Publiceer jouw (eerste) boek in 2013

3839 views | 217 reacties |
shares

.
Je zit er al een tijdje aan te denken om een boek te schrijven, nietwaar?

Ik weet zeker dat jij weet dat een non-fictie boek je helpt om meer geld te verdienen, je expert positie op te bouwen, heel veel bezoekers te trekken naar je website, nieuwe klanten aan te trekken en je bestaande klanten meer te laten aanbevelen, jouw business naar een heel nieuw niveau te tillen en je in staat stelt om lezingen of seminars te geven.

Maar denken is NIET doen.

Je zult moeten afrekenen met je angst of je uitstelgedrag als je dat boek in de wereld wilt zetten.

Hieronder een lijstje van topsmoezen die ik van professionals te horen krijg waarom zij hun boek niet schrijven:

  1. Ik heb niet genoeg schrijftalent
  2. Mijn ideeën zijn geweldig, totdat ik ze op papier zet…
  3. Ik heb alleen maar een idee, ik weet niet waar ik moet beginnen
  4. Er zijn al zoveel boeken over mijn onderwerp geschreven
  5. Een boek schrijven is een enorm project, ik voel me behoorlijk overweldigd
  6. Ik heb geen tijd om een boek te schrijven
  7. Als het boek niet verkoopt, betekent dat dat ik mijn tijd heb verspild.

Als jij nog een ander excuus hebt waarom jij jouw boek niet schrijft, ben ik benieuwd om van je te horen…

Maar weet wel dat tijd besteden aan het opschrijven van jouw excuses, tijd is die je had kunnen besteden aan het schrijven van jouw boek!

Zoals je wellicht weet, heb ik in de afgelopen 7 jaar aan honderden ZZP’ers en professionals de cursus ‘Write Your Book in 28 Days’ gegeven.

Uit ervaring weet ik dat, met het juiste systeem en de juiste begeleiding, een boek schrijven en uitgeven niet alleen goed mogelijk is, maar waarschijnlijk ook het beste dat je kunt doen om je business een flinke impuls te geven.

Dus… als je serieus bent over het schrijven en publiceren van jouw boek, en je bent gecommitteerd om dit in 2013 te doen, dan heb ik voor jou een compleet NIEUWE videocursus die je een aantal essentiële elementen aanreikt die je moet weten over het schrijven van een boek.

Het is GRATIS, snel en ik vind het zeer verhelderend.

Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres in te vullen in het formulier hieronder, dan stuur ik je direct een e-mail met daarin de eerste videoles.


Hoe sta jij te boek?
Ontdek het WAAROM en HOE van je eigen boek publiceren.
Download nu de gratis video cursus!

Meld je alleen aan voor de videocursus als jij echt serieus van plan bent om jouw boek in 2013 te schrijven en te publiceren…, ik heb namelijk iets speciaals voor jou en ik wil dat niet verspillen aan mensen die niet gecommitteerd zijn.

En als je al weet waarover je gaat schrijven… laat het me weten door jouw onderwerp of idee  hieronder in het commentaarveld te plaatsen.

Op jouw succes,  Nisandeh

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
217 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sylvia Verschuren
9 years ago

2013 wordt voor mij een jaar waarin ik overheid wil overtuigen van het nut van community art. Een boek zou daar wel een heel goed middel voor zijn!
Ik ga de videocursus bekijken en wie weet zit er naast een beeldend kunstenaar ook nog een schrijver in mij 🙂

Anne Buiskool
9 years ago

Wauw, wat een mooi aanbod en wat een mooi huis Mag ik het nog even warm houden? Of ik er nu gebruik van ga maken of niet……..Ik ben je ambasadeur. Netwerken is mijn 2e natuur en ik soms denk ik wel eens…..zal ik er mijn werk van maken? Afgelopen weken alleen al heel wat mensen en diensten gekoppeld. Ik laat van me horen.
Hartelijke groet Anne Buiskool

George Begemann
9 years ago
Reply to  Anne Buiskool

Beste @Anne dank voor je leuke reactie. Natuurlijk mag je het warm houden. Ben je er volgende week woensdag bij? Indien zo, neem ik wat foto’s mee. Laat maar weten.

Hoever ben jij met je boek?

Jolanda Schoorl
Jolanda Schoorl
9 years ago

Hai George,
Hier nog een geïnteresseerde ambassadeur die morgen graag je foto’s zou zien. Ik moet mijn eigen stukje nog posten straks. Eerst even lekker alle reacties lezen.
Groetjes en hopelijk tot morgen!
Jolanda

Janke Greving
9 years ago

Toen ik in 2005 voor het eerst een boek uitgaf, dat ik had geschreven op verzoek van een uitgever, was ik niet voorbereid. Het boek was vlot af, de verkoop bleef veel te snel hangen. Ik heb er veel over nagedacht, weet inmiddels best waardoor het kwam, maar me er nog eens aan wagen…

Ik denk dat ik het nu ga durven, en doen!

Thnx for waking me up!

Frans Oversloot
9 years ago

Bedankt voor het aanbod ik zal het vooruitlopend op de cursus bezien

Lenny Mesir
9 years ago

Er wordt me vaak gevraagd wanneer ik nu eens een boek ga schrijven, omdat men zich geïnspireerd voelt door mijn kijk op het leven. Zelf schrijf ik heel graag, maar dan het liefst songteksten. Ik wil geen boek uitbrengen, maar verhalen via liedjes die ik schrijf. Alleen hoe kom ik zover dat ik mijn liedjes ga uitbrengen…

Ik heb in elk geval al één lied dat nu in volle productie is. Het lied is bedoeld om kindermishandeling/misbruik in Nederland onder de aandacht te brengen. En ik werk samen met No Kidding (het landelijk netwerk tegen kindermishandeling) en de co-producer van het lied ‘Leun op mij’ van Ruth Jacott om dit lied van mij tot stand te brengen. En bij de CD single zou ik graag een boekje uit willen brengen met hartenkreten van mensen, die gedoneerd hebben aan dit lied, die graag iets bemoedigends zouden willen zeggen tegen een kind dat mishandeld/misbruikt wordt. Tot nu toe financier ik alles zelf en funding raakt op. Hoe kan ik er toch voor zorgen dat er geld binnen komt om mijn lied de wereld in te helpen?

Denk, denk, denk… ik kom niet meer tot ‘doen’.

Caroline van Wijk
9 years ago

Parallel aan mijn derde roman wil ik twee boeken schrijven, over bloggen (met nadruk op het schrijven ervan) en over zakelijk schrijven voor professionals. Net als Titia kan ik wel wat tips over snelheid en zakelijkheid gebruiken. En af en toe een boost, zoals ik die altijd weer bij Open Circles vind…

Boele Ytsma
9 years ago

Ik wil in 2013 de ‘Revolutie van mes en vork’ ontketenen. Mensen bewust maken van het feit dat ze hun lichaam, hun gezondheid en de wereld kunnen veranderen door hun voedselkeuzes. Niet één keer per vier jaar stemmen, maar 3 keer per dag: elke keer als je eet, kies je in wat voor lichaam je wilt wonen en in wat voor wereld je wilt leven. En de beste keuze is dan: 100% plantaardig leven.

Bij een revolutie hoort een ‘manifest’. Dat gaat dus mijn boek worden: een manifest bij de plantaardige revolutie. Het moet mensen prikkelen (inspireren of irriteren, het is allebei goed) en in beweging zetten.

Boele

Anne Buiskool
9 years ago
Reply to  Boele Ytsma

Hallo Boele
Wat mooi, interessant, je hebt mijn aandacht. Zelfs zodanig dat ik overweeg om te stoppen met vlees eten…oef, ik eet al 32 jaar alleen biologisch en maar 2x per week, ,maar toch! Je website heb ik bekeken en ik ben onder de indruk van je content en levenswandel. We hebben veel overeenkomsten, maar je gaat me absoluut voor in ondernemerschap. Ik ga je mails nog beantwoorden en zie uit naar uitwisseling. Succes
Anne

Maaike Frankena
9 years ago
Reply to  Boele Ytsma

Hallo Boele,
de titel vind ik al leuk, wat kan betekenen dat een boel mensen hem niet leuk vinden trouwens.
Misschien nog een tip; wie zijn “mensen” . het onderwerp ‘eten’ verdeeld mensen wel eens. Wie ga je bereiken?

Hannie Mommers
9 years ago
Reply to  Boele Ytsma

Fantastisch Boele! Wat een mooie opmerking: niet 1x per 4 jaar, maar 3x per dag stemmen. 🙂
Ga jij in je boek ook aandacht besteden aan speciale dieten? Mijn man heeft jicht. 3,5 jaar geleden na zijn laatste aanval adviseerde de arts hem om medicijnen te gaan slikken. Dat heeft hij geweigerd en heeft zichzelf een streng vegetarisch purinevrij dieet opgelegd. Sindsdien heeft hij nog geen aanval gehad! Aangezien die aanvallen met de regelmaat van de klok elke 2 jaar plaatsvonden, zijn wij hartstikke blij, dat snap je.
Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar je boek!

Marné van Veenendaal
9 years ago

Ha Nisandeh,
Geweldig bedankt dat ik nu een video cursus toegestuurd krijg om mijn boek te kunnen schrijven. Je hebt me inmiddels overtuigd dat dit een hele goeie manier is om je expertise op de kaart te zetten.

Ik wil een boek schrijven over mozaïek. Daar zijn er al verschillenden van, maar laat ik mij ondanks onzekerheden niet door weerhouden. Ik heb ideeën over hoe mijn boek anders kan zijn. Ik ben begonnen met bloggen en volgde onlangs een workshop in een schrijfcafé.

Manuela van Prooijen
9 years ago

Hoi Marné

Ben benieuwd of je mozaiekboek er al is. Weet dat jij (mozaiekexpert) als geen ander, hier een boek over zou moeten schrijven… Waarschijnlijk vol prachtige foto’s….

Succes ermee!

Groet,
Manuela

Bianca de Wit
9 years ago

Hi hi,

Ook ik ga een boek schrijven, het onderwerp moet ik me nog even goed in verdiepen en precies zoeken waar de vraag ligt.
Ik ben expert op het gebied van evenement en bedrijfsfotografie, dus het boek zal waarschijnlijk gaan over ‘Beeldrevolutie’ of ‘Ondernemen voor fotografen’.

Alvast bedankt voor de videocursus!

Groet,
Bianca

Dolores Dimic
9 years ago

Super initiatief! En de kik die het geeft om een boek op jouw naam te hebben staan, om jouw boek te signeren – onbetaalbaar! Iedereen heeft een boek in zich, iets wat jou uniek maakt, iets waarover je je kwaad maakt, iets wat na een lange zoektocht eindelijk goed gekomen is, noem maar op.
De mooiste ontdekking tijdens het schrijven van mijn boek (“How to Find Someone You Love”) was het stromende proces tijdens het schrijven. Zodra ik stukken had uitgewerkt, reikten mijn hersenen me alweer de volgende stukken informatie aan. En het bleef maar komen, totdat het boek af was. Heerlijk! En, zoals ik al zei, ongelofelijk kikken. Dus iedereen die erover piekert om een boek te schrijven: gewoon doen, en heel veel plezier ermee!

Ron Scheerder
9 years ago

Ik heb besloten mijn boek voor een specifieke doelgroep te maken.

Veel ondernemers werken veel uren en plegen daardoor roofbouw op hun lichaam en geest.
Dat maakt het moeilijk om de energie hoog te houden en met focus de gestelde doelen te bereiken.
Door het verhogen van hun energie en vitaliteit zijn de ‘kleine’ ondernemers’ in staat om deze doelen te realiseren.

Mijn boek zal gaan over het vergroten/verhogen van de energie en vitaliteit van deze ondernemers. Ik heb daarvoor ook al een methode ontwikkeld.

Saskia van Velzen
9 years ago
Reply to  Ron Scheerder

Dag Ron,

Ik ben nu al benieuwd naar je boek. Ik merk dat ik door de vele uren die ik maak inderdaad in flinke energie-dips terecht kom. Om mezelf te sterken en uit de denk-race te komen ben ik gaan hardlopen. Maar er is vast meer mogelijk.

Robin van Hattum
9 years ago

Net de plannen om het eerste boek te schrijven uitgesteld vanwege de hoge kosten van een goede ghost writer. Kennelijk is het “de bedoeling” om toch zelf aan te gaan schrijven. Schrijven is nog niet mijn “cup of tea”. Ik kijk al uit naar de cursus.

Vorige week ook al ingeschreven voor de Business Campus. 2013 wordt daarmee sowieso al het jaar van de transformatie.

Caroline van Wijk
9 years ago

@Robin en anderen, je hoeft het ook niet te schrijven, daar kun je ook mensen voor inhuren ;-). Wat je wel zelf moet doen is al jouw kennis over het onderwerp op een rijtje zetten en structureren, maar ook daar kan iemand je bij helpen.

Ik schrijf al aan mijn derde roman, maar ga in 2013 een boek schrijven over bloggen en een reader voor mijn college Zakelijk Schrijven.

Mariska van Gennep
9 years ago

10 minuten geleden las ik een berichtje op twitter over “publiceer je (eerste) boek in 2013. Mijn eerste boek, mijn dichtbundel Puur, is in november 2011 uitgegeven. Na een burn out besloot ik mijn wens om een bundel uit te geven, gewoon te gaan volgen. Een internetuitgever vond de bundel goed en gaf hem voor me uit. Nu na anderhalf jaar, wordt het tijd om mijn roman uit te geven. Ik kom echter niet verder met schrijven. Echter ik kwam er te laat achter dat in januari de cursus “publiceer je boek in 28 dagen” geweest is. Tot ik net op Twitter geraakt werd. De video zal al in mijn mailbox liggen te wachten. Ik ben benieuwd en hoop dat dit me verder gaat helpen, want het idee en een kwart boek is er al… wordt vervolgd?
lieve groet, Mariska

Martine Verweij
Martine Verweij
7 years ago

Hoi Mariska,

Tof dat je een roman gaat uitgeven. Toen ik jouw reactie las, moest ik gelijk denken aan de schrijfweken van Geert Kimpen (auteur van o.a De Kabbalist). Als je ‘schrijfweken Geert Kimpen’ googelt, vind je het zo.

Succes!
En ik weet dat jouw roman er komt!
Je hoeft het alleen nog maar te doen!

Groetjes,
Martine

Marianne van den Heuvel

Ja hoor, ik heb mijn boek al in grove lijnen in mijn hoofd zitten en de titel zal zijn: Alles wat je over Pilates moet weten maar wat niemand je verteld.
Het wordt een makkelijk boek over Pilates wat met humor laat zien waar al die oefeningen nu voor zijn. Zo simpel verwoord dat je direct het idee krijgt dat ook zeker jij dit kunt.

Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek
9 years ago

Hey Nisandeh,
Wat een mooie blog en bedankt voor de video cursus. Ik heb al een tijdje het gevoel dat ik hetgeen ik in mijn hoofd heb, aan het papier zou moeten toevertrouwen. Echter dan komen er allerlei gedachten boven die ervoor zorgen dat ik het niet doe. Ik ben er ook nog niet uit waar ik mee zou gaan beginnen.

Ik ga hier over nadenken. Wellicht dat de videocursus mij helpt om mijn gedachten te ordenen.

Liefs, Ingrid

Thieu van Kaathoven
Thieu van Kaathoven
9 years ago
Reply to  Ingrid Verbeek

Hoi Ingrid,

Zullen we elkaar blijven aanmoedigen én op de hoogte houden van onze vorderingen. . . ? Ik zou het wel super vinden. . . en ik heb best lang gezocht en weet nu wat en waarover:
‘Onderscheiden én opvallen’

Groetjes,
Thieu

Francoise Zorge
9 years ago

Ik ben al begonnen met mijn boek. Het heet: Help mijn pup luistert niet. Mindfful je pup opvoeden met behulp van clickertraining.
Ik hoop het in 2013 af te hebben!

Christine Roos
9 years ago

This is the last coffee break of the “Write your book in 28 days” weekend.

And it has totally blown my mind.
I still need to write that book
I still need to create the blueprint
I still need to get my head around a lot of things

BUT – it has never seemed easier than today. And I feel empowered through:

– the clarity of the systems that I learned
– the simplicity of the systems
– the experience of actually doing it this weekend

So, now I need to keep the energy and the commitment going. This is challenges, because sometimes, when I’m on a project, my days are so packed that there is very little room for anything else.

I still have not found the ideal solution, the ideal rhythm. But what I am noticing is that that sticking to a routine or a commitment in moments of difficutly and when it seems almost impossible, is actually a source of energy, power and inspiration.

It strengthens me to see that I can do it no matter what the circumstances.

And of course, I must also sometimes just let go of everything and allow myself to do nothing.

Thanks for a great weekend everybody!

Winny te Kloese
9 years ago

Jaaaa! Boeken schrijven! Ik ben momenteel twee boeken aan het schrijven. Beide kinderboeken. Ik heb er echt zo veel plezier in. Ik ben er mee begonnen en kan niet meer stoppen.

Handige tips zijn dus heel welkom.

Tony Verheij
Tony Verheij
9 years ago

Mijn onderwerp is uiteraard passief inkomen.

Ik heb zoveel info wat het mensen makkelijker zou maken om passief inkomen te verdienen dat ik alleen al over het verhuren van vastgoed een boek zou kunnen vullen.
1 over verdienen op internet
Zo heb ik nog wel een paar onderwerpen 😉

Dank voor de videocursus, dat zal een goede ondersteuning zijn!

Tony Verheij

Emily Nijhuis
9 years ago

Tot nu toe spelen alle inzichten en goede voornemens nog regelmatig verstoppertje in mijn hoofd: af en aan enthousiast en gemotiveerd en vol vertrouwen.
Het lezen van de verschillende blogs helpt mij om aan de positieve kant te blijven en gewoon door te gaan, stap voor stap (heerlijk, niet meer te hoeven multitasken haha!).
Zo meteen weer naar mijn eigen blog, ter voorbereiding op de Blog-workshop van volgende week!

Gaudia Galama
9 years ago

Hey Nisandeh!
Great! This is what I have been promising myself years ago when I saw you for the first time, lecturing in a day of Roy Martina, about your work. So after all this time and after been in de Business Bootcamp, Master Entrepreneur, Breakthrough to Success and Financial Freedom this year, I am ready!
My book will be about what I know about people and communication and how to discover non supportive beliefs and replace them with supportive beliefs. And how horses and (family-)constellations can help. I need the training to help me ordering it and pinpoint the right aspects.
Thanks for this opportunity to already get busy with it!

Monique Vée
Monique Vée
9 years ago

Ik heb een keuze gemaakt om dit jaar zeker aan mijn boek te beginnen en het liefst ook af te maken & te publiceren.
De reden is om een associatie met je werk te krijgen & om fans te werven om mijn dating product te verkopen.
De video heeft me zeker geinspireerd om een langgekoesterde droom waar te maken. Een boek is ook een nalatenschap na je dood

Monique Slikkerveer
Monique Slikkerveer
9 years ago

En ik ga natuurlijk een boek schrijven over mijn ervaringen met het geven en ontvangen van massages. Wat doet het met je? Waarom is het goed om jezelf regelmatig te ontspannen. En nog veel meer.
Een ander boek gaat over mijn ervaringen als Reikimaster.

Titia van der Ploeg
Titia van der Ploeg
9 years ago

Ik ben nu bezig met mijn vierde boek, kopij lever ik eind januari in. Schrijven lukt dus wel, uitgeven ook. Wat ik zou willen leren is om sneller het boek af te hebben en om er een bestseller van te maken.

Ben benieuwd!

Eveline Bosselaar
9 years ago

Het lijkt me geweldig om een kinderboek te schrijven. De ideeen zitten in mijn kop, nu nog er uit!
Het zijn avonturen verhalen waarin gekke dingen gebeuren….
To be continued in 2013!

Ria Bernards
9 years ago

Hallo Eveline,
Wat leuk! Zelf loop ik ook al langer met dit idee rond. Maar eerste wil ik iets doen met mijn eigen business en een boek schrijven voor een mooi maar ook gezond interieur.
Ik weet niet of je nog een tekentalent zoekt, maar ik ken wel iemand die ontzettend leuke tekeningen maakt. Laat maar weten als je geïnteresseerd bent.

Eveline Bosselaar
9 years ago
Reply to  Ria Bernards

Hoi Ria, lijkt me leuk om een keer van gedachten te wisselen met iemand die goed kan tekenen.
Kan je die naam via mijn website doorgeven? evidans-yoga.com.
Bij voorbaat dank!

Robert Rosier
9 years ago

Er is al 2 1/2 boek van me uitgegeven zeg ik altijd voor de grap. Eentje was namelijk zo’n grappig mini pocketboekje.

Ik weet nog niet of mijn volgende zou kunnen gaan over acteren en wat je allemaal moet leren behalve acteren of over hoe de creatieve sector gebaat is bij hele leuke creatieve vormen van marketing of een boek over filmen en hoe je financiering rond kan krijgen op ludieke manieren.

Of zijn dat drie boeken en moet ik die maar gewoon alle drie gaan schrijven?

Lezen mensen nog boeken?

Vicky Verdickt
9 years ago

Arianne,
Als je wil kan je me mailtje sturen dan kan ik het je opsturen.

Marom Ayoubi
9 years ago

Als tiener heb ik veel poezie geschreven, maar heb dat nooit in een boek gebundeld. Ik wilde altijd boeken schrijven. Ik heb veel presentaties ontwikkeld en het zou kleine moeite moeten zijn om deze in een of meerdere boeken uit te werken.
Ik zou graag over mijn leven willen schrijven. Veel mensen zeggen tegen mij (tijdens mijn presentaties) dat ik ze inspireer als ik over mijn ervaringen vertel.
Daarnaast wil ik boeken voor ouders schrijven, hoe ze hun kinderen het beste kunnen helpen ontwikkelen.
Alles zit in mijn hoofd en in mijn presentaties en ik moet de beslissing nemen, dat ik het nu wel in 2013 mijn boek(en) ga schrijven.

Marianne Kapteijn
9 years ago

Wil een boek schrijven voor leerkrachten!
Wil graag weten hoe?

Dave de Lange
9 years ago

Je kunt beginnen met uitvinden waar leerkrachten behoefte aan hebben om te lezen in een boek, Marianne. Wat is het dat zij absoluut willen weten? Waar worstelen ze mee?

Thomas Rijniers
9 years ago

Mijn eerste boek wordt een fotowandelboek door het Goffertpark, waarin je dus het te kiezen wandelpad op de foto ziet, daarnaast allerlei interessante weetjes en natuurlijk beschrijving van de bomen, want dat is mijn expertise!

Saskia Frankena
9 years ago

Hey Thomas,
Wat een leuk idee. Dat boek wil ik zeker hebben. Tenslotte is het Goffert bij mij in de buurt…
Misschien een idee om er een app bij te laten maken? Om te gebruiken tijdens de wandeling?

Succes en ik ben benieuwd.

Anne Buiskool
9 years ago

Mooi idee…en als je dan iemand zoekt die een app kan maken dan is mijn buurman een goeie…(ook Open Circles minded)

Annet Manche
9 years ago

Mijn boek verteld een sprookje in de sfeer van 1001 nacht, helemaal in de sfeer van mijn bedrijf: ik verzorg buikdans lessen voor vrouwen en verjaardagsfeestjes voor meisjes.
Het onderwerp en de boodschap van het sprookje is: vind je talent, je passie en draag het uit, dat is je ware geluk.
Bij het boek ga ik nog mijn eigen schilderingen maken.
Vervolgens ga ik aan de slag met hoe mijn boek te publiceren, in eigen beheer of bij een uitgever. Wat is slim. Daarvoor moet ik op onderzoek uitgaan en het liefst zou ik dit uitbesteden.
Zo wie zo ga ikhet sprookje als I book verkopen via mijn website

Al dansend wil ik het sprookje uit gaan beelden als voorstelling, met mijn schilderingen op de achtergrond geprojecteerd. Hiervoor heb ik ook weer technische hulp nodig.
Als iemand tips heeft, hoor ik het graag.

Dave de Lange
9 years ago

“Ik heb alleen maar een idee”
Dat is er één van mij. Ik was heel jong toen ik voelde, “wist”, dat ik ooit eens een boek ging schrijven. Dat vond ik een belachelijk idee, want ik had een hekel aan schrijven!
Toch was ik er zeker van dat ik dat later eens ging doen en door de jaren heen is me dat steeds duidelijker geworden.

Maar het gaat er nu van komen, zeker geholpen door dit blog en waarschijnlijk ook de videocursus. Bedankt alvast daarvoor, Open Circles team!

Ik ga mijn boek schrijven over Wisdom Meditation. Het uitgangspunt is het mediteren (of je aandacht richten) OP Wijsheid en (zittend en visualiserend) mediteren VANUIT Wijsheid.
Volgens mij is deze wereld toe aan Werkelijke Wijsheid en een verandering in het bewustzijn van de mensheid. En ik wil daar mijn bijdrage aanleveren. Daarom richt ik ook het Wisdom Meditation Network op, waar mensen zelf deel van kunnen uitmaken en hun bijdrage kunnen leveren.
Mijn boodschap met Wisdom Meditation is:
“Make a difference in the world!”

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

@Dave: Goh Dave… nu heb ik je al diverse malen gesproken en zelfs het voorrecht gehad een hele dag met je te mogen delen toen we over je website bezig waren, maar over jouw ‘Wisdom meditation’ en veel belangrijker nog, de gedachten er achter hebben we nooit gesproken… Zonde! Als je ooit proof-readers voor je boek nodig hebt, bij deze een vrijwilliger!

Dave de Lange
9 years ago

@Wilko:
Daar ga ik je aan houden, Wilko!
Dat we er niet over gesproken hebben, komt dat we het druk hadden met andere zaken. Zoals wat jij allemaal bereikt hebt met “criminele” jongeren een andere richting geven. Top!

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Dave de Lange

@Dave: Daar mag je me ook zeker aan houden!

Dieske Weiman
9 years ago

Mijn boek zou kunnen zijn dat ik expert ben op het gebied van ADD. Ik ben ervaringsdeskundige en ik ben gezinstherapeut. Vanuit beide perspectieven zou ik een boek kunnen schrijven.

Daarnaast werk ik als verpleegkundige in de thuiszorg. De kwaliteit van leven als je 85 jaar en ouder bent zou ik wel willen beschrijven.

George Begemann
9 years ago

Voor alle Open Circles fans die een boek willen schrijven bieden wij ons huis in Zuid Zweden aan voor de week vol rust die je nodig schijnt te hebben. Je hoeft alleen GWL en Schoonmaak te betalen.
Alleen voor mensen die op deze blog reageren.
Onze manier om iets terug te doen voor Open Circles en om ambassadeurs te vinden … http://www.tillit.nl

Mijn eigen blog vordert gestaag en wordt ooit een boek. ik ben nog niet klaar om de video te volgen. Ben nog met teveel MGSPI issues bezig en misschien nog teveel aan het nepwerken.

Ik benijd jullie! 😉

Mariska van Gennep
9 years ago

Hallo George!
Wat een grandioos aanbod! Ik wil heel graag mijn boek schrijven in 2013 en heb er thuis niet de rust voor met een gezin met 3 kinderen. 10 minuten geleden las ik op twitter de mogelijkheid voor jouw boek in 2013, heb mijn mailadres ingevuld voor de 1e videoles… en wil serieus (na de training) van je aanbod gebruik maken.
Tot spreeks,
Mariska

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@George: Ik maak graag gebruik van dit aanbod, maar slechts op 1 voorwaarde (hoe arrogant ;))… Ik wil iets terug doen door voor jou een WordPress XPress gratis aan te bieden…

George Begemann
9 years ago

@Wilko daar word ik warm van. Ben je er volgende week woensdag bij? Dan kunnen we elkaar ontmoeten en een plan maken. 😉

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@George: Kan ik het mij veroorloven daar NIET te zijn? Dat zou wel heel arrogant zijn… denken dat ik op mijn vakgebied niets meer bij kan leren… Ik heb zojuist van een aantal van jouw observaties geleerd… en ik twijfel er niet aan, of ik leer ook nieuwe dingen van Nisandeh…

(Mijn geheim: Het meeste wat ik weet over bloggen, weet ik van Nisandeh… OF door zijn advies op te volgen, OF door bewust -na zorgvuldig onderzoek- van zijn advies af te wijken… niet verder vertellen hoor… dit is het best bewaarde Internet geheim )

George Begemann
9 years ago

Ha die @Wilko
Ik ben naar je site gegaan en heb me aangemeld voor je e-boek.
Mag ik mijn ervaring delen?
Nee: click me weg…
Ja?
Ik krijg de opt-in email en daar staat klik op de onderstaande link … in werkelijkheid is het de bovenstaande ‘knop’
Je zegt dat ik me heb opgegeven voor je eBook en je Nieuwsbrief. Dat van die Nieuwsbrief is niet duidelijk tijdens de eerste stap.(ik snap het wel, maar het kan ‘netter’)
Er staat: als ik niks doe ontvang ik geen mails meer. Ontvang ik dan toch nog jouw eBook? Ik dacht het niet, want ik doe toch geen opt-in?

George Begemann
9 years ago

@Wilko en toen kwam ik op je ‘landing page’.
Wil je mijn observaties? Nee= weggaan Ja=doorlezen

Het was iets verwarrend, omdat het leek op de pagina waar ik van vertrok en er in de rechter kolom nog steeds het formulier staat met de aanvraag voor je eBook (die had ik toch net ingevuld? waarom, wat heb ik fout gedaan, moet het nog een keer?)

Verder lees ik:
“De registratie is zojuist met goed gevolg afgerond, je krijgt nu een mailbericht om je inschrijving te bevestigen. Door op de bevestigingslink in dit bericht te klikken, wordt je inschrijving geactiveerd. Check ook even je spambox.”

Krijg nu nog een Mail? Twee maal opt-in? Nee: ik ontvang een mail, waarin een link waarmee ik jouw eBook kan downloaden. @Wilko, kleine dingen, maar voor een Expert zoals jij wel heel erg belangrijk. Wat vind jij ervan?

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@George: Enorm bedankt voor je terugkoppeling. Ik zal in ieder geval de procedure nog eens nalopen… sommige dingen die voor mij ‘automatisch’ zijn, kunnen voor anderen zeker verwarrend zijn (pas een artikel van Branson gelezen over dat de klant NIET altijd gelijk heeft… maar bij mij geldt nog steeds te regel, de klant/prospect heeft gelijk tot het tegendeel is bewezen) Een techneuzelaar als ik heeft altijd het handicap, dat dingen die voor hem automagisch zijn, voor anderen verwarring kunnen veroorzaken. En als ik jou verwar… is het iets wat IK mij aan moet trekken…

George Begemann
9 years ago

@Wilko ben je er woensdag?

Saskia van Velzen
9 years ago

In februari ga ik de cursus volgen, maar deze videocursus zal een mooie voorbereiding kunnen zijn, zodat ik dan een nog vliegender start kan maken met het boek.

Ik heb een heel klein e-boekje geschreven over lachen zonder reden, gratis te downloaden wanneer je je aanmeldt voor mijn tips en trucs om te blijven lachen.

Het boek van 2013 wil ik laten gaan over lachen op de werkvloer. Dat is zo belangrijk!

Natascha Dorder
8 years ago

Een grote droom is het, om een boek te schrijven. Het onderwerp wisselt alleen nog te veel. Zomaar krijg ik met deze cursus de juiste stappen voor ogen…

Brigitte Buis
9 years ago

What an experience!
Chose the title of my book: The power of family owned business
Subtitle: strategic advantage in 6 steps.

You learn by doing at the course and this morning I had my first aha by writing a part of my book at home. The flow was there, due to the ‘writing machine’ approach and I learned that I have to be specific with my questions and keywords, otherwise I won’t be able to make my point in ‘2/3 of a page’ and the desired time frame!

Thank you so far, Nisandeh. And one day to go for new insights and skills!

Evert Verweij
9 years ago

Ik heb de eerste videoles al bekeken. Heel inspirerend. Maar ben nu even druk met de voorbereiding van de maserclass blog van morgen. Daarna ga ik de andere lessen volgen en het boek dat ik al heb geschreven uitgeven (in e-book- of in ‘vaste’ vorm, dat moet ik nog zien, misschien dat de andere videolessen mij zullen overtuigen om het digitaal of op papier of in beide vormen uit te geven.

Het boek dat ik heb geschreven gaat over bomen en heesters van Suriname, die mensen in Suriname op hun erf kunnen planten. Ik heb het jaren geleden geschreven samen met een vriend van Inheemse afkomst die inmiddels is overleden. Uiteraard komt zijn naam er ook op te staan. Aangezien boom en heestersoorten in 20 jaar amper veranderen kan de inhoud vrijwel ongewijzigd blijven …

Als dit boek een succes wordt wil ik meer boeken gaan schrijven. Ik zal tzt nog eens terug komen bij dit blog als ik meer nieuws heb over mijn boek.

Indra Radjkoemar
8 years ago
Reply to  Evert Verweij

Evert,

Ik ben zeer benieuwd naar jouw boek. Heb net 2 maanden gewerkt in Suriname aan Migraine en Rugklachten. Gezien mijn interesse (Natuurgeneeskunde) kreeg ik een boek van een cliënt over inheemse planten van Suriname. Een aantal trips en overnachting in het binnenland heeft mij heel anders doen kijken naar planten en bomen.

Succes met je boek.

Francisca Payne
Francisca Payne
8 years ago

Mijn eerste boek zal in het engels zijn en voor vrouwen. Het gaat over het worden van een winnaar in het leven 🙂

Jannemarie Frowijn
9 years ago

BEWUST kijken: hoe (on)gezond is jouw paard?
Met praktische handvaten voor een VITALER paard.

Arianne van den Berg-Jonkers

Hallo Jannemarie, prachtig onderwerp! Ik kijk ook graag naar paarden, gewoon omdat ze mooi zijn, en dieper. Als je het leuk vindt om te linken (LinkedIn, Facebook, Twitter, reallife :-))? Ik heb een heel interessant contact voor je. Succes en echt gaan schrijven he!
Hartelijke groet, Arianne

Suzanna van der Laan
9 years ago

Wauw, ik ben al een uur lang alle reacties aan het lezen. Wat een geweldige boeken gaan er komen dit jaar! Ongelooflijk. Daar wordt ik als boekenliefhebber wel heel vrolijk van.

Ik kwam toevallig op dit blog terecht omdat ik ook schrijfplannen heb. Als uitgever zijnde nota bene! Ik begeleid al jaren schrijvers, weet precies wat er aan hun manuscript mankeert en hoe ze het moeten verbeteren, maar riep zelf altijd dat ik nooit een boek zou schrijven. Waarover zou ik moeten schrijven?

Maar mede geinspireerd door Nisandeh (ik was in oktober naar het Business Bootcamp) weet ik het nu. Over datgene wat ik graag doe en waar mijn expertise ligt: boeken uitgeven! En alles wat daarbij komt kijken (van redactie tot promotie). Het plan is om het samen met iemand anders te schrijven, onze ervaring en expertise te combineren. Niet alleen kan dat het boek inhoudelijk beter maken, ook is het een goede stok achter de deur.

Ik begin al zo enthousiast te worden over het idee dat ik het gister zelfs al in mijn pas gestarte blog wereldkundig had gemaakt… (nog een stok achter de deur!)

En nu hier bij dit blog. Dus dat boek gaat er nu echt komen 🙂

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Suzanna: Voor jou wordt het boek natuurlijk een dubbele uitdaging. Met zoveel nieuwe boeken in opkomst, heb jij een prima doelgroep voor jouw boek indien het op tijd klaar is.…. dus plan je agenda maar leeg na 8 februari, want voor jou wordt het ‘Write-publish-promote-and sell your book in 21 days”. Succes!

Suzanna van der Laan
9 years ago

Oef, Wilko, dat is wel wat anders dan publiceren in 2013! Maar gezien al die nieuwe schrijvers hier is mijn plan nu nog urgenter geworden. Die schrijvers kan ik dan allemaal weer helpen me mijn boek! Dus ik ga maar hard aan de slag.

Janke Greving
9 years ago

Wel, Suzanna, als je iemand zoekt om dat boek mee te schrijven, dan houd ik me van harte aanbevolen. Ik schrijf, redigeer, corrigeer en vertaal en wil mijn expertise ook graag met anderen delen. Wat betreft promotie kan ik vast veel van jou opsteken!

Annette van der Maarel

Dank je voor alweer een goed aanbod, Nisandeh! Ik ben benieuwd en ga meteen de eerste les bekijken. Inspirerend ook weer om de comments van alle andere schrijvers (in spe) te lezen, ook jullie bedankt. Groet, Annette

Tom Zoethout
9 years ago

Ik heb een paar jaar geleden Write Your Book in 28 Days gedaan. Vervolgens had ik als doel een blog te maken, waarbij mijn eerste product het boek (e-book) zou zijn.

Ik had een deadline, waardoor ik in 3 weken het boek moest schrijven… Uitdaging, naast de gewone werkzaamheden.
Maar, het is gelukt! in 16 dagen was het boek af, geredigeerd etc.!

Het leuke was, dat ik op een flipover alle hoofdstukken en paragrafen had gezet en die steed kon wegstrepen. Dat was zeer motiverend! Ik wist toen ik begon met schrijven dat ik er 625 minuten schrijftijd voor nodig had en dat was behoorlijk overzichtelijk. Ok, redigeren kostte ook nog tijd, maar al met al was ik erg tevreden, ook met het resultaat!

Ik heb er ook nog een fysiek boekje van laten maken!

Annemiek Steur
Annemiek Steur
9 years ago

Wat een leuk blog! Ik heb mijn eerste boek al uitgegeven. Mijn tweede, grote boek komt er aan! Ik vind schrijven heerlijk. Toch twijfel ik ook wel eens over mijn schrijftalent; ik denk dat iedereen dat wel heeft.

Ik zou wel graag willen weten hoe ik veel meer boeken kan verkopen!

Arianne van den Berg-Jonkers
Reply to  Annemiek Steur

Hoi Annemiek, waar heb je je eerste boek over geschreven? En wat heb je daarvan geleerd voor je volgende boek? Wat ga je dit keer absoluut weer doen en wat absoluut anders?
Dankjewel voor het delen van je ervaring!
Hartelijke groet, Arianne

Janke Greving
9 years ago
Reply to  Annemiek Steur

Hé Annemiek,
hoe jong ben je… en nu al een boek uitgegeven! Twijfel alsjeblieft niet aan jezelf of aan je schrijftalent. Je hebt al een enorme mijlpaal bereikt en je talent kun je aanscherpen. En ik twijfel er niet aan of dat gaat je lukken. In bocca al lupo, signorina – dat betekent eigenlijk ‘in de bek van de wolf’, maar Italianen zeggen dat als ze iemand veel succes wensen. Het standaard antwoord is ‘crepi il lupo’: moge de wolf creperen. Ik lees dat als ‘kom maar op, ik kan het aan’. Heb vertrouwen, dame, en dan komt je volgende succes echt!
Janke

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Annemiek Steur

@Annemiek: Over je schrijftalent hoef je niet te twijfelen! Dat heb je. Ik heb je boek(je) gelezen en zoals ik je al eerder heb verteld (ik geloof op LinkedÍn), het heeft maar een groot zwak punt: Het is veel te snel uit!

Jij schrijft in een genre waar mensen van houden of wat mensen haten… maar ik ben er zeker van, dat wanneer jij uiteindelijk talent en ervaring met elkaar kunt koppelen jouw naam genoemd wordt in combinatie met die van de ‘groten’ in de Nederlandse fantasy literatuur!

Twijfel niet aan je talent, maar heb er wel oog voor, dat alles door een gebrek aan ervaring nog niet perfect is… en IK kijk uit naar een dikker vervolg…. want zo’n dun boekje ben ik doorheen voor mijn koffie de kans krijgt koud te worden!

Jolanda Dorenbos
9 years ago
Reply to  Annemiek Steur

Hallo Annemiek,
Wat goed dat je met je tweede boek bezig bent! Ik wens je heel veel succes! En wees zeker van jezelf, jij DOET schrijft je boek.
Anderen willen, alleen doen het niet!

Ron de Joode
9 years ago
Reply to  Annemiek Steur

Beste Annemiek,

Het is heel normaal dat je onzeker bent over je schrijfvaardigheid. Dat hebben niet alleen beginnende schrijvers, maar ook auteurs met ervaring.

Het is ook begrijpelijk, aangezien je als je een boek publiceert toch maar mooi je hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Tja, en wie dat doet, loopt de kans dat anderen (meestal diegenen die alleen maar commentaar hebben en zelf niet in actie komen) daarvan iets vinden.

Ik heb ontzettend veel respect en bewondering voor wat je gepresteerd hebt. Ik begreep net dat je pas 16 jaar jong bent. Heel wat mensen kunnen een voorbeeld nemen aan jou.

Ik spreek bijna dagelijks mensen met goede voornemens om een boek te gaan schrijven. Dat blijft dan meestal ook bij “voornemens”, vaak in de trant van… “Ooit ga ik een boek schrijven”.

Ooit is dan zoiets als: wanneer ik met pensioen ga, wanneer ik vakantie heb, wanneer ik afgestudeerd ben, wanneer ik tijd heb, etc. Ik noem die mensen dan ook vaak de bewoners van … het land van Ooit. 🙂 Ze blijven denken en fantaseren, maar zetten geen letter op papier. En daarmee ontnemen ze zichzelf en anderen een kans om te groeien.

Jij bent goed bezig, Annemiek. En ik wil je graag aanmoedigen om vooral zo te blijven doorgaan. Inspireer anderen, leeftijdgenoten en andere beginnende schrijvers.

Laat je niet afleiden door de gedachte dat je “het misschien niet goed (genoeg) doet”… je kunt je schrijfvaardigheid verder ontwikkelen.. Dus als het al “niet goed” zou zijn, is dit een skill die je kunt verbeteren. 🙂

Ik wil je nu alvast zeggen dat je me met jouw reactie hebt geinspireerd om een blogartikel te schrijven. Dank daarvoor.

En… laat het me gerust weten als ik je ergens mee kan helpen.

Vrolijke schrijfgroeten,

Ron de Joode

Cornelie Gogelein
9 years ago
Reply to  Annemiek Steur

Hallo Annemiek,

Ik ben groot fan van Nisandeh en zie jouw commentaar.
Ik kan niet anders dan zeggen: Je hebt een prachtige illustratie voor je eerste boekcover!
Ik illustreer ook en als je toe bent aan iets anders of iets nieuws bel me dan vooral!
Ik kan met veel stijlen overweg en houd ervan samen te werken met schrijvers!
Hartelijke groet en heel veel succes,
Cornelie

Alexandra van Smoorenburg

Ik wil de eerste 3 maanden van 2013 gaan besteden aan het schrijven van een boek bij de zelfsturingtool van de Vrijplaats.

De tool is een ‘spel’, voor vrijwilligers (professionals en non-professionals) in burgerinitiatieven, die daarmee anderen kunnen begeleiden om zelf een oplossing cq haalbare uitweg te vinden voor een probleem.

De tool leent zich voor gebruik door vrijwilligers omdat het:
1) Volstrekt veilig in gebruik is (je wordt geholpen om niet te gaan interpreteren en adviseren);
2) Eenvoudig te leren is;
3) Mensen moeiteloos bij hun kracht en eigen verantwoordelijkheid brengt.

Maarten Gillich
9 years ago

Nisandeh,

Ik neem graag je aanbod aan. Na de Financial freedom heb ik mij voorgenomen om een boek te schrijven. Ik ben o.a. degene die denkt dat er al zoveel (over veranderen) is geschreven, heel project, etc. Mijn missie is het beste uit mensen halen, dus ook uit mijzelf. Ik ga er voor. Fijne feestdagen.

Monique Vée
Monique Vée
9 years ago

Ik ben enthousiast geraakt door Nisandeh zijn visie & energie

Elfriede Krauth
9 years ago

Ik wil een boek schrijven over productiviteit voor promovendi. (En ja, ik hou van alliteraties :-)).
Ik schrijf mijn nuttige tweewekelijkse tips zo dat ze -in ieder geval in mijn optiek- in een boek terecht zouden kunnen. En een eBook heb ik ook al geschreven (rond de 20 paginas) dat zich met een aspect hiervan bezig houdt: het afmaken van wetenschappelijke artikelen. Ben benieuwd naar de tips van Nisandeh.
Ik weet al zeker dat de “Write Your Book in 28 Days” een nuttige training is, want twee leden van mijn mastermind hebben het gevolgd en ze zijn goed bezig. De een heeft het boek al geschreven en ge-edit. Al het werk dat nog gedaan moet worden, moet vooral door anderen gedaan worden.

Pascal de Theije
8 years ago

Ik heb al een klein e-bookje geschreven en wil dat komende maanden gaan uitbreiden. Het onderwerp:

“Handleiding voor de beginnende racefiets(t)er”.

Dit is natuurlijk een werktitel, moet pakkender / uitdagender. Maar het onderwerp lijkt me duidelijk, toch? Wat moet je weten als je wilt gaan racefietsen? Gaat zowel over de basisvaardigheden van fietsen, basis onderhoud van de fiets, kleding, voeding, etc.

De handleiding die ik nu heb is voortgekomen uit de fietsclinics die ik geef, soort samenvatting daarvan. Maar de markt is veel groter denk ik (van mijn huidige handleiding heb ik er afgelopen halfjaar al ca. 10 verkocht via onze website). Dus die markt gaan we maar eens aanboren.

Ik vind schrijven heel leuk en denk dat ik er ook best wel aardig goed in ben … Mooi om echt iets tastbaars te maken!

Diana van Haaften
Diana van Haaften
9 years ago

Ik loop al lange tijd te twijfelen of een boek schrijven wel iets voor mij is. Kan ik het wel en er zijn al genoeg boeken over het onderwerp gezonde voeding en afvallen. Maar denk dat juist door mijn persoonlijke verhaal in te verwerken het net weer anders kan zijn, dus wil de sprong wagen.
Ik heb nog geen idee hoe het er verder uit moet gaan zien, maar dat komt wel als ik maar eenmaal begin.