Financiële onafhankelijkheid voor vrouwen

9124 views | 116 reacties |
shares


Mijn vrouw Vered en ik hebben al jaren dezelfde verhitte, doch vriendelijke discussie over het verschil tussen mannen en vrouwen.

Zij is ervan overtuigd dat mannen en vrouwen verschillende soorten zijn, en ik ben ervan overtuigd dat dat niet zo is.

Maar ik ben het wel met haar eens dat mannen en vrouwen door de geschiedenis heen verschillend zijn geconditioneerd, met als gevolg dat we verschillend denken, voelen en beslissingen nemen.

En als het gaat om de conditionering van vrouwen met betrekking tot geld… dan ziet het er niet best uit…

Het artikel van vandaag is speciaal bedoeld voor vrouwen, vrouwen die de controle over hun geld pakken.

Als je een man bent, deel dit artikel dan met de vrouwen in je leven die ervan kunnen profiteren om financieel onafhankelijk te zijn, en lees zelf deze artikelen over financiële vrijheid

In de afgelopen eeuw hebben vrouwen veel voor elkaar gekregen.

Ze kwamen het huis uit, hadden een carrière, bouwden zelf rijkdom op (in tegenstelling tot het erven ervan), klommen omhoog op de sociale ladder en wonnen politieke macht.

Aan de andere kant, als het gaat om geld leven nog veel vrouwen in ontkenning, onwetendheid of pijnlijke twijfel aan zichzelf.

De financiële crisis heeft alle regels over geld ongeldig gemaakt en vrouwen worden nu gezien als diegenen die verandering kunnen brengen in dit gebied.

De wereld vraagt om jouw leiderschap, maar voordat je dit kunt doen, is het nodig dat je je relatie met geld aanpakt.

Dus, laten we eens een snelle check doen, OK?

Wees eerlijk tegen jezelf en bekijk hoeveel van de volgende uitspraken waar zijn voor jou:

  • Je weet vaak niet hoeveel geld je op je bankrekening hebt staan
  • Je hebt de neiging geen vragen te stellen over geld
  • Je vindt eigenlijk dat omgaan met geld beneden je stand is
  • Je voelt je ongemakkelijk bij het onderhandelen over prijzen
  • Je wordt onrustig als je denkt aan hoe je je geld beheert
  • Je hebt geen idee wat je pensioen of levensverzekering inhoudt
  • Geld is niet zo belangrijk, zolang je je maar comfortabel voelt en blij bent met wat je doet
  • Je laat je partner financiële zaken regelen als inkomstenbelasting en belastingteruggave
  • Het is moeilijk voor je om NEE te zeggen als mensen je om geld vragen
  • Je hebt het gevoel dat je niet zoveel geld nodig hebt als andere mensen nodig hebben.

Als één van deze uitspraken van jou zou kunnen zijn… dan is het tijd om wakker te worden!

Vered’s boek en seminar “Financial Independence for Women” gaan over opstaan, actie ondernemen en vooruitgang boeken.

Het zijn stap-voor-stap handleidingen voor financieel onafhankelijk worden én een rolmodel worden daarin – voor jezelf, andere vrouwen en onze wereld.

Jouw cadeau voor financiële onafhankelijkheid

Vul je naam en e-mail adres in in het formulier hieronder om de eerste 4 hoofdstukken uit Vered’s boek “Financial Independence for Women” te ontvangen.

Je leert de meest gemaakte fouten en de beperkte mindset die de meeste vrouwen gevangen houden, en natuurlijk hoe je deze kunt veranderen.

Lezers van het boek zijn in staat betere deals te sluiten, hogere tarieven te vragen en meer financiële kansen te creëren dan voorheen – simpelweg door hun oude en niet-ondersteunende overtuigingen te veranderen in bekrachtigende overtuigingen en door op te houden met het maken van die vreselijke fouten.

Voor de hoofdstukken, vul je naam en e-mail adres in het formulier in en je vindt het eerste hoofdstuk binnen een paar minuten in je inbox.

 

In de tussentijd… neem even een moment om in het commentaarveld hieronder te delen wat financiële onafhankelijkheid betekent voor jou

En vergeet niet om dit artikel te delen met alle vrouwen in jouw network, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen links op deze pagina, zodat zij ook van het artikel kunnen profiteren.

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
116 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Willemijn Brouwer
Willemijn Brouwer
9 years ago

Al die zinnen die daarboven staan, die heb ik bijna allemaal. Kortom, ik kan wel wat les gebruiken in hoe zorg ik dat ik geld verdien met mijn onderneming….

Brechje Paling
9 years ago

Financiele onafhankelijkheid!

Ik heb een intentie:
Ik leef vanuit mijn volledig potentieel, voel me vrij en leef samen met mijn gezonde geliefde het gelukkige, overvloedige leven dat ik wens!

Ik kom om deze intentie verder te ontplooien!!!

Brechje

Karla Mooy
9 years ago

Het is zeker op mij van toepassing. Ik ben al bezig me op dit gebied te ontwikkelen. ZZP-er geworden en alleenstaand, nu moet ik wel… Maar ik geloof dat ik het ook steeds leuker ga vinden 🙂

Christine Roos
9 years ago

Hello everybody, if what they say in the newspapers is true, women definitely tend to find it more difficult to ask for a high/fair/decent price for their services than men.

But in the end, the discussion about differences does not bring us much value, because we are all individuals and everyone needs to find his/her personal way of doing things.

About the question: what does financial freedom mean for me? while I’m writing this, I notice that it is difficult to imagine what it will be like (I’m writing WILL and not WOULD :-)). I have some ideas, such as: feel calmer, more secure, more opportunities. Whether that will be the case – I don’t know.

I think basically what I want is to let go of my fears and concerns around money and to strenghten my healthy and supportive believes around it.

So, maybe financial freedom for me begins with the freedom of the mind.

Wanda Kensdel
9 years ago

Ik wil financieel onafhankelijk zijn; dus NIET afhankelijk van de alimentatie van mijn ex-man…..

Sinds 2010 ben ik zelfstandige; Zumba Instructor en Gewichtsconsulent. Druk bezig om business op te bouwen. Ontving tot juni dit jaar alimentatie voor mijn dochter en mij….tot dat mijn ex-man belde met slecht nieuws; zijn bedrijf is per juni failliet en hij “kan geen alimentatie meer betalen”….(heeft wél een huis van bijna een miljoen, 3 auto’s voor de deur, tot vorig jaar 4 á 5 keer per jaar op vakantie gaan, maar nee, hij kan geen alimentatie meer betalen)…..

Hier door ben ik nog meer gemotiveerd om mijn doelen te verwezenlijken!

Ilona Visker
9 years ago

Vanavond een offerte uitgebracht voor een klant zonder dat ik aan de prijs heb zitten “sleutelen”. Was meestal snel geneigd om al voor mijn klant te denken dat het vast te duur zou zijn.

Maar ik ben het waard en de prijs is fair, dat weet ik nu dankzij de nieuwe inzichten die ik zaterdag heb verkregen.

Nu maar hopen dat de klant het er mee eens is….duimen jullie mee?

Ritska van der Zee
9 years ago
Reply to  Ilona Visker

Hoi Ilona,

wauw wat geweldig meid! Wat goed dat je achter je waarde gaat staan! natuurlijk duimen we met je mee!

sprankelende groet,
Ritska

Marjolein Hermans
Marjolein Hermans
9 years ago

Onlangs heb ik de Business Bootcamp bijgewoond en dar werd ik best enthouiast gemaakt over de Financial Freedom.

Ik beantwoordt niet iedere hierboven gestelde vraag met ja, maar veel helaas ook wel. Ik ben dus erg benieuwd naar de hoofdstukken en naar het seminar. Ik denk dat ik hier nog veel van kan leren!

Jacqueline Moleman
9 years ago

Ik ben er zeker bij: dit zou meteen het startschot betekenen voor mijn initiatief met Negotiation4Women, “get your Yes!!! in daily life”

Hanneke Janzen
9 years ago

Zolang als ik al financieel voor mezelf moet zorgen, heb ik ervaren dat ik er altijd (net) genoeg van heb. Tegelijk voel ik de onrust of dat wel zo zal blijven. Geen zorgen over geld zou me dus veel meer rust geven.

Marja van den Berg
Marja van den Berg
9 years ago

Ik herken veel van de uitspraken die worden beschreven. Vooral vroeger thuis werden die volop gebruikt. En vooral zag ik ze ook: hard werken voor weinig geld was een onbewuste gedachte geworden. Met daarbij de gedachte: ik ben het niet waard om succesvol te zijn. Heeft gemaakt dat ik altijd hard moest werken en vanuit ‘angst om te verliezen’ werkte en leefde.

Onder andere door de Breakthrough to Success in november en vooral tijdens de Helende reis van Vered heb ik veel kunnen helen.

Financiele onafhankelijkheid voor mij is;
Dat ik zelf alles kan betalen aan vaste lasten en de levensstijl die ik graag wil. Echter wel vanuit een passief inkomen, zodat ik kan kiezen om wel of niet te werken. Dit inkomen verdien ik door de dingen te doen vanuit passie en liefde en… als bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van mensen hun leven.

Gonny de Wit
9 years ago

Marja, Graag zou ik meer willen weten van dat passieve inkomen – dat klinkt als – to good to be true.
Of heb je dat geleerd tijdens de Financial Freedom?

Tessa Kamp
9 years ago

Bijna alle punten in je artikel kan ik met ‘ja’ beantwoorden, Nisandeh. Maar eerlijk gezegd heb ik daar zelf geen last van. Zolang ik mijn rekeningen kan betalen, vind ik het echt niet zo belangrijk hoeveel geld er op de bank staat.
Tegelijkertijd realiseer ik me dat dit geen handige eigenschap is voor een ondernemer. Dus ik ben erg benieuwd naar het boek van Vered en het seminar!

Patricia Budding
7 years ago

Als ik terugkijk op 2014, kan ik zeggen dat ik het goed gedaan heb. Mijn partner en ik hebben besloten te scheiden en daardoor werd het voor mij een noodzaak om te zorgen voor mijn financiele onafhankelijkheid. Door me niet meer te verliezen in onze meningsverschillen over geld, en te gaan voor wat ik belangrijk vind, is het me gelukt! Ik ben nu in staat om een eigen huishouden te betalen en te zorgen voor mezelf en onze dochter.

Financial Freedom is hiervoor een grote eye opener geweest. Veel inzichten gekregen en het besef dat ik het heft in eigen hand moet/kan nemen. De onderliggende overtuigingen zijn aan het licht gekomen, en nog steeds komen ze nog wel eens voorbij, maar ze hebben niet meer zo’n grip op mij als vroeger. Ook het boek van Vered heeft me geholpen. Dus beide zijn goede aanraders!

José Frinking
José Frinking
9 years ago

Financiële onafhankelijkheid betekent voor mij dat ik me geen zorgen hoef te maken of ik het eind van de maand wel haal. Ik ben nogal geneigd om teveel uit te geven wat ik de maand erna natuurlijk moet bezuren. Dom, dom, dom, ik weet het. Daarentegen heb ik ook “zuinige” buien en draai ik elk dubbeltje wel 100 keer om voordat ik het uitgeef. Ik weet redelijk goed wat ik op mijn rekening heb staan en houd mijn vaste lasten goed bij. Hoewel ik een tevreden mens ben en mijn geluk niet in geld zit zou een beetje méér niet gek zijn. Ik hoop van Vered te leren hoe ik mijn mindset t.o.v. geld kan veranderen. Mijn plan om uiteindelijk voor mezelf te beginnen krijgt steeds meer vorm, dus deze dag is een heel mooi cadeau waar ik nu al naar uitkijk.

Jeannette Knoppers
9 years ago

Sinds bijna 5 jaar ben ik weduwe met 4 kinderen en voel al een aantal jaren de druk om meer geld te genereren. Het laat me soms in angst en paniek schieten en heb al zoveel gedaan om mijn negatieve overtuigingen om te zetten. Nu heb ik de stap terug in mijn oude baan gemaakt en voel me hierin diep ongelukkig omdat ik mijn echte kwaliteiten niet kan leven. De verlammende angst is “niet goed genoeg te zijn” die me weg houdt van het implementeren. Ideeen zijn er genoeg alleen de uitvoering is het probleem.
Sinds een jaar merk ik dat ik geld verlies en me soms bestolen voel ook door onverstandige stappen. Op het moment kan ik mezelf erg veroordelen door te naief te zijn geweest. Er is blijkbaar nog werk aan de winkel wat betreft het verkrijgen van financiele onafhankelijkheid, er mag nog ‘opgeruimd’ worden. Ik denk dat het een goede stap voor mij is om bij deze dag aanwezig te zijn!

Cynthia Strijbos
9 years ago

Ik zie dat er al een hoop veranderd is bij vrouwen en dat ze hun eigen financiele verantwoordelijkheid willen nemen.
Helaas zie ik ook nog veel vrouwen die bijvoorbeeld erg afhankelijk zijn van bijv. alimentatie van hun ex man.
Ik denk dat wij als vrouwen onze neus omhoog moeten steken en trots zijn op wat wij ook kunnen bereiken, en dat mag echt nog wat meer gebeuren dan er nu al is!

Marihuela Belt
Marihuela Belt
9 years ago

Shit ik kan ECHT niet de 29-e. Hier had ik nou echt graag bij willen zijn want bijna alle vragen zijn van mij van toepassing. Ondanks het feit dat ik sinds m’n 15e werk en al 11 jaar mijn eigen geld verdien als zzp’er en van kan leven en op geen enkele manier afhankelijk ben van mijn partner. Dat lijkt altijd heel wat, maar eigenlijk heb ik geen flauw idee hoe ik met geld moet omgaan. Ik heb maar 1 strategie en dat ik: harder werken als er geld moet komen.

Paulien van der Geest
9 years ago

Hi Vered,

I read the first chapter last night. Well done.
I love the Prince Charming theory, its so true. Imagine this…

Once upon a time there was a beautifull young man locked up in a tower. Everyday he looked out of his window waiting for Princess Charming to save him….
But what do we see a far?! Yes, a dust cloud at the horizon. Thankfully, Princess Charming is riding fast on her powerful white horse! But before she can reach the Prince in his tower and save him, she needs to beat a dragon with 3 heads first!!

Wow… why is this so ridiculous to read? While we have been hearing this story over and over again…

Caroline van Wijk
9 years ago

Vrouwen zitten weldegelijk anders in elkaar dan mannen. Ik ben het ook eens met @Evelien, dat echte rijkdom weinig met geld te maken heeft, al heb je in deze wereld een basisinkomen nodig.

Aangezien ik in huis de financiën (erg goed) regel, is het misschien niet helemaal op mij van toepassing. Ben ook erg trots op mijn zoon die met 50 euro/mnd kleedgeld voor alles, inclusief winterjassen, sportkleding, schoenen en (Björn Borg)ondergoed ruim uitkomt. En op mijn lief die zichzelf tracteerde op een aandeel in een Tigermoth (vliegtuig), omdat je moet genieten van wat het leven je geeft, al is het niet cadeau.

Toch hebben vrouwen nu eenmaal andere prioriteiten, dat merk ik dagelijks. Seminars voor alleen vrouwen hebben ook een andere energie, al vinden sommigen dat ouderwets. Daar speelt traditie een rol, maar ook biologisch aanleg.

Financiële onafhankelijkheid voor mannen is misschien ook zinvol – heren?

Anja Leinders
9 years ago

Waw Caroline, dat moet wel een heerlijk vrij gevoel geven. Heb je die positieve mindset van thuis uit meegekregen of is dat een proces van veel loslaten geweest?

Dave de Lange
9 years ago

Meen je dat nu echt, Nisandeh? Denk je dat vrouwen hetzelfde zijn?

Ik heb dat vroeger ook lang gedacht, moet ik bekennen. Maar na jaren vrouwen “bestuderen”, ben ik tot de conclusie gekomen dat vrouwen wel degelijk TOTAAL ANDERS zijn. Met de meeste dingen compleet tegenovergesteld zelfs. In een aantal dingen dan weer niet en dat maakt het soms verwarrend.

Maar zorg maar snel dat je dit accepteert, Nisandeh, dan wordt het (relationele) leven een stuk gemakkelijker…

Hartelijke groet,
Dave.

Jeremine Holt
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

@Dave
Relatie en werk zijn twee verschillende en niet te verwarren zaken.

We zijn allemaal mensen. Twee armen, twee benen, een hoofd enzo. Er zijn welbeschouwd meer overeenkomsten dan verschillen.

Maar de verschillen die er zijn hebben wel grote invloed.

Vrouwen zijn meer ingesteld op relaties, mannen meer op werk. En toch moeten we beiden goed zijn in allebei. Ga d’r maar aanstaan.

Dave de Lange
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Toch ben ik van mening dat er meer verschillen zijn dan overeenkomsten, Jeremine.

En daarin verschillen wij dan weer…:)

Jeremine Holt
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

Jij ervaart dat duidelijk zo.

Maar het gaat eigenlijk niet over meer of minder verschillen.
Het gaat over een bepaald verschil. En dat is er. Dat ervaar ik ook zo. En ik zie heel goed waarom het belangrijk is dat vrouwen zichzelf daarin ontwikkelen.

Zo zijn er ook dingen waarin mannen zich zouden kunnen ontwikkelen 😉

Saskia Frankena
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

@Dave @Vered

Ik denk dat datgene waar je op focust groeit…ik weet niet hoor, volgens mij heb ik dat hier in deze contreien een keer horen vallen 😉
Ik denk dat er mannelijke energie is, een energie die overwegend meer bij mannen getoond wordt, en vrouwelijke. Maar dat je daartussen als persoon heen en weer kunt laveren of het misschien wel kunt wel mixen. Dus wat mij betreft focus ik liever op dat wat ik wil bereiken en gebruik daar de energie voor die nodig is. En beide heb ik in mij, net als ieder ander…

Het is wel zo denk ik, dat veel vrouwen, waaronder ik, op de één of andere manier ooit meegekregen hebben maar niet teveel te moeten willen. Maar dat is natuurlijk onzin. Kijk maar naar al die vrouwen die iets wel echt willen. Dan krijg je resultaten, hoor. Ik weet ook dat als ik die beperkende gedachten loslaat er heel veel mogelijk is, sterker ik heb dat al eerder meegemaakt, maar ben me er nu pas bewust van.

Geraldine Witteveen
9 years ago

Hmm…, financieel onafhankelijk? Wie wil dat nou niet? Deze kans wil ik dan ook niet voorbij laten gaan. Mijn grootste struikelblokken zijn NEE zeggen en onderhandelen over de prijs. Maar misschien kan Vered me daarbij nieuwe inzichten geven.

Gonny de Wit
9 years ago

Een heel bekende discussie: Vrouwen komen van Venus en Mannen van Mars. Ik ben het met Vered eens dat er duidelijk verschil is.

Toch valt er nog veel te leren voor ons vrouwen, daarvan ben ik overtuigd. De eerste stap is de Business Bootcamp geweest in juli en in september 21/2/3 Breakthrough to success hoop ik nog meer te leren.

Onafhankelijkheid is voor mij heel belangrijk en ik zal zeker deze uitnodiging volgen.

Henriette Vooijs
Henriette Vooijs
9 years ago

Wat financiële onafhankelijkheid voor mij betekent? Nou, eigenlijk maar één ding en dat is mij vrij voelen met en over geld.

Het mooie is, ik heb altijd genoeg, ik geloof dat het universum daar voor zorgt (ik heb niet heel veel nodig vind ik zelf) en toch maak ik mij er altijd zorgen om, raar eigenlijk. Duidelijk dat mijn overtuigingen op geld mij belemmeren om te groeien naar onafhankelijkheid, dus tijd voor actie, tijd voor een transformatieseminar 🙂

Maja van der Zijden
Maja van der Zijden
9 years ago

Thank you for this nice gift. In your training financial freedom I learned that I am already very free with money. Money has never been leading in my life, but always following.It is for me more like energy. I have met people who could live with very little a rich life and people who lived a poor(lot of money worries) life with lots of money. of what I see I am always wondering about those observations and trying to find the essence. And the freedom started when I realized that I receive all I get and that is a lot more then I need

Ryan de Kom
9 years ago

Wederom een erg leuk en interessant aanbod van Open Circles Academy. Zelfs mijn vrouw reageerde enthousiast! Ik heb het meteen doorgestuurd naar een aantal vrouwen voor wie dit interessant kan zijn.

Jessica Zuidinga-Snabel

Mijn missie voor dit jaar is financiële onafhankelijkheid. Niet omdat ik dit nooit heb gehad (ook altijd in balans geweest met mijn echtgenoot), maar omdat ik hiervoor altijd in loondienst heb gewerkt en mijn inkomen nooit als “mijn verdienste” heeft gevoeld. Ik wil graag mijn eigen inkomen bepalen en niet afhankelijk maken van de hoeveelheid of het soort werk dat ik doe. Als nieuwe ZZP-er wil ik heel graag meer nee zeggen tegen voor mij niet passende zaken en ja tegen eigen keuzes en inzicht in financiële aangelegenheden en het bepalen van mijn eigen waarde. Ik heb net mijn ticket besteld ! Tot de 29ste!

Mirjam Kuster
9 years ago

Financiële onafhankelijkheid is voor mij kunnen doen in dit leven wat ik heb te doen op een vrije manier zonder financiële zorgen. Dus mijn steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij vol passie, daarbij mijn hele potentie benutten en er zelf goed van kunnen leven. Vanuit mijn eigen waarde bijdrage aan het grotere geheel en dit in een energetische en financiële balans!

Ellen Bakker
9 years ago

Ik had van thuis meegekregen dat je niet over geld hoort te praten en kwam er een paar jaar geleden achter dat ik eigenlijk een ontzettende hekel had aan alles wat met geld te maken had. Sindsdien ben ik een inhaalslag aan het maken. Mijn pensioen is geregeld en mijn boekhouding is meestal netjes op orde. Financiële onafhankelijkheid betekent voor mij rust in mijn hoofd, weten dat mijn basisinkomen er altijd is, ruimte hebben voor de leuke extraatjes en kunnen bouwen en groeien.

Ritska van der Zee
9 years ago
Reply to  Ellen Bakker

Rust in je hoofd is zóóóó belangrijk, ook voor mij. Dit geeft ruimte om te leven, ondernemen, genieten, ontplooien en zoveel meer. Als je dan vervolgens financieel alles goed geregeld hebt kan je ook de ruimte nemen om stappen te nemen in je ontwikkeling. Of dat nu zakelijk of privé is, je budget houd je dan niet tegen!

Maria Simons
9 years ago

financiele onafhankelijkheid …
feitelijk gezien ben ik dat, k houd mijn eigen broek op en daarbij gaan mijn armen erg pijn doen want de struggle is er aanhoudend. De dreiging dat m’n broek afzakt.
Eigenlijk ben ik er zo klaar mee!!!!

Ergens doe ik iets fout en dat ‘lek zou ik graag vinden’

Matty Willigenburg
9 years ago

Mijn leven lang ben ik financieel onafhankelijk geweest, gestudeerd op een beurs, die deels moest worden afgelost, deels niet op basis van studieresultaten, bijbaantjes sinds mijn 15de, heb mijn pensioenen goed op orde en kan meestal doen en laten wat ik wil. Toch herken ik de noodzaak van een dergelijk seminar heel goed. Ik ben altijd actief geweest in organisaties voor vrouwelijk ondernemerschap en heb daar honderden vrouwen gesproken die afhankelijk zijn van de partner, uitkering en/of geërfd geld. Sommigen vinden overigens dat ze daar ook recht op hebben, iets wat ik absoluut niet snap. Het belang van levenslange financiële onafhankelijkheid is enorm. Vanwege mijn woonplaats in Frankrijk zal ik er zelf niet bij kunnen zijn, maar ik denk dat het een goede zaak is hier aandacht aan te besteden en wens jullie een waardevolle bijeenkomst.

Sharda Bakridi
9 years ago

Financiele onafhankelijkheid betekent voor mij, niet meer ieder dubbeltje omdraaien, mij zorgen maken over het voldoen van mijn financiele verplichtingen en kunnen leven vanuit overvloed in plaats van schaarste! Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar de workshop !
Fijn dat hier aandacht aan wordt besteed,
Sharda Bakridi

Marja Karssies
Marja Karssies
9 years ago

Wat herkenbaar allemaal. Hoewel ik thuis zelf mijn financiën regel weet ik te weinig van belastingen en pensioenen. Sinds kort ben ik zelfstandig vertaler en ik vind het moeilijk om mezelf op de markt te profileren, laat staan over prijzen te praten. Ik wil heel graag financieel onafhankelijk worden, ik wil waarde halen uit mijn bedrijf en het gevoel krijgen dat ik waarde kan bieden. De seminar gaat mij ongetwijfeld een hoop leren hiervan.

Arineke Elsenaar
9 years ago

Hartelijk dank voor de uitnodiging, ik heb mij opgegeven. Waar ik tegen aan loop is niet dat ik mij in bovenstaande uitspraken van Vered herken, maar dat ik mij altijd zorgen maak of ik wel voldoende reserves heb voor onvoorziene momenten. Ik gebruik mijn geld niet optimaal. Ik ben zuinig. Nu ik ondernemer ben, wordt deze houding cruciaal. Wat kan ik verantwoord investeren in mijn bedrijf??? Hoe kan ik een juiste inschatting maken??
Ben benieuwd of iemand dit herkent, dan wil ik graag met je van gedachten wisselen.

Paulien van der Geest
9 years ago

Eens met Vered, vrouwen denken anders over geld.
Mannen hebben de boodschap van kleins af aan meegekregen dat zij de kostwinnaar moeten zijn. De boodschap die vrouwen veelal meekrijgen is dat ze een man met een zeker inkomen moeten ‘strikken’ en dan kunnen ze voor hun plezier erbij werken, mits de kinderen er niet onder lijden natuurlijk. Ik hoor een stuk meer vrouwen worstelen met balans werk – prive/gezin/huishouden/sociale contacten. Zelden een man over gehoord.

Mannen lijken het ook vanzelfsprekender te vinden, meer geld voor hun ‘diensten’ te vragen.
Dit is absoluut een aandachtspunt voor mezelf.
Ik ben heel benieuwd naar de training.

Péron van Stralen
9 years ago

@ Paulien. Ruim 10 jaar geleden had ik een baan en wilde mijn tijd anders indelen omdat mijn partner werkte en we kinderen hebben wilden er samen voor zorgen. Dat mijn toenmaIige werkgever daar niet van wilde weten, is mijn stap naar ondernemerschap gemaakt. Ik ben hem daar nog dankbaar voor. Ik ben gelukkig ondernemer. Werk al ruim 12 jaar van huis uit. En kan veel tijd aan mijn gezin besteden. Dit heeft wel geleid tot het noodzakelijk bijspijkeren van mijn financieel IQ.

Door de keuzes die ik maakte heeft me dat wel veel geld gekost. En per saldo heeft het me nog niet opgeleverd in financieel opricht wat ik voor ogen had. Dat gaat nu wel gebeuren. En dat mannen ‘geconditioneerd’ zijn voor kostwinnerschap? Ik denk dat het zelfs in genen gebakken zit. Als jager? Misschien toch kostwinner?

Het eerste deel van het boek van Vered voor vrouwelijke gedachtengangen is me niet vreemd. Wel merk ik dat ik inderdaad anders met geld omga dan de meeste vrouwen om me heen. Wij hebben wel veel overleg over geld. Voor ons brengt het een goede balans.

Ineke van Berkum-Jochemsen

Het ontbreekt veel vrouwen aan voorbeelden van succesvolle zakenvrouwen.

Ik hoor in mijn werk als financieel coach nog veel vrouwen spreken over hun bedrijfje. Nu heeft natuurlijk niet iedere vrouw dezelfde ambities, maar als je wilt groeien is het belangrijk om hiermee te stoppen.

Ik geloof in een aanpak stap voor stap. Het werkt het beste als je toewerkt naar een groter doel op langere termijn. Dit ligt bij mij op het bureau.

Zo denk ik er iedere dag aan waar ik als ondernemer uiteindelijk naartoe wil. Dat motiveert mij enorm.

Natuurlijk is dan nog wel de vertaalslag nodig naar de aktie vandaag. Die stap mag je dus ook nooit overslaan.

Maar ik vind het super om te merken dat steeds meer vrouwen willen gaan voor echt professioneel ondernemerschap en financieel onafhankelijk willen worden.

Laten we elkaar hierin versterken.

Evelien de jong
9 years ago

Als vrouw ken ik de meeste waarde toe aan de mensen die ik liefheb en de sfeer en kwaliteit van mijn naaste omgeving. Ik verdien genoeg om dat op kleine schaal in mijn privé leven te kunnen verzorgen. Dat was tot voor kort voldoende, maar sinds een jaar ben ik bezig om mijn financiële intelligentie te ontwikkelen. Ik ben van boekhouder veranderd: van een die het voor me deed naar een vrouw die het met mij doet. Waarom klein denken als je ook groot kan zijn?

Ik hink op twee gedachten. Ik zou wel een boek willen schrijven RIJK ZONDER GELD. Over echte rijkdom: samen genieten, niet consumeren maar bezielen en verdieping in de plaats van groei.
Maar ik zou ook wel bij de rijkste 10% willen horen om soepel en met gemak te kunnen doen wat ik belangrijk vind.

Ineke van Berkum-Jochemsen

Nog even een reaktie specifiek voor Marijke Willems.

Dit gedrag heb je zo te lezen al jaren. Verwacht niet van jezelf dat je deze knop nu zomaar om kunt zetten.

Ik heb hele goede ervaringen door langzaam maar zeker weer je situatie op financieel gebied aan te gaan kijken. Dan ben je ook op lange termijn af van je angst om naar je bankrekening te kijken.

Veel succes met je eerste stappen!

Mocht je nog vragen hebben, stel ze me gerust.

Martine Verweij
7 years ago

Hoi,

Ik ben in de tweede week van de 6-weekse cursus Financial Independence for Women van Vered Neta.

Wow! Wat een inzichten en eye-openers. Ik heb meer geld dan ik dacht. Zo gaaf!

In deze week ben ik bezig mijn ‘netto waarde’ te bepalen. Zodat ik weet waar ik financieel sta, zodat ik een vertrekpunt heb naar financiële onafhankelijkheid.

Deze cursus van Vered is een aanrader voor iedere vrouw!

Ik ben er erg blij mee :D.

Warme groet,
Martine

Saskia Frankena
9 years ago

Oooh ja, dat was voor een groot deel zeker op mij van toepassing…totdat ik zag dat deze gedachten en overtuigingen mij klein hielden. Mij zelfs bang maakten voor succes. In de Breakthrough to Success van afgelopen jaar heb ik voor een groot deel korte metten kunnen maken met de mechanismen die hier onder lagen…

Nu ben ik in de situatie dat ik op zijn minst mijn eigen broek op moet houden, maar er is meer. Ik wil het ook en ik vind ook dat ik mijn geld waard ben. Als mensen van mijn kwaliteiten gebruik willen maken, dan voelt het goed om daar geld voor te vragen.

En nog ja, soms is het best eng om de bankrekening te checken, maar zeg nou zelf, hoe kan ik anders in control zijn…

Ik wil financieel vrij worden, ik wil mijn kinderen een onbezorgde studietijd kunnen geven en ze leren hoe zij straks voor zichzelf kunnen zorgen, ook financieel vrij kunnen worden. En dat is voor mij ook een hele sterke drive om het zelf ook te doen, het voorbeeld te geven en te inspireren..zeker naar mijn dochter toe.

Dat betekent dus ook geen zorgen, geen afhankelijkheid en koersen op mijn eigenwaarde.

Jeremine Holt
9 years ago

Ik ga binnenkort naar de Breakthrough to Success. En als het even kan ook naar de dag met Vered.

Ik ben al een periode hard bezig om mezelf totaal te transformeren op dit gebied. Want dat was hard nodig. Maar als er een ding een gevecht is, is het dit wel.

In eerste instantie liep ik behalve bij mezelf ook in mijn omgeving tegen allerlei muren op als het ging om geld. En juist als je zelf begint met veranderen op dit gebied ben je daar extra gevoelig voor. Dus een dubbele strijd.
Een strijd die nog niet gestreden is, want de tegenstander is hardnekkig en geniepig. Maar ik ga ‘m verslaan :-)))

Gonny de Wit
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Jeremine,
Mooi geschreven! Je schrijft wat ik denk. Ben ook van de partij op de Breakthrough to Success en de 29ste. Hoop je daar te ontmoeten.

Ritska van der Zee
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Hoi Jeremine,

Weet je; inzicht in je gevecht is al de halve strijd gewonnen! Het feit dat je weet wat je valkuilen zijn en welke muren je opbouwt geeft je het inzicht om dit aan te pakken! Ik weet zeker dat het gaat lukken!

Ik ben ook bij Breakthrough to Success en op de dag van Vered (verwacht ik) dus hopelijk treffen we elkaar daar!

sprankelende groet,
Ritska

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago

Financiële onafhankelijkheid betekent voor mij GELIJKHEID en EVENWAARDIGHEID MET MANNEN. Het betekent voor mij ook gerespecteerd worden, invloed verwerven en gehoord worden als vrouwen.

Deze evolutie begint ik hier en daar echt wel te zien in de omgang tussen mannen en vrouwen, maar op financieel vlak en dus zeker ook op andere vlakken, kan nog veel vooruitgang geboekt worden. Maar ik heb er goede hoop op dat dit er vlot komt.

Het is er ook tijd voor. Daarom is het fijn te zien dat er meer en meer mannen zijn die vrouwen echt evenwaardig als mannen zien, zoals ik ook in dit artikel lees. Op financieel vlak is dit toch wel uniek.

Financiële onafhankelijkheid betekent voor mij ook het leven ten volle omarmen.

Op persoonlijk vlak betekent het voor mij:
Vrijheid
Veiligheid
Talenten en potentieel gebruiken
Anderen helpen
Dromen bereiken
Genieten!

Irma de Vaan
9 years ago

Ik heb al enkele trainingen bij Open Circles achter de rug en groei met flinke stappen :-). Toch blijven er enkele overtuigingen tussen mijn oren hangen die me belemmereren juist die laatste stappen naar financiele vrijheid en onafhankelijkheid te zetten.

Ik ben al zover dat ik het herkennen en er iets aan wil doen. Nu dus een stap dat ik werkelijk iets doe :-).
Heb er zin in.
Groet, Irma

Marijke Willems
Marijke Willems
8 years ago

Bedankt voor je tips en reactie 🙂

Martine Verweij
7 years ago

Financiële onafhankelijkheid betekent voor mij dat mijn bankrekening en portemonnee non-stop gevuld zijn en dat ik op bepaalde plekken cash geld heb liggen. Dat ik niet afhankelijk ben van banken, hypotheken, pensioenen, verzekeringen, uitkeringen e.d.

Josephine Wierdsma
9 years ago

Al vanaf mijn twintiger jaren werk ik bewust aan financieel onafhankelijk zijn. Dat betekend voor mij dat ik voldoende verdien om in mijn eigen noodzakelijke levensonderhoud te kunnen voorzien.
Dat is altijd een groot goed voor me geweest.

Afgelopen jaren verdien ik te weinig (ondanks het voltijds werken) om onafhankelijk te zijn. Iets waar ik emotioneel erg veel moeite mee heb. Daardoor is geld een flink probleemgebied voor me geworden.
Echter in dit gebeuren heb ik ontdekt dat financiele onafhankelijkheid misschien ook nog een andere kant voor mij heeft. Misschien betekend het ook wel dat je geld (of het gebrek er aan) je emotioneel niet laat ondermijnen of je leven laat beheersen.

Ik probeer mij sinds de kennismaking met Open Circles meer te focussen op loslaten van mijn financiele onafhankelijkheid, het uitbouwen van mijn bedrijf en het werken aan fiinanciele vrijheid.

Erika van Dijk
9 years ago

Mijn onderneming bestaat uit het creëren van financiële onafhankelijkheid, goed rentmeesterschap noemen wij het en dagelijks kom ik dus deze bovenstaande aspecten in mijn werk tegen. Maar helaas geld dit voornamelijk juist voor mannen. Vrouwen gaan veel bewuster met geld om dan mannen!
Financieel onafhankelijk zijn betekent vrijheid. Hoeveel geld je op je bankrekening hebt staan maakt niet uit, een goed beheer voeren, dat betekent rijkdom!

Ritska van der Zee
9 years ago

Financieel onafhankelijk betekent voor mij dat er voldoende (passief en actief) inkomen binnen komt om in mijn levensonderhoud te voorzien. Gelukkig heb ik van huis uit meegekregen dat je (ook als vrouw) moest zorgen dat je onafhankelijk bent op alle gebieden en zéker financieel. Ik heb geleerd dat als je jezelf financieel kan onderhouden je vrijheid hebt om keuzes te maken. Voorheen leefde ik echter naar mijn inkomen. Nu ik de bewuste keuze heb gemaakt om volledig voor het ondernemerschap te gaan als alleenstaande moeder, ik dit wil omgooien. Mijn mindset is om! Ik ga het inkomen genereren voor het leven wat ik wil gaan leiden!

Ik heb tijdens Bussiness Bootcamp & andere levenslessen geleerd dat:
• geld niet vies is
• dat ambitie goed is
• dat ik niet onderdoe voor iemand anders
• het me fantastisch lijkt om financieel onafhankelijk te zijn
• ik mezelf gun om meer te verdienen

Financieel onafhankelijk is altijd wel een strijd en een angst geweest. Dit is nog niet weg. Gelukkig is het inzicht er dat het de moeite waard is om voor financiële onafhankelijkheid te gaan. En ik ga dan ook voor de hoofdprijs. Een heerlijk ruim inkomen! Ik kan hier alle hulp bij gebruiken die ik kan krijgen dus ik kan niet wachten op het boek en alle inspiratie van Vered!

Astrid Siahaya
9 years ago

Ik kan nergens vinden welke datum t is? Kan iemand mij dat vertellen?

Rani Goederee
Rani Goederee
9 years ago
Reply to  Astrid Siahaya

Beste Astrid,

Het Financial Independence for Women seminar vindt plaats op zaterdag 29 september.

Hartelijke groeten,

Rani Goederee
Open Circles Academy

Marja Duin
Marja Duin
9 years ago

Mijn ervaring is ook dat mannen en vrouwen anders omgaan met geld. In mijn situatie gold tot nu toe dat we dat van elkaar accepteerden en dat we ieder een deel regelden van onze gezamenlijke geldzaken: mijn man de lopende zaken, ik de belastingaangiftes. Deze afspraken hebben nooit mijn gevoel van onafhankelijkheid of zelfstandigheid in de weg gestaan.

Nu ik mijn eigen zaak heb, merk ik dat het denken over geld verandert. Het is mijn bedrijf, ik vind het niet altijd prettig als mijn man zich daarmee inlaat. Ik ga ineens meer hechten aan het regelen van mijn eigen financiën. Daarom is een seminar als dit misschien wel een uitgesproken gelegenheid om daarin mijn eigen positie weer te vinden. Ik ga me inschrijven!

Bedankt Vered en Nisandeh!

Esther Molenaar
9 years ago

Financiële Onafhankelijkheid is voor mij de volgende stap na financiële vrijheid.

Met het creëren van financiële vrijheid ben ik op dit moment druk bezig. Dat is voor mij het genereren van voldoende (passief) inkomen dat ik kan leven en daarnaast leuke dingen kan doen. Met weinig geld kun je al financieel vrij worden, het ligt er maar net aan hoeveel je nodig hebt.

Financieel onafhankelijk is voor mij de logische volgende stap. Dan creëer ik onafhankelijkheid van alles en iedereen om me heen. Ik heb niemand (lees overheid/ baas etc). meer nodig voor geld. Ik kan doen en laten wat ik wil, wanneer ik het wil, met wie ik wil, hoe lang ik wil, hoe vaak ik wil…..
In het kwadrant van Robert Kiyosaki ben ik de grote I: Investor. Geld werkt voor mij in plaats van andersom.

Ik ben hard op weg. Ik heb een mentor die mij leert dat je echt geen geld nodig hebt om geld te “maken”. Mijn mentor pusht mij elke dag weer om verder te gaan en mijn grenzen te verleggen.

Amalia Arrindell
9 years ago

Financiële vrijheid betekent voor mij mijn tijd kunnen indelen op de manier waarop ik dat wil om inspirerende dingen te kunnen doen met mezelf en anderen. Ik heb ben een tijd geleden in aanraking gekomen met de passietest en sinds dien betekent financiële vrijheid voor mij, het volledig leven van mijn top 5 passies. In mijn top 5 staat alles wat belangrijk voor mij is, waaronder tijd en middelen om belangrijke dingen te kunnen blijven doen.

Mirjam Stoffels
9 years ago

Financiële vrijheid voor mij: kunnen doen wat ik wil, wanneer ik wil, met wie ik wil en waar ik wil, zonder er iemand voor te hoeven vragen. Als zelfstandig ondernemer een passief inkomen opbouwen gelijk of groter dan de kosten die horen bij de levensstijl die ik wens.

Afgelopen weekend nog tegen een financiële insight aangelopen… Ben sinds vier jaar zelfstandig ondernemer en kwam erachter dat ik nog steeds financieel denk als een werknemer: inkomen per het einde van de maand, één keer per maand, genoeg op de bank hebben op het moment dat kosten betaald moeten worden.

Waarom geen inkomen elke dag, op ieder willekeurig moment van de maand en altijd voldoende op de bank om wat nodig is te kunnen betalen?

Karin Karis
Karin Karis
9 years ago

Al mijn hele leven kan ik goed met geld omgaan en ben ik goed in sparen. Zodat ik altijd wel een appeltje voor de dorst achter de hand heb. Van huis uit geleerd niet rood te staan en geen geld uit te geven dat er niet is. Ik kan goed rondkomen van wat ik verdien en doe de dingen die ik wil doen.

Tijdens de Financial Freedom kwam ik er echter wel achter dat ik een beperkte mindset heb ten aanzien van het verdienen van geld. De lijst met beperkende overtuigingen ten aanzien van geld en rijk zijn was minstens 1 A4’tje lang. Welke er voor mij het meest uitsprong was: ‘wie voor een dubbeltje geboren wordt, wordt nooit een kwartje’. Die door mijn moeder geregeld erin gegooid werd. Het bewustzijn van je mindset is een eerste grote stap naar het durven verdienen van meer geld.

Helaas kan ik er niet bij zijn tijdens het seminar!