Ben jij voorbereid op 2012?

3125 views | 88 reacties |
shares


Nee, ik heb het niet over de Maya’s en hun voorspellingen over het einde van de wereld.

Wat je ook gelooft als het gaat om het lot van de mensheid in de komende maanden en jaren, je kunt je business maar beter goed voorbereiden op 2012.

Als je wacht tot het laatste moment om aanpassingen te maken en je maakt overhaaste beslissingen voor de richting waarin je volgend jaar wilt gaan met je business, dan steven je geheid af op mislukking.

Maar je kunt je business ook voorbereiden op een geweldig 2012.

Het gaat erom proactief te zijn in plaats van reactief.

Ik wil je graag het voorbeeld geven van een proces dat we elk jaar begin december met het Open Circles team doen.

Het proces bestaat uit vijf delen en het kan variërend van een uur tot een dag in beslag nemen. Dit proces doe je met je hele team, en als jij de enige bent in je business… dan ben jij je team.

Hier volgt het proces dat je business voorbereidt op een geweldig 2012:

1. Vat het afgelopen jaar samen

Stel jezelf de volgende 4 vragen:

 • Wat ging er fout in 2011?
 • Wat deed JIJ verkeerd in 2011?
 • Wat ging er goed in 2011?
 • Wat deed JIJ goed in 2011?

2. Doe een SWOT analyse voor je business

Stel jezelf de volgende 4 vragen:

 • Wat zijn de sterke punten van mijn business (strengths)?
 • Wat zijn de zwakke punten van mijn business (weaknesses)?
 • Wat zijn de kansen die in het verschiet liggen (opportunities)?
 • Wat zijn de bedreigingen voor mijn business voor het komende jaar (threats)?

De sterke en zwakke punten zijn interne factoren en kunnen zich bevinden in je producten/diensten, marketing, management, operatie, financiën, etc…

De kansen en bedreigingen zijn externe factoren waarmee je te maken kunt krijgen. Deze kunnen voortkomen uit de branche waarin je werkzaam bent, de markt die verandert door economische en sociale omstandigheden, de concurrentie die nieuwe omstandigheden creëert, nieuwe technologieën, etc.

3. Stel je zakelijke doelen voor 2012

In termen van

 • Aantal klanten
 • Omzet
 • Winst
 • Passief inkomen
 • Etc…

4. Kies de belangrijkste strategieën die je gaat toepassen om je doelen te bereiken en commit je hieraan

Zorg dat deze strategieën:

 • Op je sterke punten bouwen
 • Je zwakke punten overwinnen
 • Gebruik maken van de kansen
 • De bedreigingen vermijden

5. Kom naar de Business Bootcamp

 • De economie verandert
 • De markt verandert
 • De manier van zakendoen verandert.

Hoe ik het zie… in 2012 zal de weg van het zakendoen een scherpe bocht maken, en OF je blijft doen wat je altijd deed met je business, met als gevolg dat je van de klif af duikelt…

OF…

Je beweegt mee met de economie en de markt en je neemt de route naar zakelijk en financieel succes.

In de Business Bootcamp helpen we je:

 • Je mindset in te stellen op de nieuwe economie
 • De doelen stellen die je naar succes leiden
 • De strategieën toepassen die je nodig hebt om concurrentievoordeel te behalen (in productontwikkeling en in marketing)
 • Een eenvoudig, uitvoerbaar plan te maken om je business doelen te behalen.

Mis deze kans niet om een nieuwe start te maken in januari.

Je hebt niets te verliezen en alles te winnen.

Klik hier om je aan te melden voor de komende Business Bootcamp. Doe het snel voordat het volgeboekt is, want… Vol = Vol!

Tot die tijd… laat me weten wat jouw grootste uitdaging in business is.
Schrijf jouw grootste uitdaging hieronder in het commentaarveld.

Ik neem deze mee in mijn voorbereidingen voor de komende Business Bootcamp.

Des te meer ik weet over wat jij nodig hebt, des te beter kan ik de Business Bootcamp daarop aansluiten om jou nog beter te helpen.

En ook als ik het niet kan inpassen in de Business Bootcamp, dan kan ik mogelijk een artikel schrijven over jouw uitdaging of er een video over opnemen die je kan helpen om met de situatie om te gaan.

Wacht niet tot de omstandigheden je dwingen een bepaalde richting op te gaan.
Kom nu in actie:

 1. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de Business Bootcamp, DOE HET NU!
 2. Neem een moment de tijd om jouw grootste uitdaging in je business met ons te delen in het commentaarveld hieronder.
  Als dank voor je bijdrage geef ik je graag de korte video ‘Heb je een business of een hobby? ‘

En vergeet niet: hoe meer je bijdraagt, hoe meer het je oplevert!

Stuur dit artikel door naar al je:

 • - Facebook-vrienden
 • - Twitter-volgers
 • - LinkedIn connecties
 • en bloglezers...

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

88 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dave de Lange
10 years ago

De grootste uitdaging is om de financiering rond te krijgen voor de jongste zoon om onze “oude” business, een ijssalon, over te nemen.

De bank doet moeilijk, zelfs al kunnen ze een bankgarantie krijgen van het zeer goedlopende internetbedrijf van de oudste zoon.

We hebben onze schepen achter ons verbrand, want de zaak is al half gesloopt en het proces is ver in werking.

Dus als iemand nog € 30.000 te investeren heeft…

Dave de Lange
10 years ago
Reply to  Dave de Lange

Ik kan met veel plezier vertellen dat mijn grootste probleem opgelost is: de financiering hebben we rond gekregen afgelopen vrijdag.
Tijdens het geldspel bij het Financial Freedom seminar kreeg ik het verlossende sms-je.

Ik kan dus wel zeggen dat ik het echte geldspel weer eens heb gewonnen !

Nu heb ik dus weer een andere grootste uitdaging:

Een passief inkomen opbouwen. Ik ga gauw aan de slag…

Mark den Dubbelden
10 years ago
Reply to  Dave de Lange

Gefeliciteerd Dave!
Ik kan me best storen aan het behoudende gedrag van de banken, mooi dat het gelukt is!

Robert Rosier
Robert Rosier
10 years ago
Reply to  Dave de Lange

Niet voor het eerst dat je tóch weer iets voor elkaar krijgt en een nieuwe sprong voorwaarts maakt. Goed Dave, gefeliciteerd weer!

Anita van Overmeeren
10 years ago

Keuzes maken, keuzes maken en keuzes maken!

Ik vind alles veel te leuk om te doen en heb bij het wakker worden alweer 100 ideeen…..

Of moet het dan toch ‘focussen’ worden 🙂

Manuela van Prooijen
9 years ago

De uitdaging zit er voor dit jaar in om naast het uurtje-factuurtje een ander product te ontwikkelen waar ik met minder moeite meer inkomsten genereer. Net vruchtbaar gesprek gehad met mogelijke samenwerkingspartner voor het geven van trainingen, want met onze gecombineerde expertises hebben we een mooi team!

Maria Simons
10 years ago

Wat ging er fout in 2011.
De omstandigheden waarmee ik werkte veranderde en ik ben niet mee gaan bewegen.
Ik ben nu dus een soort kliffhanger.

Ik denk dat ik daar verandering in kan aan gaan brengen.
Op welke manier….het gaan doen.
Dit is tevens een hobbeltje waar ik telkens over sturuikel, het doen.
k Heb zoveel details/info nodig om echt aan de gang te gaan…..
mijn angst is nu dat ik echt van de weg raak en stappen maak die mij financieel fataal worden. (bij een kliffhanger kan elke beweging er een zijn om naar beneden te storten)

Mijn uitdaging voor komend jaar is dus actied ondernemen om financieel vrij te worden.
de doelen zijn uitgezet en ik ga ervoor.

Reinier Bloem
Reinier Bloem
10 years ago

Mijn grootste uitdaging voor 2012 en daarna is om meer passief inkomen te creëren en om meer waarde in mijn bedrijf te creëren.
M.a.w. hoe kan het bij verkoop maximaal opbrengen?

Petra Notermans
10 years ago
Reply to  Reinier Bloem

Hoi Reinier,
Mooie uitdaging om in 2012 passief inkomen op poten te zetten. Dit is ook een van mijn doelen in 2012! Ik heb wel gemerkt dat het er vooral op aankomt ook daadwerkelijk te doen!

Saskia Frankena
10 years ago

Hi Coby (Van Wetten), Als ik het wel heb is er in ieder geval tot april iemand geweest die geen woord engels sprak, maar het wel de moeite waard vond om te komen. Het kan dus wel.

Dat is ook één van de dingen die je meer en meer leert bij deze trainingen. Je kunt altijd een manier vinden om je doel te bereiken, als j e maar helder hebt wat jouw doel is.

Het is overigens erg eenvoudig Engels en misschien kun je wel iemand strikken om voor jou te vertalen. Echt 47 euro is geen geld en je leert hoe dan ook veel. Misschien kun je het later nog een keer samen doornemen met iemand anders die er ook was en wel goed Engels spreekt. Dan heb je er allebei iets aan.

Succes en ik hoop je te zien de 14e!

Mariska de Wild-Scholten

Mijn grootste uitdaging in mijn business is hoe de juiste mensen te vinden die werk van mij kunnen overnemen zodat ik mij kan focussen op de kern van mijn business. Bijvoorbeeld medewerkers voor inhoudelijk werk maar ook hulp in de huishouding en belastingadviseur. Waar moet ik op letten, welke afspraken moet ik maken, voor welke prijs, in welke vorm giet ik het contract en hoe zit het met de belastingdienst?

Lotte van Kessel
10 years ago

Mijn grootste uitdaging is om meer klanten te krijgen!
Ik rond vanavond mijn eerste training af (ik help vrouwen die emotie-eten) en met succes! Tevreden en dankbare vrouwen die met mij verder willen. Dus: meer werk aan de winkel. Een vervolgtraject ontwikkelen.
Daarnaast wil ik meer aanmeldingen voor mijn eerste training en meer naamsbekendheid krijgen.
Dat betekent concreet mijn Master Entepreneur stappenplan volgen, meer naar netwerk-events en gaan twitteren.

Wendy Koopman
10 years ago

Hee Lotte, Ik sluit me helemaal aan bij Anouk. Samenwerken?

Anouk Plantinga
10 years ago

Hee Lot, jij wordt DE expert, dat weet ik nou al.
Ik netwerk graag met je mee en heb zin in samenwerken, wat het ook wordt!

Bert Wouters
10 years ago

De klanten willen meer zelfredzaam zijn.
Waardoor onze branche (computerreparatie) het slechter gaat doen.
Dus geef ik de klanten wat zij willen!

In 2012 gaan wij van start met:
– workshops
– cursussen
– eBook uitgeven
– thuisservice
– ledengedeelte op onze website

Veel ideetjes komen voort uit de ervaringen en energie van het Business Bootcamp.
Mijn focus ligt nu écht op “Wat willen de klanten” en niet op wat ik de klanten wil geven.

Snel gekeken op internet maar dit soort workshops worden niet gegeven.
Wij hebben dus een uniek product.

Onze grote mailinglijst is gebruikt om de klanten per email op de hoogte te brengen van de komende workshops. Daar hebben we al zeer veel positieve reacties en inschrijvingen op gekregen.

Ja, 2012 gaat een goed business jaar worden.

Fiorella Martijnse Visser

Mijn grootste uitdaging voor 2012 is time management en een taakverdeling binnen het team om alle verworven inzichten en uitdagingen aan de man te brengen te implementeren.

Willy Triest
10 years ago

Mijn allergrootste uitdaging is ‘uit mijn comfortzone stappen”. Onnodig er aan toe te voegen dat ons eerste Business Bootcamp een ongelooflijke ervaring geworden is zeker?

Jaap de Vries
9 years ago
Reply to  Willy Triest

Hallo Willy,

Inderdaad die comfort zone…na de Business Bootcamp in januari heb ik daar in elk geval geen last meer van. Nu de grenzen van het internet nog elimineren, dus op naar blogging masterclass!

Maaike Frankena
10 years ago

Ik merk bij mijn cliënten dat “de crisis’ groter wordt dan hij zou moeten zijn. IK maak wel een bocht maar gaan zij ook mee? Ik vind het een uitdaging maar ik kan me voorstellen dat je daar als kleine zelfstandige ook wel eens in vastloopt

Saskia Frankena
10 years ago

Hé Maaike, leuk je hier te zien! Mooie foto ;).
Als mensen de crisis als argument nemen om dingen niet te doen, dan kijken ze vanuit hun angst. Dan investeren ze dus niet. Misschien helpt het om jouw publiek gerichter te zoeken in mensen die zichzelf ondanks alles de moeite waard vinden om in te investeren.

Annet Nijhof
10 years ago

Ik heb me voorgenomen om dit jaar mijn bedrijf serieus te gaan nemen. Ik wil mijn waarde in producten en diensten gaan vormgeven en daar ook waarde voor in de plaats terugkrijgen. Serieus geld gaan verdienen dus! En met dat geld kan ik weer investeren om nog meer waarde te kunnen creëren

Jaap de Vries
9 years ago
Reply to  Annet Nijhof

Hallo Annet,

Veel succes met deze uitdaging! Zelf sta ik nu ook aan de start om meer business te halen uit de social media. Wellicht dat wij elkaar a.s. woensdag treffen in Houten om wat tip uit te wisselen.
Vr. groet Jaap

Jaap de Vries
9 years ago
Reply to  Annet Nijhof

Hallo Annet,

Veel succes met deze uitdaging! Zelf sta ik nu ook aan de start om meer business te halen uit de social media. Wellicht dat wij elkaar a.s. woensdag treffen in Houten om wat tips uit te wisselen.
Vr. groet Jaap

Marisha Maas
10 years ago

Ik zag t al váák voorbij komen: mijn grootste zwakte en daarmee uitdaging voor 2012 is focus. Ik werk met enorm veel plezier aan mijn onderneming, maar doe dat wel behoorlijk richtingloos – en dus inefficient. Veel tijd en energie, nada inkomsten. Voor 2012 heb ik als voornaamste zakelijke doel/uitdaging om met mijn eerlijke handel niet alleen een eerlijk inkomen voor de producenten in Guatemala, maar ook voor mijzelf te genereren!

Olaf Spek
10 years ago

Mijn grootste uitdaging voor 2012 is: Mijn eigen demonen te verslaan. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik een mislukkeling ben, dat ik het niet waard ben (dit door een ingrijpende zware jeugd), en dit onbewuste denken heeft mijn hele leven mij gedomineerd. In mijn stukgelopen relaties en in jobs die ik niet leuk vond. Nu ben ik sinds 1.1.2012 weer zelfstandig (ik werk in de complementaire geneeskunde) en wordt weer hiermee geconfronteerd…ik kan op een bepaalde manier geen geluk, rijkdom en succes aannemen…en zodra het beter gaat, slaan aanschijnend alle innerlijke systemen op tilt..want dat kan toch niet….en dan breekt de hele boel weer af…zo, nu heb ik met jullie mijn meest intieme “geheim” gedeeld…

Rit Willaert
10 years ago
Reply to  Olaf Spek

Wow Olaf, prachtig proces waar je nu in zit! Je kan dit proces gebruiken om beter van te worden en zo je cliënten te helpen. Als je je angst om succesvol in de ogen kan kijken dan kom je al een heel eind. Ik heb talloze mensen geholpen om door zo’n proces te gaan en ze staan er weer! Tip: aangezien je in complementaire geneeskunde gelooft: ga naar een goede Aura-Soma therapeute (ik weet niet waar je woont maar ik denk dat je Nederlander bent) en geef jezelf een Aura-Somaconsult kado! Kies dan een flesje met kleuren dat je slechts 2 keer per dag gebruikt en zie wat er gebeurt! Ik heb al mirakels gezien! Bv een vrouw die steeds in de schaduw van haar man bleef zitten, angst om helemaal in de schijnwerpers te treden dus liever lekker veilig verstopt haar leven leidde maar ongelukkig was. Sinds ze zo’n fles gebruikte heeft ze een mega transformatie ondergaan!Ze durft in discussie gaan met professoren en is haar zaak helemaal aan het uitbouwen! Dus het KAN!! Soms heb je gewoon een bepaalde kleur nodig om die blokkade te deblokkeren!

Veel succes en vooral: laat iets weten 🙂 moest je de uitdaging aangaan!

Jaap de Vries
9 years ago
Reply to  Rit Willaert

Hallo Rit,

Veel succes met je uitdaging voor dit jaar! Zelf ben ik na het succes van de Business Bootcamp nu klaar voor de inzet van blogging, dus wellicht treffen we elkaar a.s. woensdag! Ik ben er klaar voor nu de klanten nog, ik heb er vertrouwen in!

Rani Goederee
Rani Goederee
10 years ago
Reply to  Olaf Spek

Hallo Olaf,

Petje af dat je dit deelt met ons…

Wellicht dat je door mee te praten op dit blog support en ideeën kunt opdoen van de andere leden van deze community.

Verder ben ik benieuwd of je al eens hebt deelgenomen aan de Business Bootcamp?
Behalve heel veel tips en strategieën voor je business, geeft de Business Bootcamp je ook energie en een boost voor je toekomst, zowel zakelijk als persoonlijk.

Voor een voorproefje van wat je kan verwachten in onze seminars, nodig ik je uit om eens een kijkje te nemen op http://www.businessbootcamp.nl/blog/4-stappen-videocursus.
Hier vind je een vierdelige video-cursus die je helpt je business op te bouwen.

Heel veel succes!

Hartelijke groet,

Rani Goederee
Open Circles Academy

Linda Riel
Linda Riel
10 years ago

Mijn grootste obstakel voor 2012 is de aanhoudende crisis (of steeds terugkomende) en de euro-crisis waar we nu midden in zitten, die naar mijn mening ook door zal lopen in 2012.

Ik zit in de reiswereld. Ik merk heel goed dat reisbedrijven het moeilijk hebben op dit moment. Zelfs de grotere bedrijven kunnen niet langer plussen. Reizen is toch wel het eerste waar mensen op bezuinigen.

Ik vraag me af hoe ik hier op in moet gaan spelen en hoe ik de punten die in de bootcamp behandeld worden specifiek kan toespitsen op mijn bedrijf in de reiswereld.

Linda Riel
Linda Riel
10 years ago
Reply to  Linda Riel

Leuk om dit terug te lezen nadat ik naar de Business Bootcamp ben geweest. Wel een aantal goede punten gehoord die ik kan toespitsen op de reiswereld.

Maar belangrijker nog, ik heb een andere invalshoek gevonden. Iets waar ik al een tijdje mee bezig was en over aan het denken was, is dank zijn de Business Bootcamp al een stuk concreter geworden!

In mei ga ik nog een keer, om nog concretere plannen te smeden.

Petra Notermans
10 years ago

2012 wordt voor mij het jaar!
Mijn uitdagingen zijn om alle dingen die ik bij Open Circles heb geleerd ook daadwerkelijk te implementeren en te zien hoe hierdoor alles groeit! Ik verheug me hier nu al op! Heb wel al zaken aangepakt, maar niet alles stap voor stap gedaan zoals Nisandeh aangaf. Volgens mij krijgt mijn bedrijf een nog grotere boost als ik dit ga doen!

Astrid Davidzon
10 years ago

Ja, ik ben druk bezig met me voorbereiden op 2012. En vol goede moed, want mede door de Business Bootcamp in 2011 heb ik afgelopen maanden veel meer klanten gekregen en meer omzet gerealiseerd.

Heb gisteren een artikel* geschreven over waarin je het beste kunt investeren tijdens tijden van crisis (en waarom het dodelijk is wanneer mensen zich door alleen al het begrip crisis uit het veld laten slaan).

Ik ga zeker in januari weer naar de Business Bootcamp, want ik wil nog veel meer leren en verbeteren. Het is zo inspirerend!

* zoninjeleven.nl/de-beste-investering-in-crisistijd

Anouk Plantinga
10 years ago

Wow Astrid, wat ben jij goed bezig. Je plukt zo snel de vruchten van je eigen toepassingen. Geweldig vind ik dat!

Evelien Bos
10 years ago

Mijn focus zal in 2012 liggen bij het Kattenloket en daarnaast het vertrouwen te ontwikkelen dat hier een heel brede markt voor is die ik ga bedienen.

Verder wordt 2012 het jaar van mijn Persoonlijke Ontwikkeling niet in de laatste plaats door mijn deelname aan de Life Skill University.

Nathalie Koster
10 years ago

Ik heb besloten om het in 2012 heel anders te gaan doen. Tijd voor verandering.

Ik ben met een coach aan de slag gegaan. We hebben een plan gemaakt over wat ik volgend jaar wil bereiken en hoe ik dat wil bereiken.

Het financiële plaatje is rond. Ik weet nu precies wat ik ervoor moet doen om mijn target te behalen.

Alle plannen die nog niet zijn uitgewerkt maar waarmee ik wel wil gaan starten in 2012 wil ik voor het einde van het jaar nog uitgewerkt hebben.

Ik geef toe het is nog even hard aanpoten. Maar dan ben ik er wel helemaal klaar voor.
Wat mij betreft wordt 2012 mijn jaar!

Jeremine Holt
Jeremine Holt
10 years ago

Genoeg plannen inclusief strategie om 2012 sterk in te gaan en m’n bedrijf op stoom te krijgen.
Maar plannen verder uitbouwen, ondertussen voldoende inkomsten aantrekken en genereren, netwerken, social media, enz… het is alleen maar vol te houden door ook af en toe los te laten en ontspanning in te bouwen.
In 2012 wil ik dat evenwicht vinden.
In 2011 moest ik van totale terugval in inkomsten naar normaal en daarin ben ik té gefocussed geraakt. Doel is gehaald, maar dit is niet vol te houden zo.

Dus 2012 wordt het jaar van motivatie vanuit vertrouwen, niet vanuit angst.

Petra Notermans
10 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Hoi Jeremine,
Wat een mooi inzicht dat je niet meer vanuit angst wil ondernemen. Ik denk dat dit voor veel van ons opgaat. Ik wens je hierbij veel sterkte, inzicht en doorzettingsvermogen bij.

Jeremine Holt
Jeremine Holt
10 years ago

Thanx!

Interessant boek van Sinterklaas gekregen. Heet ‘Fuck it’ (sorry voor het woord, maar zo heet het) en gaat over loslaten. Loslaten geeft ontspanning en zonder ontspanning geen succes.

Anouk Plantinga
10 years ago

Mijn uitdaging is om alles wat ik geleerd heb tot nu toe, o.a. in het afgelopen jaar bij Open Circles, om te zetten in actie en daaruit een bloeiend bedrijf te creëren.
Ik zal mijn talenten inzetten, krachtig zijn, fouten sneller inzien en herstellen, kansen pakken en, oh wat een uitdaging, meer hulp vragen. Ik ga de dingen die ik altijd al doe en leuk vind, nu gebruiken om een inkomen mee te verdienen (copywriting, coaching, onderwijzen).
Bovenal zal ik het gevoel hebben steeds meer mijn leven in eigen hand te nemen en ervan genieten.
Ik zie 2012 niet als een eindpunt, maar als een mooi begin.
Fijn om dat met jullie allemaal mee te maken!

Annelies Vroomans
9 years ago

Het is natuurlijk al lang 2012 geweest, maar ja, ik lees dit blog nu.

Ik wil niet wachten tot het einde van het jaar om de zinvolle informatie en tips in dit blog te gaan gebruiken.

Na de Business Bootcamp denk ik anders over mijn praktijk.
De ideeën en vooral het proces in stappen die in dit blog beschreven worden, lijken me heel geschikt om mijn praktijk met een nieuwe bril te bekijken.
Alsof het einde jaar is en ik aan het begin van een nieuw jaar sta.

En eigenlijk voelt ’t ook zo! Ik vind dat een prima uitdaging ..

Saskia Steur
10 years ago

Mijn grootste uitdaging voor 2012 wordt gevormd door de tarievenoorlog in vertalersland in combinatie met de zich snel ontwikkelende mogelijkheden van computervertalingen.

Ik heb twee jaar geleden al besloten dat ik aan deze ratrace niet meer mee wil doen, en met succes, mag ik wel zeggen!

Deze uitdaging zie ik al geruime tijd aankomen en ik heb mijn business plan daarop aangepast. Ik zie 2012 dan ook niet met spanning maar met opwinding tegemoet!

Marcel Notermans
10 years ago
Reply to  Saskia Steur

Hoi Saskia,
Geweldig dat je al 2 jaar uit de ratrace bent! Voor mij wordt dat een belangrijk voornemen voor het jaar 2012.

Mark den Dubbelden
10 years ago
Reply to  Saskia Steur

Wat goed van je Saskia! Mijn idee is ook dat je je veel beter kunt richten/concurreren op kwaliteit dan op laagste prijs.
Er is altijd wel iemand goedkoper. Neemt niet weg dat het lef vergt om er niet meer aan mee te doen, leuk om te lezen dat het zo goed uitpakt voor je!

Jaap de Vries
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Na het succes van de Business Bootcamp gaat het deze week nog beter door de inzet van blogging. Je kunt er niet meer omheen om nieuwe klanten te werven. Ik ben erbij a.s. woensdag in Nieuwegein en hoop je daar te ontmoeten!

Els Kleingeld
Els Kleingeld
10 years ago

In 2012 zal ik mijn sociale kant en mijn betrokkenheid samen moeten laten smelten met een commerciëlere en zakelijke houding richting buitenwereld.
Ik werk namelijk met twee doelgroepen, te weten mensen met een minimuminkomen en HBO+-ers die door o.a. leeftijdsdiscriminatie niet meer aangenomen worden. Wil ik wat voor hen kunnen betekenen dan moet ik een hardere kant aan mijzelf ontwikkelen.

Renée Daniëls
10 years ago
Reply to  Els Kleingeld

Els, verwar alsjeblieft niet ‘zakelijk’ met ‘hard’!

Beter in staat zijn om geld (in de passende hoeveelheid) te vragen voor je diensten houdt niet in dat je je betrokkenheid (deels) moet laten varen!

Zakelijkheid komt o.a. naar voren in het maken van duidelijke afspraken en een realistische opstelling (wat kun je wel en wat niet voor iemand betekenen) en niet in hard of juist betrokken zijn.

Sterker nog: ik denk dat jouw betrokkenheid je diensten juist waardevoller maakt. 🙂

Rit Willaert
10 years ago

Tip voor zaakvoerders en vooral ZZP-ers : lees het boek De praktijk van het Lateraal denken van Edward De Bono.Het is een goed instrument om alles eens vanuit een andere hoek te gaan bezien! Zit je vast in je je denken? Blijf je in dezelfde hoop woelen? Hoe geraak je eruit? Hij heeft vele boeken geschreven, dus check de andere ook eens.

Daar waren wij (mijn man en ik hebben een zaak Avalon, Coaching by Colour ) over aan het brainstormen.We kijken vanuit een lateraal denken naar onze zaak! Echt spannend wat er vanmorgen uit kwam! We zijn onze doelgroep(en) aan het herbekijken en zelfs ons product 🙂

Woehoe! Er komt turquoise op gang, de kleur van de creativiteit!!

Sonja van Beveren
10 years ago

Mijn grootste uitdaging is om vanuit mijn doelgroep te blijven redeneren en (nog beter) aan te sluiten bij hun behoeften. Dit vol te houden, door te zetten en als het nu nog niet werkt, andere wegen te zoeken zodat het wel gaat werken. De tips om het jaar 2011 te evalueren en mezelf voor te bereiden op 2012 ga ik zeker doen.

Nog een tip van mij: bedenk drie kernwoorden die voor jou belangrijk zijn het komende jaar. In 2011 had ik de kernwoorden: focus, verdieping en doen. Terugkijkend ben ik hier goed in geslaagd.

Marja Dedden
10 years ago

Goede tip Sonja. Voor mij wordt het Focus, Doen en Plezier.

Romeo Haas
10 years ago

Op 8 december 2012 ben ik op mijn 49e een verlichte multimiljonair en heb ik met mijn ipadmiljonairsacademie minimaal 22 mensen geholpen de status van bewuste miljonairsschap te hebben bereikt.
Op 8 december 2012 heb ik in de rol van richtingaanwijzer en gids miljoenen mensen geholpen aan de goedkoopste routes naar success en geluk.
Dit bereik ik door ook andere ondernemers te helpen en te ondersteunen in hun pogingen om meer licht te delen en verlichting te brengen onder de mensen.
Ondernemers die de mensen aan sporen en helpen om meer gebruik te maken van hun innerlijke krachten in harmonie met het kosmisch bewustzijn.
Ik geef op 8 december 2012 die dag een talentenfeest waar ik persoonlijk een streetdance show geef en tussendoor live liedjes zing.
Mijn belangrijkste gasten zijn alle vrienden die mij door dik en duk gesteund hebben met hun liefde respect aanmoediging, fysieke hulp en financiële hulp en investeringen.
Op het feest zijn ook aanwezig mijn studenten van de miljonairsacademie met eventueel partner en kinderen.

Mijn doelen voor 2012.
– De stichting Bukutori door middel van fundraising geholpen aan minimaal 40.000 euro voor het neerzetten van een bibliotheekgebouw in de wijk flora in Suriname.
– Een schitterend pand in Amsterdam huren van waar ik mijn studenten uit de miljonairsacademie gastvrij en liefdevol ontvang.
– Maandelijkse lezing/seminar geven waarin ik mensen bewust maak van het feit dat ze voor slechts 30 euro p/jr of in ieder geval voor minder dan 500 euro per jaar alles kunnen bereiken in het leven wat ze willen bereiken.
– Minimaal 22 ondernemende mensen helpen de status van bewust miljonairsschap te hebben bereikt per 08-12-2012.
– Haalbaarheids- onderzoek doen voor een seats2meat achtige businesscenter annex businessbibliotheek in Suriname.
– in de bevoorrechte positie blijven qua gezondheid dat ik dan voor het 8e jaar geen huisarts hoef te zien. Yes ! Yes Yes!

Ruud Overstegen
10 years ago

Dat de Business Bootcamp eind vorig jaar voor mij op tijd kwam was wel duidelijk. Vijf jaar daarvoor succesvol voor UWV werklozen met een zeer grote afstand naar werk aan een baan geholpen met mijn methodiek. De stekker werd eruit getrokken omdat UVW geen geld meer had om langdurig werklozen te ondersteunen.

Maar na de Business Bootcamp kon ik nog niets aan mijn business doen. Ik moest eerst aan mijzelf werken. Oud zeer oplossen. Gelukkig was er voor mij de Elements of Succes en de Breakthrough to Success.
Wat een prachtige ervaring, wat een warmte.

Mijn inkomen van november en december was 0,0. Dus is mijn motivatie enorm om mijn business goed op poten te zetten.
Gelukkig doe ik nu de Biz Kaizen om mijn doelgroep te bepalen. En van daaruit succesvol mijn pad te lopen.

Ik heb er, dankzij Nisandeh Neta en Vered, veel vertrouwen in.
Ik heb veel geleerd in 2011 en ben ook vel wijzer geworden waar ik goed in ben.
2012 wordt een ommekeer in mijn leven en zal een topjaar worden.

Martine Verweij
8 years ago

Mijn grootste uitdaging is mijn financiële situatie. Ik wil financieel vrij zijn. De strategieën die ik volg zijn:
– Marketingtools gebruiken zoals Nisandeh dat doet.
– Expert positie verbeteren.
– Producten ontwikkelen waarmee ik passief inkomen ontvang.
– Een ledensite lanceren, zodat ik maandelijks passief inkomen ontvang.

Justin Junier
10 years ago

Mijn grootste uitdaging is focussen op 1 business idee, en niet 100 ideeën in in business zien te proppen.

En dit als business op te bouwen en niet als specialist blijven werken.

Hierbij commit ik aan jullie allen dat ik dit in 2012 ga waarmaken! Innovation Games gaat het worden.

Laatste tip: Zet bij elk je doelen voor 2012 ook de redenen waarom je dit MOET waarmaken. Waarom dit zo belangrijk is dat je het niet kan maken om niet waar te maken, al weet je nog niet hoe je het precies gaat doen. Wat het je oplevert als je het haalt en wat het je kost als je het niet doet!

Ik ga nu aan de slag, Succes!

Anouk Plantinga
10 years ago
Reply to  Justin Junier

Justin, die laatste tip van je is een hele goede. Die zou je (ik dus) eigenlijk op je werkplek moeten hebben zodat je er steeds aan herinnerd wordt waarvoor je het ook weer doet. Thanks!

Jeremine Holt
Jeremine Holt
10 years ago
Reply to  Justin Junier

Klinkt heel goed Justin. Wees brutaal en ga ervoor.

Joyce Boerkoel
10 years ago

In 2011 heb ik veel geleerd en gedaan, maar het werpt nog niet voldoende vruchten af omdat mijn produkten niet goed aan elkaar gekoppeld zijn. Daarom is mijn belangrijkste doel voor 2012 de trechter voor IndiviDuo goed te laten lopen van gratis tips naar activiteiten, workshop(s) en naar relatiebemiddeling.

Weten jullie overigens waarom de door mij aanboden skiweek Oostenrijk voor singles nog lang niet vol zit?

Menno Kuiper
10 years ago

Beste Nisandeh
Met een groepje van 4 hebben we een locatie afgehuurd om donderdag het strategisch plan 2012 te schrijven. Natuurlijk pakken we daarbij jouw format op. Maar ik merk dat ik iets te weinig begrijp van de verschillen in deel 1:
Wat ging er fout in 2011?
Wat deed JIJ verkeerd in 2011?
en vergelijkbaar
Wat ging er goed in 2011?
Wat deed JIJ goed in 2011?

Wat is voor een ZZPer het grote verschil tussen wat ER verkeerd/goed gaat, en wat IK verkeerd/goed heb gedaan?

Rani Goederee
Rani Goederee
10 years ago
Reply to  Menno Kuiper

Hallo Menno,

Met de vraag “Wat ging er fout/goed in 2011?” gaat het om zaken die met name buiten je eigen invloedssfeer liggen, zoals de economie, veranderingen in wetgeving, onverwachte gebeurtenissen als ziekte, veranderende persoonlijke omstandigheden, etc.

De vraag “Wat deed JIJ verkeerd/goed in 2011?” betreft die dingen waar jij invloed op hebt, keuzes die je hebt gemaakt, beslissingen die je hebt genomen, acties die je hebt gedaan etc.

Ik hoop dat het hiermee wat duidelijker wordt! En anders, laat het ons weten…

Hartelijke groeten,

Rani Goederee
Open Circles Academy

Myriam Paardenkooper
10 years ago

Mijn uitdaging voor 2012 gaat zijn dat ik naast het combineren van gezin en bedrijf nu ook een studie wil gaan doen.
Dus de discipline hebben om de juiste tijd te speken in de verschillende dingen. Ik wil mijn kids niet verwaarlozen! Mijn bedrijf wil ik nog van alles mee, het huishouden en alles wat daarbij hoort…. en oja, ik heb ook nog een man die af en toe wat water nodig heeft…. of was het liefde 😉
Ik ga het gewoon doen hoor, maar ik vind het wel spannend!

En bij de Maya’s loopt de kalender af om vervolgens een nieuw tijdperk te beginnen, toch?!!
En dat ga ik ook doen! Een nieuw tijdperk beginnen.

Succes ook aan jullie!
Myriam

Saskia Frankena
10 years ago

Dat is een mooie Myriam, niet focussen op het einde, maar uitzien naar het begin. Misschien hadden die Maya’s toch wel gelijk, maar geven wij er gewoon de verkeerde acopalyptische betekenis aan. En is het dat niet, het is gewoon weer een hele stapel nieuwe kansen.
Ha! Ik krijg er nou al zin in, kom maar op 2012.

Marcel Notermans
10 years ago

2012 ……… crisis? ………. ondergang van de wereld? …………….
Een overdosis aan negatieve visualisaties, als we het maar vaak genoeg zeggen en horen, dan gaat het vanzelf fout. Dan richt ik mijzelf liever op Chinese wijsheden. Volgens de Chinese numerologie en astrologie wordt 2012 een geluksjaar met veel nieuwe initiatieven. Daar wil ik mij graag op richten, dat ga ik waarmaken!
2012 ……. HERE I COME!

Saskia Frankena
10 years ago

Geweldig! Dan stel ik voor de wereld vanaf nu te gaan bombarderen met deze wetenschap. Met veel visualisaties over hoe geweldig dat kan zijn. En ondertussen van alles doen en ondernemen dat dat onderstreept. Zet de champagne dan maar klaar voor oud en nieuw 2012-2013.
Nee, serieus, ik ontken niet dat er een hoop aan de hand is dat je niet positief kunt bekijken, maar wij praten onszelf ook voor een groot deel deze crisis in. Het is volgens mij gewoon een transitieperiode en die is altijd een beetje rommelig en ongemakkelijk

Dave de Lange
10 years ago

Het interessante aan het woord crisis in het Chinees, is dat het bestaat uit twee woorden: gevaar en kans.

Dat geeft ook de huidige situatie goed aan: het gevaar van een ondergang is wel degelijk aanwezig.

Tegelijk is er een enorme kans voor iets anders, iets beters…

En ik ben het met je eens, Marcel. Ik focus me ook liever op die kans(en) !

Saskia Frankena
10 years ago

Mijn grootste uitdaging wordt het om alle ideeën die bij mij opborrelen, voor een groot deel naar aanleiding van de trainingen van Open Circles, om te zetten in actie en resultaten. Om te zien waar ik nog nodig ben en waar ik het uit kan gaan besteden. En ook nog mijn bedrijf draaiend te houden verder uit te bouwen. 2012 Wordt sowieso een top jaar, want ik ben er klaar voor!

Saskia Steur
10 years ago

Hoi Saskia,
Goed te zien dat je vastberaden bent. Ik heb zelf ook ervaren dat het heel belangrijk is om zelf actie te nemen om het geleerde in praktijk te brengen. Volgens mij ben je op de goede weg en ik wens je dan ook oprecht alle succes voor 2012.

Als ik je ergens mee kan helpen: je weet me te vinden!

Groeten en hugs,
Saskia

Saskia Frankena
10 years ago
Reply to  Saskia Steur

Hi Saskia!
Thanx, geldt ook voor jou hoor!
Het is goed om mensen te weten die al ervaren hebben hoe het werkt om de zaken in praktijk te brengen. En volgens mij doe jij het goed.

Ik bedenk me trouwens nog iets wat ook zeker zakelijk zijn invloed heeft: genieten van en werken met de steeds groter wordende kring van Open Circles mensen. Ik merk nu in korte tijd al de meerwaarde ervan. En het is gewoon leuk!

Mark den Dubbelden
10 years ago

Dat klinkt bekend Saskia, ik barst zelf ook van de ideeën! Ik verwacht in de komende Business Bootcamp er wat stroomlijn in aan te brengen.
Maar beter te veel ideeën dan dat je niet weet wat je moet doen, toch!

Ingrid Langen
10 years ago

Mijn grote uitdaging wordt het denken en doen in balans te brengen en te houden. Focus op de ‘need to do’ en de ‘nice to do’ komt vanzelf wel.
In 2011 al veel goede stappen voorwaarts gemaakt, nu is het tijd voor de kwantumsprong :-).

Robert Rosier
Robert Rosier
10 years ago

Niet het soort vragen dat je zo 1, 2, 3 eventjes snel moet willen beantwoorden denk ik? Maar mijn grootste zwakte was dat ik alles alleen moest doen omdat ik de juiste mensen niet kon vinden en dé uitdaging voor mij voor 2012 is dat ik nu ik die mensen wél heb gevonden daar een uiterst goede samenwerking mee in stand houd.

Anna Sofia van Hooijdonk

2011 is een jaar geweest vol persoonlijke groei. o.a. als lifecoach en medium maar vooral van Zorgverlener naar Business doen in de Zorg. Dit is zeer geslaagd. Niet alles maar wel veel van wat ik binnen Open Circles heb geleerd is toepasbaar en erg leuk om te doen. Opvallend is hierdoor een verfrissende kijk naar hoe e.e.a. werkt in het zorgsysteem of soms juist niet werkt en door mijn eigen andere kijk en handelen verandert.

2012 wordt voor mij een jaar vol financiele groei. Want nu de business loopt, kan ik door met de verdere realisatie van behandelcentra rond het gebruik van zeer bijzondere frequentietherapie. Het eerste behandelcentrum wordt in januari een feit. En natuurlijk zal ik het Passief Inkomen zodanig aandacht geven dat dit nog meer gaat stromen.

Marja Dedden
10 years ago

Mijn grootste uitdaging in 2012 is mijn doen-modus vol te houden waar ik na de Breakthrough to Success training in beland ben. Ik heb genoeg ideeën gekregen bij de trainingen van Open Circles. 2012 wordt voor mij het jaar van DOEN.

Klaartje Loose
10 years ago

Mijn grootste uitdaging voor 2012?

Mijn bedrijf zo inrichten dat ik niet meer altijd zelf uren hoef te draaien voor inkomsten!

Hoewel ik na de Business Bootcamp en andere cursussen bij Open Circles mijn inkomsten drastisch heb weten te verhogen, werk ik nog steeds 100% uurtje-factuurtje en dat gaat anders worden in 2012.

Plannen genoeg klaar, maar tot nu toe me steeds laten vangen in de ratrace… Hard werken om mijn uitgaven te kunnen bekostigen én 2 maanden per jaar vrij te zijn (wat prima lukt) –> maar in die 2 maanden verdien ik dan dus geen cent en dat gaat veranderen 🙂

Mark den Dubbelden
10 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Goed streven Klaartje, als ik lees hoe overtuigd je er zelf van bent weet ik zeker dat het je lukt!

Succes!!

Petra Notermans
10 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Hoi Klaartje,
Het nog steeds werken volgens uurtje-factuurtje is heel herkenbaar. Het wordt voor mij in 2012 een van de uitdagingen om dit om te turnen.

Willem Koopman
10 years ago

Mijn grootste uitdaging is om financieel onafhankelijk te worden. Door het loslaten van oude overtuigingen en meer en sterker positief te denken, ben ik in 2011 stappen gaan maken. De volgende stap is zakelijk succes. Ik heb dit jaar al mijn energie en aandacht gestoken in het vinden van balance en het focussen op wat ik echt graag wil. Mijn overtuiging is dat financiele onafhankelijkheid nu dichterbij is dan ooit. Een kwestie van volhouden op de ingeslagen weg. Op ons gezamenlijk succes !!

Renée Daniëls
10 years ago

Ook mijn klanten worden, net als die van Bert Wouters, meer en meer zelfredzaam, al of niet door een ‘bemoedigend duwtje in de rug’ van mij.
Deze duwtjes in de rug – ingegeven door mijn ideeën over ondernemerschap – worden enorm op prijs gesteld door mijn klanten. Tenminste, dat is wat ze mij vertellen. 😉

Ik ben daarom dit jaar aan de slag geweest met het zoeken naar en vinden van een vorm waarin ik mijn ‘hulp naar zelfredzaamheid’ (beter) kan structureren.
De basis en de algemene vorm staan, 2012 wordt het jaar van verder uitwerken en implementeren.

Omdat daarmee een groot deel van mijn dienstverlening anders wordt, is het net of ik een nieuw bedrijf begin. Spannend!!

Wendy Koopman
10 years ago

De grootste uitdaging voor 2012 is wel dat ik mezelf niet zo weggeef. Daarmee bedoel ik dat ik om aardig gevonden te worden toch wel snel een beweging maak naar de klant toe waarmee ik zelf in een kramp raak. Ik schrik er zelf van dat dit nog steeds een thema is. De klant is koning???? Wie heeft daar nog goeie ideeen over? Dus mijn uitdaging is vooral: voelen waar ik sta en wat goed is voor mij en dat duidelijke communiceren naar de buitenwereld. Loslaten dat men mij aardig moet vinden… Dat vind ik spannend. Verder opnieuw alles toepassen wat ik op de Business Bootcamp heb geleerd.

Josephine Wierdsma
10 years ago

Hoi Coby (van Wetten),

Je geeft aan problemen te hebben met het engels. Ik heb van de Business Bootcamp in september 2011 uitgebreide aantekingen gemaakt in het Nederlands en deze keurig uitgetypt op de pc. Als ik je er een plezier mee doe, kun je deze van me krijgen.
Mail me dan even persoonlijk, daar ik niet weet hoe ik efficiënt om kan gaan met de blogcomments van Open Circles, dus via de blog een ‘ja’ berichtje van jou, zou ik heel goed kunnen missen.
josephine@seksuelevorming.net
Let op de ‘net’ aan het eind, in plaats van ‘nl’!. Ik weet niet of het is toegestaan om een emailadres toe te voegen dus als die er uit is gewist zul je mij anders moeten opsporen.
Groetje,
Josephine

Ritska van der Zee
10 years ago

Mijn grootste uitdaging voor 2012 is om beter te focussen, betere prioriteiten te stellen zodat ik efficiënt zo veel mogelijk kan aanpakken in combinatie met tijd en aandacht voor mijn zoon…… 2012 wordt mijn jaar!

Jaap de Vries
9 years ago

Hallo Ritska,
Inderdaad de grootste valkuil bij het ondernemen is focus of gebrek aan focus…na de Business Bootcamp zit ik in elk geval op het goede spoor, nu de inzet van blogging nog op naar de masterclass!

Mark den Dubbelden
10 years ago

Gisteren alles doorgelopen, dat mag nog deze week toch? 🙂
Zoals vorig jaar geleerd bij de Business Bootcamp mijn doelen uitgewerkt en ze hangen aan de muur waar ik ze meerdere keren per dag tegenkom.

Dit jaar neem ik wederom deel aan de Business Bootcamp, ik heb waanzinnig veel ideeën voor dit jaar en hoop ze met de nieuwe inzichten van de Business Bootcamp wat te stroomlijnen en te focussen.

Tot daar!

Ilse van der Put
10 years ago

Mijn grootste uitdaging is doorgaan en volhouden.
Klanten zijn geinteresseerd en gaan toch niet over tot een samenwerking. Mijn diensten sluiten nog niet goed genoeg aan. In 2012 ga ik die aansluiting wél maken.

Paul van Aarle
10 years ago

Grootste uitdaging:
Vorig jaar was het jaar van leren focussen.
Niet meer met 20 projecten tegelijk bezig zijn.
De laatste maanden ben ik geloof ik wat doorgeslagen in het focussen op passief inkomen.
Enorm veel geleerd en ik ben ver gekomen, maar naast werken aan opbouw van passief inkomen is de rest stil komen te vallen.
Dus ik ga in 2012 de juiste balans hervinden tussen werk-inkomen en passief inkomen.

Elfriede Krauth
10 years ago

Mijn grootste uitdaging is het met klanten in contact te komen, en mijn product meer op mijn ideale klanten af te stemmen. Ik ben er al mee bezig. De eerste stappen zijn gezet. En de vervolgstappen zijn duidelijke (de top 100 clients strategie).
Nu dat ik een strategie heb die mij nuttig lijkt is het grootste probleem het kunnen geloven dat ik een bedrijf van de grond kan krijgen. Stappen zetten is meestal niet zo moeilijk.