Lees dit NIET… als je de waarheid niet aankunt!

6213 views | 123 reacties |
shares


We hebben bijna geen tijd meer…

 • Vorige week werd de Euro nog weer eens (voorlopig) gespaard, toen de Europese leiders Griekenland redden door de banken te dwingen de helft van hun verstrekte leningen aan Griekenland als verlies op zich te nemen. Ook werd het Europees noodfonds tot 1.000 miljard euro verhoogd, om de slagkracht van het fonds te vergroten en zo te voorkomen dat zwakkere eurolanden onderuit gaan door de crisis.
 • Aan de andere kant horen we steeds vaker dat Duitsland begonnen is met het drukken van Duitse marken, als voorbereiding om de Euro te verlaten (zie: Germany Prints Old Currecny in Case Euro Ditches).
 • En… een nieuwe studie voorspelt de vernietiging van het Westerse bancaire systeem in de eerste maanden van 2012, voornamelijk als gevolg van het onvermogen van de EU om adequaat in te grijpen in de voortdurende kredietcrisis (zie: GlobalEurope Anticipation Bulletin)

Dit soort scenario’s zorgen ervoor dat jij de verliezer bent!

En ik wil je niet beledigen, maar het is een feit dat de middenklasse de grootste verliezer is in de economie van vandaag.

Als je niet weet hoe geld werkt en hoe de regels met betrekking tot geld zijn veranderd, dan blijf je worstelen op financieel gebied. Je steekt dan je hoofd in het zand en wacht wanhopig af tot iets of iemand je komt redden.

Ik heb een belangrijke boodschap voor je, in deze video die we een paar weken geleden hebben opgenomen…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y-8xP4Lc_Jw[/youtube]

We hebben geen tijd te verliezen.

Het is nodig dat je de nieuwe regels met betrekking tot geld leert, dat je begrijpt hoe geld werkelijk werkt, en hoe je je geld voor jou laat werken.

In de Financial Freedom training groeit je financiële intelligentie, zodat je financieel vrij kunt worden ongeacht hoe de economie “buiten” ervoor staat.

Om financieel vrij te worden moet je stoppen met denken aan rijkdom in termen van geld.
Geld is slechts een bijproduct van jouw financiële intelligentie.

Het was veel gemakkelijker om geld te verdienen met de oude regels rondom geld, want het enige wat je hoefde te doen was hard werken, sparen en behoudend investeren.

Tegenwoordig is het veel moeilijker om geld te verdienen en het te behouden – als je geen hoog financieel IQ hebt. Dat is waarom de kloof tussen rijk en arm groeit en waarom de middenklasse wordt weggevaagd.

Wanneer je niet kunt omgaan met het feit dat de regels rondom geld zijn veranderd, dan kan ik je niet helpen.
Als jij het geldspel volgens de oude regels blijft spelen, dan zul je de waarde van je geld in de komende maanden zien verdwijnen.

Geen goed nieuws wat ik je meegeef, maar dit is hoe ik het voorzie…

Wat denk jij?

Ik ben nieuwsgierig van je te horen hoe jij denkt dat 2012 er financieel uit gaat zien? Wat staat er te gebeuren in jouw vakgebied? Wat moet de rest van de wereld weten?

Plaats jouw bijdrage in het commentaarveld en kom nog eens terug om bij te dragen aan de conversatie.

En vergeet niet dit artikel en de video door te sturen naar al je:

 • - Facebook-vrienden
 • - Twitter-volgers
 • - LinkedIn connecties
 • en bloglezers...

Op jouw succes, Nisandeh

Deel je ervaringen en lees die van anderen.

123 reacties

 1. 5 stars
  Martine Verweij
  472 reacties

  Het is inmiddels 2014.

  In 2012 ben ik gestopt met werken in dienstverband zonder vangnet. Iedereen verklaarde me voor gek. Het is de beste keuze die ik ooit in mijn leven heb gemaakt.

  Om me heen merk ik dat steeds meer mensen hun hart gaan volgen en het pad op stappen naar hun volledige potentie. Ik vind het prachtig om te zien en een geweldige groei voor de wereld.

  Bij chaos en crisis komt er ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

 2. 3 stars
  Frank Janssen
  154 reacties

  Ik geloof dat in de VS 95% van de mensen die met pensioen gaan, zelf niet in hun eigen oude dag kunnen voorzien en dus moeten blijven werken.

  slechts 5% kan echt genieten van hun oude dag……..

 3. 4 stars
  Rozelinde Warmoes
  329 reacties

  I don’t know exactly what the future will bring. Also I wouldn’t want to write a possible negative outcome in order not to strengthen that. What I will do is to write what I DO want:

  What I want for this year 2013 is that people start to understand they don’t have to listen to negative newsbringers anymore. I want people to keep having faith in their own personal fulfillment, potential and prosperity. I want people to start understanding that when a message is giving them a feeling of being SUPPRESSED or of FEAR that they will realize something is wrong in that message, & start to listen to their own inner wisdom & intuïton. Trainings and teaching about financials and business are great. Realistic teachings are great. But not messages that bring panic, make people unhappy, or make people limit themselves & not use their full potential.

  I WANT THERE TO BE GLOBAL & sustainable ECONOMICAL PROSPERITY & SUCCES. I want that all people in every country in the world can do the things they like. I want that everybody has the basic necessities and can develop themselves. I want that every where on earth there is peace because people deal better with money, relationships & power. I want true good & honest leaders to emerge and be supported by the population. I want it that people will get back their power and that people will be re-educated about living a healthy, fulfilling, loving and abundant life. I want people to be re-empowered. I want all people on the earth to become more rich and wealthy. The already wealthy people can become more wealthy or stay as wealthy if they want, and on top of that they can become more happy. Just as everybody can.

 4. 0 stars
  Sharda Bakridi
  15 reacties

  Het wordt steeds duidelijker dat bepaalde strategieen niet meer werken. Wanneer iets niet meer werkt is het tijd voor verandering. Uit je comfortzone treden is nu goed van toepassing. Angstvallig vasthouden brengt nu stagnatie of achteruitgang. Mijn mening: laat los en durf te vertrouwen op je eigen kracht. Succes allemaal!

 5. 1 stars
  Ronald Dingerdis
  65 reacties

  Het thema blijft actueel, en ik stelde mij de vraag hoe ga ik er mee om?
  Toen de regering dit jaar viel zag ik direct enkele klantvragen en webverkeer schommelingen ontstaan, een afwachtende houding van sommigen. Het is zo fragiel dat consumentenvertrouwen

  Dit wil ik doorbreken, ik wil leren hoe ik financieel onafhankelijk kan worden, weten hoe ik passief inkomen kan genereren. Vrijdag gaan we van start, ik ben er klaar voor.

  Zodat ik de rust kan bewaren om in te blijven spelen op de vraag van de klant zonder me zorgen te hoeven maken of ik de rekeningen morgen kan betalen.

  Sounds good to me!

  Ronald Dingerdis

 6. 2 stars
  Willy Triest
  99 reacties

  Het verhaal is inderdaad niet zo bemoedigend, maar zoals een wijs man ooit zei “Enkel een gek verandert nooit van mening”.

  Je wordt hier niet beter van door in angst te gaan en het spel te blijven spelen volgens de oude spelregels, het is tijd om ook op dit niveau uit de comfortzone te komen, en iets anders te gaan doen.

  We zien al uit naar de Financial Freedom!

 7. 1 stars
  Annet Nijhof
  51 reacties

  Ik denk dat geld concurrentie krijgt van andere waardesystemen en natuurlijk van het uitwisselen van diensten en advies.

 8. 3 stars
  Ruud Overstegen
  157 reacties

  Emotie is een drijfveer om iets wel of niet te doen. De buitenwereld krijgt steeds meer grip op onze innerlijk welbevinden waardoor de gevoelde emotie negatief kan uitpakken.

  Doe waar je goed in bent en hou vol. Zorg voor een denktank om je heen en laat anderen in die groep doen waar zij goed in zijn.

  Zo helpen we elkaar en kunnen onszelf en anderen helpen te groeien.
  De emotie die je nu voelt is eigenlijk een resultaat van een eerdere actie of focus. Bedenk een emotie die je wilt en ga ervoor.

 9. 3 stars
  Jeremine Holt
  197 reacties

  ‘Monopoly junior’ gespeeld met dochter van 6. Kermis attracties kopen en daarmee geld (passief inkomen) verdienen Gaat o.a. over slim investeren. Dochter was de bank. Mooi dat dochter toen ze zwaar op verlies stond zichzelf een zeer royale bonus toebedeelde. Levensecht.
  Leuk spel voor jonge kinderen om te leren over geld.

 10. 0 stars
  Monique Schep
  1 reacties

  Meer mensen zullen voelen dat wij allen verbonden zijn, niet alleen mensen maar alles wat energie uitstraalt. Bewustzijn op deze trillingen geeft herstel in het creëren van een nieuwe balans op deze aarde. Mijn vakgebied, het uiten van expressie in verbinding met je eigen grondtoon zal groeien. Wat de rest van de wereld moet weten is laten we de oeroude vormen als muziek, mediteren, tai ji, en andere vormen op scholen gaan geven. Gaat het beter met de mens dan zullen de financiën zich wel weer op een nieuwe manier herstellen. Hoe? Dat zullen we wel zien, creativiteit is niet te plannen alleen maar te ervaren in het moment. Het oude werkt in ieder geval niet meer.

  1. 4 stars
   Karin van Toor
   286 reacties

   Hoi Monique,

   Ik ben het helemaal met je eens. Alleen het schoolsysteem moet nog ‘even’ veranderd worden. Het is ongelofelijk hoe veel tijd kinderen verdoen met zaken die ze al weten of beheersen. Wanneer alle tijd effectief gebruikt wordt en kinderen alle tijd gebruiken om nieuwe kennis en vaardigheden te leren, dan is is er volgens mij genoeg tijd over voor muziek, meditatie en tai chi. Kortom om te leren wat er werkelijk toe doet.

   Met een muzikale groet,
   Karin

  2. 5 stars
   Dave de Lange
   419 reacties

   Als Tai Chi leraar (maar ook als mens) ben ik het natuurlijk volledig met je eens, Monique.

 11. 0 stars
  Hans-Peter Evers
  12 reacties

  Een economisch klimaat dat voor een groot deel bepaald wordt door de wijze waarop de EU besluiten neemt en uitvoert! De belangen liggen vaak ver uit elkaar en ik zie een gebrek aan daadkracht. Verwacht dus dat het dal dieper moet worden voordat men over de onderlinge verschillen heen kan stappen.

  1. 5 stars
   Dave de Lange
   419 reacties

   Ik denk dat teveel mensen zitten te wachten tot onze immorele en tekort-schietende-leiders over hun verschillen heen stappen, Hans-Peter.

   Het is beter dat wij met z’n allen over onze verschillen (leren) stappen en zo het goede voorbeeld geven.

   Vervolgens kunnen we dan eisen dat onze leiders het goed doen.

 12. 3 stars
  Saskia van Velzen
  166 reacties

  2012
  Spannende tijden. Allerlei kalenders stoppen ermee en de aarde lijkt ons soms van zich af te schudden. Financiële zekerheid door instellingen is voor 2012 al om zeep geholpen. Het is tijd om het heft in handen te nemen.

  Ik vraag me af of financiële zekerheid gaat over geld? Of gaat het eerder over het weten dat je te eten hebt, een dak boven je hoofd, kleding aan je lijf en al die andere dingen die je belangrijk vindt in het leven.

  Ik vraag me af of financiën überhaupt zeker kunnen zijn? Alles in het leven is relatief en onzeker. Een aarbeving, beetje tsunami erachteraan en zekerheid bestaat geheel niet meer.

  Ik vraag me af of ik ga leren me veilig te voelen als het gaat over financiën? Daarvoor heb ik me al ingeschreven bij de Financial Freedom, maar dit aangeboden krijgen is natuurlijk fantastisch. Dan blijft er geld beschikbaar voor een volgende belangrijke ontwikkeling.

  Ik vraag me af of mensen behoefte een beetje vrolijkheid en warm contact, in al deze lastige tijden. En daar komt mijn vakgebied om de hoek kijken.

  Lachen is gezond. Ik leer mensen lachen zonder reden. Zo blijven zij gezonder, tillen minder zwaar aan het leven en leggen betere contacten omdat zij een prettige uitstraling hebben.

 13. 5 stars
  Dave de Lange
  419 reacties

  Het mag duidelijk zijn dat het kaartenhuis, wat wij onze ECONOMIE noemen, in elkaar gaat storten.

  Met als gevolg:

  Grote werkloosheid, hoge voedselprijzen, grote armoede voor velen, etc. etc.

  Hierdoor KAN ontstaan: grote onverdraagzaamheid (je ziet dat hier en daar al genoeg opdoemen), afgunst, verdriet, angst, haat en oorlog…Niet zo’n mooi beeld dus.

  Maar het woord KAN heb ik niet voor niets groot gezet.
  Het HOEFT NAMELIJK NIET TE GEBEUREN.

  WIJ zijn ZELF degenen die de BESLISSING MAKEN of we die kant op gaan, of dat we eindelijk gaan zien dat de WERELD VAN ONS ALLEMAAL is, en SAMENWERKING de ENIGE OPLOSSING is!

  “Everybody-all-at-once”, zoals Adi Da Samraj dat noemt in zijn boek “Not-Two Is Peace”, is de oplossing voor alles waar we nu mee te maken hebben.

  Onmogelijk ? Dat dacht ik ook, totdat ik het zag gebeuren in de Arabische landen en vervolgens ook hier in het Westen (Occupy).

  WE ZIJN NIET TE STOPPEN WANNEER WE SAMEN GAAN WERKEN!!!

  Open Circles is een geweldig voorbeeld dat het kan: Onbekenden bij elkaar brengen die DIRECT GAAN SAMENWERKEN en die binnen enkele dagen zijn GETRANSFORMEERD tot “familie”.

  Laten we er SAMEN doorheen gaan. Ik ben alvast begonnen…

 14. 0 stars
  Frans Kemper
  1 reacties

  Vindt U de opvolgende crisissen ook zo (niet) leuk?

  Ik denk dat er maar weinig mensen te vinden zij die optimaal functioneren in deze huidige instabiele tijden. De mens is een gewoontedier die gebaat is bij rust en orde en dus in die omstandigheden het best tot zijn recht komt. Is deze rust en orde er niet, dan wordt stress veroorzaakt, niet kortstondig, maar langdurig ongezonde stress. De veroorzaker van veel ellende.

  Hoe komt dit nu, dat we als samenleving in een zo een instabiele periode terecht zijn gekomen? Het antwoord daarop is simpel en eenvoudig.
  We worden, door overheid en bedrijfsleven, geregeerd door de middelmaat. Dit is niet van de één op andere dag gebeurt, maar geleidelijk in het systeem geslopen.
  Evolutionair gezien hebben extra intelligente personen altijd de leiding gehad over samenlevingen, puur door hun eigenschappen extra intelligent en hoog sensitief.
  Waarom zult u zich afvragen?

  Dit is eenvoudig te verklaren, extra intelligente personen kunnen namelijk alle zaken die zich voordoen in een maatschappij op een razendsnelle manier in een breder perspectief zetten, oordelen en handelen. Een samenleving met een dergelijke leider heeft daar alleen maar voordeel van, zal gemakkelijker overleven en met minder moeite en dus energie zich kunnen handhaven.

  Momenteel worden we wereldwijd geleid door de middelmaat. Het kenmerk van de middelmaat is tunnelvisie en leiding geven op basis van symptomen.
  Er gebeurt iets en men reageert hierop, zonder rekening te houden met het brede perspectief. Of men ontwikkeld een denkbeeld waar men van overtuigd is dat dit de enige manier is om te komen tot een resultaat.

  Plaats deze uitleg maar eens in de prehistorie, de tijd van de grotten en berenvellen.
  Een groep jagers aangevoerd door een extra intelligente/hoog sensitieve leider gaat op jacht. De leider neemt door zijn hoge sensitiviteit i.c.m. intelligentie een aantal factoren waar, waaruit hij afleidt dat zich op een bepaalde positie een prooi bevindt.
  De groep jagers wordt geïnstrueerd en in betrekkelijk korte tijd wordt de prooi gevangen en de samenleving heeft te eten.

  Nu wordt deze zelfde groep geleid door de middelmaat. De leider gaat wederom voorop, deze neemt waar en is er van overtuigd dat de prooi zich op een zekere locatie bevindt. Op dat moment worden alle signalen die rond de groep worden afgegeven genegeerd. Men focust zich op de prooi welke door de leider is opgemerkt. De jagers worden geïnstrueerd en men tracht gezamenlijk de prooi te vangen. Helaas, een misrekening, geen prooi maar een vallende tak. De actie kost tijd en energie, maar uiteindelijk heeft de samenleving niet te eten en zal ontevreden worden.

  Wat valt hieruit te leren voor de moderne mens? We kunnen als samenleving wachten tot we ‘verhongeren” en dan in opstand komen. Of we kiezen voor extra intelligent leiderschap met visie en een toekomst.
  Zal de middelmaat vrijwillig afstand doen van haar leiderschap? Dit valt te betwijfelen.
  Maar hoe heeft de middelmaat dan de macht gekregen? Door scholing, iedereen moest de mogelijkheid krijgen om zich te scholen, ook de minderen. Zodoende werd in de hand gewerkt de ontwikkeling van tunnelvisie en het leiding geven op basis van symptomen door het ontbreken van ruimtelijke visie.

  1. 3 stars
   Jeremine Holt
   197 reacties

   Ik ben het helemaal met je eens Frans, behalve je laatste zinnen.
   Het komt niet door scholing volgens mij, maar o.a. door het bespelen van media. Bespelen van media kun je leren en kopen, ook zonder grote wijsheid en intelligentie.
   En kom je eenmaal in posities van macht, dan zijn er ook nog politieke spellen waar je die macht mee kunt vergroten. De focus ligt op dat moment niet op leiderschap, maar op status, macht en media.
   En dat hebben we laten gebeuren.

 15. 0 stars
  Edwin Selij
  12 reacties

  In 2012 zullen veel mensen het wat lastiger gaan krijgen. Voor mij betekent het dat mensen meer moeten gaan ondernemen. Zelf verantwoordelijkheid gaan nemen is belangrijker dan ooit.

  Mijn vakgebied is persoonlijke ontwikkeling en dat wordt steeds belangrijker. De hypnose trainingen lopen steeds beter en ik zie alleen maar groei hierin.

  Het trainen van de juiste mindset om te gaan ondernemen is een belangrijk onderdeel van de trainingen die ik geef. Dat zal alleen maar belangrijker gaan worden.

 16. 0 stars
  Vincent Mens
  2 reacties

  Hallo Karin uit Goeree- Overflakkee .Ik woon en werk in Den Haag.
  mensprodukties.nl
  06-53255568

 17. 1 stars
  Sonja van Beveren
  31 reacties

  Het jaar 2012 is denk ik opnieuw een jaar van onzekerheid over hoe het verder gaat met de politieke, economische en financiele wereld. Dit maakt het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt over je eigen financien. Hoeveel heb ik nodig om nu en straks goed te kunnen leven. Geld is energie. Hoe meer energie je er zelf in steekt, hoe meer energie je terugkrijgt. Ik denk dat dit systeem een betere is dan afwachten wie er straks voor je gaat zorgen.

  Hier zelf actief mee bezig zijn is denk ik de grote ommekeer in de jaren die nu komen. Weten wat je zelf waard bent. Waarde toevoegen in de maatschappij, hier energie insteken en hiervoor energie (= geld) ontvangen.

 18. 0 stars
  Vincent mens
  2 reacties

  Vincent mens 51 jaar. Ik probeer als pianist en poppenspeler, filmer bij de kinderen en in het onderwijs , maar ook in de vrije sector mijn idealistisch wereldbeeld enigszins vorm te geven in kunstzinnige en herkenbare thema’s. Vermaak ende kritiek. Spelen en leren…….Ik zoek geen schuldigen voor de financiële crisis. Het is menselijk falen en bewust in stand houden van kapitalistische grootheden. Onderdrukking van mensen in de wereld, geestelijke individuele ontwikkeling wordt niet gestimuleerd , alleen in dienst van bestaande multinationals.Dat begint al in het onderwijs systeem. Omdat veiligheid en structuur een zekerheid van bestaan geeft. Zo zijn we opgevoed. Denken we. En de ervaringen van de twee wereldoorlogen. Maar het tegendeel is waar. Hoe meer je kan loslaten en het kan overgeven aan de dag in de puurste vorm van zelfkennis, emoties en afspraken met mensen voor werk. Des temeer momenten van aanvaarding van deze moeilijk tijd. Alleen positieviteit is niet genoeg is. Actie…zoals de occupy groepen in de wereld bewijzen dat.

  1. 4 stars
   Karin van Toor
   286 reacties

   Hoi Vincent,

   Als pianodocente die meer wil en doet als alleen pianoles geven spreken jouw bezigheden mij bijzonder aan. In welke regio speelt dit alles zich af? Ik woon namelijk in Goeree-Overflakkee en dat is niet voor iedereen naast de deur.

   Met een muzikale groet,
   Karin

 19. 4 stars
  Karin van Toor
  286 reacties

  @Saskia Frankena,
  Wie heeft er zin om mee te denken (en doen) en onze (klein) kinderen een zinvolle en leuke schooltijd te geven? Deze oproep deed jij onder je comment. Dat doe ik heel graag. Er is zo ongelofelijk veel mogelijk om de kinderen te bieden wat ze nodig hebben, maar er wordt geen tijd voor genomen. Ik wil zelf een eilandelijke plusklas opzetten waar de kinderen onder schooltijd hun bagage kunnen ophalen onder schooltijd en kant en klare paketten aanbieden aan het onderwijs met verrijkingsmateriaal.
  Misschien kunnen we linken via LinkedIn?

  Met een muzikale groet,
  Karin

  1. 3 stars
   Saskia Frankena
   177 reacties

   Hai Karin,

   Wat leuk dat je zo snel reageert!
   Waar ik van droom is een ondernemende school, maar ook zie ik heel veel mogelijkheden in (les)materiaal. Materiaal dat de leerkrachten ondersteund, de kinderen zelfstandiger maakt. Ik denk daarbij ook aan slimme kinderen, maar niet alleen. Ik vind namelijk dat het onderwijs voor elk kind een uitdaging moet zijn om zijn eigen 10 te halen. Zijn beste kunnen te laten zien.
   Ik zal je zo Linken en dan moeten we maar eens kijken waar wij raakvlakken hebben. Blijkbaar iig al een focus.

   Wie weet wie er nog meer reageert.

 20. 4 stars
  Karin van Toor
  286 reacties

  Financiële intelligentie; daar heb ik absoluut nul verstand van.

  Maar het bijproduct geld, daar zie ik regelmatig de gevolgen van terug. Vandaag mocht er gegeven worden van onze overvloed en dat ging dan naar de voedselbank. Het is toch te gek voor woorden dat dit nodig is in onze maatschappij. Aan de ene kant geef ik niks om geld, ik noem mezelf vaak prijsbewusteloos, maar aan de andere kant laat ik vaak zaken liggen omdat het, jawel, teveel geld kost. Het lijkt me geweldig zoveel te verdienen dat ik uit deze overvloed mag delen met mensen die het echt nodig hebben. Maar het ultieme geluk zou toch wel zijn dat dit niet nodig is en dat er een goede verdeling is, want er wordt meer dan genoeg geproduceerd om iedereen te voorzien van basisbehoeften.Of ik klaar ben voor 2012…..ik denk het niet, want eigenlijk houd ik me er helemaal niet mee bezig.

  Met een muzikale groet,
  Karin

 21. 2 stars
  Marja Dedden
  125 reacties

  2012, het jaar waar al veel over gezegd is. Wat er allemaal van waar is weet ik niet. Dat de aarde in een grotere versnelling is gekomen is een feit. De tijd gaat niet alleen gevoelsmatig sneller, het is ook werkelijk zo. Ik heb wel sterk het gevoel dat er hele grote veranderingen op stapel staan. En net zoals alle veranderingen gepaard gaan met chaos is dat nu niet anders. Het is ook hard nodig dat er zaken veranderen. De graaierscultuur en arrogantie mag niet meer de boventoon voeren. Het wordt steeds duidelijker dat niets meer verborgen gehouden kan worden en dat is een goede zaak. Als de hele wereld nu ook gaat beseffen dat er genoeg taart is voor iedereen, kan deze ook eerlijker verdeeld worden.

 22. 0 stars
  Wilem Koopman
  14 reacties

  Dit jaar heeft veel gebracht.
  Volgend jaar brengt nog veel meer, als we bereid zijn om uit onze comfortzone manier van denken te komen.
  Zo zie ik het.
  Oude systemen staan op omvallen.
  Dat lijkt dramatisch, maar het is juist heel goed.
  Er komt een einde aan `het regeren door mensen die wantrouwen koesteren`, dus de banken gaan steeds meer door de overheden worden overgenomen. Ze redden het niet meer.
  De volgende stap is dan dat overheden teveel krijgen te zeggen.
  Volgend jaar wordt onthuld wat overheden allemaal voor ons lopen te verzwijgen. Wat wij niet mogen weten zit hem vooral in hoe we onze hersenen veel beter kunnen gebruiken en dat dit ook wetenschappelijk (Emoto) is aangetoond. We zijn creatief en we worden steeds creatiever. Laat 2012 maar komen!
  Ik heb er zin in.

 23. 2 stars
  Marja Dedden
  125 reacties

  Ik had gisteren een gesprek met een directeur van een High Tech onderneming. Hij kwam met de uitspraak dat we onszelf de crisis aanpraten. Na een behoorlijke dip een aantal jaar terug floreert zijn bedrijf. Durf risico’s te nemen en grijp de kansen die voorbij komen, was zijn advies.
  Ik ben benieuwd wie er aan deze crisis allemaal verdienen, zij hebben er alle belang bij om het in stand te houden, toch?

 24. 0 stars
  Tony
  2 reacties

  I say “let’s start now”.

  Tony

 25. 0 stars
  Sofie De Smet
  18 reacties

  In my business -I run a graphic agency- I am constantly on the look out for opportunities that others might not see or have missed, because I think that’s the real strenght of a creative person.

  Sure I make mistakes while doing that, I make them all the time, and even more than ever before, but at least I’m learning now.
  I know there is always a risk to everything you do, but everytime you take one, you learn something new, and you get closer to your goal, even when it doesn’t seem that way at all. The thing is that it is crucial to learn not to avoid taking risks or opportunities, but to learn how you can manage them.

  Unfortunately I didn’t learn this in school. And for me that’s a big issue. It’s clear that the main reason why the middle class struggles financially is because we never learned in school how we can make money work for us, instead of working for it. This should change.
  It really upsets me that schools give the wrong message to our children. Instead of making them Masters of Money, they turn them into slaves…

  So instead of trying to change the schools I decided it’s up to us, as parents, to teach our children how to become Money Masters.
  And that’s why both me and my husband will be attending the Financial Freedom course in december, even when we are struggling to get the money together.

  But here’s a thought for you, Nisandeh: Why not open several money schools for our young ones?
  Because we should start teaching them, as they are the future.

  1. 1 stars
   Mugen Convalesco
   33 reacties

   Dit is gaaf dat jullie hier ook mee bezig zijn. Al enkele jaren geef ik met succes (gratis) tijdmanagement en public speaking-training aan kinderen vanaf 12 jaar. Vele mensen verklaarde me voor gek, maar deze doelgroep is zo heerlijk om mee te werken….

   Ik wist dat ik ergens een groep mensen zou tegenkomen die het met me eens zouden zijn. Ik hou dit onderwerp zeker weten in de gaten!

   1. 3 stars
    Jeremine Holt
    197 reacties

    Beste Mugen,
    Heb je misschien een site, blog of linkedin over wat je doet?
    Ik denk zelf dat je er al jonger mee kunt beginnen dan 12 jaar.
    Groet,
    Jeremine

    1. 1 stars
     Mugen Convalesco
     33 reacties

     Dank voor de fijne feedback en het uitwisselen van gedachten hierover.

     Ik ben nu bijna 6 maanden bezig met het ‘bouwen’ van een interactieve website. Deze is nog helemaal niet af naar mijn zin. Ik wacht vooral om die reden met de lancering. Verder ben ik al een hele tijd bezig met een boek, waarvan ik de content ook digitaal gratis wil aanbieden. Na de Bootcamp wil ik hier ook niet te lang mee wachten (cold feet syndroom 🙂 )

     Zodra het af is, laat ik het meteen zien. Ben erg benieuwd en ontvang graag feedback.

   2. 3 stars
    Saskia Frankena
    177 reacties

    Wat goed Mugen.
    Dit weekend is me eens temeer duidelijk geworden dat wij in het onderwijs, en misschien wel de maatschappij als zodanig, kinderen eerst klein maken/ houden en vervolgens verwachten dat ze dan zomaar groot worden.
    Kinderen zijn ondernemend, willen zich laten horen en gehoord worden. Waarom die kwaliteiten niet benutten en ze er meesters in laten worden.
    En ik snap wat je bedoelt, hoewel ik elke leeftijd zijn charme vind hebben is zo rond de twaalf echt heel mooi. Ik persoonlijk hou van het weerwoord dat je van deze kinderen krijgt, maar ook hun zest om te leren en hoe hun blik op de wereld anders wordt. Echt een soort transitieperiode.

    1. 3 stars
     Jeremine Holt
     197 reacties

     Kinderen worden overstelpt met informatie van allerlei allooi. Maar ontberen vaardigheden. Sociale vaardigheden, emotionele vaardigheden en inderdaad zelfstandigheid, planning, keuzes maken. Zelf iets doen of maken ipv consumeren en becommentariëren.
     Ze lijken ouder dan hun leeftijd, maar zijn in feite vaak jonger dan hun leeftijd.
     Op de goede manier gebracht willen ze heel graag leren.
     Een hele leuke doelgroep want open en enthousiast.
     Maar veel moet via de scholen en dat loopt vaak traag en omslachtig. En er is weinig geld. Maar er zijn zeker wel ingangen en mogelijkheden.

  2. 5 stars
   Nisandeh Neta
   864 reacties

   That’s our long-term plan, Sofie.

   We’re going to change the education system…
   But this mission will have to wait for a few years now…

   One project at a time 🙂

   1. 0 stars
    Sofie De Smet
    18 reacties

    Well then, when you do start the project, let me know. I’ll gladly be of help. 😉

    1. 3 stars
     Saskia Frankena
     177 reacties

     Goed punt Sofie,

     Ik merk dat mijn kinderen ook hevig geïnteresseerd zijn, vooral de jongste die zelfs op haar tiende al ingeschreven stond bij de kvk. (Of te wel hoe je een systeem van slag brengt). Vaak heb ik het met hen over manieren om passief inkomen te verwerven.

     Ik vind het eigenlijk heel vreemd dat dit geen onderdeel van een curriculum is.

     Toen ik nog voor de Leonardostichting werkte waren we ook bezig een leergang Leren Ondernemen te ontwikkelen. Omdat we merkten dat kinderen en vooral slimme kinderen, waar dit onderwijs voor was bedoeld, heel graag ondernemen. En dan leren wij ze dus niet hoe het moet. Sterker nog we vertellen ze eerst 18 jaar dat ze er nog te jong voor zijn. Over ontmoedigingsbeleid gesproken. De kinderen vonden het erg leuk iig. De stichting zoals die toen was bestaat niet meer, de naam nog wel en ze doen ook nog wel wat, maar deze leergang is gestrand in schoonheid. Erg jammer, super gemiste kans.

     1. 3 stars
      Jeremine Holt
      197 reacties

      Zojuist een gesprek gehad met de directeur van ‘onze’ basisschool alhier. Over wat we gingen doen tegen de teloorgang van creativiteit op school in de brede zin. Veel plannen en beleidsdagen, dat wel. Ondertussen zitten wij met een kleurplatencultuur doordat alles is wegbezuinigd of met een burnout thuis zit. Hij schrok ervan dat dat zo was en zo ervaren werd, dus dat was mooi. Goede man verder, want hij had er direct al actie op ondernomen en ging ermee door.

      Oftewel. Als ouder moet je je er mee bemoeien. En ja dat kost tijd en energie. Op diverse fronten. Thuis, op school en wat betreft eigen onderneming. Ik ga lessen ontwikkelen voor basisscholen, snijdt het mes aan twee kanten (prezi, dus creatief denken, maar ook cognitief, combinatie). De pilot kan na de zomervakantie gaan draaien voor de bovenbouw, maar dat terzijde.

      Het gaat niet om knutselen op zich, het gaat om de brede ontwikkeling. Creatief denken stimuleert ook het cognitief denken. Alleen dan niet als nabootsing, maar met originaliteit erbij. En dat is wat we nodig hebben, mensen die dat kunnen. Zowel nu als in de toekomst.
      Ook in onze eigen ondernemingen.
      En daarbij zelfvertrouwen en sociale vaardigheden.
      Ga er maar aan staan.

     2. 3 stars
      Saskia Frankena
      177 reacties

      @ Tonnis, maar er zit geen linkje bij jouw stukje.
      Ik herken jouw verhaal over jouw jongste helemaal. Ik heb drie van die kinderen en was er zelf ook zo één. Wel heb ik gezien wat er gebeurt als je ze wél uitdaging biedt, maar vooral ook kinderen om zich heen waar ze zich in kunnen herkennen. Herkenning is ook erkenning! Kinderen zijn meesters in het hun anders zijn en niet kunnen aarden op zich zelf betrekken: ik ben anders, dus ik klop niet! En dat is fnuikend voor het zelfbeeld. Ik hoop dat jij en jouw partner manieren kunnen vinden om hem zijn eigen bijzonderheid te laten blijven ontdekken.

      Met mijn kinderen gaat het nu goed, maar dat heeft van mij een heel groot offer gevraagd, namelijk mijn carrière opzij zetten. Er veel zijn voor de kinderen, maar ook veel op school doen, zodat zij een zinvolle tijd hadden. Helaas had ik toen nog helemaal geen kaas gegeten van passief inkomen of ondernemen in het algemeen, anders had ik ook nog wat beter voor mijzelf kunnen zorgen.

      @Jermine. In onze wet is verankerd dat kinderen de plicht hebben om naar school te gaan, wij hebben geen leerplicht, maar een schoolplicht in Nederland. Maar daar tegenover staat het recht op een “ononderbroken ontwikkeling”. Ik moet de eerste nog tegenkomen die het systeem of een school hierop aanklaagt. Juist bij hele slimme kinderen is er zelfs vaak sprake van een achterwaartse ontwikkeling. Op de opleiding leer je over differentiëren, maar in praktijk komt daar veel te weinig van terecht. Dat ligt aan een heel scala van oorzaken, volgens mij, maar ook aan de keuze die wij met z’n allen iedere vier jaar maken. Onderwijs is nog nooit een breekpunt geweest in de verkiezingen of de formatie.

      Ik heb min of meer afscheid genomen van het onderwijs, mede door dat mijn oren het letterlijk niet meer wilden horen, maar merk dat ik hier nog steeds erg door geraakt wordt. Een hele groep kinderen (2- 5% van de schoolpopulatie, afh. van de norm) krijgt gewoon niet wat ze nodig hebben om zichzelf tot hun beste kunnen te ontwikkelen. Maar eerlijk is eerlijk, dat geldt ook meer en meer voor kinderen die niet zo goed mee kunnen komen.

      Overigens merk ik al schrijvend dat ik nog steeds barst van de ideeën. Wie heeft er zin om mee te denken (en doen) en onze (klein) kinderen een zinvolle en leuke schooltijd te geven?

     3. 2 stars
      Tonnis van Dam
      141 reacties

      Het onderwijs in Nederland is zeker niet op zijn best. Onze jongste heeft behoorlijke problemen om te wennen aan dit onderwijs, omdat hij slimmer is dan de rest en zich op zijn manier aanpast.

      De school ziet dit niet zelf in, laat staan dat ze er echt wat mee kunnen. Er is voldoende aandacht voor kinderen die achterlopen, maar aandacht voor kinderen die meer willen is beperkt.

      Dat zullen wij als ouders zelf op moeten pakken om onze kinderen een goede jeugd te geven en voldoende mee te geven om klaar te zijn voor het grote werk.

     4. 3 stars
      Jeremine Holt
      197 reacties

      Scholen krijgen steeds minder tijd en geld voor alles buiten het standaard curriculum van lezen, schrijven en rekenen.
      Dus als je je kinderen meer gunt zul je toch ook veel zelf moeten doen als ouders.

      Extra reden om je onderneming zo op te zetten dat je er voldoende inkomen uithaalt en ook nog eens tijd overhoudt voor o.a. je kinderen.

 26. 2 stars
  Tony Verheij
  107 reacties

  HET GAAT FANTASTISCH!!

  Het kan best zijn dat het her en der niet goed gaat, maar bij mij gaat het fantastisch!

  In 2010: omzet verdubbeld, in 2011 omzetverdubbeling: doelomzet 1.000.000 (1miljoen) is mogelijk.
  Zei men niet dat het heel slecht ging in de bouw?

  Ik had nog geen jaar geleden op de Financial Freedom cursus gehoord over passief inkomen: eenmalig werken en blijvend cashen.
  In augustus ging ik over de grens van 4.000 per maand passief inkomen en het groeit, dus theoretisch kan ik met pensioen.
  Geld verdienen is makkelijk, als je de weg maar weet!

  Nisandeh spreekt over paying it forward en consious millionairs en ik wil daar graag aan meewerken.
  Ik ben onderdeel van het TOPTEAM van eenrijkerleven.nl en onze bijdrage aan een betere wereld is het verhogen van jouw financiële IQ.
  De kennis en ervaring van 7 toppers bij elkaar!
  De aanzet is gegeven voor een CASHFLOW EXPERIENCE met behulp van de Cashflowgame van Robert Kyosaki.
  Volgens mij had ik ergens al gezegd dat het 18 november was, maar voor het goede doel nog een keer: vrijdagavond 18 november.

  Ik heb gemerkt dat je voor een betere situatie en een betere wereld niet naar anderen moet kijken.
  Als ik naar anderen had gekeken en had geloofd dat het slecht ging in de bouw, had ik mijn bedrijf wel kunnen sluiten.
  Als ik geloofd had dat passief inkomen niet voor mij is weggelegd, dan had ik dat ook nooit bereikt.
  Op gelukkigmetgeld.nl vertel ik over mijn ervaring, hoe ik dingen gedaan heb en hoe jij ook passief inkomen kunt verdienen.
  Maar het is erg belangrijk om je te laten informeren door mensen die er verstand van hebben.
  Dus ga absoluut naar de Financial Freedom cursus als je kunt, neem je partner mee en laat je voorlichten!

  Zorg ervoor dat je al die doemdenkers laat zien dat het ook anders kan!
  Als ik, met alleen lagere school, het kan, kan jij het helemaal!

  Tony Verheij

 27. 0 stars
  Tony de Bree
  2 reacties

  Ik zie dagelijks nieuwe verdienmodellen op basis van je eigen unieke kennis en ervaring. Er is ruimte voor iedereen. Als je maar van je eigen kracht en unieke kennis en ervaring uitgaat.

  Goed en positief nieuws dus.

  Tony de Bree
  @tonydebree

 28. 1 stars
  Django Blok
  51 reacties

  2012 Wordt het jaar waarin we dingen gaan zien die we nog niet eerder hebben meegemaakt of die tot nu toch niet mogelijk leken.
  – Er zullen een aantal landen failiet verklaard worden
  – De euro krijgt het heel moeilijk (als die nog bestaat)
  – Er zullen nog een aantal banken omvallen
  Allemaal de oorzaak van onze verslaving aan groei!
  We willen maar meer en meer en meer. (en vooral veel meer dan we nodig hebben)

  We zullen in 2012 toe groeien naar een waarde ecomie, waarin waarde niet meer standaard wordt uitgedrukt in geld.

 29. 1 stars
  Anita van Overmeeren
  27 reacties

  Ik ga al een tijdje met een wat verbaasde staat van zijn door het leven over de economische ‘crisis’. Ik snap niet zo goed waar ‘ineens’ de paniek vandaan komt. In mijn ogen was het al langer bekend dat het huidige systeem ooit een keer mis moest gaan.

  Er is veel geld verdiend met gebakken lucht en we ontvangen steeds meer overheidssteun omdat we er recht op hebben en niet omdat we het nodig hebben. Hoeveel mensen accepteren immers kinderbijslag terwijl ze makkelijk zonder kunnen en hoeveel mensen (inclusief ikzelf) accepteren hypotheekaftek terwijl ze zonder deze aftrek ook prima kunnen eten en leven.

  In plaats van in paniek te raken, zouden we ook eens kunnen kijken naar wat we krijgen van de overheid en of we dat nodig hebben. Wat we als maatschappij waarde hebben toegekend wat eigenlijk helemaal niet zoveel waard is.

  Naast Financial Freedom, pleit ik dus ook voor een overheids financial freedom: als je niets hoeft van de overheid om te kunnen leven, vraag het dan ook niet.

  Een mooie gedachte waar ik erg achter sta, maar ik realiseer me dat dit ongelofelijk moeilijk is. Want ook ik ontvang de hypotheekaftrek, kleine zelfstandige aftrek etc. en vind het moeilijk om hier afstand van te doen, want wat is ‘ik heb het nodig?’. Maar ben wel serieus aan het overwegen om voor mezelf hier iets mee te doen.

 30. 3 stars
  Jeannette Bal
  233 reacties

  Ik ben opgevoed met “armoede denken”. Wij moeten zuinig zijn want daar hebben we geen geld voor, dat is veel te duur voor ons soort mensen, moeten de eindjes aan elkaar knopen, rijk maakt niet gelukkig etc.

  Door te leren genieten van de kleine dingen en te denken vanuit overvloed en te werken vanuit mijn passie komen de mogelijkheden ineens “aangewaaid”.

  Hoe het gaat worden weet ik niet, maar ik neem wel de volle verantwoordelijkheid van mijn uitgaven en inkomsten.
  Eén ervan is mijn financiële IQ verhogen door naar Financial Freedom te gaan.

  Ondertussen wacht ik niet tot december, maar breng alvast mijn financiën op orde en kijk naar mijn financiële EQ.

  1. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Hoi Jeannette,

   Wat leuk dat jij ook naar de Financial Freedom gaat. Kunnen we elkaar weer live spreken.

 31. 3 stars
  Kemal Wesenhagen
  181 reacties

  2012 wordt het jaar van de uitdaging. Waarschijnlijk zal je nog nooit zo zijn uitgedaagd als in 2012. Je kan het ook zien als een soort filter die in werking wordt gezet. Je zal uitgedaagd worden om echt na te denken over jezelf, je privé leven, je bedrijf, je product. Leef je het leven dat je graag zou willen leven, are you fulfilling your potential, geef je in je gezin alles wat je te geven hebt en durf je te ontvangen, doe je op dit moment in je carrière/ bedrijf wat je het liefst doet, geef je voldoende waarde aan je klanten met het product of de dienst die je levert?

  De crisis is voor mij een teken dat we de kwantiteit met z’n allen zat zijn en nu klaar zijn en opzoek gaan naar meer kwaliteit. Als je de uitdaging met een open mind aangaat zal je merken dat je creativiteit begint te stromen. 1 ding, ik denk dat je het alleen niet zal redden. Er komt een tijd dat we elkaar meer als ooit nodig zullen hebben en van elkaar kunnen leren.

  Je zal als ondernemers uitgedaagd worden om meer na te denken over de kwaliteit en de waarde van jouw producten en of diensten. Je zal door jouw potentiële en bestaande klanten uitgedaagd worden om meer tijd en aandacht te besteden aan het opbouwen van een relatie. Je klanten zullen je uitdagen om duidelijk en helder te zijn over wat je precies voor ze kan betekenen en welk probleem je voor ze op kan lossen.

  Als je in een gezinssituatie zit waar de communicatie op dit moment niet zo gaat als je graag zou willen, doe wat, onderneem actie, ga er hulp voor zoeken. Mijn partner en ik hadden hier enorme moeite mee en vooral praten over geld was taboe! We communiceren nu alsof ons leven er vanaf hangt en dat heeft gemaakt dat we op dit moment als 1 de wereld aankunnen. Als ik denk aan de plannen die wij voor ons bedrijf en gezin hebben, zegt mijn gevoel…hier kan geen economische crisis tegenopJ! Kom ik nu achter dat ik dit zo voel, nog even aan mijn partner vertellen.

  Ik ben er klaar voor, ik wil met jouw de uitdaging aangaan. Tot 19 november bij de Financial Freedom informatie avond.

  1. 2 stars
   Mariken de Kok
   80 reacties

   Hi Kemal,

   Ik denk ook dat kwantiteit het aflegt tegen kwaliteit. Er is minder nodig dus alleen de beste oplossing overleven. Daarnaast worden mensen inventiever en creatiever in benauwde situaties. Als alles rustig is, ga je rustig op dezelfde weg door. Maar als het spannende tijden zijn ben je alert en denk je na over hoe het beter kan.

   Ik denk dat iedereen in 2012 wakker geschud wordt. En ik hoop dat mensen genoeg in zichzelf geloven om er goed uit te komen. Het kan namelijk ook verlammend werken ipv innoverend. Maar hoe dan ook komt er ooit weer een balans terug. Hoe die balans er precies uit ziet vind ik nog moeilijk om te voorspellen! Maar ik ben er klaar voor 😀

 32. 3 stars
  Thea van Dijk
  190 reacties

  Het enige wat ik van geld weet is, dat ik er meer van krijg zodra ik een deel aan goede doelen geef. Hoe dit kan snap ik niet. Maar het werkt wel.

  Verder is mijn financiële IQ nul. Ik ben dan ook heel blij met alle informatie die ik hierover kan krijgen.

 33. 2 stars
  Marja Dedden
  125 reacties

  Wil je meer weten over de mogelijkheden van netwerk marketing google dan eens op Don Failla. Of lees het boek : Hoe bouwt u een grote, succesvolle network-marketing organisatie op_ redactie en productie Joe Hardwick

 34. 0 stars
  Saskia Bos
  6 reacties

  Het jaar 2012 staat voor mij als jaar om nog meer kennis te vergaren om mijn plannen voor mijn op te starten bedrijf goed neer te zetten. Wat geld aangaat merk ik dat ik nog een laag IQ heb. Alles gelezende te hebben in de commentaren wordt je er niet positiever op. Toch ben ik van mening dat deze periode een periode is die wij nodig hebben om te komen tot een gezonde economische leefstijl. Voor mij speelt de wet van polarisatie hier ook een rol in. Hoe hard ook, we hebben de negatieve kanten nodig om straks vol in aan de positieve kant tot bloei te komen. En dan heb ik het over de gehele wereld.

  Dankbaar voor alles wat er momenteel te leren valt, balend dat ik nu nog niet de dingen kan doen die ik graag wil omdat het financieel nog niet vrij ben……alle trainingen volgen bij open circles….ga ik vol vertrouwen de toekomst in wetende dat ik de wereld niet kan veranderen alleen mijzelf.

 35. 1 stars
  Nathalie Koster
  62 reacties

  Volgends de Mayakalender is 2012 het einde van een periode van 26.000 jaar. Het einde der tijden wordt een lange periode afgesloten en dat op een hoger niveau aan een volgende periode wordt begonnen. Het vervelende is dat deze transformatie zoals vaak bij groot vooruitgang, wordt voorafgegaan door een berg ellende. Zoals we nu al kunnen ervaren. Het is als de noodzakelijke worsteling van de rups die tot vlinder wordt.

  Persoonlijk vind ik het alleen maar goed. Ik heb het idee dat het individualisme hierdoor voor een groot deel verdwijnt. Er wordt meer gegeven. Het geen wat Nisandeh ook in zijn blog beschrijft. Ook al komen we nu in slecht weer ik ben er van overtuigd dat het daarna alleen maar beter wordt.

  Maar een goede voorbereiding vind ik wel op zijn plaats. Ik kan uit ervaring vertellen dat ik heel veel aan de financial freedom heb gehad. De financiën zijn er op vooruit gegaan, we gaan beter om met ons geld en we zijn bezig om een passief inkomen te realiseren. Ik weet zeker dat ik klaar ben voor 2012.

 36. 1 stars

  Hallo allemaal,
  Jaren geleden gaf iemand mij het inzicht dat geld geen doel maar middel moet zijn. In de ‘softe’ sector hoor je mensen vaak zeggen dat ze het liever niet over geld hebben, dat ze hier niets mee hebben. Toch hoorde ik ook in die hoek iemand zeggen dat geld een ruilmiddel is. Mijn mindset staat altijd op overvloed. Ik had een echtgenoot die ons inkomen besteedde zodat we altijd rondom de nullijn zaten en meestal eronder. Heel vervelend vond ik dat. Op het moment dat wij uit elkaar gingen bleef ik met twee kinderen , een aupair en een kamerhuurder en 3 banen achter om alles betaalt te krijgen. Dit is gelukt en het is me zelfs gelukt om in die tijd te sparen en gelukkig verkeer ik in betere omstandigheden sindsdien. Nu ga ik mijn baan verliezen waardoor een groot deel van mijn inkomen zal verdwijnen. Dit heb ik zien aankomen en sterker gezegd, ik heb nooit het idee gehad dat ik mijn pensioen zou halen bij deze baan. Ik ben gewend en vind dit ook verstandig om mijn eigen verantwoordelijkheid te dragen. Komend jaar zal mijn inkomen stijgen vanwege mijn eigen verantwoordelijkheid. Sinds ik de bootcamp heb gedaan merk ik dat ik veel kansen om me heen heb en die pak ik. Soms zijn ze simpel en soms wat moeilijker maar ik merk dat ik ze nu opmerk. Ik denk dat het huidige financiële stelsel aan zijn eind is gekomen hoewel nog niet aan het eind zijn. Dit zal nog wel jaren duren. Aan de ene kant heeft dat heel ver strekkende gevolgen aan de andere kant liggen hier weer heel veel nieuwe kansen. Hetgeen jij kunt, kan een ander misschien net nodig hebben. Met elkaar, niet ten koste van elkaar. Blijf je zitten en laat je jezelf overweldigen of neem je actie, sta je op en zet je de eerste stap?

  1. 2 stars
   Mariken de Kok
   80 reacties

   Hi Marianne,

   Mooi geschreven Twee punten uit je verhaal spreken me vooral aan:
   – Sinds ik de Business Bootcamp heb gedaan merk ik dat ik veel kansen om me heen heb en die pak ik. Soms zijn ze simpel en soms wat moeilijker maar ik merk dat ik ze nu opmerk.
   Voor mij lijkt op dit moment het herkennen van kansen nog erg moeilijk. Maar precies wat je zegt: soms zijn ze zo simpel! Dat moet ik vooral niet vergeten.

   Ook vind ik het mooi dat je nog eens benadrukt hoe het eigenlijk werkt: – Hetgeen jij kunt, kan een ander misschien net nodig hebben. Met elkaar, niet ten koste van elkaar.

   Bedankt voor je verfrissende woorden. Wat je eigenlijk al weet is toch fijn om weer te horen 🙂

  2. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Hallo Mariane,

   Geweldig om te lezen dat je je niet hebt laten kennen toen jouw situatie er allerminst rooskleurig uitzag. Denken in kansen is het sleutelwoord. Ook ik heb jaren geleden mijn verantwoordelijkheid genomen voor mijn eigen leven en dat is mij tot nu toe prima bevallen.

 37. 0 stars

  In mijn vakgebied zullen bezinningstoerisme en ecotoerisme sleutelwoorden worden. Bezinning omdat mensen op vakantie naast uitrusten in toenemende mate ook behoefte hebben aan bezinning en echt tot zichzelf komen. Dit is ondermeer een gevolg van de hectische tijd (crisis op crisis) waarin we leven. En als we dan toch geld uitgeven aan vakantie, is het mooi als dat geld niet alleen een fijne vakantie oplevert maar ook zodanig goed besteed wordt dat de natuur niet onnodig schade leidt. Een vakantiebestemming waarbij óók aandacht is voor de ecologie en duurzaamheid kan daarbij helpen.

  1. 2 stars
   Mariken de Kok
   80 reacties

   Hoi Etel,

   Volgens de piramide van Maslow, gaan mensen pas aan zelfontwikkeling doen als in de basisbehoeften (huis en eten) is voorzien. Een crisis maakt de voorziening in basisbehoeften onzeker. Vandaar dat daar de focus op kan gaan liggen.

   Maar jouw verhaal over bezinning na een drukke tijd klinkt ook plausibel. Het is toch even afwachten hoe het loopt. Ik zelf kies voor zelfontwikkeling zeker in hectische tijden 🙂

 38. 0 stars
  Eva Keeris
  16 reacties

  Hi,

  kijk uit naar de cursus én merk dat de cursus eigenlijk al begonnen is. Steeds vaker merk ik dat mijn krapte rondom geld aan het losweken is en zie ik dat ik meer en vaker vanuit overvloed durf te denken en te delen.

  Ik ben blij dat dit ons financiële systeem gaat vallen. Het is ziek, op sterven na dood, en eigenlijk zou het humaner en charmanter zijn als we het zouden euthanaseren.

  Ik kijk uit naar een wereld waarin we, bijvoorbeeld volgens Nesara, met elkaar in overvloed leven en dat we bestaansrecht hebben gewoon omdat we ZIJN in plaats van omdat we een portemonnee hebben. Het systeem wat er nu is, gebruikt 80% van de energie om zichzelf in stand te houden (goh… kennen we dat ook van andere systemen?).

  Voor mezelf, wat mijn lage financiële IQ maakt, is dat ik denk dat wanneer ik geld krijg, dat er dan ergens in de wereld iemand minder krijgt. Het idee dat er niet genoeg is voor ons allen. Ik train mezelf met een trucje om deze gedachte los te kunnen laten. Ik denk nog steeds dat er te weinig geld is, dat wil zeggen, er is te weinig geld dat los en vrijelijk stroomt. Veel geld zit gevangen in de duisternis, zit klem bij enkelen (mensen, families, bedrijven) en mag BEVRIJD worden! Ik zie het als een feestje om al dat afgescheiden geld weer te bevrijden en naar het licht te brengen! In mijn mindset wordt geld verdienen dan weer heerlijk: ik bevrijd het en breng het naar mijn naasten die samen met me werken. Geld is van ons allemaal! Ook op het gebied van geld zijn we Een!

  1. 5 stars
   Anouk Plantinga
   573 reacties

   Wow, ik sluit me helemaal bij mijn voorgangster aan. En je hebt het ook nog eens prachtig verwoord, echt een kwaliteit! Ik wens je heel veel plezier bij de Financial Freedom Intensive.

  2. 3 stars
   Jeremine Holt
   197 reacties

   Wauw Eva,
   Dat is echt een mooie manier om je gedachten over geld te veranderen.

 39. 0 stars
  Helmy Kleinlugtenbeld
  17 reacties

  Wat mij steeds duidelijker wordt is dat er veel meer mensen zijn dan ik dacht, die de verantwoording bij anderen leggen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je leven en alles wat daarmee te maken heeft.

  Een aantal jaren geleden kreeg ik dit inzicht en heb ik een drastische beslissing genomen. Ik heb verantwoording genomen voor mijn leven, voor mijn keuzes en alle gevolgen die daaruit voortgekomen zijn. Ik heb mijn schulden afbetaald en aan mijn gezondheid gewerkt. Alle ‘tegenslagen’ geanalyseerd en ervan geleerd. En ik heb véél geleerd!

  Dit gaat niet alleen om geld! Het gaat om relaties, gezondheid, noem maar op. Hoeveel mensen zijn er die de verantwoording van hun ‘slechte’ relatie bij de ander neerleggen? Hoeveel mensen zijn er die de verantwoording van hun gezondheid bij de dokter neerleggen? Alles is energie… waar je aandacht naartoe gaat groeit.

  Wat ik geleerd heb is te dealen met de dingen waar ik tegenaan loop, op welk gebied dan ook. Er gebeurt zoveel in de wereld, alleen wat gebeurt er in mij? Dus ik mag naar mezelf kijken en actie ondernemen.

  Op de Business Bootcamp kwam ik erachter dat ik nog teveel in tekort denk. Daar werk ik aan. Het mooie is dat er altijd dingen zullen zijn waar je aan mag werken, dat is leven.

  Al eerder schreef iemand dat ruilen terug komt. Nisandeh zei het ook tijdens de Master Entrepreneur. Ik ervaar dat ook zo. Tijdens het afbetalen van mijn schulden heb ik in ruil gewerkt en daardoor kan ik nu de Financial Freedom volgen.

  Ben heel benieuwd wat ik daar weer van mag leren!

 40. 0 stars
  Wil Meijer-Kal
  6 reacties

  Zo blij dat ik al sinds 5 jaar actief ben bij een networkmarketing organisatie! Vooruitziende blik? Misschien, geen idee. Nu pluk ik er de vruchten van en laat me niet meer van de wijs brengen door alle mensen die nog steeds roepen dat networkmarketing niet werkt!
  Jammer dat ik er niet bij ben op de 19e!
  Groeten van Wil

 41. 5 stars
  Anouk Plantinga
  573 reacties

  Tja, wat zal ik zeggen?
  Ik heb nooit veel geld gehad, altijd rond of net onder de 0 gestaan, altijd wel een schuld, al was het een kleine. Maar ook heb ik het altijd prima gedaan met weinig, ik deed wat ik wilde en was nooit bezig met geld verdienen.
  In de Financial Freedom heb ik veel over mezelf en geld geleerd, geweldig en zeer confronterend vond ik het!
  Nu ziet het er qua geld nog niet heel anders uit (behalve dat ik niet meer rood sta), maar is er vanbinnen zo veel gebeurd, dat zich drastische veranderingen in mijn leven voordoen. Ik heb een carrierekeuze gemaakt en met alle info die ik het afgelopen jaar bij elkaar hebt gespaard bij Open Circles, kan ik aan de slag om een succesvol bedrijf op te starten. En een passieve inkomensstroom te genereren.
  2012: here I come!

  1. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Geweldig Anouk dat je zo’n groei hebt doorgemaakt. Ik wens je alle succes .

 42. 0 stars
  Joop Peterse
  2 reacties

  Het is is totaal niet moeilijk om te voorspellen wat er gaat gebeuren… ten minste als je je ogen opent voor cycli… Lees daar voor de boeken: The Fourth Wave van David Hackett Fischer en The Unified Cycle Theory: How Cycles Dominate the Structure of the Universe and Influence Life on Earth. We zitten nu in de vierde golf in 800 jaar… steeds gebeurt hetzelfde… vergis je niet kerken en andere instanties hebben zeer goed alles beschreven… Dus hoeven we niet te gissen…

  Financieel Intelligente mensen zoals George Soros en Jim Rogers, maar ook Benneton, Ted Turner (oprichter CNN) etc. hebben dit boek van Fischer ook gelezen… en nu hanteren ze een Farao strategie… dit is gebaseerd op het verhaal van de 7 vette en 7 magere jaren… als je graan en graanopslag hebt dan maakt het niet uit, uiteindelijk bezit je alles… ten minste als er voedselschaarste is… en die komt er… wel, in feite is die er al… het is de reden waarom in Noord-Afrika een aantal regimes zijn verdreven… voedsel werd te duur voor de gewone man…

  een dergelijk scenario zie je eens in de ongeveer 200 jaar… laatste keer leidde dat tot de Franse Revolutie… Investeren in landbouw wordt ook wel de stille revolutie in beleggersland genoemd… alleen de rijken, rijke bedrijven en rijke landen nemen er aan deel… veel rijken (wo. onze kroonprins) investeren in landbouw grond , maar ook landen als China… google maar eens op : great landgrab en zie wat er allemaal speelt en hoe de rijken als een stofzuiger alle goede landbouwgronden toe-eigenen… Problemen met banken en landen keren steeds terug in elke golf… (lees elke 200 jaar)

  we krijgen inderdaad een moeilijke tijd maar na zo’n moeilijke tijd komt er weer een evolutie op gang… door de Franse Revolutie zijn de verhoudingen aanzienlijk verbeterd… mensen gaan in moeilijke tijden door een (noodzakelijk) leerproces…

  als “kleine man” kun je je daarop ook instellen… je hoeft geen grote lappen grond te hebben, je hoeft zelfs helmaal geen grond te hebben… mijn advies: doe aan SPIN-farming… dat staat voor Small Plot INtensive farming… in de VS realiseren mensen zonder grond (ze pachten grond voor weinig of geen geld van anderen), een inkomen van 70,000-80,000… op een zeer relaxte manier… als je zo eigen baas bent heb je ook geen kinder opvang nodig… twee vliegen in een klap…

  zou graag kans maken op gratis plaats in het seminar… niet zo zeer om te leren (ook al zal ik dat wel doen) maar ook om aan te vullen… weet dat het arrogant klinkt 🙂

 43. 1 stars
  Wendy Koopman
  25 reacties

  Heel interessant en boeiend om na te denken over .. geld. Ik heb er laatst een heel goed boek over gelezen: het boek van OVERVLOED Geld, Kracht & Liefde. Het idee is dat Geld hetzelfde is als Kracht en Liefde. Het is een zelfde energie-stroom. Hoe ga ik om met geld? Zorg ik er goed voor? Wat voor ideeen heb ik erover? Allemaal zaken die nuttig zijn om helder te hebben en daarna je visie te transformeren naar een visie die past bij 2012. Dat is het nieuwe tijdperk waarin wij veel meer gaan leven vanuit ons hart. Liefdevol met jezelf omgaan en met anderen en … met geld. En 2012 is NU. Tot ziens op de Financial Freedom informatie-avond.

  1. 2 stars
   Mariken de Kok
   80 reacties

   Hoi Wendy,

   Bedankt voor de tip! Klinkt als een goed boek om te lezen. Wie is de schrijver? En heb je misschien nog meer aanraders?

   Als je liefde kan vergelijken met geld, voelt het echt goed om meer geld te verkrijgen 😀

   1. 1 stars
    Wendy Koopman
    25 reacties

    Hoi Mariken, het is inderdaad een fantastisch boek en is geschreven door Sunny Nederlof. Makkelijk te vinden bij bol.com
    Veel succes ! ennuh: je hebt alles al in huis. Het is niet een kwestie van ik wil meer. Daar zit juist het addertje onder het gras. Lees het boek. Lieve groet, Wendy

 44. 1 stars
  Debbie de Jong
  30 reacties

  Zo eerst ons aangemeld voor de 19e!

  Ik ben geen econoom en kom er ook steeds meer achter dat alles wat je hoort via de media je zeker NIET op een financieel hoger plan gaat tillen. Daarom hou ik me ook helemaal niet bezig met de info die via de media over onze economie naar ons toe wordt geslingerd. Echt tijd verspilling!

  Ik ben een optimist en daarnaast realiseer ik me heel goed dat we in een donkere financiële wolk terecht zijn gekomen. Ik geloof ook dat al het geld (voor de oude dag) waar ook ik jaren lang voor heb betaald vanuit een baan in een zwart gat is verdwenen. Die energie is weggelekt! Dus we moeten zelf ervoor zorgen dat de positieve financiële energie blijft en niet langs ons heen gaat.

  Ik heb in 2011 een nieuwe start gemaakt en besef me dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn acties en de daaruit volgende reacties. Dus ook op financieel gebied. Mede door alles wat ik nu al heb geleerd ben ik mijn pad naar boven aan het lopen in plaats van berg af waards.

  Wat ik nog mis is meer financiële kennis, voor mij staat 2012 ook in het teken van het zoveel mogelijk vergaren van die kennis om de daarop volgende acties te ondernemen. En alweer out of my comfortzone te gaan om dan alle kennis weer te implementeren.

  Dus ja het is zwaar weer en we moeten voor onszelf dus actie ondernemen. En nee dat is niet egoïstisch want wanneer ik financieel onafhankelijk ben kan ik een geweldige bijdrage leveren voor vele mensen om mij heen.

  1. 0 stars

   Hoi Debbie,

   Ben benieuwd of je naar de info avond bent geweest.
   Helaas kon ik zelf op het laatste moment niet meer komen.
   Heb je misschien waardevolle info die je wilt delen?
   Zou ik fijn vinden zodat ik weet wat ik gemist heb.

   gr Monique

   1. 0 stars
    Debbie de Jong
    1 reacties

    Hoi Monique,

    Helaas kan ik je niets vertellen. Ik ben ook niet geweest. Mijn planning van zaterdag liep anders dan verwacht en kwam hierdoor veel later thuis dan verwacht. Het lukte me niet meer om op tijd in Nieuwegein te zijn. Ik heb me toen maar afgemeld. Ik hoop een volgende keer wel aanwezig te zijn.
    Hartelijke groet,
    Debbie

 45. 0 stars
  Drs. Anneke Kaptein
  17 reacties

  Hoi Allemaal,

  2012 wordt financieel gezien een jaar van drastische besluiten met ingrijpende gevolgen. Bodemloze putten waar geld alleen maar in verdwijnt, vragen daarom, en je kan maar beter voorbereid zijn.

  Op mijn vakgebied van Coaching en Advies wordt in 2012 het kaf van het koren verder gescheiden en hebben zelf pareltjes in de branche het moeilijk te blijven stralen.
  Tijd alle zeilen bij te zetten: Laten we meer leren over financiën zodat je daar zo goed mogelijk zelf verantwoordelijkheid in kan nemen.

  Tony thanks voor de tip van de Cash Flow Game!
  Ik zou zeggen, laat je al even inspireren door http://www.youtube.com/watch?v=SoqM9IM7JzE

  Persoonlijk leer ik graag meer over hoe ik mijn eigen financiële fundament bouw en mijn eigen ‘resources’ echt voor me laat werken… dus Nisandeh, tot gauw 🙂

  Big Hug, Anneke

 46. 2 stars
  Reinier Bloem
  90 reacties

  Een deel van onze welvaart is al weggevaagd:
  – huizenprijzen zijn gedaald en zullen in Europa verder dalen
  – pensioenuitkeringen zijn al verlaagd en zullen in de toekomst alleen maar verlaagd worden

  Verder
  – spaargeld levert geen drol meer op
  – geld lenen is veel moeilijker en duurder geworden
  – politici vluchten nog steeds naar “financial engineering” als oplossing. Helaas weet iedereen dat we daarmee niet uit de crisis zullen geraken. Het vertrouwen is weg.

  We zullen met z’n allen weer moeten bouwen ipv angstig wegkruipen. Opportuniteiten zien en pakken.

  Ons economisch model is gebouwd op groei. Aangezien de bevolking gaat afnemen in Europa, zullen we moeten leren omgaan met krimp. (Overheids) budgetten en voorzieningen moeten daarop worden aangepast. De focus moet veel meer komen te liggen op verbetering van kwaliteit maar tegen lagere kosten.

  2012 wordt een financiële rollercoaster. Je spaarcentjes niet op lange termijn vastzetten. Spreiden over verschllende valuta / geografische gebieden. Snel handelen is het devies.

  1. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Spreiden van spaargeld, korte termijn vastzetten. Ik krijg het gevoel dat ik dan eerst veel meer kennis van de financiele markt moet hebben. Heb je nog tips !

 47. 3 stars
  Jeremine Holt
  197 reacties

  Alles dat ik me ooit in m’n leven wenste en waar ik me voor inzette, kwam op den duur in m’n leven.
  Dat waren mooie en inspirerende dingen, maar ook wel e.e.a. aan mensen en gebeurtenissen die achteraf minder goed bleken uit te pakken dan de bedoeling was.

  Geld heb ik nooit in m’n leven gewenst. Dat mocht niet van mezelf en ook de omgeving werkte er niet aan mee. Dat moest vanzelf komen ofzo, als ‘beloning’ bijna voor het niet wensen en het er niet mee bezig zijn.
  Resultaat: geld is bij mij een schaars goed. En dat is op termijn niet positief. Het geeft me stress, zorgen en het beperkt me enorm.

  Alleen al dat patroon omkeren en me met daadwerkelijk verwerven van geld bezig te houden is een grote verandering. Dat hakt enorm in in alle andere oude patronen.
  Maar het is niet meer mogelijk om de noodzaak van geld te ontkennen. Het gaat over je huis, je kinderen en je leven.

  Oftewel, het gaat niet om het geld. Het gaat om je huis, je kinderen en je leven. En om een wereld die de verkeerde kant uitgaat als er geen kritische massa ontstaat die de kracht kan opbrengen om mee te bewegen met de veranderingen en nieuwe kansen te creëren.

  1. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Hallo Jeremine en Shirley,
   Te weinig of helemaal geen geld kan je inderdaad flink wat stress bezorgen. Ik weet daar alles van. Wat ik een aantal jaren geleden geleerd heb is erop vertrouwen dat er voor je gezorgd wordt. In die zin dat als je het los kan laten er dingen op je pad komen die je helpen. Uit onverwachte hoeken komt “ineens”geld tevoorschijn. Dit is niet een excuus om dan verder maar niets te doen. Zeker niet, maar het geeft je wel meer rust en zorgt dat je kansen die voorbij komen ook beter ziet.
   Van de Financial Freedom training in december verwacht ik de kennis te krijgen om voorgoed mijn financien gezond te krijgen.

   1. 2 stars
    Mariken de Kok
    80 reacties

    Wat een fijn advies Marja! Ik voel me al meteen meer ontspannen 🙂

    Het zorgen maken over je inkomsten werkt niet echt constructief. Dan wordt je eigenlijk een beetje te gestresst en kun je niet meer helder na denken over oplossingen en deze ook uitvoeren. Bedankt!

    1. 2 stars
     Marja Dedden
     125 reacties

     Your welcome!
     Lijkt me leuk om je een keer “live” te spreken. Wie weet binnenkort bij een training van Open Circles.

  2. 0 stars
   Helmy Kleinlugtenbeld
   17 reacties

   Die kritische massa komt, Jeremine. Daar ben ik van overtuigd! Jij ook?

   Door alles wat er nu in de wereld gebeurt wordt de mens teruggeworpen op zichzelf. Mensen worden gedwongen verantwoording te nemen voor zichzelf en te gaan bekijken ‘wat wil ik nou eigenlijk echt’. Daardoor gaan er steeds meer mensen aan zichzelf werken en dan ontstaat de kritische massa.

   Wat Nisandeh met zijn trainingen doet is puur bewustwording. Hoe ga je om met je bedrijf, met je geld, met jezelf? Dit heeft tot gevolg dat je na gaat denken en je eigen keuzes gaat maken. Zo ontstaat langzaam maar zeker het fundament van de kritische massa. En als je ziet dat het aantal deelnemers aan de trainingen van Open Circles gestaag groeit komt de omslag met rasse schreden dichterbij!

   Dus mijn advies… ga snel mee in die stroom, want we gaan naar de grote omslag en wie mee wil moet actie ondernemen!!

   1. 3 stars
    Jeremine Holt
    197 reacties

    De echt grote omslagen komen altijd ongemerkt binnen op plaatsen waar je ze niet verwacht.

    Ik ben niet juichend. En ook niet overtuigd.
    Maar wel zo bewust als mogelijk.

    In de mensheid heb ik weinig vertrouwen. En dat wordt er niet beter op. Ik heb ook geen vertrouwen in pasklare oplossingen.

    Maar ik heb wel een groot vertrouwen in mensen. En raar genoeg ook wel in iets als karma. Want iets dat uit balans is, zoekt altijd weer een weg om in balans te komen.

  3. 0 stars
   Shirley Algera
   2 reacties

   Hallo Eva,
   Ik herken veel in je verhaal en in het verhaal van Jeremine. Ben momenteel aan het afbouwen met het relatie bemiddelings bureau omdat ik vind niet genoeg te kunnen betekenen voor de cliënten zeker in verhouding tot de kosten. Dus ik volg mijn hart en stop met inschrijven. En nu zit ik echt in de problemen. De schulden worden groter en ik weet niet hoe ik nu verder moet. Want zonder één euro over te hebben heb je het gevoel klem te zitten. Ik snap helemaal niets van geld en heb me er nooit mee bezig willen houden. Liefde, delen, genieten, spelen…. Maar hoe zit het toch met de energie van geld. Zoveel tips en mensen horen vertellen dat je rijke gedachten moet hebben. Je mindset moet veranderen. Ik geloof dat allemaal, maar my goodness… ik weet niet hoe ik dat moet doen!! Ik mediteer, denk positief, probeer mijn gave te ontdekken en te leven, maar diep van binnen loop ik tegen een muur. Ik kan de sleutel niet vinden en juist zo ontzettend mijn best doen lijkt ook niet te helpen.
   Ik geloof dat er een grote verandering wereldwijd komt en aan de gang is. Maar in mijn persoonlijke leven snap ik er soms echt niks van….

   1. 3 stars
    Saskia Frankena
    177 reacties

    Hi Shirley,

    Ik neem uit jouw verhaal een hoop verwarring waar. Je weet wat je niet meer wilt, deed blijkbaar iets waar je niet oprecht achter kan staan en bent daar nu mee gestopt. Is dat de ware reden?
    Wat ik mis in jouw relaas is een doel, wat zet je er voor in de plaats? Waar ga je je op richten, wat zijn jouw sterke punten. Wat kun je opzij zetten om jezelf de tijd en de ruimte te geven om een nieuwe richting aan je leven te geven. Ik herken dit wel hoor, zo liep ik er een tijd geleden ook bij.

    Maar ik vraag me ook af of er niet een manier is om jouw expertise die je opgebouwd hebt in je bedrijf, om te zetten naar iets waar je wel achter kunt staan. Wat kun jij de mensen extra bieden, waardoor jouw service wél een zinvolle wordt? Een stuk zelfkennis vergaren, misschien? Dat zou de kans op een goede match wel vergroten lijkt mij.

    Heel veel sterkte en wijsheid gewenst.

   2. 2 stars
    Mariken de Kok
    80 reacties

    Hi Shirley,

    Ik begrijp je helemaal dat je tegen een muur loopt omdat je de puzzel niet opgelost krijgt. Het inschrijven van klanten die je naar je eigen mening niet goed kan helpen voelt ook niet goed.

    Al ken ik je niet, ik weet zeker dat je een talent hebt waarmee je mensen blij kunt maken. Vraag je klanten wat ze willen en geef het ze… Is de simpele stelling, maar oh zo waar. Je hoeft het alleen maar te vragen, wat ze zo op prijs stellen en geef ze dit!

    Heel veel succes met je puzzel! Je komt er vast uit!

 48. 0 stars

  Ja het is duidelijk dat er veel gaat veranderen.Mijn gevoel zegt dat eerlijk het langst duurt.En om eerlijk in crisistijd meer geld binnen te halen lijkt me moeilijk. Ik zou dan ook kunnen kiezen voor het kopen van harde valuta denk aan de chinese yuan .
  Maar het verhaal vd hypotheek maakt me ook erg nieuwsgierig dus wil hier graag meer duidelijkheid over.
  wie weet toch die 19e naar Nieuwegein

  1. 3 stars
   Jeremine Holt
   197 reacties

   Monique,
   Je zegt wat ik denk.
   Eerlijk blijven. In crisistijd.

   Daar heb ik geregeld zo m’n twijfels bij.
   In het groot, maar net zo goed in het klein.
   Ook voor wat betreft manieren die aangedragen of uitgedacht worden om geld te verdienen.

 49. 2 stars
  Leon Romeyn
  123 reacties

  Eigenlijk heb ik nog niet zo nagedacht over mijn financiële ontwikkelingen in 2012. Ik ben hard bezig om mijn business verder uit te bouwen en daar een inkomen me te genereren. Mijn bijdrage aan de samenleving richt zich op het belang van ANDERS GEDRAGEN en ANDERS COMMUNICEREN. Het uitgangspunt daarbij is simpelweg dat meer van hetzelfde doen niet meer werkt. Jij, ik, wij allemaal zullen op een andere manier moeten leren, kijken, spreken en doen dan we tot nu toe hebben gedaan. Ik bied ondernemers in het midden- en kleinbedrijf deskundige ondersteuning bij het anders doen. Ik verwacht ook dat mijn bijdrage een verschil zal kunnen maken voor veel MKB-ondernemers. De vraag is: ben jij bereid je business en jezelf eens kritisch onder de loep te nemen, je ego opzij te schuiven en iets te leren? Dan kom ik je daar graag bij helpen. Resultaat gegerandeerd!

 50. 2 stars
  Tony Verheij
  107 reacties

  Dankzij Nisandeh heb ik erg veel geleerd over geld en passief inkomen (eenmalig werken en blijvend cashen) .

  En wat ik ook gemerkt heb: implementatie is de key naar succes!
  En ik heb zoveel geïmplementeerd en zoveel geëxperimenteerd dat ik een expert ben geworden in passief inkomen.
  Op mijn website en blog neem ik mensen mee aan het handje op het pad om ook zelf passief inkomen te verdienen.
  Geld verdienen aan internet via Bol.com bijvoorbeeld.
  Het is zo eenvoudig om geld te verdienen, als je de weg maar weet…

  Afgelopen weekend heb ik voor het eerst de Cashflowgame gespeeld van Robert Kyosaki.
  Als er iets een BOOST geeft aan je financiële IQ, dan is dit het wel!
  Op vrijdagavond 18 november organiseert het TOPTEAM van eenrijkerleven.nl een spelavond met uitleg vooraf en het delen van inzichten achteraf.
  Als je meer inzicht wil in jezelf en jouw manier van denken, dan is dat een fantastische gelegenheid!

  De tijden dat je vraagt om een kans aan het universum en deze komt je aanwaaien zijn voorbij!
  Je formuleert je vraag, stuurt deze het universum in, maar je vertelt het ook je gehele omgeving, komt een kans voorbij: GRIJPEN!

  Zorg dat je hetgeen je leert, hetzij op gelukkigmetgeld.nl Financial Freedom Intensive of Master Entrepeneur of Business Bootcamp: IMPLEMENTATION IS THE KEY TO SUCCESS!

  Tony Verheij

  1. 3 stars
   Jeannette Bal
   233 reacties

   Hi Tony

   Ik kan 18 nov. niet, als je het een andere keer nog eens organiseer hoor ik het graag.
   19 nov. kan ik ook niet, maar ik ben erbij tijdens de Financial Freedom in december.

   Intussen ga ik het spel eens bekijken.

   tot gauw
   Jeannette

  2. 1 stars
   Mirjam Stoffels
   52 reacties

   Het spel CashFlow van Robert Kiyosaki is een echte aanrader. En nog leuker: speel het met je kinderen in CashFlow for Kids!

   Onze zoon is 7 jaar en onze dochters zijn 5. Zij weten nu al van income, passive income, assets en liabilities [inkomen, passief inkomen, activa en passiva].

   Dit is volgens mij het allerbelangrijkst. Wij zijn de generatie van de verandering. Van de oude waarden van onze ouders: ‘Doe je best op school, vind een goede baan, spaar en zorg voor je pensioen’ naar nieuwe waarden en een nieuw financieel bewustzijn. Laten we onze kinderen daarin meenemen en hun financiële thermostaat meteen op de juiste temperatuur zetten door goede financiële educatie!

  3. 5 stars
   Anouk Plantinga
   573 reacties

   Tony, je zegt het: implementatie is the key to success. Daar ben jij een kei in, ik heb je het afgelopen jaar zien groeien. Ik heb daar zelf meer moeite mee, barst van de ideeen, maar implementeren is ee ander verhaal. Ik zou meer bij jou moeten afkijken. Hoe doe je dat? Dat ga ik dus gewoon doen.
   Voor mij gaat 2012 juist aan alle kanten rijker worden, dat weet ik zeker!

   1. 1 stars
    Mugen Convalesco
    33 reacties

    Wat Anouk hier aankaart, is waar ik jarenlang (decennia lang inmiddels) tegen aan heb gelopen. Het ging haast tegen mijn natuur in bepaalde momenten van inspiratie te laten varen. Niet zomaar laten varen, maar gewoon niet implementeren om wat voor reden dan ook.

    Het principe van ‘momentum’ , waar vele goede sprekers en trainers het over hebben, heeft mij enorm geholpen. Het principe is eenvoudig (voor hen die er nog niet bekend mee zijn): onderneem direct na je idee of moment van inspiratie minimaal 1 relevante actie. Nog voor je gedachten je in de weg kunnen zitten, gewoon doen. Dat kan zo simple zijn als een telefoontje plegen of informatie aanvragen. Wanneer het werkelijk goed blijft voelen, doe je nog een stap en je bent dan feitelijk al begonnen . Natuurlijk is een strategie die daarop volgt erg belangrijk, maar die zgn. kickstart kan enorm helpen.

    On Topic: Niet alleen de economie, maar de hele mindset van mensen (consumenten, ondernemers etc.) is drastisch aan het veranderen. Hoe commercieel het ook mag zijn: steeds meer mensen kiezen voor ‘bewust’ , ‘fairtrade’ etc. in de supermarkt.

    Veranderingen op financieel gebied hoeven niet slecht te zijn. We zijn verplicht anders tegen geld aan te kijken als het alternatief is dat we het anders zullen verliezen. Ik houd me niet al te veel bezig met voorspellingen. Wat wel interessant is, is hoe ik mijn visie op geld en geld verdienen en ontvangen kan bijstellen indien nodig. Financial Freedom lijkt mij daar een mooie aanvulling op.

   2. 1 stars
    Diederik van der Boor
    40 reacties

    Hoi Anouk,

    Niet implementeren is een mindset ding, net als ieder ander ding wat je nog niet bereikt hebt. Als je een nieuwe richting opgaat, kom je oog in oog met je voorheen verborgen “roadblocks”.
    Hoe meer je gaat implementeren, hoe meer je die in beeld krijgt, en ook kunt overwinnen. Blijven groeien 🙂

 51. 4 stars
  Robert Rosier
  305 reacties

  Wat zou het toch fijn zijn als iedereen een ‘conscious millionaire’ was. Als je ziet hoeveel er is, maar hoe slechts het wordt verdeeld, zijn we eigenlijk allemaal rijk. Dat Nisandeh ons er op wijst dat we op de oude manier niet verder kunnen en zijn uitleg erbij… hopelijk opent het onze ogen en komen we op die manier tot een andere aanpak met zijn allen.

  1. 2 stars
   Tony Verheij
   107 reacties

   Beste Robert,

   een wijs mens rekent rijkdom nooit in harde valuta!
   Iedereen is veel rijker dan hij zich beseft.

   Als je kijkt op de Facebookpagina van “A tot Z Glorie” begrijp je mij beter.

   Niet alles in het leven komt een mens aanwaaien, het helpt als je bepaalde dingen uitvoert..
   Dingen die je leert in de Financial Freedom Intensive bijvoorbeeld 😉

   Tony Verheij

 52. 1 stars
  Lotte van Kessel
  67 reacties

  Nog nooit heb ik problemen met geld of inkomen gehad. Ik leefde naar wat ik had, maar werkelijk een idee hebben over hoe het werkt met geld? Nou, nee. Ik had zelfs een oordeel over mensen die (te veel) met geld bezig zijn. Nu heb ik besloten dat ik alles ga leren wat er te leren valt. Dus ik zal er zijn in December bij de Financial Freedom.

 53. 1 stars
  Mirjam Stoffels
  52 reacties

  Onze generatie is opgegroeid met de woorden: ‘Ga naar school, haal goede cijfers, zoek een baan met goede [secundaire] arbeidsvoorwaarden, werk hard, leef zuinig, spaar en blijf uit de schulden, zorg voor een goed pensioen.’ Regels die voor onze ouders uitstekend werkten, voor ons niet meer…

  Na 18 jaar dienstverband verloor ik in 2007 mijn baan. [so much voor een baan met goede [secundaire] arbeidsvoorwaarden]. Ik volgde een opleiding en ben sinds 2008 werkzaam als zelfstandige. Als werknemer in mijn eigen bedrijf. Voor de ‘worst boss’ die je je voor kunt stellen, zoals Nisandeh het zo mooi weet te verwoorden.

  De laatste tijd ben ik mij er erg van bewust dat het anders moet. Niet harder werken, slímmer werken. Einstein zei ooit: ‘Als je blijft doen wat je altijd deed, dan is het resultaat gelijk aan het resultaat dat je altijd al had.’

  Ik ben dan ook volop bezig met het creëren van meerdere inkomensstromen. Zo ben ik een tweede bedrijf begonnen, dat mij op termijn passief inkomen gaat brengen. Daarnaast schrijf ik op dit moment een eBook en ben ik bezig met het opzetten van een membership-website. In ons eerste bedrijf zetten we de zaak op dit moment ook op zijn kop: we stappen af van het uurtje-factuurtje-model en gaan onze diensten verkopen tegen een percentage van de omzet van onze klant. Als wij ons werk goed doen, kan hij succesvol zijn, hetgeen dan voor beiden lucratief is.

  Ik ben mijn financiële thermostaat aan het bijstellen, maar hij mag nog best een paar graden hoger!

 54. 0 stars
  Bas Walraven
  1 reacties

  Beste Nisandeh,

  Ik heb vorig jaar al een besluit genomen om op een andere manier een tweede inkomenstroom op te bouwen om minder afhankelijk te zijn van de traditionele wijze van geld verdienen en de risico’s die dat met zich meebrengt zoals je ook stelt.

  Samen met mijn partner hebben wij ons aangesloten bij een netwerkorganisatie. Mensen die geïnteresseerd zijn kopen hun verzorgingsproducten direct van de fabriek en deze betaald een commissie over deze aankopen aan degene die ze direct of indirect heeft aangebracht.

  Deze producten bevatten geen schadelijke, chemische stoffen en zijn daarmee substantieel beter voor de mens en het milieu. De filosofie van deze bedrijfsvoering is dat iedereen vooral energie stopt in het succes van de mensen die ze benaderd hebben om mee te doen. Aangezien we allemaal shampoo, tandpasta, schoonmaakmiddelen, huidverzorgingsproducten en dergelijke nodig hebben en tegelijkertijd daar geld aan kunnen verdienen maakt dat er een stabiel inkomen kan ontstaan waarbij de enige voorwaarde is dat je je enthousiasme deelt met mensen die je kent.

  Wij ondersteunen elkaar in het succesvol ontwikkelen van deze manier van zaken doen door het geven trainingen en individuele begeleiding. Hiermee dragen wij bij aan een betere wereld en de persoonlijke ontwikkeling van ieder die meedoet. Ook helpen we nieuwe deelnemers persoonlijk op gang zodat ze begrijpen hoe ze zich succesvol kunnen ontwikkelen in deze manier van zaken doen. Ik ben er van overtuigd geraakt, ook door de boeken die ik hierover gelezen heb, dat dit een goede manier is om financiële onafhankelijkheid te realiseren en de aanstaande crisis het hoofd te bieden.

  1. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Hi Bas,
   Ik ben bekend met jouw manier van passief inkomen creëren. 10 jaar geleden heb ik w.s. hetzelfde bedrijf leren kennen. Voor mij heeft dit uiteindelijk niet gewerkt. Het zal uiteraard aan mij gelegen hebben, maar feit blijft dat niemand in het noorden (Groningen, Friesland en Drenthe) blijvend succes heeft bereikt. Ik sta nog steeds achter de producten en de condities waarmee het bedrijf werkt. Ik weet dat de formule kan werken, maar heb de conclusie getrokken dat dit niet mijn ding is. Ik ga naar een andere manier voor passief inkomen op zoek. Ik wens jou alle succes!

 55. 2 stars
  Mariken de Kok
  80 reacties

  Wat mijn vraag nog is over geld.. Ik ben bezig met “sparen” voor mijn financial freedom account. Maar ik kom nog steeds geen opportunities tegen waarbij ik het account kan inzetten.

  Heeft iemand ideeen? Thanks!

  1. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Op het gebied van Multi Level Marketing zijn er genoeg mogelijkheden, maar dat moet je wel liggen.

 56. 3 stars
  Jeremine Holt
  197 reacties

  Ik ben heel benieuwd wat er de 19de gaat komen.

  Waar ik voor mezelf graag meer over zou willen weten, is hoe je ermee omgaat dat geld energie is. Voor mij heeft dat het afgelopen half jaar betekent dat ik er enorm veel energie in heb gestoken om m’n inkomen te verbeteren. Dat laatste is (jippie hoera) gelukt.
  Echter, ik merk dat ik fysiek gezien niet in dit tempo door kan gaan, terwijl het financieel gezien nodig is om het tempo nog op te voeren.
  Er zijn dus slimmere manieren nodig.

 57. 1 stars
  Esther van den Enden
  67 reacties

  Het wordt me steeds duidelijker hoe weinig ik weet over geld en financiën. Genoeg om nu geen schulden te hebben en ook ieder jaar weer geld terug te krijgen van de belastingdienst. Niet genoeg om te weten wat we doen wanneer we een nieuwe hypotheek afsluiten. En dan vertrouwen we dus op de adviezen van de hypotheekadviseur.

  Ik weet niet hoe de toekomst er uit komt te zien. Ik weet dat alleen positief denken niet genoeg is – het is nodig te weten waar we mee bezig zijn. Ik weet ook dat als we met zijn allen doemdenken de toekomst er zeker niet beter op wordt (wat je aandacht geeft groeit, the law of attraction).

  Ik ben bewust onbekwaam. Tijd dus om bij te leren.

  Hartelijke groet,
  Esther van den Enden
  Cirkel van Vertrouwen

 58. 2 stars
  Wout-Jan Slob
  120 reacties

  2012 word een jaar waar in ik juist meer ga verdienen dan in 2011 en daarnaast ook nog meer tijd over hou om leuke dingen te doen. Ik krijg steeds meer het besef dat hard werken niet nodig is om goed te kunnen leven. Je leeft dan immers niet meer je werkt.. Om later te kunnen leven.. als die dag ooit komt.

  Pensioen een instortende huizen markt. Ik geloof inderdaad niet meer in het systeem van vroeger. Een maandelijkse hoge cashflow is voor mij het alternatief. Dat ik leuke dingen kan doen naast het werk en dat ik niet meer 80 uur per week hoef te werken. Om zo voor mijn gevoel gerechtigd ben om meer geld te verdienen.

 59. 2 stars
  Marja Dedden
  125 reacties

  Ik ben opgegroeid met de idee dat je alleen je geld kan verdienen met een baan. Hoe hoger opgeleid, hoe hoger je inkomen. Daarnaast leer je dat de overheid ook voor jou verantwoordelijk is. Wanneer je arbeidsongeschikt wordt, werkloos raakt of met pensioen gaat, dan krijg je een uitkering. En ja, daar heb je zelf ook aan bijgedragen. Feit is nu dat dit stelsel onbetaalbaar wordt. Ik kan daar kwaad over worden en protesteren, maar schiet ik daar wat mee op? Ik kan mij beter realiseren dat ik zelf verantwoordelijk ben en ervoor zorgen dat welke maatregelen ze ook verzinnen, ik daar geen tot weinig last van heb. Ik weet dat er meer manieren zijn om een inkomen te krijgen en dat het ook beter is om meerdere legale manieren daarvoor te gebruiken. Mijn eerste stap daartoe is het volgen van de Financial Freedom training. Ik hoop dat de verwachte veranderingen in 2012 ertoe zullen leiden dat iedereen leert hoe hij financieel onafhankelijk kan worden. Verplicht vak op school zou een mooie stap zijn!

 60. 3 stars
  Saskia Frankena
  177 reacties

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot voor een paar jaar een financiële intelligentie van nul had. Ik werkte hard, probeerde niet te veel uit te geven, dacht dat we het goed geregeld hadden met de hypotheek en voelde me veilig ten aanzien van ons pensioen. Maar ik ging er dan ook vanuit dat ‘het systeem’ ons ter wille was.

  Inmiddels is mijn vertrouwen in al die instanties danig verkruimeld. En dat baart mij veel zorgen. Niet alleen omdat het mij persoonlijk zal raken en ik er ongetwijfeld last van zal hebben, maar vooral omdat ik zie dat een heleboel mensen er echt door buitenspel gezet gaan worden. En dat zijn vaak mensen die de kennis, noch de veerkracht hebben om zelf weer uit het dal te komen.

  Ik zie daardoor meer uitsluiting van groepen mensen ontstaan en meer egocentrisme. Mijn grootste angst is dat dit uiteindelijk tot onoverbrugbare achterdocht gaat leiden met gevolgen waar ik eigenlijk niet eens aan wil denken en van harte hoop dat dat mij en mijn kinderen bespaard blijft.

  Soms droom ik wel eens van een plek waar je kunt leven zonder geld. Waar je de voorzieningen zelf en met elkaar creëert, maar ik realiseer mij ook dat die tijd al een paar eeuwen achter ons ligt.

  Ik weet dus nog steeds niet zo goed hoe ik buiten het oude systeem voor mijzelf en mijn naasten een bestaanszekerheid op kan bouwen. Het begint te dagen, maar het is er nog niet.

  Ten aanzien van het totale plaatje denk ik eerlijk gezegd dat de “grote mannen” door gaan tot het gaatje met het oude bekende systeem in stand houden. En om dit te kunnen financieren worden er steeds meer mensen beroofd van een stuk vertrouwen in hun bestaan. Dat zal veel onrust geven, het zal veel mensen het vertrouwen benemen in de economie en ik denk dat dat een grote weerslag zal hebben op het financiële systeem. Maar vooral denk ik dat het er voor zorgt dat gemeenschappen zich sluiten, op grote en kleine schaal. Financieel, maar ook anderszins. En ik denk dat dát een kettingreactie teweeg zal brengen.

  Ik hoop daarom dat er ook mensen zijn en blijven die zien dat je elkaar en jezelf kunt helpen door elkaar kennis en goederen te gunnen. In “de Waarmakerij” in Nijmegen waar ik regelmatig werk zie ik daar een begin van. Dat brengt een soort bewustwording en verantwoordelijkheid met zich mee waarvan ik denk dat we er met zijn allen wel beter van zouden worden. Een openheid, waarin ook weer nieuwe kansen ontstaan. En waar veel ontstaat zonder geld, maar het uiteindelijk wel vaak creëert. Deze geest is ook wat ik mijn kinderen graag mee wil geven. Ééntje is er al op ingehaakt en is nu met een project bezig dat hem wellicht een stuk financiële onafhankelijkheid kan gaan geven.

  Phoeh, wel een zwaar en somber verhaal op de vroege ochtend, maar wel goed om er over na te denken.

  1. 2 stars
   Marja Dedden
   125 reacties

   Hi Saskia,

   Jou ideaal van een wereld waarin je geen geld nodig hebt wordt op kleine schaal al gerealiseerd.

   Vanuit Engeland overgewaaid: de Transitie-beweging. Korte beschrijving overgenomen van transitiontowns.nl: Transition Towns zijn lokale gemeenschappen in grote en kleine steden, dorpen, wijken of eilanden, die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk en meer duurzaam te maken. Piekolie en klimaatverandering zijn de meest belangrijke drijfveren om in actie te komen met projecten aan de basis van onze samenleving.

   Transition Towns werken aan praktische oplossingen en laten zien hoe iedereen die zelf kan uitvoeren. Transition Towns laten het niet afhangen van overheid of bedrijfsleven. Wij doen een beroep op de gezamenlijk ervaring, creativiteit, wijsheid en kracht van de mensen. Om in eigen huis, buurt en bedrijf te beginnen met de omschakeling naar een duurzaam, sociaal, veilig en gezond leven met minder energie.

   Transition Towns vertrouwen op de kracht van de lokale gemeenschap.
   Zo is in onze gemeente ook al een groep actief. Er worden bv veel diensten aangeboden met een punten systeem.

   1. 3 stars
    Saskia Frankena
    177 reacties

    Ik weet eigenlijk niet of het wel zozeer het geld is dat ik zou willen missen. Het is meer dat ik mij afvraag of wij wel met zijn allen achter de juiste waarden aan rennen.
    Zoals ik in mijn stukje ook al opmerkte, ik maak mij vooral veel zorgen over de uitsluiting van mensen en groepen mensen. En dat heeft veel met de onbereikbaarheid van bronnen van allerlei aard te maken. Soms sombert het een beetje en doe je zo’n verzuchting. Maar ik weet natuurlijk ook wel dat niet elke samenleving zonder geld een idylle is. Dat heeft volgens mij dus veel meer te maken met de waarden die er heersen.

    Ik probeer er dan maar wel weer iets moois van te maken. Zo sponsor ik een man die zwaar gehandicapt in een rolstoel zit, maar is gaan zoeken naar de manier waarop hij een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Idioot dat nooit iemand aan hem gevraagd heeft waarmee hij zich nuttig zou willen maken. Nu heeft hij een koeriersbedrijfje gestart, echt een giller hij kart de hele buurt rond met dat ding en vindt het heerlijk! Vogelvrij noemt hij zichzelf. Dat noem ik dus kracht, maar drukt me ook met de neus op de feiten hoe makkelijk en vanzelfsprekend we mensen uitsluiten.

    Het heeft ook een beetje te maken met de situatie dat ik met een partner zit die erg bang is voor veranderen, eigenlijk niets van hetgeen ik bij Open Circles leer wil weten. En vooral niet supportive is voor wat ik doe. En zeker niet wil dat er ook maar één cent gespendeerd wordt aan zo’n dure cursus. Als er dan zo’n stukje als dat van Nisandeh langs komt wordt het me wel eens zwaar te moede. Hoe komen WE hier uit als IK de kar moet trekken. Ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit herkennen. En hoe gaan júllie hier dan mee om?

    1. 2 stars
     Marja Dedden
     125 reacties

     Hallo Saskia, Ik herken het laatste stuk. Ik had ook zo’n man. En je begrijpt nu meteen door had, dat dit niet gewerkt heeft. Wanneer je partner echt niet mee wil groeien moet je vroeg of laat de keuze maken….. Ik heb dat 22 jaar geleden al gedaan. En wat een energie kreeg ik daarvoor terug! Mijn huidige partner groeit wel met mij mee. We kunnen nog niet samen naar de trainingen, maar zodra dat mogelijk is gaat dat ook gebeuren.

     1. 4 stars
      Karin van Toor
      286 reacties

      Hoi Saskia en Marja,

      Ook ik heb zo’n dwarse man. Hij blijft vast houden aan zijn eigen ideeen en wil ook niets weten wat ik bij Open Circles geleerd heb. Zelfs de cursus die mijn zoon aangeboden kreeg, Financial Freedom, vind hij eigenlijk niet nodig.’ Wat moet iemand van 15 daar mee, het hotel en de maaltijden moeten dan ook betaald worden en hij moet weer van school verzuimen.’ Dit leverde een fikse discussie op.
      Bijna liet ik me humeur verknallen, maar bedacht toen dat we leerden dat woorden geen pijn konden doen, maar onze gedachten. Yes, het kriegelige gevoel blijft weg.
      Na 21 jaar wil ik absoluut mijn man niet verliezen en geef hem dan ook de ruimte om aan het idee te wennen. Geef hem positieve aandacht en geef telkens in kleine zaken die hij als positief ervaart aan dat ik dat bij Open Circles leerde. Zo went hij langzaam aan het idee dat het nog zo gek niet is en misschien dat we dan volgend jaar wel samen naar de Financial Freedom kunnen.

      Met een muzikale groet,
      Karin

     2. 3 stars
      Saskia Frankena
      177 reacties

      @Jeremine,

      Dank je wel voor je hart onder de riem. Vanmiddag een gesprek gehad met weer iemand waarmee ik waarschijnlijk samen ga werken. Zodat mijn bedrijf sneller en kwalitatief beter werk kan gaan leveren. Samen met mensen die aangeven dat ze wel in mij geloven en ook graag met mij het vaarwater ingaan. Dan weet ik het weer helemaal: ik ga het gewoon maken! Stapje bij stapje komt dichterbij wat ik voor ogen heb.

      Een bedrijf dat jou als ondernemer zorgeloos zichtbaar laat zijn op het internet.

      Dat wordt mijn 2012 dus.

     3. 3 stars
      Jeremine Holt
      197 reacties

      Hoi Saskia,

      Die negativiteit in je omgeving en dat cynisme kunnen zo fnuikend zijn. Ik denk dat iedereen daar wel mee te maken krijgt. Is het geen partner, dan zijn het wel mensen uit familie- of vriendenkring.
      Jaloezie, overbezorgdheid, onwetendheid, twijfels, eigen onvermogen, starheid, onwennigheid.
      Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen je succes gunt. Bewust dan wel onbewust.
      En zelfs als ze het je wel gunnen, dat ze doorhebben hoe het werkt. En dat het nu anders werkt dan vroeger.

      Gewoon doorgaan. De aanhouder wint. En als ze merken dat het werkt en ze hebben het goed met je voor, dan gaan ze misschien nog om ook.

     4. 3 stars
      Saskia Frankena
      177 reacties

      Hai Marja,

      Wat fijn voor je dat je nu wel kunt groeien! En dat je die keuze hebt kunnen maken. Ik heb dat toen niet gedaan, deels omdat ik het niet zag.

      Inmiddels zie ik wel dat ik zijn gedrag voor een groot deel ook in stand gehouden heb. Nu ik dat niet meer wil gaan de hakken volop in het zand.

      Maar goed ik wil wel vooruit, temeer daar we ook nog kinderen hebben die willen studeren en een veilig dak boven hun hoofd. Echter dit weekend werd duidelijk dat mijn partner helemaal nergens in gelooft en vind dat ik realistisch moet zijn (= ook nergens in geloven, hopen of voor gaan). En er van overtuigd zijn dat we straks ons huis moeten verkopen omdat het niet afbetaald is.

      Ik blijf zoeken naar wegen, en bouwen aan mijn bedrijf. Ik geloof er namelijk wel in. Ik heb afgelopen week ook een ondernemersscan gedaan en het beeld dat daar van mij uit kwam herkende ik mijzelf heel erg in. Maar bovenal vond ik het bemoedigend om te lezen dat juist die kwaliteiten maakten dat ik eigenlijk zeer geschikt ben voor het ondernemerschap..

      Ik begrijp heel goed waarom Open Circles eigenlijk aanbeveelt met je partner zo’n traject in te gaan en naar zo’n cursus als de Financial Freedom te komen, maar het is even niet anders.

      Daarom vind ik het heel fijn om af en toe even op deze blog te lezen dat er nog meer mensen zijn die er iets moois van gaan maken.

      High Five!

  2. 5 stars
   Anouk Plantinga
   573 reacties

   Saskia, een heel herkenbaar verhaal!
   Ik ken ook dat dromen van een wereld zonder geld. Maar zo is het niet en we moeten ermee dealen. Dan kunnen we dat maar beter op de best mogelijke manier doen, toch? Gelukkig is er Open Circles…zucht.