Wat staat er op jouw Bucket List?

8453 views | 114 reacties |
shares

.
Stap 1. Adem in. Adem uit. Stap 2. Adem in. Adem uit. Stap 3. Adem in. Adem uit… Stap 9. Adem in. Adem uit. Step 10. Eindelijk…
Ik leun onhandig op mijn skistokken. Mijn hoofd bonst. Ik zie alleen maar zwart voor me. Ik probeer mijn ogen open te doen en ik besef me dat ze al open zijn. Toch duurt het even voordat ik weer iets zie. Hoogteziekte op 5000 meter op weg naar de top van de hoogste berg in Europa – de Elbrus.

Vlak voor dit moment kon ik niet meer.
Het voelt als het opklimmen van een 2000 verdiepingen tellend gebouw, door de sneeuw ploegend, bij -17OC, met plastic laarzen die 4 kg wegen en een zware rugzak, worstelend met ademhalen in de ijle lucht op deze hoogte…
Ik stop en vertel het mijn gids. Tot hier en niet verder.

Waarop Vladimir, met een zwaar Russisch accent, zegt, “Rust nu maar voor 2-3 minuten. En volg dan zo de groep. 200 meters voor vandaag”.

Ik rust voor een paar minuten en dan begin ik het:  Stap 1. Adem in. Adem uit… Stap 2. Adem in. Adem uit. – ritueel weer, waarbij ik na iedere 10 stappen stop om te rusten. Uiteindelijk word ik gefeliciteerd door de rest van de groep omdat ik het 5000 meter punt heb bereikt. Ik heb er 40 minuten over gedaan om 200 meter verder te komen.

Wanneer ik instort, hijgend met zwart voor mijn ogen – realiseer ik me…

Het is voorbij!

Nog acht uur naar de top en 5-6 uur naar beneden. Ik ben niet in staat om de top te bereiken deze keer. Ik heb zo’n last van lichamelijke pijn, dat de teleurstelling niet eens doorkomt.

Na een pijnlijke afdaling van 3 uur bereik in het basecamp en val neer op mijn bed. Pas dan dringt het tot me door dat ik mijn doel deze keer niet ga bereiken.

Drie uur later…

Ik sla deze 3 uur over, want ze waren niet zo interessant.
Er was mislukking, er was teleurstelling, er was schaamte en er waren tranen (geheel tegen mijn conditionering van “jongens huilen niet” in).

Maar na 3 uur was er nog maar één ding over… een vraag.

“WAAROM?”

Waarom doe ik dit? Waarom is dit belangrijk voor me?
Waarom wil ik dit? Waarom heb ik dit nodig? WAAROM?

En terwijl de vraag door mijn hoofd echoot, komt het antwoord langzaam bovengedreven… “Omdat ik mijn potentieel wil vervullen”, “Ik wil ervaren wat ik allemaal kan zijn”.

En zo snel als de volgende vraag zich in mijn hoofd vormt “is dit de enige manier waarop ik mijn volledige potentieel kan vervullen” – dient het antwoord zich aan… “natuurlijk niet”.

Goed, wat wil ik nog meer doen voordat ik doodga?

En de ideeën bruisen omhoog, als champagne uit een fles die geschud is.

  • Grote ideeën (zoals het transformeren van het educatiesysteem in de wereld).
  • En kleine (zoals mijn dochter uit school halen en iets geks doen samen).
  • Doelen die ik voorheen had en ben vergeten (zoals een radio/tv station beginnen met alleen positief nieuws)
  • En dromen die ik nooit had durven dromen (zoals duiken met grote witte haaien in Zuid Afrika).

Vanaf dat moment ben ik bezig met het updaten van mijn Bucket List (de lijst met dingen die ik wil zijn, doen of hebben voordat ik doodga) en ik ben ook heel benieuwd naar die van jou.

Hier zijn 5 vragen die je jezelf wilt stellen bij het opstellen van je  Bucket List

  1. Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…?
  2. Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…?
  3. Wat wilde je als kind altijd al doen…?
  4. Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan?
  5. Als de geest uit de fles je 3 wensen zou geven, wat zou je vragen…?

Wat staat er op jouw Bucket List?
Deel jouw Bucket List met ons door een comment te plaatsen…

En neem dan de tijd om de lijsten van anderen te lezen, voor nieuwe frissen ideeën.

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
114 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
J. Winnen
11 years ago

Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…?
Genieten, leven van dag tot dag. Maar ik ben sowieso niet zo’n planner. Volgens mij zou er verder niet zoveel veranderen voor mij.

Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…?
In eerste instantie zou ik een lange reis gaan maken en ook een paar keer iemand meenemen op een trip waarvan ik vind dat deze persoon het verdient/nodig heeft. Van het vervullen van wensen van anderen wordt je zelf ook blij.
Daarna een huis bouwen wat volledig zelfvoorzienend is om als voorbeeld te dienen voor anderen en ze te inspireren hetzelfde te doen.

Wat wilde je als kind altijd al doen…?
Ik wilde kunstenares worden, mijn eigen ding kunnen doen en vrij zijn! Rustig leven midden in de natuur met veel dieren om me heen, zonder stress en zorgen.

Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan?
Als het niet zou zijn gelukt om mijn huisje in de natuur te realiseren. Maar dat moet gewoon wel gaan gebeuren!

Als de geest uit de fles je 3 wensen zou geven, wat zou je vragen…?
– Tsja lekker egoistisch maar dan zou ik voldoende financiele middelen wensen voor een zorgeloos bestaan (op dat gebied dan).
– Leuke partner zou ook fijn zijn.
– Iedereen 3 wensen wensen!

Willem Koopman
11 years ago

Mijn Bucket LIst
1. Naar Dharamsalah, deelnemen aan een meeting met H.H. De Dalai Lama, een vurige wens van mij
2. Loterij winnen : Een mooi huis kopen, niet overdreven groot. En vooral veel energie steken in het opzetten van een projectbureau om mensen in de derde wereld te gaan helpen met een zelfstandig bestaan op te bouwen;
3, Als kind wilde ik altijd al dokter worden, mensen helpen. Dat is nog steeds mijn doel, het helpen.
4. Spijt: Veel te weinig genieten van het leven!
5. Vragen die ik heb : 1. Liefde en geen ruzie elke dag 2. Werk 3. een meer zinvol bestaan

Mariëtte Verlaan
11 years ago

Ik ben ontroerd en geraakt en de tranen zijn mij nabij als ik jouw verhaal lees. Zo komt er essentie en leven in je lijf. Zo worden doelen en acties helder. Dank je wel, Nisandeh, voor wie je bent en nog gaat zijn. Liefde is leven.

“In the void new creation begins”

Mijn ervaring is dat leegte de weg is naar nieuwe creaties. Het is een prachtige start die volgt uit een enorm dieptepunt. Sinds deze ervaring zijn mijn dieptepunten niet meer gevuld met angst maar met nieuwe kansen. Er openen zich nieuwe mogelijkheden en dat geeft nieuwe energie. Verandering doet bewegen, visie geeft richting, spirit geeft kracht.

“Geluk is de bloemen plukken waar je bij kunt”

Je kunt alleen jezelf zijn en worden wie je al bent. Dat is de essentie en die ontdekking geeft rust en kracht.
I can only be me.

Big hugs to you and all readers, Mariëtte

Bas van Buuren
9 years ago

Wowww…ik herken me helemaal in je verhaal Mariette…als je groot durft te denken, is je visie ook grootser, waardoor je verder kan reiken om bloemen te plukken dan je ooit had gedacht dat je zou kunnen…

Renee Middelkoop
11 years ago

1. Wanneer ik nog 1 jaar te leven had zou ik weer naar Madagascar gaan en het meisje gaan zoeken waarvan ik 3 jaar geleden een prachtige foto heb gemaakt. Dit kind (ca. 9 jaar) heeft met haar uitstraling mijn leven veranderd. Ik zou haar bedanken en haar het ingelijste werk schenken. Verder zou ik mijn expositie in India (Calcutta), begin 2011, zeker realiseren en aansluitend een reis door India maken.

2. Wanneer ik de loterij zou winnen zou Ik hetzelfde doen als hierboven maar er langer over doen. Intussen zou ik mijn inspiratie gebruiken om nog meer werk te maken. Ik zou ook een prachtig pand zoeken waar ik een spirituele Gallery/Museum zou starten. Een plek waar men het fijn vind om de sfeer en de balans te ervaren, een plek waarvan men het fijn vind om er te zijn.

3. Als kind wilde ik beroemd worden. Dat herinnerde ik me een aantal jaren geleden en dat wil ik weer bereiken.

4. Op mijn sterfbed zou ik er spijt van hebben wanneer ik het leven wat ik nu leid zou hebben opgegeven omdat het nu even niet zo makkelijk gaat.

5. De fles;
Wens 1. Geluk om te bereiken wat ik wil bereiken.
Wens 2. Gezondheid om dit nog erg lang te kunnen doen.
Wens 3. Op welke manier dan ook een bijdrage leveren voor een mooiere wereld.

Robert Rosier
11 years ago

Fantastisch, Nisandeh, jouw voorbeelden van uit je comfortzone stappen. Ook deze weer, van de hoogste berg willen beklimmen. Maar ook van open zijn over de top niet bereiken en wat dat met je doet. En daar dan weer lessen uit leren. En die dan weer delen met anderen.

Mijn bucketlist? Ja, daar staat nog heel wat op.

Opmerkelijk tijdens Business Bootcamp dat mijn droom van een ander onderwijssysteem met zoveel spontaan gejuich werd ontvangen. Nog opmerkelijker dat jij datzelfde verlangen bleek te hebben.

Waarom zijn we daar niet nu mee bezig? Met zijn allen. Jij bent een goede trainer, maar ik ook, met een eigen stijl en aanpak en er zijn vast veel meer mensen die veel in huis hebben op dat gebied.

Een andere wereld creëren door mensen van jongs af aan te helpen heel anders te leren en heel anders op te groeien.

Blijft dit een droom? Of gaan we die berg beklimmen? Nu!

Hartelijke groet,

Robert

Marlies
Marlies
11 years ago

Mooi en inspirerend. Ik wil een verschil maken in de levens van aanleun-moeders (stiefmoeder, bonusmoeders of hoe jet het ook wil noemen) en -vaders. Nieuw samengestelde gezinnen, waarin de partner niet de tweede viool speelt maar optimaal bijdraagt aan de famillie vreugde. Er is zoveel meer mogelijk als compassie en zelf verantwoordelijkheid aanwezig zijn en elk individu zich realiseert welke bijdrage hij/zijn kan zijn voor elke kind of jong volwassene.
Als ik dat realiseer op grote schaal, als ik daar de bron van kan zijn, dan….. ben ik vervuld en vol energie.

Liefs aan iedereen.

Jelle
Jelle
11 years ago

Ik vind het altijd erg inspirerend om te lezen wanneer er iemand over zijn/haar Bucket List praat of schrijft. Het geeft mij de motivatie om actie te ondernemen en het uiterste uit mijn leven te halen.

Vroeger (enkele jaren terug) wist ik niet eens van het bestaan ervan en dacht ik echt dat dromen bedrog waren. Ik zat vast in mijn studie en ik was veels te druk met al mijn problemen.

Sinds ik zelf een Bucket List gemaakt heb is er veel veranderd. Naast het feit dat ik het heerlijk vind om nu te dromen merk ik dat ik steeds vaker acties onderneem om de dingen die op mijn lijst staan realiteit te laten worden.

Een van de dingen op mijn lijst is dat ik de 10 mooiste plekjes/gebouwen van de aarde gezien wil hebben. De Burabadur in Indonesie heb ik al gezien en ik heb gepland dat ik volgend jaar naar de Angkor Wat tempel in Cambodja ga. Het geeft een heerlijk gevoel om naar toe te leven en het inspireert mij elke dag om acties te ondernemen die mijn doelen gaan behalen.

Ik merk ook dat ideeën van anderen mij erg inspireren. Ik hoop dat er nog wat reacties op dit blog komen zodat ik misschien wat Bucket List ideeën kan overnemen 😉

Laat je inspireren!

Loesje Houtkoop
11 years ago

Ik vind het moeilijk om een Bucket List te maken omdat ik vind dat je altijd alles moet doen wat in je opkomt. Dromen zijn er om te verwezelijken! Net als altijd alles zeggen tegen iemand voordat je weggaat; misschien is het wel de laatste keer dat je diegene spreekt.

De film “the Bucket List” is een mooie, goed verhaal en waanzinnige acteurs.

Als er dan toch iets op zo’n lijstje moet komen te staan, dan staat er op die van mij:

LEEF! LEEF! LEEF!

Mugen Convalesco
Mugen Convalesco
10 years ago

Bij mij komen er een naar aanleiding van andere comments ook weer een heleboel dingen op…maar eerlijk gezegd kan ik mij geen betere bedenken dan deze van jou, Loesje.

Een bekend gezegde luidt immers: Leven is het meervoud van Lef 🙂

Robert Jan
Robert Jan
11 years ago

Helemaal mee eens Loesje, als je ergens spijt van hebt dan heb je het volgens mij niet goed begrepen.
Alles wat je doet is goed en je kunt het nooit beter doen dan dat je het gedaan hebt, als dat zo was dan had je het wel gedaan.
Er is dus geen reden voor spijt.
Dankjewel voor je reactie, naar mijn id geeft dit een andere kijk op het wensen lijstje.
Liefs Robert Jan

Leni Minderhoud
9 years ago

Mooi en ook aangrijpend om de verhalen te lezen!

Het verhaal van Monique spreekt me aan omdat ik soms denk dat ik alles al gedaan heb wat ik zou wensen en ik heb veel meegemaakt maar nergens spijt van.

Een jaar te leven, sjonge, dat zou ik erg jammer vinden maar ik besef ter dege dat het leven eindig is. Dus ik zou mijn verhaal afmaken voor het nageslacht en het opschrijven, dat boek schrijven. Zeker stellen dat mijn dierbaren overtuigd zijn dat ik gelukkig ben. Ik zou mijn ware liefdes opzoeken en ze vertellen dat ze mijn leven hebben verrijkt door wat ik heb gedeeld met ze en wat ik van ze heb geleerd.

Dan zou ik reizen naar een paar mooie plaatsen in Griekenland, Spanje en Frankrijk en ik zou daar langere tijd verblijven met mijn soulmate, genieten en kletsen met de mensen, het eten en drinken en lange wandelingen maken in de natuur.

Ik zou nog een paar mensen willen helpen hun droom waar te maken.

Als ik de loterij won, zou ik een deel opzij zetten voor mijn zoon, zodat hij een goede studie en een financieel vrij leven krijgt. Ik zou een droomhuis zoeken in Nederland en ook een tweede huis in een warm land. Met een gastenverblijf voor vrienden.
Ik zou hard gaan studeren op muziek maken, vooral improvisaties en dan proberen op te treden met een prachtige band. Mooie passievolle muziek maken.

Mijn werk zou ik nog parttime doen maar wel proberen mijn business te laten draaien door anderen, meer geld verdienen en al dat geld wat overblijft investeren in projecten, waarvan onderwijs zowel in Nederland als in een ontwikkelingsland.

Op mijn sterfbed zou ik spijt hebben als ik niet nog beter en succesvoller dan nu in muziek maken zou zijn geweest…

Gatha Schwering
9 years ago

Mijn Bucket list?
– een zelf supporting energie-systeem voor ons huis;
– het jaar rond verse biologische groente en fruit uit eigen tuin;
– andere mensen helpen hun gezondheid te verbeteren;
– regelmatig reizen om te genieten van andere natuurlijke omgevingen, mensen en culturen.

Yvette
11 years ago

10 jaar geleden net na de geboorte van mijn 4e dochter heb ik de dood al in de ogen gekeken toen ik te horen kreeg dat ik kanker had. Op zo’n moment staat je hele leven op z’n kop en word je gedwongen te kijken naar wat werkelijk belangrijk is. Wat mij opviel is dat wanneer de dood zo dichtbij is al die dingen zoals verre reizen maken, beroemd of miljonair zijn, een flitsende carriere hebben, de top van een berg beklimmen absoluut niet meer belangrijk zijn. Je wilt alleen nog maar heel dicht samen zijn met de mensen die belangrijk zijn in je leven. Tijdens mijn ziekte vele inzichten en aha momenten gehad. O.a. dat kanker geen ziekte is om tegen te vechten, maar een boodschapper, een kado, wat zegt dat er iets in je leven is wat je moet veranderen. En als je datgene verandert je ziekte ook verdwijnt. Vroeger was een carriere belangrijk voor me. Nu is het mijn missie anderen te helpen het kado in hun kanker te vinden zodat zij hun kansen op genezing vergroten. Het is mijn doel zoveel mensen te helpen genezen zodat er een kritieke massa ontstaat waardoor daarna mensen met kanker als vanzelf genezen en de energie van kanker op aarde verdwenen zal zijn.

Jan van Poll
Jan van Poll
9 years ago

Mijn bucketlist zou gevuld zijn met de dingen waar ik nu mee bezig ben, alleen zou ik er wat meer haast mee maken. Ik ga een yogastudio openen om lessen te kunnen geven en veel zelf te oefenen. Als kind wilde ik graag in beweging zijn en dat realiseer ik dan. De geest uit de fles zou ik vragen om 80 ideale klanten, goede yogadocenten die me opvolgen/vervangen als ik er niet meer ben en een mooie, betaalbare ruimte. Op mijn sterfbed zou ik er gruwelijke spijt van hebben als ik niet de durf zou hebben gehad een eigen yogastudio te openen.

Indra Radjkoemar
11 years ago

Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Ik zou mij terugtrekken van de maatschappij en mijn zoon erop voorbereiden dat de dood niet het einde is.

Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…? Ik zou naar Darjeeling verhuizen en al mijn ideeën en bevindingen over homeopathie, natuurlijk genezen en vredig zijn, op papier zetten zodat het toegankelijk wordt voor iedereen.

Wat wilde je als kind altijd al doen…?
Ik wilde hypnotiseur worden. Toen kende ik het woord niet. Ik droomde van de dokter die mensen geneest tijdens hun slaap.

Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan? Als ik mijn vooroordelen nog niet had overstegen.

Als de geest uit de fles je 3 wensen zou geven, wat zou je vragen…?
1. bevrijd mij van alle overtuigingen en concepten!
2. zet de hele mensheid in een opwaartse spiraal qua geestelijke en emotionele groei !
3. Breng mij naar Mount Kailash!

Nisandeh , i’m proud of you.

Kurt Wegener
11 years ago

Robert is een persoon die een grote ontwikkeling in zijn leven heeft gemaakt door vele goede lessen te hebben gehad. Dit straalt hij ook uit en heeft een goede visie op het geen zijn doelen en intenties met andere mensen.

Mijn respect is erg hoog en ben erg blij om de kans te hebben Robert te mogen leren kennen. Een goed hart op de juiste plek wat hem ook als en uitstekende trainer maakt.

Hoop dat vele mensen zijn inzicht mogen mee krijgen vriendelijke groet,

Kurt Wegener

adgies
adgies
11 years ago

Hello Nisandeh,

Chapeau for the way you have turned a dissapointment into a learning experience i.e. lesson of life and how you challenge other people to walk the road alongside you. Really fulfilling your potential.

With regard to your queston: I have experienced myself that it is not all about realising goals in the (near) future, but living a life that is exemplary for people that are near and dear.
For your children you set an example in the way you live your life and deal with set-backs, the values you live.
But to answer your 5 questions:
1 1 year: .Support my children in the last miles of their journey towards adulthood and becoming responsible, social and loving people. Apart from children I would take nobody but myself
2. Lottery: go to France, settle in the country where we as a family have been living very happy for a number of years. In France start activities to change the French education system into a system that allows for personal development of children
3. Just develop myself as much as possible
4. Not having done the things I wished to do
5. A happy and purposeful life for my two children, inner peace, a last conversation with my late-husband who died completely unexpected.

Astrid Tuinder
9 years ago

Wat staat er op mijn bucketlist?
Eigenlijk zou ik veel meer met mijn kinderen willen doen. Ze zijn nog jong en vinden het nog fijn om veel aandacht te krijgen. En dat terwijl ik eigenlijk altijd ook wel andere dingen te doen heb. Ik zou voor al die andere dingen graag een oplossing willen en dan lekker met mijn kinderen spelen. Dit afgewisseld met tijd voor mijzelf… lekker sporten, in de zon zitten, lekker eten, van de rust genieten.Dat hoeft niet per se ver weg: het kan ook dichtbij.
Eigenlijk is het vooral bewuster leven… ja dat lijkt me fijn.

Martine Verweij
8 years ago

Mijn Bucket-list:
– jammen met muziekanten
– mijn favoriete muziek op de piano spelen
– een witte vleugel in mijn woonkamer met een bos rode rozen erop
– een cd opnemen met mijn eigen geschreven teksten en muziek
– een fantastische, intense, liefdevolle relatie met een succesvolle man
– mijn volledige potentie bereiken
– de splagaat en split kunnen
– reizen over de wereld en alle planten in hun natuurlijke omgeving kunnen zien, voelen, ruiken en proeven
– in een straaljager vliegen
– een ruimtereis maken en de aarde vanuit het heelal zien
– fictieve roman serie schrijven die ook wordt verfilmd door Hollywood
– het landgoed van Michael Jackson opkopen
– mijn angst voor paarden overwinnen
– al mijn angsten overwinnen
– het bedrijf plantenliefde realiseren met in iedere provincie een tuin van Plantenliefde
– een auto op waterstof of een andere super milieuvriendelijk / duurzame auto hebben
– televisieprogramma presenteren
– een kookclubje hebben
– wonen in een luxe duurzame villa met alle technische snufjes die mogelijk zijn om volledig CO2-vrij te kunnen leven, recycling van water e.d.
– anderen helpen naar bewustzijn en het behalen van hun volledige potentie
– stichting opbloei oprichten
– de wereld transformeren naar een aards paradijs voor iedereen
– conscious millionair zijn

Didier Dohmen
9 years ago

Beste Nisandeh,

Wat een geweldige prestatie!
Zeer inspirerend om te lezen.

Als ik nog een jaar te leven zou hebben zou ik het allergrootste autovent ooit organiseren met classic en youngtimers! Ik zou dit bij Landgoed Duin en Kruidberg organiseren en alle auto’s zouden via http://www.autokoopbegeleiding.nl kunnen worden gekocht!

Verder zou ik als ik de loterij zou winnen een Ferrari 250 GTO kopen en naar het Verenigd Koninkrijk rijden om daar deel te nemen aan de Goodwood Revival!

Als kind wilde ik altijd al Formule 1 coureur worden! Met name Ayrton Senna inspireerde me hiertoe door zijn geweldige drive!

Op mijn sterfbed zou ik in ieder geval willen dat ik mijn kinderen Olivier en Rosalie goed verzorgd achter zou kunnen laten zodat hen niets te kort zal komen, omdat ze het imperium van Didier Branson Dohmen erven!

De geest in de fles zou ik vragen of ik oneindig zou mogen leven in goede gezondheid en met gigantisch veel vermogen!

Hartelijke groet,

Didier Dohmen

Johan de Gouberville
Johan de Gouberville
11 years ago

eerste vraag: een jaar lang rond alle grote sporttoernooien of wedstrijden, daarover schrijven en onderzoeken wat mensen door sport gebonden verbindt: is there a deeper wave?
Tweede vraag: min of meer financieel onafhankelijk: De derde wereld in voor water, landbouw en zelfredzaamheid van de ander
derde vraag: sporten, reizen, met water knoeien en bruggen over troebel water bouwen.
vierde vraag: levenstaken of vervulling zijn vergeten uit te voeren
vijfde vraag: met water knoeien op akkers, mensen verbinden doormiddel van sport en spel, door een brug over troebel water te zijn mensen tot zelfredzaamheid uit te dagen

Josefine Logemann
11 years ago

1; Nog 1 jaar.
Die drempel over waar ik al jaren mee bezig ben om erover heen te komen en telkens is er weer een laagje saboteur dat ik ontdek dat me tegenhoudt. Nu (echt waar) ben ik eindelijk zover, mijn grote teen ligt er al op en nu mijn andere been er overheen zetten, daar ben ik mee bezig. Dat is mijn grootste overwinning tot nu toe en een wezenlijke nieuwe start, die ik nu toch alleen zal moeten doen. Ironisch want ik heb nog maar een jaartje. Hey, heck, dan begin ik ook weer opnieuw!

2. De Loterij
Natuurlijk wat verbeteringen aanbrengen aan mijn comfort, maar dan toch ook aan die bij mijn familie en vrienden. Een nieuwe school waarin WIJ belangrijk is en sensitiviteit en beeldvorming, creativiteit en ruimte. En/of ja, Nisandeh, een televisiestation waar journalistiek wordt bedreven vanuit passie voor ècht en divers nieuws dat een echte positieve bijdrage levert aan de medemens. Een bijdrage aan ontwikkeling, creativiteit, talent en positieve visie en denk-, werk en leefwijze(n). Televisie dat je inspireert, je zintuigen prikkelt en waarvan je een echt goed gevoel krijgt.

3. Wat ik als kind wilde doen
Ik wilde de wereld verbeteren en mensen beter maken. Ik wilde dansen, zingen, muziek maken, ontwerpen, reizen, schilderen, tekenen, theater en films zien en vooral mijn fantasie gebruiken. En gelukkig is dit kind niet schuilgegaan.

4. Waarvan ik het meeste spijt zou hebben op mijn sterfbed.
Dat ik niet liefde en leed kan delen met de mensen waarvan ik hou. Dat ik niet steeds weer een grens heb verlegd en dat ik daardoor niet gebruik kon maken van mijn krachten, gave, talenten of potentieel. Dat ik niet heb kunnen genieten van wat ik heb mogen ontvangen en geven en van het leven in zijn algemeenheid. Dat ik niet heb kunnen vertrouwen op mijn medemens en op de wetten van het universum, de synchroniciteit en daarmee de kansen die op mijn pad zijn gekomen. Dit als geheel waarvan ik het meeste spijt zou hebben, alhoewel mijn motto is dat spijt hebben nergens toe leidt, behalve frustratie.

5. Wensen uit een flesje..
Mijn eerste wens ik gaan verhuizen naar een andere woonplaats in een rustige wijk vlak bij een bos of weilanden en een lekkere tuin om in te zitten, genoeg ruimte voor ons.
Mijn tweede wens is aanzienlijke toename continuïteit van succes voor mijn bedrijf en vooral met mijn huidige en toekomstige diensten en producten.
Een derde wens is een lang, gezond en vitaal leven met vele momenten van volop genieten van mijn gezin, familie, vrienden en kennissen en ook klanten, kortom mensen maar ook ons huisdier, boeken, films, cultuur, natuur, reizen, creatief zijn en andere mooie en onverwachte dingen/zaken of ontmoetingen waarvoor mijn hart is geopend.

Harrie Custers
Harrie Custers
9 years ago

Ik wil leven, nu, elk moment. Zijn, in contact met mijzelf en met anderen. Dat was voor mij ook de boodschap van de film The bucket list. Niet iets missen nu en daarom moeten.

Wel handelen vanuit een verlangen.
Wat mij zeer inspireert is de film Pay it forward. Met een beetje hulp geven aan een ander, een beweging van hulp aan elkaar in gang zetten. Zinvol bijdragen. Daar hoop ik aan het eind van mijn leven een steentje aan te hebben bijgedragen.

Evert Onink
10 years ago

Ik ben bijna 61 en ik ben op mijn 56e samen met mijn partner een borduurstudio begonnen. Zomaar, omdat het ons leuk leek en er een broodwinning in zit.

Ik heb geen bucket meer. Ik heb altijd gedaan wat ik leuk vond en dat doe ik nog steeds. Ik zie wel veel andere dingen die ik best had willen doen. En dan denk ik weleens: waarom heb ik die keuze gemaakt, en niet een andere? Maar de keuzes die ik gemaakt heb, heb ik gemaakt op basis van de argumenten die ik toen had. En dat was goed.

Als ik de loterij win, ga ik gewoon verder met mijn leven, misschien op een wat rustiger tempo, en vooral met minder kopzorgen.

Ik heb nergens spijt van en doe de leuke dingen.
Ik ga er vanuit dat ik elk moment dood kan gaan (theatraal, nietwaar?) en probeer altijd met iedereen alles uitgesproken te hebben (ook een ander kan tenslotte als eerste gaan).

Evert

Joost
Joost
11 years ago

een eigen bedrijf
zweefvliegen
naar Ulam Batur
Naar Japan
mijn zoon zien opgroeien
ook eens tijd nemen met alleen elsbeth
m’n website afhebben
en nog veel meer

Lilian
Lilian
11 years ago

Als ik een loterij zou winnen boekte ik de Queen Mary 2 (waarvan de advertentie allang op mijn prikbord hangt) en reisde ik van Lissabon naar New York (duurt een week) met alleen een stapel boeken…

Marion van den Brink
11 years ago

Het leven bestaat 10% uit wat je overkomt en 90% wat je er vervolgens mee doet.

1. Dan ging ik een maand met mijn gezin en kleinkinderen naar Zwitserland en intens genieten van elkaar

2 Dan vloog ik naar Kisumu in Kenia waar ik betrokken ben bij een project om drugsverslaafde kinderen een beroep te leren en zou daar het geld en een stuk van mijn tijd in stoppen om dat verder uit te bouwen

3 Ik heb van kinds af aan heel goed piano willen kunnen spelen, vooral het jazz achtige stuk en uit het hoofd en uit gevoel

4 Als ik niet de liefde van mijn leven los gelaten had zodat ik zelf weer kon groeien

5 1. Een nieuwe liefde 2 meer harmonie op de wereld en 3 een intiem gesprek met mijn vader die 13 jaar geleden overleden is.

Anneke Rabius
11 years ago

Geweldig zo’n bucket list!
Je word je er echt bewust van wat je echt wilt of nog wilt gaan doen!

Oke, hier komt het!:-)

1) Mijn hart ging open bij de vraag “als ik nog 1 jaar te leven had” Wat zou ik dan doen?
Mijn laatste jaar van mijn leven wil ik dan dan in Australië doorbrengen. Er gewoon zijn! Genieten van die prachtige overweldigende natuur die mijn hart 31 jaar gelden heeft gestolen. Mijn hart zegt….JA…tegen dat gevoel.

2) Als ik de loterij win…spoken er ineens allerlei dingen door me heen. Zowiezo geeft het me vrijheid om te doen wat ik wil!
Een mooi warm huis in de natuur..liefst met een veranda ..waar ik dan zit met een prachtig uitzicht op de natuur. Dit te delen lijkt me helemaal geweldig! Met daarbij een mooi centrum waar een ieder echt zichzelf mag zijn in wie hij
of zij is. Het is een soort welness centrum voor de body and mind. Waar iedereen kan groeien in creatieve en spirituele zin.

3) Als kind speelde ik veel met poppen en ik was ook echt een poppenmoeder. Later kreeg ik een zoon, die nu bijna 27 jaar is. Ik heb echt genoten van het moeder zijn, zolang hij bij me woonde. Het gaf me een enorme kracht. Van die enorme kracht was ik me pas vorig jaar echt goed bewust. Vanuit die kracht als moeder zijn..kan ik nu veel meer aan.

4) Het meeste spijt zou ik krijgen als ik niet naar Australië ben geweest voor mijn dood.

5) Mijn 3 wensen: 1) De loterij winnen
2) Australië
3) Een centrum opzetten

Guerlain
Guerlain
11 years ago

Aankomende woensdag ga ik een actie doen van mijn Bucket List: Skydiven! Mega gaaf.

En ik ben bezig het mooiste wat op mijn Bucket List staat te verwezenlijken: een training voor kinderen op de basisschool over zelfvertrouwen en communicatie!
Als ik de jackpot van de loterij zou winnen, zou ik deze training gratis gaan geven, overal ter wereld. En op die manier mijn bijdrage leveren aan wereldvrede.

Diana Lo-A-Njoe
9 years ago

Leuke vragen! Daar gaan we..

Als ik nog 1 jaar te leven had, zou ik hetzelfde doen wat ik nu doe met de mensen met wie ik nu ben. Zou me alleen wat minder zorgen maken over van alles.

Als ik de loterij zou winnen, zou ik m’n huidige leven wat oppimpen en lekker op vakantie gaan met de fijne mensen om me heen.

Als kind wilde ik datgene doen wat ik nu doe. Ik speelde zakenvrouwtje, ging buiten ‘op avontuur’, presenteerde tv programma’s (voor de spiegel :), maakte krantjes en verkocht ze, verzon spelletjes, enz. Ben eigenlijk een volwassen versie van wie ik als kind was.

Op mijn sterfbed zou ik het meeste spijt hebben als ik.. niet verder gegaan zou zijn met waar ik nu mee bezig ben.

Als de geest uit de fles mij 3 wensen zou geven, zou ik.. Deze beantwoord ik voor mezelf. 🙂

Cynthia Strijbos
9 years ago

1.Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…?
Ik zou eerst hard huilen omdat ik 100 wil worden! Daarna zou ik een boek gaan schrijven voor mijn kinderen en andere mensen met als onderwerp, Leef vanuit je hart.
En ik zou verre landen en culturen bezoeken, waaronder de indianen.
2.Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…?
Ik zou een huisje in het buitenland kopen en eerst boeken gaan schrijven om vervolgens te verzinnen waar ik nu het snelste de meeste mensen gelukkig mee kan maken!
3.Wat wilde je als kind altijd al doen…?
De wereld verbeteren en meer Liefde en warmte brengen.
4.Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan?
Volledig geleefd hebben met heel je ziel.
5.Als de geest uit de fles je 3 wensen zou geven, wat zou je vragen…?
Meer zon, Aanstekelijke vrolijkheid en Zaadjes om te planten

Sonja Schaap
Sonja Schaap
11 years ago

1. Als ik nog 1 jaar te leven had, dan zou ik denk ik niet veel anders leven dan nu, maar misschien wel nog bewuster genieten van mijn gezin. Dat zou ik namelijk het ergste vinden: mijn kinderen niet zien opgroeien. Geen fijne gedachte, dus gauw naar de volgende vraag.
2. Als ik de loterij zou winnen, zou ik mijn toekomstdroom verwezenlijken: een mooie karakteristieke woonboerderij met bed & breakfast mogelijkheden, diverse ruimtes voor bijeenkomsten van groepen, een grote sfeervolle boerenschuur die multifunctioneel in te richten is voor activiteiten/feesten en diverse buitenmogelijkheden voor groepsactiviteiten.
3. In een mooie woonboerderij wonen 🙂
4. Ik heb nergens spijt van. Alle dingen in je leven gebeuren niet voor niets. Je leert ervan en ze geven je bagage voor de toekomst.
5. Wens 1: gezond en gelukkig oud worden; wens 2: de loterij winnen; wens 3: de loterij winnen (zie vraag 2 :-))

Ishwari van Teylingen
Ishwari van Teylingen
11 years ago

Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…?:

Ik zou naar een warm land gaan waar ik een jaar lang zou kunnen leven van het geld wat ik heb en waar ik in rust kan genieten van de natuur en het heerlijke eten daar.
Ik zou zorgen dat ik elke dag tijd zou besteden om liefde, vreugde en vrijheid te ervaren en helen van grieven zodat ik in vrede met alles zou sterven.
Ik zou mijn kinderen meenemen en met hen genieten, in liefde zijn en lol hebben.

Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…?:

Dan zorgen dat mijn dagelijks leven zo word als ik hierboven beschrijf.

Wat wilde je als kind altijd al doen…?:

Ik wilde moeder worden. Ook heb ik boerin, advocate, binnenhuis architecte en reclame ontwerper willen worden maar boven alles moeder.

Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan?:

Als ik, aan de mensen die mij dierbaar zijn, niet heb laten weten hoeveel ik van ze hou.

Als de geest uit de fles je 3 wensen zou geven, wat zou je vragen…?:

Dagelijks leven in liefde, licht, vrede en vrijheid met al mijn dierbaren om mij heen.
Voldoende geld om alles te doen wat ik wil en om weg te geven.
Een hele fijne plek om te wonen in een warm land.

Bas van Buuren
9 years ago

WOWww…dat zijn mooie wensen Ishwari… daar word ik blij van…

Eduard Bosch
Eduard Bosch
9 years ago

Genoeg dingen te bedenken, maar wat is nou echt belangrijk? Wat raakt me echt? Moeten we niet eerder vragen, wat je zou doen als je nog 1 week te leven had?

Martine van Eijk
Martine van Eijk
9 years ago
Reply to  Eduard Bosch

Mee eens, of gewoon vandaag. Kierkegaard zei het al: Leef elke dag alsof deze de laatste is en tevens de eerst in een lange reeks van dagen.

Marieke
Marieke
11 years ago

1. Als ik nog 1 jaar te leven had, nam ik mijn gezin mee naar de middelandse zee en huurde daar een boot met schipper.
2. Als ik de loterij zou winnen, nam ik ontslag en regelde voor mijn gezin en mijzelf en een paar dierbaren uit mijn omgeving dat het bedrag structureel financieel wijs besteed is.
3. Wat ik als kind altijd al heb willen doen is het hebben van een paard, model en zangeres worden.
4. Op mijn sterfbed zou ik spijt hebben als ik geen ontslag genomen zou hebben op dit moment en proberen om zelfstandig ondernemer te zijn.
5 Als ik drie wensen mocht doen zou ik een lieve partner wensen, zelfvertrouwen en een boot.

Jaco Beeuwkes
11 years ago

Ik zou gaan biechten om mezelf te kunnen vergeven.

Ik zou mijn moeder meenemen naar Wimbledon want dat is een wens van ons beiden.

Ik zou een mooie natuurreis maken naar Costa Rica of de Amazone.

Ik zou een zeilcruise maken in de Carribean met mijn gezin.

Ik zou een villa met zwembad kopen in Gavà mar, vlakbij Barcelona en een seizoenkaart van Barça.

De rest van het geld van de loterij gaat naar mijn vrouw en dochtertje zodat zij hun dromen kunnen realiseren. Mijn vrouw wil graag een weeshuis in Zuid Afrika beginnen en ik wil mijn dochtertje alle kansen geven op een goed leven dus dat geld van de loterij is goed besteed.

Als kind wilde ik graag op vakantie en een wereldreis maken. Ook profsporter worden trouwens.

Ik zou spijt hebben als ik mijn vader niet zou zeggen dat ik van hem hou. In 2000 is hij overleden dus dat kan ik hem ook niet meer vertellen en dat doet vreselijk veel pijn.

Liefde geluk en gezondheid zijn mijn 3 wensen.

Suzan Jong
11 years ago
Reply to  Jaco Beeuwkes

Beste Jaco,

Het raakt me dat je spijt hebt dat je je vader niet in levenden lijve hebt kunnen zeggen dat je van hem houdt. Ik geloof echter dat er meer is tussen hemel en aarde en dat het nooit te laat is om het hem te vertellen. Blijf niet zitten met een schuldgevoel en spijt. Dat zal je beperken om het leven ten volle te teven.

Groet,
Suzan

Dirk
Dirk
11 years ago

As is verbrande turf. En ‘als’ vervuilt je denken.
‘Als je nog een jaar te leven hebt’ verandert je wereldbeeld drastisch, een paradigmaverschuiving van de hoogste orde. Dat kan je niet weten of invullen. Waarschijnlijk zie, voel, ervaar je het dan allemaal heel anders.

Best wel choquerend om te zien dat de meeste mensen die reageren zo sterk verlangen naar een ander paradigma. Waarom begin je daar nu niet meteen aan? Kennelijk zijn er andere dingen in dit echte leven veel belangrijker. Kies daar dan maar voor – dat geeft geluk.

Amor fati, de kracht van het NU of ‘In de tussentijd’ van Iyanla Vanzant. Als je dit herkent, geef dan nog even je duimpje aan Loesje en Robert Jan boven aan deze lijst.

Erik van der Wal
11 years ago

Hey Nisandeh! 🙂

Petje af! Top prestatie en respect voor de inspiratie die je zoveel mensen hiermee geeft. Thanks!

Erik

Mieke
11 years ago

1. Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…?
Ik ga een jaar lopen. Starten vanuit mijn huis, lans de kust richting Spanje bijvoorbeeld. Neem iedereen die me dierbaar is mee in mijn hart en hoop onderweg te ontdekken waarom ze me precies zo dierbaar zijn. Neem pen en papier mee en schrijf hen dat stuk voor stuk in een persoonlijke brief en nodig ze uit me ergens onderweg te ontmoeten.
2. Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…?
Ik zou dat jaar gaan wandelen. En daarna koop ik een stuk land met een huis en praktijkruimte en en plaats voor een echte Mongoolse Ger. Dat wordt de plek waar ik mijn dit jaar gestarte praktijk (dat was al een droomwens die ik me winst uit 1e bedrijfje heb kunnen verwezenlijken) ogv rouw en traumabegeleiding aan kinderen, ga uitbreiden.
3. Wat wilde je als kind altijd al doen…?
🙂 ik wilde vooral een gelukkige mevrouw worden in een bloemetjesjurk met heel veel kinderen in een huis met een grote tuin.
4. Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan? Een jaar wandelen.
5. Als de geest uit de fles je 3 wensen zou geven, wat zou je vragen…?
– minimaal 10 minuten praten met mijn veel te jong overleden moeder van wie ik mij niets herinner
– een ruime mate van creativiteit, wijsheid en moed
– een tevreden bestaan

ps: ik heb met een vriendin samen een bucketlist opgesteld na het zien van de film. Ieder jaar voeren we 1 ding van die lijst uit en vullen die plak dan weer met een nieuwe wens. De wensen variëren van zangles nemen en 1 keer vragen mee te mogen zingen in een koor in Harlem NY, tot in ieder geval 1 maal in een vergadering (zo eentje die alleen lijkt te bestaan om het vergaderen) opstaan en zeggen dat je opstapt omdat je het bulshitt vind en zonde van je tijd;-)
Ik kan het aanraden, zo’n lijst !

Irma Essers
Irma Essers
11 years ago

Nog 1 jaar te leven:
Veel tijd met m’n kinderen doorbrengen, genieten van elke dag.

De loterij winnen: een paardenranch realiseren om samen met paarden mensen te helpen zich goed te voelen over zichzelf.
Een aantal mensen een deel schenken om hun droom waar te maken.

3 wensen: voor elk van m’n kinderen 1 wens

Jeroen van Driel
11 years ago

Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…? Een heel jaar zelfs. Da’s nog best lang. Ik ga er altijd vanuit dat het morgen afgelopen is. Daarbij is er iets in me dat zegt dat het na de dood ook vast leuk is en ben er zelfs een beetje nieuwsgierig naar. In die zin ben ik ook niet bang voor de dood. Dat wil niet zeggen dat ik het leven niet pluk. Integendeel, elke dag onderneem ik allerlei leuke dingen. Voor sommige mensen ben ik een voorbeeld om te zien hoe je zoveel mogelijk uit het leven kan halen. Maar een concreet antwoord. Ik zou niemand meenemen, van al mijn dierbaren afscheid nemen en de wereld rondgaan om uiteindelijk stilletjes dood te gaan onder een palmboom op een tropisch eiland. Met mijn grootste vriend, die er altijd is…..de zon!

Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…?
Met de loterij zou ik wat meer reizen. Reizen waarvoor ik normaal gesproken wat langer zou moeten sparen of waar ik maar 2 of 3 weken maximaal zou kunnen verblijven zou ik nu langer dan een maand bezoeken om de cultuur en landschappen intensiever in me op te nemen. Verder zou ik op 3 lokaties in de wereld een woning zetten/kopen en waar ik ook mijn vrienden de gelegenheid geef er gebruik van te maken.

Wat wilde je als kind altijd al doen…?
Volgens mij heb ik als kind de dingen gedaan die ik wilde doen. Mijn ouders hebben mij die vrijheid gegeven en ik heb er nooit misbruik van gemaakt. Ik zou het waarschijnlijk wel anders gedaan hebben. De blauwe maandag gitaarles zou ik eerder gedaan moeten hebben en veel langer moeten doorzetten. Dan was ik nu een echte gitaarvirtuoos.

Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan?
Tja, misschien heel cliché, maar dat is alles wat ik nu gedaan heb. Met als hoogtepunt mijn tijd op Mallorca. Al was het 1996, nog steeds bestempel ik dat als mijn leukste tijd ooit. De vrijheid en de binding met de zon was daar enorm.

Als de geest uit de fles je 3 wensen zou geven, wat zou je vragen…? Gezondheid, wijsheid en geld.

Ilizzebiz
Ilizzebiz
11 years ago

Nishandeh en andere lezers: ge-inspireerd door de flexibele en creatieve houding ten aanzien van fysieke onmacht van Nishandeh, vind ik het ook leuk om mijn bucket list te delen met jullie.
. nog 1 jaar: ik zou reizen door zuid amerika, alleen. Om zo het meest open te staan voor en afhankelijk te zijn van wie je tegenkomt onderweg.voor die reis zou ik een thema kiezen, w.s. zou dat thema zijn: vreugde te leven om wie we echt zijn , om wie ik echt ben.
. de loterij: reizen naar zd amerika en daar NLP gaan brengen. Met name het kerntransformatieproces doorgeven dat zo’n snelle en rijke toegang geeft tot je essentie en makkelijk te leren is.
. als kind: ik wilde danseres worden: fysieke, intuitieve en niet
rationele vermogens hebben me altijd erg aangesproken.ook wilde ik indiaan zijn, niet eens worden omdat daar in mijn idee deze vermogens ook vertegenwoordigd worden.
. spijt: als ik niet gestraald zou hebben , niet zou hebben genoten van wie ik ben, dat te min zou hebben geacht.
. wensen :
. dat ik met humor, lichte en speelse creativiteit in alles aanwezig ben, dus vrij en aanwezig leef.
. dat ik duidelijk vanuit mijn weten en mijn totaliteit zichtbaar ben, mijn eigen bron vertegenwoordig.
. dat ik diep geliefd en bemind word om wie ik werkelijk ben door iemand naast mijzelf die zich door mij werkelijk gekend en bemind weet.

Max van der Put
Max van der Put
11 years ago

Maak ook eens een lijst van de dingen die je al hebt gedaan en die jemee heb mogen maken. Als ik daaraan denk dan ben ik al heel erg dankbaar voor wat het leven mij allemaal heeft gegeven en kom ik tot de conclusie dat ik al heel wat gedaan heb. Hoe intensief je ook leeft er blijft altijd wel wat te wensen over, maar van wat je al gedaan hebt kun je keer op keer genieten.

Anita van Hooijdonk
Anita van Hooijdonk
9 years ago

Onlangs heb ik de film The Bucketlist gezien, prachtig. Op die van mij staan met name het “repareren”en verbeteren van mijn communicatie en relaties. En ik wil ook nog een keer mijn vriendin in Chili opzoeken, al komt ze nu binnenkort weer naar Nederland!

Martin van Erven
11 years ago

het is zeker geen schande , en zelfs wijs, om soms je doelen bij te stellen. Luister op je pad naar je lichaam, je verstand en naar anderen en de combinatie zal je brengen waar dat wat misschien je doel is(was) of misschien wel heel ergens anders. En probeer daar van te genieten.

En dan mijn lijst :
1) nog 1 jaar te leven : genieten en tijd nemen om die mensen die in mijn hart zitten te koesteren en om die mensen te helpen die ik dat nodig hebben en voor zover dit mij mogelijk is.

2) het winnen van de loterij : verdelen onder die mensen,
waarvan ik weet dat het hun zorgen kan wegnemen of
althans verminderen.

3) als kind al wilde ik
wat ik nu heb

4) spijt op sterfbed als ik niet
afscheid genomen van al die mensen die me zeer dierbaar
zijn

5) de geest uit de fles schenkt mij drie wensen :
– goede gezondheid tot het eind
– genoeg geld om niet meer te moeten werken
– alle dierbare mensen om me heen in goede gezondheid
te mogen houden en in geluk met hen oud worden

Bianca
11 years ago

Voor iemand die elke dag en telkens opnieuw haar hart volgt en vol enthousiasme dat doet, is er niet heel veel meer wat ik zou willen of wensen. Te meer ik doe wat ik dat moment graag wil doen en als het iets is wat ik minder graag doe, dan doe ik het met zo veel mogelijk aandacht en plezier!

Maar natuurlijk, mooi om zo mijn bucket list te kunnen delen:

“1) mijn allergrootste wens als ik weet dat ik nog maar een jaar te leven heb, is om er met mijn kinderen, die ik nu meer dan 2 jaar niet gezien heb, op reis te gaan. Ze de wereld te laten zien. De maya tempels, dansen in Brazilie, trekken door Canada (net als mijn pa toen gedaan heeft), Australie en Nieuw-Zeeland door, een safari in Afrika….noem het en ik wil het doen. Het liefst uiteraard met de kinderen en anders zonder. Ik ga niet als een dood vogeltje zitten wachten tot Magere Hein mij komt halen. Ik zal elke minuut LEVEN, tot mijn laatste adem.

2) met de loterij ga ik ook het bovenstaande doen. Een klein huisje kopen en open blijven staan voor alles wat op mijn pad komt. En ik zal zeer zeker gaan dansen door de wereld: salsa in zuid Amerika, Flamengo in Spanje, Tango in Argentinië, Buikdansen in Turkeije, dansen in Afrika, Yoga in Thailand….want dansen brengt mij dichter bij mezelf…

3) Als kind wilde ik graag stewardess worden…hha ha, nu niet meer! Maar ik kan nog steeds als een kind dingen graag willen en wensen. Dat houdt me jong, zeg ik wel eens tegen de mensen om mij heen. Zo wil ik bijv heel graag mijn PADI halen en mijn moter rijbewijs….en de Himalaya in, en door canada, op safari, een keer door de woestijn op een kameel…en DAT is nu net de reden dat ik gewoon oud en gezond ga worden, zeker weten! Ook al zal ik het nooit allemaal gaan doen, er alleen maar aan denken geeft mij heel veel vreugde!

4) Als ik dat boek niet heb geschreven over kinderen, PAS, en alle gevolgen in de praktijk voor verstoten ouders én kinderen.

5) Mijn allergrootste wens is dat ik in alle vreugde en gezondheid, spoedig mijn kinderen weer in mijn armen mag sluiten en ze knuffelen.

De 2e wens is dat ik maar een heel erg wijs mens mag worden die met heel veel liefde, warmte en wijsheid mensen met raad en daad bij kan staan.

De 3e geef ik wens, want dan heb ik alles wat mijn hart begeert!

met heel veel liefde en enthousiasme met jullie allen gedeeld…

Bianca

Karen Voshol
11 years ago

Hoezo…de top niet bereikt?? Misschien niet de top van die berg, maar wel de top van je kunnen op dat moment en zelfs nog iets verder. Dus…gefeliciteerd, ik vind het een prestatie die je hebt geleverd!

Als ik nog 1 jaar te leven had zou ik enorm genieten van alles wat mij in dat ene jaar nog overkomt. De laatste dag van mijn leven zou ik een groot feest willen houden om het leven dat ik heb geleid goed af te sluiten en het ‘nieuwe leven’ in te luiden!

Als ik de loterij zou winnen, hoop ik dat het zoveel is, dat ik mijn studio kan behouden. Nu sta ik te wankelen…kan ik doorgaan of moet ik stoppen. Ik hoef niet veel te winnen, maar net genoeg om door te gaan met datgene wat ik zo graag doe!

Toen ik klein was, wilde ik net als m’n vader soldaat worden en later leek wiskundelerares me ook wel erg geweldig. Fotograferen wilde ik ook al en weer, net zoals m’n vader. Toen ik ‘groot’ was ging ik bij de marine (toch een soort soldaat) waar ik leerde coderen en decoderen (waar wiskunde al niet goed voor is) en regelmatig werd ik daar gevraagd om foto’s te maken bij diverse gelegenheden. En fotograaf ben ik nog steeds…die kinderwensen zijn allemaal uitgekomen.

De 3 wensen die ik de geest uit de fles zou vragen zijn:

Laat mijn eerste kleinkind gezond geboren worden (in jan. 2011)
Laat mij mijn droom behouden (m’n studio)
Laat mij en mijn partner elkaar deze keer mogen behouden (hij is weduwnaar en ik weduwe)

Dat is het voor mij!

Rik Konings
11 years ago

Hee Nisandeh,

Respect voor het delen van je tegenslag, dat siert je.
Tegenslag incasseren en accepteren, de pijn voelen en vertrouwen dat er ruimte ontstaat voor iets nieuws is een mooi proces dat ik vele malen in het leven op intense wijze mocht beleven. Ik kijk uit naar de volgende inspirerende ontmoeting met jou.

Als je nog 1 jaar te leven had, wat zou je doen en wie neem je mee…?

Ik zou mijn droom van de Creatieve Wereld werkelijkheid maken en Creatieve Wereld reizen maken naar Tanzania, Costa Rica, Mexico, Bosnie, Uganda, India en Indonesië. Om daar projecten te doen waar we jongeren creatief trainer maken in dans, drama, circus, kunst, muziek, beweging en theater zodat zij kinderen een duurzaam aanbod kunnen bieden waarmee ze in hun kracht komen en in staat zijn om zelf volgende stappen te maken op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en ondernemerschap.
Ik neem Maroni, mijn vrouw en Hava en Nandi onze dochters mee. In het jaar van reizen creëren we in Nederland het Creatieve Wereld Centrum waar op het concept van een zorgboerderij bijzondere talenenten samen komen, leven, werken, recreëeren en bijdragen aan een vredige samenleving.

Als je de loterij zou winnen, waar zou je heen gaan en wat zou je doen…?

ALs ik de loterij zou winnen zou ik bovenstaande uitvoeren en daarnaast het geld investeren in Creatieve Wereld Centra over de hele wereld en daar ook geld beschikbaar houden om te investeren in creatief ondernemerschap.
Ik zou een deel van het geld investeren in een Creative World Institute dat als kenniscentrum zal fungeren en waar sociaal ondernemerschap volgens de beste businessmodellen gestimuleerd wordt en kennis voor iedereen beschikbaar is.

Wat wilde je als kind altijd al doen…?

Spelen!, onbekommerd in het moment zijn, samen met anderen, soms met mezelf.
Op tafel staan bij een feestje en het lied zingen: “mama, je bent de liefste van de hele wereld.”
Varen, de wereld zien.

Op je sterfbed, waarvan zou je het meeste spijt hebben als je het NIET had gedaan?

De kans nemen om met de Creatieve Wereld een grote bijdrage aan een betere wereld te leveren en dit als gedachtegoed met een boek uit te geven.

Als de geest uit de fles je 3 wensen zou geven, wat zou je vragen…?

1. Ik zou mijn plannen voor de Creatieve Wereld uit willen spreken in een ‘I have a dream’ -versie voor 100.000 mensen op een congres voor wereldverbeteraars, live uitgezonden op televisie met miljoenen kijkers.
2. Wonen met mijn gezin en andere dierbare mensen op een Creatieve Wereld Centrum, gelegen in het groen, vlakbij de zee met in de stallen ruimtes voor dans, circus, stilte, muziek, kunst, beweging, theater en dieren die we niet opeten. Eigen voedselproductie en energievoorziening.
3. Gezondheid voor mij en mijn dierbaren en een plek om oud, blij en waardig te sterven.

Monique Appels
Monique Appels
11 years ago

Eerlijk?

Ik heb geen bucket list en die komt er ook niet. Omdat, hoe cliché het ook klinkt, ik volmaakt tevreden ben met mijn leven. Als ik nog 1 jaar te leven had zou ik niets veranderen aan het leven wat ik nu leid. Ik heb namelijk voor dit leven bewust gekozen en zou het niet anders willen. Als ik de loterij zou winnen zou ik nergens heen gaan. Vroeger wilde ik de hele wereld zien; dat hoef ik niet meer. Als kind wilde ik actrice worden. Ik ben het niet geworden en heb daar ook geen moment spijt van. Ik heb sowieso geen enkele spijt van wat ik ooit gedaan heb omdat het op dat moment altijd goed voelde. Dus ik ga rustig sterven. Als de geest uit de fles mij 3 wensen zou geven dan zou ik vragen om – als het zover is – mij rustig te laten inslapen en niet te laten aftakelen. Dat is het. Meer kan ik er niet van maken…..

Marcel Luntungan
11 years ago

Neem je aan dat je er morgen nog bent? Er is 1 zekerheid en dat is dat je er nu bent. Wat kun je doen? Veel meer dan je denkt, veel minder als je denkt!
Er is geen excuus om niet te gaan voor wat je kunt zijn. Laat de angst om te verliezen los…

Koen Snoek
7 years ago

1. ik zou elke dag leven alsof het mijn laatste was. Met mijn gezin, familie en vrienden. Daarnaast zou ik veel leuke dingen doen.
-veel van de wereld willen zien
-een groter optreden en podium bereiken dan wat ik nu heb
-nog meer staan voor wie ik ben, het haast van de daken afschreeuwen
-minder slapen… time is ticking
-van de meest simpele dingen nog meer genieten

2. ik zou een groot feest geven en dit dus vieren
-ik zou een deel van het geld weggeven aan een goed doel
-ik zou mijn hypotheek aflossen
-ik zou mijzelf meer opleiden
-ik zou een grote jacuzzi willen
-ik zou sowieso nooit stoppen met actief blijven doen en blijven ondernemen

3. ik wilde straaljagerpiloot worden

4. dingen die ik niet gedaan heb
-onopgeloste ruzies hebben (niet dat ik veel ruzie heb)
-mijn dromen te hebben gevolgd

5. -wens 1, wereldvrede
-wens 2, meer gelijkheid op de wereld
-wens 3, die ik onbeperkt mag door blijven wensen

Linda Futa- van Goch Open Ogen

Eerst; Wat een geweldige ervaring heb jij gehad Nisandeh, ik las vandaag weer delen uit de training ME en daar stond: ER ZIJN GEEN MISLUKKINGEN, WEL AKTIES…

Mijn Bucket list:
1) zwemmen met dolfijnen en walvissen zien; trouwen in africa mijn man zijn geboorteplaats; naar een onderwaterhotel. al mijn kennis op papier zetten. samen met: mijn man de kinbderen en familie en vrienden
2) wat hierboven staat met al mijn vrienden en ook groot centrum oprichten voor ex slachtoffers loverboys, mijn kennis en visie over de hele wereld verspreiden, mijn film profesionaliseren
3) mensen helpen, onderwijzen, acteren, zingen
4) mijn visie met Open Ogen verspreiden
5) 1: een baby, 2: dat winnende lot uit de loterij 3: mijn zaak Open Ogen met een super groot en gemotiveerd team, zoals een echte onderneming!

Tiny
Tiny
11 years ago

Hoi Linda
gefeliciteerd dat je je ervaringen zo goed gebruikt om anderen te helpen. Goede referenties, goede website.
groeten Tiny

Massala
Massala
11 years ago
Reply to  Tiny

mooie wensen en reeel ook