Gebruik je kapitaal!

5673 views | 62 reacties |
shares


Veel ondernemers beginnen de economische malaise te voelen in hun business en in hun portemonnee.
Tijd om creatief te worden en nieuwe ideeën te bedenken voor het runnen van je business.

Een belangrijk element in het genereren van inkomen en cashflow is kapitaal.
Dat kan kapitaal zijn in de vorm van euro’s, maar veel belangrijker is je fysieke en mentale kapitaal.

Je bent je er wellicht niet van bewust, maar (tenzij je al rijk bent) je vermogen om te werken is het meest waardevolle bezit dat je hebt. Door je vermogen om geld te verdienen optimaal te benutten, kun je je inkomen met tienduizenden euro’s per jaar verhogen.

Door waardevolle producten en diensten te creëren kun je genoeg inkomen genereren om de dingen die je wilt in je leven (en meer) te veroorloven. De hoeveelheid geld die je momenteel betaald krijgt, is een directe weerslag van de mate waarin je je vermogen om geld te verdienen hebt ontwikkeld.

Hieronder een drietal tips om je vermogen om geld te verdienen te optimaliseren.

Gebruik je tijd goed

Je meest kostbare bezit is je tijd. Je tijd is eigenlijk het enige dat je te koop hebt. Hoeveel tijd je inzet en hoeveel van jezelf je inzet in die tijd bepaalt in hoge mate je vermogen om geld te verdienen. Slecht time management is één van de belangrijkste oorzaken van lage productiviteit en onderpresteren in vrijwel elke industrie. Het is het nummer 1 probleem van zowel ondernemers als professionals in welk vakgebied dan ook.

Investeren in plaats van spenderen

Tijd en geld kun je spenderen of investeren. Eén van de slimste dingen die je kunt doen is een percentage van je inkomen elke maand te investeren in jezelf in persoonlijke of professionele ontwikkeling, oftewel in het beter worden in de belangrijkste dingen die je doet. Feitelijk, als je elk jaar evenveel investeert in je opleiding als in je auto …, dat alleen al zou je rijk maken.

Investeer dagelijks een uur van je tijd in lezen over je vakgebied. Luister naar audioprogramma’s in je auto. Neem deel aan elke cursus die je carrière kan versnellen. Neem persoonlijke en professionele coaching om je te helpen het beste uit jezelf te halen.

Verhoog je ‘Return on Energy’

Eén van de beste investeringen van tijd en geld is in het verbeteren van je vermogen om geld te verdienen.

Door strategisch te plannen, verhoog je je ROI – Return On Investment. Oftewel het (re)organiseren van je activiteiten zodat je meer verdient met je activiteiten en bezittingen.

In je werkende leven zijn je fysieke, mentale en emotionele kapitaal jouw persoonlijke inbreng.

Aan jou taak om te zorgen voor het hoogst mogelijke rendement op je menselijke kapitaal, om je zogeheten ‘Return On Energy’ te verhogen.

Deze manier van naar jezelf kijken moet een belangrijk aandeel krijgen in je houding gedurende je werkende leven.

In de Business Bootcamp krijg je nog veel meer tips hoe je jouw vermogen om geld te verdienen kunt vergroten.

Hier zijn twee dingen die je nu kunt doen om bovenstaande tips direct te implementeren:

  1. Maak een lijst van alle activiteiten die je werkelijk doelgericht doet, niet die dingen die je doet om druk te zijn. Bekijk de lijst en zet ze in de goede volgorde: de belangrijkste voor je business bovenaan.
  2. Maak een lijst van alle dingen die je doet, dag in, dag uit. Bekijk je lijst goed en zet ze in de juiste volgorde: de activiteiten met de meeste waarde voor jouw persoonlijke en professionele succes bovenaan.
    En besluit dan om elke minuut van elke dag aan de belangrijkste taken te besteden.

En dan is het nu aan jou!

Welke activiteiten helpen jou om je vermogen om geld te verdienen te vergroten?

Vermeld jouw top 3 uit de bovengenoemde lijsten in het commentaarveld hieronder.
En kom nog eens terug om anderen suggesties en feedback te geven (en te lezen welke tips anderen jou geven).

Zo til je jouw vermogen om geld te verdienen naar een hoger plan!

Vergeet niet dit artikel door te sturen naar al je:

  • - Facebook-vrienden
  • - Twitter-volgers
  • - LinkedIn connecties
  • en bloglezers...

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
62 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lieke van Deursen
10 years ago

Als ik het bovenstaande mag geloven, klinkt de Business Bootcamp veel belovend! Ook je tips over Return on Energy zijn erg interessant. Dank je wel.

vriendelijke groet,
Lieke

Willy Triest
10 years ago

We zijn nu één week na het Business Bootcamp en wat een week is dat geweest!

Verschillende dagen lag ik rond 04u30 al wakker, bezig met nieuwe mogelijkheden. Dan maar opstaan om 05u00 en met veel enthousiasme beginnen schrijven … en het is nog leuk ook. Wat zeg ik, ‘leuk’? Rit en ik hebben nog nooit zoveel energie en inspiratie gehad. Die nieuwe mind-set is wel degelijk aangekomen, Nisandeh :-).

Time management gaat al stukken beter, maar moet uiteindelijk nog kunnen verbeteren. Het grootste deel op ons Implementation Plan is al afgevinkt maar er blijft een hoop te doen: dit is een fontein die gewoon blijft gaan. In deze stroom gaat alles vanzelf. De arbeid zelf vermindert niet, integendeel, stapels dingen om te realiseren, maar de inspiratie en de ideeën komen vanzelf.

Dit is zo grandioos, en we zijn ingeschreven voor de vervolgtrainingen, maar zelfs ‘ondernemers’ die enkel het Business Bootcamp volgen, kunnen hiermee zo geweldig veel gaan doen. Een dergelijke ervaring is gewoon onmisbaar!

Linda Riel
Linda Riel
10 years ago

Wat mij helpt om geld te verdienen is effectief bezig zijn. Helaas schort dat er op het moment aan. Er lopen veel zaken op het werk, in mijn privé leven en in de zaak die ik aan het opbouwen ben. Mijn werkruimte is een rommeltje, mijn woonruimte ook en daardoor is ook mijn hoofd een zootje. Mijn eerste stap zal dan ook zijn om orde in de chaos te scheppen. Mijn rust weer terug vinden en weer volgens vast schema gaan werken en leven.

And then take it from there . .

Jan Olijve
10 years ago
Reply to  Linda Riel

Beste Linda,

Toevallig: een paar dagen terug hoorde ik iemand zeggen “als je geen rust hebt in je lijf, dan kun je ook naar buiten toe geen rust creëren. Misschien is mindfullness iets voor je.

Jan Olijve

Sandra van der Linden
10 years ago

Mijn top 3:

Timemanagement: mezelf elke dag een doel stellen en me daar op focussen, al het andere kan wachten

Investeren in persoonlijke ontwikkeling: elke dag een half uur lezen in de vakliteratuur die al tijden klaar liggen om gelezen te worden. En de inzichten en wijze lessen implementeren: 10-7-24 regel, geleerd op Business Bootcamp.

Return on energy: elke dag nagaan wat me iets heeft opgeleverd en wat me alleen maar iets heeft gekost, en dan het lef opbrengen om de dingen te skippen die niets opleveren, zowel in werk als privé.

Bart Bouman
10 years ago

1: Niet alles zelf willen doen! Uitbesteden of een fantastisch team bouwen, het werkt nu al.
2: STOP MET MULTI TASKEN. 1 dingetje oppakken en afmaken. Heerlijk, al die kwartjes die vallen! Zaak weer afgehandeld!
3: Focus! Zoveel plannen, zoveel ideeen, en zoveel halve producten, en dat laatste is voorbij!!! Alles op zn tijd, en de belangrijkste zaken eerst! (eigenlijk punt 2 maar dan in het groot!)

VEEL SUCCES MET JULLIE BUSINESS!!!

Jeremine Holt
10 years ago

Wat ik heb geleerd na een periode flink experimenteren met implementatie:

– Neem ook af en toe de tijd voor helemaal niets, voor bijtanken. Het gaat tenslotte om lange termijn en niet alleen om korte termijn. Doe naast time-management dus ook aan energie-management.

– Maak een dagelijkse to-do lijst van slechts 2 of 3 punten. Je kunt beter 2 dingen helemaal goed doen op een dag dan 6 dingen half.

– Denk vaker dan je gewend bent in termen van geld en business. Kies een niche op basis van een plan van iets waar mensen geld voor over hebben en niet op basis van iets dat je zelf waardevol vindt. In de praktijk blijkt dat je toch een combinatie kunt vinden van beiden.

Ilona Visker
10 years ago

Ik ga op informatie-dieet en begin nu meteen met het (minstens) halveren van het aantal nieuwsbrieven wat ik ik nu binnenkrijg.

Ik wil mijn “lege tijd” beter gaan invullen door, zoals in de blog wordt aangegeven, mp3 beluisteren als ik onderweg ben, of een boek/vakliteratuur meenemen als ik weet dat ik ergens moet wachten.

Daarnaast heb ik een vaste tijd in mijn agenda geblokt voor mail en social media en probeer ik tips op twitter te agenderen zodat ik daar maar eens per maand naar om hoef te kijken.

Op ieders succes!

Brigitte van der Loo
Brigitte van der Loo
10 years ago

Mijn belangrijkste acties:
Hulp vragen i.p.v. alles hijgend alleen doen in te weinig tijd > check!
Focus i.p.v. multitasken > check!
De dag beginnen met 5 minuten meditatie ipv direct rennen > check!

Heb weer lekker veel inspiratie en zin in 2012!

Kees van der Stel
10 years ago

Mooi onderwerp.
Mijn drie punten: investeren in mezelf, return on energy, creatie van waardevolle en verrijkende producten.
Een van de vijf rode draden in mijn leven is ontwikkelen en leren.
Mijn leeftijd is 63. Na de middelbare school heb ik in mijn leven vier langjarige studies gedaan, waarvan vele in de avonduren naast mijn werk: Business administration, verzekeringswiskunde, master of strategic marketing en de laatste zeven jaar vele opleidingen, cursussen, leergangen en vele workshops in coaching en counseling, waaronder een master intuïtieve coaching, een master practitioner NLP, een zware en bijzondere transpersoonlijke coaching en counselingsopleiding (bewustzijnsontwikkeling) en een leergang sjamanisme.

Ik heb dus zowel mijn linker- als rechterhersenhelft flink uitgedaagd om te ontwikkelen. Het mezelf ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van mijn levensopdracht van me en dat houdt nooit op.

Het ontwikkelen heeft me sterk verrijkt vooral geestelijk, maar ook materieel. Ik heb prachtige banen gehad, veel geld verdiend en nu heb ik een praktijk in coaching en counseling waarin ik mijn hart heb gelegd en waar ik mijn (geestelijk) kapitaal inzet om anderen te helpen ontwikkelen met een dienstbare houding. Kees

Julia Arnscheidt
10 years ago

Ik ben nu heel bewust begonnen om telkens voor elke activiteit een doel/resultaat te formuleren en ook een deadline te stellen. Dus bv.: we gaan nu een half uur brainstormen over blogposts. Werkt heel goed! Ben veel productiever geworden hierdoor!

Suzanne Trieling
8 years ago

Meer te focussen op 1 ding-> check
Meer investeren in mezelf-> check
Maak elke dag een to do lijst-> check

Martine Verweij
8 years ago

1. Iedere ochtend een reactie plaatsen op deze blog.
2. Mijn checklist afwerken, vandaag ga ik mijn facebook accounts (bedrijfsprofiel en persoonlijk profiel) verbeteren.
3. Iedere week een Mandala-les publiceren.

Ik vind het werken met mijn checklist fantastisch! Heerlijk gefocust en zo kom ik automatisch dichter bij mijn doel :D.

Paul van Aarle
9 years ago

Nou is de vraag natuurlijk: Ben ik op het moment dat ik dit aan het typen ben mijn tijd goed aan het gebruiken en mijn ‘Return on Energy” op de juiste manier aan het inzetten ??

En dat is dan wer afhankelijk van het doel …

Tony Verheij
10 years ago

1: meer de nadruk leggen op het succes van mijn leerlingen.
Hoeveel passief inkomen ik ook heb: “the success of the teacher is messured by the success of his students” ~TV~
2: minder tijd besteden aan praters.
Zovelen praten over dat ze passief inkomen willen, maar doen? Zelfs een stappenplan over passief inkomen wordt niet uitgevoerd.
3: telkens herhalen wat je drive is.
Afgelopen weekend hoorde ik voor de zoveelste keer het verhaal van de jongen die de zee in gaat en NU PAS viel het kwartje. Ik wil het niet graag genoeg.

Mijn bonus is: Alleen Praten Brengt Geen Resultaten.
Ik heb gemerkt: Alleen door anders te DOEN krijg je andere resultaten. Daarom draag ik nu regelmatig een stropdas, andere aanpak, andere woorden, andere doelen. Het resultaat is ook anders! 😉 Ik stond altijd al ‘s morgens op met een lach op mijn gezicht en ga ermee naar bed, maar dat is wel breder geworden sinds een dikke maand.

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
10 years ago

Als start:
– elke dag een hoofdstuk uit Elements of succes lezen
– elke dag beginnen met het maken van een top 6 to-do lijst
– elke dag afvinken wat ik gedaan heb, opschrijven hoe lang ik (ongeveer) met die klus bezig ben geweest PLUS opschrijven waarom ik niet aan de dingen toe ben gekomen die ik wel gepland had (= inzicht verkrijgen)

Ard de Jong
Ard de Jong
9 years ago

Mijn top 3 van activiteiten die ik werkelijk doelgericht uitvoer is:
1. Mijn nieuwe product in de markt zetten
2. Deadlines bij mijn bestaande klanten halen
3. Life Skill University (‘the business is as big as you are’).

Mijn top 3 activiteiten die ik dagelijks doe en die de meeste waarde hebben voor mijn persoonlijke en professionele succes zijn:
1. Visualiseren van mijn doelen
2. Mijn resultaten erkennen en vieren
3. Liefde geven en dankbaarheid tonen voor datgene wat anderen voor mij betekenen.

Lex Linsen
9 years ago

Hahaha, na mijn kreet / commentaar net, komt wel het hele verhaal. Wel raar. Maar goed. Wat doe ik?
1. Ik ben wekelijks in de coachingsopleiding van het Centrum Psychosynthese in Amersfoort, nu in het laatste jaar van vijf. Daar leer ik veel over mezelf. Een top club mag ik wel zeggen. Zeer aanbevolen.
2. Ik plan mijn taken systematisch met Wunderlist en de aanpak van getting things done.
3 Ik doe OCA-workshops en de Business Campus.
Gaat lekker zo. Dat voel ik aan alle kanten. En gun ik iedereen.

Markus Link
10 years ago

En weer een echte eye-opener voor mij:
Ik ben helemaal niet doelgericht bezig en laat me vooral door de dringende zaken bezig houden.
De lijst met doelgerichte activiteiten vat vanmorgen alleen maar 2 punten die ook bijna zijn afgerond:
– Praktijkruimte inrichten
– Beroepsverband aansluiten (wat een formulieren)

Helmy Kleinlugtenbeld
10 years ago
Reply to  Markus Link

Goed dat je er op deze manier mee bezig bent, Markus!

De vraag is altijd of dringende zaken ook belangrijk zijn. Daar begint de filtering. Super dat je doelgerichte activiteiten per dagdeel hebt opgesteld. Heel meetbaar!

Wendy Koopman
10 years ago

Voor mij is ook het allerbelangrijkste de mindset. I’ll only harbour nurturing thoughts, las ik eens in een boek. Mooi en ik weet van een Vipassana meditatie week dat je mind te zien is als een wilde aap welke getemd moet worden.
Vandaar: in training blijven. Elke dag!
Ik luister graag naar het kerstgeschenk van Open Circles, echt een goede manier je mind te trainen en resetten.
Verder: mediteren en het to do lijstje afwerken met plezier.
Weer een goed boek gevonden: Rijk Leven van Avelien Jansen.

Wendy Koopman
10 years ago
Reply to  Wendy Koopman

oeps, ik bedoel nourishing thoughts!

Judith van Altena-Zondervan

mijn top 3 uit de bovenste lijst, gepersonialiseerd (lastig woord trouwens):
1. ROE: return on energy! voldoende slaap plannen, dagelijks bewegen en 3x per week sporten. Tijd inplannen om te lezen, mezelf belonen met opleidingen en interessante bijeenkomsten; inspirerende gesprekken voeren
2. juist timemanagement: ik gebruik een stopwatch als ik met een taak begin, maak vooraf een inschatting in hoeveel tijd ik er aan nodig denk te hebben of hoeveel tijd ik eraan mag besteden. Moet zeggen dat het mijn nieuwe sport is geworden: klopt mijn inschatting of niet!
3. mezelf inspireren door te werken aan mijn mentale kaptiaal. Het is voor mij zo motiverend om na te denken en te spreken (tegen iedereen die het maar wil horen) over mijn visie en missie, mijn overtuiging in mijn vak. Food for Thought!

4e punt: comments geven op de Open Circle site. zet je weer aan het denken en het lezen van de andere comments inspireert me!
dank je wel allemaal.
Judith

Edwin Glaser
10 years ago

1. Aantekeningen van de seminars overschrijven / overtypen zodat ze leesbaar worden en vervolgens de tips nog beter implementeren.
2. In de auto naar de audio/ video cds/dvds luisteren 😉 Herhaling herhaling herhaling.
Lezen van 1 hoofdstuk uit een boek ter vergroting van je financiële of persoonlijke/sociaal IQ.
3. Implementeren

Helmy Kleinlugtenbeld
10 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Overtypen is inderdaad ook een goeie tip! Dank je wel Edwin.
Welk boek lees je voor het vergroten van je financiële IQ?
Succes! Warme groet, Helmy

Edwin Glaser
10 years ago

Hoi Helmy,
Momenteel ben ik Elements of success aan het lezen in verband met Start van de Life Skills University aanstaand weekend!

Marja Dedden
10 years ago

Na de Financial Freedom zijn er een aantal dingen verandert die ervoor zorgen dat ik meer geld kan verdienen.
1. De televisie gaat nog nauwelijks aan. Wat een tijd levert dat op!
2. Ik stap uit mijn comfortzone en pak de telefoon om afspraken te maken voor 1 op 1 gesprekken om een goed netwerk op te bouwen.
3. Ik reserveer iedere dag tijd om mijn kennis te verbredenj door boeken te lezen of door videotrainingen te bekijken.
4. Stap voor stap het geleerde te implementeren
En ondertussen oog houden voor de veranderingen, want die gaan zeker komen.

Wout-Jan Slob
10 years ago

1) Mezelf verder ontwikkelen met het Open Circles Master Degree traject.

2) eenmaal daags telefoon en mail beantwoorden.

3) geen onnodige zaken bekijken en daarmee me tijd verdoen.
Denk hierbij aan nieuws kranten en internet surfen. Dat kost je energie zonder dat je dat direct positieve energie terug geeft. Dood zonde!

Hans Groen
9 years ago

Return on Energy begint met de juiste waarde en aandacht te schenken aan je persoonlijke leven. Investeer in de familiaire relatie, je directe relatie. Geen time management. Ik zie in de verschillende reacties een enorme focus op iets presteren, maar een goede sociale relatie met je omgeving is misschien wel de grootste uitdaging. Dat gaat niet om tijd of ROE metingen, maar om ontspanning, tijd nemen voor je omgeving zoveel als je nodig hebt.
Velen zijn zo druk bezig met en opleidingen en nieuwe business en nieuwe partnerships etc etc, dat de tijd om werkelijk te genieten van je eigen omgeving in de knel komt.
Draai niet een rad voor uw eigen ogen door u zelf voor te houden, dat u daar wel genoeg tijd voor heeft of aan besteed. Er gaat tenslotte maar 24 uur in een dag en 8 uur is al slaap.

Dus misschien maar wat minder geld verdienen en wat meer persoonlijke rust. Een wijs man zei: het gaat niet om hoeveel je verdient, maar om hoeveel je uitgeeft. En tijd besteden aan je sociale omgeving kost U helemaal niets.

Karla Mooy
10 years ago

Was al begonnen met de krant de deur uit te doen, scheelt zo een uur per dag, en in het weekend nog meer. Ook niet altijd standaard de radio aan in de auto, ook zo’n goed idee!

Ben heel goed in persistance, maar kom te snel in de kramp van hard werken, dan is de flow er uit. Dus ga ik mezelf meer voeden door ook vrije tijd en ontspanning in te plannen, meer beweging in de frisse lucht vooral. En mediteren, geeft rust in mijn hoofd.

En tijd om op een afstandje even te kijken naar het lange termijn doel. En of ik nog goed bezig ben, even met een frisse blik. Ruimte voor creatieve gedachten, out of the box. Echt goede ideeën komen als invallen volgens mij, niet door hard na te denken. Maar door juist eerst het hoofd leeg te maken.

Leo van Veenendaal
10 years ago

Drie dingen ga ik anders doen.

1. Alleen belangrijke zaken ga ik eerst oppakken, urgente zaken of liever gezegd, schijnbare urgente zaken, bijvoorbeeld klanten die op onmogelijk tijden mij willen spreken, nee tegen zeggen.
2. Dit eerste half jaar moet nu echt een digitaal product komen op mijn website. Om het voor mij makkelijker te maken, ga ik een samenwerkingsverband aan.
3. Meer gaan beleggen met het vermogen dat ik heb. De euro voor mij laten werken in plaats van andersom.

Leon Romeyn
Leon Romeyn
10 years ago

Marketing
Luisteren en kiken naar audio, dvd’s en internettrainingen
Focus op de core business (marketing, ontwikkeling, netwerken).
Werken aan mijn eigen ontwikkeling door te lezen, audio en dvd te beluisteren en bekijken.
Meer marketing.
Vakliteratuur lezen
Website actueel houden.
Kennis delen via blogs, website en fora
Nog meer marketing
Auto veel meer gebruiken als collegezaal.
Tijd vrijmaken om trainingen te ontwikkelen.
Nog een beetje meer marketing.

Marijke Willems
8 years ago

1 stoppen met social media als social media
2 time management, plannen!
3 doen wat me gelukkig maakt en wat me helpt mijn doelen te bereiken. Anders die ik het niet.
Goede voornemens, nu starten het implementeren 😉

Koen Snoek
7 years ago

1. Het creëren van nieuwe producten
2. Nieuwe blogs schrijven LinkedIn
3. Open Circles blog dagelijks lezen

Een muzikale groet,
Koen

Poul van Hooijdonk
Poul van Hooijdonk
10 years ago

Top 3:
1) Toepassen: De afgelopen weken ben ik MGSPI gaan toepassen, what a powerfull idea! Immers opnieuw een werkstructuur aanbrengen maakt ’t n verschil.

2) Samenwerken: Momenteel heb ik gaan samenwerken met het opzetten van een projecten bureau, immers daar ligt ook mijn focus en hoofdinspanning en door de juiste samenwerkingsverbanden aan te gaan is het resultaat meer dan de som der delen!

3) Presenteren van m’n prestatie: In m’n werk help ik bedrijven met het beheersen van de inkoopuitgaven en zorg ik er voor dat er geleverd wordt volgens de verwachtingen. Ook weet ik op de totale uitgaven zoveel mogelijk besparingen te realiseren. Zo verdien ik al snel m’n salaris terug…

Lotte van Kessel
10 years ago

Return on energy; de dag beginnen en eindigen met een intentie en een gevoel van dankbaarheid.
Geven, geven, geven daarna ontvangen.
Time management; agenda bijhouden én volgen
Investeren in jezelf; me laten coachen in het groter maken van mijn bedrijf
Per week één boek lezen om mijn financiële IQ te verhogen

Maja van der Zijden
Maja van der Zijden
10 years ago

I get up every morning knowing I am a human being, so I can enjoy what ever I am meeting that day. My mission is to be the same inside as in my actions. Treat everybody well knowing in what surroundings I feel good and know that my added value is clear especially for my customers

Jan Olijve
10 years ago

Drie belangrijke punten om, wat ik noem mijn “verdiencapaciteit” te verbeteren:

1. Ik kies ieder kwartaal een thema dat gerelateerd is aan mijn business om uit te diepen. Waar gaat het over, wat is de essentie, hoe kan ik die kennis gebruiken voor de ontwikkeling van mijn aanbod.
2. Ik volg regelmatig vakgerichte trainingen en trainingen die gericht zijn op mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling.
3. Ik werk samen.

Door deze combinatie groei ik tot een deskundiger en evenwichtiger mens die meer toegevoegde waarde bied en daardoor ook ontvang.

Jan Olijve

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago

Belangrijkste voor mijn business:

-Leren (seminars, boeken lezen, opleiding, van anderen, etc.)
-Begeleid worden in het opzetten van mijn bedrijf
-Steeds weer het doel voor ogen houden en alles doen wat ik daarvoor te doen heb en me nergens door laten afleiden

Belangrijkste voor persoonlijk en professioneel succes:

-Me steeds weer afstemmen op wat ik te doen heb (via meditatie, seminars, schrijven, gesprekken)
-Schrijven, schrijven, schrijven
-Actie! Elke dag weer 1 of 2 dingen doen die essentieel zijn voor mijn business

Helmy Kleinlugtenbeld
10 years ago

Allerbelangrijkste voor mij sinds de eerste Business Bootcamp is mijn mindset in het ondernemerschap. Lezen, mezelf laten coachen, trainingen volgen en tijd nemen voor die groei helpen mij enorm.

Dan timemanagement; het systeem dat ik geleerd heb tijdens de Master Enterpreneur werk voor mij heel efficiënt en doelgericht. Wel even de ruimte gegeven om aan te wennen.

Doelen stellen en meten helpt mij ook heel goed. Sinds de Financial Freedom heb ik al 2 grote doelen bereikt in deze eerste maand van het nieuwe jaar. Ook zeker dankzij het werken aan mijn mindset!

Peron van Stralen
10 years ago

Om verbeteringen te reailseren met behulp van mijn kaptiaal doe ik door mijn tijd anders te besteden dan voorheen.

1. Tijd vrij maken om nieuwe business te ontwikkelen, daar hoort mijn ‘vrije tijd’ bij. Tijdens ontspanningstijd komt de creatieve geest vrijwel altijd boven.

2. Het opbouwen met de juiste stappen met een enorme ontwikkeling van de Front-end in afgelopen half jaar. Waar ik voorheen nooit zo veel aandacht aan besteedde. Het werkt heel goed en heeft direct effect op de volgende stappen en omzet.

3. Veel tijd besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Dat geeft me helderheid over wat ik wil brengen. En ook hoe ik het kan leveren.

Het geweldige is dat met vrijwel alles wat ik nu doe zinning is en met veel plezier bezig ben. De hobbels die je tegenkomt zijn met een groter doel voor ogen, minder groot.

Op weg naar een zinvolle samenleving. Gestuurd op behoefte in plaats van alleen op vraag. De komende maanden laat ik meer van me horen over dit onderwerp.

Ilse Schuring
10 years ago

De activiteiten die ik onderneem; seminars bezoeken, filmpjes kijken op youtube om te zorgen dat ik van de mensen die het nl al hebben, het kan leren. spel Cashflowgame spelen.
Hier wordt mij een hoop duidelijk hoe geld werkt.
Ondernemen; ACTIE. doen. anders gebeurd er niets…..alles wat de mensen al hebben; kan wel kijken naar filmpjes maar dat levert niets op. Door te doen wat zij zeggen en hierin mijn eigen beste manier vinden, hoe het voor mij ok is; daar heb ik wat aan!

Willy Triest
10 years ago

Een van de meest frappante momenten van het voorbije Business Bootcamp was een uitspraak van Nisandeh naar aanleiding van een gesprek over een deal die er al op voorhand slecht uitzag:

“Dat gesprek heeft me een half uur gekost en dat krijg ik nooit meer terug”.

Precies dat ene zinnetje sloeg in als een bom!

Lex Linsen
9 years ago

Ik weet niet wat het is maar ik kan artikelen sharen wat ik wil en pagina’s verversen idem, maar ik krijg nooit het vervolg te zien. Is me eerder ook al gebeurd. Welk goud blijft nou onbereikbaar? En wat kan er fout zijn bij mij? Bij jullie werkt het blijkbaar wel.
Hoor het graag als iemand het weet.
hartelijke groet,
Lex

Ron Scheerder
10 years ago

Na deze 2e Business Bootcamp realiseer ik mij nog meer hoezeer mijn mindset t.a.v. het ondernemerschap veranderd is 🙂

Ik heb ruimt 10 jaar best wel geïnvesteerd in educatie en persoonlijke ontwikkeling, maar nog nooit zoveel als de laatste tijd. M.n op het gebied van ondernemerschap heb ik veel tijd en geld geïnvesteerd en het loont.

De belangrijkste activiteiten om mijn inkomen te vergroten zij dan ook:
1) Educatie en training over ondernemerschap (Open Circles Academy trainingen maar ook webinars, videocursussen etc).
2) Investeren in hulpmiddelen die mijn efficiëntie en effectiviteit vergroten
3) Focus houden om mijn gestelde doelen. Dat zorgt ervoor dat ik mijn tijd niet nutteloos besteed.
Wat mij hierbij heel erg help zijn de flip-over die ik vanuit de Master Entrepreneur training heb meegenomen en mijn Financial Freedom Vision board. Deze hangen boven mijn bureau, zodat ik er constant aan herinnerd word.

Ron

Liselotte Visser
10 years ago

MIJN TOP 3:

1. Return on Energy: vandaag vrij genomen om samen te gaan brainstormen hoe we de inspiratie van het Business Bootcamp van afgelopen weekend in actie om kunnen zetten.
2. Time Management: niet dingen doen, maar focus op acties die gericht zijn op het doel.
3. Investeren in jezelf: boeken lezen en cursussen volgen om mijn belangrijkste instrument (ikzelf) te ontwikkelen.

Hiermee zal ik meer resultaat behalen, maar nog belangrijker: het is leuk en motiverend, want je werkt ergens naar toe.

Petra Lanphen
Petra Lanphen
10 years ago

Wat ik doe om produktief te zijn:

– Iedere dag iets lezen om mijn mentale gezondheid te onderhouden en vergroten. Bij voorkeur aan het begin van de dag, zodat ik met de juiste instelling de dag beleef.
– Iedere dag haalbare doelen stellen.
– Alle activiteiten die me afhouden van mijn doelen, proberen te organiseren en uit te besteden.

Het is een ongoing process, maar het begin is er!
Succes allemaal!

Karin van Toor
Karin van Toor
10 years ago

Wat een goede mailing weer, en weer zo confronterend.
-Tijd investeren in plaats van spenderen. Wanneer je er over nadenkt alleen al denk ik ‘oeps’, omdat ik vaak overal en nergens mee bezig ben en dus lang niet direct gericht op mijn business. Nu zo overduidelijk is aangetoond dat multitasking echt niet werkt ga ik dus focussen. Het kan alleen maar beter worden.

– Investeren in jezelf in persoonlijke of professionele ontwikkeling
Dat is voor mij dus lastig. Maar dit weekend heb ik dus een geweldige stap gemaakt door me in te schrijven voor de Master Entrepeneur. Mijn man is bijna ontploft, maar hij begint al bij te trekken.

– Strategisch plannen heb ik eerlijk gezegd nog nooit op langere termijn gedaan. In een goede bui wel eens een paar weken, maar dan kwam daar weer de klad in, because I had NO SYSTEM. (sorry) Ook hier kan het alleen maar beter worden.
Nisandeh, bedank voor deze waardevolle tips. Ik ga nu aan de slag.

Met een vriendelijke, muzikale groet,
Karin

Tonnis van Dam
10 years ago

Wat mij erg goed helpt bij het vinden en behouden van klanten en het creëren van overdelivery is commitment. Commitment aan mezelf om ervoor te gaan en commitment naar mijn klanten om de beste te zijn. De commitment is ook nodig om de activiteiten die je doet doelgericht uit te voeren.

Commitment levert focus, focus levert resultaat.

De activiteiten die je dagelijks doet zijn zeer belangrijk. Anders doe je ze niet elke dag. Ik kijk elke week naar de activiteiten die ik de komende week wil doen en moet doen. Die zet ik in een activiteitenlijst. Vervolgens kijk ik per dag welke activiteiten de belangrijkste zijn om aan te werken. En die voer ik dan uit. Soms kost het meer tijd dan van te voren gepland en kan ik het op die dag niet afmaken, dan ga ik gewoon de volgende dag door, aangezien die activiteit nog steeds de belangrijkste is.

Ik plan bewust ontspanning en investering. Ontspanning in de vorm van massage, sauna, spelen met de kids, avond met mijn partner of vrienden, investering in de vorm van lezen, leren, oefenen, trainen.

Niet dat alles planbaar is, maar veel plannen geeft meer focus 😉

Ik heb een vaste dag voor bloggen, twitteren, website bijwerken, faceboeken, linkedinnen en dat soort nieuwe werkwoorden. Die vaste dag helpt mij om daar bewust aandacht voor te maken.

Nog even en de bovenstaande geldboom groeit in mijn tuin. YES!

Marja Dedden
10 years ago
Reply to  Tonnis van Dam

Hi Tonnis,
Ik merk dat ik snel geneigd ben te lang bezig te zijn met LinkedIn etc. Jouw opmerking dat je daar een vaste dag voor in de week neemt opens my eyes. Een vaste dag voor dat soort dingen voorkomt veel tijdsverlies op de andere dagen. Dank je wel voor de tip.

Dave de Lange
10 years ago

Op dit moment staat voor mij op 1 het verbouwen van de ijssalon van mijn jongste (stief)zoon, die deze net van ons heeft overgenomen.

Over 6 weken moet de zaak open en dus gaat al mijn aandacht en energie hier naartoe.

Ik verdien hier niets mee en ik bouw ook niet aan mijn eigen business. Dit valt volledig onder de noemer “contribution”.
Het was fantastisch dat hij samen met zijn vriendin is meegegaan naar het Business Bootcamp.

Dat moet wel een vliegende start voor hen worden !
Ze waren in ieder geval laaiend enthousiast na afloop.

Vanaf maart zal ik mij volledig wijden aan mijn eigen business.
Alle aantekeningen van de verschillende seminars liggen klaar op mijn bureau om uitgewerkt te worden.

En ik moet zeggen: ik kan niet wachten !!!

Op 2 : deze week komt er een redactioneel stuk over mijn eigen business in de krant met een kortingsbon voor een workshop of cursus. Dus ik richt mijn overgebleven aandacht op de aankomende cursussen…

Op 3: Mijn zakelijk e-mail verkeer zo goed mogelijk blijven doen ondanks het verbouwen. En ik ben voorzichtig begonnen wat meer aandacht aan LinkedIn te besteden.

Rita Willaert
10 years ago

Waardevolle dingen creëren is zeker nodig,en zorgen voor de juiste doelgroep natuurlijk, anders gaat je potentieel verloren.
Als je voor iedereen blijft werken bereik je je doel niet, specifeer wie je wil helpen, wie er kan voor zorgen dat JOUW potentieel en HUN potentieel helemaal benut wordt.
Na de Business Bootcamp zijn mijn ogen echt open gegaan.IK doe mensen én mezelf te kort als ik zo blijf aanmodderen.
Ik bereik dan te weinig mensen om financieel op eigen benen te staan, en de cliënten kunnen niet profiteren van mijn gaven.

Marco C. de Bruin
10 years ago

Mijn activiteiten om geld te verdienen:

1. Een media arm dieet en dat levert mij echt heel veel tijd en rust op!

2. time-management, dus ook vrije tijd inplannen

3. mezelf salaris betalen, zodat heel duidelijk is hoeveel geld ik kan besteden elke maand. Dit heb ik nu 1 jaar vol gehouden en ik ben ‘rijker’ dan ooit:
– Ik houd veel meer geld over
– ik ervaar dat ik met minder geld heel goed kan leven. En ik koop mijn eten bij de biologische winkel, dus niet echt goedkoop.

4. Werkelijk oprecht netwerken, dat levert mij veel meer vertrouwen op en uiteindelijk meer opdrachten.

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago

Hee Marco,

Ik hoor dat jij het super hebt gedaan op het podium van de Business Bootcamp afgelopen weekend. Wat ben jij goed bezig! Keep on going…

Jacqueline Lammerts
10 years ago

Hé Marco, ik hoor dat je goed bezig bent!!! Top van je.

Lotte van Kessel
10 years ago

He Marco!

Ik heb van je genoten op het podium.
Energie, enthousiasme, vuur en succes straalde je uit.
Geweldig!!

Brigitte van der Loo
Brigitte van der Loo
10 years ago

Ja Marco, dat was een goeie presentatie zondag. Helder en vrolijk. En dus daarom inspirerend. Ik hoorde achteraf ook in onze ‘clearing’ ‘s avonds, dat het je veel heeft opgleverd. Echt tof vind ik dat. Gefeliciteerd!

Sharda Bakridi
Sharda Bakridi
9 years ago

Oprecht netwerken en mijzelf als zelfstandig ondernemer actief naar buiten brengen door social media. Onbekend maakt onbemind. Iedereen veel succes !

Reinier Bloem
10 years ago

Door

1) afstand te nemen van wat ik zakelijk doe,

2) de wereld vanuit andere perspectieven te bekijjken

3) het succes van andere mensen en organisaties te modelleren

vergroot ik mijn vermogen om inkomen te genereren.

Selma Guiking
Selma Guiking
9 years ago

Allereerst een tip voor iedereen die uren wil bijhouden: gebruik de gratis tool toggl.com. Druk op start als je ergens aan begint en op stop als je klaar bent. Helpt je ook om gefocussed te blijven, je bent tenslotte aan het ‘meten’.

Investeren en niet spenderen! Dat is volgens mij dé enige echte route naar succes, op welke manier dan ook: investeren in je ontwikkeling, in je materialen, in je klant contacten, in je team, in je gezondheid etc. En je bent zo sterk als je zwakste schakel, dus investeer daar (die zwakke schakel dus) als eerste in!

Mijn belangrijkste taken op een dag:
1. klanten begeleiden. Dat is nu eenmaal mijn business en zolang ik ook uitvoerend trainer ben dus de belangrijkste taak.
2. marketing, marketing en nog eens marketing. Want zonder dat geen klanten.
3. Overleg met, ondersteuning van en uitbreiding van mijn team, zij nemen tenslotte veel werk uit handen en maken dat ik weer tijd kan vrijmaken om…. juist: te investeren 😀