Jouw geheime wapen

5301 views | 119 reacties |
shares

Ik weet het, ik weet het… er bestaan geen ‘geheime wapens’ in het zakendoen.
Het gaat alleen maar om hard werken en doorzettingsvermogen, toch?

FOUT!

Er is een geheim wapen dat je gemakkelijk en goedkoop kunt inzetten om jouw business te laten groeien. Het heeft minder te maken met het HOE en WAT van jouw bedrijfsvoering… en meer met het WAAR van jouw bedrijfsvoering.

Niet eens zo heel lang geleden zaten veel ZZP-ers, kleine zelfstandigen, consultants en freelancers ‘opgesloten’ in hun thuiskantoor, zolder of vochten ze om een plekje in een of andere koffietent met WiFi. Dankzij CoWorking is dat allemaal veranderd – en enorm ten goede!

Ik weet niet of je van CoWorking gehoord hebt. Maar het is veel meer dan een plek om te werken.

CoWorking is een krachtig professioneel netwerk – en het is de toekomst van samenwerken en zakendoen

Wanneer je ‘coworkt’ schieten jouw focus, productiviteit en inspiratie met sprongen vooruit. Je omringt jezelf met toegewijde, gelijkgestemde ondernemers en je stelt jezelf open voor kansen die je ergens anders niet vindt, zoals:

1. Ingebouwd support system

Als je ooit vanuit thuis hebt gewerkt, weet je hoe afgesloten en geïsoleerd het kan voelen.

In ons implementatiecentrum The CoWorking hebben we een systeem ingebouwd om jou te ondersteunen in het werken aan jouw ondernemersdoelen. Zo’n systeem is van onschatbare waarde voor elke ZZP-er en freelancer.

Wanneer CoWorking onderdeel is van jouw wekelijkse routine, krijg je de ondersteuning die je nodig hebt van mensen die echt begrijpen waar je mee bezig bent. Je krijgt hulp die is afgestemd op de fase waarin jouw business zich bevindt.

2. Soepel netwerken
Je kunt jezelf slepen naar netwerk bijeenkomsten, borrels en beurzen tot je een ons weegt. Of… je ontmoet op een dag tientallen mensen met interessante projecten ‘op natuurlijke wijze’ door naast en met hen te werken.

Bij Open Circles gaan we nog een stap verder. Onze Community Manager, Janieck Scholten, brengt mensen met elkaar wanneer zij mogelijkheden ziet om elkaar te helpen op basis van hun business en interesses.

3. Moeiteloos samenwerken
CoWorking ruimte is een hub van creativiteit waar ZZP-ers en freelancers kunnen leren en profiteren van elkaars ervaringen en ideeën, en elkaar kunnen helpen met promotionele kruisbestuiving.

CoWorking ruimtes hebben een enorm netwerkpotentieel. Je kunt ideeën aan andere coworkers voorleggen, zodat zij deze met een nieuw perspectief, kennis en vaardigheden kunnen verrijken. En je laat je inspireren door de ideeën van anderen.

In Open Circles CoWorking, houden we minstens één brainstorm sessie per dag.
In deze sessies kun jij jouw uitdagingen voorleggen aan de andere deelnemers en gebruikmaken van hun kennis, netwerken en hulpbronnen en… andersom natuurlijk.

4. Klanten delen
CoWorking kantoor ruimtes zijn geweldige plekken om samen met vak- en/of branchegenoten dezelfde klanten te bedienen.
Bijvoorbeeld, als freelance copywriter kun je met een grafisch ontwerper een voorstel uitwerken voor een opdracht van jouw klant.

Wanneer jij anderen deelgenoot maakt van jouw klanten, zullen anderen ook hun klanten met jou delen, zodat beide partijen hiervan profiteren.

5. Idee- en feedback laboratorium

Door te netwerken in jouw CoWorking ruimte krijg je inzichten en gratis advies over jouw eigen werk, terwijl jij anderen helpt met jouw ervaring en kennis.

Een CoWorking werkruimte is bij uitstek de plek om geïnspireerd te raken en ideeën te ontwikkelen met behulp van (de feedback van) professionals op jouw vakgebied en verwante branches.

6. Professionele omgeving
Werken in een professionele CoWorking ruimte verhoogt jouw productiviteit en het helpt de ontwikkeling van jouw merk.

Hoewel jij je misschien prima voelt als je zit te typen op jouw laptop op jouw keukentafel… is het niet echt een professionele omgeving waar je ook klanten kunt ontvangen.

Wanneer je toegang hebt tot de vergaderruimtes die bij een CoWorking kantoor horen, heeft jouw zakelijk overleg ook een passend professioneel karakter… en daarmee jouw geloofwaardigheid.

In The CoWorking van Open Circles hebben we verscheidene besloten vergaderruimtes, met ruimte voor 8-12 mensen rond de tafel. Elke ruimte heeft een kamerbreed whiteboard met markers, een flip-over, je kunt een beamer gebruiken en andere apparatuur. (Probeer dat eens te regelen in jouw keuken)

7. Vergroot jouw kennis en ervaring
In verschillende CoWorking worden trainingen, seminars en andere evenementen georganiseerd voor hun gebruikers.

Behalve het vergroten van hun kennis op een bepaald gebied, bieden deze evenementen CoWorking gebruikers extra mogelijkheden om te netwerken en inzichten op te doen over hoe je een bedrijf in de markt zet en succesvol laat groeien.

In Open Circles CoWorking, houden we minstens één expert sessie per dag. In deze sessies leer je van onze topexperts hoe je effectief gebruik maakt van social media, presentatie- en communicatievaardigheden, zoekmachine optimalisatie (SEO), beter bloggen, financiële planning, hoe je LinkedIn moet gebruiken, persberichten schrijven, werken met autoresponders en noem maar op…

8. Geld besparen
Als je denk dat het huren van een CoWorking een extra kostenpost is… denk opnieuw!
Het is een slimme investering, omdat je naast een flexibele, goedkope werkplek profiteert van gratis kennis, expertise, ideeën en feedback en de toegang tot nieuwe klanten via (het netwerk van) andere coworkers.

9. Tijd besparen
Tijd is de meest kostbare resource van een ondernemer.

CoWorking brengt je in contact met de mensen die antwoorden hebben op jouw vragen. En dan gaat het niet alleen om (sparring)partners en leveranciers.

Je kunt heel veel tijd besparen omdat coworkers jou wijzen op – voor jou onbekende – hulpbronnen, handige apps, zogenoemde best practices en meer…

En in onze Open Circles CoWorking – kun je zelfs onze eigen medewerkers uithoren… iedere dag is er een Q&A sessie van een van onze Open Circles teamleden. Je kunt hen alles vragen over online marketing, copywriting, juridische zaken en meer…

10. Werk / privé balans

Een van de grootste voordelen van CoWorking ruimtes is het creëren van een betere werk / privé balans.

Als je van thuis werkt, vervagen de grenzen tussen jouw werkleven en privéleven en dan kan het lijken alsof je 24/7 beschikbaar moet zijn.

Het huren van een CoWorking ruimte helpt je te focussen en productiever te worden terwijl je een duidelijk scheiding aanbrengt tussen thuis en werk.

Ik kan nog wel even doorgaan over de voordelen van CoWorking, want ik geloof dat het DE huidige en toekomstige manier van werken is voor ZZP-ers of kleine zelfstandigen die hun business serieus willen laten groeien.

In Open Circles zijn we zo enthousiast over de voordelen van CoWorking dat we onze eigen CoWorking ruimte in Zuidpark Amsterdam zijn gestart.

Let op! Dit is NIET zomaar een doorsnee CoWorking plek

Voor een minimaal tarief heb je een kantoorruimte op een centrale locatie (Zuidpark, Amsterdam), gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en altijd voldoende parkeerplekken.

Naast jouw eigen werkplek, snel internet en talloze netwerkmogelijkheden, hebben we een dagelijks programma met facultatieve sessies – begeleide brainstorm- , expert- en Q&A sessies gegeven door top experts op elk gebied dat voor jou als ondernemer belangrijk is en krachtige implementatie sessies door onze expert implementatie coaches.

We hebben ook unieke extra’s zoals een bibliotheek met honderden business boeken, een technisch geavanceerde massagestoel, het grootste stedelijk moestuin dakterras in Europa en toegang tot het Open Circles top team en succes (video)materiaal en meer…

En voor een geringe meerprijs huur je vergader- en workshopruimtes (8-12 deelnemers), een trainings ruimte (tot 30 deelnemers), een uniek auditoritum (200 plaatsen) en een grote netwerklounge.

Je ziet dat we jou een hoop te bieden hebben, maar je hoeft mij niet op mijn woord te geloven…

Nu ben ik eens benieuwd…

Laat me weten in het commentaarveld welke voordelen en kansen JIJ ziet in coworking.

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Heb je nog nooit deelgenomen aan de Business Bootcamp?
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar – dus reserveer nu jouw plek

PPS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
119 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aramik Garabidian
7 years ago

Dankzij De CoWorking heb ik mijn businessdoelen (lees =winst,aantal ideal Clients, Database ) verdrievoudigd EN heb ik eindelijk een plek gevonden waar ik met gelijkgestemden en Open Circles-minded collega-ondernemers kan netwerken en elkaar beter leren kennen!

De CoWorking voor mij is DE plek om iedere donderdag te zijn om te GEVEN en te Ontvangen! Ik zeg DOEN!!

Marjolein Kalter
7 years ago

Wow, te gek Aramik!

Je bent de eerste die aangeeft dat het naast de inspiratie ook business wise resulteert in klinkende munt.
Ik denk dat het ook voor ondernemers die met en voor ondernemers werken het meest effectief is.

Ik heb de vraag aan meerdere actieve CoWorkers gesteld wat het hen geeft en oplevert.
Naast de inspiratie en uitwisseling krijg ik daar nog niet de antwoorden op die me écht in beweging brengen

grootse groet,
Marjolein Kalter

Aramik
7 years ago

Hi Marjolein,

Yes! Ik meet graag mijn resultaten in harde cash en in winst anders ben ik met een hobby bezig.

Antwoorden die je ik beweging moeten brengen? Het is alsof je aan het wachten bent op een SIGN! Well nu, THIS is Your SIGN! (Niemand kan jouw antwoorden geven! Je moet Het zelf komen ERVAREN!!) zoals met alles in het leven… The more you put in, the more you get out!

Tot snel in de Coworking! Je hebt alleen maar te winnen als je komt…

Marielle Meijer
7 years ago

En ik ben de derde Marjolijn.

Want het overgrote deel van mijn klanten krijg ik via de CoWorking. Voor mij is het DE plek van geven en ontvangen, van leren en ontwikkelen, van netwerken en zichtbaar worden. Het is fun, het is energiek en THE place to be voor Open Circles studenten!

Dus ik zeg… GAAN!

Saskia Frankena
7 years ago

Dan ben ik de tweede Marjolein. Dankzij de CoWorking kom ik veel makkelijker mijn ideale klanten tegen. Maar buiten dat is mijn mindset er ernorm door gegroeid en trek ik nu structureel op met andere ondernemers voor wie dat ook geldt.

Maar wij spreken elkaar nog wel 😉

Aramik
7 years ago

Yes Saskia! Samen Sterk! Het gaat allemaal om Practice, Patience AND Persistance, Marjolein! 🙂

Erik van Gulik
7 years ago

Hi Aramik!

Zo, dat is niet mis zeg!

Mooi dat het geven en ontvangen op deze manier zo werkt binnen de Co-Working.

Erik

Aramik
7 years ago
Reply to  Erik van Gulik

Hi Erik,

Ik zou zeggen: kom gezellig langs en maak kennis met iedereen! 🙂 das het lekkere aan de Coworking! Iedereen GEEFT EERST! 🙂

Erik van Gulik
7 years ago
Reply to  Aramik

Hi Aramik!

Yes, ik kom graag een dagje langs.
Uiteraard, geven komt op de eerste plaats 🙂

Erik

Judith Sluiter
Judith Sluiter
7 years ago

CoWorking lijkt mij erg inspirerend, maar ook confronterend. Nu werk ik van huis uit tijdens schooltijd van de kinderen, maar soms sluipen er de oude gewoontes weer in en blijf ik dingen uitstellen.

Daarnaast kom je in contact met anderen die je wellicht in contact kunnen brengen met potentiële klanten. Ook wil ik graag leren van andere experts op gebieden waar ik niet zo goed in ben.

Kortom, weer een belangrijk leermoment om jezelf te blijven uitdagen en ontwikkelen.

Erika Lunsche
7 years ago
Reply to  Judith Sluiter

Hallo Judith,
Het kan inderdaad soms confronterend zijn, maar leren gaat niet altijd pijnloos. Ik weet en voel dat de insteek en intentie van de ander is om mij een stap verder te helpen met mijn bedrijf. En dat willen we toch allemaal?

Succes, Erika

stef linsen
7 years ago

Hallo allemaal,

goed initiatief. Even een zijpaadje.
Ik kreeg gister een mail van een mij onbekende persoon die reageerde op mijn 15 -11-14 verschenen boek “Help, mijn partner heeft een depressie!”
Vanuit professionele en persoonlijke interesse vroeg zij me
het boek te schrijven “Help, mijn partner heeft een ptss!” .
Ik begon eergister aan mijn 2e boek “help, mijn partner heeft een psychose!’
Misschien een start van co working…
Dus ik heb haar wat vragen gesteld en wacht op antwoord.
Leuke dingen…

Melanie Lo
Melanie Lo
7 years ago

Wat CoWorking voor mij gebracht heeft is:

* Dat ik mensen ontmoet die dezelfde taal spreken
doordat ze allemaal de bootcamp en de Master Entrepeneur hebben gedaan.
* En, niet te vergeten de bijbehorende sfeer. Dat miste ik nogal bij de Open Coffees.
* Het Geven: De imput die je krijgt van elkaar
* De expertsessies
* Het vertrouwen dat er ontstaat doordat je elkaar treft tijdens expertsessies, implementatiesessies en vrije situaties.

Wat het mij persoonlijk heeft opgeleverd is dat ik na een lange zoektocht, de Coach heb gevonden die ik nodig heb. Die heb ik mogen begroeten en leren kennen in de CoWorking. Know, Like, Trust.

Joyce Boerkoel
7 years ago

Ik heb gelezen dat hele interessante expert sessies worden gegeven. Kijk zelf maar op http://opencircles.nl/CoWorking-Expert-Program.

Verder verheug ik me erop om weer ondernemers te ontmoeten met de Open Circles mentaliteit.

Tot ziens in The CoWorking,
Joyce Boerkoel

Stef de Beurs
7 years ago
Reply to  Joyce Boerkoel

Hi Joyce,

Dat betekent dat je ook gaat komen. Geweldig.
Ik ben er 20 januari en op 26 januari geef ik ook ‘n expertsessie.

See you!
Stef

Marjan vd Brink
Marjan vd Brink
7 years ago

Hi Nisandeh en team,

Amsterdam is niet heel ver van Eindhoven. Er zijn ook al veel business-dwarsverbanden: hoofdkantoor vs organisatie van Philips, researchactiviteiten met/voor ASML, Design orgs etc.

In Eindhoven spreek ik regelmatig af met anderen bij share-locaties. Gratis werkplek, werken met anderen en betalen met sociaal kapitaal. Eigen initiatief is daarin leidend. Ik ben daarin wat passief moet ik eerlijk zeggen.

De actieve dynamiek die spreekt uit de opzet van de Open Circles CoWorking spreekt me aan. Wie weet is het een idee om een paar keer per kwartaal een paar werkdagen in Amsterdam te plannen… Ik denk er over.

Marjolein Kalter
7 years ago

Hoi Marjan,

Heb je het dan over seats2 meet?

Ik merk dat daar de opzet wel is om ook te netwerken, maar dat ieder er toch zelf komt en/of met de eigen contacten.

Ik merk daarin wel meer schroom om contact te leggen met anderen dan binnen de Open Circles community
Hoe is dat voor jou?

Grootse groet,
Marjolein

Guido Vrencken
7 years ago

Jouw en mijn business staat centraal in deze CoWorking. De waarde zit in geven en ontvangen.
Het geven:
Ik ga naar de CoWorking toe met de intentie om voor minimaal 1 andere ondernemer een waarde explosie te veroorzaken; dat doe ik via de Finance expert sessies die ik samen met Sandra Boekhoudt mag verzorgen en als deelnemer aan de sessies door 100% aandacht en feedback feedback op vragen van andere ondernemers.

Het ontvangen:
In 2014 heb ik een onschatbaar netwerk van professionals in de zorg opgebouwd door direct of indirect contact; ik ben zichtbaar bij ziekenhuisdirecteuren en mijn waardemindset is ontelbaar vergroot.
Ik zou zeggen: maak kennis; sta open voor nieuwe en verrassende ontmoetingen en accelleratie van je business resultaat.
Uiteraard zien Sandra en ik je graag in een van de komende Finance expert sessies waar we je helpen om geld voor jou te laten werken! De eerstvolgende sessies met elke sessie een ander thema zijn op do 22 januari, do 12 februari en do 26 februari.

Marcel Dassen
7 years ago
Reply to  Guido Vrencken

Hoi Guido,

We hebben elkaar op deze plek voor het eerst ontmoet en ik ben heel diep onder de indruk wat jij en Sandra op zo’n korte tijd hebben ontwikkeld. Wow!!!

Marjolein Kalter
7 years ago

De CoWorking kan voor mij werken wanneer ik met een thema bezig ben waar ik verdieping in zoek.
De grootste uitdaging is dat ik met een duidelijk doel en een duidelijke focus naar de CoWorking kom. Een heen en terugreis kost me 3 uur op een dag, dus dat betekent dat die reis het waard moet zijn.

In mijn enthousiasme kan ik makkelijk meegenomen worden zodat ik lekker een hele dag inspiratie aan het opdoen ben en met allerlei mensen in contact kom zonder echte verdieping.

Ik zou het enorm aanmoedigen wanneer in de grote steden cellen van de CoWorking zou bestaan zodat het makkelijker is om een paar uur in te stappen.

Het lijkt me erg belangrijk om onderwerpen en momenten te kiezen die aansluiten bij je bedrijfsdoelstelling.

Vooral voor kleine ondernemers die als doelgroep kleine ondernemers hebben is de CoWorking fantastisch. Je bent tenslotte ook elkaars (potentiële) klant.

Bouwine Lokkerbol
Bouwine Lokkerbol
7 years ago

Ik ben heel benieuwd naar de facultatieve sessies, kan ik ook van tevoren weten hoe het dagelijks programma eruit ziet?

Saskia Frankena
7 years ago

Ja Bouwine,

Het programma is een maand van tevoren bekend. Het dagprogramma heeft altijd een vaste structuur.

Martine Verweij
7 years ago

Inmiddels is eindelijk tot me doorgedrongen dat ik het niet alleen kan en dat samen werken met anderen goed is voor mij en mijn bedrijf.

Leren van elkaar en voelen dat je het niet meer alleen hoeft te doen, is de kracht van CoWorking.

Martine van Eijk
7 years ago

Gewoon allemaal in dezelfde energie zitten. Iemand om tijdens een lunchwandeling mee te sparren en steun bij het implementeren van de Open Circles methodieken. Need I say more?

Ron Scheerder
7 years ago

De CoWorking is zoveel meer dan seats2meets of andere flexwerkplekken.

Door de verschillende sessies, met gelijkgestemden is er voor iedereen altijd wel iets te halen en vooral ook te geven.

De afstand hoeft geen probleem te zijn. Er komen regelmatig mensen naar de CoWorking terwijl ze wonen in België, Brabant, Overijssel, Groningen. In het programma dat 4 weken van tevoren vaststaat, kan je kijken welke sessies jouw het meest kunnen brengen.

Mijn ervaring is dat ik altijd met veel energie, tips, inspiratie, en ideeën thuis kom. En het belangrijkste is, dat ik, als een van de experts ook collega ondernemers heb kunnen helpen om weer een stukje verder te komen. En dat laatste geeft mijzelf nog het meeste voldoening.

Ik raad iedereen aan om eens een dag te komen kijken en ervaring op te doen. Je zult zien dat je daarna hunkert naar meer.

Zelf ben ik donderdag weer bij de CoWorking, en geef een sessie over High Performance, dus hopelijk zie ik jullie daar.

Ron

Paul van Oers
7 years ago

De 27e januari ben ik er, ben benieuwd of het iets brengt of misschien wel dat ik iets kan brengen/toevoegen.

Johan de Boer
Johan de Boer
7 years ago

Coworking is inderdaad een goed idee.

Maar woon je op afstand dan moet je je afvragen of de eventuele meerwaarde in Amsterdam opweegt tegen de tijdsinvestering. Bovendien is investering in een netwerk in het Amsterdamse misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, als je zelf in een andere regio zit.

Ik kies dus eerder voor lokale initiatieven kiezen, waar ik in mijn inmiddels opgebouwde netwerk ook spontane brainstormsessies kan organiseren.

Saskia Frankena
7 years ago
Reply to  Johan de Boer

Wat ik merk is dat het heel versterkend werkt om met andere ondernemers te werken en sparren die ook de zelfde achtergrond hebben. De “taal” spreken als het ware. Je schakelt veel sneller.

Voor mij is lokaal werken geen extra optie. Mijn klanten zitten over de hele wereld, letterlijk. Juist het breder bekend zijn biedt meer mogelijkheden.

Maar top natuurlijk dat jij ook in jouw omgeving inspirerende mensen kunt vinden.

Robert Rosier
7 years ago

Doelen, planning en doelgroep scherper stellen. Anderen helpen met brainstormen en contacten leggen.

Marnie van Dinther
Marnie van Dinther
7 years ago

Voor mij is het aller beslangrijkste ideeen te delen en samen slim samen te werken.

Ik kom graag mijn kennis delen in een expertsessie, om alle schrijvers van een boek te helpen met een sessie: KILL YOUR DARLINGS. How to EDIT your book to make it a GREAT book.

Mijn focus zelf:
1. Wie wil samen met mij een REMARKABLE communicatieproduct ontwikkelen? Liefst online.
Ik hoop je in de CoWorking te ontmoeten voor een sparringsessie.

2. Write a book. Samen met een duoschrijver schrijf ik een boek over Een duo als superteam. CoWorking met een twist!
Ben jij nieuwsgierig hoe je de BESTE samenwerkingspartner vindt? Laat het mij weten, ik hou je op de hoogte.

Ben jij of ken jij een SUPER SUCCESVOL duo dat wij kunnen interviewen! Dan kom je in ons boek!

Tot ziens in de CoWorking!

Barbara Rijskamp
7 years ago

The CoWorking is fantastisch om veel te leren van anderen en om te brainstormen! Ik maak gebruik van meerdere flexwerkplekken, maar nergens is het aanbod van experts zo groot als bij The CoWorking. De frequentie van 2x per maand vind ik meer dan genoeg. De frequentie van 8x per maand teveel.

Blij dat er nu ook dagkaarten komen! Komt er nog een strippenkaart? Ook mooi voor degenen die een paar maanden ‘de batterij willen opladen’ en dan weer uitvliegen met nieuwe ideeen. De afstand is voor mij ook een issue. Het kost mij ook minstens 3 uur reistijd op een dag. Daarom wil ik straks niet meer de gebondenheid van een abonnement, maar wil het netwerk zeker niet loslaten. Te leuke mensen!

Erik van Gulik
7 years ago

Hi Barbara,

Dat geldt ook allemaal voor mij. Twee keer per maand zou voor mij te doen zijn, graag zelfs 🙂

Erik

Corinne Kassels
Corinne Kassels
7 years ago

Ik heb zojuist de Business Bootcamp gedaan, en dat heeft me nóg meer inspiratie en energie gegeven om van mijn bedrijf een succes te maken. Ik wil mijn visie léven en daarom wil ik deze flow en focus vasthouden.

CoWorking is daar één van de middelen voor. En daarnaast zal het me helpen om te sparren, te netwerken, samenwerkingspartners te vinden, kennis op te doen, nieuwe hulpbronnen aan te boren e.a.

Ik ben vanaf nu vast en zeker regelmatig in Zuidpark te vinden!

Martine Waakhuijsen
7 years ago

CoWorking zou voor mij een ideale manier zijn om feedback te vragen aan collega ondernemers, om inspiratie op te doen en om te leren. In mijn eentje achter mijn laptop kan ik allerlei mooie diensten bedenken, maar of er echt vraag naar is kan ik alleen in de praktijk achterhalen.

Kortom, ik wil heel graag een volgende stap in het ontwikkelen van mijn bedrijf maken en CoWorking lijkt me daar een fantastisch hulpmiddel voor.

Sirella Dieteren
7 years ago

Een plek voor iedereen die onderneemt!

Waar je elkaar kunt ontmoeten,
Waar werken, inspireren en groeien centraal staan.
Kortom, dat zal zeer zeker bijdragen aan een juiste ondersteuning en een mooie ontwikkeling!

Theo van Ede
7 years ago

Ik herken me vooral in de opmerking dat als je thuis werkt de grenzen tussen werk en privé vervagen, ik neig ook een 24/7 houding te ontwikkelen: altijd maar doorgaan Wat me vooral aanspreekt dat je met je vragen bij iemand terecht kan die daar speciaal voor is aangesteld.

Mark Coppelmans
7 years ago

Soms ontbreekt het je aan specifieke kennis om je product of zelfs je werkwijze iets te veranderen. Door anderen er met een open blik op te laten reageren, kom je dingen te weten die anders verborgen blijven. Ik ontwikkel maatwerksoftware voor Excel en Word, en zie dat simpele formules gebruikt worden, maar dat de samenhang ontbreekt.

Josine van de Nobelen
7 years ago

Ideeën delen en sparren met anderen.
Ik loop met een paar ideeën rond en door erover te sparren leer ik om mijn idee steeds helderder te verwoorden èn ik krijg feedback of de weg die ik opga ook aanspreekt bij anderen.
Ook het bijwonen van de gegeven sessies lijkt me zeer inspirerend.

Erika Lunsche
7 years ago

Ik maak nu al bijna een jaar gebruik van the CoWorking. En ik heb er nog geen dag spijt van. Ik vind het heerlijk om met gelijkgestemde ondernemers te sparren over hun en mijn bedrijf, over hoe we de problemen die we tegenkomen op kunnen lossen.
Ik vind vooral de expert- en de implementatiesessies heel fijn. Je kiest een expertsessie waar je behoefte aan hebt of wat je nodig hebt voor de volgende stap in je bedrijf en daarna ga je ermee aan de slag tijdens een implementatiesessie.
Heerlijk zo’n grote club professionals om me heen.

Naomi Dongelmans
7 years ago

Implementeren, ondersteuning.

Dat zijn dingen waarvan ik zou kunnen profiteren bij een co-working (Maastricht-Adam is alleen wat ver helaas… en dit soort initiatieven zijn er niet hier in de buurt). Maar goed weer super ontwikkeld Nisandeh!

Leni Minderhoud
7 years ago

Hi Naomi,

Er zijn zelfs mensen die uit België naar Amsterdam er voor rijden, meerdere keren per maand.
Overigens zie ik in mijn regio dit initiatieven wel. Vaak hebben verzamelgebouwen met zzp-ers ook deze faciliteiten. En als het er niet is, kun je misschien inspireren?

succes!
Leni

Esther van Kordelaar
Esther van Kordelaar
7 years ago

Misschien kun je zelf zoiets ontwikkelen in jouw buurt, Naomi?

Naomi Dongelmans
7 years ago

Ja wie weet 🙂 Ik heb nu een eigen zaak maar het zijn maar 2 ruimtes dus het wordt niet zoals CoWorking bij Open Circles.

Gerwin Tamminga
7 years ago

Voor mij werkt de CoWorking waarschijnlijk goed om minder geïsoleerd te werken, nieuwe mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen, inspiratie te krijgen, te brainstormen etc. Misschien wel het belangrijkste is om daar gelijkgestemden tegen te komen.

Wie weet ontmoet ik daar wel toekomstige businesspartners?? Ik ga ‘t binnenkort maar ‘ns proberen. Tot snel, warme groet Gerwin

Suzanne Olde Rikkert
7 years ago

Met name dat er actief wordt gewerkt aan het CoWorken zelf in jullie ruimte is een enorme pré. Zonder actieve impulsen op dat gebied, zie je toch vaak een soort bibliotheeksfeer ontstaan: doodstil en geconcentreerd. Oók fijn, maar dat kan thuis ook!

Mijn twijfel om dit te doen is dat ik me rechtstreeks op particulieren richt, en daarom het idee dat mijn dienst slecht een aanvulling kan zijn op ondernemers die zich op andere ondernemers richten.

Het CoWorken moet natuurlijk wel wederzijds iets opleveren aan kennis, inspiratie, adviezen, klanten, etc.

Margarita Lourido
Margarita Lourido
7 years ago

My experience has taught me that everything worked and thought within a group is better. More complete ideas are created, different views are considered and better results are produced. T

That is why I’m very interested in participating in a session of CoWorking. I would like to attend meetings of social media, blogging and financial planning and would love to participate in the meetings of implementation.

More than all what great opportunity to share and help each other. Just a great idea!

Foekje Vellema
7 years ago

Steeds vaker zie ik waar ik goed in ben en waar mijn zwakke plekken zitten. Ik heb ontdekt dat ik met de hulp van anderen toch wat kan doen in dat gebied van zwakke plekken omdat anderen mij ideeën geven waar ik niet op kom. Dus durven vragen en kwetsbaar zijn over mijn zwakke plekken is misschien wel de grootste uitdaging voor 2015. CoWorking kan daar misschien ook bij helpen.

Hester Verschoor
Hester Verschoor
7 years ago

Ik heb het idee dat de co-working mij verder gaat/kan helpen met mijn bedrijf. Zoveel te doen en in place te hebben en alles liefst gister. Ik heb moeite met de volgorde bepalen van de zaken die ik op orde wil hebben. Daar kan men mij in de co-working vast wel mee helpen, dus wel het proberen waard.

Jellie van der Veen
7 years ago

CoWorking lijkt me een hele grote toegevoegde waarde aan het ondernemerschap. Prachtig initiatief!

Geral Overbeek
7 years ago

Hi Nisandeh,

Het lijkt me fantastisch om andere Co-Workers te ontmoeten. Zo ben ik ook bezig om een mastermindgroep op te zetten waar nog wel wat gepassioneerde ondernemers bij kunnen, misschien kunnen we daar contacten leggen.

Lijkt me ook een inspirerende omgeving om te brainstormen en als liefhebber van groen wil ik ook jullie dakmoestuin bewonderen.

Met groene groet, Geral

Marjolein Kalter
7 years ago
Reply to  Geral Overbeek

Beste Geral,

Heb je al voldoende contacten voor je mastermind groep?
Waar ben je bezig om deze op te zetten?

(voor hetzelfde geld melden zich mensen bij je)

Grootse groet,
Marjolein

Catharina Derks
Catharina Derks
7 years ago

Het lijkt me heel zinnig om op deze manier samen te werken. Expertise, ervaringen en inspiratie delen hebben een enorme meerwaarde. Ik ga er voor!

Tjitske Jansen
Tjitske Jansen
7 years ago

Het zou voor mij heel goed zijn om een betere werk/ privé balans te creëren… En ja, elkaars expertise met elkaar delen. Dat is natuurlijk fantastisch.

Ben verder erg benieuwd naar de workshopruimtes. Ik heb deze maand voor het eerst zelf een workshop georganiseerd (in plaats van workshops te geven in opdracht van een scholen of andere organisaties, wat ik al jaren doe) en dat wil ik vaker gaan doen.

Erik van Gulik
7 years ago

Hi Nisandeh en Open Circles team!

De meerwaarde voor mij zou zijn, alles onder één dak.

Zelfstandig werken, netwerken, leren, vergaderen en training/workshops kunnen verzorgen.

Kortom, een plek met alle mogelijkheden voor mij (personal coach voor ondernemers), om van mijn werk een nog groter succes te maken.

Mijn stelling is: Ondernemers zijn op de eerste plaats ‘mens’. En als je groeit als mens, groei je als ondernemer. Hierin kom je namelijk vaak dezelfde obstakels tegen.

De co-working is een plek waarbij alle randvoorwaarden zijn om te kunnen groeien. Met name op technisch, praktisch en inhoudelijk vlak. Dit geeft mij de middelen om in mijn werk zo goed mogelijk te kunnen focussen op de interne groei, van mijzelf en natuurlijk ook mijn klanten.

Erik

MarjolIjn de Rooy
7 years ago

Ik herken het ‘opgesloten’ zitten in mijn huis. Ben heel blij met de Mastermind groep, die mij regelmatig stimuleert.

Ik ben geen zzp-er met een dienst of een coach. Ik ben een zzp-er die zich met name B2B bezig houdt. De waarde van de CoWorking zit voor mij met name in het in contact met anderen en op nieuwe ideeën komen en de energie die ik van anderen krijg.

Heleen Hulscher
7 years ago

CoWorking lijkt me interessant om zo te weten te komen wie welke kwaliteiten in huis heeft en op grond daarvan klanten naar elkaar kunt gaan verwijzen.

Marlies Kerremans
7 years ago

Het is heel leuk om steeds ergens anders te kunnen netwerken en dit viedt de coworking experience. hier doe ik iets soortgelijks alleen op hele kleine schaal en die kleinde schaal is naast de Business Bootcamp-bijeenkomsten ook heel verfrissend, dus groot en klein, mogelijkheden te over. Ik zit in het oosten van het land dus kopieer de ideeën hiernaartoe ipv dat ik naar A’dam ga treinen maar elke dinsdag blijft weer inspirerend als ik de mail open…….(in de pauze van een CoWorking moment..)

Saskia Frankena
7 years ago

Ik ervaar de CoWorking als een enorm inspirerende plek waar soms op de meest onverwachte manieren kwartjes op hun plek vallen. Ik ben er vaak als expert en ook dan leer ik en doe ik ideeën en contacten op.

Soms is één opmerking van een andere CoWorker voldoende om een heel scala aan mogelijkheden bloot te leggen.
Vanaf volgende maand ben ik er nog vaker, om lekker mee te doen, en ik verwacht er veel van.

Petra Wermink-Vos
7 years ago

Samenwerken inspireert mij altijd!

Volgende week heb ik mijn eerste CoWorking dag en ik ben heel benieuwd wie ik ga treffen en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Lijkt me fijn om vaker te CoWorken 🙂

Boukje Barbara Rolsma
Boukje Barbara Rolsma
7 years ago

Al jaren denk ik “ja, co werken is iets voor mij”, en vind vervolgens niemand die dit ook wil. Je artikel spreekt me erg aan Nisandeh en ik word er enthousiast van, krijg er meer energie van om meer gefocust dit aan te gaan pakken.

Jeroen Verdonk
7 years ago

Ik probeer in mijn praktijk anderen mee te krijgen in mijn energie, maar merk dat ik er ook behoefte aan heb om te sparren met anderen die ook al in dezelfde energie zitten. Zodat ik ook voortgestuwd wordt in mijn ontwikkeling.

Lizzy de Wilde
Lizzy de Wilde
7 years ago

Kan ik ook online zien wat het programma is van de CoWorking? En wie er wanneer zijn? Zodat ik – ook – daar mijn keuze voor een dag op af kan stemmen?

Leni Minderhoud
7 years ago
Reply to  Lizzy de Wilde

Hi Lizzy, als je lid bent, kun je lid worden van de Facebook groep. Daarin staat het programma vermeld. Zo geef ik morgen bijv een expertsessie over je LinkedIn profiel, ook de 29ste januari over Leadgeneratie met Linkedin.

groet!
Leni

Saskia Frankena
7 years ago
Reply to  Lizzy de Wilde

Ja Lizzy, het programma staat in ieder geval op de Facebook pagina van de CoWorking, maar dan moet je er wel eerst lid van zijn.

Helmy Kleinlugtenbeld
7 years ago

Stappen zetten… dat is wat belangrijk is in je bedrijf. Doe je dat niet, dan heb je geen bedrijf. De verschillende experts, implementatiecoaches en Open Circles teamleden stellen alles in het werk om te zorgen dat een dag waardevol is.

Daarbij komt dat de grootste inspiratiebron de community zelf is. Gaaf gewoon!! Zoveel kennis en gedrevenheid samen maakt dat de synergie je vooruit duwt. Heerlijk gewoon!

Ben je nog niet geweest… GA. Stuur Janieck een mail en meld je aan!

Ik lees in veel comments dat het ver van huis is… ja, dat is het voor mij ook. Vanuit het zuiden ga ik elke maand 2 dagen met een overnachting ertussen. Dat werkt!

Iedere keer als ik uit de CoWorking kom ben ik weer een stap verder met mijn bedrijf! En ik help je als Implementatie-Coach heel graag om dat ook te bereiken!!

Frank Jenniskens {Aubade bij u Thuis/Sound-Heart}

Heb vorige week kennisgemaakt met co-worken. Vond het erg inspirerend. Heb wel geleerd bewust te kiezen tussen waar ik input wil en waar ik zelf “output” wil creëren 😉

Kan het warm aanbevelen op het op die prachtige locatie in A’dam eens uit te proberen.

Elske van de Fliert
7 years ago

Ik heb me (met de voucher van de Financial Freedom) opgegeven om het 30 januari eens te proberen. Als ik dit zo lees, krijg ik nog meer zin.

Ik zit in een bedrijfsverzamelgebouw en werk veel samen, dus dat eenzame gevoel heb ik gelukkig nooit zo.

Caroline van Wijk
7 years ago

Wat leuk, dan heb ik ook ingepland! Zie je 30 januari, Elske! Kennis delen en elkaar helpen, daar kom ik voor.

Laerke Nissen
7 years ago

CoWorking is voor mij ‘The Place To Be’, om in de sfeer van Open Circles te blijven, samenwerkingen aan te gaan met inspirerende collega’s, die echt om elkaar geven en waar ik in een veilige setting mezelf ‘bloot durf te stellen’ met waar ik hulp nodig heb, en het ook werkelijk ontvang (zelfs meer dan ik had verwacht).

De energie, die er hangt is simpelweg ‘Ongeloofelijk’ – mag niemand missen!

Marjolein Koetsier
7 years ago

Inspireren en geinspireerd worden, uitwisselen, contact, verbinding, toetsing van ideeën.
Energie geven en energie krijgen.

Michaëla Wierdsma
Michaëla Wierdsma
7 years ago

Sparren, samenwerking zoeken, ideeën opdoen en elkaar inspireren. Dat is denk ik het voordeel van Co-Working.
Het lijkt met fijn om dat eens te ervaren.

Daniël Jansen
7 years ago

Meerwaarde is kennis delen, samenwerken en de inspirerende werkplek.

Mijn grote twijfel is de wel/niet zelfde target audience. Mijn doelgroep is productie- en logistieke bedrijven en ik heb het idee dat er weinig tot geen Open Circles studenten die dezelfde markt bedienen.

Ik wil over deze twijfel HEEL GRAAG LEREN en ben dus erg benieuwd naar hoe jullie dit zien. Wil je aub je zienswijze via de comment delen?

Andries Corbijn
Andries Corbijn
7 years ago
Reply to  Daniël Jansen

Dag Daniël,

Ik herken je probleem, mijn doelgroep is ook grote productiebedrijven. Verder vind ik dit een erg goed initiatief, ik zou ook graag meer met Open Circles mensen samenwerken. Misschien dat we in de toekomst een Brabant/Limburg BTB group kunnen oprichten. Ik wens je veel succes!

Helmy Kleinlugtenbeld
7 years ago

Dag Andries,

Hierboven lees je dat May Schellekens vanuit België naar Amsterdam reist om er te gaan werken. Ze zijn met 3, dus er is vast nog plek voor iemand erbij. Misschien een optie voor jou?

Daniël Jansen
7 years ago

Dank je Andries voor het meedenken!

Sin Declerc
7 years ago
Reply to  Daniël Jansen

Dag Daniël,

Ik deel jouw target markt, maar wel in België. En ik begrijp je twijfel wel. Hoewel ik coworking top vind en daar regelmatig op meerdere locaties gebruik van maak, merk ik wel dat het vaak eenrichtingsverkeer is, waarbij anderen op mijn skills leunen. Met algemenere vragen kan ik nog wel in zo’n netwerk terecht, maar specifieke brainstorming over marktgebonden dingen is niet mogelijk.

Uit een andere netwerkervaring weet ik hoe krachtig het kan zijn om met complementaire aanbieders samen te werken. Ik heb een aantal van de mensen met wie ik in loondienst in contact kwam, uitgenodigd op de koffie. Dat waren vaak heel interessante gesprekken, die echt als doel hadden om te brainstormen over hoe samen te werken of klantenrelaties te delen. Het zou zinvol zijn om daar een mastermindgroup uit te puren – maar het ontbreekt me nu even aan ademruimte om dat initiatief te nemen.

Voor mij werkt dit prima als alternatief. En ik leer ook veel van de vragen van anderen. Het geeft me best wel wat ideeën over hoe daar offline of online iets mee te gaan doen. Een nevenprojectje zeg maar.

Dus, als je in de buurt bent van Leuven en je wil kennismaken, stuur een berichtje vanaf uitrit4.be zou ik zeggen!

Daniël Jansen
7 years ago
Reply to  Sin Declerc

Dag Sin, dank je voor je meedenken. In de buurt van Leuven kom ik voorlopig niet maar ik stel voor dat we eerst skypen. Ik zal je een linkedin uitnodiging sturen.

Marleen Dresscher
Marleen Dresscher
7 years ago
Reply to  Daniël Jansen

Hoi Daniel,

Datzelfde gevoel had ik tijdens de Master Entrepreneur. Ik bedien een markt die zij niet kennen, niet begrijpen. Ze kennen de valkuilen niet, de hectiek, de wisselvalligheid. Het mooie was dat juist daardoor, juist doordat ze niet in “mijn wereldje” opereerden, ze met hele bijzondere, maffe, leuke, en zeker ook waardevolle suggesties kwamen. Open blijven staan, en zelf de vertaalslag maken naar jouw markt.

Juist mensen die de beren op de weg totaal niet zien, kunnen met hele bijzondere dingen komen.

Hartelijke groet,
Marleen

Daniël Jansen
7 years ago

Dank je Marleen voor het delen.