Doing good is good for business

1544 views | 104 reacties |
shares

Als Open Circles Academy nemen wij onze taak als opleider en de voordelen voor jou heel serieus.

En als opleider moeten we soms dingen vaker herhalen en in het EXTREME trekken om een les goed over te kunnen brengen. Dus als we het wéér hebben over de Save a Girl crowdfunding campagne, de LAATSTE Business Bootcamp of het Enlightened Millionaire seminar…

Dan gebeurt dit in het kader van de les die ik in dit artikel verder wil uitdiepen:

Doing Good is Good for Business

“Doing Good is Good for Business” heb ik geleerd uit het boek Screw Business as Usual van Richard Branson.

Screw Business As Usual Book

Ik wil je graag een idee geven van de verschillende manieren van doing good met enkele voorbeelden van grote en kleine bedrijven.

Verhuisbedrijf Meathead Movers verhuist slachtoffers van huiselijk geweld GRATIS als integraal onderdeel van hun winstgevende bedrijfsvoering.

Verhuisbedrijf Lowly initieerde het programma Move for Hunger waarbij aangesloten verhuizers in overleg met hun klanten de onaangebroken en houdbare voedselvoorraad naar de voedselbank brengt.

Nee, dit betekent niet dat jij ook een verhuisbedrijf moet starten…

Voor schoenenverkoper TOMS geldt: VERKOPEN = GEVEN. Voor ELK product dat jij van hen koopt, helpen ze 1 mens met schoenen, een bril, schoon water, hygiëne of pestpreventie.

Bij de Amsterdamse Straatkrant en The Big Issue draait “doing good” om de daklozen en langdurig werklozen die niet meer als bedelaars over straat hoeven, maar als verkopers waardiger een boterham kunnen verdienen.

Barefoot Power is een BEDRIJF dat mensen in ontwikkelingslanden toegang geeft tot betaalbare groene energie. Hiermee bestrijden ze armoede EN creëren ze nieuwe markten.

En last but not least…

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen met de opbrengsten van de lotenverkoop.

Trouwens, als jij meedoet aan goede doelen loterijen (of de staatsloterij) met de hoop op de hoofdprijs… doe dan voortaan mee in het kader van GEVEN. Die transformatie van mindset zal je veel meer voordeel opleveren dan de geldprijs die je toch nooit wint.

“Goed” ondernemerschap is de enige weg naar echte welvaart. En als je wilt weten hoe je de bevrijdende Enlightened Millionaire status bereikt als ondernemer, schrijf je dan in voor het Enlightened Millionaire seminar dat plaatsvindt op 24 juni.

Je verdient een gratis ticket wanneer je kiest voor het Education pack van de Save A Girl crowdfunding campagne.

Ik hoop dat bovenstaande voorbeelden je inspireren om na te denken hoe jij “doing good” kunt integreren in JOUW bedrijfsvoering.

Wat je bijvoorbeeld direct kunt doen is een VAST PERCENTAGE van je winst of inkomen geven aan een goed doel waar jij affiniteit mee hebt. En laat je daarbij niet afschrikken door (on)geschreven regels die zeggen dat je minimaal 5% of 10% moet afdragen. Begin gewoon met EEN (fonetisch: “un”) percentage. Bijvoorbeeld 0,5 % of zelfs minder. Alle kleine beetjes helpen.

Maak van geven een systeem/gewoonte en als de groei van jouw winst het toelaat – bijvoorbeeld omdat je toepast wat je hebt geleerd in de allerlaatste Business Bootcamp ooit – kun je jouw geef-percentage opvoeren.

Maar… je hoeft niet tot de Business Bootcamp te wachten om gerichte en effectieve acties te nemen voor “doing good while growing your business“.

Ik heb namelijk iets geweldigs voor je…

30 DAY CHALLENGE

Vanuit Tenerife start ik met een nieuw maandprogramma (van 30 dagen voor 100 euro) waarbij je IEDERE werkdag een korte video van 2-3 minuten krijgt met een IMPLEMENTATIE opdracht waar je opmerkelijke (groei)resultaten mee behaalt.

En het zal je niet verbazen dat de 30 Day Challenge van de maand juni in het teken staat van Doing Good is Good for Business.

De dagelijkse opdracht die je krijgt duurt meestal slechts 10-15 minuten.

En het geweldige nieuws is dat jij in juni GRATIS aan de 30 Day Challenge kunt deelnemen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je naam en e-mail in te vullen in het formulier hieronder met de commitment dat je DAGELIJKS een maand lang 15-20 minuten kunt toewijden aan PRAKTISCHE IMPLEMENTATIE van materiaal waarmee jij niet alleen jouw klandizie laat groeien, maar óók de wereld een stukje beter maakt.

Kun je dat aan? Meld je dan hieronder GRATIS aan.

30-DAY CHALLENGE

Doing good is good for business

You have successfully subscribed! Check your inbox folders and follow the link.

Enlightened Millionaire Book

Wil jij een gratis exemplaar van mijn nieuwe boek The Enlightened Millionaire waarin ik de 15 stappen van het Enlightened Millionaire pad haarfijn uit de doeken doe?

Als je de onderstaande vraag voor mij beantwoordt, vertel ik je hoe je mijn boek in bezit kunt krijgen, vers van de pers:

Wat doe jij NU al in het kader van “doing good is good for business”?
(het kan groot zijn of klein, alle beetjes helpen)

Beantwoord bovenstaande vraag alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Ik reken het ook goed als jouw (nieuwe) actie geïnspireerd is door dit artikel of door bijdragen van anderen in het commentaarveld hieronder.

Zodra jouw comment is goedgekeurd, ontvang je in een e-mail (met onderwerp: ‘zo krijg je mijn boek gratis’) waarin ik vertel hoe je mijn nieuwe boek The Enlightened Millionaire cadeau kunt krijgen.

Vul ook alsjeblieft je voornaam EN achternaam in bij je comment, anders kunnen we deze niet goedkeuren.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Als jij de Business Bootcamp nog nooit hebt gevolgd, dan hoop ik dat je beseft dat de editie van juni echt jouw allerlaatste kans ooit is om nog je voordeel te doen met de unieke ervaring en het materiaal waar al meer dan 25.000 deelnemers van konden profiteren.

Klik hier om je aan te melden voordat het te laat is

PSII Als het je niet lukt om je voor het Enlightened Millionaire seminar aan te melden via de campagnepagina (veel mensen meldden problemen met PayPal of CreditCard op de IndieGoGo website), dan kun je je ook verzekeren van een toegangsbewijs door €250 over te maken op het bankrekeningnummer van onze Open Circles Foundation:

NL42ABNA0603040365 t.n.v. St OC Foundation
onder vermelding van voornaam + achternaam + EMAIL ADRES. Het vermelden van jouw correcte gegevens is belangrijk, omdat we je dan in het dankwoord van het Enlightened Millionaire boek kunnen vermelden (als je op tijd besteld) en kunnen informeren over de details van de training.

PSIII DEEL DIT ARTIKEL alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen mensen in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

104
Leave a Reply

avatar
89 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
90 Comment authors
Jos van SnippenbergTony RekelhoffShirley-Jane JasperDico SprokkereefMartijne Rensen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Esther Molenaar
Lid

Ik kan nu al helpen door in mijn naaste omgeving te kijken wie hulp nodig heeft. Op wat voor manier dan ook, een rolstoel naar binnen duwen, een baan opportunity delen, eten dat ik te veel heb delen….
Er is zo veel dat ik al op lokaal niveau kan doen.

Helpen is openstaan voor de vragen van anderen, ook al stellen ze de vraag niet met woorden.

Donna Hoogstraaten
Gast

Voor mij voelt geven vaak als ontvangen. Als ik de reactie zie van de ontvanger dan wordt mijn hart warm en begin ik mee te stralen.

Vanuit mijn zaak geef ik ook.

Ik geef regelmatig workshops en wanneer er nog een plaats vrij is, geef ik deze weg aan iemand die de financiële middelen nog niet heeft om zelf de stap te zetten zich in te schrijven.

Verder geef ik mijn klanten wel eens zo maar iets cadeau van wat ik denk dt ze kunnen gebruiken. De reacties die ik krijg zijn altijd hartverwarmend.

Marnix de Stigter
Gast

Centraal in mijn ontwerpen staat: “Hoe kan ik het leven van de mensen om mij heen zo veel mogelijk verrijken?” Al mijn producten worden op een eerlijke manier, met een eerlijke prijs, lokaal geproduceerd. Op eem slimme manier zodat niet alleen alle ketens in de schakel blij zijn met hun bijdrage aan het product, maar ook de eindgebruiker een goede prijs betaalt.

Grietje Pottie
Gast

Financieel heb ik altijd net genoeg (of net niet genoeg) gehad, en mijn focus was op ontvangen gericht. Nu ben ik mijn mindset aan het veranderen, geef waar ik kan, en dit voelt veel vrijer!

Michaëla Wierdsma
Gast

Vrijwilligerswerk, 10% van je inkomen weggeven, ondersteunen van ouderen in naaste omgeving. Het is met de paplepel ingegoten en al jong zat ik in het eerste bestuur van een jongerenorganisatie, met 2 jaar onderbreking doe ik al ruim 30 jaar vrijwilligerswerk en om mij heen velen. Zonder vrijwilligers is de maatschappij ontredderd. Niettemin merk ik dat de euro’s ook welkom zijn. En op momenten dat ik minder geld had, gaf ik meer tijd al dan niet werkgerelateerd. Het is meer ontvangen dan geven. De glimlach en de blijheid van mijn ernstig verstandelijk beperkte oom is zoveel waard, dat ik blij… Lees verder »

Marjon Sarneel
Gast

Ik geef regelmatig Memberships weg voor mijn low-end aan mensen van wie ik aanvoel dat zij het nodig hebben. Dat creëert een stroom van positieve energie, zowel bij mij als bij hen. Ik weet, dat als mensen leren hoe ze hun pen kunnen laten dansen dat zij dichter bij zichzelf komen. En wie dichter bij zichzelf komt, weet beter wat hij/zij nodig heeft. Een mens dat zichzelf kan geven wat hij nodig heeft, is een gelukkiger mens en dus wordt de wereld daar beter van 🙂

Jan de Blaeij
Gast
Jan de Blaeij

Ik heb altijd gegeven vroeger aan vaste projecten nu als ik er een goed gevoel bij krijg. De tip voor de loterij is wel een goede om gewoon te geven en niet te hopen op een prijs.

Dennis Aalbers
Gast
Dennis Aalbers

Wat ik al goed doe voor mijn business is dat ik mijn vrije tijd inruil voor het helpen van de kinderen in het dorp waar ik woon om te kunnen sporten en bewegen. Dit doe ik omdat ik in mijn werk veel bezig ben met het digitaliseren van onze wereld waardoor het bewegen steeds minder gebeurt.

Op een gezonde wereld.

Laura van Gorcum
Gast

Ik coach directies op het realiseren van hun ambitie. In het kader van “doing good is good for business” coach ik voor elke zakelijke klant gratis een individueel persoon die het nodig heeft maar niet kan betalen.

Mary-Ann Brown
Gast

Ik steun Stichting Dushi Vriend (zie ook mijn website). De Dushi huizen zijn er om kinderen op te vangen die, om welke reden dan ook, niet meer thuis kunnen wonen.

Als Life Coach vind ik het heel belangrijk dat kinderen een liefdevolle verzorging krijgen. Stichting Dushi Vriend is er voor de extra’s voor deze kinderen.

Ronald Hekkert
Gast

Sinds 1995 al gestart met “goed doen”.

Dit was les 1 van mijn Business rolmodel. Door te geven, ontvang je iets bijzonders terug.

Het cliché: hoe meer ik geef, hoe meer ik ontvang. Hoe meer ik ontvang , hoe meer ik geef.

Het werkt nog steeds zo.

Een balans in verdienen en iets voor niets terug doen.

Saskia de Munnik
Gast
Saskia de Munnik

Ik reserveer maandelijks een deel van mijn inkomen voor goede doelen. Daarnaast geef ik ‘spontaan’ aan projecten waar ik een goed gevoel bij heb, zoals save a girl.

Jessica van Dijk
Gast

Ik ren mee aan de Kika run in Utrecht 12-6. Met een gezond lijf, gezond verstand en mijn gezonde zoon rennen wij trots voor 95% genezingskans bij kinderkanker! Onze supporters/ donateurs hebben nu al gezorgd voor bijna 200% van mijn verwachte opbrengst, hoe geweldig is dat!

Elske van de Fliert
Gast

Ik ben lid van het bestuur van Duurzaam Woudenberg, waarin we concrete dingen doen die duurzaamheid in Woudenberg vooruit helpen. Ik bel lid van het bestuur van de Vereniging van Amersfoortse Ondernemers, waarbij we deze ondernemers van nuttige en leuke bijeenkomsten voorzien. Ik ben lid van de Rotary en daarin ontplooien we een heleboel activiteiten voor goede doelen. Gister nog een verhaal gehoord over Tsjernobyl en natuurlijk het boek gekocht waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel (de mensen die nog in het gebied wonen) gaat. Ik doneer aan o.a. het AIDS fonds en natuurlijk aan Save… Lees verder »

Stef Dehullu
Gast

Een deel van mijn job is live-evenementen presenteren. Enkele keren per jaar doe ik dat gratis, omdat het een evenement voor het goede doel is.

Cora K. Hiebinger
Gast

When I see somebody who obviously is in pain I offer them to either work with them a bit right there and then or I invite them to get a session for free. I meet with 2 Afghan refugee teenagers once a week to practice their German with; I offered one of my workshops (for healthy feet and healthy posture) in a place for refugee women. I organize things not only for me but also for colleagues of mine (e.g. to go somewhere to give free taster sessions). I also give money to certain organizations I believe in. I enjoy… Lees verder »

Bibi Los
Gast
Bibi Los

KiKa werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker. Ik heb hun KiKa beer gekocht en een deel van mijn opbrengst gaat naar dit prachtige initiatief. Waarom? Iedereen en kinderen in het bijzonder gun je een ziektevrij leven.

Roy Sijgers
Gast

We steunen jaarlijks de campagnes van 1, of meerdere goede doelen, zoals bijvoorbeeld Oxfam Novib. Daarnaast hebben we erg coole in Afrika handgemaakte vervoersmiddelen van Bamboe.

Marjolein Kalter
Gast

Ik help hogeropgeleide werkzoekende veertigplussers om het werk te vinden dat het beste bij ze past.
In mijn programma´s heb ik nu extra bijgedragen doordat ik soms mensen met een bijzondere motivatie en een financieel uitzichtloze situatie gratis of bijna gratis heb laten deelnemen aan het programma.

Ik overweeg nu een vorm om dat als een systeem 🙂 te implementeren!

Marjan vd Brink
Gast
Marjan vd Brink

Al meerdere jaren geef ik een aantal coach-sessies cadeau aan Go4it Jongerencoaching in Eindhoven. De organisatie weet dat ze voor individuele clienten of een groep vrijwillige coaches afgesproken sessies mogen boeken.

Ninon Lutters
Gast

Wat ik nu al weggeeft zijn tips hoe je slimmer kan werken door de mogelijkheden van internet & apps beter te benutten. Naast mijn bedrijf ben ik vrijwilliger bij de stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Ik zit nu op Vlieland en bij het lezen van het bericht hierboven zit ik me af te vragen: wat kan ik NU doen. De elektriciteit in het huisje waar ik nu zit wordt opgewerkt door een zonnecollector. Daarmee kan ik net mijn mobiel mee opladen, de lampjes in het huisje hebben hun eigen zonnecollector. De lampjes zijn van IKEA en dat is mijn volgende plan: voor… Lees verder »

Ron Scheerder
Gast

Ik geef mijn vrije tijd om te assisteren in het E-team van Open Circles. Daarnaast gaat er altijd een percentage van mijn inkomen naar een goed doel.

Robert Rosier
Gast
Robert Rosier

tof man!

Cynthia Zwart
Gast
Cynthia Zwart

Geven kan op allerlei manieren. Mogelijkheden om te geven komen vaak onverwacht. Maar juist op die momenten onverwacht geven aan mensen die het niet verwachten, levert mooie reacties op.

Jantina van der Waal
Gast

Als natuurgeneeskundig therapeut hanteer ik regelmatig gereduceerde tarieven voor mensen die het moeilijk kunnen betalen en tóch nodig hebben. Of dat goed is voor mijn bedrijf??

Naar mijn mening is het “goede doel” een hele goeie verkooptruc van de postcode- (en soortgelijke) loterij. Als je écht iets aan een goed doel wilt geven kun je beter de inleg direct aan een goed doel overmaken, blijft er minder aan de strijkstok hangen.

Ester Oude Nijhuis
Gast

Tja, echt veel is het niet, maar ik zet me in voor Alkmaar Energie (een bewonerscoöperatie) en heb vorig jaar veel tijd besteed aan het opbouwen van een duurzame community in Alkmaar.

Geja Heinen
Gast

Ik reserveer nu een percentage van de omzet voor een goed doel. Afgelopen jaar was dat van Mercy Ships. Los daarvan kleine dingen afhankelijk van de situatie: gratis product of consult of extra korting

Mieke Visser
Gast
Mieke Visser

Mijn core business is doing good en het voelt fantastisch! Ik ben bezig met de oprichting van platform wat kinderfeestjes doneert aan kinderen die in armoede leven. Helaas zijn er ruim 61.000 kinderen die jaarlijks geen kinderfeestje mogen geven of als ze uitgenodigd worden niet naar feestjes gaan omdat er geen geld/ know how en schaamte is om de beperkte financiële situatie. Deze lieve kinderen komen ongewild in een isolement. Wij willen en gaan dit doorbreken door kinderfeestje terug geven aan deze kinderen. Kinderen hebben recht op geluk, hoop, fun, sociaal contact. Dit maakt ze sterk, creëert waardevolle herinneringen en… Lees verder »

Elvira van Bochove
Gast

Wat mooi, echt!
Ik zou graag meer willen weten van je initiatief.

Groet Elvira

Robert Rosier
Gast
Robert Rosier

Leuk!

Peter Clausman
Gast

Ik begin steeds meer in te zien dat geven het allerbelangrijkste is wat er is. Of het aan je Doelgroep is of aan anderen, geven is het enige wat ik kan doen. Des te langer iets ongebruikt in mijn ‘bezit’ blijft, des te minder realiseer ik mijn potentieel en dat van anderen. Stagnatie. Het enge is om te geven zonder dat je zelf nog zekerheid hebt. Alleen de grap is dat er nooit echte zekerheid is, behalve dat je kan geven. En de rest komt vanzelf. Dit was voor mij eng om eerst te doen. En het blijft eng af… Lees verder »

Tini van de Wetering
Gast

Wij steunen natuurorganisaties (natuurmonumenten, vogelbescherming) en vragen coachklanten een bijdrage te leveren in tijd door te werken in projecten voor kinderen (werkstages/interviews/rollenspel/traningen).

Ine Mulder
Gast

Mijn studio (ik heb een ontwerpbureau Monumentalista, voor grafmonumenten en andere afscheidsproducten) bevindt zich in een achterstandswijk in Amsterdam. Ik probeer een positieve en sympathieke toevoeging te zijn op het kale pleintje waar altijd hangjongeren zijn. Dat doe ik door de gevel van het pand juist open te houden, deze aan te kleden met plantenbakken, zwerfvuil op te ruimen en gesprekken te voeren met voorbijgangers. Gisteren heeft er nog een man een dutje gedaan in mijn studio. Hij voelde zich verdrietig, had epilepsiemedicijnen die hem labiel maakten. Hij kreeg wat te drinken, een paracetamol en een praatje. Toen kon hij… Lees verder »

Erwin Janszen
Gast

Also a small one for me:
I support my local fieldhockey club with a annual financial contribution and by being a referee for the more ‘though’ matches.

Mordechay Krispijn
Gast

We helpen vanuit Salsaventura mensen dansen en zoals velen weten gaat het niet zozeer om het dansen ;-). Het is een manier om mensen in beweging te krijgen, zich gezonder en fitter te laten voelen, om mensen met zichzelf en met elkaar in contact te brengen en om meer gezelligheid in hun leven te brengen. Dat voelt heel goed en dankbaar. Daarnaast ben ik er voor mensen die mij nodig hebben. Dat kan een dagelijks telefoontje naar mijn schoonmoeder zijn als mijn vriendin op vakantie is, een vriendin terzijde staan die plotseling ziek wordt of iemand opzoeken die het nodig… Lees verder »

Saskia de Rooy
Gast

Op dit moment zet ik een project op Building Future, Growing Hope, dat een deel van de problemen in vluchtelingen kampen in Libanon kan om zetten in een kans om te leren, voedsel te verbouwen en plezier kan verschaffen. Composteren van organisch afval, struviet winnen uit urine, schooltuintjes opzetten. In de compost kunnen de eerste planten worden gezaaid. Zodra het mogelijk is worden ook vruchtbomen notenbomen geplant. De gemiddelde tijd dat mensen in een vluchtelingenkamp zitten is 17 jaar. Dat is heel wat organisch afval en afvalwater waar je mooie dingen me kunt doen. Bovendien vertellen we over Restoration agriculture,… Lees verder »

Judith Henstra
Gast

Ik heb een aantal jaar als vrijwilliger in de schoolbibliotheek gewerkt, en ik ben jurylid bij de voorleeswedstrijd van onze lokale bibliotheek. Verder sponsor ik onze klanten als die bijv. meedoen met een sponsorloop.

Francisco Ockhuisen
Gast

Ik geef een hoop vrije tijd aan DOK030 om zo meer werkzoekenden en startende ondernemers een plek te bieden om meer samen te werken en meer voor elkaar te krijgen.

Een deel van mijn winst gaat naar WNF Greenpeace Dierenbescherming e.d.

Elvira van Bochove
Gast

Eens in de zoveel tijd organiseer ik vanuit mijn dansschool een benefiet evenement. Met enthousiaste mensen maken we een dans en er zijn dan allerlei creatieve activiteiten waarmee we geld en energie genereren. Dit hebben we onder andere gedaan voor Mama Cash, in asiel opvangcentra en voor stichting Noordzee.

Brigitte Moed
Gast

Doing Good betekent voor mij dat ik voor iedere 20.000,- winst iemand een gratis training cadeau doe.
Het is mijn missie om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen en volwassenen in Afrika. Onderwijs is voor mij de bakermat van ontwikkeling, zelfstandigheid en stabiliteit. Daarom steun ik het project van de Missionarissen van Frances de Sales in Iyolwa, Uganda met een jaarlijkse donatie.

Maaike van Walstijn
Gast

Ik doneer aan het eind van ieder jaar een percentage aan een goed doel. De laatste 2 jaar was dat aan het doel van het glazen huis. Daarnaast werk ik iedere week een aantal uur als vrijwilliger bij een inloophuis voor kanker en geregeld als buurtbemiddelaar.

Tessa Augustijn
Gast

Iedere derde donderdag van de maand (en op verzoek vaker) organiseer ik (gratis) gesprekken voor vrouwen om hen te inspireren, motiveren en op weg te helpen als dat nodig is.
Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief als bestuurder van een patiëntenorganisatie. Ook een deel van mijn winst wordt aan goede doelen geschonken.

Dennis Riksen
Gast

Naast mijn werk als trainer in het bedrijfsleven geef ik les op een basisschool. Ik vind het een cadeautje om met kinderen te mogen werken en voel de maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij de bron te starten en de kinderen te ondersteunen met hun cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling. Ik ben nog aan het kijken naar een goed doel om een deel van mijn omzet te schenken. Dit alles dankzij de elke keer weer nieuwe inspiratie die ik krijg van het volgen van Open Circles. Dank daarvoor!

Ilse de Graaf
Gast

Mijn bedrijf Weight Loss Ninja bestaat nu 2 maanden en ik ben momenteel op zoek naar een passend goed doel waar ik een percentage van mijn winst aan kan gaan schenken. #creatingabetterworld

Robert van der Wolk
Gast

Echt een mooie boodschap waar ik me bij aansluit. Sinds ik als ambassadeur voor de Nierstichting mijn kennis, ervaring en expertise deel met mensen die direct of indirect betrokken zijn met nierfalen (pre-dialyse, dialyse, buikspoeling, niertransplantatie) voel ik me niet alleen meer betrokken bij deze organisatie en de mensen voor wie ze zich in zetten, maar voel ik me bovenal dankbaar dat ik een bijdrage kan en mag leveren aan deze groep mensen. Of het nu gaat om een inspiratiesessie of een lezing met praktische tools om ondanks de fysieke uitdaging toch een maximaal fulfilling leven te lieden – ik… Lees verder »

Francia Agterhof
Gast

Een van mijn giften is aan doelen waarin ik bijdraag aan scholing. Omdat ik nog steeds dankbaarheid voel, dat ik ook door giften ben geholpen om mijn studie te kunnen voltooien.

May Schellekens
Gast

Ik geef gratis producten weg bij aankoop van trajecten, door te netwerken breng ik mensen bij elkaar. En waar ik kan help ik mensen, financieel voorlopig nog niet, maar wel plaatselijke acties. Maar het is mijn doel om kansarme jonge vrouwen de kans te geven om te studeren, zowel in België als in het buitenland.

Martin Kugel
Gast

Doing good betekent voor mij dat ik mijn kennis en ervaring op het gebied van marketing en communicatie ook inzet voor de verenigingen en not-for-profit organisaties in mijn omgeving. Dat betekent een tijdsinvestering van 8 tot 16 uur per week, maar de beloning is groot qua waardering en netwerk.

Rina de Vries
Gast
Rina de Vries

Als vrijwilliger bij de VoorleesExpress help ik kinderen en hun ouders met voorlezen. Door het voorlezen van (prenten)boeken leren kinderen spelenderwijs de Nederlandse taal. Zonder begrip van de taal geen communicatie mogelijk, zonder communicatie geen begrip voor elkaar mogelijk.

Catharina Derks
Gast
Catharina Derks

Een belangrijk deel van mijn leven besteedt ik aan vrijwilligerswerk. Tevens let ik op mijn eigen intentie waarom ik iets doe. Verander de wereld… begint bij mijzelf.

Wie goed doet, die goed ontmoet!

Freek Zilvold
Gast

Het gaat ook om de kleine dingen op zowel zakelijk als privé gebied. Bijvoorbeeld iets extra (waarvoor niet betaald hoeft te worden) te geven bij een opdracht of een kop koffie of een boek vooruit te betalen voor iemand die zich dat op dat moment niet kan veroorloven. Het maakt mij een gelukker mens.

Robert van der Wulp
Gast

Ieder jaar doneer ik een deel van mijn tijd aan een goed doel. Soms rij ik een toertocht waarbij ik geld inzamel, dan help ik in een buurtcentrum, ik zoek ieder jaar iets anders.

Daarnaast help ik ieder jaar met een inzamelingsactie voor stichting spelend kamperen en zit ik in de adviesraad voor stichting Superactief. Beide stichtingen hebben tot doel om kinderen die normaal nooit op vakantie kunnen mee te nemen voor een leuk kinderkamp.

Nicole Nagelgast
Gast

Ik ontvang scholieren op mijn studio om hen een kijkje te geven hoe het is om als creatief zelfstandige te werken. Zij kunnen dan vragen stellen en ik doe oefeningen met hen. Ontzettend leuk om te zien dat deze kinderen geen idee hadden dat je ook op deze manier kan werken en niet alleen in een kantoor, achter een computer. De meerderheid weet nog niet eens wat voor vakkenpakket ze willen kiezen voor komend jaar, maar het feit dat ze nu weten dat het ook op deze manier kan, denk ik dat waardevolle kennis is.