Je hebt twee benen nodig…

4662 views | 154 reacties |
shares

Net weer een opwindende Business Bootcamp afgerond…

Het was een zeer uitdagende groep met veel interactie met de deelnemers, een enorme operationele uitdaging achter de schermen, een aantal voor ons heel belangrijk mensen in de menigte en meer dan duizend prachtige mensen in het publiek. Ik werd het meest geraakt op momenten dat ik dat het minst verwachtte… op één van die momenten was ik even bijna mijn stem kwijt… (niet erg handig midden in de training…).

Het was zo’n intensieve leerervaring voor iedereen, inclusief mijzelf, dat ik nog een punt wil benadrukken, want als je dat mist – dan mis je het punt van wat leren betekent…

Laat me je iets vragen.

Waarom lees je een (non-fictie) boek?

De meeste mensen zouden zeggen: “om te leren”.
Ik hoorde ooit Tony Robbins deze vraag beantwoorden.
Hij zei: “Ik lees een boek om… te DOEN!”

En toen begreep ik één van de grootste geheimen van succes.
Je leest een boek niet om “te leren”, je leest een boek om “te doen”.
Je komt niet naar een seminar om “te leren”, je komt naar een seminar om “te doen”.

Dit besef veranderde niet alleen de manier waarop ik boeken lees en seminars bijwoon. Het veranderde ook helemaal de manier waarop ik mijn boeken schrijf en mijn seminars ontwerp.

Als je ooit één van mijn boeken hebt gelezen, dan heb je waarschijnlijk gezien dat elk hoofdstuk met een “doe-opdracht” eindigt.

Als je ooit aan één van mijn seminars hebt deelgenomen, dan kan je niet anders dan de hele tijd dingen hebben “gedaan”.

En toch, doen tijdens een seminar is niet genoeg.
Je moet de inzichten, de informatie en de nieuwe vaardigheden meenemen en ze direct toepassen in je leven en je business.

Het is net als op een ladder klimmen.
Je hebt beide benen nodig om de ladder op te klimmen.

Hetzelfde geldt voor echt leren – je moet leren door te studeren EN door te doen. Niet het één OF het ander.
Je kunt niet leren door alleen maar te doen. En je kunt niet leren door alleen maar te studeren. Dat is net als proberen een ladder op te klimmen met maar één been (en zonder handen…)

Je hebt beide benen nodig.
Bestudeer nieuwe informatie of een nieuwe vaardigheid, en implementeer het dan, vervolgens bestudeer je de volgende stap, en implementeer deze stap. Doe dit consequent en je kan het succes aan het einde niet missen.

Ik weet zeker dat je wel eens hebt gehoord dat succesvolle mensen de kortste tijd hebben tussen een idee en de uitvoering ervan. Hier geldt hetzelfde. De meest succesvolle “leerlingen” laten geen tijd voorbij gaan om toe te passen wat ze leren. Zodra ze iets waardevols leren, proberen ze het uit en passen ze het toe.

En jij?

Als je net uit de Business Bootcamp komt – welke actie ga jij ondernemen?

Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij gaat toepassen en implementeren in de nabije toekomst.
En ik weet zeker dat anderen er wat aan hebben om van je te leren – “o ja, dat is een goed inzicht dat ik ook ga implementeren in mijn business…”

Dus, deel je acties hieronder in het commentaarveld – welke inzichten of welke informatie ga jij in de praktijk brengen in je business in de komende 7 dagen, 14 dagen en 30 dagen?

Op jouw succes, Nisandeh

154
Leave a Reply

avatar
94 Comment threads
60 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
93 Comment authors
Kees van der WaalMarijke FalingHenryDaisy LoonenSteven Kop Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Tania Keijer
Gast

Ik ben in april naar Business Bootcamp geweest, en afgelopen weekend had mijn man de eer. Het was gewoon geweldig om iemand zo enthousiast thuis te zien komen, en hij had nog wel zo z’n twijfels. “Zie je wel”, zei ik.
Vol levenslust heb ik alle enthousiaste verhalen van het weekend aangehoord, hebben we veel plezier gehad en bespraken we de inzichten waar we allebei veel aan gehad hebben. En het mooie vind ik dat de energie richting mijn eigen onderneming nu veel beter stroomt, gewoon omdat we er nu veel meer samen mee bezig zijn. Super! Bedankt Nisandeh.

Edwin Glaser
Gast

Hoi Tania,
Wat leuk zeg! Volgens mij zijn er meerdere bootcampers sie hun partner hebben “gestuurd”. Ik hbe mijn vrouw zelf ook overgehaald om een kijkje te nemen en wat denk je… ze heeft zich direct ingeschreven voor 2 vervolg cursussen !

Zijn er nog meer “families” ?

Laat dat hier even weten!

Groeten,

Edwin Glaser

Sandra Sanders
Gast

Hoi Edwin,

Ik heb mijn zus gestuurd, die dit voorjaar met een eigen zaak is gestart. Zij was heel enthousiast! Tijdens een etentje hebben we onze belangrijkste inzichten al gedeeld. Was heel leuk (en weer leerzaam).

Annemarijke
Gast
Annemarijke

En yes ook hier een familie!
In mijn eentje geweest afgelopen Business Bootcamp en in Januari gaan we met z’n 2-en. Samen inzichten opdoen, samen handelen, heerlijk om die energie op te pakken en onze business nieuwe vormen te geven en ons inkomen te verdubbelen…want die blijft staan voor 31/12 2011!!

Tania Keijer
Gast

Hoi Annemarijke,
Wat leuk te lezen dat jullie ook samen gaan. Ik denk dat wij in november weer gaan, want eigenlijk kunnen we niet wachten 😉
Succes met je doelen!

Christel Nolle
Gast

Edwin, wij zijn in februari met zijn tweetjes naar Business Bootcamp geweest, in mei naar Financial Freedom Intensive en nu in september met zijn tweeën opnieuw naar Business Bootcamp. Mijn partner gaat in november naar Breakthrough to Succes.

Echt aan te raden om dingen samen te doen.

Hoef ik niet uit te leggen tegen wie ik sta te praten met de hand op mijn hart 🙂

Groetjes Christel
bijna bekend van de kleurrijke aanTEKENINGEN

Marit
Gast

Ja Edwin, er waren nog meer families.

In april heb ik 1 dag Business Bootcamp kunnen volgen. Mijn man Frank was op de tweede dag Business Bootcamp jarig en ik vond het ook leuk daar bij te zijn (moeilijke keuze haha).

Dit weekend zijn we samen geweest en we gaan allebei door met twee cursussen. Super ! Verder zag ik een vriendin van mij met haar zoon.

HIGH4 groet van enthousiaste en Blije Bootcamper Marit

Marit
Gast

Ja Edwin, er waren nog meer families.

In april heb ik 1 dag Business Bootcamp kunnen volgen. Mijn man Frank was op de tweede dag Business Bootcamp jarig en ik vond het ook leuk daar bij te zijn (moeilijke keuze haha).

Dit weekend zijn we samen geweest en we gaan allebei door met twee cursussen. Super !

HIGH4 groet van enthousiaste Bootcamper Marit

Edwin Glaser
Gast

Hoi Tania,

Wat leuk zeg! Volgens mij zijn er meerdere bootcampers die hun partner hebben “gestuurd”. Ik heb mijn vrouw zelf ook overgehaald om een kijkje te nemen en wat denk je… ze heeft zich direct ingeschreven voor 2 vervolg cursussen !

Zijn er nog meer “families” ?

Laat dat hier even weten!

Groeten,

Edwin Glaser

E. Kwakkestein
Gast

Alles wat aan de orde kwam over FOCUS heb ik op geslurpt in al mijn poriën!. Ik deed te veel en liefst ook nog tegelijk! Vanaf gisteren is mijn werkdag verdeeld in overzichtelijke blokken. ALs ik een training aan het ontwerpen ben dan ben ik aan het ontwerpen en dan beantwoord ik geen mail of telefoon! Email: 2 momenten op de dag! Dit leverde mij gisteren minstens 2 uur tijdswinst op. 2 uur die ik heb ingezet om op basis van dezelfde principes mijn huis eens op te ruimen. Zelfs DAT ging 2 keer zo snel. Geen uitvluchten, geen interupties….… Lees verder »

Nisandeh Neta
Gast

WOW!
En dat nog voordat je het complete time management systeem dat je in de Master Entrepreneur leert, toepast… Ga zo door, en je zult het effect zien in je bedrijfsresultaten én in de balans in je leven…

Edwin Glaser
Gast

Things for me to do: – Make my notes readable ! – Make a ritual of the phrases that will empower you to take action. – Imprint “the lines”; visualizing, hearing, feeling them etc. – Read all your Business Bootcamp notes at least once a week. – Blog with other people about your experiences at Bootcamp and how this effected you. – Link with LinkedIn with others and share your wisdom. – Use LinkedIn to make groups, invite people to REAL meetings. – Tell your spouse / partner about it, but bring it gently: they did not (yet) experience the… Lees verder »

Edwin Glaser
Gast

Hi Bootcampers !

Thanks to my extensive network ( learned @ Business Bootcamp ) I now already have 14 Thumbs Up. I almost have the 15 Thumbs Up to participate in winning a hour 1:1 with Nisandeh!

GO TO MY WEBSITE AND REGISTER FOR A stereoscopic 3D PHOTOSESSION NOW !

and get it for FREE! when I win the 1:1 with Nisandeh !

Don’t forget to give me the Thumbs Up!

and ofcourse help OTHERS too getting in on the deal!

Regards,

Edwin Glaser

Tania Keijer
Gast

Hoi Edwin,
hier weer een duim van mij. Je staat al op 16, je bent er alweer, toppertje. Op naar de volgende kans! Succes!!

Edwin Glaser
Gast

Hoi Tania , waar zou jij die 5 Thumbs Up nou vandaan hebben 😉

Groeten,

Edwin Glaser

Edwin Glaser
Gast

Hoi Tania, ja opeens nr 15, zonder dat mijn comment van 14 THumbs up er al was..
Dank je wel voor je Thumbs Up. Ik heb je inmiddels ook (wat) thumbs up bezorgt… 🙂 zo steunen we elkaar.
Wat rustig is het nog op deze blog! Ligt iedereen doodop op de bank of is iedere zo druk bezig om zijn businessplannen te (her)schrijven na afgelopen Business Bootcamp?!

WAKKER WORDEN !

Groetjes,

Edwin Glaser
Twitter: @3Dphoto
Mail me voor vragen over de special BUSINESS BOOTCAMP 3D fotosessie.
capturethis@3dee4you.nl of stuur me een LinkedIn berichtje !

Tania Keijer
Gast

Ja, ik heb inderdaad inmiddels alweer menigeen gevraagd op me te stemmen. En er zullen er uiteraard een paar van (via) jou bij zitten. Tof dat je me helpt, en al die anderen. Elkaar helpen is waar het om draait, gaat goed zo. Overal duimpjes aanklikken is het werk niet.
En tja, de blog is nog niet bekend gemaakt volgens mij via de mail, vandaar dat het zo rustig is. Als we een announcement maken in een oudere blog, dan komen ze er wel achter, komt voor elkaar.

Christel Nolle
Gast

Edwin, heb je je ‘notes’ al uitgewerkt? Anders heb ik een tijdbesparende oplossing voor je, in de vorm van mijn aanTEKENINGEN 🙂

Ine Van Hofstraeten
Gast
Ine Van Hofstraeten

1) Ik ga afspraken maken met mijn bestaande klanten die ik tot nu toe “amper kende”. Ik wil hen tot m’n vrienden maken en hun vertrouwen winnen. 2) Dagelijks een prioriteitenlijstje maken en me niet meer laten afleiden door plots binnenkomende mail. Eerst m’n huidige job afmaken. 3) M’n taken delegeren als ik op vakantie ben. (maar dat heb ik gisteren al gedaan want zit nu op vakantie te genieten met m’n mail en telefoon doorgeschakeld 🙂 ) 4) M’n domeinnaam aanvragen 5) Mindset veranderen : Op restaurant gaan en bestellen waar ik echt zin in heb, zonder naar de… Lees verder »

Marco
Gast

mijn activiteiten verschuiven en meer aan marketing te doen.

Danielle Terpstra
Gast

2 dagen vol met informatie en ik hoefde niet na te denken over wat ik ga implementeren! Ik hou vanaf vandaag mijn blog bij! Dat deed ik voorheen niet!
Ook ga ik mijn netwerk actiever gebruiken. Al mijn opgebouwde contacten intensiever maken en er vrienden van maken. Mijn database is groot, en deed er niks mee. Ik leek de Albert Heijn wel!!
En voor het einde van de maand heb ik 3 nieuwe opdrachten binnen omdat ik vanaf vandaag mijn focus en energie steek in mijn marketing en sales!

Rogier van de Ree
Gast

Tijdens mijn recente vakantie had ik een (vaag) plan bedacht over het opzetten van een dienst. Nu kan ik dat plan uitwerken met alle Business Bootcamp inzichten die ik afgelopen weekend heb gekregen. Dat wordt een mooi plan, de moeite waard om te doen wat nodig is om het succesvol te maken! Morgen is het af en overmorgen is de eerste dag van het begin van mijn succes, beter nog: vandaag is die eerste dag al!!!
Nisandeh: supertof dat je al die inzichten op zo’n boeiende manier aan ons meegeeft en ik zie je in oktober terug bij Master Entrepreneur!

Denise Boomer
Gast

Ik ben nog geen cent rijker dan voor het weekend, maar door anders te denken over geld, voel me financieel een stuk vrijer. Geld was altijd al een issue voor mij. Ik dacht altijd uit een soort tekort aan geld. Zoals “Dat kan ik niet kopen, want daar heb ik geen geld voor”. Tijdens het weekend heb ik geleerd te denken “Dit wil ik hebben, hoe kom ik aan het geld daarvoor?” En nu al voel ik me een veel vrijer mens.

Dank je wel voor het geweldige weekend!

Pim de Rooij
Gast
Pim de Rooij

Hoi Denise,

Super om te lezen!
Bedankt voor de reminder!

Groeten,
Pim de Rooij

Debbie de Jong
Gast
Debbie de Jong

Twee punten: 1= FOCUSSEN! En wat was ik bezig zeg! Iedere dag standby, telefoon naast me en mail aan(+ geluid). Natuurlijk werd ik iedere 11 min gestoord door iets, was het geen klant dan wel een van mijn 4 pubers. Shocking was om te horen dat het me dan ongeveer 20 min kost om weer terug te komen in mijn werk op hetzelfde niveau als ik was. Ik de informatie gelijk met het thuisfront gedeeld en toegepast. Het leverde me een efficiënte en rustige werkdag op waarop ik met veel voldoening terug kijk. Nu nog iets aan mijn planning doen,… Lees verder »

Edwin Glaser
Gast

Hoi Debbie,

Goede blog. Jazeker ! Je eerste Thumbs Up heb je van mij!
Gefeliciteerd, nog 14 te gaan! Ben je ook besmet met het Business Bootcamp virus?

Lekker gaan netwerken en vragen om Thumbs Up mag !

Ga vooral door om UIT je comfortzone te geraken.

Groeten,

Edwin Glaser

Yolanthe Smit
Gast

Hi Nisandeh, Why does the text disappear when you hit a key? I just wrote how I sent out a big mailing with a flyer for an upcoming workshop today with a request to all recipients to forward it to 3 people who they thought might benefit from the workshop. I referred to the big buzzing beehive game we played at Business Bootcamp. Coincidentally NRCNext published an interview with me today about my work in their column ‘De geboren ondernemer’. Haha. I am really much more of an educator than an entrepreneur. But now of course after attending the rousing… Lees verder »

Debbie de Jong
Gast
Debbie de Jong

Hoi Edwin,

Bedankt voor je duim.

En ja ik ben helemaal geïnfecteerd, voor het eerst ben ik blij met een infectie!

Simone Levie
Gast

Ik zal de ladder blijven beklimmen zodat ik iedere keer een treetje hoger kom. Soms zal de ladder wankelen, maar dan zal ik door mijn spirit en positieve instelling ervoor zorgen dat ik er niet afval, maar balans houd en weer een treetje hoger kom! Bedankt Nisandeh dat je mij dit inzicht hebt gegeven!

Annet Rogier
Gast

De day after: ACTIE 1.De berg gekregen visitekaartjes checken en ordenen. Wie hoorde bij wat en wat voor indruk maakten ze op me. 2.Maandag: Even zinvol niks doen . Na een wandeling in de zon en een goeie espresso is alles bezonken: wie is er nu blijven hangen?Bij wie voel ik de enerige stromen.Wanneer verschijnt die grijs op mijn gezicht? Dié mensen gemaild en meteen lunchafspraak gepland. 3. Een groot paneel van zolder gehaald. en naast mijn buro gezet. , vol met alles dat ik graag wil zien, ervaren en beleven . tussendoor teksten van o.a Nisandeh die me het… Lees verder »

Edwin Glaser
Gast

Hoi Annet Rogier,
Thumbs Up voor jou en je site. ( wel even aan je blog tabblad werken en de benaming van de html files ).
Goed gelukt hoor deze WordPress site!

Succes met je gezondheids site.

Edwin Glaser

Nicole
Gast
Nicole

Op aanraden van Kees van der Waal ben ik naar het Business Bootcamp gegaan. Ik ben blanco naar het Business Bootcamp gekomen zonder een heldere doelstelling voor ogen. Ergens kriebelt het al wel een hele tijd om in de toekomst zelf te gaan ondernemen, maar de veiligheid van een vaste baan voelt ook vertrouwd. Wat heb ik veel inzichten op gedaan gedurende dit Business Bootcamp en daarnaast veel interessante mensen ontmoet. Allereerst: If you want a decent living… Get a job! Tja, moeilijk daarom heen te komen. Dan de vraag waar ligt succes: ver buiten mijn comfortzone… Dus nog een… Lees verder »

Debbie de Jong
Gast
Debbie de Jong

Hoi Nicole,

Leuk stukje, je krijgt van mij een duim.

Ja, wat een geweldig weekend hè.

Succes met je eigen Business!

Groetjes,
Debbie

Steven Lips
Gast

Het belangrijkste wat ik van het Business Bootcamp heb geleerd is:

1. Eerst geven, dan krijgen
2. FOCUS
3. Heb plezier in het ondernemen
4. Wie is je doelgroep? Wie is “most likely to buy your product”?
5. Opportunity only knocks once

En vanuit de blog van Nisandeh hierboven:

6. Denken EN DOEN!

Dus, om het geleerde direct in praktijk te brengen (en omdat ik zoveel warme en enthousiaste mensen ben tegengekomen:)

GEEF IK MET VEEL PLEZIER IEDERE BUSINESS BOOTCAMPER 10% KORTING OP EEN NIEUWE WEBSITE!

Tot november geldig en alleen voor Business Bootcampers!

Femke Hogema
Gast

Ik ben vol energie aan de slag gegaan.
Na een workshop leg ik de aantekeningen vaak in de kast en ga ik over tot de orde van de dag.
Dit ging anders na het Business Bootcamp. Dankzij het Bijenspel ben ik al twee dagen aan het mailen met mooie mensen over onze wederzijdse vragen en dankzij de nadruk op focus ben ik serieus bezig aan mijn plan tot 2013. Veel beweging dus, dankzij het Business Bootcamp. Dank!

Carel Weijand
Gast

Zo, en nu eerst een bakkie koffie!
Dat geeft me net die 10 minuutjes de tijd om nog eens even over de informatie van het afgelopen weekend te gaan: 10 – 24 – 7!

Daarna een eierwekker uur aan de slag met m’n LinkedIn profiel. Ik durf Nisandeh niet eens een uitnodiging te sturen met deze ‘cv’.
🙂

Duim voor me, mensen, dan doe ik het voor jullie!

groet,
Carel

Lisette
Gast

Hallo Carel,

Heel herkenbaar wat je schrijft. Moest er ook meteen om lachen.

Ik wilde namelijk ook eerst mijn LinkedIn profiel gaan aanpassen voordat ik Nisandeh ging uitnodigen, perfectionist als ik ben… Toen dacht ik aan het zinnetje: ‘Grow up!’, trad uit mijn comfort zone en nodigde hem uit. Hij heeft gewoon geaccepteerd, dus niets aan het handje! :-).

Succes!

Groetjes,
Lisette

Giovanca
Gast

Business Bootcamp was voor mij fantastisch… Ik ben in April geweest en had besloten om weer te gaan. Ik heb veel van het geleerde toen toegepast in mijn onderneming en zag mijn omzet en klandizie met 80% omhoog schieten. Door dit te zien gebeuren in mijn onderneming ben ik gaan netwerken en wist 6 anderen te motiveren om ook deel te nemen afgelopen weekend. Business Bootcamp heeft me no veel meer mooie dingen gebracht in het leven… Ik heb het boek LEEF LEKKER gelezen en ben aan de slag gegaan. Ik wilde graag een partner om mijn leven mee te… Lees verder »

Anke
Gast

Ik heb de hele maandag nodig gehad om alle indrukken te verwerken. Nisandeh bleef maar praten tegen mij :-).
En… Ik heb mij voor beide trainingen ingeschreven. Gedaan in de wetenschap dat ik nu ECHT aan de slag moet om geld binnen te halen, gewoon omdat ik anders financieel in de problemen kom. Ik ben dus al uit de comfortzone gekomen en ga heeeeeel hard aan de slag met alle geweldige inzichten die ik opgedaan heb tijdens het weekend. Ik wil de BIG Fish worden 🙂
Groetjes,

Anke

Marianne Vanderveen-Kolkena
Gast

Goeiemorgen! Ook allemaal druk bezig om de suggesties van het weekend toe te passen…? Je hebt gelijk, Nisandeh: leren en doen moeten in elkaars verlengde liggen. Leren en doen en daardoor weer leren en vervolgens weer doen. Kennen jullie dit mooie rijtje…? Onbewust onbekwaam – bewust onbekwaam – bewust bekwaam – onbewust bekwaam. In de eerste fase weet je niet wat je niet weet en dus denk je dat je alles weet. Wanneer je je realiseert dat je kennis en vaardigheden mist en je gaat het leerproces in, heb je een heel belangrijke stap gezet. Je bent je ervan bewust… Lees verder »

Regina Alexandra
Gast
Regina Alexandra

Leren door te lezen én te doen, dat is iets waar ik mijn hele leven al volledig achter sta. Op de middelbare school leed ik aan faalangst, gevoed door een perfectionistische en prestatiegerichte moeder, waardoor ik helaas mijn VWO-diploma niet heb gehaald. Maar ik treurde daar niet om en ging meteen werken; dit natuurlijk tot groot ongenoegen van moeders. Eerst in de horeca, een zeer goede basis (!), en later op kantoor en in de ICT. Als auto-didact, zonder enige diploma op zak behalve mijn strik-diploma, had ik wel alle vertrouwen in mijn eigen kunnen. Ik volgde vele bedrijftstrainingen en… Lees verder »

Foreno
Gast
Foreno

Heel inspirerend weekend, met veel inzichten,

Voor mij waren de belangrijkste inzichten dat:

+ Perfectionisme een ziekte is.
+ Where attention goes, Energy flows and result show!!
+ Durven te vragen om iets wat je nodig hebt.

Hiermee ga ik het volgende DOEN:
+ Streven naar exelence en gewoon beginnen en leren van de fouten

+ Mijn aandacht richten op de dingen die ik belangrijk vind en er vervolgens op vertrouwen dat dan ook de resultaten komen

+ @ Nisandah. Wat is het #1 boek over accalerated learning dat ik absoluut moet lezen?

Hartelijke groet, Foreno

Karin
Gast
Karin

Over familie gesproken: ik heb samen met mijn ambitieuze zoon van 21 deelgenomen aan de Business Bootcamp afgelopen weekend. Hij is student Vastgoed en Makelaardij en vastbesloten voor zijn veertigste geheel financieel vrij te zijn. En dat gaat hem lukken!
Geweldig om te zien hoe enthousiast hij het heeft opgepikt en geparticipeerd. Voor mij ook een stimulans om mijn eigen business vorm te geven en ervoor te gaan. Uit de comfortzone en DOEN!
Nisandeh, bedankt voor je energie en inspiratie!!

Leontine
Gast

Joh, ik ben heel een ander mens. Echt te gek.

–> Ik heb nieuwe inspiratie, energie, slogans, twitter, blog en niet te vergeten lef.
–> Op mijn website heb ik al een en ander doorgevoerd maar dat moet nog gaan leven natuurlijk.
–> In de ochtend word ik voor de wekker al wakker omdat ik niet kan wachten om mijn ideeen verder uit te werken.

Ik zeg “Uniting value adds value”

Open Circles en alle aanwezigen bedankt!

Jacomien Ilbrink
Gast

Mijn meest waardevolle inzicht was nu mijn energie te gaan richten op het tot stand brengen van wat ik werkelijk wil en mij niet meer te laten beperken door zelf opgelegde beperkingen. Het is niet zozeer dat mijn mindset t.o.v. geld veranderd is, maar mijn mindset t.o.v. playing by the rules door mijn eigen, starre invulling van hoe het hoort los te laten en open te staan voor inzichten van anderen. Ik was er toch zo van overtuigd, dat ik wel wist hoe het moest! Herkenbaar? Vooral de spelletjes en de interacties met anderen hebben mij hierbij geholpen en ik… Lees verder »

Gerda Bender
Gast
Gerda Bender

Hoi Hoi, Ik heb zelden zo’n inspirerend weekend meegemaakt. Het resultaat, a.s. vrijdag heb ik een lunchafspraak (via honing) om een eventuele samenwerking te starten is zo ontzettend leuk. Wat ik een ontzettende plezierige ontwikkeling vond is het feit dat ik na dit weekend exact weet welk onderdeel ik in mijn bedrjif verder wil ontwikkelen. Ik wist niet wat mijn doel was en wat ik wil bereiken. Dat gevoel is altijd een blok aan mijn been geweest. Voor het eerst weet ik wat ik precies wil. . Ik ben nu begonnen met een verdieping in het opzetten van een business,… Lees verder »

Alix Adams
Gast
Alix Adams

Wakker worden? Moeite met slapen, is more like it! Things DONE sinds het weekend – mn .com naam met aanpassing geregisteerd.DONE -de namen van mn kinderen geregisteerd.DONE -slapende geldzaken onder de loep genomen.DONE – 4 lunch afspraken met inspirators.DONE -elke ochtend vrolijk de declaration rond getoeterd.DONE -3x uirt eten om met vrienden het weekend door te praten.DONE -telefoon uit en mail beantwoorden.DONE – met de contacten van het weekend afspraken gemaakt.DONE -de vraag vn het beehive spel aan mn netwerk gesteld.DONE -echte heldere vragen gemaakt.DONE -elke dag een uur gewandeld met de telefoon uit.DONE -wandelen werd huppelen met een big… Lees verder »

Rani Goederee
Gast
Rani Goederee

Hai Alix,

Zit hier met wat waterige ogen je comment te lezen, ik ben zo blij voor je! Ik spreek je snel.

Groetjes,
Rani

Tania Keijer
Gast

Hi Alix, wow, you really did all those things in just a few days? Very very proud of you. Inspiring spirits like yours is what we need. Great !

Linda Futa van Goch
Gast

Hoi Tania, eerst prachtig te lezen van de Business Bootcamp van je man

En ik heb een vraag, ik hoop dat je die kan beantwoorden: hoe krijg je je foto bij een comment, bij mij komt zo’n bacterie hihihi maar mijn foto zou leuker zijn.

kan jij mij dat vertellen?

alvast bedankt

Tania Keijer
Gast

Hoi Linda,
Edwin heeft je vraag al beantwoord, super. Laat even weten wanneer het niet lukt, maar het is niet moeilijk, het wijst zich vanzelf.
Succes en je hebt je eerste duim alvast te pakken!

Edwin Glaser
Gast

Linda, voor een mooi plaatje ga je naar http://www.gravatar.com en registreer je daar. Je kan dan per email adres voor alle wordpress sites automatische je mooie gezicht laten zien !

Edwin Glaser

Edwin Glaser
Gast

Hoi Alix,

Nou jij bent zeker WAKKER . Veel gedaan zeg! Complimenten en een Thumbs Up!

Edwin Glaser

Daphne Viguurs
Gast
Daphne Viguurs

Hallo allemaal, Ik heb een aantal punten waarop ik focus: 1. Ik stel mijn doelen en blijf op mijn pad. 2. Ik blijf positief, het affirmeren zat al in mijn bloed dankzij Marinus Knoope, die met zijn creatiespiraal een mooi stappenplan beschrijft om van wens naar werkelijkheid te komen. 3. Ik verspreid wat ik geleerd heb aan mijn leerlingen op school, dit om drie redenen: – Hen bij te brengen wat nodig is om een succesvolle onderneming en dus leven te hebben (ik geef economie en handel & administratie) – De wijze lessen van Nisandeh te herhalen zodat ze ook… Lees verder »

Alix Adams
Gast
Alix Adams

Daphne keep up the good work!
We hebben mensen als jou nodig in het onderwijs. De leerlingen én de ouders.
Mijn duim heb je.
groet Alix

Tom Zoethout
Gast

Je hebt zoveel ideeën na een Business Bootcamp of training van Nisandeh, dat focus en dingen afmaken zo ontzettend belangrijk zijn.
Ik ben veel bezig met het creëren van passieve inkomensstromen, maar je plukt pas de vruchten als het af is en gekocht kan worden! Dus qua prioriteitstelling: het belangrijkste eerst en afmaken.
Ook als het nog niet excellent is of remarkable: afmaken en lanceren, om zo snel mogelijk ‘fouten’ te maken en hier van te leren en dóór te gaan: GET IN LINE and STAY IN LINE!

Jos Verheijden
Gast

Als je de definitie van DOEN bekijkt dan weet je wat moet doen:

Direct
Onmiddelijk
En
Nu

Groetjes,
Jos Verheijden

Jennet
Gast
Jennet

Ik heb in april de Business Bootcamp gevolgd en het allerbelangrijkste dat ik geleerd heb is focussen.

En om op de beginvraag terug te komen:
Een boek lezen en cursussen volgen bieden me kennis die ik vervolgens in de praktijk kan brengen. Maar nog leuker is het dat je hierdoor in de gelegenheid wordt gesteld om kennis te DELEN!
Niets zo leuk als iets waarover je enthousiast bent en waar je de vruchten van plukt door te geven aan anderen.

Ria Jekautz
Gast

Op weg van Business Bootcamp naar huis in de trein (want alleen de treinreis duurde zo’n twee en een half uur) de eerste DVD van Nisandeh bekeken en een eerste stuk uit zijn boek doorgewerkt (nou ja, het voelde niet als werken maar als een feest) en maandag naast even bijtanken bezig geweest met contact op te nemen met de eigenaren van de kaartjes die mijn vlijtige werkbij voor me mee terug gebracht had naa de hyve. Gisteren werd al snel duidelijk dat mijn vraag om hulp, met mijn internetgebeuren in ruil voor sessies, verdeeld over drie andere ondernemers kan… Lees verder »

Ton Krol
Gast

Heerlijk drijf ik nog op de inspiratie van het weekend.
– ‘ I’m in the marketing and sales business’ heb ik flink opgepakt en een plan voor gemaakt
– Ik heb gezien dat ik heel creatief ben in het ‘ missing r’s’ verzinnen. Ik ga er nu voor met alle risico’s vandien!
– Leuke mails en contacten vanuit het behive spel. Ga veel meer samenwerken.
– Mijn houding naar geld vvan tekort naar overvloed veranderd: Kreeg accuut een brief van de belastingdienst waarin ik onverwacht 1200 euro terugkreeg! Wonderlijk hoe dat werkt!
Nisandeh bedankt!

Sjany de Graaf
Gast
Sjany de Graaf

Ik ga meer uit mijn comfort-zone komen. Ik ben mij erg bewust geworden hoe belangrijk dat is om mij verder te ontwikkelen.

Henry
Gast

Twee dagen Business Bootcamp heeft mij naast een enorme hoeveelheid energie voor mij een tweetal inzichten opgeleverd en een derde waar ik enorm over aan het nadenken ben. De eerste is dat mijn service/dienst (coaching) niet mijn business is maar marketing. Voor mij een enorme eye-opener. Zorgen voor een emailbestand, Blog en Twittter account (ik zit al op linkedin (Henry Zandbergen)) en zorgen voor aanbevelingen (gewoon vragen aan je vrienden, die ambassadeur zijn). Heerlijk zo’n inzicht. Het geeft mij een enorme dosis energie om hiermee aan de slag te zijn!! Een tweede inzicht is dat bevlogenheid (Nisandeh, dank daarvoor) gecombineerd… Lees verder »

Finn Sesay
Gast

Dit was de eerste keer assisteren bij het Business Bootcamp, een heel andere belevenis dan deelnemen in februari en april. Heel anders. Er gebeurt niets als ik niets doe, dat wist ik wel, maar dat ervaarde ik weer. En way out of my comfort zone ontstaan mooie dingen. Ik wil mijn dromen realiseren. Ja. Eerst maar eens de draad weer oppakken daar waar ik gebleven was, ook al kun je niet meer zomaar in line stappen, ik kan wel weer de volgende stap nemen nadat ik even een beetje stil heb gestaan. Dat alleen al ben ik mijn broertje ‘verschuldigd’… Lees verder »

Linda Futa- van Goch
Gast

Geraakt door de titel: ‘je hebt twee benen nodig’…’ opende ik de mail en las; het gaat niet om lezen maar om DOEN! De eerste gedachte was, dat doe ik niet genoeg… maar tegelijkertijd realiseerde ik mij, WEL WAAR , dat doe ik wel Sinds februari na de Business Bootcamp heb ik – een film van mijn werk gemaakt – ben gaan twittere – LinkedIn – vragen om hulp – zakelijke veranderingen zoals: prijs omhoog en vooraf factureren Voor alle nieuwe Business Bootcampers: blijf stap voor stap doen, ik deed het niet ik bleef kijken naar wat ik nog niet… Lees verder »

Edwin Glaser
Gast

Hoi Linda, Als ik wat extra tijd heb, dan lees ik de geposte blogs met wat meer aandacht en ga ik naar de website van die persoon toe. En ik moet zeggen: petje af hoor. Jou verhaal en je acties die ondernomen hebt! We zouden Nisandeh kunnen vragen of er een blog gemaakt kan worden waarin we een minute-of-fame zogezegd kunnen maken met een upload van een eigen filmpje / slide show etc aangaande de power in business of andere acties die je genomen hebt e.d. na het bezoek van een Business Bootcamp en of curssussen, en dan doel ik… Lees verder »

Finn Sesay
Gast

En gedaan en doen:
* Nieuw Blog geschreven
* Uitnodgingen voor mijn pilot/seminar Interculturele Communocatie gemaild, gebeld, gedaan
* Intervisie weer oppakken
* Video van seminar op puter gezet en naar collega gestuurd
* Emails beantwoord
* Contact opgenomen met mensen die mij inspireren en een goed geveol geven om door deze moeilijke perdiode heen te komen
* Heel bewust genoten van alle warmte en vriendschap van collega’s en deelnemers bij het Business Bootcamp
* … er zijn zoveel kleine en grote dingetjes die ik gedaan heb maar dit is een greep uit de recente acties.
Finn Sesay

Ron van der Vlist
Gast

‘The hits just keep on runnin’
Focus: ben een studiedag voor onderwijs-professionals aan het voobereidn voor a.s. vrijdag….enne het roer gaat om!! Veel doen & interactie, het past me als een jas!! Heb nog nooit met zoveel enthousiasme voorbereid!! Enne Nisandeh, ik heb je eye opener erin gegooid over ‘your favorite actor’ ……ik ben benieuwd….
‘the hits just keep on runnig’: het lijkt wel of mijn hoofd compleet open staat…de ideeen bliven maar komen…..

Patricia Aarts
Gast
Patricia Aarts

Weet wat ik zo leuk vind?! Hoe meer ik over het Business Bootcamp spreek des de vaker ik, tot mijn grote verbazing, mensen ontmoet die alle trainingen bij Open Cirles al hebben gevolgd. Je hoort er niet meer bij als je geen Business Bootcamp ervaring hebt, ha ha!

Ik denk er wel serieus over na om mijn jongens straks in ieder geval the Business Bootcamp als een survival kit for life mee te geven.

Henry
Gast

Beste Patricia,

De gedachte om je kinderen (in jou geval jongens) straks de Business Bootcamp mee te geven is een gedachte die ik ook had op het moment dat Nisandeh hierover begon. Je kind (in mijn geval dochter) ook financieel onafhankelijk te hebben is een hele geruststelling. Ik zou zeggen doen.

Een vriendelijke naR-groet,

Henry

Harold
Gast
Harold

Dit beschrijft precies de fout die ik heb gemaakt!

Wat ik heb gedaan na het Business Bootcamp van April is alleen maar nadenken over wat ik anders zou kunnen doen.

Het resultaat: ik heb nog niets anders gedaan en heb nog steeds dezelfde frustraties als in april.

Ik heb inmiddels dus geleerd dat ik niet alleen moet leren maar ook moet doen.

Wat ik echt ga doen? Me inschrijven voor het volgende Business Bootcamp, daar weer inspiratie en energie opdoen, en dan echt in actie komen!

Debbie de Jong
Gast
Debbie de Jong

Edwin bedankt voor je tip over de foto, ik zat ook met die vraag. En gelukkig heel simpel, ik sta al in beeld.

Linda bedankt voor het stellen van de vraag.

Groeten
Debbie

Edwin Glaser
Gast

Hoi Debbie,
Ik was reeds op je site gaan zoeken hoe je eruit ziet. Je ziet er net zo jong en vrolijk uit op je gravatar als je dat je website gemaakt is. Wat een leuke en vrolijke website. Heel toepasselijk voor je doelgroep. Mooi hoor!
Edwin

Monique Appels
Gast

Net als de vorige seminars “Business IQ” en “Master Networker” stond ik na afloop te stuiteren van energie. Ik was niet moe of nou ja, een beetje dan. Maar ik ben er meer dan ooit van overtuigd dat ik meer kan halen uit mijn bedrijf dan dat ik tot nu toe gedaan heb. Het is niet moelijk, je hoeft er niet voor te leren. Je moet het gewoon DOEN!

Carla van den Bos
Gast

Zondagmiddag tijdens het Business Bootcamp heb ik al met 3 andere vrouwen uit Wageningen afgesproken dat we samen gaan kijken hoe we verder gaan met de dingen uit het Business Bootcamp. Volgende week woensdag gaan we kijken hoe we het kunnen toepassen in onze bedrijven. Ik kijk daar naar uit.
In de tussentijd me meer focussen, een lange termijn doel en marketingdoelen stellen.
Ik ben nog steeds enorm enthousiast.

Grietje
Gast

Afgelopen weekend ben ik met een vriendin naar de Business Bootcamp geweest wat we fantastisch vonden! Roelie, die vriendin van mij die meegegaan was, werkt als receptioniste. Ze vind het nog te vroeg om als zelfstandige te beginnen, maar wil graag reclame voor me maken. Maandagmorgen werd ze op het werk gebeld, door een dienstenverlenend bedrijf. Ze vertelde de man dat ze het weekend naar de Business Bootcamp was geweest met een vriendin die een hele goede masseuse is die binnenkort voor de televisie komt. De man was geinteresseerd en wilde graag een visitekaartje. Ze mailde mij of ik die… Lees verder »

Prakash Kapoerchan
Gast

Leren en Toepassen
Dat is het geheim van succesvolle mensen.

Voor mijn eerste Business Bootcamp las ik vaak boeken, maar deed er niets of weinig mee. Nu weet ik het wel beter. Het heeft geen zin om boeken te lezen en het geleerde niet toe te passen.

Mijn doel is om dagelijks 1 nieuwe geleerde techniek/vaardigheid toe te passen in mijn business. En mij te focussen op Marketing & Sales.

Annet Rogier
Gast

Je eerste duim hierbij van mij ! goede inspirerende boeken lezen kan veel veranderen maar inderdaad, als je gedachten veranderen en je daden nog steeds niet.. heeft het niet de meeste zin die je kennis kan hebben 😉

Karen Voshol
Gast

Wat ik heb geleerd is dat ‘nee’ durven zeggen, niet ‘strafbaar’ is. Na jaren ‘ja’ gezegd te hebben kwam ik om in opdrachten die ik niet af kon maken of zelfs niet alleen kon realiseren. Het lijkt een luxe probleem, veel opdrachten…wauw, wie wil dat niet!!! Het was geen luxe probleem, maar een regelrechte ramp, want de klanten liepen weg. Nu heb ik een medewerkster aangenomen en durf ook ‘nee’ te zeggen als dat zo uitkomt. Mijn ‘nee’ is altijd verbonden met een andere optie, of zelfs een verwijzing naar een collega. Zo heb ik een aantal joint ventures opgebouwd… Lees verder »

Floortje
Gast

Zo, evenals de eerste nacht, droom ik al dagen over zwemmen in een grote zee (waar ineens een afgeschermd zwembad blijkt te zijn, waar mensen op me wachten) dat ik ga verhuizen of dat ik contracten sluit met allerlei mensen.

Dus de Business Bootcamp heeft ook onbewust zijn sporen achtergelasten.

En vandaag meldde zich de eerste clienten!
Kan geen toeval zijn.

Bedankt!

Steven Kop
Gast

Van het weekend heb ik mogen deelnemen aan de Business Bootcamp van Open Circles. Ik heb genoten van de tweedaagse training hoe je succesvol een onderneming opzet. Heerlijk om op een zeer professionele wijze te worden meegenomen in een trainging vol interessante feiten en adviezen. Er wordt op een fijne manier een spiegel voorgehouden en daarnaast uitgedaagd om het anders te doen, beter te doen, in minder tijd en met meer winst. De twee dagen heb ik veel mensen ontmoet. Bijzonder was de groep fanatieke ondernemers waar we ook na de training contact mee hebben opgezocht. Florieke Stofmeel (FlexFloW), Sylvie… Lees verder »