De ZZP’ers-ziekte

4570 views | 59 reacties |
shares


Een tijd geleden ontdekte ik dat veel van de mensen op onze mailinglijst nog niet hebben deelgenomen aan de Business Bootcamp.

Omdat ik de hoge waarde van de training ken, de fantastische resultaten van deelnemers als ze het geleerde in de praktijk brengen en de belachelijk lage investering die het vraagt – ging ik ervan uit dat er iets mis is met mijn communicatie. En dus besloot ik uit te zoeken wat dat is.

Ik vroeg daarom om oprechte feedback.

Honderden antwoorden later was ik geschokt door wat ik leerde.
Veel van de ondernemers op onze mailinglijst lijden aan wat ik de ZZP’ers-ziekte noem.
En als jij hier ook aan lijdt, dan wordt het tijd dat je er iets aan doet – voordat het te laat is.

De vraag die ik stelde was simpel: “Waarom heb je niet aan de Business Bootcamp deelgenomen?”

Buiten antwoorden als “Ik heb hem wel gedaan, schoon je database eens op” en “Ik ben geen ondernemer en ben ook niet van plan het te worden”, bevond de rest van de antwoorden zich in de volgende categoriën.

 1. Ik heb geen tijd
 2. Ik heb geen geld
 3. Ik houd niet van grote groepen of de Amerikaanse stijl.

Ik ga het er nu niet over hebben dat dit waardeloze excuses zijn.

Het punt dat ik wil overbrengen is veel serieuzer en urgenter dan dat.
Ik wil je graag waarschuwen voor de… ZZP’ers-ziekte.

Kun je je voorstellen dat een dokter, een verpleegkundige, een piloot, een chauffeur, een onderwijzer, een belegger, een bankier, een programmeur of welke professional dan ook… aan het werk zou gaan zonder een  fatsoenlijke opleiding? Natuurlijk niet!

Kleine ondernemers echter, lijken de illusie te hebben dat ze van nature over de kennis en wijsheid beschikken om succesvol te zijn in ondernemen, en geen goede opleiding of training nodig hebben.

Deze illusie wordt onderuit gehaald door de statistieken… de meeste kleine ondernemingen mislukken in hun eerste jaar en het leeuwendeel van de ondernemers die het overleven doen precies dat… overleven.

Laat ik eerlijk zijn.
Het grootste deel van de 25 jaar die ik als ondernemer actief ben (acht bedrijven tot nu toe), leed ik aan dezelfde ziekte.

Toen ik mijn eerste onderneming opzette was ik 18 jaar en ik geloofde dat ik alles kon. Het feit dat ik heel snel heel succesvol werd, bewees dit.

Maar geluk hebben is niet hetzelfde als wijs zijn, en zeven jaar later verloor ik alles wat ik had opgebouwd en meer.

Deze mislukking, de schulden en het gebrek aan basisbegrip van wat ondernemen betekent, zorgde ervoor dat ik nog jaren doorworstelde.

Ik herinner me heel goed de slapeloze nachten over hoe ik de rekeningen moest betalen, het gevoel niet goed genoeg te zijn, de schaamte over het niet inlossen van de beloftes die ik mijn vrouw had gedaan, het schuldgevoel omdat ik niet voldoende tijd doorbracht met mijn dochter, de ochtenden dat ik wakker werd en niet wist wat ik nog kon doen om door te gaan…

Pas toen een zeer wijze mentor me zei “Als je nog niet zo succesvol bent als je wilt zijn, dan is er iets wat je niet weet” – werd ik wakker.

Met deze woorden zette hij mijn leven op zijn kop.
En hoewel dit niet was wat ik wilde horen – werd het voor mij wel de weg eruit.

Het enige wat ik hoefde te doen is vragen – wat moet ik weten om succesvol te zijn? Om het vervolgens te gaan leren.

Met als gevolg dat ik jaren en een klein fortuin besteedde aan het leren van de beste leraren en ondernemers in de wereld.

Toen ging het snel. Binnen twee jaar werd ik financieel vrij. Een jaar later zag ik tot mijn verrassing dat het eerste miljoen op mijn bankrekening stond, en tegenwoordig leer ik duizenden ZZP’ers en kleine ondernemers hoe zij vergelijkbare resultaten kunnen behalen.

En dit is wat me opviel.

Veel beginnende ondernemers geloven dat, om succesvol te zijn, je genoeg hebt aan ‘common sense’ en hard werken. Dat is een fabeltje. De statistieken laten het tegenovergestelde zien.

Ik weet zeker dat als je een paar jaar bezig bent met je onderneming – je het ermee eens bent dat ‘common sense’ en hard werken geen garantie zijn voor je ondernemerssuccess.

Ik geloof dat je andere zaken nodig hebt:

 • De juiste mindset (zo niet, dan blijf je eeuwig worstelen)
 • De juiste doelen (de meeste ondernemers hebben geen idee)
 • De juiste strategieën (de meeste – vooral voor kleine businesses – vergen ‘uncommon sense’)
 • Het juiste plan
 • En, natuurlijk… de vastberadenheid om het plan te implementeren.

Een serieuze waarschuwing
Ik wil absoluut niet dat je door het leven moet gaan met de angst, de twijfel, de schaamte, het schuldgevoel en de zorgen.

Maar als je je onderneming niet serieus neemt als elke andere professional en tijd en geld investeert in het beheersen van de basis van je onderneming – dan overleeft je onderneming het niet.

De economische veranderingen van de laatste jaren hebben voorgoed het spel veranderd.
De regels zijn veranderd en ik geloof dat dat een goede ontwikkeling is.

Als je de nieuwe regels begrijpt en de strategieën voor een nieuwe economie gebruikt – dan ben je zoveel beter af dan de meeste ondernemers die worstelen en erachter proberen te komen wat hen is overkomen.

Als je niet bereid bent om je aan te passen en te veranderen – dan ben je als die ondernemers die worstelen en lijden.

Ik wil je helpen.
Ik heb in jouw schoenen gestaan en ik ben daar uitgekomen.
De lessen die ik heb geleerd wil ik graag met je delen.

Hier is mijn vier-stappen oplossing voor jou.

 1. Maak je agenda vrij voor het weekend van 16 en 17 april aanstaande
 2. Meld je nu aan voor de Business Bootcamp voor slechts 47 euro (gebruik promotiecode MARCAD)
 3. Focus je deze twee dagen helemaal op het leren ondernemen als een pro (mindset, doelen, strategiën en plan)
 4. En… het belangrijkste… maak het commitment om wat je leert te implementeren in je business.

De resultaten zullen snel en opvallend zijn.
Dat kan ik je beloven – uit mijn eigen ervaring en de ervaring van duizenden Business Bootcamp deelnemers.

Als je jezelf nog steeds vertelt dat je geen tijd en geld ervoor hebt of dat je in kleine groepjes prefereert te werken of wat voor verhaal dan ook, laat ik je dan een citaat geven dat je op zou moeten hangen en waar je veelvuldig naar zou moeten kijken.

“Don’t let your small business make you small minded”

Dat is het voor vandaag.
Best zwaar en confronterend, ik weet het.
Maar als jij aan de ZZP’ers-ziekte lijdt, dan is het tijd om wakker te worden voordat het te laat is.

Ik ben benieuwd om je reactie te horen, laat een bericht achter in het commentaarveld hieronder.

En breng anderen op de hoogte van dit artikel (viaTwitter, Facebook, Linkedin, etc…) – dit zou hun onderneming kunnen redden…

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

59 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Manuela van Prooijen
9 years ago

Er moet me toch iets van het hart. De zaken die je noemt zijn niet strict zzp-aangelegenheden. Grote groepen in loondienst zijn star en met moeite te veranderen. Laat staan zich constant bijscholen.
Te makkelijk om alleen zzpers hier aan te wijzen als degenen die gebrek aan tijd en geld aanwenden om niet bij te scholen….

Marijke Willems
8 years ago

Het verschil is alleen wel dat je als werknemer meestal minder nadelige consequenties ondervind als je tegen deze problemen aan loopt. Als zzper moet je naast uitvoerder ook het beleidmatige stuk op je nemen, dat vind ik wel een verschil. Met alleen je werk doen kom je er niet. En dan komt falen in de genoemde punten wel harder aan denk ik.

Lida Min
11 years ago

Bedankt Nisandeh voor de erkenning van een” zzp ziekte” en van je citaat: “dat ze van nature over de kennis en de wijsheid beschikken om succesvol te zijn”. Deze kennis kan ik uit Business Bootcamp halen, maar de passie en de actie kan alleen uit mijzelf komen. Hoe serieus neem ik mezelf?
Het is tijd om succesvol te zijn!
Helaas kan ik me niet aanmelden via de website zonder promotiecode. (website werkt niet)
Tot binnenkort Vriendelijke Groet
Lida Min

Steve Ghoerbien
11 years ago
Reply to  Lida Min

Hi Lida,

Je geeft aan dat ‘de website niet werkt’, welke promotiecode heb je gebruikt ? Zou je aub willen aangeven welke melding je op je scherm ziet staan?
We kunnen dan direct kijken waar dit fout gaat.
Alvast bedankt!

Hartelijke groet,

Steve Ghoerbien
Open Circles Academy

Eva Kempinger
11 years ago

Ik heb de Business Bootcamp vorig jaar september gevolgd. Ik heb heel veel nieuwe inzichten gekregen. De Business Bootcamp is iedere ZZP’er aan te raden. A.s. weekend ga ik me verder bekwamen in de cursus Master Entrepreneur. En ik weet nu al dat ik weer heel veel dingen ga leren 🙂

Jeannette Bal
11 years ago
Reply to  Eva Kempinger

Hi Eva,

Ik ben dit weekend ook aanwezig (Master Entrepeneur).
Pittig weekend voor de boeg, de week erna zo min mogelijk ingepland om met al het geleerde aan de slag te gaan.

In het weekend daarna vrijdag en zaterdag, hoop ik al het geleerde toe te passen tijdens de massage vakbeurs in Almere.

tot vrijdag?
Jeannette Bal

Else Boerema
11 years ago

Oké, oké, Nisandeh, ik heb ook die ziekte. Alle verschijnselen.
Hard werken, grote plannen, veel idealen, maar het blijft maar overleven. Na acht jaar wil ik nu echt wel eens genezen.
Ik had 16 en 17 gereserveerd, maar de 17e weer laten bezetten door een andere afspraak….. zeg maar eens nee tegen je kinderen. Maar ik besluit nu dat als jij half geld vraagt, ik in ieder geval de helft van de tijd kan gaan. Ik geef me op en ga de 16e april alles eruit halen wat er in zit.
Bedankt voor jouw vasthoudendheid en creatieve impuls!

Géri Schipper
Géri Schipper
11 years ago

Ha,ha,…ik vind het een goeie: de ZZP’er ziekte. Ja ik heb daar (nog steeds) last van, hoewel ik flinke stappen aan het zetten ben na de Business Bootcamp waar ik in februari 2011 was. Dit keer ga ik weer: beter voorbereid en met andere verwachtingen en heel veel visitekaartjes. Ik vond het erg inspirerend en warm en heel fijn om te merken dat er geen sprake was van concurrentie onderling maar juist van elkaar opbeuren en tips geven. Goud waard. Dus zéker doen! Tot in Nieuwegein!

Anneke Kaptein
Anneke Kaptein
11 years ago
Reply to  Géri Schipper

Hoi Geri,
Dank voor je tip vd visitekaartjes. Wou er de 16e al een stel meenemen, maar wat raadt jij aan? 100? 500? En wellicht met fototje?
Hoor het graag!
Groetjes Anneke – en tot de 16e! Can’t wait! 🙂

Mike Visser
11 years ago
Reply to  Géri Schipper

Hi Géri,

I remember you from the february Bootcamp.
Nice to read that there are many others as well planning to go back for a second time. It was good for me in a way that I met some very helpful new contacts.
See you again in April!

Mike

Koen Snoek
8 years ago

Een mooi artikel!
Ik heb al redelijk wat seminars enz. gehad, maar de Business Bootcamp is anders. Ik ging als een “malle” weg en ken niet een soortgelijke 2 daagse.

Het lastigste blijft uiteraard het implementeren en in de “flow” blijven als je thuis bent. Als je doelen helder zijn en je hebt een goed plan, dan adviseer ik je te laten monitoren door een mentor. Iemand die jou voortgang bijhoud.

Zo zul je ook weer stappen maken en zul je wel moeten… je hebt het immers aan jezelf en je mentor beloofd 😉

Een muzikale groet,
Koen

Tom Zoethout
11 years ago

Alles wat je krijgt aangereikt is waardevol, misschien is het teveel om in een keer aan te pakken en te implementeren, maar het belangrijkste is, dat je actie neemt en juist buiten je comfort zone. Daar maak je groei door.

Neem je actie? dan heb je resultaat, positief of negatief. Mocht het nu negatief zijn? Kijk wat je ervan hebt geleerd en doe het dan op een andere manier. Leer van je fouten en houd ervan fouten te maken, want zo open jij je ogen om andere opties te gaan zien.

Succes!

Irene
Irene
11 years ago

Hallo,

Ik kan helaas as april niet, maar wanneer komt er weer een nieuwe Business Bootcamp?

Groetjes,

Irene

Saskia Steur
11 years ago
Reply to  Irene

Hai Irene,
Het volgende Business Bootcamp is in september. Je kunt http://bit.ly/saskia_open_circles hier altijd zien wanneer de eerstvolgende is. Hopelijk kun je dan wel, ik verzeker je dat je er geen spijt van zult krijgen!

Marijke Willems
8 years ago

Ik heb het afgelopen jaar echt ervaren dat ik opgeleid moet worden om een bedrijf op te zetten. Ik ben heel blij dat ik bij open circles terecht ben gekomen. Vorig jaar twee bootcamps meegemaakt en de social masterclass. Ik ben fan!

John
John
11 years ago

Beste,
Het gemak waarmee een reden als “geen geld” wordt afgeschoten getuigd van niet echt bekend zijn met de harde realiteit! Er zijn dus heel veel ZZP’ers en andere startende ondernemers waarvoor elke euro er 1 is.
Daarnaast zijn er dus ook mensen (en daar ben ik er 1 van) die vanuit een kleine uitkering toch willen gaan proberen weer eigen inkomen te gaan genereren. Soms kan een “aanbieding” zomaar even groot zijn als een half week budget….

Soms kan een “peptalk” achtige brief als deze juist erg negatief uitpakken, omdat het TOTAAL voorbij gaat aan realiteit…

John

Susanne
11 years ago

16-17 april heb ik gemist. Wanneer is de volgende mogelijkheid en kost het dan ook 47 euro?

Rani Goederee
Rani Goederee
11 years ago
Reply to  Susanne

Beste Susanne,

De volgende Business Bootcamp is op 17 en 18 september aanstaande.

De normale prijs voor dit evenement bedraagt 97 euro. Maak je echter gebruik van de promotiecode APRCAD (nog geldig tot 1 mei), dan doe je voor 47 euro mee. Snel inschrijven, dus!

Hartelijke groeten,

Rani Goederee
Open Circles Academy

Anoeshka van den Brink
11 years ago

Ik hoor zo vaak van mensen de bekende smoesen, ik heb geen tijd en geen geld, of nog erger. Ik moet het eerst met mijn partner bespreken. Of het nou om vastgeroeste overtuigingen gaan die je niet verder helpen in het leven, of goede voornemens zoals sporten etc etc. Ik vraag mezelf dan af, vind je jezelf dan niet waard om succevol te zijn, gezond etc. Eigenlijk is het heel simpel, verander je mind en change your status Quo! Zoals mijn compagnon Sherina Ghafoerkhan altijd zegt: Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt. Vraag je daarom regelmatig af WAAROM je iets doet en of het resultaat naar je zin is. Want je kan het altijd anders doen en dan zal de ‘outcome’ ook anders zijn.

Lilian Berg
11 years ago

Dat heb je weer prachtig onder woorden gebracht Nisandeh.
Ik ga proberen de Business Bootcamp te volgen.
Ben oook al heel lang aan de weg aan het timmeren met
UPs EN dOwns, dus wie weet kan ik nog iets leren, Omtrent succes en blijvent succes @ .com

groeten Lilian

Dave de Lange
11 years ago

Door toe te passen wat ik bij het Business Bootcamp heb geleerd, ben ik DIREKT meer geld gaan verdienen…en gemakkelijker !

Je hebt geen tijd en/of geen geld om te gaan ?

Dan MOET je wel gaan !
(of wil je dat dit zo blijft?)

Gerda Hammink
11 years ago

Dank je wel Nisandeh, voor deze figuurlijke schop onder mijn kont. Ik heb de Business Bootcamp vorig jaar gevolgd maar mijn ziekte is hardnekkig. 15 april is het voor mij niet mogelijk om deel te nemen, anders zou ik zeker komen. Ik ga iets verzinnen om iets te doen aan mijn herstel. Bijvoorbeeld door eindelijk eens gebruik te maken van jullie kerstkadootje en te bladeren door mijn aantekeningen van vorig jaar.
Hartelijke groet,
Gerda

Jacoline Steegstra
11 years ago
Reply to  Gerda Hammink

Hoi Gerda, ik ken je niet en weet niet wat je hebt, maar ik zit in hetzelfde schuitje. Bruisend van de energie, maar ik moet me nog een paar maanden inhouden, omdat ik een revalidatietraject moet doorlopen. Misschien kunnen we elkaar ondersteunen in deze situatie? Als je contact wilt, kun je doorklikken naar mijn website en dan mij mailen via het contactformulier. Je kunt me ook vinden via LinkedIn. Sterkte.

Leo van Veenendaal
11 years ago

Ben echt een volger van dit blog.
Zelf heb ik de Business Bootcamp gevolgd in november 2010.
Overweeg het ook nu weer om deze Bootcamp weer te volgen.
Waarom?
Je hoor altijd wat nieuws en de kracht van herhaling zal je meer een meester maken in je business dan een eenmalig bezoek. De informatie zal namelijk nooit in een keer in je systeem zitten.
Dus geef jezelf nog een keer op.
Twee dagen investeren in een nieuw netwerk is niks in vergelijking wat jij kan verknallen op de bank.

Anoeshka van den Brink
11 years ago

Ik ga me snel inschrijven voor de Business Bootcamp, ik ben erg benieuwd wat die dagen mij gaan brengen. Ik ben ook naar Harv Eker gegaan, drie dagen. Het was werkelijk fantastisch, dus ik ben benieuwd!

Agnes Meijs
11 years ago

Leuke titel hoor! Ik was dus echt ziek en ben nog gammel en ga straks naar de Master Entrepreneur op 1.2.3 april. Hoezo ziek? Gewoon te hard gewerkt naar aanleiding van alle ideeën die 2 Business Bootcamps en 2 gratis seminars mij gaven. Maar ook een beetje ZZP ziekte want ik zag mijn hele bedrijf niet meer zitten en twijfel nog steeds. Ik hoop echt dat ik door de Master Entrepreneur uit de vicieuze cirkel kom van te hard werken voor te weinig baten tegen “whatever price it takes”.

Punten waarop ik vast loop: hoe peil ik het juiste moment om mijn administratie/pr uit handen te kunnen geven tegen betaling zodat ik mij puur op mijn natuuractiviteiten kan richten?
Kan ik succesvol ondernemen zonder risico’s (schulden) aan te gaan als ik geen buffer hebt?
Is mijn soort aanbod (natuuractiviteiten en trainingen) wel geschikt om goed mee te gaan verdienen? Rekensommetjes binnen een zzp-model geven nog geen hoop op meer dan een minimuminkomen.

May the light shine upon thy face and may the road rise softly beneath your feet
vrije aanpassing van keltische zegenbede, hopelijk toepasbaar op zzp-ers!

Jeannette Bal
11 years ago
Reply to  Agnes Meijs

Thanks for the light …

Ik werk al jaren zonder buffer en financieel inzicht .. was echt niet mijn ding. Vind het heerlijk om te werken en andere mensen te helpen > HOBBY dus !

Nu is het tijd om een MASTER ENTREPENEUR te worden 🙂

See you this weekend !

Jeannette

Esther Molenaar
11 years ago

Ik durf met recht te zeggen dat ik genezen ben van die vervelende ZZP-ziekte. Het heeft even geduurd. Februari 2010 ging ik naar mijn eerste Business Bootcamp. In september naar de tweede in oktober naar de Master Entrepreneur….

In februari werden mij de ogen geopend en in september kreeg ik de spreekwoordelijke schop onder mijn &%#@( om nu eindelijk eens wat te gaan doen. Dat heb ik gedaan. In oktober kreeg ik daar een hele serie strategiën voor.

Ik zie weer mogelijkheden waar ik eerst onmogelijkheden zag.
Ik heb doelen waar ik eerst dromen had (waar ik niets mee deed).

Het allerbelangrijkste?

Ik ben gestopt met JA-MAAR zeggen…………..

Hetty Hanekamp
11 years ago

Grappig, de meeste comments gaan over het volgen van cursussen, workshops, trainingen. Allemaal heel belangrijk. Je hebt echt input, nieuwe inzichten en (nieuwe) energie nodig! En die krijg je ruimschoots aangereikt bij de trainingen van Open Circles. Niet alleen bij de Business Bootcamp, dat is nog maar een ‘opwarmertje’. Waar het op aankomt is DOEN. Precies zoals Esther zegt!

Doe er wat mee! Alleen naar de Business Bootcamp toe gaan is niet voldoende. Een pil van de dokter helpt ook niet als je hem in de verpakking laat zitten.

Ik ontmoet jullie graag in april tijdens de Business Bootcamp. Ik ben één van de mensen van het E-team, het enthousiaste team van vrijwilligers tevens oud-deelnemers en ervaringsdeskundigen.

Fijne dag allemaal,

Hetty

Marian Osse
11 years ago
Reply to  Hetty Hanekamp

Leuk om je te herkennen als degene die mijn vervolgcursus administratief en menselijk heeft ingeluid.

Ria Jekautz
11 years ago

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het voor startende ondernemers een must om naar Business Bootcamp te komen. Heb je al langere tijd een onderneming en ben je niet zo succesvol als je zou willen zijn, kom dan zeker. Er is inderdaad gewoon iets dat je (nog) niet weet (en je bent echt niet de enige). . Business Bootcamp laat je ervaren waar jou zwakke plekken zitten en draagt zinvolle oplossingen aan. Veel nieuwe inzichten, netwerken en ook lachen. Je zult er geen spijt van krijgen. Ik kan het weten.

Maureen Birney
9 years ago

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik al jaren weet van de Business Bootcamp en toch pas een paar maanden geleden voor het eerst ben gegaan.
What took me so long?
Ik denk, dat ik er niet in geloofde. Dat ik dacht ‘zal wel weer zo’n goeroe zijn vol zelfverheerlijking…’ De Engelse taal stond mij ook tegen, was bang dat ik het niet kon volgen. Allemaal niet waar dus.
Het was gewoon stom stom stom, dat ik dit niet veel eerder had gedaan….!!!

Hans Peeters
11 years ago

Last van de ZZP-ziekte. De Business Bootcamp van Nisandeh is het beste medicijn.
Het is wel even slikken en de kuur afmaken.

Ik zelf heb de Business Bootcamp in november 2010 gevolgd
met succes heb ik nu al in 2011 mijn recordomzet in 10 jaren bereikt.

Frank Aarts
11 years ago
Reply to  Hans Peeters

Hans,

ik ben heel benieuwd naar je ervaringen!

Jan van Baardewijk
10 years ago

Haha, geweldig! Mooi om het te definiëren als een ziekte. Ik heb mijn eerste Business Bootcamp gehad begin deze maand en mag nu lekker aan de slag. Ik geloof dat ik langzaam genees.

De medicijnen die ik gebruikt heb:
– Uit je comfortzone
– Doelen stellen, jezelf eraan herinneren en ze halen
– Focus, geen afleidingen

Anna Sofia van Hooijdonk

Je begint enthousiast aan iets en dan slaat het soms ongemerkt toe. Het kan een sluipende en slopende ziekte zijn, deze ZZP’ers-ziekte en ook nog besmettelijk, dus wees gewaarschuwd.
Gelukkig is het wel te genezen.
Ga naar de Business Bootcamp en de eerste stap naar genezing is gezet.
Volg het recept, herhaal het recept zo vaak als je wilt en ….. zie …. sta op en wandel! Je bent genezen!

Ramon de Vries
9 years ago

Robin,

Helemaal mee eens

Mike Visser
11 years ago

I promise you:
You will be awake and revived after the Business BootCamp indeed. For me it has been an eye opener in many different aspects.

Martine Verweij
8 years ago

Na de Business Bootcamp en twee gratis trainingen ben ik genezen. Ik heb een bedrijf :). Ik ben ondernemer en ik voel me fantastisch! Ik heb me nog nooit zo rooskleurig gevoeld over mijn toekomst. Ik weet nu waar ik met mijn bedrijf naar toe wil en hoe ik daar moet komen.

Ik heb nu al zo veel geleerd voor een nihil bedrag. Nisandeh weet waar hij het over heeft en hij is absoluut geen goeroe. Hij is gewoon de ‘guy next door’, die weet wat hij doet. Fijn om te kunnen leren van iemand die kan zeggen ‘been there, done that’. Ik ben overtuigd! Wat hij kan, kan ik ook :D.

Dus GA naar de Business Bootcamp!

Geen geld? Leen het van iemand. Je kan die persoon na 3 maanden het 10-voudige terugbetalen!

Geen tijd? De Business Bootcamp is ieder jaar, dus plan vooruit.

Amerikaans? So what, prik er doorheen, het gaat om de inhoud, niet om de verpakking!

Te veel mensen? De energie is vriendelijk, mensen zijn er om je te helpen, je merkt niet eens dat je met zoveel mensen bent.

Geen excuses meer. Dit MOET Je doen 😀

Peter-Jan
Peter-Jan
11 years ago

Ok, ik wilde eerst anoniem een stevige tekst terugschrijven op dit verhaal, maar realiseer me dat dit erg flauw zou zijn.

Ik blijf bij het lezen van dit verhaal vooral met vragen zitten. Vragen omtrent de integriteit en werkelijk duurzame waarde van waar dit bedrijf voor staat en wat het kan leren.

En ik wil eigenlijk wel antwoord op die vragen, maar dat krijg ik natuurlijk niet als ik in een anonieme tirade ontsteek, dat snap ik ook wel. Er zijn tegenwoordig genoeg reaguurders overal om er een woord voor te bedenken 🙂

Dus heb ik een stukje uit die eerste reactie geknipt:

[..]
Dit alles ruikt wel een beetje naar de aloude kwakzalver, die met rete gelikte stukjes strak dichtgetimmerde tekst mensen iets aanpraatte zodat ze zijn elixir kochten.

Een beproefd maar zeer ouderwets businessmodel dat, getuige de reacties, nog steeds lijkt te werken, dat dan weer wel. Niet alleen is er weinig uncommons aan, het is ook nog eens vrij agressief om je potentiële klanten op deze manier als ziek (al is het dan als een soort metafoor) en small minded (hier zit al niets metaforisch meer in de tekst) weg te zetten.

Niks nieuwe economie dus, maar gewoon ouderwets lompe acquisitie in een gepimpt multimediaal jasje. En natuurlijk kan het voor 47 euro, want als het lukt met dit verhaal ook maar een kwart van het ten doel gestelde miljoenennetwerk te realiseren… tel maar uit.
[..]

Ik zie wel dat er mensen zijn die veel aan dit bootcamp gehad hebben. Maar als dit is wat er te leren valt – WE TALK OUR WALK!!! – dan zou ik daar persoonlijk voor passen. Wat op een bedrag van ettelijke miljoenen natuurlijk niemand wat kan schelen, maar goed, niet geschoten is altijd mis.

Aldus, keep it real, vertel eens iets inhoudelijks dat vertrouwen zou kunnen wekken in plaats van mij ziek te noemen omdat ik nog niet op jullie maillijst heb gereageerd.

in afwachting van een antwoord, gegroet

Nisandeh Neta
11 years ago
Reply to  Peter-Jan

Hi Peter-Jan,

Als je naar YouTube gaat: http://www.youtube.com/user/TheBusinessBootcamp – vindt je bijna 40 video opnames van de Business Bootcamp.
Maar de inhoud is slechts 20% van de Business Bootcamp.
30% is meer de ervaring – de processen – het echte werk dat je doet tijdens de 2-daagse seminar.
En 50% zijn de mogelijkheden tot netwerken met honderden gelijkgestemde ondernemers.

Het resultaat is wat je krijgt van vele duizenden enthousiaste deelnemers …

Hoop je snel te zien, Nisandeh

Gerry Damen
11 years ago

Tja, als ik ziek ben omdat ik andere prioriteiten stel dan een Business Bootcamp dat over een half jaar weer komt, dan maar ziek. Ik heb die dag een familiereünie en ik heb een aantal tantes en ooms die inmiddels in de tachtig zijn en die ik daar weer ga zien. Een paar maanden geleden ben ik er weer eens duidelijk mee geconfronteerd dat het leven eindig is, en kansen verkeken kunnen zijn. Mijn keuze is dus duidelijk. Nu een fijne dag met mensen van wie ik niet zoveel kansen meer heb om ze levend te zien en de Business Bootcamp doen we een andere keer wel.

Er is meer in het leven dan werken, en op het moment dat Nisandeh werkelijk denkt dat alles moet wijken voor zijn product, dan vraag ik me af of Nisandeh wel een leven heeft naast zijn werk. Of dat Nisandeh zich realizeert dat er meer op marketinggebied gebeurt :-).

Frans Oversloot
9 years ago

Noem eens, of probeer eens een andere Business Bootcamp of cursus te vinden (ongeacht de prijs) waar je in twee dagen zo veel kunt leren als in deze 2 dagen ?? ik sta open voor de antwoorden

Saskia Steur
11 years ago

Nisandeh heeft gelijk. Ik ging niet naar mijn eerste Business Bootcamp in februari 2010 omdat ik me ziek voelde, maar ik weet dat ik altijd kan leren. Het business bootcamp heeft uiteindelijk mijn ondernemersleven gered. Een jaar later is mijn omzet verdubbeld, is mijn cashflow geweldig en ben ik als ondernemer onwijs gegroeid. Juist als je je niet ziekt voelt, laat je dan genezen. Het Business Bootcamp is geen pijnloos medicijn, maar wel het meest doeltreffende medicijn. En je weet het “no pain no gain”. Gun jezelf een gezonde toekomst – je kunt het je eigenlijk niet veroorloven dit evenement te missen. En ik kan het weten…

Frank Aarts
11 years ago

In november ben ik op de Business Bootcamp geweest. Met de nodige scepsis om heel eerlijk te zijn. Wat zou ik daar met al mijn ervaring kunnen leren.
Een heleboel zo heb ik ervaren, ook het delen van de ervaringen van Nisandeh en anderen. Het heeft mij doen besluiten te investeren in 2 vervolgopleidingen, ik wil het nu echt weten!. Redenen: gerichte input is welkom om mij scherp te krijgen en te houden. Je moet naar mijn mening als ondernemer steeds bereid blijven om te luisteren en te leren en die zaken die bij je passen toe te passen. Ook al ben je soms sceptisch, het is absoluut de moeite waard!

Jacqueline Lammerts
11 years ago

Ik wilde graag even reageren op dit mailtje wat ik vandaag binnen kreeg van Nisandeh.
Ik ben vorig jaar november naar de Business Bootcamp geweest en ik was me deze week aan het voorbereiden voor de Master Entrepreneur a.s. weekend.
Nu las ik mijn aantekeningen als voorbereiding weer eens door en wat kon ik alleen maar concluderen:
Ik had alle punten doorgenomen en uitgevoerd (o.a ook zijn boek en cd) en wat denk je:
Ik heb nu een aangepaste website mét social mediaconnecties.
IEr zijn 6!!! nieuwe seminars uitgewerkt én daarvan zijn 4 al volledig in werking en zeer succesvol!
Ik stroom over van energie en ideeën en alleen de tijd is te kort om alles zo snel te realiseren.
Ik ben me bewust van materie. deze werkt iets trager in vormgeving dan al mijn ideeën. Ik heb dus soms even een time-out om de materie ook in zijn vorm te laten komen!
Mijn boek is “in wording” (het worden er 4! voor nu) enz…..
Ik kan elke ondernemer die bewust een grote stap voorwaards wil de Business Bootcamp aanbevelen.
I’m hooked!
Hartegroet,
Jacqueline Lammerts

Frank Aarts
11 years ago

Jacqueline, geweldig! Wat een mooie website ook.

zie je in het weekend.

Jacqueline Lammerts
11 years ago
Reply to  Frank Aarts

@ Frank
DANK je voor je compliment!
Tot vrijdag.
En voor nu een heerlijke dag!
Hartegroet,
Jacqueline

Jeannette Bal
11 years ago

Hi Jacqueline

Ook ik wil te snel … heb ideëen uitgewerkt, ben in actie gekomen, bel, maak afspraken .. financieel gaat het me nog te traag ..

Hoop hier inzicht in te krijgen a.s. weekend.

zie je in het weekend tijdens de Master Entrepeneur.

Jeannette

Marco te Kloeze
11 years ago

Business Bootcamp idd een aanrader voor iedere ondernemer, zzp-er degene die meer uit het leven wil halen.

Guerlain Stokkel
11 years ago

Guilty as charged! Zo herkenbaar.
Ik kan wel zeggen dat ik aan de ZZP’er ziekte lijdt.

Ik zeg wel eens tegen mensen om me heen: het vraagt compleet andere vaardigheden om een ondernemer te zijn dan een werknemer. En laten we dat nou net niet leren op school (helaas). Tijd dus om daar zelf iets aan te doen.

Gelukkig is er Business Bootcamp. Ik ben in april en september vorig jaar geweest en in november naar Breaktrough to Succes. Heel waardevol.

Voor mij is repetition the mother of all skills, dus in april ben ik er weer bij. En wat is mooier dan dit prachtige onderwijs te delen met dierbaren? Ik neem dus 2 ondernemende vriendinnen mee die nog nooit geweest zijn. Fijn om dit cadeau weg te mogen geven.

Heb een heerlijke dag!

Mariëte Verlaan
11 years ago

Business Bootcamp is zo leuk en waardevol. Ga!

Wakker worden en zien waar je valkuilen liggen en je comfortzone en al die common sense waarmee je dacht op de goede weg te zijn. Door net iets anders te kijken, inzichten te krijgen en een passende strategie te volgen, komt er weer energie in jou en in je bedrijf.

Alles is energie! Lees erover op mijn blog over tuinen, planten, Feng Shui en natuur tuincoach.wordpress.com en ervaar de praktijk van het genieten. Feng Shui, lees energie, is toepasbaar op alles in je leven. Energie wil stromen en daarmee brengt het kansen en mogelijkheden.

Echt, ga…. en beleef Business Bootcamp. Je zult je rijker en levendiger voelen dan je van te voren had kunnen bedenken. Heerlijk! Have fun!

Met een zonnige tuingroet, Mariëtte

PS Neem je partner mee, dat communiceert gemakkelijker na dit inspirerende en soms enerverende seminar.

Ferdy Koot
11 years ago

Hi, hi, hi.(in mijn vuistje).

DIT is nou één van de zaken waarom ik financieel onafhankelijk zou willen zijn (al of niet doordat ik een loterijprijs heb gewonnen): ik zou d i e personen die ‘geldgebrek’ als excuses opvoeren voor het blok willen stellen “Okè, dan mag jij op mijn kosten naar het Business Bootcamp”. Kijken wat de vòlgende reden is om n i e t te gaan.

Oh, hersenen zijn zó creatief om redenen te verzinnen! Kijk maar ‘ns hoe je hersenen à la seconden artikelen verzinnen waaraan je je geld wilt besteden als er onverwachts geld binnenkomt!

Kees van der Stel
10 years ago

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

Ik volgde inmiddels het Business Bootcamp, the ultimate marketing system, business blogging secrets en morgen (16 juni 2012) Elements of Success. Allemaal gratis of verdiend voor mijn inspanningen op deze Business Bootcamp blog van Nisandeh.

Ik kan zeggen dat ik van deze dagen geweldig veel geleerd heb en dat Nisandeh me zeer geïnspireerd heeft om een aantal zaken concreet te maken. Ik ervaar het als een welkome upgrade van mijn kennis en kunde die ik me zo’n 15 jaar geleden heb eigen gemaakt in de Master of Marketing studie aan de TIASNimbas Business School. Mijn kennis van toen wordt helemaal naar het hier en nu gebracht en voorzien van de juiste toeters en bellen van deze tijd (social media, internet, bloggen). Ik ervaar deze kennis als buitengewoon waardevol voor me.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat de implementatie van al die inzichten die Nisandeh aanreikt nogal wat inspanning van me vergt en dat het me weer behoorlijk veel geld kost. Ik ben er evenwel absoluut van overtuigd dat hetgeen Nisandeh aanreikt tot zakelijk succes zal leiden. Dat kan gewoon niet anders want er zijn universele wetten voor me aan het werk. Wat ik geef zal ik in overvloed terugkrijgen!! Dus…….

……..be the change you want to be and (more important) implement the change you want to reach. Kees

Astrid van den Broek
Astrid van den Broek
11 years ago

Nisandeh, Vered and Rani and ALL my fellow entrepeneurs!

Eindelijk, eindelijk na bijna een jaar worstelen met al die nieuwe informatie, heb ik de stap gezet. Van ZZP-er naar ondernemer. En het voelt GOED !!

Na slapeloze nachten, onzekerheid, niet weten wat te kiezen gedachten als: “kan ik dat allemaal wel naast m’n gezin, ik heb het nu al zo druk”,” help ik kan niet kiezen” het moet perfect, ben ik maar ‘ns gewoon gaan DOEN!

Gestopt met m’n eigenwijzigheid en gestopt met wachten totdat het minder spannend werd. Ik ben al je info stap voor stap en GESTAAG aan het implementeren. Heb m’n doelgroep gekozen, 3 JV krijgen meer en meer vorm en rendement, ambassadeurs hebben me al aan prachtige nieuwe klussen geholpen voor m’n working income, nieuwe websites zijn bijna af, materiaal voor m’n 4 marketingpijlers (netwerken, blog, sociale media en F.E. volop in de maak) en ik GEEF gul. M’n kennis, betrokkenheid.

En weet je wat me nou de moed en het doorzettingsvermogen heeft gegeven om van denken naar DOEN te gaan? Weten waarVOOR ik het doe, wat mijn bijdrage in de maatschappij is.
En HOE ik dit neer moet zetten, heb ik dus bij Open Circles geleerd!! En m’n fantastische mede ondernemer en buddy van de Life Skills University helpt me ‘to stay in line” !!

Dank je wel dat jullie me helpen mijn levensmissie te verwezelijken!!!

Hartelijke groet,
Astrid

Ingrid Langen
11 years ago

Ik lees dit ‘tongue in cheek’ want heel herkenbaar! Ik ga in april voor de vierde keer. Voor de energie, voor het netwerken en iedere keer word ik weer scherper. En ik volg momenteel zo’n beetje alles aan ondernemerstrainingen die ik kan vinden. Succes en groei vind je alleen buiten je comfortzone – toch geloven veel mensen dit nog niet!

Jacoline Steegstra
11 years ago

Toen ik in 2009 na 20 jaar remigreerde naar Nederland, dacht ik dat ik als mediator hier eenvoudig mijn eigen praktijk kon opzetten. Vol goede moed opende ik na een advertentiecampagne en met een prachtige website in september mijn kantoor. Ik was heel verbaasd toen de telefoon niet direct roodgloeiend stond. Daar zat ik in mijn prachtige kantoor, helemaal klaar om mensen mijn fantastische diensten aan te bieden, maar zonder klanten. Ik kwam er al gauw achter dat het niet voldoende is om een goede professional te zijn, maar dat je vooral ondernemer bent. En daar had ik geen kaas van gegeten. Gelukkig leed ik niet aan de ZZP-ziekte en heb ik me direct ingeschreven voor verschillende cursussen. Onder andere het business bootcamp. Meteen snapte ik mijn probleem: het werd me duidelijk dat ik in eerste instantie een salesperson moet zijn en ongeveer 60% van mijn tijd moet besteden aan marketing en acuisitie. Nu een jaar later ben ik helemaal om. Ondernemen vind ik fantastisch. Ik ben er nog niet, maar mijn doelen staan helder voor ogen, ik blog, twitter, LinkedIn, netwerk, werk samen en heb elke dag zin in mijn werk. Gaan dus.

Caroline Heijmans
9 years ago

Confronterend, maar wel zodanig dat je nieuwsgierig wordt.
Ik kom zeker in 2013. Wil wel eens weten wat zo’n Business Bootcamp inhoudt. Vooral ook omdat ik zelf o.a. bezig ben met het ondernemend maken van docenten in het reguliere onderwijs. Wie weet kunnen die er ook iets mee! Alvast een prettig uiteinde en de beste wensen voor 2013!

Evelien Bos
7 years ago

Ik was niet alleen ziek, maar zelfs chronisch ziek. Verliefd op mijn eigen formule, die niet werkte. Inmiddels heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben dingen gaan doen. Stapje voor stapje, en de dingen doen die ik met mezelf afgesproken heb.

Inmiddels gaat het een stuk beter met mijn bedrijf en ga ik samenwerkingsvormen aan, want alleen red je het niet.

Als je nog niet naar de Business Bootcamp bent geweest, doe het dan alsnog. Zoveel mooie kansen krijg je niet!