Je hebt geen geld nodig om…

5531 views | 60 reacties |
shares

We hebben zondagavond weer een fantastisch Business Bootcamp seminar afgerond.

Toen ik tijdens het seminar het concept van de Bewuste Miljonair introduceerde, stonden er vele deelnemers op om hun gedachten en ideeën hierover te delen… het was mooi om te horen hoe toegewijd zijn zijn aan het leveren van een bijdrage aan de wereld om de wereld zo beter te maken.

Later hadden we het over de mindset van rijke mensen, de eerste stap op weg om een bewust miljonair te worden. Vanwege de tijd moest ik één belangrijk principe laten vallen – een principe dat rijke mensen begrijpen en wat arme mensen vaak niet weten….

Daarom wil ik op deze plaats dit principe met je delen (ook al was je wellicht niet in de Business Bootcamp):

Arme mensen geloven dat je geld nodig hebt om geld te maken.
Rijke mensen geloven dat je creativiteit nodig hebt om geld te maken.

Denk er maar eens over na.
Heb jij ooit een droom of wens opgegeven, omdat je er het geld niet voor had?

Zo ja, bekijk dan deze 5 minuten durende video, waarin ik vertel over Verity Price, een jonge vrouw met een grote droom maar zonder geld. Hoor hoe zij haar creativiteit inzette om geld te verdienen, en haar dromen waar te maken.

Ik hoop dat je je dit verhaal herinnert wanneer je op het punt staat je droom op te geven omdat je er het geld niet voor hebt.

.

Laat een comment achter over wat jij vindt van Verity’s verhaal… of wellicht heb je een vergelijkbaar persoonlijk verhaal…

Ken je mensen in je omgeving die baat kunnen hebben bij dit artikel?
Deel het met al je:

  • - Facebook-vrienden
  • - Twitter-volgers
  • - LinkedIn connecties
  • en bloglezers...

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
60 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Piet Schenkelaars
12 years ago

That really gives inspiration and confirms an idea that popped up in my mind after the Business Bootcamp. So, I feel much encouraged to try it out.

Robert van der Wulp
9 years ago

Het is een klassiek voorbeeld van ondernemen. Waanzinnig dat ze zoiets gedaan heeft.

Ik had een zetje nodig maar heb onlangs iets vergelijkbaars gedaan. Ik had een training gevolgd van 1 dag voor 150,- op het gebied van sport. De training was niet slecht maar blonk zeker niet uit. De inhoud was okee, maar het had beter verzorgd kunnen worden.

Het werd afgesloten met een examen waarvan iedere vraag gedurende de dag al gesteld en uitgekauwd werd.
Kortom ik had het gevoel dat ik dit zeker beter kon.

Tevens zie op dit moment de sportgroepen de grond uit schieten, maar laat de begeleiding daarvan nog wel eens de wensen over.
Dus heb ik mijn eigen cursus bedacht. Tijdens de Business Bootcamp had ik al van jullie geleerd dat je beter eerst kan verkopen en daarna ontwikkelen. Ik heb dus pas mijn eerste drie daagse cursus voor sportbegeleiders gedraaid. Die ik had verkocht zonder mijn cursusboek en dergelijke op de plank.

Sirpa Salonen
Sirpa Salonen
12 years ago

What an energy explosion weekend!

Thank you Nisandeh!

Jan Jaap
Jan Jaap
12 years ago

In Nederland was er een site die hetzelfde deed: Sellaband…is nu failliet helaas. Ook 1 van die deelnemers uit Idols ofzo heeft het op die manier gedaan, dat is ook gelukt.

Marcel Carpay
12 years ago

Zo zie je maar hoe een simpel idee kan leiden tot iets moois! Met als ingrediënten creativiteit, durf en doorzettingsvermogen, meer niet. Ik laat me graag door haar inspireren.

Veel succes allemaal!

Marcel Carpay

Josefine Logemann
12 years ago

Creativiteit ligt in geloven in onbegrensde mogelijkheden en je onbegrensde mogelijkheden komen op je pad.

Louise Jenei
10 years ago

Creativiteit ontstaat wanneer je met je rug tegen de muur staat en de drang om vooruit te gaan net zo groot is als je drang om te ademen. Laat je ego en je reeds vergaarde kennis even voor wat het is om ‘out of the box’ te kunnen denken.

Het is makkelijker gezegd dan het hele proces om te doen, maar de eerste stap is net zo simpel: Begin gewoon!
zolang je die eerste stap niet zet zal de rest van de weg zich ook niet ontvouwen.

Succes!

Gigi Loman
12 years ago

It’s all about out of the box thinking and to believe in yourself, your product or service and have a great perseverance!
A very encouraging real life story.
Thanks for sharing it with us, Gigi Loman

Annet van Prooijen
12 years ago

Ik ben mijn eigen zaak ook begonnen vanuit het minimum via de sociale dienst. Nu heb ik al meer dan twee en half jaar een eigen zaak. Wat ik nog wel moet leren is durven uit geven aan zaken die mij verder brenge. Met vriendelijke groeten Annet van Prooijen

Ranica Heinemann
Ranica Heinemann
9 years ago

Besides the gift of singing, Verity Price is also gifted with a creative mind. It puts me to thinking that this is a kind of creativity I should develop more. She is an inspiring example!

Inge de Boorder
12 years ago

We had indeed a great weekend at the Bootcamp and are enthusiastic and inspired. We came again to reality and have found lots of inspiration to expand our business: mostly passive income and make the business worth money. We don’t have that now. It’s a kind of struggle at the moment, good years and bad years. And we want to change that ! We have the car we want, are happy with our homes, plan all the trips we want, but it takes so much effort. We know now we have to focus more and go for it. Thank you, Nisandeh for your amazing enthusiasm, power, effort and inspiration.

Fonz van der Linden
Fonz van der Linden
12 years ago

Nu ben ik al erg creatief en heb ik een eigen Art Studio aan huis, waar ik bezig ben met foto realistisch tekenen, concept art en 3D animatie’s. En ik ben bezig met network Marketing online welke sinds februari dit jaar, goed begint te lopen!!!!
Wat ik nog niet goed beheers/zie is de link te leggen tussen m’n creativiteit en geld verdienen….
(Gebrek aan zakelijk inzicht bij een kunstenaar..?)
Verity Price draait haar denk manier om, wat mij erg aanspreekt.
Ze weet geld te organiseren/realiseren nog voordat de 1e CD gemaakt is. So Cool!
Denken omdraaien zoals:
1. Veel mensen denken: “Hm eerst zien, dan geloven”
Draai je dit om, dan heb je: “Eerst ergens in geloven en dan zie je het (met je eigen ogen) gebeuren!”
2. Voorbeeld; Je koopt een auto aangepast aan je inkomen.
Wat nou als je je inkomen aanpast aan de auto die je wilt hebben?
Deze video inspireert me om de komende tijd manieren te bedenken hoe ik op een creatieve manier meer geld kan verdienen, wat voor mij werkt.
Voor alle duidelijkheid: Geld is niet niet mijn eind doel, het is
WAT JE ER MEE DOET EN VOOR WIE je het wilt besteden…

Marja Kop
Marja Kop
12 years ago

Geweldig verhaal mooi gevonden, wat een creative geest al niet kan doen

Nisandeh Neta
12 years ago

Hey guys,

Wonderful to read your comments…

Does anyone has a story of how YOU (or someone you know) used creativity to fulfill a dream (or to generate the money)?

We’d love to hear from you.

Ranica Heinemann
Ranica Heinemann
9 years ago
Reply to  Nisandeh Neta

I used to work at -what I think is- the most exciting workplace in the Netherlands: Schiphol Centre. As a project manager I had a great job. But due to health problems I had to quit. I am certified to give lessons in physical education, but wasn’t physical able to do that anymore. I felt incomplete, redundant, ashamed and guilty. I decided to follow conversions studies to become a therapist and help my own son, who had been ill since he was born. At that time I didn’t want to help other children as I thought that I wasn’t able to. But then I discoverd that I could make a click also with somebody else’s child. And as every child is unique and has it’s own problems and needs, I had to tailor make the treatments. So, now, as a therapist I can use my creative talents (I draw and paint with the children), communicating skills (adapt to the various developmental levels of the various children), fysical skills (by inventing and finding for them effective fysical exercises adjusted to their physical possibilities) and organizational talents. It’s very satisfying to do. Now I still have to develop my financial talent (if I have one). Luckily I found Open Circles to help me with that. I learned that, quote; ‘one setback in life doesn’t mean that my whole future is ruined’.

Maria Mink
12 years ago

True! So true..

Anja Driessens
Anja Driessens
8 years ago

Creativiteit en durf. Ik vind het dan ook belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen hun creatieve denken te kunnen ontwikkelen. Zeker in deze tijd is dat erg belangrijk. Ik ben gestimuleerd .

Cynthia Giezenberg
12 years ago

Geweldig verhaal!

Anja Leinders
10 years ago

Wow! Een mooi staaltje van out of the box denken.
Ik denk dat wanneer zo’n plan in de lijn is met je levensdoel, dat het niet anders kan dan lukken.
En je geloof erin is volgens mij ook essentieel.

Mike Visser
11 years ago

Wat een inspirerend verhaal.

Er is altijd een manier om je dromen te bereiken, soms op manieren die je niet voor mogelijk had gehouden.

Blijf openstaan voor alternatieve wegen die naar Rome leiden en
Never Give Up!

Mike

Kees van der Stel
10 years ago

Wat nodig is is geen geld, maar een absoluut vertrouwen.
In jezelf, in het universum, in je business, in je creativiteit, in je capaciteiten en talenten.

Dat is dus een attitude (iedere dag het juiste doen op een ‘impeccable’ manier) en een mindset (ontvankelijk voor bijv. de informatie uit het bootcamp en je omgeving). Als je een absoluut vertrouwen hebt ontwikkeld, alsmede een absolute zekerheid dat hetgeen je neerzet in de wereld goed is voor anderen én voor jezelf dan gaan er universele wetten voor je aan het werk, zoals de wet van oorzaak en gevolg en de wet van de aantrekkingskracht.

Be the change you want to be. Kees

Marga Sijm
9 years ago

Mooie ware woorden, Kees.
Ik neem ze mee.

Donna Schaap
12 years ago

Now that you ask, Nisandeh… I know too few of those. I could use some more role-models. Or maybe I could become one myself! Thanks to Business Bootcamp last weekend I am determined to accomplish that!

Carolyne Zevenhuizen
12 years ago

Wát een vrouw is Verity Price en wat een mooi inspirerend puur verhaal. Kijk op You tube.com, Verity Price, waar ze haar verhaal vertelt op het podium. En waar je haar hoort zingen, prachtig. Ik ben nieuwsgierig hoe, dankzij het verhaal van Nisandeh, het aantal bezoekers naar haar filmpje zal stijgen. De stand staat nu (21 april) op 187. En nu kijken hoe ‘mouth to mouth’ in de praktijk werkt.

maria
maria
11 years ago

Bedankt voor dit cadeau.
Ik zie dit filmpje op een dag dat ik denk hoe moet het verder.
Weer een mooie “toevalligheid”

Ik heb al een mooi pad gehad.
Ben een alleenstaande moeder met een dochter thuis van 10.
Heb al 9 jaar een bijstandsuitkering. Zonder dat ik schulden heb. Heb de laatste jaren een omscholing gedaan.
In december geslaagd voor sociaal juridisch medewerkster.

Ik ga verder om betaald werk te zoeken zodat ik mijn 10 jarig jubilieum in de bijstand niet haal.

Ik zoek betaald werk in de regio Noord-Limburg.
Eindelijk uit de uitkering.
Ik wil anderen helpen zodat ze niet verzuipen tussen de bureacratische mallemolens van instanties.
Tevens de mensen aan de top wakker schudden zodat ze beseffen hoe het is om jaren op of rond minimum te leven.

Dit geeft net de oppepper om verder te gaan.
De opleiding, stage, gezin, leren, examens, huishouden enz.. is me gelukt. Dan lukt me betaald werk vinden ook.

Zo dat ik later verhalen kan vertellen wat menig onderop niet durft die zich schaamt omdat ze schulden hebben enz..
Zodat ik kan helpen bij de bewustwording.
Een schakel tussen beide kanten van de tafel.

BEDANKT
Maria

Maria Zanders
Maria Zanders
11 years ago
Reply to  maria

Dank je Guido voor de lieve woorden die bezorgen mij een grote glimlach.
Het half volle glas zien is de manier om positief het leven door te komen.
Ik tel iedere dag mijn zegeningen. Mooie toe- val.
Ik krijg je bericht net op de dag dat ik denk hoe moet het verder.
Wat moet ik doen.
Je hebt gelijk, klop niet op een deur, maar op alle, er gaat er zeker een open.

Thanks voor de oppepper,

Ik wens jouw ook alle goeds toe, groetjes Maria

Margaret Rekers
10 years ago
Reply to  maria

Geweldig Maria,

In deze crisistijd kunnen veel mensen jouw adviezen en steun goed gebruiken.

Ik wens je veel succes!

Helga Kos
12 years ago

Beste Nisandeh,

Het verhaal van Verity deed me meteen denken aan iets dat ik zelf meegemaakt heb, waarbij ik met de steun van o.a. 100 intekenaars een heel groot en kostbaar project heb kunnen realiseren

Ik ben beeldend kunstenaar en wilde een kunstenaarsboek maken, geïnspireerd op de liederencyclus ‘Last Poems of Wallace Stevens’ van de componist Ned Rorem. Het boek, als medium, was nodig om een kunstwerk te krijgen dat inhoudelijk zowel als wat de vorm betreft raakvlakken had met de specifieke eigenschappen van muziek. Ik had een boek voor ogen in een relatief kleine, genummerde en gesigneerde oplage van 250, met bijzondere papiersoorten, met veel verschillende soorten druktechnieken: zeefdruk, linoleumdruk, gomdruk, offset van handgetekende platen, stencil, enz.; kortom, erg arbeidsintensief.

Toen ik alles doorgedacht had en het ontwerp min of meer duidelijk was, maakte ik een reële begroting en kwam uit op het astronomische bedrag van Hfl190.000 (toen nog in guldens), waarbij ik alleen een piepklein honorarium voor mezelf begroot had, net genoeg om atelierkosten te dekken. Ik had slechts een bankreserve van fl 5.000 en het ‘kleine’ muziekgezelschap ‘Wendingen’ waar ik mee samenwerkte had niet veel meer in kas. De musici, die mij aanvankelijk gevraagd hadden het Cd-boekje te maken voor hun Cd opname van ‘Last Poems of Wallace Stevens’, werden behoorlijk zenuwachtig van me. Vervolgens heb ik ze beloofd niets uit te geven voordat we het in kas hadden.

Ik had inmiddels een zeer genereuze aanbod van de Rijksacademie in Amsterdam gekregen waarbij ik het boek zelf, op hun grafiekwerkplaats, kon drukken. Van enkele delen van het boek heb ik daar proefdrukken gemaakt zodat ik dummy’s kon laten zien die een indruk gaven van het te verwachten eindresultaat. Zo kon ik intekenaars werven tijdens een atelier tentoonstelling met de proefdrukken, schetsen, het volledige verhaal dat tot dit idee geleid had en met de dummy’s. Het boek zou toen nog fl 1000,- kosten en ik speculeerde dat als ik gedurende het intekenweekend 50 intekenaars zou kunnen vinden uit mijn eigen netwerk dat ik dan gaande het productieproces genoeg andere geïnteresseerden zou kunnen werven om het boek uit te voeren. Het werden er 44, ook nog overweldigend veel en ik heb de gok toen maar gewaagd, met daadwerkelijk fl44.000, – in kas, want de intekenaars hebben ook vooruit betaald.

Aanvankelijk dacht ik, onbekend met de grafische technieken, de klus in anderhalf jaar te kunnen klaren, maar het werden er vijf. De intekenaars hebben we door de jaren heen goed geïnformeerd. Er was regelmatig een tentoonstelling van de tussenstadia van het boek, in combinatie met een uitvoering van de muziek (Irene Maessen, sopraan; Marja Bon, piano en Hans Woudenberg, cello).

Wat erg hielp waren de intekeningen van een paar belangrijke instituten zoals het Stedelijk Museum in Amsterdam, Museum Meermanno in Den Haag, galerie Dom’Arte in Ruckphen, een grote galerie in Los Angeles ‘La Louver’ en de steun van mijn eigen galerie In Montreal ‘Galerie Samuel Lallouz’. Ook kregen we uit verschillende bronnen een aantal subsidies. Het ging nooit om heel grote bedragen, maar alles bij elkaar is het financieel gelukt om de begroting te dekken.
Ik had in het begin van het project slapeloze nachten over de kosten die ik moest gaan maken, maar doordat ik dan de volgende dag gewoon weer aan het werk ging op de grafiekwerkplaats, realiseerde ik me dat die zorgen zinloos waren. Ik ging blijkbaar toch gewoon door. Dus met dat piekeren ben ik maar gestopt.
Het was heel bevrijdend om geen weg terug te hebben. Ik kon niet meer twijfelen of het boek wel mooi genoeg werd, of het me allemaal wel zou lukken en of ik wel genoeg kopers zou kunnen vinden om de productiekosten te dekken. Al het ontvangen geld werd meteen aan materiaal uitgegeven. Er was geen enkele manier om al die investeerders terug te betalen als ik halverwege zou stoppen. Ik kon alleen nog maar vooruit bewegen. Dat scheelt een heleboel tijd en negatieve emoties.

Gedurende het maakproces is de prijs van het boek een aantal keer aangepast. De uiteindelijke verkoopprijs is €1500 geworden. Dat is drie maal zoveel als de eerste intekenaars voor hun exemplaar betaald hebben. Die eerste intekenaars hebben wel ruim 4 jaar op hun boek moeten wachten. Sommige mensen hebben me halverwege gevraagd of ze niet moesten bijbetalen nadat bleek dat de productiekosten hoger werden. Dat leek mij geen goed idee, afspraak is afspraak. Ik vond het vertrouwen van deze mensen en het risico dat ze namen ontroerend en dat heeft me ook bijzonder gesteund in tijden dat het even niet mee zat met de productie.

Het boek is medio 2004 voltooid. Ook ik heb in het colofon van het boek de volledige lijst van uiteindelijk bijna 100 intekenaars opgenomen om ze te bedanken maar ook om te laten zien dat het kan. Dat je zo’n groot project van de grond kunt krijgen met steun van een paar instituten maar vooral van veel particulieren. Er word altijd beweerd dat in Nederland een slecht klimaat voor verzamelaars bestaat. Mijn ervaring is anders. Als het je lukt je eigen enthousiasme over te brengen dan willen mensen graag participeren.

Zonder het aanbod van de Rijksakademie om de grafiekwerkplaats te mogen gebruiken weet ik niet of het me gelukt was.

Ook ‘Wendingen’, het muziekgezelschap van Marja Bon en Hans Woudenberg dat mede-uitgever van het boek is heeft een bijzondere rol in het geheel gespeeld. Marja en Hans hebben me de ruimte gegeven om alle tijd te nemen die nodig was om het boek te maken. Met engelen geduld hebben ze jaar na jaar zien verstrijken voordat hun ‘Cd-boekje’ aangeboden kon worden. Dergelijke opdrachtgevers kom je niet vaak tegen, helaas, want als opdrachtgevers zo veel vertrouwen en geduld schenken leidt het bijna altijd tot een bijzonder resultaat.

Als je puur zakelijk naar dit project kijkt zou je je kunnen afvragen of de geringe winst die we tot nog toe gemaakt hebben de inspanning rechtvaardigt. Maar ik heb er veel meer uit gekregen dan financiële winst alleen. Het boek is opgenomen in heel belangrijke internationale collecties van musea, bibliotheken en particulieren. Het heeft mij een schat aan kennis opgeleverd over druktechnieken omdat ik alles zelf gedaan heb. Ik heb erg veel van het hele proces geleerd, vooral over de kracht van de overtuiging en over de negatieve invloed van het piekeren en het treuzelen.

Ik heb nog een deel van de oplage in stock. ‘Don’t worry about it, it is your pension’ zegt mijn galeriehouder in Montreal. En dat is ook zo.

Voorbeelden van het boek zijn te zien op mijn website
helgakos.nl onder ‘Ode aan de Kolossale Zon’

Ellen Molenaar
Ellen Molenaar
12 years ago

I have got a same plan. There is something in my drawer which has to come out. I do not want to tell about it on a public site, for obvious reasons, but it will be fabulous…… When it comes out I will tell you, Nisandeh. Thanks for everything.

Janine Ubert
12 years ago

Als Zuid-Afrikaanse herken ik deze mentaliteit wel. Heel veel Zuid-Afrikanen hebben het talent : van niets iets te maken.

Verity is net dat stapje verder gegaan. Een goed voorbeeld voor ons allemaal. Vooral ook blijven geloven en doorgaan totdat het je is gelukt!

Philip Daenens
Philip Daenens
12 years ago

Geweldig verhaal, dikwijls ligt succes binnen handbereik, je moet erin geloven, het willen zien en het grijpen…

Christien van Bokhoven
Christien van Bokhoven
12 years ago

Nisandeh het was meer dan de moeite waard, ik schiet nog regelmatig in de lach als ik terug denk aan wat we allemaal samen voor elkaar kregen.
We hadden samen op de foto kunnen gaan, dan had ik een mooie cirkel achter kunnen laten voor een grote groep, het oog wil tenslotte ook wat..
Nu motiveer ik wat minder groot, maar mijn enthousiasme trekt nu al mensen over de streep.
Dat noem ik marketing

Esther Verwoord
Esther Verwoord
11 years ago

Last weekend I entered the Business Bootcamp as a real skeptic. I think I could really relate to Karen’s story (the photographer) for a big part of the weekend.

But I told myself to participate 100%. And so I danced on the chairs, clapping and screaming out loud. I put my hand to my heart and repeated every word I was supposed to. I tolerated the outrageously loud music.

My mind was bent every possible way. My thoughts were turned upside down & inside out. Lots of new and inspiring stories to listen to. Lots of positive energy going around. I met a few really beautiful people and made friends with one of them. By Sunday I had even registered for the Master Entrepreneur training in October.

I still wasn’t convinced anything major had happened to me. Nothing had changed, really.

But then the strangest thing happened: My body dead tired, my mind still wide awake. It stayed like that for another 3 days. The third night I went to bed thinking: what if it’s possible for me? I had never allowed myself to think like that before. It had always felt as something unreal, fake, sort of like a pretending game we used to do when we were kids. But this time it was so different. I could not even convince myself otherwise. Yes. it is possible for me! I just have to keep myself going. Never stop and hide behind what’s good enough for me. I know the line of good-enough, I know where it is now and I am crossing it now to see what’s behind it…

Nisandeh, I want you to know: I am so looking forward to see and hear you talk again and to participate 100%. Thank you so much so far. And for the first time I feel the urge to thank myself for it too. Isn’t that something?! WOW!

Nisandeh Neta
11 years ago

WOW to you Esther.
What a story and what a transformation.
Keep up this openness and willingness and you’ll get very, very far.
Looking forward to share the journey with you…

Wendy de Frétes
12 years ago

Ik ben nu ruim 4 jaar geleden gestart met een trainingsbureau op het gebied van vaardigheden. Zonder geld op de bank, zonder kantoor en zonder personeel. Wel had ik al ervaring als trainer. Ik verdien nu 3 x meer dan ik deed in loondienst. Mijn ervaring is; je passie en enthousiasme voor je werk delen met opdrachtgevers. Met als grondhoudig eerlijk en oprecht met respect voor anderen. Gedrag roept gedrag op! Dan gunt men jou ook de opdracht! Wat je doet met liefde doe je goed!
Ik ben op de eerste Bootcamp geweest en ook daar weer geleerd dat je vooral kan bouwen op je creativiteit maar ook geloven in jezelf! Sindsdien heb ik weer een aantal nieuwe succesvolle programma’s gemaakt waar medewerkers , opdrachtgevers en ikzelf veel plezier van hebben!
Succes maak je zelf!!! GO FOR IT!!! Wendy de Frétes

Margaret Rekers
10 years ago

Wow wat een prachtig voorbeeld van het gebruik van creativiteit om geld te verdienen.

Voor anderen lukt het me vaak om creatief te denken en hen te steunen. Maar ja, voor mezelf blijkt toch net even lastiger. Vaak blijken anderen in mijn vakgebied dezelfde creatieve gedachte te hebben, waardoor het niet meer zo goed werkt.

Iemand een idee om voor mijn eigen business echt creatief te worden? Ik sta er voor open.

Peter
12 years ago

So true!

Annelies Pieterse
Annelies Pieterse
10 years ago

Out of the box en geloven in jezelf en in je product. Wat een mooi verhaal en wat een voorbeeld.

Rudi Schilder
Rudi Schilder
10 years ago

Ik heb na dit verhaal is verder doorgezocht, en ze is dus ook blijkbaar bij TED geweeest. Prachtige video, waar ze ook haar liedje Shine zingt. Geweldig ondersteunend liedje, zowel als het advies over creativiteit.

Verder kwam ik ook Nick Vujicic tegen, deze man, zonder armen en benen, maakt er ook echt het beste van, en geeft ook veel presentaties over de principes en motivaties die hem zoveel energie geven!

Els Cappel
12 years ago

Mooi verhaal… gaat het niet linksom… dan gaat het vast rechtsom.
Op het moment dat je ergens in gelooft… gaat het lukken.

Harry Knol
12 years ago

Een creatieve gedachte heeft ook lef nodig om het een eigen leven te laten leiden. Precies wat deze dame gedaan heeft en een milestone voor mijn eigen creatieve droom …..

Martine Verweij
8 years ago

Ik heb het verhaal van deze zangeres op de Business Bootcamp in maart gehoord. Ik vond het een prachtig en inspirerend verhaal. Ik geloof dat alles mogelijk is, als je bereid bent ‘verder te kijken dan je neus lang is’ en ‘if you are willing to do whatever it takes’.

De video ontbreekt en in de 6de regel van het artikel staat een spelfout: ‘..toegewijd ZIJN zijn aan..’ ‘ZIJN’ moet ‘ZIJ’ zijn. Ook ontbreken in de laatste alinea de leestekens.

Koen Snoek
8 years ago

Ik wil idd ook wel graag de video zien. Kan deze weer geplaatst worden??

Martine van Eijk
Martine van Eijk
9 years ago

Heeft iemand de link van deTED talk van Verity Price al gegeven?
http://www.youtube.com/watch?v=HRQF_-C8-ko
Ik kijk uit naar Financial IO binnenkort. Veel zin in.

Cindy Vissering
9 years ago

Dank je Martine, voor deze link.

Het is mooi na het verhaal van Nisandeh om ook haar zelf te zien. Om te zien hoe mooi naturel ze op het podium staat. Zeker van zichzelf en alsof ze gewoon alleen naar een paar mensen praat.

Ze heeft het zelfs over drie jaar voordat ze de CD gemaakt had: WAUW wat een geduld! En ze zingt ook nog leuk!

Puck van Groningen
8 years ago

Als ik een verhaal als dit hoor word ik helemaal blij. Er zijn geen grenzen, alleen de grenzen die ik ervaar 🙂

Liesbeth ter Horst
12 years ago

Geweldig om te zien, wat een inspiratie!!!!!!!!

Elvira Noot
8 years ago

Erg gaaf.
Ik ben het er rationeel helemaal mee eens.
Helaas zitten er nog wat negatieve overtuigingen in mijn hoofd die me proberen te vertellen dat ik wel geld nodig heb.

Roy Jongeling
12 years ago

Yes, I had a great weekend at the Business Bootcamp (you might as well call it a ‘Business BOOST Camp”), because it gives a
“spicy” shot to your ‘dozing off business’.
Thank you very much, Nisandeh, it gave me a lot of energy. As a visual artist, I am full of creativity, have lots of idea’s – but at the same time, I threw lots of obstacles, preventing myself to make a financial success out of them.
The story of Verity Price (What a beautiful name) is a good example of how to step into the big world overcoming your obstacles – and fears – and move towards your success.
And to share it with people in need.
But I, myself, have always felt like a milionaire, the basic of it being founded in a very happy childhood in a very loving family – where we all lacked a healthy approach towards financial success. I was never afraid of “big money’. I only did not know how to get there. Thanks to this weekend, I will try to find the way to get there.
I’ll speak to you again as soon as I have earned my first million, Nisandeh ! (Or before that, on my way to that). Thanks for the insight. Roy

Mike Visser
11 years ago
Reply to  Roy Jongeling

Nicely said, Roy!

If you think and feel like a millionaire (even if you are not one – yet), you can overcome obstacles the creative way & be able to create things from virtually nothing.

Mike

Eva Gundlach
10 years ago

Erg inspirerend!
Eenzelfde verhaal is het verhaal van Esther Jacobs. Zonder financiële middelen lukte het haar miljoenen op te halen voor goede doelen met haar actie Coins for Care.
Haar boek ‘Wat is jouw excuus?’ is echt een aanrader en staat inderdaad bol van de creativiteit en haar doorzettingsvermogen!

Roelof ten Buur
Roelof ten Buur
12 years ago

I was only there on Saturday.
I was very surprised so many people for the Business Bootcamp!
I have visited many network meetings and seminars, much I know already, but it was a good thing to hear it again. Thanks and maybe to the next time.

Jeroen Melchers
12 years ago

Hoi allemaal,

Wat er allemaal niet kan als je echt wilt!

I’am inspired and shall deliver value for people and getting rich doing it.

Bedankt nog voor een geweldig weekend!

Kees van der Waal
Kees van der Waal
12 years ago

Tijdens het Life Accelerating Program van Nisandeh hoorde ik voor het eerst het verhaal van het kasteel… als je in een kasteel wil wonen dan heb je geld nodig niet waar? Omdat maar weinig mensen zo veel geld hebben geven ze de droom om in het kasteel te wonen op. Maar als je zo vragen “hoe?” kun je misschien meer manieren verzinnen om in een kasteel te wonen? Je zou kunnen trouwen met de jonkvrouwe, het kasteel kunnen huren, zelfs kraken of de tuinman zijn geeft je een plek in het kasteel..

mooi verhaal.. maar nu in het echt?
Toen verloor ik mijn leuke baan en zou in ongeveer een maand terug moeten naar een inkomen van minder dan 35% van mijn oude loon. Dat was september. Ik moest mijn kinderen gaan vertellen dat de beloofde vakantie naar Turkije in oktober niet door zou kunnen gaan omdat dat toch echt niet verstandig was.. ik had het geld immers niet….

Ik herinnerde mij het kasteel en zei tegen mijn kids (9,15 en 16) wat er aan de hand was en vroeg ze of we samen een manier konden verzinnen om toch op vakantie te gaan… spontaan kwamen de suggesties.. “je mag mijn geld van mijn krantenwijk”, “koop je toch geen kadootjes .. ik geloof toch al niet meer in sinterklaas” en meehelpen met folders rondbrengen voor mijn nieuwe business en superstil zijn als er weer eens iemand belde tijdens het jeugdjournaal…

Het was ineens onze zaak en die energie leidde snel tot opdrachten en een omzet in de eerste 3 maanden waar veel ZZP-ers een jaar mee moeten doen.

De vakantie is geen minuut werkelijk in gevaar geweest en werd het feest van beloning voor ons allemaal.

Je begrijpt zeker wel dat iedereen in mijn omgeving het kasteel kent? Dank je wel Nisandeh voor je inspiratie in mijn business en mijn leven.

Richard Jungschläger
9 years ago

Mooi verhaal. Ik weet eigenlijk niet of ze op kickstarter ook cd’s doen maar het concept is er, meestal meer gericht op gadgets etc of misschien komt dat door mijn eigen “field of interest”…

Mocht je zelf zoiets willen doen, check kickstarter.com

Richard

Mirjam van Vooren
12 years ago

Helemaal mee eens! Het gebruiken van je creativiteit kan je op allerlei vlakken in het leven verder helpen en is dus zeker de moeite waard om, op welke manier dan ook, te ontwikkelen!

Mugen Convalesco
Mugen Convalesco
10 years ago

Geweldig verhaal ter illustratie!

Ik las eens een boek waarin de schrijver opmerkte dat vele mensen die in onze ogen het hoogste hebben bereikt, dit vaak van ‘scratch’ hebben gedaan.

Als ik alleen al naar de Amerikaanse president Obama kijk, die opgroeide als straatschoffie, of de bandleden van U2 die tijdens hun eerste ‘optreden’ slechts een paar toeschouwers hadden. Het zijn gewone mensen die het ook wel eens niet zagen zitten. Maar die na elke val wel weer zijn opgestaan.

Jan Paul Lottering
12 years ago

Yes, I love this!!!

Ik kon er helaas niet bij zijn afgelopen weekend maar ben erg enthousiast over deze aanpak…

Het brengt ons dichter bij onszelf.

Don’t stop this music, Nisandeh