Wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt…

6783 views | 31 reacties |
shares


In de afgelopen 16 jaar heb ik met bijna 100.000 mensen gewerkt in onze programma’s in Nederland.

Wat me opvalt is dat één van de dingen die mensen gemeen hebben in hun poging om success te creëren (persoonlijk of zakelijk), is de Nederlandse conditionering: “Wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, die wordt zijn kop afgehakt.”

Je bent het er vast mee eens dat dit een domme, ontkrachtende, ouderwetse uitspraak is.

En toch lijken veel mensen die ik ontmoet het moeilijk te vinden om hun successen te vieren of de wereld te laten weten hoe geweldig ze zijn.

In dit speciale blog wil ik je een hart onder de riem steken en je aanmoedigen om op te houden met het saboteren van je succes en wél je hoofd boven het maaiveld uit te steken.

Hieronder vind je een aantal succesverhalen van Business Bootcamp deelnemers.

Deze mannen en vrouwen hebben zich gecommitteerd aan hun business succes, en ze zijn niet bang om het delen met anderen.

Twee van hen – Sella van de Griend and Danielle Navas-Brandt hadden zelfs de gelegenheid om hun verhalen te vertellen aan 1.000 mede-ondernemers in de laatste Business Bootcamp.

Bekijk deze video’s voor een flinke dosis inspiratie (“wat zij kunnen, kan ik ook…”), maar ook voor hun praktische tips voor succes die je zo kunt overnemen en kunt implementeren in je business.

[table “7” could not be loaded /]

Heb jij een succesverhaal dat je wilt delen?

Of je nu je inkomen hebt verhoogd, je aantal klanten of opdrachten hebt verhoogd, of je hebt korte metten gemaakt met de uitdagingen waar de huidige economie je mee confronteert… wij willen je verhaal horen!

En we hebben weer een paar leuke beloningen voor je…

 • Als jouw verhaal één van de 3 meest impactvolle verhalen is – dan krijg je 5 minuten in de spotlichten… op het podium tijdens de volgende Business Bootcamp.
  Een once-in-a-lifetime kans
   om als expert te worden gezien en een kans om te netwerken met honderden potentiële klanten, partners of ambassadeurs die naar je toe komen…
 • Als jouw verhaal in de top 10 van succesverhalen zit, dan krijg je een professioneel video-interview dat elke maand door duizenden bezoekers zal worden bekeken.

Deze promotie van jouw business is onbetaalbaar, en het enige wat je hoeft te doen is de volgende vragen te beantwoorden in het commentaarveld hieronder:

 1. Je bedrijfsnaam en website
 2. De Open Circles programma’s waaraan je hebt deelgenomen
 3. Wat is jouw business en hoe lang heb jij je business?
 4. Wat waren jouw grootste uitdagingen, voordat je deelnam aan de Open Circles programma’s?
 5. Welke successen heb je behaald als gevolg van je deelname aan de Open Circles programma’s (wees concreet s.v.p.)?
 6. Welke strategieën en tools die je hebt geleerd in de Open Circles programma’s hebben geholpen om dit succes te behalen?
 7. Als je één tip kon delen met onze lezers om hun te helpen hun business uit te bouwen – wat zou dat dan zijn?

Deel jouw verhaal met ons op uiterlijk zondag 17 juni 2012 om middernacht – dan kiezen we de verhalen met de meeste impact uit.

Dus, wees niet verlegen… en maak jezelf niet klein. Het is een oefening in eigenwaarde, door je eigen succes te erkennen.

Beantwoord de bovenstaande vragen in het commentaarveld en vergeet niet om de inspirerende verhalen van anderen te lezen.

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
31 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Willy Triest
10 years ago

In Vlaanderen kennen we het maaiveld-principe heel goed :-). Heel beangstigend om tijdens de Business Bootcamp in januari te horen dat je net je hoofd er moet gaan bovenuit steken.

Via MG-SPI en vooral implementeren hebben we al snel ervaren dat dit idd wérkt. Ondanks 6 weken inactief wegens ernstig ziek zien wij sinds januari 2012 een duidelijke stijging van onze klanten en onze verkoop.

Ik kijk met veel vertrouwen uit naar de verdere implementatie …

Ronald Hazelzet
Ronald Hazelzet
10 years ago

Een mooie quote die ik hier ergens zag: wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, rechtop gaat staan, ziet ook de anderen die rechtop staan, en zuiver en krachtig bezig zijn!

Bianca de Wit
10 years ago

Wat gaaf om al deze succes stories te lezen!

Afgelopen januari kwam ik het eerst in contact met Open Circels en heb ik aan de Business Bootcamp deelgenomen. Daarna heb ik nog een paar seminars meegemaakt (Marketing, Blogging) , over twee weken Elements of Succes en een week later ga naar de Master Entrepreneur!!

Ik ben nu veel zekerder van mezelf. Mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid, ik dus nu gerust te zeggen dat ik DE BESTE FOTOGRAAF VAN UTRECHT ben en ik ben niet de enige die dat denk echt zegt. Want steeds meer klanten weten mij te vinden en dat zijn niet de eerste beste klanten, maar juist die gene die ik graag wil: grote gedrijven met terugkerende opdrachten.

Tijdens de Master Entrepreneur hoop ik nog veel te leren en dan gaan we echt met een vliegende start beginnen met mijn bedrijf!!

Bedankt Open Circels!

Helmy Kleinlugtenbeld
10 years ago

Aan de ene kant sta ik erin als Anouk… toch wil ik de stappen die ik gezet heb, de successen die ik tot nu toe behaald heb delen. Dus bij deze…

1. Positief Zakendoen – positiefzakendoen.nl

2. Business Bootcamp februari en april 2011
Master Entrepreneur oktober 2011
Financial Freedom December 2011
Client Appreciation Day  maart 2012
Blogging Secrets Seminar juni 2012

3. Ik help horecaondernemers naar meer rendement en meer rust in het ondernemerschap. Dat ze meer uit zichzelf, het bedrijf en hun medewerkers kunnen halen.
Juli 2011 ingeschreven bij de KvK. Eerst onder een andere naam gewerkt [hard gewerkt… zie punt 5]. In december onder deze naam gestart.

4. Grootste uitdagingen:
Ga ik weer in loondienst werken of ga ik weer aan de slag als zelfstandige?
Als ik weer als zelfstandige aan de slag ga… hoe dan? Ik heb 11 jaar ervaring, maar wat is de betekenis daarvan, omdat het dan een andere vorm wordt. Eerst diverse bedrijven in de horeca, nu dienstverlening aan de horeca. Eerst familiebedrijf, nu eenmanszaak. Hoe bouw ik zelf een succesvol bedrijf?

5. Successen die ik tot nu toe behaald heb…
– Tijdens 1e Business Bootcamp voor de 1e lunch beslissing genomen voor mezelf te beginnen en dat succesvol te doen.
– Inzicht gekregen in welke ervaringen in het ondernemerschap goed waren en ik kan kopiëren en wat niet goed ging. Het inzicht dat verandering van mijn mindset noodzakelijk was! Wat er zat was o.a. ‘ik moet hard werken voor mijn geld’, ‘als je voor een dubbeltje geboren bent wordt je nooit een kwartje’ en door modellering geleerd altijd voor anderen te verdienen/werken/leven en nooit voor mezelf. Stukje bij beetje inzicht gekregen in mijn mindset, gewoontes en patronen en daar heel veel in veranderd. Nu financiële blauwdruk aan het veranderen.
– Website gemaakt, social media opgepakt, blog gecreëerd… die gisteren is gepubliceerd op de dagkrant bij de horecavereniging met 20.000 leden.
– Nu in gesprek met allerlei partijen voor samenwerking… er liggen zoveel kansen, dus ik ben benieuwd hoe het gaat lopen richting mijn doelen.

6. Wat mij erg geholpen heeft is:
– Het MG-SPI –principe en hoe dit overal en altijd terugkomt.
– Alle inzichten in mijn mindset en hoe daarmee op te gaan.
– De energie van de bijeenkomsten, de oefeningen, het delen van inzichten, en de mensen die ik heb leren kennen.
– De MasterMind groep die we gevormd hebben in de Master Entrepreneur is heel waardevol. Wij komen elke 4 weken bij elkaar voor een ontbijtsessie en dat geeft ons allen vleugels!

7. Eén tip:
Werk harder aan jezelf dan aan je bedrijf! Ben zo blij dat ik dat ontdekt heb… Ik wist al jaren dat ik beperkende overtuigingen over geld had. Alleen daarmee waren ze nog niet weg. Door de stappen te zetten die nodig zijn is er nu zoveel beweging dat er allerlei deuren open gaan. En het voelt zooo bevrijdend!!

Maria Simons
10 years ago

Je bedrijfsnaam en website:
gezinscommunicatie.nl

De Open Circles programma’s waaraan je hebt deelgenomen
Business Bootcamp,Master Entrepreneur, Financial Freedom, Write Your Book in 28 Days, Master Presenter, Passive Income.
Ik heb het boek leef lekker gekocht met de DVD en CD.
Hierdoor kan ik op mijn tijd herhalen wat ik nodig heb en visualiseer ik mijn wens.

Wat is jouw business en hoe lang heb jij je business?
Ik help ouders meer plezier en samenwerking te creëren in hun gezin. Ik ben daar al mee bezig vanaf 1994

Wat waren jouw grootste uitdagingen, voordat je deelnam aan de Open Circles programma’s? Twee keer is het me gelukt om een regelmatige klantenstroom op gang te brengen en twee keer is de toestroom van klanten stil gevallen.

Welke successen heb je behaald als gevolg van je deelname aan de Open Circles programma’s (wees concreet s.v.p.)?
Ik geef weer trainingen, ben een samenwerkingsverband aan gegaan met een trainingsbureau voor gastouders en met een kindercoach, klinissch psycholoog, orthopedagoog en een counselor. klanten worden op die manier doorverwezen naar de juiste persoon die hulp kan bieden bij de vraag waar een ouder mee zit.

Welke strategieën en tools die je hebt geleerd in de Open Circles programma’s hebben geholpen om dit succes te behalen?
Outsourcen, zet de klant centraal, vraag naar hun frustraties en wat daarbij zou helpen. gebruik de social media, front end and backend. joint venture, denk groot en neem stap voor stap. Visualiseer (elke dag)
Alles is energie, deel met de wereld wat je doet.

Als je één tip kon delen met onze lezers om hun te helpen hun business uit te bouwen – wat zou dat dan zijn?
Als je vastgelopen bent met je bedrijf of je bent zoekende hoe je verder kunt gaan. Gun jezelf trainingen bij Open circles.
De tools zijn voor elk bedrijf in te passen. PraktischJe gaat naar huis met meer kennis en in veel gevallen ook met ervaringen rijker die je je leven niet meer vergeet.en die helpen om je bedrijf weer op poten te zetten en te houden.

Anna Sofia van Hooijdonk

MIJN SUCCESVERHAAL

Bedrijfsnaam, website en emailadres:
L.I.V.I.N.G.
Landelijk Initiatief Voor Integratie Natuurlijke Gezondheidsbeleving.
Een praktijk voor preventieve gezondheidsbeleving, pijnbegeleiding en verliesverwerking, waarbinnen met Infrasone Frequentietherapie gewerkt wordt.
Daarnaast werk ik als gespecialiseerd verpleegkundigconsulente binnen de Palliatieve, terminale 24 uurs thuiszorg.

Websites:
info-living.nl
sonus-health.eu
email: living.lifecoach@gmail.com

Gevolgde trainingen en seminars bij Open Circles Academy van april 2010 t/m januari 2012.
4 keer Business Bootcamp 4/9/’10 en 27/11/’10 en 15/2/’11 en 17/9/’11,
2 x Elements of Success, 2/10/’10 en 8/10/2011
Master Entrepreneur 29/10/’10
Financial Freedom,11/12/’10
2x Breakthrough to Success, 12/11/’10 en 11/11/’11
Social media Secrets Seminar, 15/1/’11
Write your book in 28 days, 22/1/’11
Expert Information Seminar, 5/3/’11
Business Acelaration, 18/6/’11
Passive Income in 28 days, 24/6/’11
Networking Bootcamp, 19/11/’11
Life Skills University, 2010 – 2011
Business Elite coach, 2011 – 2012

Uitdagingen:
Grootste uitdagingen voor ik met Open Circles in aanraking kwam was de strijd tussen denken, voelen en handelen.
Ik werkte behalve als gespecialiseerd verpleegkundige ook binnen mijn eigen praktijk als lifecoach en medium.
Ik werkte heel hard en ontving erg weinig “honorarium”, deed heel veel vanuit goodwill en vrijwilligers attitude. Ik had altijd een gevoel van tekort schieten en niet kunnen doen wat ik werkelijk wilde.
Ik wilde absoluut als Zelfstandig Ondernemer werken en kon zodoende mijn eigen agenda invullen, doch het geen ik deed bracht nooit voldoende financiele middelen op om er volledig mijn dagelijkse benodigdheden uit te kunnen garanderen.
Ondanks deze vrijheidsdrang werkte ik voordurend dus vanuit een soort spagaat positie. Ik dekte de gaten vanuit mijn praktijkwerkzaamheden met het verdiende geld uit mijn parttimewerk binnen een vaste baan. Vaak was men mij wel heel dankbaar voor hetgeen ik hen leverde.

Successen:
Nu heb ik mijn dienstverlening omgevormd naar de waarde die het heeft.
De successen welke ik behaald heb sinds ik deelgenomen heb aan Open Circles Academy zijn vooral dat ik zelf de weg erkend heb van het gaan van hobbymatig via professional naar expert. Door op een andere wijze de vertaalslag te maken van gezondheidszorg en dienstbaarheid, de werkelijke waarde van mijn diensten te erkennen en herkennen, ben ik naar de zuivere betekenis van business gegroeid en kan ik mijzelf ook naar waarde gaan en laten honoreren.
Dit heeft ertoe geleid dat ik nu veel meer ontspannen werk en meer krijg wat ik verdien! Mijn inkomsten zijn sinds 2010 verdubbeld en soms zelfs verdrievoudigd per maand.

Mijn waarde en kwaliteiten bevinden zich op het gebied van preventie, pijnbegeleiding, stervensbegeleiding en rouwverwerking.
Ik ben goed in het ondersteuning en inzicht bieden binnen de processen van gezond ziek zijn, pijn, sterven en rouw. Mijn manier van werken hierin is bijzonder.
Behalve mijn persoonlijkheid gebruik ik instrumenten als I-Health en de Infrasone Frequentietherapie d.m.v. frequentiestoel, -matras en muziekwaterbedden.

Ik help mensen met pijn om van pijn lijden naar pijn begeleiden en vrijheid van pijn te komen.
Ik help mensen die een intensieve levensveranderingen ondergaan om hun levenskracht te herwinnen.
Ik help mensen die weten dat zij gaan sterven dit proces gezond te doorleven tot ze afscheid nemen.
En mensen die een rouwproces doorleven bied ik een licht aan op het pad van verder leven met dit verlies.

Ik werk niet meer gratis, wel bied ik Pro Deo diverse lezingen, trainingen, workshops en sessies aan.
Ook bied ik 1 op 1 consulten en nazorg aan, welke deels vergoed worden door zorgverzekeraars.

Ik ben inmiddels Passief Inkomen aan het genereren via Internet business. Dus geld werkt voor mij!
Ik ben actief boeken aan het schrijven, inmiddels 1 gerealiseerd en de volgende is bijna klaar en voor het eind van het jaar zijn nog 2 klaar.

Strategieën en tools:
Strategieën en tools welke mij enorm geholpen hebben en nog steeds helpen zijn:
Focus verleggen van “zorg” naar “dienstbaarheid” en naar internet.
Boeken schrijven (is nog volop in beweging)
Ik heb een netwerkpartner gevonden om mee samen te werken naar een nieuw businessmodel. 1ste behandelcentrum is zojuist gestart.
Door nertwerken, social media, lezingen en congres meer bekendheid geven hieraan.

Ik heb zoveel aangereikt gekregen en ik realiseer me dat ik misschien pas 20% ervan benut heb. Ik heb nog een heleboel te implementeren dus!

Tip aan de lezers:
Wil jij succesvol worden, zijn en blijven in jou business?
Wil jij ontdekken wat je werkelijke passie is?
Wil jij de weg leren kennen en integreren van werken voor je geld of geld laten werken voor jou?

Dan kan ik je sterk aanbevelen om naar de Business Bootcamp te gaan en daarna zoveel mogelijk trainingen en seminars te volgen.

Je leert enorm veel op een hele leuke wijze, krijgt meer waarde voor hetgeen het kost, het levert je nieuwe vrienden op, je netwerk wordt enorm vergroot en wanneer je alles goed implementeert hou je uiteindelijk tijd, geld en energie over om je grotere doel en bijdrage aan de wereld te kunnen realiseren!

Margaret Rekers
10 years ago

Dag Anna Sofia,

Wat een successtory. En wat heb jij al veel gevolgd bij Open Circles Academy als basis voor jouw succes.

Mijn oog viel het meest op de start van jouw verhaal: je grootste uitdaging was de strijd tussen denken, voelen en handelen.
Bij jou lijkt alles op zijn plaats te zijn gekomen.
Ik sta nog aan het begin en zie als uitdaging: het verbinden van mijn gedachten, gevoelens en gedrag om met volle energie en gefocust alles in te zetten voor super succes met mijn bedrijf.

In ieder geval succes gewenst voor de verdere toekomst en ik hoop hier over enige tijd ook zo’n succesverhaal te kunnen plaatsen.

Helmy Kleinlugtenbeld
10 years ago

Heel herkenbaar Anna Sofia!

Die zorg, het zorgen voor iedereen behalve voor jezelf. Dat heb ik ook altijd gedaan. Ik kom uit de horeca en daar werkt het veelal exact hetzelfde als in de zorg.

Mooi hè, dat wanneer je ervoor open staat je die dingen gewoon mag leren. En het succes dat je nu al behaald hebt… Super gewoon!

Paulien van der Geest
10 years ago

1. Footprint Travel. Go Fair. Go Local.

2. Business Bootcamp juli 2011 & Business Blogging secrets 2 juni 2012

3. Online reisorganisatie voor reizen op maat naar Indonesië, Zuid-Afrika en Namibië.

4. Hoe Footprint Travel te onderscheiden in een hevig concurrerende markt. (Met grote marketing budgetten)

5. Heel veel ideeën, zijn nu bezig met technische implementatie op onze website. Zaterdag Business Blogging Secrets gedaan. Tot dan toe schreef ik soort reisdagboeken. Ik had geen idee hoe ik het anders voor onze business moest gaan doen. Gisteren (maandag) werkte ik mijn aantekeningen uit en ging aan de slag. Ik heb nu een lijst met onderwerpen die oneindig kan zijn.

N.a.v. deze blog heb ik zojuist mijn idee voor Passief Inkomen opgeschreven. Beiden zijn ook nog te combineren.
I’ve seen the light!

6.
– Geef eerst waarde, dan ga je vanzelf ontvangen.
– Outsource waar je zelf niet goed in bent/veel energie kost.
– Heb geen kruideniers mentaliteit (bang om een dubbeltje te veel uit te geven en daardoor niet te kunnen groeien).
– Think out of the box.
– Stop met excuses maken en uitstellen.

7. All the above.

Henri Stelder
10 years ago

1. Administratiekantoor Stelder – administratiekantoor-stelder.nl
2. Business Bootcamp, Business Blog Secrets, Ultimate Marketing System Seminar
3. Ik heb een administratiekantoor, dat zich richt op het verzorgen van financiële administraties, jaarrekeningen en fiscale aangiftes.
4. UITDAGING: Hoe kom ik aan voldoende cliënten, om te kunnen leven
5. Door Open Circles Academy heb ik erg veel nieuwe contacten opgedaan, waaruit ik nieuwe prospects ga halen.
6. Wees niet bang, ga: “out of the box”.
7. De meeste kansen liggen in de “tweede schil”, gebruik je warme eerste schil contacten om in contact te komen met hun relaties. Zo kom je “warm binnen” en heb je meer kans dat ze je product of dienst willen afnemen.

Nisandeh, thanks and we’ll meet again.

With kind regards,

Henri Stelder

Helmy Kleinlugtenbeld
10 years ago
Reply to  Henri Stelder

Henri, ik wil je iets verder uitdagen in punt 4!

Waarschijnlijk heb je ook geleerd… waar je op focust dat groeit. Als je dan vraagt: ‘Hoe kom ik aan voldoende cliënten, om te kunnen leven’ Dan krijg je voldoende cliënten om te kunnen leven! En niet meer dan dat.

Is dat wat je wilt? Wat is dan de UITDAGING?

Wilko van der Ploeg
10 years ago
Reply to  Henri Stelder

@Henri : Waar ik nu oprecht nieuwsgierig naar ben, is hoe je als administratiekantoor ‘out of the box’ kunt gaan… Ik weet dat het kan, een boekhouderscollectief wat tot mijn klanten behoort heeft het ook gedaan, maar in de wereld van de administratie die eerlijk gezegd op mij altijd vrij fantasieloos over is gekomen (als ik het zo mag zeggen), verwacht je toch het minst dat mensen ‘out of the box’ gaan… als je dat toch al doet, of binnenkort gaat doen… ik hoor het graag! (Ik ben dol op verhalen die mijn vooroordelen aanvechten ;))

Suzanne Trieling
8 years ago

Mooi om te lezen al die succesverhalen van iedereen! Ik ben net begonnen met mijn bedrijf.

Ik heb de Business Bootcamp in mei gedaan. Daarna de Master Entrepreneur en 3 weken geleden de Breakthrough to Success. Volgende week gaat mijn website in de lucht en heb het gevoel dat ik dan echt ga knallen.

Heb mijn blog artikelen al voor een aantal weken klaar liggen.
Video’s gemaakt met creatieve workshops.

Heb al een hoop dingen geïmplementeerd en stapje voor stapje kom ik dichter bij mijn doel. Af en toe gaat het me allemaal wat te langzaam maar als ik nu kijk wat ik in die paar maanden allemaal heb bereikt…Best veel eigenlijk!

Edgar Nijdam
10 years ago

Versterkt mannen in hun performance met als resultaat Persoonlijke en Zakelijke groei!

Mijn naam is Edgar Nijdam en mijn bedrijf/merk is Edgar N.
In 2009 werd ik door een relatie uitgenodigd om aan het seminar ‘Master Entrepreneur” van de Open Circles Academy deel te nemen. Zowel zakelijk als prive was ik op dat moment zoekende. Ik werd geraakt door de inspirerende woorden van Nisandeh Neta en stapte in de wereld van Open Circles. Ik heb me gedurende een jaar voor meer dan 100% ingezet in de “Life Skills University” en de “Business Elite Coaching”. Het resultaat is verbluffend.

In 1998 startte ik mijn winkel “Edgar N. Lifestyle for Men” in Driebergen-Rijsenburg. Een herenmodezaak in het hoge segment. Een jaar later won ik de “Retail Jaarprijs” als mooiste winkel van Nederland. Ik was 30 jaar en wist niet wat me overkwam. De prijs bracht veel naamsbekendheid en groei, maar had ook een keerzijde. In 2002 en 2004 werd ik geconfronteerd met 4 extreme ramkraken. Dat wat ik had opgebouwd werd me op brute wijze ontnomen. Vanaf dat moment werd ondernemen een gevecht voor me. Fabrikanten oefenden grote druk uit op mijn inkoop, de voorraden in mijn winkel stegen de pan uit en mijn liquiditeitspositie verslechterde. Ik werd een ‘gevangene’ in mijn eigen winkel.

Een heftige verandering in mijn privé leven in 2006 deed mijn ogen openen. In december 2006 stapte ik in het vliegtuig naar Zwitserland, waar ik samen met een coach een week doorbracht.
Dit was een keerpunt in mijn leven en vanaf dat moment werd alles anders. De afgelopen 5 jaren waren hectisch, inspirerend en leerzaam. Met vallen en opstaan zag ik stap voor stap iets moois ontstaan. Met de top van de berg in zicht, begon ik aan mijn klim naar de top. Live Your Dream was mijn uitgangspunt.

Mijn grootste uitdagingen waren/zijn:
– Een volledige verandering doorvoeren in mijn werkzaamheden
– De beste worden in waar ik goed in ben
– Mijn eigen merk bouwen
– Een kwalitatief sterk netwerk bouwen
– Mijn droom en passie verspreiden
– Rust in mijn privé leven teweeg brengen

De successen die ik heb behaald als gevolg van mijn deelname aan Open Circles:

Nisandeh en Vered Neta hebben een grote, inspirerende invloed gehad op mijn leven, zowel zakelijk als privé. Zij gaven mij een duw in de juiste richting.
September 2011 was het einde van mijn winkel en de start van mijn Tailormade Showroom. Aandacht is het sleutelwoord.

Mijn successen:

– Ik ben vaste columnist van Society World
– Ik heb mijn radio debuut gemaakt op BNR en Radio 10 Gold
– In 2011 verkocht ik 950 maatpakken met een voorraad van nul
– In 2011 kleedde ik de volgende bedrijven: Kroymans Hilversum, Boretti Nederland, Landrover Nederland, Jaguar Nederland en Rhima.
– In 2011 steeg de verkoop van maatshirts explosief
– 2012 loopt geheel volgens koers
– De eerste franchise Tailormade Showroom is in wording en zal van het najaar geopend worden
– In september train ik Match & More, een bedrijf met 200 professionals in dienst met als grootste klant de Rabobank
– Een nieuwe website is in de maak
– Een nieuwe sociaal media strategie is in de maak
– Een webshop is in de maak
– Ik heb het Bijenkorfspel van de Open Circles Academy in praktijk gebracht. Vele ambassadeurs promoten mijn product.

Trots ben ik op het feit dat ik Nisandeh Neta heb mogen adviseren. Zijn performance op het podium is hierdoor gegroeid.

De strategie die mij enorm heeft geholpen is:
Laat alles los wat negatieve energie oplevert en ontwikkel je passie; daar waar je goed in bent. Maak een duidelijke keuze voor een produkt/dienst waarmee je je doelgroep gaat bedienen/helpen en koppel hier een prijs aan die je doelgroep wil betalen. Wordt daarin de beste en verkoop het als een beleving. Focus is het sleutelwoord.

Maak van je klanten je ambassadeurs!

Verkoop je energie en passie. Dit heeft een magnetiserende werking!

Als ik jullie een tip zou mogen geven om je business uit te bouwen dan is dat de volgende.

Vraag je af of je gelukkig bent met wat je doet. Krijg je hier echt energie van? Zo ja, focus je op datgene wat je het leukst vindt en wordt hierin nog beter. Zo nee, stop ermee en ga op zoek naar je echte passie. Met vallen en opstaan, met teleurstellingen en successen zal je stap voor stap komen waar je wilt staan!

Met Stijlvolle groet,

Edgar Nijdam
‘Kleren maken de Man’

Mariska van Beek
9 years ago

Geweldig! mijn valkuil: wegblijven van het echte succes of daar waar mogelijk het succes niet delen. Des te meer mensen ik zie die dit wel doen, des te enthousiaster ik word om het ook te doen en te delen. Vieren dus!

Ruud Smit
10 years ago

Hier is mijn verhaal. Het gaat over succes waar ik ongelofelijk trots op ben. Ik heb het kunnen creëren dankzij de input van de Business Bootcamp en de seminars Master Entrepreneur, Financial Freedom, Write your Book in 28 Days, Business Blogging Secrets.
Ik heb mijn business Diafragma Advies sinds 2005. Ik help bestuurders en directeuren in onderwijs de kwaliteit van het leiderschap in hun organisaties te verbeteren. In augustus 2011 had ik geen opdrachten meer en mijn geld was op. Mijn huis had ik verkocht met verlies. Mijn grootste uitdaging was: zo snel mogelijk nieuwe klanten vinden en op de kortst mogelijke termijn omzet maken.
In mei 2012 maakte ik de balans op. € 60.000 omzet, 5 nieuwe opdrachtgevers, boek geschreven, blog begonnen.
De belangrijkste strategieën die ik heb toegepast: werken aan mijn ondernemers mindset (kleinheid afschudden, niks comfortzone), werken vanuit de overtuiging ‘wie geeft ontvangt’, discussies starten op LinkedIn, klanten vragen wat zij nodig hebben. En vooral: enthousiast en blij zijn met je zelfstandig ondernemerschap.
Mijn tip: blijf gefocust, werk met al je inzet en vergeet perfectie.
Met dank uit de grond van mijn hart aan de soms harde leerschool van Nisandeh en Vered.
Ruud Smit

Ronald Dingerdis
10 years ago
Reply to  Ruud Smit

Beste Ruud,

Ten eerste van harte gefeliciteerd met je volhardendheid, je doorzettingsvermogen en durf om hulp te aanvaarden die je werd aangereikt door Open Circles.

Je verhaal werkt enorm inspirerend, doorspekt met een grote dosis hoop voor iedereen die nu worstelt met klanten en inkomen.

Hoop om te blijven geloven in jezelf en het systeem van Open Circles.

Dank je voor het delen. Je geeft mij hoop en energie door dit te schrijven. Dankjewel !

Ronald Dingerdis

Bart Bouman
10 years ago

WIJ ZIJN DE BESTE!!!
(in vastgoed in ieder geval)

Opbodmakelaar.nl heet mijn bedrijf het is onderdeel van AB Vastgoed, andere concepten die we hebben neergezet zijn o.a.:
Je woning ZELF verkopen, met het ebook “je woning zelf verkopen”,
Makelaarweg.nl waar je je woning zelf gratis op kunt plaatsen en vervolgens wordt hij elke dag getweet en komt ie gratis op facebook.
Ten slotte Bekijk-me-hier, de landelijke internetmakelaar waar je al vanaf 200 euro je woning op Funda kunt krijgen.

De Open Circles programma’s waaraan je hebt deelgenomen
Ik zag meteen de waarde van de programma’s, natuurlijk past het ene programma beter bij mij je dan het ander, maar toch, allemaal ZEEER waardevol!
Ik ben net als iedereen begonnen met de Business Bootcamp, Oomdat ik alleen in loondienst was en ik mijn zaken financieel nog niet op orde had, heb ik gebruik gemaakt van een (van de vele) concept(en) dat die Open Circles biedt; “Maak mensen blij door ze mee te nemen naar de gratis Business Bootcamp en ontvang waardebonnen voor een cursus”.
Op de Bootcamp kreeg ik ook nog eens een waanzinnige aanbieding van Nisandeh. Zo kon ik dus goedkoop naar de 2 waardevolle cursussen Financial Freedom en de Master Entrepreneur. Omdat ik nooit scholing in “ondernemerschap” had gehad was deze cursus voor mij briljant! Wauw ondernemen, heel wat anders dan weer naar de baas fietsen! Toen kwam de Passive Income in 28 Days en als kers op de taart (kers op de appelmoes hebben ze bij van der ValkJ) appelmoes heb ik eind achter in 2011 de Breakthough to Success gedaan, deze gaf me de laatste zet om met succes mijn eigen bedrijf op te starten naar mijn succes.
Nu ben ik lekker aan het “creëren” door het geleerde te implementeren en volgend jaar wil ik de cursus Write your Book in 28 days! doen. Een professioneel boek als marketing tool! Echt een perfecte timing want dan staat de business als een huis en is er weer wat tijd en inspiratie voor wat nieuws.

Wat is jouw business en hoe lang heb jij je business?
Eerst die laatste vraag, ik heb mijn business nu slechts 6 maanden, daar is echter wel veel voorbereiding aan vooraf gegaan naast mijn drukke baan in loondienst.
Nu kan ik mijn vastgoedkennis gezamenlijk inzetten met mijn passie van het “creëren”/ opbouwen van waarde in onze zaak. Samen met mijn samengestelde team hebben we een op “Open Circles leest” geschoeide vastgoedorganisatie gebouwd, door hard werken en strategische samenwerking en partnersschappen. Onze krachten bundelen en elkaar versterken waar nodig. Alles zoals geleerd in de Master Entrepreneur!
De Opbodmakelaar is gemaakt als Franchise Formule, de eerste betalende franchisenemers zijn aan boord.

We hebben nu 4 verschillende concepten , maar als men mij vraagt wat ik doe, antwoord ik: “Ik help mensen met het Zelf verkopen van hun woning.
We bieden alle kennis en benodigdheden om je woning zonder maar ook met makelaar te verkopen. Vanaf ons “doe het zelf” E-book “Je woning Zelf verkopen”, tot volledig ontzorgde makelaarsdiensten. We hebben landelijke dekking doordat we de concepten uitrollen als franchiseformule.

Wat waren jouw grootste uitdagingen, voordat je deelnam aan de Open Circles programma’s?
Die is makkelijk, de uitdaging van: “niet opgeven” en “afmaken”. Ik deed heel veel dingen tegelijk, altijd ideeën, maar maakte niets af. Daarnaast was een lage eigenwaarde een item die in de weg stond voor succes. Nu heb ik focus en weet dat opgeven geen optie is! Het creëren en verder bouwen geeft mij zoveel energie !!!Tjakkaaaaa! 😉
Welke successen heb je behaald als gevolg van je deelname aan de Open Circles programma’s (wees concreet s.v.p.)?
Heeft u even?
Hogere eigenwaarde;
Duidelijke focus;
Minder angst voor het onbekende, (kom me bekijken op dat mega podium van de Business Bootcamp!) ik had Nisandeh namelijk gemaild dat ik gecommitteerd ben om in oktober op het podium te staan om mn succes te delen. Als dat dan al in juli moet, dan is dat erg eng, maar daar moeten we maar voor gaan!
Ik heb een e-book geschreven, toch knap voor iemand met dyslectie en een hekel aan lezen en (handmatig)schrijven, een echt succes voor mij.
We hebben een businesssysteem opgezet met mooie toekomst mogelijkheden;
Een weg tot financiële vrijheid isgeschapen…

Welke strategieën en tools die je hebt geleerd in de Open Circles programma’s hebben geholpen om dit succes te behalen?
Goedkope marketing-tools en strategieën; Onderhandelen; Het ontwikkelen van een systeem om de klant meerdere keren te bedienen;
De strategie om een goed team om je heen te bouwen, niet alles alleen willen doen en open staan voor een andere visie
En nog veel, veel meer,

Als je één tip kon delen met onze lezers om hun te helpen hun business uit te bouwen – wat zou dat dan zijn?
Beoordeel dingen op de resultaten, niet op wat jouw perceptie is. Wees niet eigenwijs maar doe heel eenvoudig mensen na die goede resultaten halen (modeleren). Blijkbaar hebben die de gouden formule al uitgevonden, waarom wil je die dan zelf uitvinden?

Succesvol huizen verkopen in crisistijd, het kan!

Bart

De Opbodmakelaar / Je woning Zelf verkopen / Bekijk me hier / Makelaarweg.nl

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
10 years ago

Ik laat even aan mij voorbij gaan en kom terug wanneer ik ECHT een succesverhaal heb. Dat gaat zeker komen, maar heeft wat tijd nodig….

Succes allemaal!

Helmy Kleinlugtenbeld
10 years ago

Dat was ook mijn idee, Anouk. Ben blij dat je dit schrijft!

Toch is er ook iets in mij wat zegt… waarom wachten? En wat is een ECHT succesverhaal?

Een tijd terug hoorde ik dat het goed is elk klein succesje te vieren als een echt succes, omdat je dan geconditioneerd wordt op succes. Dus misschien toch iets anders bekijken??

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago

Ik ben in de opbouw van mijn bedrijf in de wellness sector. Momenteel ben ik mijn praktijkruimte aan het opknappen en inrichten. Ik wou naar de business bootcamp komen om van de eerste keer te leren een zaak goed aan te pakken.

Ik ontving er wat ik verwachte (nl. bedrijfsinhoudelijk en marketing) + nog veel meer!: Namelijk:

Vele eye-openers:
* Het gaat allemaal over jouw mindset: behoud een positieve & in jezelf-gelovende mindset!
* voer jouw ideeën uit! Blijf er niet over dromen
* implementeer jouw plannen en wensen
* je moet het zelf doen – er is niemand anders die het voor je gaat doen
* vraag hulp – vraag wat je wilt – na 10 neens, zal je wel eens een ja krijgen
* fouten maken mag en is zelf een teken dat je een goede ondernemer bent
* Kom uit jouw schelp – overwin jouw angsten ~ & telkens weer
* bedrijfsvoeren is durven – en uit de comfortzone komen
* Wees niet bang om jouw kennis en talenten te delen – zo krijgen mensen vertrouwen in jou

Het was echt een training waar ik niet alleen theorie verzamelde, maar waardoor ik echt in actie kwam!

Daardoor werk ik vol goede moed verder aan mijn bedrijf. Ik neem zelf actie en vraag hulp waar nodig. Het is ook veel plezieriger af en toe met anderen samen en dat kan op de seminaries en contacten die daaruit voortvloeien.

Rozelinde Warmoes
Rozelinde Warmoes
9 years ago

Mijn grootste uitdaging was dat ik totaal geen kennis of ervaring had met betrekking tot zakendoen –

Door de business bootcamp en “women do business differently” programma – heb ik veel meer zelfvertrouwen over mijn kunnen gekregen. De nieuwe economie past ook volledig bij mijn natuur, waardoor ik me op sommige vlakken niet ver achter voel op andere ervaren bedrijfsvoerders, voor wie die nieuwe economie ook ‘nieuw’ is. Natuurlijk kan ik ook heel veel van anderen leren met ervaring of kennis in zaken, maar ik voel me er niet ‘minder’ door. Ieder zijn inbreng kan zijn waarde hebben, volgens mij, in de nieuwe economie.

Een andere uitdaging was dat ik mijn verhaal moeilijk durfde te delen, en ik zie nu veel meer de waarde en het voordeel om dit toch te doen!

Kees van der Stel
10 years ago

In zekere zin komen deze vragen te vroeg. Toch geef ik een antwoord, want ik hanteer een ruime definitie van succes en dat is voor mij niet alleen maar een hoger inkomen of meer vrije tijd. Het is ook genieten van de weg om een echte business van mijn bedrijf in coaching te maken.

1. Mijn bedrijfsnaam is Kees van der Stel Coaching en mijn site keesvanderstel.nl

2. Ik heb deelgenomen aan de Business Bootcamp (januari 2012), The Ultimate Marketing System (maart 2012), Business Blogging Secrets (juni 2012) en ik ga op 16 juni 2012 deelnemen aan Elements of Success. Ik heb inmiddels ook heel wat video’s van Nisandeh bekeken en intensief op de Business Bootcamp blog rondgeneusd en comments gegeven.

3. Mijn business heeft twee pijlers: executive coaching, gericht op executives in organisaties en professionals in een vrij beroep, en transformatie coaching in een innovatief en onderscheidend 16 daags programma voor bewustzijnontwikkeling met de naam Innerlijk Leiderschap.
Ik heb mijn bedrijf gestart in 2006, na een bijna 40-jarige loopbaan in het bedrijfsleven. Het innerlijk leiderschapsprogramma staat sedert begin 2010 in de markt.

4. Mijn grootse uitdaging was(is) de juiste doelgroep te definiëren voor het genoemde innerlijk leiderschapsprogramma en hoe deze doelgroep te bereiken.

5. Binnen mijn ruime definitie van succes heb ik een aantal successen geboekt.
a. Ik heb na de Business Bootcamp in januari 2012 de marketingstrategie van mijn bedrijf herschreven en feedback gevraagd aan een klein team. De feedback heeft geleid tot het even on hold zetten van mijn (te) intensieve inspanningen om het genoemde programma te vermarkten.

b. Mijn linkedinprofiel heb ik enkele maanden geleden volledig veranderd en vooral de benefits voor de klant benadrukt en duidelijk aangegeven hoe en waarom ik mijn klanten van dienst kan zijn. Ook hierop heb ik feedback gevraagd. Alle reacties waren positief. Er heeft evenwel nog geen conversie naar nieuwe linkedin contacten of nieuwe klanten plaatsgehad.

c. Ik ga bloggen. Daarvoor is het nodig dat ik een nieuwe website in de markt zet, waarin de blog centraal staat. De site wordt eind volgende week (15 juni 2012) opgeleverd. In mijn instructies aan de ‘bouwer’ ben ik voortdurend bezig geweest te benadrukken dat de uitstraling van de site moet zijn wat mijn activiteiten voor mijn klanten opleveren. ‘What’s in for them’ hoor ik Nisandeh voortdurend zeggen in mijn hoofd. Misschien is dat wel het belangrijkste zinnetje dat ik uit al de dagen tot nu toe van Nisandeh heb gehoord. Ik word overigens deskundig begeleid door een van mijn teamleden (een vroegere coachingklant van me, die weet wat ik voor ogen heb). Enne…… ‘de kosten gaan voor de baten’ uit zullen we maar zeggen.

d. Het grootste succes voor mij is dat ik deze week (begin juni 2012) eindelijk mijn doelgroep kunnen definiëren en specifiek heb kunnen maken. Ik meen oprecht mijn niche gevonden te hebben en ik ga me daar op focussen. Dit is echt een grote doorbraak voor me en ik ben daar heel blij mee en dankbaar voor .

e. Uiteraard bouw ik aan een mailinglist en ga ik systematisch werken met de social media , de blog enz. Ik ben een persoon met veel structuur en discipline. Dat gaat helemaal goed komen.

f. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik in de komende jaren een prachtig, florerend bedrijf neer zet, dat een mooie omzet maakt en winst oplevert; een bedrijf dat een prachtige bijdrage levert aan de verbetering van de wereld door een boost in bewustzijn.

6. Er is een aantal strategieën en tools dat ik heb geleerd in de Open Circles programma’s die mij hebben geholpen en verder zullen helpen om dit succes te behalen?

De meest opvallende zijn:
a. De lessen en inzichten die ik van Nisandeh krijg zijn een prachtige update en upgrade van de lessen die ik heb geleerd in mijn Master of Marketing (strategische marketing) opleiding die ik aan het einde van de vorige eeuw volgde.

b. MG-SPI. Ik geef enkele steekwoorden die me zijn bijgebleven, te weten persistence, discipline, want success, I’m a fantastic coach, belief, drop the excuses, het hobby-business kwadrant, must have-nice to have products, advertise the benefits, start a blog, IMPLEMENT the change.

c. Ultimate Marketing System met name de eerste stap. Definieer je doelgroep en maak h’m heel specifiek. Ook blijft me bij dat er heel veel werk te doen is om het systeem te implementeren en bij te houden.

d. Business Blogging Secrets.
Ik neem steeds mijn notities door om te checken of ik nog on track ben en me met de juiste zaken bezig hou.

7. Als ik één tip kan geven is het de laatste stap van het MG-SPI ‘systeem’: de implementatie. Beste mensen implementeer de inzichten die Nisandeh je heeft gegeven. Het is a hell of a job, maar het genereert een prachtige helpende en helende energie en….. kom naar mij als je een steuntje of duwtje in je rug nodig hebt…….;-). Kijk na 20 juni op mijn nieuwe site om te zien what’s in for you!

Be the change you want to be and implement the change you want to reach. Kees

Bernadette Teunissen
10 years ago

Ongedwongen – onverwacht – ontroerend contact

Mijn eigen naam is Bernadette Teunissen. Vanaf 1 januari 2012 ben ik miMakker en werk ik als zzp-er. Mijn miMakkernaam is Teuntje.

Als miMakker Teuntje bezoek ik mensen met dementie die wonen in psychogeriatrische instellingen of die gebruik maken van de dagopvang. Tevens bezoek ik instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Mijn specialisme; het maken van individueel contact, is een aanvulling op de reguliere belevingsgerichte zorg.

Dieper niveau
Instellingen die miMakker Teuntje uitnodigen, ervaren een bijzondere manier van contact maken met de bewoners. De nadruk ligt op zintuiglijke en woordloze communicatie. Omdat Teuntje tijd heeft, kan zij op een dieper niveau mensen bereiken. Zo ontstaan ontroerende en onverwachte ontmoetingen die iedereen raken. Er is plezier en ontspanning. Angst en onrust verdwijnen. Niets moet, elk bezoek en contact is speciaal. Mensen reageren vaak “anders” dan men doorgaans gewend is, ook als Teuntje vaker op bezoek komt. Ze heeft geen plannen. Emoties mogen er zijn.

Een ervaring: Samen zingen en kleuren
Een jonge man met een verstandelijke beperking zit bewegingloos in zijn rolstoel aan een tafel. Een kleurplaat en -potloden liggen op tafel. Teuntje gaat naast hem zitten. Hij neemt haar van top tot teen op en blijft kijken. Dan begint hij te zingen. Teuntje neemt zijn klanken over tot ze op een bepaald moment samen zingen. Heel geleidelijk komen hun hoofden steeds dichter bij elkaar. Als ze elkaar raken, slaat Teuntje haar arm om hem heen. Zo zitten ze minutenlang te genieten van het contact. Dan pakt hij een kleurpotlood, wat met zijn spastische hand een hele toer is. Teuntje kijkt hoe hij dat doet. Er is geen haast, niets moet. Er is alle tijd. Dan begint hij rustig te kleuren.

In mei 2012 ben ik naar the Business Bootcamp geweest.
Wat een energie en wat een geweldig weekend. Nu nog heeft het zijn effecten op mijn bedrijf en mijn werk in loondienst, want dat heb ik ook nog. Ik voel me zo veel sterker, heb er nog meer vertrouwen in gekregen dat wat ik doe echt iets bijdraagt, dat ik iets moois heb te geven. Mijn enthousiasme is haast niet te temperen. Het kost me steeds minder moeite om mijn bedrijf te promoten en ik zie zoveel mogelijkheden. Ik ga er gewoon voor!

Mijn grootste uitdaging is instellingen enthousiast maken voor de toegevoegde waarde die ik kan leveren aan de zorg en het welzijn van de mensen.
Inmiddels heb ik al een aantal contracten. En het werkt om een gratis kennismakingsbezoek aan te bieden, hoewel me dit door velen is afgeraden. Dit inzicht is op the Bootcamp bevestigd en dat heeft me gesteund in mijn aanpak bij het werven van klanten.

Mijn grootste succes tot nu toe is dat waar ik ook kom men altijd erg open staat voor wat ik doe. Ik heb gemerkt dat naar de instellingen toe gaan werkt. Men neemt de tijd, ook als ik onverwachts binnenkom. Ik vind het niet moeilijk om mijn enthousiasme over te brengen, maar ik voel me ook zo bevoorrecht dat ik dit werk mag doen.

Door de Bootcamp is een van de tools die ik heb opgepakt het maken van meer producten. Ik ga nu een presentatie maken ten behoeve van een informatieve bijeenkomst voor personeel en familieleden. Verder zie ik mogelijkheden dat een miMakker ook bij andere doelgroepen voor mooie intense contactmomenten kan zorgen.

Mijn belangrijkste tip is: Je kunt en hoeft het niet alleen te doen!
Zoek naar de juiste mensen die je kunnen helpen en met wie je graag samenwerkt. Maar vooral GENIET!

ps. Mijn website is bijna klaar! Nooit geweten wat voor enorme klus dat is! Hierdoor ook weer veel geleerd.

Semia Ekici
9 years ago

Wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, daarvan wordt zijn kop afgehakt.” En JA dit is een dom, ontkrachtend, ouderwets gezegde.. Waarom niet groot denken??? Waarom gewoon doen en niet eens een keer gek?

Mijn schoonheidssalon heb ik in 2006 naast mijn fullttime baan als accountmanager opgestart. In 2010 heb ik mijn baan opgezegd en volledig om mijn salon gefocust. Naast de salon train en begeleid ik dames in huidverzorging, deze dames werken op commissiebasis echter kunnen zij de carrière ladder op tot een leidinggevende functie.

Iedereen verklaarde mij voor gek, want WIE neemt er ontslag in tijden van crisis. Ik kon niet gaan zitten afwachten dat ik uiteindelijk (zoals velen na tig jaar trouwe dienstverlening met een bosje bloemen en een kaart met verplicht genoteerde namen) naar huis gestuurd zou worden! Tot op de dag van vandaag geen seconde spijt!

Sterker nog. Dit heeft gezorgd voor een verdriedubbeling in mijn business. Heeft het iets meer uren gekost dan mijn oude baan. Absoluut! Was het de moeite waard? Absoluut! Hard werken deed ik toch, dus waarom niet voor mijzelf!

Waar ik mee hebt gewerkt is de consultants bewust maken van het verkopen van de voordelen en niet de feiten. Ik zag laatst een oneliner. People cut on the needs, not the wants! Dat klopt absoluut. In de salon kopen ze ECHT het ultieme vochtserum met Hyaluronzuur en gaan ze boodschappen doen bij de LIDL (met een tas van de Albert Heijn! hahahaha)

Een ander voorbeeld. WAT zit er in een potje nachtcrème? Abrikozenpitolie, beta caroteen, vitamine a en e, palmsuiker en sesam olie… LEKKER BELANGRIJK! Wat doet het voor je huid??? Het verzacht, herstelt, voedt de huid en na 28 dagen zichtbaar en voelbaar resultaat. Je wilt na 28 niets anders meer op je huid!

Een collega vriendin zei tegen mij…Sem, It’s lonely at the top. So get used to it! Een gouden tip… Ga uit je comfortzone… Schrijf een visie en geloof in je product of dienst!

Liefs
Semia

Kirsten Kok
10 years ago

1. Je bedrijfsnaam en website
dpa-counseling dpa-counseling.nl
2.
Business Blogging Secrets 02 juni 2012
3.
Sinds 2004 een praktijk voor mediation/re-integratie en training. Vanaf 2008 uitgebreid met psychotherapie. Ik help mensen met het verwerken van hun trauma’s, met keuzes maken, met diepgaande veranderingen doormaken, met verlies omgaan en belemmeringen en overtuigingen opruimen zodat er ruimte komt om te leven!
4.
Mijn grootste uitdaging was: geloven in mijzelf, focussen op mijn doel en aan anderen overbrengen dat ik goed ben ik wat ik doe en dat hulp vragen niet raar of zwak is.
5.
Mijn grootste succes is dat ik blijf wie ik ben (en daardoor regelmatig met mijn hoofd boven het maaiveld uitsteek). Vanaf het begin in 2004 heb ik hard gewerkt aan het uitbreiden van mijn netwerk om zo opdrachten binnen te halen. In 2008 had ik een constante caseload van 40 trajecten en voor 1 persoon (die dus ook alle administratie enz. zelf doet) is dat heel veel. Dat was mooi maar ik moest er ook hard voor werken, want ik wil principieel geen personeel aannemen. Op dit moment ben ik bezig met een boek (passive income), wordt er een documentaire over mij en mijn broer gemaakt (ter ondersteuning van het boek) en ben ik een switch aan het maken naar een verhuizing van ons bedrijf (en onszelf) naar een heel ander deel van Nederland. Dus dat betekent opnieuw opbouwen! Ik ben 54 jaar oud en het gaat lukken! Overigens heb ik dus nog niet veel Open Circles programma’s gedaan, dus kan ik niet zeggen dat dit het gevolg is van zo’n training.
6.
Mijn strategie? Bepaal je waarde en houd dat vast. Wees vrijgevig maar doe jezelf niet te kort. Houd je doel voor ogen (wat dat dan ook is) en vraag je steeds af: dient dit mijn doel? En mbt jezelf: eert dit de mens die ik wil zijn?
En een tool die ik in mijn Open Circles programma geleerd heb: ik ga niet meer hobby-bloggen maar ga het structureel en serieus aanpakken! Via een blog kan ik meer mensen helpen.
7. Deel! Als je kunt delen kun je ook vermenigvuldigen. En dat hoeft echt niet alleen een dienst of geld te zijn. Ervaringen, emoties, gevoel delen levert ook wat op.

Franka Voortwist-van Hal

Mijn bedrijf heet Insight Coaching, insight-coaching.nl .

Ik help kinderen om vanuit hun kwaliteiten en talenten optimaal en met plezier te kunnen leren.
De methodieken werken zowel voor kinderen als jongeren en volwassenen. Ik richt me vooral op het baisschoolkind .

Ik heb deelgenomen aan de Business Bootcamp van mei 2012 en me zojuist ingeschreven voor de Business Bootcamp van juli 2012.

Ik begeleid kinderen met leer-, gedrags- en emotionele problemen, angsten, burn-out, dyslexie, dyscalculie, ADHD enz.
Samen met hen gaan we op zoek naar de leerstrategie die voor hen werkt.

Ik heb mijn bedrijf nu 4 jaar en steeds bleef de vraag hobby of bedrijf?

Mijn uitdaging was om meer cliénten en scholen te benaderen om voor /mee te werken.

Veel contacten gemaakt tijdens de Business Bootcamp , meer van mezelf laten horen wat ik te bieden heb, afspraken gemaakt waar ik al lang mee in mijn hoofd liep maar niet durfde. Workshops en lezingen gepland om mijzelf te laten zien en horen.

De tools, strategiën die ik uit de eerste Business Bootcamp heb gehaald waren talrijk. MG-SPI. Het concreet doelen stellen vooral op de langere termijn vind ik moeilijk. Volhouden en ervaren 9x nee, er komt een ja en wat een boost aan energie geeft dat, ga ervoor!!!
De waarde van social-media, gestart en nog veel in te ontwikkelen.
De waarde van netwerken, iets wat ik leuk vind en vaak doe, maar meestal voor een ander, nu mijzelf in de picture zetten. Voelt nog vreemd.
De waarde passief inkomen, nog op zoek naar iets wat ik bij mij en mijn werk vind passen.
OUT OF YOUR COMFORTZONE !!!!! Dingen verder weg zoeken en ook in een heel andere richting, je hebt meer kwaliteiten dan je zou denken.

De tip die ik mee wil geven is: DURF TE DOEN!!!!!!!!! JE BENT HET WAARD!!!

Op naar juli om weer andere inzichten sterker te implementeren, ik heb er zin in. 🙂

Saskia Steur
10 years ago

Mijn bedrijf heet Word-ing en is te vinden via word-ing.nl. Word-ing bestaat bijna 10 jaar en is van oorsprong een vertaalbureau voor alle Europese talen.
Ik heb tijdens de afgelopen 2 jaar deelgenomen aan Business Bootcamp, Master Entrepreneur, Financial Freedom, Breakthrough to Success, Life Skills University, Write Your Book in 28 Days en Passive Income in 28 Days en heb ik ook diverse trainingen en eendagsseminars als lid van het E-team mogen meemaken. Mijn leven is door deze cocktail aan kennis, tools, inzichten en inspiratie volledig veranderd op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Open Circles zagen mijn uitdagingen er zo uit:
– ik werkte teveel uren voor veel te weinig geld
– ik gebruikte slechts een klein deel van mijn kennis, ervaring en vaardigheden
– ik wilde mijn bedrijf laten groeien en ik had geen idee hoe ik dat kon doen
– ik werkte voor teveel klanten die mijn werk onvoldoende waardeerden
– ik had geen visie over de toekomst van mijn bedrijf

Dankzij de trainingen en de passie waarmee Nisandeh en Vered hun studenten de ontelbare inzichten aanreiken en laten ervaren, ben ik trots op en dankbaar voor mijn behaalde successen:
– in 2011 heb ik mijn omzet verdubbeld (voor 2012 verwacht ik nog eens 50% stijging en voor 2013 opnieuw een verdubbeling)
– ik heb mijn cashflow vertienvoudigd
– een aantal klanten die niet voor mij werkten heb ik elders goed onder kunnen brengen
– alle nieuwe klanten (en een flink deel van mijn bestaande) betalen tegenwoordig allemaal vooraf (dit is ongehoord in de vertaalbranche)
– ik heb het aantal klanten in mijn primaire doelgroep verdubbeld
– mijn blog is nu actief (dankzij de exacte implementatie van het Business Blogging Secrets seminar) waarmee deze maand ik in één dag tijd 2 nieuwe ideale klanten heb gekregen
– ik heb mijn kosten met 15% verlaagd, voornamelijk dankzij mijn nieuwe vaardigheden op het gebied van Joint Ventures, onderhandelen en het opbouwen van een team om mij heen
– in één maand tijd had ik 7 nieuwe waardevolle aanbevelingen op mijn LinkedIn-profiel, na de tips tijdens een seminar
– ik werk 3-4 uur minder per dag
– ik heb 3 front-ends en werk aan de vierde
– ik heb nu een opmerkelijk product: vertalingen en advies voor meer internationale cont(r)acten voor mijn klanten

Verder werk ik nu aan een boek en aan een continuïteitsprogramma voor passief inkomen, beide gebaseerd op mijn unieke combinatie aan kennis en vaardigheden. Daarmee ga ik me als expert in de markt zetten.

Het systematiseren van mijn bedrijfsactiviteiten en de marketingstrategieën van de Master Entrepreneur hebben mij het meest geholpen. Dat is als ondernemer heb kunnen meegroeien met de ontwikkeling van mijn bedrijf is vooral te danken aan een andere mindset, zowel financieel als persoonlijk.

Het nieuwe inzicht dat mij het meest heeft geholpen is het belang van de snelheid waarmee je implementeert. Daar heb ik lang over gedaan (!), maar nu ik het gewoon doe, zijn mijn mogelijkheden eindeloos.

De belangrijkste tip die ik andere ondernemers kan geven: implementeer alles wat je leert bij Open Circles: het werkt! En doe het zo snel mogelijk! En, ook heel belangrijk: doe niet alles zelf!

Erika van Dijk
10 years ago

1. BilancioBudget beheer & coaching, bilanciobudget.nl

2. Ik ben het bedrijf gestart in 2010 als budgetcoach en bewindvoerder (beschermingsbewind).

3. Ik heb deelgenomen aan Business Bootcamp (jan.’12), Marketing Strategies (mrt.’12), Business Bootcamp (mei’12) en Blogging Secrets Seminar (juni’12).

4. De grootste uitdagingen voor mij waren het feit dat ik eigenaar ben van twee verschillende bedrijven en het gevoel heb dat ik mezelf moet opsplitsen. Ik heb na de eerste Business Bootcamp de keuze gemaakt om volledig te gaan voor dit bedrijf. Daarnaast wil ik als bewindvoerder en budgetcoach graag meer gezien worden als de expert op dat gebied en meer landelijke bekendheid genereren. Dat was ook een enorme uitdaging want dat ligt wel buiten de comfort zone. Het is heel gemakkelijk om van maandag tot en met vrijdag intern aan de slag te gaan voor mijn klanten. Nieuwe klanten krijgen is voor mij niet moeilijk, het is een bedrijf wat met deze economische recessie in de juiste branche zit, maar ik ga teveel op in de dagelijkse werkzaamheden waardoor ik niet zo vaak uit de comfort zone stap.

5. Door deze inzichten heb ik een franchiseformule van BilancioBudget ontwikkeld waardoor ik meer mensen kan bereiken (en aan mijn passieve inkomen werk). Bovendien heb ik geleerd taken uit te besteden (hele uitdaging voor een controle-freak). Dus mijn succes ligt voornamelijk in het laten groeien van het bedrijf en het vermeerderen van de waarde van het bedrijf.

6. Sommige tools en strategieën zag ik al terug in mijn bedrijf, maar ben ik gaan verbeteren. Andere tools heb ik na afloop van elk seminar direct geïmplementeerd. Zoals een blog schrijven, een databank creëren van alle e-mailadressen, een nieuwsbrief maken en ambassadeurs maken van mijn trouwe klanten en netwerk van hulpverleners en instanties, dus referenties durven vragen. Alle puntjes op de “i” zetten noemen we dat.

7. Een tip; ” Succes komt door groot denken”

Mariken van de Loo
10 years ago

Dag, mijn naam is Mariken van de Loo en eigenaar van L’eau’Z. Met L’eau’Z wil ik mensen weer in hun kracht zetten, authentieker maken en daarmee effectiever. Dit bereik ik door op basis van de leervraag trainingstrajecten te ontwikkelen voor large corporate bedrijven. Leren en ontwikkelen kan op veel verschillende manieren. Ik probeer mensen op creatieve manier te laten leren. Hiervoor ontwikkel ik leer-magazines. Nieuwsgierig? Kijk op mijn website om een exemplaar te downloaden! http://Www.leauz.nl

Ik ben nog een relatief ‘groentje’ in Open Circles Academy, want ik heb alleen nog de Business Bootcamp mei’12 gevolgd. Maar het ruimt naar meer. In juni volg ik daarom Elements of Succes en Master Entrepreneur. Eind 2012 zal ik Financial Freedom volgen. En in 2013 Breakthrough to Success. Dus nog genoeg momenten om steeds weer aan mijn organisatie en aan mezelf te werken. Ik wil erg graag ook het seminar writing a book in 28 days doen, maar ik weet niet wanneer die plaatsvind!

Ik ben ook nog een redelijk ‘groentje’ in ondernemersland. Vorig jaar januari 2011 heb ik me ingeschreven bij de KvK en ben mijn bedrijf langzaam gaan vormgeven. In September 2011 heb ik mijn baan opgezegd en moest ik dus echt mijn eigen broek ophouden. Je vak waar je passie voor hebt uitvoeren, is echter wel wat anders dan een bedrijf opzetten en runnen. Dus de mindset verandering van ‘hobby’ naar ‘business’ is hard nodig.

Mijn grootste uitdagingen voordat ik afgelopen mei aan de Open Circles Academy begon was geloven in mezelf en mijn toegevoegde waarde als bedrijf in de markt. En daarmee het krijgen en vergroten van mijn klantenkring. Ik draai niet slecht, maar nog ver onder begroting. Hierdoor werk ik me een slag in het rond en is de balans werk-prive niet goed.

De successen na mijn Business Bootcamp mei’12 zijn er toch al een paar:
Ten eerste heb ik de week na de Bootcamp een GRATIS workshop gehouden. Ik kreeg hierop vooraf veel commentaar…. GRATIS, dan moet je niet doen! Achteraf kreeg ik de reacties: dat je dit GRATIS hebt weggegeven, ongelofelijk! Zo mooi! Het concept GRATIS is nog even gek. Maar je ziet wat de Business Bootcamp voor uitwerking heeft! Mensen moeten je eerst kennen alvorens ze ambassadeur van je worden. Ik heb er nu 13 ambassadeurs bij! Ik heb in ieder geval al weer 2 referenties op Linkedin erbij.
Tevens had ik mijn sociale media-marketing al redelijk goed op orde, maar ook hier ben ik weer opnieuw energie in aan het steken. Mijn linkedinlijst groeit en mijn mailinglijst voor mijn maandelijkse nieuwsbrief groeit. Tevens zie ik dat via Twitter mijn blogs steeds beter gelezen worden, dus ik word steeds zichtbaarder op het world wide web.

‘Get in line, stay in line’ vind ik een heel belangrijk principe. Successen komen niet vanzelf, hiervoor is veel zaai-werk nodig, veel verzorging en aandacht, dan gaat het uiteindelijk vanzelf groeien en bloeien. Hiervoor moet ik zelf wel een iets grotere broek aan trekken om mezelf op de kaart te zetten en echt in mijn eigen kunnen en ideeën te geloven. Ik heb innovatieve leer-ideeën, waarvan ik weet dat de klant ze ook wil inzetten. Lef tonen, daar begint het mee!

Lef is dus mijn tip. Twijfelen is goed, maar luister naar jezelf, luister naar mensen die JIJ om advies vraagt (dus niet alle goedbedoelde ongevraagde adviezen) en durf een stap in het diepe te zetten, dan ontstaan er mooie dingen!