Doen wat je leuk vindt is NIET genoeg

15697 views | 284 reacties |
shares


Sommige mensen geloven: “Als je doet wat je leuk vindt, dan volgt het geld vanzelf.”

Die mensen geloven in een FABEL!

Ik geloof dat doen wat je leuk vindt (of beter nog – waar je gepassioneerd over bent) slechts het begin is van de sleutel tot jouw zakelijke succes.

Een geheim van succes is de Sweet Spot vinden tussen jouw natuurlijke talenten, jouw passie en wat jij de wereld te geven hebt.

Als je deze Sweet Spot vindt, dan gebruik je jouw sterke punten (talent), jouw werk wordt dan een spel (omdat je ervan houdt) en het geld komt naar je toe, want het saldo op jouw bankrekening reflecteert welke waarde jij de markt biedt.

In de Business Bootcamp laat ik je zien welke vaardigheden je moet beheersen en welke strategieën je moet implementeren om jouw Sweet Spot winstgevend te maken.


Om jouw Sweet Spot te vinden – de sleutel tot jouw zakelijke succes – moet je drie vragen beantwoorden.

Maak voor elke vraag een lijst met antwoorden en ga op zoek naar één antwoord (of meer) dat in 3 lijsten voorkomt.

En de vragen zijn…

  • Wat gaat jou gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
  • Wat doe jij graag, ook al word je er niet voor betaald?
  • Hoe kun jij jouw bijdrage leveren aan de wereld?

Mijn eigen antwoorden (de korte versie) op deze vragen zien er ongeveer zo uit:

  • Communiceren, mijn kennis delen, vereenvoudigen, relaties creëren, ouderschap, nieuwe ideeën bedenken, onderhandelen, nieuwe dingen uitproberen…
  • Mijn kennis delen, nieuwe ideeën bedenken, zeilen, speelfilms kijken, duiken, lezen…
  • Mensen helpen in hun kracht te staan, mijn kennis delen, filantropie, boeken schrijven, de gevestigde orde opschudden…

Het kostte me een minuut om deze drie lijsten te maken en het is duidelijk dat mijn kennis delen in drie lijsten voorkomt.

Als ik terugkijk op mijn leven tot nu toe, dan klopt dat helemaal.

Ik begon met lesgeven toen ik 16 was en ik ben er nooit meer mee gestopt.

Ik heb mijn kennis gedeeld met kinderen, tieners en volwassenen, met mensen met beperkingen, met begaafden, met werkelozen en met superrijken, over meer onderwerpen dan ik me kan herinneren…

Ik ben er goed in, ik vind het ontzettend leuk en ik geloof dat ik veel waarde aan de wereld heb geboden in de afgelopen jaren…

En het vinden van mijn Sweet Spot was de sleutel tot succes.

En hoe zit dat bij jou?

Wat zijn jouw antwoorden op de 3 vragen?

  • Wat gaat jou gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
  • Wat doe jij graag, ook al word je er niet voor betaald?
  • Hoe kun jij jouw bijdrage leveren aan de wereld?

Kun jij met jouw 3 antwoordlijsten jouw Sweet Spot vinden?

Tijdens de aanstaande Business Bootcamp krijg je de tools, strategieën en systemen die je nodig hebt om van jouw Sweet Spot een winstgevende business te maken.

Reserveer jouw plek VANDAAG nog

We sluiten de inschrijving voor de Business Bootcamp zodra we zijn volgeboekt.

En nu ben ik heel benieuwd…

Wat zijn jouw antwoorden op de 3 vragen die leiden naar jouw Sweet Spot?

Plaats alsjeblieft jouw antwoorden op de 3 vragen in het commentaarveld hieronder.

En ga er dan ook even voor zitten om de antwoorden van anderen te lezen.

Als je een bijdrage leest die jou raakt of helemaal klopt voor jou – neem het over en laat het de ander weten door te reageren op zijn of haar comment.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
284 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nicky Beentjes
11 years ago

1. Wat gaat je gemakkelijk af en is lastiger voor anderen?
Snel veel verschillende typen informatie tegelijk kunnen opnemen en kunnen toepassen zowel voor mezelf als voor anderen. Complexe informatie (bijv. Feng Shui/astrologiesystemen) praktisch en toegankelijk maken.
Kleuren kiezen voor de inrichting van huis en kantoor waardoor mensen zich prettig voelen en beter presteren.

2. Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?
Studeren, studeren, studeren, anderen inspireren met wat ik geleerd heb (kennis delen dus), ideeën genereren, reizen en foto’s maken die als inspiratie kunnen dienen voor anderen.

3. Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
Mijn inspiratie gebruiken om anderen te inspireren zodat we samen bijdragen aan een betere wereld. Mensen bewust maken hoe onze maatschappij ook anders kan, een beleving creëren waarin gevoel, sfeer, vertrouwen in jezelf en in anderen, liefde en authenticiteit de kern vormen en dit de nieuwe standaard laten zijn over de hele wereld! (ben ik druk mee bezig).

Mieke Corts
7 years ago

Wat mij makkelijk afgaat is:
Geduld hebben met anderen, luisteren, motivatie voor verandering ondersteunen, creatief denken en oplossingen vinden voor een gezamenlijk doel, de vertaalslag maken van iets dat abstract verwoordt is naar een praktisch handelingsplan; zowel in coaching als op beleid/ organisatorisch niveau, helpen de pijnpunten en ontwikkelpunten te lokaliseren, zowel fysiek als mentaal. Anderen helpen verbinding te leggen met hun gevoel, met hun verlangens en hen stimuleren dat als uitgangspunt te nemen voor hun handelen. Analystische en milde blik hebben op de wereld; positieve instelling

Wat doe ik graag als ik er niet voor wordt betaald?
Dansen, schilderen, wandelen, buiten zijn, met vriendinnen sparren en er voor hen zijn, mijn eigen verstand en gevoel en handelen op 1 lijn brengen, muziek luisteren, stil zijn, samen activiteiten beleven en gewoon samen zijn; welkom ontvangen van anderen.
lezen, analyseren

Mijn bijdrage:
Anderen helpen verbinding te leggen met hun gevoel en deze te verwerken, te veranderen doordat ze gebaseerd op wat ze verlangen en voelen keuzes maken. In plaats van op wat hoort of wat wordt verwacht. Op creatieve en milde wijze ontvangen van mensen en contact maken.

Heleen Klop
11 years ago

1. Als fotograaf is het belangrijk dat je in een heel korte tijd mensen op hun gemak kunt stellen. Het gaat me makkelijk af contact te maken met mensen. Ik ben geinteresseerd in mijn “onderwerp” en door snel gezamelijke raakvlakken te vinden is er snel dat beetje extra dat je nodig hebt voor een goede foto!
2. Ik vind het geweldig om me voor Metakids als vrijwilliger me in te zetten als fotograaf. En super vind ik het om op de school, in de klas van mijn zoon te helpen. Zo mag ik van heel dichtbij meemaken wat er in de klas en bij speciale activiteiten gebeurd. Die betrokkenheid voelt heel goed.
3. Het ligt heel erg voor de hand maar als fotograaf kan ik met mijn foto’s een bijdrage leveren en daardoor iets teruggeven. Goede foto’s kunnen de betrokkenheid en de boodschap nog duidelijker maken op de Social Media of website! Helemaal mijn ding.

Marcel Oerlemans
7 years ago

Mijn antwoorden zijn:
1. Wat gaat jou gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Het maken van goede websites, ook als het technischer wordt, en problemen oplossen bij websites.

2. Wat doe jij graag, ook al word je er niet voor betaald?
Mooie websites maken, je ziet direct resultaat en mag het delen met de wereld, geweldig toch!

3. Hoe kun jij jouw bijdrage leveren aan de wereld?
Door andere ondernemers te helpen beter vindbaar te worden en hun boodschap aan de wereld te vertellen op een mooie website die ze zelf kunnen onderhouden en die altijd en overal goed zichtbaar is.

Dus mijn sweet spot is het maken van goede (Ultimate) websites; ik ben er goed in (ik ben een fantastische webdesigner heb ik bij de Business Bootcamp van januari gezegd!), ik kan er collega ondernemers mee helpen en ik vind het leuk om te doen.

Ik wens iedereen veel succes en plezier met ieders sweet spot!

Marijke Faling
Marijke Faling
11 years ago

Vraag 1 en 2 zijn snel beantwoord:

1. Ik spreek vijf talen, kan me goed aanpassen aan steeds weer verschillende situaties en mensen, kan het anderen naar de zin maken en mensen op hun gemak stellen. Ben meestal optimistisch en ontdek al snel een oplossing voor allerlei lastige situaties. Ik ben nauwgezet en betrouwbaar als dat volgens mij nodig is, maar ben vaak ook spontaan, luchthartig en vrolijk.

2. Ik ga graag op onderzoek uit. Ik vertaal graag boeken, omdat voor mij een vertaling een soort ontdekkingsreis is, een uitstapje naar (vak)gebieden die ik misschien nog niet helemaal ken en dus eerst moet verkennen. Ik denk graag na over het leven en andere mensen. En over mezelf natuurlijk. Ik fotografeer graag dingen die ik opvallend, mooi of grappig vind. Bedenk mooie of leuke dingen die precies passen bij mensen die ik ken en waar ik hen een plezier mee kan doen.

Vraag 3 vind ik lastig. Ik kan er geen volledig plaatje van maken. Ik kan allerlei verschillende dingen redelijk goed, heb vaak bewezen dat ik dingen kon leren die ik niet eens zo enorm boeiend vond, maar die ik toch heb gedaan/geleerd omdat de situatie dat leek te vereisen. En die ik dan prima deed. Maar als ik me afvraag wat DE bijdrage is die ik kan leveren, heb ik nog steeds het gevoel dat ik het niet precies weet…

Francien Kramer
7 years ago
Reply to  Marijke Faling

Het woord dat bij mij opkomt is ‘dienstbaarheid’. Je leert en doet wat nodig is voor het proces, de ander. Doen wat nodig is.

Waar doe je dat het liefste (welke situatie/type probleem/doelgroep)? Wat raakt jou het meeste en zou jij jouw dienstbaarheid aan willen geven?

Suzanna van der Laan
7 years ago

Mooi artikel! Ik denk dat ik deze week per toeval mijn sweet spot heb ontdekt…
1. Wat gaat mij gemakkelijk af? Ik denk graag in concepten en in grote lijnen, ik zie als ik een manuscript binnenkrijg vaak al de marketingmogelijkheden, ik ben een beelddenker en een woorddenker. Ik kan een boek met woorden en beelden (ofwel titel en cover) positioneren. En ik ben goed met tekst (schrijf graag blogs).
2. Wat doe ik graag? Concepten bedenken, boeken lezen (vooral marketingboeken), tuinieren, schrijven, vormgeven, nieuwe plannen bedenken, dromen, anderen helpen, mijn kennis overbrengen en lekker kletsen aan tafel over de mooie dingen in het leven.
3. Mijn bijdrage: mijn kennis en inzicht delen over het boekenvak, een bedrijf opzetten waarmee ik ondernemers en schrijvers verder help om hun dromen te verwezenlijken.

Volgend jaar gaat het roer om en ga ik een hele nieuwe koers varen met mijn bedrijven. Op een manier waarop ik mijn passie, talenten en bijdrage echt optimaal kan inzetten! Jippie, ik heb er zin in!

List van Oord
7 years ago

Zoals jij het beschrijft krijg ik er ook zin in. Wat voor bedrijven heb je allemaal?

Paul Ricken
7 years ago

Hee Suzanna,

Toen ik jouw verhaal las moest ik meteen denken aan Alexandra Franzen. Wellicht ken je haar.

Ik krijg haar berichten van haar blog ed.
Iedere keer weer met veel aandacht en liefde geschreven en zeer waardevol. Check her out; alexandrafranzen.com/

grootse groet en succes,

Paul Ricken

Marjolein Kalter
7 years ago

Hoi Suzanna,

Nu heet je bedrijf Boekenbusiness, boeken komen in alle 3 je punten voor en je geeft aan dat je je sweet spot hebt ontdekt en dat je een hele nieuwe koers gaat varen met je bedrijven…….

Je hebt mijn nieuwsgierigheid totaal gewekt!
meer, meer meer!

Grootse groet,
Marjolein Kalter

John Robberts
7 years ago

Wat ik gemakkelijk vind is om mensen enthousiast te maken waar ik zelf veel passie bij voel.

Wat ik steeds meer bij mij zelf ontdek, is dat ik daarnaast ook nog mensen met elkaar kan verbinden door mijn eigen passie uit te dragen.

Wat mij bezig houdt is om mensen bewust te maken van hun gezondheid om ze daarin te begeleiden met gezond bewegen hardlopen /wandelen en intens professioneel aanraken d.m.v. Fascie Therapie.

Paul Ricken
7 years ago

Wat gaat me makkelijk af?
Communiceren op alle levels, focus en aandacht hebben voor anderen, bewegen, sporten, dansen, zingen, coachen, trainen, presentaties geven, spelen, mensen blij maken, energie geven en energie creëren, dingen simpel maken die gecompliceerd lijken, creëren van nieuwe concepten/programma’s/trainingen.

Wat doe ik graag?
Trainen, coachen, speechen, schrijven, zingen, bewegen, sporten, verhalen vertellen, energie creëren, dingen simpel maken, creëren van nieuwe concepten. Vooral gericht op het leven groots en opmerkelijk te maken voor een ieder.

Hoe kun jij jouw bijdrage leveren aan de wereld?
Het leven groots en opmerkelijk maken voor en door iedereen, energie creëren, dingen uit het leven simpel maken die gecompliceerd lijken, mindset van mensen positiever maken (van 2% naar 4%) door te trainen, spreken, coachen, creëren en te schrijven.

Vraag die ik er graag aan toevoeg.
Waar maak je je druk over? Wat frustreert of irriteert je mateloos? Waar kun je echt boos over worden?

Hier zit een soort oerenergie die je ook kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw bijdrage gezien wordt en mensen bereikt. Ook als je het lastig vindt om vol te houden.

De mijne is dat ik me vreselijk kan opwinden als mensen geen mogelijkheden of oplossingen willen of durven zien, als mensen zich klein houden, als talent wordt verspild, als misbruik wordt gemaakt van macht posities, als er voortdurend compromissen worden gesloten enz.

Dit komt voor mij allemaal neer op te klein denken en niet groots durven te denken. Ik weet dat die opwinding er is en gebruik het vooral om het om te zetten in een positieve energie die krachtig is.

Denken vanuit overvloed en denken vanuit het gegeven dat we allemaal al mooi zijn zoals we zijn en dat we dat mogen laten zien. En zeker niet onze omgeving ons laten voorschrijven wat we al dan niet denken en doen.

Samengevat; ‘kabouters denken klein, wij niet’

Robert Rosier
7 years ago
Reply to  Paul Ricken

Ik zie veel “vermijdend” taalgebruik, Paul. “niet” “geen”

Is het niet belangrijk te benoemen wat “wel”? (en ik zeg niet dat je dat niet doet)

Paul Ricken
7 years ago
Reply to  Robert Rosier

Hee Robert,

Scherp gezien.
Dat zie je vooral bij waar ik me over opwind.

Dus wat frustreert of irriteert.

Het is belangrijk in mijn ogen hier oog voor te hebben bij mezelf. Dat zorgt er voor dat het passievuurtje van twee kanten gevoed wordt. Ieder mens heeft namelijk twee kanten in zich. De creatieve, moedige kant die voluit wil leven en de angstige kant die moet overleven. Die laatste noem ik de Neanderthaler in mij. Die Neanderthaler in mij moet en zal zijn doel halen. Die zorgt er ook voor dat ik me met volledige devotie blijf richten op mijn missie.

In mijn ogen is het cruciaal die twee kanten te benutten. Dan ben je twee keer zo sterk.

Grootse groet,

Paul Ricken

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Paul Ricken

Mooie gezegd en mooie sweet spot Paul. Is het samengevat ‘Groots durven zijn’?

groet!
Leni

Shirley Algera
Shirley Algera
7 years ago
Reply to  Paul Ricken

Dit klinkt me als muziek in mijn oren Paul. Become Awesome….prachtig! Ik weet het….heb nog wel moeite om het te durven zijn. Ken mijn beperkende gedachten hierin maar soms voel ik het duidelijk, ik ben Awesome.

Judith Kamerman
7 years ago
Reply to  Paul Ricken

Sorry Paul, even een correctie, ik ken een paar kabouters en die denken absoluut niet klein. Ze helpen ons zelfs groot te denken.
In jouw reactie lees ik dat je iedereen wilt en kunt helpen. Dat is wel erg breed. Hoe richt je je dan tot je klanten? Wie zijn je potentiële klanten? Hoe bereik je mensen als je je tot iedereen wendt?

Paul Ricken
7 years ago

Hee Judith,

Kwam ik jou nou vanmorgen tegen in de auto?
Sorry voor mijn gedrag, had beetje haast, geen excuus overigens.

Welke kabouters zijn dat?

Ik richt me tot iedereen die het leven wil leven als een levensartiest. En vooral een ieder die de 2% positieve mindset wil verhogen naar 4% in de wereld. Levensartiesten wil ik verzamelen die andere levensartiesten gaan creëren. 1 Tegelijk. 14 Mei 2019 verzamelen 144.000 levensartiesten zich over de diverse plekken op de wereld.

Wil dus niet alleen een business bouwen maar een revolutie ontketenen.

Een levensartiest is iemand die voluit wil leven vanuit overvloed. Die zijn ideeën, kennis, bewustzijn, ervaring, vaardigheden met de wereld wil delen zodat anderen ervan kunnen leren. Die anderen dient. Die vaak een baan of eigen business heeft omdat ie die dingen wil doen die betekenis hebben en waar hij/zij van houdt. Die een positieve geest omarmt. Die leeft volgens 7 P’s; Purpose, Presence, Perseverance, Play, Positive Mind, Productivity en Performance.

Beetje helder zo?

Op mijn website kun je een gratis E-Book downloaden.
En je vindt daar ook allerlei workshops en veel meer….
O ja, ik geef ook speeches op events waar mensen nog lang over napraten.

Grootse groet,

Paul Ricken

Shirley Algera
Shirley Algera
7 years ago
Reply to  Paul Ricken

Cool dat je het zo helder kunt verwoorden allemaal.
Heb net eind vorig jaar mijn domeinnaam vastgelegd Art of Living Shirley Algera….ga je website bekijken en het E-Book. Thnx !

Geral Overbeek
7 years ago

Wat mij makkelijk afgaat is mijn gevoel voor alles wat leeft en het werken met planten en dieren.

Mijn passie is de natuur, tuinen en nieuwe buitenruimtes creeëren.

Mijn missie en bijdrage aan de wereld is het delen van mij kennis over tuinen en daarmee onze leefomgeving groener en gezonder maken.

De sweetspot zou ik kunnen omschrijven als:
Mensen blij maken met een sfeervolle en groene droomtuin.

Hilde Vossen
11 years ago

1.Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Structuur aanbrengen in complexe situaties, oplossingen zien bij problemen, draagvlak creeren voor veranderingen, workshops organiseren, artikelen schrijven,leidinggeven aan een verandering, Medewerkers stimuleren en ontwikkelen.

2.Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?
Andere mensen helpen met mijn kennis en advies, varen met mijn sloep, op vakantie gaan.

3.Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
Anderen leren hoe je veranderingen kunt implementeren, managers leren hoe ze hun medewerkers stimuleren en ontwikkelen.

Dus mijn sweetspot is veranderingen begeleiden en managers leren hoe ze hun medewerkers kunnen stimuleren. Dat zijn ook de producten die ik verkoop. Dus ik zit op de goede weg.

Dave de Lange
11 years ago

1. Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?

– de kern in dingen ontdekken en een gemakkelijke manier vinden om moeilijke dingen uit te leggen (lesgeven dus)
– het voelen van en werken met Chi en dit anderen bijbrengen
– vechtsport (en lesgeven hierin)
– vrienden maken

2. Wat doe je graag, ook al word je er niet voor betaald ?

– uitzoeken wat de kern van de zaak is
– uitleggen wat de kern van de zaak is
– mensen leren over Chi en spirituele zaken
– vechtsport beoefenen
– nieuwe vrienden maken

3. Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven ?

– mensen leren over Chi en spirituele zaken om hun bewustzijn te verruimen en zo een positieve invloed op de wereld te hebben
– meer geld verdienen zodat ik meer kan doen op dit gebied
– (boeken) schrijven om mijn kennis met meer mensen te delen
– nog meer vrienden maken

Robert Rosier
11 years ago
Reply to  Dave de Lange

Je bent inderdaad zowel een goede “leerling” als “meester” Dave! Kennis tot je nemen, de kern van de zaak eruit halen en dat dan weer doorgeven… Ja, dat is inderdaad waar je goed in bent!

Dave de Lange
11 years ago
Reply to  Robert Rosier

Dankjewel, Robert. Het voelt goed om van mezelf tekunnen zeggen waar ik goed in ben, maar het voelt nog beter om het van een ander bevestigd te krijgen. Dank !

Mariken de Kok
11 years ago

1.Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Verbanden leggen tussen zaken, duidelijke teksten maken, overzicht aanbrengen en houden, positieve kant bedenken
2.Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?
schilderen, sporten, mensen motiveren,
3.Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
positiviteit verspreiden, mensen vertrouwen geven

Frans Oversloot
7 years ago

Wat mij gemakkelijk afgaat:
Het voor aanvang van de bouw en gedurende de bouw het constateren waar faalkosten zullen ontstaan.

Wat doe ik graag:
Trekeningen controleren op bouw of faalkosten en een rondgang over de bouw maken om ze te helpen voorkomen.

Wat is mijn bijdrage aan de wereld:
Ik ben er van overtuigd dat ik in staat ben de faalkosten in de bouw met 6% van de bouwkosten te verminderen, waardoor het voor de aannemer en de consument een stuk voordeliger is en er veel materiaal en arbeid bespaard wordt.

Paul Ricken
7 years ago

Lekker concreet Frans, vooral die 6%, WOW. Dat kan veel geld opleveren!

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Frans, leuk om je hier weer tegen te komen. Is jou sweet spot Alles wat betreft kennis en kwaliteit van bouwkosten?

groet!
Leni

eric meijer
7 years ago

MAKKELIJK: Tuinen indelen die goed voelen en weinig onderhoud behoeven.
GRAAG DOE: Mensen daarin helpen enTuinieren, klimmen, hang spelen
BIJDRAGE: Kleine paradijsjes scheppen bij mensen rond hun huis, via meijertuinontwerp.

Martine Verweij
7 years ago

In alle drie de antwoorden komt creativiteit voor. Mijn sweetspot: op een creatieve manier natuurkennis overbrengen. En met mijn Natuurmandala’s heb ik een goudmijntje gevonden. Vanaf september ga ik internationaal! Dan rollen de euro’s, ponden en dollars binnen :).

Mark
11 years ago

Ikzelf focus me vaak op mijn passie. Alleen is dit nog geen business. Goed om te beseffen dat mijn bijdrage en mijn kwaliteiten er ook toe doen.

Bedankt voor je mooie ‘sweet spot’-tips!

Danielle Terpstra
11 years ago

Wat een leuke vragen!

Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Ik kan heel snel het probleem wat mensen hebben in hun huis of op kantoor analyseren en er gelijk een goede creative oplossing voor vinden. Dat doe ik ter plekke zonder dat ik vooraf weet waar het over gaat.

Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?
Kennis delen met mensen en inzichten geven

Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
Door mijn werk te doen lever ik mijn kennis en geef de mensen goede creative oplossingen

Met plezier,

Dave de Lange
11 years ago

“Door een bijdrage te leveren aan het hoogste goed van deze wereld.”

Wat is dat hoogste goed, Natoeshka ?

Groetjes,

Dave.

Paul van Aarle
11 years ago

1. Oplossingen bedenken, nieuwe ideeën en concepten bedenken, analyseren.
2. Oplossingen bedenken, nieuwe ideeën en concepten bedenken, analyseren, snowboarden, kytesurfen, slapen, knuffelen.
3. Oplossingen bedenken, nieuwe ideeën bedenken, analyseren, ontwerpen,

Monique Langerveld
9 years ago

1. Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Als architect is mijn motto: Architectuur is beeldhouwen. Ik ben goed in 3D-visualisaties. Ik maak vanaf de eerste schets al gebruik van: uit de vrije hand of met behulp van de computer. Mijn ontwerpen ontstaan/evolueren in 3D. Dat is prettig voor opdrachtgevers en welstandscommissies: niet iedereen is instaat om een ‘platte’ tekening te lezen.

2. Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?
Als voorzitter en vrijwilligster van Vrouwencentrum Dunya vind ik het leuk om vrouwen te ‘upgraden’. Vrouwen die niet de kans hebben gekregen zich te ontplooien of een opleiding te volgen.

3. Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
Als architect geef ik advies over duurzaam bouwen/verbouwen.
Als vrijwilligster start ik activiteiten op die vrouwen zelfvertrouwen geeft, zoals bv computer- en zwemlessen. Ik organiseer evenementen om bewustwording te vergroten, bv 8 maart Internationale dag van de vrouw.

Marjolein Kalter
7 years ago

Jee Monique, wat een veelheid aan dingen.

Je motto raakt me enorm: Architectuur is beeldhouwen.
Dat roept bij mij de associatie op met de uitspraak van Michelangelo die het beeld uit de steen bevrijdde. Wat associeert met weghalen wat overbodig is zodat de schoonheid gezien kan worden.

Ik kan me voorstellen dat je dat kunt laten uitwaaieren over je professie als architect en je upgraden van vrouwen (bewustzijn, zelfvertrouwen).

Dan komt alles bij elkaar, geïntegreerd in jou.

Met een grootse groet,
Marjolein Kalter

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
11 years ago

Wat een leuke en eenvoudige manier om bij je sweetspot te komen! Dank Nisandeh.

Drie vragen met bijna dezelfde antwoorden.
Wat ik in alledrie de antwoorden vind is:

mijn kennis doorgeven, enthousiasmeren, coachen op allerlei gebied, brainstormen en teksten redigeren, schrijven.

Lotte van Kessel
11 years ago

Enne……….voor jou geldt ook:

vrijgevig, duizendpoot en veel ideeen.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
11 years ago

Hee, dank je, Lot!

Lucy Zijlstra
11 years ago

Wat gaat je gemakkelijk af?
Compassie, invoelend vermogen, in verbinding zijn, samen ZIJN.

Wat doe je graag?
Praten over onderwerpen die er toe doen voor mensen. De kern van je uitdagingen in het leven vinden. Ik heb een gretigheid naar diepgang. Altijd op zoek naar de diepere betekenis van situaties. Het leven leven zoals het bedoeld is.

Hoe kun je bijdragen?
Mijn levenservaring en wijsheden delen.
Mensen helpen de weg terug te vinden naar zichzelf.

Dave de Lange
11 years ago
Reply to  Lucy Zijlstra

Wat jij noemt spreekt mij erg aan, Lucy. Het is precies wat mij ook drijft. Ik zag dat je website nog niet online is. Misschien eens wat ideeën uitwisselen ?

Nicolet Groen
11 years ago

1 In een oogopslag een ruimte overzien, verhoudingen inschatten en indelen, praktische en creatieve oplossingen bedenken
2. Bloggen over interieur en design, fotograferen, lezen, vrienden en familie helpen met interieurvragen
3. Zorgen voor een prettige leef en werkomgeving

Engelien Mulder
Engelien Mulder
7 years ago

Wat gaat mij gemakkelijk af ?
reading, coaching, masseren, schrijven, organiseren, besturen, enthousiasmeren, inspireren.

Wat doe je graag al wordt je er niet voor betaald ?
sieraden maken, schilderen, lezen, wandelen, reizen, koffie drinken, de diepte ingaan met mensen, coachen.

Hoe kun je een bijdrage leveren en iets teruggeven ?
coaching

Ingrid Bakker
11 years ago

Dank je wel, Nisandeh, voor de oproep tot stilstaan bij zulke wezenlijke vragen!! Ik ervaar het als heel voedend en inspirerend.
1.Wat gaat mij gemakkelijk af?
Stil zijn met een ander vanuit “je bent goed zoals je bent”, Vanzelf biedt dat veiligheid en vertrouwden.
Luisteren en horen wat iemand echt zegt.
Doorvragen vanuit mijn interesse in hoe de ander zijn/haar leven ervaart en vormgeeft.
Het sub-bewuste bewust maken
Kennis/weten delen en overdragen

2.Wat doe ik graag?
Aandacht geven, ondertitelen/bewust maken wat een ander probeert te zeggen en/of dit naar een ander level brengen.
De andere kant van de ervaring zien
Synchroniciteit ontdekken: bewust waoren/maken van de verschillende ‘lagen’
Het sub-bewuste bewust maken.
Kennis/weten delen en overdragen

3.Hoe kan ik mijn bijdrage leveren en iets teruggeven?
Aandacht en ruimte voor de ander, zodat hij/zij de eigen onbeperkte mogelijkheden gaat ontdekken.
Kennis/weten delen en overdragen.
Het sub-bewuste bewust maken, zodat er voor ieder meer ruimte, licht en begrip komt.

Hartelijke groet, Ingrid

Angela de Jong
7 years ago

Wat gaat mij makkelijk af.
Creatief en kunstzinnig bezig zijn , mijn plezier en passie in beeldende kunst en tekentaal delen en anderen daarin te begeleiden. Communiceren , netwerken , organiseren , analyseren , goed luisteren nieuwe dingen, out of de box denken., brainstormen, uitproberen , tekenkunst inzetten om beter met elkaar te communiceren en elkaar beter te leren kennen, de kracht van kunst als bron van zelfkennis, plezier en schoonheid.
Al tekend jezelf ontdekken en laten zien , contact verbeteren dmv tekendialoog.

Wat ik graag doe ook al wordt ik er niet voor betaald.
Me inzetten voor goede doelen in mijn directe omgeving en in het buitenland.
kunstzinnige evenementen excursies en etentjes organiseren.

Hoe kan ik mijn bijdrage leveren in de wereld
Mensen beter met elkaar laten communiceren en beter contact maken met zichzelf (hun emoties en kracht) dmv tekentaal /beeldende kunst.
Ik wil me gaan specialiseren in de tekendialoog : gesprekken met elkaar dmv tekenen. Kan ouder/kind , mensen met een ziekte of trauma/ scheidingsproblematiek. Doelgroep nog niet helemaal duidelijk. Heb affiniteit met vluchtelingen maar is geen kapitaalkrachtige groep.

Tips welkom.

Andre Naaborg
9 years ago

Wat verhelderend!
Zeer nuttig om voor mijzelf goed op een rij te zetten, aangezien ik overweeg als zzp-er aan de slag te gaan.

Ik kijk uit naar de Business Bootcamp dit weekend!

Ruth Weidenaar
11 years ago

Talent:
Mijn lach :-).

Passie:
Lachen, dansen, mensen blij maken,marketing, communicatie, (stress)coaching en counseling.

Bijdrage:
Marketing- en communicatieprofessionals besmetten met een lachvirus. Resultaat een stressvrij bestaan.

Leef met de dag, geniet en lach!

Dave de Lange
11 years ago
Reply to  Ruth Weidenaar

Jammer dat je website nog niet online is, Ruth.
Het lijkt mij dat dat een website moet worden waar je vrolijk van wordt !

Groetjes,

Dave.

Ruth Weidenaar
11 years ago
Reply to  Dave de Lange

Dave,

Dank je voor je bericht. Wat betreft de website, ik laat je weten wanneer deze online komt. Ben dan erg benieuwd naar je reactie :-).

Groet,

Ruth

Dave de Lange
11 years ago
Reply to  Ruth Weidenaar

@Ruth:

Ik kijk ernaar uit, Ruth. En ik zal je mijn mening geven over de site wanneer het zover is.

Groetjes,

Dave.

Rhea Vincent
Rhea Vincent
11 years ago

gemakkelijk: vaardigheden overbrengen, grenzen opzoeken, stout doen, oplossingen vor problemen vinden. risico’s nemen, verlangen volgen. Doen wat er te doen is.
doe graag: het beter weten, aansporen te doen wat je te doen hebt, lastige vragen stellen, leren , nieuwe diensten verzinnen, mogelijkheden schetsen.
bijdrage: inzicht in de jongensziel doorgeven, mensen stouter laten durven zijn, je verlangen durven
volgen,
Sweet spot: ouders kennis en vaardigheden geven waarmee ze zichzelf comptenter voelen in de opvoeding.

Helen Arnoldus - van der Wal

1. mijn aanstekelijke enthousiasme en energie, mensen enthousiasmeren en stimuleren, presenteren en het bieden van hulp.
2. Het maken van service items en presentaties op interieur gebied, duiken, paardrijden, tuinieren, lezen en mijn kindjes helpen met de verzorging van hun pony.
3. Ik zou wel heel graag kinderen willen helpen die het in Nederland niet al te breed hebben. Heb laatst een meisje van 9, die aan de onderkant van de maatschappij leeft met haar moeder en 4 zusjes en broertjes, een wens laten vervullen en haar een middag op sleeptouw meegenomen om te rijden op onze pony wat ze zo graag wilde maar waar geen geld voor was. Dat doet mij zo goed, en de lach van dat kleine meisje op de pony is met geen pen te beschrijven. Daarnaast zou ik wel meer met duurzaamheid binnen de chaletinrichting willen doen. We moeten tenslotte zuinig zijn op onze planeet.

Carry Bloetjes
Carry Bloetjes
7 years ago

Beste Helen,

Ik vind het fantastisch dat je de wens van een meisje van 9 (die dan die pech heeft dat zij met haar moeder en 4 broertjes en zusjes aan de onderkant van de maatschappij leeft) hebt laten uitkomen door haar een middagje op sleeptouw te nemen!!

Engelien Mulder
Engelien Mulder
7 years ago

Wat mooi Helen, zo echt, prachtig.

Danielle Huijs
7 years ago

1. Op een snelle manier tot de kern van een probleem doordringen
2. Mensen kansen en mogelijkheden laten zien, mensen in hun kracht zetten, inspireren en motiveren
3. Mensen in hun kracht zetten, vooruit helpen daar waar ze vast zaten

Judith van Lohuizen
Judith van Lohuizen
11 years ago

1.Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Me inleven in anderen, hoe ze zich voelen, dingen ervaren etc.
2.Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?
Anderen helpen en meedenken over problemen. Persoonlijk en zakelijk.
3.Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
Omdat ik zelf erg veel last heb gehad van een gebrek aan zelfvertrouwen zou ik erg graag anderen daarmee helpen. Omdat ik weet wat voor invloed dat op je leven kan hebben.

Annemarie Bergh
11 years ago

1. Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Organiseren, regelen, dingen voor elkaar krijgen, opzetten van zaken, stukjes schrijven, doen, mensen stimuleren, interesse tonen in andere, in gesprek komen, enthousiasmeren, mensen in beweging krijgen

2. Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?
Mensen helpen met hun leven op orde krijgen, dromen realiseren, kennis delen, organiseren, praten met mensen, handwerken, met vrienden praten & eten, plannen!

3. Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
Kennis delen, organiseren, regelen, gesprekken aangaan, mensen in beweging krijgen, programma organiseren, boeken schrijven, blogs, mensen enthousiasmeren

Ik merk dat ik daadwerkelijk mijn droom realiseer: mensen met overgewicht begeleiden naar een gezonde levensstijl en blijvend gewichtsverlies … ik geniet van alle successen en het is zo mooi om te zien als een persoon zijn/haar persoonlijke doelstellingen realiseert!

Patricia de Ruijter
11 years ago

vraag 1: Creatief denken en eigenzinnig handelen. Beeld, personen, en situaties analyseren, Het verborgene uit iets naar boven halen. Iets nieuws creeeren. Organiseren. In grote lijnen denken. Verchillende elementen aan elkaar koppelen. Kleuren combineren. Doceren.

vraag 2: Verassend en met weinig geld lekker koken, adviseren, stimuleren, masseren, inspireren. Genieten met anderen.

Vraag3: Door dit alles hier boven te delen.

Rob van der Lei
11 years ago

1.Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?

Luisteren, schilderen, creatief denken


2. Wat doe je graag ook al word je er nooit voor betaald?

Schilderen, met mensen omgaan, nieuwe dingen verzinnen.

3. Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets terug geven?

Tegenwoordig maak ik herinneringsschilderijen. Waarbij ik luister naar de nabestaande die verteld over de dierbare. Deze informatie vertaal ik creatief naar een kunstwerk. Het gesprek en het kunstwerk helpen bij de rouwverwerking maar behoud de fijne herinnering aan de dierbare

Xander Cladder
7 years ago

Wat gaat jou gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Helpen (nieuwe) wegen te bedenken om een doelstelling te realiseren… Ik denk strategisch, wil een maximaal resultaat behalen en werk daar graag hard en gefocust aan.

Wat doe jij graag, ook al word je er niet voor betaald?
Anderen helpen met het oplossen van hun problemen op een manier waarop ze dat zelf leren te doen… (leren vissen i.p.v. mijn vis opeten).

Hoe kun jij jouw bijdrage leveren aan de wereld?
Door als professional te werken voor mensen en organisaties die deze kwaliteiten waarderen. Ik ben generalistisch maar heb wel veel verstand van bevlogenheid creëren en meer uit talent uit mensen halen (evidence based).

Arnoud Kas
7 years ago

Wat gaat jou gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Luchtig zijn, relativeren, motiveren, inspireren, verkopen, voor publiek optreden, advies geven (zelfs ongevraagd 🙂 ), denken in mogelijkheden en hier naar handelen, werk/taken structureren, helicopterview hebben, gitaar spelen, zingen, entertainen.

Wat doe jij graag, ook al word je er niet voor betaald?
Advies geven, op vakantie gaan, lekker aanrommelen, plannen maken voor de toekomst, kinderen inspireren, gitaar spelen, entertainen.

Hoe kun jij jouw bijdrage leveren aan de wereld?
Muziek maken, advies geven, motiveren, inspireren.

Sweet spot:
muziek maken, advies geven, inspireren.

Op het punt “advies geven” en hier voor betaald worden ligt nog een weg te gaan. Dit plan is inmiddels gemaakt en wordt uitgerold.
Mooi om het weer eens opgeschreven te hebben.

Leonie Brinks
Leonie Brinks
7 years ago

1.Wat gaat jou gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Tekenen/verbeelden, 3D-denken, creëren, verder- en meedenken, oplossingen bedenken, handwerken.

2. Wat doe jij graag, ook al word je er niet voor betaald?
Illustraties maken, advies geven op gebied van vormgeving, opzoek in de natuur, verdiepen in geschiedenis, wegdromen/romantiseren, anderen verder helpen, creëren en enthousiasmeren.

3. Hoe kun jij jouw bijdrage leveren aan de wereld?
Mensen raken, verrassen en samenbrengen met ruimtelijk ontwerp en een ‘alles is mogelijk’ mindset!

Mijn Sweet Spot? Bouwen en creëren.

Paul Ricken
7 years ago
Reply to  Leonie Brinks

Inderdaad Leonie,

Alles is mogelijk!
“Kabouters denken in het klein, wij mensen niet”

En samen kunnen we nog meer. Daarom ben ik een revolutie gestart. Iedereen AWESOME. In je leven en in je werk. Met, voor en door elkaar. Iedereen is welkom. Iedereen is namelijk al Awesome.

Sherina Ghafoerkhan
11 years ago

1.Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Goed luisteren, een sfeer van rust creeren, rekening houden met ieders wensen, mensen helpen met diverse dingen zoals adviezen zodat zij weer met een goed gevoel verder kunnen. Positief blijven, ook al heb ik het soms moeilijk.
2.Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?
Praktische hulp bieden aan familie en vrienden, kadootjes weggeven. Een zonnetje zijn wanneer ik bij anderen ben. Een luisterend oor zijn wanneer mensen ergens mee zitten. Openstaan om te leren en studeren en die kennis doorgeven aan anderen.
3.Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
Door serieus bezig te zijn met waarvoor ik op aarde ben. Mijn best doen en dat op een zo begrijpelijk mogelijke manier doorgeven aan mijn cliënten, cursisten en iedereen die iets van me wil leren.

Dave de Lange
11 years ago

“Door serieus bezig te zijn met waarvoor ik op aarde ben.”

Dat maakt me nieuwsgierig: Waarvoor ben jij volgens jou op aarde, Sherina ?

Jantina van der Waal
11 years ago

lesgeven, lesgeven,lesgeven. Gewoon op een middelbare school voor een groep pubers.
Zou ik dan toch beter helemaal terug het onderwijs in kunnen gaan dan mijn eigen bedrijf houden?

Francien Kramer
7 years ago

Je schrijft lesgeven, lesgeven, lesgeven…wat bij mij blijft hangen is een groep pubers.

In de doelgroep ‘pubers’ lijkt een groot deel van je passie te zitten.
Wat maak juist het lesgeven aan deze doelgroep zo leuk voor jou?
Wat voor appél doet die puber/ pubergroep op jou?
En is dat ook in je bedrijf terug te vinden?

Joan de Windt
Joan de Windt
7 years ago

Wow Jantina, dat is een enorm talent, waar je de wereld enorm mee dient. Dat kan lang niet iedereen. Als dat je antwoord is op zowel vraag 1 als vraag 2. zou ik zeggen: nooit stoppen met lesgeven!!

Ronald de Waal
11 years ago

Misschien helpt het als je het wat breder trekt en gelijktijdig wat inzoomt:
– Wat kun je goed bij het lesgeven?
– Wat vind je het leukst aan het lesgeven?
– Wat is je bijdrage middels het lesgeven?

Patrick de Jonge
11 years ago

1. Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
Echt contact maken met andere mensen. Mensen in hun kracht zetten
2. Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?
Andere mensen helpen.
3. Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
Door anderen te helpen in hun kracht te komen help ik hen om meer uit het leven te halen.

Ingrid Wells
Ingrid Wells
11 years ago

Wat gaat mij goed af
organiseren, observeren, zaken aanvoelen, zorgen, leiding geven, rust brengen, het overzicht behouden, (creatieve) oplossingen bedenken voor problemen., positiviteit.

Wat doe ik graag:
reizen, lezen, organiseren, structuur aanbrengen, steeds iets “nieuws”leren, contact met mensen

Hoe kan ik mijn bijdrage leveren?
vrouwen helpen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen, mijn kennis en (werk) ervaring delen, blogs schrijven

Vriendelijke groet

Martine Waakhuijsen
11 years ago

Leuk om te doen!
1. Wat me makkelijk af gaat: luisteren, inleven, organiseren, creatieve oplossingen bedenken, strategie ontwikkelen,
2. Wat ik graag doe: leren, lezen, anderen vooruit helpen, mensen met met elkaar in contact brengen, skiën, tango dansen, fitness.
3. Hoe ik kan bijdragen: luisteren en horen, anderen vooruit helpen, beweging creëren, structuur aanbrengen, een frisse blik.

Joyce Dompig - Vasilda
Joyce Dompig - Vasilda
7 years ago

Zonder afzonderlijk op de vragen antwoord te geven is mijn uitkomst uit de 3 vragen dat ik graag met kinderen werk, een adviserende houding heb en relaties verstoorde tussen ouders en kinderen wil herstellen.

Deze kennis in acht nemende ben ik er nu nog meer van overtuigd om mijn doel na te streven om in ieder geval nog meer kennis op te doen in de vorm cursussen op het gebied van opvoedingsondersteuning en alles wat daarmee samen hangt.

Hoewel alles in mijn lijf mij aanspoort om The Big Stap te doen ( namelijk remigreren naar mijn geboorteland ) en daar mijn Big Dream na je jagen, zegt mijn ratio dat het nog geen tijd is. Er zijn nog een aantal issues waar ik nog rekening mee moet houden. Maar ik weet en voel ook dat wanneer ik eenmaal de stap neem alles in een stroomversnelling zal gaan. Ik hoop dat ik daar tegen bestand ben.

Mijn bijdrage aan de wereld:
gelukkige en evenwichtige gezinnen die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij waarbij ze hun eigen potentie tot bloei brengen.

Does that make any sence??

Martine Verweij
8 years ago

1. Wat gaat je gemakkelijk af?
Nieuwe ideeën bedenken, creativiteit, nieuwe dingen leren, structureren, informatie structureren, ingewikkelde en complexe informatie helder en eenvoudig overbrengen aan anderen, ingewikkelde en complexe informatie me eigen maken.

2. Wat doe je graag?
Structuur aanbrengen, leren, creatief zijn, vertellen, kennis delen, met planten bezig zijn, in de natuur zijn, tuinieren, lezen.

3. Hoe kan je een bijdrage leveren?
Ingewikkelde informatie op een creatieve manier structureren en daarmee kennis over planten met anderen delen.

Mijn ‘sweet spot’ blijkt te zijn: het aanbrengen van structuur in informatie over planten en daaruit is helemaal het Mandala-systeem ontstaan. Ik ben superblij en trots op deze ontdekking.

Leni Minderhoud
7 years ago

Top Martine! Een systeem en structuur zie ik ook als ik aan Mandala denk, terwijl ik er nog weinig vanaf weet.
Gefeliciteerd met je ontdekking!

warme groet, Leni

Monique Koolmees
7 years ago

Voor mij is het makkelijk om de administratie in te richten zodat je daarna zelf een deel kunt doen en ik je waar nodig kan helpen en je belastingaangiftes kan doen.
Ik help graag andere mensen om de financiële spelregels te begrijpen en toe te passen.
Uit ervaring weet ik wat het kost als de belastingdienst de administratie voor je in gaat schatten dit moeten we zeker voorkomen.

Ronald de Waal
11 years ago

1. Overzichtelijk formuleren, intuitie gebruiken in sociale contacten en werk, presentatie maken
2. Presentaties maken, mensen coachen, mensen healen
3. Mensen coachen en healen voor meer liefde in de wereld

Ina Wuite
10 years ago

Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?

Schilderen/ kunstcollages vanuit mijn gevoel, creatieve ideeën bedenken, anderen stimuleren en inspireren om de eigen creativiteit aan te boren.

Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?

Schilderen/collages maken, ideeën bedenken.

Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
Anderen inspireren, mensen iets aanreiken waarmee ze hun eigen creativiteit kunnen aanspreken.

Margje van der Lei
11 years ago

Wat zijn jouw drie lijsten, wat zijn jouw antwoorden op de drie vragen?
1. Wat gaat je gemakkelijk af, en is lastiger voor anderen?
2. Wat doe je graag, ook al word je er nooit voor betaald?
3. Hoe kun jij je bijdrage leveren en iets teruggeven?
En kun jij de Sweet Spot vinden?
1. structureren, strategie, organiseren, duidelijkheid creëren, magnetiseren, reconnection,
lezen, planning, oplossingen bedenken, logica. Brainstormen, workshop maken, intuïtief gesprekken voeren.
2. anderen helpen, inzichten te voorschijn halen, patronen zichtbaar maken, versterken,
ondersteunen, er zijn, luisteren, duidelijkheid scheppen. Meedenken, reizen, mijn intuïtie laten spreken.
3. mensen bewust laten worden wat ze doen, inzichten te voorschijn halen, helen, kennis delen, activeren,

Anita Mulder
Anita Mulder
11 years ago

1. contact maken met mensen, het verhaal achter een verhaal horen, mensen uitdagen om meer uit zichzelf te halen dan ze denken te kunnen of durven, mijn openheid,organiseren en coachen/counselen, kennis delen, brainstormen over nieuwe methodieken/projecten/werkwijzen, lef, humor gebruiken, coachen/counselen
2. contact maken met mensen, kennis delen, organiseren, luisteren/meedenken,brainstormen, lef en humor gebruiken, coachen/counselen
3. kennis delen, luisteren/meedenken/uitdagen, coachen/counselen, organiseren, lef en humor bieden