Join the Conversation

6348 views | 313 reacties |
shares

In de afgelopen weken heb ik steeds de honderden comments gevolgd die lezers bij deze blogs plaatsten. Ik realiseerde me daardoor hoe krachtig het is om tweerichtingsverkeer te hebben in de conversatie.

In het verleden gebruikte ik het blog voor eenrichtingsverkeer communicatie.
IK was degene die besliste wat belangrijk was en IK was degene die mijn kennis en ervaring deelde, in de hoop dat JIJ daar van zou profiteren.  ZZZzzz…

Het lezen van alle wijsheid die te vinden was in de comments van de afgelopen weken deed me (weer) beseffen hoeveel krachtiger en effectiever het is om in twee richtingen te communiceren in plaats van één.

En dus wil ik van de gelegenheid gebruik maken en je uitnodigen om de volgende blogs mee voor te bereiden.

Mijn doel is om jou te helpen succesvoller te worden – in zaken, financiën en persoonlijk. Maar in plaats van te proberen uit te vogelen wat belangrijk is voor jou en wat je nodig hebt, leek het me een goed idee om het je gewoon te vragen…

  • Wat is je meest dringende vraag?
  • Wat weerhoudt je ervan alles te zijn dat je kunt zijn?
  • Hoe kunnen we de wijsheid en ervaring gebruiken van duizenden gelijkgestemde ondernemers die deze conversatie elke week lezen en eraan bijdragen – om JOU te helpen succesvoller te zijn?

Hier is mijn idee.
Laten we samenwerken!
Zodat we van elkaar kunnen leren.

Jouw aandeel in het partnerschap

Laat ons weten wat je wilt dat we bespreken in de komende weken door een comment te plaatsen onderaan dit blog, met jouw vraag, uitdaging of probleem.

Mijn aandeel in het partnerschap

Ik initieer wekelijks de conversatie door een blog te schrijven vanuit mijn gezichtspunt over de onderwerpen die de meeste stemmen kregen, en open het vervolgens voor iedereen om zijn of haar wijsheid en ervaring bij te dragen.
Het idee is dat zoveel mogelijk lezers aan de conversatie deelnemen…

Om er voor te zorgen dat het werkt: plaats één onderwerp per comment.
Als je een tweede onderwerp wilt inbrengen, plaats een tweede comment.

Zorg er voor dat je heel duidelijk bent over wat je wilt weten.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel alsjeblieft dit artikel via de Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ knoppen, want… zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk óók van dit materiaal profiteren.

313
Leave a Reply

avatar
230 Comment threads
83 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
213 Comment authors
Lisette WeersinkJolanda RijshouwerMarianne van ErpMarnix CleineSonja Schaap Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Peter
Gast
Peter

Effectief en efficient gebruik van Twitter om mijn business te laten groeien
Ik wil graag weten hoe ik Twitter kan gebruiken om meer business te genereren, zonder dat ik een paar uur per dag bezig ben met lezen en tweeten. Wat zijn een aantal “best practices” met betrekking tot Twitter die WERKELIJK resultaat geven?

Nisandeh Neta
Gast

Hallo Peter,
Om jouw vraag – en vergelijkbare vragen van Merel, Karl, Linda, Anneke, Marjolein – te beantwoorden, heb ik een blog post geplaatst Gebruik Twitter voor je Business.
In dit artikel lees je 35 van mijn tips, EN nog vele top tips van lezers.
Ik zou zeggen, neem daar eens een kijkje.
Tweet voor succes…

Martijn
Gast
Martijn

Ik zou graag willen weten hoe ik bij het opzetten van een nieuw concept zo efficiënt mogelijk gebruik kan maken van netwerkmogelijkheden /social media/refferal/joint venture systemen om het nieuwe concept/business zo snel mogelijk bij zoveel mogelijk mensen bekend te maken. Er zijn veelal legio mogelijkheden om nieuwe ideeen/business/concepten te lanceren maar welke weg is nu het meest efficiënt, waar moet ik op letten en hoe kan ik met zo min mogelijk effort zo veel naamsbekendheid genereren.

Ellen
Gast
Ellen

Praktische info voor zzp-ers om zo efficient en accuraat mogelijk te werken Ik wil graag weten hoe andere zelfstandigen hun administratie regelen. Ik gebruik bijv. Evernote voor al mijn notities, Thinking rock voor mijn to-do lijst. De ‘Getting Things Done’-methode voor mijn verschillende projecten (next action!). Werkt prima, dat wel. Hoe registreren anderen hun uren (ik: excel) en houden hun agenda bij (ik:gewoon op papier en soms een luide reminder in mijn telefoon). Voor offertes/facturatie gebruik ik gewoon Word… tja kan beter. Ik zou graag advies daarover willen hebben (software pakketten liefst gratis te downloaden natuurlijk). Wat houd je in… Lees verder »

Marilyn
Gast
Marilyn

Hoe kan ik meer focussen en tijd/aandacht besteden op datgene waar mijn passie ligt en waar ik succesvol in wil zijn?

Ik doe dagelijks alle dingen die nodig zijn om op korte termijn geld te verdienen om de lasten te betalen, het huishouden, administratie etc. Terwijl ik weet dat het echte succes focus en aandacht nodig heeft, maar zal pas op langere termijn succes opleveren. En zo hobbelt het door..

Tony Verheij
Gast

Hoezo pas op de langere termijn succes? Als jij je focust, kun je ook op korte termijn succes hebben. Als je verwacht dat het lang gaat duren, zal het waarschijnlijk lang duren. Als je weet waar je passie ligt en je weet waar je succesvol in wilt zijn, wat houdt je dan nog tegen? Als je hele dagen datgene doet wat je leuk vindt, daar bakken met geld mee verdient, waarom doe je dan het huishouden en de administratie? Je neemt een professional voor de administratie. Die kan het sneller dan jij, maakt minder fouten en is daardoor goedkoper. Je… Lees verder »

Arie
Gast
Arie

Hoeveel tijd besteedt je aan sociale media?

Als beveiligingsinstallateur ben ik elke dag onderweg en heb ik weinig tijd om alles te blijven volgen

hoe filter je interessante onderwerpen, en hoe bepaal je wat nuttig en wetenswaardig is?

Brighart
Gast
Brighart

Hoe weet je wanneer de tijd rijp is om als zelfstandige je baantje erbij op te geven.

Ola
Gast
Ola

Ik wil dolgraag weten hoe ik toch in hemelsnaam het geld kan genereren om bij u een cursus/training te kunnen volgen. Met een wia-uitkering alleen gaat dit me gewoon simpelweg echt niet lukken. De reden waarom ik het zo graag wil, is omdat door het lezen van uw boek Leef lekker, ik weer kan lopen, praten enz. Dit alles tegen alle artsen hun verwachting in. Nu wil ik graag leren hoe ik in elk aspect van mijn leven uw theorien kan toepassen en hoe ik dit over kan brengen op mijn medemens. Mijn ultieme droom is dan ook om ook… Lees verder »

Christien Papez
Gast
Christien Papez

De Business Bootcamp is een geweldige opstart en bovendien voor herhaling vatbaar. Mijn ervaring is dat er vanzelf een vervolg ontstaat.
Wat houd je tegen om bij je uitkeringsinstantie een verzoek in te dienen, uiteindelijk is het de bedoeling om vanuit de WIA weer het arbeidsproces in te gaan.
…hoe dan ook: Je zult merken dat je mogelijkheden om toch aan andere cursussen deel te nemen gaat zien.

hartelijke groet en succes

Christien

Tony Verheij
Gast

Passief inkomen: je werkt er 1 x voor en dan blijft het telkens uitbetalen.
Erg simpel haalbaar, verdien geld aan internet, via internet, door internet en op internet.
Wil je een stap verder, dan heb ik nog wel meer mogelijkheden voor je…

Hulde voor je herrijzenis!
Vroeger vertelden ze mij dat ik op mjin 18e in een rolstoel zou komen en dat verdomde ik.
Jij komt van nog veel verder, RESPECT!
Ik hoop dat je het gaat halen en dat je de financiën rond krijgt..

BIG hug, Tony

Loesje Houtkoop
Gast
Loesje Houtkoop

Waar ik mee worstel is hoe ik nou producten kan maken van de dingen die ik doe, zodat ik uiteindelijk niet meer zo veel hoef te werken, maar dingen 1 keer kan maken en dan 1000 keer verkopen. Ik vind het lastig om in mijn branche ( catering en horeca) daar iets goeds op te vinden. Natuurlijk ben ik creatief genoeg om een andere business te starten, alleen in alles wat ik bedenk zie ik geen producten/diensten die niet mijn nodig hebben om te functioneren. Ik zou graag willen weten hoe ik het voor elkaar ga krijgen dat ik binnen… Lees verder »

dennis kneulman
Gast

Hoi Loesje
Een idee voor je is misschien om dvd trainingen te gaan maken over de ins en outs van de catering en horeca.
Deze zou je dan weer kunnen verkopen aan mensen die interesse hebben om in de horeca te gaan werken of zoiets, maar geen idee hebben hoe het nu echt daarin werkt.

Hartelijke groet Dennis

Tony Verheij
Gast

DENK ANDERSOM!!!

Ga niet eerst een product maken om daarna het product te verkopen in de hoop dat mensen het nodig hebben, maar ga kijken wat mensen nodig hebben en maak daarna pas het product!

Het is makkelijker om mensen een product te verkopen dat ze nodig hebben dan een product waarvan ze niet eens weten dat ze het willen 😉

BIG hug, Tony

Merel
Gast
Merel

Marketingmethoden die weinig kosten, maar wel effectief zijn. De mogelijke combinaties van de verschillende marketingmethoden en de reden/het effect waarom er gekozen kan worden voor inzet van een bepaald comm. middel(bijv. twitter, linkedin, DM, nieuwsbrief).

Suzanne Glorie
Gast
Suzanne Glorie

Ik zou graag willen weten hoe ik een passief inkomen kan creeren. Ik zit in een business die op uurtje factuurtje draait, namelijk het uitvoeren van marketing werkzaamheden voor klanten. Het inhuren van meer mensen om de uren te maken is risicovol en marketing tools moeten toch voor iedere klant op maat gemaakt worden waardoor standaardiseren lastig wordt. Ik kan me voorstellen dat veel ZZPers hiermee worstelen.

Anne
Gast
Anne

Ik zou graag manieren willen zien om een goede balans te vinden tussen alle dingen die nog gedaan moeten worden en het nemen van rust. Ik merk vaak dat er nog zoveel moet gebeuren en het is lastig om echt rust te nemen zonder me ‘schuldig’ te voelen omdat er nog zoveel gedaan moet worden.

Helen roeten
Gast

Ik heb een vriendin die hierover coaching geeft.zij is haar training aan het aanscherpen en geeft daarom gratis coaching op dit onderwerp.je kan haar mailen op nynkevalk@rigpa.nl of bel mij dan geef ik je haar tel nummer.Ivriet helen roeten 0624274238

Marcel Luntungan
Gast

Beste Anne, waar liggen je prioriteiten? Een goed “doe” boek om te lezen en dan te doen is Prioriteiten van Stephen R Covey.
Er staat een mooi verhaaltje in over een glazen pot die gevuld wordt met zand, kiezelstenen en grote stenen.
Wat is voor jou het belangrijkste en wat doe je daar aan?

Teslotte, ik ben tijdens de business bootcamp een dame tegen gekomen die een onderneming heeft op dit gebied, Nelly de Jong van confront.nl
Succes! Mars
Singer songwriter bij uitvaarten

Kira Verweij
Gast

Hoi Anne,

Ik heb inmiddels de training gevolgd bij Nynke Valk (in het voorgaande comment aanbevolen door Helen Roeten). Ik heb een uitgebreide LinkedIn-recommendation geschreven voor haar omdat ik haar training van harte kan aanbevelen aan mensen zoals jij.

Zie LinkedIn > Nynke Valk of LinkedIn > Kira Verweij.

Succes ermee!
Kira

Rozelinde Warmoes
Gast
Rozelinde Warmoes

Hoi Kira, Heel herkenbaar wat je schrijft. Wat mij hierbij helpt is het volgende: Eerst de dingen doen die emotioneel doorwegen, vaak hielden die de boel tegen waardoor de andere dingen nadien ook weer in zijn plooi vallen. + Meestal zijn er -bij mij althans- slechts een 2-tal zaken die ECHT heel dringend zijn; zoals de belastingen in orde, voorbereiding gepland seminarie, dokter bezoeken, enz. En kunnen de andere dingen eigenlijk wel trager of later uitgevoerd worden. => Beseffen dat het niet allemaal SNEL SNEL uitgevoerd moet worden en dat niet alles in 1 keer opgebouwd moet zijn. Vooral doorzetten… Lees verder »

Rozelinde Warmoes
Gast
Rozelinde Warmoes

Oei, mijn vorige bericht was voor Anne bedoelt! Hoop dat het nog goed toekomt.

Jan van den Houtr
Gast
Jan van den Houtr

Tijdens het Business Bootcamp hebben wij gesproken over het zijn van een specialist.
Vanuit mijn brede achtergrond / management/ bedrijfskunde / commercie / coaching / etc.. is de vraag hoe kom je tot een geschikt specialisme.

Rozelinde Warmoes
Gast
Rozelinde Warmoes

Dag Jan,

Een mogenlijkheid is om je eerst af te vragen wat de eigenschappen zijn van de mensen met wie je het liefst altijd zou werken?

Als je dan een doelgroep hebt gevonden die jou – in het goede geval – energie geeft, kan je jezelf het volgende afvragen:

– wat hebben die mensen nodig?
– je kan het ook aan hen vragen wat ze het meest nodig hebben (van datgene wat jij te bieden hebt).

Daphne Medik
Gast
Daphne Medik

Ik zou graag willen weten hoe ik gebruik kan maken van RSS feeds om informatie van internet, uit blogs, nieuwsbrieven, e-zines, LinkedIn groepen etc. kan filteren.
Met als resultaat dat ik alles op mijn vakgebied kan volgen in een fractie van de tijd die het me nu kost. Ik weet dat het kan, maar HOE??

Het zou super zijn om een HOW TO training te krijgen, waarna je het direct zelf kunt toepassen!

Anton
Gast
Anton

Hoe vind je goede business partners?

Miranda van der Beek
Gast
Miranda van der Beek

Ik maak al gebruik van multimedia om mijn bedrijf zo breed mogelijk bekend te maken!Ik heb een ruime,brede kennis om mee te werken ,maar toch krijg ik mensen niet getriggert om meer info bij mij te krijgen of om een intake aan te vragen! Hoe zorg ik dat ik mensen raak….dat zei willen investeren in zichzelf door gebruik te maken van mijn methodes? Wat belemmert klanten om te gaan investeren? Ik bied gratis eerste intake,gratis korte consult en bied de mogelijkheid zelf te bepalen hoe veel consulten ze mee willen starten! Toch blijven mensen terug houdend en krijg wel veel… Lees verder »

Aukje
Gast
Aukje

Inmiddels word ik me steeds meer bewust van al mijn kwaliteiten. Ze zijn divers en wil ze inzetten in mijn eigen bedrijf. Hoe kan ik zorgen dat ondanks mijn diversiteit ik toch zichtbaar ben voor de consument.
Kan er voor kiezen om verschillende bedrijfjes ervan te maken, maar vanuit mijn gevoel klopt dat niet. Wat ik aanbied is namelijk wat ik ben en kan en dat is speciaal door de combinatie van al mijn kwaliteiten.

Sylvia Heistek
Gast
Sylvia Heistek

Wat mij heeft belemmert om mijn meest succesvolle IK te zijn is om mezelf vooral niet te laten zien en te laten horen. Als je heel hard schreeuwt hoort niemand je is mijn ervaring. Maar als je jezelf niet hoort, wat moet je dan? Nu heb ik de indruk dat er niemand werkelijk luistert of probeert te begrijpen waar je het over hebt. Iedereen zit in de ratrace van het leven en probeert met kleine praktische aanpassingen betere resultaten te behalen. Doe wat je altijd deed en krijg wat je altijd kreeg. Ik sta nu op een kruispunt. Wat te… Lees verder »

Ellen Scholten
Gast
Ellen Scholten

Hoe kan ik zo snel mogelijk een (vaag) idee uitwerken tot een concreet concept? Ga je te rade bij vakspecialisten of neem je bijv. een ondernemerscoach?
En hoe weet ik of mijn concept aan zal slaan? Doe je marktonderzoek of volg je je intuitie?

Wanda van Hartendames
Gast
Wanda van Hartendames

Met mijn bedrijf bedenk ik acts voor entertainment en product promotie.
Ik zou graag een manier vinden om artiesten bureaus meer aan me te binden. Misschien door middel van een strippenkaart?

Yvonne
Gast
Yvonne

Hoe krijg ik meer naamsbekendheid ?
Na het adverteren, van tijd tot tijd een krantenartikel met mijn aanbod, linkedin, website en ondergebracht bij diverse zoekmachines, houdt het in mijn idee wel een beetje op.
Bovendien zijn genoemde zaken soms kostbaar, wat niet erg is als het uiteindelijk maar iets oplevert.

Jantina van der Waal
Gast
Jantina van der Waal

Ik wil graag weten hoe ik mij wapen tegen mijn eigen onzekerheid. Als iets lukt ben ik enthousiast en blij, als iets niet lukt denk ik dat het nooit wat wordt. Aard van het beestje, maar waaraan kan ik zien of ik door moet met mijn bedrijf of toch beter iets anders kan gaan doen. Dat zijn er dus eigenlijk toch twee.

Mark
Gast
Mark

Wat is er voor nodig om van vakman met een lokale klantenkring, uit te groeien tot expert met een landelijke klantenkring? Als tenniscoach heb ik mij gespecialiseerd tot racket technicus. Daarvoor heb ik het certificaat Master Racquet Technician gehaald. Ik ben de enige in Nederland met dit certificaat maar dat is niet genoeg om business te genereren. Mijn droom is om een online customization bedrijf op te bouwen. Ik stel mij voor dat tennissers hun rackets naar het bedrijf sturen vanuit heel Nederland om te laten bespannen en te tunen. Daarnaast wil ik mijn kennis graag overdragen door het geven… Lees verder »

Isjtar Broeijer
Gast
Isjtar Broeijer

Ik zou graag handige tips willen krijgen hoe ik mijn boodschap over moet brengen. Ik maak nu nog vaak de fout mijn product als iets statisch aan te bieden terwijl ik het denk ik meer vanuit de klant moet benaderen.
Mijn vraag:
Ik weet zeker dat ik veel zou kunnen betekenen voor andere ondernemers maar hoe breng ik dat over?

Daisy Goddijn
Gast
Daisy Goddijn

Ik zou graag willen weten hoe ik een goede eerste indruk kan maken binnen Social Media. Er zijn al zoveel mensen die Social Media inzetten om hun bedrijf te promoten. Hoe doe ik dat nou zodanig dat ik opval? Dat klanten mijn BLOG artikelen lezen, mij gaan volgen op Twitter, een fan worden van mijn Facebook pagina, met mij willen linken op LinkedIn, etc.

Jacoine Steegstra
Gast
Jacoine Steegstra

Graag wil ik weten hoe ik al die geweldige tips en adviezen geleerd op diverse seminars werkelijkheid kan maken. Mijn ervaring is dat ik nu wel in staat ben om actiepunten en een actieplan te formuleren, maar als ondernemer-in-mijn-eentje vaak verzandt in de werkzaamheden die zich dagelijks aandienen. Echt actie nemen op de punten die ik me heb voorgenomen lukt dan slechts gedeeltelijk.

Sim Frantzen
Gast
Sim Frantzen

Ik ben ervan overtuigd dat internet voor je kan werken om business te genereren. Ikzelf wil mij verder specialiseren in coaching. Belangrijk bij coaching is het 1 op 1 kontakt met client. Toch geloof ik in de mogelijkheden van internet. Ik onderzoek de mogelijkheden om gesprekken via internet te doen. Nu zijn er tools als diverse messengers, maar ik heb daar het gevoel van het dagelijks babbeltje bij. Ik denk persoonlijk dan aan gebruik van Skype of andere professionelere internet oplossingen. En zo heb ik wel meer creatieve oplossingen om mensen aan te trekken. Alleen waar ik tegen aanloop is… Lees verder »

Esther Molenaar
Gast

Ik kom tijd tekort. Aan de ene kant ben ik druk bezig met marketing. Dat genereert business. Ik kom tijd tekort om mijn opdrachten uit te voeren en mijn marketingkant draaiende te houden. Ik heb het gevoel dat ik 5 ballen in de lucht moet houden, terwijl ik maar met 3 heb geleerd. Soms lukt het, maar het lukt meer niet dan wel.

Hoe kan ik mijn tijd zo efficiënt mogelijk indelen, zodat ik mijn marketing ideeen in praktijk kan brengen en ook mijn opdrachten kan doen?

Karl
Gast
Karl

Ik zou erg graag willen weten HOE ik socialmedia netwerken als twitter of linkedin kan gebruiken om er achter te komen WAT (mijn) klanten willen, ipv maar te lopen bedenken wat ze willen, wat vervolgens toch niet ”het gat in de markt” blijkt te zijn.

Hanneke
Gast
Hanneke

Hoe voer ik een goed acquisitiegesprek? Hoe kom ik over die angst heen om de telefoon te pakken?
Veel startende ondernemers vinden het lastig zichzelf te verkopen en blijven acquisitie uitstellen.

Maike van Loon
Gast
Maike van Loon

Goed initiatief! Heel veel succes

Martin Marx
Gast
Martin Marx

Ik vind het een prima en leerzaam idee.
Herken inderdaad de problematiek en enkele handvatten hierin zijn natuurlijk altijd welkom

Suzanne de Groen
Gast
Suzanne de Groen

Succes, hoop dat je ermee aan de slag kunt

Jacoine Steegstra
Gast
Jacoine Steegstra

Ik wil graag weten hoe ik als thuiswerkende ondernemer mijn tijd het beste kan verdelen over werk en gezin. Of hoe ik mijn werk en privé kan laten samenvloeien op een manier waarbij beiden floreren.

Esther Molenaar
Gast

Doordat ik meer met marketing bezig ben, doe ik meer offertes de deur uit. Echter, sommige gaan niet door. Ik begrijp niet waarom niet.

Hoe maak ik offertes die werken?

Gerard
Gast
Gerard

De oudere werknemer/ zzp-er/ ondernemer en zijn rol in de huidige economie. Ik wil wel eens weten hoe leden van deze groep staan tegenover de rol van de oudere, zeg maar 50+-er, op de huidige arbeidsmarkt. Op verschillende sites is deze discussie al losgebroken maar hier heb ik er nog niet veel over gelezen. Gaan bijvoorbeeld de huidige ontwikkelingen, zoals Twitter, Social Media en nieuwe vormen van arbeidsmethodiek voorbij aan de groep van grofweg gezegd de “Babyboomers”? En zijn deze vormen van communicatie echt wel nodig om je een weg te vinden in de huidige maatschappij. Hebben andere leden van… Lees verder »

Rozelinde Warmoes
Gast
Rozelinde Warmoes

Hoi Gerard, Ik ben niet van de jongste generatie (36) maar ik vind alleszins dat 50-tigers en ouder zeker evenveel mogen meedraaien in zakendoen. Er zijn veel ouderen die mijn bewondering meedragen en trouwens ook jongeren. Ik denk vooral dat mensen niet het gevoel moeten hebben dat ze minder zijn omdat er altijd wel iets uniek, waardevol, wijs in iedereen te vinden is. Het gaat erom dat je vertrouwen in jezelf hebt en dat je weet dat je iets waardevols kan bieden. En de mooie manier waarop Nisandeh zakendoen vaak omschrijft is dat het gaat om ‘helpen’ en ‘problemen oplossen’.… Lees verder »

Marjan Olyslager
Gast
Marjan Olyslager

De combinatie gezin, liefde, werk, ambitie maakt dat energie verdeeld wordt ingezet. Dat is een keuze, daarmee soms wel een lastig dilemma. Begrippen als focus, er voor gaan, prioriteren, vasthoudend en loslatend zijn, spelen allemaal een rol.
Hoe kunnen werkgevers hier meer speelruimte en regelruimte geven? Zodanig dat zowel organisatie als individu er wel bij varen?

Rozelinde Warmoes
Gast
Rozelinde Warmoes

Hoi Marjan, Dat vind ik een boeiend onderwerp. Ik heb op veel uiteenlopende bedrijven gewerkt. Volgens mij kan de nieuwe manier van zakendoen hier heel goed op inspelen. Ik heb bijvoorbeeld op bedrijven gewerkt waar er een grote mate van flexibiliteit was en veel inspraak van de werknemers. Het was geven en nemen kwa tijd- en werkinvulling. Op dergelijke bedrijven voelde ik me heel goed behandeld, gehoord en gerespecteerd. Dus m.b.t. jouw vraag: op onze persoonlijke behoeften kon ingegaan worden via dialoog en flexibiliteit. Ik denk wel dat het noodzakelijk is om hiervoor een good-will en een goede werkethiek van… Lees verder »

Marit
Gast
Marit

Hoe weet je als je iemand anders op een klus zet omdat je te weinig tijd hebt of je hier goed aan doet. Hoe zorg je dat het jou niet wordt aangerekend als hij/zij anders performed dan ingeschat? Hoe voorkom je afbreukrisico in geval van samenwerking, partnerships, onderaannemerschap?

Esther Molenaar
Gast

Op dit moment is mijn business booming. Daar ben ik onwijs blij mee. Mede dankzij Business Bootcamp heb ik weer focus en weet ik wat ik wil. Ik kom tijd tekort, ik kom handen tekort.

Hoe kom ik aan extra handen die weinig kosten?

Manu Busschots
Gast

Google eens op cloudworkers. Werkstudenten voor 25 euro per uur. Ik heb met ze gesproken en ook prima voor ZZP.
Wil je ook eens naar mijn site kijken, of je tekstueel nog iets opvalt?

Melinda
Gast
Melinda

Ik wil de sociale internet media inzetten op een manier dat ik niet allesapart bij moet houden, maar vanaf 1 punt de input geef en dat het dan bij zowel Linkedin als twitter als hyves te zien is. Wie heeft hier tips voor?

Esther Molenaar
Gast

Angst houdt mij tegen om alles te zijn wat ik wil. Het is een tweeledige angst: angst voor succes en angst om te falen. Ze liggen heel dicht bij elkaar.

Hoe kan ik angst omzetten in actie?

Caroline van Veggel
Gast
Caroline van Veggel

Hoe kom ik erachter wat de pijn is van mijn doelgroep.
Waar haal ik de informatie ?
Voorbeeld doelgroep: Jonge bedrijven die in een overgangsfase zitten van pioniersfase naar stabiliseringsfase, in de financiele markt in heel nederland.
Hoe kom ik erachter wat hun specifieke pijn is op dit moment op het gebied van communicatie.
Waar haal ik de informatie vandaan.

Niek van der Veen
Gast
Niek van der Veen

Ik wil graag ondernemers kennen, die meer de beschikking willen hebben over hun tijd. Ik heb een programma ontwikkeld om de ondernemer onafhankelijker te maken van zijn/haar bedrijf en het bedrijf onafhankelijker van de ondernemer, zodat buitenlandse markten ontwikkelen, zwangerschapsverlof of een sabbatical tot de mogelijkheden behoren, maar ook overdracht van de onderneming aan een opvolger.

Esther Molenaar
Gast

De laatste tijd voer ik steeds meer gesprekken met klanten. Dit zijn warme leads. Voorheen deed mijn zakenpartner dit. Zij haalt nu nog steeds nieuwe leads binnen. Ik wil dit ook graag zelf doen op bijvoorbeeld een netwerk bijeenkomst. Nu sta ik nog met mijn mond vol tanden en na een minuut koetjes en kalfjes slaat het gesprek dood.

Hoe kan IK meer leads genereren?

Esther Molenaar
Gast

Ik zou graag gaan bloggen, maar weet nooit goed wat ik op een blog moet zetten en ik ben nog wel een tekstschrijver.

Hoe kan ik een blog inzetten om verkeer naar mijn website(s) te krijgen? Wat zet ik erop?

Liesbeth Jansen
Gast
Liesbeth Jansen

Ik zit vol met zoveel ideeën, alleen…. overal is geld voor nodig. Dat geld heb ik nodig om ons leven te laten draaien, potseling zie ik weer een mogelijkheid om iets te op te zetten, te ontwikkelen, maar dan weer het geld. Ik wil niet afhankelijk zijn van de bank, als ze al geld zouden willen spenderen in ideeën waar zij niet rijk van zullen worden. Het lijkt wel of ik WEL vol ideeën zit om dingen te doen, maar GEEN ideeën kan krijgen om het te financieren. Zo blijf je dus zitten waar je zit en doen wat je… Lees verder »

Marcel Heinkens
Gast
Marcel Heinkens

De meest effectieve manier van klanten werven is via Word of mouth… Althans dat hoor je op menig marketing seminar en lees je in de boeken en de blogs. Maar HOE zorg ik dat ik hier grip op krijg en hoe stimuleer ik dit. Oftewel hoe ontwikkel ik een effectief REFERRAL-SYSTEEM?

Baye
Gast
Baye

Focus.
Hoe kan je als uit huis werkende ZZP’er in je eentje balans vinden tussen toegevoegde waarde leveren aan klanten én de acties, prioriteiten van acties, het managen van beschikbare informatie en effectief marketing + sociale media effectief benutten?

De Business Bootcamp is/was al een perfecte impuls, maar zou je met de juiste focus meer rust en balans ervaren? Hoe doe je dat?

Marten Nubé
Gast
Marten Nubé

Focussen blijkt erg lastig als je voortdurend wordt afgeleid en nieuwe ideeën krijgt. Weet iemand een oplossing? De mijne zijn:
1. Telefoon standaard op antwoordapparaat
2. Maximaal 2x per dag e-mail checken
3. Per dagdeel een onderwerp bepalen en je daar niet van af laten leiden
Het werkt, maar niet voldoende. Dus graag jouw oplossing!

Pim van Gils
Gast
Pim van Gils

Hoe komt het toch dat velen van ons de eigen ontwikkeling blokkeren omdat ze zichzelf niet goed genoeg vinden ?

Guido Makor
Gast
Guido Makor

We werken allemaal om geld te verdienen. Voor kenniswerkers is het bepalen van een uurprijs echter vaak een probleem: je wilt concurrerend zijn, dus niet te duur, maar je wilt ook goed kunnen verdienen, dus niet te goedkoop zijn. De gulden middenweg is moeilijk te vinden.

Dus: hoe bepaal je als zelfstandig ondernemer en kenniswerker je uurprijs?

Astrid van den Broek
Gast
Astrid van den Broek

Een efficiente stap voor stap checklist om alle marketingtools in juiste volgorde toe te passen.

Om vrije tijd en inkomen te verdubbelen wil ik graag een stappenplan, zodat ik weet waar ik eerst aan moet werken, wat stap 2 is enz. Een draaiboek, checklist oid wat me een goed overzicht geeft welke stappen te nemen zijn richting einddoel. Dat einddoel heb ik wel, diverse losse items ook, maar de samenhang en prioriteit voor diverse acties ontbreekt.

Sandra
Gast
Sandra

Hoe maak ik van mijn bedrijf een franchise en wat is dan het business-model.

Bob Willems
Gast
Bob Willems

Nieuwe media zorgen voor de vraag naar een deontologische code. Dit soort nervositeit – deels door onwetendheid – in de media is niet nieuw. Toen de eerste wagens in het straatbeeld verschenen, zagen beursorganisatoren de wagen als een bedreiging voor hun business. Ondernemers zouden nu immers rechtstreeks hun klanten en leveranciers benaderen. De opkomst van de radio zou het einde van de kranten inluiden. De TV was het begin van het einde voor de radio. En internet ging er voor zorgen dat de rol van TV en van de papieren media uitgespeeld was. Elke verandering brengt stress met zich mee.… Lees verder »