Vergroot je invloed met… Sociaal bewijs – deel 3 van 6

7322 views | 100 reacties |
shares


De afgelopen 2 weken hebben we het gehad over de eerste 2 principes waarmee je je invloed vergroot, namelijk: Wederkerigheid en… Commitment en Consistentie

En volledig trouw aan principe nummer 2, gaan we vandaag verder met nummer 3 – Sociaal Bewijs

Robert Cialdini, de auteur van Influence: The Psychology of Persuasion, beschrijft sociaal bewijs als ‘mensen doen wat ze andere mensen zien doen’.

Wanneer mensen onzeker zijn over wat ze moeten doen, zijn ze geneigd om zich heen te kijken naar andere mensen die het voorbeeld geven. En dan willen ze vooral weten wat de mensen doen die het meest op henzelf lijken.

Als je business trainingen van ons hebt gevolgd, dan heb je me horen praten over het belang en de kracht van testimonials, aanbevelingen en succesverhalen. Dit zijn de meest eenvoudige en vaak de meest effectieve manieren om sociaal bewijs te leveren.

Bijvoorbeeld, als ik jou vertel dat mijn boek ‘Leef Lekker: Het Recept voor Succes’ een geweldig boek is, dan kun je mij geloven… of niet. Maar als je ziet dat wereldberoemde succes-experts als Stephen Covey en Brian Tracy mijn boek aanbevelen als een van de beste boeken over succes – dan is het veel waarschijnlijker dat je mijn boek koopt (en leest), nietwaar?

Of wanneer je over de Business Bootcamp leest op onze website – dan kun je twijfelen: “Hmm, is dit wel wat voor mij?” Maar wanneer je tientallen video testimonials en succesverhalen online bekijkt, dan raak je meer overtuigd: “Nou, als ZIJ er zoveel profijt van hebben, dan is het helemaal geen gek idee!”

Maar het volgende is ook heel goed mogelijk…

Je bekijkt slechts één specifiek succesverhaal, misschien niet eens het beste, maar de persoon in de video lijkt in veel opzichten op jou (leeftijd, branche, beroep, ervaring…) – dan kan het verhaal je zomaar in één klap overtuigen en doen inschrijven.

Toch is sociaal bewijs meer dan testimonials en aanbevelingen…

Wat denk jij van een restaurant waar je nooit iemand ziet zitten, behalve de eigenaar die een krantje leest? Daar ga je waarschijnlijk niet naar binnen (restaurantbezoek uit medelijden tel ik niet mee).

Terwijl een restaurant dat altijd vol zit, je doet denken- “Nou, daar moet ik binnenkort maar eens een tafeltje reserveren!”

En weet je?
Hetzelfde geldt voor Facebook pagina’s en blogs.

Als je een pagina bezoekt en je ziet dat er niets gebeurt – geen updates, geen comments, geen interactie – dan denk je al gauw: “Hmm, dit is niet veel soeps…”

Maar wanneer je een blog bezoekt (zoals dit blog) en tientallen, honderden comments ziet bij elk artikel, dan denk je al gauw: “Nou, dit artikel moet wel waardevol zijn!”

Dat is sociaal bewijs

Nu volgen een paar feiten (actueel november 2013) over ons sociaal bewijs, die aantonen dat we onze invloed vergroten en daarmee onze impact in de wereld én ons inkomen (de Grote Drie “I” voordelen, weet je nog?)

 • Ik heb 175 LinkedIn aanbevelingen van (meer dan) tevreden cursisten
 • Het gemiddelde aantal comments per blog artikel: 260
 • De Business Bootcamps zijn altijd volgeboekt met 1500 tot 2000 deelnemers per Bootcamp

Wacht… raak niet in paniek door nu mijn cijfers met jouw cijfers te vergelijken.

Ten eerste… ik(we) hebben er jaren over gedaan om deze grote aantallen te bereiken.

Ten tweede… als jij de strategieën en systemen implementeert die je krijgt aangereikt in de Business Bootcamp en de Master Entrepreneur… dan lukt het jou ook.

Ten derde… jij hebt deze grote aantallen niet nodig.
Niemand leest 175 LinkedIn aanbevelingen. Maar je hebt zeker 10-15 goede nodig!
En honderden comments per artikel is ook geen noodzaak – maar je moet het gesprek wel op gang brengen…

Het meest belangrijke is… je moet jouw verhaal de wereld in slingeren…

 • Laat je testimonials zien, LinkedIn aanbevelingen, aandacht van de media, onderscheidingen – op je website, op social media, in je folders… overal!
 • Moedig mensen aan om de interactie aan te gaan – op je blog, Facebook, Twitter…
 • Etaleer je beste klanten en case studies

Wat betreft het laatste – een van mijn favoriete nieuwe projecten is onze Entrepreneur van de Week 

Elke dinsdag, in onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief, vind je een link naar een interview met een van onze studenten die zijn of haar succesverhaal deelt…

In feite is dit wederzijds sociaal bewijs (een geweldige win-win situatie)

Oh… en ik zou heel graag JOUW verhaal willen delen in de komende weken, maanden…

Als jij jouw verhaal via Open Circles Academy naar duizenden de wereld in wilt sturen (en likes, shares verzamelen), beantwoord dan de volgende 5 vragen in het commentaarveld onderaan deze pagina:

 1. Vertel ons in één paragraaf WIE jij helpt (doelgroep) om WAT bereiken (grootste voordeel/opbrengst voor je doelgroep) en HOE je dat doet(product of dienst).
 2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
 3. Wat zijn de belangrijkste 3 lessen/inzichten uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
 4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met voordat je deze inzichten implementeerde? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de invloed en impact die je hebt, etc.)
 5. Als jij onze lezers slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden voor het succes van HUN business  – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Als we jou kiezen als Entrepreneur van de Week, dan nemen we contact met je op voor een professioneel interview. Ik ben heel benieuwd naar je verhaal.

En… als je commentaar is geplaatst, dan krijg je sowieso een gratis ticket voor het speciale webinar: Vision Planning 2014 

In dit webinar deel ik de krachtige methode voor het maken van een strategisch plan voor 2014. En als jij je plannen implementeert… dan wordt 2014 het jaar waarin jouw stoutste dromen uitkomen! (en misschien is het zijn van Entrepreneur van de Week daar één van)

Dus, geef me jouw antwoord op de vijf vragen hierboven en claim jouw gratis ticket voor het webinar Vision Planning 2014.

Op jouw invloed en succes,

Nisandeh

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier links te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

100 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hannie Mommers
8 years ago

1. Ik help zelfstandige professionals en kleine ondernemingen zich beter te presenteren en daardoor beter te presteren met behulp van een goede vormgeving.

2. Business Bootcamp, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Financial Freedom, Financial IQ, Blogging Master Class, Elements of Success, Social Media Master Class, Financial IQ, Communications Master Class, Women do Business Differently, Power Presentations, Meet the Experts, Partnership Master Class, E-Team Training.

3. *Focus, focus, focus – dat vond ik het allermoeilijkste, want ik moest keuzes maken, maar dat heeft me vervolgens wel het meeste gebracht;
*Mijn blog – waar ik al 5 jaar op schrijf – is van karakter veranderd. In plaats van alleen maar te vertellen over mijn vak, hou ik nu veel meer rekening met het perspectief van de lezer. En mijn blogposts hebben nu allemaal een call-to-action.
*In plaats van mezelf te zien als grafisch ontwerper, ben ik nu een creatief ondernemer. Mijn standaard is niet veranderd, want die lag altijd al zeer hoog, maar ik probeer nu om in ‘waarde’ te denken en niet in ‘tijd’.

4. Omdat ik niet meer in termen van ‘het is crisis’ of ‘ik ben te oud’ denk, ben ik veel ontspannener tegenover klanten en prospects.
Ten opzichte van 2012 is mijn werk-inkomen verviervoudigd.
Ik had voordien nog nooit van passief inkomen gehoord. Nu ben ik hard bezig in een Joint Venture met een membership-website en een continuïteitsprogramma.
Na jaren van verlies op de beurs zal ik dit jaar tussen de 15% en 20% winst hebben, wat betekent dat ik daaruit circa 100 euro per maand inkomen heb.

5. Het aller-, allerbelangrijkste is je eigen mindset. Zolang ik klein dacht, bleef ik klein. Zolang ik niet in mezelf geloofde, deed een ander dat ook niet.
Wat mij daar het beste bij heeft geholpen, is mijn intentie elke ochtend vaststellen en aan het eind van de dag mijn grootste succes(sen) en de dingen waar ik dankbaar voor ben opschrijven.

P.S. Het allerleukste wat ik dit jaar heb gedaan, is het doorwerken van het 6-weekse programma in “Leef Lekker” samen met mijn zoon.

Klaas van Oosterhout
7 years ago
Reply to  Hannie Mommers

Was inderdaad helemaal geweldig mama, om dit samen met jou te doen. Dit heeft er voor gezorgd dat we allebei gegroeid zijn, maar dat onze relatie ook weer extra gegroeid is. Tevens zijn we nu sinds 5 maanden samen met Muay Thai Pro bezig en dit gaat echt helemaal geweldig!

Jantina van der Waal
8 years ago

1. Ik help mensen van hun chronische gezondheidsklachten af. Ik test waar het probleem zit en gebruik homeopathische middelen, kruiden, vitamines, voeding om verbetering te bereiken

2 Ik ben een paar keer naar een Business Bootcamp geweest, en heb de Master Entrepreneur en Financial Freedom gedaan.

3 Ik heb daar geleerd om groter te denken, groter te doen, en groter te zijn

4 Dit heeft geresulteerd in een praktijk die goed loopt, een mooie praktijkkamer met rust en zon en een praktijkgebouw dat goed verhuurt wordt.

5. Tip: denk groter, doe groter, wees groter

Nancy van der Heide
8 years ago

1. Mijn doelgroep zijn vrouwen, tussen de 25 en 45 jaar, met een eigen onderneming. Ik neem voor deze vrouwen de financiële en fiscale zorg uit handen, zodat ze zich kunnen focussen op hun core business. Hierbij ondersteun ik mijn klanten bij hun boekhouding, jaarrekeningen, publicatiestukken, belastingaangiftes (zoals omzetbelasting, ICP-aangiftes, loonaangiftes, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting). Ik sta klaar als sparringpartner en adviseur. Dat doe ik door open en eerlijk te communiceren. Mijn klanten krijgen optimale dienstverlening en geef hen net dat beetje meer, ook als de klant het niet verwacht.

2. Ik heb meerdere malen de Business Bootcamp gevolgd. Samen met mijn man de Master Class Financial IQ bijgewoond, het Leef Lekker evenement en in december ga ik de Financial Freedom training volgen, de Master Class Social Media en in 2014 de Master Entrepreneur en de Breaktrough to Success.

3. De belangrijkste lessen die ik bij Open Circles heb geleerd, is:
– Ten eerste: het stellen van concrete doelen voor jezelf;
– Ten tweede: het niet opgeven van het nastreven van je dromen en doelen (de SPICE- theorie helpt mij heel erg goed hierbij)
– Ten derde: Implementeren, stil blijven zitten en allemaal mooie plannen bedenken en er vervolgens niets mee doen gaat je niet verder helpen, maar het IMPLEMENTEREN! 

4. Wij focussen ons nu op de vrouwelijke ondernemer, deze melden zich nu ook massaal aan om klant te worden. De website speciaal voor de vrouwelijke ondernemer is nog niet eens online, maar onze uitstraling en communicatie doet al wonderen! We krijgen iedere week wel een nieuwe klant erbij, de business groeit…

5. Wat ik iedereen wil aanraden is om de Business Bootcamp training te gaan bijwonen! Mijn belangrijkste inzicht: geloof in jezelf, vindt jezelf waard om succesvol te zijn, focus op je doel en ga ervoor. Change your mindset and success!

Naomi Dongelmans
8 years ago

1. Ik help mantelzorgers van mensen met dementie een gelukkiger en gezonder leven te krijgen door dansen en informatie.

2. BB, Breakthrough to Success, Master Entrepreneur, Financial Freedom, Business Makeover, Business Univerisity

3. Voor nu denk ik prijzen verhogen

4. Het type klant is stukken beter, mensen die voor kwaliteit gaan en enthousiast zijn ipv mensen die alleen maar kijken om zo weinig mogelijk te hoeven betalen.

5. Implementeren! (zeg ik ook tegen mezelf) Maar dit is en blijft toch het belangrijkst. Al die mooie dingen in je hoofd levert niets op. Sinds ik dit ook gedaan heb, gaat het allemaal stukken beter.

Manon Pohlkamp
8 years ago

Ik help startende of net gestarte ondernemers, met name inhoudelijke kennisprofessionals, hoe zij een goed product neer kunnen zetten en klanten en omzet kunnen verwerven. Dit zijn vaak inhoudelijk professionals, die niet graag met marketing bezig zijn, maar liever met hun product.

Resultaat en voortgang is verzekerd door de integrale pakketten, een ideale mix is van theorie, praktijk, training, intervisie en coaching. En veel plezier maken samen!

Ik heb de Master Entrepreneur gedaan en Train the trainer.

Te veel inzichten om op te noemen, Hefboomeffect, Focus, FEBE, Systeem nodig.

Na 7 mooie ondernemersjaren heb ik intussen mijn 2e bedrijf, waar ik met veel meer focus zeer gericht bezig ben, een vliegende start gemaakt en er komen ‘spontaan’ dingen op mijn pad, in de lijn van mijn bedrijf. Ik kijk uit naar de volgende 7 jaren, die positieve flow is geweldig.

Niet wachten tot alles perfect is, het juiste moment, alles af, etc. Just do it!

Charlotte Kamman
8 years ago

1. Ik help mensen met chronische pijn om van de pijn af te komen en weer volop aan het leven mee te doen. Dat doe ik door ze EFT te leren (en de eerste keren behandel ik ze met EFT)

2. Ik heb vorig jaar een dag over communicatiestijlen gedaan van Vered

3. 3 lessen: a) als iemand je niet begrijpt moet je je boodschap aanpassen; b) mensen zijn heel HEEL HEEEEL verschillend; je marketingboodschap moet dus afgestemd zijn op die verschillende stijlen c) ik heb mezelf weer een heel stuk beter leren kennen, dat was hilarisch EN diepgaand! in mijn bedrijf: ik snap beter hoe ik overkome en waarom bepaalde boodschappen niet overkomen.

4. in geld en patienten nog geen verschil, ik ben eerst maar eens gewoon geld gaan verdienen in een baan. Dat was wel een goede conclusie trouwens. Binnenkort ga ik weer beginnen met mijn bedrijf, beter voorbereid deze keer!

5. Beste tip: leer wat je leren kunt, je weet nooit alles; en zoek naar mensen die het echt weten, niet wannabees die proberen anderen de foppen alsof ze het weten.

Reynold Chandansingh
8 years ago

Ik help managers om uitzonderlijk teamprestaties te halen door een doorbraak te maken in effectiever, efficiënter en prettiger samenwerken.

Ik heb na de Business Bootcamp de Master Entrepreneur en de Passive Income Online gevolgd. En een aantal andere dag programma’s.

Belangrijkste inzichten toegepast:
1. de waarde zit in de lijst
2. bouw een expert profiel
3. zorg dat je doelgroep je regelmatig ziet

Toch is de business nog slow. Maar de lijst groeit gestaag na aanbieden van een gratis e-book. Benieuwd naar het vervolg.

Belangrijkste inzicht: bouw een expert profiel en zorg dat men je daarin herkend. En lever mensen waarde.

Zo'e Houbolt-Wit
8 years ago

1. Ik help werkgevers in het MKB om met minder frustratie en in minder tijd hun kosten van verzuim te beperken, grip te krijgen op verzuim en een loonsanctie te voorkomen. Dat doe ik als Arbeidsdeskundige.

2. Begin oktober heb ik Business Bootcamp bezocht.

3. De 3 grootste inzichten voor mij waren: blijf doorgaan en blijf het pad volgen – vertel welk probleem je oplost – geef iets weg.

4. Direct na de Business Bootcamp heb ik een e-book geschreven (Krijg grip op verzuim en voorkom een loonsanctie). Deze is gratis te downloaden op mijn website.
Inmiddels tel ik ca. 50 downloads en krijg ik hele leuke reacties. Vandaag is mij eerste nieuwsbrief verzonden en ben ik direct gebeld door een prospect. Ik merk dat mijn invloed aan het groeien is!

5. De Business Bootcamp gaat je absoluut verandering brengen. Investeer dat weekend van tijd in jezelf en je bedrijf.

Maja van der Zijden
Maja van der Zijden
8 years ago

Ik help ondernemers en bestuurders uit hun ivoren toren weer naar de werkelijkheid van de business of essentie te komen. Ik leer ze van veronderstellen weer kijken en ervaren wat er is gaande is en daar mee een stevig stuur in handen geef.

de drie belangrijkste inzichten:
1.als je in gebreke blijft ten opzichte van jezelf, blijven andere in gebreke ten opzichte van mij
2.de test (de pijn de les) komt voor de reden
3. het gaat om samenwerken, transparantie en wederkerigheid
anders gezegd geven, ontvangen, verwerken en losaten

Met deze hele lijst (kan best zijn dat ik er een of 2 vergeten ben), heb ik het gevoel dat ik onder mijn neus heb liggen maar het niet of nog niet zie. Heb nog wel het een en ander te leren maar met de andere bezoekers samen is het een feest in de nieuwe eeuw in te dansen
Business Bootcamp 4x
Master Entrepreneur
Financial Freedom
Business Blogging Master Class
Business Networking Master Class
Expert Master Class
Elements of Success Master Class
Partnership Master Class
Financial IQ Master Class
Joint Venture Master Class
Breakthrough to Success
Social Media Event
Women do Business Differently
Passive Business Income
Leef Lekker Evenement

Esther Molenaar
8 years ago

1. Vertel ons in één paragraaf WIE jij helpt (doelgroep) om WAT bereiken (grootste voordeel/opbrengst voor je doelgroep) en HOE je dat doet(product of dienst).

Ik help vrouwelijke coaches effectiever communiceren met hun potentiële klanten door middel van hun website en blog.

Dat doe ik door het schrijven van webteksten en artikelen. Daarnaast geef ik trainingen op het gebied van bloggen en WordPress.

2. Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?

Het is een hele lijst geworden inmiddels:
Business Bootcamp 2x
Master Entrepreneur
Business Blogging Master Class
Joint Venture Master Class
Breakthrough to Success
Write Your Book in 28 days
Women do Business Differently
Passive Business Income
Business Campus
Leef Lekker evenement
Coachingsessie van Vered Neta

2014:
Business University

3. Wat zijn de belangrijkste 3 lessen/inzichten uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

Every thing is energy

Mailinglijst: het geld zit immers in je lijst. Maar vooral hoe je een mailinglijst opbouwt door er voor te zorgen dat je klanten je leren kennen, je aardig vinden en vertrouwen en dan (uiteraard het liefst massaal) van je gaan kopen. Dat doe je onder andere door middel van bloggen.

Boek Schrijven (mijn eerste boek is klaar en is de basis voor mijn online cursus en mijn tweede boek, een roman, is in ontwikkeling en groeit gestaag hoofdstuk voor hoofdstuk)

Het afgelopen jaar is een jaar van hele diep dalen geweest. Het heeft tot 19 september jl. gekost dat ik mezelf de spreekwoordelijke schop onder mijn kont heb gegeven. Die dag had ik een coachingssessie met Vered. Als een slachtoffer kwam ik binnen. Dat wilde ik helemaal niet, maar de woorden die uit mijn mond kwamen zorgden ervoor dat ik me als een echt slachtoffer gedroeg. Vered greep in en zei dat als die ‘slogans’ haar niet veel zeiden. Wat was nu het echte probleem? Ze zei (geen letterlijke quote hoor): Je hebt [bij ons] zo veel geleerd om te weten hoe je dingen onder woorden moet brengen en aan moet pakken. Gebruik dat.

Het grootste kwartje van de afgelopen 3 jaar viel. Een aardbeving van 7 op de schaal van Richter was er niets bij. Waarom deed ik niets met wat ik had geleerd? Waarom kon ik niet zien wat ik had?

Met de Reality Check gaf ze mij een enorm krachtige tool in handen waar ik direct verder mee kon en dat deed ik ook.

Binnen twintig minuten (zo lang duurde het gesprek) ging ik van slachtoffer naar een vrouw die het heft in eigen hand neemt. En dat doe ik sindsdien ook. Met vallen en opstaan vind ik mijn eigen pad voor mezelf en mijn business.

4. Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met voordat je deze inzichten implementeerde? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de invloed en impact die je hebt, etc.)

Mijn oude business heb ik afgelopen augustus vaarwel gezegd. Het liep niet meer zoals ik wilde en ik had er geen plezier meer in. Vanaf augustus heb ik een nieuwe business opgezet: Tekst IQ. Daarin ligt de focus op webteksten en bloggen voor een heel specifieke doelgroep.

In mijn oude business was mijn diensten aanbod enorm en mijn doelgroep was iedereen. Ik besloot dat het allemaal anders moest. Wat had ik nu allemaal geleerd in de Master Entrepreneur, Write Your Book in 28 days, Passive Business Income? Enorm veel. En ik deed er weinig mee. Dat is nu voorbij. Ik zet mijn business volledig op zoals ik heb geleerd met een website met opt-in (is in ontwikkeling) een blog, ik ben bezig met het verzamelen van testimonials, sluit joint ventures om een fantastische training op te zetten en heb op dit moment mijn volledige focus op het opzetten van een online cursus naar aanleiding van de Passive Business Income.

Ik heb wel eens gezegd dat ik al deze informatie eerder had moeten weten. Nou, zei ik dan, dan wist ik het wel, dan ging ik alles precies zo opzetten zoals geleerd.

En toch deed ik dat maar steeds niet. Dit jaar was ik er duidelijk echt aan toe en sindsdien stop ik niet meer.

5. Als jij onze lezers slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden voor het succes van HUN business – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Schrijven was altijd al een enorme passie, zolang ik me kan herinneren schrijf ik. Door de Write Your Book in 28 Days heb ik een geweldige strategie in handen om nog meer en beter te schrijven. En met een boek heb je een potentieel ‘miljoenen’ idee in handen.

Mariken van de Loo
8 years ago

Ik help leidinggevenden en professionals pro-actiever en productiever te worden door ze persoonlijk ondernemer te maken. Hierdoor worden medewerkers zelfsturende en nemen ze meer eigen verantwoordelijkheid.

Business Bootcamp – Master Entepreneur – Elements of Success – Financial IQ Master Class – Financial Freedom –– Write Your Book in 28 Days – Leef Lekker Evenement – Breaktrough to SuccesS – BiZ202 –

3 belangrijkste inzichten:
• Get in line, stay in line. Je hebt lange adem nodig voor iets een succes wordt. En onderweg kom je veel hobbels tegen.
• Geven, geven, geven, zodat ze mij leren kennen
• Focus, wat begint met een duidelijk doel.

Ik had voorheen geen focus. Ik kon in principe iedere training waarin sociale en communicatieve vaardigheden zaten, geven. Afgelopen jaar heb ik daar veel meer focus in aangebracht en mijn eigen technologie ontwikkeld. Dit geeft houvast en focus.
Door de trainingen ben ik me steeds meer gaan positioneren als expert. Ik blog wekelijks en ik word inmiddels steeds vaker door redacteuren gevonden met de vraag of ze een artikel mogen plaatsen op hun platform. Zo blog ik voor B2B, Ondernemen met Personeel en Overhetnieuwewerken.
Daarnaast stond 2013 in het teken van het schrijven van het boek. Inmiddels zit ik in de redigeer-fase en de planning is februari 2014 in de boekhandels!

Doordat alle aandacht naar het boek zijn uitgegaan, is qua omzet nog niet veel veranderd, maar verwacht ik met dit boek te oogsten wat ik de afgelopen 2 jaar heb gezaaid.

De belangrijskte tool: MGSPI. Blijf die volgorde in alles toepassen.

Mark C Hoogenboom
8 years ago

Ik help werknemers en ondernemers begeleider te worden van workshops die werk verzetten. Daarmee worden ze de facilitator van het succes van de deelnemers, wat enorm veel plezier en werklust oplevert. Ik leer ze dat via video, cursus en ook samen workshops doen.

Tot nu toe gedaan: Business Bootcamp, Write your Book in 28 Days, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Passive Business Income, Financial IQ Master Class, Master Influencer.

Lessen:
1. Ontleer de rommel die je in je leven hebt verzameld en waarvan je denkt dat het waar is, gebruikt moet worden en klopt,
2. Leer de dingen die er toe doen, zoals betekenis geven aan je bestaan en goede dingen doen omdat het gewoon goed is die te doen.
3. Mag de mensen zoals ze zijn en hou van een groepje waar je vlakbij leeft.

Ik heb nu twee takken van sport: bestaande business en nieuwe business. Allebei anders ingekleurd en de nieuwe is het groeipad. Inkomen is nu nog gelijk, klanten worden mooier en het werken is met veel meer voldoening. Klanten betalen niet altijd met geld, maar nu ook met plezier, warme samenwerking en waardering.

Les 1: ontdek je lijstjes die je hebt, over ALLES heb je er wel eentje. En begin die te onderhouden: de rommel eraf en goede dingen erop. Die lijstjes zijn op zich prima, maar je hebt er nog dingen op staan van toen je vier was. Of zestien. Daarom wil je de dingen die niet realistisch zijn. Of heb je een hekel aan dingen waar je eigenlijk niks van hoeft te vinden, zeker geen hekel.

Enjoy life and become big, Mark

Robert van der Wulp
7 years ago

Momenteel heb ik twee businesses.
1) Ik help amateur wielrenners hun prestatie verbeteren in minder trainingsuren door effectiever te trainen en eten.
2) Ik help startende gezondheidscoaches zich te ontwikkelen naar leefstijlspecialisten in voeding en sport.

2x Business Bootcamp
Business Blogging Secrets
Networking Secrets
30/30 seminar
Breakthrough to Success

In de eerste Business Bootcamp kwam ik erachter dat ik een hobby had ipv een bedrijf. Mijn resultaten waren dan ook nul. ik had geen schulden in mijn bedrijf maar eigenlijk was ik continue failliet.

In de 2de Business Bootcamp was de belangrijkste les die ik heb meegenomen implementatie en de snelheid van implementatie
De bts bracht me nog meer vastberadenheid en het inzicht dat alles is zoals jij het ziet. als je er anders naar gaat kijken dan ziet het er ook ineens anders uit.

Ik heb nu 2 businesses nadat ik vorig jaar mijn eerste business had uitgewerkt en mijn omzet dusdanig had verhoogd dat ik ook echt geld ging verdienen. Mijn tweede business ben ik nu aan het opzetten en groeit langzaam. In januari 2015 willen we een sprong maken en de markt veroveren.

Het allerbelangrijkste inzicht vind ik doelen stellen. sinds ik daar mee ben begonnen heb ik ieder dag de focus om te zien wat er gedaan moet worden. Ik implementeer nu dagelijks alles wat ik bedenk en daardoor gaat het hard vooruit.

Klaas van Oosterhout
7 years ago

Hoi Robert,

Inderdaad doelen stellen, helemaal vergeten, hoe snel dingen gaan als je ze al een tijd doet. Dan is het zo gewoon dat je vergeet dat dit een hele grote invloed heeft op je dagelijkse werkzaamheden.

Bedankt voor het herinneren!

Margo Vonk
8 years ago

1 Wie, wat en hoe:
Iedereen die zin heeft om te leren schilderen, of zelfs geen zin heeft, maar wel mee is met een groepje vriend(inn)en, laat ik een eigen ‘kunstwerk’ maken door ze zelf te leren dat iedereen iets moois kan maken. Ik geef teken- en schilderles in het mooiste stadje van de Betuwe.

2 Open Circles programma’s
Ik heb slechts twee programma’s gedaan (eendaagse). Wel kijk ik regelmatig naar de cd’s met webinars van Open Circles.

3 Belangrijkste 3 lessen/inzichten die ik implementeer:
Ik geef veel en krijg daardoor veel.
Ik visualiseer mijn doel en gebruik dat als focus, maatstaf voor alle activiteiten die ik onderneem.
Ik laat me niet weerhouden door de berg, maar stijg stap voor stap.

4 Wat is het verschil? (inkomen, aantal en type klanten, de invloed en impact die je hebt, etc.)
Het is moeilijk concreet te maken omdat ik nog maar net bezig ben. Maar door mijn veranderde houding en uitstraling komen klanten uit onverwachte hoeken.

5 Wat is het belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?
Een trap beklim je tree voor tree.

Suzanne Olde Rikkert
8 years ago

1. Ik help net afgestudeerde hoogopgeleiden om, ook in de crisis (!), een vliegende carrièrestart te maken. Dit doe ik dmv assessment-trainingen

2. Ik heb meegedaan aan Business Bootcamp in ca. 2010

3. 3 belangrijkste lessen:
– deel wat je te delen hebt, anders onthoud je ten onrechte kwaliteit aan een ander
– ondernemen is geld verdienen 😉
– het leveren van grote kwaliteit is ook een win-win-situatie: Klant krijgt het beste, en jij krijgt de beste testimonials (+ slagingssscore van 96% ;-))

4. Mijn business was eerder niet veel meer dan een wens en een angst. Er kwam dus productief gezien niets uit mijn vingers.

Inmiddels komt 25% van mijn inkomen uit mijn eigen business, word ik gevraagd (en teruggevraagd) voor grote events als het CareerEvent, waar ik mijn kennis en inspiratie met steeds meer mensen mag delen.

5. Het belangrijkste inzicht is voor mij zonder twijfel: déél!! Zo veel als je kunt!
Wel als ondernemer, uiteraard, je kunt pas delen als je eigen glas gevuld is, ook een super-inzicht.
Wat dit inzicht met mij heeft gedaan is me uit het hoekje te halen van de ‘niet-goed-genoegitis’. Een vréselijke ziekte die veel te veel talenten onbenut laat en voor veel te veel leed en verdriet zorgt!

René Gerritsen
8 years ago

WIE ik help: Restauratoren, kunsthistorici en kunstbezitters (musea, particulieren en kunsthandelaren).
WAT bereiken: Inzicht in conditie, samenstelling, herkomst en achtergrond van de onderzochte kunstvoorwerpen.
HOE: Met speciale multispectrale technieken en normale fotografische technieken.
Welke Open Circles programma’s gedaan?
1x Business Bootcamp, Financial IQ, webinars
Belangrijkste 3 lessen/inzichten die zijn geïmplementeerd in mijn business:
Meer Netwerken/Social Media inzetten.
Meer concentratie/focus. Meer planning.
Hoe ziet mijn business er nu uit, in vergelijking met voor implementeren:
Inkomen, vergelijkbaar
Aantal klanten: kleine toename (maar potentieel aantal vergroot)
Type klanten: zelfde type klant (kunstbezitter, restaurator, kunsthistoricus)
Invloed en impact: Mogelijk vergroot, niet direct meetbaar.
Eén ding uit OC programma’s aan te raden: Social Media inzetten.

Anouk Beekman
8 years ago

WIE, WAT & HOE

Ik help werkende moeders bij de opvoeding van de kinderen. Nee ik ben geen (super)nanny, maar ik reik deze groep moeders bruikbare tips en tools aan waarmee de opvoeding leuker en makkelijker wordt. Dit leidt tot een betere combinatie tussen werk en gezin. En dat is geen overbodige luxe in deze tijd! Dit doe ik in een online videotraining die gepaard gaat met een wekelijkse groepcoaching. Het voordeel hiervan is dat de werkende moeder, die beperkt tijd heeft, de training kan volgen wanneer en waar het haar uitkomt. Ze hoeft de deur niet uit en kan in het comfort van haar eigen huis in haar huispak de training volgen. Daarnaast kan zij haar ervaringen delen en vragenstellen tijdens de groepscoaching. Dit neemt het gevoel dat je de enige bent weg en brengt zaken in het juiste perspectief. Ook is er de gelegenheid om een eigen casussen in te brengen die ik tijdens de groepscoaching behandel. In deze intieme toch anonieme groepcoaching heerst een veilige leeromgeving en respecteren wij de ander. Voor veel moeders is de groepscoaching een belangrijke meerwaarde.

De Open Circles programma’s die ik heb gedaan in afgelopen 12 maanden (volgens mij is dit de lijst):
1. Social Media Secrets Master Class
2. Business Bootcamp 3x
3. Networking Master Class
4. Expert Master Class
5. Communication Master Class
6. Elements of Success Master Class
7. Partnership Master Class
8. Financial IQ Master Class
9. Master Entrepreneur
10. Breakthrough to Success
11. Leef Lekker Event
12. Meet the expert
13. Business Boost Day voor Master Entrepreneurs

Komende maanden:
Business Acceleration Master Class
Social Media Master Class
Financial Freedom

en 2014:
Business University
Life Skills University

De belangrijkste 3 lessen/inzichten uit de programma’s die ik heb geïmplementeerd in mijn business:

Crisis of niet; geld verdwijnt niet! Geld is energie en dat is er altijd! Money goes from low energy to high energy. Dus wat ik moet doen is zorgen dat mijn energy high is en blijft. De eerste stap is: geld is goed. Het is een ruilmiddel voor diensten die ik lever. Ik hoef mij dus niet schuldig te voelen om voor mijn diensten goed geld te vragen.

Het draait allemaal om je klanten!! Je business, je diensten en producten en hetgeen je communiceert. Toen ik mij ging focussen op mijn klanten (wie is mijn Target Audience, wat zijn de wensen en behoeften, wat zijn de knelpunten, wat is hun lifestyle, ambities, gezinssamenstelling, wat willen zij, etc.), verdween langzaam aan mijn ego, onzekerheid en prestatiedrang. Die maakten ruimte voor creativiteit, dienstbaarheid en eigen waarden. Want ik ging inzien wat ik voor mijn klanten kan betekenen en daar staat een bepaalde waarde tegenover. Maar het begint bij geven!

Begin! Ondernemerschap is het doen, beginnen! Al jaren liep ik met een wens, een droom, maar durfde de stap niet te zetten. En door de trainingen van Open Circles heb ik de bewuste keuze gemaakt om een echte ondernemer te worden en te blijven. Met deze keuze komt ook de ondernemersgeest en die zorgt ervoor dat ik het doe! Door het doen, ontdek ik wat werkt en wat niet en hoe ik het wel werkend kan krijgen. Zo kan ik mijn onderneming succesvoller maken en mijn diensten nog beter afstemmen op de TA. Door deze acties is ook het geloof in jezelf gegroeid. De overtuiging dat ik iets waardevols te geven heb aan anderen. Dit mag ik niet voor mezelf houden of door iets ‘onbenulligs’ als onzekerheid me tegen laten houden!

Hoe mijn business er nu uitziet in vergelijking met voordat ik deze inzichten implementeerde?

Managing Moms is nu echt zichtbaar voor de buiten wereld en voor onszelf. Het is niet alleen maar een concept, een droom, maar is nu tastbaar met producten en diensten. De business krijgt een vaste vorm zowel aan de buiten kant als de intern. Ik heb goed voor ogen wat ik wel bereiken met Managing Moms.
Daarnaast sta ik zelf veel sterker in mijn schoenen als ondernemer en expert. Ik ‘durf’ anderen advies te geven, wanneer ik een vraag ‘bespeur’ in een gesprek. En dat draagt bij aan mijn profilering als persoon en als ondernemer.
Het Backend product is nog niet online, de planning is om dat in december te lanceren. Wel heb ik flink wat reacties ontvangen op de Blogposts en krijgen wij regelmatige nieuw prospects op onze lijst.
Maar ik ben er nog niet. Want ik wil mijn TA nog nader specificeren (niche in een niche). In de komende tijd ga ik nader onderzoeken tot welke TA ik mij wil richten. Daarbij ga ik gebruik maken van de notities van de Master Entrepreneur en ga opnieuw de stappen doorlopen.

Als ik jullie lezers slechts één ding uit de programma’s mocht aanraden voor het succes van HUN business – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Dit vind ik een lastige, want er zijn er zooooveel die een MUST zijn voor iedere ondernemer. Dus ik houd het bij mijzelf. Wat bij mij het grootste impact heeft gehad, was the Breakthrough to Success.
Want ondanks dat ik daarvoor al 2 Business Bootcamps had bijgewoond en de Master Entrepreneur had gevolgd en tal van Master Classes, kwam ik als ondernemer niet goed uit de verf. En dat terwijl ik van nature een ondernemende persoon ben en al een aantal jaar als ondernemer bezig was (geen succesvolle).

En het had niets met de strategieën en systemen te maken die ik van Nisandeh aangereikt kreeg. Nee, het zat in mijzelf! En ik was mij daar niet echt bewust van. Want ik wist echt wel dat ik het zelf moest doen en ik had inmiddels alle tools daarvoor binnen handbereik. Maar toch lukte niet.

En tijdens drie zeer intense en intensieve dagen, heb ik eindelijk mijn grootste blokkades (die letterlijk in de weg stonden voor mijn succes) uit de weggeruimd. En sindsdien vloeit alles weer. Klinkt wellicht zweverig (en dat terwijl ik dat niet ben), maar zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak, leef ik veel meer in het hier en nu. Het leven is intenser in een positieve zin. Daarnaast zie ik mijn eigen kwaliteiten en weet ze te waarderen (ipv te bagatelliseren).

Sinds dat weekend ben ik als een vochtige spons die de aangereikte strategieën en systemen daadwerkelijk kan opnemen (een kurkdroge spons heeft wel de potentie, maar laat in beginsel veel vocht langs zich heen lopen).
Dankzij dit trainingsprogramma ben ik nu echt op weg naar het ondernemerschap zoals het bedoeld is.
En ik kijk met zooooveel zin en plezier uit naar de training die nog komen gaan! Volgend jaar, is het mijn jaar!

Nathan Veenstra
Nathan Veenstra
8 years ago

Hoewel ik de ticket voor het Vision Planning webinar al binnen heb, plaats ik graag mijn reactie, mede om feedback te krijgen van lezers.

Ik help lokale dienstverleners om meer resultaat te halen uit hun online aanwezigheid. Door middel van sterke en goed vindbare teksten zorg ik dat ze gevonden worden, maar dat ze daarmee uiteindelijk ook resultaat boeken. Dit doe ik in de vorm van webteksten, SEO-teksten en ondersteuning en advies op gebied van sociale media.

Ik heb 3x Business Bootcamp gedaan, Master Entrepreneur en Breakthrough to Success.

De belangrijkste inzichten tot nu toe voor mij:
1. Mijn zaak draait niet om mij, maar draait om mijn klant: ik zoek nu naar de vraag van de klant en niet naar wat ik wil aanbieden. Dit heeft geresulteerd in meer focus van algemeen tekstschrijver naar specifiek schrijven voor web.
2. Geef eerst: geef waardevolle informatie. Ik ben op zoek gegaan naar wat ik mijn klanten kan bieden en heb naar mijn mening een prachtige en waardevolle opt-in gevonden.
3. Wees expert op je vakgebied: ik ben dus geen tekstschrijver meer, maar specialist op gebied van webteksten en vindbaarheid. Dat levert me nu al meer klanten op.

Ik ben gegroeid van negatief inkomen (hobby) naar -op dit moment- uit de hobby klimmen en serieus geld krijgen voor wat ik lever. Ik ben er nog niet, maar de groei zit er zeker in. Meer klanten, meer geïnteresseerden en hogere tarieven.

Mijn allerbelangrijkste inzicht is: JOUW bedrijf draait niet om JOU, maar om JOUW KLANT!

José Limpens
8 years ago

Hallo Nathan,

Dank je wel voor je supertip!

‘Mijn bedrijf draait niet om mij, maar om mijn klant; niet om wat ik te bieden heb, maar om wat zij nodig hebben.’

Natuurlijk heb ik dat ook al meegekregen van Nisandeh, net als jij, maar heel fijn om het nog even zo door jou gepresenteerd te krijgen, want o zo belangrijk!

Ik kan me voorstellen (kijkende naar mijn eigen geworstel op het web (-:) dat er werk is in jouw business en dat je het met focus- en naamswijziging meer zichtbaar maakt voor je klanten waar ze jou voor in kunnen zetten.

Heel goed bezig volgens mij! Veel succes verder!

Suzanne Olde Rikkert
8 years ago

Hi Nathan,

Vraag je feedback om te weten of je op de juiste weg zit?

Ik vind het interessant wat je doet, zou het ook nodig hebben, en wat jouw expertise betreft heb ik heel veel aarzeling.
Omdat ik er zo verrekte weinig verstand van heb.

Je zou je klanten iets extra’s bieden als je dát (de onzekerheid, “wat moet ik kiezen, het kost allemaal veel geld maar hoe weet ik nou wat ik het beste kan doen, of fröbel ik nog lekker in m’n eentje.”) zou herkennen in je klanten en begrijpen, en daar ‘soelaas’ voor bieden!

Hoop dat je er iets mee kunt!

Cindy Groeneveld
8 years ago

3. De meest in het oog springende 3 inzichten zijn toch echt:
– specificeer je doelgroep
– focus en maak je missie en visie helder
– stay in line en werk vanuit je passie

4. De hiervoor genoemde en alle andere inzichten hebben mij terug gebracht bij waar ik goed in ben: mensenwerk vanuit mijn hart. Door dat weer terug te vinden heb ik de benodigde kentering teweeg kunnen brengen in mijn bedrijf dat hard afstevende op een faillissement. Mijn resultaat is sinds juni jl. met de helft verbeterd en de vooruitzichten zijn inmiddels uitermate positief; voor 2014 staan mooie plannen op stapel en ik ben hard bezig om de juiste mensen te contacten om die plannen ook daadwerkelijk uit te voeren.

5. Met je passie kom je verder, met de tools die Open Circles aanreikt gaat het sneller en slimmer.

Marjolein Kalter
8 years ago

Ik help ZZP-ers die al een tijdje bezig zijn met hun bedrijf en die worstelen met de vertaalslag van marketing theorie naar inhoudelijke implementatie hun eigen bedrijf. Ik help ze met online begeleiding (skype of mail) aan een winstgevende(re) niche die bij hen past

Programmas die ik gevolgd heb: Business Bootcamp meermaals, Financial Freedom, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Business Campus.

Belangrijkste lessen:
1. Zet je business op vanuit een systeem
2. Vraag om hulp en bied jouw hulp aan
3. Leef je maxi-me. Jij bent bedoeld om jij te zijn.

Mijn business nu: Voorheen had ik als coach enkele klanten met lange maatwerktrajecten. Sinds een paar maanden heb ik een switch gemaakt waarbij ik nu 15 (nieuwe) klanten online begeleid in korte trajecten. Parallel daaraan ontwikkel ik mijn website, een e-book, een online schriftelijke cursus en doe ik veel inspiratie via mijn klanten op aan blogonderwerpen, ik zie mogelijkheden voor lezingen en een boek.

1 tip: Gebruik de kracht van de herhaling uit de cursussen. Wees geduldig met jezelf en verwacht niet dat je meteen excelleert als je net ergens mee begint. Neem de tijd om de woorden te horen, in te nemen, te proeven, te verteren, te vertalen naar je bedrijf (vraag mij daarbij gerust om hulp) en te implementeren.

Sigrid van der Laan
8 years ago

Ik help mensen in de tweede helft van hun loopbaan die op zoek zijn naar ander werk – uit noodzaak of vrije wil – om zich vanuit hun kracht te presenteren op de arbeidsmarkt zodat zij het werk vinden dat ligt in de lijn van hun levensmissie. Ik maak gebruik van praktische, intuïtieve en speelse methoden, waarbij ik de gangbare zelfanalyse instrumenten combineer met elementen van action learning en participatieve menselijke ontwikkeling. Concreet: individuele sessies en interactieve workshops.

De Open Circles programma’s die ik heb gedaan, zijn: Business Bootcamp, Communication for Success, Business Blogging (seminar en dvd), Women do Business Differently, Ultimate Marketing System, Elements of Success (seminar en boek + cd&dvd), Social Media (dvd) en BIZ202. Ik ben nu bezig met Make up your mind en net begonnen in Vered’s boek Financial Independence for Women. Binnenkort ga ik beginnen met haar meditatiecd’s.

Doorgaan. Hoe lang de rij ook is, als je erin blijft staan dan kom je uiteindelijk vanzelf in die achtbaan terecht. Ondertussen kan je in die rij, als je leuke en gelijkgestemde mensen om je heen hebt, enorm veel lol hebben en voor je het weet, ontmoet je nog nieuwe mensen ook. In het verlengde daarvan, komt er na een heleboel keer ‘nee’, vanzelf een keer een welgemeende ‘ja’. De juiste mindset en de juiste doelen zijn een must om de juiste strategieën in te zetten, gestructureerd in een werkend plan te zetten en stap voor stap te implementeren. Eigen successen vieren, ook de kleine, i.p.v. te kijken naar wat er allemaal nog moet gebeuren of naar het succes dat anderen hebben bereikt. En nog heel veel meer.

Na het blogging seminar ben ik gestructureerd gaan bloggen, waardoor mijn expertstatus is verhoogd en ik herkenbaar word voor anderen. Wat betreft aantal klanten, inkomen etc. ben ik er nog niet, maar ik weet dat ik op het omslagpunt zit.

Succes creëer je zelf door hier systematisch aan te werken en hiervoor zijn MG-SPI en SPICE geniaal in hun eenvoud.

Marc van Rymenant
8 years ago

Hallo,

1. Ik help startende coaches en therapeuten, die angst, twijfel en onzekerheid ervaren bij het uitbouwen van hun praktijk, naar een goedlopende praktijk en een omzet van 5 cijfers.
2. Business Bootcamp (2x), Elements of Success, Financial IQ en Financial Freedom.
3. 1. zorg dat je expert wordt in je vakgebied
2. bouw passief inkomen
3. werk voortdurend aan je mindset
4. Mijn business begint stilletjes aan vorm te krijgen. Ik krijg steeds meer duidelijkheid over de inhoud, de klanten en de manier van informatie afleveren. Ik kijk vol vertrouwen en vol zin om er slim tegenaan te gaan uit naar 2014.
5. Focus, Focus, Focus

🙂

Liesbeth Jongkind
8 years ago

Ik help mensen die een verhaal hebben dat er toe doet, om dat verhaal zonder te blokkeren op te schrijven op een manier die werkelijk effect heeft op hun lezers.

Ik leer ze ‘Lekker Schrijven’ door het geven van schrijf-coaching: ik leer ze hoe hun schrijfproces werkt, waar ze dat zelf saboteren en hoe ze daarmee op kunnen houden.

Ik heb drie keer de Business Bootcamp gevolgd.

Wat zijn de belangrijkste 3 lessen/inzichten uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

1. durf zichtbaar te zijn
2. geef meer dan je hebt afgesproken
3. focus op je doelen

Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met voordat je deze inzichten implementeerde? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de invloed en impact die je hebt, etc.)

Mijn inkomen is dit jaar meer dan verdubbeld
ik heb een gestage stroom van nieuwe en terugkomende klanten

Als jij onze lezers slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden voor het succes van HUN business – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Geef, geef, geef.
En maak een nieuwsbrief/blog, vandaag nog.

Joyce Beckker
8 years ago

Met Mother Earth Gifts helpen we coaches en therapeuten om hun klanten (nog) beter te kunnen bedienen en hun bedrijf succesvoller te maken. Dat doen we door het leveren van diensten en producten gerelateerd aan edelstenen (inzichtkaarten, vredespakket, edelsteenworkshops etc.).

Ik heb bij Open Circles gevolgd:
– Business Bootcamp
– Leef Lekker Evenement
– Women do Business Differently

Belangrijkste lessen:
– Always stay in line, never give up
– Tell my own story to connect with others
– Focus on target audience

Voorheen deed ik ‘alles’ voor ‘iedereen’. Nu richt ik me veel meer op een specifieke doelgroep die ik dan ook direct kan aanspreken. Sindsdien is het aantal inschrijvers op onze nieuwsbrief flink gestegen.

Mijn advies:
Commitment! Vraag je af WAAROM je jouw bedrijf hebt opgericht en ga ervoor!

Marijke Slieker
8 years ago

Mijn doelgroep
Trainers, fitness begeleiders, fysiotherapeuten die voor mensen een veilig oefenprogramma kunnen aanbieden aan hun klanten, ook voor mensen met bekkenbodem issues

Wat winnen ze er mee?
Extra aantrekkingskracht in de markt met een label waarin duidelijk wordt dat ze bekkenbodemproof kunnen trainen

Hoe doe ik dat?
Door in eerste instantie koepelorganisaties met veel sportinstituten onder zich te motiveren om de scholing hiervoor te volgen en hun een interessante website aan te reiken met een gesloten gedeelte waarin onderwijsmateriaal komt te staan, een forum en wetenschappelijke onderbouwing.

Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Business Bootcamp
Business Blogging Master Class,
Communication Master Class
Joint Venture Master Class
Financial IQ Master Class,
Master Entrepreneur
Breakthrough to Success
Binnenkort Financial Freedom 3 daagse

Wat zijn de belangrijkste 3 lessen/inzichten uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?
1. verschillende invallen rond communicatie, de handvaten van Vered zijn zeer bruikbaar
2. onderhandelen. De technieken heb ik direct kunnen toepassen
3. breakthrough success heeft grote invloed gehad in mijn dagelijks functioneren.

Mijn bedrijf is gegroeid van 1 naar 4 locaties vanaf januari 2013.
van 1 persoon in dienst voor 1 dag, naar 4 personen in dienst en een mooie toekomstverwachting.
Er is een grote groei van klanten te constateren in de laatste maanden en deze zal zeker in het eerste half jaar verdubbelen.

Een combinatie van focus, dwingen om doelgroepen te definiëren en zelf goed in je vel zitten!
Alles is energy

Je kunt werken aan je bedrijf met alle tools, maar zorg dat je de breakthrough success volgt. Als je ontdek wat er in jezelf niet goed loopt, en dat oplost, is de stap naar een goed lopend bedrijf een logisch gevolg!!!!

Cindy Groeneveld
8 years ago

1. Door middel van familymediation en relatiecoaching help ik ouders om op harmonieuze (happy) wijze te scheiden zodat ná de scheiding twee nieuwe, gezonde en veilige gezinnen voortbestaan ten bate van de kinderen.

2. Open Circles programma’s
Business Bootcamp (2x)
Elements of Success
Master Entrepreneur
Breakthrough to Success
Financial IQ Master Class
en nog op de planning:
Business Boost Day
Social Media Secrets Master Class
Business Acceleration Master Class
Financial Freedom
Business University

Claire Schievink
8 years ago

Ik help mensen, die niet (meer) zelfstandig kunnen eten, met een biologische sondevoeding, de enige in de wereld !
Voordeel voor de mensen: dit is voeding uit volledige voedingsmiddelen, met veel liefde gemaakt, kleinschalig. Het middel heet Maltison sonde/aansterkende voeding, wordt geleverd in donker glazen flessen van 0,5 liter in 3 variaties,

Ik heb nog geen Business Bootcamp gedaan, maar ga het wel doen.
Ik lees alle info aandachtig.

Ik moet alles nog maken, heb nu alleen een facebookpagina gemaakt: Maltison, en weet nu dat je die moet onderhouden !

Sigrid van der Laan
8 years ago

Hi Claire,

Had ik je product vorig maar gekend, dan had mijn schoonzusje ervan kunnen genieten. Voor haar was biologisch eten en alles wat daarbij hoort, heel belangrijk, maar het laatste driekwart jaar van haar leven heeft zij de reguliere sondevoeding gekregen. Geen idee dat er ook biologische bestond.

Met jouw product maak je vast veel bewuste mensen blij.

Succes!

Mariska Jansen
8 years ago

Goh Claire,

Wat een goed en origineel product!

Heel veel succes!
Mariska

Caroline van Wijk
8 years ago

Ik help middelgrote bedrijven om de kwaliteiten van hun medewerkers optimaal in te zetten in de verbetering van het bedrijfsresultaat met storytelling en bloggen.

Ik heb 2x Business Bootcamp gedaan, een Business Blogging Master Class, leef Lekker event, en binnenkort de Business Boostday.

Wat zijn de belangrijkste 3 lessen/inzichten uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

1. Ga bloggen
2. Luister naar je klant
3. Beperk je doelgroep

Mijn inkomen is meer dan verdubbeld in een jaar, klanten zijn nog erg verschillend en breed, dat wil ik vanaf 2014 versmallen, mijn invloed door mijn blog is vergroot tot 500 volgers, dat wil ik verder met social media versterken.

Mijn belangrijkste inzicht (van dit moment): als je voor één specifiek soort klant precies het (de) juiste, toegepaste product (dienst) hebt, heb je weinig last van concurrentie en kom je als geroepen.

Julia Arnscheidt
8 years ago

Vertel ons in één paragraaf WIE jij helpt (doelgroep) om WAT bereiken (grootste voordeel/opbrengst voor je doelgroep) en HOE je dat doet(product of dienst).

Ik help ouders zichzelf te zijn en daarmee echt iets voor hun kinderen te betekenen.
Mijn producten zijn wandelcoach trajecten, implementatiebegeleiding, thuiscursussen (gepland), trainingen (gepland)

Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
Ik heb gedaan:
Business Bootcamp
Master Entrepreneur
Breakthrough to Success
Financial Freedom

Wat zijn de belangrijkste 3 lessen/inzichten uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

Ik heb de switch gemaakt van hobby naar business!
Ik stel doelen voor mezelf!
Ik heb een doelgroep gekozen.
Ik geef.
Ik ben bezig met het implementeren van een funnel.
Ik ben bezig met een nieuwe site (WP met blog, eind november klaar),
Ik plan mijn tijd.

Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met voordat je deze inzichten implementeerde? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de invloed en impact die je hebt, etc.)

Ik merk dat ik al meer ouders aantrek. Ik heb er vertrouwen in dat ik met mijn nieuwe site en regelmatige blogs en hopelijk ook een boek volgend jaar, veel meer klanten ga werven, die ook meer van me afnemen.

Als jij onze lezers slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden voor het succes van HUN business – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Leer denken en doen als een ondernemer. Neem jezelf en je doelen serieus.

Nico van Schaik
8 years ago

1) Doelgroep: Iedereen die wil groeien in bewustzijn
Diensten: Meditaties, inspiratiebijeenkomsten en Wiskunde onderwijs.

2) Deelgenomen aan: Business Bootcamp mei 2013, Financial IQ

3) Belangrijkste inzichten:
– Niet meer multi tasken
– Wekelijks een blog schrijven
– Focus ligt op geven ipv krijgen

4) – ik heb wekelijks meer dan 100 lezers voor mijn blog die zitten te wachten op mijn volgende bericht.
– Inkomen verdubbeld
– Netwerk uitgebreid met 50 nieuwe mensen waarvan ik met een aantal heel mooi contact heb.
– De vraag komt overal waar ik werk naar boven: “Hoe kan ik leerlingen helpen meer gemotiveerd te zijn voor de stof die ze aangeboden krijgen?”

5) Kies 5 actiepunten/ voornemens uit die je daadwerkelijk gaat implementeren.

Jogé Smallenbroek
8 years ago

Het is mij passie en levensdoel om mensen (35-55), en organisaties te helpen zo dicht mogelijk bij hun eigen kern uit te laten komen zodat van daaruit het leven (s) werk gecreëerd kan worden waar je gezond & gelukkig van wordt. Uiteindelijk draait het allemaal om te durven kiezen voor de vrijheid van je eigen leefstijl en dat ook te leven.

De manier waarop ik dat doe is door je mee op REIS te nemen in individuele coaching, weektrainingen (binnen- en buitenland), en ééndaagse workshops waarin vooral ervaringsgerichte oefeningen plaatsvinden. We werken op alle lagen: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Elk mens is uniek en vraagt een andere benadering. Voor mij keer op keer een uitdaging om precies daar uit te komen bij wat gewenst is. Het allerbelangrijkste is dat ik doe waar ik van houd en andere mensen daar gelukkig van worden 🙂 Hoe verdubbel jij je geluk in 2014?!

Met veel plezier heb ik bij Open Circles de volgende programma’s gevolgd:
Het Leef Lekker evenement
Breakthrough to Success
Financial Feedom
Women do Business Differently
Nu bezig met Passive Income Online

Belangrijk lessen die ik heb geleerd zijn:
Op de eerste plaats wat je eigen enthousiasme voor grote waarde heeft! Geweldig hoe Vered en Nisandeh elke keer weer met full power en passie on stage staan en afgeladen zalen vol (zoekende) mensen in beweging krijgen.
Daarnaast: Als ik mijn droom leef dat er steeds meer van-zelf gaat.
Showing-Up! Er helemaal zijn, gaan voor wat je écht wilt
De wetten van aantrekkingskracht…..
Dat vrouwen geen multitaskers zijn, maar ook krachtiger zijn als ze dat doen wat werkelijk bij ze past en te leven vanuit een gezonde balans.
Een financieel systeem wat ik heel graag van mijn ouders had willen leren, vandaar dat ik mijn kinderen ook naar de Financial Freedom heb gestuurd 😉

Al met al hebben de programma’s mij veel inzicht opgeleverd. Ook om in tijden van crisis door te gaan, elke keer weer mijn gedachten en overtuigingen te onderzoeken en bewust te blijven van het feit dat alles energie is.
Na deze trainingen voelen Klanten die op mijn pad komen zich meer gezien en bereiken binnen 6 maanden hun gewenste doelen! How can it get any better than this!

Birgit van der Loo
Birgit van der Loo
8 years ago

Ik help zwangere vrouwen hun optimale gezondheid te bereiken en zo de kans op een optimaal gezond kind te vergroten door een cursus of workshop over natuurvoeding te bieden.

Ik heb de Business Bootcamp gedaan.

Mijn drie belangrijkste inzichten hieruit zijn:
– Verander je mindset en laat de beren op de weg achter je.
– Focus op heldere doelen die je wilt bereiken.
– Doe!

Ik ben mijn onderneming aan het opstarten maar ben met verdubbele kracht en inzet aan de gang sinds de Business Bootcamp.

Een grote winst van deelname aan de Business Bootcamp is de enorme energieboost die het oplevert. Alleen al daarom is het de moeite waard en kom ik zeker ook nog eens!

Anne Buiskool
8 years ago

Hallo Birgit,

Mooie tak van sport heb je!
Ik denk ook dat er veel animo voor is.

Tip: Loop diverse dinsdagblogs eens na op mensen met wie je zou kunnen linken. Mensen die ook met zwangeren bezig zijn of met zwanger worden (in deze blog heb ik al iemand gezien) Mensen die belangrijk voor je kunnen zijn en voor wie jij belangrijk kan zijn. Zo bouw je een netwerk op waar je mee samen kunt werken, die elkaar kunnen helpen.

Succes!

Jolanda Schoorl
Jolanda Schoorl
8 years ago

1) Ik help mensen tussen 40 en 80 jaar die geconfronteerd zijn met een (terminal) ziekte. Ik geef hen gericht advies over de mogelijkheden en kosten op het gebied van hun unieke uitvaart.

2) 2 x Business Bootcamp / Leef Lekker Evenement / Joint Venture Master Class/ Business Blogging Master Class / Master Entrepreneur / Breakthrough to Success / Financial Freedom (december 2013) / Business University (2014).

3) Focus op één business op jouw unieke manier, werken volgens het trechtermodel waardoor je mensen meer en langer aan je kan binden (zelfs in mijn branche) en achterom kijken naar je pad en op basis daarvan nieuwe beslissingen kunnen en durven nemen.

4) Ik ben in maart 2013 als zelfstandig professional gestart, in combinatie met een fulltime baan. Heel ambitieus had ik toen voor mezelf bepaald dat ik in 2013 6 uitvaarten zou willen doen. In november zijn dit al 10 uitvaarten en begeleid ik nog 2 mensen in een terminale levensfase. Wat ik heb kunnen implementeren, vooral van de Master Entrepreneur, heeft mij zeker op de goede weg geholpen, wat mijn business veel meer heeft doen groeien dan ik vooraf had durven dromen. De feedback van mensen is ook prachtig: dat men echt kan merken dat ik vanuit mijn hart werk en dat ze mij zeker kunnen en zullen aanraden.

5) Ga de Master Entrepreneur zeker een keer meemaken, want dat is de eye-opener die je verder kan helpen. En zorg voor een goede focus, liefst maar op één product, dienst of doelgroep.

Bedankt voor de blogs wat elke keer weer even extra benadrukt waar je op moet blijven letten.

Robert Zeggelaar
8 years ago

Met lachendboekhouden.nl helpen wij kleine en startende ondernemers , die zelf de administratie doen. Door te weten wat je doet, doe je het goed en efficiënt. Meer tijd voor jezelf of je onderneming en een stuk minder stress. Vanzelfsprekend geeft ons blog de ondernemer al veel inzicht, maar onze instructievideo’s nemen de ondernemer aan de hand mee. En we zorgen ervoor dat je het nog leuk gaat vinden ook.
Van Open Circles heb ik gevolgd:
Business Bootcamp (in januari 2014 voor de 3x), Elements of Success, Master Entrepreneur, Financial Freedom, Breakthrough to Success, Business University, Business Blogging Master Class, Power Presentations workshop en a.s. zaterdag Business Boost Day. En dan zit Life Skills University in de planning. De webinairs en de Q&A’s laat ik maar even buiten beschouwing.

Mijn belangrijkste inzichten uit de trainingen:
– Hou je ogen op het doel;
– Als jij jezelf tegenhoud, belazer jij jezelf en degene die jij kan helpen;
– Systeem, systeem, systeem

Waar wij staan:
Wij zijn onze diensten op een specifieke doelgroep aan het richten. Wij hebben meer samenwerking met andere ondernemers. Wij zijn uit het idee gestapt dat een boekhoudkantoor maar op één wijze kan werken en inkomen kan generen. Wij zijn meer structuur en systeem aan het inbouwen binnen ons bedrijf. We hebben een twee wekelijks blog. Ons inkomen is nog niet gestegen, zelfs gedaald, maar wij zien dat als een investering. We zitten in een verschuiving van het type klanten. Wij krijgen veel waardering van onze klanten. Veel relaties leven mee met onze nieuwe plannen en inzichten, en halen daar ook hun inspiratie uit.

Wat ik andere zou willen meegeven uit de trainingen:
Heb een plan en voer het uit. Liefst met de SPICE-methode

Marike Jonker
8 years ago

Mooi gezegd, Robert! En knap dat jullie zoveel inzichten tegelijk in je business plan kunnen verwerken.

Andrea Cusinello
Andrea Cusinello
8 years ago

1-Mijn doelgroep: ik ben nog heel erg aan worstelen om mijn doelgroep te bepalen…
Ik heb nu drie:
– ondernemer met stress klachten
– topsporters dat beter willen presteren
– kinderen tussen 0-8 met slaap-problemen
Ik help hun door middel van acupunctuur

2-Open Circles programma:
Business Bootcamp
Business Blogging Master Class
Master Entrepreneur
Breakthrough to Success

3- 3 lessen/inzichten:
– 80% of success is showing up
– stay in line en never give up
– not assume what your client wants, but ask it (and don’t think with their wallet!)

4-Hoe ziet mijn business er nu uit:
Ik denk meer in mogelijkheden dan in problemen.
Mijn klanten hebben wel een andere profiel: meer gemotiveerde en leuker.
Ik heb eindelijk een nieuwe website met opt-in, de vorige opt-in bracht me bijna geen nieuwe email in 2 maanden, dus heb ik net veranderd.

De bezoeken aan mijn website en blog nemen iedere maand toe: daar ben ik heel blij mee

Qua inkomen mijn business is deze jaar 30% gedaald ten opzichte van 2012! Dat vind ik erg vervelend en ik werk hard om de motivatie en oplossing te vinden: ik word constant geconfronteerd met mijn angsten: ik zie als een proces, en ik werk heel hard to stay in the line.

5-Eén aanrader:
Breakthrough to Success, stop to think/be like a mini-me and start to take what you want.
Put your client in de middle of your business and not yourself.

Klaas van Oosterhout
7 years ago

Hoi Andrea,

Breakthrough to Success staat bovenaan op mijn verlanglijst. 2015 gaat hem worden. Zoveel goede verhalen over gehoord van mensen dat dit echt een MUST is geworden om te gaan doen.

Agnes Hoogendoorn
Agnes Hoogendoorn
8 years ago

1. Mijn doelgroep zijn gescheiden vrouwen die hun leven weer op de rit willen krijgen, zodat zij vanuit hun eigen kracht weer gelukkig zijn en er kunnen zijn voor hun kinderen. Hierbij gebruik ik neurocoaching.

2. De volgende programma’s heb ik tot nu bij Open Circles gevolgd: Business Bootcamp, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Leef lekker evenement en enkele webinars.

3. Mijn belangrijkste lessen/inzichten zijn: Get and stay in line, keep focused, I don’t have to be perfect to start my business

4. Half oktober heb ik de stap genomen om mijn bedrijf in te schrijven bij de KvK, en ben ik begonnen met mijn website, social media enz. Ik heb nu een echte start gemaakt, voorheen stelde ik dit alsmaar uit, wilde zeker zijn dat ik alles goed had, dat ik een heel programma klaar zou hebben enz.

5. Zorg dat je doelgroep heel duidelijk is, vraag wat zij willen en stel daarop je programma/producten af.

Merlijn Smeele
8 years ago

Ik help ZZPers hun meerwaarde beter zichtbaar te maken dmv vusele (online) tools en media. Ik geef training ter ondersteuning.

Ik heb de Business Bootcamp gedaan en de Business University, Breakthrough to Sucess, Financial Freedom, Master Entrepreneur.

Belangrijkste dat ik heb geleerd/toegepast is stay in line, focus en als 1 iemand het eerder gedaan heeft kun jij het ook, dus vooral in beweging komen en blijven.

Daarvoor had ik minder klanten, minder zichtbaar, minder zelfvertrouwen.

balngrijkste is systematiseren!!

Diana Lo-A-Njoe
8 years ago

Ik help vastgoedaanbieders uitstraling en sfeer creëren van hun vergader-, werk- en ontvangstruimtes door kunst aan de muur.

Bij Open Circles heb ik 3 Business Bootcamps gedaan en verschillende Master Classes – Business Blogging, Networking, Financial IQ, Social Media. En ik wil de Master Entrepreneur doen in 2014.

3 lessen/inzichten die ik heb geïmplementeerd zijn:
– van hobby naar bedrijf
– met samenwerking zijn de mogelijkheden eindeloos! (mijn favoriet 🙂
– ASS || U || ME -> doe geen aannames – vragen werkt en afwijzingen zijn niet persoonlijk

Het verschil is dat ik nu volledig voor mijn onderneming ben gegaan en dat veel mensen me daarbij helpen, willen dat ik slaag.

Mijn zowel leukste als belangrijkste klant waar ik goede samenwerking mee heb is een grote bekende multinational en aanbieder van flexplekken.

Belangrijkste inzicht is: FOCUS.

Mijn ervaring is door focus op wat je wilt bereiken, zorgen afwijzingen enkel voor meer duidelijkheid over de richting waarin je dat kunt vinden.

Met richting bedoel ik bijvoorbeeld het type klanten dat jouw dienst of product het meeste waarderen en daarvoor het meeste over hebben qua geld, tijd en energie (aanbevelingen) en daardoor jouw bedrijf het meest helpen groeien met wederzijds plezier.

Karin Bussemaker
8 years ago

1. Vertel ons in één paragraaf WIE jij helpt (doelgroep) om WAT bereiken (grootste voordeel/opbrengst voor je doelgroep) en HOE je dat doet(product of dienst).

Mijn missie is om metaal- of metaalelektro-organisaties met 20 tot 50 medewerkers te laten excelleren door de ambitie van de organisatie en de ambitie van de medewerkers samen te brengen.

Ik creëer, samen met een team van Experts, inzicht in de mate waarin ambities en doelen van organisatie, team en individu op elkaar zijn afgestemd. Wij bieden één geïntegreerde aanpak. Deze start bij een scherpe analyse middels de Investors in Peoplemethodiek, gevolgd door een praktisch plan van aanpak en efficiënte begeleiding bij de implementatie.

Het resultaat? Het proces biedt de doelgroep direct meer betrokken medewerkers. Het effect van de implementatie komt neer op 10% tot 50% meer omzet in het eerste jaar na implementatie. Nationaal en Internationaal onderzoek ondersteunen deze cijfers.

Het resultaat van de toekomst? Mensen willen bij de doelgroep in dienst, want zij staan te boek als goed werkgever. Zij hebben een stevige basis in de organisatie waar mensen prettig werken en ambities realiseren. En dat is fijn. Want de doelgroep weet: er komt een tekort aan op goed geschoold technisch personeel.

Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?

1x Business Bootcamp
1x Master Entrepreneur
1x Breakthrough to success

Wat zijn de belangrijkste 3 lessen/inzichten uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

1. Kies je doelgroep: wees specifiek… en nu nog specifieker!
2. Werk samen, bundel krachten.
3. Laat van je horen – social media, blog, nieuwsbrief.

Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met voordat je deze inzichten implementeerde? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de invloed en impact die je hebt, etc.)

Ik ben in januari begonnen met deze organisatie. Nu, driekwart jaar later merk ik dat ik focus heb, doelgericht implementeer, mijn kwaliteiten neer kan zetten en fijne zakelijke contacten onderhoud. Nu beginnen ook de eerste klanten uit mijn nieuwe doelgroep te komen (deze heb ik beschreven in september). 2014 wordt het jaar van de grote doorbraak. De basis is gelegd.

Als jij onze lezers slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden voor het succes van HUN business – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Definieer je doelgroep zeer specifiek en zorg dat ze vertrouwd met je raken.

Lucienne van der Werf
8 years ago

Ik help mensen zich compleet en goed te voelen door voor hen ‘n heel persoonlijk sieraad te creëren en zeker als ‘t gaat om ‘n herinneringssieraad gaat waarbij ‘n dierbare hen ontvallen is.

Business Bootcamp
Breakthrough to Success
Leef Lekker Event
Financial Freedom

Nog veel gerichter doelen stellen hoe je je business wilt laten groeien.Zowel op financieel gebied als je contact naar klanten enz.
Twijfel niet aan jezelf, want is niks wat je niet kunt, wat niet betekent dat je alles noodzakelijkwijs alleen hoeft te doen, dus durf te vragen. Meerdere weten meer dan jij in je eentje.
Zorg dat je op de social media zichtbaar bent door te bloggen en waarde volle informatie geven waar je doelgroep graag iets over wilt weten.

Voor mij ziet m’n zaak er nu behoorlijk anders uit wat vooral te maken heeft met ruimte, die nu 3x zo groot is waardoor ik de mogelijkheid krijg om workshop edelsmeden te gaan geven, op ‘n leuke manier mensen kennis te laten maken met sieraden maken. En door open huis te houden komende zondag 15 dec, mijn klanten en geïnteresseerde her nieuwe kennis ermee te laten maken.

Denk er over na hoe je passief inkomen kunt genereren en at maakt niet uit hoe je dat doet. Voor de ene business is dat wat lastiger dan voor de andere, zeker als je in creatieve vakken zit kost ‘t wat meer creativiteit om wat te creëren. Wat wel moeten kunnen….

Eline van de Veen
8 years ago

1. Ik help maatschappelijk bewuste ondernemers, die de groene omgeving bewust benutten in hun dienstverlening voor welzijn, gezondheid en inspiratie, met het creëren van een eigen locatie in het buitengebied, in een joint venture samen met anderen. Om elkaar te versterken door diversiteit en samen voor de omgeving te zorgen. #lokale economie. #levensloop bestendig werken en wonen.

2. Business Bootcamp, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success, Financial Freedom, Blogging Master Class, Women Do Business Differently, Business Boost Day

3. defining niche target audience, Blogging, community building and let them help each other also

4. I’m starting right now, and just have defined my target audience. But I also implemented it for the social organization I worked for last year. I doubled the mailing list and although I had little live contact, people stayed communicating and working together by the repeated calls to action.

5. Define target audience and talk to them about their needs and wishes

Monique van der Schans

Ik help zelfstandige professionals, ZZP’ers en ondernemers in kleinbedrijf door hun kantoorwerkzaamheden uit handen te nemen, zodat zij zich kunnen focussen op hun core business.

Business Bootcamp – Write Your Book in 28 Days – Master Entrepreneur – Breakthrough to Success – Business Blogging Master Class – Passive Income video course – Women Do Business Differently

1. Get in line, stay in line
2. Focus op de stappen die je naar je doel leiden
3. Besteed uit wat je zelf niet kunt of wilt doen

Ik heb nog geen hoger inkomen dan voorheen, maar heb wel meer de “juiste” klanten gevonden (zoals hierboven omschreven).
Ik werk inmiddels samen met een bedrijf dat mijn diensten ondersteunt en me helpt met ondernemen, met de juiste koers blijven volgen, gas bij geven wanneer het nodig is en me terugfluit als ik out of line stap. Deze samenwerking is inmiddels uitgemond in een idee voor een nieuwe gezamenlijke dienst, waarbij ik mijn technologie kan inzetten.

Neem een beslissing over je doelgroep en je doel(en) en houdt je focus daarop.

Monique Siri Sant
Monique Siri Sant
8 years ago

Mijn doelgroep bestaat uit twee groepen; mensen die begeleid willen worden op een gezonde manier een verslaving af te komen, en therapeuten die hiermee -in franchise- aan de slag gaan.

De Open Circles programma’s die ik gedaan heb zijn: Business Bootcamp, Social Media Master Class, Financial Freedom, een training van Women do Business Differently, Business University.

Belangrijkste 3 lessen/inzichten uit de programma’s: focus, implementeren en gebruik maken van sociale media.

Mijn business is nog “onder constructie”, achter de schermen wordt hard gewerkt.

Wat ik lezers wil aanraden is te implementeren, en daarnaast vooral gezond te blijven 🙂

Willy Valk
8 years ago

Ik help patiëntenverenigingen en gehandicaptenorganisaties met bijeenkomsten en congressen zodat zij meer informatie kunnen verspreiden, meer deelnemers trekken en meer vrijwilligers werven. Ik doe dat door mijn 15 jaar ervaring in organiseren in te zetten naast alle nieuwe vaardigheden die ik bij Open Circles heb geleerd.

Welke Open Circles programma’s heb je gedaan?
2 x Business Bootcamp
Master Class Communication
Elements of Succes
Lekker Leven Evenement
Financial IQ Master Class

Komende trainingen:
Business Acceleration
Social Media Master Class
Financial Freedom
Master Entrepreneur
Breakthrough to Success

Wat zijn de belangrijkste 3 lessen/inzichten uit onze programma’s die je hebt geïmplementeerd in jouw business?

1. Ik ben mij specifiek gaan richten op patiënten organisaties in plaats van non-profit in het algemeen.

2. Ik ben een blog gestart en kan daarmee een lijst met klanten opbouwen die maandelijks relevante informatie van mij krijgen.

3. Het gaat om mijn klanten en hun probleem in al mijn uitingen in de social media en niet over mij of mijn bureau.

Hoe ziet jouw business er nu uit, in vergelijking met voordat je deze inzichten implementeerde? (in termen van inkomen, aantal klanten, type klanten, de invloed en impact die je hebt, etc.)

Toen dit jaar startte had ik nog geen opdrachten, na de zomer is een deel van wat ik heb geleerd geïmplementeerd en ik ben nu met meerdere mogelijke klanten in gesprek, krijg uitnodigingen en mag offertes maken. Mijn aantal volgers op Twitter is verdubbeld en veel zijn mogelijke klanten.

Als jij onze lezers slechts één ding uit onze programma’s mocht aanraden voor het succes van HUN business – wat is dit belangrijkste inzicht of deze strategie/tool?

Start giving first so you can turn strangers into friends, friends into clients and clients into your ambassadors.

John van der Veer
8 years ago

1. Mijn doelgroep is de DGA die niets geregeld hebben voor zijn plotseling overlijden. Hoe moet de Business zonder hen? Door mijn programma de volgen wordt niet het emotionele verlies weggenomen maar wel het zakelijke verlies sterk beperkt. De bedrijfcontinuïteit is gegarandeerd! Door samen met de DGA in 6 sessies van max. 2 uur het programma door te lopen, weet hij zich verzekerd van beperking van het waardeverlies van zijn onderneming, forse besparing op de erfbelasting en de rust te weten dat het goed geregeld is.

2. Tot nu toe heb ik alleen het Business Bootcamp gevolgd.

3. Je ontvangt 7 x een NEE voor 1 x een JA.
Formuleer je doen en begin aan de klim naar boven.
Blijf klimmen tot dat je je doel (top) bereikt hebt.

4. Het is nog te kort om van echte resultaten te spreken maar mijn mindset is zeker veranderd en de eerste tekenen van een mooie toekomst worden al zichtbaar.

5. Definieer je doelgroep grondig en zorgvuldig. Als je je doelgroep helder hebt steek dan al je tijd en middelen in je doelgroep. Zij staan open voor je aanbieding dus koester ze en de beloning volgt vanzelf.

Luce Olminkhof
8 years ago

In mijn praktijk voor integratieve psychotherapie help ik jongeren op weg om zichzelf beter neer te zetten in hun werk/opleiding en hun doelen sneller te bereiken.
Hierdoor zien ze hun eigen kwaliteiten beter, voelen hun competenties en hetgeen ze al bereikt hebben en luisteren (naar mij en naar zichzelf) wat er nog nodig is om verder te komen.

Mijn product/ dienst is individuele en groepstraining tbv doelrealisatie. Ik werk met hypnotherapie en familie-opstellingen met daarnaast individuele opdrachten.

De trainingen die ik bij Open Circles heb gedaan:
– Business Bootcamp
– Business Campus
– Leef Lekker evenement
– Breakthrough to Success

De 3 belangrijkste lessen van Open Circles zijn voor mij:
– Doe datgene waar je goed in bent, focus je erop, geniet ervan en breng naar buiten wat je beweegt.
– Gebruik je energie goed; let op signalen mbt waar je energie van krijgt en hetgeen je energie kost.
– Samenwerken met andere ondernemers maakt je werk effectiever en leuker; je kunt een beter product bieden en hebt een breder bereik.

In het noorden van het land heb ik me afgelopen jaar aangesloten bij een groep zorgondernemers nl. Paletzorg.
We bieden door onze samenwerking een palet aan zorg voor alle leeftijden en bieden dit vanuit onze samenwerking in een groot gebied aan via gemeenten en huisartsen.

In mijn eigen business en in mijn baan in loondienst doe ik activiteiten waarin ik plezier heb en mezelf kan ontwikkelen. Bovendien heb ik contacten met mensen die mijn passie voor het werken voor en door mensen delen.
Ik werk er in 2014 naartoe om activiteiten voor groepen uit te breiden en die mensen te ontmoeten waarmee ik dit nog beter vorm kan geven.

Een inzicht dat ik anderen mee wil geven is:
De trainingen van Open Circles zijn intensief en compleet, je krijgt nieuwe inzichten voor je bedrijf via je hoofd én via je hart.
Ga het ervaren !

Richard Hempelman
8 years ago

1. Ik help ondernemingen geen zorgen meer te hebben op IT gebied
2. Master Entrepreneur + Business Bootcamp x2 + Financial Freedom + Breakthrough to Success
3. Everything is energy!! En everything is possible!! Work smarter!!
4. Vast maandelijks bedrag ipv uurtje factuurtje
5. Geen uurtje factuurtje meer!!

EvaMaria de Belder
EvaMaria de Belder
8 years ago

Mijn doelgroep zijn mensen die geïnteresseerd zijn in het geven van cursussen rond persoonlijke ontwikkeling. Ik wil graag vakanties aanbieden met een ietsje meer. Een vakantie in een kader dat buiten de normale toeristische gebieden ligt. Hiertoe is Finca Los Motivos uitermate geschikt. Het is een ruime villa die plaats biedt aan groepen van een 20/tal personen. Er is een aangename tuin met zicht op een groot meer en de bergen. Ook is er een zaaltje aanwezig waar curussen en workshops gegeven kunnen worden. Dus het doel is …. ontspanning en gezondheid zowel aandacht voor de mind als de body. Ayurvedische massage en voeding, yoga zijn als extra aanwezig….

Tot hier toe heb ik alleen maar de Business Bootcamp van oktober gedaan en ik kijk uit naar de Financial Freedom in december.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd op de Business Bootcamp is inzien waar mijn knelpunten liggen… Ik ben niet goed gefocust op mijn doelgroep en die is te vaag / mensen en groepen uit madrid, uit nederland … verschillende soorten cursussen …. Mijn doelgroep is eigenlijk een soort multi tasking dus ik moet dit meer concreet maken…. Ik hoop hier snel een uitkomst in te vinden zodat ik het volgend jaar tot een succesjaar kan maken.

Mijn eigen business is tot hier toe het zelfde. Ik heb nog niet de stap kunnen zetten van de doelgroep die ik heb maar niet wens, naar de doelgroep die ik wens omdat er in deze tijd van het jaar weinig mensen cursussen organiseren in Spanje. Als ik moet kiezen uit de veelvoud van informatie die ik heb gekregen, dan denk ik dat GEVEN datgene is wat de balans naar de andere kant doet overslaan. Ik ben dan ook van plan, wanneer het weer wat beter is, om een weekend of week te organiseren voor mensen die cursussen geven zodat ze kennis kunnen maken met de villa en de omgeving.

Josien Enklaar
8 years ago

Ik help mensen om inzicht te krijgen in hun beweegpatronen die helpend en of belemmerend zijn. het grootste voordeel voor hen is dat ze meer keuze gaan krijgen in hun eigen bewegen wat als grote voordeel is dat ze plezier aan hun bewegen gaan ervaren en bovendien een gezonder lijf zelf ontwikklen hierdoor wat uit kan minden in meer vitaliteit en veerkracht.

De 3 belangrijkste lessen tot nu toe zijn:
1- door te focussen meer gerichte acties.
2- inzicht in hoe ik tot nu mijn bedrijf heb gevoerd en dat dat ook niet tot een beter resultaat had kunnen leiden.
3- Besef dat ikzelf met een gerichtere en vooral consistente aanpak tot een bevredigender resultaat kan komen. Plezier in wat ik doe ipv frustratie over wat ik doe.
4- Met groter perspectief zie ik mijn business groeien in 2014.
5-Ik raad andere aan om de serie Master Classes te volgen en er in je eigen tempo naar toe te groeien om meerdere programma onderdelen te gaan volgen. Zo te doen dat je het qua tijd aan kunt en er …let op…plezier aan blijft beleven.

Josien

Linda Zadelaar
8 years ago

1. Als interieurarchitect hielp ik architecten met de vormgeving en ontwikkeling, versterking van de concept ontwikkeling voor de interieurs in hun projecten. Aangezien 80% van mijn klanten en deze niche market failliet is of het interieur uit kostenoverweging zelf ontwerpt, uitvoert. Ben ik even aan het hergroeperen en valideren wat het is dat ik nou eigenlijk goed doe……ik noem het sabbatical.

2. De seminars die ik volgde:
Business Bootcamp
Master Entrepreneur
Breakthrough to Success
Passive Business Income

3. Inzichten:
showing up
everthing is energy

4. Mijn business is nihil momenteel, ik ben stukgelopen op de bezuinigingen en faillissementen van mijn klanten. Al hoewel ik ontzettend druk ben met het meerwaarde creëren voor mijn collega’s via de brancheorganisatie bni.

Ik vraag me af of ik een ondernemer ben….maar met alle tools die ik bij Open Circles ben tegengekomen kan ik toch in een andere werkomgeving of binnen de projecten die ik nu ontwikkel kijken naar focus, niche, meerwaarde, expertise, website en andere verbeteringen.

Ik ontdekte dit jaar dat mijn passie geen passie meer is en dat ik in 20 jaar andere talenten heb ontwikkeld. Deze ben ik aan het slijpen, eerst expert worden….daarnaast laat een oud idee voor een product mij niet los en ik onderzoek een aantal opties ….plannen voor 2014.

6. Geloof in cijfers, een onderneming draait op een systeem, (werk dus aan het systeem), een goedbetaalde hobby is geen business.