Het EXPERT business model

4995 views | 406 reacties |
shares


Als het in jouw business gaat om het delen van kennis, informatie, ervaring, advies, wijsheid, etc…, dan bevind jij je per definitie in de expert business.

Maar weet jij wat het meest effectieve, schaalbare en lucratieve business model is voor jou als expert?

Ik wed van niet. De meeste experts weten het niet.

Maar experts als Tony Robbins, Robert Kiyosaki, Deepak Chopra, Dr. Phil en alle andere beroemde experts (vaak goeroe’s genoemd, in positieve of negatieve zin) volgen het zelfde business model… en zij delen het met niemand…

Daar komt nu verandering in…

Een paar maanden geleden, in de Financial Freedom training vertelde ik voor het eerst over dit business model.

Het is hetzelfde model dat ik heb doorlopen om van een ‘onbeduidende ZZP’er’ te groeien naar de expertstatus  die ik nu heb EN naar het snelst groeiende bedrijf in onze branche in Nederland.

En vandaag, voor het eerst ooit, deel ik de eerste drie blokken van het model met de rest van de wereld in de korte video hieronder.

 

Wat is jouw expertise, waarvoor je dit business model kunt inzetten? 

Neem een moment de tijd om jouw expertise in het commentaarveld hieronder te plaatsen. Om jouw expertise zo efficiënt mogelijk te presenteren, volg de volgende stappen.

Definieer jouw expertise in één korte en bondige zin.

Bijvoorbeeld: Mijn expertise is het helpen van kleine ondernemers om succesvoller te worden met hun business en op persoonlijk en financieel gebied.

Wat te doen als je meer dan één expertise hebt?

Ik raad je aan om het bij één te houden, diegene die het meest aantrekkelijk en lucratief is voor jou. Het is moeilijk om als expert te worden gezien in verschillende gebieden die niets met elkaar te maken hebben.

En deel dan jouw expertise in het commentaarveld hieronder!

Op jouw succes,

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
406 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Els Liesenborgs
9 years ago

Mijn expertise het begeleiden van koppels die relatieproblemen hebben, in het creëren van een bevrijdende relatie met betere communicatie, meer intiem contact en een veel diepere liefde voor elkaar.

Sophie Fischer
9 years ago

Ik help ondernemers met de inzet van internet toepassingen voor hun bedrijf. Ik adviseer welke toepassingen ze moeten gebruiken, verzorg de technische installatie en zorg voor het onderhoud.

Ingrid Bakker
9 years ago

Ik leer Nieuwe Werkers het Nieuwe Zitten: In 4 stappen gezond ontspannen aan het werk.

Aart van Voorthuizen
9 years ago

Mijn expertise is om mensen te helpen bij het goed vindbaar maken van hun website in Google.

Ina Sabanoglu
9 years ago

My expertise is to help people to attain personal leadership by offering LifeCoaching, Connecting Communication and Tai Chi.

Dirkje Evers
9 years ago

I make your ebooks and online products looking great by designing and creating ebook covers and product covers which make that your product(s) will sell better and also will emphasize your online presence as an expert.

Frank Janssen
9 years ago
Reply to  Dirkje Evers

@Dirkje,

ik kan in de toekomst wel een goede ebook cover designer gebruiken.

wat is je email?

MVG Frank Janssen

Louise ArnoldBik
9 years ago

I am expert in keeping executives – leaders with extensive responsibility – sharp on their positioning in complex playing fields, so that these executives optimize their contibutions to their company, society and/or individual life.

I am already in the Business Campus Program. See you tomorrow and at the Expert Master Class.

Martijn Stuiver
Martijn Stuiver
9 years ago

Daily Change: Mijn expertise is teams en organisaties hulpmiddelen bieden om zelf succesvolle en blijvende veranderingen door te voeren.

Elske van de Fliert
9 years ago

Ik help MKB bedrijven geld te besparen met het realiseren van minder, groener en schoner rijden.

Leuk om te lezen wat iedereen doet!

Jacqueline ter Haar
9 years ago

Mijn expertise is het helpen van expats om zich sneller thuis te laten voelen in Nederland/Amsterdam en om de overgang tussen hun thuisland en hun nieuwe land zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

Tim Vanmarcke
9 years ago

I inspire and motivate people to make a switch towards a more meaningful and satisfied life

Ik inspireer en motiveer je voor een succesvolle switch naar een leven met meer zingeving én voldoening

Jindra de Baat
9 years ago

Mijn expertise is het helpen bij het zorgdragen dat de buitenlandse zakelijke relaties een zachte landing maken in Nederland en ontspannen aan het zakenprogramma beginnen.

Karin Hogenboom
9 years ago

Mijn expertise is mensen leren moeiteloos leren zien zonder bril, lenzen of laseren.

Marjolein Kamstra
9 years ago

Ik help cultureel-maatschappelijk ondernemers en non-profit organisaties hun online zichtbaarheid te vergroten via blogs, nieuwsbrieven en webvideo’s.

Tinksels - Joukje Hijlkema

Ik help organisaties met FREE PUBLICITY zodat ze via deze weg meer NAAMSBEKENDHEID voor hun bedrijf, product of dienst krijgen.

Saskia Brenninkmeijer
9 years ago

Mijn expertise is om jouw kennis en kwaliteiten te kunnen laten zien in een verpletterende eerste indruk

Merijn Kegel
9 years ago

Mijn expertise is het maken van WordPress websites die werken. Met een no-nonsense aanpak en 18 jaar ervaring met grote en kleine sites zet ik je bedrijf op de kaart zodat je zichtbaar bent. Mijn filosofie is dat je zelf moet kunnen doen wat eenvoudig is, wat je vaak moet doen en verder wat je prettig vindt en wat bij je past. Precies op maat dus, maar wel snel en goed.

Gemma Geertshuis
9 years ago

Ik help mensen die hoogbegaafd / hooggevoelig zijn om zichzelf beter te leren begrijpen, hun talenten te benutten en hun plek te vinden in de maatschappij.

Jaap de Vries
9 years ago

Mijn expertise is het ontzorgen van bedrijven en instellingen in Nederland om de kwaliteit-prijs verhouding van hun telecom diensten en oplossingen te verbeteren, door onafhankelijke bemiddeling, betrouwbare advisering en het verzorgen van inkoop- en beheeractiviteiten.

Chiquita Welmerink
9 years ago

Mijn expertise is: angels uit een conflict te halen, zodanig dat mensen hun probleem zelf kunnen oplossen, onafhankelijk van de ander of de omstandigheden. Naar tevredenheid en win-win.

Nicky Koopmans
9 years ago

Mijn expertise is verbetering brengen in vitaliteit, kwaliteit, gezondheid, creativiteit, productiviteit en relatiebeheer in harmonie met de omgeving.

Manon Désar
9 years ago

I help directors of companies to realise their business goals by ensuring their crucial human resources will perform as expected.

Anita Eeltink
9 years ago

Mensen van hun emotionele pijn afhelpen, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Hierdoor bevrijden ze niet alleen zichzelf, maar ook hun kinderen, want die kopiëren immers vaak onbewust het gedrag van hun ouders.

Robert Witlox
Robert Witlox
9 years ago

Ik help ondernemers met een projectorganisatie snel groeien van 15 naar 30 medewerkers

Dirk Huyers
9 years ago
Reply to  Robert Witlox

@Robert
Wij zitten blijkbaar in hetzelfde vakdomein. Hoe pak jij dit aan ? Is er ruimte voor synergie ?

Dirk Huyers
9 years ago
Reply to  Robert Witlox

@Robert,

Ik ben ook actief in het begeleiden van organisaties en project teams om meer effectiviteit te verkrijgen in hun (dagelijkse) activiteiten en projecten.

Welke methodieken hanteer jij ? Is er ruimte voor synergie ?

Franka Voortwist-van Hal

Mijn expertise is het helpen van kinderen om vanuit hun kwaliteiten en talenten optimaal en met plezier te kunnen leren en leven !

Liek Woudenberg
9 years ago

Ik help (kersverse) alleenstaande ouders – met teveel hooi op hun vork – een warm en georganiseerd thuis te creëren.

Nina Krockow
9 years ago

Mijn expertise is het adviseren van ondernemingen in marketing en communicatie vraagstukken gericht op ons buurland Duitsland.

Eric van Dooren
9 years ago
Reply to  Nina Krockow

hoi nina,

een van mijn opdrachtgevers is bezig op de duitse markt , met woonhuis beveiligings pakketten, via internet te bedienen (egardia.com). Ze kunnen mogelijk wel marketing know how gebruiken voor het benaderen van duitse retailers e.d.

Zou ik je vrijblijvend kunnen introduceren aan de directeur van egardia / woonveilig? Hun kantoor is in Gorinchem.

Groetjes,

eric van dooren

Elmer Kruys
9 years ago

Mijn expertise is geld besparen op autokosten, tweedehands auto’s en klassiekers. Ik wil mensen meer vertrouwen geven in hun kunnen om met weinig geld een goede tweedehands auto te kopen en zich niet laten afschepen met mooie praatjes van de verkopende partij.

Micha Ben-Michael
9 years ago

Mijn expertise de kwaliteit van mensen leven verbeteren door in contact te klonen met honden

Jaana Siltasalmi
9 years ago

Mijn expertice is masseurs helpen om meester te worden van hun eigen behandelingen, zodat ze een succesvolle praktijk op kunnen bouwen.

Ingrid Larik
9 years ago

Mijn expertise ligt in het bevorderen van de dialoog en de samenwerking in en tussen bedrijven en organisaties zodat ze op meer duurzame wijze hun strategische doelstellingen bereiken.

Alexander van Dijl
Alexander van Dijl
9 years ago

I do love to create content! Great content and more great content! My passive income is growing and will continue to grow more. I look forward to hearing what else you have to share.

Debbie van Boven
9 years ago

Het is mijn expertise om met behulp van NLP het beste uit de mensen naar boven te halen zodat zij er weer met vertrouwen vol voor kunnen gaan.

Angelique Slatius
9 years ago

Ben benieuwd naar het vervolg van de video…

Mijn expertise is het begeleiden van mensen bij het harmonieus bouwen, verbouwen en inrichten van hun droomhuis.

Ernesto Doorgeest
Ernesto Doorgeest
9 years ago

Ben een Sound-Engineer/Designer en mijn Expertise is: Audio,Video, en Communicatie Techniek.

Carola van Bemmelen
9 years ago

Ik help mensen om binnen 30 dagen af te kicken van hun suikerverslaving!

Manuella Slof-Keijzer
9 years ago

Als communicatiecoach voor zzp’ers help ik jou om helder te communiceren met je doelgroep, zo spreek je deze wél aan en hoef je geen klant meer te missen.

Wil je meer klanten? Begin bij heldere én effectieve communicatie.

Dirk Huyers
9 years ago

Ik leer ondernemers op een pragmatische wijze projectmatig werken zodat ze meer effectiviteit en productiviteit in hun dagelijks werk en hun projecten verkrijgen.

Brigitte van Cauter
9 years ago

Ons team helpt ondernemingen en particulieren bij het rigoureus besparen op de energierekening door middel van Solar-oplossingen.

Arnoud Kas
9 years ago

Expertise: Van familiefeesten een onvergetelijke ervaring te maken voor alle aanwezigen door het verzorgen van interactieve live muziek.
N.B. Ik ben erbij op 19-04 voor de Expert Master Class.

Zefanja Vermeulen
9 years ago

Mijn expertise is mensen begeleiden met paarden. Doormiddel van het samenwerken met paarden leer je veel over je eigen grondpatronen en persoonlijke ontwikkeling.

Suzanne Wartenbergh
9 years ago

Mijn expertise: bedrijven helpen bij het effectief in zetten van Pinterest als social media communicatie kanaal.

Hannie Mommers
9 years ago

Ik maak huisstijlen en alle onderdelen daarvan die bedrijven meer succes opleveren.

Jeannette Rijks
9 years ago

Mijn bijzondere expertise ligt op het gebied van (de aanpak van) eenzaamheid. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te helpen gelukkiger te zijn deel ik mijn kennis met andere professionals. Wil je ook specialist worden op dit gebied, dan nodig ik je van harte uit voor een kennismaking.

Frank Janssen
9 years ago

@Jeanette,

een van mijn klanten helpt mensen die zich eenzaam voelen. Ik ga voor hun stichting een website bouwen.

Ik zal met je Linken

Alexandra Gerny
9 years ago

Ik ben expert op het gebied van stress. En ik help gestreste professionals om weer grip te krijgen op hun werk en hun leven.

Christel Berkhout
9 years ago

Ik help communicatiemanagers te focussen in hun strategie, zodat ze beschikbare middelen effectief inzetten en boven de waan van de dag kunnen uitstijgen.

Jaap Nauta
9 years ago

Het is mijn expertise om mensen te helpen, de regie te houden in de laatste levensfase.

Annemiek de Crom
9 years ago

Ik help mensen met chronische of langdurige gezondheidsproblemen die worstelen met de veranderingen die deze klachten in hun leven teweeg brengen naar andere toekomstmogelijkheden.

Monique Vée
Monique Vée
9 years ago

Mijn expertise is diensten en technische produkten leveren

Cees Koot
Cees Koot
9 years ago

Mijn expertise is met ondernemers duurzaam resultaat uit hun merk en organisatie halen.