekendheid, expert status, etc…

De vraag is dus, hebben de projecten die je nu aan het doen ben dit effect? Je hebt mijn contact gegevens in LinkedIn Diana, als je wilt hou ik je op de hoogte van hoe ons project gaat en wat de resultaten zijn geweest.

Saskia Frankena
7 years ago

W00T, I did it…ik heb een kaartje gekocht voor de Crowdfunding Mastery. De waarde die er in het seminar over Crowd Sourcing langs kwam was zo overtuigend dat ik het een no-brainer vond.

Betekent wel dat ik nu nog een kaartje extra heb, voor wie zich bedenkt…

Rob Stalenhoef
7 years ago

Goed je te zien op de Crowdfunding Mastery!
Tot dan!

Leoniek
Leoniek
7 years ago

Wat me laat twijfelen, is of het voor mij niet nog te vroeg is. Ik heb een heel goed idee. waar ik zeker in de toekomst crowdfunding voor wil inzetten, maar heb gemerkt dat ik nog te veel in een ander proces zit om met dit goede idee volop aan de slag te gaan. Ik denk dat ik misschien beter de workshop kan gaan volgen als de tijd rijper is. Want ook deze workshop van jou zal veranderen naarmate de tijd vordert, door voortschrijdend inzicht…

Bianca van Rooij
7 years ago

Dear Nisandeh,

It just seems to good to be true to me. On the other hand you have proven to me that you are THAT good. And now that I made the Breakthrough to Success I am committed to my business and willing to do what ever it takes.

So my main question is: I have a front end but I don’t have a back end (yet). Can you do crowdfunding without a back end?

Michaëla Wierdsma
7 years ago

Niets houd me tegen om mee te doen aan het evenement op 15 en 16 november. Het enige waar ik momenteel tegen aan loop is tijd wetende dat ik een enorm veel wil gaan leren dat weekend en dat ik focus moet houden op waar ik nu mee bezig ben.
6 activiteiten per dag! Stap voor stap met blik op doel.

2015 wordt mijn jaar van werken aan Passive Business Income. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe ik Crowd Funding daar voor zou kunnen inzetten. Ik zie die vraag dan ook graag beantwoord in het weekend.

Rob Leenheer
Rob Leenheer
7 years ago

Hoe weet je dat het 15+16 Nov is? Ik heb daar nog helemaal geen bericht van gezien. Ik heb wel de €100 ‘perk’ gekocht (o nee, ‘bijgedragen’)…..

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago
Reply to  Rob Leenheer

Yes Rob,

The live training takes place on the 15-16 of November.

You will receive the official announcement when the campaign is over (October 1).

See you soon, Nisandeh

Erik van Gulik
7 years ago
Reply to  Rob Leenheer

Ik kan ook niet meer terug vinden waar ik het gelezen heb, maar ik heb ook 15 en 16 november in mijn agenda gezet.

John van der Veer
7 years ago
Reply to  Rob Leenheer

Stond in een van de bovenstaande berichten.
See you in Rotterdam!

Laura Bouwmeester
7 years ago

Na de geweldige Breakthrough to Success van afgelopen weekend weet ik dat niets me kan tegenhouden. Ik zal er zijn!

Willy Valk
7 years ago

Hi Laura,

Ik heb dit keer express de reacties niet gelezen van anderen, voor de mijne had gepost. En hoe leuk om nu jouw reactie te lezen! Succes!

Marcel Oerlemans
7 years ago

Goedemorgen Nisandeh,

Wat mij tegenhoud is niet de investering of de mogelijkheden, maar het idee dat ik daar heel veel tijd in moet gaan steken. Dus in de opleiding, de voorbereiding, de uiteindelijke campagne en alles wat daarna gaat volgen.

Ik heb afgelopen jaar al heel veel geleerd en geïmplementeerd, maar er is nog steeds veel dat ik kan en moet implementeren, terwijl ik soms al het idee heb dat ik nergens tijd voor heb tussen alle opdrachten door.

Met vriendelijke groet,
Marcel Oerlemans
Compass Creations webdesign Gouda

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Hey Marcel,

It does take time to learn crowdfunding (like any other new topic). I believe the 2-day course will give you most of the information you need, so the online course will be more of a reference place, you can go back to for reminders and more in-depth discussions.

Planning and setting up a campaign can take 2-4 weeks if you know how to do it. Running a campaign is usually 30 days and you should dedicate 1-2 hours a day during this period.

So…. Like you wrote, it takes time.

But in business… Time, like any other resource, is an investment. And you need to calculate your ROI (return on investment). So… Ask yourself – is learning a powerful marketing strategy that could serve you for many years worth spending the 2 days, or not.

I cannot make the decision for you, but knowing what I know about crowdfunding – learning this material will pay off many times more, EVEN if you’ll never run a crowdfunding campaign. It will show you what marketing is all about…

To your success, Nisandeh

Erik van Gulik
7 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Dit is ook een van de redenen waarom ik de cursus ga volgen. Ik ga er vanuit dat een aantal principes die voor crowdfunding gelden, sowieso waardevolle business principes zijn.

And who knows, start ik ook snel een crowdfunding campagne, al was het maar om te proberen 🙂

Erik

Nicole van Drimmelen
7 years ago

Hi Nisandeh,

I would like to choose the 500€ business startup kit.
What stops me is the fact that the 2 day Ahoy Crowdfunding Secrets training is not mentioned in this package.

Probably more people tripped over this, since you sold zero of this specific perk.

This makes me choose for the 100€ 2 day Ahoy instead.

I believe it will be a great experience, which will help boost my (soon to be opened) touristic project in France, see you in November, wishing you lots of succes in this great campaign.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Hi Nicole,

Yes – the 500-euro package includes not only the 2-day live training – actually 2 tickets but ALSO the lifetime access to the online course.

I thought it was clear in the description, but I guess it’s not. I’ll see what I can do to make it clearer.

Thank you for the feedback, and if you still want the Startup Kit, simply add 400-euro and we’ll upgrade you to this package.

Make it a great day, Nisandeh

Ellen van der Hall
Ellen van der Hall
7 years ago

Just go for it, even if you do not plan yet to do crowdfunding. You might get a better idea of how to develop it.
For me it is a chance to develop with my 3rd stage of business (thanks Wesley Weerdenburg) in mind. The perk of 100 or 250 is a very inviting perk.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

That’s a very good point Ellen.

I’m sure that almost every participant will get inspired to use crowdfunding, even if at the moment they have no idea how…

It’s such a new phenomenon, especially as a marketing strategy, that there are not enough examples around.

I hope that will be very different one year from now 🙂

See you soon, Nisandeh

Anouk Bleekemolen
7 years ago

Ik dacht bij de eerste berichten over crowdfunding; dat is niets voor mijn bedrijf. Zelfs bij het implementatie-seminar dacht ik eerst….tja…… Maar na Nisandeh zijn uitleg over crowdfunding begon ik er anders over na te denken. Na een gesprek met een collega seminar-volger die er wel een idee bij had voor zijn bedrijf was ik geprikkeld. Ik heb ‘s avonds de bijdrage van de Mastery overgemaakt. Dit is iets waar je nu in moet stappen voor het te laat is.

Marianne Kruijswijk
7 years ago

Ik heb hetzelfde als Marcel Oerlemans. Er is nog zoveel te doen uit de Master Entrepreneur, dat ik dit even laat voor wat het is.

Overigens heeft de Master Entrepreneur zeker effect. Vorige week had ik een journalist van het regiodagblad aan de lijn voor een kort interview. Ik kon hem zo to the point vertellen waar we voor staan als stichting dat er een prachtig inspirerend artikel uitgekomen is van bijna een hele pagina.

Dat was een goed gevoel.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Congratulations Marianne,

Great to hear your results after the Master Entrepreneur.

About the crowdfunding course – see my response to Marcel, a little down the page…

To your success, Nisandeh

Cathy Camertijn
Cathy Camertijn
7 years ago

Is de datum in november al gekend?Zal het begin of einde november zijn. ik ben niet beschikbaar tem 10 nov. Dank voor het antwoord
Cathy

Esther Molenaar
7 years ago

Hoi Cathy,

Volgens mij gaat het om 15 en 16 november. Stuur voor de zekerheid even een e-mail naar office@opencircles.nl en stel de vraag. Daar zitten mensen die de juiste data weten.

Erik Hofstra
7 years ago

I am unstoppable!

Ik ben er dan dan ook gewoon bij.. Voor mij dé kans om alles in 1 x over Crowdfunding te weten te komen, incl. een goed weekendje sparren met gelijkgestemden. Mooi feestje!

In de commentaarvelden van vorige blogs over crowdfunding staan trouwens al mooie tips.

Zie jullie daar.
gr.
Erik

Erik van Gulik
7 years ago

Can’t wait to start with the Crowdfunding Mastery Course. When will it be available? I guess soon after the campaign has ended?

In the mean time, high five for everyone! 😉

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago
Reply to  Erik van Gulik

Hi Erik,

The live 2-day course takes place in November 15-16.
The complete course will be available online in the middle of January.

To your success, Nisandeh

Burcin Kokmeijer Dagli
Burcin Kokmeijer Dagli
7 years ago

Hoi Nisandeh,

Ik wil graag mee doen maar mijn crowdfunding campagne staat gepland op 14 oktober…

Is de online curcus al voor die tijd beschikbaar?

groetjes,
Burcin

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Unfortunately not, Burcin.

The live training takes place in November and the complete course will be online in January.

I wish you success with your campaign, Nisandeh

Burcin Kokmeijer Dagli
Burcin Kokmeijer Dagli
7 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Ok, thats a pity I will need to do it with the info your providing so far. I will invite you to my campaign when ready. I will follow lots of courses coming year.

See to what level I can take the business with the insights and implementations!

Thanks!

Leni Minderhoud
7 years ago

I have the same hesitation as Marcel, but I go anyway to the weekend and will follow the online course. Too eager to learn the ins and outs.
As I will soon start really writing my book, this could be a project for financing via crowd funding, the book itself and a happening for the launch which could be big. It feels scary to start this before there is even a book in place or a concrete idea for an event. But…. at the Breakthrough to success I broke my perfectionism in pieces so….

The book could have more of the ideas I have in mind with financing before hand.

Looking forward!

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Both the book and the launch event are PERFECT for crowdfunding (although I would include them in the SAME campaign).

In the crowdfunding course I will show you exactly how to do it.

To your success, Nisandeh

Bianca Hofman
7 years ago

Ben helaas beide dagen al bezet… Kan de cursus worden opgenomen en de dvd of nu al gekocht? Mogelijk extra perk ;)?

Monique Stevens
Monique Stevens
7 years ago

Ik zie echt mogelijkheden voor mijn bedrijf om crowdfunding in te zetten. Ben dan ook heel benieuwd naar het event van 15/16 november.

Rob Stalenhoef
7 years ago

Wow!
A lot to learn!

I look forward to the Crowfunding Course! See you all!!

Roel Vinck
7 years ago

Hi Nisandeh,

Nothing stops me anymore, i had a great breakthrough this weekend. What an energy!!!
I could attend this weekend because it was a gift and i got it because i was one of the first ten funders of your new campaign !!! Many thanks for that, it really changed my life. (instantly)

Looking forward meeting you guys again in November.

Roel

Klaas van Oosterhout
7 years ago

Hoe meer ik de blog lees over crowdfunding, hoe meer ik zin heb om de volgende crowdfunding stappen te nemen. We hebben de planning af en we zijn nu deze stap voor stap aan het uitwerken. Spannende tijden!

Bedankt Nisandeh voor alle adviezen!