Je hebt twee benen nodig…

4690 views | 154 reacties |
shares

Net weer een opwindende Business Bootcamp afgerond…

Het was een zeer uitdagende groep met veel interactie met de deelnemers, een enorme operationele uitdaging achter de schermen, een aantal voor ons heel belangrijk mensen in de menigte en meer dan duizend prachtige mensen in het publiek. Ik werd het meest geraakt op momenten dat ik dat het minst verwachtte… op één van die momenten was ik even bijna mijn stem kwijt… (niet erg handig midden in de training…).

Het was zo’n intensieve leerervaring voor iedereen, inclusief mijzelf, dat ik nog een punt wil benadrukken, want als je dat mist – dan mis je het punt van wat leren betekent…

Laat me je iets vragen.

Waarom lees je een (non-fictie) boek?

De meeste mensen zouden zeggen: “om te leren”.
Ik hoorde ooit Tony Robbins deze vraag beantwoorden.
Hij zei: “Ik lees een boek om… te DOEN!”

En toen begreep ik één van de grootste geheimen van succes.
Je leest een boek niet om “te leren”, je leest een boek om “te doen”.
Je komt niet naar een seminar om “te leren”, je komt naar een seminar om “te doen”.

Dit besef veranderde niet alleen de manier waarop ik boeken lees en seminars bijwoon. Het veranderde ook helemaal de manier waarop ik mijn boeken schrijf en mijn seminars ontwerp.

Als je ooit één van mijn boeken hebt gelezen, dan heb je waarschijnlijk gezien dat elk hoofdstuk met een “doe-opdracht” eindigt.

Als je ooit aan één van mijn seminars hebt deelgenomen, dan kan je niet anders dan de hele tijd dingen hebben “gedaan”.

En toch, doen tijdens een seminar is niet genoeg.
Je moet de inzichten, de informatie en de nieuwe vaardigheden meenemen en ze direct toepassen in je leven en je business.

Het is net als op een ladder klimmen.
Je hebt beide benen nodig om de ladder op te klimmen.

Hetzelfde geldt voor echt leren – je moet leren door te studeren EN door te doen. Niet het één OF het ander.
Je kunt niet leren door alleen maar te doen. En je kunt niet leren door alleen maar te studeren. Dat is net als proberen een ladder op te klimmen met maar één been (en zonder handen…)

Je hebt beide benen nodig.
Bestudeer nieuwe informatie of een nieuwe vaardigheid, en implementeer het dan, vervolgens bestudeer je de volgende stap, en implementeer deze stap. Doe dit consequent en je kan het succes aan het einde niet missen.

Ik weet zeker dat je wel eens hebt gehoord dat succesvolle mensen de kortste tijd hebben tussen een idee en de uitvoering ervan. Hier geldt hetzelfde. De meest succesvolle “leerlingen” laten geen tijd voorbij gaan om toe te passen wat ze leren. Zodra ze iets waardevols leren, proberen ze het uit en passen ze het toe.

En jij?

Als je net uit de Business Bootcamp komt – welke actie ga jij ondernemen?

Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij gaat toepassen en implementeren in de nabije toekomst.
En ik weet zeker dat anderen er wat aan hebben om van je te leren – “o ja, dat is een goed inzicht dat ik ook ga implementeren in mijn business…”

Dus, deel je acties hieronder in het commentaarveld – welke inzichten of welke informatie ga jij in de praktijk brengen in je business in de komende 7 dagen, 14 dagen en 30 dagen?

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

154 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karen Voshol
12 years ago

Wat ik heb geleerd is dat ‘nee’ durven zeggen, niet ‘strafbaar’ is. Na jaren ‘ja’ gezegd te hebben kwam ik om in opdrachten die ik niet af kon maken of zelfs niet alleen kon realiseren.
Het lijkt een luxe probleem, veel opdrachten…wauw, wie wil dat niet!!! Het was geen luxe probleem, maar een regelrechte ramp, want de klanten liepen weg.

Nu heb ik een medewerkster aangenomen en durf ook ‘nee’ te zeggen als dat zo uitkomt. Mijn ‘nee’ is altijd verbonden met een andere optie, of zelfs een verwijzing naar een collega. Zo heb ik een aantal joint ventures opgebouwd en weet je….ik kan m’n werk aan, heb het drukker dan ooit en werk een stuk minder lang, terwijl mijn bankrekening stijgt.

Succes allemaal,
Karen Voshol

Marianne Vanderveen-Kolkena

Goeiemorgen!
Ook allemaal druk bezig om de suggesties van het weekend toe te passen…? Je hebt gelijk, Nisandeh: leren en doen moeten in elkaars verlengde liggen. Leren en doen en daardoor weer leren en vervolgens weer doen.
Kennen jullie dit mooie rijtje…? Onbewust onbekwaam – bewust onbekwaam – bewust bekwaam – onbewust bekwaam.
In de eerste fase weet je niet wat je niet weet en dus denk je dat je alles weet. Wanneer je je realiseert dat je kennis en vaardigheden mist en je gaat het leerproces in, heb je een heel belangrijke stap gezet. Je bent je ervan bewust dat je op sommige punten onbekwaam bent en dat is een voorwaarde om te leren. Als je zaken hebt geleerd en je gaat ze toepassen, voelen ze in het begin ongemakkelijk (out of the comfort zone!). Je bent je er heel erg van bewust dat je nieuwe vaardigheden aan het toepassen bent. Naarmate je dat vaker doet, gaan ze tot je persoonlijke bagage behoren. Je internaliseert de nieuwe kennis en hebt niet meer door hoe normaal het voor je is om iets op een bepaalde, goede, deskundige manier te doen. Je bent je niet meer zo bewust van je (niveau van) bekwaamheid.
Altijd kom je echter ook weer iets tegen waar je vaardigheden mist (the weakest link in the chain); je bent weer bewust onbekwaam en doorloopt vervolgens weer de fases die erop volgen. Fase 1 is dus het gevaarlijkst: daar zul je zelf de mist mee ingaan en als je met cliënten werkt, kunnen zij er gemakkelijk de dupe van worden, zeker in mijn werkveld, de gezondheidszorg.
Ik heb het afgelopen weekend heel wat ‘bewust onbekwaam’-ervaringen opgedaan, dus nu is het werken geblazen!
Het begon met een geweldig inspirerend bericht: ik ben genomineerd voor de Borstvoedingsprijs 2010! Yeah! Die wordt eenmaal per twee jaar op het nationale borstvoedingscongres uitgereikt aan iemand die een substantiële bijdrage heeft geleverd (en levert en hopelijk blijft leveren!) aan borstvoeding in Nederland. Helaas is de stempagina nog niet online. Ik zal later deze week nog een keer posten hier en misschien willen jullie dan je stem op mij uitbrengen…?
Een goed begin (in een mensenleven) is (meer dan) het halve werk! Dat is mijn doel en nog meer dan eerder zal dat vanaf nu op concrete wijze mijn focus zijn. Dank, Nisandeh, voor alle tips tot dusver. I can feel the vibe!
Bye,
Marianne (sinds zondagavond met twitteraccount… hahaha! @bvcpantarhei)

Carla van den Bos
12 years ago

Zondagmiddag tijdens het Business Bootcamp heb ik al met 3 andere vrouwen uit Wageningen afgesproken dat we samen gaan kijken hoe we verder gaan met de dingen uit het Business Bootcamp. Volgende week woensdag gaan we kijken hoe we het kunnen toepassen in onze bedrijven. Ik kijk daar naar uit.
In de tussentijd me meer focussen, een lange termijn doel en marketingdoelen stellen.
Ik ben nog steeds enorm enthousiast.

Koen Snoek
8 years ago

1. de mensen die ik heb ontmoet een email sturen
2. alle aantekeningen dagelijks nalezen
3. een plan maken wanneer ik wat ga implementeren
4. het doen van deze dingen

Sella
12 years ago

Wat heb ik GELEERD:
1) FOCUS! Uit onderzoek blijkt dat mensen elke 11 minuten onderbroken worden en dan weer zo’n 25 minuten nodig hebben om zich weer te verdiepen in hun werk. Herkenbaar, ik laat me zelfs met plezier af leiden door e-mails als ik bezig ben met iets dat ik lastig vind.

2) GETTING OUT OF YOUR COMFORT ZONE! Als we eerlijk zijn, zijn velen van ons erg goed in het vermijden van ongemak (inclusief het verzinnen van allerlei smoesjes). Het leidt echter tot middelmatigheid. SUCCES ligt buiten je comfort zone.

3) MARKETING hoort bij ondernemen. Ik vond het altijd vreselijk dat ‘leuren’. Tijdens de Business Bootcamp zag ik dat marketing leuk te maken is. Eigenlijk ben ik geen coach, maar een marketeer in coaching. Een complete omslag in mijn denken en ik krijg er lol in!

4) LEREN heeft geen zin als je er niks mee DOET. Dus dat vraagt om actie!

Dit ga ik DOEN:

FOCUS:
Op de foto boven dit blog sta ik (bij de tekst: Als je net uit de Business Bootcamp komt – welke actie ga jij ondernemen?), met dat gele briefje op mijn schoot. Niet echt zichtbaar hè? Ik niet en mijn tekst niet. Daarom ligt mijn focus nu op het vergroten van de zichtbaarheid van mijn bedrijf Sella’Vie (en het verkleinen van de zichtbaarheid van mijn inkomende e-mails).

OUT OF MY COMFORT ZONE FOR SUCCES:
Geheel buiten mijn comfort zone ga ik mijn zichtbaarheid vergroten: bedrijven benaderen om mijn dienst onder de aandacht te brengen, persberichten plaatsen en gaan bloggen.
Sinds gisteren zit Sella_Vie ook op Twitter.

MARKETING: Weet je wat op dat gele briefje van die foto staat? “Ik ZOEK bedrijven die hun zwangere werkneemsters willen laten coachen door mij (voor minder verzuim, meer loyaliteit of gewoon als goed werkgeverschap)”.

Jos Verheijden
12 years ago

Als je de definitie van DOEN bekijkt dan weet je wat moet doen:

Direct
Onmiddelijk
En
Nu

Groetjes,
Jos Verheijden

Finn Sesay
12 years ago

En gedaan en doen:
* Nieuw Blog geschreven
* Uitnodgingen voor mijn pilot/seminar Interculturele Communocatie gemaild, gebeld, gedaan
* Intervisie weer oppakken
* Video van seminar op puter gezet en naar collega gestuurd
* Emails beantwoord
* Contact opgenomen met mensen die mij inspireren en een goed geveol geven om door deze moeilijke perdiode heen te komen
* Heel bewust genoten van alle warmte en vriendschap van collega’s en deelnemers bij het Business Bootcamp
* … er zijn zoveel kleine en grote dingetjes die ik gedaan heb maar dit is een greep uit de recente acties.
Finn Sesay

Debbie de Jong
Debbie de Jong
12 years ago

Hoi Marijke,

Leuk dat je reageert op mijn stukje en van mij een duim voor die van jou. Mooi dat je dat schrijft want het zet mij ook weer aan het denken. Vooral je laatste zin “ik doe veel dingen op mijn eigen manier, in mijn eigen tempo en als ik eraan toe ben” Dit vind ik een hele mooie eye opener voor mijzelf dus dank je wel daarvoor.

Ik zou het leuk vinden om je blog te lezen, waar kan ik die vinden?

Kees van der Waal
12 years ago

Eerste inzicht is dat de Business Bootcamp verbindt: ik vond mijn neef die ik 20? jaar niet heb gezien… alsof ons laatste contact gisteren was

Tweede inzicht is dat de Business Bootcamp verbindt: ik was ontroerd toen ik ontdekte dat 5 van mijn vrienden & kennissen (inclusief neef) zich willen ontwikkelen tot conscious millionair door het volgen van de Master Entrpreneur en de Financial Freedom Intensive. Hoe hun maar ook mijn wereld daardoor gaat veranderen!!

Derde inzicht is dat de Business Bootcamp verbindt: zelfs achter in de zaal werd ik gespot door wat wel eens de liefde van mijn leven zou kunnen worden! Daarom: assisteren 😉

Enjoy! Kees

Debbie de Jong
Debbie de Jong
12 years ago

Getting out of mij comfortzone en het benutten van mogelijkheden.

Ik heb afgelopen weekend ervaren wat Business Bootcamp voor mij heeft gedaan. Ik ben zelf best een introvert persoon en vind het aardig lastig om op nieuwe mensen af te stappen en laat staan iets te gaan vragen. In Business Bootcamp is er iets in me aangeraakt waardoor er een deurtje is geopend en ik makkelijker out of my comfortzone kan komen. Ik kan het niet goed uitleggen en geef daarom een voorbeeld.

Ik was met mijn zoon afgelopen weekend naar een schermwedstrijd in België. Mijn zoon doet aan sabelschermen op wedstrijdniveau. Het was echte Belgische gezelligheid, koffie met eigengemaakte lekkernij, gezellige mensen en een goede sportieve sfeer.
Gedurende de hele dag liep er ook een fotograaf rond die naar mijn inzicht leuke foto’s maakte van de wedstrijden en de sporters.
Nu komt het: wat ik eerder niet zo makkelijk zou doen heb ik dit weekend wel gedaan. Ik stapte op die fotograaf af en vroeg hem of hij die foto’s ergens op een website zou zetten waar ik ze dan zou kunnen bekijken. Hij was bijzonder aardig en gaf mij zijn facebook naam zodat ik de foto’s op zijn facebook kon bekijken. En wat nu zo grappig was…. ik vond het helemaal niet eng, het ging gewoon vanzelf eigenlijk. Even later vertelde ik mijn reisgezel over de foto’s waarop zij vertelde dat ze een leuke foto nodig had van haar zoon voor het sportprogramma op school. Het schoot gelijk door mijn gedachten dat mijn zoon ook in een sportprogramma gaat en een mooi actie-foto daarbij wel heel mooi zou zijn. Ik dus weer naar die fotograaf en heb hem gevraagd of hij een mooie foto kon maken van onze zoons terwijl ze met elkaar een potje aan het schermen waren. Hij heeft toen een heuse sport fotoshoot gemaakt van onze kanjers!

Ik, de bange introvert, die dit soort dingen altijd uit de weg ging en met quasi bescheidenheid de mogelijkheden aan me voorbij liet gaan, ben er op afgestapt. En wat heeft het me opgeleverd: de ontdekking dat ik dit helemaal niet zo moeilijk vind als ik dacht. Naast natuurlijk prachtige foto’s van mijn kind.

Ik ben zo blij dat ik naar Business Bootcamp ben geweest!

Dit wilde ik even met jullie delen.

Debbie

Marijke Faling
Marijke Faling
12 years ago
Reply to  Debbie de Jong

Hallo Debbie,

In Nieuwegein heb ik enorm veel informatie en inzichten opgedaan. Ik ben net weer terug in Italië en begonnen alles hier bovenop mijn heuvel te verwerken. Voordat ik naar Nederland vertrok, had ik een – Amerikaanse – multi-media workshop ‘travel writing’ besteld, die ik ondertussen heb kunnen downloaden en op mijn computers installeren.

Praktische info die ik toe heb gepast: gelijk nadat ik thuis ben gekomen heb ik een eigen internetdomein gereserveerd: affordabletuscany.nl. Het was wel grappig: ik werd ‘s ochtends vroeg wakker en dacht: snel kijken of de naam die ik wil nog beschikbaar is. Ik weet nog niet precies wat ik ermee ga doen, maar wel dàt ik er iets mee ga doen… Totnogtoe had ik als hobby over mijn stukje Toscane geblogd en was er zelfs trots op dat ik daar geen geld mee hoefde te verdienen :-).

Een belangrijk inzicht van tijdens de workshop: dat ik de dingen écht op mijn eigen manier, met mijn eigen timing en tempo moet doen. Eerlijk gezegd dééd ik dat al langer, maar ik schaamde me er vaak een beetje voor en probeerde dat dan te compenseren door me overdreven aan te passen aan wensen en/of eisen van anderen. Het nieuwe inzicht is dus: ik doe veel dingen op mijn eigen manier, in mijn eigen tempo en als ik eraan toe ben. En dat is geweldig.

Walter Jongenelis QC.
12 years ago

Wat ik van de Business Bootcamp heb geleerd is dat ik terug moet naar mijn roots en mijn ideeën bij de start van Applicontrol Controllerservice MKB in de periode van 1996 tot 2000. IK moet terug naar daar waar mijn hart ligt en waar ik heb bewezen een speciale meerwaarde te kunnen brengen, terug naar de begeleiding van startende ondernemers en bestaande ondernemingen om hen te helpen hun dromen voor zover realistisch helpen te verwezenlijken door mijn kennis, vaardigheden en talenten in te zetten op die terreinen die deze startende ondernemers nog missen.

Na een succesvolle periode van begeleiding van kleine bedrijven, kunstenaars, winkels en diverse ZZP ben ik mij gaan richten op het grote geld in de interimwereld voor klanten als ING, Woningbouwcorporaties en grote schoolorganisaties. Ook hierin was ik vrij succesvol tot de interimmarkt volledig in elkaar klapte op dat hoge segment. Nu weet ik door de Bootcamp en de vele leuke interessante mensen die ik heb ontmoet en die graag met mij willen samenwerken dat ik de keuze van mijn hart moet volgen en terug moet naar de basis.

Bedankt Nisandeh en alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt en mij dit inzicht hebben bijgebracht.

Pim de Rooij
12 years ago

Ondernomen acties:

1. Na het weekend heb ik direct contact opgenomen met DE ALLER GROOTSTE EXPERT op mijn vakgebied TER WERELD! Nu heb ik naast mijn eigen werk een extra baan genomen, zodat ik in februari naar Amerika kan om EEN MAAND LANG één-op-één van hem te mogen leren, zodat ik zelf DE EXPERT in Nederland kan worden.

2. Ik ben direct uit mijn COMFORT ZONE gestapt en heb drie afspraken staan met bedrijven voor potentiële samenwerking.

3. Deze samenwerking zal zorgen voor een WAARDE VERHOGING van mijn product, waardoor ik een hogere prijs kan gaan vragen.

4. Ik sta nu VIER KEER PER WEEK om 06:00u op om te gaan HARDLOPEN. Mijn doel is over twee maanden een halve MARATHON te lopen. Ik voel me nu al sterker dan ooit tevoren!

5. Ook heb ik mij ingeschreven voor de MASTER ENTREPRENEUR eind oktober en ga ik tevens naar de ELEMENTS OF SUCCES seminar op 2 oktober!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!THUMBS UP 🙂 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Linda Futa- van Goch
Linda Futa- van Goch
12 years ago

Geraakt door de titel: ‘je hebt twee benen nodig’…’
opende ik de mail en las; het gaat niet om lezen maar om DOEN!

De eerste gedachte was, dat doe ik niet genoeg… maar tegelijkertijd realiseerde ik mij, WEL WAAR , dat doe ik wel

Sinds februari na de Business Bootcamp heb ik
– een film van mijn werk gemaakt
– ben gaan twittere
– LinkedIn
– vragen om hulp
– zakelijke veranderingen zoals: prijs omhoog en vooraf factureren

Voor alle nieuwe Business Bootcampers: blijf stap voor stap doen, ik deed het niet ik bleef kijken naar wat ik nog niet heb gedaan en de energie zakt

Blijf kijken naar de stappen die je wel zet ( ik praat nu tegen mezelf hoor)

Ik was het een beetje kwijt, ‘op twee benen zet me weer op het pad’ bedankt

Oh ja een duimpje helpt wel hoor de inspiratie van een training kan ik wel weer gebruiken
Nieuwsgierig naar de film? kijk op mijn site openogen.com

Edwin Glaser
12 years ago

Hoi Linda,

Als ik wat extra tijd heb, dan lees ik de geposte blogs met wat meer aandacht en ga ik naar de website van die persoon toe. En ik moet zeggen: petje af hoor. Jou verhaal en je acties die ondernomen hebt! We zouden Nisandeh kunnen vragen of er een blog gemaakt kan worden waarin we een minute-of-fame zogezegd kunnen maken met een upload van een eigen filmpje / slide show etc aangaande de power in business of andere acties die je genomen hebt e.d. na het bezoek van een Business Bootcamp en of curssussen, en dan doel ik dus niet direct op de promotiefilmpjes voor de Business Bootcamp maar meer op het persoonlijk gewin/producten/services wat daaruit voortvloeide.

Jou verhaal ( promotie film van de open ogen site? ) zou ik daar zeker bij willen zien.
Succes met de promotie van je film en totziens bij een van de komende Open Circles seminars.

Edwin Glaser

Suzan Jong
12 years ago

Ik ben in april dit jaar naar de business bootcamp geweest. Wat een geweldige ervaring vond ik het. Als ik er nog aan terugdenk, krijg ik weer helemaal de energie die ik toen voelde. Een echte BOOSTcamp!

Waar ik het meeste aan heb gehad, is om me te focussen en zoveel mogelijk verstoringen in het werk te voorkomen. Telefoon uit, e-mail 2x per dag behandelen. Als ik dit niet doe, daalt de effectiviteit onmiddellijk. Sinds ik me hiervan bewust ben, raad ik het anderen om me heen ook aan om te focussen en het verschil te ervaren.

Ik kijk uit naar het najaar, wanneer ik de volgende trainingen ga DOEN. Kan niet wachten op de nieuwe handvatten, inzichten en eye-openers die me te wachten staan.

Lianne
Lianne
12 years ago

Doen! Vragen! converseren! (over starten van mijn ideeën, diensten, meerwaarden etc.)
Dat is wat ik vanaf afgelopen maandag dagelijks heb toegepast!
De energie van het weekend blijft, dus ik blijf doorgaan!

Ine Van Hofstraeten
12 years ago

1) Ik ga afspraken maken met mijn bestaande klanten die ik tot nu toe “amper kende”. Ik wil hen tot m’n vrienden maken en hun vertrouwen winnen.

2) Dagelijks een prioriteitenlijstje maken en me niet meer laten afleiden door plots binnenkomende mail. Eerst m’n huidige job afmaken.

3) M’n taken delegeren als ik op vakantie ben. (maar dat heb ik gisteren al gedaan want zit nu op vakantie te genieten met m’n mail en telefoon doorgeschakeld 🙂 )

4) M’n domeinnaam aanvragen

5) Mindset veranderen : Op restaurant gaan en bestellen waar ik echt zin in heb, zonder naar de prijzen te kijken … 😉

en tot slot… Het financial freedom intensive in December volgen…

Ine

Marianne Vanderveen-Kolkena

YES! Allemaal acties ten uitvoer gebracht deze week en de energie is nog steeds niet weg… mijn hoofd zit vol ideeën en goede voornemens.
Het bericht maandagochtend van de nominatie voor de Borstvoedingprijs 2010, was de hele week een prachtige ondersteuning voor alle toch al aanwezige motivatie.
De stempagina is helaas nog steeds niet online; ik ben in gespannen afwachting en wil de link graag met jullie delen als ‘ie er is.
Eén van mijn vele voornemens heb ik net afgerond… eindelijk weer een blog geschreven, iets wat ik na de allereerste aflevering (in januari 2009!) niet meer had gedaan.
Hier is de link: borstvoedingscentrumpantarhei.blogspot.com.

Veel leesplezier en allemaal veel succes met het realiseren van je creatieve plannen!

Fijn weekend, groet,

Marianne Vanderveen-Kolkena,
lactatiekundige IBCLC

Debbie de Jong
Debbie de Jong
12 years ago

Twee punten:

1= FOCUSSEN! En wat was ik bezig zeg! Iedere dag standby, telefoon naast me en mail aan(+ geluid). Natuurlijk werd ik iedere 11 min gestoord door iets, was het geen klant dan wel een van mijn 4 pubers. Shocking was om te horen dat het me dan ongeveer 20 min kost om weer terug te komen in mijn werk op hetzelfde niveau als ik was. Ik de informatie gelijk met het thuisfront gedeeld en toegepast. Het leverde me een efficiënte en rustige werkdag op waarop ik met veel voldoening terug kijk. Nu nog iets aan mijn planning doen, niet te veel in een dag willen proppen.

2= GETTING OUT OF YOUR COMFORT ZONE! Ja en dan heb je het wel tegen een extra-introvert. Voor mij een hele klus. Ik kwam dit weekend ook tot de ontdekking dat ik veilig mijn kop onder het zand stak in mijn veilige cirkeltje. Nou dit weekend ben ik er wel met kracht en energie uitgetrokken hoor. Dansen op mijn stoel, mijn buurvrouw masseren terwijl ik door mijn buurman gemasseerd werd, 10 keer NEE horen op mijn vriendelijke vraag en 10 mensen gehugd. Talking about getting out of my comfortzone.

Nisandeh bedankt voor deze super ervaring. Ik kijk uit naar de training Master Entrepreneur.

O ja, iets wat ik nooit zou vragen (als extra-introvert) maar nu wel ga doen. Stem op mij!! Bij de gedachte alleen al aan het winnen van deze prijs gieren de zenuwen door mijn keel maar IK GA ERVOOR!

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Debbie de Jong

Hoi Debbie,

Goede blog. Jazeker ! Je eerste Thumbs Up heb je van mij!
Gefeliciteerd, nog 14 te gaan! Ben je ook besmet met het Business Bootcamp virus?

Lekker gaan netwerken en vragen om Thumbs Up mag !

Ga vooral door om UIT je comfortzone te geraken.

Groeten,

Edwin Glaser

Foreno
Foreno
12 years ago

Heel inspirerend weekend, met veel inzichten,

Voor mij waren de belangrijkste inzichten dat:

+ Perfectionisme een ziekte is.
+ Where attention goes, Energy flows and result show!!
+ Durven te vragen om iets wat je nodig hebt.

Hiermee ga ik het volgende DOEN:
+ Streven naar exelence en gewoon beginnen en leren van de fouten

+ Mijn aandacht richten op de dingen die ik belangrijk vind en er vervolgens op vertrouwen dat dan ook de resultaten komen

+ @ Nisandah. Wat is het #1 boek over accalerated learning dat ik absoluut moet lezen?

Hartelijke groet, Foreno

Esther Verwoord
Esther Verwoord
12 years ago

Ik kwam als 100% scepticus naar de Business Bootcamp afgelopen weekend. Nou ja, misschien 90%. Want ik begreep wel dat het geen nut had om te blijven als ik niet 100% mee zou doen. En dat deed ik. En dus danste ik op de stoelen, luid klappend en joelend. En hield ik mijn hand op de borst om alles te herhalen wat er van me gevraagd werd. Ik had honger en dorst. En met een knallende koppijn ‘vloog’ ik alsof mijn leven ervan af hing om zoveel mogelijk voor een ander te betekenen.
Om er voor mezelf het maximale uit te halen. Ook al wist ik niet wat dat was en hoe het eruit zag. En óf het wel bestond.

Ik zie er nu enorm naar uit om weer een stap verder te nemen, als ik in oktober de Master Entrepeneur ga volgen!

Een enorme stap voor mij. Zakelijk, en vooral ook persoonlijk.

En dat komt omdat de Business Bootcamp me iets heeft opgeleverd waar ik niet op gerekend had, en onverwachte inzichten zijn altijd de meest krachtigste:
Ik heb de grootste handrem in mijn leven om kunnen keren naar de grootste drijfveer om te slagen!

En het heeft me meer dan alleen maar nieuw elan opgeleverd.
Het heeft me zelfvertrouwen gegeven. En een soort lichtheid van denken. Ik ken mezelf niet meer terug als ik ‘s ochtends wakker word met het besef dat het echt mogelijk is om succesvol te zijn. Ook voor mij! Zodat ik richting kan geven aan mijn leven en dat van mijn gezin. Een verschil kan maken. Bij kan dragen aan een mooiere en betere wereld.

Mijn man is al een hele tijd ziek. Zorgen voor hem en onze 3 kinderen en wachten op betere tijden is wat ik deed de laatste jaren. Ik klaagde alleen maar dat ik nergens aan toe kwam. Dat ik nooit eens mezelf voorop kon stellen. Ik werd daardoor boos op mezelf. Op mijn man, op mijn kinderen, op mezelf.
Mijn vader is in de laatste fase van een ongeneeslijke ziekte beland. Zelfs die situatie zag ik als een handrem. Om van de dingen te genieten. Alles was en werd kommer-en-kwel en het leven werd een kwestie van afzien. Het leven overkwam mij. Dat klinkt overdreven maar zo voelde het. Ik hield het schip drijvende, zo goed als ik kon. Ik deed mijn best en vond dat ik het volste recht had om over mijn lot te klagen. Wie wilde er nou met mij ruilen?

Als dat nou allemaal anders was, zou ik er dan wel iets van maken?
Nee dus.

Het Business Bootcamp heeft mij op het spoor gezet om dit allemaal om te keren.
Ik besefte na het weekend ineens dat ik verantwoordelijkheid moet nemen. Juist nu. Om te ontdekken wat mijn maximale potentieel is. Niet langer wachten. Ik mág het niet alleen nu, ik moét het ook. Ik eis het zelfs van mezelf. Niet meer de situatie of anderen de schuld geven. Wat een vreselijke gewoonte is dat trouwens! Over handremmen gesproken!

Ik stel mezelf niet langer meer op als slachtoffer van mijn situatie en dát voelt nog het beste van allemaal. Het heeft zelfs mijn relatie gered. Ik sta niet meer tegenover mijn man. Ik leg de verantwoordelijkheid voor ons geluk niet meer in zijn schoot. En dat is echt ‘more than I bargained for’ toen ik me opgaf om eens een kijkje te gaan nemen bij Business Bootcamp.

Ongelofelijk bedankt Nisandeh. En ja, gek genoeg heb ik ook de behoefte om mezelf te bedanken dit keer. Ik ga de grens over, die ik mezelf onbewust altijd heb opgelegd. Ik ga doen waar ik voor sta.
WOW! Dat het zo simpel is!

Kees van der Waal
12 years ago

Wow Esther,
dank voor je open eerlijkheid.

Dat is wat alle mensen doen en vaak hebben ze er net als jij heel veel goede redenen voor! Dapper dat je dat patroon nu doorbreekt!

Geweldig dat je jezelf, door deze bootcamp, nieuwe kansen geeft die niet van omstandigheden afhangen. Bijzonder knap en moedig om aan te gaan wat op je pad komt en daar samen met je man iets moois van te maken.

live and love all of life is mijn motto, ik wens het jou van harte!

vriendelijke groet,
Kees

Maarten Smit
12 years ago

Al jaren wacht ik tot iets goeds voorbij komt…………. niet dus.

De opportunity gegrepen van Financial Freedom en nog vouchers gewonnen ook.
I wanted it so desperately as breathe under water!!!

Na de Business Bootcamp ben ik gaan DOEN, als eerste het boek Leef Lekker van Nisandeh, intensief lezen en de opdrachten DOEN.
Vervolgens een website gestart en een account geopend om mijn foto’s te gaan verkopen. Wow whattah flow!
Niet meer wachten tot het perfect is maar DOEN.
Cut the Crap, grow up, DO something.

Dat was week 1, waarin verder op LinkedIn en Twitter en Facebook de Business Bootcampers werden gekoesterd, afspraken gemaakt en bijeenkomsten gepland en telkens weer terug naar die kostbare aantekeningen.

Week 2 zal staan in het teken van Marketing and Sales want daar heb ik nog geen enkele kaassoort van gegeten.
Spannend want nieuw. Hoe ga ik dat inzetten voor mijn passive income want dat is prioriteit nummer 1.

NIsandeh, dank voor het gulle delen.

Ron van der Vlist
12 years ago

‘The hits just keep on runnin’
Focus: ben een studiedag voor onderwijs-professionals aan het voobereidn voor a.s. vrijdag….enne het roer gaat om!! Veel doen & interactie, het past me als een jas!! Heb nog nooit met zoveel enthousiasme voorbereid!! Enne Nisandeh, ik heb je eye opener erin gegooid over ‘your favorite actor’ ……ik ben benieuwd….
‘the hits just keep on runnig’: het lijkt wel of mijn hoofd compleet open staat…de ideeen bliven maar komen…..

Tom Zoethout
12 years ago

Je hebt zoveel ideeën na een Business Bootcamp of training van Nisandeh, dat focus en dingen afmaken zo ontzettend belangrijk zijn.
Ik ben veel bezig met het creëren van passieve inkomensstromen, maar je plukt pas de vruchten als het af is en gekocht kan worden! Dus qua prioriteitstelling: het belangrijkste eerst en afmaken.
Ook als het nog niet excellent is of remarkable: afmaken en lanceren, om zo snel mogelijk ‘fouten’ te maken en hier van te leren en dóór te gaan: GET IN LINE and STAY IN LINE!

Marijke Faling
Marijke Faling
12 years ago

Hallo Debbie,
Vanochtend kwam ik mijn eigen stukje plaatsen, maar wilde òòk op jou reageren. alleen stond ineens alleen mijn eigen reactie er en las ik dat het eerst moest worden goedgekeurd door de moderator. Ik was het afgelopen weekend in Nieuwegein, maar ben hier op het blog nieuw. Heb ook nog geen avatar, die binnenkort wel gaat komen.

Wat jij beschrijft herkende ik heel goed. Ik ben zelf niet écht introvert, maar heb wel vaak het gevoel dat ik alleen maar dingen ‘mag’ zeggen of erom vragen als ik zeker weet dat iemand anders er òòk iets aan heeft… En hoewel ik weet dat dat eigenlijk geen goed uitgangspunt is, vind ik het toch vaak moeilijk om spontaan om iets te vragen wat ik zelf graag wil, zonder eerst te wikken en wegen of het niet onbescheiden is. Terwijl veel mensen het juist enorm leuk vonden om iets voor een ander te doen.

Zelf heb ik ook gemerkt dat ik door het weekend iets meer moed heb gekregen om op dingen af te gaan waarvan ik anders dacht: maar dat is helemaal niet nodig… En ik ben van plan om te zorgen dat het dit keer niet gelijk weer wegebt.

Ik ga even in het pakje success cards uit Nieuwegein kijken of daar een passende tip in staat. En anders schrijf ik zelf een nieuwe kaart :-).

Mij heeft het bijenkorfspel enorm geholpen om te beseffen dat mensen graag helpen als ze dat kunnen en weten wat je graag wilt. Ik heb 15 kaartjes ontvangen van mensen die mij niet eens kenden, en nadat ik een lastige vraag had gesteld.

ciao,
Marijke

Annet Rogier
12 years ago

De day after: ACTIE

1.De berg gekregen visitekaartjes checken en ordenen. Wie hoorde bij wat en wat voor indruk maakten ze op me.
2.Maandag: Even zinvol niks doen . Na een wandeling in de zon en een goeie espresso is alles bezonken: wie is er nu blijven hangen?Bij wie voel ik de enerige stromen.Wanneer verschijnt die grijs op mijn gezicht? Dié mensen gemaild en meteen lunchafspraak gepland.
3. Een groot paneel van zolder gehaald. en naast mijn buro gezet. , vol met alles dat ik graag wil zien, ervaren en beleven . tussendoor teksten van o.a Nisandeh die me het meest aanspraken , foto van toen ik klein was en nog wel heeeel groot dacht. Losse vellen vastgemaakt met rode paperclips.(;-)remember the red paperclip story?
4. Paar mensen blij gemaakt: Actie ondernomen, mails vestuurd om de aanvragen voor samenwerking /hulp uit het Beehyve spel concreet te maken.
5. Na 2 tweets twitter uitgezet.
en dan: tromgeroffel:……..
6. Twee ‘ hele groten ‘gebeld waar ik voor de Business Bootcamp nog steeds niet het lef voor had. Het ging me erg makkelijk af;-)
ps; vlak na dit telefoongesprek word ik gebeld door iemand ( het is nog net niet sinterklaas) waar ik in mijn stoutste dromen nog niet op durfde hopen. What can I say. Good energy attracts….

There s a lot more to do but this was is for today.

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Annet Rogier

Hoi Annet Rogier,
Thumbs Up voor jou en je site. ( wel even aan je blog tabblad werken en de benaming van de html files ).
Goed gelukt hoor deze WordPress site!

Succes met je gezondheids site.

Edwin Glaser

Alix Adams
Alix Adams
12 years ago

Wakker worden?
Moeite met slapen, is more like it!
Things DONE sinds het weekend
– mn .com naam met aanpassing geregisteerd.DONE
-de namen van mn kinderen geregisteerd.DONE
-slapende geldzaken onder de loep genomen.DONE
– 4 lunch afspraken met inspirators.DONE
-elke ochtend vrolijk de declaration rond getoeterd.DONE
-3x uirt eten om met vrienden het weekend door te praten.DONE
-telefoon uit en mail beantwoorden.DONE
– met de contacten van het weekend afspraken gemaakt.DONE
-de vraag vn het beehive spel aan mn netwerk gesteld.DONE
-echte heldere vragen gemaakt.DONE
-elke dag een uur gewandeld met de telefoon uit.DONE
-wandelen werd huppelen met een big smile.DONE

Ik barst van de energie, mn hoofd en comfortzone zijn flink door elkaar geschud.
Maar het fijnste vind ik dat ik door het beehivespel en het weekend weer bij de kern van mn droom én de vervulling ervan ben gekomen. Tijdens het weekend zag ik wat ik fout had gedaan en vooral, wat ik had nagelaten om te doen. Daardoor was ik moedeloos geworden en had het naar de achtergrond geschoven.Het ontroerde me diep toen ik de kaartjes van het beehive spel terug kreeg.
Dus vandaag ga ik alle tips en contacten benaderen. Mn volgende post hoeft maar 1 item te bevatten.
-producent gevonden.DONE
Ik hou jullie de hoogte,
Alix

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Alix Adams

Hoi Alix,

Nou jij bent zeker WAKKER . Veel gedaan zeg! Complimenten en een Thumbs Up!

Edwin Glaser

Tania Keijer
12 years ago
Reply to  Alix Adams

Hi Alix, wow, you really did all those things in just a few days? Very very proud of you. Inspiring spirits like yours is what we need. Great !

Linda Futa van Goch
12 years ago
Reply to  Tania Keijer

Hoi Tania, eerst prachtig te lezen van de Business Bootcamp van je man

En ik heb een vraag, ik hoop dat je die kan beantwoorden: hoe krijg je je foto bij een comment, bij mij komt zo’n bacterie hihihi maar mijn foto zou leuker zijn.

kan jij mij dat vertellen?

alvast bedankt

Tania Keijer
12 years ago

Hoi Linda,
Edwin heeft je vraag al beantwoord, super. Laat even weten wanneer het niet lukt, maar het is niet moeilijk, het wijst zich vanzelf.
Succes en je hebt je eerste duim alvast te pakken!

Edwin Glaser
12 years ago

Linda, voor een mooi plaatje ga je naar http://www.gravatar.com en registreer je daar. Je kan dan per email adres voor alle wordpress sites automatische je mooie gezicht laten zien !

Edwin Glaser

Rani Goederee
Rani Goederee
12 years ago
Reply to  Alix Adams

Hai Alix,

Zit hier met wat waterige ogen je comment te lezen, ik ben zo blij voor je! Ik spreek je snel.

Groetjes,
Rani

Carel Weijand
12 years ago

Zo, en nu eerst een bakkie koffie!
Dat geeft me net die 10 minuutjes de tijd om nog eens even over de informatie van het afgelopen weekend te gaan: 10 – 24 – 7!

Daarna een eierwekker uur aan de slag met m’n LinkedIn profiel. Ik durf Nisandeh niet eens een uitnodiging te sturen met deze ‘cv’.
🙂

Duim voor me, mensen, dan doe ik het voor jullie!

groet,
Carel

Lisette
12 years ago
Reply to  Carel Weijand

Hallo Carel,

Heel herkenbaar wat je schrijft. Moest er ook meteen om lachen.

Ik wilde namelijk ook eerst mijn LinkedIn profiel gaan aanpassen voordat ik Nisandeh ging uitnodigen, perfectionist als ik ben… Toen dacht ik aan het zinnetje: ‘Grow up!’, trad uit mijn comfort zone en nodigde hem uit. Hij heeft gewoon geaccepteerd, dus niets aan het handje! :-).

Succes!

Groetjes,
Lisette

Wilfred Repko
Wilfred Repko
12 years ago

Niet wachten tot alles klaar is, maar beginnen met wat je hebt. Dat heb ik nu gedaan, maar een inzicht van afgelopen zondag heeft me wel geholpen een echt begin te maken aan de Wensenmakelaar.

Het voelt nu wel als met de billen bloot. Iedereen ziet nu wat ik aan het doen ben. Het voelt des te ongemakkelijker als m’n idee niet wil gaan lopen zoals ik het in gedachten heb.

Ik hoor graag wat van jullie reacties of je eigen wensen en je stappenplan om die te realiseren op mijn site. (klik maar op m’n foto, dan kom je er)

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Wilfred Repko

Hoi Wilfred,

Wat een leuk initiatief, wensenmakelaar. Het idee van iets voor elkaar doen tegen “punten” of “Credits” zonder betalingen bestaat natuurlijk al een tijdje, maar jou blog giet het in een nieuw jasje: via blog. Kan jij je foto op http://www.gravatar.com nog even registreren ( met het emial adres dat je in deze blog hebt gebruikt ) dan zien de mensen je ( ipv die aardappel hoofd! ).

Succes met je blog!

Edwin Glaser

Daphne Viguurs
Daphne Viguurs
12 years ago

Hallo allemaal,

Ik heb een aantal punten waarop ik focus:

1. Ik stel mijn doelen en blijf op mijn pad.

2. Ik blijf positief, het affirmeren zat al in mijn bloed dankzij Marinus Knoope, die met zijn creatiespiraal een mooi stappenplan beschrijft om van wens naar werkelijkheid te komen.

3. Ik verspreid wat ik geleerd heb aan mijn leerlingen op school, dit om drie redenen:
– Hen bij te brengen wat nodig is om een succesvolle onderneming en dus leven te hebben (ik geef economie en handel & administratie)
– De wijze lessen van Nisandeh te herhalen zodat ze ook in mijn leven zullen integreren
– De manier waarop Nisandeh ons inspireerde past helemaal bij mij, dus op school pas ik technieken toe die ik zag en je raad al wat de reacties van mijn leerlingen waren:

* leuk, gezellig, anders, apart, weer eens wat anders dan normale lessen, en zo nog veel meer complimenten.

Maar toen ik na al de complimenten zwaar enthousiast was en hardop HIGH FIVE riep, keek de hele klas me verbijsterd aan en ik zag ze denken: ” die spoort echt niet!”

Maar ik heb geduld en blijf positief, de school waar Nisandeh naar refereerde komt er en ik zal daar bij zijn!

Groeten,

Daphne Viguurs

Alix Adams
Alix Adams
12 years ago
Reply to  Daphne Viguurs

Daphne keep up the good work!
We hebben mensen als jou nodig in het onderwijs. De leerlingen én de ouders.
Mijn duim heb je.
groet Alix

Anouk Plantinga
Anouk Plantinga
11 years ago

Ik ben net geweest in november. Gaaf!

Maandagmorgen meteen alle mails verstuurd i.v.m. het bijenkorfspel.
En toen aan de slag gegaan met het voor elkaar krijgen dat ik a.s. weekend naar de Financial Freedom Intensive kan en dat is gelukt!

Verder heb ik besloten alle energie in te zetten op het boek dat ik in november schreef en dat zo voor me is gaan leven, dat de personages bijna bij me aan tafel zaten en ik filmbeelden ging zien. In de Business Bootcamp heb ik besloten daar werk van te gaan maken en er inderdaad voor te zorgen dat die film er komt!
Ik ben nu bezig met het herschrijven van de eerste 30 pagina´s zodat het opgestuurd kan worden.

Ik wilde een corrigeerbedrijfje beginnen, maar de afgelopen dagen ben ik me gaan realiseren dat ik daar nog een aantal dingen voor nodig heb. Voornamelijk kennis over hoe je zo effectief mogelijk teksten kunt corrigeren. Dat ga ik onderzoeken.

Ook op prive-gebied komt er een verschuiving. Ik ben het waard mijn leven precies zo te leiden als ik dat wil en daar heb ik een paar stappen voor te zetten. Dat vind ik heel spannend, maar ik word aan alle kanten gesteund en ik ga het DOEN!

Ik maak heel wat missers en merk dat ik ervan leer en steeds meer uitkijk naar die uitglijers. Hoe meer ik leer, hoe sneller ik mijn doel behaal.

Over een half jaar ziet mijn leven er op alle fronten totaal anders uit en ben ik het stralende middelpunt ervan! Dat is mijn doel en mijn focus.

Monique Appels
12 years ago

Net als de vorige seminars “Business IQ” en “Master Networker” stond ik na afloop te stuiteren van energie. Ik was niet moe of nou ja, een beetje dan. Maar ik ben er meer dan ooit van overtuigd dat ik meer kan halen uit mijn bedrijf dan dat ik tot nu toe gedaan heb. Het is niet moelijk, je hoeft er niet voor te leren. Je moet het gewoon DOEN!

Marijke Willems
8 years ago

Ook voor mij was dit een belangrijk inzicht. Ik keer heel veel en makkelijk en volg talloze opleidingen, ik verzamel allemaal kenia om er later wat mee te gaan doen. Ik moet gaan doen, implementeren. Ik ben begonnen met een aantal blogs te schrijven zodat ik een poosje vooruit kan.

Ik probeer zaken niet meer uit te stellen maar direct in te plannen. Door te leren en toe te passen beklijft het pas echt. Bedankt voor dit inzicht.

Marianne Vanderveen-Kolkena

Hoe was het nou ook alweer…? “Get out of the comfort zone!” Dat heb ik gedaan. Deze week heb ik uitgebreid bij mijn netwerken onder de aandacht gebracht dat ik ben genomineerd voor de Nederlandse Borstvoedingprijs 2010. Daar kwam ook het spel van negen keer ‘nee’ en één keer ‘ja’ weer in beeld, want naast de positieve reacties op mijn vraag of mensen hun stem op mij wilden uitbrengen als ze mijn doelen ondersteunen, kwamen er ook diverse reacties van mensen die afkeurend stonden tegenover mijn netwerk-activiteiten en de promotie van mijn plannen. Het was gemakkelijker dan anders om die negatieve reacties naast me neer te leggen en te denken: “Oh, dat is één van de ‘nee’s’; what the heck, I’ll do it anyway.” Ik was er niet eens door van slag en heb deze reacties op een positieve toon beantwoord. De meest negatieve kreeg als reactie van mij: “Vooral deleten, als mijn mail je niet aanspreekt, en verder geen energie in steken! :-)” Compleet met smiley, dus, en het voelde goed om er vrolijk onder te blijven. Ik heb er zelf ook geen energie aan laten weglekken en voel me nog steeds erg bruisend! hahaha
Oh, en voor wie het interessant vindt… dit is de link: borstvoedingblijft.nl/stemmen.html . Ik zal de steun aanwenden voor het realiseren van mijn doelen! Dank, voor wie mij een duwtje in de rug wil geven!

Groet,

Marianne

Marijke Faling
Marijke Faling
12 years ago

Marianne,

Wat een geweldige eye-opener. Zelf had ik ‘om iets vragen’ niet in verband gebracht met mijn comfort zone omdat ik zo weinig mogelijk dingen voor mezelf vraag…

Snapte bij het spel van ‘9 op de 10 keer nee’ al niet goed waarom het spel me in feite koud liet… Maar heb, vooral ook dankzij jouw bijdrage, bedacht dat dat logisch is omdat ik zelden ergens om vraag en zo dus weinig risico loop dat mensen weigeren :-).. Of hoogstens – schoorvoetend – om dingen die ik écht heel hard nodig heb, maar bijna nooit om iets wat ik alleen maar graag zou willen…

hartelijke groet,
Marijke

Pim de Rooij
12 years ago

Ha Marianne!

Heb je kort gesproken tijdens de pauze in het Business Bootcamp weekend.
Geweldig dat je direct actie hebt ondernomen!!
Succes!!

Hartelijke groet,
Pim de Rooij

Jennet
Jennet
12 years ago

Ik heb in april de Business Bootcamp gevolgd en het allerbelangrijkste dat ik geleerd heb is focussen.

En om op de beginvraag terug te komen:
Een boek lezen en cursussen volgen bieden me kennis die ik vervolgens in de praktijk kan brengen. Maar nog leuker is het dat je hierdoor in de gelegenheid wordt gesteld om kennis te DELEN!
Niets zo leuk als iets waarover je enthousiast bent en waar je de vruchten van plukt door te geven aan anderen.

Yvonne Kroon
12 years ago

Hoi!

Wat een energie! Alleen al door het lezen van jullie commentaren, komt die opwinding van afgelopen weekend weer terug. Oké, het niveau van het dansen op de stoelen, is nog niet gehaald. Maar de high five en knuffel; moeiteloos!

Ik heb de bijenkorf-vraag opnieuw gesteld aan de mensen van wie ik, dankzij m’n werkbij(!), het kaartje had gekregen . Het was niet eenvoudig om daarna weer een selectie te maken,. De laatste vier die over zijn…ik krijg het idee dat ze al vrienden beginnen te wordenEen keuze uit deze vier maken wordt dan wel erg ingewikkeld, maar vrienden kunnen dat hebben.

Als LinkedIn-dwergje stel ik, ook aan reuzen, de vraag waarom ze met me willen linken. Dat levert zoveel kwalitatief betere en mooiere contacten op.

Van de geplande acties de afgelopen vijf dagen heb ik er één niet volledig gehaald. Die was een maatje te groot voor de gereserveerde tijd.

Stof voor mijn zelf-gerestaureerde stoel heb ik vier keer opnieuw geknipt en nu is het wel goed. Fouten maken, fouten maken en nog meer…; het wordt een soort van leuk.

Nu de acties duidelijk zijn en ik me niet meer druk maak om de rest, is er meer aandacht voor m’n lichaam en geest en die reageren zeer verheugd!

Succes met de acties die je onderneemt en veel plezier met het vieren van je successen!

Hartelijk groet.
Yvonne

Debbie de Jong
Debbie de Jong
12 years ago

Edwin bedankt voor je tip over de foto, ik zat ook met die vraag. En gelukkig heel simpel, ik sta al in beeld.

Linda bedankt voor het stellen van de vraag.

Groeten
Debbie

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Debbie de Jong

Hoi Debbie,
Ik was reeds op je site gaan zoeken hoe je eruit ziet. Je ziet er net zo jong en vrolijk uit op je gravatar als je dat je website gemaakt is. Wat een leuke en vrolijke website. Heel toepasselijk voor je doelgroep. Mooi hoor!
Edwin

Debbie de Jong
Debbie de Jong
12 years ago

Hoi Nicole,

Leuk stukje, je krijgt van mij een duim.

Ja, wat een geweldig weekend hè.

Succes met je eigen Business!

Groetjes,
Debbie

Wilma Meuwissen
12 years ago

VOOR Busienss Bootcamp NA
* de “to do list ” is de afgelopen week is “full booked” geweest
de agenda nog vol gepland van VOOR Business Bootcamp en NA
* Focus en in een dag gebeuren super mooie dingen
* Stel vragen : Ontvang het onverwachte, afgelopen dinsdag te horen gekregen dat het huis waar we nu in wonen verkocht is , op naar een nieuwe levensfase
* Share: heerlijk met vrienden gedineerd bij restaurant-loc23.nl te Zevenbergen, ver weg van mijn eigen woonplek en alleen maar besteld wat ik erg lekker vondt! De Chef had zijn talent geheel in de creatie gelegd waarmee hij de smaakpapillen van ons allemaal omgetoverd heeft naar vaker zo lekker eten! Net zoals Nisandeh mij weer heeft ge- upgrade!
* OUT off the comfort zone! reageren op de mooie dingen die ik lees , en dit ook schrijvend onder woorden brengen
* DANKBAAR dat ik zoveel krachtige mensen bij elkaar heb gezien! en Nisandeh met vreugde op mijn lijst van inspitator mag zetten

Floortje
12 years ago

Zo, evenals de eerste nacht, droom ik al dagen over zwemmen in een grote zee (waar ineens een afgeschermd zwembad blijkt te zijn, waar mensen op me wachten) dat ik ga verhuizen of dat ik contracten sluit met allerlei mensen.

Dus de Business Bootcamp heeft ook onbewust zijn sporen achtergelasten.

En vandaag meldde zich de eerste clienten!
Kan geen toeval zijn.

Bedankt!

Jacomien Ilbrink
12 years ago

Mijn meest waardevolle inzicht was nu mijn energie te gaan richten op het tot stand brengen van wat ik werkelijk wil en mij niet meer te laten beperken door zelf opgelegde beperkingen.

Het is niet zozeer dat mijn mindset t.o.v. geld veranderd is, maar mijn mindset t.o.v. playing by the rules door mijn eigen, starre invulling van hoe het hoort los te laten en open te staan voor inzichten van anderen. Ik was er toch zo van overtuigd, dat ik wel wist hoe het moest! Herkenbaar? Vooral de spelletjes en de interacties met anderen hebben mij hierbij geholpen en ik dank een ieder voor hun, al dan niet bewuste bijdrage!

Martine Verweij
8 years ago

Ik ben iedere dag heerlijk aan het implementeren. Ik begrijp niet waarom sommigen het niet lukt om te implementeren. Het is zo MAKKELIJK. Gewoon DOEN. En als je niet weet hoe -> GOOGLE. Je vindt ALLES op google.

De afgelopen dagen heb ik mijn Facebook, LinkedIn en Twitter verbeterd met de lessen van Nisandeh en handleidingen van het internet.

Laat je vooral NIET afschrikken door techniek. In feite heeft het verbeteren of starten van je social media platforms NIETS met techniek te maken. Met een handleiding van het internet is het gewoon een stap-voor-stap wandeling. Je hoeft geen schroevendraaier, hamer of spijkers te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is je ogen, je handen en je hersenen. ‘Kind kan de was doen.’

Als je hulp nodig hebt met de zgn. ‘techniek’, dan wil ik je graag helpen.

Karin
Karin
12 years ago

Marianne, je krijgt van mij een duim hoor! Ik heb je gesproken tijdens de Business Bootcamp en je was heel enthousiast over je werk als borstvoedingsdeskundige, ondanks dat het meer zou moeten opleveren. Je bent goed bezig!
En natuurlijk zal ik ook mijn stem op je uitbrengen voor je nominatie.

Tjark van Dijk
12 years ago

Tijdens de Business Bootcamp deed ik mee aan het Bheeive spel. Fantastisch om een business vraag voor te leggen aan een enorme groep ondernemers. En waanzinnig om aan mee te doen !

Hieruit is een geweldig contact voortgekomen en na een paar dagen heen en weer mailen zijn we eruit. We starten een Joint Venture op basis van een briljant idee. Alle Marketing en Sales technieken die Nisandeh uitlegt, worden hierbij toegepast. Soms is dat beter te doen bij een nieuwe business dan bij je bestaande business. Ik vind het geweldig in ieder geval en het voelt als een fantastische “oppotunity”.

Als je weet dat ik E-Team lid was en dus niet kon meespelen, maar toch die allerlaatste groep van 6 mocht volmaken, en dan dit als resultaat, dan weet je hoe een Kado van het Universum eruit kan zien.

“I am a Business Magnet,, Thank You, Thank You”

Annet Rogier
12 years ago
Reply to  Tjark van Dijk

He die Tjark! wat Gaaf om te horen man !!! Er zat dus een goed contact tussen die 18 kaartje waar ik mijn benen uit mijn lijf voor heb gerend Volgend jaar worden het er 36. Als ik elke dag blijf hardlopen moet dat lukken. Ben blij voor je!

Tjark van Dijk
12 years ago
Reply to  Annet Rogier

Hoi Annet, Wanna Bee Queen 😉

Heel erg bedankt dat je zo hard hebt gelopen voor me. De 17 kaartjes zijn waardevol en er zitten er een paar bij die aanvoelen als de hoofdprijs.

Thanks a Million !

Tjark

Sandra Weekhout
12 years ago
Reply to  Tjark van Dijk

Annet, mag ik jou als ‘werkbij’ dan bij deze vanaf de andere kant enorm bedanken? Jij hebt mijn kaartje aan Tjark gegeven, en inderdaad hebben wij een geweldige klik met elkaar. Ook ik beschouw dit contact als een cadeautje vanuit het universum. Ik ben ervan overtuigd dat de ideeën die we hebben tot grote dingen voor ons gaan leiden. Helemaal super!

Het was voor mij de tweede keer dat ik het Business Bootcamp heb bijgewoond. De eerste keer was in april. Sinds die tijd ben ik nu weg bij mijn werkgever en hard aan het werk om per 1 oktober echt met mijn bedrijf te kunnen starten. Ik heb me inmiddels voor de Master Entrepeneur en de Financial Freedom Intensive ingeschreven en kijk enorm uit naar deze vervolgcursussen. Nisandeh is voor mij een enorme inspirator die in staat is iedereen afzonderlijk in zo’n volle zaal een spiegeltje voor te houden en te vertellen waar iemand op vast loopt. Heel knap en inspirerend.

Annet Rogier
12 years ago

Hi Sandra,
Geen dank! Ik ben heel blij voor juliie dat er blijkbaar iets goeds ( goede deal of samenwerking oid) is uitgekomen.
We hebben allemaal ons best gedaan tijdens de B hive en ik hou nu eenmaal van rondjes rennen hoewel ik dat meestal niet in een setting van 1300 gillende mensen doe;-) Op een vruchtbare samenwerking voor jou en Tjark!

Nicole Bouts
12 years ago
Reply to  Tjark van Dijk

Hi Tjark,

Wat goed om je ook de tweede x weer zo ontzettend enthousiast te horen. En wat baal ik dat ik deze x verhinderd was. Ik ben ervan overtuigd dat het initiatief dat jullie nu opzetten een groot succes gaat worden. Helemaal top.
De volgende x ben ik er echt bij, wat er ook gebeurd! Vooral na het lezen van al die positieve berichten zijn mijn verwachtingen nog hoger…:) Ik ga ervoor!

Keep up the good work, be sharp and have fun!
Nicole

Esther Molenaar
12 years ago

Ik ben alle comments vluchtig langs gegaan. Wat een inzichten allemaal. Geweldig!

In april ben ik ook geweest. Iemand schreef: “Toen was ik alleen maar aan het nadenken over wat er moest gebeuren en er gebeurde niet.”

Dat had ik ook. Uiteindelijk gebeurde er niets. Websites waar ik mee was begonnen bleven liggen, teksten werden niet geschreven, het blog bleef voor wat het was met twee of drie berichten en ondertussen baalde ik dat er niets veranderde.

Ik had met opgegeven voor de Master Entrepreneur en stelde al mijn hoop op die training. Dan zou het allemaal gaan gebeuren, dacht ik. Dit veroorzaakte alleen nog meer dat ik niets deed.

Totdat ik met de ‘Blog promotie’ de training kon winnen die ik heel graag zou willen volgen. Ik moest duimpjes verzamelen. Nog nooit ben ik zo intens met iets bezig geweest. Ik kon er niet meer van slapen en werken kwam er al helemaal niet meer van. Ik won de training. YIHAA!

Helemaal euforisch vroeg ik mijzelf af waarom ik er zo hard voor was gegaan, waarom ik mij zo had gegeven. Het antwoord was simpel: ik had een DOEL.

Vanaf dat moment is er van alles op gang gekomen. Ik ging actiever bloggen, ik ging nog meer doelen stellen. Langzaam kreeg ik het gevoel dat ik op het juiste pad liep.

De Business Bootcamp van september kwam er aan en mijn vrouw en ik besloten ons weer op te geven. Vol enthousiasme en met vrienden gingen wij naar Nieuwegein. Ik dacht: “Ik weet toch alles al, maar dat geeft niet.”

Ja natuurlijk wist ik alles al, ik had het in april allemaal gehoord. Maar met kennis alleen bereik je niets. Alles wat ik zogenaamd al wist hoorde ik als ware het voor het eerst. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plek.

Ik deed mee aan het spel.
Ik speelde het spel steeds weer.
Ik had een doel.
Ik had focus.
Ik ondernam actie.

Tijdens de Business Bootcamp bepaalde ik mijn doelgroep. Dat was zondagochtend. Het leek of mijn doelgroep in eens naar mij kwam. Contacten die ik legde, kaartjes die ik ontving kwamen allemaal rechtstreeks van mijn doelgroep.

Alles klopte.

Na twee weken doe ik nog steeds mee aan het spel, speel ik het spel steeds weer, heb ik een doel, heb ik focus en onderneem ik nog steeds actie.

Deze combinatie zorgt er bij mij voor dat dingen nu ook echt gebeuren. Het blijven geen dromen of wensen meer. Ik onderzoek wat ik moet doen en ik doe het.

Dat heeft er al in geresulteerd dat ik actie heb ondernomen om passive income te gaan genereren.
Dat ik mijn eerste boek/bundel nog volgend jaar ga uitgeven.

Ik ben een rijk mens en ik creeer mijn eigen leven.

Mariette Verlaan
12 years ago

Super Esther! Geweldig om te lezen hoe je gaat als een speer!
Met een warme tuingroet, Mariette

Regina Alexandra
Regina Alexandra
12 years ago

Leren door te lezen én te doen, dat is iets waar ik mijn hele leven al volledig achter sta. Op de middelbare school leed ik aan faalangst, gevoed door een perfectionistische en prestatiegerichte moeder, waardoor ik helaas mijn VWO-diploma niet heb gehaald. Maar ik treurde daar niet om en ging meteen werken; dit natuurlijk tot groot ongenoegen van moeders. Eerst in de horeca, een zeer goede basis (!), en later op kantoor en in de ICT.

Als auto-didact, zonder enige diploma op zak behalve mijn strik-diploma, had ik wel alle vertrouwen in mijn eigen kunnen. Ik volgde vele bedrijftstrainingen en ik heb mij tevens allerlei verschillende, maar relevante vaardigheden eigen gemaakt. Mijn nieuws- en leergierigheid heeft me telkens weer een stukje verder op de maatschappelijke ladder gebracht.

Denk je alles te weten, word je tijdens de Business Bootcamp toch weer flink wakker geschud. Ik althans wel! Gooi dat perfectionisme overboord; ‘My best is simply good enough’ en thuis word ik niet meer opgewacht door een moeder die tienen verwacht. Focus! Niets is zo belangrijk dat het wel “even” tussendoor mag en multitasken kan eigenlijk helemaal niet. Tijd win je er niet mee!

Mijn ToDoLijst is geslonken tot 3 items en ik doe 2 emailchecks per dag. Werkblokken van 60 minuten geven de rust die ik nodig heb om zaken netjes af te ronden. Het weekend heeft me zoveel energie en nieuwe inzichten gegeven; Nisandeh, dankjewel!

Peter Lammersma
11 years ago

Ik heb veel geleerd van Nisandeh. Als de opmerkingen van iedereen zo aan me voorbij zie trekken, dan heeft iedereen enorm veel inspiratie opgedaan. BRAVO!

Ik mis echter 1 ding in alle reacties: PASSIE! Niemand heeft ‘t over passie, terwijl we toch ondernemen vanuit een passie. Toch? Passie komt vanuit je hart en niet vanuit de ratio. Natuurlijk maar je ‘t rationeel, want we willen geld verdienen. En geld is rationeel…

Wat ik heb geleerd van Nisandeh:
– maak van je passie je business;
– vermenigvuldig je kansen (wed niet op 1 paard);
– netwerken, netwerken en netwerken;
– denk vanuit je klant;
– wees bereid anderen te helpen;
– blijf uniek;
– denk in kansen;
– ontwikkel je creativiteit

Persoonlijk denk ik dat de laatste een van de belangrijkste is.

Ik heb 1 ding veranderd: VAN MIJN HOBBY MIJN BUSINESS GEMAAKT. De rest volgt hieruit vanzelf.

Tania Keijer
12 years ago

Ik ben in april naar Business Bootcamp geweest, en afgelopen weekend had mijn man de eer. Het was gewoon geweldig om iemand zo enthousiast thuis te zien komen, en hij had nog wel zo z’n twijfels. “Zie je wel”, zei ik.
Vol levenslust heb ik alle enthousiaste verhalen van het weekend aangehoord, hebben we veel plezier gehad en bespraken we de inzichten waar we allebei veel aan gehad hebben. En het mooie vind ik dat de energie richting mijn eigen onderneming nu veel beter stroomt, gewoon omdat we er nu veel meer samen mee bezig zijn. Super! Bedankt Nisandeh.

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Tania Keijer

Hoi Tania,
Wat leuk zeg! Volgens mij zijn er meerdere bootcampers sie hun partner hebben “gestuurd”. Ik hbe mijn vrouw zelf ook overgehaald om een kijkje te nemen en wat denk je… ze heeft zich direct ingeschreven voor 2 vervolg cursussen !

Zijn er nog meer “families” ?

Laat dat hier even weten!

Groeten,

Edwin Glaser

Marit
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Ja Edwin, er waren nog meer families.

In april heb ik 1 dag Business Bootcamp kunnen volgen. Mijn man Frank was op de tweede dag Business Bootcamp jarig en ik vond het ook leuk daar bij te zijn (moeilijke keuze haha).

Dit weekend zijn we samen geweest en we gaan allebei door met twee cursussen. Super ! Verder zag ik een vriendin van mij met haar zoon.

HIGH4 groet van enthousiaste en Blije Bootcamper Marit

Annemarijke
Annemarijke
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

En yes ook hier een familie!
In mijn eentje geweest afgelopen Business Bootcamp en in Januari gaan we met z’n 2-en. Samen inzichten opdoen, samen handelen, heerlijk om die energie op te pakken en onze business nieuwe vormen te geven en ons inkomen te verdubbelen…want die blijft staan voor 31/12 2011!!

Tania Keijer
12 years ago
Reply to  Annemarijke

Hoi Annemarijke,
Wat leuk te lezen dat jullie ook samen gaan. Ik denk dat wij in november weer gaan, want eigenlijk kunnen we niet wachten 😉
Succes met je doelen!

Sandra Sanders
11 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Hoi Edwin,

Ik heb mijn zus gestuurd, die dit voorjaar met een eigen zaak is gestart. Zij was heel enthousiast! Tijdens een etentje hebben we onze belangrijkste inzichten al gedeeld. Was heel leuk (en weer leerzaam).

Christel Nolle
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Edwin, wij zijn in februari met zijn tweetjes naar Business Bootcamp geweest, in mei naar Financial Freedom Intensive en nu in september met zijn tweeën opnieuw naar Business Bootcamp. Mijn partner gaat in november naar Breakthrough to Succes.

Echt aan te raden om dingen samen te doen.

Hoef ik niet uit te leggen tegen wie ik sta te praten met de hand op mijn hart 🙂

Groetjes Christel
bijna bekend van de kleurrijke aanTEKENINGEN

Marit
12 years ago
Reply to  Edwin Glaser

Ja Edwin, er waren nog meer families.

In april heb ik 1 dag Business Bootcamp kunnen volgen. Mijn man Frank was op de tweede dag Business Bootcamp jarig en ik vond het ook leuk daar bij te zijn (moeilijke keuze haha).

Dit weekend zijn we samen geweest en we gaan allebei door met twee cursussen. Super !

HIGH4 groet van enthousiaste Bootcamper Marit

Edwin Glaser
12 years ago
Reply to  Tania Keijer

Hoi Tania,

Wat leuk zeg! Volgens mij zijn er meerdere bootcampers die hun partner hebben “gestuurd”. Ik heb mijn vrouw zelf ook overgehaald om een kijkje te nemen en wat denk je… ze heeft zich direct ingeschreven voor 2 vervolg cursussen !

Zijn er nog meer “families” ?

Laat dat hier even weten!

Groeten,

Edwin Glaser

Sella van de Griend
12 years ago

Ik heb nog iets geleerd tijdens Business Bootcamp: bereidheid om fouten te maken en LEER ervan.

Wat ik net heb GELEERD is: nog niet je ‘comment submitten’ als je tekst niet klaar is. Daarom een correctie: op dat gele briefje van die foto staat: “Ik zoek zwangere vrouwen en ouders om te coachen en bedrijven die coaching aan zwangere medewerksters willen geven”.

Annette
12 years ago

Klinkt goed, Sella! Veel succes,

Annette

Ria Jekautz
12 years ago

Op weg van Business Bootcamp naar huis in de trein (want alleen de treinreis duurde zo’n twee en een half uur) de eerste DVD van Nisandeh bekeken en een eerste stuk uit zijn boek doorgewerkt (nou ja, het voelde niet als werken maar als een feest) en maandag naast even bijtanken bezig geweest met contact op te nemen met de eigenaren van de kaartjes die mijn vlijtige werkbij voor me mee terug gebracht had naa de hyve.

Gisteren werd al snel duidelijk dat mijn vraag om hulp, met mijn internetgebeuren in ruil voor sessies, verdeeld over drie andere ondernemers kan worden ingevuld. het ene aanbod vulde het vorige stuk weer aan (over goede energie gesproken).

Gisterenavond lekker op de bank de Leef Lekker Cd voor het eerst beluisterd, een echte aanrader.
En ja, ook mijn partner zegt dat ik (eindelijk) heel anders naar zakendoen kijk.

Bedankt!!

Patricia Aarts
Patricia Aarts
12 years ago

Weet wat ik zo leuk vind?! Hoe meer ik over het Business Bootcamp spreek des de vaker ik, tot mijn grote verbazing, mensen ontmoet die alle trainingen bij Open Cirles al hebben gevolgd. Je hoort er niet meer bij als je geen Business Bootcamp ervaring hebt, ha ha!

Ik denk er wel serieus over na om mijn jongens straks in ieder geval the Business Bootcamp als een survival kit for life mee te geven.

Henry
12 years ago
Reply to  Patricia Aarts

Beste Patricia,

De gedachte om je kinderen (in jou geval jongens) straks de Business Bootcamp mee te geven is een gedachte die ik ook had op het moment dat Nisandeh hierover begon. Je kind (in mijn geval dochter) ook financieel onafhankelijk te hebben is een hele geruststelling. Ik zou zeggen doen.

Een vriendelijke naR-groet,

Henry