Wat staat er op jouw Bucket List?

8358 views | 114 reacties |
shares

.
Stap 1. Adem in. Adem uit. Stap 2. Adem in. Adem uit. Stap 3. Adem in. Adem uit… Stap 9. Adem in. Adem uit. Step 10. Eindelijk…
Ik leun onhandig op mijn skistokken. Mijn hoofd bonst. Ik zie alleen maar zwart voor me. Ik probeer mijn ogen open te doen en ik besef me dat ze al open zijn. Toch duurt het even voordat ik weer iets zie. Hoogteziekte op 5000 meter op weg naar de top van de hoogste berg in Europa – de Elbrus.

Vlak voor dit moment kon ik niet meer.
Het voelt als het opklimmen van een 2000 verdiepingen tellend gebouw, door de sneeuw ploegend, bij -17OC, met plastic laarzen die 4 kg wegen en een zware rugzak, worstelend met ademhalen in de ijle lucht op deze hoogte…
Ik stop en vertel het mijn gids. Tot hier en niet verder.

Waarop Vladimir, met een zwaar Russisch accent, zegt, “Rust nu maar voor 2-3 minuten. En volg dan zo de groep. 200 meters voor vandaag”.

Ik rust voor een paar minuten en dan begin ik het:  Stap 1. Adem in. Adem uit… Stap 2. Adem in. Adem uit. – ritueel weer, waarbij ik na iedere 10 stappen stop om te rusten. Uiteindelijk word ik gefeliciteerd door de rest van de groep omdat ik het 5000 meter punt heb bereikt. Ik heb er 40 minuten over gedaan om 200 meter verder te komen.

Wanneer ik instort, hijgend met zwart voor mijn ogen – realiseer ik me…

Het is voorbij!

Nog acht uur naar de top en 5-6 uur naar beneden. Ik ben niet in staat om de top te bereiken deze keer. Ik heb zo’n last van lichamelijke pijn, dat de teleurstelling niet eens doorkomt.

Na een pijnlijke afdaling van 3 uur bereik in het basecamp en val neer op mijn bed. Pas dan dringt het tot me door dat ik mijn doel deze keer niet ga bereiken.

Drie uur later…

Ik sla deze 3 uur over, want ze waren niet zo interessant.
Er was mislukking, er was teleurstelling, er was schaamte en er waren tranen (geheel tegen mijn conditionering van “jongens huilen niet” in).

Maar na 3 uur was er nog maar één ding over… een vraag.

“WAAROM?”

Waarom doe ik dit? Waarom is dit belangrijk voor me?
Waarom wil ik dit? Waarom heb ik dit nodig? WAAROM?

En terwijl de vraag door mijn hoofd echoot, komt het antwoord langzaam bovengedreven… “Omdat ik mijn potentieel wil vervullen”, “Ik wil ervaren wat ik allemaal kan zijn”.

En zo snel als de volgende vraag zich in mijn hoofd vormt “is dit de enige manier waarop ik mijn volledige potentieel kan vervullen” – dient het antwoord zich aan… “natuurlijk niet”.

Goed, wat wil ik nog meer doen voordat ik doodga?

En de ideeën bruisen omhoog, als champagne uit een fles die geschud is.

  • Grote ideeën (zoals het transformeren van het educatiesysteem in de wereld).
  • En kleine (zoals mijn dochter uit school halen en iets geks doen samen).
  • Doelen die ik voorheen had en ben vergeten (zoals een radio/tv station beginnen met alleen positief nieuws)
  • En dromen die ik nooit had durven dromen (zoals duiken met grote witte haaien in Zuid Afrika).

Vanaf dat moment ben ik bezig met het updaten van mijn Bucket List (de lijst met dingen die ik wil zijn, doen of hebben voordat ik doodga) en ik ben ook heel benieuwd naar die van jou.

Hier zijn 5 vragen die je jezelf wilt stellen bij het opstellen van je  Bucket List

  1. Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…?
  2. Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…?
  3. Wat wilde je als kind altijd al doen…?
  4. Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan?
  5. Als de geest uit de fles je 3 wensen zou geven, wat zou je vragen…?

Wat staat er op jouw Bucket List?
Deel jouw Bucket List met ons door een comment te plaatsen…

En neem dan de tijd om de lijsten van anderen te lezen, voor nieuwe frissen ideeën.

Op jouw succes, Nisandeh

114
Leave a Reply

avatar
88 Comment threads
26 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
98 Comment authors
Annick BaeyensAnita van HooijdonkSuzan JongMoniqueCarolien Geurtsen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Loesje Houtkoop
Gast

Ik vind het moeilijk om een Bucket List te maken omdat ik vind dat je altijd alles moet doen wat in je opkomt. Dromen zijn er om te verwezelijken! Net als altijd alles zeggen tegen iemand voordat je weggaat; misschien is het wel de laatste keer dat je diegene spreekt.

De film “the Bucket List” is een mooie, goed verhaal en waanzinnige acteurs.

Als er dan toch iets op zo’n lijstje moet komen te staan, dan staat er op die van mij:

LEEF! LEEF! LEEF!

Robert Jan
Gast
Robert Jan

Helemaal mee eens Loesje, als je ergens spijt van hebt dan heb je het volgens mij niet goed begrepen.
Alles wat je doet is goed en je kunt het nooit beter doen dan dat je het gedaan hebt, als dat zo was dan had je het wel gedaan.
Er is dus geen reden voor spijt.
Dankjewel voor je reactie, naar mijn id geeft dit een andere kijk op het wensen lijstje.
Liefs Robert Jan

Mugen Convalesco
Gast
Mugen Convalesco

Bij mij komen er een naar aanleiding van andere comments ook weer een heleboel dingen op…maar eerlijk gezegd kan ik mij geen betere bedenken dan deze van jou, Loesje.

Een bekend gezegde luidt immers: Leven is het meervoud van Lef 🙂

Carolien Geurtsen
Gast

Mooie post Nisandeh, en wat een wending, take your losses and move on! Chapeau! Mooie standstill om even mijn bucket list onder de loep te nemen 1. Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Ik zou het mijn zoon vertellen, de tijd nemen en hem de tijd geven om aan het idee te wennen, en hem vragen wat hij in dat jaar het liefste zou willen doen. Voor een groot deel zou ik daargehoor aan geven, om hem een goed laatste jaar met zijn moeder te bezorgen. Daarnaast en waarmogelijk… Lees verder »

Tiny
Gast

1 Naar Afrika, babies en kleine kinderen vasthouden en verzorgen, ik zou niemand meenemen
2 Veel Avatar trainingen geven en volgen en ook naar Afrika gaan. Verder de wensen van mijn man en kinderen invullen.
3 Arme kindjes helpen
4 Van mijn gezin genieten
5 Meer wensen
Wensen van anderen vervullen
Bovenstaande wensen invullen en veel reizen alleen en met gezin

Gerdien
Gast

Mijn belangrijkste op mijn bucket list is om een mooie boerderij te kopen en daar – naast heerlijk te wonen – mijn business uit te breiden. Ik wil hier een Bed en Breakfast neerzetten, een theetuin creeren en een ruimte om workshops te geven (en te verhuren). Mijn missie is om middels deze boerderij anderen het ultieme vrijheidsgevoel te geven en te zorgen voor een vertrouwde, gezellige en knusse sfeer. Dit is voor mij de grote droom die ik uit ga laten komen!

Callista
Gast

Hoi Gerdien,

Ik heb ook een droom. Om een academie op te richten op een mooie plek in nederland, een mooi landhuis waarin ik met vele andere trainers en coaches mensen uit het bedrijfsleven leer om hoofd, hart en handen werkelijk te laten samenwerken. De sfeer die jij beschrijft van jouw boerderij, past hier prachtig in. Het is niet mijn ambitie om deze plek zelf te verzorgen en onderhouden. Wel om hier iemand voor aan te trekken die hier zijn/haar passie heeft liggen en dit helemaal in stijl kan doen. Wellicht kunnen we (ooit) onze krachten bundelen??

Groetjes Callista

Rik Konings
Gast

Mooie droom Callista.

Je droom komt een heel eind overeen met die van mijn Creatieve Wereld Centrum waar mensen met en van elkaar leren rondom dans, muziek, kunst, circus, drama, beweging en theater.

Tevens een spirituele plek waar veel groen is, stilteplekken, inspiratie en mensen die zich liefdevol verbinden met wat hen scheid.

Rik

Karin van Toor
Gast
Karin van Toor

Hoi Rik,

Waarom weet heel Nederland dan niet, dat deze plek bestaat?

Met een muzikale groet,
Karin

Ishwari van Teylingen
Gast
Ishwari van Teylingen

Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…?: Ik zou naar een warm land gaan waar ik een jaar lang zou kunnen leven van het geld wat ik heb en waar ik in rust kan genieten van de natuur en het heerlijke eten daar. Ik zou zorgen dat ik elke dag tijd zou besteden om liefde, vreugde en vrijheid te ervaren en helen van grieven zodat ik in vrede met alles zou sterven. Ik zou mijn kinderen meenemen en met hen genieten, in liefde zijn en lol hebben. Als je de… Lees verder »

Bas van Buuren
Gast

WOWww…dat zijn mooie wensen Ishwari… daar word ik blij van…

Sonja Schaap
Gast

1. Als ik nog 1 jaar te leven had, dan zou ik denk ik niet veel anders leven dan nu, maar misschien wel nog bewuster genieten van mijn gezin. Dat zou ik namelijk het ergste vinden: mijn kinderen niet zien opgroeien. Geen fijne gedachte, dus gauw naar de volgende vraag. 2. Als ik de loterij zou winnen, zou ik mijn toekomstdroom verwezenlijken: een mooie karakteristieke woonboerderij met bed & breakfast mogelijkheden, diverse ruimtes voor bijeenkomsten van groepen, een grote sfeervolle boerenschuur die multifunctioneel in te richten is voor activiteiten/feesten en diverse buitenmogelijkheden voor groepsactiviteiten. 3. In een mooie woonboerderij wonen… Lees verder »

Willem Koopman
Gast
Willem Koopman

Mijn Bucket LIst 1. Naar Dharamsalah, deelnemen aan een meeting met H.H. De Dalai Lama, een vurige wens van mij 2. Loterij winnen : Een mooi huis kopen, niet overdreven groot. En vooral veel energie steken in het opzetten van een projectbureau om mensen in de derde wereld te gaan helpen met een zelfstandig bestaan op te bouwen; 3, Als kind wilde ik altijd al dokter worden, mensen helpen. Dat is nog steeds mijn doel, het helpen. 4. Spijt: Veel te weinig genieten van het leven! 5. Vragen die ik heb : 1. Liefde en geen ruzie elke dag 2.… Lees verder »

Renee Middelkoop
Gast

1. Wanneer ik nog 1 jaar te leven had zou ik weer naar Madagascar gaan en het meisje gaan zoeken waarvan ik 3 jaar geleden een prachtige foto heb gemaakt. Dit kind (ca. 9 jaar) heeft met haar uitstraling mijn leven veranderd. Ik zou haar bedanken en haar het ingelijste werk schenken. Verder zou ik mijn expositie in India (Calcutta), begin 2011, zeker realiseren en aansluitend een reis door India maken. 2. Wanneer ik de loterij zou winnen zou Ik hetzelfde doen als hierboven maar er langer over doen. Intussen zou ik mijn inspiratie gebruiken om nog meer werk te… Lees verder »

Mariëtte Verlaan
Gast

Ik ben ontroerd en geraakt en de tranen zijn mij nabij als ik jouw verhaal lees. Zo komt er essentie en leven in je lijf. Zo worden doelen en acties helder. Dank je wel, Nisandeh, voor wie je bent en nog gaat zijn. Liefde is leven. “In the void new creation begins” Mijn ervaring is dat leegte de weg is naar nieuwe creaties. Het is een prachtige start die volgt uit een enorm dieptepunt. Sinds deze ervaring zijn mijn dieptepunten niet meer gevuld met angst maar met nieuwe kansen. Er openen zich nieuwe mogelijkheden en dat geeft nieuwe energie. Verandering… Lees verder »

Bas van Buuren
Gast

Wowww…ik herken me helemaal in je verhaal Mariette…als je groot durft te denken, is je visie ook grootser, waardoor je verder kan reiken om bloemen te plukken dan je ooit had gedacht dat je zou kunnen…

Marieke
Gast
Marieke

1. Als ik nog 1 jaar te leven had, nam ik mijn gezin mee naar de middelandse zee en huurde daar een boot met schipper. 2. Als ik de loterij zou winnen, nam ik ontslag en regelde voor mijn gezin en mijzelf en een paar dierbaren uit mijn omgeving dat het bedrag structureel financieel wijs besteed is. 3. Wat ik als kind altijd al heb willen doen is het hebben van een paard, model en zangeres worden. 4. Op mijn sterfbed zou ik spijt hebben als ik geen ontslag genomen zou hebben op dit moment en proberen om zelfstandig ondernemer… Lees verder »

Esther Molenaar
Gast

Ik heb net een hele lijst met doelen gemaakt, naar aanleiding van je boek Leef lekker. Een bucket list lijkt daarop, maar is toch net even anders. Een andere nuance. Dan denk je na over wat er écht toe doet. Dan gelden motorrijlessen en een groot huis niet meer. Dan gelden ervaringen en genieten van… 1. als ik nog een jaar te leven had zou ik met mijn partner een tijd gaan rondreizen en die dingen zien die ik altijd al wilde zien: Taj Mahal, Noorderlicht, Grand Canyon. Ik zou ervaren dat ik maar nietig ben, met een kort leven,… Lees verder »

Veron Goemans
Gast

Dank je wel Nisandeh voor het delen van je verhaal en je emoties. Jammer dat je de top nu niet bereikt hebt. Wie weet lukt het je een volgend keer wel!

Goed dat je vraagt om een Bucket List te maken. Al bij het beantwoorden van de eerste vraag dacht ik meteen “Ja, en als dat dan belangrijk voor mij is, wat houdt mij dan tegen om het nu te doen?”

Resultaat: jouw vragen helpen mij om gewoon aan de slag te gaan met de dingen die voor mij belangrijk zijn! Dank je wel voor deze bewustwording!

hartelijke groet,

Marlies
Gast
Marlies

Mooi en inspirerend. Ik wil een verschil maken in de levens van aanleun-moeders (stiefmoeder, bonusmoeders of hoe jet het ook wil noemen) en -vaders. Nieuw samengestelde gezinnen, waarin de partner niet de tweede viool speelt maar optimaal bijdraagt aan de famillie vreugde. Er is zoveel meer mogelijk als compassie en zelf verantwoordelijkheid aanwezig zijn en elk individu zich realiseert welke bijdrage hij/zijn kan zijn voor elke kind of jong volwassene.
Als ik dat realiseer op grote schaal, als ik daar de bron van kan zijn, dan….. ben ik vervuld en vol energie.

Liefs aan iedereen.

Jelle
Gast
Jelle

Ik vind het altijd erg inspirerend om te lezen wanneer er iemand over zijn/haar Bucket List praat of schrijft. Het geeft mij de motivatie om actie te ondernemen en het uiterste uit mijn leven te halen. Vroeger (enkele jaren terug) wist ik niet eens van het bestaan ervan en dacht ik echt dat dromen bedrog waren. Ik zat vast in mijn studie en ik was veels te druk met al mijn problemen. Sinds ik zelf een Bucket List gemaakt heb is er veel veranderd. Naast het feit dat ik het heerlijk vind om nu te dromen merk ik dat ik… Lees verder »

Paula Zwemmer
Gast
Paula Zwemmer

mijn Bucket List
1. Spijbelen met mijn kind en de hele dag doen waar zij zin in heeft. en dit met regelmaat. een keer of dire per jaar
2.Zwemmen met dolfijnen samen met mijn dochter
3.Een porche cayenne kopen en die roze laten spuiten
4..Seminair volgen met Anthony Robbins in USA.
5.Minimaal tegen 3 mensen per dag zeggen dat ik van ze hou

Hanneke
Gast
Hanneke

Mijn bucket list: Als ik nog 1 jaar te leven had zou ik met mijn man in Afrika gaan wonen en al onze vrienden uitnodigen om een voor een langs te komen en al deze vriendschappen intens te beleven. Als ik de loterij zou winnen zou ik het geld besteden aan een tweede huis in Afrika waar ik mij volledig zou toeleggen op willife-preservation met de nadruk op de bescherming van de berggorillas. Als kind wilde ik altijd al waardering van anderen. Nu weet ik inmiddels dat zelfwaardering nog veel belangrijker is! Op mijn sterfbed zou ik spijt hebben als… Lees verder »

Karin Hogenboom
Gast

Ik ben zelf van mijn bril afgekomen, mijn ogen kunnen zelf heel goed zien. Ik zou graag willen dat iedereen dit weet, want het is zo onbekend. Ik wil graag binnen een jaar duizenden mensen bereiken met deze boodschap. Ik geef cursussen en ben momenteel een boek aan het schrijven met al mijn opgedane kennis. En als ik de loterij zou winnen zou ik zeker zorgen dat het boek uitkomt en er promotie voor wordt gemaakt. ik zou mijn eigen centrum starten waar mensen terecht kunnen voor o.a. ogencursussen, maar daarnaast alles wat mij geholpen heeft naast de cursus om… Lees verder »

Martin van Erven
Gast

het is zeker geen schande , en zelfs wijs, om soms je doelen bij te stellen. Luister op je pad naar je lichaam, je verstand en naar anderen en de combinatie zal je brengen waar dat wat misschien je doel is(was) of misschien wel heel ergens anders. En probeer daar van te genieten. En dan mijn lijst : 1) nog 1 jaar te leven : genieten en tijd nemen om die mensen die in mijn hart zitten te koesteren en om die mensen te helpen die ik dat nodig hebben en voor zover dit mij mogelijk is. 2) het winnen… Lees verder »

Marion van den Brink
Gast

Het leven bestaat 10% uit wat je overkomt en 90% wat je er vervolgens mee doet. 1. Dan ging ik een maand met mijn gezin en kleinkinderen naar Zwitserland en intens genieten van elkaar 2 Dan vloog ik naar Kisumu in Kenia waar ik betrokken ben bij een project om drugsverslaafde kinderen een beroep te leren en zou daar het geld en een stuk van mijn tijd in stoppen om dat verder uit te bouwen 3 Ik heb van kinds af aan heel goed piano willen kunnen spelen, vooral het jazz achtige stuk en uit het hoofd en uit gevoel… Lees verder »

Baukje Westerlaken
Gast

1. Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? I would first take a course in flying a deltawing. I would ask my friends and children to come along and learn how to fly like an eagle! Then I would ask all of them to join me on a trip around the world. 2. Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…? See the above answer. 3. Wat wilde je als kind altijd al doen…? Fly like a bird, feel connection with the… Lees verder »

J. Winnen
Gast

Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Genieten, leven van dag tot dag. Maar ik ben sowieso niet zo’n planner. Volgens mij zou er verder niet zoveel veranderen voor mij. Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…? In eerste instantie zou ik een lange reis gaan maken en ook een paar keer iemand meenemen op een trip waarvan ik vind dat deze persoon het verdient/nodig heeft. Van het vervullen van wensen van anderen wordt je zelf ook blij. Daarna een huis… Lees verder »

Aramik Garabidian
Gast

1. Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Dan zou ik naar Armenie gaan en projecten starten voor de kansarme jongeren en gezinnen. Ik zou mijn ervaringen en kennis die ik heb gedaan op het gebied van persoonlijk, financieel en Business-groei met de bevolking delen. Ik zou daar het hele onderwijs-systeem veranderen en ervoor zorgen dat mensen de juiste informatie en voorlichting krijgen over voeding en gezondheid. Ik zou mijn ouders en mijn broertje meenemen zodat zij ook hun bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van de… Lees verder »

Rik Konings
Gast

Hee Aramik

Die DROOMvan projecten doen voor kansarme kinderen in Armenië kunnen we sowieso DOEN dat is gewoon een kwestie van DURVEN.

Ik hoop je dit weekend weer te zien.

Rik

Anneke Rabius
Gast

Geweldig zo’n bucket list! Je word je er echt bewust van wat je echt wilt of nog wilt gaan doen! Oke, hier komt het!:-) 1) Mijn hart ging open bij de vraag “als ik nog 1 jaar te leven had” Wat zou ik dan doen? Mijn laatste jaar van mijn leven wil ik dan dan in Australië doorbrengen. Er gewoon zijn! Genieten van die prachtige overweldigende natuur die mijn hart 31 jaar gelden heeft gestolen. Mijn hart zegt….JA…tegen dat gevoel. 2) Als ik de loterij win…spoken er ineens allerlei dingen door me heen. Zowiezo geeft het me vrijheid om te… Lees verder »

Irma Essers
Gast
Irma Essers

Nog 1 jaar te leven:
Veel tijd met m’n kinderen doorbrengen, genieten van elke dag.

De loterij winnen: een paardenranch realiseren om samen met paarden mensen te helpen zich goed te voelen over zichzelf.
Een aantal mensen een deel schenken om hun droom waar te maken.

3 wensen: voor elk van m’n kinderen 1 wens

Tania Keijer
Gast

Ik wil allereerst heel graag melden dat ik enorm blij ben dat ik de training Breakthrough to Success heb gewonnen !! Iedereen heel erg bedankt voor de duimpjes die jullie me hebben gegeven, echt helemaal geweldig !! Dank jullie wel. En dan, mijn bucket list. Wat ik het leukste vind om te doen is puur genieten van het leven zoals het zich aandient en de weg naar mijn doelen met veel vreugde ervaren. Verder ben ik ervan overtuigd dat als je iets echt heel graag wilt, dat het dan ook lukt. Wanneer ik andere mensen hoor praten over hun wensen,… Lees verder »

Josefine Logemann
Gast

Gefeliciteerd Tania,

Good for you! Dat is een mooi cadeau dat je hebt gekregen.

Jouw onderwerp is ook ‘very hot’.

Fantastisch en veel plezier.

Twitter je ons door wat je ervan hebt gevonden?

Met hartelijke groet,
Josefine Logemann

Josefine Logemann
Gast

1; Nog 1 jaar. Die drempel over waar ik al jaren mee bezig ben om erover heen te komen en telkens is er weer een laagje saboteur dat ik ontdek dat me tegenhoudt. Nu (echt waar) ben ik eindelijk zover, mijn grote teen ligt er al op en nu mijn andere been er overheen zetten, daar ben ik mee bezig. Dat is mijn grootste overwinning tot nu toe en een wezenlijke nieuwe start, die ik nu toch alleen zal moeten doen. Ironisch want ik heb nog maar een jaartje. Hey, heck, dan begin ik ook weer opnieuw! 2. De Loterij… Lees verder »

simone
Gast

Ik zou iedereen die ik in mijn leven ben tegengekomen willen bedanken voor hun bijdrage aan mijn leven. Zij hebben er allemaal voor gezorgd dat ik ben wie ik geworden ben!

Ilizzebiz
Gast
Ilizzebiz

Nishandeh en andere lezers: ge-inspireerd door de flexibele en creatieve houding ten aanzien van fysieke onmacht van Nishandeh, vind ik het ook leuk om mijn bucket list te delen met jullie. . nog 1 jaar: ik zou reizen door zuid amerika, alleen. Om zo het meest open te staan voor en afhankelijk te zijn van wie je tegenkomt onderweg.voor die reis zou ik een thema kiezen, w.s. zou dat thema zijn: vreugde te leven om wie we echt zijn , om wie ik echt ben. . de loterij: reizen naar zd amerika en daar NLP gaan brengen. Met name het… Lees verder »

Arie van Herpen
Gast
Arie van Herpen

Mijn bucketlist 1. Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Mijn zaak verkopen, de wereld kan verkennen, samen met mijn partner en mijn kinderen. Mijn missie en visie uitdragen naar mijn omgeving. 2. Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…? Eerst een goed financieel plan maken, zorgen voor een grote financiële reserve, passieve inkomen stromen ontwikkelen. Als eerste zou ik naar Canada, en Australië gaan, en daarna Azië en Afrika Avontuur, natuur, mijn bijdragen aan het behoud van de tropische regenwouden… Lees verder »

Johan de Gouberville
Gast
Johan de Gouberville

eerste vraag: een jaar lang rond alle grote sporttoernooien of wedstrijden, daarover schrijven en onderzoeken wat mensen door sport gebonden verbindt: is there a deeper wave?
Tweede vraag: min of meer financieel onafhankelijk: De derde wereld in voor water, landbouw en zelfredzaamheid van de ander
derde vraag: sporten, reizen, met water knoeien en bruggen over troebel water bouwen.
vierde vraag: levenstaken of vervulling zijn vergeten uit te voeren
vijfde vraag: met water knoeien op akkers, mensen verbinden doormiddel van sport en spel, door een brug over troebel water te zijn mensen tot zelfredzaamheid uit te dagen

adgies
Gast
adgies

Hello Nisandeh, Chapeau for the way you have turned a dissapointment into a learning experience i.e. lesson of life and how you challenge other people to walk the road alongside you. Really fulfilling your potential. With regard to your queston: I have experienced myself that it is not all about realising goals in the (near) future, but living a life that is exemplary for people that are near and dear. For your children you set an example in the way you live your life and deal with set-backs, the values you live. But to answer your 5 questions: 1 1… Lees verder »

Indra Radjkoemar
Gast

Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Ik zou mij terugtrekken van de maatschappij en mijn zoon erop voorbereiden dat de dood niet het einde is. Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…? Ik zou naar Darjeeling verhuizen en al mijn ideeën en bevindingen over homeopathie, natuurlijk genezen en vredig zijn, op papier zetten zodat het toegankelijk wordt voor iedereen. Wat wilde je als kind altijd al doen…? Ik wilde hypnotiseur worden. Toen kende ik het woord niet. Ik droomde van… Lees verder »

Mieke
Gast

1. Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Ik ga een jaar lopen. Starten vanuit mijn huis, lans de kust richting Spanje bijvoorbeeld. Neem iedereen die me dierbaar is mee in mijn hart en hoop onderweg te ontdekken waarom ze me precies zo dierbaar zijn. Neem pen en papier mee en schrijf hen dat stuk voor stuk in een persoonlijke brief en nodig ze uit me ergens onderweg te ontmoeten. 2. Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…? Ik zou dat… Lees verder »

Joost
Gast
Joost

een eigen bedrijf
zweefvliegen
naar Ulam Batur
Naar Japan
mijn zoon zien opgroeien
ook eens tijd nemen met alleen elsbeth
m’n website afhebben
en nog veel meer

Jalada Goddijn-Koopmans
Gast

Dear Nisandeh,

Thank you so much for sharing this experience with me/us! You really deeply touched my heart. I feel a deep connection and love arising from this honest and intense heart based sharing. Tears from recognition, although I have never climbed a physic mountain….

I don’t feel like answering these 5 questions now. Maybe later, although I already asked this questions myself a lot of times, and they are really useful. I prefer to stay in touch with what I feel now.

Thank you, thank you, thank you Nisandeh for this wonderful honest, heart risen sharing!

Jalada

Dirk
Gast
Dirk

As is verbrande turf. En ‘als’ vervuilt je denken. ‘Als je nog een jaar te leven hebt’ verandert je wereldbeeld drastisch, een paradigmaverschuiving van de hoogste orde. Dat kan je niet weten of invullen. Waarschijnlijk zie, voel, ervaar je het dan allemaal heel anders. Best wel choquerend om te zien dat de meeste mensen die reageren zo sterk verlangen naar een ander paradigma. Waarom begin je daar nu niet meteen aan? Kennelijk zijn er andere dingen in dit echte leven veel belangrijker. Kies daar dan maar voor – dat geeft geluk. Amor fati, de kracht van het NU of ‘In… Lees verder »

Heleen den Haan
Gast

Jouw verhaal raakt me Nisandeh! Wanneer we denken dat we er zijn… blijkt het leven verrassingen te hebben! Dank je wel dat je dit (en je toelichting bij de Business Elite Coaching) met ons wilt delen. Het zet voor mij alles wat ik van je leer in een ander perspectief. Geweldig! • Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Als ik nog 1 jaar te leven had zou ik in dat jaar alles op alles zetten om mijn eigen angst om los te laten (van mijn dierbaren) te overwinnen en… Lees verder »

Bianca
Gast

Voor iemand die elke dag en telkens opnieuw haar hart volgt en vol enthousiasme dat doet, is er niet heel veel meer wat ik zou willen of wensen. Te meer ik doe wat ik dat moment graag wil doen en als het iets is wat ik minder graag doe, dan doe ik het met zo veel mogelijk aandacht en plezier! Maar natuurlijk, mooi om zo mijn bucket list te kunnen delen: “1) mijn allergrootste wens als ik weet dat ik nog maar een jaar te leven heb, is om er met mijn kinderen, die ik nu meer dan 2 jaar… Lees verder »

Suzan Jong
Gast

Het doel dat ik in m’n leven wil bereiken, is om bij te dragen aan een betere wereld. Voor de mensen, maar in het bijzonder voor de natuur en de dieren op deze planeet. Stierengevechten in Spanje, de jaarlijkse dolfijnenslacht voor de kust van Denemarken, het kappen van regenwouden, de productie van ganzelever, het produceren van blank kalfsvlees, legbatterij, hondengevechten etc. etc. Het lot van onschuldige dieren die beschermd moeten worden tegen de beesten. Wat ik nu kan doen, is nog kleinschalig, maar met de start van m’n eigen bedrijf zal ik in de toekomst meer betekenen en anderen inspireren… Lees verder »

Rik Konings
Gast

Hee Nisandeh, Respect voor het delen van je tegenslag, dat siert je. Tegenslag incasseren en accepteren, de pijn voelen en vertrouwen dat er ruimte ontstaat voor iets nieuws is een mooi proces dat ik vele malen in het leven op intense wijze mocht beleven. Ik kijk uit naar de volgende inspirerende ontmoeting met jou. Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Ik zou mijn droom van de Creatieve Wereld werkelijkheid maken en Creatieve Wereld reizen maken naar Tanzania, Costa Rica, Mexico, Bosnie, Uganda, India en Indonesië. Om daar projecten te… Lees verder »

Guerlain
Gast
Guerlain

Aankomende woensdag ga ik een actie doen van mijn Bucket List: Skydiven! Mega gaaf.

En ik ben bezig het mooiste wat op mijn Bucket List staat te verwezenlijken: een training voor kinderen op de basisschool over zelfvertrouwen en communicatie!
Als ik de jackpot van de loterij zou winnen, zou ik deze training gratis gaan geven, overal ter wereld. En op die manier mijn bijdrage leveren aan wereldvrede.

Jacqueline Ansem
Gast
Jacqueline Ansem

Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Ik zou gewoon mijn leven willen leven zoals ikhet nu doe en als ik fysiek niet meer zou kunnen zou ik bij mijn vriend intrekken om in zijn nabijheid iedereen waarvan ik hou te zien. Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…? Dan zou ik een taijistudio kopen, ieder jaar naar new zealand gaan waar mijn taiji master woont en het maandelijks kamp bij hem volgen. Minder gaan werken en mijn taijilessen aan psychiatrische… Lees verder »

Anita van Hooijdonk
Gast
Anita van Hooijdonk

Beste Jacqueline, het citaat van Lao Tse vind ik prachtig. Als echte doener “werk ik me een ongeluk” om te leren steeds minder te doen….In een aantal gevallen heb ik voor mij belangrijke kansen (lees: mensen ) misgelopen omdat ik iets deed, bijvoorbeeld weglopen, in plaats van te blijven waar ik was; ik hoefde er dus niets voor te doen….
Het is een dilemma voor me, dan denk ik weer aan het implementeren van Nisandeh en dat heeft wel degelijk ook met doen te maken..
Hartelijke groet,
Anita

Jaco Beeuwkes
Gast

Ik zou gaan biechten om mezelf te kunnen vergeven. Ik zou mijn moeder meenemen naar Wimbledon want dat is een wens van ons beiden. Ik zou een mooie natuurreis maken naar Costa Rica of de Amazone. Ik zou een zeilcruise maken in de Carribean met mijn gezin. Ik zou een villa met zwembad kopen in Gavà mar, vlakbij Barcelona en een seizoenkaart van Barça. De rest van het geld van de loterij gaat naar mijn vrouw en dochtertje zodat zij hun dromen kunnen realiseren. Mijn vrouw wil graag een weeshuis in Zuid Afrika beginnen en ik wil mijn dochtertje alle… Lees verder »

Suzan Jong
Gast

Beste Jaco,

Het raakt me dat je spijt hebt dat je je vader niet in levenden lijve hebt kunnen zeggen dat je van hem houdt. Ik geloof echter dat er meer is tussen hemel en aarde en dat het nooit te laat is om het hem te vertellen. Blijf niet zitten met een schuldgevoel en spijt. Dat zal je beperken om het leven ten volle te teven.

Groet,
Suzan

Alexander Israel
Gast

Beste Nisandeh, Respect voor je verhaal en besluit wat je genomen hebt. Het kost vaak meer moed om nee te zeggen dan door te gaan. Nu heb je tenminste naar jezelf geluisterd en dat is heel veel waard. Het geeft je de kans om het nog eens te gaan doen. Respect overigens ook voor alle anderen en hun antwoorden, ze zijn allemaal mooi. 1. Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? In mijn ogen zijn de enige werkelijke waarden van het leven liefde en loslaten. Dit doorleef ik nu al… Lees verder »

Yvette
Gast

10 jaar geleden net na de geboorte van mijn 4e dochter heb ik de dood al in de ogen gekeken toen ik te horen kreeg dat ik kanker had. Op zo’n moment staat je hele leven op z’n kop en word je gedwongen te kijken naar wat werkelijk belangrijk is. Wat mij opviel is dat wanneer de dood zo dichtbij is al die dingen zoals verre reizen maken, beroemd of miljonair zijn, een flitsende carriere hebben, de top van een berg beklimmen absoluut niet meer belangrijk zijn. Je wilt alleen nog maar heel dicht samen zijn met de mensen die… Lees verder »

Max van der Put
Gast
Max van der Put

Maak ook eens een lijst van de dingen die je al hebt gedaan en die jemee heb mogen maken. Als ik daaraan denk dan ben ik al heel erg dankbaar voor wat het leven mij allemaal heeft gegeven en kom ik tot de conclusie dat ik al heel wat gedaan heb. Hoe intensief je ook leeft er blijft altijd wel wat te wensen over, maar van wat je al gedaan hebt kun je keer op keer genieten.

Linda Futa- van Goch Open Ogen
Gast

Eerst; Wat een geweldige ervaring heb jij gehad Nisandeh, ik las vandaag weer delen uit de training ME en daar stond: ER ZIJN GEEN MISLUKKINGEN, WEL AKTIES… Mijn Bucket list: 1) zwemmen met dolfijnen en walvissen zien; trouwen in africa mijn man zijn geboorteplaats; naar een onderwaterhotel. al mijn kennis op papier zetten. samen met: mijn man de kinbderen en familie en vrienden 2) wat hierboven staat met al mijn vrienden en ook groot centrum oprichten voor ex slachtoffers loverboys, mijn kennis en visie over de hele wereld verspreiden, mijn film profesionaliseren 3) mensen helpen, onderwijzen, acteren, zingen 4) mijn… Lees verder »

Tiny
Gast

Hoi Linda
gefeliciteerd dat je je ervaringen zo goed gebruikt om anderen te helpen. Goede referenties, goede website.
groeten Tiny

Massala
Gast
Massala

mooie wensen en reeel ook

Nicole van Rooy
Gast
Nicole van Rooy

1.Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Ik zou gaan reizen met mijn zoon en hondje. 2.Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…? Een vrijstaand huis kopen, in de natuur, waar ik mijn lessen kan geven en de praktijk kan runnen. 3.Wat wilde je als kind altijd al doen…? Mensen en dieren helpen, schilderen, beeldhouwen en een gezin hebben. 4.Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan? Het leven met mijn man en… Lees verder »

Mohair
Gast
Mohair

Ik zou willen dat er meer mensen waren die gewone, nette, sociale en bescheiden wensen hadden.
Het is je van harte gegunt.
Mohair

Karen Voshol
Gast

Hoezo…de top niet bereikt?? Misschien niet de top van die berg, maar wel de top van je kunnen op dat moment en zelfs nog iets verder. Dus…gefeliciteerd, ik vind het een prestatie die je hebt geleverd! Als ik nog 1 jaar te leven had zou ik enorm genieten van alles wat mij in dat ene jaar nog overkomt. De laatste dag van mijn leven zou ik een groot feest willen houden om het leven dat ik heb geleid goed af te sluiten en het ‘nieuwe leven’ in te luiden! Als ik de loterij zou winnen, hoop ik dat het zoveel… Lees verder »

Maartens
Gast

Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Ik zou de transsiberie express nemen en luxueus geniet en doorreizen naar Tibet al eindbestemming en mijn oude lieve moeder ging mee. Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…? Ik zou kasteel Hoekelum (Ede) kopen en er wonen met mijn hele famlie en er zou ruimte genoeg zijn om mensen en dieren op te vangen en gratis workshops te geven en gratis feesten. Wat wilde je als kind altijd al doen…? Reizen Op je… Lees verder »