Ben jij de expert die ze zoeken?

3168 views | 115 reacties |
shares

Als je een expert bent, dan is het regelmatig en gratis delen van je kennis en expertise absoluut de beste manier om je bedrijf te laten groeien. Je bouwt hiermee relaties met jouw doelgroep op en je wordt ook daadwerkelijk gezien als een expert op jouw vakgebied.

En als het juiste moment daar is (voor hen) om jouw type dienst of product te kopen – ben jij de eerste aan wie ze moeten denken.

Daarom is de Business Bootcamp zo’n groot succesverhaal geworden.

De laatste 5 jaar heb ik mijn kennis en expertise over ondernemen regelmatig (om de paar maanden) en gratis (of bijna gratis) gedeeld met mijn doelgroep. Het gevolg daarvan is, dat we een gigantische lijst met ZZP-ers en kleine zelfstandige hebben opgebouwd, waarvan vele betalende klanten zijn geworden. En de meeste van hen zijn terugkerende klanten.

Er zijn veel manieren waarop je jouw kennis en expertise met jouw doelgroep kunt delen, zoals:

 • Regelmatig publiceren van gratis artikelen op jouw blog (zoals ik hier doe)
 • Regelmatig publiceren van gratis artikelen (op jouw vakgebied) op blogs en websites van anderen
 • Regelmatig publiceren van gratis podcasts (bijvoorbeeld op iTunes), vlogs (video blogs), SlideShare presentaties, etc.
 • Regelmatig publiceren van gratis rapporten, white papers, case studies, videocursussen, etc. – waarbij je focust op het oplossen van problemen en het leveren van waarde aan jouw markt
 • Regelmatig aanbieden van gratis intake sessies, de eerste sessie gratis, een gratis scan, etc.

Maar de meest effectieve methode is het samenbrengen van een kleine groep potentiële klanten en hen in een waardevolle sessie onderwijzen over jouw vakgebied, waarbij je al hun vragen kunt beantwoorden.

Ik doe PRECIES dit met honderden of duizenden tegelijk. Dit geeft mij namelijk een enorme hefboom (in onze trainingen noem ik dit ‘leverage‘) vergeleken met het geven van dezelfde informatie in 1-op-1 sessies.

Maar jij hoeft het niet precies zo te doen…

Met een sessie voor 5-12 prospects kun je al wonderen verrichten. Je vertelt ze over een aspect van jouw expertise, je beantwoordt hun vragen en je laat hen (subtiel) weten dat als ze ooit nog een vraag hebben – ze jou kunnen bellen. Dit geeft een enorme boost aan je goodwill, je expert positie, het aantal prospects aan wie zij JOU aanbevelen, de tarieven die je kunt vragen en natuurlijk, de conversie van prospects naar betalende klanten…

Als je geen regelmatige (maandelijkse, 2-maandelijkse of wekelijkse) ‘expert-sessie’ hebt als onderdeel van jouw marketing strategie – mis je een geweldige kans. En ik adviseer je daarom met klem om zo spoedig mogelijk te beginnen.

En… misschien kunnen we jou hier mee helpen…


Wij zoeken experts die onze Coworkers kunnen helpen in het groeien van hun bedrijf.

Onze Coworkers zijn ondernemers (zoals jij) die een of meerdere gevorderde trainingen bij Open Circles Academy hebben afgerond. Ze zijn gecommitteerd aan hun succes, gedreven en klaar om te implementeren. Dit is het ideale publiek voor een coach, docent of consultant… ofwel een deskundige en vrijgevige expert.

We zoeken experts die gekwalificeerd en bereid zijn om onze Coworkers te helpen met:

‘Harde’ vaardigheden en advies – marketing (online en offline), sales, social media, bloggen, mailinglijsten, branding, PR, copywriting, videoproductie, belastingen, accounting, juridisch advies, etc…
‘Softe’ vaardigheden en advies – communicatie, presenteren, stress-management, time management, etc…

Om je te kwalificeren als een expert moet je:

 1. Een ware expert zijn… ik bedoel het serieus. Je moet weten waar je het over hebt en minstens 5 jaar ervaring hebben in het onderwerp van je expertise. Ik zoek geen opportunisten.
 2. Onze Master Entrepreneur training hebben gevolgd (minimaal).
 3. Je committeren aan het geven van een wekelijkse of 2-wekelijkse sessie (1-2 uur) in onze Coworking werkruimte in Zuidpark, Amsterdam.
 4. Bereid zijn om jouw kennis tijdens je sessie gratis te delen met een dienstverlenende mentaliteit, zonder enige sales pitch.

In ruil daarvoor, zullen wij jou helpen goodwill op te bouwen en je expertpositie te vergroten door jou en jouw expertsessie te promoten bij onze Coworkers.

We vragen altijd om feedback over onze expertsessies, en zolang de feedback enthousiast positief is – blijf je welkom en mag je keer op keer terugkomen.

En dat niet alleen… wanneer je bij onze CoWorkers de reputatie van een deskundige, vrijgevige expert opbouwt, willen we graag over jou vertellen via onze mailinglijst (met bijna 50.000 ZZP-ers en kleine zelfstandigen).

Als je geïnteresseerd bent in de ‘functie’ van gast-expert in onze Coworking, en je bent deskundig in iets waar onze doelgroep van kan profiteren, én je voldoet aan de kwalificatie-criteria (zie de 4 punten hierboven), beantwoord dan de volgende 3 vragen in het antwoordveld hieronder:

 1. Wat is jouw expertise?
 2. Hoe lang ben je al een expert op dit gebied?
 3. Over welke 2-3 onderwerpen wil je een expertsessie geven (om te beginnen)?

We zullen je ‘sollicitatie’ beoordelen en binnen een week reageren als we denken dat je geschikt bent.

Als je niet naar een expertpositie binnen de Coworking solliciteert, laat ons dan in het commentaarveld weten over welk onderwerp je ons graag een expertsessie ziet organiseren…


En tot slot een belangrijke mededeling!

Ben je Master Entrepreneur en geïnteresseerd in (of nieuwsgierig naar) onze Coworking mogelijkheden, dan ben je meer dan welkom om het een dag GRATIS uit te proberen. Stuur dan een e-mail naar coworking@opencircles.nl

We zullen contact met je opnemen om jouw GRATIS Coworking introductiedag in te plannen.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
115 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hanny Verheijden
7 years ago

Mijn expertise is het onderzoeken van een woon- of bedrijfspand op het effect van de gebruikers.
Remedies adviseren om balans te herstellen en de energie te verhogen.

Het ontwerpen en aanpassen van panden en interieurs voor meer vitaliteit, harmonie en succes.
Het opsporen en elimineren van schadelijke stralingen op aards-,technologisch en metafysisch gebied.
Een persoonlijke elementen analyse maken met plaatsing in de levenscyclus.

Het geven van trainingen, workshops en lezingen op dit gebied. Ben heel breed opgeleid en pas alle scholen binnen de Feng Shui toe in combinatie met personal- en space clearing en mijn achtergrond als visagist en stylist maakt mij een mooimaker met veel gevoel voor kleur en sfeer. Bij dit alles komt ook mijn studie in Traditional Chinese medecine en vele andere opleidingen die ik gevolgd heb o.a. tot hearthealing trainer erg van pas.
Het lijkt een beetje veel maar het valt allemaal in elkaar.

Ik ben in 2000 mijn bureau Feng Shui Visie gestart en geef sinds die tijd met veel liefde en toewijding consulten aan bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland.

Daarnaast heb ik jaren mijn andere passie, het reizen en het reis begeleiden uitgeleefd dus ben ik niet altijd gefocused geweest op het uitbouwen van mijn bedrijf. Vandaar dat ik een aantal inspirerende trainingen bij Open Circles heb gevolgd.

Ik draag graag kennis uit en spreek nog steeds regelmatig en met veel passie over de vele facetten van mijn werk. Dus themas genoeg.
Onderwerpen als:
“Hoe verhoog ik de energie van mijn werkruimte”
“Hoe kan Feng Shui mijn succes verhogen”
“Hoe kan Feng Shui mijn vitaliteit verbeteren”
“Hoe pas ik kleur toe in mijn omgeving”
“Wat voor effect heeft straling op mijn functioneren”

Machteld Schreurs
7 years ago

1. Mijn expertise is het helpen schrijven en het beoordelen van ondernemingsplannen van startende en gevestigde ondernemers. Ik kijk door de ogen van de ondernemer EN door die van de financier. Wij analyseren de laatste 3 jaar van je bedrijf a.d.h.v. de cijfers, kijken waar verbetering in je bedrijf gewenst en haalbaar is en stellen een marketing- en financieel plan op. Dit geeft zowel een duidelijk toekomstplan als financiële rust.
2. Ik doe dit nu 14 jaar. Als bedrijfsadviseur, als ondernemerscoach en als ondernemer. Heb inmiddels zo’n 500 bedrijven ‘doorgelicht’. Heb het vak dus vanuit vele invalshoeken gezien en ervaren. Zowel in opdracht van ondernemers, als van financiële instellingen. Ik heb tegenover (in opdracht van financiers) EN naast de ondernemer (in opdracht ondernemers) gezeten. Ik heb ons bedrijf met Peter. Hij heeft 11 jaar ervaring in het definiëren van de visie, missie en doelstellingen bij een grote organisatie. Hij wil ondernemers helpen met zijn helicopterview. Bij ons krijg je dus een alles-in-één pakket! Marketing EN financiën.
3. Peter en ik zijn financieel vrij. Onze passie is om andere ondernemers op weg te helpen naar een financieel vrij bestaan. Wij doen dit graag met het geven van de volgende sessies:
1. Het belang van een ondernemingsplan en de eerst handvatten bij het schrijven daarvan (Machteld). Een gratis sjabloon is te downloaden bij dewinstmaker.nl
2. Hoe jouw visie en missie te beschrijven in je ondernemingsplan (Peter)
3. De eerste stap naar financiële vrijheid: Jouw WINST moet voldoende zijn om je kosten in privé te kunnen betalen. Hoe krijg je jouw privébudget onder controle? (Machteld)
4. Wat zijn de mogelijkheden om financiering te krijgen. Aan bod komen alternatieve financieringsvormen als Bbz, Microkrediet en Crowdfunding (Machteld).

Onze wens is om jullie te ontmoeten bij Open Circles! Machteld en Peter

Coen Tuerlings
7 years ago

Ik ben expert in Body Awareness, Mindful Awareness en Resonantie Velden. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in succesvol ontwikkelen van authenticiteit, positieve beïnvloeding en natuurlijk charisma.

Ik geloof dat jij als ondernemer in staat bent de wereld te veranderen. Jouw talenten en expertise hebben ruimte nodig om tot ware potentie te komen.

Ik ben in staat je uit te dagen, uit je comfortzone te halen en je passie te ontginnen om tot grote stappen te komen.
Als je werkelijk wilt werken aan je onderneming haal je je belemmeringen uit de weg.

Ik help je om;
– Volluit je passie te leven zonder terughouding.
– Je natuurlijke charisma in te zetten voor meer invloed.
– Je kwaliteiten te tonende die je te bieden hebt.
– De juiste klanten aan te trekken die met je resoneren.

Op 8 oktober, 12 november en 10 december kun je dit ervaren in de CoWorking in Amsterdam.
Dan ben je welkom voor de Expert sessie “More Resonance in Your Business”

zie ook soundfulness.com/onderneming/coworking/

Jou te ontmoeten als daadkrachtige passievolle collega om samen aan de slag te gaan, daar is de Coworking voor…

Rodmer de Lange
7 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Bedankt voor je bijdrage Coen!

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Coen Tuerlings

Jaa! Coen, over die resonantie wil ik alles weten!

Saskia Frankena
7 years ago

Top! Ik zeg graag: Van kennis is macht naar kennis delen is kracht.

Met veel plezier geef ik nu al twee wekelijks expert-sessies bij The Coworking. Over de technische (=internet) implementatie van jouw ideeën en plannen.
Ik maak al sinds 2008 websites en richt mij samen met mijn businesspartner nu volledig op WordPress websites.

Ik geloof dat techniek nooit de drempel mag zijn om jouw Inspirerende Idee werkelijkheid te laten worden.

Onderwerpen waar ik je mee kan helpen zijn:
WordPress 101: hoe en wat, plugins, thema’s, beheren, tips, membership sites, e-mailmarketingprogramma’s in het algemeen en MailChimp in het bijzonder, SEO voor jouw website, en wat er goed werkt op een website (content en layout) zijn de dingen die in de sessies ter sprake komen.

Esther Molenaar
7 years ago

He Saskia,

Wanneer geven we samen een sessie over bijvoorbeeld SEO in je website en in je teksten en blogartikelen?
Lijkt me een mooie combi.

Ine van Hofstraeten
7 years ago

Ik hoor de laatste tijd enorm veel over SEO en online vindbaarheid van je website.
Dus ik wil hier zeker meer over weten!

Groet,
Ine

Ron Scheerder
7 years ago

Enkele maanden geleden heb ik al een bericht naar Rodmer gestuurd waarin ik mij als expert aanbood.
Enkele weken geleden nog een herinnering gestuurd. En dan komt nu deze oproep 🙂

Het moge dus duidelijk zijn dat ik mij graag als expert wil inzetten om mijn collega entrepreneurs te helpen.

Ik ben sinds 2007 bezig als Vitaliteitsverbeteraar. Ik heb me de laatste jaren steeds meer toegespitst op het doorbreken van belemmerende patronen die welzijn, succes, geluk en gezondheid in de weg staan.

Als Top coach help ik ambitieuze ondernemers om de belemmeringen snel en effectief te elimineren, waardoor er niets meer in de weg staat om het optimale potentieel te benutten

Veel ondernemers willen het maximale uit zichzelf halen, maar merken dat ze zichzelf blokkeren en zelfs saboteren door belemmerende overtuigingen, angsten en patronen.
Denk daarbij aan faalangst, perfectionisme, angst voor spreken in het openbaar, uitstelgedrag of angst voor succes.

TOP ondernemen is als TOP sport. Je dient in TOP conditie te zijn. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal, emotioneel, sociaal en qua passie en productiviteit.

Co –Workers zijn ondernemers die TOP ondernemer zijn of in ieder geval de ambitie hebben om dat te worden.

Het is mijn passie om anderen te helpen groeien en ontwikkelen. Ik heb er dan ook erg veel zin in om de Co-Workers te helpen om het maximale uit zichzelf, hun bedrijf en het leven te halen. Ik kan niet wachten.

Ik kan de co-workers de volgende expert sessies bieden:
• Workshop “Afvallen zonder dieet”.
Dit is niet zozeer gericht op wat en hoeveel je eet, maar vooral op waarom je eten in je mond stopt terwijl je weet dat het niet goed voor je is.
Je krijgt informatie en tools om inzicht te krijgen in je belemmerende patronen en tools om deze ook te overwinnen.

• Sessie “Doorbreek je angsten”.
Dit is vooral gericht op ondernemers die bepaalde angsten hebben zoals faalangst, presentatieangst, uitstelgedrag. In groepsverband gaan we hiermee aan de slag en leer je zelfhulp tools.

Ik kan zelf wel aangeven waarom ik de expert ben en waarom een expert sessie met mij je snel verder kan helpen, maar het lijkt me veel duidelijker als anderen dat zeggen.

Vandaar dat ik hieronder twee aanbevelingen heb vermeld, beide van Open Circles deelnemers.

Aanbeveling van Melvin Jansen:
Al tijden had ik het gevoel dat er “iets” was dat mij in de weg stond om op zakelijk en persoonlijk vlak te groeien. Dankzij het volgen van een coaching programma bij Ron kreeg ik duidelijk wat mij tegenhield en bovenal was ik in staat om de blokkade op te ruimen. De korte sessie heeft er voor gezorgd dat mijn bedrijf beter loopt en dat ik op persoonlijk vlak betere relaties heb. Ik kan Ron aan iedereen aanraden die op zakelijk en/ of persoonlijk vlak wil groeien.

En ook de aanbeveling van Saskia Steur spreekt voor zich:
Ron heeft mijn leven veranderd: ik heb sinds ik vier jaar was (en ik ben nu 52) een spinnenfobie. Ik kan niet zeggen dat deze fobie mijn leven beheerste, maar ik had hier wel last van op dagelijks niveau EN één van mijn toekomstdromen om in een natuurstenen cottage in Engeland te wonen was hierdoor onmogelijk. Na 1 behandeling van nauwelijks meer dan een uur heeft Ron mij hier vanaf geholpen. Geen angst meer, ik sta nu volledig ontspannen op uit bed, durf weer door het hele huis op blote voeten te lopen, hoef spinnen niet meer te laten doden en praat (!) soms zelfs tegen ze. Ron, dit is voor mij heerlijk, en ik hoop dat je nog HEEL veel mensen van hun fobie kunt afhelpen. Het leven is zo een stuk leuker voor mij en dat gun ik iedereen!

Martine Verweij
7 years ago
Reply to  Ron Scheerder

Hoi Ron,

Wat goed dat je mensen kan afhelpen van een spinnenfobie. Ik denk dat meer mensen daar hulp bij kunnen gebruiken. Ook de natuur, dan worden die nuttige dieren niet meer voor niets gedood.

Warme groet,
Martine

Elfriede Krauth
7 years ago

Wat leuk dit!

Ik zou graag mijn expertise in time management willen delen. Onderwerpen die ik kan verzorgen zijn:
– hoe je een plan maakt, waar je je ook aan gaat houden
– hoe je het meeste uit de 6 point lijstje haalt

Time management workshops geef ik sinds 2011. Daarvoor heb ik 5 jaar onderzoek gedaan en het boek geschreven “real-time planning support: a task-technology fit perspective”.

Maar het mooiste compliment blijft feedback van de deelnemers, bijvoorbeeld van Saskia Steur: “Elfriede has a natural charm when teaching people new skills, the simple and effective way. I highly recommend her for her positive energy, her extremely motivating way of sharing knowledge and her capacity to make something potentially boring into an adventure you cannot resist to jump into. If there is anything you wish to know about Effective Time Management, then please do contact Elfriede!”

Marjolein Kalter
7 years ago

Werk vinden waarvoor je in de wieg gelegd bent.
Daar help ik hogeropgeleide baanloze veertigplussers mee.

Dat maakt dat mijn expertsessies niet de meest logische zijn om binnen de Open Circles community te verzorgen.

Deze blog brengt me wel op het idee om, naast mijn introductieworkshops Baan Als Business, sessies te organiseren voor werkzoekenden waar ze met vragen terecht kunnen. Dat zou een mooie aanvulling kunnen zijn op de facebookgroep werkzoekende, durf te vragen.

Ik merk en hoor en lees dat veel werkzoekenden met dezelfde vragen en frustraties rondlopen.

Al vanaf de middelbare school ben ik geboeid door het vraagstuk: wat wil je later worden als je groot bent? Ik vroeg het mijn kapper: waarom ben je kapper geworden?
Als leidinggevende had ik niet zelden 50% doorstroom in mijn teams doordat ik altijd met ze in gesprek was over hun volgende stap.

Vanmiddag begin ik het tweede programma van 10 workshops voor deze doelgroep en mijn doel is om de komende 4 jaar 100.000 baanloze hogeropgeleide professionals aan de slag naar hun mooiste baan (en misschien wel bedrijf) te helpen.

Mooi initiatief van de experts op Zuidpark!!

Pieter van der Kaaij
7 years ago

Ik ben ondernemer en eigenaar van mijn administratiekantoor. Administratie, Boekhouden en Ondernemerschap zijn mijn expertise.

Al 25 jaar ben ik een gepassioneerd ondernemer met de missie: ‘Business Value Support maakt ondernemen simpel voor de kleine ondernemer wereldwijd.’ De laatste 3 jaar pas ik het geleerde bij Open Circles toe. Ik heb de Master Entrepeneur gevolgd en ben nu met de Business University bezig. Nu staat het ‘nieuwe ondernemen in de nieuwe economie’ centraal. Ik heb mijn ervaring als ondernemer neergelegd in mijn boek. Mijn boek ‘Bouw je onderneming!’ komt 24 oktober uit. Dit boek legt in 7 stappen het fundament voor een succesvolle onderneming.

Ik wil ondernemers die meedoen aan mijn expert sessies helpen bouwen aan het fundament van hun onderneming. Veel ondernemers zijn expert op hun gebied maar hebben van ondernemerschap geen kaas gegeten. Ik kan hen helpen met het verbeteren van hun ondernemersvaardigheden en wat er bij het ondernemerschap komt kijken. Ik werk praktisch, met opdrachten en vooral met DOEN. Zodat de ondernemer zich kan richten op haar/zijn expertise en kan groeien.

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn missie, visie, stellen van lange en korte termijn doelen, hoe bepaal ik mijn prijs, administratieve organisatie en het belang van business reporting.

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Pieter, dit vind ik zeer interessant. Ook omdat ik uit de bedrijfseconomie kom qua studie en ervaring. En ik nu een sparring partner ben in de mindset om dit allemaal te bereiken.

Maar vooral omdat ik door Open Circles leer dat er weldegelijk andere business modellen zijn. Je kunt als eenmanszaak Joint Ventures en samenwerkingen aan gaan. Je hoeft niet al het personeel te hebben en ook niet alles zelf te doen.

De vier rollen, die je tijdens de Business University nog zult behandelen, kunnen op een andere manier ingevuld worden. Ik ben vooral dáár benieuwd naar omdat ik wel een bedrijf wil opbouwen die verkoopbaar is over x jaar, maar geen personeel in dienst wil nemen.

Daarnaast zijn er nieuwe business modellen. 13 november komt er een seminar in Utrecht hierover die uniek schijnt te zijn, olv professor Jan Jonker.

Ik zou graag een expert sessie bijwonen waarbij we nieuwe business modellen onderzoeken. Of moet ik het zelf organiseren…. 😉

AO en business reporting klinken me wat ‘ouderwets’ in de oren….. Hoewel data analyse zeker iets is wat je moet doen.

Manon Desar
Manon Desar
7 years ago

Hoi Pieter,

Nadat we elkaar kort ontmoetten bij Open Circles Academy maakte je een afspraak met mij. Helaas heb je die afgezegd. Nu ik overweeg ondernemer te worden en jij daarover een boek hebt geschreven, stel ik dit keer voor een nieuwe afspraak te maken ter kennismaking en boeken uit te wisselen! Het mijne is in 2010 geschreven en gaat over het overbruggen van communicatiestijlverschillen in de samenwerking. DOEN?

Hartelijke groeten, Manon Desar

Bianca Minkman
7 years ago

TOP Initiatief! Kruisbestuiving en elkaar helpen en inspireren is echt de meerwaarde van CoWorking. Vanaf het begin ben ik er 2 dagen per maand en die expertsessies zijn echt de moeite waard. Ik heb er zelf meerdere gevolgd met marketing experts van Open Circles en met o.a. Mariëlle Meijer die mij geholpen heeft focus aan te brengen in mijn business (ben nu bezig met de omslag naar schrijfcoach/tekstschrijver voor met name financials). Bovendien geef ik zelf al regelmatig brainstorm/expersessies over het schrijven van je boek samen met Daisy Goddijn van eBookPoint. Wij hebben elkaar ontmoet via Open Circles in 2011 en werken samen.

Ik heb Master Entrepreneur gedaan maar ook Business University, Financial Freedom en Breakthrough. Behalve HEAO heb ik Journalistiek gestudeerd en heb ik 10 jaar als vakredacteur gewerkt bij uitgeverij Kluwer op het gebied van financieel management.

1. Wat is jouw expertise?
Journalistiek financieel management, schrijfcoaching en het inzetten van diverse soorten tekst als content marketing tool om jezelf als expert te profileren. Wil je een boek/eBook/blog/whitepaper (laten) of leren schrijven? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ben jij een (zelfstandige) professional zoals een trainer/coach/(interim) manager die expertise/vakkennis en complexe materie toegankelijk en aantrekkelijk leesbaar wil maken? Kom maar op! En ben jij toevallig ook nog eens een ‘financial’ (financieel (interim) manager, controller enz.) die zichzelf op de kaart wil zetten, dan kun je niet op mij heen!

2. Hoe lang ben je al een expert op dit gebied?
Ik heb 10 jaar bij Kluwer gewerkt (financiële journalistiek) en heb sinds 2006 mijn eigen (tekst)bedrijf.

3. Over welke 2-3 onderwerpen wil je een expertsessie geven (om te beginnen)?
a. Hoe vertaal je complexe vakkennis naar aantrekkelijke tekst-content voor meerdere toepassingen binnen je marketing mix (boek, (gratis) eBook, blog, whitepaper, online training)? Wat is jouw niche, wie is jouw lezer, wat is zijn pijn (vraag achter de vraag) en hoe schrijf je naar de lezer toe?
b. Algemener: hoe schrijf je lezenswaardige teksten, een goed persbericht (ik heb er zelf duizenden voorbij zien komen), een aantrekkelijke blog/column, een goed opgebouwd artikel, hoe werkt een redactie, hoe neem je een interview af (bijvoorbeeld ook voor testimonials), hoe maak je een blad, webredactie enz.

Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen ontdekken dat ze met de juiste technieken beter kunnen schrijven dan ze denken. Ik zou het daarom TOF vinden om als expert mijn bijdrage te leveren aan de CoWorking!

28 oktober ben ik weer aanwezig. Misschien tot dan!

Baudy Wiechers
7 years ago

Ik geloof dat elk mens een bijdrage kan leveren aan een mooiere wereld door meer harmonie te realiseren in gezin, werk en samenleving.

Graag help ik anderen dat ook te realiseren door zelf zo te leven, mijn ervaringen te delen én jou je eigen ervaring hiermee te laten opdoen.
Via de C.O.N.S.E.N.T.-methode® leer je hoe je, op basis van gelijkwaardigheid, met elkaar afspraken maakt en besluiten neemt die werken en uitgevoerd worden, waardoor harmonie ontstaat.

Dit is meteen mijn expertise. Hoe werkt dat ook alweer, goed naar elkaar luisteren, elkaar niet in de rede vallen, ieders gezichtspunten waarderen om zo tot de beste besluiten te komen?

In 2003 kwam ik in aanraking met deze manier van communiceren en besluitvorming, heb het volledig omarmd en uitgewerkt tot concrete trainingen en praktijkopleidingen.

Ik kan er veel over vertellen, beter is het te ervaren. Daarvoor hebben we het Ger consentspel ontwikkeld. Hiermee doe je een ervaring op hoe harmonie ontstaat door besluiten te nemen met consent. Het spel kom ik graag spelen als expert tijdens de Coworking sessies.
Kom ook de verrassende effecten ervaren van besluiten nemen met consent!

Urja van Tongeren
7 years ago

geweldig initiatief om entrepreneurs hun expertise vrijgevig te laten delen in het Zuidpark en ook om een x coworker te zijn.

Elske van de Fliert
7 years ago

Prachtig initiatief en fantastisch om te lezen wat er allemaal aan wordt geboden! Ik moet nog even wachten tot de Master Entrepreneur in 2015.

Riet de Vlieger
7 years ago

Als Co-Worker weet ik hoe belangrijk het is om een veelzijdig aanbod te hebben in expert-sessies. Daar werk ik graag aan mee, ook als expert:

Mijn expertise:
Bevorderen van jouw zichtbaarheid en non-verbale presentatie waardoor je effectiever bent in je communicatie. Daardoor kun je meer succes behalen zonder er harder of meer voor te werken. Deze vaardigheden zijn onontbeerlijk voor iedere ondernemer die wat te zeggen heeft, en op waarde geschat wil worden.

Ik ben 15 jaar actief in het vak van Image consultant, en meer dan 10 jaar als expert.

Mijn aanbod:
a. Ik bied een expert-sessie aan met persoonlijke tips voor je uitstraling ter bevordering van je zakelijk succes.
b. Als logopedist (10 jaar als expert en trainer presenteren) bied ik coaching aan ter verbetering van je verstaanbaarheid en stemgebruik tijdens presenteren (een-op-een of groep).

Interesse?

Ik heb de Business University afgerond in 2013, voorafgegaan door Financial Freedom en Master Entrepreneur.

De belangrijkste uitkomsten van mijn deelname:
– Onze hypotheeklast met € 190/ maand omlaag gebracht,
– mijn boek ELEGANT, dat in november 2014 gaat uitkomen.

Ine van Hofstraeten
7 years ago

Hoi Riet,

Ik geef al heel lang presentaties en trainingen maar ben enorm geïnteresseerd in jouw persoonlijke tips om de uitstraling te bevorderen!

Groet,
Ine van Hofstraeten

Riet de Vlieger
7 years ago

Hallo Ine,
leuk, ik zie je graag in een van de sessies die ik mag gaan verzorgen.

groet,
Riet

Daisy Goddijn
7 years ago

Ik ga ervoor zorgen dat jouw boek er komt!
Ik help ondernemers met het uitgeven van boeken en eBooks in eigen beheer. Je leert het ook bij OCA: met een eigen boek zet je jezelf als expert in de markt. En toch zijn er maar weinig ondernemers die een eigen boek of eBook publiceren. En dat vind ik erg jammer want een eigen boek is echt een bijzonder visitekaartje en een belangrijk onderdeel van jouw marketingmix.

Mijn expertise is het uitgeven van boeken en eBooks in eigen beheer. Ik help je met het hele proces, van de vormgeving en opmaak t/m de distributie, het drukwerk, opmaak van eBooks en de promotie.

In 2011 ben ik, na het volgen van de Business Bootcamp en Master Entrepreneur, met eBookPoint gestart. Ik ben grafisch vormgever en heb me nu gespecialiseerd in de opmaak van zowel eBooks als papieren boeken en het proces van uitgeven in eigen beheer. Ik heb inmiddels tientallen ondernemers geholpen met het succesvol lanceren van een boek. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een boek/eBook uit kan geven! Mijn missie is om het proces van uitgeven in eigen beheer voor ondernemers makkelijk te maken. Zodat ze kunnen doen waar ze goed in zijn maar wel hun kennis kunnen delen met hun boek om anderen te inspireren.

Ik kan o.a. over de volgende onderwerpen een expertsessie geven:
– Uitgeven van je boek, in eigen beheer of via een uitgever?
– Wat komt er kijken bij het uitgeven van een boek in eigen beheer?
– Stappenplan voor het uitgeven van een boek/eBook in eigen beheer
– De promotie van je boek: wanneer kun je het beste beginnen en wat kun je aan promotie doen?
– Hoe zorg ik ervoor dat mijn boek in de boekenwinkels komt?
– Uitgeven van een eBook: waar moet je aan denken?

Als er nog andere vragen zijn hoor ik het graag.
Ik kijk ernaar uit je te helpen om ervoor te zorgen dat je boek/eBook er nu echt komt!

Claudia Schalkx
7 years ago

Everything related to (Web) Marketing

Nisandeh, another very cool idea. Thanks for rolling this out.

My area of excellence is (web) marketing.
I work with entrepreneurs and small business owners that are making profit, but are aware they are leaving money on the table. They just don’t know where the leak is. I help them to identify it, and set up a plan of action to address it, and if needed be, connect them to the best solution. Results: better communication with their customers and more profits, without necessarily spending buckets of money.

As for years of experience, well more than 20 in marketing/communications/PR and over 7 in all things web related.

I can help with sessions to
-set up a results oriented email marketing strategy for list building,
-identify weaknesses in their marketing,
-client delight,
-how to get the best results when working with web designers and other marketing providers.
In Dutch as well as in English.

Anne Marie de Haan
7 years ago

WordPress trainer

Ik ben (SEO) webredacteur en WordPress trainer. Sinds 1995 maak ik websites en schrijf ik teksten voor diverse websites. Per 2010 run ik mijn bedrijf Karmijntekst, waarbij ik mijn cursisten leer hoe zij hun eigen website bij kunnen houden met WordPress. Dit jaar heb ik een instructieboek uitgegeven: WordPress websites in jip-en-janneketaal. Momenteel ben ik ook bezig met het schrijven van het vervolg: WordPress WEBWINKELS in jip-en-janneketaal.

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Anne Marie, als gebruiker (niet de bouwer) van mijn wordpress site wil ik wel meer weten hoe ik het kan bijhouden. Hoor graag meer.

groet van Leni

Saskia Frankena
7 years ago

Hi Leni,

Maandag 13 oktober geef ik daar een expertsessie over. Als je kunt aanschuiven kan ik je helpen de WordPRess website meer in de vingers te krijgen.

Ine van Hofstraeten
7 years ago

Hoi Saskia,

Hier heb ik enorm veel interesse in. Geef je dat ook nog een andere dag?

Erwin Siereveld
7 years ago

Wat een goeie actie. Ik deel graag mijn ervaring en expertise in Coworking sessies.
Ik heb 20 jaar ervaring in leiderschap en management en help mensen die leiding geven niet allemaal dezelfde fouten te maken die ik heb gemaakt (een paar moet je er natuurlijk wel maken).

Ik help je met:
Hoe kun je controleren zonder dat jij en je medewerkers het als vervelend beschouwen?
Hoe je jouw mensen kunt motiveren
Hoe je goed kunt delegeren zodat je het werk niet terugkrijgt
Hoe je structuur kunt aanbrengen in je team/afdeling of organisatie

Je krijgt afhankelijk van het onderwerp een stappenplan, invulmatrix of overzicht mee om direct aan de slag te kunnen voor jouw situatie.

Meer informatie kun je vinden op:
penbimprovement.com
groeiinleiderschap.nl

Peggy Rickelman
7 years ago

Hallo Erwin,

De onderwerpen die je noemt zijn onderwerpen die mij zeker interesseren. Als je als bedrijf groeit en (meer) werknemers aanneemt zijn dat de thema’s die spelen. Als je te veel controleert werkt dat demotiverend en als je te weinig controleert krijgt je het ooit op je bord terug. Hoe breng je daar een balans in? En wat als je die functie van controleren zelf eigenlijk helemaal geen leuke functie vindt als ondernemer en je liever andere onderwerpen behandelt?

Wie weet vinden we je snel terug bij Coworking!

Leni Minderhoud
7 years ago

Mijn expertise is een sparringpartner en coach zijn voor 45plus mannelijke professionals die willen werken in eigen regie als ondernemer. Dit kunnen zzp-ers/freelancers zijn die nog in de werknemers mindset zitten en van hun werk een onderneming willen maken, mensen in loondienst die schoon genoeg hebben van reorganisaties en opgelegde procedures en regels en dus niet meer happy zijn in hun werk, of werkzoekenden die ondernemerschap overwegen. Vrouwen die zich in het profiel herkennen, zijn ook van harte welkom.

Ik werk vanuit de overtuiging dat je ondernemerschap kunt LEREN.
Omdat ik veel met de social media werk en vooral met LinkedIn heb ik een expertise in de profilering op LinkedIn. Het gaat dus om de INHOUD van je profiel, met wervende tekst en in relatie tot je klant/opdrachtgever. Hiervoor heb ik twee trainingen ontwikkeld, basis (gratis) en gevorderd, die goed worden ontvangen.

Omdat door deze trainingen mensen gaan nadenken over WAT hun Toegevoegde waarde is voor WIE, triggert het tot ondernemerschap. Want vaakt rolt daar een product/dienst uit.

Mijn bijproduct noem ik PROFIELCOACHING.
Tevens geef ik veel tips over mogelijkheden met LinkedIn die de gemiddelde gebruiker niet kent.

De trainingen geven me een podium om mijn expertise te laten zien.

Ik ben 5 jaar expert op dit gebied.

De onderwerpen voor een expertsessie:

1. Een klantenwervend LinkedIn profiel
2. Leadgeneratie met LinkedIN
3. Ondernemerschap kun je leren (maar dat is iets dat Open Circles ook biedt)

Judith Kamerman
7 years ago

Het vinden van je eigen kracht als spreker.
Niet onbelangrijk als je ondernemer bent.
Weet je wat je eigen verhaal is?
En durf je daar voor uit te komen?
Durf je je stem te laten horen?

Ik bied verschillende mogelijkheden.

-Samen zoeken naar het verhaal achter je product.
Wat is je verhaal en hoe vertel je het?
Hoe zorg je dat mensen graag naar je luisteren?

– Maar ook iets wat je in deze setting misschien helemaal niet verwacht;
Weet je dat je door te zingen, door je stem te laten horen, in die creatieve flow kan komen?
En dat bezig zijn met de technische kant van zingen je leert hoe je tijdens het spreken om kunt gaan met de ademhaling, articulatie en de lichaamshouding?

Ik bied de workshops aan die gaan onder de naam’ Vocal Fitness, laat zingen voor je werken’.

Loura van Goch
7 years ago

Wat een top kans, zowel voor mijzelf als voor de Coworkers.

Ik zou graag mijn expertise in persoonlijke ontwikkeling delen.
Met de volgende onderwerpen:
1. Aangenomen overtuigingen die jou niet verder helpen.
Hoe verlos je jezelf hiervan zodat je vanuit jouw unieke waarheid kan spreken en leven.
Waardoor jouw passie en geluk vrij kunnen komen.
2. Emoties die je vasthouden in je verleden en energie kosten.
Energie die je niet in kunt zetten in je dagelijkse leven.
Hoe gaan we deze verwerken zodat jij vrij komt van je verleden en krachtig in het hier en nu kunt zijn.
3. Van Zero naar Hero. Leer hoe je gedachten voor je kunt laten werken door positief woord gebruik.
Vaak zijn we door de tegenslagen(uitdagingen) in het leven minder positief, geven anderen de schuld en laten onszelf veelal in de steek.
Hier leer je om eerst je eigen beste vriend te zijn, jezelf te steunen en jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben, wat je omstandigheden ook moge zijn.

Ik heb de Master Entrepreneur, Breakthrough to Succes

Hieke van Hoogdalem
Hieke van Hoogdalem
7 years ago

Leuk idee! Ik heb alleen geen gevorderden-cursus bij jullie gevolgd. Toch weet ik zeker dat ik van enorme meerwaarde kan zijn voor de Coworkers. Daarom beantwoord ik toch de vragen:

1. Wat is jouw expertise?
– Redactie, webredactie, bloggen, copywriting, WordPress-sites bouwen, lesgeven/workshops/training, SEO.
2. Hoe lang ben je al een expert op dit gebied?
– 5,5 jaar
3. Over welke 2-3 onderwerpen wil je een expertsessie geven ?
– Copywriting/webredactie/SEO WordPress hoe geef je les (ik ben van oorsprong muziekdocent, maar geef nu cursussen muziekgeschiedenis, WordPress en social media)

Ik hoop dat kwaliteit voorop staat en dat het criterium van mastercursus gevolgd moeten hebben dat niet in de weg staat. Dat zou echt een gemiste kans zijn voor de Coworkers.

Voor referenties/blije klanten verwijs ik je graag naar de testimonials op computercursussen-rijnland.nl

🙂

Marjolein Kalter
7 years ago

Hoi Hieke,

Wat maakt dat jij graag in de Coworking je expertsessies wilt geven? Ik lees wel wat je doe, en dat je aangeeft toegevoegde waarde te kunnen geven, maar ben benieuwd naar wat het voor jou inspirerend maakt om dit te verzorgen.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
7 years ago

Dear Hieke,

Thank you so much for your application to become a Coworking expert.

However, ALL our experts must, at least, followed the Master Entrepreneur training, as this is the basis of our marketing content, and all the coworkers themselves followed it and are working on implementing its material.

The Coworking is all about graduates help graduates, so together we all become more successful.

You are very welcome to follow the next Master Entrepreneur (June 2015) and then apply again.

To your success, Nisandeh

Anouk Bleekemolen
7 years ago

Wat een prachtige initiatieven!

Ik ben zelf hard bezig met de ontwikkeling van een aantal workshops als frond-end product voor mijn coaching. Waar ik wel meer over zou willen leren is presenteren. Het 1 op 1 werken of voor een groep staan is toch echt heel wat anders (of voelt voor mij in elk geval heel anders!)

Annemiek de Nijs
7 years ago

Thanks for the opportunity .

Mijn expertise is BDE (bijna dood ervaring). Voor sommige griezelig, eng, niet bespreekbaar, taboe, zweverig!
En daar ligt nu net het probleem…

Heb definitief in 2014 de knoop doorgehakt en achter mijn expertise te gaan staan en dit uit te rollen over Nl, Belgie…en….
Via beeldboek, video, vlogs, blogs, muziek,kunst, exposities, lezingen, enz.
Ik sta aan het begin van het traject.

Ik ben 7 jaar expert

Ik wil je laten beleven wat BDE is en vooral wanneer je hier wederom geland bent wat daar dan de consequenties in zijn.

Zou graag storytelling doen, de kunst daar aan gerelateerd laten zien en over vertellen

Misschien iets te vroeg in het traject voor mij, maar wil graag ook de andere experts hierover horen.

Ja en Stef Beurs past wel in dat plaatje bijvoorbeeld

Warme groet
Annemiek

Leni Minderhoud
7 years ago

Fijn om een van de experts te mogen zijn en maandag de introductie bijeenkomst bij te wonen .Wie ga ik nog meer maandag zien?
Fijn weekend,
Leni

Els van der Velden
7 years ago

Met respect luisteren naar mijn gesprekspartner(s). Op die manier is het voor hem / hen makkelijk om de kern van de situatie te pakken. Dit leidt tot snelle en efficiënte verbetering. Omdat het een intrinsieke (vanuit de cliënt(en) zelf) verbetering is, is het resultaat duurzaam.

Met jaren ervaring als zelfstandig hotelier, facilitair manager, cursusbegeleider, trainer/coach heb ik een brede expertise opgebouwd als ondernemer. Dit in combinatie met een brede kennis van menselijk gedrag maakt dat ik heel scherp, ongezouten en recht voor zijn raap onderwerpen aansnijd, doch met “care” voor de andere partij . Onderwerpen die mijn gesprekspartner(s) op dat moment behandeld wil zien.

Aandachtspunten voor vooruitgang zijn:
– 3 basis gegevens voor communicatie.
– 3 basis gegevens voor het efficiënt verwerken van informatie.
Het is snel, eenvoudig en uniek!
Deze onderwerpen wil ik graag behandelen in een expertsessie.

Judith Porcelijn
7 years ago

Mijn expertise ligt op het vlak van lesgeven, uitleggen, leeromgeving creëren (zoals een workshop geven).

Ik geef al meer dan 25 jaar les aan alle leeftijdsgroepen, en ben derhalve al zolang expert op onderwijs- en workshopgebied.

Hoe zet je een goede workshop in elkaar? Waar moet deze aan voldoen?
Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat men niets vergeet van wat jij in jouw workshop hebt aangeleerd?

Suzanne Olde Rikkert
7 years ago

Hi, dat is superleuk!

Communicatie (live) is mijn expertise als trainersacteur.

Ik heb al eerder aan ondernemers de training verkoopvaardigheden / het verkoopgesprek gegeven, ik denk dat de CoWorkers daar t meeste aan hebben.

Ik heb mijzelf gericht op assessmenttraining, dus niet voor ondernemers, maar ik geef de verkoopgespreks-training graag aan deze enthousiaste club mensen.

Ik geef communicatietrainingen sinds 8 jaar en zou met veel plezier de Coworkers helpen!

Hartelijke groet,
Suzanne

Erik van Gulik
7 years ago

Wat een te gekke manier van samenwerken.

Wat ik hier wil delen is hoe ik mijn doelgroep bij elkaar breng. Wellicht een waardevolle tip voor anderen.
Ik organiseer elke maand een netwerk bijeenkomst voor ondernemers, mijn doelgroep.

Soms sluit ik deze bijeenkomst af met een gratis (mini) workshop die ik zelf geef.
Daarnaast geef ik na de netwerk bijeenkomst gratis 15 minuten coaching sessies.

Uiteraard bied ik hierna betaalde vervolg sessies aan.

Anouk Bleekemolen
7 years ago
Reply to  Erik van Gulik

Dank voor de tip! Ik heb ooit meegewerkt aan gratis speed-coach sessies, ik vond het erg leuk om te doen en hield er ook nieuwe cliënten aan over. Het was bij mij in mijn hoofd heel erg op de achtergrond geraakt. Ik ga is kijken of ik er weer wat mee kan doen.

Rodmer de Lange
7 years ago
Reply to  Erik van Gulik

Mooi om te horen Erik! Zou je dit ook in The CoWorking willen doen? Zoja, hoe lang doe je dit al en wat zijn de 2-3 thema’s die je zou willen bespreken?

Erik van Gulik
7 years ago

Tof om te merken dat mijn tip anderen ook weer inspireert!

Rodmer, ik doe dit nog geen 5 jaar, maar…
Wat mij betreft kom ik graag een keer langs voor:
1. Hoe organiseer ik succesvolle netwerkbijeenkomsten voor mijn doelgroep.
2. Een inspirerende (interactieve) mini-workshop waarin iedereen zijn belangrijkste stap zet naar succes!

Overigens is mijn coaching met name gericht op het overwinnen van menselijk obstakels die je als ondernemer tegenkomt.
De ‘technische’ kant van ondernemers coaching laat ik graag aan Nisandeh over 😉

Erik

Erik van Gulik
7 years ago
Reply to  Erik van Gulik

Grappig, terwijl ik dit schreef kreeg ik een LinkedIn recommendation binnen voor mijn workshop.

Just saying… 😉

Simon Droog
Simon Droog
7 years ago
Reply to  Erik van Gulik

Goeie tip om elke maand een netwerkbijeenkomst te organiseren voor jouw doelgroep, Erik! Hier ga ik ook eens over nadenken 🙂

Bedankt!

Wouter Siteur
7 years ago

Ik had geen mail gekregen over deze blog, maar verschillende mensen, waaronder Nisandeh, tipten me over deze blog en zeiden dat ik niet mocht ontbreken als CoWorking expert. Bij deze dus mijn bijdrage.

1. Wat is jouw expertise?
Ik ben expert op het gebied van WordPress websites en marketing voor ZZP-ers. Ik leer ZZP-ers een website te bouwen die klanten oplevert.

2. Hoe lang ben je al een expert op dit gebied?
Ik maak al websites vanaf de jaren ’90 toen het Internet opkwam. Eerst in HTML, PHP en MySQL, later in Joomla en WordPress. Ik ben al vanaf 2005 ZZP-er. En verdiep me al sinds die tijd in alles wat er bij komt kijken om als ZZP-er op te vallen en klanten te krijgen: marketing, sales, zoekmachineoptimalisatie (SEO), Google Adwords, Facebook Ads, conversie, Google Analytics, copywriting, social media, emailmarketing, webshops, …

3. Over welke 2-3 onderwerpen wil je een expertsessie geven (om te beginnen)?
Ik heb de WEBSITE methode ontwikkeld voor succes met je website: 7 stappen voor meer klanten via je website. De stappen gaan over doelgroep/probleem/oplossing, inhoud en structuur van je website, WordPress, hoe je van bezoekers klanten maakt, en hoe je meer bezoekers naar je site krijgt. Mijn idee is om deze methode kort te introduceren en vervolgens samen met de deelnemers 1 stap te kiezen en daar op in te gaan. Een alternatief is elke week een andere stap te behandelen.

Ik geef zelf al een maandelijkse gratis workshop van een halve dag (waarin ik trouwens veel toepas wat ik tijdens de Master Presenter heb geleerd!), en het lijkt me erg leuk om regelmatig ook een sessie voor CoWorkers te verzorgen. Ik kijk dus uit naar jullie reactie!

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

Mooi vooruitzicht.
Ik kom binnenkort voor het eerst naar Zuidpark Amsterdam en ga de CoWorking ervaren. Ik neem de vraag ‘over welk onderwerp wil je dat we een expertsessie organiseren’ mee.

Peter de Bie
7 years ago

Ondernemingsplan: positionering, marketing en financiën

Zoals zowel Brian Tracy en Annemarie van Gaal recentelijk bij de Business Bootcamp vertelden dient een ondernemer een plan te hebben. Brian Tracy was hier heel duidelijk in (link Brian Tracy). Veel ZZP-ers en kleine ondernemers vinden het schrijven van de visie en missie en het financieringsplan het moeilijkste deel van het ondernemingsplan, terwijl het juist belangrijke delen van dit plan zijn. Uit je visie en missie vloeit het marketingplan voort en deze wordt in het financiële deel vertaald in de universele wereld van cijfers. Je weet zo of je bedrijf rendabel is of niet. Loont je business model? Of moet je verder sleutelen? Investeerders zullen vooral in dit hoofdstuk geïnteresseerd zijn. Wanneer je financiering nodig hebt, is dit het deel waar financiers altijd naar zullen vragen.

Het is bekend dat ondernemers die zich goed voorbereiden op de positionering, de marketing en de financiële aspecten van hun bedrijf een grotere kans op succes hebben. Hierdoor krijg je vooral zicht op de financiële consequenties van je activiteiten en kun je hiermee alvast rekening houden en bovendien worden de financiële risico’s beheersbaar.

De afgelopen 11 jaar heb ik me bij een grote internationale instelling gespecialiseerd in het opstellen en de implementatie van de visie en missie en de daarbij behorende doelstellingen. Deze kennis stel ik nu sinds enige jaren ook ter beschikking aan ZZP-ers en kleine ondernemers. Samen met Machteld Schreurs, die zo’n 14 jaar ervaring heeft als financieel en bedrijfsadviseur, en die ca 500 bedrijven heeft doorgelicht en levensvatbaarheidsadviezen voor bedrijven heeft afgegeven , produceren wij een compleet pakket op de meest cruciale aspecten van een goed ondernemingsplan.

Als experts bieden wij de volgende topics aan:
– Visie, missie en doelstelling bepaling voor een ondernemingsplan
– Introductie van het belang van een ondernemingsplan en de eerste handvatten bij het schrijven daarvan. Een gratis ondernemingsplan sjabloon is te downloaden via dewinstmaker.nl
– De eerste stap naar financiële vrijheid. Jouw WINST moet voldoende zijn om je kosten in privé te kunnen betalen. Hoe krijg je jouw privébudget onder controle?
– Een introductie van alternatieve financieringsvormen zoals bbz-regeling microkrediet en crowdfunding.

Bernard Winsemius
7 years ago

Mijn expertise is beeld, beeldend vermogen en creatief denken en creatieve denktechnieken.

Als graphic facilitator/consultant help ik je de beste versie van jezelf te worden door gebruik te maken van jouw eigen verbeeldings kwaliteiten en creatieve denkvermogen.

Gericht op jouw vraag/wens gebruiken we verschillende methoden in samen zo de beste resultaten voor jou te bereiken. Wil jij je beter kunnen profileren, presenteren of betere resultaten krijgen uit gesprekken of een samenwerking, dan kan ik je helpen.

Wil je als team aan de slag, dan kan dat ook. Willen jullie nieuwe resultaten uit jullie brainstorm sessies? Als facilitator laat ik jullie de kracht van jullie gezamelijke verbeelding ontdekken, nieuwe perspektieven ontwikkelen en presenteren. Praktisch uitvoerbare resultaten liggen binnen handbereik.

Producten die ik bied:
Workshop: 1 op 1 setting
Visual Harvesting: Laat een ‘Visuele Oogst’ van jullie meeting maken.
Graphic Facilitation: Nieuwe kansen ontdekken door verbeeldingskracht van elke deelnemer.
Project sessie’s: In een aantal opeenvolgende sessie’s, nieuwe mogelijkheden ontwikkelen.

Op mijn naam punt com vind je meer…
Warme groet,

Martine Verweij
7 years ago

Hallo Nisandeh en team,

Ik zou graag succesverhalen willen horen van ondernemers die met hun expertise passief inkomen genereren. Welke strategie hebben ze gebruikt, hoe hebben ze het opgezet, hoe lang hebben ze erover gedaan en welke investeringen hebben ze gedaan.

Warme groet,
Martine

Ine van Hofstraeten
7 years ago

Hoi Martine en team Open Circles,

Hier wil ik ook zeker meer over horen!
Passief inkomen opbouwen van 0…
Tips & Tricks.

Groet,
Ine

Guido Vrencken
7 years ago

Wat een inspirerende blog. Wat ik wil geven is mijn expertise op gebied van het verbinden van financieel management aan optimale bedrijfsvoering om daarmee je ondernemings- en persoonlijke doelen te bereiken.

Hoe lang ben je al een expert op dit gebied: 20 jaar in (internationaal) werkende ondernemingen als financieel manager, adviseur en ondernemer.
Over welke 2-3 onderwerpen wil je een expertsessie geven (om te beginnen)?
1) Gezonde financiële basis creëren; hoe doe ik dat?
2) Financiële vrijheid
3) Finance voor niet-financials

Mijn co-working doel: ik ondersteun met veel plezier collega entrepeneurs op gebied van financieel management.

Lizet van Triet
7 years ago

Beste ondernemer,

Veel ondernemers willen een boek schrijven. Waarom?

. Als je een boek hebt, dan ben je niet alleen een expert, maar dan word je ook als zodanig herkend.

. Door je boek geef je je business een enorme boost.

. Je wordt als expert gevraagd voor lezingen en workshops.

Maar….

Ondernemers worstelen met veel vragen over het schrijven van hun boek.

Het zijn vragen als
– Wát ga ik schrijven
– Hoe zet ik datgene wat ik weet op papier (en nog leesbaar ook…)
– Hoe deel ik mijn hoofdstukken in
– Ik heb wel goede ideeën, maar het schiet niet op
– Ik ben begonnen met het schrijven van mijn boek, maar het ligt al een hele tijd te wachten om afgemaakt te worden
– Ik wil graag met anderen over de inhoud van mijn boek praten, maar weet niet met wie.

Ik zal me even kort voorstellen: mijn naam is Lizet van Triet. Ik werk al ruim 30 jaar als journalist en heb honderden artikelen geschreven voor verschillende (vak)bladen en kranten. Daarnaast schrijf ik boeken, ook samen met anderen. En ik help deskundigen met het schrijven van hun website en blog over hun expertise. Ik help om hun boodschap helder en duidelijk over te brengen, ook in hun boek.

Door een boek herkent de lezer de schrijver niet alleen als expert, ook kan hij er zijn eigen kennis mee vergroten. Dat kan invloed hebben op zijn manier van zijn leven, zijn gezondheid en/of zijn geluk. En dat is precies waarom ik het schrijven van boeken zo belangrijk vind en het mijn passie is:

Het verwoorden van de kennis van de expert helpt om van de wereld een mooiere, betere en ook gezondere plek te maken.

Ondernemers die een boek willen schrijven lopen tegen veel dingen aan. Ze hebben vragen over zowel het schrijfproces, de stappen die je daarin kunt zetten, als ook over de manier van schrijven. Je moet je boek niet alleen schríjven, het is belangrijk dat het ook begrijpelijk en goed leesbaar is voor de doelgroep. Daar help ik je bij.

Graag deel ik tijdens de expertsessies mijn ervaring en kennis over het schrijven van een boek met jou.

Met welke vaardigheden kan ik je helpen?

Ik kan je onder andere helpen met :

. Hoe je je boek op kunt zetten

. Hoe je je hoofdstukken in kunt delen

. Hoe je lekker leesbaar en begrijpelijk kunt schrijven

. Hoe je plezier in het schrijven krijgt en houdt

. Hoe je je schrijftijd efficiënt kunt indelen

. Hoe je boek binnen de afgesproken termijn echt af is.

In de expertsessie krijg je hulp. En je kunt prangende vragen stellen, zoals:

.Wat wil jij weten over het schrijven van je boek?

.Over welk onderwerp gaat jouw boek?

.Wat heb je nodig om effectiever en met meer plezier je boek te schrijven?

.Wat heb je nodig om met het schrijven van je boek te beginnen?

.Dus: wat wil jij graag weten over het schrijfproces van je boek?

Wat ga ik vervolgens doen met jouw vragen?
Ze beantwoorden. Via een expertsessie of op een andere manier.
Dus brand maar los!

Wat jij wilt weten over het schrijven van een boek…?

Kom naar de expertsessie op maandag 27 oktober en ik beantwoord je vragen!

Ine van Hofstraeten
7 years ago

Hoi Lizet,

Mijn expertise sluit goed aan bij wat jij doet. Ook ik help ondernemers bij het schrijven van hun boek.
Heb jij ook aanvullend tips hoe je jouw boek kan promoten en tot bij de media (magazines – radio – tv), etc kan doordringen?

Ik zit zelf al 10 jaar in Sales en zal de promotie van mijn volgende boeken zelf gaan doen maar tips rond de promotie zouden geweldig zijn…
En vooral hoe zorg je ervoor dat de media over jou gaat schrijven, etc.

Ik hoor je graag!

Groet,
Ine van Hofstraeten

Marielle Meijer
7 years ago

Dank je wel Nisandeh voor deze kans, die ik overigens een paar maanden geleden al met beide handen heb aangegrepen.

Ik geef sinds maart van dit jaar op de dinsdag expertsessies in de CoWorking. In mijn sessies help ik jou als ondernemer alles te implementeren wat je leert van Nisandeh en Vered. Ik leer je HOE je implementeert en in welke volgorde.

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en heb 15 jaar ervaring met het aansturen van grote projecten en programma’s. Het was mijn taak samen met mijn team de gemaakte afspraken en werkprocessen te implementeren intern binnen het bedrijf of extern bij de klant. Met als doel altijd meer klanten, meer winst en meer tijd beschikbaar. Dit deed ik door heel systematisch en planmatig te DOEN, orde te scheppen in chaos, structuur en efficiency aan te brengen, te automatiseren en samenwerkingen te creëeren.

Sinds een paar jaar ben ik eigen ondernemer en heb het ondernemen geleerd van Nisandeh en Vered. Ik heb alles geimplementeerd wat ik van hen heb geleerd. In de coworking leer ik nu andere ondernemers:
– hoe je al je genoteerde inzichten direct omzet in de JUISTE actie en in de juiste volgorde (wat een systeem is)
– hoe je dagelijks implementeert waardoor je doelen bereikt (wat ook een systeem is) en inderdaad in die beloofde verdubbeling van klanten, winst en tijd behaalt.
– hoe je je business superstrak inricht, waardoor je tijd en vrijheid creërt. (wat ook een systeem is)

Op mijn site vind je meer informatie over mijn expertsessies in de CoWorking: http://www.succesmetjebedrijf.nl/expertsessie-coworking/

Dit is een kans die je moet grijpen. Ik ben Open Circles in ieder geval ongelofelijk dankbaar dat ik iedere week in de CoWorking die expertsessies kan geven. Omdat ik hierdoor een belangrijke bijdrage lever aan andere ondernemers, dat geeft mij veel voldoening. Daarbij geeft het ook mij belangrijke content over de wensen en behoeften van mijn eigen doelgroep, waardoor ik ook groei als ondernemer en als expert. Dus dank je wel Nisandeh!

Okee lieve medestudenten, ik kijk er naar uit jou te ontmoeten bij de CoWorking!

Big hug!
Marielle

Anne Buiskool
7 years ago

De expertise waar ik mee naar buiten kom is voor de meesten duidelijk en bekend. Ouders helpen om goed en bewust te scheiden. goedgescheidenouders.nl

Wat veel mensen niet weten is dat ik een geïnitieerd Mondo-Zen facilitator ben. (Komt vanuit de eeuwenoude Rinzai Zen traditie en gaat over onze bijdrage in het dagelijkse leven. Een vertaalslag naar de 21e eeuw dus.
De titel van mijn dagtrainingen is: “Van reactiepatronen naar volwassen wijze antwoorden”.

En hoewel ik er qua tijd nu nog niet aan toe ben om dit in de Coworking te doen, wil ik dat in de toekomst zeker heel graag doen.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de persoonlijke en spirituele (erg aards) ontwikkelingshoek, denk ik zeker dat ik een bijdrage kan leveren aan ondernemers die vanuit rust, helderheid en ruimte hun werk en relaties willen vormgeven.

Marjolein Kamstra
7 years ago

Wat een leuke manier om kennis en expertise rond te laten gaan! Ik meld me graag aan als expert.

Ik ben expert in content-marketing. Het (helpen) creëren van relevante content (inhoud) voor meer online zichtbaarheid van jou en je bedrijf. Tools om bijvoorbeeld in te zetten: je blog, sociale media, video, foto’s etc.

Al zeven jaar maak ik verschillende soorten content voor verschillende bedrijven. Ik ben ondertussen expert in welke dingen, hoe en waar in te zetten en gespecialiseerd in het zakelijk blog.

Ik zou een expert-sessie willen geven over content-mapping: hoe kun je uit een bepaald onderwerp/idee verschillende soorten content/inhoud maken?

Riet de Vlieger
7 years ago

Content-mapping: wat een geweldig idee. Als een architect aan het werk: eerst een globaal idee, dan de constructie en tekening. Daarna kan het gebouwd worden. Ben ik voor in!
Riet

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Marjolein, daar heb ik interesse in!

Marcel Oerlemans
7 years ago

Ik heb veel ervaring met dat gratis kennis delen goed kan werken.
Ik geef gratis website analyses, geef veel waardevolle informatie gratis via internet (ook korte tips via social media) en heb laatst zelfs een potentiële klant aangeboden gratis naar een probleem waar diegene mee zat te kijken. Voor mij een kleine investering en voor hem een goede mogelijkheid om kennis te maken met mijn diensten en een grote hulp.
Diegene is nu klant 🙂

– Mijn expertise is webdesign (of eigenlijk ‘online presence’ voor bedrijven)
– Ik heb zelf ruim 15 jaar ervaring in webdesign, niet alleen in CMS systemen maar ook inhoudelijk in HTML en CSS.
– Ik wil graag sessies geven over succesvol en beter werken met WordPress websites / bloggen / nieuwsbrieven.

Met vriendelijke groet,
Marcel Oerlemans
Compass Creations webdesign Gouda

Robert van der Wulp
7 years ago

Ik help je naar een excellente gezondheid. Dat doe ik door je bewust te maken van voeding, beweging/ sport en meditatie.

Ik ben al 20 jaar een expert. Ik train en coach al zolang de prestaties van anderen.

Ik zou graag een expertsessie geven over:
– Voeding en energie
– Sport en energie
– Meditatie en rust in je hoofd

Deze lessen zijn ontzettend belangrijk voor ondernemers.

Klaas van Oosterhout
7 years ago

Hoi Robert,

Helemaal met je eens, lichaam en geest moeten in balans zijn om het beste uit je zelf te kunnen halen!

Groeten

Stef de Beurs
7 years ago

Expertise 1.
Spreken in het openbaar:
Voor veel mensen – en dus ook ondernemers – is vrijheid bij spreken in het openbaar belangrijk, maar lang niet vanzelfsprekend.
De methodiek die ik sinds 2001 daarvoor gebruik is Speaking Circles en ik zie mezelf als autoriteit op dit gebied. Deze methodiek gaat over geheel jezelf zijn met alles wat zich aandient, wanneer je voor kleine of grotere groepen staat.

Ik ben bereid om dit in de CoWorking in te brengen, bij voorbeeld 2x per maand, wanneer ik er toch al ben, maar dan vooruit gepland op bijvoorbeeld verschillende dagen, zodat meer mensen dit kunnen ervaren. Het betekent geen kennisoverdracht maar ervárend leren om in vrijheid voor een groep te staan. Het is dus vooral “onder begeleiding doen”.

Daarvoor heb ik wel ‘n vrije ruimte nodig (met bijvoorbeeld alleen stoelen) en de mogelijkheid voor applaus. Verder denk ik dat (afhankelijk van de groepsomvang) 2 uur nodig is om de deelnemers een leerzame ervaring mee te geven.

Expertise 2.
Trainingen met of zonder BTW / CRKBO:
Van een geheel andere orde en doelgroep: trainers die te maken hebben met het wel of niet berekenen van BTW op hun trainingen, de keuzes daarin, de voorwaarden en mogelijkheden én gevolgen.

Vanuit mijn achtergrond als Belastingadviseur (nog steeds) én mijn expertise onder 1 kan ik ondernemers die hiermee te maken hebben informeren over alles wat hiermee en het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) van belang is. Mijn belastingtechnische expertise dateert sinds 1980 en m.b.t. het CRKBO sinds de oprichting van dat register in 2010.

T.a.v. déze expertsessies betwijfel ik of ze vaker dan 1x per maand nodig zijn. Wellicht in overleg, als jullie tot deze keuze komen.

Oké, dat was het! Goed idee om de expertises in de CoWorking uit te breiden.

Veel succes met het maken van keuzes.
Hartelijke groet,
Stef

Martine Verweij
7 years ago
Reply to  Stef de Beurs

Hallo Stef,

Ja, over belastingen enzo zou ik ook wel meer willen leren en dan bij voorkeur in begrijpelijke taal met veel beeldmateriaal.

Warme groet,
Martine

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Stef de Beurs

Zeker belangstelling hiervoor Stef!

Ron Scheerder
7 years ago
Reply to  Stef de Beurs

Stef,

Ik heb zeker interesse om meer van CRKBO te weten te komen. Ik overweeg namelijk ook of ik BTW vrijstelling voor de opleiding moet aanvragen.

Riet de Vlieger
7 years ago
Reply to  Stef de Beurs

Ja, over CRKBO wil ik wel eens van gedachten wisselen.

Rob Slijpen
7 years ago
Reply to  Stef de Beurs

Leuk zo te lezen hoe je twee expertises hebt. Met de eerste heb ik affiniteit omdat bv lichaamstaal in mijn workshop is opgenomen. Zie ondernemenmeteenlach.nl

Je tweede expertise klinkt goed, omdat ik tot nu toe overal BtW op reken. Hier wil ik graag wat meer over weten…

Stef de Beurs
7 years ago
Reply to  Rob Slijpen

Ha Rob,

Bedankt voor je reactie. Mocht de 2e expertise niet “in de CoWorking sessies” komen, dan kun je nog altijd op ‘n dag komen dat ik er ook ben – deze maand 13 en 27 oktober – en dan kan ik je een-op-een bijpraten.

Hartelijke groet,
Stef

Rodmer de Lange
7 years ago

Bedankt voor jullie positieve reacties.

Bianca van Rooij
7 years ago

Ik kreeg de Coworking gratis bij de aanschaf van het 2e jaar. En ik moet zeggen dat ik meer dan tevreden ben over de opzet! Goede experts (ik ben er voornamelijk op dinsdag) en ruime gelegenheid om met elkaar te sparren en te proeven hoe jou ideeën bevallen.

Waar ik naar op zoek ben is of wat voor mij een aanvulling zou zijn is gesprekstechnieken. Ik zit nu regelmatig met potentiële klanten om tafel en met de een verloopt het gesprek soepel en vlot maar met een ander blijf ik wel eens ‘hangen’. Hoe kan ik daar overheen komen en/of voorkomen en hoe eindig ik zo’n gesprek het beste? Dat zijn zo wat vragen die in me op komen.

Succes verder en fijn dat ik Coworking heb mogen ervaren.

Groeten,
Bianca

Rodmer de Lange
7 years ago

Fijn om te horen dat je The Coworking als een grote meerwaarde ervaart!

Baudy Wiechers
7 years ago

Hoi Bianca,
Leuk dit te lezen, ik heb net een aanbod gedaan over een andere manier van communiceren en dat zou best eens kunnen zijn wat jij zoekt. Dus wellicht ontmoeten we elkaar binnenkort. Als je wilt, kun je alvast een kijkje op mijn website nemen infini.nu

Mariska van Gennep
7 years ago

Wat een geweldig initiatief en superreacties hieronder. Ik solliciteer niet naar een expertpositie. Mijn positie staat er ook niet tussen, alhoewel Coen Tuerlings prachtige sessie(s) aanbiedt waar ik zeker raakvlakken mee heb. Mochten jullie belangstelling hebben voor een hele rustige sessie waarbij ik je de beginselen van het mediteren leer, dan word ik graag uitgenodigd.

Leni Minderhoud
7 years ago

Nou Mariska , daar heb ik zeker interesse in. ik ben een huis tuin en keuken mediteerder. Overigens wel fijn om te doen. Heb wat instructies voor Ana Pana techniek, maar wil hier mee mee doen. Denk zelf aan een Vipassana retraite maar dat is gelijk hard core heb ik begrepen.

Martine Verweij
7 years ago

Hoi Leni,

Vipassana heb ik een aantal jaar terug gedaan in België. Ik raad het iedereen aan. Het maakt je enorm bewust van je eigen gedachtepatronen en zeker een goed begin om structureel te gaan mediteren. Dankzij deze 10-daagse retraite van 10 uur per dag mediteren, waarbij de dag om 4:00 (‘s nachts!) met een gong (!) begint, kan ik met gemak innerlijk stil worden in meditatie, maar ook in het dagelijks leven. Hierdoor is het veel gemakkelijker om te focussen.

Warme groet,
Martine

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Martine,
Dank voor de tip. Ik heb inderdaad van dit centrum gehoord. Ook van meerdaagse Zen-meditaties van dit kaliber. Gek genoeg heb ik erg veel zin in om zoiets te doen hoewel ik weet dat het zwaar kan zijn. 10 dagen maar met 1 ding bezig zijn nl stil zitten, lijkt me geweldig om mee te maken .

Ik houd je op de hoogte.
warme groet, Leni

Ron Scheerder
7 years ago

Leni,

Ik kan je de Vipassana retraite van 10 dagen ook aanraden. Het is idd hardcore. Ze zeggen wel: 3 dagen hel, 5 dagen aarde en 2 dagen hemel.

Ik ga de retraite zeker nog een keer doen, mogelijk ook als vrijwiliger

Ron

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Ron Scheerder

Hi Ron,
Dank je voor het delen. Het gaat er zeker van komen, nu ik meer verhalen hoor. Je hebt het mooi verwoord, want het is natuurlijk hard werken. Het centrum in belgie draait ook helemaal op donaties en fondsen en mensen gaan er steeds weer terug. Het fascineert me maar ik denk ook dat ik er veel baat bij zal hebben.

Margje van der Lei
7 years ago

Ik ben geïnteresseerd in de ‘functie’ van gast-expert in jullie Coworking.

Mijn expertise is: actie door zelfvertrouwen is meer succes.
Ik begeleid mensen bij het verkrijgen van helderheid en inzichten voor wat betreft het zelfvertrouwen. Ook help ik mensen met het zichtbaar maken van emoties en gevoelens, waardoor innerlijke conflicten duidelijk worden en deze worden getransformeerd.

In zelfvertrouwen beslissingen nemen, doen, uitvoeren en presenteren geeft je kracht, orde en precisie. De strategie die je hebt in het maken van je beslissingen wordt zichtbaar en zal daarbij veranderd worden.

Wanneer het gevoel niet goed is, zal de actie uitblijven. Verander je het gevoel, dan gaat het uitvoeren van de actie heel anders.

Ik ben meer dan 3 jaar expert op dit gebied. Ik weet dat voor de ‘functie’ van gast-expert meer dan 5 jaar ervaring gevraagd wordt.

Waarom ík ‘solliciteer’?
Omdat mijn expertise het waard is en ook omdat ik kan aantonen dat innerlijke conflicten zichtbaar zijn in het bloed. Met 1 druppel bloed en 8 afdrukken hiervan kan ik bij de kernoorzaak komen die je in onzekerheid houdt en die je zelfs tegenhoudt om zelfvertrouwen te verkrijgen op elk gebied.

De onderwerpen waar ik mee wil beginnen zijn: zelfvertrouwen, doel en communicatie.
Margje van der Lei

Gonny de Wit
7 years ago

Mijn expertise zit in het systematiseren van de backoffice van je bedrijf. Van onder andere je bedrijfsproces ; te starten bij je mail tot en met de administratie.

Het ondersteunen van ondernemers met het implementeren van de gevolgde trainingen door middel van tools, structuur, systemen en gesprekken over de mogelijkheden in die branche.

Uitleg over het systeem van Stranger tot Ambassadeur is een voorbeeld.
Natuurlijk heb ik ook veel expertise over online werken met LinkedIn; Facebook; Twitter; Pinterest etc., die ik graag deel.

Gratis zijn de zakelijke Facebookpagina / Pinterest account en e-mail icoontjes, die bedoeld zijn voor de beginnende ondernemer.

Voor de ondernemer met minimaal de Master Entrepreneur bied ik gratis skypegesprekken, waar ik ze op weg help om prioriteiten te stellen bij het implementeren.

Gezien mijn plannen voor de korte termijn – zal ik pas in 2015 in de CoWorking mijn kennis kunnen delen. Natuurlijk ben ik in de tussentijd heel goed bereikbaar – via Skype.

Bedankt voor deze opportunity !

Henry Knoop
7 years ago

Mijn expertise is marketing en verkoop automatisering.

We hebben allemaal een beperkt budget en maar 24 uur in een dag, dus efficiency en effectiviteit zijn key. zorg dat je gericht achter je warme leads aangaat!

Hoe haal je het maximale rendament uit je marketing, hoe automatiseer je je strategie. Hoe verdien je meer door slim te automatiseren.

Dat zijn vragen die ik al 25 jaar voor meer dan 800 ondernemers heb beantwoord en opgelost door middel van workshops, pakket en leveranciers selectie. Onafhankelijk, dus ik verkoop zelf geen hard of software.

Ik laat jullie graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om je on en off-line marketing te automatiseren. Welke tools je kunt gebruiken en hoe je de verschillende kanalen (Web, Social Media, Print, Video, Seminars, webinars etc.) kunt integreren en je content strategie kunt automatiseren.

Mijn doel is om jullie te inspireren en informeren hoe je meer uit je inspanningen kunt halen.

Maria Simons
7 years ago

Wat is jouw expertise?
Mijn expertise is communicatie in het gezin.
Lijkt niet op ondernemers gericht… echter ondernemers bij wie het ‘thuis’ lekker loopt hebben hun hoofd vrij om met business bezig te zijn.

Hoe lang ben je al een expert op dit gebied?
Expert sinds 10 jaar.

Over welke 2-3 onderwerpen wil je een expertsessie geven (om te beginnen)?
Ik leer je:
Zo te praten dat je kind duidelijkheid krijgt en jou ook begrijpt. (en medewerking geeft)
Welke reactie van jouw aansluit bij de reactie van je kind.
Hoe je kunt reageren zonder onnodig veel tijd aan gedoe te verliezen.

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Maria Simons

Hi Maria, ik zou hier graag meer over weten. Ik leer inmiddels veel door het ‘gedoe’. Ik wil vooral aan mijn zoon (nu 20 en waarschijnlijk over niet al te lange tijd het huis uit) laten blijken, nu het nog kan, dat grenzen stellen en afspraken maken in zijn belang is en niet omdat ik het zo nodig wil. Het gaat om de ‘tone of voice’ ik weet het…..

Frans van het Schip
Frans van het Schip
7 years ago

Ik meld me graag aan als expert voor Coworking-sessies. Goed initiatief, trouwens!

Mijn expertise behelsts merkenbeleid, marketing en communicatie. Ik ben op deze gebieden al sinds 1990 actief met mijn eigen onderneming, ProPositions Brand Management. Daarvoor heb ik bij diverse internationale bedrijven gewerkt: Philips, AEGON en De Lage Landen International.
Zie ook linkedin.com/in/fransvanhetschip.

Ik geef al vanaf 2010 expertsessies voor ondernemers, zowel een-op-een als in (kleine) groepen tot zo’n vijftig personen. Ik behandel daarin de ontwikkeling van een sterk merk, en marketing- en communicatiestrategie. Uiteraard hoort daar ook de praktische uitwerking bij.

Ik vind het elke keer weer genieten om door die gesprekken met ondernemers hen te zien groeien na de implementatie van mijn adviezen. Ik kijk dus erg uit naar de Coworking-sessies in Amsterdam!

Jessica Tangelder
7 years ago

>> Wat is jouw expertise?
Faciliteren van energie, verbinding en kennisdeling uit de groep.
Faciliteren van ondernemerschap mindset en attitude.
Zelforganiserende teams, mede-eigenaarschap

>> Hoe lang ben je al een expert op dit gebied?
6 jaar.

>> Over welke 2-3 onderwerpen wil je een expertsessie geven (om te beginnen)?
Wekelijks geef ik Host2transform sessies op diverse cowerkplekken in heel Nederland: in 20 minuten wordt cowerken gefaciliteert! Daarbij train ik community managers om deze sessies zelf te kunnen geven.
Mentaliteit: fouten maken moet = nieuwe informatie,
Oplossingsgericht denken, mede eigenaarschap verantwoordelijkheden.