Acht fabels over Sociale Media die je moet negeren

7807 views | 152 reacties |
shares


Sociale media zijn helemaal hot tegenwoordig.

Ze zijn zo hot, dat bijna iedereen die je ontmoet in een netwerkbijeenkomst zichzelf introduceert als social media expert, goeroe, trainer of coach.

Ik heb vanochtend een snel onderzoekje gedaan op LinkedIn en ik vond duizenden zelfverklaarde experts, goeroes, trainers en coaches:

86.112 over Social Media, 16.302 over Bloggen, 20.184 over Linkedin, 24.834 over Twitter, 32.326 over Facebook

En toch, na de top 25 boeken en honderden artikelen over sociale media te hebben gelezen en met mijn eigen ervaring met sociale media in de afgelopen jaren… moet ik je waarschuwen… er is zoveel tegenstrijdige, nutteloze en kortweg slechte informatie beschikbaar…

Hieronder volgen een paar van mijn favoriete fabels en misverstanden over Sociale Media die je maar beter kunt negeren:

1. Bloggen is dood, lang leve Twitter, Facebook, YouTube, Google+…

Er wordt elke dag wel een nieuw sociaal medium gelanceerd en elke zoveel maanden is er weer een nieuw platform helemaal in.

En toch, tot op de dag van vandaag is bloggen de beste manier om WAARDEVOLLE gesprekken te creëren tussen jou en je community en tussen de leden van je community onderling.

En het gebeurt allemaal op jouw eigen terrein.

Als je maar tijd hebt om één sociaal medium goed te doen, dan MOET dit een blog zijn.

2. Je moet een geweldige schrijver zijn om een geweldig blog te creëren

Nee, dat hoeft niet. Je klanten en prospects zijn niet op zoek naar literaire hoogstandjes.
Zij zijn op zoek naar praktische informatie en advies dat ze gemakkelijk en snel kunnen implementeren.

3. Je moet zeker 3 tot 5 keer bloggen per week

Hou op, zeg. Wie gaat nou elke dag jouw schrijfsels lezen?
Plaats elke week of elke twee weken een goed doordacht artikel en zorg dat je heel veel waarde geeft aan je prospects en klanten.

4. Op Twitter moet ik iedereen volgen die mij volgt

Waarom? Omdat dat beleefd is?
Het enige criterium om iemand te volgen op Twitter is dat zijn of haar tweets relevant en waardevol voor je zijn.

5. Hoe meer volgers ik heb op Twitter, hoe succesvoller ik ben

Succes in sociale media gaat om betrokkenheid en interactie tussen jou en je doelgroep.

Je kunt beter 1.000 volgers hebben die je tweets lezen, erop reageren en regelmatig re-tweeten, dan dat je er 100.000 hebt die het niks kan schelen.

6. Je moet 24/7 ‘live’ tweeten

Mens… word wakker!

Het gaat om de waarde die je geeft. Tweet een paar keer per dag een goed doordachte, voorbereide en waardevolle tweet en klaar is Kees!

Zo kost het je niet meer dan een paar minuten per dag.

7. Je LinkdeIn profiel is je online CV

OK, deze vind ik echt vreselijk…

Je hebt dit super krachtige netwerktool in handen waarmee je de hele wereld kunt vertellen wie je bent als professional, waar je voor staat en hoe jij anders bent dan de rest – en je besteedt er niet een paar uur aan om hier maximaal van te profiteren? Schande!

En als laatste… een algemene sociale media fabel:

8. Sociale Media zijn tijdsverspilling

Het is waar dat sociale media tijdsverspilling KUNNEN zijn als je geen sociale media strategie hebt. Je kunt helemaal verdwaald raken in Facebook, Twitter, YouTube en de rest.

Stop met je tijd te verspillen door Mafia Wars te spelen, of te vertellen over de boterham die je zojuist hebt gegeten of met het plaatsen van foto’s van je laatste vakantie.

De meeste mensen denken er niet aan om zakelijk strategisch gebruik te maken van de sociale media – maar jij zou dat wel moeten doen.

Nu ben jij aan de beurt… vertel ons wat jij vindt van de sociale media.

Wat heb jij ervaren dat werkt of dat niet werkt.
Wat is waar en wat is niet waar…

Deel jouw inzichten over sociale media met ons in het commentaarveld hieronder.

En vergeet niet de mensen in jouw netwerk ook op de hoogte te brengen van dit artikel…
… stuur het naar al je:

 • - Facebook-vrienden
 • - Twitter-volgers
 • - LinkedIn connecties
 • en bloglezers...

Op jouw succes, Nisandeh

Download nu gratis video cursus: Social Media for Business

.

Deel je ervaringen en lees die van anderen.

152 reacties

 1. 2 stars
  Eline van de Veen
  107 reacties

  Ik zoek nog een mooi social media dashboard waarin je ook foto’s mee kunt nemen in de bulk upload. om die reden heb ik hootsuit afgezegd. Wie helpt mij aan een alternatief?

 2. 3 stars
  Donna Hoogstraaten
  204 reacties

  Social media is niet meer weg te denken uit de maatschappij;
  Kijk waar jouw klanten zich bevinden zodat je contacten kunt leggen.
  Door je aan te sluiten bij groepen die over jou product/dienst gaan leer je veel van wat er onder de mensen leeft en daar kan je op in spelen, waarde volle kennis opdoen.

  Kennis delen op welke manier dan ook is altijd waardevol en ondanks dat ik zelf nog maar weinig interactie ervaar op de plaatsen waar ik mij in sociaal medialand vertoon, ben ik ervan overtuigd dat dat wel gaat komen, het is een weg van een lange adem.

 3. 4 stars
  Marijke Willems
  322 reacties

  De Social Media Course is echt een aanrader! Daarna weet je precies wat je wel en niet moet doen, direct implementeerbaar!

 4. 3 stars
  Evelien Bos
  157 reacties

  Ik ben nog steeds op zoek naar een social media implementatieplan en ga in ieder geval de video’s nog een keer bekijken. Heeft iemand tips voor mij?

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   850 reacties

   Als het goed is heb je nu de sheets van Open Circles Academy Evelien. Mijn ervaring is dat wanneer je alles op orde hebt, dus een profiel die er goed uitziet, eventueel met banners, het niet uitmaakt wanneer je wat doet en waar, als je het maar consistent en regelmatig doet. Dus liever 5 min iets per dag iets plaatsen, dan 1 keer een half uur overal per maand.

   En vergeet niet de long post op Linkedin als blog te gebruiken en je netwerk daarvan op de hoogte te brengen en te vragen om het te delen. Dit levert heel veel zichtbaarheid op!

 5. 5 stars
  Martine Verweij
  466 reacties

  Bloggen is het allerbelangrijkste. Ik merk nu al dat het mijn positie versterkt. Ik vind het leuk om te doen. Door eerst goed onderzoek te doen naar een onderwerp leer ik zelf weer meer, waardoor mijn expert positie alleen nog maar groter wordt.

  Eigenlijk heb ik een hekel aan social media, maar ik zie wel de waarde ervan in voor mijn bedrijf. Vooral sinds ik een bedrijfspagina heb. Ik weet nu ook wat ik moet posten om potentiële klanten aan me te binden. Ook ga ik gebruik maken van de promotie mogelijkheid van Facebook.

  Ik ben deze week bezig met het bepalen van de berichten voor Facebook en Twitter. Daarna gebruik ik Hootsuit om alles automatisch te laten posten. Supertip van Nisandeh!

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   850 reacties

   Hootsuite werkt goed! ik herhaal regelmatig de berichten die ik heb opgeslagen. Iedere keer weer andere lezers!

   Een recente tip: Als iemand je een vraag stelt bijv via de mail of FB, maak er gelijk een blogartikel van, als het zich daartoe leent. Super inzicht!

 6. 3 stars
  Yassir van Unen
  249 reacties

  Eigenlijk tijdens de Business Bootcamp is bij mij een verschuiving gekomen van social media naar nieuwsbrief. Ik heb er weer nieuw respect voor en gebruik sm alleen nog als vehikel aan mijn site toe.

 7. 4 stars
  Marijke Willems
  322 reacties

  Ik heb heel veel geleerd van de masterclass, het is inderdaad niet ingewikkeld als je maar weet hoe. Een systeem doet wonderen!

 8. 2 stars
  Cindy Groeneveld
  102 reacties

  Als het over social media gaat, dan draag ik nog kinderschoenen. Maar met het komende event van Open Circles over social media secrets en alle informatie die ik erover (deels via Open Circles) verzamel, gaat daar zeker verandering in komen.

  Met een blog, een e book, zakelijke Facebook pagina, zakelijke Twitter pagina en LinkedIn wordt een systeem opgezet waardoor ik social media waardevol kan inzetten voor mijn onderneming…nog even verder leren om dát optimaal te kunnen doen!

 9. 0 stars
  Fleur Kaagman
  1 reacties

  Goed artikel. Ben het helemaal eens met alle punten. Probeer zelf Social media handig in te zetten voor mijn blog, interactie en content afwisselen met af en toe persoonlijke berichten.

 10. 0 stars
  Wayme Featherstone
  1 reacties

  Er zijn zoveel mogelijkheden. Waar te beginnen? Ik kies om Linked In te optimaliseren, om mee te beginnen. Daar heb ik ooit mn CV op geknald en er vervolgens niet meer naar gekeken.

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   850 reacties

   Zonde! LinkedIn is zoveel meer. Link gerust met me, ik ben een grootgebruiker 😉

 11. 1 stars
  Mitchel Heitinga
  42 reacties

  Bloggen werkt heel goed, de mensen die regelmatig terugkeren hebben echt interesse in jouw expertise. Het is wel een goed idee om keuze te maken op welk platform je wilt werken. Voor mij werkt het bloggen, Linkedin en Youtube. Actief zijn op Facebook heeft nog niet veel opgeleverd, Facebook integreren om mijn website is wel interessant omdat mensen reageren en dan hun netwerk betrekken in wat voor hen interessant is.

 12. 1 stars
  Melvin Jansen
  48 reacties

  Ik begin de kracht van social media te ervaren. Ik heb mijn LinkedIn profiel à la Nisandeh stijl gemaakt en krijg nu regelmatig offerte aanvragen binnen.

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   850 reacties

   Wow, dat is een duidelijke hint. Met je eens, de helft van mijn cliënten komt via Linkedin inmiddels.

 13. 1 stars
  Robert Tjalondo
  29 reacties

  Soms wordt ik helemaal gek van al die social media, maar ik blij er wel aan meedoen.

  Zo ben ik begonnen met Facebook en Twitter omdat ik heb gezien dat mijn zusje, een zelfstandig tekstschrijver, er ook nieuw werk door binnenkrijgt. Mij is het tot op heden helaas niet gelukt.

  Nu las ik laatst iets over google+
  Als je ook een google+ pagina maakt voor je bedrijf zou dat dan weer uiteindelijk beter zijn voor de zoekresultaten in google en zeker ZZPers als MKBers zouden daar profijt van hebben.

  Mijn vraag: is er iemand hier die ervaring heeft met google+ en heeft het zin je aan te melden?
  Voorlopig vind ik het even genoeg met FaceBook, Twitter, Linkedin, Bloggen… maar als het werkt, dan doe ik er aan mee!

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   850 reacties

   Goede vraag Robert, dit weet ik ook niet. Ik laat Google+ links liggen maar als dat inderdaad wat uitmaakt, moet ik er ook wat mee…..

  2. 3 stars
   Yassir van Unen
   249 reacties

   In NL wordt Google+ nog nauwelijks toegepast.
   Het heeft ook geen zin als je geen enorm netwerk hebt in Google+ voor zover ik weet.

 14. 1 stars
  Manon Neilen
  29 reacties

  ok als ik dit zo lees, denk ik dat het toch echt tijd wordt dat ik met twitter aan de slag ga!!

 15. 0 stars
  Martien Versteegh
  3 reacties

  Ik zie zeker de voordelen van de social media. Met name als het gaat om elkaar helpen en informatie delen. Maar ik zie ook de valkuilen (inderdaad er veel langer dan nodig is blijven rondhangen). Volgens mij gaat het om het vinden van een balans. Maak er gebruik van, maar verdrink er niet in.

  Kwam vandaag wel een mooie tekst tegen, die ik graag hier wil delen: “‘Gebruik sociale media om informatie naar je toe te halen. Veel mensen vragen zich af wat ze nu precies op sociale media moeten vertellen, terwijl de meeste winst te behalen valt door te luisteren naar wat er op je vak- of interessegebied gebeurt.’ Uit: Menno Lanting, De slimme organisatie.

  Ben benieuwd hoe jullie dat zien.

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   850 reacties

   Hi Martien,
   Wat een wijze uitspraak! Ik geef regelmatig trainingen Linkedin en social media en ik krijg altijd die vraag. Je kunt het inderdaad omdraaien, luister en haal daar je winst uit. Dank!

 16. 1 stars
  Vanessa van Loon
  30 reacties

  Ik ben net begonnen met het actief gebruik maken van Facebook en merk dat het werkt als je zelf ook actief bent. Twitter moet ik nog wat meer ontdekken, bedankt voor de tips!

 17. 2 stars
  Suzanne Wartenbergh
  91 reacties

  Helemaal mee eens dat dit 8 fabels zijn. Vooral de laatste ‘Social Media is tijdverspilling’ is in mijn beleving de grootste fabel ooit. Social media bieden je gratis geweldige platformen om jezelf en je diensten of producten te profileren en in contact te komen en te leren van je klanten. Uiteraard moet je wel weten hoe je social media slim in kunt zetten, anders loop je het risico te verzanden in je social media activiteiten en dan wordt het wel tijdverspilling. Maar het is nooit te laat om te leren!

 18. 2 stars
  Willy Triest
  99 reacties

  Social Media zal wellicht altijd een kwestie van voor of tegen blijven. Ik zelf hou bijvoorbeeld mijn privé of familie aangelegenheden radicaal van Facebook e.d. weg. Dat scheelt al een hele hoop gedoe.

  Bovendien heeft elk platform idd een eigen sfeer en benadering, maar het allerbelangrijkste blijft in mijn ervaring dat je jezelf de facto kan profileren als expert door een eenvoudige tussenkomst hier en daar. Als je dat weloverwogen en verstandig doet, sta je soms versteld van de effecten.

  1. 5 stars
   Leni Minderhoud
   850 reacties

   Mee eens Willy. Ik zie het ook als kranten lezen. Je kiest je eigen krant, je hoeft al die andere kranten niet ook nog eens te lezen. Mag wel natuurlijk 😉

 19. 3 stars
  Suzan Jong
  175 reacties

  In het begin was ik heel sceptisch over social media in het algemeen. Dat was meer, omdat ik niet echt wist wat het was, maar afgaande op de geluiden die ik vanuit vriendenkring hoorde, dacht ik dat het voor mij tijdverspilling zou zijn…

  Nu ik sinds Open Circles meer weet over hoe ik social media zakelijk kan gebruiken, weet ik dat het onmisbaar is om expert positie te bouwen, clienten aan te trekken en in gesprek te zijn.

  Wel merk ik dat een plan voor social media echt nodig is, om niet te verzanden en focus te verliezen. Dus: duidelijke doelstellingen, een marketingkalender, plan uitvoeren en zoveel mogelijk meten wat acties opleveren en bijsturen. Grote uitdaging!

 20. 1 stars

  Social media en integratie in je bestaande werkzaamheden vereist goed en strak plannen want voor je het weet is de dag om…

 21. 1 stars
  Mariken van de Loo
  73 reacties

  Ik heb mijn sociale media-‘machine’ redelijk op orde. Hierbij gebruik ik Twitter en Facebook en Linkedin als portal voor mijn traffic naar mijn blog en zo dus naar mijn website.

  Hier kunnen ze direct mijn frontend downloaden als ze de blog interessant vinden en zo bouw ik aan mijn ‘lijst’.

  Maar voor ik zover was moest ik toch wel door veel vooroordelen over sociale media heen en grip krijgen na veel tegenstrijdige adviezen over hoe sociale media te gebruiken.

  En, ik doe niet alles zelf. Ik heb iemand in de arm genomen die verstand heeft van de sociale media en die vanuit zijn expertisebril naar mijn bedrijf kijkt. Erg verhelderend! Een aanrader. Voor 30 euro per maand neemt hij me een hoop uit handen. Ik hoef zelf alleen te zorgen voor een goede conversatie met mijn potentiële doelgroep!

 22. 0 stars
  Kirsten Kok
  16 reacties

  Tja, wat moet je hier nou nog aan toevoegen? Ik krijg het gevoel dat alles al, meerdere keren, gezegd is. Ga ik dan in herhaling vallen? Of mensen napraten? Nee, liever niet. Dus houd ik mijn mond.
  Wel meen ik het als ik zeg dat het artikel mij veel waardevolle informatie geeft.

 23. 1 stars
  Annet Nijhof
  51 reacties

  Ik heb nog veel te weinig ervaring met Social media. Wat ik nog wel eens doe, is de ” vrienden” die jarig zijn een tarot jaarkaart toesturen

 24. 2 stars
  Leon Romeyn
  123 reacties

  Facebook is voor mij vooral nog steeds een medium waar ik gebruik van maak voor contacten met mijn zakelijke ‘incrowd’. Ik zie het waarschijnlijk nog teveel als een laagdrempelig en informeel communicatiekanaal en daar valt dus nog wel iets te leren. Twitter gebruik ik vrijwel uitsluitend om zakelijk informatie te verspreiden, soms van mijzelf en soms van derden.
  Mijn blogs worden nu, na zo’n zes keer, al veel beter gelezen, getuige de reacties die ik krijg. Het is ook grappig om te zien dat de verschillende onderwerpen ook heel verschillende reacties van weer heel andere lezers opleveren. ‘Learning by doing’ heet dat geloof ik. Tja… en dan is er nog mijn LinkedIn-profiel. Daar ga ik deze week nu eens echt voor zitten, want dat kan zo echt niet langer meer.

 25. 2 stars
  Marja Dedden
  125 reacties

  Open net de mailbox en heb een leuk bericht gekregen. Nieuwste versie van het boek van Jan Vermeiren: Hoe LinkedIn nu echt gebruiken. Gratis te downloaden op de site: hoe-linkedin-nu-echt-gebruiken.com
  Doe er je voordeel mee!

 26. 2 stars
  Marja Dedden
  125 reacties

  Na alle commentaren gelezen te hebben weet ik nu dat:
  Ik beter kan kijken welke social media bij me past of passen
  Ik een doel moet bepalen wat ik ermee wil bereiken
  mijn strategie daarop aanpassen
  en dan DOEN.
  Dank jullie wel voor alle tips

 27. 1 stars
  Mugen Conval
  33 reacties

  Laat me beginnen met het bedanken van iedereen voor de uitstekende tips en wijsheden.

  Ik heb een hele tijd niets,maar dan ook niets gehad met het hele social media gedoe. Ik had wel iets beters te doen dan me zorgen te maken over mijn sociale online status. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat er manieren zijn voor mij, om daadwerkelijk te Genieten van het social media proces.

  Deze zaken hebben mij in ieder geval enorm geholpen:

  1. Het is voor niemand noodzakelijk gebruik te maken van vormen van social media waar je helemaal niets mee hebt. Ikzelf heb niets met Twitter, en weiger me dan ook aan te melden. Daarentegen is LinkedIn voor mij het walhalla voor online netwerken gebleken. Waarom tijd verspillen aan iets waar je toch geen plezier aan beleeft en je dus waarschijnlijk niet veel zal opleveren.

  2. Maak je NOOIT druk om wat anderen vinden. Wees blij dat iemand jouw creaties indrukwekkend of interessant genoeg vind om aandacht aan te besteden.

  3. Wees blij met kritiek van anderen, vooral als het je raakt. Het is een cadeau van een ander,omdat je zo precies weet waar er nog wat te verbeteren valt. Kun je niks met de kritiek? Leg het dan simpelweg naast je neer.

  4. Geniet, geniet, geniet. Van het hele proces. Jij kiest de tekst, de kleuren, de inhoud. Dit ben jij. En reken direct af met alle vormen van schaamte over je product en wie je bent.

  Social media hoeft niet tijdrovend te zijn en kan een mooie aanvulling zijn op wat je doet. Onthoud dat het Onderdeel van je business is, en niet je business zelf.

 28. 2 stars
  Roland Scholten
  95 reacties

  Het belangrijkste is om social media te gebruiken op een manier waarbij je je authentiek kunt gedragen. Je moet jezelf blijven.

  Van belang is ook dat je je klanten ook daadwerkelijk kunt ontmoeten en helpen via de social media die je kiest. Dit betekent voor mij, dat ik een keuze heb gemaakt voor wat belangrijk is en wat niet. Voor mij is deelname aan relevante groepen op LinkedIn belangrijker dan een blog. Voor een andere onderneming kan dat uiteraard anders liggen.

  Probeer ook om je niet mee te laten slepen door de waan van alledag. Google+ is met veel tamtam gelanceerd, maar de geluiden die ik van de gebruikers van het eerste uur hoorde, was dat zij vonden dat het niets extra’s biedt. Bovendien is Google+ nog slecht geïntegreerd met andere social media tools. Zo werk ik veel met Tweetdeck voor LinkedIn en Twitter, maar Google+ is daarin niet geïntegreerd.

 29. 0 stars
  Xander Burchartz
  3 reacties

  Hoewel ik zakelijk nog geen gebruik maak van Social Media (wel de wens om te starten maar nog niet begonnen met een bedrijf), wil ik wel twee programma’s aanraden voor mensen die met Twitter aan de gang willen:

  Tweetdeck en Hootsuite zijn twee erg handige tools om je tweets en timeline overzichtelijk te houden omdat ze allebei met meerdere kolommen werken. Je kunt dan bv zoekwoorden hanteren en per onderwerp een eigen kolom inrichten met tweets die alleen over dat onderwerp gaan.

 30. 0 stars
  Jonathan Joosten
  15 reacties

  Om het hele social media verhaal even in perspectief te plaatsen: In Nederland schijnen slechts 400.000 mensen te twitteren, slechts een deel daarvan is echt actief. Als je dan kijkt naar hoe belangrijk de media en marketing Twitter vinden, lijkt me dat totaal niet in verhouding staan. Twitter = overrated (there, I said it) 🙂

  1. 1 stars
   Khema Y. Waasdorp
   56 reacties

   Hallo Jonathan,

   Gelukkig krijgen mijn collega en ik er wel al onze opdrachten door. Kwestie van je social media power cluster goed beheren.
   Een harte groet,
   Khema

 31. 1 stars
  Nathalie Koster
  62 reacties

  Ik heb met veel belangstelling deze blog en het commentaar gelezen. En het is wederom zoveel. Het lijkt wel of iedereen een mening heeft over social media. Persoonlijk vind ik het nog steeds erg tijd rovend om alles bij te houden. Maar misschien is dat wel omdat ik het ook niet erg leuk vind.

  Wat voor mij het beste werkt is een blog. In het begin ging het allemaal wat moeizaam. Ik kreeg ook niet veel reacties. Maar nu gaat het steeds beter. Ik krijg meer reacties en ik ga beter schrijven. Wat wel opvalt is ondanks ik in het Nederlands schrijf, ik meestal Engels geschreven reacties krijg.

  Nu ik het bloggen aardig onder de knie ga krijgen wordt het tijd voor de volgende stapjes in social media land.

  Hartelijke groet,
  Nathalie

 32. 2 stars
  Pim de Rooij
  88 reacties

  Ik merk dat veel ondernemers om mij heen wel een poging doen tot het gebruik van social media, maar het niet doorzetten omdat het te veel tijd kost of omdat ze niet weten hoe ze het effectief in kunnen zetten.

  Wat weerhoudt jou ervan social media te gebruiken?

  En wat heb jij nodig om hier verandering in aan te brengen?

  Thanks!

  Groet,
  Pim

 33. 0 stars
  Cees Jan Huiden
  9 reacties

  Ik ben nieuw op het vlak social media, ik heb nu Facebook en wil dit gaan uitbreiden met LinkedIn als online cv, ik dacht dat dit voldoende is, hoe kan ik het nog beter gebruiken.

  1. 2 stars
   Roland Scholten
   95 reacties

   Dag Cees-Jan. Ben je ondernemer? Dan heb je geen CV (dat je op LinkedIn plaatst). Gebruik de mogelijkheden die LinkedIn je biedt op een manier zodat deze passen bij het bedrijf dat je hebt. Kijk voor voorbeelden naar het profiel van Nisandeh of mij. Op deze manier maak je duidelijker wat je voor een potentiële klant kunt betekenen.

   Succes met je stappen op het pad van LinkedIn.

   1. 0 stars
    Ceesjan Huiden
    9 reacties

    Hallo Roland,

    Dankjewel voor je reactie, Ik ben op dit moment nog geen zelfstandig ondernemer.
    Na het lezen van de blog begrijp ik dat ik Linkedin niet als CV moet gebruiken, maar als een marketingtool om te mijzelf te promoten.

   1. 0 stars
    Ceesjan Huiden
    9 reacties

    Hey Mariken,

    Dankjewel voor de link die je mij hebt gestuurd,
    in deze blog staan veel nieuwe ideeen over hoe ik linkedIn over de mogelijkheden van LinkedIn,

    Is LinkedIn voor jou een werktuig om nieuwe klanten te werfen?

 34. 1 stars
  Khema Y. Waasdorp
  56 reacties

  Hey allemaal!

  Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar schrijven vind ik niet eenvoudig. Af en toe lijkt het op het hebben van een baby… als ze er eenmaal is, kan je niet terug en heeft ze liefdevolle aandacht nodig en altijd gezond eten.

  Het schrijven van grote blogberichten kan soms best pijn doen! Ik ben geen ‘natuurlijke schrijver’ – dat wil zeggen – ik ben geen fontein die eindeloos creatieve en geestige ideeën produceert. Niet leuk om toe te geven, maar het is wel een realistische waarheid.

  Dus voor mij is de vraag: hoe schrijf ik makkelijk een “Killer” blog die zooo boeiend is dat mijn lezers geboeid blijven en reageren zonder dat je uren naar je scherm kijkt.

  Hier zijn wat handvaten:
  #1 Bouw een relatie op met wederzijds vertrouwen. Wat best moeilijk is want we leven in zo’n snelle maatschappij dat een verstandhouding ONMIDDELLIJK zou moeten plaatsvinden. Dus hoe krijg je iemands aandacht direct te pakken? Hoe wandel je het hart van de ander in en op welke wijze raak je hem/haar?

  Tip 1: Doe net alsof je een brief(blog) schrijft aan je allerliefste, een goede vriend(in)en behandel elke blog alsof ze je eerste is. Want mensen die je blog lezen, hebben je vaak nog niet IRL (In Real Life) ontmoet. Ik begin vaak met de aangehef: “lieve pap”, schrijf de woorden die geschreven moeten worden en dan verander ik “lieve pap” in de naam van de persoon naar wie de tekst verzonden moet worden, of “hallo allemaal” als het een blogpost is.

  Tip 2: Schrijf persoonlijk en vriendelijk en uitnodigend alsof je aan 1 persoon schrijft. Na deze regenachtige zomer kan je bv schrijven: “Oh man, wat een wind en plensbuien. Een zonnetje zou toch wel fijn zijn. Als deze blogpost af is ga ik een nieuwe paraplu kopen want de krachtige wind heeft hem ondersteboven gebazen. Hou jij het droog?”

  Tip 3: Zorg ervoor dat je blog in tune, afgestemd is met je merk, jouw producten/diensten.

  Tip 4: Je lezers hebben niet alleen een persoonlijke stijl nodig om geboeid te worden maar ook waardevolle informatie. Jouw persoonlijke -en bedrijfsperikelen zijn niet bijzonder interessant om daar de hele blogpost aan te besteden.

  Hopelijk hebben jullie er iets aan.
  Een harte groet,
  Khema

 35. 1 stars
  Anna Klijn
  44 reacties

  Er zijn veel Social Media “experts” op de markt die maar 250 volgers op twitter hebben bijvoorbeeld. Maar het maakt eigenlijk niet uit of de tips goed of niet goed zijn, maar of ze werken. En als je met eigen resultaten kan laten zien dat jouw benadering resultaten haalt dan ben je geloofwaardig. En ik ben snel overgehaald als ik zie wat voor cijfers deze man weet te halen.

 36. 0 stars
  Jan Peters
  7 reacties

  Is LinkedIn het krachtigste BtoB netwerk?

  1. 1 stars
   Khema Y. Waasdorp
   56 reacties

   in Nederland Belgie en Engeland gebruiken we LinkedIn. Maar als ik mijn Duitse klanten vraag om te linken op LinkedIn kijken ze me met een scheef oog aan? Linken??? Daar hebben Duitse mensen het erg moeilijk mee. Degene die online B2B staan, staan op Xing.

  2. 2 stars
   Mark den Dubbelden
   106 reacties

   Wel het meest gebruikte, waardoor je de meeste mensen zult bereiken. Er zijn wel andere sites zoals resu.me
   maar die hebben nog niet zoveel invloed als LinkedIn.

 37. 0 stars
  Ingrid van Lith
  6 reacties

  Wil je al je social media op één plek beheren, een boodschap via alle social media in één keer versturen en de resultaten meten met analytics? Dan heb ik nog een tip voor jullie: hootsuite.com.

  Het is een open source beheertool voor al je social media, zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, WordPress, etc. Je kunt je boodschappen vooraf instellen, zodat je regelmaat houdt in je communicatie flow.

  Nog veel belangrijker is meten wat jouw ontvangers doen met de boodschappen die je uit stuurt. Met hootsuite.com kun je dit gemakkelijk analyseren en rapporten maken.

  Dus…have fun met je social media campagnes!

 38. 0 stars
  Wim Bakker
  21 reacties

  Een mooi voorbeeld wat afgelopen week aandiende:

  Een klant van mij vertelde dat ze mij niet meer langer aanprees, omdat ze mijn hulp konden gebruiken. In plaats daarvan vertelde ze wat ik voor haar en haar man betekende.

  Zeer waardevolle informatie….vanuit het gevoel, dus geen verkoop of aandrang, maar met zorg en aandacht, waaruit dus weer een volgende klant voort is gekomen. Dat zijn dus waardevolle ambassadeurs voor hetgeen jij neer wilt zetten.

  1. 1 stars
   Khema Y. Waasdorp
   56 reacties

   Hey Wim,

   Wat een mooie feedback heb je gekregen zeg. Die ga ik opnemen in mijn evaluatieformulier. Voor mijn klanten heb ik vragen geformuleerd die hen helpen om voor mij een testimonial te schrijven (die heb tips heb ik vorige week gepost in de blog over social proof) Maar de opmerking van jou klanten is inderdaad veel mooier. Daarin zijn hoofd en hart met elkaar verbonden.

 39. 0 stars
  Wim Bakker
  21 reacties

  De samenvatting die de 7 punten ook als inzicht meegeeft is:

  Blijf vooral ook bij je gevoel en laat je niet gek maken door alle illusie en zeepbellen van de zelf gecreëerde maatschappij. Willen we die waarde teruggeven aan de maatschappij, dan begint het uitdragen door onszelf.

  Verbeter de wereld en begin bij jezelf/onszelf. Draag dat weer uit….Open je Circles van toegankelijkheid en straal dat uit naar wie het ontvangen wil. Het vraagt dus de nodige realiteitszin van onszelf. Wat dat betreft is Nisandeh op dat vlak in ieder geval het “schoolvoorbeeld” zoals we het dus nodig hebben, ook weer om verder over te dragen. Nu wij nog….. Begin vandaag….beter NU.

 40. 1 stars
  Anita van Overmeeren
  27 reacties

  Als ik voor het eerst kennis maak of hoor of lees over mensen die ik ga ontmoeten dan ‘google’ ik ze regelmatig. Het is fascinerend wat er allemaal van mensen op het internet staat. Ooit commentaar gegeven op een forum voor peuters, omdat je jonge moeder was? Na 10 jaar kun je het soms nog terug vinden! Een trouwaankondiging gedaan via internet, een grappig bedoelde site opgezet voor een familiefeestje? Het komt allemaal naar boven,

  Ik ben me bewust van wat ik wel en niet op internet achterlaat, ook met het meedoen aan deze comments. Het creeert een totaalbeeld van jezelf, die soms sterker is dan het beeld dat jij naar buiten brengt in je social media.

  Maar je hebt er niet altijd invloed op, welke informatie er over jezelf naar boven komt. Soms sta je op internet zonder dat je daar invloed op hebt. Ik ben bijvoorbeeld nog steeds te vinden als contactpersoon voor het zomerkamp van een aantal jaar geleden omdat een school uit de buurt dat op haar pagina heeft gezet.

  Jezelf af en toe googlen geeft een schat aan informatie hoe anderen jou zouden kunnen zien.

  Google mij gerust om te zien wat er allemaal over mij op internet staat 🙂

 41. 2 stars
  Tony Verheij
  107 reacties

  Vandaag ben ik 7 1/2 jaar VERLIEFD!!
  Dat staat te lezen op Facebook, maar niet op LinkedIn.
  Dat ik mij verloofd heb met Ingrid Verbeek, staat op Facebook, niet op LinkedIn.

  Je kunt dus kiezen waar je bepaalde info wel en niet zet.

  Overigens gebruik ik Facebook voornamelijk om mensen te motiveren, na te laten denken en uiteindelijk dat ze wat gaan doen met de info, implementeren dus 😉
  Mijn motiverende gezegden zijn al van het niveau dat ik gequote wordt op Twitter 😉

  SOCIAL MEDIA IS EEN TOOL!
  Jij bepaalt wat je er mee doet.
  Jij bepaalt jouw focus en daarmee bepaal je ook wat je er uit halen kunt.
  Maar gebruik wel de richtlijnen van Nisandeh, doe wel datgene dat werkt.

  Want het is zo gemakkelijk om ondergesneeuwd te raken onder honderden berichten, informatie gaat op social media zo snel dat je niet meer de prioriteiten kunt onderscheiden.
  Welk bericht is nu wel belangrijk en waar hoef ik geen aandacht aan te besteden?

  Kortom: ik ben blij met de blog!

  Zo, nu ga ik lekker romantisch uit eten met mijn skatje!

  BIG hug, Tony

 42. 0 stars
  Jan Tervoort
  4 reacties

  We willen met z’n allen iets bereiken. Als ik alles wat jullie opschrijven doorlees dan komt het allemaal op hetzelfde neer. Verkopen!!. We willen Geld verdienen om leuke dingen mee te doen en een goed leven te hebben.

  Ik denk dat alles begint met de manier waarop je met je product of dienst bezig bent. De manier waarop je werkt, de manier waarop je het maakt, de passie, het heerlijk vinden dit werk te mogen doen, de ontwikkeling, de groei. Als je zo involved bezig bent komt het vanzelf. Je hoeft niets te doen aan promotie, marketing, reklame, etc.. Je moet je natuurlijk niet verstoppen. Je kunt vertrouwen hebben. Want als je zo vol overgave werkt dan komen de mensen vanzelf naar je toe en dan kan het snel gaan. Want is het zo: als een ander vol lof over jou product praat werkt dat honderd keer beter dan dat jij erover praat. Forceer dus niets want het houdt je ontwikkeling tegen. Het Kernwoord van deze tijd is: authenticiteit. Wees wie je bent. We weten allemaal alles al. Trust your intuition.

 43. 2 stars
  Reinier Bloem
  90 reacties

  Ik heb vandaag een hele mooie fietstocht gemaakt in de Auvergne (Frankrijk) met het fietsclubje waar ik me onlangs bij aangesloten heb. Onderweg heb ik foto’s gemaakt en na afloop vroeg ik om hun emailadressen om de foto’s te kunnen delen.

  Wat bleek? Niemand van die gasten zit op internet! Het bestaat nog.

  Dus maar verder netwerken zonder computer. Fotootjes laten afdrukken en uitdelen….

  In netwerken zijn ze hier in de campagne erg goed. De mensen delen van alles met elkaar, zonder er ook maar iets voor terug te verwachten. Dat voelt heel bijzonder, heel mooi.

  1. 3 stars
   Robbert Bloemendaal
   162 reacties

   Goed gezegd Reinier. Maar er is natuurlijk geen echt verschil tussen mensen die communiceren op het internet en mensen die dat zonder internet doen. Het gaat om de interactie en dan vooral om de intentie waarmee je de ander benadert. Het helpt heel erg om dat vanuit een gevende intentie te doen, waarbij je gerust kunt vertrouwen op de kosmos als het gaat om de ‘return’.

   reisgeleider.nl

  2. 0 stars
   Monica Dans
   10 reacties

   Reinier, jij geeft met je voorbeeld mooi aan waar ik eerder in mijn comment naar verwees dat je je doelgroep en hun gedrag moet onderzoeken en daar je strategie op moet bepalen.

   Ik heb zowel in de Randstad gewerkt als hier in Zeeland waar ik woon. Ik kan je zeggen dat dat een wereld van verschil is.
   In de Randstad kopen mensen veel sneller een goed verhaal. Hier niet. Hier moet je het hebben van je betrouwbaarheid en kijken mensen echt de kat uit de boom. Een vlot salesverhaal kan hier zelfs averechts werken.

   ‘Know your customer’ is essentieel. En pas dan bepaal je je strategie en niet andersom.

 44. 2 stars
  Reinier Bloem
  90 reacties

  Ik heb gemerkt dat het heel belangrijk is dat je een strategie hebt en dat je er regelmatig aan werkt.

  Bloggen bijvoorbeeld: schrijf een aantal blogs vooruit, zodat je in een strak schema je blog posts plaatst.

  Als je met teveel dingen bezig bent, dan kan je het niet meer bijhouden en voor je het weet heb je een moeizaam opgebouwde groep volgers ineens weer teniet gedaan. Ik denk dat dat voor alle social media geldt.

 45. 1 stars
  Justin Junier
  45 reacties

  Vooral het inzicht dat je linkedin profiel NIET je CV is vind ik geniaal. Ik zie zoveel mensen dat doen, inclusief moi. En was 1 van de eerste dingen die ik aangepast heb na de Business Bootcamp.

 46. 0 stars
  Monica Dans
  10 reacties

  Hey Nisandeh,

  Ik zie jouw comments wel in mijn maibox,maar niet hier op de blog.

  Je schreef dat je denkt dat een social media campagne nog altijd meer impact zal hebben dan een advertentie, zelfs al zou je geen competitie hebben.

  Ik heb je werk bekeken en vind de kwaliteit absoluut goed, dat liet ik je al eerder weten. Ik vind het nadeel echter dat er te veel nadruk wordt gelegd op deze ene methode voor marketing.
  Ik ben bijvoorbeeld heel erg gecharmeerd van prachtige guerillamarketingcampagnes, die echt opvallend en vooral anders zijn.

  Ik denk dat je bij alle acties die je onderneemt, en dat gaf ik al eerder aan goed moet onderzoeken waar je klanten zich bevinden en hoe je ze kunt bereiken. Als jouw doelgroep bejaarden zijn bijvoorbeeld, die je knipt als thuiskapster, zou ik gewoon lekker aanbellen bij hen. Ik noem maar een apart voorbeeld, maar de focus op slechts één methode, daar beperk je jezelf m.i. ook weer mee.

  En toch vind ik jouw aanbod absoluut goed.. Echt waar!

  1. 0 stars
   Paul Baarn
   4 reacties

   Monica, ik snap wat je zegt. Ik denk dat Nisandeh zich richt op een niche. Door alle andere mogelijkheden mee te nemen zou het onderwerp te veel verwateren, denk ik.

   Het is duidelijk en terecht dat jij als ondernemerscoach vanuit zeer uiteenlopende ondernemers denkt en daaruit volgt een grote diversiteit aan kanalen en mogelijkheden.

   Ik denk zelf dat er met alle focus op marketing (social of anders) vaak vergeten wordt dat je als ondernemer moet werken aan de waarde van jouw aanbod. Hoe bereik je het wow-effect bij je klanten? Ik zie soms supergelikte websites en Facebookpagina’s waarbij ik denk: gingen ze maar samenwerken met mensen die inhoudelijk sterk zijn, dan zou je echt 1+1=3 hebben.

  2. 2 stars
   Mark den Dubbelden
   106 reacties

   Dat ben ik met je eens, Monica! Niet iedere doelgroep is actief op internet, laat staan met sociale media. Zou je niet je geblogde tekst in dat geval als een column kunnen verspreiden in een blad wat door je doelgroep wordt gelezen? Kost je weinig extra tijd lijkt me.
   Ik ben erg benieuwd naar de mening van anderen op dit gebied!

 47. 0 stars
  Monica Dans
  10 reacties

  Voor wie het leuk vindt, even een compleet andere kijk op deze trend:
  Iedereen (nou ja, iedereen. wel héél veel ondernemers) luisteren naar de social media goeroe’s. Iedereen gaat bloggen, twitteren, etc, etc. Want ja, ja….de oude marketing is uit!

  Prima, maar zeer veel mensen lezen nog steeds de krant. Waar straks niemand nog adverteert omdat ze aan het bloggen en twitteren zijn.

  Dus in de krant heb je straks met je campagne bijna geen concurrentie meer als dit zo doorgaat.
  Mijn advies? Kijk vooral naar wat vrijwel iederéén doet. En doe dan vooral iets anders :-).

  1. 5 stars
   Nisandeh Neta
   859 reacties

   Hey Monica,

   Ik geloof dat zelfs als je gratis kunt adverteren, en er zijn geen andere concurrenten die adverteren – je nog steeds minder resultaat hebt dan met een goede Social Media campagne.

   Het draait allemaal om Social Proof.
   Vergeet niet – wat anderen zeggen over jouw, jouw product of jouw merk, heeft 100 keer meer invloed dan wat jij ooit zou kunnen zeggen.

   Je kunt hierover meer lezen in het:
   De belangrijkste waarheid in marketing

 48. 2 stars
  Renée Daniëls
  82 reacties

  Ik schreef ’t hierboven al in een commentaar: ik tweet zakelijk met een snufje privé.
  Waarom? Omdat uiteindelijk iedereen zaken doet met mensen, niet met bedrijven. Ik vind het dus prettig om een idee te krijgen van de mens achter de ondernemer.

  Dat houdt natuurlijk niet in dat ik hoef te weten hoeveel kopjes koffie op een dag naar binnen gaan en/of op welke momenten ze er weer uit komen. 😉

  Ik vind ’t wél interessant om te lezen dat ‘de stoffige boekhouder/ster’ in zijn/haar vrije tijd regelmatig op een podium te vinden is met een bas om zijn/haar nek. ’t Geeft mij een breder beeld van de betreffende ondernemer (wel of juist geen raakvlakken), wat extra belangrijk is bij ‘vergelijkbare diensten’.
  Daar gaat toch de gun-factor een belangrijke rol spelen en hoe kun je iemand iets gunnen als je diegene niet kent?

  Daarnaast heb ik een privé-Twitteraccount, alhoewel ik ook daar niet op zet wat ik iemand misschien in een persoonlijk gesprek zou vertellen. 😉

  Nog een laatste opmerking: door de hype rond ‘Sociale Media’ worden schijnbaar (blijkbaar?) de diverse fora en bulletinboards volledig vergeten. En dat, terwijl het dé plaatsen zijn om gericht met gelijkgestemden en/of je doelgroep in gesprek te kunnen treden en/of een expertstatus op te kunnen bouwen!

  1. 5 stars
   Nisandeh Neta
   859 reacties

   Ik denk dat de eerste stap naar een persoonlijk gesprek, Renée, is een foto van je gezicht in plaats van je logo op je gravatar te hebben.

   Dat is veel belangrijker dan je je kunt voorstellen. Je gezicht geeft je meer geloofwaardigheid dat je logo nooit zal doen.
   Mensen connecten met mensen – niet met logo’s …

   1. 2 stars
    Renée Daniëls
    82 reacties

    Nisandeh, dank voor je reactie!

    Ik begrijp je argument helemaal, maar … 😉
    Het gebruik van mijn logo, altijd en overal, is een hele weloverwogen keuze geweest, waar ik nog steeds volledig achter sta.

    Ook de praktijk heeft laten zien dat ik niet de (voor mij) verkeerde keuze heb gemaakt: mijn klantportefeuille – voor 90% ontstaan via/uit internetcontacten – bestaat volledig uit ideale klanten. Echt waar!
    Blijkbaar kan ik ondanks (of misschien wel dankzij) mijn logo-gebruik op zo’n manier contact maken en hebben dat daar waardevolle relaties uit ontstaan.

    Overigens is het geen geheim hoe ik eruitzie: o.a. op mijn twitterpagina staan een paar van mijn mogelijke ‘verschijningsvormen’. 😉

   2. 1 stars
    Nicolet Groen
    43 reacties

    Je schrijft: Mensen connecten met mensen! Dat is de reden waarom ik privé en zakelijk in mijn tweets samenvoeg! Ik ben namelijk ondernemer en mens!

    Ik heb, naar aanleiding van de Business Bootcamp, gekeken wat het percentage van mijn omzet is dat ik direct en indirect via twitter heb binnen gehaald. Dat bleek 28 % te zijn over de afgelopen 9 maanden. Schijnbaar doe ik toch iets goed!

    Mijns inziens is het heel erg afhankelijk van de persoon hoe je twittert en hoe je wilt dat er getweet wordt door mensen die je volgt. Voor mij, en ik ben natuurlijk geen social media expert maar twitter al een tijdje in het rond, werken puur business gerelateerde tweets juist helemaal niet! Sterker nog, als mensen niet hun echte ik durven te laten zien en als eenmanszaak of kleine ondernemer alleen maar inhoudelijke oneliners online zetten haak ik snel af en zal ik niet persoonlijk met ze in contact komen omdat je niet weet wie die persoon er achter is en of dat wel zou klikken.

    Ik heb inmiddels meerdere tweetups meegemaakt, allemaal doelgroepgerelateerd, en het is voor mij een compliment om te horen dat mensen mijn op twitter net zo vinden overkomen als in het echt. En ja, daar hoort bij dat ik van pasta houdt en dat mijn kind om 6 uur naar honkbaltraining moet. Juist dat soort informatie kan soms zeer interessante gesprekken en opdrachtgevers opleveren:

    Een van de belangrijkste klanten die ik heb gescoord via twitter werd met mij in contact gebracht omdat zij naar Italie ging en een tweep van mij haar er op wees dat ik Rome op mijn duimpje ken. Door de wijze waarop ik haar daarin van advies heb kunnen voorzien heeft ze me ook veel werk toevertrouwd. Juist vanwege mijn persoonlijke benadering….

 49. 1 stars
  Django Blok
  51 reacties

  Nisandeh, ik ben het helemaal eens met je fabels.

  Het is mij ook al opgevallen dat het begrip social media een soort toverwoord/hype is geworden.

  Er zijn inderdaad een hoop goudzoekers op af gekomen die je graag op dit gebied willen adviseren.

  Het grootste misverstand is naar mijn idee dat wordt gedacht dat social media een soort magische marketing tools zijn waarmee snel succes gegarandeerd is.

  Natuurlijk, je kunt ze er goed voor gebruiken, maar als je daarbij voorbijgaat aan het sociale aspect waarvoor de tools zijn bedoeld en worden gebruikt door je doelgroep, sla je de plank mis.

  Gebruik ze dus niet om plat je product te verkopen, maar bied waarde, en ga de dialoog aan met je doelgroep!

 50. 0 stars
  Jonathan Joosten
  15 reacties

  ik ken heel wat mensen die met deze blog hun voordeel zouden kunnen doen… en als iedereen het zou doen, zou het heel wat social media waste schelen. wordt iedereen productiever van.

 51. 3 stars
  Jeremine Holt
  197 reacties

  Ik snap het belangrijke effect van de inzet van social media. Op de goede manier dan. Heb me er op gestort en vind het leuk.

  Wat ik wel een lastige vind is het verhaal dat het allemaal weinig tijd mag kosten. In dit opstart stadium kost het me veel tijd. Wat werkt moet ik nog uitvinden. Wat mijn stijl is. Waar ik mensen toegevoegde waarde mee geef zonder te veel weg te geven. Waar het verdienmodel in zit.

  Hoe er uit de groep vrienden/volgers ook opdrachtgevers ontstaan.
  Ik vind het niet zo simpel allemaal.
  Wel leuk.

  1. 2 stars
   Reinier Bloem
   90 reacties

   Jeremine,
   Ik heb dezelfde ervaring. In het begin kost het allemaal veel tijd, heel veel tijd. Zeker als je het goed wilt doen. Ik heb dit inmiddels geaccepteerd, maar ik stel mezelf ook doelen om het in (veel) minder tijd en steeds beter te kunnen doen.
   En dat lukt telkens gelukkig.:-)

  2. 5 stars
   Nisandeh Neta
   859 reacties

   Eigenlijk Jeremine, mijn hele punt is dat het eenvoudig is – als je de basisvaardigheden begrijpt.

   Het draait allemaal om de 80% / 20% -regel.
   Je bereikt 80% van jouw resultaten met 20% van jouw inspanningen.
   Het enige ‘geheim’ is dan, wat zijn de 20% die echt werken …

   Haal de DVD’s in huis en neem een paar uur de tijd om ze te bekijken.
   En ik beloof je dat je aan het eind van de DVD’s je precies weet wat je moet doen – hoe je jouw bedrijfsresultaten verhoogt met behulp van Social Media in minder dan een uur per dag.

  3. 2 stars
   Mark den Dubbelden
   106 reacties

   Je bent niet de enige hoor Jeremine! Ik ben er zelf ook nog niet helemaal uit wat voor mij het best past.
   Ik vind het ook leuk om te doen, uiteindelijk zullen we er wel uitkomen toch!

 52. 0 stars
  Ton van Dril
  4 reacties

  Ik heb mij de opmerkingen over Social Media tijdens de Business Bootcamp ter harte genomen. Sinds enkele dagen is mijn website, met blog, de lucht in. Als bedrijfsjournalist kan ik mij alleen niet bij punt 2 neerleggen. Ik zal juist onderscheidend moeten zijn in taal.

  Ben nog een beetje in dubio of ik via mijn blog laat zien wat ik kan (schrijven), of dat ik vakinhoudelijke informatie ga verstrekken. Misschien wel een combinatie van beiden.

  Ik zie trouwens in de commentaren hierboven, ook een goede business opportunity: het schrijven of herschrijven van blogs voor wie dat zelf niet wil of kan!

  Via Twitter, LinkedIn en FaceBook al veel contacten gelegd met andere Business Bootcampers.

  Groet Ton.

 53. 1 stars
  Marco C. de Bruin
  70 reacties

  Facebook is echt razend snel qua verspreiding van berichten.
  Als ik iets vraag heb ik heel snel antwoord.

  Nisandeh inspireert mij daarin door elke dag een vraag van de dag te stellen.
  Thank you, thank you, thank you.

  Maar eigenlijk heb ik niet zoveel met social media. Het leid me af en ik weet niet hoe alles werkt. En ik kan me er niet goed toe zetten om het uit te zoeken.
  Wie herkend dit ook? En wat is jouw oplossing daarin?

  Met plezier, Marco

  1. 5 stars
   Nisandeh Neta
   859 reacties

   Ik gaf je de oplossing Marco.

   Het enige wat je hoeft te doen is de DVD’s aan te schaffen en een paar uur vrij maken om ze te bekijken.
   En dan een paar uur meer om ze te implementeren.

   En totdat je de DVD’s krijgt, bekijk deze artikelen – om alvast mee te beginnen:

 54. 1 stars
  Janine Dumont
  36 reacties

  Het feit dat we deze nieuwsbrief iedere keer lezen en erop reageren zegt toch al genoeg! Dit is precies de strategie waar Nisandeh het over heeft. Geef waardevolle info en stuur aub geen spam de wereld in. Of informatie over privé zaken aan je klanten. En ja als je dat wel wilt doe dat dan in een andere omgeving, je privé tweets/facebook, whatever. Op de één of andere manier wordt dat steeds niet los van elkaar gezien. Zodra Nisandeh mails gaat sturen over het nieuwe jurkje van zijn vrouw/dochter of zijn nieuwe riem, dan haak ik af. Terwijl zijn vrienden dat wellicht wel grappig of interessant kunnen vinden. Zo simpel is het in feite.
  Veel succes met zaken scheiden van privé weetjes.

  Vriendelijke groeten
  Janine Dumont

 55. 0 stars
  Lilian Berg
  4 reacties

  Momenteel ben ik aktief op Saatchi, linkedin, facebook, mijn website en google+ ik vindt dit meer dan genoeg. EN moet de resultaten nog afwachten. Tot nu toe vind ik Saatchionline wel leuk en interesant omdat ik dan reacties van andere kunstenaars krijg en dan kan ik zo hun werk weer bekijken….!De online site heeft voor mij nog geen directe verkoopresultaten opgeleverd. Facebook zit ik bij omdat veel spaanse vrienden en kennissen toch wel regelmatige facebook gebruiken. Tja,en men moet toch zeker wat te zeggen hebben, zinvol, praktisch of humoristisch ….anders
  ” What the hell Would Y,would You, shout out loud ?”

 56. 1 stars
  Tamara Willems
  32 reacties

  Goede tips, thanks! Alleen zou ik wel wat nuancering aanbrengen in het Twitter-gebruik. Want als iedereen alleen maar vooraf bedachte tweets post zonder echt met elkaar in gesprek te gaan, dan wordt social media een a-social media. Dus mijn tip zou zijn: gebruik Twitter zelf ook om je informatie af te halen en met je doelgroep in gesprek te gaan.

  1. 0 stars
   Ilona Visker
   3 reacties

   Tamara, ik ben het zeker met je eens dat je niet alleen geautomatiseerde tweets moet gebruiken. Maar een aantal tweets automatiseren kan wel helpen het gebruik van social media ‘haalbaarder’ te maken qua tijd.

   Stel dat je van de 4 tweets die je minimaal per dag zou willen sturen er 2 geautomatiseerd gaan, hoef je zelf nog maar 2 keer per dag een actuele/persoonlijke tweet of reactie te versturen, scheelt toch weer op dagen dat je geen of weinig inspiratie hebt.

   Ik zou persoonlijk ook wat terughoudender zijn met het versturen van persoonljke tweets, ik doe het wel (eens) maar hou het wel neutraal.

 57. 0 stars
  Peter Koelewijn
  2 reacties

  @Gerda, ik ben het met je eens dat bloggen een stuk effectiever is. Social media zou een verlengstuk van jouw blog/business moeten zijn.
  Echter als ik de groep ZP’ers zie die er niet aan moeten denken om te gaan bloggen, is voor hen LinkedIN de eerste stap en is dit een stuk effectiever dan de hele leercurve t.a.v. bloggen door te moeten…

  1. 1 stars
   Django Blok
   51 reacties

   Wat bedoel je precies met hoge leercurve?
   Het leuke van bloggen vind ik juist dat het heel eenvoudig is!
   Of zie ik iets over het hoofd?

  2. 1 stars
   Tamara Willems
   32 reacties

   Ik snap niet zo goed waarom er zo’n grote groep ondernemers is die niet durft te bloggen? Het is toch hetzelfde als in real life je verhaal doen? Alleen dan schrijf je het op papier … Waar zit ‘m dan het probleem vraag ik me af?

  3. 2 stars
   Mark den Dubbelden
   106 reacties

   Goed bekeken Peter, daar ben ik het geheel mee eens.
   Een tip uit je blog in een tweet met een link erbij naar je blog en wat hashtags kan je veel extra bezoekers opleveren.

 58. 2 stars
  Mariken de Kok
  80 reacties

  Social media kunnen overweldigend zijn in het begin. Maar als je voor je bedrijf een doel stelt en hierop blijft focussen, dan levert het gegarandeerd resultaten op. Dus raak niet afgeleid door allerlei bijzaken, maar blijf geconcentreerd op jouw doel.

  Het doel dat ik nu voor social media stel: mensen zichzelf laten inschrijven voor mijn gratis videocursus over twitter.

  Ik ben ook naar het social media seminar geweest.
  Het was zeker leerzaam!

  1. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Strategie bedenken en dan doen! Jou doel is bij mij al gelukt. Ik ontvang jouw gratis videotraining voor Twitter. Maar nu moet bij mij nog de actie komen.

 59. 0 stars
  Vonny Nuijten
  1 reacties

  Social media heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Het blijft een beetje stoeien en zoeken wat het beste bij me past. Zo’n blog als van Open Circles en al jullie reacties helpen daarbij, waarvoor dank overigens. Ik herken het commentaar van Nisandeh op het gebruik van social media. Bij ‘verkeerd’ gebruik werkt het averechts.

 60. 0 stars
  Monica Dans
  10 reacties

  Als ondernemerscoach die kijkt naar de inhoud en niet alleen naar de verpakking zie ik hier eigenlijk hetzelfde probleem ontstaan als bij de coaches: er zijn er zoveel gekomen dat ze hun eigen markt kapot concurreren.
  Dit even los van de vraag of ze een expert zijn en kwaliteit leveren of niet.
  De laatste tijd bekruipt mij ook steeds vaker het gevoel als ik alles lees dat er geschreven wordt dat veel mensen zich meer met social media bezighouden dan met inhoudelijk ondernemen.
  Marketing is een middel maar geen doel. Iedereen leert hetzelfde trucje namelijk: profileer jezelf als een expert. Daar prikken consumenten echt wel doorheen op een gegeven moment.

  En daarnaast ontstaat er nog een probleem. Heel veel mensen geven gratis informatie weg. Een voorbeeld zijn de meditatiecursussen. Ze zijn gratis te vinden op internet. Mijn zoon en zijn vrienden in de leeftijd van 15, 16 jaar roepen al als ze ergens informatie over willen: “Joh, daar ga je toch niet meer voor betalen? Alles is te vinden op internet!”

  Dus ondernemers moeten dankzij deze social media trend ook steeds harder opboksen, inventief en creatief blijven om nog met een aanbod te komen dat consumenten ook werkelijk willen kopen. Dit is een kant die in mijn ogen vaak een beetje onderbelicht blijft, maar waarvan ik denk dat het goed is om daar ook even bij stil te staan.

  1. 5 stars
   Nisandeh Neta
   859 reacties

   Ik ben het absoluut met je eens Monica – Marketing is een middel maar geen doel.

   En je schrijft: “Iedereen leert hetzelfde trucje namelijk:. Profileer jezelf als een expert”

   Maar hier is het probleem … het gaat niet om schreeuwen op de top van je stem, met behulp van elk medium (social media of andere): “Ik ben de expert”.

   Het draait allemaal om het leveren van waarde aan je doelgroep, zodat ze zelf die conclusie trekken.

   Ik geloof in ‘eerst geven’.
   Wat, in het bedrijfsleven, betekent dat je zoveel mogelijk gratis content, advies en educatie geeft als je kunt – zodat je prospects je expertise eerst kunnen proeven, voordat zij overgaan tot betalen voor je diensten.

   Als deze trend meer en meer populariteit krijgt (waarvan ik zeker weet dat het zal gebeuren) – wat de winnaars zal onderscheiden van de verliezers – is hoeveel waarde ze voor het eerst gaven.

   Het is geweldig nieuws voor degenen onder ons die bereid zijn om hard te werken, onze vaardigheden en kennis te ontwikkelen om aan een betere wereld bij te dragen.

   Het is slecht nieuws voor de luie, de incompetente, de ongeduldige, en degenen die niet bereid zijn om hun publiek serieus te nemen.

   Google genereert miljarden dollars per jaar door het geven van gratis producten en diensten van kwaliteit.

   Wij van Open Circles zijn nog niet in deze cijfers, maar we werden wel het snelst groeiende bedrijf in onze sector met het genereren van miljoenen euro’s per jaar – door het GRATIS weggeven van onze expertise in de vorm van artikelen, video’s en seminars.

   En al onze studenten die simpelweg ons model kopiëren – zien vergelijkbare resultaten.

   Wees niet bang van het ‘gratis’ materiaal op het internet …

   Degene die de meeste waarde levert, is degene die het grootste deel van de taart eet … 🙂

   1. 2 stars
    Marja Dedden
    125 reacties

    Hallo Nisandeh,
    Jij bent het wandelend voorbeeld van wat geven voor de mensen doet. Voor wie nog niet overtuigd is wat geven doet hierbij een link naar een artikel dat in ODE stond: bit.ly/rZpTJ7

   2. 2 stars
    Mark den Dubbelden
    106 reacties

    Mooi om te lezen Nisandeh, ik denk dat het voor veel mensen lastig is dit te doen omdat het een radicaal andere manier is van zaken doen dan dat ze gewend zijn.

    Daarnaast is het, in geval van de verkoop van producten, wel een investering waar je wat geld voor moet hebben. Ik merk dat dat bij mij het lastige punt is!

    1. 5 stars
     Nisandeh Neta
     859 reacties

     In mijn ervaring, Mark, het geven van waarde heeft zeer weinig te maken met geld.

     Het gaat over investeren in tijd, energie en hersenactiviteit, het beantwoorden van een eenvoudige vraag … “Hoe kan ik bijdragen aan het leven van mijn prospect / klant? ‘

     Als je om jouw publiek geeft, zul je genoeg weten om deze vraag te kunnen beantwoorden (anders, vraag het hen)

     Dan, is het schrijven van een blog artikel of opnemen van een korte video dat een van hun zorgen / problemen / pijn beantwoord – slechts 15-30 minuten werk.

     Het creëren van een PDF-rapport met 10 pagina’s, waarin een gedetailleerde stappenplan word beschreven om een gebied in hun leven / business /relaties te verbeteren is slechts een paar uur geconcentreerd te werken … hier is geen geld bij betrokken.

     Zoals je schreef, “Een radicaal andere manier van zaken doen …” ik zie het als mijn taak om vele ondernemers te helpen met het veranderen van hun manier van denken … voordat het te laat is.

     1. 2 stars
      Tonnis van Dam
      136 reacties

      Helemaal mee eens. Elk bedrijf heeft wel iets van echte waarde gratis weg te geven, zonder dat het echt geld kost. Kennis is macht, maar kennis delen is nog meer macht. En volgens mij geweldig om te doen, als ik Nisandeh vrolijk en enthousiast op het podium zie lopen.

      Een radicale verandering is voor velen noodzakelijk om van een bedrijf met een redelijke omzet te evolueren naar een bedrijf met een top omzet. En daarbij valt veel te leren van anderen, zoals Nisandeh. Maar ook van deze blog, waar we met z’n allen bereid zijn informatie gratis te delen en elkaar te helpen.

     2. 2 stars
      Mark den Dubbelden
      106 reacties

      Helder, Nisandeh, bedankt daarvoor.
      En te laat is het nog niet voor mij, ik kom uiteindelijk pas net kijken!

  2. 2 stars
   Mark den Dubbelden
   106 reacties

   Hoi Monica,

   Over het positioneren als expert; Op zich is dit niet een truckje als je daadwerkelijk expert bent, en zullen mensen er ook niet doorheen kunnen prikken.
   Ik denk dat het juist een goede marketing tool is, maar je moet natuurlijk wel “echt” zijn, anders werkt het inderdaad niet.

   1. 0 stars
    Monica Dans
    10 reacties

    Mark, ik ben het volkomen met je eens. Helaas wordt er ondertussen ook al gesproken over de ‘cowboys’ ten aanzien van SEO en social media, die mensen duizenden euro’s laten betalen zonder dat er veel resultaat is behaald. Zij noemen zichzelf ook expert. De kunst is denk ik, als je echt goed bent om een manier daarin te vinden waaruit je betrouwbaarheid en je werkelijke expertise blijkt. Daarin kun je m.i. absoluut onderscheidend zijn.

  3. 5 stars
   Anouk Plantinga
   573 reacties

   Ik herken veel in wat je schrijft, Monica.
   De markt raakt een beetje verzadigd en meer mensen beginnen het ´trucje´ te kennen. Aan de andere kant zijn er natuurlijk zat mensen die hier helemaal nog geen kaas van hebben gegeten. Toch denk ik dat, wanneer je goed bent in wat je doet en je de social media goed en op een eigen manier gebruikt, je dat zult merken in de resultaten.

   1. 0 stars
    Monica Dans
    10 reacties

    Ik ben het helemaal met je eens hoor Anouk. Zie ook mijn antwoord op Sylvia.
    Als je goed bent is het geen trucje. En moet je als je dat wilt uiteraard en bij je past absoluut gebruik maken van social media. Dat is mijn expertise trouwens niet. (Social media bedoel ik).
    Ik moet wel op de hoogte blijven van wat er gaande is. En ook ik leer daar over alle mogelijkheden. Ben er zelf selectief mee. Ik zit in een community waar het grootste deel van mijn klanten vandaan komen. En dat kost mij helemaal geen tijd. Het is wel een site die zeer, zeer goed wordt gevonden in google.

    En zo kan iedereen voor zichzelf en zijn/haar eigen business kijken wat het meest effectief is, zonder dat je er uren op een dag mee bezig bent denk ik.

  4. 4 stars
   Saskia Steur
   338 reacties

   Hallo Monica,

   Hoewel ik jouw verhaal interessant vind om te lezen, blijkt met het voorbeeld dat je aanhaalt bij mij echt binnen te komen: gratis online meditatiecursussen. Ik ben al maanden op zoek naar een goede meditatiecursus. Niets is bij mij in de buurt, en dankzij jouw opmerking heb ik nu iets zinvols gevonden, gratis online!

   Bedankt! al was dat waarschijnlijk geheel niet je bedoeling 🙂 Ik ben er echt heel blij mee!

   1. 0 stars
    Monica Dans
    10 reacties

    Hey Saskia,

    Ik vond je comment wel grappig. Je laat ook direct zien dat het dus inderdaad zo werkt.
    Mijn bedoeling met mijn opmerking is dat je als ondernemer ook even een gedegen markt-en concurrentieonderzoek gaat doen, voor je iets in de markt gaat zetten. Laatst had ik een cliënte die mediatiecursussen wilde gaan geven en hoopte daarvan te kunnen leven. Dan is het wel goed om te gaan onderzoeken wat de markt allemaal aanbiedt en in welk tempo dit gaat.
    Datzelfde geldt voor alle social media experts. Hoe zinvol is het dat er nog honderd bijkomen? (En toch zie ik dit wekelijks gebeuren, de cijfers die Nisandeh daarover noemt zijn absoluut geen onzin).
    En dan denk ik: “waarom kiezen mensen een beroep in een markt die verzadigd is?”

    Inhoud dus…is die goed, gewenst en origineel? En dan uiteraard naar buiten komen. Maar sla het eerste stuk niet over. Daar doelde ik op.

    Mediteer ze! 🙂

    Hartelijke groeten,

    Monica

 61. 2 stars
  Leon Romeyn
  123 reacties

  Het is waar: het tempo waarin social media zich ontwikkelen is nauwelijks bij te benen. Ik heb mij verdiept in LinkedIn, Facebook en Twitter en dat vind ik méér dan genoeg. Daarnaast verschijnt er sinds twee weken een blog van mijn hand en ik moet zeggen dat ik daar het meeste plezier aan beleef. Ik kan er daadwerkelijk iets in kwijt dat zinvol kan zijn voor anderen. Ik kondig de blog aan via LinkedIn, Twitter en Facebook en dat werkt dan mooi. Voor het overige geef ik op Facebook wel eens een reactie op wat anderen – lees: mijn vrienden en kennissen – vertellen en via Twitter meld ik zo heel af en toe iets dat ik even wil delen. Op LinkedIn maak ik deel uit van een aantal communities en daar reageer ik wel geregeld op onderwerpen die voorbij komen. Ik heb (nog) niet de behoefte om zelf een discussie te beginnen.

  1. 2 stars
   Mark den Dubbelden
   106 reacties

   Als ik dat zo lees denk ik dat je de essentie goed hebt begrepen Leon. Daar kunnen veel mensen, inclusief mijzelf, een voorbeeld aan nemen! Krijg je veel lezers op je blog?

 62. 1 stars
  Nicolet Groen
  43 reacties

  Zo lang ik op de zaak ben tweet ik zowel zakelijk als persoonlijk door elkaar en dat bevalt me prima. Geautomatiseerde tweets werken voor mij niet. Als ik geretweet word kan ik direct reageren en heb dus interactie met mijn volgers. En juist door de combinatie van persoonlijke en goede inhoudelijke tweets bouw ik een relatie op met mijn volgers. Het is dus duidelijk geen eenrichtingsverkeer en dat gevaar schuilt er wel in wanneer je geautomatiseerd iets tweet. Inmiddels heb ik een substantieel van mijn opdrachtgevers leren kennen via twitter en mede door regelmatig contact met hen te hebben, ook op persoonlijk vlak, wordt de band sterker. Mede daardoor komen de opdrachten volgens mij regelmatiger. Elimineer je persoonlijkheid niet, maar ga ook niet tweeten dat je naar het toilet moet!

  1. 5 stars
   Anouk Plantinga
   573 reacties

   Nicolet, ik merk dat ook dat je echt contacten kunt opbouwen door het twitteren, volgen en reageren. Dat is heel inspirerend.
   Ik scheid echter wel persoonlijk en zakelijk. Ik merk dat ik persoonlijke tweets van mensen die ik volg omdat ze zakelijk zo goed zijn, niet echt kan waarderen. Maar ik weet dat er ook mensen zijn die het juist leuk vinden. Smaken verschillen.

   1. 2 stars
    Renée Daniëls
    82 reacties

    Ik tweet in de ‘stijl’ van Nicolet en herken (ook bij mezelf) de reactie van Anouk: smaken verschillen.

    Dat is – in mijn ogen – juist het mooie van Twitter/tweets: ze helpen je bij het vinden van de ideale klant.

    Door jezelf te zijn/te tweeten op de manier die het beste bij je past, trek je uiteindelijk vanzelf de ideale klant aan (stoot je vanzelf de niet-ideale klant af).

    1. 1 stars
     Nicolet Groen
     43 reacties

     Hoi Rene en Anouk, Ik denk dat in jullie reacties de essentie zit: Blijf bij jezelf en je krijgt via social media contact met mensen die dicht bij jijzelf staan. De klanten die ik via twitter heb tweeten op dezelfde manier als ik. Wellicht minder zakelijk maar ik zie graag de mens achter die avatar!

     Ik begrijp de reactie van Anouk ook wel maar ik bén de zaak en ik ben moeder, vrouw van, vriendin van en ja, ik tweet graag mee over #tvoh op vrijdagavond! En zo vind ieder de contacten die hij of zei waardeert. Geweldig toch?

 63. 3 stars
  Paul van Aarle
  181 reacties

  Social Media is persoonlijk. Wat Nisandeh zegt is waar. Wat andere experts zeggen kan ook waar zijn. Waar het om gaat is je een strategie kiest die bij JOU past. En dan: STICK TO IT !!
  Bloggen heeft geen enkele zin als je het een paar maanden probeert en ermee stopt omdat het niet werkt. Hetzelfde geldt voor twitter, Facebook en eigenlijk voor alles in het leven.
  Kies waar je je prettig bij voelt en voer dat plan uit, never give up, totdat het voor je gaat werken.

  Dat is mijn nederige mening 😉

  1. 4 stars
   Karin van Toor
   286 reacties

   Hoi Paul,

   Het is ook mogelijk om de verschillende media met elkaar te linken. Dan komt jouw Twitter bericht ook bij Facebook en LinkedIn te staan in een moeite.

   1. 2 stars
    Marja Dedden
    125 reacties

    Hoi Karin,
    Het klopt dat je kan zorgen dat je tweets ook op linkedin etc komt te staan, maar dat kan ook irritatie opleveren. Ik persoonlijk vind het erg storend wanneer ik alle tweets van een persoon ook op linkedin tegenkom. Je kan beter per tweet kiezen of je deze ook met je linkedin connecties wil delen en dan aan het eind van het bericht #in te zetten.

  2. 2 stars
   Mark den Dubbelden
   106 reacties

   Goed punt Paul. Wel vind ik dat je af en toe moet kijken of de strategie nog wel past bij je klanten en jezelf. Soms zul je dan moeten besluiten om dingen toch op te geven.

  3. 2 stars
   Mariken de Kok
   80 reacties

   Helemaal mee eens Paul!

   Je kan het beste 1 medium kiezen en hier heel goed in zijn, het volhouden en 1 doel stellen.

   Welk medium heeft jouw voorkeur en wat is je doel ermee?

   1. 0 stars
    Petra Esmeralda
    3 reacties

    Heerlijk Mariken, beginnen doe je inderdaad helemaal vanaf je basis. En dan stap voor stap voor stap voor stap.

 64. 0 stars
  Bram de Lange
  11 reacties

  Sociale media is erg doeltreffend als de boodschap duidelijk is. Verstuur daarom je bericht niet meteen, laat ’t een paar minuten liggen, herlees het en verstuur ‘t.

  Hmm, Facebook uit en Google+ in? Tjonge, ik loop weer ’s achter. Dit gaat snel.

 65. 0 stars
  Louis Meijer
  22 reacties

  Heerlijk.. Ik ben elke maand wel aan het kijken welke “media” HOT en NOT zijn. Dit soort BLOG’s zijn dan altijd handig. Thanks Open Circles!

 66. 0 stars
  Peter Koelewijn
  2 reacties

  Goede blog Nisandeh,

  Ik ben het grotendeels met je eens, echter denk ik dat voor de meeste zelfstandig professionals LinkedIn belangrijker is dan een blog. Niet alle zelfstandigen hebben de tijd en de vaardigheden om te bloggen. Daarnaast is bloggen iets dat je wilt doen, ipv moet doen. Een succesvol blogger is iemand die op regelmatige basis zijn of haar kennis wilt delen doormiddel van een blog.

  Er is een grote groep die hier niet toe behoort,
  de tijd die zij steken in Linkedin zal hen meer rendement opleveren dan het leren bloggen.

  Een mooie stap voor die groep zou zijn, is om eerst in de relevante discussies op LinkedIN te participeren, om met online kennisdelen en discussiëren bekend te raken… Indien dit lekker gaat, zou een blog inderdaad een goede stap zijn.

 67. 2 stars
  Pim de Rooij
  88 reacties

  Dear Nisandeh,

  I’ve been to your social media secrets seminar and I must say I really could connect with what you were saying.

  I’ve tried all kinds of ‘internet markteing’ techniques and lots of them DON’T work that well..

  But… now i’m making my money passively, using a lot of social media techniques you were also talking about.

  So, thanks for sharing!

  Everyone; remember to use social media businesswise, not personal!

  1. 2 stars
   Tony Verheij
   107 reacties

   Hey Pim,

   geniale opmerking!

   Ik had alleen niet door wat er op de DVD Social Media Secrets staat, jij dus soms 😉

   En ook jij toont weer aan wat werkt: IMPLEMENTATIE!!

   BIG hug,

   Tony

  2. 4 stars
   Saskia Steur
   338 reacties

   Pim, goede opmerking! Vooral dat je sociale media zakelijk in moet zetten, en niet over persoonlijke dingen moet tweeten en zo. Goede reminder, dankjewel!

 68. 2 stars
  Tony Verheij
  107 reacties

  Ik geloof dat er straks een platform komt die alle social media vertegenwoordigd..

  Met de beperkte tijd die wij hebben is het onmogelijk om nog langer alle sites af te stropen om jezelf te laten horen of om anderen te horen.
  Wat is hemelsnaam moet je nog meer doen?

  Ja, ik leer mensen hoe zij geld kunnen verdienen aan Facebook, maar mijn Twitteraccount is wel gekoppeld aan LinkedIn.

  Ik twitter nooit, maar sinds afgelopen week werd wel een quote van mij gebruikt op Twitter..

  Je kunt niet alles in de gaten houden en je kunt niet overal bij zijn!

  Ik ga weer terug naar de basis en lever belachelijk goede kwaliteit, mijn service en kwaliteit zjin remarkable waardoor mensen over mij gaan praten en de meeste klanten weer via mond tot mond reclame bij mij komen…

  En of dat nu bij Heso is, op gelukkigmetgeld.nl of met het gratis eenrijkerleven.nl met een TOPTEAM, zorg dat je remarkable bent!

  Ik geloof dat mensen een beetje social media moe worden en dat mensen weer terug gaan naar de basis, ontvrienden, ontvrienden en de kring weer kleiner maken.

  Maar voor die tijd aanbreekt, ga ik eerst van Alex leren hoe ik geld verdienen kan aan YouTube! 😉

  BIG hug, Tony

  1. 0 stars
   Rudi Schilder
   18 reacties

   Je zult merken dat veel sociale media al met elkaar samenwerken. Maar als het de sociale media niet is, dan doen derde partijen het wel. Zelfs programma’s als Skype, msn halen de informatie voor je binnen als je het ze toe staat.

  2. 2 stars
   Mark den Dubbelden
   106 reacties

   Hoi Tony,

   Misschien ben je er al van op de hoogte, maar zou een tool als rockmelt je niet kunnen helpen? Deze tools helpen je al je sociale media in een oogopslag te controleren, wat weer tijd scheelt.

   Groet
   Mark

  3. 5 stars
   Esther Molenaar
   984 reacties

   He Tony,

   Mensen worden het moe omdat ze niet weten hoe ze social media moeten gebruiken. Als je weet hoe je het als strategie kunt en zou moeten inzetten, dan win je er absoluut mee.

 69. 5 stars
  Anouk Plantinga
  573 reacties

  Eerst kon ik helemaal niks met Twitter, ik vond het iets achterlijks. Maar toen ik van Nisandeh leerde hoe je het ook kunt gebruiken, hebben wij van De kracht van keuze dat gedaan en wow, wat een effect heeft dat!

  We sturen alleen tweets van waarde en merken het meteen aan de bezoekers op onze site. Bovendien zien we dat er een soort gemeenschap ontstaat. Ik ben het leuk gaan vinden.

  Als je hier gericht mee aan de gang gaat, kan het echt voor je werken. De kunst is om de verschillende social media te gebruiken en ze in te zetten voor je business.

  1. 1 stars
   Khema Y. Waasdorp
   56 reacties

   Hoi Anouk,

   Mijn collega en ik hebben ook een “tweet-systeem” het werkt geweldig. Ook wij krijgen er veel opdrachten door. Wat gebruik jij verder nog, naast twitter? En heb je daar ook zo’n succes mee? Kan je daardoor je expertise-rol vergroten, laten zien en krijg je er ook opdrachten door? Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Een harte groet, Khema

  2. 0 stars
   Mark Verschoor
   9 reacties

   Dag Anouk,

   Jouw Twitter gevoel komt mij bekend voor; goed om te lezen dat het ook anders kan.

 70. 0 stars
  Anjo de Bruijckere
  19 reacties

  Ik vind sociale media erg leuk. Eerst dacht ik ook: wat moet ik ermee. Toch is het leuk om je gedachten en ideeen met anderen te kunnen delen.

  Op Business Bootcamp ben ik me wel bewuster geworden van hoe ik sociale media voor mijn zaak kan inzetten. Ik ben nog niet op het punt gekomen om daar een strategie voor te bedenken en toe te passen. Dit wordt een van mijn volgende stappen. Eerst maar eens mijn nieuwe product implementeren. Deze zal ik wel via de sociale media de wereld in brengen.

  Een eye-opener voor mij was hoe ik waarde kon geven aan mijn acties op gebied van sociale media, ik merk dat ik al gauw denk: maar dat weten mensen toch.

  Maar als ik naar de tweets van Open Circles kijk, weet ik zelf ook heel veel, maar juist door de tweets of blogs wordt je je er weer bewust van, waardoor de stap kleiner wordt om echt in actie te komen en ik denk dat dit principe ook voor mijn klanten geldt.

  1. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Leuk te lezen dat jij dat ook hebt Anjo. Dat je denkt dat de mensen dat al weten. Ik vind het ook erg lastig om te schrijven en ben erachter gekomen dat dat mede komt omdat ik heel veel zaken zo vanzelfsprekend vind. Het kwam niet in mij op dat dat voor anderen niet zo is en ik wel degelijk waardevolle informatie voor iemand kan hebben.

  2. 1 stars
   Khema Y. Waasdorp
   56 reacties

   Hey Anjo,

   het is inderdaad niet eenvoudig om een social media strategie te maken en die wordt aangestuurd door je visie/missie en de contributie die je vanuit je hoofd en hart wilt geven. Want social media is – en behoort – ingebed te zijn in jouw bedrijf. Ze moet zich vanuit een mooie “Flow” in jouw bedrijf invoegen. Ze is ondergeschikt aan – en heeft een dienende rol.

   Een paar vragen en opmerkingen die je richting kunnen geven zijn:
   Is jouw business makkelijk online te vinden?
   Bewaak & vergroot je op vaste momenten jouw online reputatie?

   Ben je actief op alle plekken waar jouw doelgroep zich online bevindt?

   Marketing is geen eenrichtingsverkeer meer maar een multi-point dialoog

   97% van de consumenten zoeken online naar producten of diensten

   De grootst groeiende groep op Facebook zijn vrouwen van 35 tot 65 jaar

   Social media is als een grote supermarkt Als je niet regelmatig iets nieuws levert, zullen andere boodschappen de jouwe op de “social media planken”

   Integreer alle elementen zodat ze elkaar versterken—zoekmachines, video, social media, mobiele marketing.

   Zorg ervoor dat je “Hot prospects” met een systeem weet te vangen en dat je social media power cluser (You Tube,LinkedIn,Facebook,Twiiter,Blogging) krachtig voor je werkt.

   Dit is het nog maar een beginnetje van een gedegen strategie maar ik hoop dat je er iets aan hebt. Een harte groet, Khema

  1. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Hallo Mariska,
   Ik kende deze button ook niet. Dank je wel voor de tip.
   Nog een tip voor linkedIn. Wanneer je een account aanmaakt voor je bedrijf mag je bij producten en services gratis aanprijzen.

  2. 1 stars
   Khema Y. Waasdorp
   56 reacties

   hallo Mariska,
   Dank voor de tip.Die kende ik nog niet. Ik ga gelijk even kijken…

  3. 1 stars
   Amalia Arrindell
   26 reacties

   Goed idee ik ken sharethis.com niet.
   Mijn ervaring met het gebruik v social media is dat het het contact laagdrempelig maakt. Je deelt ideeen en je netwerk

   1. 0 stars
    Joyce Regensburg
    16 reacties

    Laagdrempelig! Precies wat je zegt. Via Twitter ben ik al een aantal keren in gesprek geraakt met volstrekte vreemden. Nu kennen we elkaar. Leuk is ook dat ik al eens een prijs gewonnen heb via Twitter en ook een studieopracht heb ik op die manier verworven. Voor mij het bewijs dat het werkt.

  4. 4 stars
   Saskia Steur
   338 reacties

   Hartelijk bedankt voor de tip van sharethis.com
   Die kende ik nog niet, ga ik mee aan de slag!

 71. 4 stars
  Saskia Steur
  338 reacties

  Alweer zo’n helder overzicht. Veel wist ik al van Nisandeh en Open Circles en ik ben het met alles grotendeels eens, omdat ik hier al veel van implementeer (nog niet alles..) en er de vruchten van pluk.

  Ik zie de sociale media dan ook als iets wat je als combi effectief kunt inzetten. Via een gestructureerde aanpak kun je mensen via Twitter naar de blog verwijzen, op je blog mensen laten zien waar je op Twitter, Facebook en LinkedIn bent te vinden. Elk van deze vormen hebben hun eigen kracht en samen vormen ze een hele sociale-mediacirkel met veel slagkracht.

  Ik ga eerst mijn LinkedIn-profiel eens even grondig onder handen nemen. Dat heb ik te lang laten liggen…

  En ik had op het business bootcamp van vorig weekend al het inzicht binnen gekregen dat ik een beleid nodig heb voor de inzet van sociale media. Daarmee wil ik er effectiever gebruik van maken, met een minimale tijdsinvestering.

  Bedankt voor alle tips en ook voor alle reacties. Het is heerlijk om van elkaar te leren en niet steeds zelf het wiel te hoeven uitvinden!

  Have a great day!!!