Waarom je niet zonder crowdfunding kunt

17884 views | 1,139 reacties |
shares

What was once new is now essential. Your success is determined by how fast you master the new, because what is new now… will become essential fast. And it is my mission to help you master ALL the essentials for your success… FAST” – Nisandeh Neta

Omdat het mijn missie is jou op de beste manier te helpen met het groeien van je business is het nu MIJN TAAK om je te wijzen op het ongelooflijke grote potentieel van crowdfunding voor jouw onderneming.

Waarom zou je naar mij moeten luisteren?

De afgelopen 14 maanden heb ik de crowdfunding wereld intensief bestudeerd en voor je uitgeprobeerd. Daarbij heb ik verschillende crowdfunding projecten geholpen succesvol te worden. En dan bedoel ik MEGA succesvol.

Zonder dat ik wil opscheppen, geloof ik dat ik een van de top-experts op het gebied van crowdfunding ben geworden, maar belangrijker nog – ik geloof dat ik meer dan wie dan ook in de wereld weet hoe je crowdfunding moet toepassen als DE marketing strategie in de Nieuwe Economie.

En hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Daarom schrijf ik NU dit blogartikel.

Je hebt vast wel van crowdfunding gehoord of verhalen van mensen als jij die tienduizenden of honderdduizenden euro’s via internet hebben ‘opgehaald.’

En misschien denk je nu dat crowdfunding alleen bedoeld is om projecten te financieren…

Bijna niets is minder waar!

Hoewel online crowdfunding al enige jaren bestaat en al duizenden projecten met miljarden dollars zijn gefinancierd – het staat nog steeds in de kinderschoenen wat betreft het benutten van het enorme potentieel voor ZZP’ers en kleine zelfstandigen.

Is crowdfunding voor jou?

Wat je ook hebt gehoord over crowdfunding (successen en mislukkingen), de kans is groot dat je concludeert dat het niet voor jou is bedoeld:

 • Misschien denk je dat crowdfunding niet past bij jouw business, product of service.
 • Of dat een crowdfunding campagne opzetten te moeilijk is, te complex of te tijdrovend.
 • Of misschien heb je helemaal geen behoefte aan financiering. (je hebt weinig kosten, je inkomen is bijna gelijk aan je winst)
 • Of je denkt dat je te rijk, te arm, te zweverig of te trots bent om crowdfunding te gebruiken voor jouw onderneming.

Wat je ook denkt te weten (of niet te weten) over crowdfunding – in het artikel van vandaag wil ik een belangrijke boodschap overbrengen, luid en duidelijk:

Als je een onderneming hebt (ongeacht grootte, ontwikkelingsfase of aard van je product of dienst) – dan MOET je een crowdfunding campagne starten. In ieder geval moet je er nu serieus over gaan nadenken.

Niet zozeer voor gratis financiering – maar veel belangrijker – om de meest krachtige marketing machine ter wereld voor je te activeren.

Dus, start een crowdfunding campagne als je klaar bent voor:

 1. Enorm veel HOT leads
 2. Gigantisch veel waardevolle mond-tot-mond reclame
 3. Bakken vol gratis publiciteit
 4. Prospects en klanten die actief betrokken zijn bij je onderneming
 5. Het verkrijgen van de meest accurate marktonderzoek informatie, direct van de bron (je klanten)
 6. Het opbouwen van enorme goodwill in jouw markt
 7. Gegarandeerde verkopen (10-100 keer het gefinancierde bedrag)
 8. Klanten en prospects die samen met jou je product of dienst ontwikkelen. (co-creatie leidt tot het onvermijdelijke succes van je product of dienst)
 9. Automatische instroom van testimonials en aanbevelingen
 10. Het makkelijk creëren van samenwerkingsverbanden – joint venture deals – met de grote spelers in jouw branche.
 11. Merkbekendheid en een expertpositie in jouw markt
 12. En ja… je kunt er ook een project, product of business mee financieren

Wanneer jij je crowdfunding campagne juist opzet, dat kun je binnen 30-60 dagen de meeste of zelfs alle van de bovenstaande 12 doelen behalen.

Ken jij enig andere marketing strategie die al deze voordelen biedt?

Ik ben al 28 jaar marketeer, en ik heb nog NOOIT zoiets opwindends, meeslepends, effectiefs gezien als dit: crowdfunding als marketingstrategie.

En het mooiste van alles is…
Het kost (bijna) niets en mensen betalen JOU om deze 12 doelen te bereiken.

Ik bedoel…

 • Mensen betalen JOU om op JOUW mailinglijst te komen
 • Mensen betalen JOU om het nieuws te verspreiden over JOUW project of product op social media
 • Mensen betalen JOU om JOUW marktonderzoek vragen te beantwoorden
 • En zoveel meer…

Als je niet weet hoe het werkt, dan klinkt dit inderdaad te gek voor woorden.

Een disclaimer

95% van de succesvolle crowdfunding project bereiken slechts 2-3 van de 12 voordelen.

En als lezer van dit blog heb je een ongelooflijk EXTRA voordeel om maximaal te profiteren.

Want ik sta al een tijdje te popelen om je te vertellen over hoe jij kunt profiteren van ALLE 12 voordelen bij elke crowdfunding campagne die je start.

Ik heb de afgelopen 14 maanden een aantal zeer complexe strategieën vereenvoudigd en gesystematiseerd, zodat jij ze gemakkelijk kunt implementeren en je business kunt laten groeien. Bij elke campagne die je opzet.

Ik heb mijn inzichten en aanpak voorgelegd aan een selectie van de slimste en meest succesvolle marketing professionals in de wereld (inclusief Brian Tracy en Jay Abraham) en de belangrijkste feedback die ik kreeg was: “your concept is mind blowing“.

En nu… ben ik er helemaal klaar voor om deze ideeën, inzichten en strategieën met JOU te delen en de rest van de wereld.

Dit is het plan…

HET GROOTSE PLAN

Als ik jou wil overtuigen van de kracht van crowdfunding is de beste (en de meest spannende) manier om het te bewijzen met een echt project.

Maar wees gerust, ik ga je niet in het diepe gooien. Ik gooi mezelf in het diepe.

Op 1 september (2014), start ik een 30-dagen durende crowdfunding campagne met enkele ultra-ambitieuze doelen (meer details volgen, dus houd mijn blog heel goed in de gaten)

Ik nodig je uit om over mijn schouder mee te kijken tijdens iedere stap van het proces (voor, tijdens en na) en actief deel te nemen in de campagne.

Het project dat ik wil ‘crowdfunden’ is een unieke, interactieve, online videocursus ‘Crowdfunding Mastery: the Ultimate Marketing Strategy’

In deze cursus, laat ik je precies zien hoe je kunt profiteren van de 12 crowdfunding voordelen met IEDERE campagne die je opzet, in (bijna) IEDERE onderneming, voor IEDER project, product of dienst.

Ik weet het… ik hoor je al denken: “Nisandeh, je neemt me toch niet in de maling he? IEDERE campagne, IEDERE onderneming, IEDER project…? Ik weet bijna zeker dat het niet voor mij geldt.”

Heb nog even geduld. In het artikel van volgende week krijg je van mij 10 crowdfunding succesverhalen die laten zien dat het ook voor jou is. (helemaal als je een consultant, coach, therapeut, expert, designer, ICT-er, artiest, muzikant, software ontwikkelaar of zelfs winkeleigenaar bent)

Maar je hoeft mij niet op mijn woord te geloven…

Ik laat ook ’s werelds top crowdfunding autoriteiten aan het woord. En veel van de ondernemers die succesvolle crowdfunding campagnes hebben opgezet in 15 verschillende branches zullen hun lessen en ervaringen met je delen.

De cursus zal bestaan uit:

 1. Video opnames van een 2-daagse intensieve ‘Crowdfunding Mastery’ live training in november.
 2. Interviews met ’s werelds top crowdfunding experts.
 3. Interviews en analyses van 350 crowdfunding succesverhalen en 50 ‘bijna-succesverhalen’.
 4. Mijn dagelijkse documentatie van voor, tijdens en na de Crowdfunding Mastery campagne.

En… het experiment is inmiddels succesvol verlopen!

Klik hier voor het Crowdfunding Mastery Project op Indiegogo (dit project liep van 1 – 30 september 2014)

Met de lessen kun je snel jouw eigen crowdfunding campagnes opzetten en hiermee tien- of zelfs honderdduizenden euro’s binnenbrengen en de andere 11 doelen bereiken die ik hierboven heb genoemd.

Hier is jouw eerste stap

Denk een moment na en stel me in het commentaarveld hieronder jouw vragen over crowdfunding – WELKE VRAAG DAN OOK (Ik beantwoord de vragen in de volgende blogartikelen of tijdens de Crowdfunding Mastery cursus).

Ga met me mee – every step of the way – op deze avontuurlijke en lucratieve reis door ‘crowdfundingland’ en ik beloof je: met crowdfunding kun jij jouw onderneming transformeren op een manier die je niet voor mogelijk houdt.

Tot slot

Als je pas na 30 september 2014 op dit artikel stuit en je wilt meer weten over hoe – naast crowdfunding – jouw klandizie kunt laten groeien in de nieuwe economie….

Kom dan naar de Business Bootcamp, onze GRATIS 2-daagse training commerciële vaardigheden voor zelfstandige professionals.

Meer dan 20.000 ondernemers gingen je al voor en profiteerden van de praktische strategieën, tools, systemen en netwerkcontacten die ze in de Business Bootcamp hebben opgedaan.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor de komende Business Bootcamp

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel alsjeblieft dit artikel via de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ knoppen, want… zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk óók van dit materiaal profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1.1K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Saskia Post
8 years ago

Ik heb al eens een presentatie over crowdfunding meegemaakt. Was erg onder de indruk van de mogelijkheden. Dit bedrijf had oa de Waka-waka lamp de wereld in gekregen. Ik ben achter gevbleven met het idee dat crowdfunding alleen werkt als je een product hebt dat de wereld verbeterd.

Nou doe ik dat ook met mijn coaching. Gaat het er dan om de resultaten van mij product te verwoorden als iets dat gecrowdfund kan worden? Hoe pak ik dat aan?

Ramon de Vries
8 years ago

Nisandeh,

Wat zijn de grootste valkuilen bij het opzetten van een goed crowdfund project?

Brigitte van Bourgonje
Brigitte van Bourgonje
8 years ago

Dank dat je mijn beeld over crowdfunding hebt verbreed. Wil er graag meer over weten hoe je dit stap voor stap kunt inzetten als marketing instrument.

Josefine Logemann
8 years ago

Een beetje weet ik er van. Maar ik wil graag weten hoe ik dit als marketingstrategie kan inzetten.
Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt.

Barbele Kindt
8 years ago

Het triggert me, vooral benieuwd…

Wim Huyzer
Wim Huyzer
8 years ago

Hallo Nisandeh,

Toeval bestaat niet. Ben bezig om een nieuw product in de markt te zetten en heb daarvoor ook financiering nodig, maar liever nog ambassadeurs / launching customers. Het gaat om een online tool waarmee op basis van design-templates door makelaars en huiseigenaren een brochure van het te verkopen huis gemaakt kan worden en aansluitend online besteld.

Het resultaat is dan een brochure in boekvorm die het lullige stapeltje A4-tjes dat de makelaars doorgaans produceren volledig doet verbleken. Ik heb dus twee doelgroepen: makelaars en huiseigenaren. Heb al zitten denken aan een pull strategie waarbij via de huiseigenaren de toch wat behoudende makelaardij geactiveerd wordt. Mijn vraag is nu of er een crowdfunding-strategie is te ontwikkelen waarbij ik beide doelgroepen betrek.

Ben benieuwd en zie uit naar het volgende artikel en het seminar.

groet,
Wim

Tjikke Bos-Janssen
8 years ago

Waar moet je op letten als je een platform voor crowdfunding wilt inzetten?

Er zijn diverse crowdfunding platforms/websites. Aanbevolen wordt dat een platform staat voor verantwoorde financiering, is aangesloten bij het Kifid, onder toezicht staat van de AFM.

Maar waar moet je nog meer op letten? Een tip die ik kreeg: doe zelf een investering of donatie via een platform en ervaar hoe het werkt en hoe het is om een bijdrage te leveren.

Leni Minderhoud
8 years ago

Er is een interessant artikel in het Financieel Dagblad van vrijdag 22 augustus over crowdfunding, met veel voorbeelden en cijfers.

Angelique van Cleef
8 years ago

Hoe kan ik crowdfunding inzetten als coach?

Herbert van Hoogdalem
8 years ago

Interessant. Ik heb een waanzinnig ambitieus plan, waar ik ongeveer 500.000 euro voor op moet halen. Denk je dat dat dat lukt? Ook als mensen er geen direct voordeel van hebben? Hoor graag!

Nisandeh Neta
8 years ago

I don’t know what your project is, Hubert.

But €500,000 is a lot of money.

With an average of €50 per contributor, you will need to get 10,000 people or more to support you.

Of course it’s possible. It’s been done dozens of times.
But it’s not easy, and you better have an amazing idea, with all the credibility to make it happen, a big, supportive network and lots of luck.

If you can break the project into stages and make each smaller stage an independent project – you might increase your chances to succeed.

Let’s talk more when you come to the seminar.

Until then, to your success, Nisandeh

Petra Rooker
8 years ago

We zijn ons restaurant begonnen in november 2013. Fianciele middelen voor een groot deel verkregen vanuit crowd funding (in eigen beheer). Maar we willen meer! Hoe we dit middel kunnen inzetten voor marketing: we willen het DOLGRAAG weten. Het zou een logisch vervolg zijn op de ingeslagen weg.

Edward van Maastricht
8 years ago

Heb van crowfunding gehoord en er wat van gelezen maar totaal geen ogenblik bedacht dat dit van toepassing kan zijn op mijn onderneming. Ben erg benieuwd hoe dit concept van toepassing kan zijn op mijn product en diensten!

Marion Rieskin
8 years ago

Hallo Nisandeh,

Al ik me niet vergis start je een crowdfunding campagne in je eigen netwerk (je eigen emailadressen)

Als dit zo is dan is je succes toch afhankelijk van je de grootte van je emailbestand?

Of zie ik iets over het hoofd?

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago
Reply to  Marion Rieskin

Very good point, Marion.

Like you write, your network is your starting point.

But then you move on, to their networks, and other networks.

In the crowdfunding mastery I will show you how to grow your network faster than you ever thought, and how to activate them better than ever (crowdfunding has a certain ‘magnetism’ – which you need to learn to harness)…

But I will also show you how to get into new networks quickly and effectively (again – some elements of crowdfunding are very exciting to certain groups).

To your success, Nisandeh

Marie-Astrid Zeinstra
8 years ago

De eerste vraag die bij mij opkomt: in hoeverre moet ik al een product of dienst hebben uitontwikkeld? Of anders verwoord: is een idee met doelstelling voldoende om met crowdfunding te starten?

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago

It’s a good question, Marie-Astrid,

I saw thousands of successful projects that were more or less just ideas, with some concrete plans to make them happen (‘this is how I’m going to use the money to achieve the goal).

However, those were usually more personal projects (like funding a trip, a medical treatment, a university tuition, etc…)

When you want to go for a serious project, with serious money, and serious marketing success… The more developed your idea, the better.

You don’t have to have the product/project complete, but you better have good implementation plan, mockup or prototype (if it’s a product) part of it ready (like a few chapters of your new book), etc…

Also, past experience and credentials help (you need to build credibility, and contributors need to feel that they can trust you to actually complete the project).

Hope that helps, Nisandeh

Marie-Astrid Zeinstra
8 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Thanks for your response, Nisandeh. I still have quite some work to do…. but am eager to get going!

Corinne Tibben
Corinne Tibben
8 years ago

Is crowdfunding ook mogelijk bij projecten met kleine bedragen? Laten we zeggen rond de 3000 euro.

Het is mij bij crowdfunding niet duidelijk hoe er win-win-win situaties kunnen ontstaan.

Groeten, Corinne

Karin van Kesteren
8 years ago

Dit is een uitdagend artikel! Heb er nog nooit zo naar gekeken, het is precies wat je zegt: mijn plannen hebben niet zoveel geld nodig, of hoe kan ik die nou al omzetten in een crowdfundcampagne. Ik hou er wel van om helemaal eens andersom te denken.

De vraag die ik me stel: als er heel veel crowdfundcampagnes krijgt, gebeurt dan niet hetzelfde zoals nu met al die nieuwsbrieven (dankzij bv mailchimp is dat zo makkelijk). Oftewel: hoe blijf je verrassend?

Suzanne Koenen
8 years ago

Ik ben erg benieuwd wat crowdfunding precies inhoud en hoe ik dat kan inzetten in mijn praktijk! Dus hoe kan ik crowdfunding optimaal inzetten voor mijn praktijk voor osteopathie.

Jolanda van Beugen
8 years ago

Ben erg nieuwsgierig geworden naar Crowdfunding. Er zullen ongetwijfeld veel dezelfde vragen gesteld worden, Voor mij geldt: Hoe Waar en Wanneer begin je ? Zijn de vragen die Nisandeh uitstekend kan beantwoorden!

Welke platformen zijn er
Voor-Nadelen
Belasting?

Mirjam Venema
8 years ago

Hoi Nisandeh,

Hoe bereik ik mijn doelgroep waar ik wil crowdfunden?
Een super interesssante blog btw.

Groet Mirjam

Floor Luiten
8 years ago

Beste Nisandeh

Ik ben eigenaar van een administratiekantoor met naar verhouding weinig kosten dus ook weinig tot geen behoefte aan financiering d.m.v. een lening. Dus voor mij persoonlijk heb ik geen crowd funding nodig.

Mijn klanten zouden hier op zich wel interesse in kunnen hebben maar ik kan er zo niet meteen een voor de geest halen voor wie ik het interessant acht.

Maar ik ben uiteraard wel benieuwd hoe ik meer klanten zou kunnen krijgen door hier mijn tijd in te stoppen.

Groetjes, Floor

Crystal Kwee
8 years ago

Ik heb het idee dat crowdfunding ook voor onze business kan werken maar geen idee waar ik moet beginnen en hoe ik ‘n campagne op kan zetten?

Zou erg graag door jullie geïnspireerd worden!

Carlijn Dolmans-Hermans

Wat straalt er weer een energie uit deze blog!

Ik ben absoluut benieuwd hoe ik crowdfunding kan inzetten in mijn onderneming! Mijn hoofd tolt van alle implementaties en dit kan er ook nog wel bij!
Dank je wel, Nisandeh!

Groet,

Carlijn

Marion Kroezen
8 years ago

Waarom zouden mensen mijn bedrijf willen financieren? Wat levert het ze op? En hoe worden financiers klanten?

Marion

Erno van der Meer
8 years ago

Graag zou ik met je sparren over de mogelijkheden in de toekomst van crowdfunding.

Ik ben via crowdfunding gestart met mijn business. Ik had 5k nodig om te starten en via financiering ben ik begonnen, in ruil voor een dienst.

Toen Crowdfunding populair werd, ben ik me er me veel meer in aan het verdiepen en heb strategieen bedacht, die vandaag de dag nog door niemand wordt toegepast, zoals de dubbele crowdfunding strategie. Vandaag de dag wordt alleen maar de enkele toegepast.

En hier wil ik over sparren. Dus geen vraag, maar een uitnodiging ;).

Collin Leijenaar
8 years ago

Ja, crowdfunding werkt absoluut. Dat zie ik bijv. in de muziek waar vele CD’s middels crowdfunding tot stand zijn gekomen.

Ik ben heel benieuwd hoe Nisandeh het wil inzetten. Hoe je het als marketing tool inzet zie ik ook wel, maar meestal is dat het bijkomend voordeel, en niet het doel op zich.

Zou het een goede zijn om crowdfunding in te zetten bij het realiseren van een nieuwe popschool-locatie?

Arwin Baauw
8 years ago

Hoe kan ik crowdfunding het best inzetten om begin volgend jaar mijn boek in de VS te publiceren?
Ik heb zelf al projecten gesteund op kickstarter.com Een heel leuke en gerichte manier van geven.

Elise van Hijfte
8 years ago

Ik ben naast mijn eigen business voor spiritueel talent ontwikkeling, zijdelings betrokken bij een muziek project voor een van de allerbeste zangeressen van Nederland.

Volgens radio 2 medewerkers is zij “de Beste Soul Strot aan deze zijde van de Atlantische Oceaan”.

We hebben gekeken naar en een poging gedaan tot crowfunding en die is volledig mislukt. Hoe pak je het wel goed aan is mijn vraag. En hoe krijg je op korte termijn een geldstroom via deze weg voor een budding artist op gang.

David Delaey
8 years ago

Lijkt me een interessant experiment Nisandeh.
Ben heel benieuwd naar de resultaten, alsook om ideeën op te doen om dit te mappen op taalexpert zaak van mijn partner.
Alvast bedankt!

Baudy Wiechers
8 years ago

Kun je crowdfunding inzetten om meer members te krijgen binnen je bedrijf?

Ron Scheerder
8 years ago

Nisandeh,

Crowdfunding is something I’ve looked into briefly, but I alway thought this was for bigger projects/launches etc.

I’m curious how this can be used for projects like
*building a complete online training course for continuity program for the netherlands but also for the English language
* total costs involved in writing and publishing a book
* developing a complete year course

As trainer/coach I’m curious how long it will take to setup a crowd funding campaign.

Peter Bos
8 years ago

Dank voor je heldere inzicht in crowdfunding. Ik zou graag kennis nemen van het systeem ( ik ga er zo maar van uit dat je dat ontwikkeld hebt voor ons) om crowdfunding toe te passen voor zowel de financiering van projecten als financiering van start-up van nieuwe activiteiten.

Ook wil ik weten wat de juridische gevolgen zijn voor je bedrijf als je hier gebruik van maakt. Dus plichten van bedrijf en plichten van de financiers.

Verder hoe stel je de communicatie voor met de Crowd om deze op de hoogte te houden van je voortgang van je bedrijf.

Groet, Peter

Sander de Boer
8 years ago

Is crowdfunding niet alleen voor concrete prodcuten?

Ton van Goor
8 years ago
Reply to  Sander de Boer

Nee, niet alleen voor concrete producten.

Juist ook in de culturele sector wordt veel gebruik gamaakt van crowdfunding.
En dát voornamelijk omdat de overheid behoorlijk gesneden heeft in de subsidies voor theaterproducties!
De verkeerde weg dus!

Ton

Burcin Kokmeijer
Burcin Kokmeijer
8 years ago

Hi Nisandeh,

Ik ben al heel lang bezig met het analyseren van geslaagde campagnes om straks voor mijn eigen label ook een crowdfunding campagne te starten. Deze zal 1 Okober gelanceerd worden. Natuurlijk kun je het zovee mogelijk promoten onder eigen social media en of succesvolle bloggers etc maar ik zou willen weten hoe je het goed begeleidt.

Mensen denken dat crowdfunden heel makkelijk is maar volgens mij gaat er heel veel tijd en effort inzitten

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
8 years ago

Hi Burcin,

I agree with you. A crowdfunding campaign is not easy and it involves a lot of time and effort.

BUT… If you have a system in place – every single minute you spend, every ounce of effort will go directly to generate results.

I don’t know if it’s still possible for you to postpone the launch of your crowdfunding campaign. But if you can, I think that you really should (at least) join the 2-day crowdfunding training I’m giving in November. It will blow your mind, and give you the exact system to make your project a great success – not only in funding but also in marketing, pre-selling, PR, etc…

To your success, Nisandeh

Saskia Kuiling
8 years ago

Heel interessant! Ik heb werkelijk nog geen idee wat ik zelf zou kunnen bedenken. Maar ik wil heel graag mijn beginnende praktijk naar een bloeiende praktijk tillen.

Heleen Kuiper
Heleen Kuiper
8 years ago

Wow. Als ik je goed begrijp zeg je dat je de crowdfunding niet zo zeer gebruikt vanwege het geld maar vanwege de betrokkenheid die het creëert in je omgeving (klanten, leveranciers). Dat is nog eens out-of-the-box.

Ik dacht idd dat ik geen crowdfunding nodig had omdat ik weinig kosten heb. Maar ik ga in januari Write Your Book doen en ik kan natuurlijk best mijn boek uitgeven mbv crowd funding :).

Concrete vraag: hoe krijg je mensen zo ver om te crowd funden als het voor een profit-activiteit is? Bij non-profit kan ik me dat beter voorstellen.

groet, Heleen

Jacques van Bragt
Jacques van Bragt
8 years ago

Hoi Nisandeh,

Intrigerende blog, mijn aandacht heb je 😉
Wat is graag wil weten (en leren) is hoe crowdfunding als marketing strategy werkt.

Daarnaast vraag ik me af hoe je iedereen die een bijdrage als crowdfunder levert, ook een product of dienst kunt leveren en zeker als dat product of dienst plaats en tijd gebonden is.

Het is bijna 1 september 2014. Ik kijk graag over je schouder mee. Succes!!!!

Marlous Wijffels
Marlous Wijffels
8 years ago

wat kan ik als therapeut mensen bieden om mee te doen aan een crowdfundingprojekt? En wat maakt, dat het juist o.a. voor therapeuten en coaches zo geschikt kan zijn?

Nina Meiling
8 years ago

Interessante blog… Ik vraag me af of in de profit sector crowdfunding uberhaupt gebruikt kan worden als het niet per sé bijdraagt aan een ‘sustainability’ goal ofzo. Voor mij voelt alles wat bedoeld is om winst te maken niet te combineren met crowdfunding. Als dat anders is ben ik daar heel benieuwd naar!

Mijn eerste reactie zou namelijk zijn: oh dat is vast niet voor mij.

Charles Giesberger
8 years ago

Dag Nisandeh,

Boeiend initiatief. Ben erg benieuwd hoe je crowd funding kan inzetten voor goede doelen.

Alvast bedankt en succes,
Charles

Lisette Goes
8 years ago

Heel interessant Nisandeh!

Altijd gedacht: dat is niet voor mij. Maar jouw artikel prikkelt wel. Want, what if…………….

Mijn vraag: Is crowdfundig een vooruitbetaling, een investering of een donatie? Hoe belangrijk is de vraag: what’s in it for me?
Ik heb mij er nog niet in verdiept maar ik ben reuze benieuwd!

Hartelijke groet,
Lisette Goes – ColourBusiness Houten

Els van der Zeeuw
Els van der Zeeuw
8 years ago

Hi,
Ik vraag me af of dit geschikt is voor het opzetten van een project in Gambia. In ieder geval ben ik nieuwsgierig geworden.

Natascha Betjes-Stegeman

Wat een ontzettend inspirerend verhaal! Klinkt allemaal te gek!

Ik weet nog te weinig van crowdfunding om te kunnen zien hoe dat voor mijn interieur en verkoopstyling bedrijf zou kunnen werken. Ik ben in ieder geval nieuwsgierig.

Groet,Natascha

Lotte Kaptijn
8 years ago

Ik heb meerdere ideeën op de plank liggen, zoals het maken van nieuwe vormen van meditatie, massagecursussen op DVD. Het ontbreekt me echter aan financiële middelen en tijd om dit te gaan doen.

Kun je crowdfunding hier ook voor inzetten? En Hoe kun je dat aanpakken?

May Schellekens
8 years ago

Lijkt me heel interessant. Ik heb onlangs iets gezien op internet van een man die kleding op maat wil verkopen via e-commerce, hij vroeg een kleine financiële bijdrage om zijn zaak op te starten. Ik veronderstel dat het in die richting moet gaan:-) Right?

Inge Nirvana
8 years ago

Ik ken crowdfunding vooral in de filmwereld. En daar komt het moeilijk van de grond. Wat moeten filmmakers snappen om crowdfunding voor hun films succesvol te laten zijn?

Joost van der Laan
8 years ago

Het plan is om mijn boek over de “gezonde supermarkt” internationaal aan de man te brengen. De doelgroep bestaat uit supermarkten en levensmiddelen fabrikanten in Nederland en in Engelssprekende landen, vooral de US, UK en India. Vraag: zijn de 12 voordelen van crowdfunding ook zonder meer toepasbaar bij B2B marketing en in het buitenland?

Geert G
Geert G
8 years ago

Beste Nisandeh,

Hoe voorkom je dat andere mensen met je idee op de loop gaan als je dit op een crowdfunding platform publiceert?

Nisandeh Neta
8 years ago
Reply to  Geert G

It’s a question I get a lot Geert… and to be honest… I don’t think it’s such a big deal.

Don’t take it wrong, but “Ideas are cheap”.

What I mean is that everyone can come with a great idea (most of us do, every now and then) – but very few people are willing to do whatever it takes to make the idea happen.

In most cases, I would say… “don’t live in scarcity”. Go and give the world whatever you have to give, and if someone ‘steal’ your idea… well… the world is a big place and probably there’s enough place for both of you to be successful.

That said… when you do go the crowdfunding way – you will have to put a lot of your idea and thought out there – for people to see.

When you join the course, catch me in one of the breaks and tell me a little more about your idea and I’ll be able to give you more personal advice…

To your success, Nisandeh

Sabine Schalkwijk
8 years ago

Wat een enthousiaste en inspirerende blog! Zó wil je wel meer weten over crowdfunding.

Toevallig ben ik er over aan het lezen en dat klinkt inderdaad heel interessant voor alle doelgroepen. Ik word er ook heel enthousiast van.

Ben wel weer erg benieuwd hoe je het systeem hebt opgezet en vereenvoudigd! Daar ligt jouw kracht!
Ik wil er heel graag meer over horen.

Slavica Jovanovic
Slavica Jovanovic
8 years ago

Ik heb van dichtbij gezien hoe crowdfunding ingezet kan worden, nl. mijn dochter heeft zo haar kledinglabel gefinancierd. Alleen als marketingtool daar heb ik zo mijn twijfels over. Hoe werkt het volgens jou, daar ben ik heel nieuwsgierig naar! En hoe zou ik het als coach in kunnen zetten?

Tjark van Dijk
8 years ago

Ik vraag me af hoe ik crowdfunding kan gebruiken voor mijn projecten. Ik heb bij diverse organisaties gecheckt en telkens is er een reden waarom de match niet gemaakt kan worden.

En ik ben benieuwd naar hoe je crowdfunding tot een mega succes maakt, als je eenmaal gestart bent. Op diverse crowdfunding sites zie ik projecten die bijna aflopen en bij lange na niet hun budget hebben bereikt. Zo moet het dus niet. Ik leer graag hoe het wel moet.