Is VANDAAG jouw keerpunt?

3367 views | 106 reacties |
shares

Zoals in het blogartikel van vorige week aangekondigd, kun je vanaf VANDAAG (dinsdag 19 juli 2016) Business Bootcamp – The Ultimate Collection bestellen…

Maar voor ik je vertel hoe je per DIRECT toegang kunt krijgen, wil ik je eerst bewust maken van en helpen bij de ACTIES die gaan leiden tot jouw gewenste RESULTATEN.

Ik zeg het je juist NU, bij het aanbreken van de vakantietijd, want…

Het is gemakkelijk om mooie plannen te maken in een strandstoel. Het is gemakkelijk om te besluiten op dieet te gaan, terwijl je nét het topje ijs likt (van een heel grote hoorn). Het is gemakkelijk om met een koud vakantiebiertje te besluiten om voortaan meer water te gaan drinken…

En zo wordt het ook heel gemakkelijk om te besluiten te IMPLEMENTEREN wat je allemaal krijgt aangereikt in de Business Bootcamp Ultimate Collection.

Maar… besluiten is iets anders dan DOEN.

En, omdat ik er niet ben om je persoonlijk een schop onder je k*nt te geven (als je het nodig hebt), wil ik je graag inspireren en stimuleren met een clip uit het online Business Bootcamp Implementation Strategies seminar: How to Get Support

Bovenstaande clip is slechts een fractie van het Business Bootcamp Implementation seminar, wat op zijn beurt weer een fractie is van het BONUS materiaal van de Business Bootcamp Ultimate Collection.

Ja, er staat je echt iets WAANZINNIGS te wachten!

Wanneer jij op tijd bestelt, krijg je niet alleen de complete opnamen van de laatste Business Bootcamp met alles over de mindset, goals, strategieën en plannen die je nodig hebt voor het groeien van jouw bedrijf…

… je krijgt duizenden euro’s aan extra bonusmateriaal GRATIS erbij.

Als jij serieus bent over het slagen van jouw bedrijf en over voldoende implementatiekracht beschikt (ons materiaal is voor actie-georiënteerde ondernemers), dan kun je de komende periode – (lees: PER DIRECT) GENIETEN van de voordelen van ONLINE toegang tot de Business Bootcamp Ultimate Collection.

En ik leg de nadruk op GENIETEN, want ik kan zo 12 voordelen noemen:

 1. Je kunt The Ultimate Collection in je pyjama bekijken vanuit je bed (of waar je dan ook maar graag in je pyjama vertoeft).
 2. Je kunt erbij eten – iets wat niet was toegestaan in de zaal van het NBC Congrescentrum
 3. De Ultimate Collection is inclusief de 2-daagse Starter Bootcamp, dus… als je net bent begonnen met je bedrijf, dan wordt het smullen! De aanpak die je leert is speciaal gericht op ondernemers die minder dan 1 jaar actief zijn.
 4. Je hebt toegang tot een online community die jij te allen tijde kunt raadplegen ter ondersteuning.
 5. Je kunt het overal bekijken, vanuit je luie strandstoel, in het park, op de bank, onderweg (met een internet verbinding).
 6. Je krijgt toegang tot exclusieve VIP sessies die bij het live evenement alleen toegankelijk waren voor VIPs.
 7. Je kunt mij (Nisandeh) op PAUZE zetten, iets wat zelfs mijn vrouw niet voor elkaar krijgt…
 8. Je krijgt EXTRA OGEN, want je krijgt camera invalshoeken en close-ups die je nog nooit eerder hebt kunnen zien.
 9. Je kunt gedeeltes herhalen zo vaak je maar wilt (zelfs als het je alleen maar om de muziek te doen is)
 10. Je kunt ongegeneerd niezen zonder dat je een mede-deelnemer besmet (geldt niet als je op het strand van Zandvoort ligt, maar voordeel is wel dat de Duitser naast je jou ‘Gesundheit!’ kan wensen).
 11. In het bonusmateriaal zitten speciale sessies met gastsprekers en éénmalige sessies met mij die je nooit in één live editie van de Business Bootcamp krijgt.
 12. Als je de Business Bootcamp ooit LIVE hebt gevolg, is het een feest van herkenning met verrassingen die je de eerste keer hebt gemist…

Oké, oké – vooruit met die geit Nisandeh! Hoe kan ik bestellen?

Goed, ik laat je niet langer wachten, ga naar de link hieronder en ontdek hoe je de Ultimate Collection in bezit kunt krijgen met waanzinnige EXTRA voordelen (o.a. met de complete Starter Bootcamp):

Klik hier voor meer informatie en bestellen
Business Bootcamp – The Ultimate Collection

Doe het zo snel mogelijk, want de GROOTSTE bonus is beperkt in tijd en voorraad.

En daarbij – in tegenstelling tot een live evenement waar je op moet wachten – krijg jij DIRECT, VANDAAG toegang zodra jouw bestelling is voltooid.

Wordt vandaag een keerpunt voor jou(w bedrijf)?

Tot slot

Ik zou graag willen dat je bij jezelf de mantra herhaalt..

“Ik krijg mijn gewenste RESULTATEN wanneer ik IMPLEMENTEER.”
“Ik krijg mijn gewenste RESULTATEN wanneer ik IMPLEMENTEER.”
“Ik krijg mijn gewenste RESULTATEN wanneer ik IMPLEMENTEER.”
etc.

Met de Business Bootcamp Ultimate Collection, heb je alle gereedschap, materialen en support die je nodig hebt om jouw klandizie en inkomen te laten groeien – maar als je niet gaat TIMMEREN aan jouw bedrijf, bouw je niets op. 

Om je te stimuleren in actie te komen wil ik je graag toegang geven tot het krachtige videosegment How to Handle Fear (uit: Business Bootcamp Implementation)

Want (bewuste of onbewuste) angst is vaak een MEGA obstakel voor het nemen van de stappen die leiden naar succes.

Je kunt How to Handle Fear in bezit krijgen, wanneer je – in het commentaarveld hieronder – jouw commitment uitspreekt om een actie, tip of strategie uit de Ultimate Collection te implementeren.

Mijn vraag dus aan jou:

Op welk gebied (e-mail, bloggen, social media, educatie, website, netwerken, productiviteit, etc.) ga jij actie ondernemen en indien van toepassing… welke angst hield je tot nu toe tegen?

Plaats jouw actie (en eventuele angst) alsjeblieft in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Ik ben benieuwd, heel benieuwd.

Zodra jouw comment is geplaatst, krijg je een e-mail met toegang tot de video How to Handle Fear.

Vul ook alsjeblieft je voornaam EN achternaam in bij je comment, anders kunnen we deze niet goedkeuren.

En klik hier voor Business Bootcamp – The Ultimate Collection

Op jouw succes,

Nisandeh

PS. Deel dit artikel VANDAAG nog via de social share knoppen hieronder, zodat ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal kunnen profiteren.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

106 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esther Molenaar
6 years ago

Vanaf vandaag ga ik mij 1000% richten op mijn passie: schrijven.
Tot nu toe heb ik een grote stap in die richting gezet, door me te richten op bloggen en ondernemers te helpen hun kennis te delen via hun blog, zodat hun bereik en expertstatus groeit.

In mijn missie statement heb ik beschreven wat voor mij belangrijk is in mijn leven. Die missie ga ik nu omzetten in actie: ik ben een kennisdeler.

Wat mij tegen heeft gehouden? De angst dat ik niet goed genoeg ben. Dat veroorzaakte een gebrek aan zelfvertrouwen en ik beslis vandaag dat ik goed genoeg ben.

Lidy van Oord
6 years ago

Implementeren is het meest moeilijk wanneer je jezelf niet regelmatig een schop onder je .. geeft. Ik merk dat ik steeds meer met structuur werk en focus. dit maakt dat implementeren nu beter gaat.

Hierdoor trek ik de juiste klanten aan heb ik gemerkt en dat is waar mijn kracht en mijn passie ligt. Bedankt voor deze lessen

Mirjam de Nijs
6 years ago

Ik ga meer actie ondernemen om mijn mailinglist op te bouwen. Angst is dat mensen het teveel gaan vinden.

Krista Steenbergen
Krista Steenbergen
6 years ago

Ik ga meer blogs schrijven en schrijven aan mijn boek, tot nu toe hield de angst dat ik niks zinnigs te zeggen heb me tegen.

Vanessa Gevers
6 years ago

Ik ga mijn netwerk weer actief vragen om hulp.
Bye bye uitstelgedrag 🙂

Evelien Steur
Evelien Steur
6 years ago

Wat ik vandaag ga doen:

Ik ga hulp vragen, ik ben altijd bang dat mensen het raar vinden, of nee zeggen, want stel dat ze nee zeggen?
Om doelloos rond te rennen en niet een doel voor je te hebben werkt niet, zoals dat mij duidelijk werkt bij de Business Bootcamp.

Ik was altijd bang dat mensen mij irritant vonden als ik iets van hun vroeg terwijl ze bezig waren met iets belangrijks. Ik was mijzelf onbewust aan het vertellen dat ik niet goed genoeg was om aandacht aan te besteden. Maar dat ben ik wel!

Gonny de WIt
6 years ago
Reply to  Evelien Steur

Hoi Evelien,

Welke soort hulp heb je nodig? Als ondernemer heb je vele talenten maar je kunt gewoonweg niet alles weten. Dus hulp vragen is heel begrijpelijk en zorgt ervoor dat jij stappen kunt maken.

Vertel je het ons hier?

Ashirda Oosterlee
Ashirda Oosterlee
6 years ago
Reply to  Evelien Steur

Herkenbaar, Een van de belangrijkste doelen is om eerst voor jezelf te gaan staan en je eerste succes aan jezelf besteden; in leef lekker stond deze opdracht. Want als jij er toe doet voor jezelf en je werkt daaraan dan volgt de rest daarna dat is de juiste volgorde.
Ik houd van het afnemen van interviews, op enig moment deze week gebeurt het dat iemand een afspraak wil maken. Hij wil het echt, nu ik nog!!! Wat houd me dan toch tegen?
ANGST DUS!
Dus ja, ik ga morgen met deze persoon een afspraak maken en gewoon dat interview afnemen. Dat heb ik per nu besloten. Doen dus!
Ik gun jou dat je ook dat boek leef lekker doorneemt en daardoor meer bekendheid krijgt met waar je echt voor wil gaan.
Op ons Succes!

Jorge Ober
6 years ago

Vanaf vandaag ga ik mijn kennis en commerciële begeleiding voor 100% richten op mijn Ideal Client; ZZP’ers/klein zelfstandigen // minimaal 1jr bezig // Weinig tot geen commerciële achtergrond.

Ik zet daarmee mijn angst voor het beschikbare budget van deze doelgroep opzij.

Mijn missie hierbij; empowering my clients to experience their huge potential!

Richard Kok
Richard Kok
6 years ago

Het maken van een nieuwe website heeft nu prioriteit. Tot nu toe hield me het idee tegen dat ik nog niet voldoende ‘content’ heb om een nieuwe website te (laten) bouwen…

Miranda de Koning
6 years ago

Ik wil en moet vaker potentiële klanten bellen om verkoopadressen te vinden maar vind dit heel spannend. De angst om afgewezen te worden is groot. Is mijn product goed genoeg, vinden ze het te duur, kan ik dit wel? Allemaal redenen om het als actiepunt door te schuiven naar volgende week. Ik heb het nu tenslotte ook zo druk ….

Annemarie M. Schaacke
6 years ago

Mijn boek als expert geschreven in zeven jaren Praktijk en duurzaam ondernemen ‘Allergie voor de onzichtbare wereld’ vanuit liefde voor mensen geschreven, is op 16 juli 2016 gelanceerd op Kasteel Groeneveld in Baarn.

Het oogst veel belangstelling in mijn LinkedIn netwerk, 350x bekeken de post met foto. Dank voor wat je mij op dit moment, the right moment, aanreikt, om verdere vragen te stellen aan mijn netwerk, waaraan zij behoefte hebben, waar voor hen in leven en familie, ondernemen de schoen wringt.

Ik ga de Business Bootcamp – Ultimate Collection bekijken, en implementeren.

John van der Veer
6 years ago

Hoewel bescheidenheid geen slechte eeigenschap is, kan het je in het zaken doen lelijk opbreken. Overwin het!

Mark ten Seldam
6 years ago

Ik heb altijd veel ideeën die ik nauwelijks uitvoer, want er is altijd weer een beter idee of ander idee. Dat stoort me aan mijzelf maar ik kom er niet achter wat mij tegen houdt.

Onlangs leerde ik op Tenerife, tijdens de Life Skills Experience 2016, om te zien en ervaren HOE ik mijzelf tegen houdt in plaats van te kijken naar WAT mij tegenhoudt. Dat gaf wel een doorbraak.

Ik heb mijn angst(stagnatie) in mijn lijf gevoeld en weten om te zetten in energie!

Daar heb ik een blog over geschreven. Daarmee vang ik twee vliegen in één klap: ik schrijf een blog = actie (wat ik voorheen vermeed) en ik beschrijf mijn ervaring en hoop dat anderen daarmee hun voordeel kunnen doen.

Merel Groeneveld
6 years ago

Bloggen! Het wordt hoog tijd dat ik de sprong waag en meer van mezelf laat horen. Wat me tot nu toe tegenhoudt is het stemmetje in mijn hoofd dat zegt “je moet wel iets interessants, iets nieuws te melden hebben”

Rob Schuurman
Rob Schuurman
6 years ago

In de Business Bootcamps heb ik veel geleerd. Weten is nog geen implementatie. Ik ga de komende week mijn website professionaliseren!

Hans van Woerkom
6 years ago

Net voor de zomervakantie ben ik begonnen met het bellen van basisscholen om daar acquisitie te doen. Mijn angst was dat ze geen tijd hadden en geen zin hadden in het maken van een persoonlijke afspraak. Dat viel heel erg mee.

Natuurlijk waren er scholen die geen interesse hadden (misschien later gaven sommigen aan). De meeste scholen hadden echter wel interesse. Heb net voor de vakantie al drie afspraken gehad. Na de vakantie ga ik hier enthousiast mee verder.

Daar gaat zeker iets uitkomen. Mijn expertise: verhalen vertellen en het trainen van mensen in het beter vertellen van verhalen.

André Gruisen
6 years ago

Ik was twee weken geleden bij een verhalenvertelster. Zij heeft een eigen bos, waarin ze kinderen ontvangt en allerlei avonturen beleeft. De kinderen (4-10jr) waren superenthoussiast ! Ze heeft pas een verteltraining gevolgd, maar ik ga jullie toch met elkaar in contact brengen !

Jeroen van Mierlo
6 years ago

Zoveel materiaal en wijze lessen uit de Business Bootcamp en andere trainingen. Daardoor zoveel ideeën om toe te passen. Maar waar beginnen met implementeren? Dat kan soms tot uitstelgedrag leiden. Zeker omdat het nog niet ‘perfect’ is…

Daarom herinner ik mezelf regelmatig aan de quote: “You don’t have to be great to start, but start to be great”.

Ashirda Oosterlee
Ashirda Oosterlee
6 years ago

Dank voor je indrukwekkende quote

Yafit Taranto
6 years ago

Mostly I am afraid of not being good enough; thinking “who am I to succeed?”. Now I am learning that this fear is merely an excuse not to go out, dare and take action.

For having success, we need to have three factors: Talent, luck, and discipline. We have no control over talent and luck part so we better work on our discipline. (Big Magic, Elizabeth Gilbert)

Ashirda Oosterlee
Ashirda Oosterlee
6 years ago
Reply to  Yafit Taranto

Super Yafit,
thanks for sharing your ”wise word’s”. Discipline becomes more easy if your goal is clear of the talent and luck you are.
So does this make sense? it’s in line of the expectations than.

Love
Ashirda

Peter Bon
6 years ago

De innerlijke kracht, waar veel mensen onbewust van zijn deze te bezitten, kunnen een drempel opwerpen om op het juiste moment de juiste beslissing te nemen. Tools zijn daarom essentieel. Geen acties betekent geen reactie. Dus……

Marjolein Kalter
6 years ago
Reply to  Peter Bon

Ehm, en welke stap ga jij zetten Peter? Welke angst ga jij in de ogen kijken?

🙂 Grootse groet, Marjolein

Tsafi Nelken
6 years ago

I’m going to you my mailinglist to ask for more feedback. The fear is that I will be to much for some people

Muriël Versluis
6 years ago

Wat ik ga doen is: actief op zoek naar een business partner. De angst om belazerd te worden – vanwege vervelende ervaringen uit het verleden – heeft mij te lang afgeremd, maar ik wil heel graag samenwerken en mijn business delen om mijn bedrijf op die manier naar een hoger niveau te tillen.

Ik ben het type dat het veel te vaak allemaal alleen denkt te kunnen, maar dat is niet zo. Het samenwerken is dus iets wat ik actief ga implementeren.

Marjolein Kalter
6 years ago

Wat voor business partner zoek je Muriël? Misschien dat iemand een tip voor je heeft.

Grootse groet, Marjolein

Marloes Hermens
6 years ago

Mijn angst is soms dat ik nog niet alles weet. Maar ook gisteren tijdens een les in de avond in de buitenlucht midden in Amsterdam realiseerde ik me weer hoeveel ik al weet van de combinatie van yoga en seksualiteit.
“Vooruit met de geit”, die houd ik even bij me. Thanks

Erica Gasseling
6 years ago

Ik ga mijn Nieuwsbrief over het waarom, wat en hoe van een leidinggevende en een coachee afronden en mijn artikel over Leidinggeven aan Professionals delen op LinkedIn en Facebook.

Marjolein Kalter
6 years ago

Ik ga mijn boek schrijven en publiceren voor het einde van dit jaar.

Wat me tegenhield is dat ik allerlei operationele dingen in beeld heb die eerst moeten, dat ik denk dat ik eerst dit of dat moet doen voordat ik zover ben. Dat ik eerst nog meer kennis moet hebben, een goede titel, een voorkant, een redacteur, een uitgever, you name it, allerlei andere dingen moeten eerst.

Ik denk dat mijn boek veel toegevoegde waarde kan bieden, maar stiekem ben ik bang dat ik door de mand val als een eersteklas sukkel die denkt dat ze iets te bieden heeft terwijl iedereen haar uitlacht.

Judith Henstra
6 years ago

Ook hier geldt: get in line and stay in line. Gewoon beginnen! Maak eerst eens een schemaatje van waar het boek over zal gaan en wat je in de verschillende hoofdstukken wilt schrijven. Wanneer je dat hebt, kun je of aan het schrijven gaan, of eerst eens over je boek gaan praten met een redacteur of uitgever (maar dan heb je al wat concreets om over te praten, ook al wordt het uiteindelijke boek misschien heel anders).

Begin bij het begin en maak je niet druk over de latere stappen. Dat komt allemaal wel. Zoals je in de commentaren hier kan lezen, denkt zowat iedereen dat-ie een sukkel is, dus geloof liever in de toegevoegde waarde die je kunt bieden!

André Gruisen
6 years ago

Dat is voor mij ook een mooie posting en een herkenbaar gevoel; wat heeft iemand aan mijn input, als er al zoveel anderen zijn die hetzelfde bieden ? Ik ben benieuwd wat voor boek het gaat worden ! ik heb me direct bij je ingeschreven !

Gonny de WIt
6 years ago

Hoi Marjolein,
Heel herkenbaar die operationele zaken en toch zijn die stappen heel belangrijk – want als je de juiste titel hebt kun je starten met schrijven. In de inhoudeopgave schrijven. etc etc.

Sommige ondernemers beginnen eerst met de post-it methode (sub sub onderwerp) en gaan dan sorteren, totdat ze een goede logische inhoudsopgave hebben en dan valt het kwartje voor een goede boektitel.

Als je weet welke methode bij je past – kun je starten.

Veel succes met schrijven.

Dennis Deridder
6 years ago

Ooit startte ik als een verlegen, introverte, jonge knaap zonder eigen mening, visie, zelfvertrouwen of besef van eigenwaarde.

Doorheen de jaren heb ik mezelf steeds meer en meer opgepept en heb ik inzichten verworven, opleidingen genoten en wegen gevolgd om de innerlijke peptalk te verdienen.

De angst waar ik maar niet van verlost geraakte was de angst om me belachelijk te maken. Bang dat al dat innerlijk weten en pepgedoe een doorprikbare lege ballon zou blijken te zijn. En dat mensen daar gingen achter komen wanneer ik met mijn kennis en kundigheid op veel grotere schaal naar buiten kwam.
Ik hield mezelf dus in met ideeën als: “ik heb niets te bieden, anderen kunnen het beter, mensen vragen er niet om, er is geen geld voor, etc”.

De realiteit bewees me keer op keer dat dit soort ideeën onwaar zijn, en toch kreeg ik me er niet van verlost. Gevolg was wel dat ik weinig actie ondernam om me prominenter en veelvuldiger neer te zetten. (en voor een stuk zal de realiteit zich ook wel wat hebben aangepast aan datgene wat ik van binnen het meeste vreesde). Daardoor nam ik de veilige route en liet mensen naar me toekomen, eerder dan er op af te gaan.
Onlangs is er iets veranderd waardoor de angst dat mijn imago maar nep was, doorprikt werd. En alle ideeën die vanuit die angst kwamen en tegelijk die angst ook weer voedden, hebben geen bodem meer waarin ze zich kunnen nestelen.

Dus mijn volgende actie-stap is me meer en meer ‘belachelijk te maken’ (bij wijze van spreken dan 😉 ) en me te presenteren aan een grotere groep mensen, organisaties en bedrijven om na te gaan hoe ik hen van dienst kan zijn… en hoeveel “nee’s” daarvoor (nog) moeten komen. En voor men hier weer bovenop springt met ‘positief denken hé Dennis, focus op het positieve gericht houden en geloven en vertrouwen dat het wel goed komt’; het is de ‘nee’ (verbaal zowel als non-verbaal) waar ik de meeste last mee heb gehad. Want daardoor ging ik keer op keer twijfelen aan de waarde van mijn talent. Nu twijfel ik niet meer, en ben gewoon benieuwd wie de ‘ja’ (en de centen) heeft. 🙂

Trouwens de mantra klinkt voor mij op deze wijze beter en krachtiger:
“Ik krijg mijn gewenste resultaten DOORDAT ik IMPLEMENTEER.”
Aho!

André Gruisen
6 years ago

He Dennis, wat mooi geschreven, vanuit jezelf, oprecht en herkenbaar. Dank je wel dat je dat wilt en durft te delen !

Roger Clements
Roger Clements
6 years ago

Heel herkenbaar, wens je kracht, evenwicht en succes

Thieu van Kaathoven
Thieu van Kaathoven
6 years ago

Voor het einde van dit jaar wil ik 10 goedbetalende klanten erbij.
Mijn grootse angst is dat ik het (weer) laat liggen omdat ik denk dat ze niet op mij zitten te wachten. En dat er geen behoefte is aan mijn kennis.

Jolanda Böhm
6 years ago

Mijn grootste angst is dat ik niet goed genoeg ben, niet genoeg weet en dat mensen teleurgesteld zijn in wat ik opleveren (ik ben interieur-ontwerper). Het is me allemaal nog nooit overkomen, krijg altijd hele positieve feedback maar toch blijft die angst er.

En daardoor vind ik het moeilijk naar buiten te treden, potentiële klanten te benaderen en tja, ze staan niet zomaar spontaan op de stoep. De laatste paar maanden gaat het al een stuk beter, heb nu zelfs een opdracht voor een tv programma maar toch hè…

André Gruisen
6 years ago

I am scared, I feel fear, whenever I say out loud to someone (not in the emptyness of my backyard) that I’ve quit my job. I have gave my boss notice of my resignation two weeks ago. He’s willing to let me go, as I am a liabillity (he’s overstaffed) ; I am costing him money.

Than why fear, when I already made my decision public and everything is helping me in this direction ?
Well, the MORTgage is one thing, the dependance on MYSELF scares me, “what all could go wrong ?” scares me. Do I have enough financial buffer to make it through the first year(s) ?

The Breakthrough to Success and Financial Freedom trainings gave me the confidence to make the decison, but it did not take away the fear. As I’m writing this, I feel my heart beating in my throat, my hands start to sweat and my shoulders are getting tence (short stretchmoment).

I feel Fear for my children and wife, fear of loosing what I worked for, for the last 16 years of my life. Fear of not being able to provide, to set a good example for my children, although that’s also the reason to go on; I am, I feel compelled, I have a compelling why, to show to them that every result has a previous effort. My effort is letting go of my obsticals, my non-supporting beliefs AND stepping into a new future without knowing the outcome.

I, myself need to make that effort, I MYSELF need to expand my skills and my achievements in order to feel fullfillment, in order to reach my full potential. I know there is more to me than I’m achieving now. And I want to teach my children just that.

On the evening of the 25th of june I asked NIsandeh what he can do for my children in the future (5 and 8 years old). Now I know that wasn’t fair; he trained me on 3 Business Bootcamp events, 2 trainings and 1 yet to come. It’s not up to him anymore ; it is now up to me to show my children that fullfilling their potential is al about themselves.

We ourselves are the only ones that can make the difference and as soon as we put OUR expectations in the hands of others, we are giving away the quality of our own lives. We give away our full potential and rely on others to make things happen. Now i realize that my full potential can only be reached by Master Entrepreneur !

But I still feel fear. 😉

just one quote to close this short self-reflection:
I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear. Nelson Mandela

Dennis Deridder
6 years ago
Reply to  André Gruisen

Hey André, dank je voor je waardering bij mijn schrijven.
Bij deze gaat de waardering ook weer terug naar jou want ik lees je hier ook heel open, oprecht en kwetsbaar. Respect man.

Catharina Derks
Catharina Derks
6 years ago

Een tunnelvisie, denken vanuit beperkingen en ja dan zijn er ook onbeperkte mogelijkheden.

Judith Henstra
6 years ago

Ik wil me meer richten op de Nederlandse markt, d.w.z. mensen in Nederland die een boek in het Engels schrijven. Op het moment richt ik me vooral op de wereldmarkt, maar hier in Nederland is de kom een stuk kleiner, dus kan ik een veel grotere vis zijn. Wat me tegenhoudt is dat ik niet precies weet hoe ik dat het best aan kan pakken (‘lokaal’ zijn er veel meer mogelijkheden dan op een afstand, maar welke?).

Een collega bood al een paar weken geleden aan om samen te brainstormen, dus ik ga een afspraak met haar maken!

Martijn de Vos
Martijn de Vos
6 years ago

Ik ga vanaf nu structureel productief zijn en ik ga er volop van genieten!

Martijn de Vos

Daniel Jansen
Daniel Jansen
6 years ago

Meer uitvoeren en minder tijd aan het plannen/

Gonny de WIt
6 years ago

Dagelijks minimaal 1 uur tijd vrijmaken voor het schrijven van mijn boek. Angst zichtbaarheid – die moet ik overwinnen.

Maaike Bressers-Wiersma

Bijzonder om te lezen dat velen hieronder met vergelijkbare problemen worstelen, namelijk het gevoel van ‘niet goed genoeg te zijn om te mogen doen wat je doet’… Hier zit van alles onder; maar veelal overtuigingen natuurlijk vanuit je kindertijd. Deze zomaar negeren is erg moeilijk, ze aankijken en de emotie ervan doorvoélen is ook erg moeilijk.

Wanneer je weet dat het om een overlevingsmechanisme gaat, iets wat biologisch in ons geregeld is zodat we onze ouders ‘blindelings’ volgen (handig om te overleven), hoef je het alvast niet meer te zien als je vijand. Dan ben je een stap dichter bij. We weten nu wel dat de overtuigingen als ‘je bent niet goed genoeg’ niet waar zijn; er is juist niémand zo goed als jij in wat jíj doet. Jij bent namelijk de enige op de hele wereld die precies zoals jij doet wat je doet! Uniek!

Maar wat brengt die overtuiging je dan nog? Wel, de kans om je kwetsbaarheid te voelen. De onzekerheid die je altijd meedroeg. De angst voor afwijzing. De schaamte, de eenzaamheid….

Wanneer je die gevoeld hebt, even écht, zul je vaak merken dat je gaat zuchten, gapen, een brok in je bovenbuik voelt… Laat er maar even zijn, dat zakt vanzelf weer. Maar dat was je fysieke angst…
Nu je deze aangekeken hebt, is het geen onderhuids blokkerend iets meer, maar een ‘dingetje’ wat je gemakkelijker oplost in praktische zin; vb kleine stapjes zetten, aan een paar mensen feedback vragen etc. En zo groei je en ontstijg je wat je blokkeerde!

Zo kom je in je kracht!

Nu terug naar mij; precies dit bovenstaande heb ik afgelopen jaar op heel veel momenten doorgeworsteld, voel me klaar om te starten, en nu zit er een soort van ‘check’: “weet je het wel zéker?”… Maar goed, JA ik weet het zeker! Mijn toko gaat hierover; ik help vrouwen wereld wijd in hun kracht, met als ultieme doel dat we samen de wereld mooier kunnen maken. Dank voor alle ondersteuning Nisandeh, deze is echt heel super waardevol!!!

Donna Hoogstraaten
6 years ago

Afgelopen januari ging ik de eerste keer naar de Business Bootcamp. Sindsdien ben ik heel consequent aan mijn zaak aan het werk. Geen uitstelgedrag meer.

Stap voor stap aan mijn blog gewerkt, nieuwsbrief en facebook.

Vooral het consequent werken, mij niet laten afleiden werkt super!

Ik weet nu ook beter welke dienst ik wil leveren, welke klanten ik wil en ik begin na 10 jaar bezig te zijn eindelijk de gewenste groei te zien.

Afgelopen week gaf ik een lezing over suikerverslaving en er kwamen 15 personen op af, het maximale dat ik de ruimte paste, voordien was ik blij met hooguit 4 personen. Voor de lezing die volgende maand gepland staat stromen de inschrijvingen ook al binnen.

Super dat door naar de Business Bootcamp te gaan ik nieuwe inzichten kreeg en doordat ik het ging toepassen ook resultaat zie.

De angst die mij tegenhield was vermoedelijk dat ik mijzelf klein bleef maken.
De opmerking die ik ergens heb gelezen bij Open Circles geen mini me maar maxi me mag je zijn heeft indruk op mij gemaakt.

Arvid Kuipers
Arvid Kuipers
6 years ago

Ik moet nog beginnen en dat vind ik heel spannend.
Zoveel ideeën en richtingen en uiteindelijk moet ik toch één hoofdrichting kiezen. Dat lijkt me de moeilijkste stap.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
6 years ago
Reply to  Arvid Kuipers

Hi Arvid, misschien is het moeilijk omdat je denkt dat je na het kiezen niet meer terug kan? Kies een richting, probeer het uit, lukt het niet, ga je de andere richting op, net zo lang tot je de goede hebt. Reken maar dat dit werkt!

Arvid Kuipers
Arvid Kuipers
6 years ago

Dankje Leni!
Toevallig ben ik nét op je site geweest. En ik ga de 5 gouden tips in ieder geval al lezen. Het is ongelooflijk hoeveel informatie er voorhanden is als je eenmaal gericht gaat zoeken.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
6 years ago
Reply to  Arvid Kuipers

Hi Arvid, leuk dat je de tips hebt gedownload. Veel plezier ervan en stel gerust je vragen. Succes!

Elske van de Fliert
6 years ago

Mijn lage prijs product ga ik vandaag verder ontwikkelen. Er is niks dat mij tegenhoudt 🙂

Annelies Jonk-Brouwer
6 years ago

Ik heb de focus gelegd op mijn doelgroep. Dat werkt !!
Tevens blog gestart, feedback is waardevol. Het begint echt te stromen. Dank Nisandeh!

Wilco Groningen
Wilco Groningen
6 years ago

Ik ga productiever zijn door mijn tijd beter in te delen en voor minder afleiding te zorgen. Om dat doel te bereiken start ik morgen met een antwoordservice.

Mijn angst was dat mijn klanten liever rechtstreeks contact hebben met mij. Maar ik besef nu dat het meer om kwali-tijd gaat. Als ik hen terugbel, heb ik de tijd en ben ik er ook helemaal voor hen.

Brenda Bood
6 years ago

Hoe vaak moet ik het nog tegen mezelf zeggen….Get in line is absoluut geen probleem voor me maar Stay in line….!!!Onderweg begin ik altijd weer te twijfelen of mensen wel écht op me zitten te wachten…of ik wel écht de juiste beslissing neem mn yoga business te nemen…..Pas als ik weer lovende feedback na mn les krijg durf ik t e vertrouwen.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
6 years ago
Reply to  Brenda Bood

Hi Brenda, twijfel is op zich niet erg en je doet het in ieder geval. Veel doen en feedback vragen, en dat doe je al. Gun je zelf het gevoel en inzicht dat mensen dus wél op je zitten te wachten.

Godelieve Smulders
6 years ago

Eindelijk ga ik als beeldhouwer/ kunstenaar een wereldwijd project lanceren Stop Rape te beginnen in een NKVT Amsterdamse bos tentoonstelling opening 1 september.
Vorige wereldwijde internet projecten was ik door te weinig focus en te weinig geld niet optimaal voor gegaan dus mislukt.
Nu ga ik100 % implementen

Angst is geen partij in dit onderwerp
Wel angst om daardoor andere dingen te moeten loslaten
Dus angst om te versmallen. Angst om veelzijdigheid te verliezen

Carolina van Rooy
6 years ago

Geweldig dit project! Ik hoop dat jullie hiermee veel aandacht krijgen.

Carla Boone
6 years ago

Ik ben vaker gaan bloggen ook al had ik een grote FEAR om mezelf zichtbaar te maken naar de buitenwereld toe

Andre Russo
Andre Russo
6 years ago

Aankomende tijd wil ik heel graag leren wat ik nog nooit gedaan heb…..om een presentatie te geven aan een grote groep mensen. En dat is beangstigend. Maar de angst wil ik graag overmeesteren.

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
6 years ago
Reply to  Andre Russo

Top Andre! Ik weet uit eigen ervaring (ik had een enorme angst om mijn mond open te doen in een groep), dan doen, doen en nog eens doen, enorm helpt. Daarna durf je alles wat dat betreft. Succes!

Sjouke van Rossum
Sjouke van Rossum
6 years ago

Focus! Kies één ding en richt daar je aandacht en energie op. Op meerdere dingen tegelijk focussen betekent over het algemeen dat er uiteindelijk niets gebeurt.

Liesbet Muijlwijk
6 years ago

Ik ga meer mensen bellen om te vragen hoe het met hen gaat.
Angst voor afwijzing houd mij vaak tegen.

Hubèr Buijsman
6 years ago

We geven donderdag 21 juli een presentatie bij de Open Coffee Lelystad. In deze periode van betrekkelijke rust kan men zich als ondernemer oriënteren op het gebruik van het klantenbestand en hoe hier mee om te gaan. Presentatie: 5 manieren voor een beter klantenbeheer.

Met ons nieuwe marketing tool is het nu eenvoudig om relaties in groepen te verdelen en zo gericht bezig te zijn met het benaderen van je bestaande, maar ook van nieuwe klanten. Dit kan door een gericht CRNvia Email SMS Videomail landingpages.

Erwin Meijer
6 years ago

Dat het een en ander niet uitpakt zoals ik had gepland…

Wim Annerel
6 years ago

Ik ga meer voormalige klanten opvolgen!

Leni Minderhoud
Leni Minderhoud
6 years ago

De komende 6 weken zijn helemaal gericht op het schrijven van mijn boek over ondernemerschap voor 45 plus sr. professionals. De grote lijnen, inhoudsopgave, eerste hoofdstukken zijn al klaar, nu nog verder doorschrijven en alles wat er bij hoort, interviews, proeflezers, overleg met uitgever etc. inplannen en DOEN.

Het geeft gek genoeg nu al veel rust dat deze zomer hierop is gefocust. Mocht je een goed voorbeeld zijn van succes met een fulltime eigen bedrijf, opgezet ná een lange carriere in loondienst, neem dan contact op (leni@45plusondernemer.nl). Dan krijg je misschien een plekje in het boek.

Geert Jan Rijpstra
6 years ago

Hoi Nisandeh,

De eerste actie die ik doe is hier een bericht schrijven natuurlijk.
Mijn angst is dat ik vind dat ik niet bijzonder ben. Ik denk dat er mee zijn die beter zijn dan ik.
Daarnaast wil ik altijd veel te veel tegelijk en blijf daardoor in mijn hoofd hangen zonder het uit te werrken.

Carolina van Rooy
6 years ago

Het is erg dat ik dit hier nu opschrijf. Ik schaam mij er voor, dat ik nog steeds niet gestructureerd werk, geen tijdblokken maak en ook heel onregelmatig opschrijf wat ik de volgende dag ga doen. Maar voor mij is het belangrijk dat ik een schema maak, met wanneer ik aan wat werk.

Ik ben vrij structuurloos. Ik vermoed dat ik denk dat dit vrijheid is, maar intussen blijf ik vast zitten. Welke angst er echt aan gekoppeld zit? Het zou kunnen zijn dat ik bang ben om succesvol te zijn, omdat ik dan zichtbaar ben en ben ik wel zo goed als ik denk, val ik niet door de mand als ik zichtbaar ben?

Tja het zit diep geworteld, ben ik het wel waard om naar geluisterd te worden, om gezien te worden? Daar wil ik voor eens en altijd mee afrekenen!