Lees dit NIET… als je de waarheid niet aankunt!

6385 views | 123 reacties |
shares


We hebben bijna geen tijd meer…

  • Vorige week werd de Euro nog weer eens (voorlopig) gespaard, toen de Europese leiders Griekenland redden door de banken te dwingen de helft van hun verstrekte leningen aan Griekenland als verlies op zich te nemen. Ook werd het Europees noodfonds tot 1.000 miljard euro verhoogd, om de slagkracht van het fonds te vergroten en zo te voorkomen dat zwakkere eurolanden onderuit gaan door de crisis.
  • Aan de andere kant horen we steeds vaker dat Duitsland begonnen is met het drukken van Duitse marken, als voorbereiding om de Euro te verlaten (zie: Germany Prints Old Currecny in Case Euro Ditches).
  • En… een nieuwe studie voorspelt de vernietiging van het Westerse bancaire systeem in de eerste maanden van 2012, voornamelijk als gevolg van het onvermogen van de EU om adequaat in te grijpen in de voortdurende kredietcrisis (zie: GlobalEurope Anticipation Bulletin)

Dit soort scenario’s zorgen ervoor dat jij de verliezer bent!

En ik wil je niet beledigen, maar het is een feit dat de middenklasse de grootste verliezer is in de economie van vandaag.

Als je niet weet hoe geld werkt en hoe de regels met betrekking tot geld zijn veranderd, dan blijf je worstelen op financieel gebied. Je steekt dan je hoofd in het zand en wacht wanhopig af tot iets of iemand je komt redden.

Ik heb een belangrijke boodschap voor je, in deze video die we een paar weken geleden hebben opgenomen…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y-8xP4Lc_Jw[/youtube]

We hebben geen tijd te verliezen.

Het is nodig dat je de nieuwe regels met betrekking tot geld leert, dat je begrijpt hoe geld werkelijk werkt, en hoe je je geld voor jou laat werken.

In de Financial Freedom training groeit je financiële intelligentie, zodat je financieel vrij kunt worden ongeacht hoe de economie “buiten” ervoor staat.

Om financieel vrij te worden moet je stoppen met denken aan rijkdom in termen van geld.
Geld is slechts een bijproduct van jouw financiële intelligentie.

Het was veel gemakkelijker om geld te verdienen met de oude regels rondom geld, want het enige wat je hoefde te doen was hard werken, sparen en behoudend investeren.

Tegenwoordig is het veel moeilijker om geld te verdienen en het te behouden – als je geen hoog financieel IQ hebt. Dat is waarom de kloof tussen rijk en arm groeit en waarom de middenklasse wordt weggevaagd.

Wanneer je niet kunt omgaan met het feit dat de regels rondom geld zijn veranderd, dan kan ik je niet helpen.
Als jij het geldspel volgens de oude regels blijft spelen, dan zul je de waarde van je geld in de komende maanden zien verdwijnen.

Geen goed nieuws wat ik je meegeef, maar dit is hoe ik het voorzie…

Wat denk jij?

Ik ben nieuwsgierig van je te horen hoe jij denkt dat 2012 er financieel uit gaat zien? Wat staat er te gebeuren in jouw vakgebied? Wat moet de rest van de wereld weten?

Plaats jouw bijdrage in het commentaarveld en kom nog eens terug om bij te dragen aan de conversatie.

En vergeet niet dit artikel en de video door te sturen naar al je:

  • - Facebook-vrienden
  • - Twitter-volgers
  • - LinkedIn connecties
  • en bloglezers...

Op jouw succes, Nisandeh

123
Leave a Reply

avatar
63 Comment threads
60 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
60 Comment authors
Annet NijhofMarja DeddenSofie De SmetMugen ConvalescoDebbie de Jong Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Saskia Frankena
Gast
Saskia Frankena

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot voor een paar jaar een financiële intelligentie van nul had. Ik werkte hard, probeerde niet te veel uit te geven, dacht dat we het goed geregeld hadden met de hypotheek en voelde me veilig ten aanzien van ons pensioen. Maar ik ging er dan ook vanuit dat ‘het systeem’ ons ter wille was. Inmiddels is mijn vertrouwen in al die instanties danig verkruimeld. En dat baart mij veel zorgen. Niet alleen omdat het mij persoonlijk zal raken en ik er ongetwijfeld last van zal hebben, maar vooral omdat ik zie dat een heleboel… Lees verder »

Anouk Plantinga
Gast

Saskia, een heel herkenbaar verhaal!
Ik ken ook dat dromen van een wereld zonder geld. Maar zo is het niet en we moeten ermee dealen. Dan kunnen we dat maar beter op de best mogelijke manier doen, toch? Gelukkig is er Open Circles…zucht.

Marja Dedden
Gast

Hi Saskia, Jou ideaal van een wereld waarin je geen geld nodig hebt wordt op kleine schaal al gerealiseerd. Vanuit Engeland overgewaaid: de Transitie-beweging. Korte beschrijving overgenomen van transitiontowns.nl: Transition Towns zijn lokale gemeenschappen in grote en kleine steden, dorpen, wijken of eilanden, die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk en meer duurzaam te maken. Piekolie en klimaatverandering zijn de meest belangrijke drijfveren om in actie te komen met projecten aan de basis van onze samenleving. Transition Towns werken aan praktische oplossingen en laten zien hoe iedereen die zelf kan uitvoeren.… Lees verder »

Saskia Frankena
Gast
Saskia Frankena

Ik weet eigenlijk niet of het wel zozeer het geld is dat ik zou willen missen. Het is meer dat ik mij afvraag of wij wel met zijn allen achter de juiste waarden aan rennen. Zoals ik in mijn stukje ook al opmerkte, ik maak mij vooral veel zorgen over de uitsluiting van mensen en groepen mensen. En dat heeft veel met de onbereikbaarheid van bronnen van allerlei aard te maken. Soms sombert het een beetje en doe je zo’n verzuchting. Maar ik weet natuurlijk ook wel dat niet elke samenleving zonder geld een idylle is. Dat heeft volgens mij… Lees verder »

Marja Dedden
Gast

Hallo Saskia, Ik herken het laatste stuk. Ik had ook zo’n man. En je begrijpt nu meteen door had, dat dit niet gewerkt heeft. Wanneer je partner echt niet mee wil groeien moet je vroeg of laat de keuze maken….. Ik heb dat 22 jaar geleden al gedaan. En wat een energie kreeg ik daarvoor terug! Mijn huidige partner groeit wel met mij mee. We kunnen nog niet samen naar de trainingen, maar zodra dat mogelijk is gaat dat ook gebeuren.

Karin van Toor
Gast
Karin van Toor

Hoi Saskia en Marja, Ook ik heb zo’n dwarse man. Hij blijft vast houden aan zijn eigen ideeen en wil ook niets weten wat ik bij Open Circles geleerd heb. Zelfs de cursus die mijn zoon aangeboden kreeg, Financial Freedom, vind hij eigenlijk niet nodig.’ Wat moet iemand van 15 daar mee, het hotel en de maaltijden moeten dan ook betaald worden en hij moet weer van school verzuimen.’ Dit leverde een fikse discussie op. Bijna liet ik me humeur verknallen, maar bedacht toen dat we leerden dat woorden geen pijn konden doen, maar onze gedachten. Yes, het kriegelige gevoel… Lees verder »

Saskia Frankena
Gast
Saskia Frankena

@Jeremine,

Dank je wel voor je hart onder de riem. Vanmiddag een gesprek gehad met weer iemand waarmee ik waarschijnlijk samen ga werken. Zodat mijn bedrijf sneller en kwalitatief beter werk kan gaan leveren. Samen met mensen die aangeven dat ze wel in mij geloven en ook graag met mij het vaarwater ingaan. Dan weet ik het weer helemaal: ik ga het gewoon maken! Stapje bij stapje komt dichterbij wat ik voor ogen heb.

Een bedrijf dat jou als ondernemer zorgeloos zichtbaar laat zijn op het internet.

Dat wordt mijn 2012 dus.

Jeremine Holt
Gast

Hoi Saskia, Die negativiteit in je omgeving en dat cynisme kunnen zo fnuikend zijn. Ik denk dat iedereen daar wel mee te maken krijgt. Is het geen partner, dan zijn het wel mensen uit familie- of vriendenkring. Jaloezie, overbezorgdheid, onwetendheid, twijfels, eigen onvermogen, starheid, onwennigheid. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen je succes gunt. Bewust dan wel onbewust. En zelfs als ze het je wel gunnen, dat ze doorhebben hoe het werkt. En dat het nu anders werkt dan vroeger. Gewoon doorgaan. De aanhouder wint. En als ze merken dat het werkt en ze hebben het goed met je voor,… Lees verder »

Saskia Frankena
Gast
Saskia Frankena

Hai Marja, Wat fijn voor je dat je nu wel kunt groeien! En dat je die keuze hebt kunnen maken. Ik heb dat toen niet gedaan, deels omdat ik het niet zag. Inmiddels zie ik wel dat ik zijn gedrag voor een groot deel ook in stand gehouden heb. Nu ik dat niet meer wil gaan de hakken volop in het zand. Maar goed ik wil wel vooruit, temeer daar we ook nog kinderen hebben die willen studeren en een veilig dak boven hun hoofd. Echter dit weekend werd duidelijk dat mijn partner helemaal nergens in gelooft en vind dat… Lees verder »

Marja Dedden
Gast

Ik ben opgegroeid met de idee dat je alleen je geld kan verdienen met een baan. Hoe hoger opgeleid, hoe hoger je inkomen. Daarnaast leer je dat de overheid ook voor jou verantwoordelijk is. Wanneer je arbeidsongeschikt wordt, werkloos raakt of met pensioen gaat, dan krijg je een uitkering. En ja, daar heb je zelf ook aan bijgedragen. Feit is nu dat dit stelsel onbetaalbaar wordt. Ik kan daar kwaad over worden en protesteren, maar schiet ik daar wat mee op? Ik kan mij beter realiseren dat ik zelf verantwoordelijk ben en ervoor zorgen dat welke maatregelen ze ook verzinnen,… Lees verder »

Wout-Jan Slob
Gast

2012 word een jaar waar in ik juist meer ga verdienen dan in 2011 en daarnaast ook nog meer tijd over hou om leuke dingen te doen. Ik krijg steeds meer het besef dat hard werken niet nodig is om goed te kunnen leven. Je leeft dan immers niet meer je werkt.. Om later te kunnen leven.. als die dag ooit komt. Pensioen een instortende huizen markt. Ik geloof inderdaad niet meer in het systeem van vroeger. Een maandelijkse hoge cashflow is voor mij het alternatief. Dat ik leuke dingen kan doen naast het werk en dat ik niet meer… Lees verder »

Esther van den Enden
Gast

Het wordt me steeds duidelijker hoe weinig ik weet over geld en financiën. Genoeg om nu geen schulden te hebben en ook ieder jaar weer geld terug te krijgen van de belastingdienst. Niet genoeg om te weten wat we doen wanneer we een nieuwe hypotheek afsluiten. En dan vertrouwen we dus op de adviezen van de hypotheekadviseur. Ik weet niet hoe de toekomst er uit komt te zien. Ik weet dat alleen positief denken niet genoeg is – het is nodig te weten waar we mee bezig zijn. Ik weet ook dat als we met zijn allen doemdenken de toekomst… Lees verder »

Jeremine Holt
Gast

Ik ben heel benieuwd wat er de 19de gaat komen.

Waar ik voor mezelf graag meer over zou willen weten, is hoe je ermee omgaat dat geld energie is. Voor mij heeft dat het afgelopen half jaar betekent dat ik er enorm veel energie in heb gestoken om m’n inkomen te verbeteren. Dat laatste is (jippie hoera) gelukt.
Echter, ik merk dat ik fysiek gezien niet in dit tempo door kan gaan, terwijl het financieel gezien nodig is om het tempo nog op te voeren.
Er zijn dus slimmere manieren nodig.

Mariken de Kok
Gast

Wat mijn vraag nog is over geld.. Ik ben bezig met “sparen” voor mijn financial freedom account. Maar ik kom nog steeds geen opportunities tegen waarbij ik het account kan inzetten.

Heeft iemand ideeen? Thanks!

Marja Dedden
Gast

Op het gebied van Multi Level Marketing zijn er genoeg mogelijkheden, maar dat moet je wel liggen.

Bas Walraven
Gast

Beste Nisandeh, Ik heb vorig jaar al een besluit genomen om op een andere manier een tweede inkomenstroom op te bouwen om minder afhankelijk te zijn van de traditionele wijze van geld verdienen en de risico’s die dat met zich meebrengt zoals je ook stelt. Samen met mijn partner hebben wij ons aangesloten bij een netwerkorganisatie. Mensen die geïnteresseerd zijn kopen hun verzorgingsproducten direct van de fabriek en deze betaald een commissie over deze aankopen aan degene die ze direct of indirect heeft aangebracht. Deze producten bevatten geen schadelijke, chemische stoffen en zijn daarmee substantieel beter voor de mens en… Lees verder »

Marja Dedden
Gast

Hi Bas,
Ik ben bekend met jouw manier van passief inkomen creëren. 10 jaar geleden heb ik w.s. hetzelfde bedrijf leren kennen. Voor mij heeft dit uiteindelijk niet gewerkt. Het zal uiteraard aan mij gelegen hebben, maar feit blijft dat niemand in het noorden (Groningen, Friesland en Drenthe) blijvend succes heeft bereikt. Ik sta nog steeds achter de producten en de condities waarmee het bedrijf werkt. Ik weet dat de formule kan werken, maar heb de conclusie getrokken dat dit niet mijn ding is. Ik ga naar een andere manier voor passief inkomen op zoek. Ik wens jou alle succes!

Mirjam Stoffels
Gast
Mirjam Stoffels

Onze generatie is opgegroeid met de woorden: ‘Ga naar school, haal goede cijfers, zoek een baan met goede [secundaire] arbeidsvoorwaarden, werk hard, leef zuinig, spaar en blijf uit de schulden, zorg voor een goed pensioen.’ Regels die voor onze ouders uitstekend werkten, voor ons niet meer… Na 18 jaar dienstverband verloor ik in 2007 mijn baan. [so much voor een baan met goede [secundaire] arbeidsvoorwaarden]. Ik volgde een opleiding en ben sinds 2008 werkzaam als zelfstandige. Als werknemer in mijn eigen bedrijf. Voor de ‘worst boss’ die je je voor kunt stellen, zoals Nisandeh het zo mooi weet te verwoorden.… Lees verder »

Lotte van Kessel
Gast

Nog nooit heb ik problemen met geld of inkomen gehad. Ik leefde naar wat ik had, maar werkelijk een idee hebben over hoe het werkt met geld? Nou, nee. Ik had zelfs een oordeel over mensen die (te veel) met geld bezig zijn. Nu heb ik besloten dat ik alles ga leren wat er te leren valt. Dus ik zal er zijn in December bij de Financial Freedom.

Robert Rosier
Gast

Wat zou het toch fijn zijn als iedereen een ‘conscious millionaire’ was. Als je ziet hoeveel er is, maar hoe slechts het wordt verdeeld, zijn we eigenlijk allemaal rijk. Dat Nisandeh ons er op wijst dat we op de oude manier niet verder kunnen en zijn uitleg erbij… hopelijk opent het onze ogen en komen we op die manier tot een andere aanpak met zijn allen.

Tony Verheij
Gast

Beste Robert,

een wijs mens rekent rijkdom nooit in harde valuta!
Iedereen is veel rijker dan hij zich beseft.

Als je kijkt op de Facebookpagina van “A tot Z Glorie” begrijp je mij beter.

Niet alles in het leven komt een mens aanwaaien, het helpt als je bepaalde dingen uitvoert..
Dingen die je leert in de Financial Freedom Intensive bijvoorbeeld 😉

Tony Verheij

Tony Verheij
Gast

Dankzij Nisandeh heb ik erg veel geleerd over geld en passief inkomen (eenmalig werken en blijvend cashen) . En wat ik ook gemerkt heb: implementatie is de key naar succes! En ik heb zoveel geïmplementeerd en zoveel geëxperimenteerd dat ik een expert ben geworden in passief inkomen. Op mijn website en blog neem ik mensen mee aan het handje op het pad om ook zelf passief inkomen te verdienen. Geld verdienen aan internet via Bol.com bijvoorbeeld. Het is zo eenvoudig om geld te verdienen, als je de weg maar weet… Afgelopen weekend heb ik voor het eerst de Cashflowgame gespeeld… Lees verder »

Anouk Plantinga
Gast

Tony, je zegt het: implementatie is the key to success. Daar ben jij een kei in, ik heb je het afgelopen jaar zien groeien. Ik heb daar zelf meer moeite mee, barst van de ideeen, maar implementeren is ee ander verhaal. Ik zou meer bij jou moeten afkijken. Hoe doe je dat? Dat ga ik dus gewoon doen.
Voor mij gaat 2012 juist aan alle kanten rijker worden, dat weet ik zeker!

Mugen Convalesco
Gast
Mugen Convalesco

Wat Anouk hier aankaart, is waar ik jarenlang (decennia lang inmiddels) tegen aan heb gelopen. Het ging haast tegen mijn natuur in bepaalde momenten van inspiratie te laten varen. Niet zomaar laten varen, maar gewoon niet implementeren om wat voor reden dan ook. Het principe van ‘momentum’ , waar vele goede sprekers en trainers het over hebben, heeft mij enorm geholpen. Het principe is eenvoudig (voor hen die er nog niet bekend mee zijn): onderneem direct na je idee of moment van inspiratie minimaal 1 relevante actie. Nog voor je gedachten je in de weg kunnen zitten, gewoon doen. Dat… Lees verder »

Diederik van der Boor
Gast

Hoi Anouk,

Niet implementeren is een mindset ding, net als ieder ander ding wat je nog niet bereikt hebt. Als je een nieuwe richting opgaat, kom je oog in oog met je voorheen verborgen “roadblocks”.
Hoe meer je gaat implementeren, hoe meer je die in beeld krijgt, en ook kunt overwinnen. Blijven groeien 🙂

Mirjam Stoffels
Gast
Mirjam Stoffels

Het spel CashFlow van Robert Kiyosaki is een echte aanrader. En nog leuker: speel het met je kinderen in CashFlow for Kids! Onze zoon is 7 jaar en onze dochters zijn 5. Zij weten nu al van income, passive income, assets en liabilities [inkomen, passief inkomen, activa en passiva]. Dit is volgens mij het allerbelangrijkst. Wij zijn de generatie van de verandering. Van de oude waarden van onze ouders: ‘Doe je best op school, vind een goede baan, spaar en zorg voor je pensioen’ naar nieuwe waarden en een nieuw financieel bewustzijn. Laten we onze kinderen daarin meenemen en hun… Lees verder »

Jeannette Bal
Gast

hI Mirjam,
Is dit spel ergens te koop?

Jeannette Bal
Gast

Hi Tony

Ik kan 18 nov. niet, als je het een andere keer nog eens organiseer hoor ik het graag.
19 nov. kan ik ook niet, maar ik ben erbij tijdens de Financial Freedom in december.

Intussen ga ik het spel eens bekijken.

tot gauw
Jeannette

Leon Romeyn
Gast

Eigenlijk heb ik nog niet zo nagedacht over mijn financiële ontwikkelingen in 2012. Ik ben hard bezig om mijn business verder uit te bouwen en daar een inkomen me te genereren. Mijn bijdrage aan de samenleving richt zich op het belang van ANDERS GEDRAGEN en ANDERS COMMUNICEREN. Het uitgangspunt daarbij is simpelweg dat meer van hetzelfde doen niet meer werkt. Jij, ik, wij allemaal zullen op een andere manier moeten leren, kijken, spreken en doen dan we tot nu toe hebben gedaan. Ik bied ondernemers in het midden- en kleinbedrijf deskundige ondersteuning bij het anders doen. Ik verwacht ook dat… Lees verder »

Monique van Laarhoven
Gast

Ja het is duidelijk dat er veel gaat veranderen.Mijn gevoel zegt dat eerlijk het langst duurt.En om eerlijk in crisistijd meer geld binnen te halen lijkt me moeilijk. Ik zou dan ook kunnen kiezen voor het kopen van harde valuta denk aan de chinese yuan .
Maar het verhaal vd hypotheek maakt me ook erg nieuwsgierig dus wil hier graag meer duidelijkheid over.
wie weet toch die 19e naar Nieuwegein

Jeremine Holt
Gast

Monique,
Je zegt wat ik denk.
Eerlijk blijven. In crisistijd.

Daar heb ik geregeld zo m’n twijfels bij.
In het groot, maar net zo goed in het klein.
Ook voor wat betreft manieren die aangedragen of uitgedacht worden om geld te verdienen.

Jeremine Holt
Gast

Alles dat ik me ooit in m’n leven wenste en waar ik me voor inzette, kwam op den duur in m’n leven. Dat waren mooie en inspirerende dingen, maar ook wel e.e.a. aan mensen en gebeurtenissen die achteraf minder goed bleken uit te pakken dan de bedoeling was. Geld heb ik nooit in m’n leven gewenst. Dat mocht niet van mezelf en ook de omgeving werkte er niet aan mee. Dat moest vanzelf komen ofzo, als ‘beloning’ bijna voor het niet wensen en het er niet mee bezig zijn. Resultaat: geld is bij mij een schaars goed. En dat is… Lees verder »

Shirley Algera
Gast

Hallo Eva, Ik herken veel in je verhaal en in het verhaal van Jeremine. Ben momenteel aan het afbouwen met het relatie bemiddelings bureau omdat ik vind niet genoeg te kunnen betekenen voor de cliënten zeker in verhouding tot de kosten. Dus ik volg mijn hart en stop met inschrijven. En nu zit ik echt in de problemen. De schulden worden groter en ik weet niet hoe ik nu verder moet. Want zonder één euro over te hebben heb je het gevoel klem te zitten. Ik snap helemaal niets van geld en heb me er nooit mee bezig willen houden.… Lees verder »

Saskia Frankena
Gast
Saskia Frankena

Hi Shirley, Ik neem uit jouw verhaal een hoop verwarring waar. Je weet wat je niet meer wilt, deed blijkbaar iets waar je niet oprecht achter kan staan en bent daar nu mee gestopt. Is dat de ware reden? Wat ik mis in jouw relaas is een doel, wat zet je er voor in de plaats? Waar ga je je op richten, wat zijn jouw sterke punten. Wat kun je opzij zetten om jezelf de tijd en de ruimte te geven om een nieuwe richting aan je leven te geven. Ik herken dit wel hoor, zo liep ik er een… Lees verder »

Mariken de Kok
Gast

Hi Shirley,

Ik begrijp je helemaal dat je tegen een muur loopt omdat je de puzzel niet opgelost krijgt. Het inschrijven van klanten die je naar je eigen mening niet goed kan helpen voelt ook niet goed.

Al ken ik je niet, ik weet zeker dat je een talent hebt waarmee je mensen blij kunt maken. Vraag je klanten wat ze willen en geef het ze… Is de simpele stelling, maar oh zo waar. Je hoeft het alleen maar te vragen, wat ze zo op prijs stellen en geef ze dit!

Heel veel succes met je puzzel! Je komt er vast uit!

Helmy Kleinlugtenbeld
Gast
Helmy Kleinlugtenbeld

Die kritische massa komt, Jeremine. Daar ben ik van overtuigd! Jij ook? Door alles wat er nu in de wereld gebeurt wordt de mens teruggeworpen op zichzelf. Mensen worden gedwongen verantwoording te nemen voor zichzelf en te gaan bekijken ‘wat wil ik nou eigenlijk echt’. Daardoor gaan er steeds meer mensen aan zichzelf werken en dan ontstaat de kritische massa. Wat Nisandeh met zijn trainingen doet is puur bewustwording. Hoe ga je om met je bedrijf, met je geld, met jezelf? Dit heeft tot gevolg dat je na gaat denken en je eigen keuzes gaat maken. Zo ontstaat langzaam maar… Lees verder »

Jeremine Holt
Gast

De echt grote omslagen komen altijd ongemerkt binnen op plaatsen waar je ze niet verwacht.

Ik ben niet juichend. En ook niet overtuigd.
Maar wel zo bewust als mogelijk.

In de mensheid heb ik weinig vertrouwen. En dat wordt er niet beter op. Ik heb ook geen vertrouwen in pasklare oplossingen.

Maar ik heb wel een groot vertrouwen in mensen. En raar genoeg ook wel in iets als karma. Want iets dat uit balans is, zoekt altijd weer een weg om in balans te komen.

Marja Dedden
Gast

Hallo Jeremine en Shirley, Te weinig of helemaal geen geld kan je inderdaad flink wat stress bezorgen. Ik weet daar alles van. Wat ik een aantal jaren geleden geleerd heb is erop vertrouwen dat er voor je gezorgd wordt. In die zin dat als je het los kan laten er dingen op je pad komen die je helpen. Uit onverwachte hoeken komt “ineens”geld tevoorschijn. Dit is niet een excuus om dan verder maar niets te doen. Zeker niet, maar het geeft je wel meer rust en zorgt dat je kansen die voorbij komen ook beter ziet. Van de Financial Freedom… Lees verder »

Mariken de Kok
Gast

Wat een fijn advies Marja! Ik voel me al meteen meer ontspannen 🙂

Het zorgen maken over je inkomsten werkt niet echt constructief. Dan wordt je eigenlijk een beetje te gestresst en kun je niet meer helder na denken over oplossingen en deze ook uitvoeren. Bedankt!

Marja Dedden
Gast

Your welcome!
Lijkt me leuk om je een keer “live” te spreken. Wie weet binnenkort bij een training van Open Circles.

Reinier Bloem
Gast

Een deel van onze welvaart is al weggevaagd: – huizenprijzen zijn gedaald en zullen in Europa verder dalen – pensioenuitkeringen zijn al verlaagd en zullen in de toekomst alleen maar verlaagd worden Verder – spaargeld levert geen drol meer op – geld lenen is veel moeilijker en duurder geworden – politici vluchten nog steeds naar “financial engineering” als oplossing. Helaas weet iedereen dat we daarmee niet uit de crisis zullen geraken. Het vertrouwen is weg. We zullen met z’n allen weer moeten bouwen ipv angstig wegkruipen. Opportuniteiten zien en pakken. Ons economisch model is gebouwd op groei. Aangezien de bevolking… Lees verder »

Marja Dedden
Gast

Spreiden van spaargeld, korte termijn vastzetten. Ik krijg het gevoel dat ik dan eerst veel meer kennis van de financiele markt moet hebben. Heb je nog tips !

Drs. Anneke Kaptein
Gast

Hoi Allemaal, 2012 wordt financieel gezien een jaar van drastische besluiten met ingrijpende gevolgen. Bodemloze putten waar geld alleen maar in verdwijnt, vragen daarom, en je kan maar beter voorbereid zijn. Op mijn vakgebied van Coaching en Advies wordt in 2012 het kaf van het koren verder gescheiden en hebben zelf pareltjes in de branche het moeilijk te blijven stralen. Tijd alle zeilen bij te zetten: Laten we meer leren over financiën zodat je daar zo goed mogelijk zelf verantwoordelijkheid in kan nemen. Tony thanks voor de tip van de Cash Flow Game! Ik zou zeggen, laat je al even… Lees verder »

Debbie de Jong
Gast

Zo eerst ons aangemeld voor de 19e! Ik ben geen econoom en kom er ook steeds meer achter dat alles wat je hoort via de media je zeker NIET op een financieel hoger plan gaat tillen. Daarom hou ik me ook helemaal niet bezig met de info die via de media over onze economie naar ons toe wordt geslingerd. Echt tijd verspilling! Ik ben een optimist en daarnaast realiseer ik me heel goed dat we in een donkere financiële wolk terecht zijn gekomen. Ik geloof ook dat al het geld (voor de oude dag) waar ook ik jaren lang voor… Lees verder »

Monique van Laarhoven
Gast

Hoi Debbie,

Ben benieuwd of je naar de info avond bent geweest.
Helaas kon ik zelf op het laatste moment niet meer komen.
Heb je misschien waardevolle info die je wilt delen?
Zou ik fijn vinden zodat ik weet wat ik gemist heb.

gr Monique

Debbie de Jong
Gast

Hoi Monique,

Helaas kan ik je niets vertellen. Ik ben ook niet geweest. Mijn planning van zaterdag liep anders dan verwacht en kwam hierdoor veel later thuis dan verwacht. Het lukte me niet meer om op tijd in Nieuwegein te zijn. Ik heb me toen maar afgemeld. Ik hoop een volgende keer wel aanwezig te zijn.
Hartelijke groet,
Debbie

Wendy Koopman
Gast

Heel interessant en boeiend om na te denken over .. geld. Ik heb er laatst een heel goed boek over gelezen: het boek van OVERVLOED Geld, Kracht & Liefde. Het idee is dat Geld hetzelfde is als Kracht en Liefde. Het is een zelfde energie-stroom. Hoe ga ik om met geld? Zorg ik er goed voor? Wat voor ideeen heb ik erover? Allemaal zaken die nuttig zijn om helder te hebben en daarna je visie te transformeren naar een visie die past bij 2012. Dat is het nieuwe tijdperk waarin wij veel meer gaan leven vanuit ons hart. Liefdevol met… Lees verder »

Mariken de Kok
Gast

Hoi Wendy,

Bedankt voor de tip! Klinkt als een goed boek om te lezen. Wie is de schrijver? En heb je misschien nog meer aanraders?

Als je liefde kan vergelijken met geld, voelt het echt goed om meer geld te verkrijgen 😀

Wendy Koopman
Gast

Hoi Mariken, het is inderdaad een fantastisch boek en is geschreven door Sunny Nederlof. Makkelijk te vinden bij bol.com
Veel succes ! ennuh: je hebt alles al in huis. Het is niet een kwestie van ik wil meer. Daar zit juist het addertje onder het gras. Lees het boek. Lieve groet, Wendy

Joop Peterse
Gast
Joop Peterse

Het is is totaal niet moeilijk om te voorspellen wat er gaat gebeuren… ten minste als je je ogen opent voor cycli… Lees daar voor de boeken: The Fourth Wave van David Hackett Fischer en The Unified Cycle Theory: How Cycles Dominate the Structure of the Universe and Influence Life on Earth. We zitten nu in de vierde golf in 800 jaar… steeds gebeurt hetzelfde… vergis je niet kerken en andere instanties hebben zeer goed alles beschreven… Dus hoeven we niet te gissen… Financieel Intelligente mensen zoals George Soros en Jim Rogers, maar ook Benneton, Ted Turner (oprichter CNN) etc.… Lees verder »

Anouk Plantinga
Gast

Tja, wat zal ik zeggen? Ik heb nooit veel geld gehad, altijd rond of net onder de 0 gestaan, altijd wel een schuld, al was het een kleine. Maar ook heb ik het altijd prima gedaan met weinig, ik deed wat ik wilde en was nooit bezig met geld verdienen. In de Financial Freedom heb ik veel over mezelf en geld geleerd, geweldig en zeer confronterend vond ik het! Nu ziet het er qua geld nog niet heel anders uit (behalve dat ik niet meer rood sta), maar is er vanbinnen zo veel gebeurd, dat zich drastische veranderingen in mijn… Lees verder »

Marja Dedden
Gast

Geweldig Anouk dat je zo’n groei hebt doorgemaakt. Ik wens je alle succes .

Wil Meijer-Kal
Gast

Zo blij dat ik al sinds 5 jaar actief ben bij een networkmarketing organisatie! Vooruitziende blik? Misschien, geen idee. Nu pluk ik er de vruchten van en laat me niet meer van de wijs brengen door alle mensen die nog steeds roepen dat networkmarketing niet werkt!
Jammer dat ik er niet bij ben op de 19e!
Groeten van Wil

Helmy Kleinlugtenbeld
Gast
Helmy Kleinlugtenbeld

Wat mij steeds duidelijker wordt is dat er veel meer mensen zijn dan ik dacht, die de verantwoording bij anderen leggen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je leven en alles wat daarmee te maken heeft. Een aantal jaren geleden kreeg ik dit inzicht en heb ik een drastische beslissing genomen. Ik heb verantwoording genomen voor mijn leven, voor mijn keuzes en alle gevolgen die daaruit voortgekomen zijn. Ik heb mijn schulden afbetaald en aan mijn gezondheid gewerkt. Alle ‘tegenslagen’ geanalyseerd en ervan geleerd. En ik heb véél geleerd! Dit gaat niet alleen om geld! Het gaat om relaties, gezondheid, noem… Lees verder »

Eva Keeris
Gast

Hi, kijk uit naar de cursus én merk dat de cursus eigenlijk al begonnen is. Steeds vaker merk ik dat mijn krapte rondom geld aan het losweken is en zie ik dat ik meer en vaker vanuit overvloed durf te denken en te delen. Ik ben blij dat dit ons financiële systeem gaat vallen. Het is ziek, op sterven na dood, en eigenlijk zou het humaner en charmanter zijn als we het zouden euthanaseren. Ik kijk uit naar een wereld waarin we, bijvoorbeeld volgens Nesara, met elkaar in overvloed leven en dat we bestaansrecht hebben gewoon omdat we ZIJN in… Lees verder »

Jeremine Holt
Gast

Wauw Eva,
Dat is echt een mooie manier om je gedachten over geld te veranderen.

Anouk Plantinga
Gast

Wow, ik sluit me helemaal bij mijn voorgangster aan. En je hebt het ook nog eens prachtig verwoord, echt een kwaliteit! Ik wens je heel veel plezier bij de Financial Freedom Intensive.

Etel TerMeer-Veringa
Gast

In mijn vakgebied zullen bezinningstoerisme en ecotoerisme sleutelwoorden worden. Bezinning omdat mensen op vakantie naast uitrusten in toenemende mate ook behoefte hebben aan bezinning en echt tot zichzelf komen. Dit is ondermeer een gevolg van de hectische tijd (crisis op crisis) waarin we leven. En als we dan toch geld uitgeven aan vakantie, is het mooi als dat geld niet alleen een fijne vakantie oplevert maar ook zodanig goed besteed wordt dat de natuur niet onnodig schade leidt. Een vakantiebestemming waarbij óók aandacht is voor de ecologie en duurzaamheid kan daarbij helpen.

Mariken de Kok
Gast

Hoi Etel,

Volgens de piramide van Maslow, gaan mensen pas aan zelfontwikkeling doen als in de basisbehoeften (huis en eten) is voorzien. Een crisis maakt de voorziening in basisbehoeften onzeker. Vandaar dat daar de focus op kan gaan liggen.

Maar jouw verhaal over bezinning na een drukke tijd klinkt ook plausibel. Het is toch even afwachten hoe het loopt. Ik zelf kies voor zelfontwikkeling zeker in hectische tijden 🙂

Marianne van den Heuvel
Gast

Hallo allemaal, Jaren geleden gaf iemand mij het inzicht dat geld geen doel maar middel moet zijn. In de ‘softe’ sector hoor je mensen vaak zeggen dat ze het liever niet over geld hebben, dat ze hier niets mee hebben. Toch hoorde ik ook in die hoek iemand zeggen dat geld een ruilmiddel is. Mijn mindset staat altijd op overvloed. Ik had een echtgenoot die ons inkomen besteedde zodat we altijd rondom de nullijn zaten en meestal eronder. Heel vervelend vond ik dat. Op het moment dat wij uit elkaar gingen bleef ik met twee kinderen , een aupair en… Lees verder »

Marja Dedden
Gast

Hallo Mariane,

Geweldig om te lezen dat je je niet hebt laten kennen toen jouw situatie er allerminst rooskleurig uitzag. Denken in kansen is het sleutelwoord. Ook ik heb jaren geleden mijn verantwoordelijkheid genomen voor mijn eigen leven en dat is mij tot nu toe prima bevallen.

Mariken de Kok
Gast

Hi Marianne, Mooi geschreven Twee punten uit je verhaal spreken me vooral aan: – Sinds ik de Business Bootcamp heb gedaan merk ik dat ik veel kansen om me heen heb en die pak ik. Soms zijn ze simpel en soms wat moeilijker maar ik merk dat ik ze nu opmerk. Voor mij lijkt op dit moment het herkennen van kansen nog erg moeilijk. Maar precies wat je zegt: soms zijn ze zo simpel! Dat moet ik vooral niet vergeten. Ook vind ik het mooi dat je nog eens benadrukt hoe het eigenlijk werkt: – Hetgeen jij kunt, kan een… Lees verder »

Nathalie Koster
Gast

Volgends de Mayakalender is 2012 het einde van een periode van 26.000 jaar. Het einde der tijden wordt een lange periode afgesloten en dat op een hoger niveau aan een volgende periode wordt begonnen. Het vervelende is dat deze transformatie zoals vaak bij groot vooruitgang, wordt voorafgegaan door een berg ellende. Zoals we nu al kunnen ervaren. Het is als de noodzakelijke worsteling van de rups die tot vlinder wordt. Persoonlijk vind ik het alleen maar goed. Ik heb het idee dat het individualisme hierdoor voor een groot deel verdwijnt. Er wordt meer gegeven. Het geen wat Nisandeh ook in… Lees verder »

Saskia Bos
Gast
Saskia Bos

Het jaar 2012 staat voor mij als jaar om nog meer kennis te vergaren om mijn plannen voor mijn op te starten bedrijf goed neer te zetten. Wat geld aangaat merk ik dat ik nog een laag IQ heb. Alles gelezende te hebben in de commentaren wordt je er niet positiever op. Toch ben ik van mening dat deze periode een periode is die wij nodig hebben om te komen tot een gezonde economische leefstijl. Voor mij speelt de wet van polarisatie hier ook een rol in. Hoe hard ook, we hebben de negatieve kanten nodig om straks vol in… Lees verder »

Marja Dedden
Gast

Wil je meer weten over de mogelijkheden van netwerk marketing google dan eens op Don Failla. Of lees het boek : Hoe bouwt u een grote, succesvolle network-marketing organisatie op_ redactie en productie Joe Hardwick

Marja Dedden
Gast

De Big Picture van Edward Ludbrook is ook leuk om te lezen

Thea van Dijk
Gast

Het enige wat ik van geld weet is, dat ik er meer van krijg zodra ik een deel aan goede doelen geef. Hoe dit kan snap ik niet. Maar het werkt wel.

Verder is mijn financiële IQ nul. Ik ben dan ook heel blij met alle informatie die ik hierover kan krijgen.

Paul van Aarle
Gast

Een economie ZONDER geld.

Is dat niet wat?

Kemal Wesenhagen
Gast

2012 wordt het jaar van de uitdaging. Waarschijnlijk zal je nog nooit zo zijn uitgedaagd als in 2012. Je kan het ook zien als een soort filter die in werking wordt gezet. Je zal uitgedaagd worden om echt na te denken over jezelf, je privé leven, je bedrijf, je product. Leef je het leven dat je graag zou willen leven, are you fulfilling your potential, geef je in je gezin alles wat je te geven hebt en durf je te ontvangen, doe je op dit moment in je carrière/ bedrijf wat je het liefst doet, geef je voldoende waarde aan… Lees verder »

Mariken de Kok
Gast

Hi Kemal, Ik denk ook dat kwantiteit het aflegt tegen kwaliteit. Er is minder nodig dus alleen de beste oplossing overleven. Daarnaast worden mensen inventiever en creatiever in benauwde situaties. Als alles rustig is, ga je rustig op dezelfde weg door. Maar als het spannende tijden zijn ben je alert en denk je na over hoe het beter kan. Ik denk dat iedereen in 2012 wakker geschud wordt. En ik hoop dat mensen genoeg in zichzelf geloven om er goed uit te komen. Het kan namelijk ook verlammend werken ipv innoverend. Maar hoe dan ook komt er ooit weer een… Lees verder »

Jeannette Bal
Gast

Ik ben opgevoed met “armoede denken”. Wij moeten zuinig zijn want daar hebben we geen geld voor, dat is veel te duur voor ons soort mensen, moeten de eindjes aan elkaar knopen, rijk maakt niet gelukkig etc. Door te leren genieten van de kleine dingen en te denken vanuit overvloed en te werken vanuit mijn passie komen de mogelijkheden ineens “aangewaaid”. Hoe het gaat worden weet ik niet, maar ik neem wel de volle verantwoordelijkheid van mijn uitgaven en inkomsten. Eén ervan is mijn financiële IQ verhogen door naar Financial Freedom te gaan. Ondertussen wacht ik niet tot december, maar… Lees verder »

Marja Dedden
Gast

Hoi Jeannette,

Wat leuk dat jij ook naar de Financial Freedom gaat. Kunnen we elkaar weer live spreken.

Anita van Overmeeren
Gast

Ik ga al een tijdje met een wat verbaasde staat van zijn door het leven over de economische ‘crisis’. Ik snap niet zo goed waar ‘ineens’ de paniek vandaan komt. In mijn ogen was het al langer bekend dat het huidige systeem ooit een keer mis moest gaan. Er is veel geld verdiend met gebakken lucht en we ontvangen steeds meer overheidssteun omdat we er recht op hebben en niet omdat we het nodig hebben. Hoeveel mensen accepteren immers kinderbijslag terwijl ze makkelijk zonder kunnen en hoeveel mensen (inclusief ikzelf) accepteren hypotheekaftek terwijl ze zonder deze aftrek ook prima kunnen… Lees verder »

Django Blok
Gast

2012 Wordt het jaar waarin we dingen gaan zien die we nog niet eerder hebben meegemaakt of die tot nu toch niet mogelijk leken.
– Er zullen een aantal landen failiet verklaard worden
– De euro krijgt het heel moeilijk (als die nog bestaat)
– Er zullen nog een aantal banken omvallen
Allemaal de oorzaak van onze verslaving aan groei!
We willen maar meer en meer en meer. (en vooral veel meer dan we nodig hebben)

We zullen in 2012 toe groeien naar een waarde ecomie, waarin waarde niet meer standaard wordt uitgedrukt in geld.

Tony de Bree
Gast

Ik zie dagelijks nieuwe verdienmodellen op basis van je eigen unieke kennis en ervaring. Er is ruimte voor iedereen. Als je maar van je eigen kracht en unieke kennis en ervaring uitgaat.

Goed en positief nieuws dus.

Tony de Bree
@tonydebree

Tony Verheij
Gast

HET GAAT FANTASTISCH!! Het kan best zijn dat het her en der niet goed gaat, maar bij mij gaat het fantastisch! In 2010: omzet verdubbeld, in 2011 omzetverdubbeling: doelomzet 1.000.000 (1miljoen) is mogelijk. Zei men niet dat het heel slecht ging in de bouw? Ik had nog geen jaar geleden op de Financial Freedom cursus gehoord over passief inkomen: eenmalig werken en blijvend cashen. In augustus ging ik over de grens van 4.000 per maand passief inkomen en het groeit, dus theoretisch kan ik met pensioen. Geld verdienen is makkelijk, als je de weg maar weet! Nisandeh spreekt over paying… Lees verder »

Sofie De Smet
Gast

In my business -I run a graphic agency- I am constantly on the look out for opportunities that others might not see or have missed, because I think that’s the real strenght of a creative person. Sure I make mistakes while doing that, I make them all the time, and even more than ever before, but at least I’m learning now. I know there is always a risk to everything you do, but everytime you take one, you learn something new, and you get closer to your goal, even when it doesn’t seem that way at all. The thing is… Lees verder »

Nisandeh Neta
Gast
Nisandeh Neta

That’s our long-term plan, Sofie.

We’re going to change the education system…
But this mission will have to wait for a few years now…

One project at a time 🙂

Sofie De Smet
Gast

Well then, when you do start the project, let me know. I’ll gladly be of help. 😉

Saskia Frankena
Gast
Saskia Frankena

Goed punt Sofie, Ik merk dat mijn kinderen ook hevig geïnteresseerd zijn, vooral de jongste die zelfs op haar tiende al ingeschreven stond bij de kvk. (Of te wel hoe je een systeem van slag brengt). Vaak heb ik het met hen over manieren om passief inkomen te verwerven. Ik vind het eigenlijk heel vreemd dat dit geen onderdeel van een curriculum is. Toen ik nog voor de Leonardostichting werkte waren we ook bezig een leergang Leren Ondernemen te ontwikkelen. Omdat we merkten dat kinderen en vooral slimme kinderen, waar dit onderwijs voor was bedoeld, heel graag ondernemen. En dan… Lees verder »

Jeremine Holt
Gast

Zojuist een gesprek gehad met de directeur van ‘onze’ basisschool alhier. Over wat we gingen doen tegen de teloorgang van creativiteit op school in de brede zin. Veel plannen en beleidsdagen, dat wel. Ondertussen zitten wij met een kleurplatencultuur doordat alles is wegbezuinigd of met een burnout thuis zit. Hij schrok ervan dat dat zo was en zo ervaren werd, dus dat was mooi. Goede man verder, want hij had er direct al actie op ondernomen en ging ermee door. Oftewel. Als ouder moet je je er mee bemoeien. En ja dat kost tijd en energie. Op diverse fronten. Thuis,… Lees verder »

Saskia Frankena
Gast
Saskia Frankena

@ Tonnis, maar er zit geen linkje bij jouw stukje. Ik herken jouw verhaal over jouw jongste helemaal. Ik heb drie van die kinderen en was er zelf ook zo één. Wel heb ik gezien wat er gebeurt als je ze wél uitdaging biedt, maar vooral ook kinderen om zich heen waar ze zich in kunnen herkennen. Herkenning is ook erkenning! Kinderen zijn meesters in het hun anders zijn en niet kunnen aarden op zich zelf betrekken: ik ben anders, dus ik klop niet! En dat is fnuikend voor het zelfbeeld. Ik hoop dat jij en jouw partner manieren kunnen… Lees verder »

Tonnis van Dam
Gast

Het onderwijs in Nederland is zeker niet op zijn best. Onze jongste heeft behoorlijke problemen om te wennen aan dit onderwijs, omdat hij slimmer is dan de rest en zich op zijn manier aanpast.

De school ziet dit niet zelf in, laat staan dat ze er echt wat mee kunnen. Er is voldoende aandacht voor kinderen die achterlopen, maar aandacht voor kinderen die meer willen is beperkt.

Dat zullen wij als ouders zelf op moeten pakken om onze kinderen een goede jeugd te geven en voldoende mee te geven om klaar te zijn voor het grote werk.

Jeremine Holt
Gast

Scholen krijgen steeds minder tijd en geld voor alles buiten het standaard curriculum van lezen, schrijven en rekenen.
Dus als je je kinderen meer gunt zul je toch ook veel zelf moeten doen als ouders.

Extra reden om je onderneming zo op te zetten dat je er voldoende inkomen uithaalt en ook nog eens tijd overhoudt voor o.a. je kinderen.

Mugen Convalesco
Gast
Mugen Convalesco

Dit is gaaf dat jullie hier ook mee bezig zijn. Al enkele jaren geef ik met succes (gratis) tijdmanagement en public speaking-training aan kinderen vanaf 12 jaar. Vele mensen verklaarde me voor gek, maar deze doelgroep is zo heerlijk om mee te werken….

Ik wist dat ik ergens een groep mensen zou tegenkomen die het met me eens zouden zijn. Ik hou dit onderwerp zeker weten in de gaten!

Jeremine Holt
Gast

Beste Mugen,
Heb je misschien een site, blog of linkedin over wat je doet?
Ik denk zelf dat je er al jonger mee kunt beginnen dan 12 jaar.
Groet,
Jeremine

Mugen Convalesco
Gast
Mugen Convalesco

Dank voor de fijne feedback en het uitwisselen van gedachten hierover.

Ik ben nu bijna 6 maanden bezig met het ‘bouwen’ van een interactieve website. Deze is nog helemaal niet af naar mijn zin. Ik wacht vooral om die reden met de lancering. Verder ben ik al een hele tijd bezig met een boek, waarvan ik de content ook digitaal gratis wil aanbieden. Na de Bootcamp wil ik hier ook niet te lang mee wachten (cold feet syndroom 🙂 )

Zodra het af is, laat ik het meteen zien. Ben erg benieuwd en ontvang graag feedback.

Saskia Frankena
Gast
Saskia Frankena

Wat goed Mugen. Dit weekend is me eens temeer duidelijk geworden dat wij in het onderwijs, en misschien wel de maatschappij als zodanig, kinderen eerst klein maken/ houden en vervolgens verwachten dat ze dan zomaar groot worden. Kinderen zijn ondernemend, willen zich laten horen en gehoord worden. Waarom die kwaliteiten niet benutten en ze er meesters in laten worden. En ik snap wat je bedoelt, hoewel ik elke leeftijd zijn charme vind hebben is zo rond de twaalf echt heel mooi. Ik persoonlijk hou van het weerwoord dat je van deze kinderen krijgt, maar ook hun zest om te leren… Lees verder »

Jeremine Holt
Gast

Kinderen worden overstelpt met informatie van allerlei allooi. Maar ontberen vaardigheden. Sociale vaardigheden, emotionele vaardigheden en inderdaad zelfstandigheid, planning, keuzes maken. Zelf iets doen of maken ipv consumeren en becommentariëren.
Ze lijken ouder dan hun leeftijd, maar zijn in feite vaak jonger dan hun leeftijd.
Op de goede manier gebracht willen ze heel graag leren.
Een hele leuke doelgroep want open en enthousiast.
Maar veel moet via de scholen en dat loopt vaak traag en omslachtig. En er is weinig geld. Maar er zijn zeker wel ingangen en mogelijkheden.

Tony
Gast

I say “let’s start now”.

Tony

Marja Dedden
Gast

Ik had gisteren een gesprek met een directeur van een High Tech onderneming. Hij kwam met de uitspraak dat we onszelf de crisis aanpraten. Na een behoorlijke dip een aantal jaar terug floreert zijn bedrijf. Durf risico’s te nemen en grijp de kansen die voorbij komen, was zijn advies.
Ik ben benieuwd wie er aan deze crisis allemaal verdienen, zij hebben er alle belang bij om het in stand te houden, toch?

Wilem Koopman
Gast

Dit jaar heeft veel gebracht. Volgend jaar brengt nog veel meer, als we bereid zijn om uit onze comfortzone manier van denken te komen. Zo zie ik het. Oude systemen staan op omvallen. Dat lijkt dramatisch, maar het is juist heel goed. Er komt een einde aan `het regeren door mensen die wantrouwen koesteren`, dus de banken gaan steeds meer door de overheden worden overgenomen. Ze redden het niet meer. De volgende stap is dan dat overheden teveel krijgen te zeggen. Volgend jaar wordt onthuld wat overheden allemaal voor ons lopen te verzwijgen. Wat wij niet mogen weten zit hem… Lees verder »

Marja Dedden
Gast

2012, het jaar waar al veel over gezegd is. Wat er allemaal van waar is weet ik niet. Dat de aarde in een grotere versnelling is gekomen is een feit. De tijd gaat niet alleen gevoelsmatig sneller, het is ook werkelijk zo. Ik heb wel sterk het gevoel dat er hele grote veranderingen op stapel staan. En net zoals alle veranderingen gepaard gaan met chaos is dat nu niet anders. Het is ook hard nodig dat er zaken veranderen. De graaierscultuur en arrogantie mag niet meer de boventoon voeren. Het wordt steeds duidelijker dat niets meer verborgen gehouden kan worden… Lees verder »

Karin van Toor
Gast
Karin van Toor

Financiële intelligentie; daar heb ik absoluut nul verstand van. Maar het bijproduct geld, daar zie ik regelmatig de gevolgen van terug. Vandaag mocht er gegeven worden van onze overvloed en dat ging dan naar de voedselbank. Het is toch te gek voor woorden dat dit nodig is in onze maatschappij. Aan de ene kant geef ik niks om geld, ik noem mezelf vaak prijsbewusteloos, maar aan de andere kant laat ik vaak zaken liggen omdat het, jawel, teveel geld kost. Het lijkt me geweldig zoveel te verdienen dat ik uit deze overvloed mag delen met mensen die het echt nodig… Lees verder »

Karin van Toor
Gast
Karin van Toor

@Saskia Frankena,
Wie heeft er zin om mee te denken (en doen) en onze (klein) kinderen een zinvolle en leuke schooltijd te geven? Deze oproep deed jij onder je comment. Dat doe ik heel graag. Er is zo ongelofelijk veel mogelijk om de kinderen te bieden wat ze nodig hebben, maar er wordt geen tijd voor genomen. Ik wil zelf een eilandelijke plusklas opzetten waar de kinderen onder schooltijd hun bagage kunnen ophalen onder schooltijd en kant en klare paketten aanbieden aan het onderwijs met verrijkingsmateriaal.
Misschien kunnen we linken via LinkedIn?

Met een muzikale groet,
Karin

Saskia Frankena
Gast
Saskia Frankena

Hai Karin,

Wat leuk dat je zo snel reageert!
Waar ik van droom is een ondernemende school, maar ook zie ik heel veel mogelijkheden in (les)materiaal. Materiaal dat de leerkrachten ondersteund, de kinderen zelfstandiger maakt. Ik denk daarbij ook aan slimme kinderen, maar niet alleen. Ik vind namelijk dat het onderwijs voor elk kind een uitdaging moet zijn om zijn eigen 10 te halen. Zijn beste kunnen te laten zien.
Ik zal je zo Linken en dan moeten we maar eens kijken waar wij raakvlakken hebben. Blijkbaar iig al een focus.

Wie weet wie er nog meer reageert.

Vincent mens
Gast

Vincent mens 51 jaar. Ik probeer als pianist en poppenspeler, filmer bij de kinderen en in het onderwijs , maar ook in de vrije sector mijn idealistisch wereldbeeld enigszins vorm te geven in kunstzinnige en herkenbare thema’s. Vermaak ende kritiek. Spelen en leren…….Ik zoek geen schuldigen voor de financiële crisis. Het is menselijk falen en bewust in stand houden van kapitalistische grootheden. Onderdrukking van mensen in de wereld, geestelijke individuele ontwikkeling wordt niet gestimuleerd , alleen in dienst van bestaande multinationals.Dat begint al in het onderwijs systeem. Omdat veiligheid en structuur een zekerheid van bestaan geeft. Zo zijn we opgevoed.… Lees verder »

Karin van Toor
Gast
Karin van Toor

Hoi Vincent,

Als pianodocente die meer wil en doet als alleen pianoles geven spreken jouw bezigheden mij bijzonder aan. In welke regio speelt dit alles zich af? Ik woon namelijk in Goeree-Overflakkee en dat is niet voor iedereen naast de deur.

Met een muzikale groet,
Karin

Sonja van Beveren
Gast

Het jaar 2012 is denk ik opnieuw een jaar van onzekerheid over hoe het verder gaat met de politieke, economische en financiele wereld. Dit maakt het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt over je eigen financien. Hoeveel heb ik nodig om nu en straks goed te kunnen leven. Geld is energie. Hoe meer energie je er zelf in steekt, hoe meer energie je terugkrijgt. Ik denk dat dit systeem een betere is dan afwachten wie er straks voor je gaat zorgen. Hier zelf actief mee bezig zijn is denk ik de grote ommekeer in de jaren die nu komen. Weten… Lees verder »

Vincent Mens
Gast

Hallo Karin uit Goeree- Overflakkee .Ik woon en werk in Den Haag.
mensprodukties.nl
06-53255568

Edwin Selij
Gast

In 2012 zullen veel mensen het wat lastiger gaan krijgen. Voor mij betekent het dat mensen meer moeten gaan ondernemen. Zelf verantwoordelijkheid gaan nemen is belangrijker dan ooit.

Mijn vakgebied is persoonlijke ontwikkeling en dat wordt steeds belangrijker. De hypnose trainingen lopen steeds beter en ik zie alleen maar groei hierin.

Het trainen van de juiste mindset om te gaan ondernemen is een belangrijk onderdeel van de trainingen die ik geef. Dat zal alleen maar belangrijker gaan worden.

Frans Kemper
Gast
Frans Kemper

Vindt U de opvolgende crisissen ook zo (niet) leuk? Ik denk dat er maar weinig mensen te vinden zij die optimaal functioneren in deze huidige instabiele tijden. De mens is een gewoontedier die gebaat is bij rust en orde en dus in die omstandigheden het best tot zijn recht komt. Is deze rust en orde er niet, dan wordt stress veroorzaakt, niet kortstondig, maar langdurig ongezonde stress. De veroorzaker van veel ellende. Hoe komt dit nu, dat we als samenleving in een zo een instabiele periode terecht zijn gekomen? Het antwoord daarop is simpel en eenvoudig. We worden, door overheid… Lees verder »

Jeremine Holt
Gast

Ik ben het helemaal met je eens Frans, behalve je laatste zinnen.
Het komt niet door scholing volgens mij, maar o.a. door het bespelen van media. Bespelen van media kun je leren en kopen, ook zonder grote wijsheid en intelligentie.
En kom je eenmaal in posities van macht, dan zijn er ook nog politieke spellen waar je die macht mee kunt vergroten. De focus ligt op dat moment niet op leiderschap, maar op status, macht en media.
En dat hebben we laten gebeuren.

Dave de Lange
Gast

Het mag duidelijk zijn dat het kaartenhuis, wat wij onze ECONOMIE noemen, in elkaar gaat storten. Met als gevolg: Grote werkloosheid, hoge voedselprijzen, grote armoede voor velen, etc. etc. Hierdoor KAN ontstaan: grote onverdraagzaamheid (je ziet dat hier en daar al genoeg opdoemen), afgunst, verdriet, angst, haat en oorlog…Niet zo’n mooi beeld dus. Maar het woord KAN heb ik niet voor niets groot gezet. Het HOEFT NAMELIJK NIET TE GEBEUREN. WIJ zijn ZELF degenen die de BESLISSING MAKEN of we die kant op gaan, of dat we eindelijk gaan zien dat de WERELD VAN ONS ALLEMAAL is, en SAMENWERKING de… Lees verder »