Waarom jouw ideale klant niet van je koopt

4585 views | 188 reacties |
shares


Elke dag krijgen jouw prospects een enorme hoeveelheid alternatieven voor jouw product of dienst voorgeschoteld.

En als ze dan niet voor jou kiezen, wordt een business voeren meer een last dan een lust.

Als jouw verkopen niet op het niveau zijn dat jij wilt, dan kiest jouw ideale klant blijkbaar niet voor jou.

Hier volgen drie redenen waarom dat zo is, en tips hoe je er iets aan kunt doen:

1. Je richt je op een te brede doelgroep

Wanneer je zegt dat “iedereen” je klant is, vermindert het aantal klanten dat geïnteresseerd is in jouw product. Dat klinkt nogal tegennatuurlijk, maar het is wel waar.

Welk reisbureau zou jij in de arm nemen om jou eens-in-je-leven huwelijksreis te organiseren? Een lokaal, algemeen reisbureau, of een reisbureau gespecialiseerd in romantische huwelijksreizen?

Zou je niet bereid zijn (veel) meer te betalen voor de ultieme, persoonlijke, romantische ervaring, op maat gemaakt door een expert?

Als jouw product of dienst verschillende doelgroepen kan helpen (bijvoorbeeld life coaching), begin dan door de verschillende doelgroepen uit elkaar te halen en per doelgroep een lijst te maken met de specificaties en de baten van jouw product of dienst.

Ook als is de inhoud voor meerdere groepen hetzelfde (bijvoorbeeld verhogen van zelfvertrouwen), wanneer je je focust op de voordelen voor een specifieke doelgroep zul je zien dat er kleine, maar belangrijke veranderingen ontstaan die een grote impact kunnen hebben op je verkoop.

Bijvoorbeeld – meer zelfvertrouwen bij een CEO van een bedrijf vertaalt zich waarschijnlijk in meer omzet voor het bedrijf. Meer zelfvertrouwen bij een kersverse moeder vertaalt zich waarschijnlijk in een gelukkiger kind en een goede relatie tussen moeder en kind.

Wanneer je alle voordelen voor alle mogelijke doelgroepen op een rij hebt staan, kies dan de doelgroep die de meeste waarde toekent aan jouw product of dienst en focus je alleen nog op deze groep.

In de tweede les van de 4-Step Plan to Grow Your Business video course – laat ik je precies zien hoe jij je doelgroep definieert en vindt. Het is gratis, dus bekijk deze les nu!

2. Je praat niet met ze

Veel mensen vinden dat teksten op websites of in promotiemateriaal in de tweede persoon, waarbij je direct wordt aangesproken met JE, onprofessioneel en te ‘verkoperig’.

Dit is simpelweg niet waar.

Het is keer op keer getest en bewezen dat het direct aanspreken van je doelgroep veel beter verkoopt en je prospects veel beter in klanten converteert, dan welk “corporate” taalgebruik dan ook.

Door met JE te spreken en te schrijven, maak je een directe verbinding met je doelgroep en laat je weten dat je hun uitdagingen, frustraties en aspiraties kent en begrijpt.

Ik stel voor dat je je website nog eens goed naleest, en als je ‘schuldig’ bent aan het gebruik van “corporate” taalgebruik – verander dat dan meteen!

Onthoud de Business Bootcamp ‘Nieuwe Marketing’ les:

  • Maak van onbekenden vrienden
  • Maak van vrienden klanten
  • Maak van klanten ambassadeurs

… je praat met je vrienden ook geen “corporate” taal, toch?

3. Je vertelt ze niet waarom ze jou moeten kiezen

Vertel je klanten precies wat jouw concurrende voordeel is.

Vertel je klanten wat jou onderscheidt van alle anderen en wees specifiek.

Wees niet bang om heel duidelijk te zijn over de verschillen tussen jou en je concurrenten, of om de 10 redenen waarom jij de juiste keuze bent voor jouw specifieke doelgroep uit te leggen en deze punten steeds weer te communiceren in al je marketing materiaal.

In les 3 van de 4-Step Plan to Grow Your Business video course – laat ik je zien hoe je jezelf positioneert op een manier die jou onderscheidt van alle anderen in jouw vakgebied.

Hier is één van de 9 video’s van de cursus. Kijk en implementeer!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hfo7Dr6TnGk[/youtube]

En nu is het jouw beurt…

Na de video te hebben bekeken…. Laat een comment achter in het commentaarveld met jouw antwoord op de vraag “Waarom zouden wij van jou moeten kopen?” of “Waarom ben jij gekwalificeerd?”

Stel je voor dat iedereen die jouw comment leest deel uitmaakt van jouw doelgroep en gebruik JE en JOU in plaats van ZIJ en HUN en focus op wat écht belangrijk is voor jouw doelgroep.

En als je elkaars comments leest, en je kunt iemand helpen om zijn ‘pitch’ te verbeteren, ga je gang! Onthoud… wie geeft zal ontvangen!

En vergeet niet om dit artikel te delen met je netwerk door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen links te klikken, zodat ook jouw contacten ervan kunnen profiteren.

Op jouw succes, Nisandeh

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
188 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gijs Terlaak
9 years ago

Bedrijfshulpverlening, voor velen een wettelijke verplichting waarover veel misverstanden heersen. Die misverstanden kosten vaak extra arbeidstijd, geld en -bij pech- extra menselijk leed.

Inmiddels hebben veel organisaties het idee dat BHV overal hetzelfde is. Trainingen worden vaak alleen vergeleken op de cursusprijs; alle bijkomende kosten worden vergeten.

Reanimo is een van de relatief weinige aanbieders met beroepsmatige praktijkervaring in spoedeisende hulpverlening. Dat is te merken in onze no-nonsense trainingen.

Door ons maatwerk op uw locatie leert u twee maal zo veel in de helft van de tijd! Regel uw BHV goed en mail voor een interessante aanbieding naar: bhv@reanimo.nl

Sella van de Griend
9 years ago

Ik geef mensen hun eigenwaarde terug en draag daarmee bij aan gelukkige & gezonde gezinnen!

Hartelijke groet, Sella

Marijke van der Pluijm

Mag ik vragen hoe je dat gaat doen dan? Ik vind dit een hele mooie zin om je verhaal mee te beginnen maar verder zegt het nog niet zo heel veel.

Groet, Marijke

Michaëla Wierdsma
9 years ago

Problemen met GEZONDHEID? Allerlei kwaaltjes waar je maar mee moet leren leven? 30+ en vermoeid? Allerlei redenen om niet gezond te leven?

Ik bied een spiegel voor het totaal van je leven van. Ik leg knelpunten bloot en begeleidt je naar eigen verantwoording voor je gezondheid.

Kernwoorden: creatief, op jou gericht, preventief, humor, nuchter, concreet en natuurgeneeswijzen.

Judith de Vries
9 years ago

Als je wilt dat de adviezen van Nisandeh al zijn uitgevoerd voordat hij ze publiceert, dan moet je mij als je Virtueel Assistent kiezen, want vorige week heb ik voor mijn cliënte een artikel geschreven om op haar blog te plaatsen. In dat artikel geef ik haar cliënten elf redenen waarom zij de beste is op haar vakgebied.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Judith: Als jij een klant 11 redenen kan geven, waarom zij de beste is op haar vakgebied, is het niet moeilijk om ook enkele redenen voor jezelf te bedenken. Het feit dat jij toevallig een week eerder een blogpost vergelijkbaar met die van Nisandeh hebt geschreven is geen enkel bewijs dat jij goed bent op je vakgebied… Ik schrijf ook wel eens over een onderwerp enkele weken voor een ander over datzelfde onderwerp schrijft… dat maakt mij niet beter dan die ander… dat heet in de wandelgangen gewoon toeval.

Marloes de Bruijn
Marloes de Bruijn
9 years ago

Bij Kruid & Druif koop je een verspakket waarmee je thuis Aziatische gerechten kan bereiden. Er is keuze uit meer dan 50 gerechten, uit alle landen van Azië.
Je kan bij ons alles krijgen zodat je in één keer klaar bent, alles vers! De recepten krijg je mee, deze zijn eenvoudig en duidelijk beschreven. Wij helpen jou de bijpassende wijnen uit te kiezen, zodat je thuis met familie en vrienden een culinaire avond kan beleven.
Ons prijsniveau is concurrerend met de supermarkten.

Jeroen Meuleman
Jeroen Meuleman
9 years ago

Hallo Marloes,

Ik hou van koken en van Aziatisch eten, dus dit klinkt interessant! Erg handig dat ik alles in 1 keer kan bestellen en dan helemaal klaar ben. En dat alles vers is, prima! Gemakkelijke recepten: kan niet beter.

Toch kom ik niet direct in actie, terwijl ik morgen best graag culinair zou willen eten.

Allereerst roep je mij niet op tot actie. Nodig mij uit of bied mij iets aan!

Daarnaast twijfel ik, omdat ik nog vragen heb die je tekst niet beantwoord. Ik zal het toelichten.

Ik ken Kruid & Druif niet. Wat is het?

Begrijp ik het goed dat je aan huis levert? Of niet? Mijn eerst indruk was dat ik online zou kunnen bestellen – lekker makkelijk – maar eigenlijk zie ik daar niets over staan.

Als het zo is dat ik naar je winkel moet komen, waar vind ik die dan? Ik zou graag direct willen zien of je bij mij in de buurt zit, of niet. Verder handig om te weten: adres en openingstijden.

Dat je prijsniveau concurrerend is met de supermarkten, interesseert mij niet zo. AH of Lidl? Het maakt best een groot verschil, maar daar gaat het me niet om. Jij biedt mij gemak, lekker eten, alles vers, enz. Je bent voor mij de specialist! Helemaal top! Daar wil ik best iets meer voor betalen. Eigenlijk verwacht ik dat ook …

Je zou mij helemaal “lekker” kunnen maken door je top-5 van beste gerechten te noemen. Misschien loopt het water mij dan al in de mond …

Ik hoop dat je begrijpt waarom ik nog meteen in actie kom en dat mijn uitleg je verder helpt om tot een geweldige culinaire sales pitch te komen

Hartelijke groeten en veel succes!

Jeroen

Giel Boes
9 years ago

Oke dan, korte intro…

Mijn naam is Giel Boes en met mijn bedrijf help ik het MKB met passie aan totaaloplossingen op het gebied van maatwerk software, hosting/email en Online werkplekken.

Dit laatste is onze expertise en betreft Cloud Computing zonder dure hardware en systeembeheerders. Een stabiele, snelle én robuuste office omgeving voor het MKB in iedere branche – dat is onze missie!

Meer vragen over WerkPlekOveral? Mail/contact me dan even of kijk op mijn website.

Tip van de dag: (audio) boeken van Joe Girard (wereldrecordhouder sales). Zeer inspirerend en leerzaam!

Tot snel & enthousiaste groeten,
Giel Boes

Caroline van Wijk
9 years ago

Ik help professionals zoals jij hun boodschap net zo briljant te verwoorden als ze zelf zijn. Je bent organisatieadviseur bij de overheid of in de techniek en je schrijft veel. Jouw rapporten en verslagen verdwijnen vaak in een la. Ik zorg dat ze niet alleen gelezen worden, maar dat jouw klanten er ook mee aan de slag gaan!

Ik help mensen die meer willen doen wat ze graag doen. Ik help jou om erkenning te krijgen in waar je goed in bent. Ik zorg dat jij de juiste woorden vindt.

Anne Buiskool
9 years ago

Hallo Caroline, ter voorbereiding van mijn antwoord lees ik de blogs en als ik rapporten en verslagen zou moeten schrijven en bij de overheid zou werken…..dan zou ik jou op zoeken…….dus geslaagd! fijne dag groet Anne

Leo van Veenendaal
9 years ago

Ik ben gekwalificeerd in loopbaancoaching. Doelgroep: Voornamelijk dertigers met existentiële vragen die al een baan hebben, maar een ander zinvollere loopbaan zoeken.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Leo: Als jij zo probeert mij als klant binnen te krijgen wordt ik hier niet warm of koud van. Waarom ben jij gekwalificeerd? En waarom vind jij het nodig mij dit mede te delen: Als ik op zoek ben naar een loodgieter, vraag ik niet eerst of hij wel gekwalificeerd is… daar ga je op voorhand van uit…
Sterker nog : Voor mijn gevoel diskwalificeer je je juist door de manier waarop jij je hier ‘voorstelt’… Als ik op zoek zou zijn naar een loopbaancoach, zoek ik iemand die mij helpt mijzelf te verkopen… en jij doet hier geen enkele moeite jezelf te verkopen… mij te overtuigen, dat jij de beste bent!

Saskia Steur
9 years ago

Leo, ik word ook niet geprikkeld door jouw tekst. Ik denk dat het je zou helpen als je aangeeft:
– wat het mij gaat opleveren
– wat er bijzonder is aan jouw aanpak
– waarom de resultaten voor mij haalbaar zijn

Succes!

Maja van der Zijden
Maja van der Zijden
9 years ago

This is one of the most important questions, because for me it is as if I have to create a bridge from the old to the new. Most people know what the have experienced but can’t figure out what still has to become new reality. Because I am always working towards the future, I meet few people who recognize what I offer…

Jeremine Holt
9 years ago

The only one who can create that bridge is you.

Make it simple. Make it obvious.
And perhaps take a few steps back to make the gap smaller. Connect with real people in the real world. And find out what they need.
You may understand your idea, but you still have to communicate it to others to be heard.

Amalia Arrindell
9 years ago

Ik help tieners, young professionals en startende ondernemers om van hun talent een succes te maken.

Sinds mijn 17e houdt ik me al bezig met wat mensen graag doen, wat hen uniek maakt ten opzichte van anderen, waar ze ‘s nachts voor wakker gemaakt kunnen worden. In gesprekken met mensen heb ik ontdekt dat men zichzelf vaak onderschat, een keuze maakt gebaseerd op verwachtingen van de omgeving of gewoon weg niet durven te kiezen. Aan de andere kant heb ik ontdekt en ontdek ik nog steeds in mijn dagelijkse praktijk dat ik door de juiste vragen te stellen er achter kom wat mijn klanten echt goed kunnen, en help ik ze daarna in 5 simpele stappen verder met een succes maken van wat zij kunnen. Elke start is moeilijk, het kiezen van een richting, volhouden (ook bij tegenslagen), en laten zien wie je bent en wat je kunt. Dit is de reden dat ik graag mensen help die een nieuwe start willen maken. Tieners vanwege de richting die zij vaak nog moeten kiezen, young professionals en startende ondernemers vanwege hun start in met hun nieuwe carierre of onderneming. En alle voorgenoemde groepen omdat ik het de moeite waard vindt om hun unieke bijdrage aan deze samenleving kracht bij te helpen zetten!

Saskia Frankena
9 years ago

Hi Amalia,
Ik snap wat je doet en het is great, maar ik voel mij niet aangesproken en eerlijk gezegd denk ik dat mijn kinderen dat ook niet zo erg zouden zijn.
Zou het kunnen helpen als je de mensen direct aanspreekt.
Heb jij als jong-professional ook…..? Dan help ik je om……
Niet voor niks dat veel partijen die zich op jongeren richten dat zo uitstralen.
Verder ga hier lekker mee door, mooi werk!

Annette van der Maarel

Beste Amailia,

Je klinkt heel gedreven en de passie komt ook duidelijk naar voren. Mooi! Ik heb wel een tip: eigenlijk heb je twee doelgroepen. Als er eentje zou moeten kiezen, welke is dat dan?
Dan zou ik met die doelgroep aan de slag gaan.
Succes!
Hartelijke groet, Annette

Josephine Wierdsma
8 years ago

Ha Annette,

Bij deze pitch heb ik een hele gemixte beleving.
Enerzijds voelt het voor mij heel vriendelijk, open en prettig aan en geeft het me aardig wat info in een kort stukje.
Anderzijds wringt het her en der een beetje voor me, zowel gevoelsmatig als rationeel.
Uiteraard is dat slechts mijn mening en geen waarheid.

Enerzijds ben je heel helder in wat je doet, lekker kort en krachtig en to the point. Anderzijds wringen de 2 eerste zinnen omdat je met “ik” begint een beetje en de start met je naam (het gaat zoveel over jou, dan). Maar dit wringen is slechts detail echter toch is het er bij mij.

Is het woord stiefouder nog steeds actief in gebruik of is er ook een andere, even duidelijke, variant voor? Dat woord is bij mij erg negatief ingekleurd door de diverse sprookjes waarin ze voorkomen.

De 65%- zin vind ik te lang en leest moeilijk. Deze zin is denk ik probleemloos op te splitsen in 2 zinnen. De inhoud vind ik helder.

Het stukje ”omdat je meer van je eigen kind houdt dan van je stief” vind ik heel direct en confronterend. Heb ik geen moeite mee maar ik vrees dat veel mensen daar van zullen schrikken en zich zullen afsluiten.
Dat betreft vooral een keuze hoe je wil communiceren.
(Binnen mijn eigen bedrijf ben ik ook nog aan het zoeken hoe confronterend ik dat wil. De titel van mijn schoolproject: “Een koffer vol met… seks”, bleek uit de ontvangen feedback, al veel te heftig te zijn voor veel mensen.)

“Ik leer je-stukje”: mooie zaken die me nu al aanspreken (ook al ben ik niet jou doelgroep) en mij erg universeel lijken. Het 4de punt vind ik wel erg groot en daardoor eigenlijk niet veel zeggend.
In je 4de puntje zou ik “voor jezelf maar óók voor”, veranderen in: “voor jezelf én tevens voor”. Het woordje “maar” wordt m.i. vaak onbewust geassocieerd met het gevoel dat een deel van de zin qua inhoud niet zo erg van belang is. Werkt in ieder geval hier voor mij zo.

Daarna je aanbod geven vind ik krachtig.
Je stukje is op deze manier mooi compact en je gaat direct over tot actie met maar weinig investering van de klant. Het is tenslotte gratis, een half uur is te overzien en wat je gaat bespreken klinkt niet al te eng.
Ik zou wel aanvullen met wat ik nu moet doen, je mailen? je bellen? M.a.w. hoe kom ik aan die gratis sessie?
De titel zou ik iets versterken. Misschien: Jouw frisse start / Een frisse start.

Ik hoop dat je er iets aan hebt, zo niet gewoon dumpen, hoor. En vooral dan hoor ik het, maar wel graag met uitleg waarom je er niets aan hebt, zodat ik er dan weer gericht iets mee kan.
Wil je nog eens feedback op iets, doe ik dat graag voor je, maar buiten deze blog lijkt me. Mail me dan: josephine@seskuelevorming.net.

KIra Verweij
9 years ago

Hé, jij daar?

• Ben je ondernemende vrouw?
• Heb je een website of LinkedIn-profiel of wíl je er één?
• Wil je online net zo goed voor de dag komen, als in levende lijve op een (netwerk)bijeenkomst?
• Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken van iemand die thuis is in alle aspecten van ‘jezelf online laten zien’ (van foutloze en duidelijke taal gebruiken tot vindbaar zijn via Google en je anonieme bezoekers omzetten in potentiële klanten)?
• En… vindt je het fijn om ‘gekend’ te worden door iemand die weet hoe het voelt om als vrouw aan de weg te timmeren?

1x nee geantwoord? Oh, dan moet je niet bij mij zijn, sorry… ;-).

Ja, ja, ja, ja, ja? Kom gerust je persoonlijke verbetertip halen, je vindt me via Google op ‘Het meisje met de rode pen’ 😉 of via LinkedIn op ‘Kira Verweij’.

Hartelijke groetjes en wie weet, tot ziens!
Kira (Verweij, Het meisje met de rode pen)

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  KIra Verweij

@Kira: Mijn antwoord op de eerste vraag is al ‘Nee’… maar als ik naar je andere vragen kijk. loopt het lekker tot je bij de vierde vraag ineens zo nodig een toelichting tussen haakjes moet geven… hier ontspoort voor mijn gevoel de opsomming helemaal en haal je de kracht uit je tekst weg… Streep het weg en het is weer een krachtige tekst… Daar zijn rode pennen toch ook voor? Om te strepen?

Groetjes
Wilko

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  KIra Verweij

@Kira: En als je toch bezig bent met die rode pen :

Volgens mij is het ‘vind je’ en niet ‘vindt je’ … foutloos Nederlands valt niet mee

Kira Verweij
9 years ago

Hoi Wilko,

Dank je wel voor je aardige reactie!

Hahaha, goeie, vindt > vind. Touché (dat is dan weer Frans). Van die schoenmaker en zijn eigen kapotte schoenen.

En ook met die andere opmerking heb je helemaal gelijk. Je verwoordt een deel van mijn dilemma. Als ik weglaat wat jij zegt, wordt het weer zo’n vaag/abstract verhaal. Ik wil de bewering ‘dat ik in alle aspecten thuis ben’ concreet maken door te verwoorden welke aspecten dat dan zijn. Maar er is vast een tussenweg.

Je ziet, ook Het meisje met de rode pen is nooit klaar. Ik weet ook precies wat ik aan mijn website nog wil veranderen, maar deze schoenmaker geeft voorrang aan het repareren van andermans schoenen ;-). Misschien maar eens die virtueel assistent Marijke opzoeken…

Hartelijke groetjes en succes,
Kira

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Kira Verweij

@Kira,

Als meisje met de rode pen zou je dit eigenlijk zelf moeten hebben bedacht ;)… maar ik denk dat met het puntje met betrekking tot ‘jezelf online laten zien’, je twee mogelijkheden hebt om de vaart niet uit je verhaal te halen… (en de tekst tussen haakjes doet dat echt), als je de pitch uitspreekt, maak je de luisteraar nieuwsgierig… en hij vraagt naar meer… dus vertel je het hem… op een website, maak je de link ‘jezelf online laten zien’ clickable, naar een pagina waar je het beter uitlegt… en bovendien scoor je bij Google extra punten voor de term ‘jezelf online laten zien’, wat jij toch ook moet weten, omdat je ook nog eens SEO adviezen geeft.

Marijke van der Pluijm

Beste Kira,

Ik ben het met Wilko eens dat je op je website die tekst ‘clickable’ kan maken. Maar in mijn ogen maakt het stukje dat je mensen helpt ze vindbaar te maken op Google dat ik meer interesse krijg in jou en je verhaal. Dus misschien is het een idee om dit er toch nog wel op een bepaalde manier in te verwerken.

Ik denk namelijk dat er heel veel mensen zijn, waaronder ikzelf, die het erg lastig vinden om gevonden te worden op Google. En ik zou hieraan niet gelijk denken als ik de tekst zie ‘jezelf online laten zien’.

Succes ermee in ieder geval.

Groeten die Virtueel Assistent Marijke 🙂

Frank Janssen
9 years ago

Ik bouw een zeer complete website voor je die

– gevonden wordt in Google

– duidelijk vertelt wat je doet

– een onweerstaanbare aanbieding of info geeft aan je klant

– die je zelf kan onderhouden of wijzigen

– en je optioneel uit kunt breiden met een maandelijkse nieuwsbrief

– voor een onweerstaanbare prijs

Frank Janssen
9 years ago
Reply to  Frank Janssen

– en die je minstens twee keer zoveel oplevert het eerste jaar als je erin investeert

dit laatste punt is natuurlijk het allerbelangrijkste!

Tonnis van Dam
9 years ago

Heb jij ook problemen met je gewicht? Heb jij ook geprobeerd af te vallen en lukt het je niet of lukt het je niet je nieuwe gewicht vast te houden? Wil jij weten waarom?

Ik zat met hetzelfde probleem. 10 kg te zwaar, gewicht dat ik elke keer mee moest nemen. Even afvallen lukte wel (zonder specifiek dieet), maar ik kwam ook elke keer weer terug, want al dat eten is zo lekker. Totdat ik zelf op onderzoek ging. Boeken lezen, cursussen volgen, spreken met experts. Ik vormde mijn mening over gezond eten en gezond afvallen.

Nu ben ik zover dat ik JOU daarmee kan HELPEN.

Ik help jou met het bereiken van jouw ideale gewicht. Ik geef jou de informatie die ik heb verzameld in een praktisch e-boek, die je kunt downloaden op mijn website. Ik help je stap voor stap met het bereiken van jouw doelen.

Tot snel,
Tonnis

PS de website is nog niet klaar ;-). Deze tekst is bedoeld om jou aan te spreken. Spreekt de tekst jou aan? Verdien ik hiermee het recht om jou aan te spreken? Laat het me weten in een commentaar.

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Tonnis van Dam

@Tonnis : Een tekst die klinkt als een klok… vooral geweldig die Call to Action al voor je wat hebt :D…

Overigens is de zin ‘ik heb de informatie verzameld in een e-boek, die je kunt downloaden…’ een beetje een lastige… de ‘die’ verwijst die naar de info of het e-boek? In het laatste geval is het natuurlijk DAT… Wellicht dat een van de tekst-experts het licht hier even over wil laten schijnen ? (Caroline, Henk Jan ?)

Klaartje Loose
9 years ago
Reply to  Tonnis van Dam

Hi Tonnis,

Geweldige tekst om je gekwalificeerdheid (wat een woord, volgens mij bestaat het niet eens…) over te brengen, het spreekt mij bijzonder aan. Geloofwaardig, verbindend, met een geweldige call to action. Vooral van dat laatste kan ik nog wat leren!
Mijn verhaal vertellen, dat begint te wennen (ik oefen in kleine kring 😉 ), maar het direct koppelen aan een call to action deed ik nog steeds niet. Ik ga aan de slag, dankjewel voor het mooie voorbeeld dat je hier neer zet.

Faye Wessels
9 years ago
Reply to  Tonnis van Dam

Dag Tonnis,

Goede tekst! En ja, iemand die zelf heeft ervaren heeft bij mij altijd een streepje voor.

Wat je misschien nog zou kunnen toevoegen is een tijdspad (hoe lang heeft het je geduurd, hoe lang is het geleden). En misschien een tipje van de sluier oplichten (wat kan ik verwachten, hoe heb je het gedaan).

Succes!
Groet,
Faye

Anne Buiskool
9 years ago

Het heeft even geduurd, maar wat een fantastische uitnodiging in dit blog Nisandeh

Ik heb genoten van mijn voorgangers, dank, dank heb er veel van opgestoken….. en nu ben ik aan de beurt.
Graag commentaar.

Ken je, ben je een gezin waar het even niet soepel loopt?

Hoe tevreden ben je met je gezinsleven?.

Een APK is verplicht, preventieve gezondheidszorg gewoon en het gezinsleven dan?

Je nodigt mij uit om mee te kijken in jouw gezinsleven wanneer het even niet lekker loopt.
Meekijken doe ik als preventief mediator, procesbegeleider.
Wat mensen krijgen als ze mij inschakelen: de touwtjes weer in eigen handen, lang voordat een situatie uit de hand loopt of bij de hulpverlening/rechter terecht komt. Hoe doen we dat? We zetten voorop dat gelijk geen geluk brengt en dat duurzame relaties een grote kans van slagen hebben.
Binnen iedere relatie kan de vorm veranderen. Als het hart open blijft, hoeft de verbinding niet verbroken te worden.
Wanneer pijn en verdriet er mogen zijn, is de weg open naar andere vormen van (duurzame) samenwerking.
Voor jezelf, je kinderen, je geliefden, je collega’s, je buren, je medemens. Voor kwaliteit in je leven.

Ik ben gekwalificeerd
Omdat ik van binnenuit, in mijn eigen gezin met scheiding en later samengesteld gezin veel ervaring heb.
Omdat ik nog steeds en met veel plezier samen met mijn ex onze dochter van 16 opvoed en dus weet wat het is om een duurzame relatie vorm te geven.
Omdat ik professioneel gewerkt heb met gezinnen binnen de gezondheidszorg familie systeemtherapie
Omdat ik 18 jaar in een gemeenschap heb gewoond met meerdere gezinnen.
Omdat we in die gemeenschap gezamenlijk de kinderen hebben opgevoed met les in en aandacht voor opvoeding, scholing, bewustzijn, communicatie.
Omdat ik weet wat het is om voorbij schaamte en schuld te gaan.
Omdat ik gevallen ben en weer opgestaan, heel vaak:-)
Omdat ik een ras verbinder ben.
Omdat ik onpartijdig ben waardoor iedereen zich gehoord voelt en uitgenodigd om mee te denken.
Omdat ik je concrete tips geef waarmee je binnen het gezin weer verder kunt; Tip 1: Wees kritisch met het gebruik van de woorden: NEE en NIET. Het universum kent geen NEE. In veel gevallen heeft aangeven wat je WEL wil een grotere kans van slagen. Gooi dat brood niet op de grond vervangen door: Wil je je brood op je bord laten liggen. Succes verzekerd!

Met kennis en ervaring kan ik een gezin geven wat het nodig heeft om een volgende stap te zetten.
Voorkomen is beter dan genezen.
We doen dat samen, daarom heet mijn bedrijf: “Samen wijzer”
Neem gerust een kijkje op mijn website punt net.

o ja p.s……..en ik noem mezelf “oplichter” Ik laat het licht schijnen op situaties die even niet lekker lopen, preventief. Ter plekke of via Skype.
Met mij wordt het lichter en zie je weer licht aan het einde van de tunnel. Dat zie je ook door de lichtjes in mijn ogen.

En dank zij jullie kan ik goed doorverwijzen naar een breed netwerk van experts:-)
Anne

Marijn Munsterman
Marijn Munsterman
9 years ago
Reply to  Anne Buiskool

@ Anne

Je vroeg om commentaar dus here goes.

Het eerste wat bij mij opkomt is dat het een lang verhaal is.
Wat ik eerder bij Wilko heb gereageerd is dat hij een heel mooi kort maar krachtige tekst heeft.
Dit mis ik persoonlijk bij jou. Let op het is mijn mening anderen kunnen dit heel prettig vinden.

Wat mij stoort aan dat het een lang verhaal is is dat ik heel erg mijn best moet doen om gefocust en geboeid te blijven door je verhaal.

Ik begrijp dat je veel punten hebt die jou tot een goeie keuze maken maar zelf zou ik graag de keuze hebben tussen een snelle tekst of meer informatie over jou en je bedrijf.

Probeer eens een korte tekst te schrijven met de krachtigste redenen dat mensen jou moeten kiezen.

Met een link kan je dan mensen doorverwijzen naar meer redenen en mischien ook succes verhalen als clienten hiermee akkoord zouden gaan.

Ook snap ik niet wat je bedoelt met het jezelf een oplichter noemen. ik zou hier graag uitleg over krijgen,

Dit is een van mijn eerste reacties dus ik zou ook graag feedback van je ontvangen over hoe mijn reactie geformulierd is en hoe je deze hebt ervaren.

Groetjes Marijn

Anne Buiskool
9 years ago

Dank je wel Marijn

Ik ben erg blij met je reactie, het duurde even, maar ik stel het zeer op prijs. Ik heb nog wel wat te leren als het gaat om kort en krachtig verwoorden. Het helpt me dat je zegt dat je je best moet doen om gefocust en geboeid te blijven. niet leuk, wel leerzaam. Ik neem je punten ter harte en vind het leuk als je hierin met me mee wil kijken. Mijn volgende blog komt er aan.

Ik noem mezelf een oplichter omdat ik het licht laat schijnen op situaties die niet lekker lopen. Men ziet licht aan het eind van de tunnel. Mensen ervaren wat eerst zwaar en moeilijk was als lichter en behapbaar. En dan nog de pretlichtjes in mijn ogen. genoeg? Meer staat op mijn website (klik op mijn naam) De naam Oplichter heb ik niet zelf bedacht, dat was een trainer.

Na 2 weken toetsen bij bekenden en onbekenden ben ik hem gaan gebruiken.

Sinds gisteren staat er een gedichtenbundeltje van een oplichter op mijn site. Leuk cadeautje voor de feestdagen. samenwijzer.net/producten/e-boeken

Testemonials van mijn klanten staan op mijn site, goed idee om daar zinnetjes uit te halen en te gebruiken.

Nogmaals dank voor je feedback… I am working on it.
Hartegroet
Anne Buiskool

Véronique De Prycker
9 years ago
Reply to  Anne Buiskool

Hallo Anne,

Ik moet me helaas een beetje aansluiten bij Marijn.
Ik vind je uitleg namelijk niet echt duidelijk.
Pas na en paar zinnen zeg je bijvoorbeeld wie jij bent; voor welke dienstverlening jij precies staat. Ik zou daar persoonlijk mee beginnen en dàn pas je doelgroep beginnen omschrijven, alsook je dienstverlening .. in die volgorde. Maar met grotere duidelijkheid.

Een stukje van je verleden uitleggen is goed om aan te geven dat je een ervaringsdeskundige bent, maar spin het niet tot op het bot uit. Dat kan je nog altijd in je biografie doen die je op je website zet. In een eerste voorstelling zou ik het max op 1 volzin houden. Het gaat namelijk niet over jou, het gaat over wat je kan betekenen voor je cliënten.

Middenin je verhaal zeg je ineens : ‘Ik ben gekwalificeerd’ Persoonlijk heb ik daar geen enkele vibratie gevoeld. Het voelde aan alsof dat zinnetje daar plompverloren was neergepend. Gekwalificeerd in wàt , vraag ik me dan af ?

“Zelf komende uit een gebroken gezin, heb ik mijn jarenlange ervaring met de problematiek onderbouwd met een licentie als gezinsmediator. Als ervaringsdeskundige weet ik dus als geen ander waar jij mee worstelt…..” … is bijvoorbeeld een mogelijkheid om verschillende elementen samen te brengen in een krachtigere omschrijving. Het is maar een voorbeeld uit de losse hand, hé Anne, doe vooral wat goed voelt voor jou.

In tegenstelling tot Marijn, begrijp ik persoonlijk wel wat je bedoelt met ‘oplichter’ : je wilt licht laten schijnen op je cliënten, maar het woord heeft in elke taal en in elk opzicht alleen maar een negatieve connotatie, dus dit mag je echt nooit gebruiken om jezelf te omschrijven.
‘Verlichter’ zou mijns inziens beter passen in jouw verhaal.

Let ook op je zinsbouw, die is grammaticaal niet overal even correct.

Ik zou zeggen: korter, krachtiger en meer ‘to the point’
Ik hoop dat je er wat mee kunt, Anne.

Veel succes.

Véronique

Hein Holthuizen
9 years ago
Reply to  Anne Buiskool

@Anne
Hoewel een lang verhaal heb ik al je ervaringspunten (opnieuw samengetseld gezin) meegemaakt, dus het spreekt mij wel aan. Wat ik mis is preventie en het overkomen van drempelvrees. Binnen de 8 maanden wachttijd voor officiële hulp in het gezin is in mijn gezin de bom gebarsten.

Kun jij dat voorkomen?
Succes

Hein

Michaëla Wierdsma
9 years ago
Reply to  Anne Buiskool

Dag Anne,

Ik heb geen idee van wanneer dit commentaar is. Niettemin toch een berichtje over wat mij opviel.
Het is een te lang stuk. In een paar woorden zou ik je kernkwaliteiten, eventueel puntsgewijs, willen lezen. Daarbij verwijzing naar je site.
Daarbij ook wat jou tot uniek persoon maakt.

Ik heb je twee keer ontmoet en vaak je commentaar gelezen. Dat maakt dat ik jou als gezinstherapeut in gedachten houd.

Succes met alles implementeren.
Fijne dag, Michaëla

Dave Langerveld
9 years ago

Maak je producten voor de gezondheid of veiligheid van mens of dier
EN moeten je geautomatiseerde systemen voldoen aan specifieke regels
EN heb je geen ambitie, tijd of geld voor een eigen kwaliteit systeem

Dan kan ik je helpen met een eenvoudige, kant-en-klare oplossing!

De afgelopen 10 jaar heb ik, samen met anderen, diverse wetgeving en richtlijnen voor geautomatiseerde systemen, vertaald naar een zeer praktische aanpak. Het resultaat is een beetje simpel, maar voldoet aan de eisen en is zeer snel toe te passen, zonder gebruik van dure specialisten.

Hein Holthuizen
9 years ago

Beste Dave

Het klinkt leuk een simpel product te kunnen voeren op het gebied van voedsel en waren. Zelf heb ik vanuit de automatisering wat ervaring opgedaan op het gebied van controle en inspectie en dat is niet eenvoudig.

Heb je specifieke toepassingen, zoals de zelfgemaakte ijs verkopende melkgeitenhouder of zit ik dan erg ver uit jouw richting?

Groeten
Hein

Johan de Boer
Johan de Boer
9 years ago

David,

je verhaal triggert mij om te reageren. Dat is een compliment.
De eenvoudige, kant en klare oplossing is aanlokkelijk.

toch heb ik ook een paar maartjes bij je verhaal.

Je rijtje EN’s en of’s vind ik een beetje rommelig en toch ook nog wel vaag (“specifieke regels” is wel erg a-specifiek geformuleerd)

Een suggestie voor je laatste EN:
“EN heb je de ambitie, maar geen tijd of geld voor een eigen kwaliteitssysteem”
Als ik geen ambitie heb, ga ik jou immers niet in te huren om die ambitie waar te maken. Toch?

Succes!

Asha Vasconcellos-Badal

Als Certified Life & Personal Coach en EFT Therapeut coach ik goedopgeleide, ondernemende vrouwen tussen de 30 en 55 jaar van emotionele pijn af, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen.

Waarom je bij mij moet kopen?

Omdat ik je een veilige omgeving bied; je je niet laat afleiden van het door jou gestelde doel (emotioneel vrij zijn) en omdat ik je niet veroordeel.

Waarom ik gekwalificeerd ben?

NIet zozeer door mijn opleiding, maar vooral door mijn levenservaring. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van trauma en emotionele mishandeling. Ik wéét waar de pijn over gaat. Ik wéét hoe het voelt. En ik wéét ook hoe je er vanaf komt.

Annette van der Maarel

Beste Asha,

Mooie pitch, alleen struikelt mijn blik over het volgende: ‘niet zozeer mijn opleiding maar.. ‘ als ik dit lees denk ik: hoe zo, niet je opleiding, is er iets mis met je opleiding, heb je er wel een?
Ik zou het anders formuleren! (Want ik begrijp wel dat jouw eigen levensverhaal en je ervaringen je bijzonder maken). Succes! Hartelijke groet Annette van der Maarel

Giel Boes
9 years ago

Goed bezig Asha!

Probeer het bondig en krachtig te houden, dat werkt. Men heeft steeds minder tijd om dingen te lezen, dus houdt ze gefocust 😉

Je kaartjes heb ik rondgedeeld, hopelijk levert het iets op.

Tot de volgende!
Sante, Giel

Magrietha Vosselman
Magrietha Vosselman
9 years ago

@Arnaud. Wat zeg je nou eigenlijk? Dat wanneer ik in Den Haag woon geen behoefte heb aan jou? En er zijn geen concurrenten omdat??? Jij zo goed bent? En waar blijkt dat dan uit? Je zegt wel dat andere niet goed genoeg zijn, maar ik heb geen idee wat jou zo goed maakt. Eerlijk gezegd vind ik je negatieve uitlatingen t.o.v. Potentiële concurrenten niet in je voordeel werken.

Cynthia Strijbos
9 years ago

Na dit gelezen te hebben, geloof ik dat ik er weer een nieuw actiepuntje bij heb…… mijn voorstelrondje op de website aanpassen! Dank 😉

Hannie Mommers
9 years ago

Ik help mensen zich met schoonheid te omringen. Doordat ik met een eigen kleimengsel werk is de ‘huid’ van mijn werk uniek. De kleur kan op verzoek worden aangepast, zodat het goed in je eigen interieur past.

Saskia Steur
9 years ago
Reply to  Hannie Mommers

Hoi Hannie, ik denk dat ik wel weet wat je doet, maar het word met niet echt duidelijk uit jouw tekst hier.

Wat ik graag zou willen weten is bijvoorbeeld:
– word ik blij van jouw diensten/producten?
– verrijk ik mijn leefomgeving?
– verhoog jij mijn plezier in het leven?
– verlaag jij mijn stress?

Hopelijk kun je hier iets mee – succes!

Faye Wessels
9 years ago
Reply to  Hannie Mommers

Dag Hannie,

In plaats van uitroeptekens komen er nu vraagtekens tevoorschijn. Ik heb geen flauw idee wat je doet! Ik dacht even aan schoonheidsspecialiste, maar dat heeft weer weinig met je interieur te maken…

Het is goed om mensen nog eens te zeggen wat je doet, ook al weten ze het al wel.

Groet,
Faye

Marion Kuipéri
9 years ago

Durf jij je eigen dood in de ogen te kijken?
Stel dat je morgen dood gaat, hoe zou dat voor je zijn?
Weten jouw dierbaren wat je wilt?

In mijn werk en workshops neem ik je stap voor stap mee naar het moment van overgaan naar een andere dimensie, onderzoek je wat voor jou belangrijk is voor en na jouw overlijden en ervaar je wat het betekent te leven. Ik gebruik levende muziek en zang om dit te ondersteunen.

Door mijn jarenlange ervaring als medewerker in een hospice, als humanistisch uitvaartbegeleider en als ritueelbegeleider wil ik een bijdrage wil leveren aan een lichtere beleving van het stervensproces en een bredere visie op de dood. Door mijn passie voor zang en muziek en mijn achtergrond als stembevrijder ondersteun ik mijn werk met levende muziek, omdat muziek voorbij woorden gaat,.

Josephine Wierdsma
9 years ago

Hoi Marion,

Mooie tekst, vind ik. Wel baf, recht in je gezicht, maar dat kan ik juist waarderen.
Het maakt me nieuwsgierig om te gaan kijken wat je workshops inhouden, ga ik dan ook nog doen. Ook vind ik het opmerkelijk hoe je de dood vloeiend aan het leven koppelt, echt als iets dat bij elkaar hoort. Erg knap en veelzeggend.

(Enige minpuntje is voor mij de allerlaatste zin. Die is voor mij qua inhoud te dubbel met wat je eerder schrijft.)

Voor mij een sterke tekst, in al zijn eenvoud.

Veel goeds,
Josephine

Marion Kuipéri
9 years ago

Dank Joséphine voor je feedback.

Fiorella Martijnse
9 years ago

Je hebt een basistaalkennis van Frans, Duits, Engels of Spaans, maar je mist in aan de telefoon de zakelijke uitdrukkingsvaardigheid. Je kennis van de grammatica is een beetje weggezakt. Je e-mails in de vreemde taal nemen veel te veel tijd.

Slaat dit op jou ? Dan is daar in een korte training iets aan te doen.

In deze een intensieve, praktijkgerichte training leer je om constructieve en effectieve e-mails te schrijven en telefoongesprekken te voeren . De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1 ½ uur. Na afloop van de training kom je beter uit je woorden aan de telefoon en je e-mails nemen veel minder tijd.

Jeroen Meuleman
Jeroen Meuleman
9 years ago

Beste Fiorella,

Je aanbod zou voor mij interessant kunnen zijn, maar ik twijfel nog omdat je tekst bij mij veel vragen oproept. Ik zal het toelichten.

In mijn geval gaat het om de taal Engels. Allereerst, weet ik niet of ik wel een probleem heb, want ik denk dat mijn “zakelijke uitdrukkingsvaardigheid” (technocratisch woord overigens) wel in orde is. Of mijn kennis van de grammatica “een beetje” is weggezakt, weet ik niet. Waaraan zou ik kunnen zien of dat het geval is? En of mijn e-mail veel tijd nemen? Tja, wat is “veel tijd”.

Als je vervolgens vraagt: “Slaat dit op jou?”, dan is mijn eerste gevoel: géén idee; zou kunnen …

Kun je mij ook helpen om er achter te komen of ik een probleem heb?

Is er een test? Zijn er concrete voorbeeld situaties waarin de communicatie goed mis ging en die voor mij herkenbaar zijn? Kun je mij uitnodigen voor: jouw 10 beste tips, 10 grappigste miscommunicaties, een 5-stappen test, of iets dergelijks. Dan haal je me binnen en wellicht verder over de streep.

In de laatste alinea beschrijf je wat je doet of aanbiedt. Ook hier zoek ik hele concrete praktische info. Waar is het? Op wat voor dag(en) en op welke tijd(en)? Hoeveel kost het? Alleen of in een groep? Wat betekent “intensief” voor mij? Zit er huiswerk bij?

En heel belangrijk: welke resultaat kan ik verwachten? Als je schrijft “beter uit je woorden komen”, dan weet ik nog niet of mijn probleem, straks na het volgens van je training, is opgelost. Wat is namelijke “beter”?

Ik hoop dat je begrijpt waarom ik twijfel en dat mijn uitleg je verder helpt om tot je “perfecte” sales pitch te komen

Hartelijke groeten en veel succes!

Jeroen

anita trinks
9 years ago

Met mijn bedrijf: the-ART-of-retail, richt ik mij op startende ondernemers in de modebranche. Naast mensen die een winkel willen beginnen, begeleid ik ontwerpers en agenten.

Vind jij het ook lastig om jouw merk in de markt te zetten, wil je graag weten hoeveel je eigenlijk moet inkopen om jouw winkel te vullen met goederen om de kosten en jouw inkomen te dekken of hoe je aan een producent komt voor jouw collectie? Dan kan het erg fijn zijn om met iemand om de tafel te zitten die ervaring heeft op deze gebieden en samen met jou gaat brainstormen en sparren, maar ook handvatten geeft, zodat je weet wat je moet gaan doen en in welke volgorde.

Kortom: starten met kennis.

Annette van der Maarel

Dit is mijn pitch: ik hoor graag wat jullie er van vinden!

Ik ben Annette van der Maarel, familycounsellor. Ik ondersteun jou als ouder en stiefouder om een succes te maken van je samengestelde gezin. 65 % van de samengestelde gezinnen gaat weer uit elkaar omdat zo moeilijk is vanwege verschillende loyaliteiten, omdat je meer van je eigen kind houdt dan van je stief, opvoedingsverschillen enz.

Ik leer je:
– écht contact te maken met je stiefkinderen
– anders om te gaan met conflicten
– je grenzen te stellen tegenover je partner, ex of kids
– je liefde en compassie te vergroten voor jezelf maar óók voor je ex en je stiefkinderen

Je bent welkom voor een gratis sessie ‘Frisse Start Maken’ van een half uur waar we in gaan op hoe het nu is, wat je doel is en wat de eerste stap is.

Hartelijke groet, Annette

Marie-Astrid Zeinstra
8 years ago

Hoi Annette,

Een helder en ook confronterend verhaal. Wat je er nog bij zou kunnen vermelden is jouw persoonlijke ervaring met eigen en stiefkinderen. Als ervaringsdeskundige (in de zin van stiefkind zijn) zou ik dat in ieder geval graag willen weten.

Succes! Groetjes, Marie-Astrid

Karin Bloem
9 years ago

Ik help families aan een ONVERGETELIJKE SAFARI ofwel ‘an experience of a life’.

Wat ons onderscheidt is allereerst onze Afrikakennis. Ooit in zes maanden met een Landrover door Afrika naar Zimbabwe gereden en er vervolgens 12 jaar gewoond. Eindeloos met gezin, vrienden en klanten op safari gegaan en daardoor ken ik de meeste parken en kampen beter dan wie dan ook. Daarnaast onderzoeken we wat voor soort safari het beste bij onze klanten past: avontuurlijk, authentiek, luxe of actief. En dan zijn er nog een aantal andere voordelen om met Wild Times op safari te gaan: niet duurder, duurzaam toerisme, betrouwbare partners, efficiënt en goed geregeld. Bel me gerust als jij ook eens zo’n waanzinnige safari of mooie reis wilt maken.

Kira Verweij
9 years ago
Reply to  Karin Bloem

Hoi Karin,

Goed verhaal, duidelijk.

Ik denk dat je de aandacht nog meer zou kunnen vestigen op je onderscheidende eigenschap.

In je kop staat “Ik help families aan een onvergetelijke vakantie”. Maar als ik de keuze zou hebben tussen iemand die mij een ‘onvergetelijke’ vakantie biedt (= vaag, abstract, en iedereen kan dat roepen), of iemand die alle en de beste plekjes kent doordat ze er al 12 jaar woont en een van de insiders is…. Nou dan weet ik het wel!

Dus… laat dat dan ook in één oogopslag zien, door het in je kop te verwerken.

Althans, dat is wat ik je zou aanraden, je moet zelf weten wat je doet natuurlijk :-). Succes ermee!

Hartelijke groetjes,
Kira (Verweij, Het meisje met de rode pen)

Kira Verweij
9 years ago

Hoi Sella,

(Ik bedoel het aardig hoor 😉 om je een beetje te prikkelen)

Hoe doe je dat dan? We worden immers overstelpt met mensen die zeggen dat ze ons gelukkiger kunnen maken. En eigenlijk gaat het best aardig in mijn gezin :-).

Hartelijke groetjes,
Kira (Verweij, Het meisje met de rode pen)

Peter Berg
9 years ago

@Véronique,
je hebt me weer een steuntje in de rug gegeven in mijn poging om mensen te bereiken. Top dat de tekst bij jou goed aanslaat. Bedankt voor je compliment en je snelle reactie ! Misschien tot ziens (wie weet?).

Robert van der Wulp
7 years ago

Ik ben de beste trainer/coach die je kunt krijgen omdat ik zelf succesvol ben geweest in meerdere sporten. Ik heb top tien klasseringen in hardlopen, shoaling kempo, traithlon en heb diverse wedstijdloze sporten beoefend op het hoogste niveau.

Niet alleen ben ik geschoold in training maar tevens in voeding. Als deze kennis pas ik al 20 jaar toe op mijn klanten én mijzelf. En nog steeds kijk ik naar de besten in mijn vakgebied. Ik leer van hen en pas deze kennis toe als die nuttig is voor mijn klanten. Hetzelfde geldt voor de laatste wetenschappelijke inzichten.

Véronique De Prycker
9 years ago

Heb jij last van de crisis ?
Zit je helemaal in het slop ?
Of is het net eenzaam aan de top en wil je nog meer en beter?

Als succes- en leiderschapscoach, -trainer en mentor help ik leidinggevenden, ondernemers, hoogopgeleiden en hun bedrijven graag te groeien naar hun felbegeerde succes.

Het is mijn missie om mensen en organisaties te inspireren en motiveren om hun ultieme dromen en (nog) groter succes te realiseren.

Vertrekkend vanuit jouw visie; vanuit jouw interne en externe missie; vanuit jouw waarden en jouw wensen wordt via individuele coaching, groep coaching, in-house trainingen of Mastermind groepen, jouw persoonlijke groei alsook die van jouw bedrijf bewerkstelligd.

Laat me jouw coach, mentor of trainer zijn om jou te helpen de obstakels en obstructies op jouw weg te overwinnen en laat me jou en jouw bedrijf helpen om te groeien en zo die hoogste top te bereiken.
Ik bezit het aangeboren talent om het potentieel dat reeds in jou aanwezig is naar boven te halen en ik daag iedereen uit om steeds het beste uit zichzelf te halen. Middelmatige prestaties zijn niet mijn ding, streven naar uitmuntendheid daarentegen is een kolfje naar mijn hand. Jij wilt tenslotte toch ook het beste voor jezelf ?

Wat is jouw resultaat ?
– Je zult een beter, meer bewust en meer succesvol leider worden
– Je zult beter begrijpen waardoor jij en jouw omgeving werkelijk gedreven worden in het leven doordat je zult leren waarom iemand doet wat hij doet. Dit zal jou helpen te anticiperen op jouw omgeving en betere beslissingen te nemen.
– je zult de ware betekenis van iemands woorden leren kennen
– je emotionele intelligente zal toenemen
– je communicatievaardigheden zullen verbeteren
– je productiviteit en die van je omgeving zal verhogen
– je zult je eigen handleiding maken naar beter en meer succes

Ik heb een 20 jaar lange ervaring in de bedrijfswereld als Financieel Manager en Consultant waar ik vele bedrijfsleiders telkenmale in dezelfde valkuilen zag trappen. Ik ben er zelf ook bijna aan ten onder gegaan. Puttend uit die ervaringen en gebruik makend van een aantal exclusieve tools, weet ik perfect hoe jij jezelf en je bedrijf (opnieuw) op de kaart van het succes kunt zetten.

Op jouw succes,

“The House of Leadership’
Inspiring You to Grow

Contacteer mij via v.de.prycker@gmail.com
Of bel mij op +32 (0)472 604 180

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Veronique: “Middelmatige prestaties zijn niet mijn ding”.. Een goede tekst is een hele prestatie en deze tekst is echt niet meer dan middelmatig te noemen. Even in detail :

“Heb jij last van de crisis ?
Zit je helemaal in het slop ?
Of is het net eenzaam aan de top en wil je nog meer en beter?”

De tekst begin leuk met een kadans… en als je was gestopt met ‘of is het net eenzaam aan de top’, was het een oersterke introductie geweest… (ok, ik houd niet van dit soort introducties maar er zijn miljoenen die het wel doen)… waarom dan de toevoeging ‘en wil je nog meer en beter?’… dit maakt van een sterke reclame tekst ineens een goedkoop sinterklaasgedichtje…

“Als succes- en leiderschapscoach, -trainer en mentor help ik leidinggevenden, ondernemers, hoogopgeleiden en hun bedrijven graag te groeien naar hun felbegeerde succes.”
FOCUS! Wat ben je nu zelf en wie is je doelgroep… jij bent hier vier personen en hebt drie doelgroepen… Dus eigenlijk ben je hier bezig twaalf bedrijven te runnen… Sterkte!

“Het is mijn missie om mensen en organisaties te inspireren en motiveren om hun ultieme dromen en (nog) groter succes te realiseren.”
Sterke tekst. Houd die er in en gooi de voorgaande tekst weg…

“Vertrekkend vanuit jouw visie; vanuit jouw interne en externe missie; vanuit jouw waarden en jouw wensen wordt via individuele coaching, groep coaching, in-house trainingen of Mastermind groepen, jouw persoonlijke groei alsook die van jouw bedrijf bewerkstelligd.”
En probeer dat nu eens in maximaal 6 woorden te zeggen? DAT is uitstijgen boven de middelmaat…

“Laat me jouw coach, mentor of trainer zijn”
Nogmaals, als je zelf niet weet, wie je bent, hoe weet een ander wat hij aan je heeft?

“Ik bezit het aangeboren talent…”
Ok… talenten zijn dus aangeboren… niet aangeleerd… in dat geval is natuurlijk alle coaching, mentoring, training en wat dan ook overbodig…

“- Je zult beter begrijpen waardoor jij en jouw omgeving werkelijk gedreven worden in het leven doordat je zult leren waarom iemand doet wat hij doet. Dit zal jou helpen te anticiperen op jouw omgeving en betere beslissingen te nemen.”

Of in Nederlands wat iedereen kan begrijpen: “Door een beter begrip van je eigen drijfveren, zul je duidelijkere beslissingen kunnen nemen”…

“Ik heb een 20 jaar lange ervaring in de bedrijfswereld als Financieel Manager en Consultant waar ik vele bedrijfsleiders telkenmale in dezelfde valkuilen zag trappen. ”

Een beruchte valkuil in het bedrijfsleven is eigen onkunde te verbergen achter een omhaal van woorden. Juist door kort en bondig te vertellen, wat jij kunt betekenen, wek je vertrouwen. Lange en wollige teksten… ze stoten af…

Inhoudelijk is er niets mis met wat je schrijft… maar je draagt nog duidelijk de ballast mee van de bedrijfscultuur waaruit je afkomstig bent. Zoals een bekend schrijver ooit zei : “Schrijven is schrappen…”

En nu is het wachten op degene, die hier op reageert en terecht zegt, dat ik hier al teveel heb geschreven het het tijd is te gaan schrappen 😉

Op jouw succes,

Marc Huiberts
9 years ago

Ik ben gekwalificeerd om mensen in beweging te krijgen. Mensen stil te laten staan bij vandaag om de volgende stap naar morgen te kunnen maken. Stilstaan bij jezelf is op zich al vooruitgang.
Ik ben gekwalicifeerd om mensen een spiegel voor te houden en hen in te laten zien dat het anders kan.
Ik hou van mensen en geef dit mee aan mijn klanten.

Daarnaast heb ik de nodige officiële papiertjes waardoor ik ook nog wetenschappelijk gekwalicifeerd ben maar die papiertjes hebben zoveel mensen… 😉

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Marc Huiberts

@Marc,
Weet je Marc, in 1996 kwam er een nieuwe programmeertaal. Java. Om dit goed op de markt te zetten, begon Sun mensen te trainen om ‘Java trainer’ te worden en ik ben een van de eersten in Nederland die deze training heeft gevolgd, en het papiertje ook heeft gekregen.
Ik ben dus gekwalificeerd om mensen te leren programmeren met Java.

Big deal! Sun had er nooit rekening mee gehouden, dat Java zo’n groot en belangrijk platform zou worden en aan mijn ‘Certified Java Trainer’ certificaat zit -in tegenstelling tot vandaag de dag- geen uiterste houdbaarheidsdatum… mijn kwalificatie als ‘Java Trainer’ is dus nog steeds geldig, terwijl de eerste de beste lezer van Java voor Dummies meer weet dan ik…

En als jij zegt ‘ik ben gekwalificeerd om’… is het eerste wat ik wil zeggen ‘java trainingen te geven’… flauw natuurlijk, maar vertel niet DAT je gekwalificeerd bent, maar waarom je dat bent… dat ik gekwalificeerd ben om Java Trainingen te geven ? Ik ben het OMDAT Sun ooit een administratieve fout heeft gemaakt… Niet echt iets om trots op te zijn of tegen een klant te vertellen. Velen hebben dat papiertje niet, maar leren al jaren aan programmeurs hoe ze met Java moeten programmeren… DAT willen de mensen weten, niet DAT je gekwalificeerd bent, maar waarom…

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Marc Huiberts

@Marc,
Nog even los van het overmatig gebruik van het woordje gekwalificeerd, vertel je nog steeds niet wat je doet… in beweging brengen, een spiegel voorhouden? Je hebt een fitnessclub en laat de mensen zien hoeveel ze zijn afgevallen, of hoe gespierd ze zijn geworden? Ik heb een vermoeden van niet, maar het is een heel voor de hand liggend misverstand… (en mocht je toch een fitnessclub hebben… dat was het heel toevallig een juiste gok, voor hetzelfde geld was je wandelcoach geweest)

Faye Wessels
9 years ago
Reply to  Marc Huiberts

Dag Marc,

Oei, hoe vaker mensen zeggen dat ze gekwalificeerd zijn (letterlijk dus), hoe minder ik er van geloof. Wat Nisandeh bedoelt is dat jouw boodschap mensen zelf moet laten denken “zo, die is goed!”.

Dat doe je als je zou zeggen “Ik laat mensen stil staan bij…” en “ik laat mensen in de spiegel kijken…:”.

Ook dat je je papieren hebt is helemaal niet belangrijk, daar gaat men al van uit. En als dat niet zo is, dan stellen ze die vraag wel.

Groet,
Faye

Marc Huiberts
9 years ago
Reply to  Faye Wessels

Hallo Faye,

Dank je voor je bericht maar wat jij beschrijft, is precies wat ik heb geschreven.

En bij die opmerking over die papiertjes heb ik zelf al een smiley gezet, dus wellicht nog een keer mijn tekst lezen…? 🙂

Met warme groet!

Marijke van der Pluijm
Reply to  Marc Huiberts

Beste Marc,

Wat Faye denk ik bedoelt is dat je meerdere keren in je tekst aangeeft dat je gekwalificeerd bent. En ook al zeg je het met een smiley het komt gewoon niet goed over.

We proberen je te helpen om een goede pitch neer te zetten en zoals hij hier staat haak ik ten eerste direct af. Ten tweede na nog een keer lezen heb ik eigenlijk nog niet echt een idee wat je mij te bieden hebt.

Mijn advies is dan ook: gebruik in je pitch niet of nauwelijks het woord gekwalificeerd en maak duidelijk wat het mij oplevert.

Succes, ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.

Kevin Janssen
8 years ago

Nadat ik voor mezelf had besloten een blog te beginnen, was de grote vraag waar de blog over zou moeten gaan! Ik heb immers vele passie’s en interessegebieden waar ik graag over wil schrijven, en je kunt nu eenmaal geen blog over ‘van alles en nog wat’ maken.

Dit ‘probleem’ heb ik opgelost door de artikelen van mijn blog TopListed te presenteren in de vorm van een top 10 ranglijst. Op deze manier kan ik bloggen over ieder onderwerp wat me boeit.

Wanneer ik kijk naar andere ranglijsten sites dan valt me op dat er vrij weinig aandacht wordt besteed aan de ‘content’. Google bijvoorbeeld maar eens op ‘de rijkste mensen ter wereld’; je zult zien dat in de meeste lijsten slechts de betreffende personen worden genoemd. Indien je meer informatie wilt, zul je Wikipedia moeten raadplegen.

Sinds jaar en dag vind ik het leuk om Top 10-lijsten bij te houden over diverse interessegebieden. Op mijn blog TopListed probeer ik naast intrigerende ranglijsten tevens uitgebreide achtergrond informatie te verschaffen. Hiermee onderscheid ik mij van alle andere top-10 sites op het net. Bovendien baseer ik mijn lijsten op meerdere (betrouwbare) bronnen.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

Door een aantal mailtjes over geplaatste comments op dit blog, werd ik opnieuw getriggerd om op dit onderwerp te reageren. En na het herlezen van de blog, sprong mij een tekst in het oog :

“Veel mensen vinden dat teksten op websites of in promotiemateriaal in de tweede persoon, waarbij je direct wordt aangesproken met JE, onprofessioneel en te ‘verkoperig’.”

Zelf ben ik van nature iemand die graag tutoyeert. Omdat ik ook inmiddels aardig wat Vlaamse klanten heb, en een deel van mijn klanten toch waarde hecht aan het gebruik van ‘u’, ben ik hier de laatste maanden wat voorzichtiger mee geworden, maar mijn primaire aanspreekvorm voor klanten is en blijft ‘je’ en ‘jij’. En dat voelt goed! Met ‘u’ schep ik een afstand tussen mij en de klant… en doe ik geen project MET, maar VOOR hem. Tutoyeren is geen onprofessionele houding en geen gebrek aan respect… integendeel: Door mijn klant te be-jijen en te be-jouwen, maak ik mij deelgenoot van zijn probleem en proberen wij dit samen aan te pakken. Het is grappig… de oorspronkelijke homepage van WordXPression was nog helemaal in de ‘U’ vorm… afstandelijk… ik kende de klant niet en ik wist niet wat ik met hem aanmoest… maar mijn eerste blogpost, geschreven ongeveer een dag nadat ik de homepage had opgesteld, was helemaal in de jij- en jou-vorm: Toen ik over mijn passie begon te vertellen, zag ik de lezer automatisch als gelijkwaardig!

Michaëla Wierdsma
9 years ago

Dag Wilko,

Dank voor je commentaar op de ‘u’ en ‘jij’ vorm. Goed om te lezen dat jij wijziging hebt aangebracht en waarom. Een reden te meer om mijn eigen website in een ander daglicht te bekijken en wellicht te herlezen.

Fijne dag, Michaëla

Véronique De Prycker
9 years ago

@Wilko

Hallo Wilko,

Als Vlaamse kan ik jouw opmerking mbt jouw Vlaams cliënteel absoluut beamen, zeker als je op veilig wilt spelen en een goede eerste indruk wilt maken.

Het is absoluut aan te raden om – voor jou onbekende Vlamingen – aan te spreken met de familienaam én met ‘u’. In de communicatie die terugkomt kan je dan zelf afleiden of de persoon in kwestie een mail afsluit met alleen de voornaam of de voornaam én familienaam.

In het tweede geval blijf je de persoon met de familienaam aanspreken en met ‘u’ . In het eerste geval kan je je schrijven onmiddellijk met de voornaam beginnen. Gaat het echter om een officiële offerte of brief dan gebruik je bij voorkeur beide aanspreekvormen in de aanhef (doch ook pas nadat er al een persoonlijk contact is geweest) :
‘Geachte Heer X,
‘Beste Danny,

In het allereerste persoonlijke contact, stem je best nog eens af : ‘Hoe spreek ik u het liefste aan ?’ Als jouw gesprekspartner echter steeds met zijn of haar volledige naam jullie mailverkeer afsluit is er geen sprake van om zelf voor te stellen dat je de persoon eventueel met de voornaam aanspreekt tijdens een eerste gesprek.

Contacten die jou zelf contacteren via LinkedIn of FB kan je wel direct met de voornaam aanspreken en eventueel ‘je’ of ‘jij’ doch afhankelijk van diens hiërarchie op de maatschappelijke ladder of de iets respectabelere leeftijd, toch nog met ‘u’

Er zijn ook nog de volgende regels : is iemand advocaat, dan spreek je die steeds aan met ‘Meester’; zo heb je binnen gemeenten ‘Secretaris ‘ (een beetje de CEO van de gemeente) of ‘Ontvanger’ ( de CFO van de gemeente). Is iemand Voorzitter van een commissie, dan spreek je die ook met die titel aan…

Het blijft bovendien ook een intuïtef aanvoelen. En er zullen net zoveel Vlamingen zijn die het niet meer eens zijn met bovenstaande regels en het larie en apekool vinden, doch wees je ervan bewust dat het op een bepaald niveau in de maatschappij nog wel degelijk speelt.
Ik heb menige malen gezien dat mensen niet eens een kans krijgen omdat ze meenden zaakvoerders, bedrijfsleiders, CEO’s,…. onmiddellijk met de voornaam te kunnen aanspreken.
Iedereen blijft uiteraard vrij om deze info in de wind te slaan, maar weet : ‘You never get a second chance to make a first impression’ en een verwittigd man of vrouw is…. 🙂
Remember ook deze : ‘Met de hoed in de hand komt men door het ganse land’

Hopelijk hebben jullie hier wat aan.

Jeroen Meuleman
Jeroen Meuleman
9 years ago

Hallo Véronique,

Wat een handige uitleg over de (communicatie) cultuur van de Vlamingen. Deze ga ik bewaren! Dank je wel 🙂

Jeroen

Josephine Wierdsma
9 years ago

Een woord vooraf.
Mijn grote uitdaging is niet dat ik moet opvallen tussen concollega’s, want die heb ik nauwelijks.
Mijn grote uitdaging is dat ik een dienst aanbied rond een beladen onderwerp en dat velen liever niet direct toegeven dat ook zij (gedeeltelijk) moeite hebben met het bespreken van dit onderwerp.

Hieronder een poging als tekst (de genoemde sites zijn nog niet actief). Ik hoor graag je reactie.

Een heftig thema, kinderen en seksualiteit.
Iets dat bij 15, 16 jarige om de hoek komt kijken, toch?
Of toch niet!
Liever nog maar een jaartje wachten. Ze zijn nog zo jong. Wat niet weet wat niet deert. Toch?!
Of toch niet!
Ze leren immers alles op straat, van elkaar en van de media. Mijn kind weet allang alles. Die kan ik niets meer wijs maken, toch?!
Of toch niet!

Heb jij een kind van 9 of 10, 11 of 12 jaar?
Wacht dan niet langer en zet de eerste kleine stap. Voor morgen, wanneer ze 16 zijn.
Zeg jij 3 x ja op de volgende vragen?

• Wil jij dat je kind straks met vragen over seksualiteit bij jou komt en dat je zoon of dochter een aantal jaren later er weerbaar, veilig en met plezier mee om kan gaan?
• Ben jij bereidt om open te staan voor nieuwe gedachten en met je kind mee te groeien en een betere band op te bouwen.
• En… vind je het fijn om eenvoudige antwoorden op praktische vragen te krijgen, heldere kennis in Jip en Janneke taal te horen en herkend te worden in al je menselijke gevoelens, onzekerheden en remmingen…

De seksuele opvoeding van je kind is de vrolijke kers op de taart, ook voor jou.
Stap voor stap neem ik jou en je dochter of zoon mee, op jullie tempo, op jullie bank met jullie waarden en normen.
Google op: seksuele opvoeding wakker en wel, ontdek de tips en herken jou vragen. Wij gaan er voor.
Op jullie succes!

Met Harte Groet,
Josephine

Op weg naar een gezonde seksuele identiteit voor iedereen.
Wakker en Wel.nl

Saskia Steur
9 years ago

Een woord vooraf.
Mijn grote uitdaging is niet dat ik moet opvallen tussen concollega’s, want die heb ik nauwelijks.
Mijn grote uitdaging is dat ik een dienst aanbied rond een beladen onderwerp en dat velen liever niet direct toegeven dat ook zij (gedeeltelijk) moeite hebben met het bespreken van dit onderwerp.

Lieve Josephine,
Ik weet al een tijdje wat jij doet, of wilt doen, en ik heb jouw tekst in de afgelopen week diverse keren gelezen.
Wat mij opvalt, is dat je heel graag wilt, misschien wel te graag. Je hebt veel waardevolle feedback gegeven aan anderen. Zulke waardevolle feedback, dat ik denk dat als je een deel daarvan toepast op jouw eigen tekst en presentatie, dat je mensen dan makkelijk zult bereiken.
Ik doe dit om je te helpen, niet om kritiek te uiten, laat ik dat even duidelijk maken…
Ook ik struikel bijvoorbeeld al in de tweede zin. Je noemt het een ´beladen onderwerp´. Voor wie eigenlijk? Ik vind het bespreken van seksualiteit helemaal geen beladen onderwerp. En dat bespreken met kinderen al helemaal niet. Of ik het goed doe, is heel wat anders?
Verderop noem je het een “heftig thema”, je maakt het me als potentiële klant niet makkelijk. Even heel kort door de bocht, is er eigenlijk niets in jouw verhaal wat maakt dat ik jou wil uitnodigen. Waarom moet ik met jou op de bank als ik het met seksualiteit van mijn dochter/zoon wilt hebben? En ja, als jij het onderwerp al als een probleem neerzet, waarom zou ik dat dan met jou willen bespreken?

Wat je volgens mij veel beter kunt doen is vragen stellen en vragen of mensen zich daarin herkennen?
Hebben ouders wel problemen om dit bespreken?
Wat zijn dat voor ouders?
Waar hebben die ouders dan behoefte aan?
Wat willen ze bereiken voor/met hun kinderen?
Waarom moet ik willen dat mijn kinderen met al hun vragen bij mij komen?

En dan de spelfouten: laat de tekst eens door 2 of 3 mensen doorlezen…  (jouw eigen advies, geloof ik)
Misschien kan het je ook helpen als jij jouw doelgroep specifieker definieert.
Zijn dat alle ouders met kinderen?
Zijn dat hoogopgeleide ouders met kinderen?
Zijn dat laagopgeleide ouders met kinderen?
Zijn dat probleemgezinnen?

Ik hoop dat je hier iets aan hebt – ik wens je veel succes!

Josephine Wierdsma
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Hoi Saskia,

Opbouwende feedback vind ik altijd plezierig.
Dank je wat je schrijft (en Wilko al eerder) over het gebruik van mijn ‘zware’ woorden als heftig. Daarmee sluit ik inderdaad mogelijk een groep mensen uit, die wel tot mijn doelgroep behoren en tegelijk denk ik dat het andere deel van de doelgroep dat dus liever misschien niet direct wil horen. Dus dat ga ik eens anders aanpakken.

Ik ben benieuwd wat je precies bedoelt met dat ik beter vragen kan stellen. Bestaat mijn tekst niet ongeveer voor de helft uit vragen? Bedoel je dat jij het geen goede vragen vind of…???
Wat zou jij wel een goede vraag vinden of wat zou jou wel aan spreken?

Het meest gehoorde probleem dat ik van ouders krijg is dat hun kind niet bij hen komt met vragen. Dat ze graag het onderwerp seksualiteit eens aan zouden willen kaarten, maar dat hun kind er nooit over begint. Uiteraard kan het dat jij (en anderen) je hier niet in herkent.
Ook de rest van punt 1 en punt 3 zijn volledig geschreven n.a.v. hetgeen ouders mij vertellen.
Ik ga ondermeer nog even stoeien met het begeleidende zinnetje, vóór de 3 punten. Misschien geeft dat het verhaal een andere indruk.

Helaas is het zo dat het merendeel van de ouders er problemen mee heeft om seksualiteit te bespreken. Zowel met volwassenen als met hun eigen kinderen.
Dit was een schok voor me om te ontdekken en dat heeft geleid tot dit bedrijf.
Juist terwijl via de media seks erg openbaar is en alles lijkt te kunnen. Heel tegenstrijdig natuurlijk.
In theorie kunnen ook deze ouders het wel, in de praktijk echter worden ze door allerlei drempeltjes tegen gehouden. Daar help ik ze overheen.
Een tijdje had ik zelfs als slogan naar ouders toe dat ik hoopte dat ze mij werkeloos zouden praten.
Maar goed, dat is zo wat achtergrondinfo.
Het is alleen maar erg prettig dat jij die remmingen niet hebt.

Dank je voor je eerste feedback en ik hoop dat je nog even toelicht wat jij bedoelt met dat vragen stellen. Dan kan ik er mijn gedachten over laten gaan.

Met hartelijke groet,
Josephine

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Josephine,
Na de zinvolle en bruikbare tips die jij aan anderen hebt gegeven, waarvoor mijn dank -de tips die je mij gaf zie ik als zeer waardevol- valt je eigen tekst mij heel erg tegen.. maar we hebben natuurlijk allemaal vooral een blinde vlek voor onze eigen creaties.

Als vader van een zoon van 12 ben ik direct je potentiele doelgroep, maar op geen enkele manier kun jij mij duidelijk maken, wat jouw toegevoegde waarde is. Er zijn inmiddels talloze boeken voor kinderen in die leeftijd beschikbaar om de ouders te ondersteunen rond dit onderwerp, waarom zou ik voor jou kiezen?

Je tekst loopt niet lekker, leest niet lekker en geeft me op geen enkele manier antwoord op vragen die ik eventueel zou hebben…

Bovendien heb je een extra ‘handicap’: Je heeft zelf aan, dat jouw specialisme een heel heikel thema betreft. Je moet dus als geen ander een tekst hebben die je doelgroep direct aanspreekt, bij de minste of geringste fout ‘lig je er uit’, grijp ik- als lid van je doelgroep- het excuus aan, om nog een tijdje om de hete brij heen te dansen… Je product is -volgens je eigen zeggen- niet populair. (Wat bij mij natuurlijk de vraag doet rijzen, of je product wel een product is, en geen liefhebberij… )

Je heeft richting Margaret aan, dat taal ook jouw sterkste kant niet is… (wat ook blijkt uit constructies als ‘en herken jou vragen’… jouw is hier een bezittelijk voornaamwoord en hoort een ‘w’ te hebben)… ik denk dat voor jou (ditmaal zonder w) het onontbeerlijk is om je goed te laten ondersteunen met de teksten waarmee je je presenteert… en -dat zeg ik als websitebouwer niet graag- dit nog veel belangrijker is dan een goede website: Stel je teksten op samen met iemand die hier goed in is (er zijn verschillende mensen die zich binnen deze discussie aanbieden voor deze taak,ik ken er ook nog diverse andere, maak er gebruik van!), een tekst als bovenstaande slaat in mijn beleving echt de plank helemaal mis.

Jeroen Meuleman
Jeroen Meuleman
9 years ago

Hallo,

Werk jij in de telecom (Mobiel, Internet, Telefonie, TV)? Lees dan verder!

Iedereen weet dat er in de telecom in hoog tempo veel veranderd. Kijk maar om je heen: glasvezel in je straat, nog sneller mobiel Internet, nieuwe regels over cookies, bankieren op je smartphone, discussies over privacy, de elektronische overheid, nog goedkoper bellen, TV on-demand, … en zo voorts.

Wat moet je als telecombedrijf doen om er morgen goed voor te staan? Met het antwoord op die vraag kan ik je helpen! Niet omdat ik een kant-en-klaar antwoord heb, maar wel omdat ik met jou systematisch de mogelijkheden kan bekijken, over een breed netwerk in de telecommarkt beschik en al heel veel vernieuwingstrajecten heb doorlopen.

Ik heb mij gespecialiseerd in markt- en productinnovaties bij telecombedrijven. De afgelopen 9 jaar heb ik managers en directeuren/dga’s geholpen bij het bedenken en realiseren van hun marketing- en businessplannen. Grote en kleine bedrijven, in Nederland en daarbuiten, maakten al van mijn diensten gebruik.

Interesse? Maak contact via LinkedIn en leg je vraag of probleem aan me voor. Mijn eerste antwoorden en adviezen zijn gratis!

Jeroen

Annette van der Maarel

Beste Jeroen,

Helder verhaal, prima. Alleen een dingetje: Je hebt geen kant en klare antwoorden – dat zou ik persoonlijk niet noemen. Ik zou het meer positief benoemen – want ik snap dat je wilt zeggen dat je je verdiept in je cliënt en zijn probleem en dat het tijd kost. Oplossingen benadrukken in een pitch is volgens mij heel belangrijk en niet wat je níet doet. Succes ermee! Hartelijke groet, Annette

Henk-Jan de Meer
9 years ago

Ik verbind letters tot woorden, woorden tot zinnen, en componeer het geheel tot een duidelijke en goed leesbare tekst.

Als redacteur denk ik van uit de lezer, tijdens het schrijven van artikelen en andere teksten. Ik denk dus vanuit jouw klant.

In jouw teksten schrijf ik daarom de informatie op die jouw klant wil lezen. Dat interesseert hem, dat triggert hem, dat…spoort hem aan tot actie.

Josephine Wierdsma
9 years ago

Hoi Henk-Jan,

Eerste gevoelsreactie van mij is: leuke tekst maar te afstandelijk.
Pas als ik verder lees wordt het persoonlijk.

Je 1ste zin vind ik erg pakkend en helder wat je doet.
Het persoonlijke wat je in je tweede helft van je tekstje hebt, zou ik nog iets vervroegen, namelijk in de 2de alinea direct spreken over “Als redacteur denk ik vanuit JOUW lezer…”
De eerste zin van de 3de alinea voelt voor mij erg geforceerd en onduidelijk. Rationeel snap ik hem wel, maar gevoelsmatig hapert ie. De 2de zin van deze alinea vind ik goed pakkend, echter “hem’ voelt voor mij lastig. Mijn doelgroep is met name vrouwen, dus daar wringt gevoelsmatig iets.

Nu heb je 1 specifiek sterk punt gepromoot waarom ik jou moet nemen en niet een nadere redacteur. Dit vind ik een erg sterk punt, echter het komt er voor mij nog niet knallend genoeg uit. Kun je het sterker maken of kun je nog een reden waarom ik jou zou moeten nemen toevoegen?

Dat ik zo inga op details is omdat je je als redacteur/schrijver aanbiedt. Juist dan moet jou eigen tekstmateriaal ijzersterk zijn. Ik haak direct af bij een redacteur/schrijver, als ik zijn of haar teksten over zijn of haar eigen bedrijf en/of diensten, slechts matig of OK vind.

Maar goed, het boven geschrevene is slechts die ene leesbeleving van mij.
Ik hoop dat je er toch iets aan hebt.
Succes ermee.

Met zon-groet,
Josephine

Jeroen Biegstraaten
8 years ago

Nog geen kant en klaar antwoord, wel veel meer inzicht in wat ik moet gaan bepalen: per doelgroep een specifiek aanbod in producten en benefits voor hen. Top advies!

Ron Scheerder
9 years ago

Stop met jo-jo-en met je gewicht.
Heb je ondanks diëten en lijnen nog steeds last van overgewicht en lukt het maar niet om het gezonde gewicht vast te houden? Dan kan ik je zeker helpen.
Alhoewel ik nooit met extreem overgewicht te maken heb gehad heb, herken ik het jojo-effect zeer zeker. Nadat ik gestopt ben met sporten nam mijn gewicht direct met 5-6 kilo toe. Ik begon dan met het aanpassen van mijn eetgewoontes en dieten. Het was een kwestie van doorzetten ondanks dat ik het gevoel had in een dieetgevangenis te zitten. Zodra ik stopte met het dieet, kwam het gewicht er uiteraard weer aan, vaak zelfs nog meer als voordat ik begon met het dieet. Pas toen ik aan de slag ging met de onderliggende patronen en overtuigingen die maakten dat ik meer at dan ik nodig had, lukte het me om mijn gewicht te verminderen en op dat gewicht te blijven.

Ik zag zoveel mensen om mij heen worstelen met hetzelfde probleem dat ik samen met een partner een effectieve methode heb ontwikkeld, waarmee je kunt afvallen zonder dieet en op een gezond gewicht te blijven. Al onze ervaring over wat wel en niet werkt hebben we daarin meegenomen. Ondertussen zijn honderden mensen je voorgegaan, dus je bent in goed gezelschap. Met ooracupunctuur en persoonlijke begeleiding krijg je binnen 2 maanden gezonde aandacht van iedereen die jou op straat ziet lopen.

Om je kennis te laten maken met onze methode hebben we een gratis cursus “Afvallen zonder Dieet” gemaakt die je op onze site kunt downloaden

Marijke van der Pluijm
Reply to  Ron Scheerder

Beste Ron,

Wat een helder en duidelijk verhaal. Eigenlijk alles wat ik zou willen weten voordat ik naar je site ga staat in deze tekst. Duidelijker kan het in mijn ogen niet.

Zonder arrogant over te komen zet je jezelf wel neer als een expert.

Als jij geen klanten scoort met dit verhaal snap ik het ook niet meer.

Succes

Ron Scheerder
9 years ago

Marijke,

Bedankt voor je feedback. Fijn te zien dat het zo overkomt als het bedoeld is. Nu is het zaak om ook het verhaal van mijn partner hierin te integreren, zodat we het ook zo op de website kunnen zetten.

Jeremine Holt
9 years ago

Om je succes te vergroten moet je naar buiten treden, jezelf laten zien, je verhaal vertellen. Je moet kunnen presenteren, in verschillende vormen. En niet zomaar presenteren, je moet een verhaal vertellen dat mensen boeit, een verhaal dat mensen onthouden.

Prezi is een geweldig houvast en hulpmiddel daarbij. Niet alleen omdat het je presentaties cool en dynamisch maakt. Niet alleen omdat het je dwingt je verhaal sterk en visueel te maken. Maar vooral omdat het je meeneemt buiten de gebaande paden om jouw verhaal inhoud en vorm te geven.

En dat is wat je nodig hebt om op te vallen en mensen naar je toe te trekken.

Doe mee met een training van ThePreziExperience en ervaar hoe je hersens weer beginnen te gloeien en je bloed weer begint te stromen. Ik neem je mee in de geheimen van Prezi en het nieuwe presenteren. Zodat jij JOUW verhaal gaat vertellen.

Saskia Frankena
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Jermine,

Weet je ik ben het eens met je verhaal, maar deins een beetje naar achteren van al het moeten. Het komt op mij erg belerend over en ook streng.

Als ik mij gaan laten zien doe ik dat liever bij iemand bij wie ik mij veilig voel, die begrijpt dat het een lastig proces is en waar ik het gevoel heb dat ik fouten mag maken…en die kan laten zien hoe hij dat zelf heeft ondervonden.

Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

,

Ik denk dat je op de ‘moet’ van ‘moet jezelf presenteren’ doelt? Ik denk dat Jeremine hier gelijk in heeft… als ondernemer MOET je jezelf presenteren. Wat Jeremine niet zegt, is dat het met Prezi moet… maar op het moment, dat je jezelf als ondernemer niet presenteert, al is het maar met een bordje ‘Kapper’ voor het raam, moet je niet raar opkijken als je klanten je niet weten te vinden.

Als je die ‘moet’ bedoelt, schrik ik hier niet van terug… en jij en ik zeggen ook tegen onze respectievelijke klanten dat ze zich moeten presenteren, sterker nog, ik ben een stuk expliciter dan Jeremine is: Het MOET met een website, die website MOET listbuilding ondersteunen en je MOET bloggen… tenminste, als je optimaal rendement wilt bereiken… En het gekke is, de meeste klanten van mij vinden het nog leuk ook als ik zegt, dat het MOET… want eigenlijk weten ze dat allang in hun achterhoofd… (en sommigen zijn als degene die MOET stoppen met roken… Ze bloggen een paar weken, en vervallen dan toch weer in die nare gewoonte van het NIET-bloggen).

En Saskia, is niet jouw gevleugelde ‘keyword’, dat mensen MOETEN DOEN… 😉

Tot morgen!

Saskia Frankena
9 years ago

Nou, ik zeg eerder Doe-nu! DOE-inar…Dat heb je de afgelopen weken wel een paar keer voorbij zien komen, ja. 😉

Maar je hebt wel een beetje gelijk. Toch merkt ik dat ik er in het verhaal van Jermine op afhaakte. Het is ook best lang en het vertelt niet veel over mijn probleem.

Overigens vertel ik klanten maar zelden dat ze echt iets MOETEN. Ik nodig ze veel liever uit…en als ze dan zelf aangeven dat zij zelf vinden dat het een goede keus is, zelf kunnen verwoorden waarom het belangrijk is, is de kans ook veel groter dat ze het ook doen.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

,

Je kent me… als ik vind, dat iets nodig is, dan zeg ik ook duidelijk, als je succes wilt hebben met… dat MOET je dit of dat doen… en daar ben ik ook heel serieus in.
Ik merk dat veel mensen als je ze probeert ‘uit te dagen’, toch snel weer terugkruipen in de comfortzone… en als ik als WordPress en inmiddels toch ook wel een behoolijke listbuilding expert zeg, dat ze iets MOETEN doen, doen veel mensen het..

Of om nu eens helemaal buiten het verhaal van klanten en marketing: recent nogal wat problemen met mijn nieren gehad. In de jaren hiervoor, kreeg ik regelmatig te horen, dat het beter is, dat ik veel drink… heel vaag. Mijn huidige uroloog heeft gewoon heel duidelijk gezegd: De komende maand MOET je minimaal 4 liter per dag drinken, daarna 2 liter per dag… Ik DOE het niet (vier liter is ECHT veel, ik kom aan de 3 tot 3,5), maar ik heb wel de duidelijkheid voor wat ik moet doen om problemen te voorkomen…

Ik geloof ook niet, dat wij afhaken bij het woordje moeten… als iets buiten je eigen deskundigheidsgebied ligt (en daar ligt het probleem : Jij en Jeremine bewegen in hetzelfde gebied), dan wil je niet ‘uitgedaagd’ worden, maar je wilt duidelijkheid. En je kunt een mooie rode strik om het woordje ‘moeten’ doen om het toch anders te laten klinken, maar in wezen blijft het ‘moeten’… dus nee… niets fout met het woord :D…

Jeremine Holt
9 years ago

Je hebt gelijk Saskia,
‘Moeten’ is geen handig woord. 🙂

Ik ga nog even over de tekst prakkizeren

Groet,
Jeremine

Jeremine Holt
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Het woord ‘moeten’ is best een hard woord. Er zijn ook andere, vriendelijker, woorden om hetzelfde uit te drukken, daar ga ik zeker nog naar kijken. Want ik ben liever toegankelijk dan streng.
De goede toon te pakken krijgen in je communicatie is belangrijk. Hangt ook helemaal af van je doelgroep. Daar valt dus ook niet echt iets algemeens over te zeggen.

Maar desalniettemin, je ‘moet’ jezelf als ondernemer of onderneming laten zien. Dat ‘moet’ niet per se met WordPress of Prezi, maar dat zijn momenteel wel heel interessante en laagdrempelige tools. En overigens ook nog eens een prima combinatie.

En dan nog ‘moet’ je je verhaal goed neer kunnen zetten. Wat niet altijd zo eenvoudig is, dat blijkt maar weer uit de gesprekken hier.

Jeremine Holt
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Wil jij jouw succes vergroten? Wil jij erkenning voor wat je te bieden hebt? Wil je je droom waarmaken? Dan zit er maar een ding op: je moet naar buiten treden! Jezelf laten zien. Je verhaal vertellen.

En om jouw verhaal overtuigend naar buiten te brengen heb je een opvallende en meeslepende presentatie nodig. Een presentatie die boeit en die mensen zich blijven herinneren.

Prezi is een geweldig houvast en hulpmiddel daarbij. Niet alleen omdat het je presentaties cool en dynamisch maakt. Niet alleen omdat het je dwingt je verhaal sterk en visueel te maken. Maar vooral omdat het je meeneemt buiten de gebaande paden om jouw verhaal inhoud en vorm te geven.

En dat is wat je nodig hebt om op te vallen en je aantrekkingskracht te vergroten.

Ik heb dat zelf ondervonden. Ben van nature introvert en dan zet je jezelf niet graag op de voorgrond. Maar het nieuwe presenteren is anders. Veel leuker, veel echter. Ik heb er inmiddels enorm veel plezier in gekregen en geniet van het succes en de erkenning die daarvan het gevolg zijn.

Doe mee met een training van ThePreziExperience en merk hoe je hersens weer beginnen te gloeien en je bloed weer begint te stromen. Ik neem je mee in de geheimen van Prezi en het nieuwe presenteren. Zodat jij JOUW verhaal gaat vertellen. Ervaar het!

Annette van der Maarel
Reply to  Jeremine Holt

Beste Jeremine,

Feedback geven is een kunst op zich – ook een niche voor een bedrijf misschien 🙂 ? Tops en Tips leren mijn kinderen op school. Je benoemt het positieve en daarnaast wat er nog beter kan. Als je het doet vanuit een gevoel van respect en vriendelijkheid komt dit meestal wel over, ook in het geschreven woord!
Want als mensen zich geraakt of in het ergste geval gekwetst voelen kunnen ze de kritiek niet ter harte nemen.
Hartelijke groet, Annette

Jeremine Holt
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Misschien moet ‘mensen naar je toe trekken’ zijn ‘je aantrekkingskracht vergroten’, bedenk ik achteraf.

Kira Verweij
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

Hoi Jeremine,

Wat onderscheidt jou van andere Prezi-trainers?

(Vraag van de advocaat van de duivel 😉 )

Hartelijke groetjes en succes!
Kira (Verweij, Het meisje met de rode pen)

Jeremine Holt
9 years ago
Reply to  Kira Verweij

Ten eerste is Prezi voor mij geen doel, maar middel.
Het is een middel om het verhaal dat je vertellen wilt te ontwikkelen zodat het sterk en overtuigend wordt. Ik heb een methode om dat te bewerkstelligen en daar neem ik je in mee.

Ten tweede heb ik een achtergrond als visualizer en grafisch ontwerper. Ik weet hoe je een sterk visueel beeld kiest of maakt. Ik weet hoe je tekst en beeld op de mooiste manier combineert. Ik weet hoe je met typografie het oog van de kijker kunt leiden op de manier die jij wilt. En hoe je het gevoel kunt oproepen dat past bij jouw verhaal.

Ten derde ben ik bijna 20 jaar trainer en docent. Ik weet hoe je informatie overbrengt en mensen inspireert.

Ten vierde ben ik sterk in het combineren van zakelijkheid met creativiteit. Mensen hebben vaak een zakelijk doel met hun presentatie, terwijl ze toch hun creativiteit moeten inzetten. Dat combineren is een specialiteit van me.

Ten zesde heb ik een persoonlijkheid die zowel bescheiden als uitdagend is. Hierdoor activeer ik mensen en zet ik ze aan het denken. Ik zorg ervoor dat elke deelnemer zijn of haar grenzen verlegt.

En ik heb inmiddels al heel wat trainingen gegeven door het hele land aan zowel starters als gevorderde Prezi gebruikers. Dus ten zevende boog ik op veel ervaring.

Ten achtste…
ach laat ik maar stoppen.
Anders geloof je niet meer dat ik eigenlijk heel bescheiden ben.

Maar serieus: de trainingen van ThePreziExperience gaan ongemerkt diep. Je gaat dingen anders zien, je perspectief verandert erdoor. Je stapt een nieuwe tijd binnen. En ondertussen leer je ook nog hoe je zelf prezi’s kunt maken.

Jeremine Holt
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

@ Wilko

Dank je!
Je hebt helemaal gelijk.
Maar die vraag triggerde me blijkbaar.

(Overigens leer je bij ThePreziExperience ook hoe je die zeeziekte bij prezi’s kunt voorkomen. Dat hoeft namelijk helemaal niet.)

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

@Jeremine: Wow… jij gaat ineens in de verdediging, dat ben ik eigenlijk niet van je gewend ;)… Dat Prezi geen doel, maar een middel is, had je daarboven ook al gezegd. En hoe ‘anti Prezi’ ik ook ben (zeeziekte enzo, je kent het verschijnsel), voor mij -en voor een heleboel anderen- hoef je echt niet met zo’n waslijst te komen, waarin je zelfs de tel kwijtraakt 😉

Wat mij betreft heb jij je hier en op andere plaatsen op het internet duidelijk als Prezi expert weten de ‘branden’ en ik denk dat je juist in dit soort discussies (Waar in onderscheid jij je van anderen) moet vermijden om met een opsomming van feiten te komen… JIJ bent toch de PreziExperience? Laat het de mensen ervaren!

Wilko van der Ploeg
9 years ago
Reply to  Jeremine Holt

@Jeremine: Van die zeeziekte is maar een plagerijtje, maar de waarheid is wel, dat Prezi mij echt niets doet. Voor het vergaren van informatie ben ik vooral tekst-georienteerd en dan nog het liefst in de vorm van snellezen en koppensnellen. Video, Prezi etc, het duurt me te lang… Op het gebied van relaxen en genieten van het leven ben ik dan weer wel heel visueel ingesteld… Gisteravond Fantasia 2000 met de beamer levensgroot op de muur bekeken… Geweldig 😀

Paulien van der Geest
9 years ago

Wij hebben een gespecialiseerde reisorganisatie onder het motto Go Fair. Go Local.

Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden over wat ik over mezelf en mijn fascinatie voor reizen en ontmoeten vertel op onze website. Spreek het aan?

“Op mijn 18e vertrok ik naar India en daarna zijn de reiskriebels nooit meer weggegaan. Een jaartje sabbatical bracht me uitgebreid naar Zuid-Oost Azië, waar ik onder andere in Thailand als vrijwilliger Engelse les op een lagere school gaf. Na 11 jaar carrière als marketingmanager bij het grootste internationale tijdschriftenconcern van Nederland, besloot ik van mijn grote passie, namelijk reizen, mijn beroep te maken. Maar wel onder voorwaarde dat het iets zinnigs zou bijdragen aan de wereld en reizigers een echt alternatief zou bieden.
[…]
Mijn grootste fascinatie zijn de mensen en de cultuur. Ik vind het boeiend dat mensen uit een andere cultuur soms een totaal andere kijk op zaken hebben. Mijn missie is om mijn kennis te delen om zo mensen een onvergetelijke reis te bezorgen.”

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Paulien: Uit eerdere blogberichten weet ik wat je doet en draag ik jouw initiatief zeker een warm hart toe. Maar de eerste zin in je bericht schept een afstand die voor mensen die je niet kennen niet meer te overbruggen is. ‘Wij hebben een gespecialiseerde reisorganisatie’… Het verschil tussen ‘hebben’ en ‘zijn’ gedemonstreerd in extremo! Je klinkt als een investeerder die zojuist een goede aankoop heeft gedaan en binnenkort zijn rendement verwacht, niet als iemand die met vuur en passie voor reizen anderen de unieke ervaring wil bieden, die zij zelf ook heeft meegemaakt. Uit al je andere berichten, kom je op mij over als de laatst beschreven persoon… Probeer hetzelfde vuur en dezelfde passie die spreekt uit je andere blog-commentaren ook in dit bericht te leggen.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

Wat mij opvalt in de reacties, is dat veel mensen heel vaag blijven in wat ze doen. Bij Hannie bijvoorbeeld viel het me in eerste instantie niet op, omdat ik weet wat ze doet en vond ik het een heel mooie, plastische omschrijving (wat ook precies past bij wat ze doet), maar van sommige mensen heb ik na hun salespitch echt nog geen idee wat ze doen…

Hoewel ik sterk geloof dat de nieuwsgierigheid prikkelen goed kan zijn, loop je een grote kans, dat je bij het geven van te weinig informatie de kans al kwijt bent, voordat je bent uitgesproken.

Zelf ben ik mijn pitch-je begonnen met de dienst aan te geven (en ik weet het, in een mini pitch moet ik eigenlijk zeggen, dat ik ondernemers help meer omzet te halen uit hun website, en niet over WordPress beginnen), omdat ik geloof, dat je op dat moment in ieder geval de aandacht te pakken hebt en mensen vanaf dat moment luisteren naar wat je zegt… en wat je zegt is waarom je beter bent dan de anderen… (en in mijn geval is dat makkelijk: Er zijn geen anderen… niemand is zo uniek als ik *lol*).

Ik vind het echt jammer, omdat ik het gevoel heb, dat de meeste mensen die hier reageren enorm veel potentieel hebben, maar om de een of andere reden schijnen ze zich te schamen voor wat ze doen… Tenminste, ze wekken die indruk, omdat ze hier heel vaag over blijven.

Ben ik nu over-kritisch en de enige die dit denkt te zien ?

Marijn Munsterman
Marijn Munsterman
9 years ago

@Wilko

Dat merk ik ook heel erg. Ook kan ik me heel erg goed vinden in wat Marijke zegt heel veel mensen treden veel te vroeg in detail.
Ik vind niet dat je te kritisch bent Wilko dat is iets wat ik zelf heel erg kan waarderen dat is voor anderen iniedergeval voor mij de snelste manier om te weten wat ik moet verbeteren.

Het is belangrijk in een aantal zinnen goed te kunnen verwoorden wat je doet en wat je te bieden hebt.
Iets waar ik binnenkort ook zelf mee bezig ga
Als ik mijn verkoop pitch heb geschreven zal ik hem ook zeker hier plaatsen en verwacht ik toch ook een aantal reacties.

Dianne Janssen
9 years ago

Ik ben het met je eens. Ik ben op het moment aan het stoeien hoe ik in het kort duidelijk kan maken waarom ik de beste coach tov al die andere coaches. Doelgroep, wat heeft deze groep nodig, mijn ervaring/kennis/kwaliteiten en de wauwfactor. Eerst maar eens aan de slag met dit concept. Kort en bondig en idd zonder gêne.

Marijke van der Pluijm

Ik ben het helemaal met je eens Wilko. Ik vind zeker niet dat je over-kritisch bent. Ik denk dat heel veel mensen heel veel kunnen leren van deze discussie.

Volgens mij zijn er heel veel mensen die niet in de gaten hebben dat ze hun verhaal vertellen tegen mensen die nog geen idee hebben wie ze zijn en wat ze doen.
Beste mensen maak duidelijk wat je doet. Treedt niet teveel in details dit komt op een later moment wel.

Iedereen heel veel succes met alles

Een prettige dag verder.

Barbara Rijskamp
9 years ago

Het duurde even voordat de lessen van Nisandeh bij mij begonnen door te dringen. Nu hoop ik toch echt de weg naar boven gevonden te hebben. Ik ben niet op zoek naar klanten, ik ben op zoek naar vrienden. Vrienden die mijn nieuwsbrief zouden willen ontvangen. In mijn nieuwsbrief uiteraard geen verkooppraat, hooguit een keer een aanbieding speciaal voor mijn vrienden (daar zijn we tenslotte vrienden voor). Nee, mijn nieuwsbrief neemt je op een vermakelijke manier mee in de fiscale praktijk. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op mijn website en abonneer je op de nieuwsbrief en maak kans op toegangskaartjes Archeon. De eerste column verschijnt in september.

Annette van der Maarel

Beste Barbara,

Leuke tekst, en een leuk lokkertje om je te abonneren op je nieuwsbrief. Eerst dacht ik: waarom Archeon? Wat heeft dat te maken met jouw bedrijf? Maar het prikkelt wel, en het ís een leuk uitje!
Hartelijke groet, Annette

Jantina van der Waal
9 years ago

Na 28 jaar van onbegrepen vermoeidheid kwam ik, bioloog met wetenschappelijke denkwijze, bij een natuurgeneeskundige terecht. Hij testte, en gaf me korreltjes, pilletjes en druppeltjes mee. En het wonder gebeurde: na al die jaren kreeg ik weer energie, had ik weer zin in van alles en nog wat.

Omdat ik wilde weten hoe dit werkte ging ik opleidingen volgen.
Resultaat:
a. Ik weet nog steeds niet hoe het testen werkt, hoe homeopathie werkt (wel ervaren dat het niet alleen placebo is, wie hier meer over wil weten kan kontakt met mij opnemen),
b. wel weet ik veel meer van voeding, vitamines, mineralen, hoe het lichaam werkt en hoe onlosmakelijk lichaam en geest met elkaar verbonden zijn.
c. inmiddels ben ik therapeut, ik test en ik gebruik de kennis die ik heb opgedaan.

Ik kan mensen helpen om weer fit te worden, om weer zin in het leven te krijgen. Dat ik zelf niet helemaal weet hoe het werkt is geen probleem. Vaak is er reden tot verbazing en verwondering over de complexiteit en de veerkracht van het leven.

Faye Wessels
9 years ago

Ik help levensgenieters hun eerste stappen te zetten om financieel onafhankelijk te worden.

In plaats van je enthousiast in passief inkomen te storten, niet wetende waar je eigenlijk mee bezig bent, is het beter om te beginnen bij het begin.

Begin eerst eens bij de juiste mindset, bij waar je nu staat en zorg dat je goed voorbereid je tijd en geld investeert in de bronnen van passief inkomen die het beste bij jou passen.

Ik heb een 7-stappenplan ontwikkeld dat ik je graag uitleg en waar ik je graag in begeleid.

Graag jullie reactie!

Marijke van der Pluijm
Reply to  Faye Wessels

Beste Faye,

Volgens mij moet je je tekst nog eens goed nalezen. Ik snap wat je schrijft maar het loopt niet lekker.

Tip hierbij is:
Lees het hardop aan jezelf voor. Eventueel zelfs per lettergreep.

Als je deze tekst beter opbouwt denk ik dat je een duidelijk verhaal hebt.

Succes ermee.

Sylvie van den Meerendonk

Ik help startende ondernemers binnen 3 maanden een inkomen te hebben waar ze van kunnen leven.

Waarom startende ondernemers voor mij moeten kiezen, is dat in mijn workshops en trainingen, je niet alleen leert hoe het moet, maar je gaat daadwerkelijk het werk doen, zodat je bedrijf aan alle kanten staat, als je weg gaat. Zowel wat betreft product/dienst als de marketing (website en campagne) als de verkoop en organisatorische kant.

Dank je wel voor deze vraag, maakt het weer makkelijker om mezelf te pitchen, want ik had er nooit zo overna gedacht!

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Sylvie: Een kleine aanscherping : ‘Waarom jij als startende ondernemer voor mij moet kiezen, …

Met ‘Waarom startende ondernemers voor mij moeten kiezen’ houd jij me op een afstand… door mij direct aan te spreken, dus zelfs meer jij dan jij… maak je me gelijk wakker en begrijp ik dat je mij bedoelt…

Marijke Willems
7 years ago

Waarom mensen van mij zouden moeten kopen… Met schaamrood op mijn kaken merk ik dat ik alleen maar open deuren kan vertellen en die open deuren zijn zo logisch en essentieel…

– Ik weet veel over honden en paardensport maar daarnaast een gedragswetenschappelijke achtergrond en deze kennis en vaardigheden kan ik heel goed gebruiken om jou te leren hoe je mentaal sterker kunt worden zodat je veel meer (plezier en succes) uit je hobby kunt halen
– Ik heb kennis van zaken en weet waar ik over praat
– Ik ben enthousiast en ben heel goed in mensen enthousiasmeren. Ik krijg heel veel energie van mensen enthousiast maken
– Ik kan mensen heel goed in hun kracht zetten, empoweren is mijn doel
– De tools die ik aanreik zijn niet alleen toepasbaar in de sport maar zullen je hele leven verrijken!

Helmy Kleinlugtenbeld
9 years ago

Jeetje, wat een teksten! Zeer nuttig en leerzaam. Dus heb ik ook nog eens naar mijn eigen tekst gekeken. En feedback is zeker welkom.

Waarom moeten horeca ondernemers voor mij [positief zakendoen.nl] kiezen als ze een ‘vraagstuk’ hebben…

Heb je een vraagstuk, uitdaging of probleem waar je geen weg mee weet? Wil je je omzet verhogen en weet je niet hoe? Wil jij ook rust in je hoofd én in je bedrijf? Ik stond in jouw schoenen… Nu kan ik jou helpen!

Geboren ‘op het biljart’ zoals ze dat wel zeggen en dus heb ik van kinds af aan ervaren welke uitdagingen ondernemers in de horeca tegen komen.

Meer dan 25 jaar heb ik ervaring in de horeca;
in bedrijfsopbouw, opleiding, begeleiding, troubleshooting, conceptwisseling en alle zaken rondom organisatie, gastvrijheid en personeel.

Positief Zakendoen is ontstaan vanuit passie voor mensen, horeca en ontwikkeling. De basis is al het geleerde, de successen, de fouten, tegenslag, de combinatie van horeca en gezin, het coachen en opleiden van mensen.

We bespreken in een gratis kennismakingsgesprek waar je tegenaan loopt en welke aanpak voor jou het beste is. Je krijgt duidelijkheid, inzicht, praktische handvatten, je wordt je bewust van wat je doet [en niet doet] en gaat direct aan de slag om jouw resultaat te bereiken.

Leer kijken door een andere bril, mogelijkheden zien, focussen en systemen gebruiken. Mail me via positiefzakendoen.nl voor een gratis afspraak.

Nicole de Swart
9 years ago

Ik heb de volgende tekst op mijn website staan. Doelgroep zijn requirements analisten in software ontwikkel projecten. Feedback is welkom.

Ik ben er van overtuigd dat requirementsanalisten een cruciale rol spelen in software-ontwikkelprojecten. Mijn ervaring is dat de brugfunctie tussen business en ICT die requirementsanalisten vervullen nogal eens onderschat wordt. Zowel het belang als de moeilijkheidsgraad ervan. Ik heb bijna 20 jaar ervaring met requirements engineering en heb in verschillende branches en voor uiteenlopende organisaties en projecten gewerkt. Wat me daarbij opviel was dat overal vergelijkbare problemen spelen.
Wat ik vaak tegenkom is dat de samenwerking met de business te wensen over laat. Stakeholders zijn bijvoorbeeld niet beschikbaar, kunnen het niet eens worden of worden later om politieke redenen teruggefloten. Wat ook vaak speelt is dat projecten door tijdsdruk requirements moeten laten vallen (de-scopen met een mooi woord) of niet de tijd nemen om ze goed boven tafel te krijgen.
Mijn ambitie:
Het leven van alle gebruikers van maatwerksoftware in Nederland een stuk aangenamer maken, is mijn droom. Ik ben af en toe met stomheid geslagen als ik zie hoe sommige gebruikers moeten werken. Vanwege de gebrekkige geautomatiseerde ondersteuning zijn ze genoodzaakt om met allerlei workarounds te werken. Dat moet veel beter kunnen: meer werkvreugde, hogere productiviteit en een succesvollere business.

Marijke van der Pluijm

Beste Nicole,

Ik weet dat ik niet tot je doelgroep behoor maar ik haak bij de eerste zin al af. Ik kom echt niet door je tekst heen.

Mijn advies is om het een stuk simpeler te vertellen en zoals Wilko ook al aangaf laat het eventueel door een tekstschrijver opnieuw schrijven.

Succes ermee

Nicole de Swart
9 years ago

Dank, voor jullie eerlijke feedback.
Het was een poging om de vier vragen van Nisandeh over positionering te beantwoorden. Gaat onderstaande tekst de goede kant op (voor IT-afdelingen van bedrijven)?

Hoe tevreden is de business met de ontwikkelde software?
– Hoe verloopt de samenwerking met het ICT-projectteam?
– Hoe duidelijk en stabiel zijn de requirements?
– Hoe goed worden de requirements geïmplementeerd?

Reaco leert requirementsanalisten in software-ontwikkelprojecten hoe ze de gebruikers aan betere systemen kunnen helpen.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Nicole: Zie je wel, het is niet moeilijk 😀

Prima tekst nu, en de vaktaal is geen probleem omdat je van vakmens tot vakmens spreekt… als je al te veel in Jip en Janneke taal zou gaan schrijven, zou je niet meer serieus genomen worden.

Vriendelijke Groet
Wilko

Nicole de Swart
9 years ago

Allen,
Ik spreek inderdaad mensen met een bepaald discipline binnen de IT aan (dat is mijn doelgroep). Daarom bewust geen jip en janneke taal. Ik snap dat dit voor de mensen op deze site lastig beoordelen is. De feedback heeft me al wel geholpen. Dank daarvoor.

Ik heb mijn tekst verder aangescherpt door de problemen van mijn doelgroep beter te formuleren.

Verloopt alles vlekkeloos bij jullie of …
– is de business geregeld ontevreden met de ontwikkelde software?
– blijven de requirements te lang onduidelijk of voortdurend wijzigen?
– zitten er discrepanties tussen de ontwikkelde software en de requirements?

Marijke van der Pluijm

Beste Nicole,

Absoluut al een hele verbetering. Ik vind persoonlijk dat er nog teveel vaktermen instaan maar daar kom je misschien niet helemaal onderuit.

Wat ik nog wel zou aanpassen is de vraag die je als eerste stelt
Wat denk je van: Hoe tevreden zijn jullie met de software?
Vervolgens zou ik niet verder gaan met vragen maar met redenen waarom ze met jou contact moeten opnemen.

Ik kan jou tekst niet voor je aanpassen omdat ik niet precies weet wat je bedoeld maar als voorbeeld van het bovenstaande kan je even op mijn website kijken. Ik begin namelijk ook als eerste met een vraag. Misschien dat je dan snapt wat ik bedoel.

Succes met alles

Saskia Frankena
9 years ago

Hi NIcole,

Nou loop ik toch al sinds 1988 mee in de automatisering, maar ik heb geen flauw idee wat je doet.

Kun je niet beschrijven wat ik als klant tegen kom en waar jij dus een oplossing voor hebt? In iets meer Jip en Janneke taal en meer over mij als potentiele klant dan over jou…

En verder ben ik echt benieuwd wat je doet trouwens…:)

Wilko van der Ploeg
9 years ago

: Al sinds 1988 in de ICT? Je begint oud te worden *lol*…

Maar even serieus, Nicole haar doelgroep is de requirements analisten en die weten -mag ik hopen- wel wie zij zijn en wat zij doen. Nicole haar probleem is echter, dat de meeste mensen die haar boodschap hier ontvangen, geen flauw idee hebben, wat zij bedoelt.

Ik heb tot en met 2001 bij de Gasunie gewerkt en in die tijd waren de ‘requirement analisten’ in opkomt… gewoon een nieuwe functie in teams die toch al veel te groot zijn om te functioneren :P… En Nicole gaat hen hierbij helpen…

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Nicole: Je geeft het zelf al aan: Je hebt de tekst van je site geplukt… dus niet nog eens kritisch herzien naar aanleiding van de blogpost hierboven… Zelf zou ik zeggen: Als de klanten verder dan de helft van de tekst lezen voor ze weggaan, heb je geluk gehad. Als ik een dergelijke tekst op een website tegenkom, ben ik na 3 zinnen al weg. Laat er eens iemand naar kijken, zoals Caroline hierboven… of Henk Jan net onder je… Maar de tekst zoals hij er nu staat doet echt mijn tenen kromtrekken…

Overigens is het niet ‘doelgroep zijn’, maar ‘doelgroep is’ … maar dat terzijde, dat staat buiten de eigenlijke tekst.

Marjolein Kalter
9 years ago

Hai Nicole,
Hoewel ik een ruime achtergrond heb in ICT komt er niet meteen een beeld bij me boven wie je helpt als je dat ´requirementspecialisten´ noemt.
Als ik wel een beeld zou hebben bij zo iemand zou ik hem of haar naar je kunnen verwijzen.

En ben jij Reaco?
Ik krijg in je tweede stukje een beetje het beeld van wat je doet, maar wat het nu oplevert en voor wie lijkt nog een long shot.
Je mag nog dichter bij je eigen huid komen, zodat ik het verschil kan ervaren tussen jouw kennis in een boekje en jouw persoonlijke toegevoegde waarde.
(Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik neem de vraag vadaag ook mee in mijn klusdag)
groetje Marjolein

Saskia Steur
9 years ago

Op basis van mijn unieke combinatie van kennis en ervaring help ik Nederlandse bedrijven meer rendement te halen uit hun internationale activiteiten en relaties.

Ik heb twee specifieke doelgroepen:
– toeleveranciers in de bouw
– architecten- en ingenieursbureaus

Je exporteert en je wilt meer winst?
Je doet zaken met bedrijven in het buitenland en je wilt je investeringen terugverdienen?
Je importeert en je wilt een winstgevende relatie met je leveranciers?
Je wilt meer cont(r)acten halen uit je internationale activiteiten en relaties?

Dan kan ik je helpen!

Klaartje Loose
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Hi Saskia,
Ik ben het eens met Saskia… De korte melding van je unieke combinatie van kennis en ervaringen vertelt mij niets over jou, waarom jij gekwalificeerd bent om mij te helpen!
Nou ken en vertrouw ik je, dus ben ik geneigd het voor waar aan te nemen 😀 , maar het leest voor mij meer als een elevator pitch dan als een verhaal waaruit blijkt waarom jij zo goed bent in wat je doet. En ik ben ook oprecht nieuwsgierig naar hoe jij in je huidige bezigheden terechtgekomen bent!

Saskia Steur
9 years ago
Reply to  Klaartje Loose

Hartelijk bedankt Klaartje Loose en Saskia Frankena voor jullie input.

Jullie hebben ook helemaal gelijk, ik had niets vermeld over wat mij kwalificeert in de ogen van (potentiële) klanten. Dat probeer ik hier goed te maken 🙂

Mijn unieke combinatie aan vaardigheden en kennis die ik inzet voor mijn klanten bestaan uit het volgende:
– Ik ben beroepsmatig opgeleid bouwkundig ingenieur (afstudeerrichting constructie) en later ook als professioneel vertaler Engels
– Ik heb 15 jaar fulltime in de bouw gewerkt, acht jaar in Nederland en zeven jaar in Engeland
– Ik heb in die zeven jaar Engeland gewoond, gewerkt, een eigen bedrijf gehad, Nederlands conversatieles gegeven voor de lokale overheid aan Engelstalig volwassenen en ik heb ook gestudeerd in Londen.
– Sinds 2002 ben ik ondernemer in de vertaalbranche, met technische en webteksten als specialisme
– ook heb ik nu 25 jaar hands-on ervaring met internationaal zakendoen.

Saskia Frankena
9 years ago
Reply to  Saskia Steur

Hi Saskia,

Ik weet wat je doet, en wat je achtergrond is, dus misschien leg ik teveel zout op de slakken. Maar wat maakt de combinatie van kennis en ervaring zo uniek? Ik mag hopen dat iedereen werkt vanuit een combinatie van die twee….
Dat maakt jouw statement dat je mij kunt helpen misschien ook nog geloofwaardiger.

Henk-Jan de Meer
9 years ago

die/dat zijn ditjes en datjes. Zo kan het ook:

Voor Wilko, van Henk-Jan, bestemd voor Tonnis:

Ik help jou met het bereiken van jouw ideale gewicht. Mijn vergaarde kennis heb ik gebundeld in een praktisch e-book. Help nu eerst jezelf en zet de eerste stap. Download het e-book van mijn website en lees het. Dan help ik jou stap voor stap met het bereiken van jouw doelen.

—————–
Als het gratis is, dan zou ik dat nog wel even noemen. Dat doe ik namelijk zelf ook met mijn e-book over het maken van een Elevator Pitch

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Henk-Jan : Een gratis tekstadvies, klinkend als een klok…

Geweldig hoe je de tekst herschreven hebt… een heerlijk stukje vakmanschap waar een taalneuroot als ik nog veel van kan leren.

Bedankt!

Wilko van der Ploeg
9 years ago

Waarom jij een WordPress website van mij wilt hebben?
– Omdat jij, net zoals ik, graag meer klanten hebt
– Omdat jij, net zoals ik, graag je boodschap aan deze klanten wilt communiceren
– Omdat jij, net zoals ik, liever bezig bent met je werk dan met ‘koude acquisitie’
– Omdat jij, net zoals ik, vakwerk liever aan een vakman overlaat
Maar vooral omdat jij liever te maken hebt met iemand die zich betrokken voelt bij jouw succes, dan met iemand die ‘gewoon een opdracht uitvoert.

Waarom jij een WordPress website van mij wilt hebben?
Omdat jij bent als al die mensen die al hun testimonial op mijn website hebben achtergelaten!

Josephine Wierdsma
9 years ago

Hoi Wilko,

Hieronder mijn reactie op jou stukje. Kun je er niets mee, zet het dan gewoon aan de kant.
Het is hoe jou tekst op mij inwerkt.

Je 4 “Omdat…”-zinnen ervaar ik als irritant (mijn gedachte: OH, daar heb je weer zo’n standaard lijstje) en lees ik daardoor heel slordig. Als ik ze goed lees (om jou reele feedback te kunnen geven) ontdek ik, dat ik de omdat-redenen erg standaard vind.

Lees ik de zin eronder (iemand die zich betrokken voelt) ben ik direct geboeid en voel ik me prettig aangesproken.

Je slotzin tempert mijn enthousiasme weer. Nu voel ik me op 1 hoop gegooid met al die anderen en heb ik het gevoel dat je vooral geïnteresseerd bent in jou populariteit, en niet in mijn eigenheid.

Misschien heb je aan deze pure gevoelsbelevingen iets.
Mijn ratio komt uiteraard met relativerende opmerkingen en is minder negatief.
Ik kan me alleen voorstellen dat wanneer je iemand gevoelsmatig positief aanspreekt, je de opdracht al zo’n beetje binnen hebt.
Gaan mensen beslissen op ratio, gaan ze misschien veel meer vergelijkend onderzoek doen naar je concollega’s en gaan zaken als kosten e.d. veel meer meespelen.

Succes ermee.
(Ik ga zo worstelen met mijn stukje en weet dat ik dit deel knap moeilijk vind voor mezelf)

Met Groningse Groetjes,
Josephine

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Josephine,

Bedankt voor je terugkoppeling. Wat je zegt is zonder meer waardevol. Zelf denk ik niet, dat de ‘omdat’ lijst weggelaten zou moeten worden, omdat het wel in een aantal punten uitzet, wat ik doe… maar de slotzin is inderdaad compleet overbodig…

Overigens, voor een vergelijkend waren- en kostprijsonderzoek door degenen die op ratio beslissen ben ik helemaal niet bang 😉

Vriendelijke Groet
Wilko

Marijn Munsterman
Marijn Munsterman
9 years ago

@ Wilko,
Ik vind je verhaal erg sterk.
Het is kort, duidelijk en krachtig.
Als ik een wordpress website wil ben ik niet opzoek naar iemand die mooie verhalen kan vertellen. Maar naar iemand die to-the-point is begrijpt wat ik wil en snel kan handelen zonder dat ik hem/haar een uitgewerkt verslag moet geven van wat ik wil.

Jij komt op die manier op mij over en dat is erg prettig.

Zoals ik zei krachtig stuk, houden zo.

Wilko van der Ploeg
9 years ago

@Marijn: Dank je… Ik denk ook, dat jij dan ook het type klant ben wat ik graag heb 😉

Want dat heb ik sinds het begin van WordXPression (volgende maand twee jaar oud… en dat ga ik vieren… !!!) wel gemerkt: Hoe meer je jezelf bent, hoe meer er klanten naar je toekomen, die je ‘liggen’. “Slechte klanten” zijn een product van eigen onduidelijkheid en slechte communicatie.