Help – ik heb je feedback nodig!

2511 views | 173 reacties |
shares


Jij kent ons ondertussen al een tijdje en ik hoop echt dat je geniet van onze programma’s, dat je nieuwe strategieën en tools hebt geleerd, je mindset hebt veranderd, geïnspireerd bent geraakt en dat je een paar goede zakelijke connecties en misschien wel vrienden hebt opgedaan in onze programma’s.

Dit zijn allemaal doelen die wij ons steeds voornemen om jou te helpen te bereiken.

En nu is het voor ons het moment om van ‘good’ naar ‘great’ te gaan.

En daarom wil ik je graag om hulp vragen, ik zou het zeer waarderen…

Ik zou het ontzettend fijn vinden als je een moment de tijd wilt nemen om de volgende twee vragen in het commentaarveld hieronder te beantwoorden.

Hier volgen de 2 vragen. Beantwoord ze in het commentaarveld hieronder.

  1. Wat kunnen we verbeteren om jou betere service te bieden (op het gebied van programma’s, content, service, communicatie…)
  2. Wat doen we al ‘great’ waarvan jij wilt dat we daar mee doorgaan.

Heel erg bedankt dat je de tijd wilt nemen om ons te helpen.

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
173 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Suzan Jong
10 years ago

De redenen waarom ik graag naar de seminars van Open Circles kom, zijn talrijk. Heel veel zaken zijn hierboven al benoemd, maar wat voor mij echt werkt, zijn:

– de hoge energie en het enthousiasme, van de trainers en van het E-team (zelfs die van het team bij het NBC). Marco noemde het al en voor mij geldt het zeer zeker: bij Open Circles heb ik ontdekt hoeveel energie ik zelf in me heb.

– de combinatie van business en persoonlijke groei is voor mij een WINNER. Voor mij geldt zeker: als m’n persoonlijke groei achterblijft, dan doet m’n business dat ook. Ik ben jullie heel dankbaar voor de persoonlijke groeispurten die ik bij jullie heb gemaakt.

– de accomodatie van het NBC. Voor mij is dit de thuishaven van Open Circles. Warme uitstraling zowel in de zaal als erbuiten, en vriendelijk behulpzaam personeel. Jaarbeurs ben ik een aantal keer geweest, maar vind ik een stuk minder Open Circles op het gebied van zaal (vooral kil), personeel (veelal onverschillig), catering.

– de content van de trainingen en de manier waarop het gebracht wordt. Theorie eenvoudig uitgelegd met treffende voorbeelden. Veel interactie en oefeningen met andere deelnemers. De hoeveelheid vind ik ook goed (veel waarde voor de investeringen), hoewel het ook overweldigend kan zijn, teveel in één keer, waardoor de implementatie in het geding komt (“Help, waar moet ik beginnnen?”).

– De meeste video’s vind ik ook waardevol. Zoals “10 best ways to loose a deal” en de “4 steps to grow your business”.

– Ik vind het fijn om elke week een mail te krijgen en het blog te lezen. Dit houdt voor mij de energie en de motivatie hoog.

Een paar dingen die voor mij niet werken:

– De kwaliteit van de comments op het blog vind ik niet altijd even hoog. Heeft waarschijnlijk te maken met de prijzen die worden weggegeven bij een bepaalde hoeveelheid comments.

– Biz Kaizen: ik had gehoopt dat dit voor mij een goede extra stok achter de deur zou zijn om met de lessen aan de slag te gaan. Ik merk echter dat het voor mij zo niet werkt. De lessen en de invuloefeningen geven mij – tot nu toe – weinig meerwaarde op de aantekeningen die ik tijdens de ‘live’ seminars heb gemaakt. Het is wel altijd leuk om de video’s te kijken en de energie hoog te houden :).

Bedankt voor alles wat ik tot nu toe allemaal van jullie heb mogen leren. Keep up the good work! Help, waar moet ik beginnnen?

Monique Wakelkamp
10 years ago

Verbeterpunten zouden wat mij betreft zijn:
– frequentie van de mails
– indeling commentaarbox
– bibliotheek op onderwerp, of toolbox met (toegankelijk afhankelijk of je training gevolgd hebt) formulieren, lijsten, stappenplannen, 90 dagen program etc
– tools tbv follow up na de trainingen
Ook ik heb meer tijd nodig om al het geleerde snel te implementeren en dus ook snel te profiteren van de voordelen.

Ik zou het jammer vinden als de Business Bootcamp substantieel meer zou gaan kosten; juist de gratis toegang werkt fantastisch als accelerator.

Elke keer dat ik een training volg of als ik assisteer bij het e-team vallen me de slimme marketingtechnieken weer op; dit marktonderzoek, gesplitst in 3 verschillende doelgroepen, waarbij de antwoorden dus ook gesplitst per doelgroep binnenkomen. Leidend tot een nieuwe of aangepaste training, nieuwe artikelen, video, e-book etc. Door dit voorbeeld leer ik zelf ook weer bij.

Super vind ik daarnaast:
– hoge energieniveau, dansen en bewegen, praktijklessen tussendoor
– manieren om uit je comfortzone te komen
– nieuwe netwerk dat ik heb leren kennen
– bredere kijk op zaken, nieuwe manier van denken, toepassen nieuw geleerde die ik heb gekregen

Groot compliment voor Open Circles Academy en het hele team!

Astorita Burleson
Astorita Burleson
10 years ago

Ik heb de businesstrainingen voor de Bussiness Bootcamp gevolgd en kan dus niet beoordelen in hoeverre de huidige inhoud en opzet van de trainingen anders is.

Terugkijkend constateer ik dat het maximale eruit halen en de toepasbaarheid van het aangebodene, afhankelijk is van waar je op dat moment staat in de ontwikkeling van je bedrijf. Het maakt uit of je helemaal aan het begin staat of al een tijd bezig bent en bijvoorbeeld wil gaan versnellen in je bedrijf. Het zou meer houvast bieden als rekening gehouden wordt met dit niveauverschil zodat er meer kans is op het behalen van de doelen van de ondernemer. Ik geloof dat door het zo te doen er op de verschillende niveaus naar tevredenheid versneld en meer omzet gerealiseerd kan worden. Tegelijkertijd wordt er meer structuur geboden aan hen die dat nodig hebben, het implementeren kan meteen op een goede manier van start gaan en de te bereiken resultaten kunnen gegarandeerd worden. Voor de “snellen” onder ons geldt dit uiteraard niet, er zijn namelijk altijd uitzonderingen. Ik merk vaak de bruikbaarheid van wat ik aangereikt heb gekregen en steeds meer beginnen de kwartjes te vallen, gelijk tredhoudend met mijn ontwikkeling, iets minder snel dan mijn hooggespannen verwachtingen aan de start van elke training. Met het gegeven van het vorenstaande zou iets meer gedaan kunnen worden.

Wat doen we al ‘great’ waarvan jij wilt dat we daar mee doorgaan.

De samenhorigheid tussen mensen bevorderen, de fantastische sfeer en high energy die er is. Het geheel is dynamisch en een fantastische belevenis om er bij te zijn.

Lydia Brewster
10 years ago

1. Hoewel de mails doorgaans nuttige info bevatten, vind ik het aantal erg veel, waardoor ze niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen.
Hoewel ik in januari de eer had om in het E-team te zitten, kreeg ik mails om aanmelding voor de Business Bootcamp. Ik weet niet of het mogelijk is dit tegen te gaan.
2. De opbouw van de energie tijdens de trainingen vind ik goed.
Tijdens de Business Bootcamp het verschil laten zien tussen een hobby en een onderneming is buitengewoon goed.
Via Open Circles Academy heb ik fantastische mensen leren kennen, mijn netwerk vergroot en mijn mindset veranderd. All thanks to you Nisandeh and team!
Ik ben nog aan implementeren, maar ik ben er nog niet.
Wellicht hulp vragen.

Wikke Meisner
Wikke Meisner
10 years ago

Wat beter zou kunnen is dat het nog gemakkelijker gemaakt zou kunnen worden, om comments achter te laten (bijv door de required fields alvast in te vullen – daar zijn veel tooltjes voor).

Wat ik geweldig vind, is dat jullie steeds weer het goede voorbeeld geven en dat alles kopieerbaar is. Super!

Willeke Heerkes
10 years ago

Verbeteren: instapprogramma in het 3-jarig traject dat er nu is en dan voor studenten die al veel gedaan hebben bij Open Circles. Dus de mogelijkheid een vergelijkbaar traject te volgen.
Great: de energie, de muziek, steeds weer vernieuwing van het programma, e-team, de sfeer, zo veel mensen bij elkaar.

Mariska de Wild-Scholten

Een top-10 boeken-en filmlijst zou ik wel graag willen zien.
Wat jullie erg “great” doen is het geven van goede voorbeelden waardoor de theorie gaat leven en beter in het geheugen verankerd wordt.

Rani Goederee
Rani Goederee
10 years ago

Hoi Mariska,

Voor wat betreft de boeken, die vind je op: http://www.businessbootcamp.nl/blog/inspirerende-zakelijke-boeken

Hartelijke groet,

Rani Goederee
Open Circles Academy

Janine Dumont
Janine Dumont
10 years ago

1. Wat kunnen we verbeteren om jou betere service te bieden (op het gebied van programma’s, content, service, communicatie…)
Ik merk dat het in de praktijk toepassen van alle strategieën er toch stiekem af en toe bij inschiet. Een systeem waarbij je een soort van buddy hebt (en nee niet je medeleerlingen die met precies hetzelfde worstelen) vanuit Open Circels, waarmee je wekelijks kunt chatten of waarvan je weklijks adviezen kunt krijgen, zou bijvoorbeeld een goede stok achter de deur zijn. Je medestudenten zijn ook zeer waardevol, echter zijn ook net als ik soms zoekende en dan is iemand die het al actief toepast en als een soort van leermeester fungeert een betere. Die adviseert vanuit eigen ervaringen. Geen idee hoe je dat concreet moet vormgeven aangezien ik ook begrijp dat het heel intensief en kostentechnisch niet echt goedkoop zal zijn. Echter wel effectief en op de lange duur beter beklijvend.

Wat doen we al ‘great’ waarvan jij wilt dat we daar mee doorgaan. De trainingen zelf, de Business Bootcamp, de nieuwsbrieven, de filmpjes op jullie website, allemaal heel erg positief en erg fijn. Ook nu weer dat je om hulp vraagt en daar ook daadwerkelijk iets mee gaat doen, dat voelt ook erg prettig.

Here’s to your success!

Hartelijk groeten
Janine Dumont
LivingMindz

Jelle Dekkers
10 years ago

Tijdens de trainingen wordt heel goed gebruik gemaakt van de kracht van de groep. Ik denk dat na de trainingen hier nog veel meer potentie zit!!
De blog faciliteert natuurlijk iets op dit gebied maar ik denk dit met de hudige gratis internetfaciliteiten beter benut kan worden. Ik denk in de vorm van mastermind groepen die met de materie aan de slag gaan. Open Circles Academy houdt de enigszins overview en legt interessante laggen tussen de groepen en personen om potentie te benutten.

AN IDEA TO FULFILL OUR FULL POTENTIAL.

Monique Jans
10 years ago

1) Wat mij betreft als locatie veel liever Nieuwegein dan de Jaarbeurs.
Bij Financial Freedom had ik graag iets meer concrete handvaten gekregen om aan te pakken.
Zo’n CD met muziek die jullie gebruiken is wellicht ook ‘n goed idee. Inspireert dan weer.

2) De energie die er heerst is super! Je komt echt in een flow terecht van enorm positieve energie. Ik heb vooral heel goede herinneringen aan Breakthrough to Success. Iedereen leek te stralen na die 3 dagen.
Door alle afwisselingen vliegen de dagen om en wordt je niet snel moe.

De follow-up mails zijn er veel, in het begin las ik ze niet, nu kijk ik ernaar uit. Als je alle commentaren wilt lezen kost dat wel veel tijd.
Complimenten ook voor het E-team. Ben Fan geworden van Open Circles Academy en wil me ook opgeven voor het E-team.

Wing Ung
10 years ago

1) Normaal gesproken ben ik nooit voor e-mailmarketing, ik zie ze altijd als spam. Echter door Business Bootcamp ben ik jullie e-mailmarketing gaan waarderen en dit komt door de inhoud, namelijk zeer nuttige tips en trucs voor ZZP-ers. Ik lees ze graag omdat het me lokt. Hoewel dit een pluspunt is, zit het minpunt in de frequentie van versturen. Op een gegeven moment heb je het gevoel dat het elke week een traditie is, waar ikzelf een beetje beu van word. Dus 1 of 2 keer per maand een nieuwsbrief/e-mail van jullie organistatie is voldoende, anders voelt het aan als “too pushy”.

Wellicht is het mogelijk om bij betaling van vervolgcursus (crazy bonus) ter plekke ook een optie voor om met creditcard te betalen. Bij grotere bedragen is het handig om de betaling via creditcard te doen, zodat men niet binnen 3 dagen duizenden Euros op de bank hoeft te hebben, het zorgt namelijk voor een beetje buffer.

2) De waardevolle tips en trucs zijn uiterst welkom en de bonussen zoals de gratis DVD’s die ik mag ontvangen voor bijwonen van Business Bootcamp vind ik fantastisch!

Voor de rest, mijn complimenten aan Nisandeh, je bent een voorbeeld voor mij (naast Kiyosaki en Trump).

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago
Reply to  Wing Ung

Wing, even over de betaling. Je krijgt 3 dagen bedenktijd nadat je je hebt ingeschreven voor een seminar. Het geld wordt pas later afgeschreven, volgens mij een dag of 5 of 7 later en als iets echt heel lastig is, kun je altijd aan de bel trekken, is mijn ervaring.

Judith van Lohuizen
10 years ago

Ik ben erg blij met Open Circles, zowel de inhoud als de presentatie!
Wat ik fijn zou vinden is een platform waar cursisten elkaar kunnen ondersteunen en elkaar kunnen vinden.

Emile Daalmeijer
10 years ago

Ik heb nu heel wat trainingen gevolgd als deelnemer, maar ook als E-team lid en ik vind dat Open Circles heel goed bezig is.
Er is al veel gezegd, maar wat ik wat minder vind is de mailverkeer. Deze is mij wat te veel. Ik hoef niet alle mailtjes binnen te krijgen.
Ik vind het Mercury Hotel in Amsterdam een minder goede locatie. Noodgedwongen moeten de ramen opengezet worden, daardoor tocht het te veel. Daar heb ik persoonlijk last van.

Wat ik geweldig vind aan Open Cicrles is de laagdrempeligheid. De trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. En iedereen is Welkom en dat straalt er van alles af. Dit is een voorbeeld wat ik zeker wil volgen in de trainingen die ik geef.
De hoge energie is geweldig en dat zoveel mensen vrijwillig willen helpen om dat allemaal te bewerkstelligen is super.
Verder straalt Open Circles eerlijkheid uit en is Open Circles transparant. Dit allemaal bij elkaar is wat Open Circles onderscheidt van de rest en waar ik veel waarde aan hecht.

Marco Ruijken
10 years ago

1. Ik bemerk dat er een gat bestaat tussen al het gepresenteerde materiaal op de Master Entrepeneur cursus en de mogelijkheid om het op een redelijke termijn te implementeren. Na verloop van tijd mis ik toch een vorm van ondersteuning. Ik zou zelf een voorstander zijn van minder lange bijeenkomsten en meer follow-up support en technische ondersteuning.
2. Het gevoel dat je op elke meeting krijgt is great. Die energie wil ik vasthouden en met anderen delen.

Edwin Glaser
10 years ago

1. Things to improve. First of all its hard to keep everybody happy all the time. People like to complain. STOP complaining. TAKE responsibility. Its been said many times. Still feedback is asked for so here it goes: Sometimes a course starts to slow in giving useful information. Before you know it a day has past. The brain needs to get ready, understood. When a question is made in the audience I sometimes feel its overpowered by the moment ( keeping the speed, making a point ).
2. Things I love is the energy you get generally from the group. Working and thinking and later DOING something you would normally not do so quickly. Pushing yourself to do a little more and again more. Support team, buddies all can work as a charm when you find, create, make and sustain with alike minded people. The further you get and more courses you followed the better it gets.

Anneke Verdonschot
Anneke Verdonschot
10 years ago

“Great” vind ik de manier waarop Open Circles Academy de blokkades openlegt. “Breaktrough to Success” en Financial Freedom hebben bij mij daartoe geleid. Ik vind het psychologische aspect ontzettend belangrijk en dat moet er in blijven.! Ik heb zelf gemerkt…dat alleen met “willen” je er niet kwam, de oude patronen waren gewoon te hardnekkig en “notknown”.
Waar ikzelf graag hulp in zou krijgen is…..hoe ga je “for heavensakes” om met Linkedin, als ik zo’n pagina zie dan denk ik “wat nu weer….?????????

Verder ben ik O zo blij met het gegeven “Passive Income”……ik denk dat al die jonge mensen dat nog veel meer moeten beseffen.Je kunt succesvol zijn in je leven en heel tevreden, maar goed voor je oude dag zorgen is nog wat anders…er kunnen heel veel onverwachte wendingen komen, waardoor je uiterst kwetsbaar wordt.
Veel succes Nisandeh, I’am glad you came to Holland and Vered …your “meditations” are great!

Heleen van Praag
10 years ago

1. Verbeter ideeën:
– Financial Freedom (gevolgd mei 2011): meer praktijkvoorbeelden van mogelijkheden om passief inkomen te verzamelen
– Business Bootcamp (gevolgd nov 2010): hier al een aantal dingen uit de Master Entrepreneur vertellen, m.n. belang van één specifieke doelgroep (na Business Bootcamp was ik heel enthousiast aan de slag gegaan met allerlei projecten die ik na de Master Entrepreneur weer kon schrappen)
– een telefonische helpdesk/ coach waar je naar toe kan bellen als je vastloopt bij de implementatie van het geleerde (bijv. betalen per minuut). Dit als een lichtere variant dan de Business Elite Coaching.
– Breakthrough to Success vaker geven want ik heb daar giga veel van geleerd en mijn relatie enorm verbeterd, wat weer heel waardevol is voor mijn bedrijf. Het zou mooi zijn als meer mensen hier aan deel kunnen nemen.

2. Doorgaan met inspirerende, en dynamische trainingen en alle waardevolle blogs en vragen die je aan het denken zetten.

Sylvie van den Meerendonk

Voor mij is het de nadruk leggen op het systematiseren van het bedrijf. Ik weet wel hoe ik het zou moeten doen maar ik doe het niet omdat ik er als een berg tegenop zie. Ik zou het fijn vinden om wekelijks onder leiding van jou of wie dan ook te werken aan mijn bedrijf. Nu heb ik teveel werk en daardoor blijf ik maar rondrennen en verdien ik wel aardig maar de structuur van mijn bedrijf laat geen exponentiële groei toe.

Jeannette Bal
10 years ago

Hi Sylvie,
Ik had het zelfde. Tijdens de Master Entrepeneur werd gewezen op het uitbesteden of hulp zoeken voor wat je niet kunt/wilt of geen tijd voor hebt.
Ik heb een zakelijk coach gezocht en met de tools van onderhandelen een leuke prijs met hem afgesproken.
Hij helpt me te focussen op het einddoel en stap voor stap te doen wat nu geld oplevert en ook het einddoel naderbij brengt.
Kost natuurlijk geld, maar geeft zoveel rust en heeft me ook financieel al heel veel opgeleverd.
De actie blijft natuurlijk bij jezelf.

Succes

Robert Rosier
10 years ago

1. Ik vertaal je eerste vraag voor mezelf naar ‘wat heb ik nodig’.

Ik heb behoefte aan contact met mensen die Open Circles seminars hebben gevolgd. Liefst in mijn nabije omgeving zodat we af en toe misschien ook kunnen afspreken.

Het zou mij helpen, heb ik het idee, om al het geleerde wakker te houden, mijn eigen inzichten en ervaringen te delen met anderen, kortom elkaar te helpen gebruik te maken van het geleerde.

Is het een idee om dit bijvoorbeeld te faciliteren via een besloten forum op internet, specifiek voor het leggen en onderhouden van contacten en het stellen van vragen aan elkaar?

2. Wat ik ‘great’ vind is je uitleg dat ‘accelerated learning’ het zogenaamde “Amerikaanse systeem” van de trainingen in Bulgarije is ontwikkeld en dat de Amerikanen alleen maar zo SLIM zijn geweest om het over te nemen.

Omdat het een manier van lesgeven is die het leren snel, leuk en makkelijk maakt.

Als je die boodschap consequent meegeeft voordat een seminar begint, maak je het wellicht makkelijker voor iedereen om er in mee te gaan en er dús van te profiteren!

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago
Reply to  Robert Rosier

Robert, je vraagt of een besloten forum op internet mogelijk is. Op LinkedIn zijn al allemaal groepen die besloten zijn. Open Circles algemeen, maar ook groepen waar je je alleen bij aan kunt sluiten als je de seminar gedaan hebt. Heb je daar al eens gekeken? Volgens mij komt dat al aardig in de buurt van jouw idee.

Esther van den Enden
10 years ago
Reply to  Robert Rosier

Hoi Robert

Over je eerste opmerking – mensen in de buurt die ook Open Circles Academy ervaring hebben. Tijdens de training Master Enterpreneur in oktober konden we zogenoemde mastermindgroepen samenstellen, juist met dit doel. Er zit er vast bij jou in de buurt ook een en anders kun je er wellicht zelf een oprichten. Via de Linkedin groep (Open Circles of Master Enterpreneur) kun je ongetwijfeld oproep doen.

Succes!

Hartelijke groet,
Esther van den Enden
Cirkel van Vertrouwen

Eric Oving
10 years ago

1 Wat kunnen we verbeteren om jou betere service te bieden (op het gebied van programma’s, content, service, communicatie…)
Mensen niet pushen om bepaalde keuzes te maken binnen een kort tijdbestek en op een Business Bootcamp niet zeggen dat succesvolle mensen mensen zijn die altijd snel keuzes maken.

2 Wat doen we al ‘great’ waarvan jij wilt dat we daar mee doorgaan.
Energiegevende trainingen, flinke focus, resultaatgericht. Praktisch toepasbaar.

Josephine Wierdsma
10 years ago

2. Wat doen jullie fantastisch?
– Heel veel kennis aanbieden. Niet een beetje maar veel waardevolle inhoud. Niet alleen marketing kennis aanbieden maar ook zelfkennis, kennis hoe je goed kan leren, psychologische inzichten, sociale vaardigheden, etc. Een breed pakket zodat de kennis vele malen meer kan pakken en meer nut heeft.
– Jullie doen naar hoe jullie praten. Jullie marketingstategieen ondermeer, welke jullie onderwijzen, gebruiken jullie zelf.
– Grote mate van transparantie en openheid.
– Een x-aantal handvaten geven om praktisch mee aan de slag te kunnen. Daar reken ik ook de visualisaties bij. Petje af dat jullie zelfs dergelijke persoonlijke processen teweeg kunnen brengen in zo’n setting!
– Boeiende presentaties om naar te luisteren ook qua stem- en beeldgebruik met voldoende afwisseling met doe-dingetjes etc en waar de energie goed hoog wordt gehouden. Simpele taal gebruiken.
– Beschikbaar zijn van de presentatoren in de pauzes en na afloop. Betrokkenheid tonen en jezelf als mens neerzetten.
– De intensiteit van de trainingen. De tijd en de hele dag goed besteden en goed vullen.
– Goede verzorging van de bijeenkomsten. Groot team om aan te spreken, goede stoelen, goede ruimte en podiumindeling, compleet dus inclusief eten en drinken, goede info vooraf.
– In beweging zijn, willen blijven verbeteren en groeien.
– Afwezigheid van de Power Point Presentatie. Wat haat ik die dingen, opgeklopte lucht! (Sorry, ik moest het even kwijt!)

1. Wat zou kunnen verbeteren?
– Iets minder star jullie overtuigingen hanteren, hoe goed en hoe waar die overtuigingen ook zijn. Daardoor wordt jullie houding soms wat kort door de bocht, waardoor de zakelijke waarheid belangrijker lijkt dan de menselijke realiteit. Verzonnen voorbeeld om het heel scherp uit te drukken: Een man heeft net zijn vrouw verloren en is triest. Jullie vertellen hem dat er nog miljoenen andere vrouwen zijn in Nederland. Dit voorbeeld is niet op jullie van toepassing, maar soms neigen zowel Nisandeh, Verad als andere teamleden naar een dergelijke kortzichtigheid die in mijn ogen zijn doel voorbij schiet en dat is zonde. (Ik weet dat dat ook soms nodig KAN zijn om mensen de ogen te openen en überhaupt te kunnen bereiken.) Dit is trouwens een detail dat ik merk in het gedrag en het is zeker niet de algehele wijze van omgaan die ik ervaar.
– Mensen die aan de benodigde voortraining(en) hebben deelgenomen, de mogelijkheid geven om zich via de website in te laten schrijven voor een vervolgtraining voor de ongekorte prijs. Ik begrijp ook (nog) niets van de reden dat het niet kan. Het zou te maken hebben met snel kunnen beslissen.

Al met al, ben ik een zeer happy met jullie werkwijze.

Julia Arnscheidt
10 years ago

Beste allemaal,
1. Ik zou minder druk waarderen en lagere prijzen. Zeker voor beginnende ondernemers is wat jullie vragen veel geld. Toch heb ik het besluit genomen om ervoor te gaan. Ik heb zelfs mijn man overtuigd om naar één training mee te gaan. En daarover vond ik de communicatie erg pusherig. Ik heb het bij degene kunnen laten maar als je er nu o direct naar vraagt… ik wilde het jullie sowieso nog laten weten. het past eigenlijk niet bij de rest van jullie verhaal.
2. Ik ben erg content met de inhoud en de hoeveelheid die jullie bieden. Dat is toch wel een meerwaarde waarom ik ook anderen naar jullie doorverwijs. Ik vind jullie marketingaanpak ook geweldig. Hij werkt gewoon, dat merk ik aan mezelf. En dan is het fijn dat jullie transparant zijn over hoe jullie werken en alles opengooien (tenminste, die indruk wek je wel). En in dat ‘tenminste’ schuilt de link naar wat ik onder 1. heb geschreven. Ergens blijft nog iets van achterdocht hangen… tot waar is het altruïstisch en waar begint de marketing. Hoe zou je dit sprankje achterdocht nog weg kunnen nemen??? Ik hoop dat ik er op de vervolgtrainingen achter ga komen.

Gaudia Galama
10 years ago

Eigenlijk het enige waar ik wat op aan te merken was de lunch, bij de Business Bootcamp. Het hele weekend was echt ‘abundant’ maar de lunch vond ik dat helemaal niet. Verbeteringen: geen bouillon maar echte soep: twee soorten, salade , eitje e.d.

Wat ik het sterkste punt vind is de opbouw van de energie en dat de meeste mensen daarin mee kunnen gaan. Die hoge energie zorgt ervoor dat je moed krijgt om uit je comfortzone te gaan. De service vind ik echt geweldig: zoveel mensen die met een goede hoge energie je helpen en het toejuichen bij binnenkomst is echt een knaller: iedereen loopt met een glimlach of meer naar binnen!

Joost Seijsener
10 years ago

1. Meer aandacht waarom je onderneemt?
2. Efficiente bijeenkomsten (veel info in weinig tijd)

Ron Scheerder
10 years ago

Wat kan beter:

Jullie emaillijst is volgens mij te algemeen waardoor iedereen alle mails krijgt. Ik zou het prettig vinden als de mails meer afgestemd zijn op de trainingen waarop je ingeschreven bent of de trainingen die je gevolgd hebt.

De muziek kan volgens mij nog beter ondersteunen. Andere muziek gebruiken en evt eigen muziek laten maken.

Wat is great:

Jullie zijn transparant over jullie eigen bedrijfsvoering. Dat help zoveel. Het is niet zomaar een verhaal. Het is het verhaal achter het succes van Open Circles Academy.

Het feit dat jullie continue de trainingen aanpassen aan de feedback en de ontwikkelingen vind ik erg sterk.

Het totaal concept met de 3 essentiële pilaren is ook erg sterk. Deze 3 zijn allemaal essentieel om succesvol te zijn als ondernemer (en ook als mens). Ik heb mijn eerste Business Bootcamp in september gedaan en als ik zie hoeveel er bij mij veranderd is. Vooral in de mindset. Nu ben ik ondernemer en daarvoor een hobbyist of werknemer voor mijn eigen eenmanszaak.

Ga vooral zo door en ik kijk uit naar de flinke hoeveelheid trainingen die ik dit jaar bij en met jullie ga doen 🙂

Fiorella Martijnse Visser

Er is al zoveel gezegd, dat ik niet echt weet wat ik daaraan nog moet toevoegen.
Wat gaat goed ? wel : het meeste. Onder andere:
– De bijeenkomsten met een volle gestructureerde inhoud. Het systeem dat voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt.
– Trainingen die inhoudelijk inspelen op het snel veranderende economisch klimaat.
– Ik geniet in elke bijeenkomst van de energie in de atmosfeer, van de verzameling mensen met een passie. Mensen met een passie zijn altijd interessant. Wat ze vinden, wat ze willen, wat ze doen.
– Nu Open Circles Academy al een tijdje bestaat ga je merken dat de aanpak school begint te maken. Het verspreidt zich als een olievlek. Ik herken de stijl. Ik moet oppassen dat ik me op niet inga op àlle front ends, niet geabonneerd blijf op teveel interessante blogs . Tijd om te wieden ; mijn email slipt dicht.
– Er zijn grote, maar ook kleine successen. De grote successen horen we vanaf het podium, maar er zijn ook kleinere successen die de moeite waard zijn. Wat ik meer dan eens heb gehoord is dat mensen die “het” totaal niet meer zagen zitten, vanaf het eerste Business Bootcamp een knop omzetten. Zo van “oh, het kan dus! En ik kan het ook!” . Dat doen ze dan met wisselend succes. Mensen die vast zaten, zijn weer ergens naar onderweg .
– Al die bonus trainingen. Ze zijn leuk, compact en informatief.

Wat er nog zou kunnen verbeteren?
– Een ontmoetingsplek, echt of virtueel, waar je op zoek kunt naar joint ventures
– Het zelfde voor feedback groepen over een bepaald onderwerp, waar je graag over wilt doorpraten.
– Een wekelijkse blog vind ik op zich prima, maar ik zou meer tijd hebben voor een directe reactie op vrijdag. Op dinsdag is de week nog te jong.
– Op zakelijke mails waar een enkelvoudig antwoord op is, wordt snel genoeg gereageerd Emails met inhoudelijk een wat lastiger inhoud komt soms geen of een heel laat antwoord. Waarom voor dat soort mails niet een ander mail adres? Dat schept duidelijkheid.
– De reguliere mogelijkheid om trainingen in meer termijnen te kunnen betalen, zou ze toegankelijk maken voor degenen die grote bedragen niet in 3x bij elkaar kunnen krijgen.
– Nog 2 stevige onderwerpen voor de laatste 2 Business Elite Coachings ( Network marketing ? of zo?)

Aletta Boer
10 years ago

Kan beter:
– Networking Bootcamp viel wat tegen, ik had er meer van verwacht.
– iets minder mails en graag wat minder amerikaans.
– minder info tijdens de Business Bootcamp. Na afloop wil je alles implementeren, maar het is teveel en dan lukt het niet om het allemaal te doen. En dat is dan weer jammer.
– de kosten van de seminars vind ik hoog, zijn voor mij toch een drempel

Heel goed:
– enthousiasme, moet ff wennen aan amerikaanse, maar het werkt wel
– de Business Bootcamp heeft mij de schop onder de kont gegeven, dank daarvoor!

Mariken de Kok
10 years ago

1. Verbeteren: Ik denk dat alle kennis nog beter blijft hangen, wanneer er duidelijke werkboeken en invuloefeningen zijn om thuis te maken. De theorie is heel inspirerend, maar iets meer handvaten voor de implementatie zou helpen.

2. Great: Het aanbieden van alle vernieuwende ideeen in hapklare brokjes vind ik heel handig! Niet iedere week lees ik de weblogs, maar degene die ik lees zet altijd aan tot denken.

Tony Verheij
10 years ago

Implementatie is de sleutel naar het succes.
Ondanks dat ik dat regelmatig aantoon vind ik het jammer dat er niet wat vaker ondersteuning is nadat je een training hebt gevolgd.
Je komt vol enthousiasme naar buiten rennen, maar je weet soms niet hoe je het geleerde in de praktijk moet brengen.

Omdat er bijvoorbeeld over passief inkomen geen praktijkgerichte voorbeelden te vinden waren, heb ik Gelukkig met Geld opgericht.
Het is een gids voor passief inkomen voor beginners met allemaal doe-informatie, stukje mindset, stukje uitleg, stukje techniek, maar vooral het doen, dat WAS het probleem bij veel mensen.

Wat ik op dit moment erg prettig vind is dat er deze week een mailtje kwam over de G van MGSPI.
Dus het lijkt er op dat er toch een vorm van begeleiding gaat worden…
Ik zou mensen blijvend herinneren, desnoods 2 maandelijks over gestelde doelen en of ze er al zijn, over implementaties die je leert bij de Master Entrepeneur etc.

Er zijn een aantal dingen die zijn al geniaal.
Het E-team is tegenwoordig groot genoeg en de events draaien mede daardoor als een tierelier.
Het pitchen van Nisandeh op het podium vind ik geweldig, daar heb ik bewondering voor.
Het zeggen wat je doet en het doen wat je zegt als bedrijf.
De marketing is de laatste tijd veel beter en het wordt ook slimmer aangepakt.
Uit een blog als deze de behoefte peilen en daar je beleid op aan te passen.
Het belonen van mensen voor dingen die zij doen en hen daarmee ook warm houden.

In dit leven zijn positieve momenten en leermomenten.
Wat ik super vind is dat Open Circles vraagt naar de leermomenten zonder het als kritiek op te vatten.
Dat kan alleen als jij jezelf voortdurend wilt verbeteren: Biz Kaizen!

Tony Verheij

Katja Bloem
Katja Bloem
10 years ago

Feedback: Verbeterpunten
A) Graag de mail ook beantwoorden en vragen stroomlijnen zodat Open Circles Academy ook op dit punt de betrouwbare uistraling kan waarmaken. Is nu eigenlijk een smet op het blazoen. Voorbeeld is onwetendheid bij het team over bepaalde programma’s (Write your book-info seminar): wel op de website, infoseminar afgeblazen zonder communicatie; nieuw info-seminar; nieuw seminar in 2012 en nog steeds geen antwoord op de gestuurde e-mails net alsof ze niet bestaan. Dat gebrek aan coördinatie heeft me gestoord.

B) Overload aan informatie via mail, blog, LinkedIn, twitter. Vooral als je nieuw bent op sommige Social Media kanalen en start met het volgen van mensen/bedrijven krijg je dezelfde content diverse keren onder ogen, terwijl het als “nieuw “wordt gepresenteerd. Ik probeer de informatie te stroomlijnen en te beperken, maar percipeer de dubbelingen als SPAM. 1 gericht mailtje op wat ik heb gedaan en nog doe bij Open Circles Academy per 14 dagen is voor mij voldoende. Voorbeeld deze blog waarin je een ticket kunt “verdienen voor een nieuw seminar”door feedback te geven. Maar wat als deze informatie al is verkregen in de Master Entrepreneur, of nog aan bod komt in Biz-kaizen dat als alternatief wordt gepropageerd. En welk deel zit in de marketing module van Write your book?

C) Transparantie over de inhoud, continuïteit en vervolg of vervanging van bepaalde route’s of programma’s:
Blijft de Business Bootcamp nu wel een gratis frontend of niet (Waar blijft het FEBE-systeem)?
Wat is de overlap tussen bepaalde cursussen die niet meer worden aangeboden en nieuwe of verbeterde versies? De cyclus van voortdurende verbetering heeft ook een nadeel; de transparantie verdwijnt als programma’s niet langer worden aangeboden, weer (verbeterd) terugkeren of opgenomen worden in andere leerroutes en programma’s

D) Dit programma is zeer gebruikersonvriendelijk. Als je een fout maak, is je hele content weg en ook rechtsklikken helpt niet altijd- irritant!

Behouden:
Business Bootcamp heeft mij als startend ondernemer laten inzien dat ondernemen vele facetten kent en welke strategieën essentieel zijn om succesvol te kunnen zijn. Het heeft mij veel middelen gegeven om gericht te kunnen starten. Jullie zijn zeer goed in staat om ondernemers zelf hun inzichten te laten formuleren en hen zo verder op weg te helpen.
Behoud de gratis Business Bootcamp (met een beperkt aantal deelnemers)

Liselotte Visser
10 years ago

Ik ben zeer enthousiast over de inspirerende presentaties. Wat er echter kan verbeteren zijn de lengte van de dagen: bij Financial Freedom was de avond echt te veel voor mij. Ik wil er ook echt wat mee gaan doen en dan is het rond zeven uur gewoon “op”. Daarnaast vind ik het ingewikkeld om me op te geven voor vervolgtrainingen. Kan ik me niet in alle rust orienteren op het aanbod en me dan inschrijven voor een cursus naar keuze? Het aanbod en de aanmeldingsmogelijkheden zijn me nu niet helemaal duidelijk (en op zo’n dag zelf is het me allemaal te chaotisch, dan lukt het me niet om een keuze te maken). Dus dat zijn de twee verbeterpunte:
– cursusdagen zonder avond
– heldere presentatie totaalaanbod met mogelijkheid om keuze te maken en van aanbiedingen gebruik te maken (niet alleen op de cursusdagen zelf)

Martine Verweij
7 years ago

1. Wat beter kan is de communicatie over het ‘sterren’-programma. Maar weinig mensen zijn er volgens mij van op de hoogte en het systeem werkt niet goed genoeg. Ik heb 1 keer een cadeau gehad en ik zit inmiddels op 251 reacties.

2. Wat jullie al ‘great’ doen: de invulling van de trainingen, de manier van lesgeven, de energie, de positieve instelling, de klantenservice, de compleetheid van het traject, het bepalen van de doelgroep, jullie missie uitdragen, ondernemen met passie.

Ferdinand Aukes
10 years ago

Wat beter kan: Zelf heb ik gemerkt dat het veel theorie is die zeker waardevol is maar, praktisch niet eens in een jaar realiseerbaar is om te verwezenlijken. Ofwel de info is zoveel dat het bij ons een meer jaren plan is geworden om het goed te implementeren. Zou zeggen biedt minder maar werk dat meer met ons uit. Dus tijd nemen voor minder facetten.

Wat jullie goed doen. Mensen inspireren en een goede mindset creëren bij een ieder. Dat triggert me nog steeds. Het is fantastisch om te zien dat er eigenlijk ook een nieuwe wereld van ondernemers wordt gecreëerd. En het daardoor ook leuk wordt om juist met deze mensen die bij jullie een training hebben gevolgd zaken te doen. Er zijn makkelijker afspraken mee te maken en je begrijpt elkaars taal. HELEMAAL SUPER

Jeremine Holt
10 years ago

Ferdinand, ik pik jouw comment eruit om even op aan te sluiten. Ik kreeg er een soort aha erlebnis van. Zo van het gevoel dat ik heb dat het echt heel veel is als ik het allemaal goed wil implementeren, hebben anderen ook.
Ik werk keihard, ik vind het geweldig en het heeft resultaat. Maar af en toe zie ik door de bomen het bos gewoon niet meer. Ik kan ook niet goed kiezen, wat wel bij mij werkt en wat niet. Dus van alles moet uitgeprobeerd. Maar voor een persoon alleen, en dat zijn zzp’ers over het algemeen nou eenmaal, is dat een hele klus.

Wat ik de grootste winst vind, is verandering van mindset. Dat is toevallig iets dat op de een of andere manier wel ineens in een flits kan gebeuren.

Maar dat implementeren. Een ander kan je daar ook niet echt bij helpen. Je moet het grotendeels zelf doen. Toch zou reëel advies over de planning en organisatie daarvan wel enorm kunnen helpen.

Tonnis van Dam
10 years ago

Verbeterpunten
Naast de theorie en aangeven welke tools jullie gebruiken, heb ik behoefte aan de implementatie van de tools. Het scheelt mij zeer veel uitzoekwerk als jullie in een handzaam overzicht de gebruikte tools (zoals icontact) noemen en ook hoe je die gebruikt (icontact formulier op website, verschillende soorten mailinglijsten, etc)

Zelf maak ik van alle bijeenkomsten een samenvatting. Wellicht kunnen jullie deze samenvatting verzorgen en downloadbaar maken via een blog.

Wat gaat al goed
De leermethode, energie, herhaling, commitment, planning, informatie, vormgeving, nuttige theorie, voorbeeld, inspiratie, vernieuwing, motivatie, taakverdeling, groepsgevoel, E-team, etc, etc, etc

Jolien van Koeveringe
Jolien van Koeveringe
10 years ago

1. Ik ervaar dat er gewerkt wordt vanuit de overtuiging dat iedereen vooral moet snappen en ‘krijgen’ wat er door Nisandeh weg te geven is aan kennis en inzichten. Wat maakt dat er tijdsdruk ontstaat en een haastig gevoel. Soms is het genoeg en dan moet je stoppen en erop vertrouwen dat dit voldoende is!
2. Het systeem dat je doorverwijzingen ook een persoonlijk voordeel opleveren in de vorm van vriendschapspunten daagt mij enorm uit. Het ondersteunt mij ook om anderen op het Business Bootcamp, een fantastische training, te attenderen. Keep up the good work!

Irene Immink
Irene Immink
10 years ago

Ik heb inmiddels verschillende trainingen mogen meemaken. En telkens vind ik de sfeer en energie geweldig! Toen ik in september naar de Business Bootcamp ging had ik geen idee wie of wat Open Circles was en wie überhaupt Nisandeh & Vered zijn. Daarin is heel snel verandering gekomen in positieve zin! Ik vind de wijze hoe jullie als team werken geweldig en heel inspirerend . Een van jullie belangrijke boodschap naar ZZP-ers en kleine ondernemers is om als team te leren werken. Een zaak moet niet om en op jou draaien maar op een team om het succesvol te laten groeien. En jullie laten dat dan ook dat zien dat het voor Open Circles ook echt zo werkt, en meerwaarde biedt als je de juiste mensen hebt gevonden. Dus ga zo door!

Suggesties voor verbeteringen vind ik dan ook moeilijk om te geven. Er is toch iets dat opborrelt. Jullie stellen dat jullie doelgroep ZZP-er en kleine ondernemers zijn vanaf een jaar of 35 en ouder. Maar gezien de missie die jullie uitdragen is het misschien ook wel eens goed om na te denken of jullie je doelgroep kunnen uitbreiden. Want ik ben ervan overtuigd dat jullie missie interessant is voor jongeren die nu op school zitten en met de traditionele mindset straks de maatschappij in stappen als ze van school komen.

Marné van Veenendaal
10 years ago

De maaltijden kunnen op twee manieren worden verbeterd, meer eerlijk voedsel, bijvoorbeeld biologisch brood en fruit zou al een enorme sprong voorwaarts zijn en past ook goed in de boodschap bijdrage leveren aan de wereld.
Mensen de mogelijkheid geven aan het maaltijdgebeuren deel te nemen, ook als zij geen maaltijdbon afnemen door dieet bijvoorbeeld. En als er vooraf duidelijkheid geven over hoe en wat als je een afwijkend dieet volgt.
De illusie wordt gewekt dat alle implemetaties ‘just-do-it’ is. Ik heb echt een commitment gemaakt om mijn inkomen te verdubbelen, maar het jaar is bijna om en het is nog onzeker of ik het ga halen. Natuurlijk ben ik blij met de stijgende lijn, maar mijn verwachtingen lagen hoger. Meer nadruk op het belang van werkgroepen na de Business Bootcamp/trainingen zou een actie van jullie kunnen zijn.

Sterke punten zijn de enorme opbouw van hoge energie, de empowerment. De gelegenheid bieden, creeëren om waardevolle contacten op te doen in de Business Bootcamp – weekenden en trainingen. De waardevolle informatie en behulpzame team.

Ik kom het aanstaande Business Bootcamp en nu met mijn zoon! (16 jaar)

Lotte van Kessel
10 years ago

Marné daar ben ik het helemaal mee eens: biologisch eten. Daarmee sta je nog meer voor je principes.

Evelien Bos
10 years ago

1. Gezien de grote hoeveelheid te implementeren informatie die je krijgt op de grote trainingen zou ik het prettig vinden als er een soort ‘terugkomdag’ wordt georganiseerd.
Even weer de puntjes op de i en misschien wat extra tools om dingen nog beter te implementeren.
De dagen zijn erg lang en kosten veel energie. Hierdoor heb ik een aantal dagen nodig om bij te komen, terwijl ik graag direct met al het geleerde aan de slag zou willen gaan.
Ik zou willen pleiten voor de verlenging van de training met één dag en dan op een wat vroeger tijdstip te stoppen.
Het punt communicatie is al eerder genoemd. Zonder een oordeel te willen vellen, wil ik wel een voorbeeld geven. Het bevreemdt mij enigszins dat we tijdens de Life Skill University geen enkele input van Nisandeh krijgen. In de communicatie staat dat de training wordt verzorgd door Nisandeh.

2. Ik vind de Open Circles Academy een fanatisch instituut. Het haalt in mij het beste naar boven en ik ben gewoon ontzettend dankbaar dat jullie op mijn pad gekomen zijn.

Marco C. de Bruin
10 years ago

Wat jullie kunnen verbeteren:
Meer praktijk voorbeelden die dichter bij de ZZP’er staan. Het is prachtig om jullie eigen ervaringen te horen, maar Open Circles is al lang geen ZZP’er meer.
Bijvoorbeeld: als ik mijn blog verstuur dan gaat deze naar 110 mensen en dat is andere koek. Ik kan stimuleren wat ik wil, maar een echt platform wordt het niet.
Ander voorbeeld: Het plegen van acquisitie, daar zijn nog vele stappen te maken. In Nederland blijft het lastig om je jezelf te verkopen. Op jullie ‘manier’ komt dat in mijn markt nog te veel Amerikaans over en dat wekt eigenlijk argwaan en dan haken mensen af. Hoe kan Open Circles het ‘Amerikaanse’ imago ombuigen naar iets wat de Nederlanders ook ‘eten’.

Wat doen jullie geweldig:
Ik word altijd heel blij van de energie die er is in jullie bijeenkomsten. En dat ‘Amerikaanse’ gedoe is wat mij betreft zeer welkom en mag nog verder. Er is ongelooflijk veel energie in mij en dat heb ik bij jullie ontdekt!!

Barry Wentzel
Barry Wentzel
10 years ago

1)Give many practical applications successfully used by those who have taken part in your trainings: Ways of earning more money, getting more energy out of work done,better deals etcetera.

2) Keep Inspiring people,challenging people, being generous!

Anna Sofia van Hooijdonk

Wat verbeteren kan:
Een werkboek met wat kernpunten n.a.v. hetgeen aan de orde komt. Zodat er niet zoveel energie verloren hoeft te gaan aan alles opschrijven. Dit maakt de latere verwerking en implementatie iets makkelijker.
Gestructureerd de emails krijgen en niet meerdere dezelfde, dus database schonen en dubbele namen / emailadressen eruit halen.
Meer echt persoonlijke belangstelling op momenten van groeten en ontmoeten met E-team en staf tijdens de trainingen en wellicht erna zou ik op prijs stellen. Vrije keuze in de vorming van Master Mind groepen of buddyschap En meer regio gebonden, kan mijns inziens ook een pluspunt zijn.
Wat ik “great” vind is het commitment wat jullie en het E-team uitstralen. Ook de voortdurende behoefte aan verbeteren en natuurlijk de enorme groei die ik zie gebeuren.
Wat betreft de inhoud van de trainingen, die vind ik merendeel fantastisch en zo overvloedig dat het me echt tijd kost om alles in actie om te zetten en te implementeren. Ik zoek nog naar een weg om dit te voorkomen. Misschien een idee om korte “herhaal- of terugkomdagen ” per training te realiseren.
In het nieuwe concept nu van Open Circles zijn nieuwe wegen aangelegd tot groei en ontwikkeling. Hoe krijgen “oud” cursisten de kansen om middels een mega aanbod jullie zijds mee te doen aan de nieuwe trainingen. Met de laatste Financial Freedom was dit super!

Julian Paulian
10 years ago

een ding wat zeker mag veranderen is dit commentaarbox.
Als je de tijd neemt om wat te schrijven wordt je gestraft want na bepaalde tijd wordt je tekst gewist zonder enige vorm van kennisgeving. “Not nice”

Naast de mooie stellingen en vragen mis ik een praktisch en georganiseerd how to’s en frameworks en stukken tekst als naslag werk. Hier denk ik aan de meest gangbare topics. En antwoorden op vragen die zzpers hebben binnen en buiten de Open Circles netwerk.

Succes verhalen van de cursisten mogen wel wat gedetailleerder worden. Bv dit zijn de tools die ik heb gebruikt in deze volg orde en dit is mijn resultaat. Zo wordt de succes verhaal niet alleen een bevestiging maar ook een houvast voor anderen.

Er moet een oplossing komen voor de mensen die nog niet gelijk aan de slag kunnen met de geavanceerde trainingen. Mooi voorbeeld is de MGSPI in mijn ogen een prachtig tool. Als je wat naslag werk hierover kunt vinden blijf je dan geïnformeerd en gemotiveerd. Hierbij denk ik aan videos met highlights en opdrachten boek/Pdf zodat mensen aan de slag kunnen en resultaten kunnen boeken met dit framework. Eenmaal resultaat geboekt kunnen ze dan wel verder met de geavanceerde trainingen.

Ik zou graag willen zien dat er meer gelegenheid komt voor Q&A en netwerk. Hierbij denk ik aan een soort van Open Circles Academy opendag / meet and Greet achtig bijeenkomst.

Open Circles Academy is innovatief komt altijd met nieuwe content gerelateerd aan de huidige situatie dit moet absoluut blijven.

Dat nu cursisten op Business Bootcamp 5 min of fame krijgen vind ik echt fantastisch zowel voor hun als de publiek.
Business Bootcamp is niet alleen een gefocust op business maar ook fun. Did moet ook absoluut erin blijven. Ik denk namelijk dat fun een kernwaarde is die we met zijn allen wel naar onze business mogen meenemen voor zover we het niet hebben gedaan.

Compliment voor wat jullie tot nu toe hebben neergezet. Als ik zie in wat voor tempo zeg ik top.
Thanks for the experience.
Julian Paulina

Jac van den Goor
10 years ago

1. Wat kan beter?
Een van de dingen die zeer zeker beter kunnen is het reageren op vragen die per email gesteld worden. De reacties laten nogal eens op zich wachten.
Een ander verbeterpunt is het beschikbaar stellen van de boeken en DVD’s/CD’s via een webshop bij Open Circles.
Alle goede dingen in drieen, dus nog een laatste punt: in het boek Leef Lekker wordt verwezen naar een website, enwel leeflekker,nl. Het zal wel aan mij liggen, maar die site bestaat niet. De URL is er wel, maar die gaf een of andere verzamelsite aan, niet de site waarop additionele informatie over het boek staat. Als aan de URL gerefereerd wordt in een boek, dan moet die site ook bestaan, anders lijkt het allemaal nogal fake. En dat is volgens mij niet de bedoeling.

2. Wat vasthouden?
Allereerst zou ik zeggen dat het enthousiasme dat getoond wordt tijdens de verschillende bijeenkomsten zeer zeker hoort te blijven. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat Nisandeh blijft hameren op de systeemaanpak, want dat is de belangrijkste basis die bestaat. En natuurlijk de focus op de mindset, het belangrijkste struikelblok bij velen. Dat moet benadrukt blijven worden in alle bijeenkomsten, seminars en cursussen.

Jantina van der Waal
10 years ago

De energie die je krijgt van een Business Bootcamp of andere cursus is prima, ik merkte echter wel dat de laatste Business Bootcamp voor mij te vol was, teveel mensen, waardoor mijn eigen energie afnam. Ook te weinig ruimte in de zaal om goed te bewegen, dus ik denk dat 800-1000 mensen het maximum is. De andere cursussen moeten wel kleiner blijven, het is goed als je mensen leert kennen en vaker tegenkomt in zo’n weekend, 200-400 is max.
Informatie mag overvloedig zijn, je hoeft niet alles direkt toe te passen en op te pikken, dat is toch persoonlijk. Wel lastig bij bijv het “beehive” spel dat je binnen een paar dagen moet reageren terwijl je agenda al helemaal vol staat, en dat heb ik met meer dingen, ik wil wel veranderingen doorvoeren maar het gaat langzamer dan gewenst want het dagelijkse leven staat in de weg. Maar daar kunnen jullie ook niet zo veel aan doen.
En die mails ja, ik vind het ook teveel, 1x per `14 dagen zou beter zijn.
Op een gegeven moment was ik van de mailinglijst verdwenen, en het heeft heel lang geduurd voordat dat weer in orde was. Terwijl terugbellen was beloofd moest ik steeds zelf weer kontakt opnemen, ik vroeg me zelfs op een gegeven moment af of ik op een zwarte lijst stond of zo.
Ook lastig: het is niet altijd duidelijk waar jullie je beleid op baseren, Business Bootcamp gratis, dan weer niet, dan weer wel, straks weer niet. Hetzelfde geldt een beetje voor de cursussen, aanbieding, toch nog niet goedkoop, en dan kun je weer iets verdienen maar moet je die prijs voor een volgende cursus gebruiken en niet voor de cursus waarvoor je al ingeschreven had, ik krijg de neiging om afwachtend te zijn.

Wat jullie heel goed doen is inspireren, ik ben groter gaan denken, en dat is voor mij tot nu toe dé winst van alles wat ik met Open Circles Academy heb gedaan.

Wat ik heel goed vind

Larissa Verstelle
Larissa Verstelle
10 years ago

1. For me the pace of lecturing is fast and intensive. Most of the time, I am fascinated by trainers and I am forgetting my own efforts to memorise the topic. I would like to repeat the same information again. It can make my implementing more doable and provide deeper understanding.
Creation a several assessment tools, also, can help gain clear insight into personal motivations.

2. For me it is very effective sales education with a great contribution to network which link theory to practice.

Marian Osse
10 years ago

Open Circles geeft me van het begin af het gevoel te kunnen doen wat jij graag in de wereld wilt uitdragen en dat je er van kunt leven.
Mijn mindset gaat gierend om de bocht en ik snap nu dat geld waardevol is. Waardevol als thermometer voor je zelf, waar je staat en waar je naar toe wilt. Wandelen heb ik herontdekt tijdens een van de vele sessies en ik weet nu dat het een manier van werken en leven is die bij mij past. Klank, adem, en zingen als werkvormen plak ik er nu moeiteloos aan vast. Weg met de twijfels of ik het wel kan of dat het wel genoeg oplevert. Voort op de stroom van de vaart der volkeren ontdek ik steeds nieuwe mogelijkheden hoe klein soms ook. Het lukt en lukt steeds beter mijn weg te vinden en te gaan, vaak word ik wakker met een nieuw idee. Wat het geheim voor mij is, is toch wel echt het enorm vele huggen met zo veel verschillende mensen. Het brengt een stroom op gang die niet meer te houden is. De informatie ligt nog steeds te wachten om uitgewerkt te worden, maar krijg ook het gevoel dat het een oude manier is om met info om te gaan, want intussen werkt het toch al. Heb nog steeds mijn droomplaat boven mijn bureau hangen en krijg er maar geen genoeg van. Jammer dat die vanwege de verkoop van mijn huis van de muur moet. Maar ik zal hem een mooi plekje geven op mijn volgende lokatie.

veel ondernemersplezier hartelijke groet en hug van Marian

Tal Emanuel
10 years ago

To be honest I think that you guys are doing a great job!
it’s already very good with much value and great tips, I enjoy coming to each ones of your trainings there is always great energy and a lot to learn from.

To be able to improve your services I would suggest only two tips:

1. Sending less emails would be a great start! once a week it’s too much, I don’t talk to my close friends as much as I get your emails. I already created a map in my in-box called Open Circles.
Because of the frequency it looses the taste of how special it is. It’s like having sex every day ;).

2. I would prefer your company to be in English then in Dutch( the emails, the blog, everything) not just because I’m foreigner it’s because that your training are also in English which makes it extra special getting all the Dutch people out of their comfort zone.

Heel veel succes.

Lucy Zijlstra
10 years ago

De overdaad aan mails na aanmelding bij de Business Bootcamp. Ik ben niet zo handig met de computer en had niet in de gaten dat ik al die comments via de mail kreeg doorgestuurd. Meer dan 100 op een dag. Een link waar ik ze kan lezen is voldoende.

Alle informatie compact en bruikbaar is voor mijn het meest waardevol.
Alles is te vinden op een plek.

Susanne van Mourik
10 years ago

1. De emailings kunnen m.i. verbeterd worden. De content is goed, short en simple. Niets aan veranderen. Maar doordat ik regelmatig mails krijg ontwikkel ik er een blind spot voor. Ook omdat ik enige visuele ondersteuning mis (wat hier op het blog wel aanwezig is). Zodoende verdwijnt de meeste mail direct in een apart mapje. Dat ik waarschijnlijk nooit meer zal bekijken….

1.2. De plug-in van het comments veld hier mag ook beter. Heel vervelend als je comment ineens verdwijnt en je opnieuw moet beginnen.

2. Verder gewoon doorgaan met wat jullie doen. Inspireer mensen, trek ze over de streep, schop ze onder hun spreekwoordlijke kont! 😉 Maar vergeet daarbij niet de mensen die al wat verder in het proces zitten (bv. die Business Elite Coaching volgen). Zij hebben andere behoeften dan bijvoorbeeld de Business Bootcampers. Ik zou nog wel wat vervolg seminars o.i.d. voor deze groep zien.

Harry Vos
10 years ago

Wat kan denk ik beter: bij de pakket aanbiedingen rekening houden met de vorige aanbiedingen. De aanbieding tijdens de afgelopen Business Bootcamp vond ik niet interessant omdat ik twee van de drie cursussen al gevolgd heb.

Wat ik graag wil dat jullie blijven doen: de geweldige sfeer en energie die jullie in de zaal weten te brengen die het leren tot een fijne ervaring maken.