Dank je, dank je, dank je!

5976 views | 113 reacties |
shares


Wauw… dat was geweldig!

Een paar weken geleden vroegen we je hoe we meer mensen naar de Business Bootcamp kunnen brengen, en de respons was overweldigend. Niet alleen het aantal suggesties, maar ook hun diepte en creativiteit.

Dat was stap nummer 1 van het proces van het verbeteren van je marketing.
VRAAG het je klanten.

Vervolgens zijn er nog vier stappen die het proces compleet maken:

Stap 2 – Luister

Het is niet genoeg dat je vragen stelt, je moet ook luisteren naar de antwoorden.

Veel mensen worstelen met deze stap.
Ze vragen om hulp, maar in plaats van anderen hen te laten helpen, gaan ze in discussie, in de verdediging en weerstaan elk nieuw idee dat wordt aangedragen.

Daarom koos ik ervoor niet apart te reageren op elke suggestie die jullie op het blog plaatsten.
In plaats daarvan wachtte ik geduldig tot alle ideeën binnen waren om vervolgens de volgende stap te zetten…

Stap 3 – Evalueer

Niet elk idee dat je hoort is een geweldig idee. Aan de andere kant, een idee dat in eerste instantie absurd lijkt, of voor de hand liggend of zwak – kan een krachtig idee worden als je er een tijdje mee speelt…

We hebben bijna twee weken genomen om jullie ideeën door te nemen, ermee te spelen, ze “tegen de keukenmuur te gooien” om te zien wat bleef plakken…

Stap 4 – Implementeer

De ideeën die bleven hangen – MOETEN worden geïmplementeerd. Het heeft geen zin om mensen te vragen om suggesties als je vervolgens de goeie niet implementeert.

En dat is precies waarmee de meeste ondernemers de mist in gaan…  niet (of niet snel genoeg) nieuwe ideeën en suggesties implementeren.

Stap 5 – Erkennen

Je hebt om feedback en suggesties gevraagd. Je hebt ze gekregen.
Was het waardevol? Ongetwijfeld.

Wil je dit meer in de toekomst?
Dan kun je maar beter laten weten dat je de hulp van je klanten en prospects waardeert EN wat je plan is om de ideeën te implementeren.

Dus, hier is ons plan…

Hier volgen 12 ideëen die JULLIE hebben geopperd, die we in de komende maanden gaan implementeren.

 1. Een overzicht van alle artikelen – voorgesteld door Marianne van Leeuwen – vandaag geïmplementeerd.
 2. Meer doen met de testimonials – voorgesteld door Peter Smith, Klaartje Loose, Anouk Plantinga en Pim de Rooij (gepland voor juli/augustus)
 3. Een Twitter campagne starten “Ik ga naar Business Bootcamp omdat…” – geopperd door Inge Berken (start in augustus)
 4. Een speciale privé-sessie tijdens de Business Bootcamp voor VIP’s (diegenen die minstens drie mensen aanbrengen voor de komende Business Bootcamp) – voorgesteld door Henrice Kupper
 5. Ambassadeursprogramma – idee van Veron Goemans – dit bestaat al, maar het is niet breed genoeg gecommuniceerd.
  Als je serieus werk wilt maken van het promoten van de Business Bootcamp als betaalde ambassadeur, stuur dan een email naar ons kantoor voor meer informatie…
 6. E-team pagina waar je het Business Bootcamp team kunt ontmoeten – voorgesteld door Anneke Kaptein (zal eind augustus online zijn)
 7. Korte videocursus + uitnodiging door mij voor de Business Bootcamp – idee van Julian Paulina – is reeds in productie (zal eind juni online zijn).
 8. Coach een ZZP’er en film het – voorgesteld door Herman Vis – we zijn bezig met een vergelijkbaar idee op grotere schaal (we verwachten dit in de komende weken aan te kondigen)
 9. Vraag Business Bootcamp graduates een tip te delen die zij hebben geleerd in de Business Bootcamp en die ze hebben geïmplementeerd – idee van Saskia Post (gepland voor juli/augustus)
 10. Verbeter opencircles.nl – voorgesteld door Diederik van der Boor – we hopen in september een nieuwe website te introduceren
 11. Online versie van de vervolgtrainingen – geopperd door Leo van Veenendaal & Inga van Zalm – is in de maak, wordt eind dit jaar geïntroduceerd…
 12. Initiëren en bijdragen aan discussies op www.higherlevel.nl – voorgesteld door Lu Cas (start onmiddellijk).

Er waren meer ideeën die we geweldig vonden, maar we hebben je hulp nodig om deze te implementeren. Deze ideeën gaan allemaal over samenwerken met andere organisaties, bedrijven en individuen.

Dus, als je ons in contact kunt brengen met beslissers binnen netwerkbijeenkomsten, Open Coffees, KvK, organisaties die de belangen van ZZP’ers behartigen, zoals onder andere PZO, ZZP Nederland, FNVZZP en anderen, media uitgeverijen, journalisten, groothandels, verzekeraars, banken, telecombedrijven, etc… neem dan alsjeblieft contact op met ons kantoor.

Nogmaals, ik voel me vereerd en dankbaar dat jullie allemaal je ideeën en suggesties hebben willen geven.

En er was één geweldig idee dat werd geopperd door Hilde Vossen, Lieza Geuzinge, Ingrid Langen, Corrine Petrus, Astrid van den Broek, Maarten Gras en Riet de Vlieger, dat ik nu meteen wil implementeren.

Zij benadrukten het belang van het horen van de succesverhalen van deelnemers – een paar maanden nadat ze de Business Bootcamp hadden gedaan…

En dus dacht ik het jullie te vragen…

Wat heb jij gecreëerd in jouw business als gevolg van je deelname aan de Business Bootcamp?

Vele deelnemers aan de Business Bootcamp stuurden ons hun antwoord op deze vraag.

We kozen er de beste 10 uit. Van deze 10 winnaars werden professionele video’s gemaakt.

Tromgeroffel….. en de WINNAARS ZIJN…

Gefeliciteerd, winnaars!

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

113 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Henri Stelder
11 years ago

Nisandeh heeft mij zeker aangezet tot het nog actiever uitbouwen van mijn kantoor, waarvan het “out of the box” denken, uit je comfort zone komen, zeker aan aspect was. Ik ben er nog niet maar met een lange adem gaat ‘t zeker lukken.

Nisandeh als je nog een tip hebt hoor ik dat graag, ik zie je straks graag op het podium.

Groet, Henri Stelder

Peter Kokkeler
Peter Kokkeler
11 years ago

De eerste Business Bootcamp heb ik bezocht en het was een ware verrijking.

Nieuwe plannen werden geboren en zijn bijna gereed voor lancering.

Ook liet ik tot die tijd Twitter en LinkedIn links liggen. Dat was ten onrechte. Met een goed profiel en wat actie leverde het ons meerdere opdrachten op.

Nisandeh & Open Circles bedankt! Top!

Paul van Aarle
11 years ago

Wat een fantastische verhalen hier. Meer dan 100 commentaren. Ongelooflijk die interaktie.
Mijn eigen succesverhaal heb ik nog niet, maar ik hoop dat na de Business Bootcamp van september zeker te kunnen delen.
Open Circles, ga zo door !

Claudia Kaldenbach
11 years ago

Ik had mijn oude droom ver weggestopt. Om eerlijk te zijn, had ik het inmiddels opgegeven dat het ooit nog zou lukken! Tijdens mijn eerste Business Bootcamp in 2010 kwam die droom ineens weer naar boven. Ik kreeg een onderbuikgevoel bij het horen van de missie van Open Circles. Inmiddels, een jaar verder, zie ik dat ik toen opnieuw ben gaan geloven in mijn droom ….en in mijzelf. Ben ik gegroeid in mijn zelfvertrouwen en neem ik weer acties om diegene te worden die ik bedoeld ben om te zijn. Om mijn potentieel te vervullen …en om anderen daarbij te helpen.

Maar het allergrootste succes vind ik wat ik zie bij mijn zoon Jelle (15). Sinds ik hem heb meegenomen op 1 zaterdag naar een seminar van Wim Belt en Open Circles is hij veranderd, in positieve zin. Hij heeft ontdekt dat je met internet ook geld kunt verdienen (voor die tijd was het veel gamen). Met een typesnelheid van meer dan 500 aanslagen per minuut en zijn handigheid met javascript, html , c-panel en noem maar op, werd het al snel duidelijk. We konden heel goed onze krachten bundelen.

Beiden hadden we ons al verdiept in Facebook en zien daar kansen. Een professionele bedrijfspagina op Facebook?
Dat is niet gemakkelijk, zeker w.b. de techniek die er bij komt kijken. Maar bedrijven hoeven zich er niet in te verdiepen, dat hebben wij al gedaan. Ze kunnen het aan ons uitbesteden en blijven doen waar zij goed in zijn.

In Bedrijf in Social Media zijn we gelijkwaardig; we verdelen de winst 50-50. Jelle hanteert hierbij ook het principe om geld voor zich te laten werken zoals we geleerd hebben in de financial freedom.

Wanneer ik mijn zoon vol zelfvertrouwen zie vertellen wat we doen, en de stappen die we samen in stroomversnelling zetten, dan ben ik ontzettend trots. Ik had niet beseft dat dit zo’n impact op hem had.

Het gaat er uiteindelijk om dat je DURFT te geloven in jezelf…..en het dan gewoon te DOEN. Wanneer je weet WAAROM, komt het HOE vanzelf.

En wanneer je kinderen zich DAT eigen maken, kan hun toekomst volgens mij niet meer stuk.

Manuela van Prooijen
9 years ago

Wat een mooi voorbeeld haal je hier aan Claudia. Door het verhaal van je zoon haal je gelijk alle vooroordelen onderuit dat we hier te maken hebben met de patatgeneratie. Je zoon’s houding getuigt van lef, creativiteit en ondernemerschap.

Succes met jullie samenwerking!

Manuela

Jeannette van Sleeuwen
11 years ago

Last Thursday (one day late…) I realized that I missed a BIG opportunity… It wasn’t only the chance to win a video presentation (although I would have loved to do that!). It was especially the opportunity to inspire other women (and men) with my story about the challenges that life offered me and the changes in my life after the Business Bootcamp of September last year.

Vered encouraged me to still tell my story with her beautiful words: ‘Every second is YOUR second chance’. Thank you Vered!

My second chance:

A year ago I got a tweet from my good friend Karel about the Business Bootcamp. Curious as I was, I clicked on the link and a few minutes after that I was registered.

At that moment my life was to calm waters. Previous years were properly turbulent:
– a divorce
– taking care of my children alone for 7 year
– the loss of my new partner (he died of cardiac arrest)
– I quit my job at the middle of the financial crisis (and all security that goes with it…)
– I started my own business.

It felt as if I was pretty good handling these temptations life offered me by using all my possibilities and power. And then I went to the Business Bootcamp…

My life has changed completely after that weekend in September! As well in my business as in my personal life so much has happened ever since. Sometimes I can barely contain!

By having a clear focus and clear goals my working income doubled ever since! Finally I realized that I’m worthy being well paid and my clients are prepared to pay for the services I deliver.

Following the Financial Freedom Intensive system helps me to control my necessities in daily life and simultaneously I am building my financial future. Saver as I am, I’m very happy with the PLAY jar. Each month I guilt-free spent this money only to things I like and I love it!

‘Get yourself a team!’: I still can hear Nisandeh say these words. For me it was a gold tip! I already outsourced my administration and now I added a personal shopper, gardener, shopping service en a housekeeper to my team. They do what they do best and that gives me the space to do the same. Thus I can expand my business, my working income and my passive income!

This year I follow the Life Skills University. What a great gift I have given myself! There have only been three weekends out of five and the changes are tremendous! A recap:

– The feeling of loneliness I felt after the loss of my partner is changed in a feeling of ONENESS! Thanks to the Magic Inside weekend. I am whole again!

– I look after myself (and not always put my children first). This summer I make a trip to Bali: solo!

– After breaking a working contract (and abdominal pain for two weeks to have the guts to do that) with one of my clients where I didn’t feel comfortable, three new projects came my way which fit me like a glove!

– Life with my two teenagers (13 en 15 years old) is much more intensive. I am very aware of being their role model and it’s very valuable to see they change with me. It’s a great gift to them too!

– I have ended two unhealthy relationships where I put a lot of energy into without receiving.

– After 8 years I finally cleaned up my house. Last months I went from room to room and got rid of all the mess I collected. With love I donated all the useful stuff to friends and welfare that can make good use. Now my house and garden are energetic, peaceful and quiet spaces!

– During the Passive Income in 28 Days training last weekend I twice performed on stage as ‘leader’ and got 110 people to move their lunch! I would never have dared to do that three months ago!

What is my next step to succes?

My big dream is to inspire other women who struggle with the effects of a divorce or loss of a partner. I want them to discover that there are much more possibilities in them than the limiting believes imposed upon yourself. My belief: If I can do it, you can do it!
At this moment I’m working on how to shape this. Tips and ideas are welcome!

Dear Vered, Nisandeh, Rani & the team: Thank you, thank you, thank you!

Romeo Haas
11 years ago

Beste Jeannette

Ik was onlangs intuïtief als enige man in gezelschap van 100 vrouwen. Dat vondt een aanwezige journaliste zo remarkable dat ik in beeld kwam Bij een verslag in het Ad regio Rotterdam. Wat mij opviel was de toch relatief lage self esteem van vrouwen. Ik wil daar wat mee gaan doen.

Verhalen zoals van jouw kunnen absoluut inspireren. Ga zo door…. Ik hoop je als spreekster te kunnen uitnodigen en/of introduceren voor women related thema- events.

Keep up the good work!!!!!

Roel de Jong
11 years ago

Lieve Jeanette, wat een verhaal. En wat een kracht. Je bent een winner! Werk je succes om naar je BIG DREAM. Het gaat je lukken, het lukt je al. Ik wens je zoveel succes toe. Zo mooi, na alles wat je hebt meegemaakt. Kanjer!!!!
Veel liefs en natuurlijk ook groetjes aan Thomas en Anouk.
Roel

Wendy van Kuilenburg-Bonneveld

Lieve Jeannette,

Je hebt power, Jeannette! Ik ben hartstikke trots op je! En ik vind het een voorrecht dat ik een van je buddy’s mag zijn van de PI28! Ga zo door!

Groetjes, Wendy

Suzanne Trieling
8 years ago

Wauw ! wat een verhaal. Zeker iets om trots op te zijn.

Kees
11 years ago

Passief inkomen? Je met gewoon doorleren en hard werken voor je geld.. want wie niet steelt of erft moet werken tot hij sterft!

Als ondernemerscoach weet ik echt wel een beetje wat er voornodig is om succesvol te zijn maar door de structuur van NIsandeh daarop los te laten werd het een systeem wat voor iedereen werkt. Pas in de (voorlopers van de) Business Bootcamp heb ik van Nisandeh geleerd van passief inkomen. Ik heb daarna alle trainingen gedaan die hij heeft gegeven en meegeholpen in de teams om dit feest voor meer ondernemers mogelijk te maken.

Ik stuur iedere deelnemer aan mijn trainingen of begeleidingstrajecten eerst naar de Business Bootcamp. Dan spreken we tenminste allebei dezelfde duidelijke taal. Dat alleen heeft al velen geholpen.

Het grootste succes is echter dat mijn kinderen passief denken door een 10 seconden durende opmerking van NIsandeh: “of je koopt een automaat”.

Na mijn aanvankelijke verbazing dat dat misschien toch te simpel was heb ik wat onderzoek verricht en ben tot de ontdekking gekomen dat een automaat serieus potentie heeft en bereikbaar is voor iedereen.

Na overleg met mijn zoon van 10 kocht ik voor hem een automaat (blikjes, snacks etc) om neer te zetten in het bedrijvencomplex van een vriend. Samen uitzoeken wat voor automaat, wat moet er in (dit vind ik lekker maar gaan mijn klanten dat kopen?) waar gaan we de inkopen doen, wat wordt de prijs etc etc

Op een speelse manier leerden we klantgericht denken, klantvriendelijkheid, service, inkoop, verkoop (hoofdrekenen!) etc Bij het vullen en programmeren werkt hij netter dan zijn vader en ondertussen weet hij ook om te gaan met verantwoordelijkheid van alarm, sleutel, pand van een ander, geen overlast etc..

Allemaal mooi meegenomen en we doen het heel speels, dat verzeker ik je, maar het belangrijkste is dat hij passief inkomen heeft.

Tijdens taal, rekenen en geschiedenis hoort hij kaching, kaching, het geluid van de rinkelende kassa.. Niet dat hij een geldwolf is maar school wordt ineens een stuk leuker.

Op woensdagmiddag of soms in het weekend rennen we een ker extra door de winkel voor nieuwe voorraad en rijden even langs de automaat.

Op de plaatsing na (als je pech hebt een heel weekend keihard zwoegen) is vullen een eitje. Even wisselgeld nakijken en de kassa afromen.

Natuurlijk brengen wij direct NIsandeh’s wijze lessen van de Financial Freedom in de praktijk.

van de kassa vullen we eerst het wisselgeld bij, de rest is de omzet. Daarvan moeten natuurlijk ook weer boodschappen gedaan worden dus al het geld blijft in de kassakoffer. Maar wat verdient Niels dan?

Omdat wij bescheiden prijzen aanhouden (het is tenslotte een soort kantine voor een vriend) is de marge 10-25%. We rekenen een winst van 10%. Die mag elke week uit de omzet worden gehaald.

Die 10% verdelen we in twee delen:
Het ene deel gaat gewoon naar zijn zakgeld/spaarpot. Dat geld heeft voor een deel al goede bestemmingen gevonden in de nieuwste Nintendo-spelletjes, een nieuwe voetbal of gewoon een snoepje. Er is ook nog wat over hoor..

Het andere deel gaat naar zijn “Nooit Meer Werken Pot”. Thuis hebben we daarvoor een soort plastic kluis staan die meteen uitrekent wat je erin gooit, hoeveel er al inzit en hoeveel je nog moet sparen om bij je doel te komen. Er zit nu al ruim 150 euro in zijn nooit meer werken pot.

We zijn inmiddels zover dat we net een tweede automaat hebben draaien en nummer 3 wordt volgende week geplaatst want zus van 16 ziet dat ze meer kan verdienen met een automaat dan met oppassen en bijbaantjes en wil ook een automaat.

En als we vandaag geen zin hebben dan doen we het een andere keer.. heb je omdat je (sinds vorige week) 11 bent of omdat je zit te puberen even geen zin dan doe ik het wel een keer. het is een kleine moeite 😉

Natuurlijk zijn er meer soorten automaten en ook nog veel manieren van passief inkomen. Ik hoop dat mijn kids door deze ideën iets slimmer worden met geld dan ik al die jaren ben geweest.

Wat zou het gaaf zijn om op hun 25e te kunnen constateren dat de speelse lessen hebben bijgedragen aan een onafhankelijk bestaan, dat automatische geldstromen maken dat ze zich geen zorgen hoeven maken, dat ze kunnen kiezen wanneer ze willen werken en vooral: wat ze willen doen met passie?

Eveline van Dijk
11 years ago
Reply to  Kees

Kees, geweldig! Eveline

Corine
Corine
11 years ago
Reply to  Kees

Wat een goed idee! Met een zoon van 10 en een dochter van 8, wil ook ik als moeder mijn kennis met mijn kinderen delen. Wat een leuke en duidelijke manier is dit. Na 1x Business Bootcamp kan ik me niet meer voorstellen dat ik nog nooit van passief inkomen had gehoord en dat terwijl ik 46 ben!

Gelukkig hoeven onze kinderen niet zo lang te wachten.

Finn Sesay
11 years ago

Ik kwam in aanraking met Business Bootcamp nadat ik me had opgegeven voor de Train de Trainer van Nisandeh (eind 2009). Ik had geen kaas gegeten van het runnen van een bedrijf en dacht echt dat ik dat eerst allemaal moest leren.
Wat ik leerde is dat ik vooral beslissingen moet maken en gewoon maar doen en dan bijstellen om het nog succesvoller te doen.

Sjak Rijnaarts
11 years ago

april 2011 Business Bootcamp gedaan.
Als ZP’er kwam het werk toch wel. Nu gestart met samenwerken met derden: biogas, ovens voor zonnecellen in samenwerking en mijn website aan het bouwen met derden.
We gaan nog heerlijk een aantal jaren echt ondernemen.

Futuroloog: De nieuwste grote boost wordt duurzame energie met grootste boost in 2015. Nou dat gaat het worden!!
Wie wil partner worden.

Dit dankzij de move vab de Business Bootcamp

Martine Verweij
8 years ago

Vóór de Business Bootcamp was ik aan het worstelen in mijn bedrijf. Ik had geen idee wat ik wilde en helemaal niet hoe ik moest ondernemen.

Na de Business Bootcamp en 3 gratis vervolg ‘events’ heb ik een remarkable product ontwikkeld, heb ik binnen een maand eindelijk winst gemaakt met mijn bedrijf en weet ik precies wat ik met mijn bedrijf wil en hoe ik daar moet komen.

Met de winst van die maand heb ik een ticket voor de Master Entrepreneur training gekocht en de weg naar succesvol ondernemen is opeens zo moeilijk niet meer!

Bedankt Nisandeh, Vered en team!

Kees van der Stel
10 years ago

Ik ben nog volop bezig met de implementatie van de inzichten uit het Business Bootcamp van januari 2012. Er loopt een herpositionering van mijn groepsprogramma Innerlijk Leiderschap en ik ben aan het studeren op de voor mij juiste opzet van een blog. Op initiatief van een van mijn teamleden neem ik even de tijd om mij goed te oriënteren hoe die blog er precies uit gaat zien.

Het is best ingrijpend voor me wat ik aan het doen ben als ik eerlijk ben, maar Nisandeh heeft me tijdens de Business Bootcamp tot het inzicht gebracht dat het roer om moet. Doorploeteren op de manier waarop ik het tot nu toe doe levert me niet voldoende resultaat.

Het bovenstaande is wellicht niet het antwoord op de gestelde vraag, maar ik geef wel het eerste resultaten van de Business Bootcamp inzichten weer.

Be the change you want to be. Kees

Heleen Verduin
Heleen Verduin
11 years ago

Nisandeh heeft mij wakker geschud in die zin, dat hij mij heeft geleerd te focussen. Dus niet meer veel verschillende acties, maar duidelijkheid en helderheid in wat ik wil bieden en welk probleem ik voor de ander kan oplossen. Mijn focus is niet meer geld verdienen, maar mijn waarde aanbieden en daar een inkomen mee genereren. Dank je wel Nisandeh!

Catja Schaart
11 years ago

Hé Jeannette,

Wat lees ik nu? Optreden op het Passive Income in 28 Days? Wat goed! Ik ben blij dat ik bij de Life Skills University in je team zit en dat ik je zie groeien van een Bonzai-boompje naar een grote schitterende boom.

Ook ik maak een enorme groei door en gooi op een aantal punten dan ook rigoreus het roer om. Mede door de Life Skills University-leden en het team komt er bij mij naar boven wat er altijd al inzat.

Ik wil je graag helpen met ideeën en het verder vertellen/ delen van je verhaal…..

See you soon en voor de anderen (ook) een heerlijke zomer!!!!!

Sharon van den Biggelaar

Business Bootcamp november 2010

Vorig jaar november ben ik samen met Linda Lammers naar Business Bootcamp gegaan. Op advies van een oud collega en geheel open minded zijn we gegaan. Linda als zelfstandig onderneemster, die dacht dat ze wist wat ze wilde en ik als werknemer, die absoluut niet wist wat ze wilde. Grote vragen gingen mee: wat wil ik in het leven, waar ben ik goed in en waar wil ik naar toe in mijn toekomst. En de allergrootste vraag; kunnen we ook samen iets doen in de toekomst…

Een weekend lang hebben we ons gegeven, aan alle activiteiten meegedaan met volle overtuiging zo nuchter als we zijn. We hebben mooie contacten opgedaan, veel mensen gesproken en heel veel nagedacht. Maar of we met een concreet plan of idee zijn weggegaan; dát eerlijk gezegd niet.

Toch was dit niet het einde van ons Business Bootcamp avontuur. We zijn nu 7 maanden verder. Mijn baan is opgezegd en ik ben fulltime zelfstandig ondernemer (shar-on.nl) , over 2 maanden krijgen Linda en ik de sleutel tot ons eigen kantoorruimte en de activiteiten die Linda als zelfstandig ondernemer (lindalammers.nl) deed zijn compleet omgegooid. Samen zijn we nu ook trotse eigenaressen van ShareAll.nl

En nog drong het de eerste paar maanden niet tot ons door (sorry Nisandeh…), maar toen mensen ons vroegen hoe we eigenlijk op dit punt zijn beland, kwamen we toch terug op het Business Bootcamp weekend in november 2010. Het bewijs uit zich in woorden en kreten als: “mindset, geen hobby maar een bedrijf, ondernemen is risico’s nemen, kansen zien” die we te pas en te onpas tijdens het ondernemen roepen en vol overgave uitoefenen.

Dus als je over ons/een succesverhaal wil spreken: “twee hartsvriendinnen die 7 maanden terug nog niet hadden kunnen dromen dat hun droom werkelijkheid zou kunnen worden, hebben het toch bereikt.”

Samen ondernemen, mede met dank aan Business Bootcamp.

p.s. onze ondertekende commitments… uitgekomen, nu al!

Tony van Heso
11 years ago

Niet iedereen kan klikken op LIKE bij mijn facebookreactie, dus op verzoek het bericht ook hier, ben ik inspirerend: klik dan op het duimpje onder mijn bericht…

Vorig jaar heb ik mijn omzet verdubbeld, dit jaar ga ik opnieuw voor verdubbeling, maar de uitdaging is meer vrije tijd.

Sommige oplossingen klinken eenvoudig maar in jezelf is er weerstand tegen. Ik verhoogde mijn tarieven en was bang klanten te verliezen.

Nu ben ik volgeboekt, krijg meer geld voor hetzelfde werk en mensen reageren anders dan verwacht: “oh, is dat jullie dagtarief? Dan zijn jullie zeker wel heel erg goed” Dat was heel apart om de eerste keer te horen. Bij 2 tv’s naast elkaar die er hetzelfde uitzien en de ander veel duurder is, verwacht je toch ook dat die duurdere veel beter is?

Feit is wel: Heso Vloerenbedrijf maakt het waar, wij zijn de beste, “we overdeliver!”
Ook dit heb ik geleerd van Nisandeh: als je goed bent, zeg het, ben je de beste, zeg het!
Heso is 90 jaar, een lange traditie van kwaliteit leveren op vloerengebied, waarom niet de waarheid zeggen, waarom verstoppen achter een vreemd soort bescheidenheid?

Heso helpt slachtoffers van aannemersfouten en zorgt weer voor nachtrust.
Geef ons de sleutel van uw pand, ga lekker op vakantie en wij fiksen alles!

Nog 1 dan: passief inkomen, geleerd tijdens de Business Bootcamp en vervolgtrainingen:
Ik regel voor jou een woning in Duitsland, regel de hypotheek, regel de huurders en het kost jou alleen een jaaropgaaf / loonstroken en een paar handtekeningen, geen of nauwelijks inleg en levert je elke maand geld op zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen.
Dit is mijn eigen praktijkvoorbeeld: elke maand na aftrek van alle kosten 900 overhouden en dit jaar mijn huis 1x bezocht. Zonder Nisandeh had ik er nooit aan gedacht om anderen ook blij te maken met deze mogelijkheid.

Ik heb wel meer voorbeelden, veel Open Circles studenten ervaren dit met mij, je krijgt vaak meer dan je hoofd bevatten kan, meer dan je implementeren kan EN HET WERKT!!!

Ik wens jullie allemaal hetzelfde succes en meer!

Groet en knuffel, Tony

Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek
11 years ago

Afgelopen februari bezocht ik voor het eerst de Business Bootcamp. Ik was direct “verslaafd” aan de energie van Open Circles en de visie die ze uitdragen.

Nisandeh heeft mij wakker geschud en mij de spreekwoordelijke schop onder de kont gegeven. Ik ben hierdoor weer in mogelijkheden gaan denken, in plaats van in belemmeringen.

Momenteel zit ik midden in het traject van de vervolgtrainingen, ik probeer mij zoveel mogelijk technieken eigen te maken. Daarnaast geven ze mij de nodige focus, energie en halen mij uit mijn comfortzone, zodat ik het succes kan bereiken dat in mij zit.

De afgelopen vier maanden hebben mij zover gebracht dat mijn, lang uitgestelde, plan voor mijn website al ver gevorderd is. Dusdanig concreet dat het deze zomer vorm krijgt. Daarnaast ben ik een aantal serieuze mogelijkheden aan het uitwerken om passief inkomen te genereren. Binnenkort zal ik dan ook mijn eerste stappen zetten op weg naar financiële vrijheid.

De trainingen geven mij de juiste tools om mijn doelen te bereiken. Ik ben evenwichtiger en daadkrachtiger, mede doordat ik een betere balans gevonden heb tussen werken, zelfontplooiing en spelen. Tevens geven ze mij energie, zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen. Maar het meest belangrijke is dat het me HAPPY maakt.

Ik geniet veel meer van het nu en sta open voor hetgeen het leven mij te bieden heeft. Ik merk dat deze positieve energie door werkt op alles in mijn omgeving…

Ik ben ervan overtuigd dat hierdoor de juiste mensen op mijn pad komen.

Ik ben er nog niet, maar ben zeker op de goede weg naar “fulfilling my potential!!”

Groetjes en een dikke knuffel,

Ingrid

Nicolet Groen
11 years ago

Ik ga in september voor het eerst naar Business Bootcamp maar heb vandaag deel mogen nemen aan het Business Acceleration Program. Mijn succesverhaal zal dus pas in de komende maanden volgen. Ik ben wel blij en bevestigd dat mijn eigen werkwijze al veel overeenkomsten heeft met de punten die vandaag allemaal zijn genoemd en het geeft me nu al de boost om mijn eigen website flink onderhanden te nemen en mijn blog te integreren. Kan niet wachten om 2 hele dagen te worden ondergedompeld in informatie!

Robert van der Wolk
11 years ago

Hier is een life-changing succesverhaal:

Een groentje, of liever gezegd een jong groentje. Beter kan ik het niet omschrijven. Ik was begin 20 toen ik voor het eerst in contact kwam met Nisandeh en Open Circles.

Naar aanleiding van een vijfdaagse training van Roy Martina, waarin Nisandeh een gastrol vervulde als toptrainer, werd ik nieuwsgierig naar wat hij me nog meer kon bieden. Hij intrigeerde me – zijn appearance, zijn uitleg, zijn kijk op het leven.

Niet lang daarna volgde ik zijn introductieseminar Leef Lekker – het recept voor succes. Ik was direct ‘hooked’. Hoewel ik niet totaal overtuigd was dat ik van mijn leven zoals dat op dat moment was een groot succes kon maken – ik stond op dat moment als een quasi depressieve twintiger met al ruim 15 jaar diabetes en een gezichtsvermogen van minder dan 10% aan mijn beste oog in het leven – ik schreef me toch in voor een vervolgtraining. The Discovery.

Vele trainingen volgden en langzaam maar zeker begon ik te geloven in mijn eigen kracht.

Zelfs trainingen waarvan ik in eerste instantie niet dacht dat ik er een grote meerwaarde aan zou hebben, bleken later van groot belang.

In exact vier jaar behaalde ik in 2009 mijn Bachelor diploma in Human Resources Management. Zonder enige vertraing. En dat met een chronische handicap aan de ogen! Dankzij de lessen die Nisandeh me geleerd had, wist ik dat ik het potentieel in me had om meer uit mijn leven te halen. En 2009 bleek de ultieme tijd te zijn om deze overtuiging in de praktijk te testen.

Met het vooruitzicht dat ik op korte termijn als dialysepatiënt mijn vrije tijd zou moeten inleveren en minstens drie keer per week een halve dag aan een machine zou moeten zitten om me letterlijk in leven te houden, zette ik als een professioneel schaker een risicovolle doch mogelijke kansrijke zet: ik zette mijn onmogelijke droom om in een doel en nam de eerste stappen om dit doel te verwezenlijken. Het doel? De 800+ kilometer lange voettocht naar Santiago de Compostella.

Inmiddels ben ik al ruim een jaar aan het dialyseren en heb ik feitelijk vier van de zeven dagen de mogelijkheid om mijn leven invulling te geven. Desondanks heeft me dat niet weerhouden om nog meer grootse doelen te zetten, én resultaten te bereiken. Want zoals ik al in mijn eerste contact met Nisandeh hoorde: Success is easy, when you know how.

Anno 2011 ben ik actiever dan ooit: ik ben oprichter van het trainingsinstituut voor jongeren, studenten en young professionals, werk hierin als trainer en coach en schrijf daarnaast met regelmaat artikels voor mijn website, waar mensen kunnen lezen hoe ze meer uit hun leven kunnen halen. Ik sta daadkrachtiger in het leven dan ooit tevoren en geniet zoveel ik kan van de aaneenschakeling van momenten die we het leven noemen.

Eén van de trainingen die ik bij Open Circles gevolgd heb en waar ik achteraf nog ontzettend veel aan gehad heb was ‘How to Write a Book’. Want vanaf 3 juni j.l. mag ik mezelf ook een published author noemen. Mijn boek ‘Geef nooit op’ is bij meer dan 40 online boekwinkels te verkrijgen en ze gaan als warme broodjes over de digitale toonbank!

Hoewel ik mezelf nog als startende (internet) ondernemer zie, heb ik mijn succes (en tevens de hoge kwaliteit van mijn leven) grotendeels te danken aan de tips, technieken en life-changing aanpak van één van de meest inspirerende leraren die ik ooit ben tegengekomen: Nisandeh Neta.

Van een quasi depressieve twintiger naar een rasoptimist die zijn grenzen blijft verleggen, ook als ondernemer ☺

Heleen Klop
11 years ago

Wauw, Robert, wat een verhaal! En wat een passie voor het leven klinkt eruit! Zeer inspirerend: Volhouden en doorgaan. Petje af. Bedankt dat je dit wilde delen.
Groet Heleen

Anouk Plantinga
11 years ago

Wow Robert, wat mooi om dit te lezen. Geweldig levensverhaal!

Jacqueline Lammerts
11 years ago

WOW Robert,
Jouw verhaal laat duidelijk zien hoeveel Kracht wij mensen hebben. En hoe belangrijk het hierbij is om uit te reiken naar anderen als je het “even” niet meer weet. En dat anderen met hun Wijsheid je weer kunnen ondersteunen opdat jij jouw pad blijft volgen. TOP van je!
Je verhaal raakt me.

Astrid van den Broek
Astrid van den Broek
11 years ago

Wauw, Robert. Wat een voorbeeld ben jij voor jouw generatie! En wat een 180 graden transformatie heb je doorgemaakt. Veel succes en plezier met al je nieuwe doelen. Ben ervan overtuigd dat je ze gaat halen.
Hartelijke groet!
Astrid

Gina Wijsman
11 years ago

Wat een geweldig succes heb je geboekt Robert! Super om te lezen!

Marcel
Marcel
11 years ago

Go for it, Anneke. Here’s my thumb! regards, Marcel

Anouk Plantinga
11 years ago

Wat leuk om te lezen wat jullie met al onze tips gedaan hebben!!!

De Business Bootcamp was het begin van een heel traject bij Open Circles. Ik was direct ´verslaafd´ en heb inmiddels allerlei seminars bij Open Circles gedaan, o.a. als e-teamlid. De Business Bootcamp was een halfjaar geleden. Toen had ik niets en nu heb ik een bedrijf met een partner. We zijn heel actief in de social media waar we tot voor kort nog geen benul van hadden, en verzamelen informatie voor een boek. Succesvol, in de zin van veel klanten en omzet, zijn we nog niet, maar dat gaan we wel worden!

Het belangrijkste van Open Circles in mijn leven is toch wel de verandering in mijn denken geweest. Dat ook ik (succesvol) ondernemer kan zijn en dat ondernemen iets is wat je met je hart doet. Dat je op een totaal andere manier kunt ondernemen dan de manier die we gewend zijn in deze maatschappij. Het geeft mij vertrouwen in mezelf, in anderen en maakt me blij.

Geraldine Nesbitt
9 years ago

Business Bootcamp is a life changer, more than I expected.

My business was in a slump, seriously. And I had no idea what to do about it. All I did was get more and more stressed. Then I did Business Bootcamp, Vered’s women’s day and the Business Blogging Master Class.

It exposed me to a whole new way of looking at myself and my business. My days are now better planned and my antenne are honed for what’s going on around me. I reassessed my blogging activities afrer giving my websites a face lift. Business didn’t pick up immediately, but I kept going – reacting to others, sharing my expertise where possible, blogging. But there’s more.

I have always been a giver, but had started to take the words of people around me to heart and had developed a miserly attitude to giving (not being wholehearted).

Well, I changed that one back, started giving again where I could and doing it just for the sake of it.

And lo and behold, I am receiving – gratitude, help in return, and more than that. One of my goals for this year – to be more professional about my teaching capabilities – may become a reality faster than I imagined and it landed on my plate as if out of nowhere.

Oh, and my initial disappointment at thinking I had a common, nice to have product has changed.

My product is not so common: I have a combination of skills and experience that make me different from the rest. Add my language skills to my exensive business experience here and in Ireland and my business education and I might just be the Harley Davidson of translators.

Jan de Lange
Jan de Lange
11 years ago

De Business Bootcamp van november vorig jaar was een soort laatste strohalm die mij door mijn broer werd aangeraden. Ik had al twee jaar geworsteld met het zelfstandig ondernemerschap maar daar niet veel succes mee gehad. Eigenlijk stond ik op het randje van faillissement. De Business Bootcamp heeft me bewusty gemaakt van de vele leerpunten die ik had mogen maken en dat ik dingen fundamenteel anders moest aanpakken. Met name mijn houding tov netwerken en de concurrentie is wezenlijk veranderd. Meteen in het nieuwe jaar merkte ik dat mijn nieuwe mindset vruchten begon af te werpen. Er kwamen weer kleine opdrachten binnen en ook voor de toekomst ontstond perspectief.

Omdat ik toch nog wat geld bij elkaar geschraapt heb voor de Master Entrepeneur kon ik mijn ontwikkeling voortzetten. Ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb. Het werd mij meteen de eerste dag duidelijk dat ik me op veel te veel dingen tegelijk richtte. Mijn doelgroep was overheid en mkb. Veel te breed. Als je je aan de ene doelgroep presenteert diskwalificeer je je voor de ander. Ik heb meteen besloten afscheid te nemen van een groot deel van mijn doelgroepen en me voortaan alleen nog op één doelgroep te richten. Ik merk dat dat werkt en me veel meer energie geeft.

Ik heb geleerd veel meer op mijn gevoel af te gaan. De dingen te doen waar ik energie van krijg, waarvan ik merk dat ik anderen ook energie kan geven. Het werk wordt er niet alleen leuker van het wordt ook nog eens veel makkelijker nieuwe klanten binnen te halen.

Inmiddels heb ik ook de Financial Freedom achter me. Ik voel me weer op en top ondernemer. Er is gelukkig meer dan het doen van je ZZP-kunstje. Veel meer. Ik heb gemerkt dat ik het leuk vind om business ideen te ontwikkelen en daarmee aan de slag te gaan. Vroeger zou ik dat niet gedaan hebben en kansen hebben laten liggen. Nu neemik actie en moet ik me zelfs af en toe afremmen om niet teveel ineens te doen.

Kortom van bijna failliete ZZP-er naar een inspererende en energieke ondernemer, het succes van de Business Bootcamp

Koen Snoek
8 years ago

Ik heb zoveel geleerd op de Business Bootcamp.

Wat ik direct deed was een LinkedIn pagina maken, mijn doelgroep beter omschrijven en emails Facebook enzo uitzetten… Ik werk nu met veel meer focus en haal mijn deadlines.

Een muzikale groet,
Koen

Anna Klijn
11 years ago

Business Bootcamp is een uitstekende plek om mee te beginnen wanneer je met het ontwikkelen van JEZELF en je bedrijf bezig bent. Aanbod van trainingen en cursussen op de markt is groot. Maar er zijn weinig instituten die de mogelijkheid geven om in de juiste richting te gaan denken zoals Business Bootcamp het doet.

Het is niet de kennis wat belangrijk is (voor mij ) maar een vermogen om met lichaam, geest en denkwijze in de juiste richting te gaan bewegen en verder te groeien. En dat is wat de training speciaal maakt. Nisandeh helpt mensen om zelfstandig in de juiste richting te groeien. En dat is meer waard dan kennis die je niet weet hoe te implementeren.

Janine Dumont
Janine Dumont
11 years ago

Voor alle starters:
Als starter heb ik (nog steeds) erg veel aan de Master Entrepreneur en Financial Freedom training. Ze hebben voor een superverfijning van mijn concept gezorgt. De combinatie één doelgroep + onderzoek die + en och als je dan toch test, test dan meteen even je 10.000 euro concept, heeft bij mij grote verandering gebracht. Mijn hele ondernemingsplan is rigoreus gewijzigd, geheel gericht op het 10.000 euro concept en inderdaad één doelgroep. Zo word ik die grote vis in die kleine vijver. Daarnaast ben ik een aantal zaken aan het opzetten en ontwikkelen om passief inkomen mee te genereren. Ik stort me nu nog serieuzer op mijn educatie en heb die ook in mijn planning meegenomen. Kortom een hele gezonde evenwichtige mix van meerdere activiteiten en ik bruis, ik ga als een sneltrein en ik ben nog startend. Kan het juist alle starters aanbevelen om hieraan deel te nemen, je kunt nu nog zo makkelijk verbeteren zonder last te hebben van je beslissingen van jaren geleden. Wil je echt goed starten bereid je dan ook gedegen voor en volg deze trainingen. Dan is je kans van slagen enorm groot!
Hartelijke groeten van Janine Dumont

Riet de Vlieger
11 years ago

In april 2010 namen mijn business partner en ik deel aan het Business Bootcamp.

Nog datzelfde weekend leverde mijn “ Opportunity Knocks -advertentie” de door mij gevraagde financieel adviseur op. We hebben een buitengewone click met elkaar, en supporten elkaar waar mogelijk. Niet frequent, wel intensief.

Wat hebben we in onze business gedaan met de info uit het Bootcamp de afgelopen 15 maanden?

• Passief inkomen in 2010 met 64% vergroot
• De marketing van ons trainingsaanbod aangepast
• Listbuilding en nieuwsbrieven geautomatiseerd (met gratis tools)
• Teamwork geïmplementeerd en leiderschap gestimuleerd

Passief inkomen:
Na afloop van het Business Bootcamp namen mijn Business partner en ik ons voor om te gaan werken aan het vergroten van passief inkomen, en daar strategieën voor te bedenken.
We hadden op dat moment al een aantal producten op de markt: supplies voor image consultants en kleur- en stijladviseurs.

We maakten een plan, en zijn nu bezig dit plan te realiseren:
• Structureel flyers uitdelen, en de info op de website publiceren
• Introducties geven over de CD Roms voor stijladviezen (M/V)
• Nieuwe plannen maken en nieuwe producten lanceren
• Met een ijkpunt op 30 juni en op 31 december.

Eind juni 2010 (na 3 maanden dus) hadden we onze doelstelling niet gehaald, maar in het tweede halfjaar 2010 hebben we dat helemaal goed gemaakt, en daarmee over 2010 een omzetstijging van 64 % gerealiseerd. In het eerste halfjaar van 2011 zijn we er niet in geslaagd om een nieuw product te lanceren, daardoor liggen we opnieuw niet helemaal op het gewenste peil, maar zoals het er naar uitziet gaan we dit jaar wel opnieuw een groei realiseren, en wie weet ons doel van 50% omzetstijging halen. We gaan namelijk in het tweede halfjaar wèl een paar nieuwe producten lanceren.

Marketing van het trainingsaanbod:
Na het Business Bootcamp hebben we ook een paar minimale aanpassingen gedaan aan de marketing van ons trainingsaanbod. Daardoor blijken we precies die deelnemers aan te trekken, die we graag zien: mensen die de waarde zien van hoe wij dingen aanpakken, die durven te investeren in hun eigen groei en professionaliteit, en die tot de top van de image consultants markt willen behoren. Deze actie leidt tot meer voldoening bij alle partijen. De volgende stap is om de aantallen omhoog te brengen.

Automatiseren / systemen ontwikkelen:
Het was tijd om onze emaillijsten en nieuwsbrieven te automatiseren. We vonden een online service, die gratis is voor “kleine” aantallen (max. 3000 emails per maand; lijst max. 500 adressen) Al met al is het veel makkelijker geworden om onze doelgroep aan te schrijven. Het gehannes met emailadressen-bestanden is voorgoed afgelopen, en we versturen 1 keer per maand een nieuwsbrief. Het blijkt dat we voldoende informatie hebben om elke nieuwsbrief op een interessante manier mee te vullen.

Teamwork:
We organiseren 2 keer per jaar een dag voor ons netwerk. Daar hadden we altijd een hoop werk aan: onderwerp verzinnen en uitwerken, een datum, een locatie, catering, de financiën regelen, mensen uitnodigen en registreren etc. We besloten na het Bootcamp om elke keer iemand uit het netwerk te betrekken bij de organisatie. Die persoon verzorgt ook inhoudelijk een deel van de dag.

Dit idee levert frisse input op, we verdelen de taken efficiënter, we stimuleren leiderschap en het delen van kennis en vaardigheden. En wij hoeven het niet allemaal alleen te doen. We worden er allemaal beter van. Onze netwerk-dagen worden kwalitatief steeds beter en aantrekkelijker. En de ideeën voor de onderwerpen komen uit het netwerk. Veel beter !

Delen:
Het is mooi om de resultaten na 15 maanden eens op een rijtje te zetten, en te staven aan de tips uit het bootcamp. Zonder het Business Bootcamp zouden we veel minder ver zijn gekomen met ons bedrijf. De resultaten uit het afgelopen jaar vormen een nieuw platform voor de ontwikkelingen van het komende jaar.
Dank voor de gelegenheid onze resultaten te delen.

Diana van Haaften
Diana van Haaften
11 years ago

Wat een mooi verhaal!
En inderdaad inspirerend! Dit soort verhalen moeten verteld worden om andere vrouwen te laten wat voor kracht ze in zich hebben na dit soort ervaringen!

Suzan Jong
11 years ago

In april 2010 kwam ik voor het eerst in aanraking met Open Circles en de Business Bootcamp. Ik begon met een gezonde dosis scepsis aan het weekend en ben er laaiend enthousiast en vol energie uit gekomen!

Verbazingwekkend hoe anders ik me voelde na de bootcamp; vol energie, maar ook vol vertrouwen dat ik op het juiste pad was terechtgekomen en m’n business veel groter zou kunnen laten groeien dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Door een aantal relatief eenvoudige theorieen in praktijk te brengen, kon ik in 2010 m’n omzet verzesvoudigen t.o.v. het jaar ervoor. Het enige dat ik daarvoor heb gedaan, is m’n tarieven verhogen en een referral systeem opzetten.

Nu ben ik bezig om artikelen te schrijven voor m’n blog, Twitter, Facebook en een nieuwe website om m’n expert positie op te bouwen. Daarnaast ontwikkel ik nu een product dat nog niet bestaat en waardoor ik van “uurtje factuurtje” af kan komen.

Uitspraken als “get in the line, stay in the line”, “better to be a big fish in a small pond than a small fish in a big pond” en “success is always out of the comfort zone” hebben me gemotiveerd om door te gaan en mezelf te blijven verbeteren.

En het inzicht dat je geen miljoen op de bank hoeft te hebben om financieel vrij te zijn, heeft m’n ogen geopend! Ik denk anders over geld verdienen en ga anders om met het beheren ervan. Die financiele vrijheid waar ik al lange tijd naar verlang, die komt er!

Petra Lanphen
Petra Lanphen
11 years ago

Het succes dat ik heb behaald na Business Bootcamp, is dat ik me meer ben gaan specialiseren. En wel op het onderwerp waar mijn passie ligt: klantgericht communiceren.

Een tweede eye-opener is geweest, dat training een middel is, en geen doel. Ik ga dan ook mijn visitekaartjes aanpassen: ik ben geen trainingsspecialist, maar een trainingsspecialist klantgericht communiceren!

Henk Stomphorst
Henk Stomphorst
11 years ago

Als ik voor het eerst naar de Business Bootcamp kom, febr. 2010, is mijn leven als een zonsverduistering. Mijn vrouw is terminaal en ik heb door de omstandigheden (voor het eerst van mijn leven) al bijna een jaar geen opdrachten meer. Maar ik geniet met haar van het leven.

Tijdens de Business Bootcamp ontstaan de eerste ideeën voor een echt bedrijf. Bedrijven helpen door (mijn) kennis en ervaring samen te brengen in een nieuwe dienst.

In maart 2010 verlaat mijn vrouw dit leven.

Ik heb me tijdens de Business Bootcamp opgegeven voor de vervolgtrainingen Master Entrepreneur, Financial Freedom en Breaktrough to Succes. Daar worden de volgende zaadjes gepoot.

Ik ben niet zo’n snelle starter en de reboot van m’n leven heeft tijd nodig.

Sinds eind 2010 heb ik voldoende opdrachten om van te leven, niet uurtje factuurtje maar een vast bedrag per maand en tegen een resultaatverplichting. Ik kan nu leven van een tot twee dagen werk per week. De rest van de tijd gebruik ik om te genieten van dit leven en m’n nieuwe bedrijf verder vorm te geven.

April 2011 bied mijn huidige business partner Berend Jansen vrijblijvend zijn hulp aan om mijn initiatieven te ondersteunen. Sindsdien werken we daar een dag per week samen aan.

Onze uitgangspunten:
* alleen werken om passieve inkomensstromen te creëren vanuit de business
* geen geld van de bank gebruiken maar crowdfunding
* geen eigen servers maar een schaalbare oplossing in de cloud
* volledige uitbesteding van alle financiële en fiscale aangelegenheden
* maximale kosten mogen niet hoger zijn dan 25% van de omzet
* we besteden alles uit wat voor ons niet core-business is en wat anderen beter en/of goedkoper kunnen
* als we outsourcen werken we KPI gedreven: wij zetten de normen/kaders en als het erbinnen blijft hoeven we het niet te weten
* alle terugkerende werkzaamheden/acties vastleggen in een checklist of flowchart

CompanyFan heb ik samen met Berend opgericht mei 2011. CompanyFan helpt mkb opdat hun klanten zich ware fans gaan voelen.

CompanyFan goals:
* minimaal 25 ‘early adopters’ eind augustus
* 1000 klanten eind van dit jaar
* maximaal 2 dagen tijdsinspanning er persoon per week
* systematiseren m.b.v. tools, checklist en flowcharts

Verder is er een Joint Venture met Henriëtte Gelink en Cris Juta. Wij gaan opdrachtgevers, opdrachtnemers en de detacheringsburo’s helpen bij matching op basis van softskills i.p.v. puur op hardskills.

Henriette ken ik van Open Circles sinds aug 2010 hebben we regelmatig contact en sinds sept 2010 ondersteun ik Henriette en Chris bij het verder uitwerken/uitdenken van mogelijkheden rond het Juta-model. Een model dat o.a. gebruikt kan worden om de softskills van mensen in kaart te brengen.

Een ware win-win-win situatie:
* de kandidaten komt op een passende opdracht
* de opdrachtgever krijgt een passende kandidaat
* de detacheringsbureau’s

Het bouwen van internet platformen voor andere doeleinden, bijv. compliance, maar ook andere “initiatieven” die nog wat minder vorm hebben (bijv. calamiteiten), is een activiteit waarvoor we van verschillende kanten gevraagd zijn. Een deel van de geïnteresseerden zijn bekenden uit het Open Circles circuit.

Eclipse foundation wordt opgericht als ‘eigen’ goede doel. Het doel van de Eclipse foundation is mensen de schoonheid van dit leven te laten beseffen. Minder bedeelden in welke vorm dan ook ondersteuning bieden op hun levenspad.

Een leuke ontwikkeling is dat ik mijn zoon Bert en zijn vriendin Diana enthousiast heb gekregen voor Open Circles, en dat zij daardoor reseller zijn geworden dat een culinaire blad. sogoodmagazine.nl

John Wery
John Wery
11 years ago

Beste Henk,

Ik heb bewondering voor de stappen die je maakt en het positieve wat je teweeg brengt met alles wat je hebt doorgemaakt. Tevens denk ik dat je nee betrouwbare partner hebt gevonden als Berend die daaraan ook een hele positieve bijdrage aan kan leveren.

groet,

John

Janneke van de Haar
Janneke van de Haar
11 years ago

Beste Henk,

Wat heb je dat mooi geschreven, en veel meegemaakt..

Je verdiend een pluimpje en een duimpje..!!! Henk.!!

heel veel succes.

Groet janneke

Janneke van de Haar
Janneke van de Haar
11 years ago

Beste Henk,

Wat heb je dat mooi geschreven, en veel meegemaakt..

Je verdiend een pluimpje en een duimpje..!!! Henk.!!

heel veel succes.

Groet janneke

Mieke Ligthart
11 years ago

Ik wist het, je bent Top Henk!

Suzan Jong
11 years ago

Hey Henk!

Mijn duim heb je hoor! Super om te horen hoe goed je gaat en hoe alles voor je op z’n plek lijkt te vallen. Magic?

Groetjes,
Suzan

Romeo Haas
11 years ago

Beste Henk

ik heb ook anderen een duimpje gegeven maar voeg als extra toe dat ik hoop dat wij een keer een tegenslag- verhaalestafette kunnen maken ter inspiratie voor anderen die beproevingen tegenkomen en (te) snel het hoofd laten hangen. Ik heb voor een assesment opdracht een dagje mee gelopen in het zwerverscircuit. Wat een loosersbende zeg!

Je raakt je baan kwijt, je vrouw heeft je verlaten, je zet het (verder) op een zuipen en wordt dakloos!

Ik heb die dag in de rol van dakloze, erg veel gegeten en zag een dakloze spelen met een dure smartphone in een inloophuis. ( mijn huidig toestel kost 29 euro) Ik vroeg mij af hoe deze mensen zouden reageren als zij zouden horen dat anderen ergere dingen hebben meegemaakt dan zij, maar andere keuzes hebben gemaakt. Ik was onder de indruk van de warme en liefdevolle manier waarop deze mensen in zo,n inloophuis werden ontvangen en gevoed en heb me voorgenomen een keer wat voor deze vrijwilligers te doen.

Misschien kunnen we ze helpen door ze op verhalen zoals de jouwe te attenderen die zij op hun beurt weer kunnen delen met degene die onder hun zorg vallen?

Verhalen dus van mensen die lelijke dingen meemaken, maar er alles aan doen om door te gaan…..

Keep up the good work en hou mij op de hoogte van je companyfan concept.

Marcel Heijnes
11 years ago

Hoi Henk,

Erg inspirerend wat je geschreven hebt.

Tot in september

wgr Marcel

Saskia Steur
11 years ago

Henk, natuurlijk heb ik je ook een duimpje gegeven. Die verdien je dubbel en dwars!
Groeten een een big hug,
Saskia

Miranda Kampers
11 years ago

Allerbeste Henk,

Mijn duim is voor jou! Je hebt een weldoordacht plan dat je op een prettige manier tot uitvoering brengt. Het past prima in de branding trend: je merk is pas sterk als je klanten je fan zijn. Alle reden voor succes.

Ik blijf je acties volgen (hier, op Facebook en bij de Life Skills University).

Elise van Hijfte
11 years ago

Wat mij met name treft is de solide bedrijfsstructuur die werkelijk gericht is op duurzaamheid voor een ieder die ermee in aanraking komt/is. Toen ikzelf begin 90er jaren in de corporate wereld werkzaam was, besefte ik me terdege, dat wij niet gemaakt zijn voor al die druk en al die stress en dat het echt anders kan. Jouw bedrijf klinkt als een sprekend voorbeeld hiervan. Gefeliciteerd.

Simone Roodselaar
11 years ago

Hi Henk,
Je verdiend het, je doet zo je best met een zo liefdevolle bedoeling.
Big hug Simone

Kemal Wesenhagen
11 years ago

Beste Henk,

Super inspirerend verhaal, je bent TOP! Ik kijk uit naar onze volgende samenwerking:)!

Warme groet,

Kemal

Wilko van der Ploeg
11 years ago

Henk,

Helaas kan ik maar 1 duimpje geven… het liefst had ik je er 3 toebedeeld. Mooi en indrukwekkend verhaal.

Vr.gr.
Wilko

Joost Drijvers
Joost Drijvers
11 years ago

Beste Henk,
We kennen elkaar al sinds de eerste Open Circles trainingen en we werken al samen maar ik vind dat ook al die anderen mogen weten dat je een hele grote duim verdient.
Je bent een toffe vent om te kennen en om mee te mogen werken.

Heleen Klop
11 years ago

Henk, ik vind je super! Ik gun je alle succes van de wereld en ik hoop je nog heel vaak tegen te komen! Lieve groet, Heleen

Astrid van den Broek
Astrid van den Broek
11 years ago

Lieve Henk,

Vol bewondering en met tranen in m’n ogen heb ik je ervaring gelezen. En weet je, ik wist het niet. Teveel bezig met m’n eigen ding. (schaam).

Mijn duim heb je in het kwadraat! Jee bent wat mij betreft hét voorbeeld hoe je diepe dalen kunt overwinnen en er sterker uit komt.

Ik gun het je om succesvol en gelukkig van je leven te kunnen genieten terwijl je vrouw vol trots met je meekijkt?!

Hartelijke groet,
Astrid

Heleen den Haan
Heleen den Haan
11 years ago

Henk…. als ik het iemand gun om succesvol te zijn in de dingen die hij doet met de passie waarmee hij het doet… dan ben jij het wel! Ik hoop dat je snel, heel veel duimpjes krijgt voor je verhaal… omdat het niet alleen jou en je businesspartners een stap (of meerdere) op weg helpt, maar omdat het je klanten dicht bij een prachtig medium brengt waarmee ook hun klanten hun voordeel mee kunnen doen…. een win-win…
The sky is the limit!

Reinier Bloem
Reinier Bloem
11 years ago

De Business Bootcamp initiëerde mijn pad naar financiële vrijheid. Daardoor heb ik nu afscheid genomen van het uurtje-factuurtjebestaan en ga ik vooral de dingen doen die ik echt leuk vind.

Jacqueline Lammerts
11 years ago

Ik ben mijn pad bij Open Circels begonnen tijdens de Business Bootcamp eind november 2010.
Mij werd helder dat ik al zoveel in huis heb, alleen dat ik dit niet de waarde toekende wat het heeft en dat dit zoveel meer in een systeem uitgezet diende te worden.

Ik ben direct ná de Business Bootcamp mijn know-how gaan implementeren in een vierluikseminar én twee verdiepingsseminars! (zoveel know-how vloeide er uit mijn pen en wilde het daglicht zien!) Hiervoor diende ik echter wél uit mijn comfortzone te komen (tot dan toe werkte ik één op één). Ik ben deze seminars gaan uitzetten (mede door Social Media in te zetten zoals LinkedIn en Twitter, hiervoor diende ik mijn “oude website” aan te laten passen) en binnen 1 maand zat de eerste vierluik vol (mét zeer enthousiaste mensen)! En de tweede stond al gepland waarvan de eerste aanmeldingen al binnen waren.

Ik heb het boek: Leef Lekker zéker 4 keer gelezen en geïmplementeerd. En ik gebruik (nu nog steeds) ‘savonds en ‘smorgens de bijgeleverde cd’s om mijn mindset hoog te houden.
Na de inspiratie van de Business Bootcamp ben ik de Master Entrepreneur en Financial Freedom Intensive gaan volgen. Hierdoor kreeg ik o.a. zoveel helderder wat mijn niche is: (startende) ondernemers die vastlopen óf niet verder komen met hun onderneming. B.v. door angsten of beperkende gedachten/overtuigingen die maken dat ze maar niet uit hun comfortzone durven te stappen om succesvol te ondernemen!

Tja, hiermee diende zich een naamswijzinging én nieuwe website aan.
Verder ben ik mijn kwaliteiten gaan bundelen met andere ME ondernemers die nu binnen mijn onderneming ingezet worden met hun kwaliteiten (o.a. voor mijn “10.000 euro pakket”. En dit alles werkt ook weer zó inspirerend!
Dit alles heeft geresulteerd in “BLOOM! Empowering Seminars” die vanaf 17 maart “zéér actief” is.

Ik kan alleen maar zeggen dat de eerste stap om naar de Business Bootcamp te gaan mijn leven én mijn onderneming drastisch heeft veranderd én zoveel meer succesvoller en groei heeft gegeven!
Dit wens ik een ieder ook zó toe.

Op jouw succes!
En niet te vergeten mijn oprechte dank aan Nisandeh, Vered én het gehele team die zó inspirerend, ondersteunend én liefdevol aanwezig zijn. Elke keer weer.

Ron Siemons
11 years ago

Hallo ik las je commentaar en dacht ik schrijf je aan , ik heb een makelaars bedrijf in Panama, daarvoor altijd in de marketing gezeten vooral telefonisch verkoop duurzame energie zou een interessante markt kunnen zijn met het juiste product wie weet kunnen we samen iets opzetten laat maart ene berichtje achter op mijn site dan bel ik je terug.
groetjes Ron Siemons Directeur Siemonsrealestate.nl

Loes van der Veen-Hollander

Mijn successtory te danken aan Business Bootcamp. Ik ben oa. eigenaresse van een hondenpension, Bordercollie Kennel, GedragsInstituut en nog veel meer op het gebied van honden. Mijn zaken waren door het overlijden van onze zoon erg ingezakt en om zaken weer terug te krijgen na een dergelijk event is erg lastig. De rekeningen liepen op en er kwam geen einde inzicht dat dit zich op korte termijn zou gaan oplossen. Via een contact binnen de hondenwereld ben ik vorig jaar april in contact gekomen met Open Circles en ben ik voor de 1e keer naar Business Bootcamp gegaan.

Ik kreeg zoveel insights en handvatten waarmee ik direct als een gek aan de slag ben gegaan. Het eindresultaat van mijn eerste inspanningen na Business Bootcamp was dat tijdens de 2e Business Bootcampmijn omzet nagenoeg 2.5 x verdubbeld was.

Omdat Business Bootcamp steeds nieuwe items aanraakte ging mijn succes binnen mijn eigen gelederen gestaag door. Inmiddels gaat het zo goed en is mijn omzet wederom nog een keer verdubbeld.

Ik ben communicatietrainingen gaan geven wat nu uiteindelijk resulteert in het opstarten van een Communicatie Centrum waar honden en schapen een belangrijk communicatie middel zijn. Ik merk dat Business Bootcamp mij de “guts” en het vertrouwen in mezelf hebben (terug) gegeven. Maar vooral ook hoe ik mijn eigen business efficienter kan runnen waardoor met minder uren toch omzet gedraaid wordt.

Waarvoor mijn dank! Loes van der Veen-Hollander

Rob van der Lei
11 years ago

Beste Loes (van der Veen-Hollander)

geweldig dat je je droom hebt kunnen waarmaken.
Ik heb in 2007 mijn baan opgezegd op mijn droom ‘kunstenaar worden’ te volgen.
Sinds Business Bootcamp ben ik me meer op één ding gaan focussen namelijk herinnenringsschilderijen.
Ik las je commentaar en hoop dat je het niet erg vindt dat ik er op reageer. Het is met goede bedoeling onder het kopje ‘bijdragen’.
Neem maar eens contact op met me als je wilt.

Met vriendelijke groet
Rob

Krista Schaafsma
Krista Schaafsma
11 years ago

Lieve Jeannette,

Ik heb enorm veel bewondering voor wat jij in zo’n korte tijd op zowel zakelijk als persoonlijk vlak allemaal bereikt hebt! Ik heb het een beetje van een afstand gevolgd en je er af en toe ook zelf wel over gesproken, maar na het lezen van je blog realiseerde ik me weer hoe goed jij bezig bent geweest! Op een aantal punten herken ik mezelf in jouw verhaal en je bent voor mij zeker een inspiratiebron! Leuk om te lezen dat je je dan ook tot doel hebt gesteld om andere vrouwen te helpen de kracht in zichzelf te vinden. Voor mij heb je daar afgelopen zaterdag al een start mee gemaakt in het (te korte) gesprekje dat wij hadden op Sam’s verjaardag. Ik zou dat gesprek graag binnenkort onder het genot van een glas wijn met je voortzetten. Maar eerst lekker naar Bali! Geniet ervan, je hebt het verdiend!

X Kris

Astrid van den Broek
Astrid van den Broek
11 years ago

De Business Bootcamp heeft m’n ogen geopend. Was ik voorheen gepassioneerd vakidioot, nu ben ik na het volgen van de aanvullende cursussen een gepassioneerd onderneemster.

Van de nood heb ik een deugd weten te maken: 80% omzetverlies omdat al mijn grote klanten tegelijkertijd omvielen ruim een jaar geleden besloot ik het anders te gaan doen: na een periode van leren en broeden op al die nieuwe informatie, door angst en besluiteloosheid heen geworsteld om het anders te gaan doen. Ik heb me gespecialiseerd en ben gaan werken AAN m’n bedrijf ipv alleen IN mijn bedrijf.

Met verbluffend RESULTAAT.
-Binnen 4 maanden: 2 partnerships bij gerenommeerde bedrijven, preferred supplier van top tien bedrijf.
-Van vrijwel geen omzet meer naar 2 grote klussen (tienduizenden omzet) en diverse kleinere.
-En één mega grote optie in de pijplijn.

Allemaal via sociale media, netwerken en gericht mijn doelgroep opzoeken. En allemaal hebben ze me BIJ UITZONDERING alsnog gevraagd vanwege mijn unieke expertise. Terwijl de deur eigenlijk dicht was…….

Ook ben ik in de regio bekend aan het worden als specialist voor extra intelligente, inhoudelijk gedreven denkers. Weet de tv me prima te vinden en ben ik twee wekelijks op de buis.

Kortom: mijn bedrijf is in een stroomversnelling terecht gekomen. Waar ik inmiddels vooral blij mee ben, want: genoeg top ondernemers om me heen om de groei mee op te vangen. genoeg methodiek van Open Circles om het gestructureerd uit te bouwen en genoeg zelfvertrouwen om het allemaal te DOEN!

De volgende stap: m’n websites verder vullen en online zetten.

Ondernemen is leuke dan ik ooit had gedacht en ‘gewoon’ een vak wat je kunt leren!

Thanx Nisandeh, Vered en het team. Voor al jullie kennis, gedrevenheid en de voorbeeldfunctie die je inneemt! Ondernemers met hart voor mens en zaak.

Merijn Kegel
11 years ago

Mijn duimpje heb je zeker! Je energie is inspirerend!

Simone Roodselaar
11 years ago

Sas,
Ik heb je zien groeien en je groeit nog steeds, dus het succesverhaal is inderdaad nog lang niet afgelopen.
Ga zo door.
Hug Simone

Monique Stortelder
Monique Stortelder
11 years ago

Lieve Jeannette,

WOW!

X Monique

Helmy Kleinlugtenbeld
Helmy Kleinlugtenbeld
11 years ago

Het is niet vóór 20 juni, toch wil ik mijn ervaring delen.
Er is veel gebeurd!! Wat er veranderd is sinds de Business Bootcamp is bijna niet te omschrijven.

In februari ben ik geweest en heb toen besloten voor mezelf te beginnen met coaching gecombineerd met horeca. Tijdens die Business Bootcamp op de 2e dag besloot ik dat ik succesvol zou worden en dat ik ervoor ga… ‘all the way’. Nu weet ik wat dat betekent. Ik ben begonnen en heb veel uren erin gestopt… ondernemersplan, visie, missie, alles uitgewerkt. Door een blog van Nisandeh besefte ik me dat wij in 20 jaar zelfstandig ondernemerschap in de horeca 1 ding zijn vergeten, aan 1 ding te weinig aandacht besteed hebben, waardoor het niet succesvol was. En dat was MINDSET. Een GROTE eye-opener.

In april weer op de Business Bootcamp geweest. Daar kwam het besef dat MINDSET meer inhield dan ik dacht. Ik was op, moe gestreden en heb me overgegeven. Met de gedachte ‘Laat me maar leren wat ik moet leren, want ik wil succesvol worden’ heb ik me ingeschreven voor de Master Entrepreneur in oktober en Financial Freedom in december. Puur die inschrijving heeft al veel in zijn werk gezet.

In de afgelopen maanden kwam ik een heel aantal oude patronen tegen en dat waren o.a.: als ik hulp vraag ben ik zwak [anderen niet, ik wel….hmmm] + ik leef in tekort, ook m.b.t. geld + ik moet ervoor vechten om succesvol te worden.
Ik heb mezelf veel laten coachen in die patronen… het waren hardnekkige. Ik heb veel losgelaten en ben 2 keer ziek geweest.

2 Weken geleden had ik een afspraak met iemand die ik tijdens een leuke open dag heb ontmoet. Tijdens die afspraak kreeg ik gewoon een coachingstraject in de schoot geworpen. Super… en ik was er helemaal niet voor aan het werk geweest!! In mijn hoofd kreeg ik toen stemmetjes die zeiden… je hebt dit niet gezegd, je hebt dat niet gedaan. Mijn perfectionisme kwam naar boven… nog een paar coachings…

Op dit moment heb ik nog heel veel last van vermoeidheid. De dokter kan niet zeggen waar het van komt… [toch even voor de zekerheid laten checken]. Zelf ben ik ervan overtuigd dat het van het loslaten komt. Ik heb mijn hele leven in het race-tempo van de horeca geleefd en alles gedaan vanuit mijn hoofd… vanaf mijn geboorte. Nu leer ik te werken vanuit plezier en vanuit mijn gevoel. Ik zie heel helder dat ik afgeremd moet worden, dat ik mag ervaren dat het anders kan. Ik mag leren… NU. Dit is goed voor mijn toekomst, want al deze ervaringen kan ik gebruiken voor mijn eigen life coaching business… dat wordt LIFE CHANGING.

Wat ik me nu besef…Iedereen leert op een andere manier in het leven. Iedereen is op aarde met een ander levensdoel. Mijn doel is met mijn levenservaring anderen te laten groeien. En die levenservaring krijg ik op een presenteerblaadje aangereikt!!! Niet altijd leuk, wel heel leerzaam.

Nisandeh, dankjewel!! Jij hebt de aanzet gegeven voor dit leerproces. Ik heb geleerd BEWUST TE LEVEN!
Ik verheug me op de Master Entrepreneur en de Financial Freedom.

Heleen Klop
11 years ago

Beste Helmy,
Ik heb je, en je moeder, tijdens Business Bootcamp in April ontmoet. Wat een ontlading met het inschrijven voor Master Entrepreneur en voor Financial Freedom Intensive. Heel erg herkenbaar. En wat voelt het super om iets voor een ander te kunnen doen! Ik gun jou én je moeder heel erg veel succes. Hartelijke groet, Heleen

Eveline
Eveline
11 years ago

Wat een mooie verhalen om te lezen!

Business Bootcamp, waarom je moet gaan? Is er nog een aanvulling nodig?
Toch nog maar een successtory, want zo mag je het wel noemen.

Voor mij en voor mijn bedrijf heeft het Business Bootcamp van november 2010 een enorme verandering teweeg gebracht. Het heeft mij in een korte tijd op heel veel gebieden in mijn bedrijf, maar ook in mijn persoonlijk leven, heel veel gegeven.

Verandering, ontwikkeling en vooral een hele andere mindset, waardoor er enorm veel mogelijk is geworden. Zaken waar ik voorheen de mogelijkheid voor mijn bedrijf niet van zag. Zo mag ik binnen mijn beroep bijvoorbeeld niet adverteren. Ben binnen mijn vakgebied aan allerlei beperkingen gehouden, maar door alle cursussen bij Open Circles ben ik er inmiddels in geslaagd alle informatie te vertalen naar mijn professie.
Heel interessant! Ook voor de rest van mijn beroepsgroep!

Een paar resultaten op een rij:

Team:
Binnen 4 maanden na het Business Bootcamp heb ik een collega gevonden die direct aan de slag kon.
Vervolgens creeerde ik een secretariaatsteam, inclusief extra praktijkruimte, waardoor er nu gemiddeld 30 patienten per maand meer behandeld kunnen worden. Daarnaast lopen er inmiddels 4 stagiaires uit de opleiding wekelijks mee in de praktijk.
Van ZZP-er naar een team.

Patientenzorg:
De wachttijden lopen inmiddels terug. (voorheen was er een wachttijd van 4 maanden)
Er zijn nu meer services en nieuwe diensten voor de patient.
We werken elke dag aan excellente patientenzorg. Zoals een ‘remarkable product’. Het is bijzonder inspirerend om zo te gaan denken.

Inkomen:
4e kwartaal 2010: mijn inkomen verdubbelde t.o.v. het 1e kwartaal 2010. 1e kwartaal 2011: + 40% t.o.v. het 4e kwartaal 2010. Niet allemaal alleen te danken aan het Business Bootcamp, maar het heeft wel een enorme boost gegeven.

Businesswise:
Ben ik begonnen aan het ontwikkelen van een 2e Funnel, speciaal voor mijn vakgenoten, de mesologen; leuk! Druk bezig met een totale make-over van de praktijk. Heb inmiddels 3 andere bedrijfslokaties bezocht voor uitbreiding. Ongelooflijk.

Social media:
Begonnen met Twitter.. voor de praktijk.. wie had dat gedacht?! Begrijp Twitter inmiddels en leer elke dag. Mijn linkedIin connectes zijn ook toegenomen, maar belangrijker nog dan het aantal, ik heb heel veel bijzonder boeiende en mooie mensen leren kennen. Vooral de kwaliteit van mijn netwerk is enorm toegenomen.
.
Producten
Ik ben passief een boek aan het schrijven. Hoe? Dat leg ik misschien nog eens uit, maar ik heb er een systeem voor ontwikkeld. Werkt geweldig.
Daarnaast binnen 7 maanden nog 4 andere nieuwe producten ontwikkeld. Eigenlijk is er teveel om op te noemen.

Is het nog geloofwaardig? Tja, het is allemaal waar, het is allemaal gebeurd en ja.. er komt nog meer. Want dit is nog maar het begin.

Doing Business is so much fun!

Ik heb elke dag zoveel zin in de praktijk, in het leven, heb zoveel lol, voel elke dag de vibes en de potentie die ervan af komt. Werk heel veel, maar de energie die ik er van krijg is ongelooflijk! Ik ben ontzettend dankbaar dat Open Circles op mijn pad is gekomen en dat een collega mij aanraadde te gaan.

Ik kan het iedereen aanbevelen!

Succes in je Business!

Eveline

Margreet Jonker
11 years ago

Met de nodige scepsis begon ik in februari 2011 aan de Business Bootcamp. Maar wat ben ik blij dat ik gegaan ben. Inmiddels heb ik ook de Financial Freedom gedaan. Het mooie ervan is dat ik dit samen gedaan heb met mijn (zaken) partner. Wat een energie! Sinds kort werken wij in het bedrijf samen. Wat ik met name geleerd heb, is om goed te focussen. Wie zijn we en waar staan we voor? En wat is ons doel en hoe doelgericht gaan we aan de slag. Verder vind ik het heerlijk om in de positiviteit te denken, te handelen en de juiste mensen daar bij te betrekken. Denk ruim en in wat is wél mogelijk en daar strategieën op zetten.
Ons bedrijf krijgt een enorme boost. De vruchten gaan we in het tweede halfjaar 2011 plukken.
Hartelijke InnerQi groet,
Margreet

Saskia Steur
11 years ago

Hoe het Business Bootcamp mijn leven heeft veranderd

In februari 2010 ben ik naar het eerste Business Bootcamp geweest dat werd georganiseerd door Open Circles. Ik had geen flauw idee wat me stond te wachten.

Voor zover ik (onbewuste) verwachtingen had, werden die op alle fronten overtroffen.

Wat heeft het me opgeleverd? In één zin: Het heeft mijn leven veranderd.

Niet alleen breng ik de lessen van Nisandeh in de praktijk in mijn bedrijf, mijn vertaalbureau. Ik laat ook onze kinderen meegenieten van de nieuwe inzichten.

Passief inkomen – daar had ik nog nooit van gehoord. En nu? Mijn dochter van 14 geeft binnenkort haar eerste boek uit. Passief inkomen is daarbij een begrip waarmee zij opgroeit. Dat ik onze drie kinderen (14, 12 en 10) op zie groeien met een volkomen andere horizon en toekomstperspectief dan ik tot februari 2010 voor mogelijk had gehouden heb ik volledig aan Nisandeh te danken. Dat heb ik hem ook verteld. Als hier het verhaal zou eindigen zou ik het al een “success story” noemen.

Maar nee, daar eidigt mijn verhaal helemaal niet. Ik doe hier graag uit de doeken wat dit mijn bedrijf en mij als ondernemer heeft opgeleverd:

– ik heb meer focus
– ik heb mijn gemiddelde werkdag met 3 uur verkort
– ik besef nu hoe belangrijk passief inkomen is
– ik besef nu hoe belangrijk cash flow is
– mijn jaaromzet is, vergeleken met de afgelopen 5 jaar (!) met een factor 2,4 gestegen
– ik hanteer betaling vooraf (customer financing) – ongehoord in de vertaalwereld
– ik heb meer zelfvertrouwen als mens en als ondernemer
– mijn leven is op alle fronten met een factor 2,4 verbeterd (en op sommige fronten met een nog veel hogere factor)
– ik heb geleerd dat ik een bijdrage kan leveren aan de wereld.

Ik doe dit niet uit de doeken uit trots: ik doe dit uit de doeken uit dankbaarheid.

Nisandeh, bedankt, uit de grond van mijn hart. Je hebt me wakker geschud, je hebt me geraakt, je hebt me in beweging gebracht, je hebt van mij de ondernemer gemaakt die ik wil zijn en belangrijker dan alles: je hebt van mij de moeder gemaakt die mijn kinderen verdienen.

Mensen, ga naar het Business Bootcamp! Ga er heen met een ‘open mind’. Je kunt er zomaar herboren van terugkomen.

Een dankbare, gelukkige Saskia
The sky is NOT the limit

Miranda Kampers
11 years ago
Reply to  Saskia Steur

Hey Sas,

Super hoe jouw daadkracht, visie en energie jou nu al succes brengt. Ga vooral door, jij bent het waard.

Ik herken je verhaal als moeder heel goed. Prachtig om jonge mensen al zoveel mee te kunnen geven. We’re spreading the light, girl!

Duim voor jou.

Kemal Wesenhagen
11 years ago
Reply to  Saskia Steur

Beste Saskia,

Leuk om jouw succesverhaal te lezen! Je straalt het ook uit. Altijd inspirerend om met jou samen te werken. Mijn ondersteuning heb je! Veel succes en geluk.

Warme groet,

Kemal

Paul Steur
Paul Steur
11 years ago
Reply to  Saskia Steur

Helemaal mee eens :-))))
Paul

Astrid van den Broek
Astrid van den Broek
11 years ago
Reply to  Saskia Steur

Saskia,

Wauw, wist niet dat je dit allemaal op stapel had gezet. Top zeg!
Ben wel erg trots op al die mooie succesverhalen van onze Life Skills University groep. Wat een boost hebben we afgelopen jaar meegemaakt.

Ik gun het je van harte om op het podium je verhaal te doen!
Groet,
Astrid

Catja Schaart
11 years ago
Reply to  Saskia Steur

Saskia, wat geweldig! Ik geef je niet alleen een duimpje, maar kijk met bewondering hoe je het voor elkaar krijgt.

Ik vond het geweldig de Business Bootcamp (als E-teamleden) samen te doen.

Ik blijf je volgen en tot snel!

Roel Monnik
11 years ago

Hoi Jeannette,

Mooi om te lezen hoe je je (verder) ontwikkelt. En ook letterlijk: ONT-wikkelt oftewel: het wikkel eraf haalt, waardoor de kern steeds beter zichtbaar wordt. En die kern is prachtig en was dat natuurlijk altijd al!

Lieve groet,

Roel

Karin Hogenboom
11 years ago

Wat mij het meest is bijgebleven is de zin “create a massive, passive income”. Nadat ik een cursus had gegeven een paar weken na de Business Bootcamp kwam die zin weer in me op met het idee om een cd te maken met ontspanningsoefeningen voor de ogen. En daarmee mijn massive, passive income te creeeren.

Ook heb ik geleerd, door een kaartje die ik trok, om de tijd te nemen die ik nodig heb. Want je krijgt veel goede ideeen via de Business Bootcamp en ook via de blogs. En het is belangrijk ze te implementeren. Maar ik heb ook geleerd om geduld te hebben.

En nu, ruim een jaar later komt alles samen. Ontmoet ik iemand die me helpt mijn cd te maken en ontmoet ik iemand die me helpt dit alles op mijn website te gaan zetten en te verkopen. Ik heb dit afgelopen jaar nodig gehad om tijdens mijn cursussen mijn ontspanningsoefeningen verder te ontwikkelen, zodat ik ze nu op cd kan gaan zetten. Ook is mijn boek af, die ik als e book kan gaan verkopen en ben ik bezig een video te maken zodat ik die kan gaan verkopen. Maar ook nu heb ik geduld nodig.

Marina Schriek
Marina Schriek
11 years ago

Nisandeh, je vraagt ons om onze successen te delen.
Uiteraard doe ik dat graag. Mijn meest recente succes is het schrijven van mijn boek over burn-out. Het had wat voeten in aarde. Na een trage start volgde ik jouw advies en dat van Roy Martina om, wanneer mogelijk, tijd te blocken en er tussenuit te gaan met als enige doel het schrijven van mijn boek. Dat was twee weken geleden. Inmiddels is de blueprint klaar en de eerste hoofdstukken ook. Eigenlijk heel simpel, jouw stappenplan was duidelijk genoeg.

Ondanks al jouw moeite en energie tijdens de training Nisandeh, was er één ding waar ik op vastliep. Mijn innerlijke strijd tussen de ik die graag een boek wil schrijven en de ik die doodsbang is voor eventuele kritiek. Stel je toch eens voor dat iedereen het een beroerd boek vindt?! Je hebt me er nog zo voor gewaarschuwd.

Tijdens mijn ‘boek-schrijf-retraite’ raakte ik via Twitter in gesprek met een jonge ondernemer uit Breda. Dat mondde uit in het volgende blog.

Zwanger van een ….boek!
Dit stukje zit ik te schrijven in de Belgische Ardennen. Ik heb me hier twee weken teruggetrokken om mijn boek over burn-out te schrijven. Rogier van Wagtendonk van ‘The Next Trainer’ vroeg me om daar een blog over te schrijven. Hij voegde daaraan toe dat zoveel mensen waardevolle informatie hebben en rondlopen met het plan ooit een boek te schrijven, maar het niet doen. Terwijl het, aldus Rogier, zo belangrijk is.

Ja Rogier, dat zal allemaal wel, maar ik snap inmiddels helemaal waarom het er niet van komt om een boek te schrijven. Dat boek namelijk blijft liever in je hoofd in je hoofd zitten. Daar is het veilig en beschut en kan het kritiekloos een glorieus leven leiden.

Mijn boek-avontuur begon met een vaag gevoel van ongenoegen en een cursus. Het ongenoegen dat er zoveel mensen lopen te tobben die goed geholpen zouden zijn met een coachingstraject of training van mij. Vervolgens zag ik de aankondiging van Open Circles Academy voor een cursus om te leren een boek te schrijven. Tel één en één bij elkaar op en je hebt een geweldig idee voor een leuk ‘projectje’.

Dus toog ik naar mijn cursus en begon aan ‘mijn boek’. Dat ging met horten en stoten. Het idee was daar, ik deed een onderzoekje om te checken of mijn voelsprieten de behoefte van de markt goed opgepikt hadden. Ik begon aan een hoofdstuk indeling en…..kreeg het druk met andere zaken. Af en toe werkte ik nog wel aan het boek, maar het schoot niet echt op.
 Gelukkig had ik mezelf een forse stok achter de deur bezorgd. Ik had aan zoveel mogelijk mensen verteld over mijn voornemen. Erg leuk om te doen trouwens want alleen het voornemen al en dat ik het hardop uitsprak bracht me veel bewondering.

Je moest eens weten…

Ik had me voorgenomen om dat ‘varkentje’ in drie maanden te wassen en vertelde er dus meteen bij dat het vóór de zomer af moest zijn. De zomer is er om naar het strand te gaan en van de tuin te genieten, niet om achter je pc te zwoegen op een boek.
Maar, de zomer nadert ras, en het einde van het boek niet, dus besloot ik tot drastischer maatregelen over te gaan: ik sluit me op in de Ardennen en dan komt het allemaal goed.
Yeh, right. Hoe denk je dat het komt dat Rogier me vroeg dat blog te schrijven. Ik reageerde op één van zijn tweets. En zo raakten we aan het chatten. ‘Goh, lekker om helemaal in de flow te zitten en dan je boek te schrijven’, typte Rogier. Je moest eens weten dacht ik en typte iets bevestigends terug.

Olifant

Je moet weten dat ik maar in één hoek van het huisje internet kan ontvangen en dat is niet echt een fijne werkplek. Toch check ik dagelijks mijn mail, controleer even mijn tweets en ….surf weleens even op internet. Gelukkig maar dat uitgaand mailen niet gaat, anders zou ik zeker nog meer tijd in dat onhandige hoekje doorbrengen. Alles om maar niet aan dat boek te schrijven!
 Want lieve lezer, maak je geen zorgen hoor: dat boek komt er voor de zomer. Tijdens de training vertelde Roy Martina: ‘je eerste boek is als een bevalling van een olifant’, hij heeft helemaal gelijk gekregen.
Wat een ellende, wat een gevecht. Met veel pijn en moeite is het framework af en ik hoef alleen de woorden nog in te vullen, het schrijven zelf.
Eitje: ik weet waar ik over praat, ik weet waar de lezer behoefte aan heeft en ik kan goed schrijven.

Misselijk

Maar dat boek wil mijn hoofd niet uit. Er is een gevecht gaande van krachten die mij en het boek willen behouden voor de mogelijke gevolgen van het werkelijk aan papier toevertrouwen van mijn gedachten en die krachten die het juist een goed idee vinden om al die wijsheid te delen met de rest van de wereld, zodat vele lezers geholpen zijn met goed advies.
En wanneer innerlijke krachten vechten is het chaos. Vandaag ben ik er letterlijk ziek van. Ik voel me alsof ik een uitbundige zuippartij achter de rug heb. Terwijl ik geen druppel alcohol dronk de laatste paar weken. Overgeven van angst om deze stap te zetten en het echt te doen. Bah, bah, ik wist niet dat olifanten ook met zwangerschapsmisselijkheid komen..

Nu type ik dit blog. Nog meer uitstelgedrag, maar wel leuk en ook nuttig, want ik vergroot mijn stok achter de deur. Ik beloof jullie een update zodra het boek geschreven is, dat zou dus binnen twee weken moeten zijn.

Een kleine waarschuwing

Lieve boekschrijver-in-spé, mocht je nog steeds van plan zijn je boek te schrijven, een kleine waarschuwing is op z’n plaats:
Je kunt in het proces jezelf tegen komen en al doende zou het kunnen dat je wat angsten moet overwinnen.

Daar is nog nooit iemand slechter van geworden, dus aarzel niet langer, en ga er voor.
Het is een spannende en uitdagende rit! Nisandeh, Roy en Rogier hebben gelijk: de wereld zit te wachten op jouw wijsheid, dus…gewoon doen!

Marina Schriek, boekenschrijfster 

Door het schrijven van dit blog, doorbrak ik mijn blokkade en overwon mijn angst. Nu ik dit bereikt heb, voel ik me schrijfster. Ik schrijf zonder problemen. Ik sta anders in het leven en het is merkbaar. Mijn uitstraling is veranderd en de reacties die ik krijg ook. Nu wil ik niet meer succesvol zijn, ik ben het. En mijn mede-aardbewoners weten het ook. Alles komt op me af, ik mag ontvangen. Ik begrijp nu waarom Nisandeh en Roy tijdens deze training en ook tijdens andere trainingen zoveel tijd besteedden aan mindset.

Mindset, dat is het enige wat er is. Je bent wat je voelt.

Nisandeh, Vered, en jullie hele team, dank!

Marina

Miranda Kampers
11 years ago
Reply to  Marina Schriek

Hey collega,

Mooi verhaal dat je met ons deelt. Het belooft veel voor je boek ;).

Ik herken de worsteling helemaal; alles zit in mijn hoofd, maar op de een of andere manier strijden de stemmetjes om het hardst en vertrouw ik de woorden mondjesmaat aan de wiite vellen. Want weet je wat het is? Het wordt allemaal zo definitief op het papier. Maar dat is nou juist wat ik wil. Ik wil mijn kennis delen met de wereld!

Stapje voor stapje kom ik verder en nu de deadline van de uitgever dichterbij komt zet ik de stapjes sneller. Ik merk dat ik steeds meer geniet van de worsteling en dat ik die veilige comfort zone ontgroei. Mijn enthousiasme groeit en daarmee mijn schrijfproces.

Mijn boek is dit proces waard. In oktober houd ik mijn exemplaar van ‘De beste versie van jezelf! In drie maanden klaar voor je carriereboost’ in mijn handen en gaat het echte circus beginnen.

En die mindset? Vorig jaar zomer zou ik mijn boek schrijven. Ik heb er een jaar bijgepakt en dat is oké. In die tijd ben ik gegroeid en dat komt ten goede aan mijn boek. Mijn boek en ik maken het verschil!

Dubravka Vajagic
11 years ago

Na de Business Bootcamp is mijn leven een hele versnelde tempo richting bouwen aan een waardig bedrijf gekregen met een eigenaar die eindelijk volle vertrouwen heeft gekregen in zichzelf en de wereld om haar heen. Het is begin geweest van hele traject die ik bij Open Circles Academy aan het volgen ben. Een pad waar ik meet veel warmte ondersteund word en waar ik me eindelijk helemaal thuis voelt. Niet meer ontheemd maar lekker warme huis haven. En met elke stap op dat pad voel ik me zekerder en gedragen.

Miranda Kampers
11 years ago

Wow Jeannette,

Je hebt niet alleen een ongelooflijke power in je in, maar ook een zeer inspirerende manier je verhaal met ons te delen. Wat mij betreft is dat podium toch voor jou; laten we zeggen als toetje.

Je voornemen andere vrouwen te helpen met hun strijd lijkt me jou op ‘t lijf geschreven. Daar ligt jouw kracht en sensitiviteit. Mijn tip voor jou is: borduur voort op jouw persoonlijke verhaal en sla daarmee een brug naar de andere vrouwen.

Jeannette, ik hoop nog veel met je te beleven tijdens Life Skills University en wat mij betreft ook daarna. Succes op alle podiums van de toekomst!

Giovanca Hooi
11 years ago

Giovanca Hooi is de naam alleenstaand met 1 kind van 9.
Mijn onderneming helpt anderen uit hun vicieuze cirkel te komen door therapeutische massages en coaching. Al  7 jaar een onderneming en 6 jaar aan het kruipen geweest. 

Een klant heeft me naar de Business Bootcamp uitgenodigd en omdat ik nieuwsgierig ben en op zoek was naar groei op zakelijk gebied heb ik de sprong gewaagd. 

De manier van seminar geven was niet nieuw. Het dansen en de high fives waren bekend en was blij dat het een seminar was waar ook lol was. 

Nisandeh 2 dagen aangehoord en huilend de formulieren ingevuld wetend dat dit het is! Thuis aangekomen ben im het allerbelangrijkste gaan doen implimenteren! Ik begon gratis behandelingen te geven, mijn prijs ging omhoog en binnen 2 maanden zag ik mijn inkomsten zich verdubbelen.

Het boek Leef Lekker heb ik in 2 dagen uitgelezen en begon die ook te implementeren. Zo koppig als ik was dacht ik er moet nu verandering komen. En voor mij was de grootste eye opener dat ik met een systeem moest gaan werken om iets van mijn bedrijf te kunnen maken. Ik heb vorig jaar gezorgd dat ik alle Business Bootcamp heb meegemaakt en elke keer zag ik mijn inkomsten verdubbelen!!

Na de Business Bootcamp begon ik anders te denken en zag ook veel mogelijkheden op mijn pad komen. Ik was niet meer bang om nieuwe dingen uit te proberen. 

Nu 1 jaar later heb ik mijn inkomsten vertienvoudig!

Ik heb continuïteit in mijn klandizie. Klanten betalen me voor de value die ik ze geef. Ik werk minder uren verdien meer heb tijd over om te socializen en vooral tijd voor mijn kleine meid. 
Het hard werken is over!! Het hebben van een onderneming is Fun! Het samenwerken met anderen was een droom die nu werkelijkheid wordt. 

Ik ben mijn Product elke maand aan het perfectioneren. 

Ik heb geleerd via de Business Bootcamp dat het een proces is en dat je stap voor stap alles kan doen en dat in die stappen de groei van je bedrijf en jezelf zit. Ik heb zelf door mijn innerlijke groei mijn klandizie zien veranderen naar een heel andere groep. De andere cursussen bij Open Circles heeft me nog meer gebracht. Dit is alleen om een beeld te schetsen wat de Business Bootcamp alleen al voor me heeft betekent. 

Het is heel belangrijk om op bepaalde aspecten ook THE inner game te onderzoeken, als je dat hebt gedaan en kritisch kan kijken naar je overtuigingen die je hebt meegekregen gaat er een nieuwe wereld open! Dat is wat bij mij is gebeurd er was een enorme shift op alle gebieden. En de logo doet eer aan zijn afbeelding. Als je een steen gooit dan wordt de cirkel groter en groter en het heeft invloed op alle aspecten in en om je heen. 

Het implementeren is het allerbelangrijkste vond ik. Als je niks doet met de kennis die je hebt blijft het kennis maar doe je er iets mee dan worden het daden waar je de vruchten van kan plukken. 

Veel succes ook voor de anderen met hun verhaal. 
Ik hoop jullie en mezelf op het podium te zien

Giovanca

Thea van Dijk
11 years ago
Reply to  Giovanca Hooi

Heerlijk inspirerend om dit verhaal te lezen. Motiveert mij om verder te gaan met implementeren en vooral doen.

Caroline Schaafsma
Caroline Schaafsma
11 years ago

Lieve Jeannette

Ik heb je van ver zien komen en ben zo trots op je. Je enthousiasme en overtuiging zijn een inspiratie. Liefs, C.

Gina Wijsman
11 years ago

Ik bezocht de Business Bootcamp in oktober 2010. Begin 2010 had ik mezelf een ultimatum gesteld: mijn inkomsten moesten verdubbeld worden. Tot oktober was het me nog niet gelukt. Tijdens de Business Bootcamp kwam ik erachter dat ik een aantal essentiële zaken niet goed had aangepakt waardoor mijn streven gedoemd was te mislukken zoals:
– Me focussen;
– Eerst erachter komen met welk probleem klanten zitten, dan een oplossing voor het probleem zoeken, het produceren en dan leveren. Zo simpel. Tot nu toe zat ik vol met goede ideeen waar mijn klanten helemaal niet op zaten te wachten. Dus verspilde energie!;
– Me richten op een goed omschreven doelgroep;
– De kracht van social media.

Ik ging het weekend in met een bedrijfje en kwam het weekend uit met plannen om een goed lopend BEDRIJF op te gaan zetten. Ik denk nu groter dan ik ooit had durven dromen.

Verder is mijn ervaring dat je een heel weekend ondergedompeld, omgeven, omarmt wordt door positieve energie! Een geweldige ervaring die ik jullie allemaal toewens.

Warme groeten,
Gina

Sherina Ghafoerkhan
11 years ago

Ik realiseerde me dat als ik iets wilde veranderen ik direct dingen anders moest gaan aanpakken. Na de Business Bootcamp heb ik mijn profiel op LinkedIn aangepast. Nisandeh gaf de tip om op zijn profiel te kijken, zodat je een beeld krijgt van hoe je je profiel kunt opzetten. Verder ben ik mezelf meer op de kaart gaan zetten. Daarvoor was ik meer bescheiden en ook al was ik enthousiast over mijn eigen producten en diensten, ik durfde het niet aan de man te brengen. Ik dacht, wie ben ik nu om te vertellen wat goed voor iemand is. Maar ja, je trekt aan wat je zelf gelooft dus het aantal klanten bleef ook beperkt. Vanaf het moment dat ik mijn mind set heb veranderd en mezelf meer ben gaan neerzetten kwamen er ook meer klanten. Je moet gewoon overtuigd zijn van wat je doet en dat ook naar buiten toe brengen.
Als niemand weet dat je bestaat, zullen ze ook niks van je kopen!

Leo van Veenendaal
11 years ago

Na de Business Bootcamp heb ik mijn doelgroep beter kunen formuleren.
Ik ben bezig met een e-book en een audio opname met betrekking tot een coaching programma. Ik heb een website laten maken en blog elke week. Binnenkort ga ik met video’s van start.
Ik heb een internetmarketing opleiding gevolgd om mijn website wat meer te structureren, voor: SEO doeleinden, optin-pagina’s en producten worden binnnekort geplaatst.