Financiële Vrijheid – een driestappenplan

8583 views | 97 reacties |
shares


Als ik mensen die nieuw zijn in onze trainingen vraag “Hoeveel van jullie zouden financieel vrij willen worden?”, dan gaan alle handen omhoog. Maar als ik vervolgens vraag “Wat is financiële vrijheid precies?”, dan zijn de meeste antwoorden vaag of verkeerd.

Dus, wat is financiële vrijheid?

In een notendop: je bent financieel vrij wanneer je niet meer hoeft te werken EN je kunt nog steeds je rekeningen betalen.

Dit is met name belangrijk omdat de meeste mensen tot de 40-40-40 club behoren (zij werken 40 uur per week, gedurende 40 jaren en betalen 40% van hun inkomen aan belastingen).

Hoe bereik je dit financiële vrijheid utopia?

Hier volgen een paar stappen die je naar dit Beloofde Land helpen:

1. Geef minder geld uit dan dat je verdient

Dit betekent niet dat je elke dag rijst en bonen moet eten.
Dit betekent wel dat je ofwel je inkomen verhoogt om een meer luxe levensstijl te kunnen bekostigen OF dat je je levensstijl vereenvoudigt en daarmee de kosten vermindert (voor een tijdje).

2. Zorg dat je van je slechte schulden afkomt

In de Financial Freedom training leer je het verschil tussen een ‘goede schuld’ en een ‘slechte schuld’ (hypotheek, credit card, PL, studielening, etc… )

Als jij nu bijna verdrinkt in de schulden, zorg dan dat je deelneemt aan de Financial Freedom training om te leren hoe je zo snel mogelijk van al je schulden afkomt.

3. Genereer passief inkomen

Om financieel vrij te worden moet je een manier zien te vinden om je rekeningen te kunnen betalen zonder te hoeven werken voor je geld. Inkomen dat wordt gegenereerd zonder te werken, noemen we… passief inkomen.

Passief inkomen is nooit helemaal passief, maar het is inkomen dat wordt gegenereerd met een minimum aan werk, of beter zelfs een inkomen waar je éénmalig voor werkt en waarvoor je keer op keer op keer op keer wordt betaald.

Er zijn verschillende manieren om passief inkomen te genereren:

 • Je kunt muziek, boeken of andere producten ontwikkelen en royalties of licentieopbrengsten genereren
 • Je kunt je spaargeld investeren in inkomen-genererende activiteiten die een minimale actieve deelname van je vragen (bijvoorbeeld aandelen of obligaties)
 • Je kunt onroerend goed kopen en verhuren
 • Je kunt verkoopautomaten plaatsen op uitstekende locaties
 • Je kunt een zelfstandig opererende business starten die maar minimaal werk vereist met een betrouwbare manager (bijvoorbeeld opslagruimteverhuur, wasserette, etc…)
 • Je kunt websites bouwen die 24/7 werken en advertentieinkomsten of affiliate commissie genereren, of je eigen informatieproducten verkopen.

Elke van deze manieren (en er zijn er nog meer) kan passief inkomen genereren, maar ze hebben allemaal één of meer nadelen:

 • De leercurve kan lang en kostbaar zijn (bijvoorbeeld in het geval van aandelen of onroerend goed investeringen)
 • De initiële financiële investering kan behoorlijk zijn (in het geval van de verkoopmachines en de zelfvoorzienende businesses)
 • De initiële tijdsinvestering kan behoorlijk zijn (bijvoorbeeld bij boeken, muziek of andere producten die royalties opleveren)
 • De ROI (return on investment) kan gewoon te klein zijn (e.g. obligaties of verkoopmachines)
 • En het belangrijkste nadeel van AL deze manieren is dat ze je afleiden van je kernbusiness.

Zij vragen tijd, geld en inzet die je niet kunt geven aan je business, EN… in de meeste gevalllen is er ook geen synergie met je business.

Dat is nogal teleurstellend, vermoed ik…

MAAR… wat als ik je vertelde dat er een manier is waarop je passief inkomen kunt genereren, die complementair is aan je business en die gebruik maakt van je huidige kennis, middelen EN klanten?!

Dat niet alleen, het kan een regelmatig, maandelijks inkomen genereren binnen een aantal weken, met een investering van slechts een paar honderd euro… terwijl het ondersteunend is aan het uitbouwen van je business.

En binnen 6 tot 12 maanden kan vrijwel iedereen die deze methode gebruikt per maand 4.000-5.000 euro genereren… waarmee de meeste mensen financieel vrij zijn!

Dit is de manier waarop wij het nu doen, en ik wil het jou graag leren.

Weet je, ik genereer sinds bijna 10 jaar passief inkomen.
In 1995 bereikten Vered en ik het punt dat ons passieve inkomen groter was dan de kosten van onze levensstijl. We waren financieel vrij.

Gedurende de jaren genereerden wij passief inkomen met tientallen websites, boeken en DVD royalties, verhuur van onroerend goed en andere minder traditionele methoden. Al deze methoden gebruiken we nog steeds.

Maar dit is niets qua gemak, snelheid en continuïteit vergeleken met onze huidige methode van passief inkomen genereren.

In juni geef ik de driedaagse training met de naam “Passive Business Income”, waarin ik deze krachtige methode deel met een selecte groep ondernemers.

In de tussentijd hoor ik graag jouw vragen met betrekking tot passief inkomen en financiële vrijheid. Ik wil je graag steunen op jouw pad naar financiële vrijheid – maar eerst wil ik te weten komen wat je nodig hebt en wat je wilt weten.

Dus, neem even een moment de tijd om jouw vraag of vragen te plaatsen in het commentaarveld hieronder. Dan ga ik mijn best doen om ze te beantwoorden.

En deel dit artikel met jouw

 • - Facebook-vrienden
 • - Twitter-volgers
 • - LinkedIn connecties
 • en bloglezers...

Op jouw succes, Nisandeh

 

Download nu gratis video cursus
Passive Income 101

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
97 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Meike van de Linde
10 years ago

Financiële vrijheid – het is een concept waar ik nog even aan moet wennen. Immers, ik dacht altijd dat ik juist ‘financieel vrij’ was, door me te distantiëren van geld, door geld als ‘niet belangrijk’ te labelen en net te doen alsof het me niet uitmaakte.
Inmiddels, door de Business Bootcamp, weet ik beter. en ik bedoel ook echt WEET ik beter. Tot die tijd kwamen er wel eens onrustige gedachten langs, maar meestal wist ik die te bezweren. De uitspraak : sta open voor de mogelijkheid dat jouw overtuiging jou niet perse steunt werd ik wakker geschud. Ja, mijn overtuiging over geld was nu niet bepaald helpend om geld te mogen verdienen.
Ik sta er nu open voor om het nieuwe concept – voor mij nieuw, althans – te omarmen en in mijn leven uit te nodigen. Zoals ik het vandaag tegen een paar mensen zei: het wordt hoog tijd, dat ik vriendschap sluit met geld, dat geld mijn vriend mag zijn, dat ik van geld mag houden en er naar mag verlangen. Geld, je bent welkom. Wauw!

Meike

Saskia Frankena
10 years ago

Geld is ook energie en je kunt energie tot je nemen en ook weer uitdragen.

Beter dat het bij iemand komt die er iets positiefs mee doet, als jij dat bent, toch?

Ronald Dingerdis
10 years ago

We kochten een huis en werden gefeliciteerd met ons eigen huis, de spaarpot voor later.
Eigen huis? Wat brengt je huis dan op? Ik betaal er per maand aan, los de hypotheek af en wanneer ik dat niet zou doen dan wordt je huis afgepakt. Dat huis brengt per maand niets op……… een huis verhuren wel. Zelfs wanneer ik op vakantie ben en op een ligbedje lig, komt er geld binnen. Dat is werken aan een financiele onafhankelijkheid. Daar wil ik meer van weten, hoe genereer ik inkomen zonder dat ik er moeite voor doe. Ik kijk uit naar de training in juni, wil er alles van weten.

Mar Dielingen
Mar Dielingen
4 years ago

Een eigen huis is een ballast en geen inkomstenbron. een huis dat je verhuurt aan anderen levert per maand positieve inkomsten op en is geen ballast. en dan creeer je zo als je dat met meerdere huizen passieve inkomsten op en uiteindelijk rijkdom.

Wilko van der Ploeg
10 years ago

En net aan de telefoon sprekend met een kennis, bedacht ik me nog iets, waar veel mensen te weinig bij stilstaan: Passief inkomen -ook als het nog maar gedeeltelijk is- ‘koopt’ je in ieder geval de tijd om minder afhankelijk van je werk-inkomen te zijn, waardoor je tijd vrij kunt maken om meer passief inkomen te genereren. Door passief inkomen te hebben, kan ik tijd vrijmaken om nieuwe ‘projecten’ op te zetten voor nieuw passief inkomen… (en na verloop van tijd hierdoor natuurlijk helemaal onafhankelijk van mijn werkinkomen te worden).

Saskia Frankena
10 years ago

Dat is precies wat ook de grootste hobbel is om te nemen volgens mij. Net als wanneer je begint met fietsen. De eerste slagen zijn het zwaarst, daarna houdt de snelheid je min of meer in beweging. En het lijkt mij ook een mindset kwestie. Volgens mij is niets zo lekker als je eerste passief verkregen euri…

Wilko van der Ploeg
10 years ago

“Je kunt verkoopautomaten plaatsen op uitstekende locaties”

Een tip: Het Internet is hier ook een uitstekende locatie voor 😉

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago

Haha Wilko.
Ik moet nog zien hoe ik een lekker kopje koffie uit mijn computer kan krijgen! 🙂

Wilko van der Ploeg
10 years ago

@Anouk : Hahaha, er is meer op de wereld te koop, dan alleen koffie 😉

(Hoewel ik eerlijk moet zeggen, dat voor mij ‘s ochtends de wereld pas start na een heerlijke kop koffie)

Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek
10 years ago

Hey Anouk, De mijne is in ieder geval al uitgerust met TWEE super de luxe beker houders.

Dat is al vast een goed begin, toch?

Vending machines zijn inderdaad een hele mooie en laagdrempelige manier om passief inkomen te genereren. Al is het niet helemaal passief, omdat je ‘m wel elke keer bijvullen. (mits je dat laat doen)

Rico van Leeuwen
10 years ago
Reply to  Ingrid Verbeek

Haha, wat een humor, maar toch…. passief inkomen is on the run dingen bedenken… en door derden laten uitvoeren. Jouw bedenksel is een koffiezetapparaatje dat op een computer loopt. Kan met Blue tooth of via USB, afzetmogelijkheden genoeg.

Dus wat let jou, ons. . . . ;=)))

Have Fun & Greetz,
Rico van Leeuwen

Jeremine Holt
10 years ago

Esther, financiële onafhankelijkheid is als je je eigen broek kunt ophouden, als je van niemand anders dan jezelf afhankelijk bent voor voldoende inkomen. Financiële vrijheid is als je ook niet meer van jezelf afhankelijk bent, dat het benodigde geld er gewoon is of binnenkomt.
Denk ik.

Bart Bouman
10 years ago

In al mijn plannen voor de opzet van de zaak heb ik het bouwen van een goed werkinkomen, de waardegroei van de zaak en de mogelijkheid van passieve inkomsten meegenomen. Het is alleen niet van de ene op de andere dag gerealiseerd.

Ook m’n levensstijl heb ik aangepast, de hypotheek kan ik niet zo van af, maar die dikke bak onder de kont heeft (hopelijk niet al te lang) plaats gemaakt voor een belastingvrij autootje.

Elke stap in de richting van je doel, helaas met soms een misstap maar dat noem ik leergeld.

Bart

Elvira noot
8 years ago

Je hebt me zojuist overtuigd weer opnieuw te beginnen aan het kijken van de gratis videocursus over passieve income. Ik heb deze nooit afgemaakt omdat het schrijven van een boek zo’n blokkade is voor me, maar ik kan nu niet wachten tot ik hulp krijg de komende weken en hier wat tijd voor vrij kan maken.

Peron van Stralen
10 years ago

Nadat ik wakker ben geworden met een juist beeld van mijn financiële toekomst. En de wetenschap dat ik geen zin heb om alleen maar bezig te zijn met geld wegzetten voor een pensioen dat door financiële instellingen wordt opgesoupeerd, is het werken aan passief inkomen een must. Inmiddels werk ik er ongeveer 10 uur per week aan om een en ander te ontwikkelen.
Het begin is er, de ideeën en eerste website zijn in ontwikkeling.

Ik ben erg benieuwd hoe ik het daadwerkelijk van de zomer voor elkaar ga krijgen. Wat ik gemerkt heb, dat als je een zeer heldere beeld hebt voor wat het eindresultaat moet worden, met de juiste mindset en de rest van de MG-SPI dan ben je tot veel in staat.

Als kind leerde ik niets over hoe ik goed met geld moest omgaan. Sparen hadden ze het altijd over, met systemen waar je geen baas bent over je eigen geld. We leren dat nu ook nog steeds niet in onze huidige maatschappij. Mijn grootste uitdaging is om nu in 3-5 jaar geheel financieel onafhankelijk te worden. Dat geeft pas echte vrijheid. Het is in mijn ogen de beste weg voor een gezonde samenleving. Het is een eerste levensbehoefte om te leren en te weten dat je je niet afhankelijk moet maken van grote financiële machthebbers die uiteindelijk bepalen wat je gaat betalen. En je komt moeilijk van ze af. Want ze zetten ons in de maatschappij in de klem. Ik ben naast de dingen die ik nu in praktische zin modellen aan het ontwikkelen om mensen inzichten te geven dat je er zelf heel veel aan kunt doen.

Nisandeh kan je me helpen met de strategieën te ontwikkelen volgende week? Hoe kan ik mijn ideeën die ik in overvloed heb de juiste prioriteit geven. Mijn business die ik nu 10 jaar voer loopt en groeit voorspoedig en vraagt daarom veel persoonlijke aandacht (nog). Als ik er minder financieel afhankelijk van ben dan hoef ik daar nog minder zelf te doen. Kip en ei. What comes first?

Michiel Peters
9 years ago

Goed Artikel!

Bij financiele vrijheid denken veel mensen al snel aan het hebben van veel geld of rijkdom.

Helaas is dit niet het geval en gaat het niet om de hoeveelheid geld dat je bezit, maar op de manier waarop jij jouw inkomsten krijgt.

Door het opbouwen van passieve inkomsten zal je in staat zijn je inkomen steeds verder te verhogen zonder afhankelijk te zijn van tijd. Wanneer jouw passieve inkomsten hoger zijn dan jouw maandelijkse lasten heb je financiele vrijheid bereikt.

Wanneer jouw lasten dus laag zijn, is het veel makkelijker om financiele vrijheid te bereiken. Ook het hebben van schulden zegt hier niet zoveel over. Zolang jouw inkomsten maar hoger zijn.

Andre Naaborg
9 years ago

Dit weekend neem ik deel aan de Business Bootcamp, ik heb er erg veel zin in en verwacht een hoop te leren en vol energie uit het weekend te komen. Momenteel ben ik nog in loondienst, maar overweeg om vanuit deze positie als zzp-er aan de slag te gaan.

Is het te doen om vanuit deze positie ook direct aan de slag te gaan met genereren van passief inkomen?

Dave de Lange
10 years ago

Op dit moment zit ik in een luxe situatie qua tijd. Ik geef slechts enkele uren Tai Chi les in de avonden en van tijd tot tijd geef ik andere cursussen meditatie, Chi Kung, etc.
Mijn partner werkt iets meer uren in haar natuurgeneeskundige praktijk, maar maximaal 10 uur per week.

Omdat we onze kosten al jaren naar beneden hebben gebracht, kunnen we hier (net) van leven.

Nu wil ik dus mijn business uitbreiden, maar eigenlijk vooral het liefst met passief inkomen. Op die manier heb ik naast veel tijd, ook genoeg geld. Een passief inkomen van € 1.000 zou in eerste instantie al genoeg zijn.
Zoals je het hier brengt, zou dit niet zo moeilijk moeten zijn, Nisandeh. Klopt dat ?

Jacoline Steegstra
10 years ago

Inmiddels heb ik van alle pilaren van Open Circles de eerste 2 cursussen gevolgd. Ik kom er bijna 2 jaar nu. En eigenlijk had ik dus al financieel vrij kunnen zijn. Ik ben er ook van overtuigd dat dat gauw gaat gebeuren, maar ik zat met hetzelfde dilemma als Anouk en Bart hierboven. De focus op mijn startende bedrijf of op passief inkomen. Liefst wil ik beide. Bovendien ben ik er 10 maanden wegens ziekte tussenuit geweest. Veel dingen gaan ondanks dat heel goed, maar ik merk dat ik te veel tegelijk wil. Daarom volg ik nu even geen cursussen meer, maar heb ik besloten 1 voor 1 de stappen te implementeren. Wat ik eigenlijk nodig heb is dat ik verantwoording afleg aan iemand anders, die me dan af en toe even het vuur aan de schenen legt. Misschien is dat nog eens iets voor Open Circles? Meer begeleiding aan personen of kleinere groepjes? Voor zover ik weet zijn er hier in het ‘hoge noorden’ nog geen mastermind groepjes? Ik zou ook daar wel voor open staan, zodat je in kleine groepjes alle ideeën kunt uitwerken.

Bart Kappers
10 years ago

Beste Jacoline,

Een van de succesfactoren is inderdaad samen met andere ondernemers optrekken.

Ik zou even kijken op het Twitterprofiel van een van mijn gewaardeerde klanten in het hoge noorden. @Karlamooy

Zij is coach en timmert flink aan de weg met principes die ze o.a. uit de Business Boorcamp heeft gehaald.

Geef even aan dat het contact via mij komt.

Veel succes ermee !!

Josephine Wierdsma
10 years ago

Hoi Jacoline,

Zullen we eens mailen en dan bellen? Ik woon ook in het hoge Noorden (Bad Nieuweschans) en ben wellicht iemand om een klik mee te vinden. En dan help ik je graag met het vuur aan je schenen leggen.
Wat Open Circles mij onder andere heeft opgeleverd is een aantal hele fijne contacten met collega-ondernemers. Juist om elkaar te ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden (praktisch en mentaal). Afhankelijk waar voor jou het Hoge Noorden is, heb ik ook een contact die bezig is met een nieuwe MM-groep of deze inmiddels heeft.

Zelf wilde ik al voordat ik Open Circles leerde kennen vorig jaar september, graag rijk worden en wel precies vanuit de gedachten van Open Circles en op de wijze van Open Circles. Niet dat ik ooit van Passief inkomen gehoord had en niet dat ik enig idee had hoe dat voor elkaar te krijgen (droomde er slechts van).

Helaas moet ik ook nog even wachten met het volgen van de training. Ik heb eerst een erg oud en pijnlijk trauma te verwerken zodat dat mijn leven – en daarmee ook mijn bedrijf – niet meer grotendeels in zijn greep houdt. Toch ben ik meer dan blij met de opgedane Open Circles-kennis. Het heeft me de focus terug gegeven waarom ik aan mijn bedrijf ben begonnen en wat ik in het leven wil doen. En dat is bijzonder plezierig om helder te blijven voelen.

Mijn mail is josephine@seksuelevorming.net
(Als je op mijn naam klikt vind je op mijn website ook alle contactinfo)

Met rode-tulpen-groet.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago

Hee Jacoline.
Hadden wij niet afgesproken met elkaar contact te hebben i.v.m. ons vergelijkbare werk? Hebben we niet gedaan, he? Kunnen we alsnog doen. Ik zit dan wel in ‘t Oosten, maar praten kunnen we altijd…. Je moet ergens beginnen…

Saskia Frankena
10 years ago

Hai Jacoline,

Ik begrijp uit jouw commentaar dat je de Master Entrepreneur niet hebt gedaan. Daar formeer je zo’n groepje. Wij hebben er nu zo’n driekwart jaar al eentje en het werkt voor mij en diverse anderen als een tierelier. Niet alleen leuk om elkaar eens inde vier weken te treffen, maar we doen ook business-wise veel met elkaar en houden elkaar scherp. Fijn ook dat iedereen de zelfde taal spreekt. En inspirerend om van anderen te horen wat zij allemaal ondernemen.

Misschien kun je via een LinkedIngroep van Open Circles in contact komen met mensen met dezelfde behoefte. Je zou zelfs via Skype op afstand elkaar kunnen ondersteunen.

Alex van Dam
10 years ago

Financiële Vrijheid,
Naar mijn mening is dit een fase van een groter doel. Algehele Vrijheid.
Financiele Vrijheid, de inzet van je middelen met de wil tot dit doel te komen geeft al meer vrijheid. Indien je Financiële Vrijheid bereikt hebt omdat dit je wil was, kan je je focussen op andere taken. Vergeet niet dat “je wil” tot Financiële vrijheid je nog een product opleverd. N.m. groei van kennis. Het willen bereiken van Financiële Vrijheid is naar mijn mening een manier om de geest meer inzicht te geven en te laten groeien, met zowel de positieve als negatieve facetten in het leven, omdat de kern van het overleven op deze aardkloot draait om geld. De kennis die op de weg naar Financiële Vrijheid ten deel valt kan verder ontplooid worden. What comes around, goes around. Het wordt allemaal te filosofisch, ik hoop dat ik enigszins duidelijk ben.

Groeten,
Alex

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago

Ik ben geloof ik een beetje traag met het implementeren van alles wat ik tot nu toe geleerd heb. Ik heb alles in me opgenomen, laten zakken, vanbinnen door elkaar gehusseld en nu komt het er in mijn eigen vorm uit. Ik ben nu pas bezig met het starten van een onderneming. Ik merk dat ik daar eerst stevigheid in nodig heb voordat ik weer alle kanten op ga, zoals ik gewend ben te doen.
Mijn vraag nu zou zijn: waarom zou ik dit seminar in dit stadium moeten doen? Wat is de investering die ik hiervoor nodig heb? En in hoeverre is dit anders dan de ‘Passive Income Online’?

Bart Bouman
10 years ago

Hallo Anouk,

Heel herkenbaar wat je beschrijft, ook ik ben net begonnen met de eerste stappen van een bedrijf naast een baan in loondienst. (eerste contact met Open Circles al weer 1,5 jaar geleden).

Als je van niets af moet beginnen naast je baan is het een hoop werk en een hoop nieuwe dingen. Persoonlijk probeer ik zoveel mogelijk NIET na te denken maar gewoon te implementeren op mijn gebied. Niet te perfectionistisch zijn in eerste instantie, eerst maar eens een solide basis bouwen en van daaruit verder oppoetsen en uitbreiden. Ik vind het een fantastisch proces en heb er grote verwachtingen van.

Ook ik heb o.a. ook de Passive Income in 28 Days gedaan. Deze kennis is waardevol alleen op dit moment nog niet prioriteit nummer 1 in mijn proces.
Ik ga er van uit dat deze nieuwe cursus een versie 2.1 is van de Passive Income in 28 Days en meer toegespitst op al bestaande bedrijven.
Zelf ga ik verder met bouwen en sla deze over, maar ga de kennis zeker toepassen als de tijd rijp is.
Ik heb mijn zinnen gezet op de Write Your Book in 28 Days cursus. Dit moet worden iets in de trant van “Vastgoed beleggen voor Dombo’s”.
Daarmee gaat de leercurve waarover Nisandeh schrijft een stuk korter worden voor de mensen zonder vastgoedkennis. 😉

Succes met het bouwen van je business!

Bart Bouman,

P.s. bedankt voor het “liken” van mn facebook fan-pagina

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago
Reply to  Bart Bouman

Ha Bart.
Ja, dat is inderdaad vergelijkbaar. Ook ik kom zo’n anderhalf jaar bij Open Circles. de eerste kennismaking was de informatie-middag voor de Write Your Book en het weekend heb ik een paar maanden later gevolgd.
Inderdaad, het is steeds prioriteiten stellen. Waar ligt je aandacht? Bij mij ook niet op het passieve inkomen. Eerst maar eens een business van de grond krijgen. Ik begin ook juist te leren niet alles tegelijk te doen, maar te kiezen voor een ding en dat dan goed en grondig aan te pakken. Dat zou voor mij ook een reden zijn deze over te slaan, naast het financiele stuk.

Jij ook succes met bouwen!

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
10 years ago

Hele goede vraag, Anouk.
Eens kijken of ik kan antwoorden op een manier dat iedereen er iets aan heeft.

Financiële vrijheid zou één van de levensdoelen moeten zijn van iedereen.

Het is moeilijk uit te leggen aan mensen die niet financieel vrij zijn, maar probeer je eens voor te stellen hoe het voelt om je NOOIT, echt NOOIT meer ZORGEN te hoeven maken over geld.

Hoe zou het zijn om een leven te leiden waarbij je morgen niet naar je werk MOET, maar waarbij je wel gaat – omdat je het heerlijk vindt en omdat je bijdraagt aan anderen.

En als je ziek bent, of je moet voor een ziek kind (of ouder, of partner) zorgen, of je hebt een lange vakantie nodig (om na te denken, te creëren, je leven om te gooien, opnieuw contact te maken met jezelf en je naasten…) – dan kun je “STOP!” zeggen en een pauze nemen, zolang als je nodig hebt of wilt, terwijl het geld blijft binnen komen…

Dit is financiële vrijheid – en ik denk eigenlijk dat mijn woorden het geen recht doen… het is een totaal ander leven.

Tot zover de WAT en WAAROM… nu dan de HOE.

De ENIGE MANIER om financieel vrij te worden is door passief inkomen te genereren dat meer is dan de kosten voor je levensstijl.

Als je levensstijl duurder is, dan moet je dus meer passief inkomen verdienen. Als je je leven vereenvoudigt, dan heb je minder passief inkomen nodig en wordt je sneller financieel vrij.

Dus, de vraag is niet OF je passief inkomen moet genereren. Het enige antwoord is JA.

En hier is het antwoord op de vraag WANNEER.

Er zijn veel manieren om passief inkomen te genereren, en ik noem er verschillende in de Financial Freedom training. Mijn favoriet, en de gemakkelijkste en snelste manier om passief inkomen te genereren voor veel mensen die aan onze programma’s deelnemen, is door middel van hun business.

Echter, als je net begonnen bent met je business, of je worstelt met je business – en je hebt nu geld nodig voor de huur en brood op de plank, dan zou ik me focussen op het uitbouwen van je business en het laten groeien van je werkinkomen en niet op passief inkomen.

Passief inkomen genereren met je business is veel gemakkelijker wanneer je al tevreden klanten hebt (die waarderen wat je doet en die mensen naar je doorverwijzen) – het systeem dat we je leren in de Passive Business Income cursus is dan het beste systeem dat ik ken.

Ik hoop dat dit helpt, Nisandeh

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Dank je wel, Nisandeh, voor je aanvulling.
Heel helder voor mij en het maakt de keuze makkelijk, het bevestigt eigenlijk mijn idee; eerst mijn onderneming op poten krijgen.
Volgend jaar wellicht, als je hem nog eens geeft?

Saskia van Velzen
10 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Dank Nisandeh voor je antwoord. Het maakt voor mij helder dat ik de groei van mijn bedrijf prioriteit moet geven, maar tegelijkertijd een oog open moet houden voor de mogelijkheid om via deze weg passief inkomen te genereren. Dat zou een mooie combi zijn.

Klaartje Loose
10 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Dankjewel voor dit antwoord!
Ik was even aan het twijfelen of ik mijn prioriteiten nog wel goed had, maar nu lees ik weer dat ik het goed aanpak 🙂

Simplifying my life, in versneld tempo schulden aflossen (inclusief hypotheek), werkinkomen vergroten en intussen plannen aan het uitwerken voor passief inkomen.

En al een heeeeeel klein beetje passief inkomen vergaren, een paar euro’s per maand maar, en toch voelt het al geweldig!

Saskia Frankena
10 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Dank je, dat geeft mij toch weer een beetje bevestiging. Om mij heen wordt er zoveel gesproken over passief inkomen genereren, maar inderdaad mijn business is er ook nog en er helemaal van leven kan ik ook nog niet.

Ik verlies het zeker niet uit het oog, sterker nog het is één van mijn doelen, maar first things firts…eerst een dijk van een business, dan komt het passieve inkomen vanzelf aan de beurt.

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago

Nog een paar vragen:
Hoeveel tevreden klanten moet je hebben om je systeem te implementeren?
Waar kan ik info vinden voor aanmelden aan de training Passive Inkomen?

Willy Triest
10 years ago

Ik weet niet hoe het zit in Nederland, maar mensen in Vlaanderen zijn traditioneel opgevoed tot een heel strakke financiële voorzichtigheid. Investeren met mondjesmaat, niet verder springen dan je stok lang is enz.

Toen mijn echtgenote en ik -ikzelf eerlijk toegegeven heel sceptisch- de Business Bootcamp bijwoonden, hebben we dus ingetekend op de 3 opleidingen, iets wat voor ons een ongelooflijke sprong is geweest.

Hoe langer hoe meer ondervinden we de effecten van het implementeren op onze financiële toestand. Wij zijn dus heel verwachtingsvol naar de ‘echte’ effecten na de 3 opleidingen, vooral dan Financial Freedom.

Peter Opsomer
Peter Opsomer
9 years ago
Reply to  Willy Triest

Hey , ik ben ook van België . Is er al een groep van Belgen om gedachten uit te wisselen .
Groeten ,
Peter

Poul van Hooijdonk
Poul van Hooijdonk
10 years ago

De discussie gaat tot nu toe hoofdzakelijk over passief inkomen,
Een begrip dat we gelukkig steeds vaker horen en wat zeker m’n interesse heeft.
Inmiddels begin ik steeds meer mensen te ontmoeten die hieraan werken en zinnig advies geven.
Een van de voorwaarden is dat je moet weten wat je doet en welke verantwoording waar ligt (bij wie ook alweer??).

Het eerste punt is nog niet actief in de discussie genoemd : geef minder geld uit dan dat je verdient.
Uitgaven afstemmen op inkomsten is van groot belang, aanvullend: zorg er dan ook voor dat je de meest optimale waarde terug krijgt voor die inkomsten.
Op die manier verdien je als het ware dubbel, een maal bij het verwerven van die inkomsten en een maal bij het goed inkopen.
Heus, inkopen is een vak waarbij de waarde van goederen verkregen wordt.
Koop dus altijd “the best money can buy” ofwel iets dat goed is, wat kwaliteit heeft, dit vermeerdert de waarde van je inspanning…

All the best
Poul

Klaartje Loose
10 years ago

Hi Poul,
De eerste 2 punten hebben juist mijn hoogste prioriteit gekregen na de Financial Freedom; ik heb heel veel geld-lekken gedicht, bijvoorbeeld goedkopere telefoonabonnementen afgesloten, verzekeringen aangepast, ongebruikt lidmaatschap opgezegd, etc. Door een paar simpele keuzes bespaarde ik zo 50 euro per maand extra, die ik in het versneld aflossen van leningen stop, waardoor mijn maandlasten natuurlijk ook weer sneller afnemen. En ik ben meer gaan verdienen, dus er gaat niet alleen minder geld uit, er komt ook meer binnen, dat voelt lekker 😉
Passief inkomen komt nu langzaam in the picture, nu ik punt 1 en 2 doeltreffend in werking heb gezet!

Linda Riel
Linda Riel
10 years ago

Ik ben altijd het type gat-in-de-hand en impuls-koper geweest. Vreemd genoeg had ik wel altijd geld. Na het kopen van mijn huis (investering voor later?) merkte ik al snel dat het niet zo door kon gaan. Ik ben dus gaan snijden in mijn kosten. Het begon met abonnementen opzeggen, minder uitgaan en boodschappen op een budget. Toch stond ik iedere maand bijna maximaal rood en kreeg ik het niet voor elkaar mijn credit card af te betalen. Hoewel ik wist dat het eigenlijk niet slim was, heb ik destijds een pl afgesloten om te zorgen dat ik niet meer in het rood stond en voortaan alleen nog maar in het zwart stond. Met dit geld heb ik tevens mijn credit card afbetaald. En hoewel de schuld er nog steeds was, voelde ik met opgelucht. Het was overzichtelijker en dus ook makkelijker aan te pakken.

Eind vorig jaar was ik wat dat betreft schuldvrij en bleef ik doorgaan met onnodige kosten schrappen en onnodige spullen verkopen en toch bleef mijn huis een belasting.

Inmiddels heb ik heel radicaal het roer om gegooid en mijn huis verkocht. Helaas heeft dit me met een nieuwe schuld opgezadeld (niks investering dus). Die financiele vrijheid zie ik wel zitten, maar het zit er voorlopig niet aan te komen. Ik zal niet snel opnieuw een huis gaan kopen.

Ik werk nog fulltime in loondienst om deze schuld af te kunnen betalen, probeer in mijn vrije tijd mijn bedrijf uit te bouwen, dus passief inkomen opbouwen zit er voor mij even niet in.

Sofie De Smet
10 years ago

What bothers me sometimes is not being able to do more for my passive income project than only a day a week, because I still have my business to work for too. And sometimes it’s even less than a day a week…
Also, the passive income I’m creating involves products and so the process for creating them, getting them approved, etc. will take a lot more time than 15 months… while all this time I need to have an income too.
So I need to focus on two things at the same time which can be tough at times. However, I’ve never felt so much passion in ‘creating’ since I’ve divided my focus on 2 things instead of one. From the day I’ve started to see the benefits of having a passive income and having found my own ‘muse’, I was obliged to first make my business solid enough so I would have at least that day a week to spent on my PI. Yes, sometimes it’s a lot to combine, but hey, “When you live for a strong purpose, then hard work isn’t an option. It’s a necessity.” (Steve Pavlina)

Marijke Willems
8 years ago

Klinkt als een droom! Ooit ga ik hem verwezenlijken. Daarvoor is wel focus nodig. En het zou fijn zijn als ik mijn negatieve overtuigingen over geld zou kunnen aanpassen.

Anna Sofia van Hooijdonk

Ik heb vorig jaar behalve een aantal andere trainingen ook de training Passive Income in 28 Days gedaan. Een hele waardevolle training, doch ik ben er niet voldoende mee op gang gekomen. Enerzijds doordat prioriteiten op andere gebieden hoger waren, anderzijds door diverse obstakels bij de start van de websites en daar de tijdsduur hiervoor langer duurde dan wenselijk was is veel van het aangereikte materiaal te ver weggezakt. Voor mij werkt “learning by doing” het beste en herhaling is soms noodzakelijk. Het lijkt me daarom ook fijn de mogelijkheid te verkrijgen deze training nogmaals (wellicht in een iets andere vorm) te doen.

Liesbeth van Weert
10 years ago

Ik wil gewoon met minder werk meer geld genereren. Ik werk naar mijn idee niet efficiënt genoeg en ik ben niet goed in mijn planning en organisatie. Hoe kan ik dit verbeteren en zo mijn inkomen verhogen zodat ik een passief vermogen kan opbouwen in mijn bedrijf?

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
10 years ago

Hi Liesbeth,

Het antwoord op de vraag die jij stelt, wordt beantwoord in de Master Entrepreneur training.
In deze driedaagse training leer je hoe je je inkomen verdubbelt EN je vrije tijd verdubbelt.

Er is niet genoeg plek in het comment om alle tools en strategieën met je te delen, die je in de training zult gaan leren 🙂

Dus je bent van harte welkom om deel te nemen aan de Business Bootcamp en je daar in te schrijven voor de volgende Master Entrepreneur…

Wilko van der Ploeg
10 years ago

@Liesbeth : Wel heel veel vragen ineens… Maar als ik het goed begrijp wil je :

1. Efficienter gaan werken
2. Door efficienter te werken tijd overhouden, die je in kunt plannen om aan passief inkomen te werken…

Voor mijzelf merk ik, dat ik veel efficienter ben gaan werken door ‘vaste blokken’ in te plannen : Ik werk bijvoorbeeld ‘s morgens voor klant a, ‘s middags voor klant b. Ben ik met klant a niet klaar, ga ik niet door (waardoor A EN B uitlopen), maar ga ik ‘s middags toch gewoon met klant B verder en plan ik een nieuw blok in voor klant A…

En je begrijpt het al, voor mijn passief-inkomen projecten ben ik klant van mezelf… dus ook dat plan ik gewoon als een blok in…

Ik weet dat ik best NOG veel efficienter kan werken, maar het is al een hele vooruitgang…

Daarnaast heb ik iedere doordeweekse avond een ‘studieuurtje’ van 22:00 tot 23:00 uur… gebruik ik om nieuwe technieken en methoden aan te leren die me zowel in mijn bedrijf als rond mijn passief inkomen projecten kunnen helpen…
Juist dat studieuurtje brengt voor mij de zaken goed samen, waardoor ik mijn passief inkomen projecten veel planmatiger op kan pakken… in plaats van ‘zaken uitproberen’, ben ik nu veel meer bezig methoden te onderzoeken die wel of niet bij mij en mijn manier van werken passen.

Jeremine Holt
10 years ago

@ Wilko
Je slaat de spijker op z’n kop hier wat mij betreft. Een flink deel van succes krijgen en vooral vasthouden en uitbreiden hangt af van je tijdsindeling en je systeem daarvoor.
En van de keuzes die je daarin maakt.

In eerste instantie ben je aan het onderzoeken, uitproberen, opzetten van van alles en nog wat. Maar zo gauw er iets echt gaat lopen heb je daar geen tijd meer voor. Dan breekt er een nieuwe fase aan en moet je behoorlijk gedisciplineerd en gestructureerd worden. Om toch met de implementatie en de content van je marketing bezig te blijven, maar ook het betaalde werk goed uit te kunnen voeren.

Ik heb steeds het idee dat alle opdrachtgevers tegelijk aandacht willen. Moet echt leren vooruit te kijken hoeveel aandacht ze werkelijk nodig hebben en wanneer dat ook goed genoeg is.
En als je jezelf als (passief inkomen) opdrachtgever daarbij indeelt kom je een heel eind.
Dank je voor dat inzicht!

Wendy Dunnewind
Wendy Dunnewind
10 years ago

Ze zeggen wel eens, als je geen geld hebt kan je ook geen geld maken. Hoe geldt dat voor passief inkomen genereren?

Kees van der Stel
10 years ago

Ik ben wat ouder dan de doelgroep van Nisandeh en heb bijna 40 jaar in het bedrijfsleven gewerkt.

Ondanks de relatieve financiële vrijheid die ik heb kunnen opbouwen vanuit mijn oude situatie werk ik al 7 jaar keihard aan de ontwikkeling van mezelf en de opbouw van mijn ZZP bedrijf in coaching en counseling. En ondanks het ‘succes’ en de ‘overvloed’ heb ik geconstateerd dat er voor mijn bedrijf een lange opbouwtijd nodig is om van ‘vlammen’ te kunnen spreken. Ik ben er nog niet….

Momenteel werk ik eraan om de opgedane inzichten uit de Business Bootcamp van januari 2012 tot concrete stappen om te zetten. Ik doe dat omdat ik absoluut van mijn bedrijf een business wil maken en het hele kwadrant (onafhankelijkheid, fulfillment, geld en bijdrage aan de wereld) wil afdekken met mijn doelen en acties. Ik heb daar in de loop der jaren betrekkelijk veel geld en heel veel tijd in gestoken en ben bereid dat te blijven doen. Mijn focus is momenteel gericht op het genereren van een mooi ‘working income’. En ondanks het krabben en bijten heb ik er alle vertrouwen in dat het me lukt.

Be the change you want to be. Kees

Saskia Frankena
10 years ago

Mooi Kees om te zien dat er ook nog zoveel mensen zijn die op later leeftijd nog een mooie business neer willen zetten en daarmee ook echt een bijdrage willen leveren aan de wereld. Ik heb het gevoel dat ik er relatief veel tegen kom bij Open Circles.

Deze mix van ondernemers gaat volgens mij voor een belangrijke verandering zorgen. Succes en goed dat je de tijd kunt nemen

Kees van der Stel
9 years ago

Hallo Saskia.
Dank voor je compliment en je fijne comment. Doet me goed.
Inmiddels ben ik een stuk verder met de reorganisatie……van mijn winkel. Mijn fonkelnieuwe website met blog is eind juni online gekomen. Volgende week woensdag stuur ik een openingsmail met een link naar de blog/site en ik plaats een blogtekst. Enkele proefblogs staan al op de site. Het fine tunen van mijn e-mail list en eerste lijns linkedin contacten heb ik gelukkig inmiddels achter de rug. Wat een rotklus is dat.

Nu bezig met de concept tekst van de openingsmail en enkele blogposts.
Wordt vervolgd. Groet, Kees

Bart Kappers
10 years ago

Ooit heb ik een uitleg gehoord over passief inkomen (volgens mij van Tim Ferris) die me wel aansprak.

Om je inkomen te laten stijgen zul je in loondienst moeten overwerken of extra taken erbij doen.

Het geheim van passief inkoemen is dat het hebben / krijgen van inkomen niet meer afhankelijk is van jouw meer-uren.

Je hebt a.h.w. een voertuig gebouwd dat dit voor je doet en dat je alleen maar regelmatig, goed hoeft te onderhouden…

Fijne dag

Jaap Abt
Jaap Abt
10 years ago

Ik heb geen business; ben gewoon loonslaaf. Gaat het dan ook werken?

Angela Becker
10 years ago
Reply to  Jaap Abt

Wat bij ons heel goed werkt, is dat wij een deel van ons huis verhuren. Dat genereert direct passief inkomen. Voorwaarde is natuurlijk dat jouw huis groot genoeg is om of 1. aan kamerverhuur te doen of 2. als zelfstandige woonruimte te verhuren, bv. een verdieping.

Wilko van der Ploeg
10 years ago
Reply to  Angela Becker

@Angela : Dat is natuurlijk een leuke extra bron van inkomen, maar ik denk dat een van de belangrijkste dingen van passief inkomen is, dat je het kunt systematiseren… Oftewel, dat je het kunt vermenigvuldigen, zonder dat dit je (veel) extra inspanning kost… een deel van je eigen woning verhuren, is moeilijk te systematiseren en het belangrijkst nog: Het is onwaarschijnlijk, dat je er zoveel inkomen uit kunt krijgen, dat je financieel vrij zou worden: Als je huurder zoveel zou betalen, dat hij alle lasten voor jou en jouw gezin zou kunnen voldoen, zou hij waarschijnlijk al een huis als het jouwe gekocht hebben 😉

Mirjam Sariman
Mirjam Sariman
10 years ago
Reply to  Jaap Abt

Hoi Jaap,

Naast het werken aan het bedrijf en succes van een ander kun je daarnaast ook aan je eigen passieve inkomsten werken.

Ik heb anderhalf jaar geleden besloten om me minder intensief in te zetten voor mijn eigen bedrijf en opnieuw een passie te gaan volgen. Ik werk actief binnen Open Circles maar besteed daarnaast ook tijd en energie aan mijn eigen passieve inkomsten.

Persoonlijk vind ik het wel eens lastig om de balans tussen beide te vinden, maar blijf mezelf hierin ontwikkelen.

Dus antwoord op je vraag; Ja, het kan ook werken als “loonslaaf”. Je kunt natuurlijk niet garanderen dat wanneer je in de toekomst financieel vrij bent je nog steeds dezelfde keuzes blijft maken (-;

Mirjam Sariman
Open Circles Academy

Wilko van der Ploeg
10 years ago
Reply to  Mirjam Sariman

@Mirjam, @Jaap :

Mirjam, ik denk dat Jaap meer bedoeld of de specifieke training van Nisandeh ook werkt voor mensen die ‘loonslaaf’ zijn…

In zijn algemeenheid werkt passief inkomen creëren inderdaad voor iedereen… Veel van de methoden die Nisandeh aangeeft (affiliate inkomen, informatieproducten verkopen etc) in zijn blogpost werken prima ongeacht of je nu ‘loonslaaf’, werkloos of zelfstandig ondernemer bent… (hoewel ik niet weet, of je als werkloze dit passief inkomen wel of niet mag behouden ;))… Zelf heb ik vorig jaar Passive Income in 28 days gedaan en aangezien de training over passief inkomen dit jaar een totaal andere naam heeft, vermoed ik dat ook de inhoud totaal anders is.

Vorig jaar had Nisandeh ook een lijstje met ‘randvoorwaarden’ waar je aan moest voldoen, om kans op succes met je training te hebben… en na de training gevolgd te hebben, denk ik dat het goed was, dat dit op voorhand duidelijk gemaakt werd, want de training was niet geschikt voor mensen die hier niet aan voldeden.

Dit jaar staat er in de randvoorwaarden duidelijk, dat je een eigen business moet hebben… ik vermoed dus, dat dit een redelijk ‘harde’ eis is om daadwerkelijk succes met de resultaten te kunnen hebben.

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago

Beste Wilko en Jaap,

Het staat inderdaad in de randvoorwaarden als selectiecriteria.
Het is niet zo dat je niet kunt deelnemen aan de training.

Het gaat erom dat je een expertise bezit die je met de wereld kunt delen. Als je dat hebt dan kun je heel goed starten met het genereren van passief inkomen naast je baan. Maar om al het materiaal uit de training volledig te benutten is het wel verstandig om in ieder geval een business ernaast op te zetten. Al is het maar part-time.

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Rico van Leeuwen
10 years ago

Okay, bovenstaande gevolgd te hebben: back to basix !

Indien je wilt leren… maar niet aan alle criteria voldoet, blijft het je eigen keuze of je je eigen referentie wilt verbreden met de ervaringen van een ander – Beetje outside the box leren / gaan denken.

Het kan je op weg helpen – vooruit te denken – wanneer je het e.e.a. kunt gaan doen. Valkuilen zijn niet altijd te voorkomen, het spreekwoord zegt: een gewaarschuwd man (of vrouw…) telt voor DRIE oid… ;=))))

Have fun en maak een goede keuze,
Greetz Rico van Leeuwen

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago
Reply to  Jaap Abt

Beste Jaap,

Ja, je kunt starten met passief inkomen te genereren als je loonslaaf bent. Het is wel handig om een kvk-inschrijving te hebben. Je kunt je business part-time naast je baan doen.
Het gaat erom dat jij een expertise bezit die je kunt delen met de rest van de wereld.

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Jeremine Holt
10 years ago

Financiële onafhankelijkheid klinkt bijna als een sprookje op het moment dat je het niet hebt.
Ik vind het nog een lastige gedachte nu ik vooralsnog in die eerste 40 (uur wekelijkse werktijd) vastzit om m’n bedrijf te runnen en alles te implementeren. Lastig omdat ik denk dat het behalve die paar honderd euro (en het financial freedom seminar) toch ook een tijdsinvestering gaat kosten. Hoeveel extra tijd kost dit geniale plan in eerste instantie, inclusief de tijd die nodig is om (hoogstwaarschijnlijk) ver buiten je comfort zone te opereren?

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
10 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Goed punt, Jeremine,

Ik zie het zo…

Er zijn 3 middelen die we nodig hebben om dingen voor elkaar te krijgen in het leven, zo ook voor het genereren van passief inkomen en financieel vrij worden:
* Tijd
* Inzet
* Geld

Als je minder wilt investeren van één van deze middelen, dan zul me meer moeten investeren van de andere middelen.

Bijvoorbeeld, als je wilt LEREN hoe je passief inkomen creëert, dan kun je meer geld uitgeven aan een cursus (zoals de onze) en minder tijd en inzet geven aan het leren van mensen die al passief inkomen genereren.

Aan de andere kant, als je geen geld wilt uitgeven, dan kun je het zelf doen… dat is wat ik heb gedaan om financieel vrij te worden.

Rond 2004 kondigde ik bij Vered en Rani (mijn collega’s binnen Open Circles) aan dat ik ‘ontslag nam’ – ik nam 15 maanden vrij om full time te werken aan het genereren van meerdere passieve inkomensstromen – totdat we helemaal financieel vrij waren – 15 maanden later.

Nu zou ik dat niet meer doen. Ik zou nu liever het geld uitgeven, dan de tijd en de inzet geven. Want geld kan ik altijd genereren, maar elke dag die voorbijgaat – komt niet meer terug.

In ieder geval, om concreet te zijn – ik geloof dat als je een maand de tijd neemt in de zomer om je te focussen op het creëren van je passief inkomen programma, en je besteedt daar één dag per week aan om het te vermarkten, dat je binnen 6 tot 12 maanden een stabiel inkomen kunt genereren van 4.000 per maand… waar je niet meer voor hoeft te werken.

Als je dit bedrag wilt verhogen, dan zul je hoogstwaarschijnlijk 3 tot 4 weken per jaar moeten uittrekken om content aan je programma toe te voegen en een paar uur per week voor de marketing ervan… dan kun je je passief inkomen laten groeien tot 8.000 tot 12.000 per maand in de komende jaren.

Uiteindelijk… ben jij de enige die de beslissing kan nemen of financieel vrij worden echt jouw tijd, geld en inzet waard is.

Ik hoop dat dit helpt, Nisandeh

Jeremine Holt
10 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Thanks a lot for the honest answer Nisandeh.
I appreciate it!

Je hebt er dus om te beginnen 1 maand per jaar voor nodig en 1 dag per week. Ook heb je een bedrijf nodig dat al goed loopt. En dat net zo goed blijft lopen als je er een dag per week minder aan besteedt.
Zomer is goed, want dan staat e.e.a. meestal toch even stil. Maar dat soepel blijven lopen van het bedrijf ook als ik er minder tijd aan kan besteden ligt voorlasnog buiten m’n bereik.

Het is een beetje kip en ei soms. Ik zou willen dat ik passief inkomen had zodat ik minder hoefde te werken, maar omdat ik niet minder kan werken kan ik geen passief inkomen genereren.

Eerst nog maar even verder gaan met opbouwen dus.

Peter Opsomer
Peter Opsomer
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Hey ,
Ik heb een moeilijke opdoffer ( financieel) dat ik nu bijna achter mij kan laten . Ik heb ondertussen een nieuwe uitdaging in de verkoop gevonden waar ik ook collega’s kan opleiden , zodat ik op hun verkoop een vorm van passief inkomen kan creëerden . Maar ik ben wel benieuwd naar andere vormen van passief inkomen . Willen bijleren van anderen die het pad geëffend hebben is een must . Bedankt alvast iedereen .

Maarten ter Huurne
Maarten ter Huurne
10 years ago

Hoe snel kan financiële onafhankelijkheid bereikt worden?

Wilko van der Ploeg
10 years ago

@Maarten: Financiele vrijheid of financiele onafhankelijkheid… financieel onafhankelijk ben je natuurlijk al als je morgen een baan krijgt, die al je levenskosten dekt… en je er wat aan overhoudt…

Maar voor financieel vrij, daar is denk ik geen passend antwoord op… Als ik vandaag het ‘gat in de markt’ ontdek wat makkelijk te marketen is, kan ik morgen al financieel vrij zijn… maar voor de meeste mensen duurt het wat langer… Het is vooral een kwestie van blijven geloven dat het mogelijk is… op het moment dat je eerste passieve inkomen ‘stabiel’ (met de nodige marges) binnen blijft komen, weet je dat het mogelijk is, en zet je je energie in om ‘meer van hetzelfde, maar dan liefst beter’ te bereiken. Passief inkomen krijg je beslist niet zonder er hard en doelgericht voor te werken (tenzij je een verhaal voor je kinderen schrijft en per ongeluk de volgende Harry Potter hebt geschreven)… en de hoeveelheid tijd die je ervoor vrij wilt maken -voor zowel uitvoering als studie- bepaalt denk ik vooral je succes.

Mar Dielingen
Mar Dielingen
4 years ago

Het gaat niet om een gat in de markt, LOL. waar het om gaat is welke services/producten zijn momenteel booming business, bv de bouw is booming, software., sex coaching, relatie coaching, marketing etc etc, er zijn zat mogelijkheden. Alleen arme mensen weten niet hoe ze deze mogelijkheden moeten en kunnen zien. maar dat kan je leren.

Nisandeh Neta
Nisandeh Neta
10 years ago

Dat hangt ervan af, Maarten…

Het kostte ons 15 maanden…
Een aantal van mijn studenten, die ons systeem gebruikten, werden financieel vrij in 12 tot 18 maanden.
Het kan 3 tot 5 jaar duren…

Het hangt allemaal af van of je het juiste systeem gebruikt en of je bereid bent ervoor te werken…

Maar de tragedie is dat de meeste mensen nooit financieel vrij worden… omdat:
** ze zijn zich niet bewust van de mogelijkheid om financieel vrij te worden
** ze weten niet hoe ze passief inkomen kunnen genereren
** ze weten wel hoe ze passief inkomen kunnen genereren, maar ze zijn te lui om te doen wat nodig is
** het kan ze niet schelen…

Nisandeh

Saskia Frankena
10 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

Niiiiiice picture Nisandeh! What happened to you hair?

Maar even inhoudelijk, ik denk ook dat veel mensen het gewoon niet geloven. Enerzijds gewoon niet dat het kan, anderzijds denk ik dat veel mensen niet geloven dat zij het waard zijn. als je dat wel gelooft kan ik mij niet anders voorstellen dan dat je er voor gaat. Ik wel in ieder geval!

Margaret Rekers
10 years ago

Prima artikel met veel om te overdenken en actie op te ondernemen en vooral tijd om stap voor stap hiermee aan de slag te gaan.

Hierbij toch een vraag:

Hoe rijm ik ‘punt 1 Geef minder geld uit dan dat je verdient’ met je moet eerst investeren voor je kunt incasseren. Diverse mensen kopen dure opleidingen en cursussen in die hun inkomen ver te boven gaan en waarvoor de dure leningen aangaan.

Jeremine Holt
10 years ago

Hoi Margaret,
Investeren is iets anders dan consumeren.
Je hebt op een gegeven moment bepaalde waardevolle kennis en feedback nodig om je bedrijf en de marketing daarvan goed op de rails te krijgen. Waar je die kennis vandaan haalt is aan jou, maar ook diegene die die kennis te bieden heeft, heeft investeringen moeten doen en zichzelf van alles moeten ontzeggen om zover te komen.
En dan nog ligt het helemaal aan jouw inzet en doorzettingsvermogen of je die kennis ook kunt omzetten naar daadwerkelijke winst (al dan niet materieel).
Succes!

Koen Snoek
7 years ago

Adviseer jij passief inkomen via je passie te genereren of via andere wegen dan je passie / kernbusiness?

Frank Janssen
9 years ago

Passief inkomen is voor mij niet helemaal nieuw.

Al zit mijn passief inkomen helaas niet meer op het niveau van 2 jaar geleden…

Ben bekend met diverse strategieën mbt kopen en verkopen van onroerend goed en het bouwen van websites met advertenties en affiliate marketing.

Zou graag meer willen leren over Passief Business Inkomen.

Yassir van Unen
7 years ago

“En binnen 6 tot 12 maanden kan vrijwel iedereen die deze methode gebruikt per maand 4.000-5.000 euro genereren… waarmee de meeste mensen financieel vrij zijn!”

Ik denk dat dit enorm afhankelijk is van je doelgroep en je product. B2c is denk ik sowieso al lastiger dan B2b, gezien bedrijven vaak grotere bedragen per keer kunnen investeren.

Wanneer je in een markt zit naar consumenten moet je meer klanten krijgen om dezelfde resultaten te verrichten.

Wat denk jij Nisandeh?
Is dit erg gerelateerd aan hoe snel je een groot ‘passief vermogen’ kan opbouwen?

Wilko van der Ploeg
10 years ago

Hoewel ik nog lang niet financieel vrij ben, heb ik inmiddels wel een leuke bron van passief inkomen… of eigenlijk een leuk ‘cluster’ van methoden om passief inkomen te genereren. Mijn persoonlijke ervaring is dat een enkelvoudige bron makkelijk opdroogt: een website waar je affliate inkomen van trekt is leuk, zolang Google haar zoekalgoritmen niet verandert en je affiliate site ineens niet meer zo goed wordt gevonden… Zelf geloof ik niet (meer) in een enkelvoudige bron van passief inkomen… wat wel belangrijk blijft, is dat je bronnen van inkomen niet met elkaar in conflict komen, dat alles in het verlengde van je eigen interesses blijft staan…

Jolanda van den Arend
10 years ago

Financiële vrijheid, dat klinkt natuurlijk geweldig!
Passief inkomen is een onderwerp waar ik nu druk mee bezig ben, ik zit in de wereld van verzuim en daar is al veel over geschreven.
Mijn gedachte gaan uit naar het ondersteunen van mkb omdat daar vaak de minste kennis op dit gebied zit.
Een e-book?

Suzanne Wartenbergh
9 years ago

Prettig en leerzaam om deze blog te lezen en vooral ook al de reacties. Financieel vrij worden is voor mij zeker een doel. Voor nu alleen een lange termijn doel. Mijn focus ligt nu op het opbouwen van mijn business. Eerst stap 1 en dan stap 2. Niet andersom. Heel fijn dat deze blog me heeft geholpen om dat even glashelder te krijgen! Dank allemaal 🙂

Alexander Israël
10 years ago

Financiële vrijheid en of onafhankelijkheid bereiken is irrelevant. Als je toch verdient wat je werkelijk nodig hebt, dan is dat toch voldoende. Ik prik in ieder geval door de illusies van geld heen door het ware karakter ervan te achterhalen, zodat ik altijd heb wat ik werkelijk nodig heb. Het ont-dekken van dé volle waarheid, dat vind ik interessant.

Esther Molenaar
10 years ago

Wat is nu het verschil tusen financiële vrijheid en finaciële onafhankelijkheid?
Welke is belangrijk om als eerste te bereiken, voordat je naar de volgende kunt?

Ik heb beide termen door elkaar horen gebruiken, alsof ze hetzelfde betekenen. Volgens mij zijn ze verschillend.

Ingrid van Lith
Ingrid van Lith
10 years ago

Beste Esther,

Financiële vrijheid betekent dat je passieve inkomsten hoger zijn om al je uitgaven en je levenstijl te bekostigen, zonder schulden of leningen bij anderen te hebben.

Financiële onafhankelijkheid betekent dat je in staat bent om je geld zo te beheren dat je voldoende middelen hebt om je uitgaven en je levenstijl te bekostigen, zonder schulden of leningen bij anderen te hebben.

Hartelijke groet,

Ingrid van Lith
Open Circles Academy

Patrick de Jonge
10 years ago

Financieel onafhankelijk is dat je zelf kunt voorzien in je eigen levensonderhoud (d.m.v. van actief of passief inkomen). Je hebt dus geen uitkering o.i.d. waarbij je afhankelijk bent van de overheid.

Financiële vrijheid is voldoende passief inkomen hebben om je levensstijl te kunnen bekostigen.

Ramon de Vries
Ramon de Vries
9 years ago

Ik ben nu echt begonnen met de ontwikkeling van een passieve inkomstenbron.

Het zal even duren maar ik zal er komen. Mijn bedoeling is uiteindelijk mijn uurtje-factuurtje helemaal onnodig te maken.

Michel Geurten
Michel Geurten
10 years ago

@wilko kun je wat van je methoden om passief inkomen te maken met ons delen?

Wilko van der Ploeg
10 years ago
Reply to  Michel Geurten

@Michel: Als je mijn posts goed leest, doe ik dat al… en meer informatie kun je ook nog via en op mijn website(s) vinden… Mensen die werkelijk ver komen met passief inkomen, wachten niet tot ze stap voor stap verteld worden wat te doen, maar gaan op onderzoek uit.

Maar de methoden zijn niet geheim, hoor… het is vooral gebaseerd op affiliate marketing en verkoop van informatieproducten…

Dion Zoontjens
10 years ago

Als interim manager heb ik een groot werkinkomen als er een opdracht is. Na de opdracht teer ik in tot de volgende opdracht. Ik weet nooit wanneer de volgende opdracht komt en ik kan er geen 2 tegelijk doen. Die sinusbeweging (op en neer) in mijn inkomsten wil ik ombuigen naar een stijgende lijn maar loop tegen mn beperkingen aan. Er is een plafond aan tarief, maar 1 opdracht tegelijk en ik wil ook tijd voor thuis hebben. Dus vraag ik me af hoe dit om te buigen. Daarbij denken ik eraan om mijn inzet en resultaten deels in (opties op) aandelen te laten ‘betalen’ om zo een passief inkomen gaandeweg op te bouwen. Dat gaat echter niet zo maar en vereist een groot vertrouwen van de opdrachtgever/klant. Hoe kijk jij hier tegenaan? Tips?
Dank

Joost Boers
10 years ago
Reply to  Dion Zoontjens

Er zijn manieren om naast jouw ‘klussen’ (en wellicht in de tijd dat je inteert op jouw vermogen naar een volgende klus) te werken met een bedrijfsmodel dat een passief inkomen genereert. Uiteindelijk (maar dat hangt af van welke vorm of bedrijf je kiest) kan het zijn dat dit passieve inkomen jouw ‘reguliere’ klussen overstijgt. Dan werk je naar financiële onafhankelijkheid. Heb je behoefte aan ervaringen van een van deze bedrijfsvormen?

Martine Verweij
7 years ago

Na het lezen van een aantal commentaren hieronder word ik een beetje verdrietig van al de ‘kan ik niet’, ‘ik weet niet hoe’.

Laat me jullie een beetje op weg helpen.
Ten eerste je kan het WEL en Nisandeh weet HOE! Als Nisandeh het kan, kan toch iedereen het!

Je kan NU al werken aan passief inkomen! Je moet in actie komen en alle ‘kan ik niet’ en ‘ik weet niet hoe’ overboord gooien.

Het genereren van passief inkomen kost nou eenmaal tijd en inspanning, maar de beloning is waanzinnig!

Mijn tips:
– reserveer iedere dag een uur om aan passief inkomen te werken.
– schrijf dat boek! Het hoeft niet perfect, begin gewoon!
– ontwikkel die online cursus
– automatiseer alles in je business, zodat als je een maand weg bent alles blijft doorgaan. Denk daarbij aan: autoresponder, ultimate website, opt-in, Hootsuit.
– lanceer een ledenwebsite! Dit is de ultieme tool voor passief inkomen! Brainstorm over welke waarde jij jouw leden kan geven met jouw expertise.

Ik hoop dat ik hiermee de ‘kan ik niet’ en ‘ik weet niet hoe’ heb verwijderd uit jullie mindset :D!

Jos Peeters
Jos Peeters
9 years ago

Passief inkomen is een droom als je dat gerealiseerd kun krijgen. Maar niet iedereen kan een e-book schrijven of websites maken. Om onroerend goed te kopen en te verhuren moet je eerst investeren met geld dat je eerst moet verdienen.
Toch niet zo simpel als ik dacht

Dave de Lange
9 years ago
Reply to  Jos Peeters

Alhoewel je gelijk hebt dat het ook weer niet echt simpel is om een passief inkomen op te bouwen, moet je oppassen dat je je niet te veel focust op de “missing ‘r’ “!
Probeer na te denken over hoe het wel kan lukken. En wat je niet weet, kun je gewoon bij leren, toch?

Bart Kappers
10 years ago

De eerste tip is meteen goud waard, verlaag je kosten.

Ik heb ooit eens in een simpel excelsheetje ingegeven wat er binnenkwam en wat er uitging. Zo krijg je inzicht in je inkomsten – en uitgavenpatroon en kun je gaan bijsturen in de gewenste richting.

Een hele simpele tip om je kosten te verlagen is over te stappen naar een andere energieleverancier en dit eens per 2 jaar opnieuw te bekijken.

Met een paar klikken op de knop betaal ik nu minder dan wat ik betaalde toen ik mijn huis 9 jaar geleden heb gekocht.

Succes

Wilko van der Ploeg
10 years ago
Reply to  Bart Kappers

@Bart :

I’m impressed… vandaag de dag MINDER voor je energie betalen, dan 9 jaar geleden… en dat met de huidige stijgende energieprijzen… dat mag je mij (ons??? wie wil het nog meer weten?) wel eens uitleggen!

Bart Kappers
10 years ago

Beste Wilko,

Bedankt voor je reactie.

Allereerst mijn complimenten voor de hoeveelheid en kwaliteit van je comments !!

Omdat energiekosen vaak een stevige, terugkerende kostenpost zijn kijk ik bijna jaarlijks wie op dat moment mij een lagere prijs biedt en stap (zonder kosten) over.

Ben nu van een van de grootste leveranciers overgestapt naar de leverancier die Maurice de Hond heeft aangeprezen. Ze hanteren een kortingssysteem dat oploopt naar mate je langer blijft.

Algemene tip: onderhandel stevig over uitgaven / kosten als deze van lange duur en zeker terugkerend zijn. Er is vaak meer onderhandelingsruimte dan je zou denken…

Fijne dag

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago

Het lijkt me heerlijk om financial free te zijn!
Het klinkt makkelijk, maar omdat ik zie dat de meeste mensen niet bereiken, dan zo makkelijk is het niet.
Zijn de systemen van Open Circles afhanelijk van de huidige economie en historische moment?
En worden ook bij de Financial Freedom gesproken?

Jeremine Holt
9 years ago

Andrea, ik vind dat je een punt hebt ‘de meeste mensen bereieken het niet…’. Voor veel mensen is zelfs het verbeteren van het inkomen uit hun reguliere onderneming bijkans onbereikbaar. Het laatste heb ik voor elkaar gekregen, maar vraag niet hoe.
Van een passief inkomen kan ik alleen maar dromen. Tijd en middelen ontbreken.
Het kost jaren om de weg te ontdekken die voor jou werkt. Dat geldt zeker hiervoor. Eerst maar een goedlopende onderneming uitbouwen die continuïtiet biedt. Als je vervolgens tijd en middelen kunt vrijmaken voor passief inkomen heb je een lot uit de loterij. Succes allemaal.

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Hoi Jeremine,
Ik ben nu wel nieuwsgierig van HOE heb je gedaan…ah ah
Ik denk zelf dat mogelijk is, maar dat kost zeker tijd, energie, investering met de risiko om afgeleid zijn van je business.
Ik wil wel de mogelijkheid onderzoeken, als mij lukt, ik zal mijn ervaring delen

Saskia Kuiling
8 years ago

Dit kllinkt allemaal leuk, maar ik zou werkelijk niet weten hoe ik dit voor mezelf kan realiseren. Ik heb niet zo’n commerciële geest en ben niet zo innovatief, denk ik. Dus ik ben héél benieuwd hoe dit dan voor mij kan werken! 🙂