Welke zakelijke boeken hebben jou geinspireerd?

14820 views | 169 reacties |
shares

Voordat ik naar Thailand vertrok, bestelde ik nog snel 8 zakelijke boeken. Ze werden vlak voor vertrek bij mij thuis afgeleverd, dus ik had veel leesplezier in het vooruitzicht.

Ik hou erg van lezen…

Ik herinner me dat ik werd aangenomen voor mijn MBA studie; ik ontving een lijst met 12 of 15 zakelijke boeken die ik geacht werd te lezen voordat het jaar startte. Ik had op dat moment niet het geld om al die boeken aan te schaffen, dus ik ging naar de universiteitsbibliotheek en gedurende drie weken lang zat ik daar te lezen van 9 uur ‘s ochtends tot sluitingstijd.
Ik las alle boeken van de lijst en nog een paar andere die ik op de planken vond.

Er ging een wereld voor me open.

Een paar weken later, toen het studiejaar begon, was ik verrast (eigenlijk geschokt) door de ontdekking dat de meeste van mijn medestudenten niet de moeite hadden genomen om ook maar een van de boeken te lezen.

Zes maanden later sloot ik mijn eerste zakelijke contract ter waarde van een een kwart miljoen dollar (dat was meer dan 20 jaar geleden), terwijl de meerderheid van mijn medestudenten nog bezig waren met hun business plan…

Dit is één van de meest waardevolle lessen die ik leerde – zo vroeg in mijn carriere als ondernemer – een les die ik sindsdien voortdurend in de praktijk breng:

lees minstens een zakelijk boek per week – geen excuses!

Ik geloof dat na alle persoonlijke ervaringen die ik heb gehad, de seminars die ik heb gevolgd en de begeleiding die ik kreeg van succesvolle ondernemers, goede zakelijke boeken mij vaak van de beste inspiratie voorzien.

En dus vroeg ik mij af welke zakelijke boeken jou hebben geïnspireerd tijdens jouw carriere?

Op de foto zie je een aantal van mijn favoriete zakelijke boeken (klik op de foto om het in groot formaat te zien).

Als je me echter vraagt naar mijn top 3 van zakelijke boeken die me het meest hebben geïnspireerd, dan kies ik waarschijnlijk:

The 4-Hour Workweek door Tim Ferriss
Dit praktische handboek leert je hoe je een business kunt creëren die het leven dat jij wenst ondersteunt, in plaats van dat je voortdurend je leven moet aanpassen aan je business.

The 4-Hour Workweek dwong me mijn aannames over wat mogelijk voor me was opnieuw onder de loep te nemen. Ik besefte me dat ik mijn resultaten drastisch kon verbeteren, door een beetje onderzoek en actief onderhandelen. Dit boek is een must voor ondernemers die meer waarde hechten aan vrijheid dan aan hun comfortzone.

Losing my Virginity door Richard Branson
Dit boek leest als een roman, maar het zit vol met lessen op verschillende zakelijke gebieden: zoals ondernemerschap (van wereldklasse), risico’s nemen, teamwerk, branding en innovatie. Richard Branson is mijn top-rolmodel voor wereldklasse ondernemerschap en een inspirerend voorbeeld van hoe je je leven volop kunt leven.

Ik raad dit boek aan iedereen aan… als je bereid bent het maximale uit je leven te halen.

Rich Dad Poor Dad door Robert Kiyosaki
Dit boek opende mijn ogen voor financiële vrijheid. Het vertelt je een aantal dingen die moet weten, hoewel je het waarschijnlijk niet erg leuk vind om te horen. Zoals: je huis is geen asset en er bestaat niet zoiets als baanzekerheid.

Kiyosaki zet je aan tot het nemen van verantwoordelijkheid voor je leven. Je bent ofwel een meester in geld of een slaaf ervan. Jij kiest.

Nu is het aan jou.

Welke zakelijke boeken inspireren jou het meest en WAAROM?

Plaats jouw comment hieronder.

En neem dan de tijd om te lezen wat de favoriete boeken van anderen zijn , ter inspiratie.

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

169 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jacqueline Lammerts
11 years ago

Ik sluit me volledig aan bij Nisandeh’s uitleg over “Rijke pa, Arme pa” van Robert Kiyosaki. Ook voor mij een topinspiratie boek.
En zeker als je kinderen hebt en ze een ander voorbeeld wilt geven/voorleven!
Verder vind ik “Het miljonairsbrein ontrafeld” door T. Harv Ekker ook erg inspirerend. Hij laat je zien/ervaren wat je financiële blauwdruk voor een desastreuse gevolgen kan hebben voor je succes. Én hoe je deze kunt transformeren. Wel zo prettig om te weten 😉
Naast “businessboeken” lezen ben ik er van overtuigt dat je daarnaast als ondernemer veel input dient te krijgen voor je eigen persoonlijke bewustwordingsproces.
Boeken die mij hierin hebben geïnspireerd zijn:

Terugkeer naar Liefde van Marianne Williamsen
De Celestijnse belofte van James Redfield
Verlicht leven van Tijn Touber
Only fear dies van Barry Long

Ik wens een ieder heel veel inspiratie toe!

Peron van Stralen
10 years ago

Ik ben nooit zo’n intensieve lezer geweest. Had altijd het idee dat ik met lezen niet zoveel verder zou kunnen komen. Geduld heb ik wel maar moeite met de aandacht vasthouden in een boek is lastig. Ik heb het wel steeds beter geleerd. Met name anderhalf jaar geleden toen ik bedacht dat ik voor mijn business een boek wilde schrijven. Ik had er nog een paar op de plank liggen die ik had gekregen en ben gestart en lees steeds meer. Nog geen twee boeken per week, dat komt nog wel.

Meest inpsirerende werken die ik heb gelezen tot nog toe:
MVO – Maatschappelijk Verantwoord Opgelicht – Péron van Stralen
ECO – ENERGY Consuming Ownership (still in progress) – Péron van Stralen
Elements of Success – Nisandeh Neta
De kracht van het Nu – Eckhart Tolle
Een nieuwe aarde – Eckhart Tolle
De zeven spirituele wetten van succes – Deepak Chopra
Wie heeft mijn kaas gepikt – Spencer Johnson/Kenneth Blanchard
Het 80/20 principe – Richard Koch
Free – Chris Anderson

Anne Goldsmits
9 years ago

Samen met alle tips die iedereen al gegeven heeft en met de uitvergrote foto van Nisandeh en zijn boeken, heb ik nu een lijstje van 53 boeken, waarvan ik er pas 2 heb gelezen! Dus dit jaar ben ik nog wel even bezig met lezen.

Who moved my cheese? was voor mij ook een erg duidelijk en snel te lezen boekje.

Door Rich dad Poor dad ben ik echt aan het denken geslagen. Hoe kan ik het financiele in mijn leven aanpakken en met name, wat geef ik door aan mijn kind.

Judith Verwij
12 years ago

The science of getting rich van Wallace D. Wattles.

Echt een fijn klein handzaam boekje om je omgang en relatie met geld volledig te veranderen.
De voorloper van de Secret uit 1910.
Het boekje is geschreven in simpel Engels en bevat enkele simpele oefeningen maar door het vaker te lezen zal de stof ook blijven hangen in je onderbewuste.
Ik heb het boekje vaak mee op reis en herhaal een deel uit de tekst regelmatig als ik me zorgen maak over geld!!

Dromen Durven Doen van Ben Tiggelaar
Dit boek vond ik erg fijn in het beginstadium van het plan om mijn eigen coachingsbedrijf te starten. Ik heb geen business achtergrond en dit boek gaf me moed dat ik ook ondernemer kon worden!

En Leef lekker natuurlijk!!!
Spice up your life!!

Veel leesplezier ik ga zeker ook een aantal tips gebruiken voor mijn nieuwe leeslijst!!

Judith

Monique van der Schans
12 years ago

Heerlijk om door alle bovenstaande reacties heen te gaan. Ik heb alweer een paar boeken aan mijn leeslijst toegevoegd. Ondanks dat ik heel veel bekende schrijvers zie langskomen met boeken die ik zelf gelezen heb of aan het lezen ben, mis ik toch een hele grote schrijver (één van mijn favorieten): Jim Rohn. Hij heeft hele inspirerende boeken geschreven in een voor iedereen begrijpelijke taal, zoals:

1. Leading an inspiring life.

2. De 12 Zuilen (een heel gemakkelijk leesbaar boekje over het vormen van je houding en levensinstelling t.o.v. je werk, relaties, gezondheid en financiën).

3. Above all else (niet van Jim Rohn maar het is wel het vervolg op De 12 Zuilen).

Laat jouw leven een inspiratie voor anderen zijn!

Succes,
Monique

Esther Molenaar
12 years ago

Recentlijk heb ik het boek ” Paarse koe” gelezen van Seth Godin. Een boek dat je even met de neus op de feiten drukt wat betreft de aanpak van je markting voor de product of dienst. Seth zegt dat het belangrijk is om vooral “buiten de doos” te denken. Als je eenmaal een paarse koe te pakken hebt, melk je hem uit en ga je werken aan een nieuwe paarse koe.

Dit boek heeft er bij mij voor gezord dat ik anders ben gaan nadenken over een marketing strategie van mijn bedrijf.

Josephine Wierdsma
10 years ago

Hoi Nisandeh,
Door de simpele opmerking “Elke week een boek lezen” (geen fictie ed) heb ik mij gerealiseerd dat het soms zo simpel is.
Ik lees vlot en graag, dus waarom niet! Leren van de ervaringen en inzichten van een ander is een stuk efficienter dan eerst zelf alles te moeten uitvinden en/of fout te doen.
Ik heb nog geen favorieten, maar dat zal zeker komen.

Tania Keijer
12 years ago

Hallo allemaal,
Ik heb nog niet zoveel zakelijke boeken gelezen, dus ik heb wat dat betreft niet zoveel te delen. Wat ik wel wil noemen is een boek dat mij vanaf bladzijde 1 geïnspireerd heeft:

Million Dollar Habbits – Brian Tracy

Het is een e-book en is momenteel gratis op zijn website te downloaden.

Succes en geniet ervan!
Tania

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Tania Keijer

Hoi Tania,
Wat een super tip: GRATIS downloaden van zijn ebook.
Wat mij betreft mogen er mogen er meer tips komen met GRATIS ebook dowloads. Ik heb zelf het NLP boek van Anthony Robbins wat in de blogs al aangehaald is, maar ik moet helaas zeggen dat ik niet 1 boek per week, laat staan per jaar lees. Dus maakt deze ebook wellicht de drempel wat kleiner…
Ik laat mijn Apple het verhaal gewoon voorlezen en kan het vervolgens dus gewoon in de auto naar luisteren !!!

Mijn thumbs up heb je!

Edwin Glaser

chantal
chantal
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Hi Edwin,

een e-book laten voorlezen en dan ook nog beluisteren in de auto?! Hoe doe je dat? Ik heb ook een Mac, maar zou niet weten hoe dat moet… Kan je dat met nog andere zaken/teksten van internet?

Belgische groet,
Chantal

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  chantal

Hoi Chantal,

Elke Mac kan volgens mij tekst uitspreken. VoiceOver heet dat. Onder de systeeminstellingen (apple , ) kan je onder Universele toegang de VoiceOver in of uitschakelen ( kan ook met appeltje Fn F5 ). Je kan ook geselcteerd tekst met de optie toets laten uitspreken. Deze opties zijn gemaakt voor slechtzienden maar kan ook handig zijn voor het voorlezen van teksten. Alleen de Nederlandse teksten klinken een beetje vreemd. Het is echt gemaakt voor Engelse teksten.

Succes en als het niet lukt, dan zal ik de volgende keer proberen te verwijzen naar de apple site uitleg voor deze functie.

Groeten,

Edwin Glaser
3D fotograaf

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Chantal,

Selecteer je tekst, dan Control ingedrukt houden, linker muisknop, scroll naar beneden tot Spraak, Start spraakfunctie.

Edwin

Tania Keijer
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Hi Edwin, dank je wel. En een duim terug natuurlijk. Ik zag dat hij er inmiddels weer een boek op heeft staan: “Goals”, ook een gratis e-book. Deze staat op de homepage briantracy.com , de andere saat bij products – ebooks. Je vindt het wel. Enjoy!

Anouschka Biekman
Anouschka Biekman
12 years ago

De boeken die mij inspireren op zakelijk en spiritueel niveau en die mijn inziens hun waarde hebben bewezen zijn onderstaande boeken. Ik heb ze versleten en lees ze zeker twee keer per jaar. De meeste van de titels die zijn genoemd heb ik ook, maar deze twee klassiekers voegen daar toch nog een extra dimensie aan toe.

1. De kracht van positief denken, Dr. Norman Vincent Peale
2. Je bent Rijk geboren, Bob Proctor

Colette Sibbel
Colette Sibbel
12 years ago

Inspiratie is iets magisch! Prachtig!

Liesbeth Pak
9 years ago

Voor mij zijn de volgende boeken onmisbaar in mijn collectie:

De absolute nummer 1: De wetten van de winnaars van Bodo Schäfer; Geweldige insights over hoe je je moet gedragen als een winnaar. Hoe je de top bereikt door o.a. verantwoordelijkheid te nemen, te geven, beslissingen te nemen, welke doelen te stellen etc. etc. 30 hoofdstukken, die ik dagelijks als een bijbel lees, al anderhalf jaar lang!

Op de voet gevolgd door de nummer 2: Bereik uw eerste miljoen van Bodo Schäfer, de uitgebreide versie van De wetten van de winnaars. Iedereen kan miljonair worden, door het lezen van dit boek wordt dat me steeds meer duidelijk en zie ik het pad ernaartoe duidelijk geplaveid voor me liggen.

De nummer 3 is Leer denken als een winnaar door Yehuda Shinar. Een boek geschreven door een top sportcoach die duidelijk en helder weergeeft wat je moet doen om als een winnaar door het leven te gaan.

En dan wil ik het boek Happy Kids van Stella van de Griend. noemen. Geschreven voornamelijk voor ouders en kinderen maar ook in de business goed toe te passen. Daar gaat het uiteindelijk toch ook om zelfvertrouwen, doen wat je leuk vindt, je successen vieren en Happy zijn!

Robert van der Wulp
7 years ago

Niet direct een boek over je business, wel onmisbaar voor je business:
Tony Buzan: Gebruik je verstand.

Vertelt je alles over hoe je grijze massa werkt en hoe je er beter gebruik van kunt maken. met bijvoorbeeld alles over mindmappen, snellezen en geheugensystemen.

En als je echt in recordtijd door je boeken wilt:
Tony Buzan: Speedreading.

Koen Snoek
8 years ago

1. The 4-Hour Workweek door Tim Ferriss
2. Steve Jobs door Walter Isaacson
3. De Wetten Van De Winnaars door Bodo Schäfer

Frans Coenraad
12 years ago

Na het volgen van de Business Bootcamp, afgelopen weekend heb ik het boek van Nisandeh “Leef Lekker, Het Recept voor Succes” van Nisandeh gekocht.

Heb deze volgende week wel uit, en zal dan laten vinden wat ik ervan vond. Ga ervan uit dat het net zo inspirerend was als het Business Bootcamp weekend.

Jacqueline Lammerts
11 years ago
Reply to  Frans Coenraad

Hai Frans,
Ik heb dit boek meerdere keren gelezen én geïmplementeerd en ben zoveel meer succesvoller geworden.
Ik raad je ook aan de cd erbij te gebruiken. Erg inspirerend én reset je mindset.
Ik luister nog zeer geregeld naar Vered’s stem sávonds en smorgens. Mijn mindset vaart er wél bij!
Heel veel succ6!

Hans-Peter Evers
10 years ago

Inspiring:
Lee Bolman & Terrence Deal: Leading with soul (Leiding geven met bezieling). An inspiring approach that describes how you can create ‘flow’ in a company

Alexander Osterwalder & Yves Pigneur: Business Model Generation (also in Dutch). Crowd sourced book, practical model to evaluate your business.

Lynne McTaggart: The Bond (De Verbinding). Expand your view and realize that new business opportunities are to be found in the connection to others.

Eckart Wintzen: Notes (sorry Nisandeh, only in Dutch). An inspiring entrepreneur and role model. Trust as a central theme to build a business.

Ramon de Vries
9 years ago

“Purple Cow”, “Tribes”, “Linchpin” en “we are all weird” van Seth Godin zetten mij aan het denken.

Ik zie daar heel veel van terug in de seminars van Open Circles.

Leon Romeyn
10 years ago

Op dit moment lees ik een boek dat misschien niet zo’n heel zakelijke insteek heeft, maar zeker inspirerend is. Het heeft als titel ‘Live magically’ en is van auteur Gill Edwards. De ondertitel van het boek sprak me eigenlijk nog meer aan: A new vision of Reality. Het heeft alles te maken met de Law of Attraction, met mindset, losmaken van je verleden en door blokkades, angsten en beperkingen heen breken. Kortom, het gaat over doelen en comfortzone. Zeer de moeite waard, vind ik.

Willem Koopman
12 years ago

@ Coen Meerbeek: Mee eens, Business Model Generatie is een interessant boek.

Mijn persoonlijke zakelijke lectuur hits:
1. Meer dan 500 managementstijlen , Peter Camp
2. Emotioneel bewustzijn, Paul Ekman en H.H.de Dalai Lama
3.De kunst van het geluk op het werk, Howard Cutler / Dalai Lama

Er is nog veel meer….
Veel leesplezier en hartelijke groet, Willem

Anja Leinders
10 years ago

De 7 habbits van Covey en de The Secret of a Millionaire Mind van Ecker waren allebei grote eye-openers voor mij!

Hester Hool
9 years ago

Wilde mij inlezen voordat ik naar het Social Media Secrets Seminar zou gaan. Het boekje “Zakelijk Bloggen” van Mariska van Dasselaar heeft mij goede en praktische informatie gegeven….

Sofie De Smet
10 years ago

It’s funny you mentioned the only two bibles I have in my office that I read ALL THE TIME: ‘The 4-Hour Workweek’ and ‘Rich Dad Poor Dad’. They are holy to me. They make me think and not loose my focus.

Two other books that changed my life are:
– ‘The Monk That Sold His Ferrari’ by Robin Sharma. Not quite a business related book, but because of this book I went on the look out for change and found Tim Ferris, and through Tim I found Kiyosaki. I think you might like it if you haven’t read it already.
– The 22 Immutable Laws Of Marketing’ by Al Ries & Jack Trout. Lots of interesting insights, especially for my business as a brand designer.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

De meest inspirerende schrijver is voor mij Richard Branson.
December 2010 had ik de eer deel uit te maken van ‘the office team’ van Open Circles. Tijdens de ‘Visionairy Meeting’ deelde Nisandeh met de andere mensen van het office team een drietal korte zinnen, die het credo voor mijn eigen leven zijn geworden :
– Did I live
– Did I love
– Did I make a difference.

Recent heb ik vier boeken van Richard Branson doorgelezen… of eigenlijk meer ‘beleefd’… sommige boeken heb ik namelijk meer dan eens gelezen. De reden om mij te commiteren aan de doelstellingen van Open Circles is nooit het geld geweest. De ‘Over mij’ pagina op mijn eigen website vertelt heel duidelijk, wat voor mij de belangrijkste reden was, is en zal blijven! Ik wil een verschil maken in deze wereld!!!!
Mijn lievelingsboek van Branson is ‘Screw it, let’s do it – Expanded’… Een boek over een ‘Pietje Bell in Business Land’, die het verschil weet te maken. Een boek wat me soms in lachen doet uitbarsten, soms tot tranen weet te roeren. Maar ook een boek vol waardevolle lessen over zaken doen.

Een betere wereld ? ‘Screw it, let’s do it’!

And a personal note to Nisandeh and Vered: Thank you for everything. You both changed my life and give me the power to change the lives of others. Some people say I inspire them, but you were my inspiration… and again,,, you were inspired by others… My father loved country music, I hate it… but I remember a song of Johnny Cash (great last name!), about a circle which won’t be broken. I wish that the circles of Open Circles never will be broken… that the inspiration of your inspirators will continue and their passion, combined with yours, combined with mine, combined with the passion of all those others will create a world better then we can imagine right now…

Hugs
Wilko

Paul
12 years ago

Mijn favoriete boek is The 7 Habits door Stephen Covey.

Marian Palsgraaf
12 years ago

Wat een leuk onderwerp. Boeken lezen is aan mij zeker besteed. Wat een goede tips staan er allemaal al op.

Ik mis echter wel een hele belangrijk”:

Secrets of the Millionaire Mind van T. Harv Eker, ik heb er net een filmpje van op mijn blog gezet: http://justbeyou.nl/vrijheid-financieel-en-persoonlijk/

2. 4 Hour work week van Timothy Ferris

3. Good to great: Jim collins

vanmeenen
vanmeenen
12 years ago

good to great (jim collins)
Who Moved My Cheese? ( by Spencer Johnson)
Hoe word ik een Rat (joep schrijvers)

Marlies Kerremans
8 years ago

Voor coaches of any kind, alle boeken van Jeffrey Wijnberg en verder alles van Johan Cruijff, omdat hij net iets anders deed (met name verrassende dingen op het veld) waar niemand aan dacht zoals tijdens het naar voren lopen, achterom kijken waar de bal bleef ipv achteruit hard lopen, dat leverde hem 2 seconden winst op, genoeg om te scoren……

Ron Scheerder
10 years ago

Hier een greep uit de vele boeken die mij geinspireerd en beinvloed hebben.

1. Who moved my cheese – Dr. Spencer Johnson
2. Our iceberg is melting – John Kotter
3. 7 habits of hightly effective people – Stephen R. Covey
4. HP way – David Packard
5. De ziel van leiderschap – Deepak Chopra
6. Geef nooit korting – Jos Burgers

Als u een van deze boeken wilt bestellen gebruik dan één van deze sites: Managementboek.nl of Bol.com

Margaret Rekers
10 years ago
Reply to  Ron Scheerder

Dag Ron,

Heb je bij het opstellen van jouw lijstje toevallig in mijn boekenkast om het plankje ‘beste boeken’ gekeken?

Vooral Who moved my cheese heeft mij in mijn leven diverse keren over de streep getrokken om te veranderen.

Hier nog een aanrader:
Ja of Nee. Gids voor betere besluitvorming van Spencer Johnson

Warme groet en nog veel leesplezier, Margaret

Chantal, de Belgische praline van het creatieve coachen :-)
Chantal, de Belgische praline van het creatieve coachen :-)
12 years ago

Ben dol op boeken! Volgende ervaar ik als zeer inspirerend:

* DENK GROOT WORD RIJK van NAPOLEON HILL: het basisboek der basisboeken. Geschreven in de jaren 20. Meer dan 500 welvarende mannen (bekijken in die tijdsgeest) onthulden hun bron van hun rijkdom aan Hill. Als je dit leest, weet je waar heel veel anderen de mosterd vandaan haalden, zelfs “the secret”…

* HET SLIMME ONBEWUSTE van AP DIJKSTERHUIS: waarom helpt nadenken niet bij het nemen van beslissingen? Dijksterhuis toont aan dat het onbewust allesbepalend is. Leuk, vlot en met humor geschreven…

* MAKING IT ALL WORK & GETTING THINGS DONE van DAVID ALLEN: zeer herkenbaar, goed om je focus te leren bewaken, om meer controle te krijgen, …

* HET ELEMENT van SIR KEN ROBINSON: over hoe natuurlijk talent en persoonlijke passie elkaar ontmoeten zodat je in je element komt. Verfrissend aan het boek is te lezen dat dit niet altijd te maken heeft met grote diploma’s en titels, soms juist integendeel.

* DE CREATIESPIRAAL en ook DE ONTKNOOPING (dit is geen typfout dames en heren 🙂 van MARINUS KNOOPE: prachtige kapstop om van wensen naar werkelijkheid te gaan. De Ontknooping is voor mij de noodzakelijke aanvulling omdat het laat zien hoe je emotionele obstakels kunt verwelkomen en er mee kunt leren omgaan door ze in te zetten en niet meer uit de weg te gaan. PRACHTIG!

* THE ARTIST’S WAY van JULIA CAMERON: in een programma van 12 weken vind je je eigen inspiratie. Zeker voor de creatievelingen onder ons maar eigenlijk voor ieder van ons die creativiteit wil vinden van toepassing…

* PERSONAL BRANDING van HUBERT RAMPERSAD: geen glad marketingboek maar wel over hoe je jezelf vanuit je authentieke zijn naar buiten kunt profileren.

VEEL LEESPLEZIER!!!!!
Zonnige duim-groet,
Chantal

Kevin Janssen
8 years ago

Er bestaan zoveel ‘must read’ boeken, te veel om op te noemen. De laatste twee boeken die ik heb gelezen:

Think and Grow Rich (Napoleon Hill)
Influence: The Psychology of Persuasion (Robert B. Cialdini)

Absolute aanraders!

Kevin Janssen

Han Heeringa
9 years ago

Thank you all, I’ve read some nice titles here …

My favorite book is very accessible, not about money or business strategies, BUT IT IS ABOUT STRATEGIES of your MIND …

How to deal with dilemma’s (is it 50-50%, or is it 20-80%, you may need a different strategy to solve the dilemma) and how to create choices, or powers, or strength where you did not see or had it before. How to get rid of obstructing thoughts which you always thought they were right. How to discover and activate your hidden qualities etc. etc.

Easy accesible!

Title in Dutch: Essenties van NLP, sleutels tot persoonlijke verandering.

Authors: Lukas Derks en Jaap Hollander

ISBN: 978-90-215-9821-5

John Verbruggen
10 years ago

Ik lees nu Betovering van Guy Kawasaki. In het engels heet het boek Enchantment. Hij beschrijft hoe je als bedrijf je klanten ‘betovert’. als voormalig chief evangelist van Apple weet hij waar hij het over heeft.
Verder heb ik gelezen:
Van great to cool van Rene Boender
dit word mijn jaar van Ben Tiggelaar
Dromen denken durven doen, van Ben Tiggelaar

Sjoerd de Waal
9 years ago

I LOVE reading business books as well.

– The no. 1 by far is the 7 habits of highly effective people. I have read it 7 to 8 times, gave lectures about it and practice it. For me this has shaped my professional life. I also had the honour to once meet Stephen Covey. Impressive!
– The other books of Stephen Covey 🙂
– Business Model Generation is also one of the more interesting books. I use it in my work as management trainer/ coach.
– Maverick by Ricardo Semmler. Great to read and see how else a company can be led in difficult times.
– The Goal by Eliyahu Goldratt about continous improvement (theory of constraints).
– Situational leadership by Hersey
– Purple Cow by Seth Godin
– Influence, science and practice by Robert Cialdini,
– Conceptual Blockbusting by James Adams
– Visual Meetings by David Sibbet
– Getting things done by David Allen
– Naked coach by David Taylor
– Thinkertoys by Michalko
– Six thinking hats by Edward deBono
– Managing by Henry Mintzberg

And then I still have a lot books I need to read soon 🙂
Enjoy your weekend!
Sjoerd

Nicole van Drimmelen
Nicole van Drimmelen
12 years ago

Sinds een paar maanden lees ik zakelijke boeken:

Op dit moment ben ik bezig met:
Je bent rijk geboren- Bob Proctor Een mix van de wet van aantrekking en financieel succes.

Een vriendin en ik bespreken ieder boek in een uurtje tijdens de koffie, waardoor het nog beter tot ons doordringt.
Leerzaam en gezellig!

Dennis Aalbers
10 years ago

Ik heb zojuist het boek Knetterdruk van Petra Megens uitgelezen.

Een bladzijde uit een non-fictie boek lezen was een van de afspraken die ik met mezelf had gemaakt naar aanleiding van het Pringle principe op de Elements of Succes dag.

In het boek Knetterdruk wordt het POWER systeem uitgelegd in een vlot herkenbaar verhaal. Het is een rit der herkenning, je krijgt in het begin een enorme spiegel voor en je moet jezelf punten geven. Maar voor alle stellingen worden goede handvaten aangereikt.

Net als bij alle zaken die Nisandeh aangeeft is implementeren van deze werkwijze enorm belangrijk. Ik ga dit ook doen, samen met hetgeen wat ik vorige week op de Elements of Succes training heb geleerd.

Leon Romeyn
10 years ago

Mijn boekentop-3 varieert nogal eens. Op het ogenblik zijn het de navolgende boeken, die bij mij bovenaan staan en die ik eenieder kan aanraden.
– The Science of Getting Rich – Wallace D. Wattles
– Feel the fear and do it anyway – Susan Jeffers
– Positieve psycholgie in de praktijk – Fredrike Bannink

Ajdin
12 years ago

Great list of books Nisandeh..
Thanks a bunch for the tips..

Hope all is well, regards,
Ajdin

Evelien Bos
11 years ago

Ik ben nu ‘Leiderschap en Zelfbedrog – waarom managers zichzelf voor de gek houden’ van The Arbinger Institute aan het lezen. Laat je niet misleiden door de titel, dit boek is voor iedereen waardevol!

Tim van Orsouw
12 years ago

Een kleine 2 jaar geleden ben ik begonnen met het wekelijks lezen van een boek op het gebied van Persoonlijke Ontwikkeling en vooral het afgelopen half jaar meer de ‘zakelijke’ kant op.

Mijn top 5 ‘Zakelijke boeken’

1. The 4-hour workweek – Timothy Ferriss: dit was één van d eerste boeken die ik las… en niet veel later was ik mijn motivatie om mijn HBO studie af te maken verloren. Ik besloot te stoppen in het laatste jaar! Één van de beste dingen die me tot nu toe is overkomen!

2. Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki: het is eigenlijk zo logisch als iets. Pas nadat ik dit boek gelezen had zag ik opeens overal “Opportunities” in de internet- en netwerkmarketing. Die waren er altijd al… maar ik trok ze niet aan en ik zag ze niet!

3. The E-myth Revisited – in dit boek legt Michael E. Gerber precies uit waarom de meeste Kleine Ondernemers uiteindelijk niet succesvol zijn en wat hier aan te doen is. Aanrader voor iedere ZZP’er of Kleine Ondernemer.

4. Guide to investing in GOLD and SILVER van Mike Maloney. Een helder stuk schokkende waarheid over de geschiedenis van geld, de aankomende onvermijdbare crisis en de voor de hand liggende oplossing!

5. Invloed – Robert B. Cialdini. Mensen maken over het algemeen domme beslissingen en laten zich teveel leiden door emoties en kuddegedrag. In dit boek leer je hoe je met deze kennis in je achterhoofd je sales kan verhogen… best handig!

Tim van Orsouw
12 years ago
Reply to  Tim van Orsouw

Bij deze een nieuwe correctie in mijn Top 5 ‘Zakelijke boeken’!

Met stip binnenkomend op #3 en #4

3. Overleef De Kredietcrisis- Willem Middelkoop. Dit boek is het vervolg van ‘Als De Dollar Valt’ en is in mijn ogen echt een knap stukje ESSENTIËLE financiële educatie die IEDEREEN zichzelf SNEL zou moeten geven. Er is weinig tijd te verliezen! De wereldeconomie gaat inklappen en de meeste mensen zijn en blijven onwetend. “The Price Of Learning Is High, But The Price Of Ignorance Is MUCH MUCH MUCH Higher!

4. Chicken Soup for the Network Marketer’s Soul – Canfield, Hansen & Hyman. Dit is echt een toppertje. Ik vind hem zelfs een stuk beter dan de eerste Chicken Soup for the Soul! Absolute aanrader voor iedere MLM / Netwerkmarketeer.

Maloney en Cialdini zijn bij deze gedegradeerd 🙂

Tim van Orsouw
11 years ago
Reply to  Tim van Orsouw

Tijd voor een update:

1. The Millionaire Messenger – Brandon Burchard
2. The 4-Hour Workweek – Timothy Ferriss
3. Start With Why – Simon Sinek
4. Rich Dad, Poor Dad – Robert Kiyosaki
5. Jack Canfield – The Success Principles

Stephan Koot
Stephan Koot
7 years ago
Reply to  Tim van Orsouw

Ik ben benieuwd! Er staan al een paar favorieten van mij tussen, dus de anderen staan meteen op mijn verlanglijstje!

Marco te Kloeze
11 years ago

Ben op dit moment bezig met Leef Lekker van Nisandeh. Een goed boek is ook Awaken the Giant Within (Stap In je Grootsheid) van Anthony Robbins.

Boeken van Lance Amstrong vind ik ook super inpirerend. Hij overwon kanker en won vervolgens 7 keer Tour de France. Perfect voorbeeld van iemand die een doel nastreeft en alles doet Whatever it takes.

Anja Leinders
10 years ago

Leef lekker is inderdaad een echte aanrader.
Heel het boek wordt voorgesteld als zo iets simpels en dagdagelijks als koken.
Zoveel herkenning en waarheid!

Ivy George
Ivy George
12 years ago

Ter inspiratie het boek: Werken vanuit je hart van Richard Chang.
Een boek dat ik jaren geleden kreeg en nog altijd af en toe in lees.
Of je nu bergen beklimt, multinationals leidt of daklozen opvangt, succesvolle en tevreden mensen hebben één ding gemeen:

PASSIE INSPIREERT EN GEEFT EXTRA ENERGIE.
Het stelt ons in staat het leven de vorm te geven waarvan we altijd hebben gedroomd.

Veel leesplezier!

Jacqueline Lammerts
11 years ago
Reply to  Ivy George

Hai Ivy,
Je heb zó gelijk.
Door volledig je passie te leven zul je zoveel méér overvloed genereren. Vraag: wie weet ook écht wat zijn passie is? En leef en deel je die ook daadwerkelijk?
Sinds ik 7 jaar geleden voor mezelf ben begonnen leef ik mijn passie en deel dit met anderen (opdat zij óók vanuit hun passie gaan leven en niet meer overleven 😉
En “werk” ik niet meer, ook erg prettig 😉

Alexandra van Smoorenburg

Het meest opzienbarende boek van het afgelopen jaar vond ik:

Society 3.0, van Ronald van den Hoff

Anja Gielen
Anja Gielen
12 years ago

Meestal ben ik 2 of 3 boeken aan het lezen. Een in de pauze op het werk, een ‘s-avonds thuis en er ligt er een op m’n nachtkastje..
Maar nu heb ik een boek in handen dat mijn volledige aandacht heeft:

* Financial Independence for Women , door Vered Neta.

Zowel zakelijk als privé zet het je vanaf hoofdstuk 1 aan het denken én aan het werk!
Je ‘unsupportive believes’ aangaande geld en geldzaken worden duidelijk. Je wordt wakker geschud en tot actie aangezet!
Je krijgt inzicht in je eigen doen en laten en waardevolle tools aangereikt om jezelf te verbeteren. Of eigenlijk: om het béste uit jezelf te halen.
Het is heerlijk in spreektaal geschreven, zodat het voor een ieder goed te volgen is.
Aan het einde van elk hoofdstuk een summary en een aantal vragen om te beantwoorden en te overdenken.

Het is gewoon onmogelijk om er Niks mee te doen 🙂
Echt een must have voor elke vrouw!

Lorraine Simoons
Lorraine Simoons
12 years ago

Ik laat mij al jaren inspireren door de vele geweldige schrijvers op aarde, mijn boeken top 10 op dit moment:

1. Julie Morgenstern: Organiseren van binnen naar buiten. De goeroe op het gebied van organizen. Voor elke organiser of iedereen die efficiënter wil leven en werken een must read.
2. Carolyn Scott Kortge: wandelen met passie. Een stappenplan naar harmonie en geluk. Deze Amerikaanse dagbladjournaliste deed niet anders dan deadlines najagen. Tot ze bij het schrijven van een artikel haar passie voor wandelen ontdekte. Ze ontdekte dat de meditatietechnieken en atletische aspecten van wandelen elkaar dermate zodanig positief beïnvloeden dat ze in leven en werk beter ging presteren.
3. Bob Crébas: iedere dag vrij. Bob Crébas was een dromer die nooit serieus aan het werk leek te komen. Tot hij het gat in de markt vond en Marktplaats.nl en Het Goed oprichtte. Beide diensten trekken nog steeds miljoenen bezoekers per jaar. Deze autobiografie geeft een kleurrijk beeld van deze ondernemende man en zijn bijzondere manier van denken. Een inspirerend boek voor dromers en doeners.
4. Milana Leshinsky: coaching millions. Milana coacht de coaches in de wereld naar een nieuw en hoger level. Voor elke zichzelf respecterende coach is dit een onmisbaar werk.
5. Timothy Ferris: een werkweek van 4 uur. Moet ik dit nog toelichten?
6. T. Harv Eker: secrets of a millionaire mind. Harv laat je zien dat financieel succes voor iedereen is weggelegd. Om rijk te worden moet je rijk denken.
7. Deepak Chopra: Volop energie. In ons overvolle, vaak jachtige bestaan vinden we weinig tijd voor rust en ontspanning. Door toepassing van mind/body programma kunnen we energie-slorpend gedrag veranderen en stress verminderen.
8. Daniel Coleman: emotionele intelligentie: emoties als sleutel tot succes. Emotionele vaardigheden blijken van doorslaggevend belang voor succes in o.a. je werk.
9. Ben Tiggelaar: Vól in balans. De beste columns van Tiggelaar gebundeld. Ik hou van zijn scherpe blik op mensen, wat ze zeggen, wat ze doen. Bron van inspiratie.
10. Stephen Covey: Prioriteiten. Is er wel voldoende evenwicht tussen werk en privé? Worden we niet geleefd door principes van efficiëntie en resultaten ipv prioriteiten die we zelf stellen, de zaken die er echt toe doen?

Erik Janssen
Erik Janssen
12 years ago

De volgende boeken zijn op mijn pad gekomen en heb ik gelezen:

1) De 8ste Eigenschap – Stephen R. Covey

Het ontdekken van mijn Eigen Stem en Creatieve kracht.

2) De Rijkste Man van Babylon – George S. Clason

Het heeft mij geholpen beter met Geld om te gaan!

3) De Go-Giver – Bob Burg & John David Mann

Inspirerend verhaal over Geef en U zult Ontvangen. Heeft mijn Ziel geraakt en mijn Hart geïnspireerd.

Ik ben nu een heerlijk boek aan het lezen dat aansluit bij mijn hart wat ligt bij Stichting Weeshuis Lombok:

4) Eiland Gezocht – Ben Keene.

Dit boek gaat over: Hoe een Internetstam en een inheemse stam op het eiland Vorovoro ( Fiji ) een Ecogemeenschap opbouwen. Waargebeurd!

Fantastisch om te zien dat als je ergens in Gelooft, in actie komt en een gepassioneerd team om je heen verzameld die zich verbinden vanuit hun HART, dat alles MOGELIJK is!

Baukje Westerlaken
12 years ago

Het laatste zakelijke boek dat ik gelezen heb, waar ik ook het meest van onder de indruk ben, is:

INSTANT WEALTH geschreven door CHRISTOPHER HOWARD

Volgens mij heeft Nisandeh dit boek ook gelezen want ik zie hier en daar wel dingen terug.

A question to Nisandeh: What is your favorite book on marketing?

Vrolijke groet!

Baukje Westerlaken

Miranda
12 years ago

Een hel goede post. De meeste mensen nemen niet eens de moeite om te lezen. In mijn vrije tijd doe ik niet anders en mijn boeken kast staat vol met ´zakelijke´interessante boeken.
Andere titels dan die al genoemd zijn : The Cashflowquadrant van R. Kyosaki, Rich women van Kim Kyosaki en Diepzielduiken van Roy Martina Boeken van Neale Donald Walsch, een ongewoon gesprek met God en Bodo Schafer, de wetten van de winnaars

Lees ze met plezier Miranda

Mugen Convalesco
Mugen Convalesco
10 years ago

Er is geen ‘Die-Hard’ zakenboek die mij tot nu toe meer inspiratie heeft gegeven dan:

1. De Alchemist- Paulo Coelho (omdat ik niet begreep dat iedereen een eigen legende heeft te leven)

2. The Greatness Guide- Robin Sharma (zodat ik zou weten dat integer en succesvol zijn elkaars vrienden zijn)

Indra Radjkoemar
11 years ago

Hi, ik lees wel veel maar niet zoveel zakelijke boeken. Daar komt langzamerhand verandering in.

Afgelopen 2 maanden het volgend egelezen:

Op weg naar de top. Robin Sharma
De monnik die zijn ferreri verkocht. Robin Sharma

Synchronisch leven. Deepak Chopra
Inwijding. E. Haich

Eindeloos bewustzijn. Pim van Lommel
Ongestoord sterven. Renate Greinert
Illusies . Richard Bach

Maria onder hypnose. Richard Bach

en wat boeken over gezondeheid.

Indra

Dorien van der Velden
8 years ago

Eindeloos bewustzijn van Pim van Lommel heb ik ook gelezen.
Geweldig boek! Soms iets te veel vakjargon (Ik kom niet uit de gezondheidszorg.) Dit is een boek voor iedereen, Ook ondernemers. Wij maken ons druk over de toekomst en daarna?Je wilt de beste, zoniet nog betere beslissingen nemen. Maar als je dit boek gelezen hebt, krijg je een soort berusting.

Een berusting in wat is. Wat komen gaat, komt toch. Het is op dat moment tijd om je daar druk over te maken. Uiteindelijk stopt het hier voor ons. Maar het stopt niet echt, het gaat door en alles wat je hebt geleerd neem je mee.
Een hele fijne gedachte

succes Dorien

Peter Willekens
Peter Willekens
9 years ago

Het belangrijkste voor mij Getting Things Done van David Allen.

Ik heb met veel plezier ‘Ontdek je sterke punten’ van Marcus Buckingham gelezen.

Nu ben ik “Think and Grow Rich” van Napoleon Hill aan het lezen!

Nog een boek waar ik veel aan heb is niet zakelijk, maar gaat over voeding: Superfood for dummies uit de Dummies reeks.

Groetjes,
Peter

Levina Kaarsemaker
10 years ago

Mooi om zo te lezen waar iedereen zich door laat inspireren. Ik heb ook het nodige in de kast staan (tja, als je een boekhandel hebt…) en ik schrijf nu wat me als eerste binnen komt:
– Wie heeft mijn kaas gepikt? Spencer Johnson
– Presence van Peter Senge
– de boeken van Deepak Chopra
– Zo ben ik nu eenmaal en Dat moet mij weer gebeuren van Willem van der Does
– Think and grow rich van Napeleon Hill
– As a man thinketh van James Allen
Ik laat me graag verder inspireren door jullie lijstjes!