Publiceer jouw boek in 2015

5909 views | 340 reacties |
shares

Overweeg jij wel eens om een boek te schrijven?

Het is geen geheim dat jouw eigen boek jou gaat helpen om jouw expert positie te vergroten, veel meer bezoekers naar jouw website te trekken en meer inkomen te genereren door nieuwe klandizie en doordat bestaande klanten jou veel gemakkelijker zullen aanbevelen bij anderen.

Stel, dat jij – als klant – moest kiezen tussen zakendoen met iemand met een boek op zijn naam of met iemand zonder – en alle andere factoren zijn gelijk – wie heeft dan jouw voorkeur?

Met een eigen boek til jij jouw business naar een hoger niveau. Bovendien stelt het jou in staat om als auteur lezingen of seminars te geven. Niemand kan om jou heen als jij een boek op jouw naam hebt staan.

Zeker nu steeds meer mensen een boek publiceren, kun je eigenlijk niet achterblijven.

Maar.. HOE schrijf je een goed boek? Vaak zijn er drempels die je moet overwinnen, zoals afrekenen met angst voor kritiek, uitstelgedrag en belemmerende excuses.

Hieronder vind je een lijst van top excuses die ik van professionals te horen krijg waarom zij hun boek niet schrijven:

  • “Ik heb niet genoeg schrijftalent
  • “Mijn ideeën zijn geweldig, totdat ik ze op papier zet…”
  • “Ik weet niet waar ik moet beginnen.”
  • Er zijn al zoveel boeken over mijn onderwerp geschreven.”
  • “Een boek schrijven is een enorm projectzucht, ik voel me overweldigd.”
  • “Ik heb helemaal geen tijd om een boek te schrijven.”
  • “Als mijn boek niet verkoopt, heb ik mijn tijd verspild.”

Als jij zo creatief bent dat je nog een excuus kunt bedenken waarom jij jouw boek niet kunt schrijven, ben ik benieuwd om van je te horen…

Maar weet wel dat tijd besteden aan het bedenken van jouw excuses, tijd is die je had kunnen besteden aan het schrijven van jouw boek!

Zoals je wellicht weet, hebben de afgelopen 9 jaar honderden ZZP’ers geprofiteerd van mijn cursus ‘Write Your Book in 28 Days

Uit ervaring weet ik dat jij met het juiste systeem en de juiste begeleiding, een boek kunt schrijven en (laten) uitgeven. En dat niet alleen… ik weet dat – van alle dingen die je kunt doen om jouw business te laten groeien – dit de meest concrete resultaten en de meest persoonlijke voldoening levert.

En los van de concrete resultaten die jouw eigen boek gaat opleveren (gratis publiciteit, expertstatus, meer website bezoeken, meer klanten, meer inkomen)… Alleen al de gedachte dat het boek dat in jou zit er (eindelijk) is gekomen, geeft al een energie waar je de hele wereld mee aankunt!

Dus… als je serieus bent over het schrijven en publiceren van jouw boek, en je bent gecommitteerd om dit in 2015 te doen, dan is de compleet NIEUWE videocursus die ik heb gemaakt voor JOU bestemd. In de videocursus krijg je een aantal cruciale dingen die je moet weten over het schrijven van een boek.

De videocursus is makkelijk te volgen, zeer verhelderend en bovendien… GRATIS!

Het enige wat je er voor hoeft te doen is jouw naam en e-mailadres invullen in het formulier hieronder, dan stuur ik je direct een e-mail met daarin de eerste videoles.


Hoe sta jij te boek?
Ontdek het WAAROM en HOE van je eigen boek publiceren.
Download nu de gratis video cursus!

Meld je alleen aan voor de videocursus als jij echt serieus van plan bent om jouw boek in 2015 te schrijven en te publiceren. Ik heb het namelijk gemaakt voor ondernemers die gecommitteerd zijn aan hun succes.

En als jij al weet waarover je gaat schrijven… laat het me het weten door jouw onderwerp of idee  hieronder in het commentaarveld te plaatsen.

Ik ben heel benieuwd.

Op jouw succes,  

Nisandeh

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

340 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bea van der Mei
7 years ago

Ik wil mijn boek over ‘het dieet voor alles’ schrijven waarbij de visie op voeding waar ik al meer dan 25 mee werk, in te zetten is voor bv overgewicht, diabetes, darmklachten, hoge bloeddruk, hoog cholesterol etc.

Daarin wil ik het MGSPI principe gebruiken om te zorgen dat wie het boek leest, er daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Een werkboek dus.
Ik hoor al jaren van mijn klanten en mijn omgeving van ‘joh, je moet er een boek over schrijven’ maar ik ben altijd zo geneigd om genuanceerd en
persoonsgericht te werken dat ik dan antwoord: ‘ja maar dan moet ik 17 miljoen verschillende boeken schrijven want iedereen is anders!’

Dat was eigenlijk ook mijn excuus (had je die al eerder gehoord Nesandeh?) om het niet te doen. Helaas heb ik de cursus afgelopen weekend niet gewonnen terwijl ik er zo van overtuigd was dat ik hem ging winnen! Ik heb me natuurlijk meteen voor de videocursus aangemeld!

Walter Jongenelis QC.
7 years ago

Nisandeh bedankt voor het mooie aanbod. Ik denk eraan om een handboek uit te geven voor Controllers en Organisatieadviseurs gericht op het meer succesvol maken van bedrijven uit het MKB en Entrepeneurs onder de titel Controllers maken het verschil. Het wordt een boek dat vooral bestemd zal zijn voor Controllers en Directies van Bedrijven die meer succesvol willen worden met een gezonde mix van control en marketing en met extra aandacht voor internetmarketing en internetstrategie.

Binnen het vakgebied heb ik al een soort van expertstatus opgebouwd vooral binnen LinkedIn. Er is ook regelmatig iets gepubliceerd in vaktijdschriften en ik denk dat het nu ook tijd wordt voor een boek. Ik heb het steeds uitgesteld doch denk nu dat 2015 het jaar moet worden om echt actie te ondernemen.

Véronique de Prycker
7 years ago

“From Passion to Profit”
Your Ultimate 360° Business Model.
A guide for small businesses.

Liesbeth Raepsaet
7 years ago

Moet ik nu echt de titel al verklappen?

Mijn boek zal gaan over spiritualiteit en de impact op ons leven: Invloed op inkomen, fysieke gezondheid en mentaal welzijn. Na onderzoek (sinds mijn 14j) kwam ik er steeds op uit dat ongeveer 80% van onze problemen hun oorzaak hebben op het “onzichtbare” vlak.

In het boek zal ik ook uitleggen waarom en illustraties geven. Voor wie serieus zijn best doet in business en toch een hoop tegenslagen kent en maar niet vooruit geraakt zou dit wel eens heel andere kijk kunnen geven en naar de uiteindelijke oplossing en overvloed leiden.

May Schellekens
7 years ago

Ik coach vrouwelijke professionals en onderneemsters naar een persoonlijk imago dat bij het past, waardoor ze professionaliteit en charisma uitstralen. Hierdoor komen ze meer in hun kracht.

Ik wil een boek schrijven dat er mooi en vrouwelijk uitzien geen zonde is, maar dat het werkt om je beter, en meer zelfzeker te voelen, en tegelijk je power te laten zien, ook binnen een mannenwereld. Alle frustraties wegwerken van ik ben niet mooi, of aantrekkelijk genoeg.

Dat vrouwen, vrouw moeten zijn, voor zichzelf, gezin en omgeving. Je persoonlijkheid en wie je bent aan de buitenwereld te laten zien, en dat we financieel best ons mannetje kunnen staan, en geen angst moeten hebben. Hoera voor het boek van Vered! Dit komt als geroepen!

Thanks to the univers!

Stef Linsen
Stef Linsen
7 years ago

Ik deed de 2014 curus ‘Write Your Book in 28 days’ (daar heb je wat aan!). Leuk, intensief, leerzaam, nieuw, verdiepend.

15-11 was de lancering van mijn boek. De website is sinds eind november online met een book trailer (o.a. de lancering). De boektitel is ook de website titel. Niet bedacht toen, wel gedaan: 1 extra E book:
Help, de GGZ verandert!

Resultaat:
Het boek hielp om een website te kunnen ‘baren’. Via de website ook op YouTube gekomen. In 1,5 week is de book trailer (bijna 4 min. ) 356x gezien. Niet slecht. (Kosten: € 350)

1 Zorgverzekeraar kocht 100 (van 1000 gedrukte) boeken.

1 Nationale en 1 lokale mantelzorg organisatie, de depressieverenging en een discussie/ forum site voor artsen zetten het op hun website of nieuwsbrief.
De zichtbaarheid groeit en er is nog geen maand voorbij.

Het mooiste is; met deze eersteling heb ik een sjabloon voor een serie van 5 boeken. Aan het 2e begin ik de 2e helft van januari.

Kortom…

Marjon Sarneel
7 years ago

Ik wéét al waar mijn boek over zal gaan, en het zal niet bij één boek blijven. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot 16 januari, als de 28 days begint. Heerlijk om dit ‘live’ te kunnen doen, want er gaat niets boven de groepsenergie.

Ik heb nu al uren in mijn agenda geblokt en tijd gereserveerd bij mijn redactrice: deze afspraken zullen me helpen om het eerste boek daadwerkelijk heel snel te realiseren.

Esther Molenaar
7 years ago
Reply to  Marjon Sarneel

Ga je een non-fictie of een fictie boek schrijven Marjon?

Maaike Frankena
7 years ago

Writing your book is more than just writing. Michaëla also wrote it; it makes you structure your materials. Maybe soimething to think about when you start writing and get confused or frustrated. De clutter, structure and move on:-) A fellowstudent and I have planned some writing days in December.

My book is about social skills, personally I call it personal development, for primary schools.Three books for three pairs of classes. Finally got that sorted out in the process

It’s not an standard book, it includes worksheets, a lot of pictures/drawings (still looking for a good illustrator!!) and video material. I get excited even more when I write about it here!

Smile if you see an PI oppurtunity arising:-)
Good luck to you all, enjoy the ride!!

Wim Bakker
Wim Bakker
7 years ago

Hoi Maaike,

Klinkt heel goed waar je mee bezig bent. Ik ken nog iemand die illustraties verzorgt, die waarschijnlijk heel goed bij jouw materiaal/boeken zou kunnen passen. Mocht je belangstelling hebben connect via LInkedIn of FB.

In ieder geval veel suc6.

Peter Berg
7 years ago

Omdat ik het idee heb dat veel ondernemers nog niet denken aan het inzetten van film in hun marketing, zou mijn boek gaan over videomarketing.

Willy van den Brand
Willy van den Brand
7 years ago

Improve the quality of your life by remembering (y)our nature.
I’m going to write this book in Dutch and publish it in Dutch, English and Spanish.

I’m thrilled!

Thanks Nysandeh and Vered by your encouragement!

Chris Dijkstra
7 years ago

Hi Willy,

Klinkt goed, ik heb nu al zin om het te lezen!

Marianne Kruijswijk
Marianne Kruijswijk
7 years ago

Ik loop al een tijdje met mijn idee. Het boek heeft een titel: S.M.A.R.T. met je hart. Ik wil de methode uit het projectmanagement gebruiken om te streven naar een onmetelijk rijk en vrij leven op je eigen kompas. De betekenis van de letters is nu Stijlvol, Mild, Aandachtig, Royaal en Tijdloos.

Het boek staat los van mijn dagelijks werk maar, ik zie het als een mooie start voor ‘minding my own business’. Er zijn wel meer mensen zo begonnen, heb ik ontdekt: eerst een boek en dan een business (Sarah Ban Breathnach bijvoorbeeld).

Ik kom er niet toe, omdat ik steeds denk dat ik nog geweldig veel onderzoek moet doen voordat ik een fatsoenlijk boek kan schrijven.
Het lijkt me een heerlijk inspirerend project om dit idee uit te werken tot een boek.

Ammy van Bedaf
7 years ago

Mijn boek gaat over Relatieverdriet Loslaten, waarin antwoord wordt gegeven op o.a.: Wat is verliefdheid? Wat is liefdesverdriet? Wat is (on)veilige hechting, bindingsangst, verlatingsangst? Hoe komen we tot onze partnerkeuze? Wat kunnen de oorzaken zijn van een onrustige relatie? Welke 4 besluiten zijn er mogelijk t.a.v. een relatie? Wat zijn de do’s and dont’s van internetdating?

Mijn boek komt februari 2015 uit.

Joyce Beckker
7 years ago

In 2015 wil ik mijn boek Miskraam Verwerken gedrukt hebben. Momenteel ben ik bezig met het herschrijven van het tekstboek en het maken van het werkboek.

Ik kies voor dit onderwerp omdat het mijn passie is om moeders (die in het verleden een miskraam hebben gehad en dit om allerlei redenen hebben weggestopt) te helpen om alsnog intuïtief te rouwen met behulp van de door mij ontwikkelde coachmethode.

Fijn dat Nisandeh een videoreeks heeft gemaakt over het publiceren van een bestseller!

Kirsten van der Ham-Reijnhoudt
Reply to  Joyce Beckker

Ik heb een missed abortion gehad en het daar best moeilijk mee gehad. Het gevoel dat je niet kunt vertrouwen op de signalen die je lichaam geven, was voor mij erg lastig te behappen. Daarnaast zat ik een dag na de curettage alweer op het werk, omdat niemand zegt dat je dit beter niet kunt doen.

Je kunt je voorstellen dat dit niet helemaal goed is gedaan. Inmiddels ben ik nu mama van twee prachtige kinderen :).

Marlita van Belkom
Marlita van Belkom
7 years ago

Ik wens iedereen die een boek gaat schrijven veel succes!

Barbele Kindt
7 years ago

Mijn boek gaat over hoe we opvoeding kunnen zien als een kans om als ouder zelf persoonlijk te ontwikkelen.

Karin Kagenaar
7 years ago

Mijn boek zal gaan over mijn ervaringen/inzichten voortgekomen uit mijn huidige werkzaamheden, met als doel anderen (mn therapeuten) bekend te maken hiermee.

Ze een methode aan te bieden om op een vergelijkbare manier iets heel belangrijks te kunnen/mogen doen in het bewustzijn van onze nieuwste generatie!

Zodat we deze nieuwste generatie een voorsprong kunnen geven in het leven van hun hoogst mogelijke potentie. Klinkt ZWEVERIG zoals Vered zou zeggen, maar meer kan ik er op dit moment nog niet over zeggen, wordt vervolg!! 🙂

Marcel Adema
7 years ago

Mijn boek helpt vrijgezellen om even gelukkig met zichzelf te worden als met een partner.
Met andere woorden, om een fijne relatie met zichzelf op te bouwen in de korte of lange periode dat ze vrijgezel zijn, ongeacht wat er verder nog in hun liefdesleven gebeurt. In mijn ogen is ons vrijgezellenleven namelijk even waardevol als ons liefdesleven.

Zodat vrijgezellen zichzelf nauwelijks nog eenzaam voelen en ervan genieten om in hun eigen gezelschap te zijn.
Zodat ze niet meer per se, en zeker niet meer wanhopig, op zoek hoeven te gaan naar een partner.
En zodat ze onafhankelijker in een relatie staan zodra ze de man of de vrouw van hun dromen tegen het lijf lopen …

Kim Elsen
7 years ago

Ik ga in 2015 een boek schrijven over de 10 meest voorkomende problemen die hondeneigenaars hebben. Ik wil een boek per probleem schrijven, van een 20-30 blz. De problemen:
– trekken aan de lijn
– overmatig blaffen
– uitvallen naar andere honden
– in huis plassen
– (verlatings)angst
-…

Al de excuses die hierboven staan, gebruik ik ook maar nu heb ik een stok achter de deur. Ik ben nl 5 maanden zwanger en het eerste boek wil ik af hebben voor ik beval. Met of zonder die cursus, ik ga dat gewoon doen.

Marcel Oerlemans
7 years ago

Afgelopen zondag heb ik het tweede jaar aangeschaft.
Dus in januari volg ik het weekend over het boek schrijven, maar toch heb ik me aangemeld.

Het leek onmogelijk voor me om het tweede jaar te kunnen volgen, maar met doorzettingsvermogen, hulp van vrienden en een duidelijk doel is het me gelukkig toch gelukt!

Het boek dat ik volgend jaar ga schrijven gaat over succesvol online zijn. En met de video- en live trainingen gaat dat zeker lukken en ga ik me (nog) meer profileren als expert in mijn vakgebied en meer (passief) inkomen behalen.

Allen succes met het schrijven van jullie boek!

Elske van de Fliert
7 years ago

Top Marcel, dat word een interessant boek!

Elske van de Fliert
7 years ago

Ik heb meerdere boeken in petto, merk ik:

1) Groener, schoner en slimmer rijden – kansen voor het MKB.
Inhoudelijk over wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.

2) De CO2 Afslank-methode, hoe krijg ik het wagenpark lean

Elske van de Fliert
7 years ago

En blijkbaar is de rest weggevallen?

… and mean.

En dan heb ik nog 10 boeken in petto, want mijn programma bestaat uit 5 stappen en 5 onderdelen en over elk punt is wel een heel boek te schrijven.
De 5 stappen: overtuiging, doelen, tactieken, plan en implementatie (heel specifiek dus gerelateerd aan de volgende vijf onderwerpen):
Wagenpark, mobiliteit, beleid, gedrag en keten.

Ik kan nog wel even vooruit dus, ongeveer 336 dagen 🙂

Esther van den Enden
Esther van den Enden
7 years ago

Mijn boek gaat over succesvolle teams in huisartsenpraktijken.

Een succesvol team staat er niet vanzelf: als huisarts/praktijkhouder (of als praktijkmanager) heb je daar invloed op. Zowel in positieve als in negatieve zin. In het boek geef ik tips en handvatten om van jet team een Topteam te maken. Zowel voor nieuwe teams die een goede start wil maken, als voor bestaande teams die vast (dreigen) te lopen.

Het begin is er al. Op mijn website kun je een ebook aanvragen met 10 tips voor topteams en plaats ik iedere twee weken een nieuw blog over ingrediënten voor succesvolle teams. Dus laat je inspireren!

Hartelijke groet,
Esther van den Enden
HuisartsenTeamwork

Petra Raijmakers
7 years ago

Ik ben bezig met het schrijven van het boek “De Leerkracht APK, de Actieve Professionele Kans om enthousiast te werken tot je pensioen”.

Ik had het in 2014 al af willen hebben, maar heb me laten verleiden om me af te laten leiden. Dus in 2015 moet het echt af. Het zou mooi zijn als dit in 28 dagen lukt. Dan kunnen alle leerkrachten/docenten van Nederland er heel 2015 nog hun voordeel mee doen.

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Petra,

hier is zeer veel behoefte aan. Ik heb binnen open circles veel mensen ontmoet die met onderwijs bezig zijn en ook met het coachen van leerkrachten.

Keep me posted!
Leni Minderhoud

Ad van Buel
7 years ago

Mijn boek zal gaan over geld besparen in je bedrijf door een optimale organisatie en efficiency. 😉

Lineke Veenstra
7 years ago

Ik heb al een E-boek geschreven die ik kado geef bij aanmelding voor mijn nieuwsbrief, maar heb ook ideeën voor een echt boek. Tips en trucs hiervoor zijn van harte welkom.

Erna Hanse
7 years ago

Als ik me vrij genoeg voel zal mijn boek een autobiografie worden 😉

Leni Minderhoud
7 years ago

Dit blog komt precies op tijd. Ik kan een opfrisser gebruiken. In 2013 volgde ik de driedaagse Write your Book in 28 days bij Open Circles. Heel snel werk je aan je blauwdruk en outline en je krijgt het hele systeem voor het schrijven van een non fictie boek voorgeschoteld.

Daarna moest ik nog zoveel implementeren van andere trainingen dat er geen ruimte was voor een boek. Omdat inmiddels mijn website, membership (bijna) en programma klaar zijn, zal het boek een van de volgende stappen zijn.

Mijn boek zal gaan over ondernemerschap voor 45plus mannelijke professionals. De vorm verklap ik nog niet …

Esther Molenaar
7 years ago

He Leni,

Gaaf dat je nu de tijd en ruimte hebt om je boek te schrijven. Nu ik mijn boek heb ga ik de tijd nemen om alle kennis die ik bij Open Circles heb gekregen te gaan implementeren.

Ik ben heeeel benieuwd naar jouw boek.

Marjolein Kamstra
7 years ago

Mijn boek gaat er in 2015 zeker komen met behulp van de “Write your Book in 28 days” in januari. Zin in!
Als introvert ben ik mijn onderwerp lekker aan het laten sudderen momenteel en ik deel het graag zodra het gaar is :))

Tipje van de sluier: het zal natuurlijk iets zijn mbt marketing en social media.

Ineke van Berkum-Jochemsen

Mijn boek zal gaan over hoe je duurzaam financieel vitaal kunt worden en blijven. Hiervoor heb ik een eigen methode ontwikkeld. Deze gebruik ik al in mijn begeleiding en de trainingen die ik geef. Ik wil dit graag delen met een groter publiek.

Annemiek Steur
7 years ago

Zeker weet ik al wat ik ga schrijven! Sterker nog, ik heb nog 4 niet uitgewerkte blueprints liggen! Ik schrijf de fantasy serie Jonas Dubelaar en die zal bestaan uit 11 boeken. Van de serie ligt de hele verhaallijn al vast.

Ik heb al 2 boeken uitgegeven (Vitya Malonti en deel 1 van de serie JD), en ik heb 1 manuscript klaar liggen en ben begonnen aan mijn 4e boek. De serie gaat over Jonas (11 jaar) die in een andere (magische) wereld terechtkomt en een uitverkorene blijkt te zijn. Hij neemt de taak van uitverkorene op zich en blijft steeds een jaar in die wereld en dan weer een jaar in zijn oorspronkelijke (onze) wereld. Ik ben van plan om deel 2 z.s.m. uit te geven, maar ik ben ook best benieuwd naar tips om meer bekendheid te krijgen! Ik heb het gevoel alsof dat niet echt lukt :/ Alsof ik alleen maar in straten ga die doodlopen. Tips voor meer bekendheid zijn welkom!

Ron den Dikken
Ron den Dikken
7 years ago
Reply to  Annemiek Steur

Een lezing of boekpresentatie.
Slim gebruik Social Media
Gebruik de lokale of regionale boekwinkels
Zorg actief voor reviews
Eigen verspreiding van boeken
Organiseer een happening
Maak gebruik van je familie of bekenden.
Stuur een persbericht
Maak gebruik van gratis sites om je boek te (laten) promoten
Het gaat om aandacht.
Maak een promofimpje
Laat anderen vertellen hoe goed je boek is

Andre Besseling
7 years ago

Spelen werkt!

Technieken vanuit het improvisatietheater voor begeleiders van groepen. Alles wordt interactiever en speelsheid is een enorme motiverende kracht wanneer mensen met verandering bezig gaan. Improvisatietechnieken is bij uitstek geschikt om op een creatieve manier mensen te verleiden om in beweging te komen. Als expert op dit vakgebied, is het moment daar om dat in een boek vast te leggen.

Ga ik samen doen met Wilma van Tuyl.

Simone Swinkels
7 years ago

Ik ga zeker een boek schrijven. Ik ben zelfs al begonnen! Ik ben aan het schrijven over de manier waarop ik werk met baby’s, peuters en kleuters in het water, hoe ik hen en hun ouders op een ontspannende speelse manier laat ervaren hoe heerlijk het is in het water en hoe de kinderen leren zichzelf te redden als ze onverhoopt in het water vallen.

Tijdens de Business Bootcamp van mei 2013 zag ik (eindelijk) in dat ik een expert ben op dit gebied. Om mijn expert status naar buiten te brengen zie ik het schrijven van een boek als onontbeerlijk.

Hermien Redmond
7 years ago

Ik hoop niet dat er nu 2 reacties van mij zijn, want bij de eerste ging er iets mis. Let me start bij saying that I’m glad with this opportunity. I’ve done the course, but haven’t written the book yet. I did’t realize how unique my story was, although you told me as much.

During the crowdfunding secrets I told you I was going to write the book, but didn’t say when. So I was glad to get a reminder. I realise now how my story can help a lot of people who are dealing with the same challenges I had and the other ones I’m dealing with now. The video wil help me a lot.

Thanks again.

Boudewijn Lemstra
7 years ago

Mijn boek gaat over organisatieopstellingen: wat zijn dat nou eigenlijk en wat kan ik ermee. Het wordt heel praktisch en sluit aan bij de belevingswereld van de lezer.

De bedoeling s meer bekendheid te geven aan dit prachtige fenomeen dat vooral in het bedrijfsleven nog wel eens wordt onderschat terwijl het toch zo krachtig en efficiënt is: geen lijvige rapporten, geen ellenlange vergaderingen maar concreet werken in de onderstroom.

Ik ben halverwege en hoop het eigenlijk eind van dit jaar af te ronden. Moet ook want er ligt ook een vertaalklus waar ik ook (bijna) halverwege mee ben. Eerst maar eens de focus op zelf schrijven en ben benieuwd naar de ondersteuning van deze cursus!

Henk Stuurman
Henk Stuurman
7 years ago

Leuk, Boudewijn !

Er zijn er wat meer boeken over, dus let op hoe je onderscheidend kunt zijn. Het hoofdprobleem met systemische kijken in m.n. het bedrijfsleven is de onbekendheid met het het fenomeen.

Succes !

Marijke Willems
7 years ago

In heb twee boeken in mijn hoofd en die willen eruit! Een systeem om te leren hoe dit aan te pakken is natuurlijk goud waard. Mijn boeken moeten er komen omdat ik wil dat iedereen gebruik kan maken van de tools om mentaal sterker op wedstrijd/examen te kunnen gaan. En in de hondensport en paardensport is daar zoveel winst de behalen! Ik weet dat ik bovendien in een klap mijn expert positie inneem en dat mijn trainingen vol zullen stromen. Ik weet al precies hoe ik mijn boek zou willen inzetten en gebruiken! Voor de doelgroep die ik in mijn hoofd heb is zon boek er niet en het moet er gewoon komen zodat ik mijn kennis kan delen en taboes kan doorbreken! Er borrelt zoveel energie en ik weet dat het zoveel gaat opleveren voor mijn doelgroep en voor mijzelf!

Mijn enige excuus is de financiën: ik krijg het er thuis niet door om nog een opleiding te volgen, er moet nu eerst maar eens geld binnenkomen is de boodschap. En daar zit mijn blokkade: ik weet dat het mijn excuus is en een verkeerde mindset en toch durf ik de sprong niet te wagen uit angst voor problemen in de privesfeer. Whatever it takes: ik heb een relatiebreuk er dan weer niet voor over. Verder weet ik dat ik zeker dat het kan en dat het mogelijk is. En het gevoel dat mijn boeken er moeten komen is heel heel sterk!

Walter Jongenelis
7 years ago

Hallo Marijke,
Je idee klinkt interessant. Mogelijk is het een idee om een E-book uit te geven waarin je wat prijs geeft van je geheimen die anderen kunnen helpen. Als je dan een kleine bijdrage vraagt van mogelijk 5 of 7 Euro heb je mogelijk kans dat je E-book gaat verkopen. Als je in je E-book ook nog een voucher doet voor korting op je echte boek omdat de mensen je in feite helpen met het funden van je boek sla je mogelijk 2 vliegen in 1 klap.

Als je E-book goed verkoopt omdat het interessant genoeg is en mensen die jou kennen je graag op deze wijze willen helpen met funden zou je ook aan een engelstalige versie kunnen denken en die uitgeven als Kindlebook op Amazon in de USA. De halve wereld komt daar langs en als je boek goed genoeg is, heb je kans om aardig binnen te lopen. Hou de prijs van je E-book laag, publiceer ook eens iets interessants totaal gratis met een gratis E-book waar je ook verwijst naar de betaalde versie met meer informatie.

Van gratis bouw je dan een kring op van mensen die meer willen weten en jou willen helpen en aan het eind schrijf je gewoon je echte boek. Denk niet dat alle uitgevers zitten te wachten om voor hun rekening alle risico’s te nemen. Soms heb je geluk, soms ook niet maar dan kun je altijd nog kiezen voor het in eigen beheer uitgeven en drukken op command. Het zijn wat kleine tips, maar doe er je voordeel mee. Met vriendelijke groet

Walter Jongenelis QC.

Applicontrol Controllerservice MKB

Francien Kramer
Francien Kramer
7 years ago

Gewoon gaan schrijven, met zo’n drive heb je toch geen opleiding nodig! Beginnen, ook de bieb heeft wel info over hoe je structuur aan kunt brengen. Dus laat je niet weerhouden door excuses over geld of dreigende relatiebreuken…

Zie het maar als een mentale wedstrijd om dat boek te schrijven. Go for it!

Esther Molenaar
7 years ago

Misschien is dit dan nog niet het juiste moment, Marijke.

Of je moet je gaan afvragen hoe graag je het wilt en HOE je het geld wel bij elkaar kunt krijgen.

In 2011 heeft Saskia Steur met behulp van sponsoring en leningen van een groep mensen de training bekostigd.

Jij hebt vast ook zo’n mooi idee om de training te kunnen volgen, zodat jij je boek kunt schrijven.

Joyce Mensink
7 years ago

Ik ben begin dit jaar begonnen met het schrijven van een boek. Gaandeweg ben ik er achter gekomen dat het er wel 2 worden.

Als kleurcoach richt ik me op het afstemmen van innerlijk en uiterlijk en op authenticiteit. Ik heb een mooie methode als lijdraad, sinds vannacht, waardoor ik veel kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan in een mooi systeem kwijt kan.

Carolien Roos
7 years ago

Ik wil een boek schrijven over de invloed van architectuur op mensen. De ruimte waarin je opgroeit, leeft, werkt etc. heeft impact op je mindset. Veel mensen zijn zich hier echter niet bewust van. Daar wil ik een boek over schrijven.

Simon Droog
Simon Droog
7 years ago
Reply to  Carolien Roos

Hey Carolien, wat een goed idee!

Er is zoveel op dit gebied waar je over kan schrijven. Ik ben toevallig afgestudeerd op Emotie in Architectuur en heb mijn scriptie geschreven over beleving van architectuur. Ook heb ik veel contacten in de wereld van Omgevingspsychologie (Environmental Psychology). Misschien kan ik je ergens mee helpen. Als je bv. nog hulp nodig hebt bij het zoeken naar bronmateriaal voor je boek, stuur me dan eens een mailtje. Of kijk eens op experiencingarchitecture.com

Dick van de Kaa
Dick van de Kaa
7 years ago
Reply to  Simon Droog

Hallo Simon,

Zie mijn reactie hier op de pagina.

Ik wil graag linken en onderzoeken of wij iets voor elkaar kunnen gaan betekenen. Ik ontwikkel 100% vraaggestuurd Woonbiotopen. De beleving dierbaar is daarbij doorslaggevend.

Hartelijke groet,

Dick van de Kaa

Dick van de Kaa
Dick van de Kaa
7 years ago
Reply to  Carolien Roos

Hallo Carolien,

Zie mijn comment. Ik wil graag linken en onderzoeken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen.

Grt,

Dick van de Kaa

Karin Elema
7 years ago
Reply to  Carolien Roos

Hoi!
Dat lijkt heel erg op mijn boekplan!
Als je het leuk vindt zouden we kunnen kijken of we kunnen samenwerken! Het lijkt me in elk geval leuk je eens te ontmoeten…
groetjes, Karin

Dick van de Kaa
Dick van de Kaa
7 years ago

Hallo Nisandeh en Vered,

Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis op Tenerife. Jullie zijn je bewust van de grote invloed die GOED wonen op het leven heeft. Dat hoef ik jullie niet uit te leggen.

Mijn toekomstige klanten wel. Met WOON Anders wil ik hun bewustmaken dat je voor hetzelfde geld (of minder) veel beter kunt wonen. Ik heb bij verschillende doelgroepen latente en niet onderkende behoeften ontdekt. Hiervoor heb ik Woonbiotopen ontwikkelt. Een Woonbiotoop is het totaal van de omgeving (veel groen), de woningen en de Woners. Net als in de natuur.

Met mijn boek(en) wil ik Woners bewust maken van ‘dat er meer mogelijk is’, ‘ beter gebouwd kan worden’, de omgeving net zo belangrijk als het huis is’, de kracht van samenwerken en opdrachtgeven’, en mijn oplossingen promoten.

Hoe? Wat te schrijven? En talloze andere vragen hoop ik in januari tijdens ‘Write Your Book in 28 Days’ te leren. Deze videocursus is een goede opwarmer.

Anne Buiskool
7 years ago

En ik wil vanuit mijn ervaring met CPO projecten wel een keertje met je brainstormen, zodat de aansluiting bewoners en architecten, bouwers en verkopers soepeler kan verlopen.

Sonia van Nispen tot Sevenaer

Ik ga een boek schrijven over voeding en emoties. Ik heb daar net een eerste bijscholing over gegeven bij een opleiding voor psychotherapie. Die werd erg goed ontvangen. Ik gebruik geen enkel excuus meer nu ik een onderwerp heb waar ik in geloof…

Diana de Boer
Diana de Boer
7 years ago

Wat een mooi cadeau weer!

Ik ga 1 boek schrijven over netwerken en 1 over solliciteren, en 1 over presenteren. Genoeg ideeen dus. Ik begin bij het begin en dit cadeau kom goed van pas.

Iedereen succes bij het schrijven!

Marlies Kerremans
7 years ago

Inburgeren, leuk en gemakkelijk! Nederlands leren in 7 easy steps.

Karin Elema
7 years ago

Wauw dit is cool!
Had erg mijn best gedaan afgelopen weekend om de cursus te winnen (het was een van mijn zeven leef lekker doelen… !!!)
Iemand anders was de gelukkige maar ik nu ook!
Dank jullie wel!

En dan mijn boek: het gaat over BELEVINGSWAARDE VAN ARCHITECTUUR
Hoe een gebouw eraan kan bijdragen dat je lekker in je vel zit

(onder andere door veel contact met ‘groen’ en door goede vormgeving van de ruimte tussen wat privé en openbaar is)

Ik heb er zin in!

Dick van de Kaa
Dick van de Kaa
7 years ago
Reply to  Karin Elema

Hallo Karin,

Zie mijn reactie een stuk hier boven. Woonbiotopen gaan over de beleving van buiten (= architectuur en omgeving), binnen en samen. Dat laatste als kracht en middel om meer te bereiken dan alleen. Niet samenin de zin van klef sociale controle.

Ik ben erg benieuwd naar jouw insteek. Mogelijk kunnen wij wederzijds ietsbetekenen?

Hartelijke groet,

Dick van de Kaa – 06-14596862 / dvdkaa@kpnmail.nl

Jos van Calsteren
7 years ago

Ik ben consultant en word ingehuurd omdat bedrijven mijn kennis en ervaring nodig hebben. Ik deel al heel veel kennis via mijn blog en korte E-books maar als ik een boek ga schrijven heb ik het gevoel dat ik daar echt al mijn kennis in zou moeten stoppen.

Dan zullen de bedrijven die mij nu inhuren mijn boek kopen en hebben ze mij niet meer nodig toch?

Cathy Faber-Corlett
Cathy Faber-Corlett
7 years ago

Als je veel blogs geschreven hebt, heb je waarschijnlijk al veel materiaal voor een boek geschreven. Het gaat dan om de vorm en de nadruk die je het boek wilt geven.

Angelique Lijffijt
7 years ago

Ik wil een boek gaan schrijven over de 100 dagen reis die ik nu ook aanbied op mijn nieuwe website. Om zo mensen nog meer tools te kunnen geven om het maximale uit hun leven te kunnen halen.

Ellen van Buiten
Ellen van Buiten
7 years ago

Mijn boek gaat over het loslaten van oude gewoontes, die tot ziekmakende processen kunnen leiden. Mijn onderzoek leidde mij als het ware op een natuurlijke manier om te gaan schrijven.

In het proces van hoofdstukken indelen, ontdekte ik dat er een product verscholen zat in de inhoud van mijn teksten.

Dit product heeft 24 december 2014, kerstavond het licht gezien. Het werkt, naast alle aanwijzingen die ik heb gekregen als een voorloper op mijn boek. Ondertussen kan ik rustig verder werken aan mijn boek dat ik in 2015 wil uitgeven. Een geruststelling, dat we in staat zijn om onszelf te genezen.

Bedankt Nisandeh

Nathalie Spaanstra
Nathalie Spaanstra
7 years ago

Ik wil al jaren een boek schrijven met uiteenlopende onderwerpen.
En altijd is er inderdaad wel een smoes om er maar niet aan te hoeven beginnen!

Jan Boesten
7 years ago

Mijn boek is voor jonge mannen vanaf het wakker worden van hun sexualiteit.

De meeste mannen krijgen geen onderricht in het omgaan met en het hanteren van deze vitale en soms zo destructieve en verwarrende levensenergie.
Sex wordt vanaf de puberteit door mannen vaak gezien als iets dat stiekem en vooral snel gedaan moet worden.

In mijn boek leren mannen seksualiteit te zien als hun meest kostbare energiebron waar men respectvol, geduldig en met aandacht mee kan leren omgaan. Hierdoor blijft dit tot op hoge leeftijd een vitale levensbron waaruit veel voldoening, genot, geluk en vooral gezondheid gehaald kan worden. Jonge mannen leren hierdoor goeie minnaars te worden. Hun seksualiteit is gekoppeld aan hun hart en dient voortdurend als vitaliserende bron in hun leven en dat van hun partners en omgeving.

Esther Molenaar
7 years ago
Reply to  Jan Boesten

Een heel interessant onderwerp. Sex is zoveel meer dan alleen de daad en het genot.

Ga je in je boek ook in op de seksuele ontwikkeling van jongens/ mannen en de invloed van de opvoeding?

Karolien Janssens
7 years ago
Reply to  Jan Boesten

Kunnen vrouwen je boek ook lezen.
Want de woorden het hanteren van de soms zo destructieve en verwarrende levensenergie spreken me erg aan. Ook de relatie met het hart klopt voor me.

Nu ik geleerd heb dit weekend dat ik controle kan hebben over mijn leven op het gebied van geld.
Wil ik ook weten hoe ik cotrole in mijn leven kan hebben op het gebied van sex.

Nannette Komman
Nannette Komman
7 years ago

Ik heb twee ideeen voor een boek en idee heb ik deels al uitgewerkt en al naar 4 uitgeverijen gestuurd. Zonder succes dus misschien heb ik toch iets niet goed gedaan. Het andere ben ik nog mee bezig maar wil ik niet met iedereen delen. Dus ik zou erg blij met de gratis cursus zijn.

Marcel Wenting
7 years ago

Ik ga een boek schrijven over Privacy.

Maaike Frankena
7 years ago
Reply to  Marcel Wenting

Hoi Macel,

Can you be a little bit more specific, privacy as a citizen? Privacy in a relationship? Privacy of a teenager growing up????? I can ass-u-me something, but I prefer you tell me!

Hug and good luck!

Elfriede Krauth
7 years ago
Reply to  Marcel Wenting

Marcel, ik vind dit een geweldig onderwerp! Ga je in op het belang ervan, en hoe je dat in deze tijden voor elkaar kunt krijgen?
go for it, Elfriede

Lenette Koolwijk
Lenette Koolwijk
7 years ago

Dit is wel weer een zetje in mijn rug of een schop onder…. heb de ideeën maar vind het moeilijk te starten. In 2015 wil ik in ieder geval 1 boek uitgeven en de richtlijn is mei omdat ik dan een 20 jarig jubileum te vieren heb, dat is de stok achter de deur.

Quinta Ansem
7 years ago

Ik ben een boek aan het schrijven over Reflecteren Nieuwe Stijl. Waarbij je zicht krijgt op de mechanismen die ervoor zorgen dat je in de praktijk toch vaak weer de ‘bekende’ paden gaat lopen. En als je hier bewustzijn op krijgt kan ook de vraag gesteld worden, hoe dan anders.

En daadwerkelijke verandering worden ingezet. Samen, met je collega’s. Voor alle dienstbare en service beroepen. Denk aan welzijn, zorg, sociale wijkteams, WWB klantmanagers, etc.