Financiële vrijheid in een milliseconde

6836 views | 231 reacties |
shares

Wat zou jij doen als je kon doen wat je wilt?

Wat zou jij doen als geld géén rol meer speelde?

Wat als jij niet meer hoefde te werken voor jouw geld?

Wat is jouw grote droom?

Denk er even een minuut over na en stel het je voor..

Zou je…

Meer vakanties nemen, alleen met ideale klanten werken en de zeurkousen naar iemand anders sturen, meer tijd met je kinderen doorbrengen, zangles nemen, meer geld geven aan een goed doel, duiken met haaien, een berg beklimmen, op een wellness retraite gaan (ach, maak er maar een maand van), een trekking doen in het hooggebergte, een schoonmaker inhuren, salsa leren dansen in Cuba, in een warmer klimaat gaan wonen, vrijwilligerswerk doen, schilderen, mozaïeken, golfen, naar het strand gaan, vaker een taxi nemen, eerste klas reizen, lezen, motorrijden, hardlopen, vissen, de wereld rond zeilen, zandkastelen bouwen, mediteren, vaker naar de kapper gaan, je iedere week laten masseren (- ach, maak er maar iedere dag van), een wijnkelder aanleggen, vaker naar de bioscoop, een boek schrijven, trainen voor een marathon, muziekinstrument bespelen, uitslapen, klussen, koken, wandelen in de natuur, met vrienden afspreken, etc. ?

Zoveel mensen zoveel smaken..

Maar eigenlijk is de vraag “Wat als geld geen rol speelde?” hypothetisch.

Niet omdat jouw droom geen waarheid zou kunnen worden. Integendeel, in de training Financial Freedom laat ik je zien hoe jij financieel vrij kunt worden en jouw droom kunt realiseren)

Geldzaken speelt een ALLESBEPALENDE rol en financiële beperkingen zijn het grootste EXCUUS waarom mensen hun dromen niet najagen.

Veel mensen kunnen écht niet geloven dat zij hun levensdroom kunnen waarmaken, terwijl het bewijs dat het wél kan, ruimschoots voorhanden is.

Kun je je voorstellen dat IEMAND ANDERS financieel vrij is om te doen en laten WAT JIJ WILT?

Merijn, Katrin en Andrea geloofden dat zij dat ook konden en zie hun resultaten…

ff-testimonial-andrea-cusinello

ff-testimonial-merijn-kegel

ff-testimonial-katrin-van-de-water

Natuurlijk zijn Merijn, Katrin en Andrea heel bijzondere mensen… net als JIJ!

Jij kunt financiële vrijheid bereiken als je weet hoe je geld voor jou moet laten werken in de nieuwe economie.

Maar het lukt niet als we blijven zitten in onze financiële gevangenis en niet onze beperkende patronen doorbreken.

Natuurlijk zijn er grenzen. Je moet belasting betalen en je houden aan de regels van de wet, maar binnen de kaders is zo veel mogelijk.

“… grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference.” – Reinhold Niebuhr

Jij kunt het landschap en de voorwaarden rondom het pad naar financiële vrijheid niet veranderen, maar je kunt wel besluiten om de weg te volgen. En je hoeft daarbij niet met een machete door de jungle. Het pad is al voor je gebaand.

Hieronder een aantal dingen die je kunt doen om voortgang te maken op het pad naar financiële vrijheid

1 Schrijf je droom op
Beschrijf in zoveel mogelijk detail hoe je leven eruit zou zien als je financieel vrij zou zijn. Wat zou je doen, wat zou je hebben en met wie zou je omgaan? Je hoeft het verhaal met niemand te delen, laat je niet beperken door de gedachte dat iemand het ‘gek’ of onrealistisch zou vinden. Weten zij veel!

2 Betaal eerst jezelf
Zet IN HET BEGIN van je dag, week, maand een bedrag opzij wat helemaal voor jou is. Doe het fysiek in een spaarpot of open een nieuwe rekening. Het maakt niet uit hoe hoog het bedrag is. 100 euro, 50 euro, 1 euro of zelfs 10 cent. Wat je kunt missen. Belangrijk: GEEN AUTOMATISCHE overschrijving. Het gaat erom dat je BEWUST deze gewoonte aanleert om jezelf te betalen! Het is gemakkelijk om te doen en het beïnvloed je hele dag, week, maand, jaar, leven…

3 Maak een weggeefpot
Zet AAN HET EINDE VAN MAAND een klein bedrag apart, in een spaarpot of op een rekening. Money or coins in a full jar suggesting home savingsAls je financieel vrij bent, leef je met een gevoel van overvloed en blijft er aan het einde van de maand geld over om weg te geven. Een extra gift aan een goed doel of vriend doet dan géén pijn in je portemonnee. Met deze actie wen je vast aan het idee en deze wereldverbeterende gewoonte

4 Investeer in je financiële opleiding
Volg een cursus of begin met het lezen van een boek, bijvoorbeeld Rich Dad Poor Dad van Robert T. Kiyosaki of The Enlightened Millionaire (van Nisandeh Neta ;). Het maakt niet uit of je je laat opleiden door Open Circles of iemand anders. Het gaat erom dat je leert van iemand die minimaal heeft bereikt wat jij wilt bereiken; of het nu gaat over financieel succes, business groei of persoonlijke ontwikkeling of een ander gebied.

5 Zet vraagtekens
Neem niet alles wat je hoort of leest over geld verdienen klakkeloos aan. Wees kritisch en doe een gezond verstand reality check. Is het echt verstandig dat ik investeer in een beleggingsfonds geadviseerd door een bankmedewerker die zonder zijn salaris niet zou kunnen rondkomen?

6 Noteer je uitgaven
Maak een overzicht van je uitgaven (per week, maand, jaar). Financieel succes komt met financiële intelligentie en die krijg je niet alleen met de juiste opleiding, maar ook met het bewustzijn van je huidige (inkomsten en) uitgaven. Hoe meer je weet over jouw uitgavenpatroon, hoe beter je geld vóór je kunt laten werken in plaats van andersom.

7 Ruim op
Een financieel vrij leven is een opgeruimd leven met overzicht, controle (niet alleen over je geld) en rust in je hoofd. Met ruimte voor nieuwe ideeën en 100% aandacht voor anderen. Begin met het creëren van deze ruimte door je bureau, kamer, auto, online administratie, etc. op te ruimen.

Beschouw bovenstaande tips/acties als de instrumenten waarmee je jezelf langzaam maar zeker uit jouw financiële gevangenis bevrijdt.

Maar… je hoeft niet met een lepel een tunnel te graven.

De training Financial Freedom opent de poort van jouw gevangenis die rechtstreeks uitkomt op het pad naar jouw financiële vrijheid.

En ik heb heel goed nieuws voor jou.

Begin oktober 2016 geven we de 3-daagse Financial Freedom voor de ALLERLAATSTE KEER en jij krijgt nog een KANS als je graag wilt deelnemen aan deze training (ter waarde van €3.960). _MG_5600

Een absolute BUITENKANS mag ik wel zeggen, want… JIJ bepaalt de prijs met jouw bod (mits redelijk, gezien de waarde van deze training).

Ontdek verderop hoe je voor deze kans in aanmerking komt.

De meeste mensen die besluiten om financieel vrij te worden en de stappen uit de Financial Freedom training implementeren, bereiken financiële vrijheid in 12-18 maanden. (en er waren zelfs deelnemers die tijdens de training ontdekten dat ze al financieel vrij waren!)

En als voor jou 12-18 maanden nog te lang is…
… heb ik nog een idee voor je – misschien zelfs het meest belangrijke idee van dit artikel en wie weet het belangrijkste idee voor jou ooit!

Denk je dat je écht gelukkig en tevreden zult zijn zodra je officieel de status financiële vrijheid bereikt en dus niet meer hoeft te werken…?

… VERGEET HET MAAR!

Het is véél dichterbij dan je denkt…

Want als jij NU – JA NU je dit leest – besluit om jouw droom heel serieus te nemen en beseft dat het volledige pad naar financiële vrijheid ONLOSMAKELIJK verbonden is aan jouw gewenste eindsituatie…

En je zet NU de eerste stap…

Dan leef je NU jouw droom…

Ik woon nu in Tenerife samen met mijn vrouw Vered in ons droomhuis en we zijn al meer dan 10 jaar financieel vrij, maar… ik begon met het leven van mijn droom en genoot van de vrijheid sinds het moment dat ik bewust de eerste stap zette…

Dus, hoop ik dat NU voor jou ook een beslissend moment is.

Het moment dat je besluit het pad van financiële vrijheid te betreden.

En er is geen grotere stap die je in een keer kunt nemen dan het volgen van de Financial Freedom training is.

Het enige wat je moet doen om de buitenkans van je leven te krijgen is:

Beantwoord 2 vragen in het commentaarveld hieronder:

  1. Welke actie ga je vanaf VANDAAG ondernemen om je dichter te brengen bij financiële vrijheid?
  2. Noem één ding wat je in jouw leven anders zou doen als je financieel vrij was?

Zodra je comment is geplaatst, sturen we jou de link met informatie over de unieke bied actie voor de LAATSTE Financial Freedom training ooit.

Vul zowel je voornaam en achternaam in bij je comment, anders kunnen we deze niet goedkeuren.

Let op! De actie is waanzinnig en zeer TIJDELIJK – tot uiterlijk vrijdag 16 september 23:59 uur, of eerder als de laatste plekken eerder zijn volgeboekt.

Dit hebben we nog nooit eerder gedaan voor de Financial Freedom training, dus grijp deze kans en begin NU met het leven van jouw dromen.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel dit artikel met jouw netwerk via de social share knoppen van Facebook, LinkedIn en Google+ hieronder, want op die manier kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook hiervan profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
231 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
5 years ago

Financiële Vrijheid betekent voor mij op veel opgeruimd sh*t uit het verleden. Loslaten wat wat eens was en open staan voor de toekomst die ik wens voor mezelf en voor mijn gezin.

Dat betekent ook dat ik het geld daarvan loskoppel. Geld is immers slechts een middel om te leven en te kunnen doen wat je wilt.
Ik zie nu in dat je met heel kleine dingen grootse resultaten kunt bereiken.

Welke actie ik vandaag ga nemen?
Verder werken aan mijn business, zodat deze in de toekomst zo veel mogelijk automatisch kan draaien.
En ik ga vanmiddag heerlijk picknicken met mijn gezin, om nog heerlijk te genieten van dit heerlijke weer.

En wanneer ik financieel vrij ben, zou ik nog meer tijd doorbrengen met mijn gezin en ze de financiële armslag geven, zodat ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen op lichamelijk, muzikaal en geestelijk.

Bernard Vuijk
5 years ago

Duidelijk verhaal, ik ga ern lijstje opstellen en actie ondernemen om dit te bereiken. Mijn droom is reizen met mijn gezin.

Max van den Berge
Max van den Berge
5 years ago

Ik ga vanmiddag m’n financiën bekijken om te zien wat ik anders zou kunnen doen in m’n uitgave patroon.

Als ik fin. Vrij zou zijn zou ik meer vrijwilligswerk gaan doen en mensen gaan coachen!

Yvonne Ruckert
5 years ago

Om de eerste stappen te zetten naar financieel vrij zijn ga ik vandaag mijn financiële overzicht verder uitwerken, zodat ik mezelf iedere dag geld geef, en me meer bewust word van mijn uitgavenpatroon.
Financieel vrij zijn betekent voor mij dat ik mag werken en me geen zorgen meer hoef te maken of ik het einde van de maand wel haal.

Veron Goemans
5 years ago

1. Ik ga opruimen. Overbodige spullen weg. En ik ga mijn financiën op orde brengen.
2. Als ik financieel vrij ben dan ga ik veel meer reizen.

Jiry de Waal
Jiry de Waal
5 years ago

Vanaf vandaag lever ik niet alleen wat klanten bestellen maar vraag ik ook of ze de andere producten die daar op aansluiten willen afnemen. Deze service (ze hoeven niet verder te zoeken) levert me extra inkomen op. Het levert me extra waardering op. Het levert me meer aanbevelingen en dus nieuwe klanten op. Dit is één van de vele verbeteringen in mijn verdienmodel.

Als ik financieel vrij ben wil ik gastcolleges geven over hoe een watersysteem (zoals een vijver of sloot) in het gewenste streefbeeld te krijgen door middel van actief biologisch beheer. Zo word de wereld een steeds mooiere plek.

Cindy Blaauw
5 years ago

Financiele vrijheid leek onmogelijk maar is dichterbij dan ooit. Stap 1: geloven en leven naar keuzevrijheid. Geen gevangene meer zijn van de beperkende werking van geld (ik moet wel genoeg verdienen want anders…) maar ernaar leven dat ik geld kan maken, businesswise.

Wat ga ik meer doen als ik financieel vrij ben? Genieten van het meest waardevolle dat ik dit jaar mocht vinden: een gezin en hen alles leren over financiele vrijheid.

Brigitte van Rooij
Brigitte van Rooij
5 years ago

Ik ga vandaag zaken completeren zodat ik vrij mijn volgende stappen (naar Financial Freedom) kan zetten.

Als ik nu Compleet financial free ben, los ik de studieschulden van mijn twee prachtige volwassen zonen af.

Liefs

Brigitte

Sjira Porcelijn
5 years ago

Ik ga vandaag actief op zoek naar nieuwe klanten. Bovendien heb ik tijd gereserveerd om mijn kantoor op te ruimen.
Als ik financieel vrij zou zijn, zou ik meer tijd met mijn dochters en man doorbrengen.

Niek Sjaardema
5 years ago

Ik heb de “Financial Freedom” vorig jaar al gevolgd en ondervind nog elke dag voordelen aan deze waardevolle training. Ik kan me de luxe veroorloven om alle grote projecten alleen nog uit te voeren als ze deel zijn van mijn plan om binnen 2 jaar financieel vrij te zijn.

Ook ervaar ik hiervan positieve reacties van mijn klanten. Ze hoeven minder te investeren en weten dat ik bereid ben om mee te delen in succes én risico,

Ivy Raktoe
5 years ago

Welke actie ga je vanaf VANDAAG ondernemen om je dichter te brengen bij financiële vrijheid?

De MAX Matrix maken, die ik heb geleerd in de PRO-fit Marketing training die ik heb gevolgd dit weekend, en invullen, uitprinten en 1 punt of contact aanpassen in mijn bedrijf.

2.Noem één ding wat je in jouw leven anders zou doen als je financieel vrij was?

In een warmer land gaan wonen: Portugal!

Mark Verschoor
5 years ago

Afgelopen week ben ik begonnen met het lezen van het boek van Napoleon Hill “Think & Grow Rich”. Vanmorgen ontvang ik dit blog- artikel en dat maakt dat mijn hartslag in een hogere versnelling komt. Ik ga vandaag de 7 gestelde vragen beantwoorden.

Als ik financieel vrij ben koop ik een landgoed waar ik gasten ontvang die het minder breed hebben dan ik. Zij kunnen daar een week “vakantie” vieren en ik wil ze tevens inspireren hun droom te gaan leven, zodat ze het net zo goed of beter dan ik gaan krijgen.

Gerdy Heek
5 years ago
Reply to  Mark Verschoor

Wat een gave droom Mark!

Anne Bolier
Anne Bolier
5 years ago

Ik ga mijn werkplek opruimen.
Ik zou veel meer gaan reizen.

Irma van der Linden
5 years ago

Wauw! Ja zeker is dat mijn doelstelling. Om mijn doel dichterbij te brengen ga ik heel gestructureerd mijn aandacht volledig op mijn doel focussen. Dus geen ‘tijdverspilling’ meer, maar aan het werk. Die valkuil komt voor mij snel om de hoek kijken. Even de kinderen naar school brengen en onderweg 3 buren/kennissen tegenkomen die een praatje willen maken. Dat kost me zo een half uur! Afkappen kan niet altijd, dus ik wil het vermijden.

Daarom laat ik vanaf nu de kids nu 3 keer in de week alleen naar school lopen, want dat is al 1 1/2 uur in de week dat ik bespaar om me op mijn doel te richten. Let’s go!

Eleonora van Grinsven
Eleonora van Grinsven
5 years ago

Gave actie Nisandeh! Ik ben er bij en wil graag de kans benutten om een kennis te laten gaan.
Je hebt helemaal gelijk. Financiële vrijheid begint op het moment dat je aan je droom gaat werken. En dat voelt echt SUPER! Iedere dag ervaren dat je weer een stap dichterbij bent en iedere dag vaker ervaren dat je nu soms ook al financieel vrij bent.

Na 25 jaar bewaren ben ik voor de zomervakantie begonnen met opruimen. Mijn bureau, het papieren archief, mijn huis (incl. zolder), de garage, de vele digitale mappen, de telefoon. Het laatste stapje hierin zijn mijn zakelijke mailboxen. Die ga ik vandaag helemaal opruimen. Yes, ik heb er zin in.

Als ik financieel vrij ben dan zou ik nog meer tijd investeren in het realiseren van in 1e instantie een Blue Zone in Oss. Om dat wijk na wijk uit te rollen en daarna… de wereld. Och, als ik nog 80 jaar te leven heb is er heel veel mogelijk :).

Jaco Beeuwkes
5 years ago

1) Mezelf belonen. Als ik mezelf ga gunnen financieel vrij te worden ga ik dat worden.

2) Ik zou vaker naar mijn moeder gaan en haar meenemen naar dingen waar ze graag naartoe wil of gewoon lekker voor haar koken. Ze is blind en aangewezen op magnetronmaaltijden. Vandaag maar eens mosselen voor haar klaarmaken. Eigenlijk zou ik dus meer tijd gaan doorbrengen met de mensen om wie ik geef. Tijd investeren in relaties en tijd genoeg als je financieel vrij bent. Heb vrienden in het buitenland die ik ga bezoeken of ik kan ze over laten komen naar Nederland.

Jur Houtman
Jur Houtman
5 years ago

Sinds vorige week al hard aan het visualiseren van haalbare doelen.
Je boek “Leef lekker” is al half uit. Financial free door passive income en op welke manieren er mogelijkheden zijn. Het “moodboard” is in de maak en de eerste stappen over het hoe worden al uitgewerkt (kleine stappen).

Henri Leest
Henri Leest
5 years ago

Ook vandaag ga ik weer werken in en aan mijn bedrijf. Het werk dat ik dolgraag doe. En als ik helemaal financieel vrij zou zijn … zou ik het zelfde doen … Misschien in een iets rustiger tempo. Misschien een uurtje per dag meer vrije tijd. Voor een leuke wandeling. Maar voor mij geen wereldreizen. Geen dure auto’s. Geen poespas.

Yashar Ligtermoet
5 years ago

1. Alles op alles zetten om mijn doel (succesvolle, goedlopende, semi- geautomatiseerde ) webshops opzetten/ beheren.

2. Op mijn eigen manier werken (doen wat ik leuk vind; webshops bouwen en beheren) en er van genieten.

Miriam van Leeuwen
5 years ago

In het afgelopen weekend PROfit marketing heb ik weer zoveel geleerd wat mijn bedrijf kan helpen groeien. Vanaf vandaag ga ik IMPLEMENTEREN. Iedere dag iets. Pro actief werken aan verbetering. En als ik financieel vrij ben wil ik nog meer tijd vrij maken om mijn kennis ervaring en talenten delen met anderen!

Anja Bahnerth
5 years ago

Dit artikel komt precies op het juiste moment… Ik zit vast in het “ik wil van alles doen, maar heb er geen geld voor”-verhaal.
Ik ga vandaag mijn financiële administratie ordenen, mijn uitgave patroon onder de loep houden en alle automatische afschrijvingen op handmatig overmaken zetten. Dan weet ik weer wat er allemaal in-en uit gaat.

Als ik financieel onafhankelijk was, zou ik mijn bedrijf verder runnen zonder die enorme druk op mijn schouders, er weer heel erg van gaan genieten dat ik ondernemer ben. Dan zou ik cursussen gaan doen, die ik nu niet kan betalen, om me nog verder te ontwikkelen in mijn beroep gewoon omdat me dat heel veel voldoening zou geven.
En natuurlijk zou ik veel meer tijd met mijn kleine kleinkinderen doorbrengen, zonder dat ik me schuldig voel “omdat ik nog zoveel moet doen voor mijn bedrijf”.

Elsje Visser
5 years ago

Acties vandaag: geld opzij zetten en doorgaan met elke dag mijn doelen opschrijven en vizualiseren.
Als ik financieel vrij zou zijn, zou ik maximaal investeren in de ontwikkeling van mijn jongens zodat zij ten volle hun potentieel kunnen vervullen. Ook zou ik zelf nog veel meer scholing doen om nog beter en fijner mijn werk te kunnen doen.
Kortom, ik zie het al voor me!

Stefan Alfons
5 years ago

Om de eerste stappen te zetten naar financieel vrij zijn ga ik vanmiddag een goed gesprek met mezelf aan!! Wat wil ik precies en wanneer en welke acties zijn daarvoor nodig.

als ik financieel onafhankelijk ben, ga ik veel meer mijn tijd besteden aan mijn gezin, familie en vrienden. Projecten ontwikkelen om gezondheid te stimuleren.

Peter Loonen
5 years ago

Mijn eerste actie is om (opnieuw) een overzicht te maken van alle inkomsten en uitgaven om zodoende inzicht te krijgen in mijn financiële situatie.

Wat ik zou doen wanneer geld geen rol speelt is minder reizen en van huis zijn en meer tijd thuis doorbrengen of vanuit huis werken

Richard Kok
Richard Kok
5 years ago

Wat een gave actie en dank alvast voor de tips!

Carla Hofstee
5 years ago

Iedere dag beëindig ik met het tellen van mijn zegeningen. Ik maak lijstjes van dankbaarheid. Zodat ik in één oogopslag zie over welke rijkdom ik al beschik.

Als ik financieel vrij ben dan ga ik realiseren wat al een paar jaar in mijn oren fluistert: doen en niet meer denken. NU de eerste stap zetten. Tegelijkertijd realiseer ik mij dat ik ook nu kan beginnen…..
Ik ben al gestart.

Mike Ronday
Mike Ronday
5 years ago

Uitwerken van het SaaS software concept om daarmee uiteindelijk passive income te genereren.

Nathie Perez
5 years ago

De eerste actie die ik vandaag ga nemen is investeren om te leren hoe je voorbeeld passive income kan generen en financieel vrij te zijn. Mijn hoofddoel is vrij zijn en anderen helpen. Meer genieten van het leven door de dingen te kunnen doen waar ik van hou en anderen te laten zien dat zij dat ook kunnen doen. Daarnaast start ik vandaag met het bijhouden van mijn uitgaves. Overbodige kosten stoppen en bewust omgaan met uitgaven. Een andere belangrijke punt waar ik bewust voor kies is voor een paar maanden vooruit een bedrag op mijn bankrekening te hebben die de vaste lasten dekt zodat ik daar nu al een stukje vrijheid mee creëer voor mij zelf.

Wat ik anders zou doen als vandaag als ik financiël vrij ben is kinderen helpen in landen zoals Dominicaanse Republiek en Brazilië om hun dromen te steunen en een bijdrage te leveren aan een beter bestaan. Hiermee zelf vrij leven en mijn eigen dromen waarmaken door anderen te helpen.

Elisabeth Schuijt
Elisabeth Schuijt
5 years ago

Bedankt voor deze blog!
Ik ga mijn financiën exact in kaart brengen. Ik weet het ongeveer, maar niet tot op de cent.
En kritisch kijken naar wat ik in huis heb en niet bijdraagt aan het leven dat ik voor ogen heb.

Annika van den Boogaard
Annika van den Boogaard
5 years ago

1. Ik ben al bezig geweest met opruimen van mijn hoofd en huis. Nu ga ik mijn uitgaven uitzoeken en bijhouden.

2. Ik geef workshops en lessen yoga en wil meer tijd hebben om mensen te kunnen helpen met hun interesse/passie voor deze sport en beweging. (Ver)Helpen van/ met lichamelijke en emotionele klachten, zoals dat mij ook heeft geholpen

Isabelle D'hondt
5 years ago

Ik ga meteen aan de slag met de tips in bovenstaand artikel.

Ik schrijf mijn droom uit hoe mijn leven er zou uitzien als ik financieel vrij ben. Een potje zoeken waarin ik regelmatig een centje voor mezelf stop. Een bokaal voor weggevertjes. En tot slot ga ik maandelijks al mijn uitgaven noteren. Ook wat ik spendeer in de supermarkt.

Welk gevoel zou een leven met financiële vrijheid mij geven? Een leven zonder angst waarin ik eindelijk zou kunnen genieten van iets leuks te doen met vrienden zonder mij eindeloos schuldig te voelen.

Diana van Rijn
5 years ago

Mijn actie voor vandaag om mij dichter bij financieel freedom te brengen is doelen stellen, visualiseren en IMPLEMENTEREN.
Als ik financieel vrij zou zijn dan zou ik heel erg graag een maand naar een warm land willen en in een welness retrait vertoeven, mmmmmm.

Lidy van Oord
5 years ago

Vanaf vandaag ga ik verder met mijn financiën in beeld te brengen. al eerder gedaan, maar is wat in het slop geraakt. Verder ben ik al aan het opruimen om meer minimalistisch ingericht te zijn.
Waarom financieel vrij: omdat ik meer tijd met mijn kinderen, die beiden in het buitenland wonen, met kleinkinderen, wil besteden. Omdat ik nog graag reizen wil en omdat ik met mijn stichting Roovim graag jonge mensen verder help in hun leven

Jan de Blaeij
Jan de Blaeij
5 years ago

Wat ik ga doen is mijn kamer, bureau, auto , en financiën bijhouden dat is voor dit moment het belangrijkste.

Mijn leven zou er bijna hetzelfde uitzien als nu alleen wat meer tot rust komen.

Donna Hoogstraaten
5 years ago
Reply to  Jan de Blaeij

Overzicht is belangrijk , zo kan je helderder krijgen hoe ver je mt je doel staat, op welk gebied dan ook.
Mooi gekozen!

Als je een druk leven hebt is het essentieel om nu al rustmomenten in te lassen, anders haal je de eindmeet wellicht niet.
Door op tijd rust te nemen kan je brein zich herstellen en kan je je werk beter uitvoeren, je zult dus efficienter kunnen gaan werken.

veel succes!

Alec Brett van Dobben
5 years ago

Ik ben al bezig schoon schip te maken en alle ballast uit het verleden die mij hindert los te laten en/of af te lossen.
Wat ik nu extra ga doen is mijn mindset nog verder aanpassen naar alsof ik al zover ben – ik betaal mijzelf eerst en geef aan het einde van de week geld / tijd aan mensen die dat kunnen gebruiken.

En wanneer (niet als, maar wanneer) ik financiële vrijheid heb dan ga ik onder andere meer tijd steken in het aanbieden van de kennis die ik heb opgedaan op mijn levensreis aan mensen die dat zoeken, GEBASEERD OP ERVARING EN NIET OP THEORIE.

Machteld Hoekzema
Machteld Hoekzema
5 years ago

Ruimte maken op mijn werkplek en in ons huis is een langgekoesterde wens. Ik wil elke dag zeker een half uur gaan opruimen en alleen dingen bewaren die echt waarde hebben voor me.

Als ik financieel vrij ben dan kan ik de anderen in ons gezin daar van laten delen, zodat zij hun passie kunnen ontdekken en naleven. En ik zou een deel van mijn werk pro deo willen doen voor hen die het hard nodig hebben, maar niet kunnen betalen. En tegelijkertijd van hen willen leren (het is voor iedereen belangrijk om te kunnen geven en ontvangen).

Jos van Prooijen
5 years ago

1. wat ga ik vandaag doen voor meer financiële vrijheid?
Ik heb een nieuwe website gelanceerd n.a.v. een idee dat ik kreeg tijdens de Business Bootcamp in april dit jaar. Deze site gaat me lidmaatschapsgeld opleveren mits ik de site bekendheid kan geven.
Ik heb alle kranten aangeschreven met een Pers bericht. 1 mooi stuk in een plaatselijke krant is het resultaat en dat is natuurlijk niet voldoende. Ik wil landelijke bekendheid.
Vandaag start ik een Facebookcampagne!

2. Wat zou ik anders doen als ik financieel vrij was?
Veel tijd stoppen in persoonlijke ontwikkeling en veel tijd in de natuur doorbrengen.

Tsafi Nelken
5 years ago

Thanks for all the Tip’s
I’m going to clean my working place …. and start pay myself every month first.
When I’m financial free I volunteer to more organisation that do more good in this world

Suzanna van der Laan
5 years ago

Mooie actie!
Zojuist gedaan: een klein bedrag opzij gezet voor mezelf (actie 2). Ik dacht altijd: veel handiger om alles in mijn bedrijf te houden, en alleen eruit halen wat ik nodig heb. Maar inderdaad, een extra potje, helemaal voor mezelf voelt als een luxe die ik mezelf vanaf nu elke week permiteer.

Als ik financieel vrij was zou ik denk ik niet eens zo heel veel anders doen in mijn leven. Ik zou ik nog meer tijd en geld willen steken in persoonlijke ontwikkeling en externe expertises inhuren voor mijn bedrijf (en mijn huishouden!) ipv alles zelf doen.

Esther Molenaar
5 years ago

He Suzanna,

Wat goed dat je die eerste stap hebt gezet.
Sinds twee weken doe ik dat ook. Iedere week een klein bedrag (tenminste dat wat ik kan missen) aan mezelf GEVEN.
Heerlijk! Het is echt mijn geld en ik mag er mee doen wat ik wil…..

Eveline Nelissen
Eveline Nelissen
5 years ago

Om mij dichter bij financiële vrijheid te brengen ga ik zaken niet meer doen die niets opleveren. Keuzes maken dus.

Als ik financieel vrij was zou ik het boek gaan schrijven waar ik al jaren over denk. Een roman waarin fictie en werkelijkheid met elkaar verweven zijn!

Helen Poolman
5 years ago

Vandaag ga ik mijn inlogcodes allemaal eens in mijn 1password zetten en zorgen dat ik kan inloggen op een belangrijke site voor mijn passief inkomen. Verder zou ik als ik financieel vrij zou ik heel veel gaan reizen en misschien ook in een warm land gaan wonen en mijn kinderen met hun man ook daar een living geven, zodat wij toch als family dicht bij elkaar blijven zodat ik straks mijn kleinkinderen kan zien opgroeien. Daar zal ik mijn healing-retraite centrum gaan opzetten en joined ventures gaan opzetten met en voor vrouwen.

Ellen Steffens
5 years ago

Mijn werkkamer ben ik op dit moment aan ‘t opruimen. Een hele klus, want jaren achterstallig onderhoud! Een veel boeken die of niet gelezen zijn of zo oud dat zelfs muf ruiken. Bovendien doe ik niks meer met al die info uit een vorige eeuw! We leven nu in een ander tijdsgewricht. En dat is iets wat ik al jaren toepas, leven in het hier en nu! En doen en genieten van wat ik nu heb. Fijne partner, goede gezondheid en prachtig werk. ‘Count your blessings’ is mijn leven lang al mijn motto!

Mijn droom is wel dat ik op een of ander manier mijn pensioenpot kan gaan vullen want dat is helaas door omstandigheden erbij ingeschoten.

Robert Vion
Robert Vion
5 years ago

Ik ben heel goed in te hard werken en mezelf te weinig (financieel) belonen. Dus ook ik ga een klein bedragje voor mezelf opzij zetten (actie 1). Er zijn veel acties waarvan ik denk, is dat waar? Alhoewel ik deze vraag stel, neem ik toch niet te snel iets voor waar aan. Ik ga dus vanaf nu meer vraagtekens zetten bij twijfels (actie 5).

Tineke Sloof
Tineke Sloof
5 years ago

Mijn allereerste actie gaat zijn dat ik dagelijks voor mijzelf ga bijhouden wat ik uitgeef, met als eerste uitgave, een bedrag opzij zetten voor mijzelf en een bedrag opzij zetten om weg te geven.

Wat ik anders zou doen als ik financieel vrij ben is mij verdiepen in andere culturen en contacten leggen met mensen uit andere landen en culturen.

Nina Veluwenkamp
5 years ago

Doen!!! Plannen genoeg, nu is het tijd om er 1 uit te kiezen en te beginnen!

Financiële vrijheid…..ik zou doen wat ik nu al doe maar dan in een gemeenschap van gelijkgestemden. Dan droom ik van een verlaten dorp dat wij gaan bevolken. Wie zijn wij? Mensen die houden van mensen, natuur, cultuur kunst en ambachten, van een gezond en zinvol leven.

Gerdy Heek
5 years ago

Ik ga al, samen met mijn man (aanrader, mss kun je ook een bod doen voor twee personen?) en ik ben super benieuwd! Voor vandaag staat het visionboard op de planning. En ik ga ook mijn financien weer eens in kaart brengen. Zelfs facturen sturen ben ik slecht in… schaam…

Laurent D’Haeseleer
5 years ago

Ik wil vrij zijn om meer te gaan reizen

Donna Hoogstraaten
5 years ago

En welke stappen ga je daarvoor nemen Laurent? Of wat is de eerste stap?

Leo Steijn
5 years ago

Ik ga maandelijks mezelf geld geven.

Ik ga en kan werkelijk meer voor de wereld betekenen als ik financieel vrij ben. en dat is wat ik graag wil en ga er dan ook voor.

De ruimte en vrijheid die het mij geeft gun ik andere.

Pieter Gadiot
Pieter Gadiot
5 years ago

Bedankt voor alle tips! Beginnen met het opruimen van mijn verleden. Te beginnen met mijn buro en werkkamer! Dan lopende projecten afronden om ruimte te creëren voor nieuwe ideeën.

Donna Hoogstraaten
5 years ago

Wat veel bruikbare tips, echt super.

Ik ga vanaf vandaag elke dag een bedrag aan mijzelf overmaken op een rekening die ik nooit gebruik.
En ik ga in kaart brengen hoe mijn uitgaven echt zijn. Ik denk het te weten, maar wellicht zit ik er naast als ik alles noteer.